fredag 31 oktober 2008

Werder Bremen - Hertha BSC Berlin imorgon kl 15.30

På sista träningen idag gav Pizarro och Diego grönt ljus. De är tillbaka efter skador. Även Frings, Merte och otroligt glädjande målis Wiese också, gav redan igår okej.

Tyvärr kommer inte Clemens spela och inte heller Hugo Almeida, Daniel Jensen, Peter Niemeyer och Martin Harnik. Iof är ju det bara Clemens som är helt "fast" i startelvan av detta gäng.

Halloween outfit

Jag gillar inte Halloween, typsikt kommersiellt krafs. Men nu skulle jag ju jobba så jag fick ju lov spöka ut mig. Köpa något vägrar jag för en gång. Så det blev till att inventera garderoben. Har på mig en svart korsett och över den en svart genomskinlig lite glittrig skjorta, kort vit-grå-svart kjol och svarta spets overknee strumpor. Tur jag inte känner någon här jag ser hur slampig ut som helst!!!!

Och nä, kort på dagens outfit får ni INTE!!!

Falun idag

Skönt man inte jobbar. Tidningarna där hemma rapporterar om trafikkaos. Som vanligt så har ju folk inte bytt till vinterdäck i tid fast det varnat för snön i flera dagar. Och trafikkaos = kaos på jobbet.

Skulle visst jobba....

kom inte på någon bra ursäkt och tja får vi bo där utan att betala så får man väl offra sig. Men jag tänker inte stå i någon dörr och tjabbla och tänker inte vara där till halv sex, halv sju i morgon bitti. Jag hjälper till förbereda och de timmar det är packat med folk, sen åker jag hem.

Jag MÅSTE börja skärpa mig med både mat och motion. Har inte varit på gymmet på över en vecka (vilket är idiotiskt eftersom jag ändå betalar 35 Euro i månaden för det), äter skräpmat och dessutom kostar det pengar. Man blir ju vägd varje gång innan man får lämna plasma och jag kan ju säga såhär det märktes idag...så imorgon blir det prommis på fm - måste hur som helst lära mig hitta till stan och UNI härifrån - sen ett pass på gymmet på kvällen.

Varit ute och gjort ärenden, köpt grejor till Halloweenfesten åt Binis, sen var vi in på en galleria och Vicky köpte nätstrumpbyxor.

Snö i Falun!

Ringde hem för att höra om det gick bra med flytten eftersom de även skulle flytta mina katter. Och det hade gått jättebra. Fick höra att det inatt snöat 1 dm....vill också ha snö!!!!

torsdag 30 oktober 2008

Käkat pizza

Jag hängde med Vicky och kollade på rummet, jättecool lägenhet med högt i tak och 3 coola killar bodde där. Hon skulle få besked på söndag.

Sen stack vi till Altstadt och åt pizza. Vi valde pizzaslice och van som man är med storleken i Sverige tog vi två var. Priset gav liksom ingen ledtråd heller det var helt normalt för en slice. Så när de kom med bitarna till vårt bord så höll vi på skratta ihjäl oss. En slice var som en normal pizza. Så vi hade två pizzor var! Men vi bad om en kartong och så tog vi med oss två hem så har vi mat imorgon med. Men sen måste jag börja laga mig mat här, har ju packat upp allt nu och ska inhandla lite saker sen klarar jag mig på den fronten.

I alla fall åt jag en pizza med ädelost och broccoli. Låter kanske som en konstig kombination men det var jättegott!!

Imorgon måste jag plugga lite då jag ju missade min lektion pga bilen, vi ska lämna plasma och så är det Halloween fest på Binis. Jobba ska jag i varje fall inte! När/hur jag åker dit får jag se.

Börjar få ordning

Rummet börjar se riktigt fint ut. Kan nog fotografera snart hur det ser ut. Men ska upp lite på väggarna och sånt först.

Var till Ikea och fick tag på två bra "bord". En hylla till TV:n och en hylla för böcker mm för ca 200 kr. Sen köpte jag lite doftljus och en Orkidée. Skaffat antennkabel också och till min lycka har jag DSF, ARD och ZDF. Det är allt man behöver även om Vicky hävdade att MTV och Viva också var nödvändigt (men jag har de med...).

Hon ska kolla på ett till rum kl 20.00 men snart är hon inne på att flytta hit hon med. Nu när hon ser hur fint man kan göra (fan att jag inte har ett before-kort på rummet, det var urkasst möblerat innan och Vicky fattade inte hur jag kunde välja just detta rum) så kanske hon ändrar sig, för hennes favvorum är ledigt än..... Rent egoistiskt hoppas jag ju hon inte hittar något annat och flyttar hit. Tror vi 2 och en del av killarna skulle kunna ha rätt kul här :D.

Har en liten paus innan jag ska jobba vidare med rummet. Senast imorgon ska det vara klart!!

För att jag själv ska komma ihåg det



en liten inköpslista på IKEA imorgon:


  • klädhängare
  • antennsladd (ja kanske de inte har där men det ska köpas)
  • liten bordslampa (så jag slipper gå upp och släcka varje kväll)
  • litet bord el liknande för TV:n
  • matta
  • häftmassa och anslagsnålar (för att sätta upp något på väggarna)

Detta ska jag köpa om det finns till bra pris:

  • liten bokhylla el liknande (jag kan ju inte ta hem det och vill inte lägga mycket pengar på en hylla så det blir bara om det finns billig
  • liten byrå el liknade för underkläderna
  • papperskorg

Nyss kommit hem igen, vi var en vända på Jimmys och Blue Chip. Vi gick ut bara för att Vicky hade lovat Eva. Men Eva hon dök inte upp sen till slut.... Men Vicky ska plugga imorgon bitti till sitt prov och jag ville hem för jag vill upp tidigt imorgon och fortsätta packa upp.

Har träffat en till som bor här, min granne men tjaaaa inte minns jag hans namn heller. Finnen har vi träffat på 2 ggr till, först när vi gick ut stod han och vaxade skidor längst ner och nu när vi kom hem var han precis klar. 4 par skidor på 3 timmar. Noggrann kille det där. Allt som jag hade på mig stank rök så nu har jag sprayat parfym på mina kläder och i mitt hår... :( hatar den där jävla röklukten.

Tvättat har jag hunnit med också! Var välbehövligt då mina sista rena underkläder gick åt idag. Så nu kan jag duscha imorgon.

Jaja lär inte kunna gå ut så mycket i och med min bils äventyr så jag får väl stå ut idag. Börjar fundera på om jag inte ska köpa mig en ny bil. Har jag bara 1 häst hemma eller 0 hästar så är det ju inga problem ta sig ett billån och inskaffa något bättre. Men å andra sidan, hemma om jag inte ska åka till stallet så behöver jag knappt en bil. Det är få gånger jag måste åka bil egentligen. Så en bättre cykel kanske är smartare? Har ju några månader på mig att fundera.

onsdag 29 oktober 2008

Min bil igen.....

Blev inget klass för mig idag. När vi skulle åka från UNI och möta upp damen med mitt rum så funkade inte vindrutetorkarna. Och det regnar rätt bra här idag....så krypköra bort till Leopoldstrasse och möta henne, vi var 10 min sena men gick inte köra fortare för jag såg inget.

Sen skrev vi en massa papper osv. och sen direkt iväg till "vår" bilverkstad. Men de hade proppfullt och fullt hela nästa vecka. Så vidare ut till en som ligger en bra bit utanför stan och där tog de in oss på en gång som tur var. Visade sig att ena armen till vindrutetorkaren (alltså delen man inte ser utifrån, så inte den armen) hade gått av i ena fästet. Nu svetsade de ihop den åt mig men som de sa det kommer nog inte hålla för den delen är i aluminium och svetsa det går inte så bra. Så nu har de beställt hem en ny del åt mig, skulle ta 4-5 dagar. Har jag otur måste jag köpa hela delen ny och då blir det runt 300 Euro. Har jag tur kan de bara ta hem armen och då blir det mindre. Men hur som helst 3000 spänn till oförutsett. Börjar bli rätt less på det....idag betalade vi bara dricks till mekanikern, 10 Euro.

Så istället för tyska klass stod jag på en verkstad. Kunde ju inte gärna vara utan vindrutetorkare i regnet precis. Efter det var vi på Kinarestaurang och åt, tröståt typ ;)

Sen till mitt rum. Och det började ju bra, glödlampan paj. Men en i min korridor, Sigi, han hoppade upp på en stol och bytte lampa åt mig. Snällt. Sen har jag träffat tre andra killar också. Michi som bor längst ner och så en finne på samma våningsplan som mig. Men minns inte vad han hette. Sen en kille till som jag inte riktigt vet vilken våning han bor på. Det är 12 rum totalt, 3 tjejer (eller 4 med mig och resten killar, fast 3 rum är tomma än, hittar Vicky inget bra annat snart så flyttar hon också hit kanske.

Sen insåg jag att jag nog bara packat ner en scartkontakt och inte en antennkabel. Så TV har jag inte än. Men det är ju inte så dyrt att köpa sig. Måste till IKEA imorgon. Behöver ett litet bord till TV:n och galgar. Nu står TV:n på kylskåpet men tror inte det är så bra i längden. Har dock internet!! Det är ju bra så långt. Och TV frågan löser jag imorgon.

Annars fanns säng, klädskåp, kylskåp och sängbord på mitt rum redan när jag flyttade in.

Flyttdag

Idag om 1 timme flyttar jag till ett rum som jag ska ha resten av tiden jag är här. Ska bli så skönt kunna packa upp allt, ombona lite osv. Ni ska få se en bild på mitt lilla krypin sen.

Det har varit jättebra på Binis, ända tills denna veckan (helgen och må-tis) när internet pajade. Även om man inte behöver det superofta (mer än till annat än slösurfa) så är det ändå en del. Och det ska bli rätt skönt inte behöva vara beroende av deras välvilja också.

Vicky leter ju rum än, man måste in på sin internetbank och framför allt mailen!

Vi var igår kväll och kollade på ett ställe i Altstadt (ligger mycket bättre till än det stället jag ska flytta till nu) men den killen blåste Vicky på 1000 Euro för två år sedan så surprise! han hörde inte av sig idag som han lovat. Där fanns nämligen två rum och ett var perfekt för mig. När hon flyttade hit så betalade hon in i förväg men när hon kom ner var lägenheten inte klar. Eftersom hon inte hade någonstans att bo så måste hon ju då flytta. Men de där 1000 Euro fick hon inte åter trots att det inte var hennes fel han inte hade lägenheten klar.....

Blev inget Hofgarten igår. Vi var för sega. Idag ska vi till Jimmys istället. Men det blir lugnt, jag ska packa upp och så först också.

Jag kunde ju inte se matchen igår, tror vi hade internet i 5 min. Men Bremen förlorade i alla fall med 0-2. De har ju sin reservmålis i mål, Christian Vander och han gör en del enkla missar. De skulle haft René i mål. Jag hann i alla fall se en fantastisk räddning av honom på de där 5 minutrarna.

tisdag 28 oktober 2008

Vill du spela fotboll med Freddie?

Ja då kan du söka till en dokusåpa i USA och vinna en plats i laget. Jag vet inte men tjaaa har man inte sålt sig då liksom (tänker på Freddie nu). Jag menar sportsligt lär det ju inte ge honom något alls och pengar lär han väl ha så det räcker utan att förnedra sig så här?!

Dags börja tänka på jobbet

Det riktiga alltså. Jo redan faktiskt. För redan i början av december läggs schemat för v3-9 och jag ska jobba från v8 om jag kan få semester v6-7. Men det borde jag kunna få då jag egentligen redan har en beviljat tjänstledighet. Men semester är bättre = pengar.. Annars börjar jag redan i v6. Men skulle vara skönt få 1-1,5 v på sig att komma i ordning och så i lugn och ro.

Samtidigt som jag skriver det här så sitter jag och pratar med HelenaMSN om schema och jobbtider för februari. Jag slutar skolan här 27 januari och sen åker vi hemåt. Så någon dag i vecka 6 är jag hemma.

Vi har lite hemåkningsproblem. Jag vill åka via Bremen och ta bron från Danmark så jag kan se en match. Bremen spelar hemma helgen 31/-1/2 nämligen. Fast Vicky vill åka via Szcezcin (eller hur det nu stavades) och ta färjan från Sassnitz. Jaja vi får väl se. Jag kanske inte här pengar nog för en Brementripp hur som helst. Men dit ska jag någon gång och se en match var så säkra! Men nu har ju Clemens skrivit på till 2012 så nu är det inte så bråttom som när hans kontrakt gick ut 2009. Så ska "fanskapet" vara frisk den matchen också helst....och med min vanliga tur så.....

Det går mig på nerverna

Det här jäkla internetet på hotellet. Tur det funkade förr i alla fall. Nu har jag ju bara 1 dag kvar där och det kan jag stå ut med. Imorse hade vi, eller jag rättare sagt, Vicky kom inte in, nät, hann föra över pengar till mina föräldrar för katterna, sen dök det igen. I alla fall så sa jag till Vicky att det vore ju fint om det funkade 2 timmar ikväll när matchen är. Hon bara skrattade åt mig, förstår inte varför?!

Vi åkte in till UNI istället och åt, billig studentlunch. Sen gick vi en vända på stan och nu är vi i datasalen. Vicky har ryska strax och jag ska surfa.

Hofgarten ikväll men jag ska inte dricka en halv liter Vodka på 20 min innan idag! Jag känner mig hur seg som helst och inte alls i form för party men det kanske ändrar sig under kvällen.

Vi skulle gå upp tidigt idag och vara duktiga och plugga. Först 12.00 kom vi upp. Men föresatsen var ju bra i alla fall....

Skador, skador, skador

Inför den viktiga matchen senare ikväll (20.00) fattas Tim Wiese, Diego, Claudio Pizzaro, Daniel Jensen och ny på skadelistan är Clemens Fritz, dock inte allvarligt de hoppas han är tillbaka redan på lördag.

På plussidan är att Per Mertesacker är åter efter sin 3 matchers avstängning. Markus Rosenberg var ju åter efter skada redan i lördags. Finns ju även en del andra bra spelare men nog kommer en del av de skadade att märkas av allt!

Werder behöver verkligen 3 poäng men de möter Bundesliga ledaren Bayer 04 Leverkusen med fantastiska René Adler i mål, med landslagsspelarna Simon Rolfes, Patrick Helmes, Gonzalo Castro och Stefan Kiessling.

Jag hoppas kunna följa matchen men som vårt internet är här (jag vet jag tjatar) så lär det inte vara möjligt. Försöker se om någon kanal som finns på gymmet sänder men inte hittat det än.

måndag 27 oktober 2008

Grammatik

Nästan hela lektion har vi hållt på med adjektiv i nominativ, akkustativ och dativ. De höll på med superlativ och sånt förra gången (som jag gissat och gjort hemma själv). Det snurrar i skallen. Vore säkert lättare om jag kunde referera till samma saker i svenskan men vafan jag kan bara prata och skriva korrekt. Jag liksom bara vet det. Inte fasen vet jag om en sak är dativ i adjektiv eller inte?!

Så imorgon ska jag gå upp i hyfsad tid, ta en promenad och rensa hjärnan och sen plugga grammatik så det sprutar ur öronen så grunderna (reglerna) sitter till på onsdag. Känner mig som ett borttappat ufo på lektionerna...fast jag är inte ensam som tur är. Men idag så läraren till mig att min tyska är bra men det är just grammatiken jag måste få grepp om. Jo tack, jag liksom vet det...

Fick tillbaka hemuppgifter han rättat. Fick mycket bra på min "uppsatts" om utvandring. Hade lite mer fel på vykortet (det skrev i första eller andra lektionen).

Äntligen riktig uppkoppling

På UNI visserligen. Men jag har äntligen lyckats betala mina räkningar. Det har jag ju inte vågat när vi varit hemma och nätet försvinner rätt var det är.

Idag har jag snart skola 3 timmar, sen ska vi stanna här ett tag och surfa innan vi åker till gymmet (vi ska vänta in en klass där, därför stannar vi här). Vicky ska och titta på 2 rum men det gör hon när jag är på lektion.

Jag hoppas vårt hotelinternet är okej imorgon för då spelar Werder igen och jag vill gärna se den matchen.

söndag 26 oktober 2008

Jäkla internet

Det funkar 30 sekunder åt gången, vi har nätet men det krånglar i uppkopplingen och sen slänger det ut oss på en gång.

Får väl se om jag lyckas både skriva och posta detta....

Vi åkte in till Innsbruck och gick på boxerpass på gymmet. Annars har inte mycket gjorts idag.

Vilka härliga nyheter!!!!

Precis vad jag behövde idag när Internet åter jävlas och gårdagen var som den var.

Clemens Fritz har skrivit på för Werder till 2012! Han förlänge igår innan matchen mot Hannover 96. Hans kontrakt gick nämligen ut nu. Och redan tidigare i höstas förlängde Per Mertesacker också. Mina favvobackar blir grön-vita för många år framåt! Jag har spänt följt turerna om Clemens kontrakt. Men nu kan jag slappna av och beställa Bremen saker....jaaaadååååå jag är ett fan så är det! När det gäller de där två och Bremen så är jag ett tvättäkta fans.

Killar alltså.....

Vad är det för fel på dom? Är det underligt man föredrar vara själv??
Iförrgår: först blir man nästan totalignorerad och sen kommunicerar vi en stund via SMS innan jag går dit och sätter mig och försöker få igång ett samtal. Jag frågar om semestern, jobbet osv osv. Får svar men liksom inga frågor tillbaka.

Sen efter ett par timmar säger han bara hej då helt plötsligt och går. Sen får jag ett SMS, har du lust? *asg* tja om jag hade haft det så hade den definitivt försvunnit precis då kan jag ju säga.... ;) - nej jag varken fick eller hade lust..... :D

Igår: Jag står timme efter timme och har långtråkigt själv i dörren (det kom inte jättemycket folk direkt). Han sitter vid baren och pratar väl ibland med någon men annars själv och har lika trist. Jag kan inte lämna min plats. Tror ni han kommer fram? Nejdå. Strax innan 01.00 får jag ett SMS, hur länge ska du jobba? Jag svarar att jag har ingen aning men förmodligen ett tag till (jag menade då i dörren). Får ett SMS typ, vi hade ju kunnat göra något annat kul. Svarar att alltså jag måste nog vara kvar tills de stänger hur som helst men jobbet i dörren kanske jag blir av med inom 1 timme eller så. Efter 15 min går han hem förbi mig utan att säga hej då!

Jag vet inte men jag kräver då lite mer ”romantik” eller finkänslighet eller vad fasen jag ska kalla det, även om jag typ inte tänker gifta mig med snubben i fråga. Killar alltså….. :D Snacka om att bränna alla sina skepp hos mig.....

Kära arbetsgivare

Hehehe jag vet många hemma klagar som fan på min arbetsplats. Och gnäller om massor. Jag säger bara en sak, de skulle prova ett annat arbete några gånger och jösses vad de skulle uppskatta vårt arbete.

Så här är det på "mitt" nya jobb:

Det här med klara regler. Idag en halvtimme innan jag skulle börja fick jag veta jag skulle jobba. Jaja det är väl helt okej, var förbered på att jag nog skulle jobba. Men hur kan man sätta den som kan MINST tyska av alla i dörren? Den dagen det för ovanlighetens skull är inträde (det är så gott som aldrig det här på krogar/disko osv). Hur fan ska jag kunna argumentera bra liksom….sen dessutom säga att för tjejer är det gratis till 00.00 (just det var helt okej, så stod det på alla flyers). Jag frågade då hur jag skulle göra vid midnatt. Skulle jag ta betalt av tjejerna och ge dom samma färg som killarna (som fått betala hela tiden) eller skulle jag fortsätta med samma färg (på biljetten). Nej jag skulle inte göra något av det utan hon skulle komma med ett nytt block i ny färg. Men inte kom hon heller. Så jag fortsatte släppa in brudarna gratis…det var ju inte rätt så klart. Nähä men jag hade faktiskt frågat!!

Sen i början så kom många äldre och stammisar och de vände i dörren när de fick höra det var inträde. Då skulle jag släppa in äldre och stammisar gratis. Jaha så det gjorde jag.
Sen strax efter midnatt då jag fått nya order om biljetterna för tjejerna så kom ett gäng brudar 4-5 st men stammisar och lite äldre (även om jag tyckte det där men äldre var lite svårt, hur sätter du gränsen på åldern liksom? När är du för gammal för att du går ut utan att vilja lyssna på musiken som spelas??). I alla fall jag stoppade tjejerna och ville ha betalt. Då kommer en av de inhyrda DJ:sen och säger nej de ska in gratis och dessutom är de ju stammisar. Jag har inte kunskap nog i språket för att argumentera emot liksom. Gissa vem som kom farande…..jag fick ju fan för det med så klart! Så jag sa att men stammisar och äldre skulle ju gå in gratis sa du. Något hon först försökte förneka hon sagt men när jag så gott som ordagrant sa vad hon sagt till mig så påstod hon att det ju bara var de första timmarna. Jag är faktiskt inte tankeläsare….Så hur faaaaan skulle jag kunna veta det då????

Hur som helst, det blev nolltolerans alla skulle betala. Skööönt tyckte jag, klara regler det är enkelt att följa. Gissa vad som hände. Den första som kom in genom dörren efter att reglerna skärpts och gått igenom skulle: TAAAADDAAAAA släppas in gratis…..;) I rest my case…..!!

Jag har konsekvent nog vägrat att slå in saker i kassan eller fixa en enda drink/öl idag. För det fick jag ju skit för sist. Även om Vickan tycker jag var lat som inte hjälpte till. Skiter jag i. Ska jag inte så ska jag inte. Jodå tjurig kan jag också vara så det så. Fast sälja en öl eller en Winespritzer och slå in de i kassan är tusen gånger enklare än stå i dörren och ta inträde med tanke på mina språkkunskaper. Men men jag inte vara chef… ;) Jag bara vara chef förut sisådär 10 år och vet hur man sätter rätt man på rätt plats… :D men jag inte vara chef längre…*s*.

Skööööönt nog flyttar jag på onsdag och kan då slippa denna struliga arbetsgivare om jag vill. Jag är ingen livsegen student som behöver jobba under sådana premisser. Forget it liksom…..har inte kunnat säga så mycket nu då vi bor gratis/med stor rabatt på deras hotell.

En annan sak det här med stängning. Det ska stänga 04.00. Vad/om jag får i lön (kan även bli så hon tycker det ska kvittas mot rummet = helt okej) vet jag ej men jag gissar på 20 Euro för en kväll eller så (ni kommer dö, jag jobbar alltså 9-12 timmar för 200 spänn!!) de andra får mellan 35-40 Euro för sin tid + provision om de säljer för mer än 400 Euro. Tror ni det finns något som heter övertid när gästerna inte går hem?? Hittills har vi stängt (eller vi har gått och lämnat Flo kvar, pojkvän till ägardottern) halv fem och halv sex och idag lär det inte bli tidigare men halv fyra gick jag! Finns inget för mig att göra sedan de tog bort inträdet och nu går alla in gratis.

Sen som grädde på moset har jag hört på samma jävla dunkande melodislinga sen 21.00!!! Det är inte musik, det är tortyr…Det är House/Trance/Minimal (vad fan är minimal??!!) Nä fram får låtar där de SJUNGER och där det finns en melodislinga. Tom en sådan ”skojlåt” som Lu Lu Lu Lukas Podolski är ju en höjdare i detta sammanhang. Eller tom Der Kuschelsang, Snappie die kleine Krokodil eller nån annan barnlåt vore att föredra…

Höll på att glömma. Lägg till att alla röker också inne på ställerna. Bläää alla mina kläder, mitt hår, mina sängkläder stinker rök!!

lördag 25 oktober 2008

Hannover 96 - Werder Bremen

Fick igång live TV till slut. Vilken underbar uppfinning! Inte TV-bildskvalite men den sidan jag hittade nu var helt okej.

Hannover 96 – Werder Bremen

När jag kom in stod det redan 1-0 till Hannover. Christian Schultz hade varit ofin nog att göra mål på sin gamla klubb. Men sen gjorde Hugo Almeida 1-1 så det ordnade till sig. Bremen saknade ordinare målvakten Tim Wiese, Per Mertesacker, Diego och Pizarro. Så 1-1 är de nog nöjda med när de får smälta allt. Tidvis låg de på rejält men 1-1 sett till hela matchen var rättvist.

Och en som nog är toknöjd är Per. Hans moderklubb (Hannover) slapp förlora, en klubb han fortfarande känner mycket för, är väldigt ledsen över att han missade matchen (avstängd 3 matcher pga rött kort) och hans nuvarande klubb (Bremen) behövde inte heller förlora.

Clemens Fritz spelade med ett rejält bandage på höger hand. Undrar vad han lyckats göra (ska kolla om jag hittar någon info) kanske var därför han var bänkad i Champions Leauge matchen i onsdags (som också slutade oavgjort, ett reslutat Bremen är bra på....).

Och precis när jag skulle publicera det här så dök internet igen......**suck**. Jag hoppas mitt nya är mer driftsäkert....

På onsdag får jag nycklar till rummet och flyttar. Får se när nätet här startas om igen så jag verkligen kan publicera detta. Men tur nog var matchen precis slut! Hade blivit vansinnig om det försvann mitt i den liksom!!

Ikväll vet jag inte vad som blir av. Vicky ska ju jobba, var med henne igår på Binis till halv fyra och idag blir det väl samma. Men ska inte gå dit så tidigt, jag får faktiskt inte betalt för att vara där och igår var det väldigt folktomt. Men idag är det en massa DJ:s osv som ska komma, de delar ut gratis CD och gratisdrinkar så en vända blir det väl. Men ska också plugga en del tysk grammatik. Jag missade ju skolan i onsdags och måste ta igen lite. Hoppas jag hinner i tid på onsdag. Ska träffa mäklartanten halv fyra och min klass börjar halv fem. Men ska förvarna på måndag att jag kanske blir lite sen.

Usch slösat pengar

Ätit ute senaste dagarna och slösat pengar. I förrgår åt vi ute för sammalagt mer än 20 Euro. Men det är så svårt laga mat på vårt hotellrum. Vi har två spisplattor men bara 1 kastrull. Så koka makaroner eller ris går men inte tex steka sig en korv att äta till. Men nästa vecka flyttar jag till ett rum och då blir det skillnad!

Bloggade inte igår för vårt internet försvann igen och var borta hela dagen. Störigt.

Var dessutom nere i Innsbruck större delen av em/kvällen. Vicky kollade på rum och skrev ett prov och så hämtade vi resten av mina saker från källaren på gamla adressen.

Nu försöker jag få igång webradio alt TV för att kunna se matchen Hannover 96 - Werder Bremen. Går sådär än så länge. Webradion påstår jag inte är inloggad och TV:n håller på ladda ner.

torsdag 23 oktober 2008

Vattenterapi

Hmmm Johanna hittade källan. Vi bor längst ner i en korridor i bottenplan. Bredvid oss är ett annat rum och sen en klinik där man kan få massage osv. Där inne på deras toalett hade ett rör sprungit läck. Det var ca 10 cm högt vattenstånd inne på det golvet!

Så vi har öst vatten, dammsugit vatten och handdukstorkat vatten.

Johanna, Nici, jag, Vicky och Matteus jobbade hårt i 1,5 timme. Nu har vi gett upp....det får torka lite över natten även om det än kommer mer vatten hela tiden inne på praktiken.

Än kommer det vatten upp genom golvet i vårt rum också men inte lika mycket i alla fall. Det mest komiska är att i rummet emellan är det helt torrt på golvet....fast under deras golv är det nog en fin sjö.

Jag kan ju meddela att vattnet var iskallt att stå i!

Hoppsan vatten!

Ungefär så sa vi när vi kom hem nyss. En massa vatten på golvet. Ser ut som ett rör i väggen alt ett rör i golvet.

Just nu har vi torkat och visat Johanna som säger vi ska vänta och se om det slutar. Men det ser inte ut så, vi tycker det ser ut som om det kommer mer hela tiden. Och det sipprar ut vatten genom golvplankorna när man går.....

Boende jakten är nog slut, jakten på Rivella har börjat

Var och kollade på ett rum imorse (ehhhh klockan 13.15 det är morgon för oss, sjukt lata är vi).

Det var inget för Vickan var mer vandrarhemsstuk med toa och dusch i korridoren men för mig perfekt som snart (3,5 månader) åker hem är det perfekt. Så Vicky ska ringa och boka ett rum där. Fanns säng och klädskåp i det rummet. Rummet i sig var rätt litet, fanns större men möblerna är ju bra för mig. Och onödigt betala mer i onödan också när det är en tillfällig grej.

Så jag hoppas min bostadsfråga är löst. Flyttar på måndag isåfall. Över helgen är det skönt på på Binis och ha nära hem. Så har jag en vecka på mig att lära mig hitta inför nästa helg som är Halloween då jag troligen ska jobba på något sätt antar jag.

Istället har jakten på Rivella börjat! Har ju helt missat (glömt bort) att jag är i ett land de har Rivella! Inte min favorit Rivella Grün dock men väl Rivella Rot och Rivella Blau. Så idag har vi varit in på Müller och Bipa men inte hittat. Men Vicky är helt säker på att M-preis har så den kommer få sig ett besök lita på det!

onsdag 22 oktober 2008

Moralen rasar

Eller som Tad sa (ungefär) Men Vickan några veckor med dig sen är Jossan helt demoraliserad...

Jag skippade skolan idag...men det var för jobbiga logistiska problem. Vickan orkade inte åka buss ner med mig och sitta och vänta i 3 timmar när jag hade lektion. Och jag orkade inte ta bussen själv, ha lektion och sen leta på min bil. Så när Vickan tyckte stanna hemma du är i alla fall så långt före de andra så gjorde jag det..

Hade dock kunnat gå om min bil varit här, är inte för trött eller seg eller så. Men det blev för drygt att göra allt det där för att gå dit. Så vi slappar i sängen istället och vilar upp oss inför kvällen.

Hejsan ;)

Jag tänker inte kommentera gårdagen allt för mycket....Vicky har redan hotat göra det i sin blogg så jag kommer skämmas ihjäl. Fast skäms gör jag inte. Jag vet vad jag gör hur full jag än är så hade jag inte velat hade jag inte gjort det. Så enkelt är det...men jag kan ju gissa hon kommer beskriva det så jag inte kan visa mig ute på ett par veckor eller så.....

Min bil står någonstans i Innsbruck, jag vet inte riktigt var men den måste jag hämta upp. Vi ska visst på Blue Chip ikväll - behöver jag säga jag ska dricka Cola??

0,5 l Vodka på 30 min, 2 shots, 2 Wheiss süss (vitt vin och Sprite) samt en Vodka RedBull så var man i fin form..:D fast Vodka är bra, mår alldeles toppen. Vicky undrade om jag hade ont i huvudet? Nä, ska jag ha det?, Ja, alltså du drack rätt mycket igår. Jaaaa men nästan bara Vodka = problemfri dagen efter.

Nu ska jag gå till M-preis och se om jag kan hitta Sportbild som kom med ett nytt nummer igår.

tisdag 21 oktober 2008

Mot Hofgarten

Vi har förfestat själva, starka vodkadrinkar...haha jag behöver inte ha så mycket drinkar där nere tror jag....hahaha

Jaja ska nog inte skriva så mycket mer för jag är för full!

Hett med utväxt!

Nya modet tydligen...jag vet inte jag...jag färgar ju som tur är och det kan man göra hemma billigt utan att behöva besöka frisören för dyra pengar. Men snyggt tycker jag inte det är med utväxt...

Hösten och vintern är på väg och det mörka underhåret kommer som ett brev på posten. Men av med mössan, nu behöver vi inte gömma utväxten längre.
Så här i ekonomiskt oroliga tider när frisörbesöken inte blir lika täta som tidigare, är det passande nog helt rätt att åta den mörka utväxten synas.

Linday Lohan, Sienna Miller och Jessica Simpson är några av dem som lagt sin genomfärgade look på hyllan, enligt InStyle.

Tricket är att låta utväxten se avsiktlig och genomtänkt ut, istället för ett jag-hinner-inte-till-frisören-missöde. Se gärna till att skarven mellan tidigare ljusare hår och mörkare utväxt är lite ojämn, tipsar en hollywoodfrisör.

Världsklass CSN!

Min mamma ringde nyss. Hem till dom har det kommit en utbetalningsavi på mitt studielån. CSN vet jag är i Österrike genom all mailkonversation vi haft. Undra om de tycker det är helt normalt då att man får pengarna på en avi att hämta ut i Sverige?!

Iof kan jag inte ens påstå jag är förvånad.....jag har inte så höga tankar om de som jobbar på det där placet kan jag ju säga....

måndag 20 oktober 2008

Skola, Hofgarten, träning

Jag hade ju skola idag som vanligt. Vi började prata om att kanske ses ute en kväll och lära känna varandra lite bättre. Kom på att Vicky alltid säger Hofgarten på tisdagar så jag gav det som förslag. Typ enda jag kom på. Jag vet ju om Blue Chip, Theresienbräu och Irish Pub också men inte vilka dagar som gäller där (här är det olika ställen som gäller beroende på vilken veckodag det är, att jag kunde Hofgarten beor på att vi planerade gå dit förra veckan men gjorde det inte). Vi lyckades väl inte direkt bestämma något säkert. En kille var väldigt på så han kanske kommer? En annan tyckte det var ett dåligt ställe om man vill snacka (vilket det inte är, ute i tältet går det hur bra som helst och till och med inne i baren om man inte står precis vid dansgolvet) och föreslog en liten bar jag inte minns namnet på. Någon tyckte imorgon var för snabbt och kanske nästa vecka istället?

Jaja, jag och Vicky ska dit sen får vi väl se vilka och om de dyker upp från min kurs. Måste förbi gamla stället och hämta lite partytoppar och skor under dagen imorgon också! Så ska jag och se på ett rum helt själv klockan 14.00. Och försöka mig på att gå och ge Plasma själv också när Vicky är på UNI. Vilken spännande dag imorgon..hahaha. Skojar bara. Det ska nog gå.

Var sedan och tränade. Blev en kortis 30 min CT bara.

Österrikiska Mästerskapen & Zell am See

Vi anlände till Bischofshofen ungefär halv två. Tävlingarna var ju redan igång, det visste vi, då de började 13.00. Det var ju träning redan 09.00 men den fick vi ju vi hoppa över då vi jobbade natten innan.

Hur som helst så skulle kombinerarna hoppa först så vi tänkte att ca 13.30 borde det räcka vara där. När vi står där och kollar så säger speakern plötsligt att Gregor leder idag med och vi va fan det kan ju inte redan vara andra omgången??

Vicky fick syn på Koti och gick för att prata med honom och när hon kommer tillbaka meddelar hon att de gjort om allt. Tävlingen började 12.00 för specialarna och kombinerarna ska hoppa sen. Allt för att Schlieri och Morgi skulle vara med i ORF:s sportsöndag klockan 18.00 i Wien och måste hinna dit.

Jaja vi fick ju se de 20 bästa i alla fall. Men efter redan 1 timme var det klart. Eftersom vi åkt en bit ville vi inte direkt åka hem. Så vi åkte småvägar och inte motorvägen hem och kom då förbi Zell am See där vi stannade och tog lite fina foton.

Mästerskapet vann Schlieri så klart, han vann även lilla backens tävling som gick på lördagen i Villach. Två där var Eggi, en liten skräll. Han hoppade bra även på söndagen och var femma tror jag.





Helgens bravader

Det började ju i fredags. Vi var slöa och var bara på rummet hela dagen (ja vi sov ju länge eftersom vi skulle jobba). Hade inget internet, vilket är otroligt frustrerande. Men istället fick man ju rensa lite i datorn. Sorterade bland annat alla mina mappar med foton. Halv åtta var det dags att gå till Binis. Jag jobbade inte "på riktigt" utan var bara med för att lära mig vad allt finns osv.

Blev en väldig rusch direkt då en busslast från Sverige kommit och de får en välkomst drink gratis. Men det gick fort över. De flesta tog bara den och gick sen. Så det blev några timmar med strögäster men det var okej för då hann Vicky i lugn och ro visa mig var allt fanns. Sen fyllde vi på kylskåpen, skar tilltugg osv.

Framåt midnatt så dök det upp mer folk. Jag lyckades prata och förstå lite tyska. Hade en disskussion med en kille om det i över huvudtaget finns något sådant som Österrikiska fotbollshuliganer. Vi kom fram till att vi inte tror det (han hade nämligen en mössa på sig som det stod Hooligan på, det var så vi kom in på ämnet). Dessutom hade grabben den goda smaken att gilla tysk fotboll så vi saknade inte samtalsämnen. Han och hans kompis var dessutom dagens HJÄLTAR då de hjälpte oss att städa bort en spya som någon lagt precis nedanför trappan vid toaletterna. Då alla vi tre tjejer som jobbade var alldeles för kräsmagade för att klara av något sådant.

Vi skulle stänga halv fyra men som vanligt dök det upp stammisar strax innan. Dock halv fem så lämnade vi stället åt sitt öde, Flo (pojkvän till ena ägardottern) fick stänga. Jag har nog aldrig jobbat för så dålig lön i hela mitt liv..hahaha ca 5 Euro eller nått (dricks). Men jag jobbade ju inte och hade inte behövt vara där hela kvällen men stannade ju så klart och höll Vicky sällskap. Dessutom hade vi rätt kul hela kvällen så det gick väl ingen direkt nöd på mig, förutom mina stackars fötter!! Dessutom när vi hade lugnt (rätt ofta) så drack vi sprit som vi inte betalade för..här får och gör nämligen barpersonalen det i alla barer..

Lördagen sov vi länge då vi visste det skulle bli full fart på kvällen. 150 extra gäster var inbjudna till ett födelsedagsparty. Vi började redan halv sju med att plocka fram och diska (i maskin) och putsa 150 Champangeglas. Var rätt lagom klara med det när de första gästerna började trilla in vid åtta.

Sen var det högt tempo hela kvällen tills det vi lämnade stället halv sex. Men så kul vi hade. Jag gillar ju när det är högt tempo. Hellre det än lugnt på jobb. Men jag ska aldrig bli servitris!! Jag sprang runt och plockade glas och tömde askkoppar som en galning. Och just det gjorde väl inget men så ska man balansera en bricka och trängas med folket samtidigt...men jag krossade bara ett glas! Och det gjorde jag när jag skulle ställa tillbaka dem på sin plats efter att de diskats. :D

Fick ta en del beställningar också när jag var ute vid borden för då passade ju folket på. Gick bra jag förstod och så. En del klarade jag helt själv som enkla saker men svårare drinkar så gick jag till Vicky så fick hon blanda. Dock blev ägaren: Johanna lite sur tror jag när jag stod vid kassan och slog in en beställning för hon sa åt mig att jag bara skulle plocka glas. Men just den beställningen kom från bartendern i den bakre baren så jag sa till henne det att Matteus sa åt mig att fixa det. Då sa hon att jag skulle säga till någon annan. Men det har jag ju sa jag, jag har bett Vicky göra drinkarna och hon ville jag skulle slå in dom. Inte vet jag vad problemet satt, trodde hon jag skulle sno pengar ur kassan eller? Isåfall kanske hon ska fundera på vad mitt riktiga jobb är?! Jag som har svår moralångest bara Vicky säger åt mig felparkera liksom... vilket vi gör ofta. Vi har ju svensk bil. Men jag vill alltid betala..

Jaja jag slutade i alla fall slå in saker i kassan vilket gjorde Vicky fick mer att göra och allt tog längre tid och gästerna fick dålig service. Men det är inte mitt problem...

Städkillen från fredagen dök upp och hejade glatt på mig med kindpussar. Här hälsar man så på folk man känner. Blev iof lite överraskad över att vi kände varann så bra efter en kväll ;). Dessutom är detta kindpussande inte lätt. I Polen är det 2 ibland 3 kindpussar. Med italienare alltid 3 tror jag det är. Med tyskar 2. Vårt svenska hej och eventuellt ta i hand är lättare men kanske lite stelt... :) I alla fall är det mycket att hålla reda på...hahaha

Pratade en del med honom under kvällen när jag inte hade något att göra, mot slutet så stod nästan alla runt baren och då hade jag ju inte så mycket disk att hämta in. Hur som helst så var han väldigt trevlig och när jag sedan fick veta han var tysk och inte österrikare så gick det upp ett ljus ;). Österrikare är inte riktigt lika lättpratade och jag var överlycklig över att jag förstod nästan allt han sa. Även om han inte direkt pratar högtyska, han är Thüringer (och ni som kan eran tyska fotboll fattar varför det är så speciellt. Om jag säger hans hemstad ligger några få mil från Erfurt så kanske det går upp ett Liljeholmens för er??) så är hans tyska ändå lättare att förstå. Och dessutom när jag inte förstod och frågade om 3-4 gånger vad han sa så var han tålmodig och sa om allt och på ett sätt det inte kändes pinsamt för mig heller. Bra träning! Eftersom han kunde nada engelska var jag ju tvungen leta fram tyska ord hela tiden.

Halv fyra dök åter stammisarna upp men då hade nästan alla födelsedagsgäster gått hem utom några som somnat...en satt och sov över bardisken och en i en soffa. Här låter man dom göra det och bråkar inte och då får man också en lugn stämning. Fast jag förstår det inte skulle funka i Sverige. Svenska killar kan liksom inte hantera alkohol på ett bra sätt.

I alla fall stammisarna köpte en Magnumflaska Champange och började dela ut drinkar. Ett tips: drick inte Cola hela kvällen och gå över på Champange med RedBull 2 timmar innan du ska gå och lägga dig. Speciellt inte om du dagen efter ska upp tidigt för att åka på backhoppning....

Lönen var något bättre ca 15 Euro i dricks. Sen ska jag få lön alternativt de drar av pris på vårt hotellrum också, alltså vanlig lön.

Vi lämnade baren åt Flos öde halv sex och gick och la oss. Vicky var som en Duracellkanin och babblade och babblade om 3S i en timme. Iof kunde jag inte heller sova så det gjorde inget. Men till slut blev hon tyst fast jag låg nog vaken minst 1 timme till. Kvart i elva ringde klockan. Fick jag 2 timmars sömn är jag glad. För mitt på morgonen började några jävla kyrkklockor dra igång också. Jag vaknar sällan av ljud eftersom jag är van sova på dagtid men de där klockorna hörde jag.

Backhoppningen och dagen vid Zell am See kommer i ett nytt inlägg.

söndag 19 oktober 2008

ich liebe dieses lied!



Ich warte schon so lange,
auf den einen Moment.
Ich bin auf der Suche,
nach 100 %.
Wann ist es endlich richtig,
wann macht es einen Sinn?!
Ich werde es erst wissen,
wenn ich angekommen bin.

Ich will sagen:

So soll es sein,
so kann es bleiben.
So habe ich es mir gewünscht.
Alles passt perfekt zusammen,
weil endlich alles stimmt
und mein Herz gefangen nimmt.

Wenn es da ist werd ich feiern.
Ich weiß da ist noch mehr.
Es liegt noch soviel vor mir.
Ich lauf noch hinterher.
Bis jetzt fühl ich nur die Hälfte,
von allem was geht.
Ich muss noch weitersuchen,
weil immernoch was fehlt.

Ich will sagen:

So soll es sein,
so kann es bleiben.
So habe ich es mir gewünscht.
Alles passt perfekt zusammen,
weil endlich alles stimmt
und mein Herz gefangen nimmt.

Ich weiß nicht wo du bist
oder wo du wohnst.
Aber eins ist sicher,
dass es sich lohnt.
Ich bete jede Nacht das ich dich finde.

Und du sagst:

So soll es sein,
so kann es bleiben.
So habe ich es mir gewünscht.
Alles passt perfekt zusammen,
weil endlich alles stimmt.

So soll es sein,
so kann es bleiben.
Genauso ist es gut.
Alles passt perfekt zusammen,
weil endlich alles in mir ruht.

Internetavbrott

Vi har varit utan nät på hotellet i två dagar. En längre rapport kommer men först imorgon. Är så trött.....drick inte Champange med RedBull precis innan du ska gå hem och lägga dig är ett tips...man somnar nämligen inte. Sovit 2 timmar idag. För vi var ju på Österrikiska mästerskapen och kollade idag. Kom i säng från jobbet imorse 06.45.

torsdag 16 oktober 2008

PENGAR!!!

Idag kom brevet från CSN till min syrra. Iof får jag bara för deltidsstudier men med lite plasma lämnande, lite extra jobb på Binis ibland (hoppas jag) och inte slösa på att äta dyrt ute så ska det gå ihop sig (jag har gjort en budget). Ja och inte för hög hyra. Får vi tag på bra hyra kan jag även åka på backhoppning annars inte. Men lära mig tyska går före. Backhoppningen får isåfall vänta.

Ja så ska jag ju ens hitta någonstans att bo också. Men nu verkar det mattas av och det är inte lika många som är och tittar på varje ledigt ställe har vi märkt.

Har pluggat 3-4 timmar idag. Grammatik och gjort min hemläxa klar.

onsdag 15 oktober 2008

Ja, ja, ja Piotr Trochowski!!

Gör man om Lu, lu, lu Lukas Podolski sången lite så funkar det även på Piotr!!

Han gjorde nämligen sitt första landslagsmål och Tysklands och matchens enda mål nu ikväll. Det är inte lätt spela fotboll mot en 10 manna backlinje....

Och Clemens fick spela mot slutet. Gahh så snygg! Nej men allvarligt kanske det här inlägget skulle vara...hihihi

Matchen då. Ballack spelade fast man hade varnat för att han inte skulle det pga vadskada. Klose fick utgå efter första halvlek. En walesare klev på hans fot så han fick en blodutgjutning. In kom Patrick Helmes och hade flera målchanser. Även Piotr hade flera innan han till sist fick in bollen i mål.

Jag tränade ju under tiden och jisses vad fort det gick. Man tänkte inte på att man gjorde något. Synd det inte alltid är spännande fotbollsmatcher när jag tränare.

Det blev: 45 min crosstrainer, 30 min cykel, 30 min gåband.

Innan det så var vi på skolan. Vicky satt med på min lektion. Idag hände det lite och vi gjorde massor. Bra, för innan har jag haft långtråkigt och funderat på att gå upp en nivå men vet jag inte har grammatiken och pratet för det. Vicky skällde på mig. Jag måste ta för mig mera och vara mera aktiv och vara snabb på att säga svaret. Ska försöka...

Idioto CSN...eller...

När jag hittar denna text pa CSN blev jag ännu mer förbannad :

Språkkursen ska vara på heltid om du studerar utanför EU
Det är skolan som avgör om kursen är på heltid. Heltid innebär oftast lektioner i sammanlagt 15-20 timmar per vecka. Om du läser en spåkkurs inom EU, behöver den för närvarande inte vara på heltid.


Sist jag kollade var da Österrike med i EU.....

De brakar ju pa mig och säger jag inte ska fa pengar för de inte anser kursen är pa heltid (nagot Universitetet här dock anser den är, vi gar 2 dagar i skolan men läser resten själv). Jag BEHÖVER ju för fasen inte ens läsa heltid ju! Kan de inte läsa sina egna regler innantill eller.... Dessutom star det ju svart pa vitt det är SKOLAN som avgör om kursen är pa heltid...

Nu ska här krigas!!

Fast jag maste fa beslutet först och det har inte dykt upp än fast det är skickat 9 oktober..nu har jag mailat och bett dem tala om vart och om de inte kan maila mig beslutet...

tisdag 14 oktober 2008

Det är dyrt att ha bil....

Fick ju lov gå upp tidigt imorse...halv åtta! Vicky vaknade med migränliknande huvudvärk och skickade iväg mig själv med bilen. Gick trots det bra. Jag fattade väl hälften av vad mekanikern sa men jag sa ja och nej lite här och där och det verkade passa för bilen blev lagad och allt! Men fucking 687 Euro gick det på! Nya bromsok och skivor RUNT OM!!! Gahhhh. Å andra sidan gjorde det varken till eller från då att bilen ramlade ner på däcket när jag bytte. För jag hade fått lov byta den skivan hur som helst..

Just nu är väl vågskålen 50-50 stanna eller åka hem...men man vill ju inte gärna ge upp. Och det är synd sumpa terminsavgiften på 480 Euro också. Just nu gör jag inget, avvaktar brevet från CSN som bör dyka upp imorgon eller absolut senast torsdag.
Ett annat alternativ är Binis (stället vi bor på nu). De söker personal från Sverige till säsongen (Malino hittade en platsannons på AMV och MSN:ade den till mig). Då får man boende oxå! Men jag har inte erfarenhet, jag har inte tyskan fullt ut och det är hårt jobb. Iof har jag aldrig varit rädd för att jobba. Men servera? Kan jag det. Jag städar nästan hellre rummen tror jag...får väl se hur det går i helgen när jag ska jobba extra i baren.

Imorgon match!! Jag måste se den på gymmet = jag ska gymma i 2 timmar....hahaha blir vältränad i alla fall... idag medan min bil var på service (8-13.30) så blev det CT 30 min, styrketräningsprogrammet ca 30 min, och cykel 30 min. Hade glömt handduken hemma fast jag la fram den så fick torka mig efter duschen med träningströjan. Gick det med. Sen har jag gått runt i Innsbruck flera timmar så motion har jag fått.

Nu är jag på UNI och Vicky är på ryska. Men har min dator med så alla bokstäver finns :)

måndag 13 oktober 2008

Lite kul i allt elände

Ringde ju hem för att höra om det fanns något brev till mig. Då berättade mamma vad det stått om Coc:n i Falun i lokaltidningarna. Så jag letade upp det på nätet och fick mig ett gott skratt. Speciellt över DD som jag erbjöd mig skriva för men där sportchefen var mer än lovligt korkad...jaja läs deras artikel och typ finn fem fel... *asg*

Dala Demokraten

Och genom sina två segrar i sista tävlingarna så snodde Lacky totalsegern från Eggi med 2 poäng! Det gjorde mig på lite bra humör i alla fall...

Totalt:
1) Daniel Lackner, Österrike, 459 poäng,
2) Markus Eggenhofer, do, 457,
3) Severin Freund, Tyskland, 393

Sen en mycket trist sak: Både Johan Erikson och Andreas Arén funderar på att lägga av :( fast jag förstår dom. Man kan inte leva på luft.

Det går bra det här.... :/

Ingenstans att bo, det vi har nu har vi tom 1 november, sen är det ju högsäsong och hotellrummen blir uthyrda (det hade visst blivit problem med lägenheten....), CSN har fint meddelat på mina sidor att besked är skickat till mig per brev (hade de inte lika gärna kunnat skriva det på sidan också kanske) och det brevet är skickat 9: e men inte dykt upp hos någon än. Förmodligen ett nej annars hade de bergis skrivit det eller skickat mail...och imorgon ska bilen in på verkstad. Vicky gissar på 100 Euro, jag på 4-500 Euro. Vi får väl se vem som har mest rätt.

Boendet är värst. Försök hitta två rum i en lägenhet eller lägenhet nu. Och vi vet inte ens vad och hur det är problem med lgh. Är den borta för alltid? Är det uppskjutet x antal månader eller vad?

Vicky lär ju kunna hitta rum. Men jag som "bara" ska vara här 3,5 månad till, inte pratar så bra tyska alls och knappt förstår österrikiska? Jo hej vad bra det lär gå...

--->Helena ni kanske kan ställa till med fest på jobbet! In worst case kommer jag hem i november.... :/

Så gör jag ett nytt försök nästa vinter....

söndag 12 oktober 2008

Vårt tillfälliga place

Jodå internet på rummet har vi. Skönt! Men gissa vilken TV-kanal vi inte har jo just det ZDF. Vi har så klart ARD (där matchen sändes igår, men de sänder varannan landskamp i varannan kanal) Nu hoppas jag på att gymmet har ZDF. Isåfall blir det 90 min där på onsdagkväll.
Här kommer bilder:

här kommer man in och har köksdelen till vänster

Efter köket är det toalett och rakt fram rummet/sängarna.


och balkong har vi med!