torsdag 31 januari 2008

Flyg Planica är bokat

Får visserligen vänta 4 timmar i Frankfurt när jag ska hem men alternativet var att byta flyg i Wien men bara ha 30 min på sig och det vågar jag inte chansa på. Sist räckte ju inte 3 timmar i London...så bäst ha gott om tid!

På ner resan har jag bara 1 timmes väntan i Frankfurt men hoppas det räcker. Flygen från Arlanda brukar ju gå i tid. Värre från dimmiga Innsbruck har jag lärt mig.

Sjuk :(

Åkt på en rejäl förkylning. blääää. Hoppas kunna kurera mig ur den fort!

Plusset är att den gör jag slipper åka skidor! Vickan har lovat att vi hoppar över det. Bättre hålla sig hemma och ta det lugnt (hon är oxå förkyld nämligen) så vi är pigga och fräscha till helgen.


onsdag 30 januari 2008

Underbart väder

Solen skiner och det är rätt varmt. Vi är precis på väg till backen för de lag som är kvar här har träning nu. Och vad bättre göra än att stå i solen och se på backhoppning?

tisdag 29 januari 2008

Finska mästerskapen normal backe Jyväskylä

1. Matti Hautamäki, Puijon 233,9 p
2. Harri Olli, Ounasvaaran, 215,2 p
3. Tami Kiuru, Lahden, 206,9 p
4. Jussi Hautamäki, Puijon, 205,0 p
5. Juha-Matti Ruuskanen, Puijon, 200,5 p
6. Joonas Ikonen, Puijon, 193,0 p
7. Kimmo Yliriesto, Lahden, 192,0 p
8. Janne Happonen, Puijon, 191,8 p
9. Kalle Keituri, Lahden, 184,1 p
10. Jaakko Tallus, Lieksan, 175,2 p
11. Mika Kauhanen, Puijon, 169,2 p
12. Veli-Matti Lindström, Lahden, 167,1 p
13. Kai Kovaljeff, Lieksan, 160,7 p
14. Jens Salumae, Puijon, 157,5 p
15. Niko Petjala, Puijon, 150,2 p


19. Ville Larinto, Lahden, 143,1 p
20. Sami Niemi, Ounasvaaran, 138,6 p
33. Arttu Lappi, Puijon, 50,3 p

In Zakopane things are escalating

Rätt intressant vad det kan snackas. Glad jag vet vad jag gjort och vad som hände. Finns nu ungefär 5-6 versioner ute, den ena bättre än den andra.

Jag kan bara ärligt säga jag har inget med något att göra. Jag älskar det finska laget och jag har inte sagt något. Så lämna mig utanför. Jag var där, det var väl mitt enda bidrag i den här historien. Som inte är hälften så sensationell som alla tror.

***
And for all foregin readers. One rare thing in english.

Interesting what people can talk. Im happy I know what I did and what was really happening. There are now about 5-6 verions out, one better then the other.

I can only honestly say I had nothing to do with it. I love the Finnish team and I have not said anything. So leave me out of it. I was there, that is my only contribution to this story. That are not half as sensational that everybody think.

I´m famous :D

Coolt! ;) Bra jobbat för en obetydlig svenska. Jag garvar ihjäl mig.....

Jag är länkad från skigirlsjumping.com. Wow.... och jag som inte ens tog chansen med Havu när jag hade den bara för att jag är så snäll och inte vill utnyttja folk (eller som Vicky sa dum *loooool*). Men med mitt jobb så medföljer en viss känsla för etik och moral....believe it or not.

Well it is no secret I adore Havu so let them talk.

måndag 28 januari 2008

Nästa VC Japan

Suomen Hiihtoliitto on nimennyt joukkueen Sapporoon: Janne Ahonen, Harri Olli, Janne Happonen ja Arttu Lappi.

söndag 27 januari 2008

En omgångstävling igen

Blä har varit för mycket väderproblem på slutet alltså. Så även idag. Häftigt snöfall, jag är typ genomblöt, och vind blev det efter första rundan. Så efter ett försök ställde dom in finalen. Lugn kväll hoppas jag för alla lag har åkt hem. I need sleep.

Vann gjorde i alla fall Anders Bardal. Finland hoppade sådär. Harri var i alla fall topp 10. Och Havu och Rane tog poäng.

Det händer saker i Zakopane

Väldigt roliga saker. Och de har en massa med Finland att göra. Mer får ni faktiskt inte veta.

Sovit EN TIMME. Vi skulle lämna vårt rum 10.00. SJU började en av "terroristerna" jag delade rum med att packa. Det lät som 3:dje världskriget. NIO bankade städerskan på dörren. Kan de inte klockan här eller?????

Tur nog är presscentret öppet men jag är rätt själv här.

lördag 26 januari 2008

Blåååsigt

Det blåser i Zakopane. Kvalet höll man i morse 09.30. Fatta vad tiiiidigt. Så vi var inte ute länge igår bara till 01.00. Innan det var vi hembjudna till en ny polsk super backhoppare. Han är bara 13 år (så det var ju hans föräldrar som bjudit hem oss, inte han) och heter Klemens Muranka. De var jättetrevliga.

Ute igår var inte många eftersom kvalet ju skulle gå så tidigt. Bara Greg och Stef från Kanada, de kvalar ju aldrig i alla fall ;). Sen var det Ilja och Radik oxå.

Kvällens tävling blev inställd så nu ska den vara imorgon 12.45. Vi är på väg härifrån för ikväll är det nog den stora partykvällen. Iom tävlingen startar rätt sent och är klart tidigt så kommer nog de flesta försöka åka hem imorgon kväll eftersom de ju redan är blåsta på en ledig dag.....

fredag 25 januari 2008

Kul topp 10

3 hoppare från Österrike, 3 hoppare från Norge, 2 hoppare från Finland och 2 hoppare från Schweiz.

Och Havu var så klart med i topp 10. Vad trodde ni?? Bäste finne var dock Harri Olli men sen var det Havu. Tredje bäst var Rane. Och det var också de tre som tog sig till finalrundan av de blå-vita.

Eftersom de spår dåligt väder imorgon har de flyttat kvalet från eftermiddagen till klockan 09.30. Så lär inte bli några hoppare ute ikväll. Och Artl som frågade Vicky efter presskonferensen i morse vart vi skulle gå. Såg tom ut som 3S skulle hänga på. Han stod i alla fall bredvid och log.

Ja han vann ju också ifall ni undrar. Med AJ på andra plats och Morgi som trea.

Nu är det snart presskonferens och Vicky ska tolka, hon fick hoppa in i morse med för tolken de hade fattade inte vad Österrikarna sa. Så Koti och Pointex sa att om inte hon fick tolka skulle de avbryta. Men hur som helst om vill inte för det är massor med TV-kameror uppsatta mitt framför. hihihihi...

Presskonferens med Österrike

Precis varit presskonferens med Österrikiska laget. Och jag är ju som jag är, jag tyckte så synd om de som inte fick en enda fråga. Men själv kan jag liksom inte komma på vad jag ska fråga dem om. Vet på tok för lite om dom.

Men visst är de lite söta ihop i alla fall?

Nightlife

Efter att ha lämnat backen var vi snabbt iväg och träffade Österrike (Morgi & Kofi) för att Dorota skulle överlämna en present. Sen först hem till Vicky för ombyte inför banketten och sen förbi hos oss.

Banketten blev *hmmmmm* intressant. Det stora kriget bröt ut och det var rätt skoj. Eller skoj och skoj men den som drabbades hade verkligen jobbat ihop det även om hon inte fattade nått. Tja vad annan strategi kunde hon ta liksom....

Fortsatte sen till Prestige och det var så kul!! Johan och Andreas samt Ipatov från Ryssland var enda hopparna (vad jag såg) men massor av tränare, fysio, press osv från lagen var där. Ja alltså kriget fortsatte där med men det var ändå rätt lugnt. Jag lyckades så klart tippa en drink över stackars Dorota, jag har en dålig vana att välta ut drinkar över folk...


torsdag 24 januari 2008

JVM är flyttat....blääääää

JVM är flyttat. Till samma helg som skidflygningsVM. Så man kan inte åka på båda. Trist!!! Fattar inte varför för i alla fall där vi är i Polen så finns snö. Nu vet jag ju inte riktigt hur långt härifrån Szczyrk ligger iof. Jaja tur jag har alla flygbiljetter kvar då....

Kvalet har nyss varit och det var bra! Uppehåll, någon minusgrad och ingen blåst!! Härligt!!

Havu hoppade okej och Harri Olli har tränat väl. Hoppade långt i båda träningshoppen och var trea i kvalet. Även Sami tog sig till tävling. Och roligast var nog att Jussi hoppade så bra! Vellu hoppar uselt men som sagt han tycker jag inte ens synd om faktiskt.....

I Zakopane

Flyget gick bra, lite försenat men de flög de in. Träffade Vicky på flygplatsen, hon hade lite mer otur för hennes anslutningsflyg var försenat så hennes väska kom inte med henne. Men hon ska få den idag och igår klarade hon sig. Som tur hade hon skidbyxor och allt viktigt hon behöver i backen idag i handbagaget. Bra lärdom... ska jag ta efter!!

Var på Prestige på kvällen. Först party med Kanadensarna. Men alltså så värst kul är dom ju inte. Träffat på dom i Oberhof också och de var lika trista då. Iof drog Stefan tidigt med en tjej men Greg satt hela kvällen och såg ut som han skulle dö av tristess. Vi fick han dock att skratta lite i alla fall.

Sen kom hela tjejgänget och killarna från Swiss Timing och då blev det roligare. Så roligt att vi inte alls gick hem tidigt som vi skulle. Så var och är rätt trött!! Men har laddat upp med Red Bull. Tog en till frukost redan.

Och fått besked idag att ena lägenheten är MIN!!! Joooohoooooo. Flyttar in 1 mars och det är perfekt då har jag dubbelt en månad och slipper jäkta med allt på en dag.

Lite tråkigare är att de ev vill flytta JVM till mars!!! Ska komma besked idag. Vore väldigt väldigt trist alltså. Nu när jag krånglat som fasen för att få den veckan ledigt.

Nu är vi i presscentrar ska snart iväg till backen. Här är en massa snö i alla fall och än så länge inget regn. Lagom kallt också idag. Igår var det -10 på kvällen. Nu är det runt nollan, får ju gärna bli någon minusgrad så om det bli nederbörd blir det som snö och inte regn.

tisdag 22 januari 2008

Annat flyg





Idag när jag skulle boka flyget (kunde inte göra det igår då jag hade glömt plånboken hemma) så var flyget fullt *suckostön*

Så det fick bli LOT från Krakow (fördelen är jag kommer till Arlanda istället för Skavsta) istället för WizzAir från Katowice. Något dyrare oxå...... :( haha till den här resan har jag nu TRE flygbiljetter...så om nån är dum mot mig har jag tre alternativa datum att ta mig hem på.
29:e jan med Norwegian eller 5:e feb med Lufthansa eller 12:e feb med LOT.

Ingen Good Girl

Vicky skrev hon varit duktig och varit Good Girl. Har inte jag... det började bra, åkte till stallet extra tidigt för att hinna med allt sen som jag måste göra innan tåget går 05.21 imorgon bitti. Men sen...kom hem, skulle bara sova 1 timme innan jag gick upp igen. Hehehehe jag sov och jag sov och jag sov. Först 11.30 orkade jag upp. Började jobba 12.00 så jag har inte gjort ett skit.

Slutar som tur är 20.00 (förskjuten pga sjukdom, skulle jobbat 15-23) så jag får göra allt då. Men är ju mitt eget fel så bara bita ihop....

I alla fall har jag från idag en ny medryttare som ska hjälpa till med Action och hon tog tack och lov många pass den där extra veckan jag ska vara borta så min stallägare och mina föräldrar slipper "mörda" mig för att jag lämnar allt jobb åt dom. Sen är jag bara hemma 1 vecka sen åker jag igen men då bara 1 vecka i alla fall.

måndag 21 januari 2008

Zakopane - dessa skickar Finland

Janne Ahonen, Janne Happonen, Jussi Hautamäki, Veli-Matti Lindström, Sami Niemi ja Harri Olli.

Matti har valt stanna hemma och träna. Så helt plötsligt är Harri med fast han i en intervju förra veckan sa han inte skulle tävla denna säsongen.

Dom här ska hoppa i FIS-cup i Kuopio samma helg:

Joonas Ikonen, Mika Kauhanen, Kalle Keituri, Kai Kovaljeff, Ville Larinto, Olli Muotka, Olli Pekkala, Juha-Matti Ruuskanen, Kimmo Yliriesto ja Anssi Ylipulli (om ni undrar varför vissa hoppar FIS-cup av dom här så är det för att CoC:n i Liberec är inställd.)

JVM HERE I COME!!

Lyckades byta med en annan kollega så efter Zakopane blir det Szczyrk och JVM. Ska bara fixa hästvakt också men det löser sig alltid :O)

Junior VM???

Har lyckats få semester 4 dagar för vi var en extra på varje pass. Men nu hänger det på om jag kan byta bort min söndag natt.

Kollat flyg och jag kan flyga billigt till Skavsta. Sen ta flygbussen till Stockholm och sen tåget hem. Krångligt men bättre än att flyga den 11:e eller 13:e till Arlanda (eftersom den 11:e går flyget för tidigt och den 13:e måste jag vara hemma och jobba). Så vad gör man inte?

Och all galenskap skyller jag så klart på Vicky. Hennes idé. Min stallägare mördar väl mig när jag käckt kommer och säger jag blir borta 1 vecka till totalt 3 veckor. Måste muta min kompis Lena att ta många dagar den veckan. Har redan mutat en arbetskompis att hon istället för att besöka sin syrra i Stockholm ska jobba istället för mig. Jag ska få svar senare idag. Så just nu sitter jag på jobbet och bara väääääntar.

Har varit flitig på fm idag. Stallet på morgonen red inte för klockan 11.00 var jag med min ena katt hos veterinären (inget allvarligt tog ur en lös tand) och sen till banken och hämtade ut Zloty och sen fotoaffären för ett spec ärende.... sen till min bankman för att fixa så jag har lånelöfte till ny lägenhet. Sen packat och hur jag ska få med mig kläder för 1 vecka till om det funkar med ledighet det fattar jag inte!! Men men det får lösa sig...hahahaha GALET!!!

Saker jag lärt om mig av min katt

1. Gör världen till din lekplats
2. Om du inte får din vilja fram, lägg dig över tangentbordet eller tidningen tills du får som du vill
3. Om du är hungrig är det bara att jama högljutt tills de matar dig (bara för att få tyst på dig)
4. Ta ofta en lur
5. Om du har gjort ett misstag är det bara att spinna och se gullig ut
6. Livet är hårt, sen tar man en lur
7. Om du tvekar, var tuff
8. Variation är livets krydda! Ena dagen ignorerar du dem, andra dagen stör och leker du med dem, när de är upptagna
9. Ta dig till toppen, det är därför gardinerna hänger där
10. Visa att du finns, eller skvätt åtminstone lite i hörnen
11. Var alltid omtänksam; en död fågel eller mus på sängkanten visar att du bryr dig om dem

söndag 20 januari 2008

Varit flitig

Tvättar för fullt, packat massor (inte för resan måste ha tvätten klar först). Tittar nu på skidflygningen som jag inte kommer hinna se klart dock eftersom den är försenad. Fast blir det bara en omgång så finns chansen och med tanke på hur vädret är där nere blir jag förvånad om det blir två rundor. Än har de bara fått ner 2 hoppare sen blev det vindpaus igen.

Fast man får se mycket av hopparna inne från väntrummet. Havu ser mest förvirrad ut. Han är för söt!!

Nehej dags för tvättstugan ingen men tänkte jag skulle hinna se Andreas först som startar om 3 hoppare.

***
Så blev det inställt! Triiiiiiiist. Men inte förvånande. Man får väl vara glad de fick till en omgång i morse i alla fall. Nu har två tävlingar regnat bort. Hoppas vi slipper regn i Zakopane nästa helg...

Upp mitt i natten

Så kändes det när klockan ringde 08.45. Och allt för att följa skidflygningen på nätet. För ingen av de kanaler jag kan se sände så klart.... måste försöka få in ORF på något sätt...parabol?...... för ComHem har ju inte den kanalen med i sitt utbud så klart. Hmmm undra om den går att se via datorna på något sätt? Får undersöka...! För Vickan såg det live och fick rapportera lite åt mig på MSN också.

Jaja i alla fall så var det så värt det! Havu hoppade säsongsbästa med en 7:e plats och Rane vann!!! Hilde och AJ tvåa och trea. Nu ska jag fortsätta mitt packande innan det blir nästa tävling som jag i alla fall får se! Hinner dock inte se slutet, det måste jag spela in, för jag ska träffa en ev medryttare i stallet och kan inte åka senare för vi har stallmöte också. Men okej ny medryttare gör att jag kanske kanske kanske kan se JVM om jag lyckas få ledigt från jobbet också. Jag veeeeet jag är knäpp!! Förmodligen måste jag jobba så jag har inte så stort hopp om det. Men men jag ska se "riktiga" VM så jag överlever.

lördag 19 januari 2008

Å där rök min sovmorgon

Imorgon var enda dagen på läääänge jag skulle kunna sova länge. Men det gick åt skogen. Istället för att ställa in imorgon så kör man dagens tävling klockan 09.00 (måste kolla om Eurosport sänder, i nya lgh ska jag ha ZDF, kan tyvärr ej få ORF annars hade det varit givet). Sen kör man som vanligt 13.45.

Ser ut som ett bombnedslag i min lgh. För jag har börjat packa. Så det står kartonger lite här och där, sopsäckar med papper och skit som ska slängas samt att det är lite utplockat här och där och några tavlor nedtagna.

Nepp Eurosport sänder inte. Eurosport 2 sänder nordisk kombination. Vanliga sänder live Tennis och det lär dom ju inte byta ut. Jaja får väl slå på TV:n och kolla hur dom gör. Skidflygning är ju större än NK men jaja får se som sagt.

Dagens felköp

Jag gillar Toblerone. Så när jag i affären hittade Tobleroneglass tänkte jag GOTT! Men näe det var det inte. Den förpackningen får efter en provsmakning gå raka vägen i soppåsen.

Själv borde jag verkligen sätta igång med att packa. Så jag ska väl försöka uppbringa energi till det.....

Blev ingen tävling i Harrachov. Men en massa hoppning fick vi se ändå. Första omgången ställdes nämligen in när det var bara 6 hoppare kvar (och Havu låg 3:a elakt!!). Andra omgången fick vi se ca 25 hoppare innan man gav upp inför vädrets makter. Ser mörkt ut inför imorgon. +13 grader regn och kraftiga vindar. Man ska ha jurymöte 18.00 och försöka ta ett beslut.

Isak tog däremot poäng i CoC:n i Brotterode och lille Blondie kom tvåa men hade dagens längsta hopp. Själv är jag mer glad över hur bra Havu hoppade. Han är helt klart rätt bra på att skidflyga. Inte för att jag är direkt missnöjd med Blondies resultat heller ;)

Snor väl listan jag me ;)

10 första

Första bästa kompis: Sorry minns ej, jag är så dålig på namn
Första bil: VW Polo en gul
Första kärlek: Tjaaaa min första katt kanske??
Första husdjur: Familjen hade katt men första egna djur; en hamster ;)
Första semester: Norge varje sommar som barn (farmor bodde i Trondheim)
Första jobb: Stalljobb på ridklubben
Första köpta skiva: borde nog vara någon Abba-skiva tror jag
Första riktiga kärlek: Ehhh fan vet
Första piercing: Öronen
Första konsert: Minns inte.

9 senaste:

Senaste alkoholdrycken: Vodka & Cola
Senaste bilfärd: Hem från stallet imorse
Senaste filmen du såg: Tatuerad torso
Senaste ringda telefonsamtal: nyss till en ny ev medryttare
Senaste bubbelbadet: Ingen aning
Senaste spelade cd: Bränd CDR i bilen, Olavi Uusivirta
Senaste Kyss: En norrman
Senaste gången du grät: Minns faktiskt inte
Senaste måltiden: Tacogratäng igår

8 har du nånsin:
Dejtat en av dina bästa kompisar: nope
Blivit arresterad: Näää
Blivit kär vid första ögonkastet: Oh yes!
Fastnat med blicken i någons urringning?: Nix
Fått ditt hjärta krossat: nope men svårt sargat. Men gav igen :)
Sagt att du älskar någon utan att mena det: Nöööö
Haft ett one night stand: Har hänt..... ;P
Busringt till någon: Jadå

Blööööööt

Lyckades precis pricka in ösregnet när jag red. Regnade när jag åkte till stallet men var uppehåll medan jag mockade och gjorde ordning hästarna. Sen kom regnet. När jag ridit klart och släppt ut hästarna i hagen igen så blev det uppehåll. Men var lite smart och red med handhäst så jag behövde i alla fall bara ut en vända i regnet.

Nu ska jag ta ett varmt bad och sen packa lite innan Coc:n i Brotterode sätter igång och efter det är det ju skidflygningen i Harrachov också.

fredag 18 januari 2008

Ny lgh titt

Kom på inatt när jag jobbade att vissa säljer ju sina lgh privat. Så efter att ha kollat Blocket så hittade jag två intressanta. Ringde på dom när jag vaknat. Den ena var såld men den andra har jag varit och tittat på nu. Ligger i huset bredvid den jag var och kollade på igår! Även den här är intressant, inte lika fin som den andra men å andra sidan lär den här bli sisådär 100 000 kr billigare och det är inte att förakta.

Blir troligen budgivning på båda på måndag. Så vi får se.

Sprucken planering big time!

Först ringer min medryttare och säger hon är magsjuk så hon kan inte åka ut. Där försvann minst 3 timmar i ett nafs. Sen är jag så supertrött att istället för att gå upp 12.00 har jag nyss masat mig upp alltså - 2 timmar till.

Jaja struntar i att börja packa då. Flyttar ju inte förrän 1 april.

Vår lille Hamster

Jag menar det är inte alla som har en skola uppkallad efter sig. Hur coolt är inte det, eller hur Malino?? Kom på det nu för jag jobbar och vi fick larm därifrån. Här har ni bildbevis! Dessutom tränade han så bra så igår i skidflygningen. Andra bäst! Go Hamstern Go!

Lufthansa får det bli!

Efter mycket velande hur och vart jag ska flyga i mars för att ta mig till Planica så fick det bli Lufthansa till Innsbruck. Visserligen lite dyrare än flyga till München och sen ta tåget vidare men jag orkar inte släpa väskor och sånt på tåget + att flyget från München går 06.50. Måste alltså isåfall gå upp supertidigt. Nä hellre betala lite mer och slippa krångel.

torsdag 17 januari 2008

Zakopane accreditation fix =)


härmar Vickan. Men även jag fått mail om det nämligen. Zakopane blir grymt! I hope...men varit det både på Coc och SGP så varför ska WC vara annorlunda?? Nej det tror jag väl inte!
För övrigt idag. Varit och kollat på en lägenhet jag vill ha!! Give me!! Få väl se vad den går för. Varit 26 där och tittat i alla fall. Men alla är väl inte med och budar hoppa jag. Vet inte om det sätter igång redan imorgon eller först på måndag. Jag sticker ju på onsdag redan och är borta 2 veckor så vore nice om det var klart före det men men vi får se. Jag har ju mobilen med så får väl fixa det från Polen annars då.
Blev sent pga det och idag var jag lat och skippade ridningen. Annars har jag varit duktig och ridit varenda kväll i mörkret. Men idag kände jag bara nej jag ooooorakr inte!! Ska jobba inatt igen och morgondagen är späckad. Det här står bl a på listan.

* Fixa kort på P och H att ta med till Polen
* Börja packa både för Zakopane och i lgh
* Fixa en grej till Vickan på stan
* Städa och boka tvättid
* Se om mina Zloty möjligen redan kommit till banken (troligen inte får nog stressa ner månd el tisd innan jobbet och hämta dom, skulle ta ca 1 vecka sa dom)
* Se på skidflygningen och skriv en artikel om det
* Annonsera ut körselen jag aldrig använder
* Annonsera ut mina balkongmöbler

Lägg då till att jag alltså jobbar inatt och måste sova till 12.00 minst! Tur nog är jag hästledig då Åsa har hästarna.


Förändrad världsbild

Tror jag är i chock än. Inte nog med att jag faktiskt kan tänka mig en och annan Ösis utan att kräkas, ja bara det är minst sagt strange. Men att Vicky finner TVÅ finländska backhoppare nice det är ju bara för mycket. Och det slutar inte där. Nä inte på långa vägar. En annan superfavorit är satt i kylskåpet av henne (news news news) och en nygammal, som varit borta läääänge om ens någonsin förr varit favorit (är lite osäker på just det), är inne i värmen. Lite gåtor, jag vet men törs ju inte skriva ut namnen (till skillnad från vissa andra som glatt avslöjar hemligheter.... *hmpf*) det får hon själv göra om hon vill.

Jag vill mest ha sagt att hela min VÄRLDSBILD är förändrad alltså.....

onsdag 16 januari 2008

Galopp och god mat!

Galoppat idag med men bara på en häst. Inte så farlig träningsvärk i låren men ryggen känner jag av istället. Nyss kommit hem från stallet ska skynda mig och duscha sen ska jag och Helena ut och äta god mat på O`Learys. Babyribs *mums*. Sen ska jag jobba hela natten.... sov till 14.00 men är ändå seg och trött. Eller det är väl förmodligen därför jag är det, för jag sov alldeles för länge.

tisdag 15 januari 2008

Isgalopp och träningsvärk

Hissade upp stiglädren och galopperade av båda mina hästar på banvallen idag! Behövligt, var mycket pigghet som pyste ut. Men jisses vad det känns i låren!! Kommer nog ha träningsvärk imorgon. Var lite småläskigt galoppera snabbt på glansis med vatten ovanpå men hästarnas broddar bet bra. Speciellt nu när det är +3 grader och isen är lite mjuk.

Värre för mig att gå på däremot. Har halkat omkring hela förmiddagen på stallplanen som Bambi på hal is! Rena skridskobanan. Tur jag hade hästarna att stödja mig på en del av vändorna. Men det var halt halka ut med dyngkärran till gödselstacken eller när jag skulle köra ut vatten i hagen. Stod länge på ett ställe och benen gick för fullt men jag kom ingenstans. Skulle uppför en liten liten backe..hahahaha.

Skidflygningen i Harrachov

Finlands lag. Två verkliga överraskningar måste jag säga!

Mäkihypyn maailmancup 19.-20.1.2008 Harrachov CZE, lentomäki, HS 205: Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Janne Happonen, Kimmo Yliriesto ja Olli Pekkala

Vellu är petad till Coc. Inte förvånande. Även Sami ska hoppa där men han har ju inte åldern inna för att få skidflyga. Lika som Ville som inte alls tävlar denna helgen. Men han tror jag att man spar lite på inför JVM. Harri Olli finns inte i något lag alls. Sååååå nyfiken på vad som hänt med honom alltså.

måndag 14 januari 2008

Tami tävlar igen!

Tami Kiuru har i helgen tävlat igen i Lahti. Han var med i en Veikkaus tävling och kom 5:a. Starkt att kämpa sig tillbaka!!

Slå det om ni kan!

Vaknade 14.47 och klockan 15.00 skulle jag vara på banken nere på stan. Men jag hann!! Det är så när man har nice drömmar ;).

söndag 13 januari 2008

Jag har så rätt så rätt

Före säsongen tippade jag att denna säsong skulle bli Tom Hildes stora genombrott. Tippade hans genombrott redan förra säsongen och han slog faktiskt igenom då med men eftersom Anders Jacobsen slog igenom ännu mer från ännu mer ingenstans så la inte så många märke till det. Så då sa jag att i år kommer man märka Tom Hilde. Hade jag rätt eller hade jag rätt då??

Dubbelseger i helgen. Visade att han kan vinna när det är en tävling med två omgångar också och inte bara som igår när det är en omgång. :D

Finnarna fortsätter hoppa blandat. Rane jättebra, Havu godkänt men de andra nej nej nej. Fast okej Sami tog poäng igen och med tanke på hans erfarenhet så får han också godkänt. Men Vellu kan de ju skicka hem precis som de redan gjort med Harri. Arttu är väldigt upp och ner och Masa har hoppat illa sen backveckan men bra innan.

lördag 12 januari 2008

Kunde gått riktigt illa

Björn-Einar Romören hade ingen bra dag i backen i Val di Fiemme idag. Ramlade i första omgånge efter ett långt fint hopp. Fick dock starta i finalrundan eftersom hoppet var långt nog. Väl där var överspåret dåligt och hans utrustning inte i skick. Så när han hoppade ut lossnade ena skidan och han för i backen rejält. Men glädjande nog så klarade han det bra men det såg otäckt ut. Lite tröst fick Norge ändå med Tom Hilde som vinnare, Sigurd Pettersen som tvåa och ytterliggare två norrmän bland topp 10.




Så här skriver Romören själv om sitt fall på http://www.skijumping.no/.

Uforglemmelig øyeblikk

Jeg lever.. Men har det vondt. Ikke helt sikker ennå om det er verre at jeg mistet en eventuell andreplass, eller at jeg kommer til å føle meg 270 år gammel i morgen.
Men alt til sin tid. Etter en uke med avslapning og litt trening, kom vi og jeg godt i gang i Val di Fiemme. Det fikk jeg lett merke da jeg skulle sette nedslag i første omgang og bakken ikke var der. Sånn som skjer når man begynner å ha godt med energi på slutten av svevet.Et hopp som hadde satt meg på pallen i dag hadde jeg stått det ut skikkelig. Merker jeg blir ordentlig gretten av tanken på at jeg burdet hoppet 2 meter lengre og satt et tålelig nedslag. Da hadde jeg vunnet. I stedet måtte jeg rushe opp til andrehoppet uten å få sjekket utstyret ordentlig. Og de fleste vet vel nå hvordan det gikk. Høyre binding var ikke skikkelig satt på plass, så den løste ut rett ut fra hoppet. Leser på VG nett at det er et av historiens styggeste fall. Vel, må innrømme at det i skrivende stund føles sånn. Må dessverre informere dere om at jeg har opplevd mye verre før. Skal ikke si at dette var småtteri, men man skal da heller ikke overdrive. Vi kan være enige om at det var styggere enn det jeg presterte i første omgang.Kommer det inn i historien, så har jeg i alle fall levd opp til målsetningen vår i hopp om å skape uforglemmelige øyeblikk. Tror i alle fall ikke Martine får det av netthinnen med det første. Beklager at jeg skremmer dere sånn.Vel da er det bare å gratulere oss med en fantastisk dag i bakken. Vil nødig virke som en besservisser, men les det forrige innlegget. Det var ikke bare flaks at vi har flere folk på pallen i dag.. Gleder meg til skiflyving.

fredag 11 januari 2008

Haaaavuuuuuu!!!

Nej har inte glömt honom alls för en söt liten Blondie. Ingen slår "min" Havu. Och så som han hoppar nu då!! Trea i kvalet i Predazzo. Super!!! Lennä Havu, lennä!!

De andra blå-vita då? Jodå de tog sig till tävling alla utom Vellu (wonder why...uhuuuu) men inte hoppar de bra inte. Sami får väl godkänt för han är ju rätt orutinerad och Rane så klart som hoppat bra på träningen men stod över kvalet.

Blondie tävlar inte alls denna helg. Det är Coc i Japan men de som var med i Backveckan i nationella kvoten har fått ledigt.

torsdag 10 januari 2008

Hoppsan höll på att glömma

Lille Blondie blir ju 18 år idag. Inte van hålla ordning på Ösisar ju. Grattis Mario!




SÅLD!!!

Så jäkla glad. Snart slipper jag bo här!! Tjoohooo. Fick dessutom 45 000 kr mer än vad jag begärt. Och han som vann vill inte flytta förrän 15 mars eller 1 april. Vilket är skönt. För även om jag vill härifrån så var 1 februari lite väl snålt... Så nu har jag inte så bråttom med att packa och kan med lite tur själv ha hittat en lgh så jag slipper magasinera och krångla också.

Varit duktigt och ridit båda hästarna idag med. Men känns jag inte ridit på drygt 14 dagar, blir så stel i ryggen direkt. Ska ta ett varmt bad och invänta Vicky på MSN, men tar nog ett tag för hon fick lov åka till Italien och hämta upp Tad som fastnade där på väg till Innsbruck.

Budgivning

Först kommer ingen, sen kommer ingen, sen kommer ingen sen vill TVÅ ha min lgh! Super!!! Så nu pågår budgivning. Jag får SMS om buden. Hoppas de verkligen vill ha den båda två. För jag misstänker det kommer bli budgivning på den lgh jag vill ha sen i min tur (om jag inte hittar en lika fin hyreslgh men det är nog värre) så de får gärna slåss om min och ge mig mycket pengar!

Nu ska jag iväg och köpa nya regntäcken till hästarna, fixa flyttkartonger (har 11 dagar på mig att packa, flytta och städa samt packa och så inför Zako så stressigt?? nä vadå!! Jobbar ju också mitt uppe i allt.....).

Kommer inte vara mycket online närmaste tiden utom när jag jobbar då eftersom jag då hur som helst sitter 8 timmar framför datorn. Men jobbar natt så ni lär mest se mig online på nätterna.


onsdag 9 januari 2008

Hemskt väder

Just kommit hem från stallet. Blötsnö i massor som piskade emot mig hela ridturen. Så jag red på den ena och tog den andra som handhäst. Så behövde jag i alla fall bara ut en runda.

Båda var pigga men snälla. Galax är riden nästan varje dag (varje dag Åsa haft hästarna) och även Action är riden några gånger under tiden jag varit borta.

Måste dock köpa nya regntäcken åt dom imorgon. Galax har slutligen pajjat sitt så nu går det inte lappa ihop mer (flera spännen som lossnat) och Actions är lite för tunt när det är ihållande nederbörd en hel dag. Han var lite spänd i ryggen idag.

Å så har jag hittat en lgh jag gärna vill ha! Jättefin och nyrenoverad på gång avstånd till jobbet och tågstationen. Ska titta på den den 17 januari. Blir att köpa den i såfall och om det inte blir en jäkla budgivning så få jag ner hyra till nästan hälften. Vore ju toppen!! Spec nu är bensinen nästan kostar 13 kr litern i Sverige. Fick världens chock när man kom hem. Visste ju skatten skulle gå upp vid årskiften men såååå mycket?? Vojne vojne.

Finlands lag i Val di Fiemme

Janne Ahonen, Matti Hautamäki, Arttu Lappi, Janne Happonen, Veli-Matti Lindström ja Sami Niemi.

Är faktiskt väldigt förvånad Vellu är kvar i laget. Trodde de skulle ta med både Ville Larinto och Sami Niemi. Och Harri Olli måste fortsatt hoppat illa hemma på träning som inte heller är med.

Har glömt att nämna en viktig sak! Havu blev näst bäste finne i Backveckan med sin 10:e plats!!

Jobbig hemresa

Flyget från Innsbruck var ju rejält försenat. Så försenat att jag missade flyget till Arlanda. Så fick bli ombokad till en stand-by biljett. Men hade tur och kom med på nästa flyg som skulle gå 1 timme senare. Men även det var rejält försenat. Först skulle det gå 30 min senare, sen 1 timme men till slut blev det 1,5 timme. Så sista tåget från Arlanda hem hann gå. Insåg det dock redan i London så ringde min bror som istället för att hämta mig i Gävle fick hämta mig på Arlanda. Men var inte hemma förrän 02.00. Skulle haft morgonpasset i stallet men ringde stallägaren som tog det åt mig.

Men lite lustigt. Här har jag hela sommaren flygit med små bolag som jag aldrig hört talas om och varit försenad en enda gång och då bara 30 min. Så flyger jag för första gången med ett stort bolag - British Airways - och båda flygen är mer än 1 timme sena. Men det löste sig ju. Fast jag ska flyga hem med dom från VM också hoppas det går bättre då.....

tisdag 8 januari 2008

Sitter på Innsbruck Airport

Mitt flyg till London är försenat (tur jag har, hade rättare sagt, 4 timmar att ta mig mellan Gatwick och Heathrow för redan har 1 timme försvunnit). Men som tur är har dom wireless fritt på flygplatsen här, love IBK!! så jag klarar mig. Hoppas det är så på Heathrow också för där ska jag ju trots allt sitta ett par timmar.

Saknar redan backhoppningen men redan om 2 veckor bär det ju av igen. Och till min lycka har jag precis upptäckt jag är LEDIG onsdag och torsdag och börjar först 22.45 på fredag. Trodde jag jobbade eftermiddag imorgon. Gissa om jag behöver dom dagarna. Packa, tvätta och leta lägenhet måste jag göra. Ringa och säga upp en massa saker iom flytten också. Sen är jag inte ens hemma 1 feb när de vill ha lgh så jag måste fixa fullmakt eller nått också. Tur nog jobbar jag bara 3 dagar nästa vecka också. Men sen jobbar jag mån-tis innan jag åker, slutar 23.00 på tisdagen mitt tåg på onsdagen går 05.21. Sova?? Tror inte det va. Det får bli på tåget + flyget det.

Nu ska jag hem och rida som fasen i 14 dagar i alla fall har jag bestämt mig för. Och snart bor jag äntligen med mina missar igen.

måndag 7 januari 2008

Tillbaka i Innsbruck

Och nu är vi bara två skönt nog! Det är jobbigt att vara så många så länge som under backhopparveckan. Speciellt när två också mest hela tiden är trött, sura och osociala samt klagar hela tiden.

Ringde idag från mäklaren och äntligen vill någon ha min lägenhet. Fast han vill ha den redan 1 februari. Hoppsan. Men det ska väl gå, jag kan ju alltid bo hos mina föräldrar för jag är ju bara hemma 14 dagar sen åker jag till P0len 14 dagar, är hemma 14 dagar åker till Tyskland 1,5 vecka och sen hemma ca 2,5 vecka och sedan till Slovenien. Sen ska jag väl ha hittat en ny bostad. Är även några som ska se på den på tisdag så det kanske blir budgivning om jag har tur.

Flyger hem imorgon men det tar typ hela dagen. För jag flyger via London och landar i London Gatwick men ska sen iväg från London Heathrow. Sen tåg från Arlanda till Gävle där min bror möter upp mig.

Hittade inte på några Österrikare igår (synd! Vaaa skrev jag just det...???? Vojne vojen tur jag ska hem och detoxa i 14 dagar...hehehe) men istället var det party med Schweizarna (vilket hade gjort mig överlycklig för typ 2 år sedan men inte nuuuuuuuuu!)

söndag 6 januari 2008

Janne Ahonen vann hela backveckan!!!

Jippie!!!! Och Havu hoppade också bra!! Matti sådär, Ville och Sami bra för deras rutin och ålder. Arttu tyvärr illa, illa. Och Vellu, tja dåligt. Men är man ute och festar och super sig så full som han gjorde flera dagar i rad innan tävling så har man inte mina sympatier i alla fall utan mera skyll dig själv, pundhuvud!

Men till det roliga då. Janne Ahonen vann för femte gången Backhopparveckan och är med det historisk! Och han vann tävlingen idag med. Idag var det tristare med regn hela andra omgången och regn mot slutet i första omgången som gjorde att flera av topp 10 hoppade bort sig. Men totalt har det varit en kul men jobbig vecka.


Ikväll party med Österrikarna för Vicky har fått reda på att de är kvar. Igår var vi på Irish Pub och där var även en del av finska laget. Men vi kom dit halv ett på natten och var inte kvar länge. Så få se hur det blir idag då.



Mini-Hjuston

Så nervös, så glad.

Han stod bredvid mig och tittade på resultatdatorn för att se om han skulle kvala till tävling. Så nervös han var! Han bet på naglarna, fingrarna, papper han hittade i sin ficka. Han lånade min startlista typ 5 gånger för att kolla vilka som startade efter honom och försöka räkna ut om de skulle hoppa längre eller kortare. Och så glad han blev när han kvalade! Han hoppade, studsade och började springa omkring. Och när någon blir så glad så blir jag att jag bara måste sympatisera även om det inte är min favorit alls. Så jag blev också glad för att han kvalade in. Glädje ska premieras!

lördag 5 januari 2008

Tävling!!

På många sätt och vis.

Först så blev det tävling idag i Bischofshofen!! Tjoohooo. Och vilken tävling!! Såååå glad jag är här. Gregor hoppade hela 145 meter och Janne Ahonen vann hela allt och leder nu 4ST inför imorgon och så tävlar jag och Vicky om Blondie för nu är han inte hennes gamla avlagda längre....hehehehe.

Men som tur är finns ju Havu. Fast han är det ingen tävling om han är always number one!

Fast jag börjar fota oroväckande många Österrikare märker jag.....

fredag 4 januari 2008

Inställt i Innsbruck

Det blir ingen 4 Schanzen Tournee. Det blir en 3 Schanzen Tournee. Men med 4 tävlingar. Man kör 2 st i Bischofshofen istället.

Hamnade mitt i Finlands gäng idag när de skulle därifrån. *mumma*. Jag menar Blondie är söt men Havu *dreaming* Han har lixom allt!!

Inställt igen

Vi var vid backen tidigt, hann möta Blondie snabbt som var ute och joggade (jag vet bilden är suddig, men han sprang och jag var inte beredd, så den får duga). Sen kom Vicky och sa att träningen är inställt, kvalet är inställt.

Nu är nya budet, ett provhopp klockan 12.00 följt av tävling med alla 75 startande. Vi får väl hoppas det lyckas.

Annars är planen antingen köra en tävling här imorgon eller två stycken i Bischofshofen.

Vi är en snabbvända hemma hos Vicky för vi hade ingen lust att sitta 3 timmar i presscentret. För här måste man betala 25Euro/dag för en internetuppkoppling.

torsdag 3 januari 2008

Inställt

Det blåser rejält här så det blev inget idag. Fast lite blev det för man hann väl skicka iväg ungefär 15 hoppare eller så i sitt första träningshopp. Blondie är sååååå söööööööt ;).

Enligt Andreas ska det vara värre väder imorgon men trots det så kommer man göra ett försök. Först ett träningshopp 09.30 sen kval 10.30 och tävling 14.30. Ser väl inte så värst lovande ut kanske. I värsta fall kommer det bli två tävlingar i Bishofshofen.

Ingen aning vad vi ska göra resten av dagen. Vicky och Caroli ska iväg och ha intervju och fotosession med Tjeckerna om drygt 2 timmar. Efter det antar jag vi ska iväg och äta något i alla fall. Sen får vi se. Eftersom det blir tidigt imorgon så lär det nog bli en lugn kväll.

onsdag 2 januari 2008

Innsbruck

Så då är jag i Innsbruck igen. Och den här gången ska jag äntligen få se Bergisel på riktigt, på nära håll. Har ju sett backen eller rättare sagt tornet på håll förut.

Resan hit var lite krånglig minst sagt. För Alice och Caroli har också bestämt sig i sista minuten för att följa med hit och till Bishofshofen och Vickys bil är inte stor. Dessutom hade Steffi sedan tidigare varit lovad skjuts hit. Så det var en massa ringande hit och dit för att försöka få med våra väskor med några backhoppare som skulle vidare också. Men var inte så många som svarade tidigt på morgonen.

Så det såg ut som Alice och Caroli skulle få ta tåget men vi (eller egentligen dom) hade sån jäkla tur att när jag och Vicky var på tågstationen för att hämta upp Steffi så bor polackerna på hotellet bredvid och håller precis på att packa sina bilar. Så vi fick lämna våra väskor där. Så de kom med. Vet inte om de riktigt fattat vilken jäkla tur de har eller hur snäll Vicky är som ringde svenskarna, polackerna, norrmännen mfl för att försöka ordna åt dom. Österrikarna och finnarna åkte nämligen redan igår hit.

Jaja nu sitter jag och Alice och väntar på att de ska komma tillbaka med våra väskor för så klart skulle Caroli med dit fast hennes väskor inte är där. Sen ska vi handla mat och förhoppningsvis hinner jag få min jäkla lugg klippt också annars klipper jag av den själv. Retat mig på den nu i flera dagar, skulle så klart gjort det innan jag åkte men hann ju inte.

Imorgon är det hoppningar igen. Känns mysko med en dag utan att man står i backen och har kul.

tisdag 1 januari 2008

Dagens Havu-bild

Måste ju så klart sätta in dagens Havu bild oxå.

Så söt. Slår både Kittikitti och Slililili och Tossitossi eller hur Vickan?? :o)


Nyårsnatt i GaPa

Den firades på Peaches men innan var vi en bit utanför GaPa och hämtade upp Sonja + kompis. Fick med oss Ivan därifrån också och lockade med oss en hög tyska förhoppare (dom åkte dock inte med oss utan kom senare, med dom kom också några Ukrainare och Kazachstaner men dom var bara in över nyårsskiftet precis som svenska A-laget sen åkte dom hem).

Jättedrygt när vi skulle hem. Var typ omöjligt få tag på en taxi. Vickan blev lite för full så jag fick lov stötta henne + att både hon och jag hade superhala skor så vi halkade omkring i snön som Bambi på hal is. Tror vi väntade i 2 timmar på taxi. Världens konstigaste kösystem nämligen. Ibland stannade den först i kön och ibland sist och vi stod hela tiden fel. Till slut "kapade" Vicky mer eller mindre en taxi och vi kom äntligen hem.

Annars var det kul med goda drinkar. Sådär musik i början men blev bättre på slutet. Vi ska dit idag med och det lär dyka upp en del backhoppare för en del lag åker till Innsbruck först imorgon.

Har varit en superbra tävling idag, sol och fint väder men rätt kallt. Två backrekord och Rane på pallen så det är synd att klaga. Vilodag imorgon för både dom och oss och det behövs. Skulle vara nice sova lite mer än vi gjort de sista dagarna......

Jo vad mer har jag kommit på här då. Jo att Kofi är artig och snäll, Borek en sötnos och Vitaly älskar att bli fotad ;) en massa annat oxå men det kommer jag inte på just nu.