onsdag 28 februari 2007

Tami har flygit hem

Idag flög Tami hem från Japan. Man hade redan innan bestämt att skicka hem en av de sex efter första veckan eftersom Finland inte har någon extra plats till tävlingen i normal backen. Träningen igår var den som gav utslaget. Det stod mellan Tami och Havu men lyckligtvis (för mig) så fick Havu stanna.

Så det ökar ju hans chanser att få tävla på lördag. Han var ju klart bättre än Matti i gårdagens träning, hoppas det:

1: blir träning imorgon
2: Havu fortsätter vara klart före Matti

Att hitta sin "tvilling"

Nu ska Jossan bli djuuuuuuup!

Jag har lyckats hitta min "tvilling". I af så långt jag märkt so far, vi har ju inte träffats in real life än!!! Men vissa inlägg i frk V:s blogg skulle jag kunna kopiera rakt av och de stämmer så jäkla bra på mig! Lite scary men mycket faschinerande.

Vi ser på samma TV-serier, har samma sömnproblem ibland pga samma orsaker, vi har liknande datautsmyckning och idag läste jag att vi har samma smak när det gäller måltidsersättningar oxå! Och vi har samma längtan efter förändring. Hehe fråga min familj hur ofta jag flyttat! Nu sist sa dom att detta var absolut sista gången DOM tänkte hjälpa mig bära. Hahaha. Rastlösa och gillar att resa är vi båda.

Som TUR är har vi INTE samma smak när det gäller backhoppare..... tur det för annars skulle vi aldrig kunna hålla sams!

ALLA är sjuka

Sitter på jobbet och en hel del av mina kollegor är sjukskrivna och hemma. Av de som är här sitter två och snörvlar och hade varit hemma om inte så många andra var det - nackdelen med ett dygnet runt öppet ställe, vi kan inte stänga liksom..... Själv är jag LIVRÄDD att bli smittad! Det vore verkligen en katastrof. Tur jag bara jobbar två pass till denna veckan och tre pass nästa vecka, kanske kan rädda mig från att bli smittad.

Dessutom är båda mina föräldrar sjuka än, det är inte influensan som går men alla blir rejält förkylda och orkar inte annat än att ligga nerbäddade. Det har jag INTE tid med! Har massor att göra innan resan och sen är det ju själva resan också. Men oroa er inte den missar jag ALDRIG.

Å så måste jag berätta om mina nya linser! Varför väntade jag så länge med att skaffa ordentliga? Eller en orsak var ju att förr fanns inte dygnslinser i min styrka. Men vilken befrielse det är! Love them! Hade ju dagslinser förr men dels tyckte jag de åkte runt i ögat och sen hade jag jätteproblem att få ur dom, vilket ju då gjorde att jag inte stoppade i dom så ofta. Men mina nya dom älskar jag!

I brist på annat

Eftersom det inte blev någon träning idag roade jag mig med att sammanställa träningen från igår för de finska hopparna.

Tami trän 1: 97,5 Gate 13, plac 2 (av 26)
trän 2: 96,5 Gate 10, plac 4 (av 57)

Havu trän 1: 97,5 Gate 10, plac 3 (av 28)
trän 2: 95,5 Gate 10, plac 7 (av 57)

Olli trän 1: 91,5 Gate 10, plac 14 (av 28)
trän 2: 93,0 Gate 10, plac 11 (av 57)

Masa trän 1: 86,5 Gate 10, plac 24 (av 28)
trän 2: 93,0 Gate 10, plac 11 (av 57)

Rane trän 1: 93,0 Gate 10, plac 11 (av 28)
trän 2: 98,5 Gate 10, plac 1 (av 57)

Lappi trän 1: 99,0 Gate 10, plac 1 (av 28)
trän 2: 91,0 Gate 9, plac 6 (av 9)

Svårt att jämföra helt då de hoppat från olika gater men fyra av dom startade ju från samma i alla fall. De fyra bästa (enligt min analys då) Lappi, Rane, Havu & Tami. Men -förhoppningvis- ska de väl få några hopp till på sig.

Nu jobbet!

Hmmmm

Jag vill inte verka negativ MEN Japan? Alltså varför lägger man ett VM där? Dagens träning blev framflyttad, framflyttad, framflyttad och nu gissar jag den är inställd för nu börjar det bli sen kväll där borta. Vädret under längåkarnas tävling idag var ju ett skämt! Jaja tur det "bara" var träning idag då men det måste vara mycket irriterande för hopparna att inte få träna som dom ska. Och svårt för dom tränare som har flera än fyra hoppare på plats. Vem ska inte få hoppa när man inte kan jämföra hur dom tränat.

Nog om detta. Finns ju så mycket annat att vara positiv över! Som att på onsdag om 14 dagar är jag vid denna tid på väg mot Innsbruck. Och en massa annat....

Finns en och annan fördel

med att vara uppe vid 06.00. Tex att man redan 09.00 har hunnit mocka fyra boxar, fixa mat åt lika många hästar, släppt ut fem hästar i hagen och allt är klart i stallet.

Vattnat alla blommor och plockat i och ur diskmaskinen. Plocka undan allt jag hunnit dra fram sen jag städade sist - och det är mycket mer än man tror, jag har talang för att ta fram saker och är mycket sämre på att plocka bort efter mig.

Hunnit se halva filmen Masjävlar samt sagt upp ett abonnenmang jag vill bli av med.

Nu ska jag se klart filmen, följa träningen i Japan lite på nätet och se en film till. Jobbar eftermiddag så jag kan slöa ett par timmar till. Fast det är ju inte KUL eller så att behöva gå upp så tidigt på morgonen. Jag är nattmänniska!

tisdag 27 februari 2007

Fullbokad dag

Äntligen hemma efter att ha rusat runt hela dagen. Hann sova 3 timmar efter jobbet och sen har det gått i ett. Har iof hunnit hem en kort sväng och byta till stallkläder runt 17-tiden men de var allt.

Sen hade jag susat till tiden hos Optikern så jag var där en timme för tidigt, vilket gjorde att jag fick en timme över. Gick på bokrean och hittade fyra bra deckare så det gjorde inte så mycket *s*.

Första träningen har varit i Japan. Nu är det ju två träningar till och en massa hopp kvar men så här långt ser det bra ut för mina favoriter.

måndag 26 februari 2007

Tränat men annars lugnt

Sov till lunch, sen stallet i 6 timmar. Var iväg och tränade, därför tog det sådan tid. Gick i alla fall mycket bra! Hon går framåt med stormsteg mellan varje träning nu. Härligt efter alla dom problem som varit.

Har nu duschat, betalat månadens räkningar *trist* och ska nu få iväg ett mail till Malin om resan och sen se Cityakuten innan jag åker och jobbar natt.

Imorgon har jag MASSOR att göra och nästan hela dagen är uppbokad. Hinner inte ens sova ordentligt efter nattjobbet. Tur jag bara gör en natt. Då går det ju ändå.

Imorgon börjar träningen i normal backen. Håll en tumme för Havu är ni snälla!

söndag 25 februari 2007

Varit på bio

Har nyss kommit hem efter att ha sett - Se upp för dårarna - den var helt okej. Bitvis väldigt kul och så lite drama här och där. Suzanne och jag gick och såg den och innan var vi ut och red. En gammal jobbarkompis från tiden innan jag flyttade och flyttade tillbaka som jag passade på att träffa lite.

Fucking jävla skit Japan

Vindarna var INTE snälla för Finland idag. När Lappi skulle hoppa var det helt vindstilla och hans hopp tog bara slut redan vid 101 meter. Sen kom nr 2 i laget Matti och han hade bakvind! Inte lätt att hoppa långt då även om han lyckades ta sig ner till 119 meter. Men då var ju Finland redan hopplöst efter. Olli hade bra förhållanden men även Ahonen hade kassa vindar. Inför finalrundan låg dom på en sjunde plats.

Lappi hade inte en av sina bättre dagar då han även i andra omgången hoppade lite för kort, 112,5 meter bara . Matti hade åter bakvind (!) och landade på 109 meter. Men tack vare suverän hoppning från Olli, 135 meter i andra hoppet och okej från Ahonen 119,0 (i bakvind) så hoppade dom upp sig till en slutlig fjärde plats. Det var iof fler lag som drabbades av vindarna men inte så att alla hopparna hade skitvindar på samma sätt som Finland.

Surt värre då alla fyra hoppade mycket bra i provomgången.

Det enda som möjligen är lite "bra" är väl att tack vare att Lappi och Matti inte hoppat på topp (även om Matti hade bakvindar i båda hoppen) så finns det ju en chans att Havu får starta nästa helg när det är dags för normal backen. Men Olli, vilken FORM han är i!

Grattis till Österrike, Norge och Japan som tog medaljerna.

Kombinerarna går bra!



Finlands kombinerare har ett bra VM. För någon dag sedan vann Hannu Manninen och Anssi Koivuranta var fyra i sprinten. Nyss vann de lagtävlingen. Snart är det backhoppningens lagtävling, om 30 min provomgång och sen tävling. Finland startar med Arttu Lappi, Matti Hautamäki, Harri Olli och sist Janne Ahonen. Det är dom, Norge och Österrike som slåss om guldet tippar jag!

lördag 24 februari 2007

Harri Olli silvermedaljör stora backen Sapporo 2007


Glad men lite ledsen oxå

Först igår. Hann till hotellet precis i tid att se Havu hoppa i kvalet och som han hoppade! Å Havu LOG! Så glad han blev! När Havu ler stannar världen......*s*

Sen ut på stan och kolla på kläder innan det var dags att gå till Hamburger Börs och se REA och äta en massa god mat. Å goda drinkar. Minttu *mums*. Hemma igen på hotellrummet runt två.




Sovmorgon och en god hotellfrukost sen var det VM på TV:n. Och vilken tävling! Började tråkigt i första omgången. Dålig fart gav korta hopp och stackars stackars Havu misslyckades helt. Kul däremot att Olli låg två inför finalomgången. Men tyvärr hoppade Havu bort sig ur laget imorgon.








Sen kom finalen och den blev en höjdare. Simon Ammann vann och det kan jag unna honom även om Olli bara var 0,2 poäng efter. Söta Olli så överlycklig han var! Trea var Roar så mycket Nordiskt på pallen. Fast jag är så ledsen för Havus skull. Å vad jag unnade honom att få hoppa bra när han träningshoppade och kvalhoppade så jättebra igår!


















fredag 23 februari 2007

Mot Stockholm

I Japan träningshoppar backhopparna just nu. Bra hopp av Havu i första hoppet i träningsomgång 3. Få se om det räcker så han blir uttagen till kvalet som är lite senare idag. Håller tummarna!

Själv ska jag strax bege mig till tåget och åka till Stockholm. Lite trött och väldigt seg för jag har bara hunnit sova 3 timmar. Men ska sova på tåget, har ju 3 timmar till på mig där.

Ikväll REA!

torsdag 22 februari 2007

Stulen idé

Vicky presenterade en sån kul idé som jag snodde rakt av *I´m a bad girl*. Schlieri hade lämnat lite roliga svar på sin hemsida. Här kommer the best of Matti Hautamäki & Arttu Lappi. Nu svarar dom inte så här på alla frågor men dum fråga kräver dumt svar. JAG tycker det är döskoj, andra tycker säkert dom är oförskämda. Men hey jag gillar dom! Och eftersom jag är en bekväm människa tänker jag inte översätta från engelskan.......

Fast allra först måste jag ju presentera den bästa frågan och det bästa svaret av alla:

Q: hi arttu! why is it that havu is always looking so sad, as he would start to cry every moment? ;-) Are u kiddin` on him so badly? *ggg*
Arttu: He is an ordinary Finn. :)

Å det är just DET som gör Havu såååååå adorable!

The best of Matti:

Q: Why is your sponsors columne empty? You don´t have any sponsors?
A: Ööh.. Too lazy for that...

Q: I have one question after weekend in Planica, by the way you were great. How do you feel before the fly on Velikanka? Are you scared? I heard that some mesures had been take in slovenian team and the jumpers had their pulse in breakfast time around 200 and they weren't phisically active. Also Zupan (head slovenian coach) said that three days of skiflying are incredebly hard for a jumper and fear is something natural. So what can you say about that?
A: What a load of c**p....

Q: Do u have actually nothin betta to do than answering our questions? i mean it´s nice that u do that, but if i were in your place i wouldn´t do that...maybe i´m an even more mean person than u are...
A: Don't you have anything better to do than write here?

Q: If you are angry on some of "your" fans. You arent a proffesional because you dont have good relationship with you fans.What do you say about that ****?
A: What makes you think that I'm angry to someone, quite opposite, I'm amused. So relax... And take a beer or two...

Q: Do you know if there is any difference between Ylivoima and Uusi Aukema ? If yes, what is it ???
A: Yes, the name.

Q: If you would have only one more day left to live, what would you do?
A: I wouldn´t write this...

Q: 1. what do you do when you don´t have training?2. And i have read that you study so what do you study?3.i read that you have a new girl friend... is it true?
A: 1) I´ll try to live. 2) Meaning of life. 3) New, old, ex, none... Pick one ...

Q: Do you have any other job except skijumping? You wrote once that you don´t get any money for jumping, only premium for winning- but you must have some source of income or will you be still dependent on parents...?
A: No I don´t but I´ll get along, they are gonna low the alcohol taxes here in Finland, so economily, I´ll be just fine..."

Q: Have u ever had any operation??And why don´t u show ur chest ( i mean in summer) like others skijumpers??
A: No, and cause I´m a little bit fatty

Q: Ya answers are really fuck!!!!!!!!!!!!! ya treat ya fans as if they are some stupid persons!! i bet ya that ya wouldn´t like it, if somebody treats ya that way!!! think about it man!!!
A: Whats'ya'prablam?

Q: 1) Do jumpers know what the wind conditions are before they jump?2) Is it ever difficult for jumpers to see their coach dropping the flat go jump? They seem ever so far down...3) Do you ever speak to any of the Japanese dudes? Kasai, Funaki, Higashi, etc.? Do they speak English...?
A: 1) Usually we know.... 2) If you ain´t blind, you usually see it.3) if we are drunk, becAuse drunken people use the same language...

Q: I´ve to say your behavior is pretty shit!!!!!!!!
A: Well thank you, it´s always a pleasure!..

Q: Hy Matti!is that true....? I´ve read somewhere that you will be a father in a few months....
A: Really? I heard the same thing about two years ago...

Q: Matti, you were soooooooo sweet when you had longer hair...Why you have so SHORT hair now??? Why?
A: I´m sorry, from now on I´ll ask before I cut my hair...

Q: Hi Matti! At the races you seem very angry, even when you win. Are you really angry, or is it just an act?
A: I´m sorry if my face doesn´t please you...

And the best of Arttu Lappi

Q: hi arttu, why aren't you updating your q&a more often? don't you get enough questions? Or are you just too lazy? would be great if you could find some time in your busy shedule for some updates.
A: Usually I just have sth better to do. This is all optional...it isn´t my duty to answer even this question.

Q: why is the finnjumping.info homepage not working?
A: I´m not the webmaster.

Q: How would You define a word 'fanatism'?
A: There are quite many kind of fans...ask them.

Q: hi arttu! can you tell me why you can speak german?? i think it's not usual that a finish man can speak german! or is my information not wright!?
A: Why do you speak English?

Mera VM

Det blev lite träning till sist. Men den fick ställas in pga gissa? VIND. Någon som är förvånad? Det blåser ju JÄMT i Japan och det visste ju alla ändå skulle dom få VM.

Nu ska man köra träning 2+3 imorgon och sen kvalet. Dom länder som har fler hoppare på plats än som får starta får inte lång tid på sig att fundera över sitt lag....

Har inte mer kul att skriva om för tillfället. Är mitt inne i en nattsväng, så jag jobbar, sover och rider bara. Men idag är det sista natten, sen några timmars sömn innan jag sätter mig på tåget mot Stockholm! Ska bli såååå kul. Ska gå på REA, shoppa, äta mycket god mat och så ska vi nog hinna besöka någon bar också.

Hade ett underbart ridpass på hästen idag! Är så glad!

En föraning om hur det kan bli

Upplever just nu hur kul - NOT - det kan vara med ett VM i Japan. Först skulle träningen börja 05.00, sen 05.30. Nyaste budet 06.00. Ska vi slå vad om att det blåser?

Irriterande om det blir så på lördag när jag måste banda tävlingarna. Blir väldigt sur om jag missar för att dom skjuter på tävlingen....

Sapporo träning 1

Jag jobbar och det är lugnt. Har roat mig med att jämföra finnarnas träningsresultat från igår.

Tami har hoppat 117,0 - 97,5 - 110,5 från gate 14-15-16, platssiffrorna 10 (av 42) 5 (av 7) 23 (av 57)

Havu har hoppat 105,0 - 121,5 - 107,5 från gate 14-16-16, platssiffrorna 26 (av 42) 7 (av 30) 30 (av 57)

Olli har hoppat 119,0 - 120,0 - 120,5 från gate 14-16-16, platssiffrorna 6 (av 42) 12 (av 30) 6 (av 57)

Matti har hoppat 110,5 - 119,0 - 104,0 från gate 14-16-16, platssiffrorna 13 (av 42) 13 (av 30) 35 (av 57)

Rane har hoppat 126,5 - 131,5 - 114,0 från gate 14-16-16, platssiffrorna 1 (av 42) 1 (av 30) 11 (av 57)

Lappi har hoppat 119,5 - 124,0 - 123,0 från gate 13-16-16, platssiffrorna 5 (av 9) 5 (av 30) 3 (av 57)

Rane och Lappi har fin form. Men var har Havus form han visade i Lahti tagit vägen? Även Olli har hoppat bra.

05.00 är det träning nr 2. Eftersom jag är vaken och jobbar kan jag följa den live på nätet. Lär väl hinna följa 2 hopp av 3 i alla fall.

onsdag 21 februari 2007

Never judge a book by its cover

Har blivit väldigt förvånad, glad, arg, sur & överraskad över personer i min närhet de sista veckorna. Människor jag inte trodde skulle visa sig vara underbara, hjälpsamma, supergulliga har visat sig vara just det. Och människor jag verkligen trodde skulle förstå min längtan över att få vara som jag egentligen är, att slippa låtsas och få göra det JAG vill med mitt liv har inte alls förstått mig. Men hey, thats their problem NOT mine!

Jag säger härmed upp mig från allt som "man måste för så är det även om man inte vill" och tänker i fortsättningen bara göra det jag VILL. Eller ja inte fullt ut kanske, jag måste ju även i framtiden betala räkningar även om det är något jag inte vill egentligen för det är ju inte så värst kul att bli vräkt och bo på gatan dårå. Men alla "måsten" för så ska man, dom är härmed borta och ute ur mitt liv!

Från och med nu ska jag ha roligt! Make life a big party!

Existera inte bara, LEV!

Kan man strunta i sin syrras bröllop?

Min syrra ska gifta sig i sommar. Det är väl typ kul MEN måste hon välja den ENDA helgen på HELA sommaren som jag hade inplanerad? Kan man strunta i sin syrras bröllop och istället åka på backhoppning?

Nu finns det ett litet hopp då de väljer mellan två helger, fast på den ena är det Schweiziska Mästerskapen i Kandersteg och på den andra är det SGP i Hinterzarten. Jag SKA fasen till Hiza! Ringde henne igår och sa att snälla välj första helgen även om den inte heller passar men okej jag kan skippa Schweiz om det krisar..... men sommarens största party i Hiza tänker jag inte missa! Fast det lät som det var den helgen som ligger bäst till. Skit också!

Bröllop är ju egentligen bara en massa dravel i kyrkan. Vad är det mot halvnakna backhoppare? Hehe jag vet vad jag väljer. Och jo jag är så mycket ateist man kan bli. Jag kan möjligen tro på ödet (fast oftast får man ge det en knuff) men en gubbe bland molnen? Nix denna brud har inte gått på det! Okonfrimerad då jag vägrade offra mina helger! Like my brother and my sister.... Men där måste något gått fel senare då båda (snart då) är gifta i en kyrka (brorsan gick på det för flera år sedan). Bah.....

Min bil samarbetar inte!

Alltså I love my car men ibland gör den det svårt... först har jag betalat över 7 000 kr i reparationer de sista veckorna och då är det ändå billigt eftersom jag ej gjort det på märkesverkstad.....

Idag på väg hem från stallet bestämde den sig för att bensinmätaren kan man inte längre lita på. Jag hade mellan kvartstank och reserven kvar enligt mätaren. Men i verkligheten var det TOMT. Så jag kom inte så långt. -16 grader ute. Kul - NOT. Fick ringa mina föräldrar som båda är sjuka och nerbäddade men de fick rycka ut (de var de som hade närmast till mig och det var KALLT). Eftersom jag ridit var jag varm och svettig och sitta i en iskall bil och vänta efter vägen, nej tack. Så jag började knalla och gå mot det håll dom skulle komma ifrån, jaja fick lite extra motion på det sättet, jag kom ett par kilometer.

Sen hällde vi i 6 liter bensin och vips så startade bilen igen. Sen åkte jag och tankade och fick i ytterligare 66 liter! Alltså i vanliga fall när lampan för låg bensinnivå lyser får jag i 60-62 liter. Så det var TOMT TOMT TOMT i bensintanken. Tack för det bilen. Numera tänker jag tanka när mätaren visar halv tank!

tisdag 20 februari 2007

Städar och tvättar

Det är jättetrist. Men tyvärr otroligt nödvändigt då man knappt längre kan se golvet i min lägenhet. För att inte tala om klädkammaren. Man kan kanske få in en fot om man har lite tur.... den måste rensas idag!

Men allt går lättare med lite schysst musik på hög nivå!

Jag slipper diska i varje fall, jag har diskmaskin!

Nu ska jag bara slita mig från datorn och sätta igång. Men har lagt in en omgång tvätt i maskinen i alla fall. En bra början.....

måndag 19 februari 2007

Fotbollslåtar

Det finns så många bra fotbollslåtar!

Den här har jag fått på hjärnan nu, Norges, Alt för Norge: http://www.snoefokk.net/Jorn.mp3

Sen gillar jag Danmarks: Vi är röde, vi är hvide

Sveriges bästa är: När vi gräver guld i USA. För den ger så många härliga minnen från sommaren 94. Fast jag gillar båda Markoolios oxå.

Sen är de officiella låtarna för VM 98 & 90 bra oxå: Ricky Martins La copa de la vida och Gianna Nannnini & Eduardo Bennatos: Un estate d´Italia.

Men allra bäst är nog ändå Schweiz: Bring en hei

I´m really BLOND

Hey I am! Men det var många år sedan jag började färga håret mörkt. Men ibland märks det hur blond jag e egentligen!

Det har bara tagit mig fleeeera vekor att komma på hur man skapar album i efterskott på Ringo.... men nu har jag klurat ut de! Så nu är fotona sorterade där äntligen. Som sagt e inte så teknisk dårå......

Tomaterna invaderar världen

Har ni tänkt på det? Det finns tomater i allt! Jag tycker inte om tomater, ketchup, tomatpuré eller tomatsås. Och så fort man ska vara lite bekväm och köpa sig färdig mat så nog sjutton är där en tomat! På mackan, i salladen, på hamburgaren. Och är där inte en tomatskiva ja då är det en massa ketchup!

Har skämt bort mig själv idag med en härlig ansiktsbehandling. Somnade nästan där jag låg. Bokade in en ny om fyra veckor. Då ska jag färga ögonfransarna också så jag slipper kladda med mascara.

Norska rallyt

Mikko Hirvonen vann Norska rallyt. Kan det vara en föraning om stordåd från hans landsmän i Japan? Hoppas!

söndag 18 februari 2007

En dag i full fart






Efter 2,5 timmes sömn stod jag vid backen igen, jaja jag är en nörd!

12 deltagare i dagens tävling som var JSM som vanns även den av en hemmahoppare Alexander Mitz. Kul tävling med fina hopp även idag.


Sen direkt från Lugnet till stallet. Hade stämt träff med en kompis för en uteritt tillsammans. Fotade lite även när vi red. Härlig tur på en timme.


Sen hemfärd och några timmars sömn till då jag jobbar även inatt.

Nu är resplanerna klara inför Polen och Slovenien ska bli sjukt kul! Ska boka flyget inatt om jag i stressen lyckades få med mig min internetdosa till banken. Är inte helt säker på det, jag satt och surfade på nätet och höll på att missa att åka till jobbet i tid så det blev liiiiite bråttom! Man får nämligen "böta" om man kommer för sent.

lördag 17 februari 2007

Idolerna till finalen

Sebastian och Måns till Globen direkt, men jag tyckte nog deras låtar var bäst också.

Nu är jag på mycket bra humör för jag har nyss hittat tre små videointervjuer på tre finska äss inför Sapporo VM.

Och ett mycket bra svensk VM i Åre är nu slut. På tisdag börjar VM i nordiska grenar. Ska bli så kul att följa det. Ja kanske inte ur svensk synvinkel då. Vi är något bättre i de alpina grenarna.

USM på Lugnet

Var upp och såg USM idag. Bara fem deltagare, det är dåligt med återväxten inom svensk backhoppning. Synd men det var fina hopp i alla fall. Vann gjorde Sebastian Ekman från Holmens IF.



Nu sitter jag och ser på Melodifestivalen och hittills är det absolut det bästa startfälet som varit än så länge.

fredag 16 februari 2007

Blir så trött på mig själv...

Här har jag gått hela dagen och väntat på att klockan ska bli mycket nog att åka ut till stallet eftersom jag trodde jag hade kvällspasset. Men när jag kommer dit så märker jag att det har jag ju inte! Hade ju kunnat rida i dagsljus... jaja det är inte första gången jag susar till saker på det här sättet.



Lurigt underlag på vägen men som vanligt märker jag knappt det. I love my car ska aldrig mer ha en bil utan fyrhjulsdrift. Den bara tuffar på medans alla andra halkar omkring. Så är den kul också. Var en kille här om dagen i en flashig BMW som skulle stila och dra iväg vid ett trafikljus. Hehehe den ser inte snabb ut men skenet bedrar. Jag bara trampade gasen i botten och han stod kvar och slirade, det gjorde inte jag!

Å nu är jag jättesugen på glass men har inget hemma. Ska nog åka förbi och köpa lite godis att ha med till jobbet i alla fall. Det är ju nästan lördag.......

Bättre idag

Mycket mer positiv idag. Har precis kommit hem från ett par timmar på stan. Mina linser har nämligen redan kommit så jag har varit och hämtat dom, inte hunnit prova än dock. Var även runt och provade lite kläder men köpte inget eftersom jag ska till Stockholm nästa helg. Men det är ju alltid kul att prova lite. Finns rätt mycket snyggt just nu vilket är ovanligt att jag tycker, för det mesta tycker jag allt är rätt trist.

Nu ska jag åka till stallet, sen äta lite och slappa någon timme innan jag åker och jobbar. Inatt lär det bli lite mer att göra. Fredag och fullmåne = folk blir helt knasiga!

torsdag 15 februari 2007

Låg, seg & off

Usch seg dag. Vaknade halv fyra och har sedan tillbringat mesta tiden i soffan framför lite "tjejfilmer" på DVD. Först Mean Girls med Lindsay Lohan sen I hennes skor med Cameron Diaz.

Vet inte varför jag är låg och seg och off för jag borde vara glad som nästan fick "mitt" Dream Team till VM. Men idag är bara en sådan där dag.

Nya tag imorgon!

Totalt hjärnsläpp

Grrr jäkla jobbdatorer! Hade just skrivit ett lååååångt inlägg när datorn vips kopplade ner uppkopplingen. Retsamt......

I´m bored, really bored. Jobbar och det händer typ nada. Sen i något totalt förvirrat hjärnsläppstillfälle (förmodligen från någon dag jag bara lyckats sova 2 timmar på natten) bokat in mig på morgonpass i stallet! Så istället för att åka hem till min mega sköna säng och sova. Ska jag styra bilen 1,5 mil ut i skogen och släppa ut hästar och göra stallsysslor. Men sen ska jag SOVA. Älskar att sova på dagen, sover aldrig så bra som då! Fast nu strax efter 03.00 på natten känns det väldigt motigt måste jag säga att inte få åka hem och sussa på en gång. Men senast 09.00 ligger jag i sängen!

Är ledig idag men sen ska jag jobba natt hela helgen. Men jag ska också se på backhoppning! Jo ni läste rätt. Bara en liten nationell tävling men om jag nu inte kan åka på dom tävlingar jag vill (läs Lahti igår) så kan jag ju i varje fall åka på dom jag kan. Även om det inte alls är samma sak......och så kommer det bli lite klent med sömnen men det får jag ta!

onsdag 14 februari 2007

Yes Yes Yes


Linserna fixade även om dom som vanligt inte hade min styrka hemma utan dom kommer först nästa vecka. Men ska vara inprovande och okej att köra dygnet runt lagom till resan lovade dom, hästen är riden och nu ska jag duscha sen goffa i soffan innan jag åker och jobbar.


Jag gillar resultatet i Finland väldigt MYCKET!
Till Sapporo skickar man: Janne Ahonen, Arttu Lappi, Matti Hautamäki, Janne Happonen, Harri Olli och Tami Kiuru. Sörjer bara att Vellu inte fick åka. Hade velat se honom istället för Tami men med för dåliga resultat idag så.....tyvärr. Men är så GLAD Havu är tillbaka i fin form!


Alla hjärtans dag

Idag är det Alla hjärtans dag vilket för mig bara är kommersiellt tjafs från USA. Så har vi avhandlat det ämnet.

Nyss vaknat och ätit frukost. Klockan är 13.00 och först ska jag se andra åket i storslalom sen ska jag gå till min Optiker och fixa dygnet runt linser. Har vanliga dagslinser nu men dom måste man ju plocka i och ur hela tiden och ibland ska dom ju ur vid helt fel tillfällen. Det är ju inte alltid man vill eller kan kliva upp för att linserna måste ur.....*s*

tisdag 13 februari 2007

Imorgon är det Valentines Day

Och då har Finland sina VM-uttagningar när de kör sitt Suomen Mestarut i Lahti och då får ni hålla en tumme för de här två så de tar sig till VM.

Förresten borde det vara kriminellt att ha så här blåa ögon:


















Eller att vara så här totalt übersnygg och sexig:


















Å för er som inte hänger me så är det Arttu Lappi & Janne Happonen.

Teknikens under

Jaja bild kommer när jag lyckas få in den (alltså en bild ska det komma här till höger över beskrivningen men det går inte just nu!)

Josefina Esmeralda Eugenia är inte så teknisk.... å så heter ja inte så heller. Hehe heter inte ens Josefine. Men här vill man ju inte avslöja allt men kan säga så här mycket it´s not the name in the passport!

Världen har blivit större


Jossans värld har nu blivit större! Nu finns den på internet, lite scary.....




Vem är Jossan då? Ja det ska ni få märka om ni hänger här!




Eftersom jag har ett jäkla ansvarsfullt jobb tillåter jag mig att vara totalt ansvarslös på min fritid typ. I min ålder ska man ha Vovve, Volvo, Villa och Barn. Jag har Katt, Audi, Lgh och Häst. Något gick visst fel....haha




Dessutom är mitt största intresse backhoppning, vilket många finner otroligt nördigt. Jaja dom som inte veeeet ja! Tyvärr har jag noll, nada, zipp bekanta i min närhet som fattar det fantastiska men hey det är då nätet är så coolt! Tack vare det hittade jag på Vickan, lika galen i backhoppning (å backhoppare) som mig och nu ska jag ÄNTLIGEN få åka iväg på en tävling. Ska bli grymt skoj, massa party, massa hoppning och bara skoj, skoj, skoj.




Hur det blev backhoppning, tja jag bor nedanför dessa:

Det var så det började en gång i tiden. Hur det slutar är en heeelt annan sak. Vem vet??