måndag 30 juni 2008

Havu har brutit benet

Det hände vid träning i Klingenthal där det finska laget har ett träningsläger. Efter ett långt hopp fick han problem med landingen och ramlade och bröt då lårbenet. Han kommer i slutet av veckan att flygas hem till Finland igen.

Vet inte hur allvarligt benbrottet är men gissar sommarsäsongen är över innan den ens började.

Men innan han bröt benet hann han med att ha roligt på Alastaro Circuit track där han var en av de bättre på att köra motorcykel. Beror på att han själv ofta sommartid åker motorcykel efter hoppträningen och under träningsläger. I sommar har han även börjat med cirkelträning och säger det är svårt och jobbigt och skrattade.
Nu får vi väl hoppas det läker bra så han är tillbaka till vintersäsongen i alla fall. Men nog är det ett avbräck redan i sommar för det ganska så svaga finska laget.
KRYA PÅ DIG HAVU!

Saker börjar falla på plats

Nu har även lägenheten uthyrd och Action ska till Hudiksvall i höst. Dock är inget av de båda med påskrivna kontrakt ännu men de kommer läggas på posten idag eller imorgon!

Fast jag har fått lov att lova att bara bestämma mig för en termin först dvs till feb/mars. Dels för mamma som vill kolla hur sjuk/allergisk hon blir, den som ska hyra lgh har ett vik på SVT här i Falun först till 31/12 men förlängs ev. Och tja jag vet ju inte ens om mina pengar räcker till två terminer så okej då jag lovar en först men med möjlig förlängning till två.

Nu ska jag gå och hämta min nya kamera som har anlänt!! Jihoooo. Sen ska jag lyckas lära mig hantera den också..... ;)

Och på tal om konstiga drömmar; hade klockan på 12.00 (har jobbat natt) men ville inte vakna, låg i någon halvdvala mellan 12-15. Varför? världens konstigaste dröm om Mario (IGEN!! det måste sluta nu när jag ska bo i Innsbruck alltså.....). Jag tänker INTE beskriva den hahaha så kul ska vi inte ha....men jag fattar inte varför, det är liksom ingen person jag går runt och tänker på eller nått. Men han hemsöker mig i mina drömmer helt klart. Undrar vad vi har otalt med varandra??

Jag är omgiven av Torres galningar

Som alla ska bli hans fru...... dont get me wrong, killen är söt men det är liksom allt..... jaja jag har Vickan på MSN som är Torres fantast och jag har Helena på jobbet som är det samma. Nattens samtalsämne är givet. Även om jag tappert försöker kontra med lite andra spelare.....


Sen en annan sak! Borde inte hans tatuerade 9:a varit åt andra hållet? Han ser ju en 6:a hela tiden. Jag tatuerar mig i alla fall för mig själv, så jag hade ju velat ha den åt rätt håll för mig liksom och låta de andra se den som en 6:a. Men det är jag det, men jag har funderat på den där 9:an hela turneringen ju....

Inte dela på Schweinski.....


Hoppas det funkar...läs här! för trots EM-framgångarna för båda två så har ju tränaren i Bayern - Rummenigge me dont like! - talat om att det inte kommer påverka deras platser i klubblaget. Och där har ju båda två haft svårt att platsa. Juve får gärna köpa mina två favoriter, för det är mitt favvo lag i Italienska ligan.

söndag 29 juni 2008

EM är över

Nu tar vi sats mot OS!
Men först dagens match:
Tyskland silvermedaljörer. Basti var inte lika bra idag, Lukas var rätt osynlig och när Lahm fick utgå i halvtid pga skada så förståd man vartåt det lutade.

Och faktiskt är det helt okej, ända laget jag kunde unna vinna förutom Tyskland var just Spanien. Och så fick Torres göra målet! <3

Ikväll är det match

Och jag är redan nervös. Men för att få upp lite stämning så kommer har Schweinski....och jag är glad jag inte har en sådan taskig kompis...hahaha men han ler ju på slutet så han verkar ta det med ro...



lördag 28 juni 2008

Hur söt kan man bli då?

Jisses vilken gullig lurvboll.... I´m in love!


Vad ska jag göra på min lediga lördag?

Ja det kan man undra. En av få lediga helgdagar jag har i sommar. Men eftersom jag jobbade till 04.00 i morse så känns den inte helledig (det är den ju inte heller). Nyss vaknat, ska nu se reprisen på nya Projekt Runway som jag missade i onsdags pga fotbollen.

Sen ska jag nog ta en promenix. Min egen träning har varit väldigt frånvarande i juni (åter fotbollen) men nu måste jag sätta fart igen. Har knappt ridit heller ju i väntan på hovslagare så usch så lat jag blivit!

Annars blir det väl att städa lite.

Att jag sen BORDE en massa det är en helt annan sak....hehehehe

fredag 27 juni 2008

Förmiddag i stallet, kväll/natt på jobb

Äntligen är mina hästar skodda! 3 veckor senare än jag hade velat. Men min hovis hamnade på sjukhus och när man har en häst som Action låter man inte vem som helst sko. Nu blev det en vikarie än då men en vikarie som fått noggranna instruktioner från min hovis om hur han skulle göra och det gick galant! Förhoppningsvis var det sista gången på länge jag behövde sko de i alla fall. Hoppas få iväg Galax till sin fodervärd första eller andra veckan i juli och Action i mitten av augusti till hans.

Lite sjukvårdspyssel, det går hårt till på betet tror jag. Action har en svullnad över vänster knä efter en spark, bitsår på halsen och hudavskrap på höger bak. Galax har ett sår på höger bak och som vanligt svullnar hon upp som en ballong då.

Nu 2 timmar vila och slappa framför dator och TV innan jag ska jobba 18-04 och ta hand om alla bråk, fyllor, misshandlade och våldtagna på Hat & Bråk festivalen i Borlänge. Förra året skedde 200 brott som härleddes till Peace & Love som den heter på riktigt. Ju mer opassande namn finns ju bara inte!!

torsdag 26 juni 2008

Nu gäller det att planera min söndagkväll


Jag börjar nämligen jobba 22.45. Vilket innebär att det är i slutminuterna på FINALMATCHEN mellan Tyskland - Spanien. Så jag har att välja på att gå tidigt till jobbet och se andra halvlek där eller chansa och i full fart ta mig till jobbet i slutminuterna. Men då lovar jag det händer nått intressant. Så det blir komma en dryg timme för tidigt helt klart.

Vilken härlig match det var idag! Kära Tyskland ni måste spela bra på söndag så är det bara. Även om jag är lite lite lite nöjd även om Spanien tar hem det också. Det var ju så längesen de vann och Tyskland vinner ju lite här och där ju. Men helt klart är det Tyskland jag håller på! Fast Spaniens målis Casillas är way better än Tyskarnas Lehmann. Men Farbegas och Podolski är lika bra på att mata fram bollar till målgörare. Och Torres har ju matat in mindre bollar i mål än Schweinsteiger. Och deras stora målgörare Villa lär vi inte få se på söndag och kanske har Klose kommit igång nu då. Spännande blir det!!
Men tack Ryssland!! Ni har varit MYCKET MYCKET bra!!

Peace and Love eller Hat och Bråk?

Idag börjar Peace & Love på "riktigt" i Borlänge eller som vi på jobbet kallar den Hat & Bråk. Idag jobbar jag inte skönt nog!! Men sen resten av helgen är det jag som är sambandsansvarig inne hos oss mot kommenderingen. Hade först tänkt åka dit idag för det är rätt okej band som spelar men näää fotbollen vinner! Kan ju inte missa Torres liksom..... ;)

Lite smått och gott:
Kommer en forumkompis på söndag och kollar på Action! När jag i princip bestämt att han får åka till Carina så dök hon upp och behövde en sällskaps/promenad/läromästare. Hon och sambon har köpt gård och har bara en häst. Sambon vill lulla i skogen, hon vill ha en läromästare och hennes häst behöver sällskap. De ska bygga en lösdrift och jag har alltid sagt det skulle passa honom utmärkt! Synd han vilat 14 dagar i väntan på hovis men jag hinner rida fredag och lördag innan i alla fall. De bor nära också i Gävle trakten så det vore perfekt. Dels slipper jag stallhyra som jag skulle fått betala hos C (om än symbolisk men det blir några tusen på 1 år ju) och det skulle dessutom kosta mig runt 3-4 000 få ner honom till Halmstad. Så håll tummarna hon vill låna honom även om det ekonomiska inte är viktigt och det enda när det gäller Action.

Men jag har idag nästan impuls shoppat en ny kamera. Har länge suktat efter en digital systemkamera och när Vickan tipsade mig om att Marrakezh idag har en för ett mycket bra pris slog jag till! Hoppas få min gamla såld så den bidrar lite....

Ikväll Spanien - Ryssland! Och TV4 har lovat oss tittare att det som hände igår INTE kommer hända igen. Lets hope!!

Ska nu se klart på Projekt Runway sen åka till hästarna. Hoppas kunna lura med mig mamma. Är så grymt tråkigt att åka 1,5 mil, ta ut hästarna ur hagen, ge Galax medicin, spraya på flugspray, stoppa in hästarna och åka 1,5 mil igen.

Mina luddbollar är trötta idag! De ligger helt utslagna i soffan så jag har fått kura ihop mig i ena hörnet. Nyss låg de på samma kudde men nu har Julia brett ut sig själv på den och Ida lagt sig raklång i soffan och hon är lång så hon tar upp 2 soffplatser bara hon.... <3

Seven


Om SJU dagar börjar backhoppningen!
Bara så ni vet!

onsdag 25 juni 2008

Nu så!!

Har man satt en journalist på Expressen i jobb :D men jag blir typ ilsk när TV4 ljuger!! De ringde mig nyss därifrån..hahahaha. Vickan blir också känd för hon är vittnet på att andra länder hade TV-bild. Jodå ljug inte för oss fotbollsnördar!

hmm kanske skulle skriva om det i Sourze också...

Och sak nr 1 att skaffa är ZDF. Kan tyvärr inte få ORF. Fast jaaaa gör ju det när jag kommer hem nästa år då... Både dom sänder ju backhoppning oxå.... helst vill jag ha ORF. Fasen det inte går att få hem via nätet. Eller det kanske det gör, hmm tripp till OnOff blir det imorgon, jaaa dååå!

ILSKEN och GLAD

Glad för Tyskland vann! ILSKEN för att TV4 ljuger oss rakt upp i ansiktet och påstår INGEN har bild från Schweiz. Jaha, samtidigt sitter Vickan och tittar på ZDF och när deras egen bild försvann kopplade dom om och sände från Schweizisk TV alltså SF. Kan dom kan väl vi?!

Kan ju säga jag tipsat Aftonbladet om hur de ljuger.......

Philip Lahm <3 I löööööööve you!! Och Basti och Poldi <3 Bayern München here we come!! Jodå vi ska dit i höst och se på en träning. Fast andra klubbar rycker i både Basti och Poldi :(. Så de kanske inte är kvar där då...... Och Klose är ju där med. Bayern München - Turkiet 3-2 ;)
Vet en som har kul ikväll Alice! Som bor i München....skulle tro det festas där inatt...!!

Schweini och Poldi <3


Hittar varann igen. 1-1 målet fixade de till precis


Vi har kul på jobbet!

Vi spelar Hallonsaft med Smurfarna för fullt! Tur ingen hör oss....och ser oss....

Lite ögongodis








tisdag 24 juni 2008

STUDIELEDIG

Jaaaahaaaaaaaaaaaa dååååååå!

Loggade in nu på jobbet i vår ekonomidatabas och min ansökan är

GODKÄND!!!

Uppladdning för imorgon

Då är ju äntligen fotbollen tillbaka..... se och njut......

Nintendo Wii

Funderar på att inskaffa ett och köpa till Wii Fit. Fast det är rätt dyrt och jag borde spara alla pengar jag kan om jag nu ska iväg i vinter. Men har hört mycket bra om just Wii Fit. Och det verkar ett rätt kul sätt. Man kan ju variera vad man gör mycket. Ska fundera en vända till....men är bra sugen på ett!

Läser inte folk?!

Både nu när jag har min lgh ute på annons och när jag hade om foderhäst så får man kokkobello svar. Frågor som det finns svar på om man bara hade läst annonsen.

Det får i alla fall mig att få ett negativt första intryck av personen i fråga. Och det är ju inte så att någon av annonserna var typ A4-långa utan korta informativa meningar var det......

Eller kanske var såsom tagit del av men ej förstått???

Highland

Jag gillade One More Time!



Den Vilda

Och nix inte Galax den här gången...



måndag 23 juni 2008

Jag har vunnit!!

Tre frisksportiga personer vid Faluns polishus förärades en t-shirt för
sina aktiviteter. Det var Annelie Printz, Marie Åkerlund och
Ulla Olsson

coolt va?! Fick en jättebra sån där sport t-shirt som leder bort svetten. Svart med vita ränder i sidorna. Minns inte märket just nu men det var ett bra märke också.

En dag utan fotboll

Vad ska man då roa sig med? Ja iof jobbar jag så nått händer väl. Och inte nog med det, det är samma elände imorgon. Och om 1 vecka är det helslut. Samma sak varje gång, man blir helt tom, allt är trist. Det är ju liksom inte samma klass på den allsvenska fotbollen..... hahahahaha.

Tur nog börjar ju backhoppningen veckan efter. Sen när den har paus i augusti är det OS. Så jag ska nog klara mig... men de sänder ju inte CoC:ns hoppningar på TV ju......

söndag 22 juni 2008

Straffar

Ja så här långt har Tyskland & Ryssland spelat roligast fotboll i kvarten. Turkiet kämpat bäst. Spanien - Italien var ingen rolig match. Iof var Kroatien - Turkiet rätt trist till förlängningen med men där hände ju lite till skillnad mot den här förlängningen då. Och så tog Aragonés igen ut Torres i andra halvlek :(. Något Torres inte var glad över..... Buuuuuuu!

Men SPANIEN tog sig vidare efter straffar tack och lov! Men i semin möter de Ryssland. Det blir inte lätt det.

Semifinalerna:

Onsdag 25 juni kl 20.45 Tyskland - Turkiet
Torsdag 26 juni kl 20.45 Ryssland - Spanien

Jag tippar Tyskland - Ryssland. Eller hoppas kanske man ska säga. Turkiet är livsfarliga...och Spanien måste snäppa upp sig om de ska slå Ryssland. Fast jag tror Spanien skulle vara enklare för Tyskland...

Tonights game

Spanien - Italien. Håller på Spanien. Fernando Torres slår lätt alla italienare! ;)



Lekt lite

Hittade en sida där man kan testa frisyrer, hårfärger, ögonfärger och lägga provmake up. Här har ni lite smakprov. Hittade faktiskt en ny frisyr jag tyckte var fin (det är den jag också lagt make up på fotot) Vad tycker ni??

Ska nog ta ett nytt foto dock där jag ler lite, gud så sur jag ser ut :D men det har var en första liten test bara. Skitkul sida iaf! Vill ni prova så finns den här.




lördag 21 juni 2008

buäähhh bye bye Holland

Ni har varit fantastiska men tyvärr räckte det inte. Och visst Ryssland har varit helt otroliga. Vilken kämpaglädje!!

Men än är mina superfavvisar Tyskland kvar skönt nog!

Snott lista från Vicky

Har du rökt? Nej
Har du snusat? Nix
Har du legat i sängen brevid en tjej? ja
Har du blivit slagen allvarligt? Never
Testat droger? Nix
Hatar du någon? Ohja!
Har några av dina vänner svikit dig? Ja
Vad har du haft för djur? Guldhamster (Julia, Emma, Linus), katt (Feddie, Peppe, Amanda, Lina, Tessy, Tasja, Jonna, Ida, Julia, Emma), Hästar (Miramis, Domenica, Ted, Action, Galax), Undulater (Solo, Sonny, Paolo Rossi, Pelle Lindbergh, Staffan, Pepsi, Olle, Carnegie), Vandrande pinnar, Akvariefiskar, Kaniner (Lakrits, Linus)
Favvofärg; Blå och grön
Har du en bror? Ja
Naturlig hårfärg? Mörkblont
Surfa/snowboard? inget av det.
Kan du mer än två språk? Ja, tyska, engelska, svenska, norska. Har kunnat turistspanska men glömt bort det
Har du vart med om en olycka? Ja bilolyckor, ridolyckor men inga allvarliga.
Har du träffat en kändis? Ingen superkändis har ingen längtan efter det heller för den delen
Har du lekt anden i glaset? Ja

Seg början på Midsommardagen


Nyss vaknat, ska nu till hästarna sen hoppas jag hinna äta något innan jag ska jobba igen. Sjukt mycket att göra på jobbet igår. Förundras över hur korkade många blir med sprit i kroppen.

Ikväll Holland - Ryssland! Blir nog en kanonmatch. Synd nog jobbar jag men man kan väl hoppas folk håller fan på sig till midnatt i varje fall. De borde ju vara sjukt bakfulla ett tag.

Igår Turkiet vidare! Liten skräll, de är fenomenala på att ta sig vidare i slutet av matcherna, får tyskarna se upp med.

fredag 20 juni 2008

Min midsommar

Jobbade till 15.00 sen ut till betet. Gav Galax medicin och sen direkt hem och la mig och sov. Vaknade vid 20.30 (hade tänkt sova till 21.00) så har sett matchen från början. Så klart hade jag en massa missade samtal och SMS, ingen tror väl man sover på midsommaraftonsdagen tydligen. Jaja men jag ska faktiskt jobba snart igen....:)

Min midsommarmat så här långt: 1 bit jordgubbstårta på jobbet och nu popcorn och Red Bull. ;)

En positiv sak dock; min mamma ringde och berättade att hon är mycket bättre med snorandet i näsan så hennes nya medicin verkar hjälpa. Så kattvaktsproblemet löser sig nog. Nu hoppas jag någon vill hyra min lgh också bara...

Sen tyckte de jag skulle ta deras Peugeot i vinter till Österrike. Det är bara det att dom har dubbdäck inte vinterdäck. Men tja vi får se. Den är ju inte riktigt lika lynnig som min bil om man säger så. Som så klart har fungerat eftersom jag ville åka till bilmeken med den. En gång knäppade den sig men det är allt sedan dess.

Glad midsommar

Själv ska jag jobba 8 timmar, skynda mig till betet och ge Galax medicin, sova 5 timmar, se kvartsfinalen mellan Kroatien - Turkiet och sen jobba 8 timmar igen. Slutar 07.00 och antingen direkt till betet igen eller om jag är jättetrött hem och sova 8 timmar och efter det betet. Sen börjar jag jobba igen 20.00. Så jag vet precis vad jag ska göra i midsommar.

Matchen i bilder

Vassego att njuta lite mer av de härliga tyskarna.