tisdag 31 mars 2009

Det gick bra

Först 30 min Crosstrainer och det var lite stelt i början men gjorde inte ont. Sen Core 30 min och det var 1-2 övningar som jag fick ta det lite lugnt i. Sen avslutade jag med 30 min Crosstrainer igen.

Men nu är det vila imorgon. Känner jag är matt i musklerna och då är ju risken stor man övergör det och skadar sig. Har planerat träna torsdag och det ska jag försöka med. För redan på söndag är det vila igen. Jobbar nämligen lörd-sönd natt och så spelar Werder Bremen klockan 17.00 på söndag så då hinner jag inte träna.

Nu har jag smort in ryggen med AloeVera liniment så just nu bränner det lite skönt.

Veterinärbesök

Idag har Julia varit på ett kolla upp besök. Hon går ju på sådana var tredje månad. Två blodprov får man svar på direkt, och det ena har jag glömt vad det var med det var bra hur som helst. Njurvärdet är lite högt och har stigit lite sen senaste kontrollen så nu ska jag prova speciell njurmat. Köpte tre påsar i olika smak får se om det duger åt Primadonnan. Gå-upp-i-vikt maten ratade hon ju.

Jag hade klockan på 08.00 idag för det måste gå ett antal timmar mellan hon får sin medicin och mellan de tar provet. Men sen la jag mig och sov igen! Vaknade vid 11-tiden sen igen, mer lagom tid.

Hon ville inte bli stucken idag och skrek och skrek. De andra på sjukhuset måste trott vi höll på med något plågsamt djurförsök. Nog för att hon brukar protestera lite men idag skrek hon verkligen högt och hjärtskärande. Och hela tre rör behövde de.

Sköldkörtelprovet skickas till Ultuna så det får jag svar på i slutet av veckan.

Var hur mycket djur som helst där så över 1 timme tog besöket innan vi var klara. Först tog ju en sköterska proven sen fick jag vänta på provsvaren och veterinären. Kom iof in senare än jag hade tid också.

Fick i alla fall ett recept nu som jag kan använda fyra gånger. Sist fick de ju faxa in ett, eftersom medicinen tar slut emellan kontrollerna och det kostade en tredjedel av medicinen. Sjukt dyrt. 83 spänn för att faxa ett recepet!

Nu ska jag byta till träningskläder och gå till gymmet. Får se hur det går, känner av ryggen idag. Som en lätt sträckning ungefär så bättre än vad det brukar vara men ändå inte helt bra. Har planerat Crosstrainer och Core idag.

måndag 30 mars 2009

Semester eller inte?! Lite tips på vägen......

Om ni tycker att det är långt kvar till semestern så läs detta och fundera, kanske ett alternativ för er inför semesterplaneringen.
Simuleringssemester ?

Tycker att du haft för lite semester? Här kommer några tips hur du kan förvandla ditt eget hem Till ett strålande semesterparadis och ställa in semestern i år !

Flygsemester:
Packa 20 kg sten i den mest otympliga resväskan du kan hitta.
Bär sedan runt på den ca 2 timmar i din lägenhet.
Sätt dig i en barnstol, bind fast armarna från armbågarna i armstöden och
be en så stor människa som möjligt att trängas bredvid dig.
Försök sedan att äta med kniv och gaffel ur en liten papplåda.
Be personen bredvid dig välta ett glas rödvin på dig och spy i en
papperspåse.

Utlandssemester:
Köp ett solariekort à 10 ggr och använd alla under en och samma dag.
Njut kvällen med mycket sprit eller måttligt intag av ricinolja och natten
med barhäng vid toalettstolen. Nästa morgon, gå ut barfota och trampa i
glas, vrid upp alla elementen på högsta värme och sitt sedan inne resten
av veckan med foten i vädret. Skriv kort till dina nära och kära och skryt
om hur varmt och skönt det är.

Alpsemester:
Ta på dig dina vinterkläder samt pjäxorna, försök sedan att tränga dig in
i garderoben med skidorna och stavarna på plats.
Kom ut ur garderoben och bränn din tunga på en mugg med för varm choklad.
Drick därefter öl och sprit på fastande mage.
Häll en hink med isbitar i trapporna och försök sedan att klara dig
bärandes stavarna och skidorna ner till nedre våningen.
Kortskrivning till nära och kära från sjukhuset precis som vid
utlandssemestern.

Golfsemester:
Ta på dig dina finaste utekläder och ge dig ut på en promenad i områdets
grönområden, helst där det finns buskar m.m.
Ta med en skottkärra full av paraplyer och munnen full av svordomar.
Regn är önskvärt. Bege dig sedan till områdets förortskrog för att ljuga
om golfsemestern.

Fiskesemester:
Tidigt på morgonkvisten, snubbla runt i närmaste stenröse.
Stick händerna i en taggig buske så att fingrarna blir fulla med små sår.
Blöt ner dina kläder och smörj in innehållet ur en gammal sillburk.
Återvänd hem utan fångst, frustrerad, trött och hungrig. Svordomar och
lögner som på golfsemestern.

Stugsemester:
Stanna hemma, stäng av elen och varmvattnet. Ät konserver varje dag direkt
ur burk och även rå korv.
Köp klipulver och riv dina lemmar blodiga.
Kladda på myggoljan för autentisk lukt.
Läs samma gamla Hemmets Journal från 1971 om och om igen.

Stugsemester med Bastukväll:
Samla några kraftiga gubbar i ett litet rum. En ställer sig i ett hörn av
rummet och fräser, resten pruttar, halsar Koskenkorva och skriker högljutt
sina åsikter om kvinnor, sprit och hur ofattbart stark en gubbe är, utan
att lyssna på de andra.

Simuleringssemester ger precis samma resultat som vilken traditionell
semester som helst: Du är riktigt glad över att komma tillbaka till jobbet
igen...

Kämpar på

Upp tidigt (för mig i alla fall) och var på gymmet innan lunch. Blev egen träning idag, jag jobbar em så min vanliga måndags Pump fick lov att utgå.

30 min Crosstrainer, jobbigt och segt i början men kom igång mer och mer. Sen 30 min blandade magövningar innan jag avslutade med 30 min CT igen. Nu gick det mycket lättare och tiden gick fort.

Fast nu är jag helt slut och sitter i soffan och mest väntar på att klockan ska bli 14.30 och det är dags att gå till jobbet. Hoppas på en lugn eftermiddag. Men sen är jag ledig i nästan 5 dagar så hur det än blir hinner jag ta igen det sen och ta det lugnt.

söndag 29 mars 2009

Ratata minnen

Lekt lite på Youtube. Och förutom alla roliga intervjuer jag hittade (mest från Werder TV men också från div tyska sportprogram) så hittade jag en massa Ratata låtar!

Sommartid

Inatt skulle man ha ställt om klockan. Glömde jag! Nu gjorde det inget, jag har ingen tid att passa förrän klockan 18.00 ikväll då jag ska på Body Pump. Så att jag trodde klockan var 11.00 när jag vaknade och den egentligen var 12.00 gjorde inte så himla mycket.

Men det är härligt att det nu blir ljusare en hel timme på kvällarna. Man är iof inte lika beroende av det när man inte har 2 hästar att rida på kvällarna men det är ändå skönt. Hela dygnet blir på något sätt längre när det är ljust länge. Speciellt för mig som oftast sover halva eller hela dagarna (pga att jag jobbar mest nätter). Än känns det dock inte som vår, vi har mycket snö kvar och så sent som i förrgår fick vi nästan 1 dm nypåfyllning av snön. Men nästa vecka kanske det skulle bli upp mot 10 grader varmt och isåfall går det fort.

Foooootbooooooll

Jag såg en Drömmatch igår. Själva tyckte de att de gjorde ett pliktspel. Ja okej, de hade kunnat göra dubbelt så många mål. Men alla dessa klacksparkar, passningar som gick som en klick smör genom det Lichtensteinska försvaret. Det var bara poesi. Tycker dock så synd om Mario som inte lyckades göra ett mål trots massor av chanser. Det liksom bara knyter sig för honom i landslaget.

Målen gjordes av Ballack, Jansen, Schweinsteiger och Podolski.
Matchens bäste spelare var Marcell Jansen som i Hamburg gjorts om till mittfältare (och börjat ösa in mål!) från vänsterback. Att han i sista sekunden lämnade Bayern var nog det bästa han gjort i sin karriär. Han har inte bara blivit en målspruta, det har också tagit honom tillbaka till landslaget och när han nu efter ett långt uppehåll fick starta en match så gjorde han det super helt enkelt.

Imorgon flyger de till Wales inför den matchen på onsdag. René Adler stannar hemma. Hans armbågsskada har blivit bättre men inte bra nog.

Sen såg jag faktiskt också Portugal - Sverige senare på kvällen. Jag menar, Deco är ändå Deco. Nu kom han visserligen inte in förrän i 60:e minuten men som han satte fart på mittfältet. Men Sverige spelade bra, och Lagerbäck måste ha slagit i huvudet eller nått, för han gav flera nya chansen och de gjorde inte bort sig, så han kanske kan fortsätta så?

lördag 28 mars 2009

Träningsblogg??

Min blogg börjar nästan bli en träningsblogg. Men just nu gör jag inte så mycket annat än att jobba, träna och följer Bundesliga. Det kanske blir mer framöver.

Har precis kommit hem från gymmet. Först 30 min Crosstrainer, sen 30 min blandade magövningar och så 30 min på Crosstrainern igen.

Var och handlade innan, så det har jag packat upp och nu ska jag hoppa in i duschen och sen laga mig lite mat.

Jag vill gå hem!!

Äntligen har det lugnat ner sig, alla fyllon och bråkstakare har gått hem. Nu är det bara drygt 1,5 timme kvar. Om 2 timmar ligger jag i sängen.

Är faktiskt ledig lördag och söndag. Nästa vecka jobbar jag bara tre dagar. Ska bli så skönt. Har jobbat många dagar nu på slutet. Jobbar måndag em sen går jag inte på förrän 22.45 på lördagen så nästan 5 dagars ledighet i rad har jag.

Senare idag blir det ett eget pass på gymmet och på kvällen VM-kval, Tyskland - Lichtenstein. Om jag inte blir jättesugen i sista sekunden att gå på medlemsfesten på gymmet. Men troligen inte. Är inte så kul gå dit själv. Då ser jag hellre på fotbollen.

fredag 27 mars 2009

Filmtajm!

Blev U571 inatt. Var superlängesen jag såg den så jag kom inte alls ihåg handlingen eller hur den slutar. Bra film i alla fall och Jon Bon Jovi har en roll i den.

Våren 1942 stod det Tredje Riket fortfarande på sin höjdpunkt. Stora delar av den europeiska kontinenten låg under Hitlers styre och den tyska fronten mot Sovjetunionen trängde sig allt längre österut. Medan Sovjet försökte slå tillbaka nazisterna, så kämpande USA och Storbritannien på västfronten. Eftersom USA bistod Storbritannien med förnödenheter blev amerikanska konvojer i Atlanten en vital del av krigföringen, särskilt efter att USA själva gått med i kriget, i december 1941. De tyska ubåtarna spred skräck hos de allierade konvojerna, tusentals fartyg torpederades och sänktes. Situationen förändrades dock när de allierade beslagtog den tyska krypteringsmaskinen Enigma. De tyska koderna började knäckas och slaget om Atlanten, och andra världskriget, fick en vändpunkt.I filmen U-571 får vi se hur det gick till, enligt Hollywood, när de allierade beslagtog krypteringsmaskinen Enigma. Filmen handlar om en amerikansk ubåtsbesättning som får i uppdrag att ta sig till en skadad tysk ubåt mitt i Atlanten iklädda tyska uniformer, överbemanna besättningen och beslagta krypteringsmaskinen innan den riktiga tyska hjälpen anländer.
Har nyss även sett Bolt. Bra den med.
Varje dag utsätts Bolts tolvåriga matte Penny för spektakulära kidnappningsförsök av den onde superskurken Dr Calico. Det är i alla fall vad
filmbolaget vill att hundstjärnan ska tro när de varje dag utsätter hans tolvåriga matte för noggrant arrangerade attacker. När stuntmännen och specialeffekterna är igång rusar Bolt till räddningen och hans imaginära
superkrafter räddar Penny ur knipan varenda gång. Det är bara det att allt är bluff. Bolt är ingen superhund. Efter att ha utsatts för ett elakt spratt av
seriens birollskatter forslas han från tryggheten i Hollywood till okända storstaden New York på andra sidan USA. Det är när han ska färdas hem som
äventyret – och mognaden till självinsikt – tar vid.
Jobbar inatt med men fredagnatt är det ju så någon film blir det inte. Nu ska ju alla hjärndöda ut och supa och slåss. Så det lär bli full fart hela natten. Lustigt det där hur få det är som kan hantera alkohol.......

Nu är det sluthoppat

Det var ju på gång redan innan vintersäsongen men båda blev övertalade. Men nu har i alla fall Andreas helt bestämt sig och även Johan lutar åt att avsluta sin karriär.

Och äntligen tar de bladet från munnen och säger sanningen om Wolfgang Hartmann. En sanning som man länge anat. Jag har varit helt säker på att det inte funkat med honom och nu vågar de berätta. Synd bara att det ska behöva gå så långt............ och ett redan svagt svenskt landslag blir ännu svagare.

Falu Kuriren:

Backkrisen är akut

Landslagshoppare slutar – mycket frän kritik mot förbundskaptenen

Andreas Arén har bestämt sig: Helgens SM i Örnsköldsvik och Sollefteå blir slutet på hans karriär.Johan Erikson tvekar, vill ha betänketid, men sätter ett stort frågetecken för framtiden.Faluns båda världscuphoppare kan ha gjort sina sista stortävlingar.Samtidigt riktar deras klubb, Holmens IF, mycket frän kritik mot landslagstränaren Wolfgang Hartmann för bristfälligt arbete.

I ett brev till Skidförbundet och Sveriges Olympiska Kommitté konstaterar kritiserar klubben att resultaten stått stilla men varför har inte utvärderats:

"Har aktivas syn på verksamheten avlyssnats? Har de ekonomiska resurserna disponerats rätt och effektivt?"

Andreas Arén gör ingen hemlighet av att samarbetssvårigheterna med landslagstränaren är en av anledningarna till att han på söndag kväll lägger undan hoppskidorna för alltid

- Vi har ju stått och stampat på samma fläck ganska länge nu. Att det inte har fungerat med Wolfgang är en anledning till att jag slutar efter den här SM-helgen. Att satsa på OS som det har varit nu känns hopplöst, säger Andreas.

- Dessutom måste jag ju kunna leva och försörja mig.

Johan Erikson kommer inte att hoppa SM i helgen. Han ska göra högskoleprovet.

- Att söka någon högskoleutbildning i höst är ett av mina alternativ. Men just nu är jag bara så trött på allt vad backhoppning heter så jag vill vänta med att säga något, säger Johan som ser fram mot lite solsemester i Thailand i stället.

- Jag vill avvakta och de vad som händer innan jag säger definitivt ja eller nej till en fortsättning.

Enligt vad tidningen erfar lär dock Johan Erikson inte fortsätta, i alla fall inte på elitnivå, om Wolfgang Hartmann är kvar som förbundstränare.

Holmens ordförande Per Balkåsen, som undertecknat klubbens skrivelse, ser oerhört allvarligt på situationen.

- Att våra två bästa hoppare slutar betyder mycket för hela klubben. De ungdomar vi har behöver ju ha några förebilder att se upp till.

I skrivelsen till SOK och förbundet kritiseras Hartmanns ledarskap hårt och det är ingen hemlighet att man vill få honom utbytt:

"Efter att vi samtalat med de aktiva framkommer ett missnöje som kan kopplas till brister i ledarskap. Glädje, trygghet och lagkänsla saknas."

- Jag hoppas verkligen att förbundet och SOK, som är med och finansierar Hartmann, verkligen utvärderar vad han gjort och inte gjort på ett relevant sätt, säger Balkåsen.

Holmens IF ser också konsekvenserna av dagens situation i ett längre lokalt perspektiv:

"Om ingenting förändras nu finns stor sannolikhet att INGA egna backhoppare finns att tillgå vid ett eventuellt skid-VM 2015 i Falun."

torsdag 26 mars 2009

Pilates på boll

Betyg: Skitkul! Speciellt balansövningarna. Och det som är så bra är att detta kan man själv pyssla med. Så om det är en dag man inte hittar någon kul klass och man istället väljer att ta ett pass på Crosstrainern kan jag själv hämta mig en boll och köra några övningar efter CT-passet.

Imorgon vet jag inte vad det blir. Finns ingen klass som passar mitt jobbschema. Så kanske lite CT och sen Pilates på boll. Eller så vilar jag imorgon och kör ett eget pass på lördag, då finns det nämligen inte heller någon klass som passar mig.

Och på kvällen (lördagen alltså) velar jag mellan om jag ska se landskampen Tyskland - Lichtenstein eller gå på medlemsfest på gymmet. Än så länge lutar det åt att fotbollen vinner. Men å andra sidan är det ny landskamp redan på onsdag. Lär ju se till att jag bestämt mig senast imorgon i alla fall, eftersom jag måste hinna anmäla mig.

Ska testa ny träningsform idag

Vaknade så sent att jag skulle fått lov att stressa till ChiBollen. Så jag valde istället att ta det lugnt och så testar jag Pilates på boll senare ikväll istället. Alltid kul att testa något nytt.

Sen blir det hem och duscha och äta innan Stockholm-Arlanda börjar. Gillar det programet skarpt. Kul att se bakom kulisserna och kul att se hur folk beter sig när flyg blir försenade eller går sönder. Vissa borde skämmas när de ser sig själv på TV:n sen...jobbar sedan natt idag igen. Var lugnt inatt, så vi såg Mission Impossible 3. Hade inte sett den innan. Helt okej film. Får se vad vi ser på för film idag. Vi brukar slå på DVD:n fram mot 03.00 för då brukar det bli tyst på både telefon och radio och man kan hänga med i en film.

Sitter just nu och tittar på Du är vad du äter där något pucko inte fattar att det är farligt att dricka 10 liter starksprit i veckan! Och lägg sen till all cider och öl som han också dricker. Han blev helt chockad när de berättade att han var beroende och om hur farligt det var. Ibland undrar man vad folk tänker med. Dessutom hade han helt missat hur mycket socker cider, vin och sprit innehåller.....

onsdag 25 mars 2009

Även Boenisch borta

Sebastian Boenisch som var uttagen till Tysklands U21-landslag (och som kommer till Sverige i sommar och spelar U21 EM och som jag gärna skulle se live) har åkt tillbaka till Bremen. Werder Bremen har ju haft ett tufft schema med UEFA-cup spel, DFB-pokalspel och ligaspel + många spelare uttagna i landslag.

Nu börjar sviterna komma. Redan har ju Markus Rosenberg, Torsten Frings och Mesut Özil fått lämna återbud till landslagsuppdrag. Idag var det Bastis tur att kasta in handduken. Han har känningar i ljumskarna och gemensamt har man tagit beslutet att det är bättre han åker hem och vilar sina ljumskar och tränar lite lätt under de här 14 dagarna som Bundesliga har uppehåll.

Fullt upp

Redan klockan 09.00 ringde klockan. Snabb frukost och iväg till gymmet för 1 timme Body Pump. Sen hade jag ungefär 30 min över innan jag skulle på kostkursen på samma ställe, så istället för att bara sitta och vänta tog jag 25 min på gåband. 4% lutning, fart 4,5 och 5,5.

Kostkursen var superbra, idag lärde vi oss koda innehållsförteckningar, fick sockerfakta och lära oss hur vi kan stå emot suget och känna skillnad på sug, hunger och törst.

Sen var jag iväg till djuraffären och köpte Julias nya transportbur. Snabbt hem med sakerna och sen var det tid för ansiktsbehandling. Nödvändigt men lite ångest fick jag allt när jag skulle betala. Blev nämligen även en ansiktskräm, scrubkräm och ansiktsmask + att jag färgade ögonbryn och fransar. Men nu har jag ju för ett tag framöver. Men nu när jag sparar som en galning för att kunna resa på fotbollsresa i höst känns det lite slösaktigt att lägga nästan 2000 kr på något om detta.

Nu ska jag lägga mig några timmar och sova. Ska jobba inatt och var ju som sagt uppe tidigt idag.

Nytt lyxåk

Fast inte till mig. Nepp, det är Primadonna som fått det. Den hon har nu är så stor och när hon kryper längst in är det knappt man får ut henne.

Tyvärr fanns den bara i rosa, inget fel på rosa, men Primadonnan är ju röd-vit. Så det kommer väl inte att 100% matcha.

Men den är mycket bättre praktiskt. Mindre och så kan man öppna upp hela sidan så man lätt får ut katten.

tisdag 24 mars 2009

Tisdag

Utbildningsdag/APT på jobbet hela dagen. Samma skit som vanligt. Vi sitter varje gång och diskuterar personalbristen, vår lokal som är utdömd (så illa är det!) av Arbetsmiljöverket osv osv men det händer liksom aldrig något. De har diskussionerna fanns redan när jag började här 2006 och redan då var de gamla. Stoppet sitter liksom högre upp i organisationen. Och där bryr man sig inte mycket om våra problem det märks.

Direkt efter skyndade jag mig till gymmet för att hinna vara med på Core som började 16.45. Jag tog dock inte spinningen direkt efter utan jag körde själv 30 min på Crosstrainer.

Nu ska jag duscha och sen slappa lite på soffan. Ska se klart One-to-one med Arjen Robben först bara.

måndag 23 mars 2009

Hedersuppdrag

Som vanligt är Werder Bremen spelare aktuella för en hel radda landslag. Denna gång kommer dessa att fattas på klubbträningarna några dagar framöver:

Tyskland: Per Mertesacker och Tim Wiese. Även Torsten Frings var uttagen men fick lämna återbud pga skada.

Finland: Petri Pasanen

Portugal: Hugo Almeida. Portugal möter ju Sverige och där var Markus Rosenberg nominerad men även han fick lämna skadeåterbud.

Danmark: Daniel Jensen

Grekland: Alexandros Tziolis

Tyskland U21: Sebastian Boenisch och Mesut Özil

Österrike: Sebastian Prödl

Måndag

Sov till halv ett sen åkte jag och hämtade upp mina föräldrar och vi var iväg till Tulavippan. Handlade på vägen hem så Prinsessan nu har välfyllt förråd med kattmat som duger.

Nu ska jag laga mig mat så den finns klar senare ikväll när jag kommer hem trött och slut efter Body Pump passet.

Projekt Runway på TV:n efter träningen och dusch sen blir det sängen. Har utbildningsdag på jobbet imorgon och börjar redan klockan 08.00. Mitt i nassen ju! :)


söndag 22 mars 2009

Fikat på stan

Mötte upp Helena vid 15.00 nere på stan för 1 timmes fika med prat. Vi valde Pralin och jag köpte en bananbakelse och ett glas Cola. Första Colan jag druckit på drygt 1 månad!

Nu har jag tvättstugan samtidigt som jag slökollar på söndagens Bundesliga match Schalke 04 - Hamburg.

Ska jobba natt senare.

Prinsessan Julia

Även numera kallad den lilla Primadonnan har nu bestämt sig för att den enda mat hon kan äta är Whiskas. Jag har massor av kattmat hemma. Men just Whiskas var väl det märke jag inte har en enda burk av (hade dock en men den tog slut imorse, efter att jag desperat provat massor av olika sorter). Så vad gör då den snälla ägaren. Jo hon sätter sig i bilen och åker till Statoil och köper en burk till (allt annat stängt just då) så katten - förlåt Primadonnan - har något att äta som passar även imorgon bitti, samt betalar ungefär dubbelt så mycket för burken också! Sen senare idag blir det att inköpa några burkar Whiskas, så får vi se hur lång tid det tar innan den ratas och någon annan sort är vad som föredras.

Och just med denna luddboll gäller inte devisen, nähä men ät när det passar då. För får man inte tappa ett enda gram (till skillnad mot matte som borde tappa massor) ja då kan man ställa vissa krav och linda omgivningen kring sin söta lilla tass......

Steg 1 - 3 på hur man gör så man får som man vill:

1. Man blir väldigt gammal
2. Man skaffar sig en livshotande sjukdom som man besegrar
3. Man tappar vikt under sin sjukdom så man inte får tappa ett gram mer

Sen är fältet fritt fram!

Mina djur har nog konspirerat sig. Julia och Action har nog en pakt! Han är också väldigt gammal, överlevt sin dödsdom med 12 år so far och tja lindar alla runt sina hovar.

lördag 21 mars 2009

To buy or not to buy?

Jag har ju den mörka. Jag har den gröna med Fritz på ryggen. Och jag är sugen på en vit med Boenisch på. De reas nu nämligen eftersom de byter tröjsponsor nästa säsong. Och årets tröjor är verkligen skitsnygga! Så har det inte varit alla år. Men tänk om nästa säsongs är supersnygg?!

Min bror har bestämt sig för att köpa den nya. Jag velar än. Ska fundera över helgen....

Markus missar VM-kvalet

Han drog ju på sig en skada i UEFA-cup matchen sist. Och nu är det klart den är värre än vad de trott. Kommer ta minst 1 vecka att läka. Fast å andra sidan så tycker ju jag personligen det är bättre för Bremen. Markus får i alla fall aldrig någon ärlig och varaktig chans i landslaget. Bättre då han läker ihop och kan göra nytta åt Werder.

Werder Bremen förlorade med 1-0 mot Dortmund, som satte målet efter en straff.

Även tyska lanslaget har fått ett återbud. Hertha Berlins Arne Friedrich får lov lämna återbud till Tysklands båda matcher pga skada.

Måste vara varmt i Dortmund

Alla spelare spelar i kortärmade tröjor och publiken sitter i t-shirts. Lite skillnad mot när vi var i Bremen 1 feb. Då hade jag thermobyxor och tjock jacka på mig och frös ändå. Längtar tills nästa gång i september, då kanske jag också kan sitta i t-shirt!

I väntan på match

Idag spelar Werder borta mot Dortmund. Hemma i Bremen blev det oavgjort 3-3. Man vann DFB-pokalen med 2-1.

När man igår eftermiddag satte sig på tåget (!) mot Dortmundsaknades Baumann, Rosenberg och Frings alla tre skadade och Naldo, avstängd. Men Werders ersättare har ju spelat lysande i andra viktiga matcher så jag hoppas på att Werders uppåtgående trend fortsätter även idag. Så hoppas jag att Clemens är med i laget igen efter en skadeperiod. Han är med i truppen i alla fall.

fredag 20 mars 2009

Lottningen

Vi "slipper" en heltysk kvarsfinal. Först i en ev semifinal kan Werder Bremen och Hamburger SV stöta på varandra. Men då måste först Werder slå Udinese som man möter hemma 9 april och borta 16 april. Hamburg möter Manchester City i sin kvartsfinal. Vinnarna i dessa två möten stöter alltså på varandra i en semifinal som spelas 30 april resp 7 maj.

Så här tycker Werders proffs om att möta Udinese:

Clemens Fritz:

"Unser Ziel ist es ins Finale zu kommen und auf dem Weg dahin ist es egal, gegen wen wir spielen müssen. Das Spiel gegen Udinese Calcio wird eine interessante Aufgabe gegen eine starke Mannschaft. Aufgrund der Vergangenheit könnte man sagen, dass uns italienische Mannschaften liegen."

Sebastian Boenisch:

"Wir haben die Auslosung alle interessiert verfolgt. Wir freuen uns, dass der Weg im UEFA-Cup weitergeht und jetzt wartet mit Udinese eine neue Aufgabe. Ich erwarte zwei interessante Spiele.

Im Hinspiel müssen wir wieder versuchen einen Vorteil aus dem Heimrecht zu machen und eine gute Ausgangsposition zu erzielen."

Claudio Pizarro:

"Wir wussten, dass im Viertelfinale auf jeden Fall ein starker Gegner auf uns wartet, deshalb war es egal, wer uns zugelost wird. Gegen Udinese Calcio müssen wir so spielen, wie zuletzt in den Pokal-Wettbewerben und in der Bundesliga, dann können wir es schaffen ins Halbfinale einziehen."

Per Mertesacker:

"Ich habe noch keine Erfahrungen mit Udinese Calcio gemacht. Fakt ist, dass es wieder die selbe Konstellation ist, wie zuvor. Wir spielen erst im Weser-Stadion. Wenn wir es schaffen vor heimischem Publikum eine gute Leistung abzuliefern, dann ist alles möglich."

Peter Niemeyer:

"Wir freuen uns, dass es ein internationaler Vergleich ist und kein innerdeutsches Duell gegen den HSV. Dazu könnte es erst im Halbfinale kommen, aber wenn man ins Finale möchte, dann muss man gegen jeden Gegner gewinnen.

Für die Fans ist es ein schönes Los. Italien ist ein schönes Land und für unsere Anhänger gut zu erreichen."

Fina fossingar

Kostade på mina stackars fötter lite idag. En äkta fotbehandling (vilket är helt annorlunda än en pedikyr). Annars är det ju oftast mina hästars fötter som det läggs drygt 2000 kr på var 6:e vecka. Men nu är de utlånade så nu fick mina fötter lite pengar lagda på sig. Så nu är de mjuka och fina.

Ska strax bege mig på ett Body Pump pass, sen jobba. Men först 30 min framför Galatasaray - Hamburg i UEFA-cupen (eftersändning). Idag klockan 13.00 lottas kvartsfinalerna.

torsdag 19 mars 2009

Uttagna till landskamper 28 mars och 1 april

Tor
Rene Adler, Bayer Leverkusen
Robert Enke, Hannover
Tim Wiese, Werder Bremen

Abwehr
Andreas Beck, TSG Hoffenheim
Arne Friedrich, Hertha BSC Berlin
Andreas Hinkel, Celtic Glasgow
Philipp Lahm, FC Bayern München
Per Mertesacker, Werder Bremen
Marcel Schäfer, VfL Wolfsburg
Serdar Tasci, VfB Stuttgart
Heiko Westermann, FC Schalke
Mittelfeld
Michael Ballack, FC Chelsea London
Torsten Frings, Werder Bremen
Thomas Hitzlsperger, VfB Stuttgart
Marcell Jansen, Hamburger SV
Marko Marin, Borussia Mönchengladbach
Simon Rolfes, Bayer 04 Leverkusen
Bastian Schweinsteiger, FC Bayern München
Piotr Trochowski, Hamburger SV

Angriff
Mario Gomez, VfB Stuttgart
Patrick Helmes, Bayer 04 Leverkusen
Stefan Kießling, Bayer 04 Leverkusen
Lukas Podolski, FC Bayern München

Provat på Easy Line

Eftersom jag jobbar eftermiddag kan jag inte gå på ChiBollen. Så jag har varit iväg och testat Easy Line. Det är cirkelträning med styrka och kondition. Var en helt okej lättare träning som passar mellan två hårda pass. Inte något jag kommer boka in i min kalender men om jag inte kan gå på något annat så kan jag mycket väl ta ett sådant här pass emellan.

Werder tog sig vidare i UEFA-cupen igår när man slog ut St Etienne. På fredag lottas nästa omgång. Och idag tar Jogi Löw ut laget inför de två landskamperna i mars. Återkommer om det när de släppt laget.

onsdag 18 mars 2009

BIA-mätning

I min kostkurs så ingår ju BIA-mätningar. I början varannan vecka, sen var tredje och mot slutet 1 gång i månaden. Idag var första efter "inmätningen". Det har gått 14 dagar.

Totalt visar vågen - 2kg. Men det är nu det fiffiga med dessa mätningar kommer in. För i rent fett har jag gått ner nästan 5 kg. Men samtidigt lagt på mig 2,9 kg muskler. Mer muskler = ännu bättre förbränning. Man ser alltså hela tiden att det är fett man tappar som man vill och inte muskler så man slutar förbränna för då stoppar ju till slut viktminskningen.

Och det underliga. Man äter massor! Första gången jag gjorde ett recept och la upp maten fick jag lov kolla om jag läst fel?! För det var så mycket mat, och framförallt kolhydrater (och så klart protein). Men som nu jakten går i media om hur "farligt" kolhydrater är så blev man ju något förvånad! Och speciellt idag när det visar att jag tappat nästan 5 kg rent fett på denna kolhydratbaserade kost...... :D


Vad innebär en BIA-mätning?
BIA (Bioelektrisk Impedans Analys) är en vetenskapligt erkänd metod att mäta kroppens sammansättning. Att göra en BIA-mätning tar bara någon minut och du känner ingenting. Två självhäftande elektroder fästes på handryggen och två på fotryggen. De kopplas till en BIA-mätare, som mäter motståndet i kroppsvätskan och dataprogrammet räknar ut, hur din kropp är sammansatt. Man ser fördelningen av fett, vätska och kroppscellmassa (till huvudsak muskelmassa). Det är viktigt att bara tappa fett men inte kroppscellmassa när du går ner i vikt, eftersom den styr mängden energi du behöver. Förloras kroppscellmassa råkar du ut för jojo-effekten när du återgår till att äta normalt. Med jojo-effekt menas att du går upp i vikt igen.

tisdag 17 mars 2009

Japp starkare är jag

Fascinerande att det går så fort! Ingen träningsvärk alls idag. Lite matt i musklerna men inte mer än så.

Tyvärr lyckades jag sova bort Corepasset. Ställde ingen klocka då jag var säker på att vakna i tid. Gick inte så bra, vaknade 16.20. Passet börjar 16.45.

Jobbar natt idag igen men är ledig på onsdag, min enda lediga dag denna veckan. Hade tänkt vila från träning imorgon men kör vilodagen idag och så tränar jag imorgon istället.

Träningschema

Nu har jag suttit och ritat ihop ett grund träningsschema. Det kommer ju inte alltid funka, ibland jobbar jag tex eftermiddag eller har jobbat natt (och kan då inte gå på pass redan kl 10 eller 12) och ibland är det match och ibland kan man inte av andra anledningar. Men grunden ser ut så här:

Måndagar: 19.30 Body Pump
Tisdagar: 16.45 Core + antingen cykel 30 min i grupp, eller 45 min själv Crosstrainer
Onsdagar: 10.00 Body Pump
Torsdagar: 17.15 ChiBoll
Fredagar: 12.00 Body Pump
Lördagar: VILODAG
Söndagar: 18.00 Body Pump

Jag kommer i möjligaste mån köra 5-6 dagar i veckan.

måndag 16 mars 2009

Tränad, mätt och belåten

Body Pump pass, god mat (ungsbakad lax, potatis, broccoli och blomkål), nyduschad och belåten. Dagen vore perfekt om det inte var så att jag om 1 timme måste gå till jobbet. Jag iof inget emot mitt jobb men en ledig natt är alltid nice. Men vi hade skitkul igår natt, tokade oss och skrattade mest så det blir nog kul inatt igen. Vi är nästan samma gäng som jobbar.

Känns som jag bara på en vecka redan blivit mycket starkare, kunde lättare hantera vikterna idag, men man ska väl inte säga för mycket, lär märkas imorgon. Men jag planerar gå på Corepasset i alla fall. Om jag sen tar cykelpasset direkt efter låter jag vara öppet än så länge.

Boenisch bakåtpass

Här kommer en snutt från matchen. De fyra mycket snygga målen och så årets bakåtpass av Sebastian Boenisch. Väl värt att se även för en icke fotbollsgalning.... Wieses min är obetalbar. Halvsuddig kopia, byter om jag hittar någon bättre sen.

Funkar inte videon finns en länk här: Bremen - Stuttgart highlights



söndag 15 mars 2009

Det tar emot att skriva detta men

rent sportsligt med resultat (om vi nu helt bortser från uppförande och attityd) så visst är Gregor Schlierenzauer suverän. Det är två tävlingar kvar i Världscupen men redan nu är det klart han vunnit den. Han kan max tappa 200 poäng och han leder med 262 poäng före Simon Ammann, Schweiz. Det är även klart att han blir tvåa. Skulle han inte ta några poäng alls är han redan nu 362 poäng före trean Wolfgang Loitzl, Österrike. Och även han är klar trea. För han leder också med mer än 200 poäng än fyran.

Så nästa helgs tävligar i Planica är inte ett dugg viktiga för Världscupsresultatet.

Äntligen en vinst i ligan igen.

Efter att inte ha lyckats vinna en enda match efter vinteruppehållet slog de idag till med en vinst. Och då en rejäl en. Däremot har de ju spela lysande i alla knock-out matcher, både i UEFA-cupen och i DFB-pokaln. Men idag funkade det även i serielunken. 4-0 på hemmaplan mot Stuttgart. Och Rosenberg som inte gjort mål på 12 matcher gjorde både 3-0 och 4-0 målet. 1-0 gjorde Diego på frispark och 2-0 dundrade Pizarro in på distans. Kanske kan Markusstartförtroende även i svenska landslaget. Fler från Werder kommer garanterat spela i diverse landslag; Merte, Frings och Wiese i tyska (ev Fritz också men mer osäkert), Jensen i danska, Pasanen i finska. Sen om sydamerika också VM-kvalar (har dålig koll på det) så även Diego, ev Naldo i Brasilien och Pizarro i Peru, Almeida i portugisiska osv osv och Schaaf får åter träna en 5-6 spelare bara. Vi får väl bara hoppas alla återvänder hela och friska (vilket inte har varit fallet de senaste gångerna).

Backlinjen var helt ny, Pasanen-Baumann-Prödl-Boenisch (både Merte och Clemens borta pga sjukdom/skador, Naldo avstängd). Och som om inte det räckte, Pasanen blev tidigt skadad så Boenisch fick byta kant och så tog inbytte Tosic hand om vänsterkanten. Basti gjorde även idag en riktigt bra match. Och årets bakåtpassning!! Ska se om jag kan hitta den på någon videosnutt sen.... :). Wiese såg rätt så förgrymmad ut på honom, det var dock ett mycket snyggt skott men åt fel håll....

En otroligt bra match! Vilken stämning det var på Weserstadion. Detta var en match man gärna hade sett på plats.

Effektiv

Jag har trots att jag bara varit vaken i drygt två timmar hunnit:

  • städa (dammsugit, torkat golv, gjort rent badrum)
  • byta sängkläder
  • färga håret
  • duschat
  • slängt sopor (sorterat och återvunnit)
  • packat jobbväskan

Känner mig effektiv. Måste gå ner på stan och köpa mjölk och så ska jag så klart se Werders match senare idag annars är jag klar med allt. Ser nu på skidflygningen från Vikersund.

Jag hade inte så jäkla fel trots allt!

Igår när Gregor Schlierenzauer hoppade 224 meter i Vikersund och föll i landningen (han föll även efter sitt första hopp som var på moderata 213 meter) så tyckte en del jag hade fel när jag tyckte att dels får man väl själv ta lite ansvar och inte bara braka på om man vet att man har landningsproblem och juryn inte har sänkt farten efter att Harri Olli hoppade 219 meter och enkelt gjorde en kontrollerad och bra telemarkslandning.

Idag så kommer det fram att Schlieri inte alls fått medhåll i sin kritik utan tvärtom han har kritiserats över sitt sätt att agera. Varken andra hoppare, tränare eller andra runt om i cirkuen har hållt med honom. Man kan nämligen utan problem hoppa 220 meter i Vikersund och de flesta (ja alla utom de gnälliga Ösisarna) tycker att juryn gjorde helt rätt!

Skönt veta jag inte alls var ute och cyklade eller resonerade fel.

Och ni som försvarar Gregor vad han än gör, ni ska veta han HATAR sina fans, han HATAR media och han är dum nog gå omkring och tala om det dessutom. Han ska bara veta att utan sina fans och utan media så skulle han knappast ha sina miljonsponsoravtal..... och så jäkla känd är han inte heller så han borde inte besvära sig för mycket (det är i några få länder i mellaneuropa liksom).

Jag kan gå ut här på stan och fråga runt och jag skulle få hålla på ett tag innan jag hittade någon som vet vem Gregor Schlierenzauer är (och då är det här en backhopparstad). Men frågade jag istället om de vet vem Fernando Torres, Lionel Messi eller Ronaldinho är så tar det inte långt stund innan jag hittar någon som vet. Inte heller om jag frågade om Adrus Veerpalu, Bode Miller eller Michael Greis skulle jag behöva fråga runt speciellt länge innan jag hittade någon som placerade dom i rätt sportgren.

lördag 14 mars 2009

Det blev operan

Och publikens röster "ställde" ju till det lite för flera av jurygruppernas favoriter. Rätt kul omröstning för en gångs skull. Oftast är det ju så att jury och publik har tänkt rätt lika. Detta kanske är vad som behövs för att det ska gå bättre i Eurovision än vad det gjort de sista åren för Sverige.

Skönt att inte Snälla, snälla vann i alla fall.


Melodifestivalen by moi

H.E.A.T - 1000 miles
En helt okej hårdrockslåt. Kommer vara i topp men tror inte den vinner.

Måns Zelmerlöw - Hope & Glory
CaraMia var bättre och han vann inte med den så näe Hope & Glory räcker inte ända fram.
Men en radiohit blir den lätt.

Alcazar -Stay the night
Klar vinnarchans och min favorit! Bra show.

EMD - Baby, Goodbye
Hur kunde de välja denna dåliga låt? Och showen är en katastrof!

Molly Sandén - Så vill stjärnorna
Sömnpiller, bra låt för toapaus.

Agnes - Love, love, love
Inte min stil alls. Kanske kan få lite idoltittarröster även om jag tror Måns och EMD får fler än Agnes.

Malena Ernman - La Voix
Cool låt, spelbolagens favorit. Kan mycket väl vinna.

Emilia - You´re my world
Ingen låt jag minns alls.

Caroline af Ugglas - Snälla, snälla
Låten är okej, dock ingen schlager och sångerskan ger mig rysningar (och inte av välbehag....)

Sofia - Alla
Kanonlåt. Om den hade representerat Grekland.....

Sarah Dawn Finer - Moving on
Fin ballad men inget att sända till Moskva

- 20 till 30 cm

Blev ju ingen träning, så det blev frisören. Gick ner på stan och chansade på att någon skulle ha en drop in tid. Och jag hade tur. På salong nr 2 hade de tid en halvtimme senare.

Så nu är det bortklippt en 20, 30 cm, jag har klippt lugg igen och det är också rejäl uppklippt. Jag är skitnöjd! Fick bort de tunna slitna topparna och massor av det svarta längst ut. Nu ska jag hålla mig till mellan/mörkt brunt. Färgade dock inte, det gör jag själv imorgon. Så bilden är utan färg kom ihåg det. Och jag är helt osminkad. Och gör världens fulaste min....hahaha. Ska ta en bättre bild imorgon men antar ni kanske är nyfikna?

Hinner inte idag för nu är det skidflygning från Vikersund, sen spelar Hertha - Bayer 04 och sen är det Melodifestivalen.

Ska lyssna igenom låtarna och göra ett Melodifestivalsinlägg sen.

Faaaaaan!

Jag som var så på G, la mig extra tidigt för att inte banga när klockan ringde 09.00. Jag fick SMS under natten som jag vaknade av och det ville jag ju inte nu när jag skulle upp tidigt så jag ställde om telefonen till ljudlöst. Och då måste jag lyckats meckat bort väckinställningen. För jag vaknade 10.21. Body Pumpen började 10.00......

Visst jag kan gå dit och ställa mig 1 timme på Crosstrainern men det är ju så urbota tråkigt. Jag som hade sett fram emot få ta ut mig på något roligt och sen kunna slappa och känna den härliga träningsvärken komma. Men nejhej så blev det inte.

Får väl städa rejält istället. Är ju lite träning det med. Fast inte lika kul.

fredag 13 mars 2009

I väntan på maten

I ugnen står klyftpotatis, lax fylld med philadelphia ost och ostgratinerad broccoli och blomkål. Till det Bob Mixx Päron & Melon saft samt grönsallad. Mums!! Ska bli så gott!

Är jättetrött gick av en lång radda nattpass imorse (hade iof en dag ledig mitt i men den känns inte som en ledig dag när man sover bort halva). Idag hockey framför TV:n. Ska försöka komma i säng tidigt ikväll men risken är väl det slår över och man blir övertrött.

Men det är BP klockan 10.00 imorgon och det är nytt program från imorgon så jag skulle gärna vilja gå på det passet. Sen kan man med gott samvete burra ner sig i soffan och glo på sport resten av dagen. Fast jag skulle behöva uppsöka en frisör å det snaraste. Men visst det går några veckor till det gör det ju. Har nte lyckats bestämma mig om jag bara ska toppa eller göra något radikalt. Det är jobbigt att ha långt hår på sommaren ju.

Idag igen

Så se upp! Det är ju så att varje år det inte är skottår så har februari och mars samma datum på samma veckodagar.

Jag är ledig nästan hela dagen, jobbar fram till 07.00 men sen är jag fri!

Werder Bremen slog St Etienne med 1-0 i UEFA-cupen igår. Ser bra ut inför returen, även om inget är säkert som vanligt. Jag menar jag tror Milan var rätt säkra på avancemang efter 1-1 på Weserstadion och så ledde man med 2-0 hemma. Men Werder gjorde 2-2 och så var det de som gick vidare. Men SVW var överlägsna fransmännen i spelet. Speciellt i första halvlek. Och det utan Clemens, Mesut och Per. Dessutom vann jag pengar på att de vann och att det inte blev fler mål än ett! :)

Kval i Norge var det igår också men jag råkade missa det. Hade sett fel när det började. Men men huvudsaken är ju man ser tävlingen.

torsdag 12 mars 2009

Spårlöst försvunnet

Nu har jag på mycket kort tid lyckats tappa bort:

1. En souvenir jag köpte i Kiel - jag vet så långt att jag hade den i en liten vit påse i bilen.
2. Mina skoinlägg. Jag vet exakt vilken väska jag packade ner dom i när jag åkte från Innsbruck.
3. Skattemärket till min bil. Jag hade det med mig förra veckan för att sätta dit det men då var det för kallt. Vad det sen tagit vägen vet i tusan?!

Och tro mig jag har letat som en galning efter alla tre sakerna. Får väl kalla in det tunga artelleriet! Mamma! Mammor hittar alltid allt.

Fast å andra sidan letade jag typ ett halvår efter min cykelnyckel. Jag visste precis att den hängde på en nyckelhållare. Men jag hittade inte den! En rätt stor rund platta. Jag var tom ner i källaren och tömde ALLA kartonger ifall jag glömde packa upp den när jag flyttade. Nu när jag kom hem i februari och öppnade mitt städskåp för att lägga in nått då hänger den där, långt ner på en krok! Tro mig jag har tittat i detta skåp många gånger! Både när jag letat och till vardags, utan att se den.....fattar inte hur jag missat den!

Börjar tro nån driver med mig......

Tog från Malin

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar! Lycka till!

1. Vad heter du? Annelie
2. Ett ord på 4 bokstäver? Anta
3. Flicknamn? Alexandra
4. Pojknamn? Andreas
5. Yrke? Apotekare
6. Färg? Aprikos
7. Klädesplagg? Aftonklänning
8. Mat? Apelsinkyckling med ris
9. Sak i badrummet? Avlopp
10. Plats/stad? Amsterdam
11. Orsak att vara sen? Ankomst försenad
12. Något man skriker? Aj!
13. Film? Americas Sweethearts
14. Något man dricker? Ananasjuice
15. Band? Abba
16. Djur? Apa
17. Gatunamn? Andra Storgatan
18. Bil? Audi
19. Sång? Alla flickor utom jag - Linda Bengtzing

onsdag 11 mars 2009

Den lilla Primadonnan

Har under natten petat i sig ungefär 1/3 av den ena burken kattmat från Djursjukhuset. Det fanns ju två olika sorter.

Idag dock så fick jag erbjuda 3 olika sorter innan vi hittade en som passade. Ja hon är grymt bortskämd men hon får verkligen inte tappa ett gram till, ska helst gå upp. Och den maten som var god igår, behöver inte vara god idag nämligen! Dyr i drift börjar hon bli den lilla Primadonnan! Här slängs mycket kattmat i onödan. Tyvärr vet jag inte innan vilken sort som är god idag utan man får prova sig fram. Annars hade jag skänkt dessa burkar till ett katthem eller nått.

Kostlära

Har varit på första kursträffen nu. Intressant. Många "sanningar" är inte sanningar längre. Kursledaren är molekylärbiolog (tror jag det var, någon slags biolog i alla fall) och berättade hur lurade vi blir av den miljardindustri som ligger bakom allt det vi äter. Ibland är fett farligt, ibland kolhydrater, ibland frukt osv osv. Nästa föreläsning är om lightprodukter. Allt light är inte bra men allt light är inte heller dåligt! (som nu ju är den "nya" sanningen).......

Tränade en timme efter. 30 min Crosstrainer, 15 min Floatingtrainer, 10 min magövningar och 10 min cykel.

tisdag 10 mars 2009

Träningsvärk, jadå

Jisses det känns i armar och lår idag kan man säga. Så idag vilar jag mig i form och imorgon är jag på det igen! Har varit ut i snöovädret och varit till Djursjukhuset och köpt en burk av varje sort så får jag se vilken av dom (om någon) som passar den lilla Primadonnan... ;)

Ser på backhoppningen från Kuopio, dock en rätt trist tillställning med mycket korta hopp. Juryn har satt alldeles för låg fart. Ska leta på en kul Champions Leauge match att se ikväll. Liverpool med Torres eller Bayern München med Basti, Lukas, Phil och Tim? Får se. Inte betämmt mig ännu.

Rivstart

Första timmen flög iväg på jobbet. Det drog igång direkt men nu har det lugnat ner sig lite.

Var på mitt första BP på länge idag (fast jag hade missuppfattat, nya programmet kör igång på lördag men va fasen det går ändå!). Var i alla fall skitkul och jobbigt! Precis som det ska vara. Lyckades få den instruktören som kör hårdast av alla också så här på en gång. Gick ner lite i vikter mot vad jag slutade med, är ju ändå nästan 6 månader sedan det sista passet, men kände jag nog rätt snabbt kan öka på till det jag hade när jag gjorde uppehållet.

måndag 9 mars 2009

Hinner inget

Det finns en nackdel med att göra många nätter i följd. När jag väl vaknat har en del saker stängt. Jag måste till Djursjukhuset och köpa speciell kattmat för katter som tappar i vikt pga sjukdom (åt Julia) men inte hann jag det idag inte.

Tur nog är det ett sent Body Pump pass klockan 19.30 så jag hinner med vettig träning i alla fall.

Har en ledig sovdag imorgon innan två nattpass igen. Får ta Djursjukhuset imorgon. Fast jag måste till jobbet ändå. Debriefingsamtal ang händelsen i söndags natt. Inte för att jag personligen känner jag behöver, jag har varit med om värre, utan alla som jobbat då måste gå.

Ska strax iväg och handla fisk åt Ida. Eller om jag ska lata till det och ta det innan träningen så kan jag ta bilen till Må Bättre. Fast det är nästan lika långt gå från parkeringen som hemifrån (jaja nästan nästan i alla fall...). Ja så får det bli, kvalet i Kuopio börjar visst precis!

söndag 8 mars 2009

I sista timmen

Slänger jag iväg ett inlägg så här på söndagen. Inte gjort många knop idag. Jobbade natt och ska jobba natt igen. Vi fick ju in ett kidnappningsdrama precis innan vi skulle gå hem (som ni säkert läst om i tidningarna) så vi kom ju hem lite senare. Man byter ju inte personal mitt i en stor händelse bara för att vår arbetstid är slut.

Jag har legat på soffan och kollat på backhoppning och fotboll sen sov jag 2 timmar till på kvällen i brist på annat typ.

Hoppas söndagnatten blir lugn och behaglig. Iof var lördagnatten det med, otroligt lugn för att vara en lördag men så smällde det till strax innan halv sju istället.

lördag 7 mars 2009

Min 50 lista - redan klar!!

Men jag hoppar utmana någon. Jag följer inte 5 bloggar från folk jag känner och okända människor vill jag inte utmana.

50. Jag har varit fotbollstok sen 1982. Då vann Italien VM i Spanien och jag var helt förtjust i Paolo Rossi
49. 1986 var det Danmark och Danish Dynamite som hade mina sympatier och det höll i sig ända till EM 1992 när de vann oväntat.
48. Tysklands landslag har jag gillat sen 1990 och VM i Italia
47. Jag har haft häst i 23 år i rad
46. "Alla" gissar min ålder till 25-26 år. Jag är född 1967!!! (nu svimmade några) :D
45. Jag avskyr varma drycker
44. Jag har noll koll på kändisar och mode, jag kör min egen stil
43. Jag sminkar mig kanske 1 gång i veckan högst (för lat för att göra det bara för att gå till jobbet och sätta på smink för att gå och träna kommer aldrig hända!)
42. Jag gillar språk och har läst italienska, spanska, tyska och engelska. Dock har jag svårt för det men tycker det är kul
41. Jag hade en gång över 1 miljon på mitt bankkonto (men sen drogs skatten.....så ungefär hälften blev kvar)
40. Jag är alldeles för godtrogen och har blivit rejält lurad på pengar flera gånger
39. Sedan dess litar jag inte på någon
38. Jag gillar mina syskon och vi gör gärna saker ihop men det kan gå långt mellan gångerna och vi har inte regelbunden kontakt
37. Jag är dålig på att ringa min vänner (tur de har överseende)
36. Vi flyttade i snitt vartannat år när jag var liten så jag har inga barndomskompisar kvar
35. Jag hatar mina gamla skolkamrater från högstadiet
34. Jag stortrivdes på gymnasiet
33. Jag är djurtokig och har/har haft; vandrande pinnar, fiskar, hamstrar, kaniner, häst, katt, undulater, zebrafinkar,
32. Jag gillar att vara ensam
31. Sprit är inte gott. Sprit dricker jag bara för att bli full (vilket å andra sidan inte sker ofta på ett år)
30. Jag har varit otroligt flygrädd och vägrade att flyga i många många år. Numera gillar jag det!
29. Trots flygrädslan kunde jag tänka mig bli pilot
28. Jag är inte rädd för sprutor eller blod men tycker det är jätteobehagligt just när snittet inför en operation läggs, så då blundar jag alltid om man ser det på TV tex.
27. Jag tror inte på Gud men jag tror på Karma
26. Är en bokmal.
25. Jag är jäkligt bra på att argumentera
24. Storstäder är inget för mig
23. Jag är inte rädd för att resa ensam och klarar mig bra även när det krånglar till sig
22. Jag avskyr människor som inte kan passa tider
21. Jag äter inga skaldjur
20. Jag förlåter eller glömmer aldrig!
19. Hämd är bra!
18. Dans är inte min grej
17. Jag har haft en hemsida med "blogg" sedan 1998. Tyvärr fattade jag inte man kunde tjäna pengar på det....och nu bloggar ju alla....
16. Både min bror och min syrra tävlade på hög nivå (hockey, fotboll resp hästhoppning) som unga men jag ha aldrig haft deras talang
15. Jag ogillar värme och reser inte på badsemestrar
14. Semester = sportupplevelse/sportresa
13. Jag har alltid min semester på hösten. Har aldrig haft en sommarsemester
12. Jag började jobba direkt efter gymnasiet som 18 åring
11. Jag gillar att handarbeta
10. Jag avskyr att köpa skor
09. Svensk fotboll har aldrig varit min grej med ett stort undantag! Tommy Svensson och hans landslag under EM92 och VM94
08. Enda svenska fotbollspelaren jag gillar är Markus Rosenberg
07. Jag är hockeyfantast med även om det mildrats med åren
06. Min drömresa är Hurtigruten
05. Jag gillar egentligen inte människor (naturligtvis finns det ju vissa undantag men rent generellt gillar jag inte människor)
04. Min drömman har Clemens Fritz ansikte, ögon och frisyr, Per Mertesackers längd, Simon Rolfes ben, Bastian Schweinsteigers kropp, Lukas Podolskis fotbollskunnande och nån NHL-stjärnas lön...hahaha
03. Jag har mitt jobb för att jag tycker det är kul
02. En bil är en sak som ska ta mig från punkt A till punkt B utan att krångla
01. Jag anser de flesta kändisar/idrottare/skådespelare/musiker är grymt överskattade och förbaskat otrevliga utan orsak. Glöm inte att det är era fans som gör er till just det ni är och ger er möjlighet hålla på med det ni gör OCH tjäna bra pengar på det!

Utmaning

Har ju blivit utmanad av Vickan att skriva 50 saker ni inte visste om mig. Hav förtröstan det kommer! Har bara lite problem att komma på så mycket som ni inte redan visste. Är ju inget kul skriva nått ni redan vet liksom. Lär få tid över inatt efter 03.00 när alla fyllskallar gått hem från krogen för då tystnar våra telefoner rätt markant.

fredag 6 mars 2009

Jag känner mig jättetrist

Men jag har inte så mycket att skriva om. Blev inget BP för jag vaknade med huvudvärk. Och egentligen är det jätteosmart att gå dit sista veckan på ett program när det är nytt från måndag.

Sen har jag jobbat så jag har inget kul att berätta. Fotboll imorgon och Werder spelar utan Clemens, Mesut, Torsten (alla tre skadade) och Naldo (avstängd).

Kollade just startlistan från Lahti (backhoppning) och ingen Havu så blev raskt även den tävlingen ointressant. Han hade ju hoppats på en comeback i Lahti.

Så totalt ointressant kan en dag i mitt liv vara. Händer inte ens något spännande på jobbet liksom.

Enda lite intressanta att berätta som jag har är att jag fått en idé och hoppas att Leverkusen inte spelar på samma dag som Werder där i september när vi ska till Tyskland. För isåfall kan vi klämma en match till! Och Bayer ser jag gärna, är mitt reservfavvolag ju! Fast som sagt hur spelschemat ser ut för nästa säsong vet man väl inte förrän i juli eller så.

torsdag 5 mars 2009

Body Jam

Nu har jag provat på Body Jam men nej det var inget för mig. Jag är alldeles för okordinerad för sånt! Men nu har jag i alla fall testat.

Imorgon blir det första Body Pump passet! Egentligen osmart då de från nästa vecka har ett nytt program men jag vill inte vänta.

onsdag 4 mars 2009

VfL Wolfsburg 2:5 Werder Bremen

Det ska visst vara en reservmålis i mål. Då spelar Werder lysande fotboll. Stort minus är dock att Clemens Fritz fick gå ut i 30:e minuten skadad. Hoppas han är snabbt tillbaka. Fast vänterbacken Sebastian Boenisch var väldigt bra på hans högerbacks plats.

Nu är man i semifinal i DFB-pokalen! Hamburg är också där efter vinst mot Wehen även Mainz är där då de slog ut Schalke. Mainz är enda laget kvar som inte spelar i Bundesliga. Just nu spelar Bayer mot Bayern och segraren där tar sig också vidare. Kommer ha ett halvt öga på den matchen under kvällen. Hejar helt klar på Bayer!

Ett möte klar, ett to go

Usch vad seg jag var i kroppen när jag fick lov att vakna och vara igång efter bara 3,5 timmes sömn. Men mötet gick bra och jag är nu vägd, mätt och BIA-undersökt. Går på "kurs" varje onsdag från nästa vecka.

Ska tillbaka igen vid 18.00 för möte med tränare. Sen snabbt hem och bänka mig framför DFB-pokalen. Som kommer bli en svår match. Werder Bremen får lov att ställa sin tredje målvakt i mål, en orutinerad som gör debut på den nivån. Har aldrig ens stått i en "vanlig" Bundesliga match. De möter Wolfsburg som så här långt har gjort en bra säsong. Dessutom har man bortmatch och Werders bortafacit har inte varit så lysande detta år. Men man gjorde ett under på bortaplan mot Milan med reservmålisen i målet så man kanske kan upprepa samma sak ikväll får vi hoppas.

Filmnatt

Vi har haft superlugnt hela natten så jag och Tobbe har roat oss med att se på film. Vi började med Youngblood, fortsatte med Cool Runnings och avslutade med Värsta Gänget. Bara sportfilmer råkade det bli. Hockey, Bob och Baseball.

Väntar på avlösning som bör komma inom 40 min i alla fall. Om 60 min ligger jag garanterat nerbäddad i min säng. Ska bli så sköööönt!

tisdag 3 mars 2009

Regn ute, mys inne

Sitter i soffan och väntar på att Mästarnas Mästare ska börja. Till höger på en kudde ligger Blubbolina ihoprullad och sover. På vänster sida ligger Ida i samma snurr. Ute regnar det lite sakta (helt onödigt då det ju snöade massor igår). Nu ska jag bara slappa i soffan de närmaste två timmarna innan det är dags att gå till jobbet.

Blir att sova kort imorgon då jag redan klockan 12.00 måste vara på MåBättre. Men är ju ledig onsdag-torsdag så det går bra.

Core och Spinning

Första gången jag provade det passet. Jag har ju gått på bara Core förut och för många år sedan gick jag 2 ggr i veckan på Spinning (min syrra var instruktör så man fick ju ställa upp...). Men just Spinning har aldrig varit en favorit hos mig. Trots cykelbyxor har jag alltid fått så ont i baken. Men 30 min Core följt av 30 min Spinning var super! Då blir det lagom långt så man får inte träsmak i baken. Det passet kommer jag helt klart gå på fler gånger.

måndag 2 mars 2009

Snö snö snö

Det har ramlat ner nästan 1 dm idag och när jag gick till jobbet för 1 timme sedan så snöade det fortfarande. Den här vintern kan man verkligen inte klaga på snöbrist i alla fall. Ser ju lovande ut inför Svenska Skidspelen om 4 veckor. Även om mycket hinner hända på 4 veckor.

Hoppas vi får lika mycket snö nästa vinter. Så jag får åka lite skidor.

Ändrade planer igen

De ringde från MåBättre och mötet är flyttat till onsdag. Blir en uppbokad dag. Möte vid lunch, möte med tränaren 18.00 och DFB-pokalen 19.00. Men jag hinner nog med allt.

Klantjag, ändrade planer

Usch sovit illa :(. Vaknade 02.50 med dunkande huvudvärk. Hade lite redan när jag gick och la mig men optimist som man är så tänkte jag det går över när jag sover. Så fick gå upp och ta två Treo. Sen har jag småvaknat hela tiden och vaknade helt redan vid 11.00.

Gick ner i tvättstugan 12.00 och skulle tvätta. Men maskinerna var redan i full gång. Tittade på schemat och då har jag lyckats boka tid mellan 17-21 inte 12-17 som jag trodde. Så det blir ingen Core idag, för jag måste tvätta. Men tar Core imorgon istället och sen spinning 30 min på det. Hinner som tur var tvätta klart innan Prenet mötet. Tvätten får torka medan jag är på det, så hämtar jag upp den på vägen hem.

Nu ska jag gå och lägga mig och se om jag kan sova 2 - 3 timmar till. Skulle behövas inför natten.

söndag 1 mars 2009

Kan man lägga sig och sova redan?

Blir ju lite fel när jag helst ska vara uppe länge idag för att sova länge imorgon då jag ska jobba natt. Men ska ta min nya bok och förflytta mig till sängen i alla fall. Men jag är jättetrött så får väl se hur länge jag orkar läsa. Får väl sova någon timme imorgon kväll ifall jag vaknar för tidigt.

Werder Bremen gjorde en bragd idag och höll 0-0 mot Bayern München efter att ha spelat med 10 man nästan hela matchen! Redan i 14:e minuten blev Naldo frilägesutvisad. Inte mycket att snacka om, helt rätt men gav ju matchen en helt annan profil. Pizarro lyckades dessutom från 6 meter missa öppet mål.....men Vander storspelade i Werders mål och det slutade 0-0. Allra roligast var att det gjorde att Bayern halkade ner till femte plats. Skadeglädje...nä men faktiskt jag gillar massor av Bayern spelare men inte laget Bayern. Även Hamburg förlorade sin match, precis som Bayer Leverkusen igår så nu leder Hertha Berlin Bundesliga. Ett lag helt utan "stora" namn. Man har en landslagsspelare i Arne Friedrich men annars är det mest okända namn.

Sporty Sunday

Vasaloppet, Femmilen, Bandy och Fotboll. Samt 45 min på Crosstrainern för mig. Kändes segt första 10 sen flöt det på enkelt. Så enkelt att jag blev sugen köra på längre men jag vet av erfarenhet att det straffar sig dagen efter ;). Så jag klev av efter 45 min som planerat. Man får ju ta det lite lugnt så här första veckan. Men det kliar i fingrarna att få ta ett BP-pass!

Var förbi Åhlens på hemvägen och kollade in bokrean. Köpte Zlatan är Zlatan. Jag gillar verkligen inte Zlatan, får se om denna bok kan ändra på det....hahaha.

Imorgon blir det Core men jag måste gå lite tidigare för jag ska på ett Prenet möte. Prenet är ett program där man bland annat avancerat mäter muskelmängd, vattenmängd och fettmängd i kroppen. Så man ser om det är fett, muskler eller vatten man tappar. Jag vill gå ner i vikt men är inte ett dugg intresserad av att tappa kilon i muskler eller vatten. Så jag funderar på att hoppa på detta program. Ska på infomöte imorgon.