tisdag 30 september 2008

Tittelitt

Har kollat på 2 lägenheter idag. Först en stor en som nästan låg där den andra låg som vi gärna ville ha men inte fick. En 5 rummare men väldigt billig hyra. Sen en trea som var helt okej men låt helt fel. Bodde 3 killar i den och alla de 3 hade vi dock gärna tagit :). De kunde få bo med oss i femman tyckte både Vicky och jag.

Vi skulle få besked nästa veckan om femman.

Sen har Vicky lagat en trasig nagel. En liten sketen nagel tog över 1 timme. Sa till henne att det var ju tur du inte skulle göra 10 stycken...

Tad och en tjej som jag lyckats glömma vad hon heter är på väg hit från Italien. Ska bo här i natt innan vi alla åker mot Klingenthal imorgon. Vi ska strax möta upp dom för att käka lite. Sen måste vi packa. Rummet ser typ ut som en bomb har slagit ner..hahaha. Vi har även en lägenhet att kolla på imorgon 11.30. Sen skriver Vicky prov 12.00 sen tankar vi och åker. Bensinen är 20 cent billigare i Österrike än i Tyskland.

Inget mail än..... ska det vara så jävla svårt??!! Hatar strulnissar alltså......

måndag 29 september 2008

Galax har tävlat igen

På KM i helgen. I första klassen som var en clear round gick de felfritt och fick en till rosett för det. Sen i KM så var det ponnyer och hästar ihopslagna för det var få starter (de är med i en mycket liten privatklubb) och nog för att fröken Flax kör med devisen fullt ös medvetslös men mot små snabba ponnyer har hon ingen chans.

Men en grön rosett och femma blev det!

Så stolt över dom båda. Nu är det slut på hopptävlingar med om Ida hittar någon träningstävling i dressyr så ska hon starta.

Positivt och negativt

Vi börjar med de dåliga nyheterna:

  • Vi fick inte lägenheten så jakten går vidare. Skit också!!!
  • Inte hört ett ljud från Klingenthal än om min ackreditering är fix eller inte (det är det mailet jag väntar på men okej det är fortfarande 2 dagar kvar)
Positivt:

  • Jag fick gå den kursen jag ville och om jag tycker det är för svårt när jag börjat (är ju grammatiken som kan bli för avancerad) så får jag byta tillbaka om jag vill. Toppen!!
  • En annan bra sak är att plastgrejen som trillade loss från min bil hela tiden bara var ett skydd mot motorbuller och ifall olja skulle läcka ut på marken. Ny skulle kosta runt 100 Euro ta bort den kostade 5 Euro. Gissa vad vi valde?! Vi kan definitivt leva med lite högre ljud och om det droppar olja på marken bryr jag mig nada om faktiskt....
  • Ackrediteringen för Liberec är bekräftad och klar.

Väntan, väntan

Vi är inte ute och uträttar ärenden....men vi borde. Vicky hoppade över sitt prov så vi har inte kommit iväg än. Men vi ska göra våra ärenden efter att vi lämnat plasma istället.

Vi sitter just nu som på nålar och väntar på att tjejen med lägenheten ska höra av sig om vi får den eller inte. Den var så fiiiin och så perfekt för oss. Ligger super till nära UNI, hyfsat nära stan och nära gymmet. Vi skulle knappast använda bilen alls. Och ena rummet är möblerat vilket är bra för mig som inte har några möbler alls med mig..vart skulle de fått plats liksom...:d

Och så har jag satt mina föräldrar i jobb i Sverige. Har inte fått några hyresavier så har lite problem med att betala hyran. Och det blir dyrt för mig sitta i telefonkö. Så det gör dom. Så nu väntar jag på att få reda på vad som hänt?! Har kollat med min andrehandshyrare och han hade inte heller fått dom. De kan ju ha tappats bort i eftersändningen på posten iof. Posten är ju lite som den är.

Sen borde vi nog packa upp, tvätta och packa imorgon. Eller rättare sagt vi måste packa imorgon. För på onsdag hinner vi inte. Vicky ska skriva ett prov innan vi åker. Vi ska hämta upp Alice klockan 16.00 i en liten by som heter Bayruth tror jag det var. Låter som Beirut när man uttalar det i alla fall.

Och så väntar jag spänt på ett visst mail. Kommer det eller kommer det ej?!

Fått mitt tyska resultat

Och jag ska inte läsa det jag är anmäld till Basisstufe II (A2) utan en nivå högre Aufbaustufe I (B1) enligt testet. Så jag har mailat och bett om att få byta. Men det är bara en kurs som passar, då har man lektioner måndag 16-19 och onsdag 16.30 - 19.30. Den andra har lektioner på måndag och fredag 10-13.15 resp 09.30-12.45. Det passar ju mycket sämre med tanke på våra resor vi vill göra.

söndag 28 september 2008

Suveräna Werder

Man ledde under med 4-1 och man lyckades till slut vinna med 5-4 mot nykomlingen och (fd) tabell ledaren Hoffenheim.

Hoffenheim kommer från en liten by med bara 5000 invånare och man har trots det lyckas ta sig upp i Bundesliga och ligga i toppen så här i början. Fast det är inte hela sanningen. Bakom Hoffenheim finns en pengastark ägare som har pumpat in pengare i laget. Så laget har egentligen bara namnet gemensamt med byn. Fast å andra sidan så finns det fler lag som köper ihop stjärnor men de låtsas faktiskt inte då att de är ett "bylag som lyckats slå storlagen".

I alla fall så var det en match som innehöll det mesta. Full fart framåt från Bremens sida (som vanligt) och man gick snabbt upp till 4-1 och fansen på hemmastadion Weser såg fram emot målkalas och storslakt. Men istället gjorde Hoffenheim årets upphämtning och tog sig upp till 4-4 innan Özil lyckades få in 5-4 när Werder spelade med bara 10 man då Merte fick rött kort (ovanligt från den schyssta spelaren som sällan ens drar på sig gula kort. Som back dessutom!) efter en frilägesutvisning.

Hemresa, lägenhetstitt, bilreparation

Vicky ringde mig strax efter 10.00 och undrade var jag var. Eller hon hörde inte mig men jag hörde henne. Hade noll mottagning på mitt rum. Så jag SMS:ade att jag var på väg. Ca 10 min senare mötte jag upp henne på hennes hotell så käkade vi frukost innan vi packade det sista och åkte mot Innsbruck.

GPS:en visade en annan väg som gjorde vi slapp bergspasset strax utanför Oberstdorf. Att den inte visade oss den vägen dig! Vi sparade 30 min och över 4 mil på det. Var dock en liten kö i ett annat pass men den gick över på ca 10 min så det var överkomligt.

Strax innan Innsbruck lossnade min plastgrej under bilen igen. Så in på en rastplats och peta upp den. Sen hann vi inte långt så lossande den igen. Samma sak en gång till. Sen satt den halvdant ett tag innan den lossnade åter en gång. Stannade och satte dit den åter och nu var vi inne i Innsbruck så den satt resten av vägen hem för vi körde sakta. Men vi måste åka förbi en verkstad och be dem skruva fast den igen eller ta bort den. Vi kan ju inte stanna flera gånger nästa vecka när vi ska åka ändå till Klingenthal och Liberec liksom....

Väl i Innsbruck så plockade vi in alla saker, sen var det dags att åka och titta på en lägenhet. Och jodå plastgrejen hann lossna en gång till på väg dit, sträckan är väl 500 meter eller så... Väl där så var det ingen som svarade i telefon eller på porttelefon. Så lite putta åkte vi hem igen och utan att det lossnade något. Nästan precis när vi klivit in genom dörren ringer hon som skulle visa lägenheten. Det hade blivit en missuppfattning så vi gick dit igen. Och nu gick vi och sparade på bilen. Lägenheten var jättefin och helt perfekt! Nytt kök som de håller på att sätta in. Inglasad balkong, sovrum och ett vardagsrum. Dessutom en bra hyra som gör Vicky kan ha den själv sen! Den hoppas vi verkligen att vi får! Ska få besked imorgon om det.

Imorgon har vi fullt upp. Vicky ska skriva tenta kl 10.00. Jag måste registera mig i Österrike. Bilen måste vi få fixad. Kl 14.00 ska vi lämna Plasma och så kanske vi får lägenheten också, om inte måste vi försöka få titta på lite fler sådana också. Träna ska vi också göra. Packa upp och påbörja nästa packning med för redan på onsdag åker vi igen.

Oberstdorf by night

Sen tävling även igår även om den var klar 30 min tidigare faktiskt (inga vindpauser). Men det hade det varit innan. Så när vi kom till backen började precis tjejernas tävling. Så killarna fick stryka sin provomgång och köra tävlingshoppen direkt.

Sen åkte vi till Vickys hotell och gjorde oss klara för utgång. Hörbar även idag. Jag tycker stället är okej inte mer. De spelar rätt dålig musik på tok för högt. Man måste skrika för att höra varandra och inte ens då hör man allt. Tycker de kunde sänka lite faktiskt, man skulle inte tappa något för de som vill dansa hur som helst.

Vi dansade i alla fall mycket så mycket att jag fick så ont i fötterna. Jag är inte van att ha skor med klack och även om klacken inte är så hög så känns det.

Direkt när vi kom dit så fick Vicky syn på Idiotens lillebror. Han var där med en kille i rutig hoodtröja. Först kände vi inte igen honom alls men efter ett tag började vi spekulera i att fan vad han är lik Lacky alltså. Fast det tog oss nog minst 30 min att helt säkert konstatera att det var han! Ny frisyr och så såg vi honom mest snett bakifrån gjorde valet svårt. Till saken hör att de också hade med sig en ny kille som hoppade som ingen av oss kände igen och de var lite lika på långt håll.

Sen ramlade det in en massa hoppare. Fransmännen var där och de nya är jättekul. Full fart på dom! Tyskarna var helgalna hela kvällen och dansade på borden, rev ner delar av taket och dansade på disken (ingen bardisk utan en disk som går vid sofforna). Mot slutet blev det dock lite väl vilt när de började ramla ner och halvt slå ihjäl sig....

Och vem kunde tro att Janda var en sån spelevink? Han som ser så stel och stram ut! Men jäklar vad han rockade loss och han blev en helt annan person när han log lite. Borde han göra i backen med.

Norrmännen var där och Atle var det full fart på som vanligt. De andra var mer anonyma. Johan hoppade inte för han skadade knäet när de spelade frisbee i fredags. Så han fick ju också ta det lugnt på kvällen.

En massa andra var också där, Holland, Schweiz, Österrike, Korea, fler tjecker, USA, Kanada. Och säkert flera som jag missade! Antingen missade jag Kaz eller så hade de åkt direkt vidare. För de är alltid ute annars.

Vicky hade superkul och ville inte alls gå hem när jag vid halv fyra ville ge upp då vi skulle få lov åka tidigt och jag skulle köra. Först "ge mig bara 10 min". Efter 10 min, "ge mig bara 5 min" Efter 5 min. "Vicky nu åker jag nu får du ta taxi hem". Så till slut åkte jag. Hon var visst kvar 1 timme längre än mig så så stor skillnad blev det inte till slut. Det är nackdelen med att inte bo på gångavstånd. Man är så beroende av att alla vill hem samtidigt. Nu bodde vi inte superlångt utanför så det gick att åka taxi utan att ruinera sig.

lördag 27 september 2008

Slöat på hotellet

Vi har haft en slö eftermiddag på Vickys hotell. Om ca 1 timme ska vi åka in till Oberstdorf och käka och sen upp till backen.

Hoppas min huvudvärk försvinner efter maten. Den beror dock nog mest på sömnbrist. Jag lär garanterat inte ha internet uppkoppling på mitt lilla rum på nya stället. Men vi åker ju hem redan runt lunch imorgon och måste vara i IBK senast 15.00 då vi ska kolla på en lägenhet.

Vicky fick SMS förut och tyvärr så är den 3:an vi kollade på i torsdags bort given till någon annan.

Och även inatt har jag en säng

Efter att ha lämnat mitt rum åkte jag till Vicky och gick sedan ut på nätet och letade rum. Hittade ett och det fanns ledigt så redan nu är sovplats löst! Skönt. Vi tror dessutom dom sa det kostade 15 Euro så det är ju superbilligt.

Vi ska in en sväng till Oberstdorf sen, just nu pluggar Vicky till ett prov hon har på måndag. Vi måste förbi skoaffären (minns ni från i vintras??).

Sen ska vi åka tidigare till backen så vi kan ta lite kort i dagsljus när de kommer dit och när de värmer upp.

fredag 26 september 2008

Jag har sovplats i natt i alla fall...

Det har typ krånglat hela dagen. Först skulle vi äta på gymmet innan vi åkte. När vi kom dit och redan hade beställt dricka då talar hon i baren om för oss att kocken hade redan gått hem så vi kunde bara få tonfisksallad eller toast. Så Vicky tog sallad och jag toast. Sen väntade vi, och väntade och väntade. Efter 30 min hade Vicky i alla fall fått sin sallad. Efter ytterligare 10 min kom min toast. Så 1 timme sena kom vi iväg från Innsbruck.

Sen väl framme i Oberstdorf så körde vi till fel hotell för istället för att boka ett rum där hade de bokat ett utanför i Oberstdorf-Tiefenbach. Jaja till slut hittade vi rätt hotell, ja då visade det sig att de hade bara fixat ett enkelrum så jag kunde inte bo där. Annars skulle ju jag betalat till för en person till bara. De hade visserligen fler lediga enkelrum men till det hutlösa priset 90Euro per natt!!

Åkte till backen där vi missade nästan hela provomgången. Gjorde dock inte så mycket vi fick ju se själva tävlingen. Men det är 85 starter och på det vindpauser så först 22.30 var tävlingen slut. Och nu skulle vi leta boende åt mig....kul.....

Halva stället är typ stängt pga lågsäsong. Vi var förbi en massa gasthaus inne i Oberstdorf men dom vi fick tag på personal på var alla fulla. Till slut åkte vi till orten (byn) Vicky ska bo i och letade. Där hittade vi till slut ett rum men bara för inatt, sen är det bokat. Hyfsat pris också 49 Euro inkl frukost. Iof är rummet gigantiskt och jag har även internetuppkoppling. Det är jag mest glad över!! Synd nog måste jag ju checka ut vid lunch imorgon.... Jag har ett litet kök, superstort rum med både dubbelsäng och tvsoffa. Nice!

Hoppas vi hittar något till imorgon också bara. Annars blir det bilen ;)

Har egentligen noll lust att parta men vi åker in till Oberstdorf och kollar läget. Klockan är ju redan halv tolv så det blir kort hoppas jag.

Idag åker vi mot Tyskland


Vi ska strax börja packa men skönt nog är jag ju bara borta 2 dagar den här gången, lite skillnad mot när jag åker från Sverige. Man behöver inte ha så mycket med sig!

Blir alltså i Tyskland (Oberstdorf) fredag och lördag, vi är tillbaka på söndag eftermiddag. Eftersom det är Coc och jag vet inte hur det blir med internetuppkoppling (brukar vara si och så med presscenter då och förresten har de inte ens bemödat sig svara på mitt mail om akreditering heller så det vet jag inte ens om jag har) så vet jag inte om jag kommer kunna vara uppkopplad alls.

Vi vet inte heller vilket hotell vi ska bo på för polska skidförbundet som har bokat det får inte tag på sin bokningsperson..hahaha. Vi vet vi har rum men inte riktigt var än. Men det löser sig.

Så egentligen är allt rätt oklart men jag har förhoppning om att det ska lösa sig allt när vi väl är där.

torsdag 25 september 2008

Blev träning idag också

Hade nog tänkt mig en vilodag men Vicky ville träna och jag ville gärna också köra igenom mitt styrkeprogram. Har ju inte styrketränat på ca 14 dagar. Hade ju tänkt vila eftersom jag lämnat plasma för första gången idag men jag har inte alls kännt av det skönt nog.

Så hela programmet, 30 min på Crosstrainer och 20 min gåband blev det idag. Men nu är det vila fredag och lördag för då är vi i Oberstdorf och ser på Coc:n där. Åker imorgon eftermiddag. Det har ju varit träning idag men eftersom jag hade tyskaprovet så åker vi inte förrän imorgon.

Hur provet gick vet jag inte än, resultaten kommer på måndag. Det var i alla fall hörförståelse, läsförståelse, grammatik och flervalsfrågor. Började lätt och så blev det svårare och svårare. Jag svarade på allt, så det var i alla fall inget jag inte alls förstod. Men som sagt om det blev rätt eller inte vet jag inte alls.

Vi var ju också och tittade på en lägenhet efter mitt prov och den vill vi ha om vi får den. Får besked på söndag. En trea i äldre stadsdelen med en som bra hyra att Vicky kan bo där själv när jag åker hem. Stoooor var den. Iof genomgångsrum och inte idealisk för WG men för oss två en kortare period funkar det ju. Vi kommer ju vara på resande fot ibland också.

Lämnat plasma på väg mot tyskaprov

Först var vi och kollade på en lägenhet som dock visade sig vara en etta?! Hur man kan utannonsera den som en tvåa fattar jag inte!

Sen direkt till Plasmacentret och lämna plasma. Där frågade de om jag förstår tyska. Ja sådär sa jag. Så då bytte tjejen som jag hade till en kille som kunde engelska. Sa dock till honom att jag förstår om du pratar högtyska. Det var visst jättekul för alla började gapskratta så sa han; jag kan inte prata högtyska jag är en tiroler. Haha okej hoppsan då! Men det gick bra med engelska. Eftersom det var min första gång gick han igenom hela maskinen och så med mig och vad man kan känna osv.

Nu är jag hemma för ett snabbt mellanmål. Ska om 10 min åka till UNI och skriva tyskaprov för att se om jag är anmäld på rätt nivå på min språkkurs. Efter det ska jag hämta upp Vicky och så ska vi kolla på en till lägenhet.

onsdag 24 september 2008

På väg mot Casinot

Och för en gångs skull är jag riktigt nöjd både med hår och make up. Fast det går väl typ över när jag ser foto på det.....brukar vara så.

Sen ska Vickan fota lite på Blue Chip efteråt. Hoppas dock vi är hemma runt 02.00 eller så för vid 12-tiden kommer mer folk och ska kolla på rummet. Sen ska vi lämna plasma och jag ska skriva tyska prov. Så imorgon är det fullt upp.

Är jättemätt för vi har varit på Astoria och käkat en femrättersmiddag. Man får 5 rätter för drygt 15 Euro.

Tränartid

Idag har jag träffat "min" tränare på gymmet och fått ett program för styrketräning. Det får jag på papper imorgon så idag körde jag efter mötet 60 min på Crosstraiern. Där ska jag ha nivå 5 och ligga mellan 120-140 i puls i 60 min sa han och det gjorde jag.

Gick bra att ha även det mötet på tyska. Jag förstod honom lätt och han fattade mig. Jag är nog mest imponerad över att de förstår mig än att jag förstår dem :).

Vicky har visat sitt rum för massa folk och fler kommer senare också. Vi hoppade över Hofgarten igår, vi var för slöa och så städade vi undan en massa istället. Men idag blir det Casinot för det är tjejkväll där. Jag har aldrig varit på ett riktigt casino så det blir kul.

Börjar hitta lite smått i stan också med betonging på lite. Vi var och kollade på en lägenhet i morse också men den var inte heller delbar som WG. Hittade nästan hem helt utan hjälp!

tisdag 23 september 2008

Finska Mästerskapen i Kuopio

Igår avgjordes FM i Kuopio HS 127. Den avstängda (från landslaget) Harri Olli vann före Tami Kiuru. Trea var Ville Larinto. Arttu Lappi kom 8:a, Sami Niemi 10:a och Vellu 16:e.

Hela resultatlistan:
1. Harri Olli, 230,8 p
2. Tami Kiuru, 225,6 p
3. Ville Larinto, 206,3 p
4. Olli Pekkala, 194,8 p
5. Matti Hautamäki, 190,4 p
6. Juha-Matti Ruuskanen, 189,3 p
7. Mika Kulmala, 179,7 p
8. Arttu Lappi, 178,5 p
9. Jussi Hautamäki, 175,8 p
10. Sami Niemi, 175,2 p

11. Kimmo Yliriesto, 171,2 p
12. Kai Kovaljeff, 166,3 p
13. Mika Kauhanen, 161,3 p
14. Lauri Asikainen, 161, 0 p
15. Joonas Ikonen, 158,6 p
16. Veli-Matti Lindström, 156,9 p
17. Anssi Ylipulli, 144,0 p
18. Olli Muotka, 131,1 p
19. Nika Petjala, 107,2 p
20. Mikko Taskila, 101,7 p
21. Jere Kykkänen, 95,9 p
22. Timo Leppänen, 94,4 p
23. Anssi Koivuranta, 83,3 p

På språng

Vi är på väg ut för vi ska på ryggträning på gymmet (vi var visst inte på det jag trodde igår heller, hahaha inte lätt hålla isär allt). Sen ska vi städa Vickans rum för imorgon kommer det folk och ska titta på det. Fast jag har i alla fall städat halva lägenheten, köket och toan och halva hallen. Kvar är hennes rum och badrummet. Fast de två rummen kommer typ ta 4 ggr så lång tid som de jag redan gjort...

Och så ska vi själva iväg och kolla på en lägenhet imorgon klockan 10.00 så ingen sovmorgon då heller....

Ikväll är det Hofgarten som gäller. Här är det olika ställen olika dagar. Fast det blir lugnt. Dels för att vi ska upp tidigt, dels för att vi ska på backhoppning i helgen = mer party.

Gäääääsp

Vi "råkade" titta på en film igår till halv två...jag hade läkartid 09.15. Men vi började titta redan halv elva och inte visste jag den var så lång. Men men upp och i tid var jag. Det var inte läkaren dock som var sen (verkar han ofta vara). Hur som helst så var allt bra eller perfekt. Det enda han tyckte jag skulle göra var att gå till tandläkaren för att jag inte hade varit där på ett par år. Tror inte riktigt det va! Jag avskyr tandläkaren och går dit först när jag måste = när det gör jävligt ont och då det förmodligen gör ännu ondare laga det som gör ont. Men så är det!

Nu är jag i alla fall hemma igen och Vicky ligger och sover än. Ska ta och väcka henne snart tänkte jag...hahaha.

Var in på affären och köpte gurka och knäckebröd. Det kan man liksom inte vara utan ju! Jätteglad jag hittade Wasa knäckebröd. Tycker alla säger det inte finns knäckebröd utomlands. Gör det ju! I alla fall här!!! :D

måndag 22 september 2008

Träning igen

Jodå vi är flitiga. Idag var vi på "Knack. Po & tolle Oberarme" dvs fast häck och fina överarmar. Skitdrygt!! Men kul. Men eftersom vi igår också var på ett pass där betoningen låg på häck och armar och ben så lär vi ha en härlig träningsvärk imorgon gissar jag.....

Slår ett slag för vårt alldeles lysande löneavtal

Ja jag är hur ironisk som helst! Det är helt värdelöst. Jag fattar inte hur man tänkte när man skrev på det. Eller jag glömde ju man tänkte inte alls! I texten nedan som jag kopierat från bloggen Polishund de e jag står det visserligen om poliser men det är lika illa för oss civilanställda. Med det lysande skillnaden att där kan ingen gå i pension vid 61 års ålder ung som gammal. Vi har alltså fått sänkt OB, vi ska jobba 40 tim i veckan precis som sådana som jobbar må-fre dag och är ledig varje helg. Vi jobbar minst 3 helger av 6 men nya avtalet mest troligast 4 helger av 6. Vi jobbar dygnet runt.

Vi har får alltså jobba mer i veckan och fler helger och det ger oss förutom tappat OB också en lägre timlön! Och tappade förmåner till det. Dessutom måste vi jobba kortare pass = mer pass i en schemaperiod och färre dagar ledigt (och vi måste dessutom sova halva våra lediga dagar för att kunna jobba natt glöm inte det!!) och de som pendlar kan inte längre komprimera sina pass och jobba 8 sova 8 jobba 8 och så vidare och sen ha en längre ledighet.

Där jag jobbar i Dalarna pendlar många långa sträckor till sitt jobb. Dom kommer nu få lov vara hemifrån totalt upp till 5 dagar på raken eller mer ibland 6-7 istället för som nu 2-3 dagar.

Visst är det konstigt jag pluggar tyska och bättrar på mitt CV?! Jääääättekonstigt verkligen!! Lägg då också till att jag idag fick höra att en polis som gått Polishögskolan och har en hög studieskuld tjänar sämre än en personlig assistent som kan komma direkt från gatan och börja jobba. Så undrar man varför det är polisbrist....hahaha säger jag! Okej det är alltid fullt på skolan men varför jobbar så få i yttre tjänst. Varför försvinner så många från gatorna nu för tiden??? Och även på den civilasidan börjar det bli personalbrist för oss säger dom upp för att finansiera hela skiten!!. Vi gör en hel del jobb som man annars måste sätta poliser på = ännu färre poliser synliga på gatorna. Fiiiint Sverige, fiiiiint!
OBS! Ber om ursäkt radbrytningen blir helt fel. Den är okej när jag kollar och skriver men blir fel så fort jag publicerar. Länk finns här för dom som inte kan läsa det nedan.

Mina Tider skrivet av Phaspen 21 september 2008, klockan 19:36

Ja fick en fråga om ja nästan bara jobbar natt....o de stämmer
nästan.....INTE för vi jobbar Natt, kväll, dag helt blandat o sover lite mellan
passen. De här leder ju in min spårnäsa på den debatta som handlar om att många
poliser är missnöjda med det nya arbetstidsavtalet som dom fått. Många tror att
poliserna gnäller bara för gnällandets skull MEN alla håller med om att de e bra
att få gå i pension vid 61...MEN inte till vilket pris som helst. Dessutom har
det gått ut riiiiktigt dåligt med information om de nya avtalet....Matte har
fått veta att de där med att gå i pension vid 61 INTE gäller henne....hon e för
gammal.......tydligen ska de bara gälla dom under 30 (eller 35) Vi vet ine så
noga för som sagt har informationen varit liiite bristfällig..........
De e
väl jätteskoj isåfall för dom som det gäller MEN de finns en gräns för
lojalitet.....Matte har INTE lust att jobba som en Gnu för nåt som hon inte
själv kommer att få åtnjuta........

De vi VEEET just nu är att
1. Vi får sämre LÖN, vi får jobba drygt 1.5
tim mer i veckan, pga att våra pass INTE får överstiga 9 timmar (våra
dressyrdagar har tidigare varit 10 tim o har då dessutom innehållit 1 tim fys
för Matte) får vi drygt en arbetsdag extra på vårt 6veckors schema ( + de där
extra timmarna = 2 extra arbetsdagar - minst). Vi kommer att behöva ta ut fler
semesterimmar för att få va ledig jämfört med nu........

De här gäller dom som jobbar som vi gör....En del får de ännu sämre.....o
fler dagar att jobba. OM man jobbar dagtid månd-fred gör man 40 tim i
veckan....vi som jobbar dygnet runt,året runt (iår jobbar vi både jul o nyår)
och alla stora helger jobbar några timmar mindre i veckan o de tycker ja bara e
rätt!! Dessutom har man tagit bort de redan löjligt låga OB-tilläget vissa tider
på dygnet......Dessutom har man tagit bort tryggheter och förmåner som vi haft i
avtalet tidigare, typ Nästan gratis läkarvård, viss ersättning för medusiner o
sånt (vi hundar har fortfarande gratis)......

de finns massa mer konstiga saker i avtalet som faktiskt bara FÖRSÄMRAR
situationen för dom som jobbar....Förut har vi (där ja jobbar) haft liten
trygghet i att arbetsgivaren inte kunnat flytta våra pass huuur som helst o inte
huur ofta som helst...men nu försvinner de med........MEN dom unga får ju gå i
pension när dom e 61!!! Tror ingen har nåt emot att dra ett litet strå till
stacken för att i slutänden få en förmån MEN många med Matte känner sig
fullständigt överkörda av sitt eget fack då man inte bara skapat ett avtal som
INTE kommer att gynna alla......utan man har dessutom förhandlat bort
tolkningsrätten helt till arbetsgivaren vilket innebär att arbetsgivaren tolkar
avtalet som FAN tolkar Bibeln.....o de gynnar INTE oss!! Som de e nu finns INGET
i de där avtalet som gynnar min o Mattes situation MER än att vi gör massa
(riktigt många e de faktiskt) försämringar i vår arbetssituation bara för att
dom som är unga ska få gå i pension när dom e 61!

Ja vet att en del poliser får 6 st kvällspass i rad på sitt nya
schema.....Undrar hur många barn som under den perioden frågar var Mamma/Pappa
är nånstans....Sen kan folk säga att "amen vaddårå...poliser ska jobba näre
behövs!" JOOOO de e sant MEN ingen borde behöva jobba 6 kvällspass på
raken.......o DEEE gör inte att dagpassen minskar......man jobbar bara olika men
de blir INTE fler poliser ute på gatorna vissa tider på dygnen.....De blir iNTE
fler poliser ute på gatorna över huvudtaget!!! Dygnet har fortfarande 24 timmar,
antalet poliser är de som finns o dom som jobbar ute jobbar fortfarande dagar,
nätter, kvällar o helger. De kommer inte bli så att flera jobbar på helgerna o
färre på ex måndagarna.....o dessutom ska man väl inte behöva bli livegen bara
för att man e polis?

De flesta som ni ser susa runt i radiobilar (eller Hundbilar) jobbar 3
helger av 6.......de e rimligt men nu får en del jobba 4 helger av 6.......en
del får riiiiktigt dåliga försämringar av både arbetsliv o privatliv......Allt
bara för att arbetsgivaren tolkar avtalet som Fan tolkar Bibeln......inte undra
på att man INTE har lust att dra sitt strå till stacken.............Men hur kan
en facklig organisation fullständigt sälja ut sina medlemmar på detta viset???
Kan ju tilläga att storstäderna........Göteborg o Stockholm va EMOT detta
avtal.....Ordförande i Skåne skrev på avtalet UTAN att ha mandat för
det.........ganska många poliser i Skåne som inte e riktigt nöjd med
det......Göteborg o Sthlm utgör visst 40% av poliskåren.....ganska många som
redan INNAN avtalet va missnöjda med det.....

Många konstaplar ute i landet är idag missnöjda....när man förstått vad man
måste ge för att få en pensionsålder vid 61.......som ändå inte gäller för
majoriteten (OM vi fått den informationen rätt.....) SEN ska man ju ha råååd att
sluta jobba vid 61.....tvivlar på att pensionen e lika hög (eller låg) som
din lööön!!

Full fart med Phaspen såklart

Stucken igen

Mitt vänstra armveck börjar bli rätt blått nu. Jag får alltid blåmärken efter blodprov och först stack dom mig i torsdags (?) på Plasmacentret och så idag igen på läkarbesöket. Måste upp tidigt imorgon också för att prata med läkaren. Men jag har nu klart av ett läkarbesök (fast var bara typ sjuksystern nu tror jag) på tyska utan problem! yeah!!

Varit och tittat på en lägenhet har vi som var fin, jättefin men dyr. Men inte avskriven. Men den vi har inbokad på söndag låter så här långt bäst. Så vi får väl se. Var sen med Vicky till Plasmacentret där hon lämnade plasma. Jag får inte göra det förrän på torsdag. Ca 1 timme och 20E i handen. Fina lätta pengar :)

Nu packar Vicky och jag sitter och surfar. Bra arbetsfördelning...hahaha. Senare ska vi ner på stan och uträtta lite ärenden.

söndag 21 september 2008

Fight Out

Idag var vi på Fight Out träning. Det var superdrygt. Sista 10 min fick jag ta det väldigt lugnt och vila en del för det började snurra lite i huvudet. Men det var en kul träning fast mycket kombinationer med slag och annat och tjaaaa koordinationen var väl sådär. Men det var ju första gången så det kommer ju ju mer man går på det.

Helt solo är vi i WG:n också till på onsdag då den första medboenden kommer hem. Den andra kommer på fredag men då åker vi och är i Oberstdorf några dagar. Men rätt nice kunna springa omkring som man vill då de andra två är killar och man inte kan det annars liksom.

Weirda drömmar

Inatt var det livat må jag säga. Först väcktes jag av ett SMS från Vickan som var på sitt jobb och hade tråkigt (denna del är alltså ingen dröm!). Jag halvsovande skickade tillbaka; Jag drömmer om Markus, du stör!

*asg* sett för mycket på fotboll tror jag...hahahaha

Sen gick det över till att jag drömde om att vi träffade på två killar ute här i Innsbruck som jag tvingade gå på danskurs med oss. Vi stod och pratade med dom när jag fick för mig att vi skulle gå på gymmets danskurs varje onsdag klockan 12.o0 med dom (de har inte ens en sådan grej). Den ena killen bara men jag kan inte jag har föreläsning på UNI då. Äh sa jag du kan säkert smita ifrån lite tidigare. Efter lite påtryckning så tycker han att, jooo jag kan nog gå halv tolv. Ah vad bra tyckte jag så hade jag bestämt det också!

Snacka om knasigt!

lördag 20 september 2008

Träning avklarad

Nyss kommit hem från ett pass på gymmet. Ett helt pass idag inte som igår då det bara blev ett 1/4. Först lite styrketräning ben, sen 30 min crosstrainer och 30 min cykel, 10 min i rollerstudion. Sen en äggviteshake i baren och sen 8 min i solariet. Rätt nice dag! Vickan skulle fota oss men jag tror hon glömde det så ni får inte se några bilder från vårt pass. Imorgon skulle vi på fighträning tror jag det hette.

Vickan har precis åkt och jobbat så jag är själv resten av kvällen. Men jag ska läsa lite i min bok som jag håller på med, Liza Marklunds nya. Sen blir det väl lite TV om jag hittar någon kul kanal.

Därför är sport så underbart

Jodå storstryk blev det i matchen Bayern – Bremen. Men inte som jag trodde igår till fördel för Bayern. Med 4 ordinarie spelare sjuka/skadade så ska inte Bremen slå Bayern med 5 – 2 och dessutom på Bayerns hemmaplan! Man ska inte ha ett passningspel som flöt på så som Hollands gjorde i början av EM. Men sånt bryr inte sportens lagar sig om!

Den tyska kommentatorn fällde uttalanden som: Unfassbar, Es ist nicht zu glauben. På Werders hemsida kan man läsa: Sämtliche Superlative reichen nicht aus, Schon nüchtern formuliert klingt es unglaublich, fast irreal, Wahnsinn!

Målen:
Rosi
Nando
Özut
Pizzaro
Rosi
Å så fick Boro göra två på raken mot sitt gamla lag också. Vilken typ va?!?!

Fast jag tycker synd om Lukas som äntligen fick spela från start men gick mållös av planen. Han hade inte ens chans mot Merte. Där blev det tvärstopp hela tiden. Och okej ärligt så blev Bremens spel sämre sista 10 min men det kanske var orken som tröt. Jag menar CL-matcher, VM-kval för många av deras spelare, DFB-pokal och Bundesliga. Det är mycket. Har ju varit match nästan varannan dag för de bästa de sista 14 dagarna. Och så resor på det.

Så här kommenteras matchen i bloggen Europa Calling.

Mycke nu!

På TV:n Bayern-Bremen, och Bremen leder!! Rosi har gjort målet ♥. Och Poldi får spela. Hallelulja. Visserligen spelar inte Clemens men vafan en massa andra godingar spelar ju! ;) och tyvärr kan man ju inte få allt samtidigt tydligen...

Sen är det samtidigt liveticker på nätet från COC:n från Villach.

Så väntar jag på att Vickan ska kliva upp och laga pannkakor åt mig. ;) Har nyss jagat upp henne. Hon tyckte jag var knäpp som slog på fotboll när Xavioo Nando och Söhne Mannheims samtidigt också spelar unplugged på MTV. Jajajajajaaaaaaaaaaaa. Vi kan ju alltid sätta igång min TV och ha båda programmen på samtidigt om det kniper liksom....

tillägg 16.18: Nu blev det just 0-2 genom Naldo. Vad ha hänt?! 4 stamspelare borta och då leder Bremen mot Bayern?! Fast vi är bara i slutet av första halvlek än men ser ju bra ut så här långt.

Sovmorgon

Idag passade vi på att sova ut. Tio i två vaknade vi. Men vi har flera dagar i rad nu gått och lagt oss väldigt sent och gått upp tidigt. Så nu skriver båda blogg och tittar samtidigt på Date my Mom på MTV.

Sen ska vi en vända på gymmet. Annars är dagen blank. Jag är inte van att ha så lite att göra men jag har ju formellt semester så det är väl ok att ta det lugnt?!

Party with the Swedes eller det var den träningen det


Jag satt och cyklade på gymmet i godan ro när Vicky kommer och säger hoppa av vi ska ut och parta med svenskarna. Johan och Carl var nämligen här i Innsbruck och var ute och festade. Så vi mötte dom på Theresienbräu och sen efter ett tag gick vi vidare till Hofgarten.

På väg dit hittade dom två på två österrikare som vi alla fyra hade kul med ett tag utanför. Idag var de faktiskt ganska så normaltrevliga, berodde förmodligen på deras nykerhetsnivå.

De fick lov att åka hem runt ett för då gick deras skjuts tillbaka till Stams. Jag och Vicky gick förbi Irish Pub men där var vi bara in och vände.

fredag 19 september 2008

Nattliv i Innsbruck a la Vicky :D

Ja jag hoppas vi hittar en lgh så jag får ett eget rum snart....hahaha ni fattar snart varför. Här ligger man och sover i lugnan ro när det här händer:

V: Jossan, Jossan, där är en mus, en råttmus (jag tyckte det såg ut som en mus blandad med en råtta). Jag tvingade Jossan att tända ljuset, medan jag satt längst bort på sängen och var livrädd.
J: Där är inget.
V: Jo, men kolla där är jue musbajs där. Den är kanske under sängen nu.
J: *Jossan kollar* Vickan, det är inget musbajs och ingen "råttmus".
V: Nähä, ja jag kanske drömde då...
V: *efter att ha lagt mig igen* Men jag lovar det var asverkligt, jag trodde verkligen det var en råttmus.
J: Vickan det finns inget som heter råttmus...
V: Ja, men va fan, det såg ut som en mus och en rätta, en råttmus!

Tur det var slutsålt

Eller typ! Inte ofta man är glad det är slutsålt men nu kan jag sluta gräma mig över det! För om jag hade betalat en massa pengar för att se Bayern München - Werder Bremen och sen missat Clemens Fritz så hade jag blivit väldigt ledsen. Han är nämligen sjuk i influensa och kommer inte att spela på lördag. Inte heller Torsten Frings, Daniel Jensen eller Hugo Almeida kommer kunna spela pga lite olika skador. Jaha ja storstryk eller?!

Apropå tysk fotboll. Jens Lehmann som bor utanför München men numera spelar i VfB Stuttgart han tar helikoptern (kostad 10 000 kr) när han ska åka på tränigarna. Något som invånarna i staden Berg där arenan ligger inte är allt för glada över. Nu hotar borgmästaren i stan att om Lehmann gör om det någon mer gång ska han personligen gå och tala med honom. Inte för jag vet om det hjälper ;).

Fixat lite mer

Idag var rätt person på rätt plats på UNI så jag har fått mitt CSN papper. Sen var vi och tittade på en lägenhet som låg bra, bra i pris och jättefin men tyvärr med en planlösning som gjorde att man inte kunde ha den som en WG.

Vi har även varit förbi gymmet så nu är jag anmäld där också. Vicky ska jobba ikväll/natt och då tänkte jag ta mig en promenad dit och köra mitt första pass. Blir ingen gruppträning utan isåfall lite cyklande/gåband tänkte jag. Man får inte hålla upp för länge för då slappar man till sig på en gång och får svårt att komma igång.


torsdag 18 september 2008

Nödvändigheter

Nu är jag anmäld på UNI. Men något papper fick jag inte för rätt person var inte där, så vi måste dit imorgon igen. Något test har jag inte heller gjort. Det ska jag göra 25 september sa den vi träffade idag. Får väl se om det fortfarande stämmer imorgon, för hon som jag mailat har hela tiden sagt jag ska göra det innan jag anmäler mig..jaja nu är jag anmäld och betalat har jag också gjort.

Städat klart har jag också gjort. Vicky hittar typ inget nu men det är ju inte mitt problem..hahaha.
Sen har vi varit och anmält mig på Plasmacentret och jag har fått lämna blodprov. Man får 20 Euro varje gång och det är ju fina extra pengar. Upp till 5 ggr på en månad får man lämna.

Sen har vi handlat lite mat och nu surfar vi och "ser" på UEFA-cup matchen Borussia Dortmund- Udinese i bakgrunden. Sebastian Kehl spelar ju där. Förresten lyssande vi lite på matchen Bayern München - Steua Bukarest igår på radion på väg hit. Men det var sådär kul. Går lite för fort när de refererar för att jag ska hänga med.

Erste Morgen

Ser ni jag övar redan!

Vicky skriver på sin psykologiuppsatts (som måste lämnas in imorgon) och under tiden har jag burit ner det mesta av mina saker i källaren samt städat och plockat undan lite i hennes rum. Måste ju se fint ut nu när det ska visas så hon blir av med det och inte har dubbla hyror. Kan dock inte göra klart för jag måste vänta på att hennes inneboende som jobbat natt ska vakna innan jag drar igång med dammsugningen. Så därför skriver jag ett inlägg istället.

Redan imorgon ska vi kolla på första lägenheten. Sen en på måndag och så var det några som inte svarat när hon ringer. Så det är på gång.

Om ca 1 timme ska vi bege oss till UNI så jag får göra det där testet också. Sen har vi en del ärenden på stan. Så blir väl först ikväll jag hör av mig nästa gång.

12 timmar i en bil

Vår åtta timmars tripp tog 12 timmar. Strax innan Nürnberg tog vi oss 4 km på 1 tim och 45 min. Krypkörandes eller stillastående. Sen kom vi en bit till och då blev det totalstopp i 50 min. Sen tog det ju ett tag innan köerna löstes upp så det gick ju inte så fort.

Och jag och Vicky har kommit fram till att svenska bilar är inte gjorda för att köra på tyska autobahn. Och då kör vi båda ändå tyskt märke (Audi resp Mercedes). Får både hennes och min bil har råkat ut för loss skakade plastdelar som vi fått meckat ihop. Nu var det min tur. Någon skyddsplast under motorn som lossnat i framkant. Men gick att dra till den och den höll sen genom hela resten av Tyskland och ner till Innsbruck. Vi börjar bli bra på att mecka bilar!

Åkte förbi avfarterna till Erfurt och Oberaudorf. Dessutom väldigt nära Allianz Arena som var helt upplyst. Vi spekulerade på om inte de kanske visade CL-matchen Steaua Bukarest – FC Bayern München på storbild eller nått? Eller så kanske den alltid är helt upplyst?! Coolt i alla fall. Ja jag vet jag är lite fotbollsnördig ibland. Varför just Erfurt och Oberaudorf är coolt kan ni ju fundera på….. ;) ni kan få svaret om någon dag eller så….hahahaha

I alla fall halv tolv anlände vi Innsbruck. Nu ska jag bara publicera det här och sen sova!

onsdag 17 september 2008

Mot Innsbruck och Österrike

Men först ska vi genom lovley Germany :).

Nä seriöst så har vi precis käkat frukost och skriver nu vårt sista inlägg från Polen. Sen blir det bilen hela dagen. Lär väl ta en 7-8 timmar. Kommer ju att stanna och käka och gå på toa och kanske måste vi tanka också. Bilen är tungt lastad så det kan behövas en påfyllning. Sen kommer det riktigt "roliga" när vi ska tömma hela bilen...vi har måååånga påsar och väskor om man säger så.

Imorgon blir det UNI för mitt test. Vickan kanske också ska anmäla sig till Tyska skrivarkursen. Vore ju kul om vi blev klasskamrater :D. Sen börjar nog också jakten på en lägenhet. Vi får väl se vad vi hittar på.

tisdag 16 september 2008

Inte lätt alla gånger

Alltså vara Werder fan är komplicerat. De gör det inte lätt inte. Mötte Famagusta idag ett av de "sämre" lagen i deras CL-grupp (Grupp B - Werder Bremen, Inter, Panathinaikos & Famagusta). 0-0 slutade den matchen på hemmaplan. Och inte har de rosat i Bundesliga heller. Men å andra sidan var de lika dåliga i början av förra årets säsong och då slutade de två till slut ändå. Änn få levä på höppe! Som "vanligt" hade de en massa chanser men de sätter dom ju inte!!

Trots avsaknad av gym nu ett par dagar har jag motionerat på bra. I förmiddags vovvepromix på ca 30 min. Sent nu ikväll en vovveprommis på 1 timme. För bilder kolla in Vickans blogg.

Nu ska jag faktiskt ta och stänga ner för imorgon har jag en sisådär sju timmar bilkörande framför mig igen.

Champions Leauge


Ikväll är det CL-matcher. Werder Bremen möter Famagusta hemma. Jag tror inte det sänds på någon kanal jag kan se här i Polen faktiskt. Men snart är jag i Innsbruck med alla tyska kanaler! YES!!!!

På väg ut på stan


Vi ska ner till hamnen sen ska vi till frissan och manikyr. Ev solar jag medan Vicky fixar sina naglar. Inte bestämt mig än. Men blir nog så. Lite kan jag ju sola. För mycket och det kliar som attan.

Sen är det käk på Galaxy tror jag.

Lista igen

1. Vad heter du? Annelie
2. Vad är det för färg på byxorna du har på dig? Vita med bruna ränder (pyjamasbyxor)
3. Vad lyssnar du på just nu? En polsk radiokanal
4. Vad gjorde du igår kväll? Körde från Sverige, genom Tyskland till Polen
5. Vad är det senaste du ätit? Frukost
6. Hur är vädret hos dig just nu? Soligt
7. Senaste person du pratade i telefon med? Mamma och pappa (talade om att vi kommit fram)
8. Det första du lägger märke till hos det motsatta könet? Ögonen
9. Gillar du personen som skickade detta till dig? Snodde den ur Frida (en tidning)
10. Hur mår du idag? Bara bra!
11. Favoritdryck? Pepsi
12. Favoritsport? Backhoppning och fotboll. Blir delat dom emellan.
13. Hårfärg? Rödbrun
14. Ögonfärg? Blå
15. Soluppgång eller -nedgång? Solnedgång
16. Syskon och deras ålder? Syster -69, bror -72
17. Senast sedda film? Mamma Mia
18. Favoritdag på veckan? Ingen speciell (som skiftjobbare har man inte det)
19. Är du för blyg för att bjuda ut någon? Japp
20. Favoritlåt? Flugzeuge im Bauch, Oli P
21. Sommar eller vinter? Vinter
22. Kramar eller kyssar? Kramar
23. Förhållande eller one-night-stands? Förhållande
24. Choklad eller vanilj? Choklad
25. Hur bor du och med vilka? Just nu på väg mot delat boende med Vicky i Innsbruck. Men i Falun med mina två katter
26. Vad läser du för böcker? Chicklick, deckare, biografier, action
27. Hur ser din musmatta ut? Har ingen
28. Favoritspel? Inget speciellt. Men dataspel är kul tidsfördriv ibland.
29. Kan du nudda din näsa med tungan?
30. Kan du korsa ett öga åt gången?
31. Är du romantisk? Ja
32. Skulle du säga själv du är lycklig? Ja ganska. En 7:a på en 10 gradig skala så där
33. Vad är klockan? 10.58

måndag 15 september 2008

Stettin

Nu är vi i Polen. Har varit och ätit i ett jätteaffärshus med över 500 butiker!!! Imorgon är vilodag från resa. Istället ska vi till frissan och lite annat. Sen åker vi på onsdag morgon mot Österrike.

Jag är just nu i Stettin eller det är det tyska namnet men det är i alla fall på stavbart och uttalbart. De har en JÄTTE rottweiler här som inte gillar främmande.......sa till Vicky att måste jag på toa kommer jag väcka dig så får du gå med mig....läbbig doggy.

Vicky är artig och pratar med sin moster och jag har barrikerat mig i vårt rum....hahaha säkrast så....

Snart på väg mot Polen

Vi ska ta båten från Trelleborg till tjaaaa ett ställe i Polen med en massa Z och C. Sczezecin typ. Ingen aning om jag stavat det rätt :D......

Där stannar vi idag och så åker vi imorgon vidare till Innsbruck. Där vi ska börja med att gå till UNI så jag får fixa med mina kurser. Sen det nästa vi måste direkt fixa med är boende. Men okej vi står ju inte på gatan precis eftersom vi har Vickans nuvarande rum om det skulle vara så. Men vi vill inte bo ihop i samma rum allt för länge för hur bra vi än kommer överrens så skulle vi lätt börja gå varandra på nerverna. Vi är båda sånna som behöver eget space och få vara ifred ibland.

söndag 14 september 2008

Mätta och belåtna

Efter lite dividerande så hamnade vi på La Grappa och käkade. En massa vitlök.... men som tur var åt både jag och Vicky det så vi ska nog stå ut i bilen imorgon...

Först vitlöksbröd sen åt jag pasta med kyckling, bacon och vitlökscremesås någonting. Sen som efterrätt en gudomlig kladdkaka som verkligen smälte i munnen. Lyxigt! En sista lyx innan vi anländer Österrike. Där får jag nämligen det lite knapert i början. Först och främst måste jag betala terminsavgiften i skolan och sen även depositionera hyror för lägenheten och allt detta innan jag får pengarna från CSN. Dessutom ska vi till Oberstdorf, Klingenthal och Liberec....tur det är uppehåll sedan ett par månader innan backhopparveckan...

Dessutom kan jag meddela att Metzelder spelar i Real Madrid igen! Såg nämligen första halvlek i matchen Real - Numanica 4-3 (stod det när vi gick och jag såg nyss matchen slutade det också) på storbilds TV inne på restaurangen. Det är ju bra för Tyskland. Båda mittbackarna är tillbaka i sina klubblag efter skador och båda gjorde en hyfsad insats i sin första match.

Framme!

Eller jag har väl varit här i ca 30 min. Gick fort på slutet fast jag åkte efter hastigheten hela tiden (en massa fartkameror). Vicky håller på klä på sig sen ska vi packa bilen med hennes grejor och sedan iväg och äta.

Bara så ni vet så var Lacky 3:a igår och 2:a idag i Lillehammer :o)

Simi vann även dagens tävling i Hakuba. Så nu leder han totala världscupen. Iof tror jag nog att Gregor ordnar till det i Klingenthal.

Mot Malmö

Nu har jag precis ätit frukost och packat det sista. Ska bara packa ihop datorn sen bär det av mot Malmö.

lördag 13 september 2008

Äntligen en seger!

Efter två oavgjorda matcher och en förslust så fick Werder Bremen i sin hemma premiär på Weserstadion äntligen vinna! Diego, Frings och Sanogo gjorde de 3 målen när Energie Cottbus fick stryk med 3-0. Merte var tillbaka i spel igen efter sin skada och Rosenberg hade flera målchanser men satte ingen.

I Köln vann Bayern med 0-3. Tyvärr gjorde Luca Toni två av målen. Lukas blev inbytt först i andra halvlek, dock gjorde han entre under stort jubel från Kölnfansen. Inte ofta det händer att spelare som slutat får sådana ovationer. Men han är stor i Köln och de hoppas fortfarande på att få honom tillbaka. Han spelade i alla fall fram till 0-2 målet och han gjorde i 90:e minuten 0-3 målet på en passning från just Toni. Kanske stärkte det han aktier något då Miro Klose åter lämnade planen utan mål (även om han ju fick till det i landslaget x 3 sist till slut). Basti blev utbytt i andra halvlek. Båda dom har det fortfarande trögt i Bayern med andra ord. Blev inte lättare för att Klinsi blev tränare.

Blev visst mer om Bayern än om Werder men i Werder har mina favoritspelare inga större problem. De skadade är tillbaka och de andra spelar på och har sina platser i laget rätt säkert. Min favvisar är Fritz, Mertesacker, Frings, Diego, Rosenberg.

Bilen är packad

Och som jag sa så gick allt lätt in och plats finns det över också. Okej inte för mycket men Vickys stora väska och några små går in i alla fall.

Nu sitter jag och följer matchen Werder Bremen - Energie Cottbus på liveticker. 0-0 än så länge fast Rosenberg har haft två bra målchanser (och så slänger jag ett halft öga på matchen FC Köln - Bayern München också fast inte lika noga) . Lite senare är det dags för Coc:n i Lillehammer.

Fast jag skippade faktiskt backhoppningen på TV från Japan och stack och tränade istället. Bara 46 starter och de flesta bra är inte ens där. Simi vann överlägset. De stänger ju redan 14.00 så jag hade inte så stort val om jag ville träna och det ville jag. 36 gånger hann jag med mellan 11 juli - 13 september. Rätt bra gjort också med tanke på att jag i två omgångar var borta 1 vecka varje gång också.

En efter en kommer de åter

Efter EM försvann en hel del spelare ur sina klubblag med skador. Lång säsong och så ett EM på det skördar sina offer. Men nu börjar de en efter en att komma tillbaka.

Mertesacker tränar med Werder igen, Torres är med i laguppställningen i matchen mot Man U, Metzelder är frisk men har ännu inte fått spela i Real Madrids A-lag.
Ballack har tyvärr fortfarande fotproblem och Frings har bruten näsa men tränar och spelar i Werder med specialskydd.

fredag 12 september 2008

Så söt!

Träning i Coc Lillehammer

Och de har hoppat från samma gate allihop så man kan faktiskt jämföra lite. De 10 bästa i varje omgång.

Omg 1
1. Erik Simon, Ger, 129,5 m
2. Andreas Vilber, Nor, 126,5 m
3. Markus Eggenhofer,Aut,125 m
3. Jure Sinkovec, Slo, 125 m
3. Anders Fannemel, Nor, 125 m
3. Stefan Thurnbichler,Aut,125
7. Piotr Zyla, Pol, 124,5 m
8. Daniel Lackner, Aut 124,0 m
8. Severin Freund, Ger, 124,0 m
10. Kim Rene Elverum Sorsell, Nor, 121,5 m
10. Kimmo Yliriesto, Fin, 121,5 m

Svenskarna då, nja 42.a, 54:a och 63:a (Johan, Carl och Fredrik)

Omg 2
1. Andreas Vilberg, Nor, 132,5 m
2. Daniel Lackner, Aut, 131,0 m
2. Markus Eggenhofer, Aut, 131,0 m
4. Stefan Thurnbichler, Aut, 128,0 m
5. Johan Remen Evensen, Nor, 127,5 m
6. Christian Ulmer, Ger, 127,0 m
7. Roland Müller, Aut, 126,5 m
8. Atle Rönsen Pedersen, Nor 125,0 m
8. Piotr Zyla, Pol, 125,0 m
8. Manuel Fettner, Aut, 125,0 m

Svenskarna, Fredrik 62.a, Carl 65:a och Johan 32:a

I över huvudtaget är det MÅNGA roliga hoppare där. Jag funderade ju ett tag på att åka dit. Fast själv är ju inte så kul liksom.

Det här fick följa med mig hem idag

Så fint så.
Nu är det snart matdags, jag har haft två lyxiga veckor då jag bott hos mina föräldrar. Jag har bara behövt laga mig mat 2 ggr! En kock skulle jag lätt vilja ha. Hellre än en städerska faktiskt.
Senare på programmet idag står att gå på Gladiatorträning. Det är styrketräning med högintensiv konditionsträning står det i beskrivningen. Det är premiär idag så förhoppningsvis är det inte för svårt och jobbigt.....

torsdag 11 september 2008

Lista igen

1. Hur gammal är du om fem år? haha will ich ja nicht sagen....!

2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag? Luddbollarna

3. Hur lång är du? 178cm

4. Vilken är den senaste filmen du sett? Mamma Mia

5. Vem ringde du senast? Syrran

6. Vem ringde dig senast? Lena

7. Hur löd det senaste sms:et du fick? Ska du med på Gladiatorträning imorgon?

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på

9. Är dina föräldrar gifta eller skilda? Gifta

10. När såg du senast din mamma? 1 timme sen

11. Vilken ögonfärg har du? Blå

12. När vaknade du i dag? 10.30

13. Vilken är din favoritjulsång? Stilla Natt

14. Vilken är din favoritplats? Sängen

15. Vilken plats föredrar du minst? Utedass

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Säg det, Tyskland kanske?!

17. Vad skrämde dig om natten som barn? Inget om jag minns rätt

18. Vad fick dig verkligen att skratta senast? En intervju som Arne Friedrich gjorde med Philipp Lahm inför Spanienmatchen i EM men som jag såg först idag.

19. Hur stor är din säng? 140

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med

22. Hur många kuddar har du i sängen? 4 st. Fast 1 snor alltid ena katten, så 3 som jag använder.

23. Hur många landskap har du bott i? 5

24. Vilka städer har du bott i? Sundsvall, Borlänge, Falun, Uppsala, Örebro, Västerås, Hallstahammar, Örnsundsbro

25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor

26. Är du social? Näe. Asocial om jag inte bryr mig om personen ifråga enligt många men väldigt social mot de jag gillar. Fast jag gillar vara själv med.

27. Vilken är din favoritglass? Sias ägglikör

28. Vilken är din favoritefterrätt? Glass

29. Tycker du om kinamat? Ja massor!

30. Tycker du om kaffe? Nä!

31. Vad dricker du till frukost? Pepsi Cola ;) haha och juice ibland.

32. Sover du på någon särskild sida? Nix

33. Kan du spela poker? Nä inte så värst bra. Men visst jag kan reglerna å så där

34. Tycker du om att mysa/kela? Ibland

35. Är du en beroendemänniska? Inte alls

36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Ja

37. Vill du ha barn? Nope

38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, Norska och Tyska

39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej

40. Föredrar du havet eller en bassäng? Havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på? Mig själv

42. Äger du dyrbara smycken? Ja

43. Vilket är ditt favoritprogram på tv? Sport, Top Model, Project Runway, Hells Kitchen

44. Kan du rulla med tungan? Nä

45. Vem är den roligaste människan du känner? Känner flera roliga

46. Sover du med gosedjur? Nä, men har två levande oftast i sängen

47. Vad har du för ringsignal? Lennä Nykäsen Matti

48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten? Nej

49. Vad har du närmast dig just nu som är rött? Min väska

50. Flirtar du mycket? Nix

51. Kan du byta olja på bilen? Ja, självklart!

52. Har du fått fortkörningsböter någon gång? Nej

53. Vilken var den senaste boken du läste? Inte om det gäller din dotter - Jan Guillou

54. Läser du någon dagstidning? Ja

55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nä

56. Dansar du i bilen? Nä, men sjunger

57. Vilken radiostation lyssnade du till senast? 106.5 Rix FM

58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Att jag måste komma ihåg ringa min bank imorgon

59. När var du i kyrkan senast? när syrran gifte sig förra sommaren

60. Vem var din favoritlärare på högstadiet? Syslöjdsfröken

61. Hur länge har du campat som längst i ett tält? Några dagar

Så vem är nästa att fylla i listan? - jag snodde den från Vicky ;)

Telefonunder?!

När jag är hemma eller har mobilen med mig så ringer det sällan. Åker jag iväg och tränar 1,5 timme som jag nyss gjort eller lägger den kvar och går in i ett annat rum eller verkligen vill se något speciellt ifred på TV:n, ja då både ringer det och kommer SMS.

Som idag. Mobilen har legat bredvid mig hela dagen utom just under träningen. Kommer hem och har både missade samtal och flera SMS. Lite konstigt är det ju?!

Nu ska vi se...

Efter x antal utbrott och lite hjälp hittade och fick jag till sist igång en sida som sände ZDF. Så jag fick i alla fall se 4 mål av 6. Sen var jag tvungen bege mig ner på stan och möta Helena.

God mat och mycket babbel blev det på Harrys. Såg även delar av Sveriges match på storbilds TV:n där. Såg då också att Finland-Tyskland slutade 3-3. Kan jag leva med :). De har ju svårt för just Finland och roligast var ju att Miro Klose äntligen fått fart på målgörandet igen. Och passade då liksom på att göra ett Hattrick!

Idag ska jag på Chiboll igen. Men eftersom det inte var så anträngande utan mer avslappnade och stretchande ska jag ta ett pass på cykel och lite gym själv innan.

onsdag 10 september 2008

Som jag trodde

Inte FAN funkade det inte. Antingen kopplade det ner min internetläsare eller så låste den allt eller så fick jag bara upp sidan kan inte visas. Nu har snart hela första halvlek gått och jag har inte sett en enda jävla sekund.

Så aptrött, pissless på att inget kan fungera så ni kan inte ana.

Tillråga på allt elände har FINLAND gjort 1 mål också. Och Tyskland noll.....

OM det funkar kommer jag bli otroligt GLAD!!!

Om 1 timme vet jag. Iof kommer jag då missa sista delen eftersom jag gav upp och lovade bort mig i kväll. Men det kan jag ta. För då är det liksom ändå säkrat i framtiden! Bara det funkar nu.......

Happy Birthday, Karl!

Jag som verkligen inte driver en modeblogg vet minsann att Karl Lagerfeldt fyller år idag, 75 bast!....haha alltså ärligt letade jag laguppställningar inför matchen ikväll...och snubblade över det här i tyska BILD.de.

Varit ute på shopping

Ingen direkt spännande dock. Lite underkläder, nagellacksborttagning, nagellack osv.

Hämtat ut bilen också. I love my bilmek! Gullet hade varit och besiktat bilen!! Fattar ni han besparade mig dels från att gå upp skittidigt imorgon bitti (jag ska ju ut på Harrys ikväll och hade isåfall dessutom inte kunnat dricka drinkar) och dels hade jag lugnt fått köa i minst 2-3 timmar.

Men tja min lilla bil har de senaste två veckorna kostat mig över 10 000 spänn! Så nu hoppas jag den håller fan på sig i minst 6 månader.....minst!! Helst mer så klart.

Fått ny rapport från Ida. Det går bättre och bättre med Galax. Skönt! Då kan jag lugnt lämna Sverige. Action han har ju skött sig med den äran från första stund. Annat hade jag inte trott heller.

Idag är det vilodag från träningen och genast känner man sig onyttig. Dessutom fick jag lov köpa smågodis eftersom det inte finns utomlands och jag kommer bli utan länge. Fast egentligen vet jag inte varför för det var inte ens gott när jag väl åt det. Men tja inte alla gånger man är logisk inte! :d

Redo för match


Klockan 19.35 på Olympiastadion, Helsingfors, Finland - Tyskland sänds på ZDF för er som har lyxen att ha den kanalen.....

Philipp Lahm jubilerar och gör sin 50:e landskamp.

tisdag 9 september 2008

Vilken blomma är du?



You Are a Canna
"You stand up for what you believe in, even if it gets in the way of what other people think. You are proud of yourself and your accomplishments and you enjoy letting people know that."


Testa er här: Vilken blomma är du?

Min bil del 762

Kommer cyklande mot parkeringen efter träningen för att köra bilen ut till verkstaden. Vad ser jag? Jo ena framdäcket är platt. Platt som en pannkaka. Den har liksom bara stått där sen jag var och bytte däck eftersom jag fått några 2:or på besiktningen. Jaha bara att börja byta däck då.

Sen iväg till däckfirman. Då har fälgarna, jag har aluminiumfälgar, börjat ärga i kanten och håller därför inte tätt. Så de slipade till kanten och fyllde på luft igen. Sen ut till verkstaden där den nu står i väntan på att lagas imorgon.

Trösten är väl att snart har det varit alla fel man kan tänkas hitta på så den borde hålla fan på sig 6 månader i Österrike....

Vill ni höra mer elände? Lena hade inte de två kanaler som fotbollen går på. Fast trösten där är också att istället går jag och Helena från jobbet ut på Harrys onsdagskväll 2 för 1. Alltid något...!

måndag 8 september 2008

En jäkla massa kanaler

Så svarade Lena när jag frågade om de möjligen hade ZDF eller Canal + Sport. Vi har parabol och en jäkla massa kanaler. Men om de hade de där två hade hon ingen aning om. Men skulle kolla upp det. Så håll tummarna är ni snälla.....

På söndag bär det av!

Hej hopp!

Precis bestämt datum med Vicky och vi lämnar Malmö den 15:e vilket innebär jag lär åka härifrån på söndag 14:e och ner till Malmö.

Nu fick jag mycket att fixa fast det mesta måste vänta tills min bil är lagad och besiktad igen. Måtte den nu bara hinna lagas på en dag och sen gå igen besiktningen också.....

söndag 7 september 2008

När hon inte själv har insikt...

I think Im in löööööve med Blondinbellas bror: Ur hennes blogg

Jag menar jag har inget emot om folk vill gå omkring och se ut som Barbie osv. Men då ska man stå för det och inte förneka det..... fast ärligt är det inte lite trist när alla ser likadana ut?! Tycker då jag i alla fall. Jag väljer hellre från ett smörgåsbord än enrättersmiddag. If you got what I mean... ;)

Dagens program

Blir en slapparsöndag, vädret inbjuder liksom till att ligga på sängen och ta det lugnt. Regn och rusk idag igen. Jag ska iof iväg och träna, ska köra ett pass BodyPump klockan 18.00. Men fram tills dess blir det läsa lite, har två böcker som väntar Liza Marklunds nya och Kjell Erikssons nya. Kjell Eriksson skriver deckare baserade på Uppsala polisen och eftersom jag jobbat där känner man igen vissa karaktärer väldigt bra och det är urkul...alla är kanske inte så snällt beskrivna.....:D

Sen har jag en massa filmer liggande också. 27 Dresses, Arn, I want Candy mfl.

Här kan ni förresten i alla fall se målen från igår: Lichtenstein-Tyskland 0-6

lördag 6 september 2008

Lichtenstein - Tyskland 0-6

Även Heiko Westermann fick göra ett mål. Trist nog har jag också just upptäckt att jag inte heller kan se matchen på onsdag. Om jag inte hittar någon jag känner som har ZDF eller YLE då. För sist när de sände matchen i ZDF gick den samtidigt på Viasat sport 2. Men så klart gör den ju inte det nu inte.....bläääää. I alla fall spelar Tyskland borta mot Finland. Kanske ska ta en Åbokryssning och hytt med TV? Är nog billigaste sättet i alla fall....

Börjar bli rätt pissed off här!

På 2 min byter Tyskland ut Klose mot Mario Gomez, Simon Rolfes (jättekul!!) gör mål på en frispark och direkt efter gör Basti 0-4. Och jag kan inte seeeeee det! Fattar ni frustationen eller?!?!?!

och 10 min senare är det Hitzlspergels tur.... 0-5

Nu har han gjort ett mål till!!!

FAN att jag inte kan SE matchen....pass från Trochowski igen. Tyskland lever högt på sina polska spelare :)

Lu Lu Lu Lukas Podolski!

Jaja någon gång inser kanske Bayern München vad de har för guldklimp. Werder Bremen, 1 FC Köln och flera andra ville ha honom men Bayern ville inte sälja (han har kontrakt till 2010). Tänk en Poldi i Werder bredvid Rosi! Det vore nått det. Med Clemens och Merte i försvaret. Vilket lag! Och inte att glömma Frings på mitten. Fast Bayern släppte iväg Marcell i alla fall så han slapp sitta och nöta bänk. Trodde kanske det skulle bli lättare för Basti och Lukas när Klingsmann tog över men hittills har det inte blivit så alls.

Så här kul är det att "se" Tysklandsmatchen på liveticker

Klicka på bilden så ser ni ordentligt!
Ni ser väl vem som gjort målet också va?! Märkligt att den killen inte platsar i sitt klubblag alltså.....

10 saker du inte visste om choklad

  1. Godis är inte bra för tänderna, men att äta choklad är inte lika illa som andra sötsaker. Fettet i kakaosmöret gör så att sockret inte fastnar i tänderna och tanninerna i kakaopulvret motverkar ett enzym som bildar karies.
  2. Katherine Hepburn var tokig i choklad. Hur hon behöll sin slanka figur förklarade hon så här: Ett halvt kilo choklad om dagen, en hälsosam regelbunden diet och mycket motion.

  3. Vit choklad innehåller inte någon kakaomassa eller kakaopulver utan är istället gjord av kakaosmör, socker och mjölkpulver. Vit choklad ska helst inte smältas då den är värmekänslig.

  4. Den välsmakande chokladtryffeln bör inte förväxlas med tryffelsvamp som man använder vid matlagning. Chokladtryffeln får sin smak genom att man blandar choklad och grädde och smaksätter med exempelvis rom eller kaffe. Som avslutning rullas chokladtryffeln i kakaopulver eller doppas i choklad. En pralin har alltid en fyllning av exempelvis nougat, frukt, nötter eller likör och är doppad i choklad.

  5. Choklad ska man hålla borta från husdjur, till exempel hundar och katter. De har inte förmågan att bryta ner teobromin som finns i kakao och djuren kan bli förgiftade och i värsta fall kan det få dödlig utgång.

  6. Carl von Linné gav kakaoträdet dess latinska namn - Theobróma cacáo. Theobróma är egentligen grekiska och betyder gudaspis. Kakaoträdet kan bli mellan 4 och 20 meter högt och har sitt ursprung i Amazonas. Själva kakaofrukterna växer direkt på stammen eller på gamla grenar och man skördar oftast två gånger per år. Varje kakaofrukt innehåller 25-30 mandelstora kakaobönor.

  7. När chokladen gjorde succé i Europa någon gång under 1500-talet, dök små chokladstugor upp där man kunde ta en kopp chokladdryck. Drycken ansågs ha såväl hälsofrämjande som afrodisiakiska effekter. Det gick till och med så långt att man trodde den gav så kraftiga passioner att man ville förbjuda munkar att avnjuta chokladdryck.

  8. Minst 35 procent kakaomassa, socker och kakaosmör måste mörk choklad innehålla för att få kallas just mörk. Den ljusare chokladen, mjölkchoklad, måste innehålla minst 30 procent. Blockchoklad får inte längre heta så då den innehåller alldeles för lite kakao - nu säger man bara block.

  9. För att bibehålla sin goda smak och färg ska choklad helst förvaras i en temperatur på 16 grader. Alltså hellre i rumstemperatur än i kylskåpet. Den gråaktiga yta som man ibland kan se på choklad är inte något annat än kakaofettet som smält, trängt upp till ytan och åter stelnat. Ser ytan lite grynig ut är det istället socker som trängt upp till ytan och kristalliserats.

  10. Känsliga personer kan få huvudvärk en stund efter att de ätit choklad. Det beror på fenyletylaminet som vidgar blodkärlen i hjärnen, vilket oftast ger en avslappnad och skön känsla. Fenyletylamin finns även i vitt vin och ädelostar.

VM-kval dag

Sverige spelar mot Albanien 18.45. Jag ska faktiskt titta för att nr1: de ska testa ett nytt och roligare spelsystem, nr2: äntligen släpper de fram lite nya heta spelare (även om Sebbe fortfarande inte får spela *grrrr*) och nr3: jag kan inte se Tysklandsmatch på någon av dom kanaler jag har tillgång till.

Nr 3 surar jag fortfarande över! Fatta hur många kanaler jag måste skaffa mig sen alltså. Hur jäkla svårt kan det vara att starta upp en Pay-per-view kanal där man kan själv få välja vilka VM-matcher man vill se = betala för... Funderar på att se Ungern-Danmark också som går i TVÅ kanaler jag har tillgång till.

Tyskland möter Lichtenstein borta. Den matchen börjar 20.45.

Dagens citat kommer från Jogi Löw: Lukas Podolski är bättre än Cristiano Ronaldo. Jodåserruatt.


fredag 5 september 2008

Sista passet!

Gör mitt sista pass idag på jobbet på ett bra tag. Har sedan 3 veckors semester innan jag går på studieledighet. Najs! Jag har studieledigt till mitten av juli men kommer troligen att återvända till 1 april. Alltid lättare att återkalla än att förlänga. Men än har jag 5 timmar och 45 minuter kvar.

torsdag 4 september 2008

Chi boll

Eftersom jag hade (har) grym träningsvärk efter mina nya gymövningar jag fick i tisdags så gick jag idag på Chi boll istället för Body Pump. Lite lättare, lite flummigare men nog sjutton släppte lite stelhet och nog blev jag rörligare allt! Kanske inte direkt någon träning så nu när jag vet hur det funkar så kommer jag nästa gång att köra ett träningspass före och använda Chi bollen som avslappning/stretching.

Bollarna har olika färger och olika dofter. Jag valde en lila idag.


Röd ChiBoll
Rött strålar av energi, vitalitet, värme, öppet hjärta och passion. Rött hjälper oss att finna rätt väg i livet. Bollen doftar kanel som ger lättnad vid trötthet såväl fysiskt som psykiskt. Rött stimulerar cirkulation och matsmältning och värmer känslorna och kreativiteten. Undvik under graviditet.

Orange ChiBoll
Orange är också en färg fylld av energi, lekfullhet och spontanitet. En färg som hjälper oss att uppskatta oss själva, överkomma oro och skuldkänslor. Bollen doftar apelsin som lättar upp spänning och frustration, sätter igång stagnerad energi, hjälper oss att uttrycka oss fysiskt och med glädje.

Gul ChiBoll

Gult är en färg som inspirerar, uttrycker viljestyrka, självuppskattning, självdisciplin och mod. Gult fångar vårt fokus. Bollen doftar citrongräs som stöttar koncentration, fräschar upp och balanserar upprörda känslor.

Grön ChiBoll
Grönt är en färg som öppnar hjärtat och skapar en känsla av välvilja, tacksamhet, samarbetsvilja, överflöd och hälsa. Bollen doftar geranium som balanserar, när, skapar trygghet och lugn. Fantasi, glädje och sinnena stimuleras.

Blå ChiBoll
Blått är en färg som stöttar vid trötthet, stress, brist på motivation och när allt känns för mycket. Blått renar kropp och sinne och bygger upp mod och viljestyrka. Bollen doftar enbär som tvättar bort rädsla, dålig självkänsla. Stimulerar vid meditation och inre reflektion. Undvik under graviditet.

Lila ChiBoll
Lila är en färg som associeras till insikt, intuition, perception. Färgen skänker frid, inspiration och hopp.Bollen doftar lavendel som lugnar och stabiliserar känslor, stöttar vid rädsla för förändring. Hjälper oss att kunna släppa taget om tankar och saker som vi inte längre behöver.

Chi Ball är en lättsam, allsidig rörlighetsträning där alla sinnen är med. Med aromabehandlad boll i handen sträcker och stimulerar vi kroppens energibanor ”där alla sinnen är med”.

Passet innehåller moment som främjar styrka, balans och rörlighet. Varje lektion avslutas med djupavslappning.

• Syftet med träningen är välmående och att verka för vitalitet och god hälsa.
• Träningen är främst inspirerad av traditionell kinesisk medicin (TCM) och läran om de fem elementen.
• Starka influenser i chi ball är bland annat Tai Ji/qi gong, Feldenkrais, yoga, Pilates.
• Lektionerna varierar med årstiderna och erbjuder möjligheter för eleven att utforska rörlighet, balans, kroppsmedvetenhet och andning från olika perspektiv.
• Chi ball är en träningsform från Australien där vi kombinerar rörelser med aroma- och färgterapi. Under lektionen använder vi färgade aromabollar för att stimulera kroppens energibanor, känslor och alla sinnen.
• Varje lektion avslutas med avslappning, självmassage