lördag 31 mars 2007

Den förlamade tröttheten fortsätter

Gud så trött jag är. Sov till 16.00. Satte mig sedan i soffan med datorn och måste ha somnat för jag vaknade av att en Bond-film drog igång 18.30 på TV3. Till stallet och fixade allt med hjälp av mina snälla föräldrar då jag inte vågade köra bil ut själv pga tröttheten.

Hemma igen strax efter åtta och la mig på soffan och slötittade på lite TV och somnade igen! Vaknade nyss (kl 22.00) som tur är eftersom jag nu ska bege mig till jobbet. Tur är det lördag = full fart på jobbet i alla fall till fyra-fem. Sen är det mitt sista pass sen är jag ledig fyra dagar och måtte jag bli frisk under den tiden.

Det är jobbigt att vara sjuk. Tror det är morfinet i hostmedicinen som gör mig så trött, för så här trött brukar jag verkligen inte bli av att vara lite sjuk.

Så trött

Jag är så trött så jag ser i kors. Sov en stund efter att ha fått hostmedicin men inte alls så djupt och länge som jag behöver. Så nu när alla telefonsamtal och radioanrop bara tvärdog för ca 30 min sedan så är det mycket svårt att hålla ögonen öppna. Är så trött att jag mår illa!

Vi sitter och ser på VM simningarna från Australien och försöker hålla oss vakna. Tur det bara är en natt kvar sen är jag ledig i fyra dagar. Hoppas kunna kurera mig på dessa dagar. Det är så jobbigt att inte kunda andas fullt ut. Man låter ju som man sprungit ett maraton för minsta lilla ansträning.

Så det var dagens det är synd om mig.....

fredag 30 mars 2007

Jäkla hosta

Jag är vaken redan trots nattjobb och nytt nattjobb inatt för jag bara hostar. Har sovit mindre än 3 timmar så här långt. Sitter nu och väntar på att få superduper hostmedicin med morfin i från mina föräldrar som är snälla och kör hit den. Sen ska jag försöka sova några timmar till innan det är dags att åka till hästarna, som verkligen skulle behöva ridas idag. Får jag bara bort hostan ska jag väl orka skritta minst en av dom i alla fall. Den andra kan jag ju ta på släp. Soligt och varmt är det ju och det hjälper ju till.

Planica the long story.....

Dag 1 onsdag:

Eftersom Vicky fick SMS av Kaytan att hon inte kunde komma då hon blivit akut sjuk så kunde vi påbörja resan mot Slovenien tidigare än beräknat. Och tur var väl det eftersom den gränspassage vi ville åka över var stängd. Och det var inte direkt välskyltat om hur man skulle åka istället. Jag gissade på att vi måste åka via Italien och Tarvisio för någonstans i minnet fanns det namnet från en karta jag sett men mer än så visste jag inte. Så vi stannade för säkerhets skull på en mack och frågade och jodå det var bara att åka mot Italien så skulle det vara skyltat i första stan vi kom till. Vi åkte mot Tarvisio men hittade ingen skylt mot Slovenien. Däremot såg vi stora gröna skyltar autobahn (eller italienska ordet då men det minns jag inte) så vi tänkte okej, på den måste det ju sen vara skyltat Slovenien i varje fall. Men det kom ingen skylt. När vi kom till en betalstation såg vi en polis så vi stannade och frågade honom och han sa vi måste åka två mil till framåt och sen av motorvägen och tillbaka. Vicky satt mest och muttrade över hur hon HATADE allt som har med Italien att göra…hehehe vilket skulle visa sig ändrade sig under helgen….hahahaha. Till slut något försenade och efter en omväg så hittade vi Slovenska gränsen och även Kranjska Gora. Stället Planica visade sig bara bestå av hoppbackarna så vi bodde i Kranjska Gora. Efter att ha installerat oss där vi skulle bo begav vi oss till Papa Joes en snabb vända. Träffade på en hel del polska kompisar till Vicky. Var inte där länge, tog en drink, några åt innan vi begav oss hemåt. Stället var nästan folktomt.

Dag 2 torsdag:

Det blev lite krångel med ackrediteringarna. Vicky fick sin efter lite tjat men jag blev utan. Så första träningen fick jag se från läktarplats. Eftersom det bara var träning var det inte så mycket folk så det var helt okej ändå. Strålande sol och jättehärligt väder. Det skulle ha varit tre träningar men innan vi anlände så hade en förhoppare kraschat och fått flygas iväg med helikopter och strax efter det så kraschade en av de slovenska hopparna från nationella kvoten svårt och fick även han flygas iväg. Så då avbröt man och det blev två träningsomgångar. Stod bra till och kunde få rätt bra kort. Backen är rätt mäktig när man står och ser på den nerifrån och upp och jag kan tänka mig det är ännu läckare från andra hållet. Johan Evensen, vår nye norrman, hoppade bra i första träningshoppet. Det skulle även ha varit ett kval men det fick man ställa in då ryssarnas skidor var kvar i Moskva och en del norrmäns skidor var också på vift. Istället tänkte man ha kvalet på torsdag morgon. Där rök den enda sovmorgonen som fanns….

På kvällen blev det utegång på Papa Joes som vanligt. Inte så mycket folk där idag heller, de Österrikiska förhopparna var där (samma killar vi träffade i Zakopane) annars mest fans från Norge men mest bestående av gamla gubbar. Var hemma runt halv tre tror jag trots att det var lite halvsegt med fart på partyt.

Dag 3 fredag:

Fick börja med att se kvalet på TV:n pga ackrediteringsproblemet. Eller jag hade ju kunnat se det från läktarplats men onödigt betala för en heldag när jag ganska säkert skulle få en ackreditering till eftermiddagen och det fick jag också. Fick mycket bra foton tagna. Stackars Tami föll och gjorde illa sig så han kan inte hoppa mer denna helgen. Vellu missade att kvala in men alla andra finnar tog sig till tävling. Eller tja det var ju bara Olli kvar att kvala in. Vädret var lite sämre än på torsdagen men uppehåll och hyfsat varmt. Vann gjorde Adam Malysz och dagens roliga var väl att slovenerna fick en tredje plats genom Jernej Damjan och en fjärde plats genom Robi Kranjec. Blå-vitt så var Janne Ahonen bäst med en 7:e plats. Matti 18:e, Olli 21:a, Lappi 33:a.

På kvällen var vi först på Miss Skijumping på Hotel Kompas. En del hoppare var domare, få se om jag minns alla: Andreas Küttel, Radik Zhaparov, Arthur Pauli, Ilja Rosliakov, Martin Mesik och Andreas Widhölzl. Jag tror det var alla. De hade stora problem hålla ordning på domarna för så fort det var paus och det var det så fort tjejerna skulle byta kläder så pep domarna iväg och de fick kalla tillbaka dem flera gånger, vissa mer än andra. Var även många hoppare där och tittade, såg Hajek en kort stund, Stefan Read var där, de flesta Österrikarna mfl. Efter tävlingen gick vi vidare till Papa Joes och där var det packat med folk. Man fick verkligen jobba hårt på att förflytta sig från ett ställe till ett annat och inte ens då var man säker på att hamna där man tänkt, utan ibland blev man helt enkelt knuffad dit massan hade tänkt sig. Såg Olli och Vellu av finnarna. Fler hoppare var där idag, en del missade ju kvalet. Jag fick i varje fall Sebastian Colloredo i mitt knä. Mest beroende på att någon knuffade dit honom men inte klagar jag på det. Jag halvsatt nämligen på en barstol vid baren och han stod framför mig och så kom någon och skulle gå framför honom och ger honom en knuff så han tappar balansen och ramlar i mitt knä. Men det var bara trevligt.

Jag ville ju dra till mig finnar men tydligen har jag någon norsk magnet. Jag vet inte hur många som började prata med mig på engelska och frågade var man kom ifrån. När jag sa Sverige så gick de snabbt över på norska och pratade på. Kul iof, och norrmän är trevliga men nu var det ju som sagt finnar jag ville "fånga". Pratade rätt mycket med en mycket full men mycket trevlig norsk supporter. Han var så imponerad över att ha träffat en svensk som åkt för att se skidflygning så så fort någon av hans kompisar kom förbi så var han tvungen att berätta det så jag blev lite av en "kändis" där ett tag hahahaha. I övrigt var det jättekul att beskåda alla kärleksdramor som förekom, eftersom det inte fanns någon där som intresserade mig så kunde jag ju mest le åt det. Men en del har helt klart lustiga åsikter. De är svartsjuka för typ inget och svartsjuka på sånt som hänt förr, hur man nu kan vara det? Jaja, jag fattar det inte i varje fall! Dansade en del men det var rätt packat med folk även där så man stod mest på ett ställe och rörde sig.

Dag 4 lördag:

Upp tidigt då det var provomgång redan 09.00. Tyvärr fick vi vänta på bussen i nästan 1 timme så den missade vi, nu var det inte många som hoppade den lyckligtvis och vi hann i tid till tävlingen i alla fall. Måste säga jag är imponerad av Harri Olli. Sist jag såg honom inatt var klockan 02.30 och då var han rätt full. Bara några timmar senare hoppar han nytt personligt rekord. Vann det hela gjorde åter Adam. Ahonen bästa finne igen med en 9:e plats, Matti 13:e, Olli 18:e och Lappi 25:a.

Full fart på kvällen med många hoppare på plats. Men jag fattar inte hur jag lyckades missa att Arttu och Matti var där. Jag såg Olli och Ahonen men tydligen missade jag dom andra och det var bra gjort med tanke på att jag var där länge och dansade en hel del och det hade Arttu också gjort. Nu var det iof lika packat med folk som på fredagen så visst med en massa otur så går det ju. Men jag grämer mig stort över att ha missat prata med Havus bäste kompis, i brist på honom själv. Ah skulle kunna slå mig själv med något hårt i huvudet. Pratade lite med Olli som gav mig dagens chock genom att dyka upp med nyrakad skalle. Ehhh det var inte snyggt! Träffade på en finsk tjej som berättade att i Finland kallas han för Nappi (=knapp på svenska) för dom tycker han ser ut som en teddybjörn med sina stoooora ögon. Jag berättade att vi i Sverige tycker han ser ut som en docka med de där ögonen och det tyckte hon var jättekul och skulle berätta för alla hon kände.

Dansade disco med Johan Erikson ett bra tag. Han hade gett DJ:n en skiva med svenska låtar som dom spelade för fullt. Annars var det mycket norskt även denna dag. Norska låtar och norska folk. Träffade på de vi pratade lite med kvällen före. I dag var de om möjligt ännu fullare. Men fortfarande trevliga. Fransmännen hade ett bord bredvid oss och där var det stort kalas. Såg även till tjecker och tyskar, österrikare och några av ryssarna. Höll ut ända till halv fyra på morgonen då jag fick nog.

Dag 5 söndag:

Efter allt för lite sömn var vi vid backen strax innan 10.00. Jättetrist vädet med blötsnö. Det gjorde att provomgågen blev uppskjuten 40 min för de hade problem med snö i spåret. Arttu hade ingen tur och fick ett rejält stopp på väg nerför överbacken. Han hoppade inte så långt efter det kan man säga, men han skrattade bara åt det, vad skulle han göra liksom. Även Wuff släppte dom ner innan man bröt för att göra rent spåret. Jag trodde redan där att det bara skulle bli en omgång och att säsongen skulle sluta som den började med en en-omgångstävling och väderkaos. Så har ju hela säsongen sett ut. Och visst blev det så. Åter en seger till Adam denna helgen och det gjorde ju att han vann hela Världscupen också med Anders Jacobsen som tvåa och Simon Ammann trea. Matti blev dagens bästa finne med en 6:e plats, Olli 7:a, Ahonen 17:e, Vellu 30:e och Lappi 32:a.

Totalt sett blev Ahonen 8:a, Matti 9:a, Arttu 15:e, Olli 28:a, Vellu 34:a, Tami 40:e, Havu 41:a, Lauri 54:a, Jussi 55:a, Kalle 58:a. Nationsmässigt kom dom 4:a. Säsongens mål var 2 medaljer i VM, de fick en silvermedalj genom Olli och 5 hoppare bland de 30 bästa, de fick in fyra och Vellu precis utanför. Så breddmässigt en helt okej säsong men det man saknat är en topp. En VC-seger genom Arttu i Kuusamo är ju den enda. Det har varit mycket bråk i laget, inte mellan hopparna men mellan hoppare-tränare. Både Kalle och Olli har öppet kritiserat tränarna. Årets roliga comeback är helt klart Arttu Lappi och även Vellu. Årets stora "försvinnande" är tyvärr Havu. Måtte han hitta tillbaka till sin fina form från förra säsongen annars blir det nog CoC för honom nästa år. Han fick inte hoppa i många tävlingar alls i år. Ingen CoC och bara några få tävlingar i VC är facit. En VM start i stora backen.

Klart roligaste kvällen på Papa Joes även om vi helt saknade finnar då de åkte hem direkt efter tävlingen. Dansade mycket med ryssarna som var dagens överraskning. Inte visste jag det var sådan fart på dom! Pratade med fler norrmän. "Våra" vanliga hade åkt hem efter tävling men deras kompisar som vi träffade lite snabbt igår och som var ledare och tränare för förhopparna var där, så jag pratade lite med dom. När norska hopparna dök upp satt jag vid deras bord och pratade med en tränare och hamnade därför mitt i den högen. Snackade lite med Hilde men dom andra drog nästan direkt ut på dansgolvet och där var det fullt ös hela kvällen. Helt klart den kvällen jag dansade mest. Vilade bara korta stunder. Svenskarna var där igen och schweizarna samt japanerna. Hade grymt kul hela kvällen men 05.00 var jag slut och ville gå hem. Fick tjata lite innan jag fick med mig Aline som kommit in i en andra andning och inte alls ville gå hem. Men till slut var vi hemma. Aline tog en hel del kort som jag hoppas att få på mail. Hon har lovat att skicka dom i alla fall och jag ska nog se till att tjata på henne om hon tror hon kan glömma det. Måste fixa mig en egen liten kamera att ha med så jag kan fota lite själv även på kvällarna. Har haft en mycket rolig helg i Planica och jag vill gärna göra om det! Fast jag tänkte på Havu varenda dag, både i Polen och i Slovenien…….

torsdag 29 mars 2007

It´s my life and it´s now or never.....

Bon Jovi - jag kan bara hålla med. Usch har en del jobbiga beslut att ta framöver. Men för en gångs skull ska jag inte vara impulsiv utan verkligen fundera innan jag gör något. Annars är jag spontaniteten personifierad. Nu har det alltid blivit bra - men det har varit med mycket flax många gånger.....och någon gång tar väl turen slut även för mig. Varför kan jag inte få två världar? Ingen miljonär som vill ge mig en miljon eller två??


Nu måste jag gå och sova. Ska jobba inatt och fick inte sova länge imorse pga hovslagarbesök åt hästarna. Dom mådde bra i alla fall även om dom såg ut som attan. Ingen har borstat dom på 14 dagar och båda är i värsta pälslossningen, så pja gissa själva?!


Zakopane och Planica i siffror

Kort summering:

Antal dagar hemifrån: 14
Antal dagar jag ej drack alkohol: 3
Antal dagar jag tänkte på Havu: 14
Antal dagar jag hade jättekul: 13 (hemrese dagen var inte så superkul....)
Antal bilder tagna: 793
Antal dagar jag var Dancing Queen: 3
Antal gånger jag drack sånt jag inte gillar egentligen: många, drack både öl & Jägermeister o annat.
Antal hysteriska skrattanfall: 5
Antal spenderade pengar: troligen för mycket men väl spenderade
Antal nya kul bekantskaper: väldigt många
Antal sovtimmar: helt klart för få
Antal sedda hopp: runt 700 kanske?
Antal gånger jag var sist hem: 0 (fanns många fler partyproffs...hehe)
Antal finnar jag pratade med: 2
Antal norrmän jag pratade med: 14

Thanks Vicky for a great time!

Thanks sis!

Jag hann med alla transportmedel igår! Hann på flygbussen i tid och även tåget så jag var i Falun strax efter halv sju. Men inte hemma förrän halv åtta. Var förbi och fixade halstabletter, hämtade katter och inhandlade frukostmat till idag.

Ringde syrran från tåget och min snälla syster gifter sig helgen innan Hiza! Tur man har lydiga småsyskon....hehe. Hemma mötte mig en nytvättad bil som nästan var fulltankad och för att vara min bror är det otroligt. Han har nämligen haft min bil de två veckor jag varit borta då en av hans bilar är trasig och min bil mår inte bra av att bara stå så länge.

Kommer mer rapport om ett tag men nu måste jag ner i tvättstugan!

tisdag 27 mars 2007

Sjuk :(

Fast inte jättesjuk men en fin förkylning. Ont i huvudet, halsen och hosta. Kanske lite feber ocksa. Jag lovar att om nagon dag kommer en laaang rapport fran Planica. Väntar dock lite kort som jag ska fa pa mail (hoppas jag verkligen!) innan jag skriver den. Och sa vill jag ha bokstaven som inte finns här, ni vet A med en ring över.

I morgon flyger jag hem och sa hoppas jag det finns tagbiljetter kvar ocksa. Kollade nyss och just nu klass 2 finns och de borde ju inte sälja slut ALLA pa den avgangen jag vill aka pa. Fast det blir tajt med tiden, landar 11.40, flygbussen gar 11.55. Men hall tummarna är ni snälla annars maste jag vänta i flera timmar och kommer hem sent och till dubbla priset.....

Har sa mycket att skriva sen ocksa! Men det far ni vänta pa......

måndag 26 mars 2007

Kortkort version fran Planica

Den utförliga far ni vänta pa tills jag är hemma och med ett tangentbord som är om det ska.

Onsdag: Kaytan blev sjuk sa vi akte tidigare mot Slovenien. Anlände trots det sent da den gränsövergangen vi skulle aka över var stängd sa vi fick aka via Italien, och sa körde vi lite fel sa klart för vi hade ju bara vägbeskrivning för Österrike-Slovenien.

Torsdag: Krangel med ackrediteringarna gjorde att jag fick se träningen fran publikplats. Helt okej för jag kunde ta bra bilder ända, da det inte var sa mycket folk där för att se dessa. Utegang pa kvällen men den var sadär, inga hoppare förutom förhopparna fran Österrike (de som var i Zakopane och tävlade helgen före) men annars bara gamla gubbar.

Fredag: Sag första kvalet pa TV:n i lgh pga ackrediteringsproblemet men till em hade Vicky fixat det. Manga fina bilder pa finnarna....
Kvällen var skoj! Först var det Miss Ski Jumping tävling där en del hoppare var domare, sen till PapaJoes för party. Inte sa manga hoppare, dock Vellu och Olli fran Finland. Vellu skulle inte hoppa pa lördagen och var inte sa värst full men Olli sag jag sist 02.30 och da var han bra full.
Träffade mest pa norrmän överallt!

Lördag: Imponerad av Olli. 09.00 hoppade han nytt personlig rekord. Kul dag vid backen och jättekul kväll. Mer norrmän drogs till mig, jag ville ju dra till mig finnar.. Fick värsta chocken när Olli kommer till PapaJoes och har rakat av sig allt har! Jisses... Sag även Janne Ahonen ett kort tag men tydligen missade jag bade Matti och Arttu. Matti gjorde väl inget men jag kan ju sla mig själv med nagot hart för att jag helt missade Arttu!! Och hur lyckades jag när jag var där till 03.30 och de till det stängde 05.00?? Arttu hade dessutom dansat en hel del och jag ocksa men inte sag jag honom inte. Dansade disco med Johan Ericson som hade lämnat över en skiva med svenska latar till DJ:n. Mer norrmän gillade mig och Aline. Men de var jätteroliga om än väldigt fulla!! Manga hoppare var där da bara de 30 bästa far hoppa sista dagen. Fransmännen, italienarna (fick Sebastian Colloredo i mitt knä, visserligen för att nagon knuffade dit honom da det var sjukt fullt med folk! Man fick tränga sig fram hela tiden). Sag ryssar, svenskar och fler jag inte minns nu. Jo nagra tyskar och tjecker samt de vanliga österrikarna da.

Söndag: Finnarna akte hem :(. Men fullt party med svenskarna och ryssarna. Dansade Kalinka med Denis Kornilov och Ilja Rosliakov. Norrmännen var där allihop och en polack, japanerna, schweizarna mfl. Och fler norrmän snackade jag med!

Mandag: Ater Innsbruck efter en helt galen kul helg......

Mer kommer sen. Kommer hem onsdag kväll.

onsdag 21 mars 2007

Vintern är här igen

Det snöade igar, det snöar idag sa dagens inköp blir skor till mig. Jag har nämligen bara gympaskor med mig....

Sent ikväll aker vi till Slovenien. Vi maste vänta in en tjej fran Sverige som landar först 19.00 sen drar vi. Sen är det fullt ös medvetslös till mandag, hehehe. Igar kom Aline fran Tyskland om ocksa ska bo med oss, sen är det jag, Vicky, Kaytan och tre till. Sen kommer troligen Karo till fredagen.

The Havu-situation..... Egentligen är det nog bra han inte kommer. Da kanske jag kan glömma honom och fa ur honom ur huvudet. För det är ju totalt helknas egentligen....... blääääää...fast jag vill ju egentligen inte glömma honom men det vore definitivt det smartaste. Men sen när är jag smart.... Igar drömde jag om Matti, det kanske är ett tecken... han har jag i varje fall inga känslor alls för och det vore ju bade smartare och enklare..... But life is not simple.

I cant get you out of my mind.......

tisdag 20 mars 2007

Nu är den officiella uttagningen klar

Och det blev som jag trodde, varför skulle de lämna Lappi hemma som är direktkvalad?!

Suomen joukkueessa Planican finaalissa hyppäävät Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Tami Kiuru, Arttu Lappi, Veli-Matti Lindström ja Harri Olli.

Ingen Havu :(. Men jag kommer ha kul ända och nu maste jag ju aka till Hinterzarten, sorry syrran tänker du gifta dig den helgen sa är jag inte hemma!!

Zakopane och HAVU KOMMER!!!! - kanske....

Hmm nu ska vi se jag tror det är lördag och söndag jag ska rapportera om?!

Det blev ingen tävling pa lördagen för det blaste för mycket. Vi var pa party istället. Pratade mest med svenskarna eller egentligen bara tva av dom, Andreas och Jakob. Isak sag jag inte ens och Johan satt med en tjej hela kvällen. Alla var övertygade om att det inte skulle bli tävling pa söndagen för väderrapporten sa sämre väder än lördagen sa en del hoppare var nog kvar lite för länge för pa söndagen vaknade vi till stralande sol.....hehe....vissa hade en jobbig morgon om man säger sa.....

Vi missade första omgangen men kom dit lagom till pausen. Ledde gjorde da Johan en ny mycket trevlig norrman och tvaa lag Bastian Kaltenböck fran Österrike, de tva var rätt överlägsna de andra. Andreas lag sexa.

Slutresultatet blev Basti etta, Johan tvaa, Erik Simon fran Tyskland trea och Andreas fyra!

Pa kvällen stor fest. Pratade mest norska hela kvällen med alla norrmän, jättetrevliga, ursöta killar. Sen hängde jag med tva av svenskarna och tva av tyskarna förutom norrmännen.

Igar akte vi hem fran Polen och tillbaka till Österrike, och det tog heeeeela dagen.....

Idag har vi tittat pa foton och käkat lunch.

Och sa till det VIKTIGASTE: Havu far aka till Planica. Man lämnar istället Lappi hemma. Jag personligen hade ju helst sett de lämnade Tami hemma men hey, jag klagar inte! Fast det är inte HELT säkert än. Helt klara är Ahonen, Matti, Harri & Tami. Vellu och Havu ej helt klart än. Fördelen om de tar med Lappi är ju att han helt säkert far starta pa söndagen eftersom bara de trettio bästa startar där. Need to wait and see....

Mer detaljer än sa orkar jag inte skriva nu för vi sitter pa internetcafe. Jo jag maste ju nämna att Vicky - den fulingen -, har plussat pa minuskontot. Inte nog med att hon sen tidigare kallat Havu för smafet, iförrgar la hon till att han ser ut som ett mongo och igar kallade hon honom för korkad...... ;) men jag gillar henne ända!

lördag 17 mars 2007

Det regnar

Smatt med regn i luften sa vi far val se om det blir tavlingar eller ej. Ute igar och det var *hrm* intressant. De hoppare jag pratade med var jattetrevliga sa inget sensationellt dar men en del tjejer??

Sitter och snackar skit om sin "bra" van nar jag som akt hit med henne sitter bredvid dom och dessutom gor dom det pa engelska! Om dom hade varit smarta nog och gjort det pa polska. Men det ar klart da hade ju Totti och Fetti som ocksa satt dar inte forstatt och dom ville ju att dom tva skulle hora skitnacket......

Pa sondag ar det stoooora kalaset......hehe

Nu haller vi pa Morten Solem sa han tar hem totalsegern i COC. Norrman ar trevliga och han var valdigt trevlig att snacke litt norsk me.

Orkar inte skriva mer da tro det eller ej men detta tangentbord ar annu konstigare an de jag fatt forr nar jag varit in pa detta Internetcafe sa det blir fel mest hela tiden.

fredag 16 mars 2007

Inga Finnar alls

Det har varit traning pa formiddagen men den fick avbrytas i mitten av omgang 2 pga varmen. Det har inte skickats hit nagra finnar alls :(. Dumma finska forbund som tycker det ar onodigt, de har namligen ingen chans att vinna sa formodligen tyckte dom att dom kunde spara in lite pengar. Hur som helst sa ar det nagra andra kul har sa det blir nog bra anda. Totti och Sandro fron Schweiz ar har, Borek fran Tjeckien och en hel hog med norrman. Jo just det alla fyra svenskarna ocksa, holl pa att glomma dom.

I Lillehammer har det tranats och kvalats, ikvall tavling som vi ska se pa TV:n. Vi valjer det istallet for traning nr 3 i backen har. Finland har varit bra, vore ju kul om det holl aven i tavling idag!

Ikvall big party!

torsdag 15 mars 2007

Innsbruck igar, Zakopane idag

Anlande Innsbruck igar. Efter en middag sa var vi ut forst pa Irish, sen Jimmy's. En snabb svang in pa Blue Chip men dar var det packat med folk sa dar var vi inte lange alls. Gick tillbaka till Jimmy's istallet. Avslutade kvallen pa Irish. Hemma hos Vicky runt halv tre.

Idag akte vi vid 10-tiden mot Polen. Var i Zakopane vid 19.00, trots en nagot okoncentrerad kartlasare = jag efter ett tag. Vi hamande namligen bakom Slovenernas buss och da tyckte jag att vi foljer efter dom helt enkelt. Var bara det att efter ett tag svangde dom in pa en p-ficka och stannade och jag hade inte alls foljt med pa vagbeskrivningen. Men efter ett antal mil dar vi var osakra pa om vi akte at ratt hall sa kom vi ur Slovakien och in i Polen utan Slovenernas hjalp.

Har kollat startlistan i Lillehammer men ingen Havu ar med dar i alla fall. Sa antingen ar han hemma och tranar eller sa har dom skickat hit honom men det finns ingen startlista for COC:n an och det star inget pa finska skidforbundets sida vilka som ar har heller. Lillehammer blev forresten installt idag pga varme, nytt forsok med bade traning och kval och tavling imorgon. Har ar det i alla fall nollgradigt nu pa kvallen sa har tror vi pa hoppning imorgon.

Nu ar vi pa Internetcafe och sen ska vi ut en snabb svang. Inget party med backhopparna idag, det blir forst imorgon.

onsdag 14 mars 2007

Varför tog jag fleecetröjan med mig?

Får skylla på att därifrån jag åkte imorse var det vinter och snö. Men vintern försvann någonstans i Örebrotrakten och här i Göteborg är det full vår och alltså ännu varmare dit jag ska.

Sitter på Landvetter just nu och väntar på att få checka in. Alla som känner mig och mitt lokalsinne vet ju hur fantastiskt det är att jag tagit mig så här långt utan att tappa bort mig en enda gång! På en skala på 0-10 så är väl mitt lokalsinne på -5 ungefär...... Jag har åkt buss, bytt till tåg och bytt tåg i Örebro, gått runt i ett stoooort köpcentrum i Göteborg (snabblunch på McD) och hittat till bussterminalen och kom på rätt buss till flygplatsen och allt utan att gå fel, tappa bort mig eller nått! Hehe det kanske finns hopp även för mig eller så har allt berott på att det varit så välskyltat kanske, för läsa skyltar det kan jag!

Om fem timmar ungefär landar jag i Innsbruck och där hämtar Vicky upp mig. Sen tror jag vi är där inatt och åker till Polen imorgon (om det nu blir tävlingar *håll alla tummar och tår ni har*). Hur som helst det ska bli kul även om det blir ändrade planer och jag ska nog lyckas komma åt en dator och lämna någon rapport, Vicky ska ju ha sin med sig så hittar vi bara internetuppkoppling ska det gå bra.

Nästa vecka är det Slovenien som gäller.

Idag är det vilodag i Nordic Tournament eftersom alla hoppare flyger från Finland till Norge. Imorgon kval i Lillehammer.

För tillfället fungerar inte www.hiihtoliitto.fi så jag kan inte kolla vilka hoppare som får åka dit eller vilka man skickar till COC:n i Zakopane.

tisdag 13 mars 2007

Boooooring tävling

Det är inte kul att titta på backhoppning när dom landar på längder som är normala i en normal backe när dom faktiskt hoppar i en stor backe. Vinden var inte kul idag. Och det gick (som vanligt börjar det kännas) inte bra för mina favoriter när det väl blev tävling.

Nu ska jag snart stoppa in mina katter i sina transportburar och köra över dom till mina föräldrar. Sover där själv också inatt eftersom jag ska få skjuts tidigt till tåget imorgon bitti.

Hoppas numera på att det BLIR tävlingar i Polen i helgen för enligt kommentatorn på Eurosport var det osäkert. Här ska man tydligen inte bara oroa sig för att rätt hoppare kommer nu ska vädret jäklas ännu mer också. Har dock inte kunnat hitta sådana uppgifter någon annanstans så jag hoppas hennes information var helt fel.

måndag 12 mars 2007

Fantasin tryter idag

Kommer inte på något smart att skriva. Har haft en liten slappa dag, varit på ansiktsbehandling, strosat runt på stan i solskenet, sett kvalet i Kuopio (som för övrigt gick bra för vissa) men nu har jag lärt mig att träning är träning, kval är kval och tävling är tävling, så jag tänker inte ta ut något alls i förskott inför tävlingen imorgon.....

Har i alla fall börjat packa lite inför resan på onsdag som ska bli sjukt kul, snälla Vickan peppade mig igår när jag var missmodig och kom på det ultimata senariot. Om Havu hoppar dåligt nog så skickas han nog till COC:n i Zakopane. Då får jag se honom där. Väl där vinner han båda tävlingarna, eller hoppar i alla fall så bra så att han tas ut till WC:n i Planica. Då får jag se honom där med. Wishful thinking och tänk om det kunde bli så ändå! Har även sökt Malin för att höra om hon ska med eller ej (men inte fått tag på henne än).

Eftersom jag inte har mer kul att berätta kör jag lite mer best of Matti Hautamäki, har suttit och skrattat en bra stund framför datorn.

Question: How's life in Finland? Do people treat you there as a star? Or can you just hang out without having people asking for your autograph or a photo or whatever comes up in their ind? Answer: They usually spit at my direction.

Question: Did you know that the word "because" is written with -au- and not with -ou-? Just to mention... Ask your ýounger brother, his english is perfect. Anyway, that looks some sort of cute and you can go on writing "becouse". Just told you, maybe you want your english to improve ;-P Answer: Tänks.

Question: Why are boys so complicate?!? Answer: It's becouse of females changes of mood...

Question: which i asked before, but u didnt answer (which is understandable cuz its a weird question) but is it true u dont wear underwear? Im askin, cuz on www.skispringen.com theres a discussion about that exact question, which has been going on for days - some say u dont wear undies, some say u wear thongs & others say u wear..well whatever! So, could u tell me which one of the many "rumours" is a fact? By the way : u were voted to be the sexiest skijumper - congratulations there! now smile Answer: I'm really starting to doubt your people mental health...

Question: what do you do when you are in a bad mood??Have you got any good way to overcome it??Some people get drunk,but this wouldn*t probably help.. Answer: Yea it will...

Question: You won today in Hakuba. But don't you think that the jury should stopped competitions? Do you think it was fair and safe to jump in such conditions? And don't you think that the jury helped you to win (or at least to jump so well in first round?). Good luck in next competitions! :-) Answer: Oh my god! It was January, middle of winter, and it started to snow! It can't always be sunshine and birds singing... And of course they helped, how else you can explain that I won?

Question: Are you real Matti Hautamaeki?? Because I don't believe in it..:/ Answer: Oh my god, what can we do..?

Question: Did you ever thougt to become this famous (especially the female fans) when started jumping? Answer: I was 7 years old. What do you think?

Question: how can you be sure that if you date a girl, she is interested in your personality and not just in the famous skijumper ? Answer: What makes you think that I care? Besides, in Finland I ain't THAT famous...

Question: Is it true, that whether you jump good or not is made up mainly in your head, not in your physicals? Well, but if, isn`t then skijumping easy? Cause your brain is influenceable by YOU. So you just have to be in a good mood and highly motivated and then you jump better? Answer: Wow... You're a genius...

Question: Why is your name written "Hautameki" on the top of the page? Answer: Read again. (min anm: det stod hautamaeki, eftersom man inte kan använda bokstaven ä i en internetadress)

Question: Yo! Because of the weather conditions, what d'u think about having a Winter Grand Prix and move the proper World Cup to summer? Skiing all summer , why not? It's the XXI century, anything can happen :P Greetz Answer: If that happens someday, I'll quit...

Question: Gotta real serious question & it would be very kind if u could give me an answer. What`s up with Peksi? Why is he jumping that bad? All his fans are missing him and we are very worried about him. Answer: Hähää... Gotta show this to Peksi...!

Question: Terve Matti! What is your favoritue beer? Answer: Cold...

Question: Moi! It´s a question bout your page not about you...would you publish a pic I took if it´s good? Answer: Why not? Is it dirty?

Question: Now I have tried to ask you this question two times before, but eighter you dont wanna answear the question or I'm doing something wrong here. My question was if you're snuffing or not...!?! I saw a picture of you were it seemed like you did it, but I just wanna be shure=) Answer: You are doing something wrong there...

Question: Hello Matti!!Hmm all time i'm wondering why u always says"chance is fifty-sixty" no "fifty-fifty".Could u explain it?? Answer: A great philosopher Matti Nykänen once said: "chances are fifty-sixty". I think that's brilliant.

Question: Eh..Matti, I think there's a little mistake in one of your answers. You wrote that your most awesome experience in skijumping was Planica 2002, but your worldrecords (and I'm sure that you mean that) were this year, 2003!! Just to remind you... ;-) Answer: And you think that you know my experiences better than m'self? But that's ok, most people seem to think so... Anyway, in Planica 2002 practice round I thought that I'm gonna die or atleast break my legs. So that's my most awesome experience.. Just to let you know.. ;-)

Question: Why don't you have pets? Don't you like them? Answer: And becouse I don't have a pet, must mean that I hate them, right?..

Question: Just lerned in University that "hauta" means "grave" - are you sure your name isn't an artists-name???? ;-) Answer: I think I know my own name...

Question: I would be glad if you tell me why so intelligent man does not study and the only thing he does is sport? Because as I know every spotsman should have a back-up career, and what is yours? and inspite of that we love you and wish you all the best. Answer: Are you sure that jumping is the only thing I do?

Question: I´ve send you so many questions several times but you NEVER answer one of it!!! On the other hand I mention that you´ve answered questions two times (for example: why you`ve cut you hair) So I don´t understand where´s the justice???? Answer: Count slowly in your mind 10 to 1, and take a deep breathe and relax...

Question: Does your brother Hannu really exist???? No one have seen his photo etc :P It's strange hehe Answer: I believe you haven't seen my cousins photo either. And yet he still exist.

Question: is it true, that you will become a baby???? Answer: I was a baby about 20 years ago, but I think it's not possible to get so much younger...!

Question: Matti, are you always so ironic? Answer: No

Question: Did you feel pain or joy when you jumped 231 m? Answer: Do you feel pain or joy when you win in a lottery?

Question: Do you talk to fans during a competition?? Answer: Yep, when I'm in the air...

söndag 11 mars 2007

För att genast bli mycket SÄMRE

Det går inte som jag vill. Har varit och ridit i solskenet, blev glad igen. Kom hem, kollade datorn och blev sur. Riktigt sur. Eller mest ledsen för Havus skull.

Puijolla Lindström korvaa HapposenMäkihypyn maailmancup jatkuu tiistaina Kuopion Puijolla. Suomen joukkueeseen on nimetty uutena Veli-Matti Lindström, joka korvaa Salpausselällä hypänneen Janne Happosen.
Muut joukkueen jäsenet Puijon HS127 mäessä ovat Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Tami Kiuru, Arttu Lappi ja Harri Olli.



Vellu ersätter Havu i Kuopio. Han får alltså inte hoppa i sin hemmabacke. Och det är ingen nationell kvot så hur han ska kunna hoppa sig in i laget till Lillehammer och Oslo är en bra fråga. Det krävs att Vellu hoppar riktigt illa i så fall och det vill jag inte hoppas på då jag gillar Vellu också. Å jag vill ha kvar Olli & Lappi också. Gahhh kan dom hoppa till sig en 7:e plats i Världscupen så man slipper dessa val?!

Det blev lite bättre

Rane och Masa hoppade upp sig till en 8:e och en 9:e plats till slut. Men det var roligare förra året......

Lahti 2006

Då hette nämligen vinnaren Janne Happonen. Hoppas bara han inte hoppade sig ur laget med dagens resultat. Jag vill ju se honom i Planica......

Vad hände?


Har just sett en mycket underlig första omgång från Lahti.


Här har finnarna kvalhoppat och provhoppat mycket bra. Sen blev det tävling och då gick allt åt skogen.


Olli, Lappi och Havu försvann alla tre. Bäste finne Ahonen på en 17:e plats, Kiuru 18:e och Matti 25:a inför omgång 2. En liten tröst att även andra mycket bra hoppare försvann. Jacobsen, Morgi och Schlieri får inte heller hoppa i andra omgången. Andreas Küttel och Simon Ammann ligger långt bak 20:e resp 28:a.


Nog för att det blåste bakvind men den var konstant hela tiden så den borde inte påverkat så mycket. Som sagt vad hände?


Jaja imorgon är det Kuopio. Nya tag då och det är ju hemmabacke för Lappi och Havu så jag hoppas det ska gå bättre för dom där.


Här är det 8 grader varmt och strålande sol så nu ska jag se andra omgången i Lahti sen ska jag ut och rida och förhoppningsvis bli på lite bättre humör igen.

lördag 10 mars 2007

Jag mår illa


Inatt när jag kom hem mådde jag mycket illa och eftersom jag var nykter på festen berodde det inte på berusning utan på att jag åt alldeles för mycket chips och ostbågar. Jag glömde nämligen äta mat igår och när jag på kvällen kom hem till Anna var jag jättehungrig.


Tyvärr hade illamåendet inte gått över när jag vaknade. Nu sitter jag och funderar på om jag ska äta mat eller inte. Det kan ju gå över om jag äter lite kanske.


Ikväll är det Melodifestivalen också. Jag hejar nog på The Ark tror jag men även Andreas Johnson och Måns Zelmerlövs låtar är bra tycker jag. Sen gillar jag Sebastians låt men jag gillar inte Sebastian. Anna Book och Tommy Nilssons bidrag är så dåliga.


Snart är det lagtävlingen i Lahti. Varken Havu eller Lappi är med men så klart hejar jag ju på Finland för det!

fredag 9 mars 2007

Förvirrat!

Haha jag har gjort det igen! Pratade med Vicky & Malin på MSN. Jag och Malin pratade finnar. Sen fortsatte jag att göra det med Vicky. Men hon pratade visst boende med mig! *s*


Jossan säger:
Malin har vunnit massa pluspoäng för hon tycker Havu var söt! FAst jag fick lov visa bild för honhade keine anung vem han var! fniss
Vicky säger:
hehehe ja vi håller oss till österrikarna vi
Vicky säger:
ja asså det dyrare aternativet är ett nybyggt hotell det ligger typ mitt i centrum, billiagre altrnativet är privatrum eller ev ett äldre hotel men det ligger en längre it från centrum
Jossan säger:
För mig spelar det ingen roll....jag försöker värva Malin till finnarna ! . Jag vill ju få sällskap ju.....hehe
Vicky säger:
hehe..vad sägr malin då?
Jossan säger:
Tja eftersom hon inte vet hur dom ser ut så lockar jag med att dom är ca 10 kg tyngre än dom andra eftersom hon som jag gillar lite hull på grabbarna
Vicky säger:
hehehe
Vicky säger:
jag menade dock om boendet..hihi
Jossan säger:
ASG

Ibland förvånar jag mig själv

Vaknade av klockan idag 06.00. Väldigt förvånad över att jag kunnat sova en hel natt! Knepet är alltså att först sova ungefär 1 timme natten före, sen vara vaken hela dagen, jobba till 23.00 och låt bli diskutera Havu med en massa folk på nätet precis innan du ska gå och lägga dig. Då sover jag!

Idag ska jag städa, se backhoppning - Nordic Tournament startar och det är hopping VARJE dag nu i en vecka - Me like! - gå på fest och se om jag kan få en tid för att färga håret. Såg att det växt ut lite ljust hår och ujuj det går ju inte! Annars får jag fixa det med hemmafärgning även om det inte blir lika bra som hos frissan.

torsdag 8 mars 2007

Party imorgon

Tjejerna på jobbet ska ha party imorgon. Men det blir nyktert party för min del. Dels för att jag ska iväg snart och det blir onyktert party så det räcker då misstänker jag *s*. Sen vill jag åka bil dit och hem *lat*. Men full fart och kul ska jag ha ändå. Det är görgoa tjejer så det blir kul. Hänger nog med ut en stund innan jag tar bilen hem. Eller så är planen i varje fall.....

Idag fick alla flickor på jobbet en stor fin röd ros av vår chef också. Det är ju internationella kvinnodagen.

Det är psykologiskt

Sista gången jag tittade på klockan 05.00. Tid att gå upp 06.00. Så fort jag vet jag måste upp på morgonen så kan jag inte sova. Sitter helt i huvudet på mig. Konstigt nog är jag inte särskilt trött idag, vilket är bra för jag måste städa akvariet idag. Sen ska jag iväg och jobba extra och tjäna stora pengar.

Vädret idag är ju så uppiggande också. 1,5 grad plus och snöblandat regn. Alltså en helt normal vårdag i Sverige.

onsdag 7 mars 2007

Fyndat skor, otroligt nog!

Jag avskyr att handla skor och jag brukar aldrig hitta vad jag vill ha. Eftersom jag har breda fötter så passar sällan standardskor på mig. Men idag hade jag tur! Hittade ett par supersköna och otroligt mjuka gympaskor, det var Ferrari edition kanske var det som gjorde det.







Fyndade även ett par guldglittriga ballerinaskor på samma ställe.
Lyckad shoppingrunda idag alltså. Annars brukar jag få leta skor i veckor.



Måste avsluta med att visa mitt sällskap när jag sitter här i soffan och knappar på min dator.



tisdag 6 mars 2007

Mina lediga dagar minskar

Som jag tidigare berättat är typ alla sjuka på mitt jobb nästan. Så idag frågade dom om jag ville jobba övertid på torsdag kväll. Är ju ett nice pass så vad sjutton, ger ju över 1000 spänn i plånboken så jag sa ja. Jag är ju ledig så mycket ändå.

Men mina tre dagar jobb denna vecka blev fyra istället. Men imorgon ledig = SOVMORGON. Dessutom har jag morgonpasset i stallet på torsdag så upp tidigt skulle jag ju hur som helst.

Det lönar sig inte vara snäll flicka

Varför skulle jag vara så snäll för? Skulle iväg till stallet men slutade upphängd i en snödriva....

Dom höll nämligen på att köra undan en massa snö från min parkering. Och eftersom jag är en snäll flicka..... så skulle jag köra undan min bil så snöskottaren kom fram med sin stoooora maskin. Vilket resulterade i ett jag inte var uppmärksam nog utan körde upp och fast i en snödriva. Nog för jag har 4WD men det hjälper ju inte när underredet hänger på snön och hjulen snurrar fritt i luften. Tror ni snöskottaren hjälpte till att dra loss mig? Nä!! Han bara tittade och skottade vidare.

Fick i alla fall hjälp att dra mig loss och kunde åka vidare.

Men dagens lärdom. Man ska inte vara snäll flicka!

måndag 5 mars 2007

Horoskop

Hehe jag gillar mitt horoskop idag:

Skytten: Det här kan bli ett fantastiskt år för dig. Nya möjligheter dyker upp för dig nu. Allt går din väg!

Let us hope.......

Aj, aj, aj

Harri Olli ramlade ju i lördagens tävling i VM i Sapporo. Nu har han kommit hem och besökt en finsk läkare som har konstaterat att han har brutit två ben i foten. 6 veckor tar det att läka dessa benbrott. Men han ska hoppa i Lahti i helgen ändå. Vad är några benbrott för en riktig Viking?

Sovit massor

Sovit ikapp en massa förlorad sömn idag. Fast först var jag upp 06.00 för att ha stallpass. Väl klar där fick jag ta en tripp till grannstaden då hästarnas lucern var slut.


Väl hemma, duschad och klar såg sängen otroligt inbjudande ut. La mig med en bok men det slutade som det brukar med att jag somnade. Nyss vaknat med en hemsk huvudvärk men det ska väl en massa Coca-Cola lyckas bota. Seg som attan men det tänker jag ta bort med Red Bull. Hehe dom skrattar åt mig på jobbet när jag kommer. Mina standardsaker jag dukar upp är en flaska Coca-Cola Lime (min nya passion) annars är jag en Pepsi människa egentligen och 1-2 burkar Red Bull. Sen är jag redo!

Jobbar bara TRE dagar denna veckan! Härligt. Idag, imorgon och så på lördag. Sen är jag leeeedig läääääänge och ska ha så jäkla kul i 14 dagar.

söndag 4 mars 2007

Sömnproblem igen


Gah jag trodde dom var över mina sömnproblem eftersom jag sovit bra dom sista veckorna. Men inatt var det kört igen. Alltså var det bara så att jag kunnat sova för att jag jobbat natt och sovit på dagarna. Kan inte fatta att det ska vara så svårt för mig att sova på nätterna!? Det är fan så jobbigt också kan jag meddela.




Låg och vred mig mååååånga timmar inatt innan jag äntligen somnade. Och då borde jag varit supertrött igår och jag var det eftersom jag jobbat dubbla pass. Var dessutom uppe länge innan jag gick och la mig för att kolla om jag skulle få se månförmörkelsen med det var för molnigt här hos oss.






Upp tidigt (eller allt är väl relativit men 09.00). Var iväg och kollade på när småknattarna hoppade i Kvarnberget. Tuffa ungar, den yngsta var fem år och hoppade i en backe som jag är mycket tveksam till att jag skulle ha slängt mig ut ifrån. Kul att se i alla fall, var första gången jag var på så små tävlingar.



Nu ska jag tina upp, det är inte kallt men jag blev kall ändå och sen ikväll ska jag och Lena ut och rida. Jo jag ska se hela tävlingen från normalbacken i VM också, har inte hunnit det än. Bara sett de 10 sista hoppen och så var jag ju tvungen se Ollis fall också.

lördag 3 mars 2007

A sad day

Säg till om jag stör
sa han när han steg in,
så går jag med detsamma.

Du inte bara stör,
svarade jag,
du rubbar hela min existens.
Välkommen.

Jag är bara gråtfärdig idag. Jobbigt. Jag har sovit alldeles för lite. Tänkt för mycket och varför måste man välja?? Kan man inte få allt? Jaja tyvärr måste jag tänka på MIG även om det stör vissa...... vi har bara ett liv och jag tänker leva mitt fullt ut.

En kompis sa till mig förra veckan. Det är så coolt du lever verkligen ditt liv. Tyvärr håller inte alla mina kompisar med. Så då får dom väl bli mina ex kompisar då. Jag har fått en chans och jag tänker ta den!

Skulle nog ha övervakat trots allt

Ingen bra finsk dag i backen. Olli ramlade i sitt första hopp så var dagen förstörd för honom.

Bäste finne med en 14:e plats - Janne Ahonen. Matti kom 15:e, Lappi 22:a.

Vann gjorde Adam Malysz före Simon Ammann och Thomas Morgenstern. Grattis till dom!

Kombinerarna får vara glädjeämnet idag. Unge Anssi (17-år) tog brons, Hannu åkte upp sig till en 6:e plats vilket är suveränt.

Nu glömmer vi Japan som inte var någon blå-vit hit (i hoppbacken i alla fall). Supergrattis till Harri Olli som åker hem som bäste finne!


Nästa helg börjar Nordic Tournament. Hoppas det går bättre på hemmaplan. Det är bara att bryta ihop och ladda om!
Själv ska jag rusa mot jobbet!


Jobbar, jobbar, jobbar

Just idag jobbar jag som fasen! Kommer hem 07.00 (efter att ha jobbat sen igår 22.45) och ska börja igen 15.00 och jobba till 23.00.

Glädjande nog är det övertidspass = MYCKE PENGAR

Eftersom jag då är vaken har jag nyss sett kombinerarnas hoppmoment i HS100. Inte för att jag har någon jättefavvis som jag har i backhoppningen men det är ju kul att finnarna går bra. Anssi Koivuranta ligger tvåa och Jaakko Tallus sexa. Misslyckades helt gjorde dock Hannu Manninen (24:e plats) så något tredje guld blir det inte. Längdmomentet börjar 07.30 men då sover jag, hoppas jag!

Och allt detta jobbande gör att jag inte kan se specialarnas HS100 direkt när den går! Jag måste banda. För inte ens jag är en sådan fantast att jag sover 7-10, ser backhoppning 10-12 och sover igen 12-14. Eller jo om Havu hade hoppat hade jag gjort det. Men nu låter jag de andra fyra hoppa utan min övervakning (vilket de säkert klarar så bra så - hahaha) så kommer jag se de sista 10 hoppen när jag vaknar och resten antingen i repris senare på dagen om det är lugnt på jobbet annars blir det på söndag när jag är ledig.

Men jag håller så klart på min kvartett: Olli, Lappi, Masa & Rane

Paljon onnea!

fredag 2 mars 2007

Veronica Maggio

Flipp eller flopp? Kan inte bestämma mig för om det är bra eller dåligt. Det är helt klart annorlunda och jag tycker texterna är finurliga. Men ska jag verkligen köpa CD:n eller ej?

Nöjd ?: http://www.youtube.com/watch?v=PbA1mzPBmXo
Dumpa mig: http://www.youtube.com/watch?v=cXtgI6BBxVg

Våren

Enligt tidningarna så ska våren komma på måndag. Men jag tror den har tjuvstartat. Var nyss ner till min lokala lilla butik och vi har snösmältning, fågelsång och vår i luften. Vi saknar dock solen. Men annars är det helt klart vår på gång.

Men jag gillar snön så lite synd är det. Nu har jag inget emot gröna träd, blommande blommor, sol och ljum vind men tiden däremellan. Lera, regn, ena dagen varmt och skönt andra dagen är vintern tillbaka. Och det är rätt så nice att inte behöva lersanera hästen i 30 minuter innan man kan rida.


Kvalet idag då. Jo det var rätt nice - för vissa iaf.... dubbelt Österrike i topp - men Harri Olli åter bäste finne med en fjärde plats. Så skoj om han tog medalj även i normal backen. Vilken överraskning det skulle vara om Harri åker hem som bäste finne (vilket han ju kan göra även utan att ta medalj, beror ju på hur de andra placerar sig). Det hade jag inte tippat även om jag visste han var i bra form!

VM är orättvist

Jo så är det. Och nu tänker jag faktiskt inte främst på att några bra finnar inte är med i kvalet idag. Utan ännu värre är ju att tex Österrike inte har fått med hoppare som ligger bland de 15 direktkvalade. Då är det ju inte de BÄSTA hopparna som är med i VM. Varför kan man inte låta alla kvala? Så himla många backhoppare finns det ju inte så det skulle man ju lätt hinna med. Nu kvalar det in hoppare till final på skrattretande korta längder. Visst kul för dom men dom har ju ändå inget med slutställningen att göra. Samtidigt som hoppare som skulle kunna slagits om medaljerna står oombytta vid backen och tittar på! Norge har dessutom en världsrekordshållare och en regerande OS-mästare som inte ens fick åka till Japan. Nu har dom inte hoppat så bra i världscupen men nog hade i varje fall Bystöl kunnat ha haft en medaljchans speciellt i normal backen.

torsdag 1 mars 2007

Som jag trodde

Havu drog nitlotten. *gråååååååt* Måtte han hoppa bra i Nordic Tournament så han får åka till Planica i alla fall! Annars blir Jossan mycket ledsen......

Sapporossa torstai iltana pidetyn mäkiharjoituksen jälkeen nimettiin Suomen joukkue HS100 mäen karsintaan. Siinä hyppäävät Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Arttu Lappi ja Harri Olli.





Vem ska bort?

Jaha dom kunde hoppa idag i varje fall. Men vem ska bort. Stor spridning mellan startgater så det är ju omöjligt att jämföra tycker jag. Tommi kan det säkert däremot! Här kommer i varje fall resultaten från idag:


Havu hopp 1: 93,5 m, gate 10, plac 7 (av 47)
Havu hopp 2: 87,5 m, gate 9, plac 35 (av 50)

Olli hopp 1: 102,0 m, gate 10, plac 1 (av 47)
Olli hopp 2: 98,5 m, gate 9, plac 1 (av 50)
Masa hopp 1: 101,0 m, gate 9, plac 1 (av 14)
Masa hopp 2: 95,5 m, gate 9, plac 7 (av 50)

Rane hopp 1: 98,0 m, gate 9, plac 3 (av 14)
Rane hopp 2: 93,0 m, gate 9, plac 13 (av 50)
Lappi hopp 1: 89,0 m, gate 7, plac 5 (av 6)
Lappi hopp 2: 98,5 m, gate 9, plac 1 (av 50)

Tyvärr kan risken vara stor lilla goa Havu hoppat bort sig ur laget. Kval imorgon så vi får se om det kommer en startlista redan under kvällen idag eller ej.

När jag åker tåg eller flyg

Så somnar jag jämt! Jag kan vara hur pigg som helst men efter några minuter på ett tåg eller ett flygplan så somnar jag. På flyget är det inte så jobbigt men på tåget! Det är ju inte alltid man ska till slutstationen. Idag höll jag på att missa kliva av i Uppsala. Men som tur var vaknade jag till precis i tid. Var där på rättegång och den började 09.00. Det jobbiga var att jag frågat flera gånger vilken tid min del i den hela skulle vara men det visste dom inte då det var ett stort mål som påbörjades redan igår och fortsätter imorgon. Så jag hade biljett hem halv fem. Jättekul när min del i det hela var klart 09.50.... Försökte boka om min biljett men alla tåg norrut var fulla. Folk ska väl till Vasaloppet kan jag tro.

Så jag drev runt på stan i Uppsala i ett stort antal timmar. Det var iof helt okey men det blev lite långtråkigt i längden. Och alla mina kompisar därifrån jobbar ju dagtid så ingen kunde lalla runt me mig.