söndag 31 maj 2009

Vilken dag!

Jag har suttit och grinat framför datorn och fånlett samtidigt. Tittat på fulla Werder Bremen spelare i nästan 2 timmar :D. Idag firades de på Domhof när de kom hem till Bremen med pokalen! Och ja, nästan alla var rätt dragna fortfarande. De flesta hade sovit 1 eller 2 timmar. Men de är de väl värda, nästan alla ska på semester, dock inte Messi och Basti, de ska på träningsläger inför U21-EM i Sverige.

När man inte kan vara där, får man ta det näst bästa dvs titta på livestream sändingen från Werder TV. Och ärligt så ser man ju bättre då än när man står på torget men stämningen får man ju inte alls på samma sätt! Men sitter man samtidigt och chattar med andra fans som inte kunde ta sig dit så blev det nära nog i alla fall!

Det märktes denna seger behövdes, att säsongen varit tung och att UEFA-cup finalförlusten satt hårt. Har sällan sett så glada, rörda och tårögda spelare. Jag undrar hur många liter öl de hällde ut över varandra och publiken?!

Sen har jag varit och tränat 2 timmar. Är ju med i Crazy Summer så det gäller samla träningsminuter.

Nu ska jag gratta min mamma på Mors Dag, dock är hon hopplös för hon vill inte ha present, blomma eller kort. Men ett grattis ska hon få i alla fall!

Och sen ska jag svara på ett väldigt speciellt meddelande........ ;)

Lite bilder från gårdagens firande











Rader ur två låtar

In Bremen fließt ein steter Strom
vorbei am Weserstadion.
Hier sind wir zu Haus,
hier geht's uns gut.
Denn Werder zaubert, siegt und lacht,
ja Werder ist die Fußballmacht.
Im Norden und im Rest der Republik.

WIR SIND WERDER BREMEN,
GRÜN-WEISS DAS EMBLEM,
WERDER,
DER MEISTER VON DER WESER,
DAS PHÄNOMEN!

*******

Werder Bremen lebenslang grün-weiß.
Wir gehörn zusammen ,
ihr seid cool und wir sind heiß !
Werder Bremen unser leben lang.
Und der DFB Pokal Sieger
kommt wieder mal vom Weserstrand !

~~~~~****~~~~~

Hier werden Stars gemacht und nicht gekauft !

lördag 30 maj 2009

GEWONNEN!!!


DFB-POKAL MEISTER 2009

SV WERDER BREMEN

BIG FINALE

Ikväll smäller det! I Berlin klockan 20.00 spelas den tyska cupfinlen mellan Werder Bremen - Bayer 04 Leverkusen. Båda lagen har gått urdåligt i Bundesliga och detta är bådas chans att nå en rejäl framgång denna säsong och även få spela internationellt nästa säsong.

Öppet Hus Djursjukhuset

Idag har firar Falu Djursjukhus 20 år med öppet hus. Nu hann jag bara vara där i 45 min för jag började jobba 11.00 så jag missade tyvärr en guidad rundtur inne på stället tex.

Men jag hann få en massa gåvor. De öste saker på en! Och så passade jag på att köpa Julias specialmat till 20% rabatt.

Fick bland annat: solskydd, matskålar, pennor, leksaker, karbinhakar, nyckelringar, jättefina kassar/väskor (inte sådana man bara bär hem saker i utan man kan använda dom även sen).

fredag 29 maj 2009

Ha, jag är för jävla bra!

Vadå lite självskryt kan man väl få ägna sig åt när man:

  1. Varit och tränat 1,5 timme
  2. Gjort nyttig mat, blir röran jag skrev om igår som blandas ner varm i en sallad på vitkål, salladsärtor, kikärtor, isbergssallad, gurka, paprika, morot, kronärtskocksbottnar, alfalfagroddar och fetaost.
  3. Har löst Bremen problemet på ett smart sätt så jag får det som jag ville ha och som bara finns där!

Ser just nu på Kina - Tyskland en vänskapsmatch (1-1 20 min in i första halvlek). Men inga Bremen och inga Leverkusen spelare är ju med. Men en massa andra kul! Så datorn får följa med till jobbet och så hoppas jag att jag får sitta vid bord 2 (bara dit externa datorkabeln når).

torsdag 28 maj 2009

Mat

Idag flöder skrivandet ;). Tänkte dela med mig av min egna lilla röra jag just gjort.

500 gr köttfärs
4 chorizo korvar
1 pkt bacon
1 gul lök
1 röd lök

stek allt i stekpanna, krydda med chilikrydda och vitlökssalt.

Koka samtidigt 4 portioner qinoa och i en annan kastrull blomkål och broccoli (fryst).

Rör ner allt i en stor bunke tillsammans med:

1 burk skivade champinjoner
1 burk majs
1 burk skivade vattenkastanjer
1 burk bambuskott (skivade el strimlade)

Ha i kinesisk soja efter behag ät och njut!!

Funkar superbra att frysa och värma i micro också och en sådan här röra brukar bli ca 8 portioner.

Jag brukar äta en rejäl sallad till av isbergssallad, gurka, morot och röd & gul paprika, blandat med olivolja.

Mitt nya sovhörn

Nu med alla trikots på väggen. Det fattas bara en tysk EM-trikot sen är väggen komplett. Ja om jag nu inte köper en till trikot i september också då när Werders nya för denna säsong finns och jag är i Bremen....

.

Men åååååå

så glömsk jag är! Hade tre ärenden på stan, lyckades glömma ett! Kom på nu när jag kom hem att jag missade hämta ut mitt paket på ICA! Så efter min dusch och hårtoning ska jag hoppa upp på cykeln och hämta ut det. Eller kanske så låter jag det ligga där till imorgon....

Har i alla fall anmält mig till Crazy Summer nu. Det höll jag också på att glömma bort, har missat det två dagar i rad nu och snart går anmälningstiden ut.....

Jag är väl ändå lite väl ung för att vara senil eller hur?? Skyller på att jag har mycket att göra....

Nu ska jag försöka få någon människa i Bremen att göra mig en tjänst. Synd jag inte känner någon där, utan måste försöka övertala och lita på en helt okänd person, haha vet inte ens vem än, måste ragga upp någon och fråga! Men inte annat att göra när man vill ha något som bara finns där och man själv befinner sig flera hundra mil därifrån. Jag vet precis vad jag skulle göra om jag vann 10 miljoner. Flytta!!! Synd jag inte ens spelar. Kanske ska börja satsa en tjuga på lotto eller så varje helg?

Dags att säga hej då till:

Diego (den svikaren *hmpf*) och Frank Baumann. Baumi kommer dock efter ett halvårs ledighet att komma tillbaka till Werder Bremen och jobba som assistent till Klaus Allofs, som är Geschäftsführer Profifußball, typ högste chefen för proffsfotbollen inom Werder. Baumi har spelat proffissionellt hos Bremen i 10 år. Lika länge som Thomas Schaaf varit tränare i Werder, och han kommer hålla på ett par år till. Hans kontrakt som går ut 2010 vill man förlänga. Thomas Schaaf ÄR Werder Bremen. Sen 1972 har han varit i klubben. Först som spelare, sen som tränare.

Sen rycker tydligen Olympic Marsielle i Naldo men där har väl inte ens kontakter tagits vad jag vet. Just nu lär inget hända heller då alla bara håller på med förberedelser inför lördagens tyska cupfinal.

Vilka kommer då? Ja än så länge kanske Marko Marin, han vill till Werder och Werder vill ha honom men allt hänger på vad hans klubb Gladbach vill ha betalt. Man jobbar också på att få behålla Pizarro som man lånat från Chelsea. Sen kommer ju de utlånade Sanongo och Said Husejinovic tillbaka, dock har ingen av dom gjort succé i sina utlånade klubbar, så någon tillgång för startelvan är de inte. Enligt rykten jagar Bremen också Marko Mandzukic.

Oviss framtid har också Martin Harnik och Markus Rosenberg enligt tysk press. Ingen av dom har övertygat i Werders anfall denna säsong. Alex Tziolis köpoption från Panatinaikos utnyttjade inte Werder. Man är dock fortfarande intresserad av att köpa honom men inte för det pris som fanns i den, då man tycker han inte utvecklas så bra under det halvår han varit i Bremen. Ett byte diskuteras också att Panatinaikos får Dusko Tosic och Bremen Alexandros.

Ja det var väl de transferrykten jag vet om Werder Bremen i dagsläget.

Ösregn hela förmiddagen

Fast just nu uppehåll så får se om jag kan cykla eller om jag måste gå till gymmet idag (man blir ju mer blöt om man cyklar) men på vägen ska jag stanna till på stan. Måste hämta ut mer medicin till Blubbo och så ska jag köpa hårfärg, eller rättare sagt toning. Tänker låta färgen långsamt växa ur mitt hår och satsa på toning framöver.

För övrigt är jag trött. Minns inte ens att jag stängde av väckarklockan vid 10-tiden. Vid 12.00 var Blubboline hungrig och kom och petade på mig så då masade jag mig upp. Låg väl och hostade till 3-4 tiden imorse igen. Fast det är trots det mycket bättre. Nu är det bara när jag lägger mig i sängen det sätter igång. Och fast jag pallade upp med kuddar så jag mer satt än låg så hostade jag. Otroligt irriterande! Så jag ska göra en raid bland hyllorna hos Apoteket när jag ändå är där och hämtar ut medicin till katten.

Om bara solen ville komma nu skulle jag ge mig ut och fota regndroppar. Men det är så jämtgrått så det lär väl inte inträffa.

onsdag 27 maj 2009

Investera i sig själv

Det ska jag göra. Har bokat 3 timmar med en personlig tränare á 575 kr. Lustigt för utan att blinka slängde jag förut upp den summan regelbundet på mina hästar. Men när jag ska lägga det på mig själv föregås det av en massa tänkande. Men nu har jag bestämt mig. Ska jag träna, ska jag i alla fall göra det på bästa sätt!

Så 1 timme per gång vid 3 tillfällen (till att börja med, sen kommer vi ju ha uppföljningsträffar ibland) kommer hon gå igenom en massa. Först kolla min kropp, vad har jag för styrkor/svagheter, bålstabilitet osv. Hur tränar jag för att det ska bli optimalt för min kropp? Hur ska jag äta innan och efter osv. Sen får jag ett schema på träningspass, mattider och vilodagar. Tror det blir bra. Första passet är på tisdag nästa vecka.

Var ju BIA-mätning idag och trots sjukdom, glassätande (rätt mycket då jag inte fick i mig mat då) samt vila från träning i 4 veckor, hade jag i kilo gått upp 0,7 men tappat i rent fett 0,6. Så det visar ju att den träning jag hållt på med har brytit ner min kropp, inte byggt upp den och nej jag kommer inte se ut som en bodybuilder, bara vältränad. För när jag i viloläge och med onyttiga matvanor tappar fett och lägger på min muskler ja då är det något fel på träningen. Något min PT (haha lyxigt kunna säga man har en PT) bekräftade.

Men det har ändå varit bra, min träning, på så sätt att jag har kommit igång, kommit på att jag vill träna och tycker det är kul. Nu ska jag bara göra det på bästa sätt också.

tisdag 26 maj 2009

Det här har jag väntat på!

Länge!! Snart vågar jag boka mig en tid igen. Jag har hål jag vet om. Men glöm att jag går till en traditionell tandläkare. Jag betalar gärna mer bara jag slipper borren. Nu verkar det bli vanligare och vanligare så jag ska börja kolla runt och se om det finns någon här i närheten.


För övrigt har jag och Vicky avslöjat en bluff Sebastian BoenischFejsan. Haha var inte så svårt men bruden som låg bakom var så lättavslöjad. Och när man hintade om att det var fejk (eller knappt det ens) så blev man raskt raderad! Hahahaha. Fattar inte ens att någon gått på att det skulle vara den äkta Basti liksom med tanke på vilka foton som låg där, infon som fanns på sida och vilka och hur han addade "vänner". Men det roar tydligen någon.

För övrigt har jag varit runt och storhandlat lite här och där samt hämtat ut min fotbollsbiljett. Även börjat planera in när jag ska kunna besöka/träffa Vickan nästa gång. Ev blir det i Graz 11 juli. Tränat har jag också hunnit med. Imorgon är det BIA-mätning igen och jag ska även be att få boka en tid med min tränare så jag kan få ett effektivare träningsprogram.

Och idag kom mina Werder saker!! Levererade vid dörren. Jag låg och halvsov när DHL-killen knackade på, min ringklocka funkar ej och jag lagar den ej eftersom jag sover på dagtid så jag är nöjd med att de får knacka. Sover jag djupt hör jag det ej nämligen. Men jag hörde honom och skuttade upp. Måste sett trött ut för han undrade om han störde! Haha nejdå sa jag, jag är skiftjobbare men faktiskt ledig idag men har svårt för att gå upp i vettig tid. Han var här vid 13-tiden.......

Nu har jag en grön (borta) Fritz tröja och en vit (hemma) Boenisch tröja och en svart (event) tröja utan namn.

måndag 25 maj 2009

Köpt BUFF

Funderat på det ett tag men nu slog jag till. En original, ljusblå och en UV protection & coolmax, lime. Sen blev jag lite sugen på den med älgar och flaggan också men den tog jag inte. Nu i alla fall ;)

Nu har det nått pressen så nu kan jag också skriva om det

Besparingarna som The Big Boss på mitt jobb föreslagit. Man garvar....för väldigt mycket pengar togs det fram en värdegrund inom Polisen (ja i hela Sverige, jag hade tur och befann mig i Österrike då och slapp eländet) men då sparades det inte på kulorna. Alla anställda runt om skeppades iväg 2 dagar och skulle ta fram tre ord. Det beslutet kom iof från Stockholm och ja storstäderna har inte detta problem det vet jag men ändå. I alla fall dessa ord, jag vet inte ens vilka de är fast vi fått (en för ännu mer pengar) upptryckt fin broschyr om den. Men ett ord är i alla fall TILLGÄNGLIGHET. Det är minns jag och det är därför jag garvar.

Dalarna ska spara pengar genom att:

1. Inte ta emot så många aspiranter som RPS vill och har bestämt
2. Säga upp civila som idag sköter arrester, receptioner och service (tex garagepersonal), totalt 25 st till en början...
3. vilket gör att de poliser i blå tjänst som finns idag blir ännu färre, då de ska vara inne och jobba på dessa ställen istället för ute och jobba på fältet.

Det var det där med tillgängligheten att ringa oss och få svaret; jag kan tyvärr inte skicka någon polis för jag har ingen att skicka.... kanske inte riktigt vad man vill höra när man ringer 112 och larmar om rattfyllor, pågående misshandel och pågående inbrott?

Jaja jag gissar debatten kommer att dra igång av bara helvete här i pressen nu. Själv har jag läst rapporten flera gånger och jag får då inte ihop det. Kan bero på att det inte finns en kostnads- och/eller besparingskalkyl alls i den...

29 maj är det i alla fall dags för DOMEDAGEN!

Jag gillar mitt jobb men ibland undrar jag varför. Underbemannande, lågavlönade, mycket stor personalomsättning, undermålig arbetslokal, inget satsas på oss, inga framtidsvisioner för LKC, ingen kontinuitet, på 3 år har jag haft 6 chefer, ingen vill stanna, undrar varför *asg*. Lägg dessutom till att skäll från allmänheten bara ökar och öka pga det jag beskrivit ovan.

Jag är nog maschoshist. Fast jag kan inte ens stava till det....

söndag 24 maj 2009

Perfect little world

Jag är nytränad, nyduschad och mätt. En nästan helt perfekt liten värld....om det inte vore för att jag börjar jobba om 1,5 timme. Ja iof nu har jag inte så mycket emot mitt jobb, men just idag hade det varit skönt att gå och lägga sig om en sisådär 3 timmar istället för om 10 timmar.

Har i alla fall bestämt mig för att det får bli buss till Göteborg. Jag har aldrig hittills lyckats åka tåg utan förseningar och med två byten så gissar jag att min tidsvinst skulle bli så liten så det motiverar inte dubbla priset. Dessutom kan jag istället med gott samvete köpa mig en tysk landslagströja istället :), ska strax surfa vidare till dfb.de och beställa hem en. Hoppas jag hinner få den innan jag ska iväg.

Dagens träning:

30 min CT, medelpuls 130, 350 kcal, program 3, nivå 2
30 min cykel, medelpuls 145, 250 kcal, program 3, nivå 6
30 min gåband, medelpuls 140, 280 kcal, 4% lutning, fart 5,0

Hittade detta på nätet

Efter UEFA-cup finalen:
(jag har dock lagt in namnen i parentes, alla har ju inte det i minnet precis...)

Tut mir so leid
Für
Die 23 (Almeida), die vor lauter Mosern die Sperre vergessen hat
Die 1 (Wiese), die es mal allen zeigen wollte
Die 15 (Prödl), die zu große Fußstapfen unter den Füßen hatte
Die 22 (Frings), die lieber tot als Zweiter geworden wäre
Die 10 (Diego), die nicht durfte und bestimmt bald viel zu viel Geld verdienen wird um glücklich zu sein
Die 11 (Özil). Armer kleiner großer Junge.
Die 4 (Naldo). Verdammt. Fußballgott. Entthront.
Die 3 (Pasanen), konnte nix mehr machen, war zu spät und Fritze zu gut
Die 8 (Fritz). Endlich aufgewacht nach dieser Dürre, leider hat es nichts genutzt.
Die 2 (Boenisch), einfach nur, weil er so ein Herz hat. Eins zum Kämpfen und zum Scheinen. Ganz sicher.
Die 25 (Niemeyer), er kriegt seine Chance vielleicht wieder. Sicherer wäre sie mit dem Sieg gewesen.
Die 24 (Pizarro). Für alle nicht gegebenen Tore.
Die 9 (Rosenberg), weil es einfach nicht mehr klappt
Die 14 (Hunt), weil es einfach nie lange dauert bis zur nächsten Blessur
Die 16 (Tziolis). Yamas, das nächste Mal bitte genauer.

Und
Die 6 (Baumann). Einfach weil es so schön gewesen wäre.

Copyright: Schnixeria

Sen glömde hon iof Die 29 (Mertesacker), som skadad fick titta på från läktaren

lördag 23 maj 2009

15 Juni är jag i Göteborg!

Och ser matchen Spanien - Tyskland U21-EM på Gamla Ullevi.

Boende och biljett är fixat. Nu ska jag bara välja om jag ska åka tåg 6,5 timme för 900 kr eller buss 8,5 timme för 500 kr. Buss tar längre tid men är inga byten.

Ska jag åka tåg måste jag göra två tågbyten varje resa och eftersom både SJ och Tågkompaniet är inblandade så vet man ju att det är en stor risk att lyckas missa en anslutning pga sent tåg (de två väntar nämligen inte in varandras tåg....)

Men det är ju ingen brådska att bestämma sig över det nu. Tyvärr finns inte Falun-Göteborg tågbiljetter att fynda hem på Tradera.

Jag är faktiskt ledig både när semi och final går med MEN har gjort natt innan båda dagarna så isåfall måste jag åka direkt från jobbet till tåget/bussen och åka. Och semi går i Helsingborg/Göteborg och finalen i Malmö. Lite längre ta sig till H-borg och Malmö liksom....och man vet så sent i vilken semi och om Tyskland ska spela. Kanske ska bara sikta in mig på finalen hur som helst. Men det är en senare fråga. En match får jag se i alla fall!!

Bundesliga 2008/2009 är över

MÄSTARE: WOLFSBURG (för första gången)

**Champions Leauge:
1 Wolfsburg 69
2 Bayern München 67

***kval CL:
3 Stuttgart 64

**UEFA-cup:
4 Hertha Berlin 63
5 Hamburg 61

**
6 Borussia Dortmund 59
7 Hoffenheim 55
8 Schalke 04 50
9 Bayer 04 Leverkusen 49
10 Werder Bremen 45
11 Hannover 96 40
12 Köln 39
13 Frankfurt 33
14 Bochum 32
15 Borussia Mönchengladbach 31

***kvala
16 Cottbus 30
***nedflyttning
17 Karlsruhe 29
18 Bielefeld 28

fredag 22 maj 2009

Dagens träning utan hosta!

Fan det tar sig! Dock hostar jag fortfarande rätt mycket på nätterna men det är helt okej på dagarna faktiskt. Läste i någon tidning att ett ämne som finns i mörk choklad kan dämpa hosta (teobromin, är tre gånger så effektivt som kodein som finns i hostmedin enl engelsk studie) så jag har varit och köpt mig en kaka mörk choklad på vägen hem från gymmet. Nu tar jag till alla chanser som finns för att bli av med skiten! Känns som en billig och riskfri grej att prova faktiskt. Fast jag kör med både hängslen och livrem. Både hostmedicin och mörkt choklad stoppar jag i mig innan sänggående.

Gymmet där jag idag började med 30 min Crosstrainer, sen 30 min cykel och avslutade med 30 min löpband (där jag dock går, inte springer). Men 1,5 timmes träning, ca 700 kcal brända och ingen hosta!! jippie!!

Nu ska jag fixa mat inför natten (äggvita och surdegsbröd, som måste ätas före 01.30) och sen ska jag packa väskan och cykla till jobbet. Jobbar natt hela helgen. Fast det ska visst regna varenda dag så det känns helt okej då.

Steh auf, wenn du am Boden bist

Har en idé om vad jag ska göra med denna låten + bilder från UEFA-cup finalen och för att se framåt mot DFB-pokalens final men just nu hinner jag inte det så ni får hålla till godo med den officiella videon så länge. Jäkla bra låt hur som helst!

Ösregn

Det har vräkt ner regn hela dagen och jag har väntat på ett uppehåll så jag kan cykla iväg och träna. Men börjar inse jag får nog ta paraflaxet och gå dit istället om det ska bli något tränat idag, och det ska det! Endorfinerna efter mitt pass igår gjorde att dagen blev mycket bättre än vad jag hade trott, dagen efter det nesliga finalförlusten i UEFA-cupen.

Tröstshoppade lite på nätet igår, lite kläder och två fina ljuslyktor, bilder kommer när det kommit hem. Har även fått mail att nu är mina saker på väg från Bremen också! Och idag landade en kul grej i postlådan.

Nä nu ska jag maila Åsa om U21-EM sen ska jag gå och träna.

torsdag 21 maj 2009

Höll inte planen....någon förvånad??

Men det började bra 45 min lagom takt på löpbandet. Men just när jag satte igång började en film, Bend it like Beckham och den ville jag ju se klart......så det blev också 45 min cykel + 15 min till löpband som avslutning. Men jag tog det lugnt i alla fall!! Och hostade bara 3 gånger. Och nu känns det underbart!!

Ikväll väntar tvättstugan annars ska jag bara ta det lugnt resten av dagen. Funderar dock på att gå ut och plocka lite syrener. De luktar ju så gott och blommar för fullt nu.

onsdag 20 maj 2009

Jävla Diego

Först håller han på med ett idiotiskt och ej klubbhjärligt klubbyte förhandlingar mitt under UEFA-cup slutspelet (han har för fan kontrakt oj höll på skriva vertrag, har skällt på honom tyska nyss.... - till 2011 ju!!!) och så tar han ett helt idiotiskt gult kort i sista semin innan finalen och blir avstängd till finalen. Där han dessutom sitter på läktaren och pratar i mobilen, följ spelet för fan!

Ja ni förstår kanske att Werder förlorade. 1-2 i förlängning. Jaja låt skitskallen gå till Juventus, förhoppningsvis blir han inte fast i stammelvan.

Nästa lördag har man en final kvar i DFB-pokalen. Mot Bayer mitt reservfavvo lag.

Boenisch och Fritz var i alla fall helt underbara. Clemens sprang och sprang och sprang på sin höger kant.

Ibland ser man inte skogen för alla träd

Finns det ett ordspråk som heter och så kände jag mig idag. Varit på min kostkurs som ju leds av min tränare på gymmet. Beklagade mig för henne att jag inte kan träna pga hostan. Berättade för henne att jag tänkt på att gå ut och gå men att jag samtidigt vet hur jag är, att ska jag gå en runda så kommer jag gå fortare och fortare för att jag tycker det är tråkigt och vill bli klar fort.

Då sa hon, men kom hit till gymmet och gå på löpbandet. Sätt det på 45 min och en lugn fart. Så smart!!! För då är det ju ingen idé att jag går fortare eftersom jag ju inte blir klar tidigare hur som helst. Och sätter jag på en lugn fart så slipper jag bli anfådd och få hosta. Förhoppningsvis ska jag kunna hålla fingrarna borta ifrån att öka farten.....

Så imorgon kör jag igång!

För idag har jag först städat ordentligt och nu har jag några timmar framför mig vid TV:n. Eurosport 2 sänder nämligen semifinalerna i repris mellan Werder och Hamburg nu på eftermiddagen och sen senare ikväll på TV8 går FINALEN!!!! Mellan Shakhtar - Werder. Så idag är det UEFA-cup dag för hela slanten. Så kul att det sänds på TV så jag slipper sitta och titta på en miniruta på datorn.

Och det är hur kul som helst att lyssna på de engelska kommentatorerna. De har liiiiite svårt uttala de tyska namnen rätt.....;)

tisdag 19 maj 2009

U17 EM-guld

U17 EM har precis spelats klart i Tyskland och vinnare är tadaaaa, Tyskland. De slog Holland i finalen som gick till förlängning. Båda målen i finalen gjordes av Werder Bremen spelare, Thy & Trinks. Kanske ett bra tecken inför imorgon?

Jag har sett delar av matcherna lite här och där på Eurosport. Jag snor lite text ur bloggen Europa Calling:

Tyskland förlängningfrisparkade ju hem U17-EM med en av 2009:s allra läckraste frisparkar. De slog Holland med 2–1, målen av Werder Bremen-knattarna Florian Trinks och Lennart Thy.

Här är Trinks frispark.

Jag såg inte matchen, men jag såg semin mot Italien och reagerade lite över två saker. Dels att Italien spelade en ovanligt snabb anfallsfotboll, dels att Tysklands trupp är anmärkningsvärd.

Först och främst för att det var spelare från Köln (båda målen i semin) och Bremen (båda målen i finalen) som gav Tyskland titeln och för att inte en enda spelare kommer från Bayern München. Sedan för att det Nya Tyskland är så oerhört manifesterat.

Reinhold Yabo (lagkapten, målskytt) och Ben Basala-Mazana (avgjorde med 2–0) är båda svarta, och truppen är ett lapptäcke av disparata ursprung.

Shkodran Mustafi har makedonska föräldrar.
Reinhold Yabo och Bienvenue Basala-Mazana har kongolesiska rötter.
Yunus Malli har turkiska föräldrar.
Abu-Bakarr Kargbo är född i Sierra Leone.

Mindre Bayern, mer värld – och ett Tyskland som vinner i förlängning.

Allt förändras inte, vetni.

Asien-turnen

Truppen som ska åka på Tysklands Asien-turne är uttagen. Saknas göra alla landslagsspelare från Werder Bremen och Bayer 04 Leverkusen (René Adler, Patrick Helmes, Stefan Kiessling, Simon Rolfes, Clemens Fritz, Per Mertesacker, Torsten Frings och Tim Wiese), som under den tiden spelar tyska cupfinalen.

Saknas gör också Michael Ballack som spelar i engelska cupfinalen och Christoph Metzelder som spelar i den spanska. Och saknas gör också de skadade Miro Klose och Sedar Taschi. Saknas gör också de spelare som ska spela U21 EM i Sverige. Enda som är med därifrån är Manuel Neuer som kommer vara med på båda turnéerna. Några som kommer spela U21 är; Marko Marin, Mesut Özil, Andreas Beck, Sami Khadira)

Nya att nomineras är: Cacau, Manuel Neuer, Christian Gentner, Tobias Weis, Christian Träsch, samt Robert Huth som är tillbaka för första gången sedan VM2006.

Truppen:

Tor
Robert Enke (Hannover 96), Manuel Neuer (FC Schalke 04)

Abwehr
Arne Friedrich (Hertha BSC Berlin), Andreas Hinkel (Celtic Glasgow), Robert Huth (FC Middlesbrough), Philipp Lahm (FC Bayern München), Marcel Schäfer (VfL Wolfsburg), Christian Träsch (VfB Stuttgart), Heiko Westermann (FC Schalke 04)

Mittelfeld
Christian Gentner (VfL Wolfsburg), Thomas Hitzlsperger (VfB Stuttgart), Marcell Jansen (Hamburger SV), Bastian Schweinsteiger (FC Bayern München), Piotr Trochowski (Hamburger SV), Tobias Weis (1899 Hoffenheim)

Angriff
Cacau (VfB Stuttgart), Mario Gomez (VfB Stuttgart), Lukas Podolski (FC Bayern München)

måndag 18 maj 2009

Om man skulle söka??

Arbetsbeskrivning: En av våra kunder efterfrågar personer för ett uppdrag i Tyskland på 4 månader. Du kommer att bevaka en Plattform som befinner sig i Nordsjön genom kontrollsystem och VHF-radio. Du kommer att kommunicera med andra fartyg som anropar plattformen för att undvika kollisionsrisker. Du kommer att bevaka genom ett datoriserat kontrollsystem och arbetar i skift. Uppdraget startar första juni och pågår till sista september.

Vem är du? Du har god datavana och är flytande i engelska tal och gärna skrift. Tyska är inget krav, men mycket meriterande. Du är även stresstålig, initiativrik, pålitlig och van att arbeta självständigt. Skepparexamen (eller del av) och/eller sjövana är meriterande. Utbildning i interna system och VHF-radio kommer att genomföras. Boende och transport ordnar kunden.

Kanske är du student och vill jobba utomlands under sommaren och skaffa dig meriter till ditt CV, ta då chansen till ett mycket intressant och meriterande sommarjobb. Vad kan vi erbjuda dig? Vi hjälper dig att forma din framtid utifrån din kompetens samt dina behov och önskemål. Genom varierande uppdrag kan du bygga upp ett stort kontaktnät och få mycket erfarenhet på kort tid.

***
Nackdelen är ju att det bara är fyra månader och sticker man härifrån 1 juni och hela sommaren lär man ju inte vara välkommen tillbaka...hahaha. Men å andra sidan kanske man har fått andra kontakter efter 4 månader och kan få annat jobb sen.

söndag 17 maj 2009

Solig eftermiddag

Har suttit i solen i en gräs sluttning på Lugnet och tittat på hopptävlingar. Sett både bra och icke bra ridning. Blir dock så matt när sk kändisar får slita och dra och rycka hur mycket som helst i sina stackars unghästar utan att få tillsägelse. Fy fan! Jag och Lena smidde planer på hur vi skulle få hennes snälla Tollare Lisa att bita en viss Herr Westergren i skrevet (ryck och slit gubben).

Hostan är bättre idag! Första dagen jag vaknar utan att behöva hosta upp mig. Men sen hostade jag upp en äcklig klump direkt när vi kom till Lugnet och Lena tyckte verkligen jag skulle gå till en läkare och kolla om jag kanske behöver ordentlig medicin. Ja jag kanske ska göra det då. Måste bara klura ut vilken vårdcentral jag tillhör. Jag är sjuk så sällan så sånt har jag inte koll på.

Nu har jag ZDF i alla fall. Beställde i fredags och från idag är kanalen igång. Fast nu går där en fransk film...hahaha dubbat visserligen men storyn var ingen höjdare. Måste hålla tyskan levande.

Funderat på min framtid har jag med. Har några olika alternativ. Ska fundera ett varv till innan jag offentligör dem.

Ida sjunger

Ja inte Ida min katt, utan Ida mitt gudbarn.


Syttene mai


Nu har det blivit 17:e maj och Norge har precis vunnit Eurovision. De lär fira idag!!

Fast jag fattar fortfarande inte storheten med denna låt. Jag tyckte flera andra var bättre. Men hörbar är den ju men inte mer. Fast är väl jag som är okunnig eftersom de tog poängrekord och allt.

På eftermiddagen var jag upp till sjukhuset och hälsade på Helena och lilla Johannes. Vi fikade i Stadsparken. Eftersom jag hostar så fick jag nöja mig med att titta på sötisen på håll. Jätteliten och en riktig lintott som snällt sov den timmen vi fikade. Jag tänkte ju inte ens på att ta med mig kameran, så smart är jag! Men jaja ska väl få tag på någon bild på honom så småningom. Bara de får komma hem ska jag be Helena maila mig en.

Nu ska jag hoppa i säng, för jag och Lena ska upp på Lugnet och titta på sista dagens tävlingar i Dalahoppet. Vi ska se 1,40 och 1,50 klassen. Om det är fint väder men det ska bli sol och 17 grader enligt prognosen. Idag har det också varit varmt med 15 grader men moln och blåst.

Werder spelade också sista hemmamatchen igår, förlorade tyvärr med 1-3 men de vilade en massa bra spelare inför då båda finalmatcherna. Diego spelade sin sista match i den grön-vita tröjan. Enligt rykten ska dock Marko Marin vara klar och det är ju en bra ersättare.

lördag 16 maj 2009

Krääääääk

Idag har det visst kanske (ja här får man inga raka besked inte) att vårt jobb flyttas till Borlänge. Dags söka nytt jobb alltså. Aldrig jag tänker pendla. Har ju redan fått lönesänkning med det nya LYSANDE avtalet vårt fiiiiina fack förhandlade fram åt oss. Sänkt ob, sänkt tidskompensation för att vi jobbar skift och nu ska jag dessutom betala bensin och slitage på bilen. Tror inte det va!!

Så säger upp mig direkt gör jag ju inte, men så fort jag fått annat jobb. Skitkul tid att söka jobb i verkligen. Fast iof har jag ju ett jobb. Det har bara flyttat på sig en massa mil. Så jag får väl ha det så länge.

torsdag 14 maj 2009

Semi nr 2

Kroatien - Nej fy detta var bara plågsamt. Visserligen på orginalspråk men inte ens det räcker här!

Irland - Glad poplåt som säkert går vidare.

Litauen - Nej låt oss slippa!

Serbien - Första pajasen i denna semin har vi här.

Polen - Fin men rätt tråkig ballad. Men en av de bästa så här långt.

Norge - En av segerfavoriterna enligt många. Jag tycker det är okej men fattar inte hysterien omkring denna kille alls.

Cypern - Lågmäld, fin ballad. Men rätt trist.

Slovakien - Varit borta sedan 1998 och jag hade inte saknat dem om de hade fortsatt med det.

Danmark - Låten skriven av Ronan Keating och ja här var det irländsk poplåt i kvadrat! Bra låt, den går lätt vidare. Tycker den här var bättre än Norges faktiskt.

Slovenien - Sådär. Men i brist på annat så kanske.

Ungern - Svenska producenter, och svensk dansare har de visst också. Haha håller med kommentatorn som sa att han borde skippat klädbytet. Hemska kläder som kom fram och förresten var låten hemsk med.

Azerbadjan - Nu var jag iof lite distraherad av jobbet men vad jag minns så lät det illa.

Grekland - Glad poplåt. Helt okej.

Litauen - Inte dålig, inte bra. Ingen låt man minns.

Moldavien - Typisk östlåt som nog får många röster därifrån.

Albanien - Söt tjej och okej låt, de går säkert vidare trots den konstiga gröna mannen i mask bakom henne.

Ukraina - Årets porrbomb. Låten heter på ukrainska Fuck the Bastard. Men i engelsk version det snällare Be my Valentiene och gruppen hon brukar sjunga i Viagra. Det säger väl allt......dessutom en scenshow som ser ut som från en strippklubb. Lär väl gå vidare hur som helst.

Estland - Den här tyckte jag var helt okej. En av dom bättre ikväll. Tyckte förra semin var vassare.

Holland - Ungefär som Estlands låt.

Mitt tips:

Norge
Danmark
Irland
Ukraina
Grekland
Albanien
Holland
Estland
Slovenien
Moldavien

onsdag 13 maj 2009

En dag med ork, följs av en dag utan

Igår höll jag tempot bra, både var iväg till Kupolen, handlade på City Gross och tvättade hela kvällen. Men idag har jag inte orkat mer än att vara på min Kostkurs, där vi som vanligt fick lära oss en massa intressant om fettförbränning. Snacka om att man inte optimerat det förr liksom, tyvärr orkar jag inte skriva mer omfattat om det idag. Men det var mycket AHA-känsla över nästan allt idag.

Sen dess har jag i princip legat på soffan och varvat hostmedicin med allgerinässpray. Dock känns det hela tiden bättre, inte lika trött och framför allt mår jag inte illa, vilket gör jag får i mig mat igen och inte bara glass. Det får ta den tid det tar helt enkelt. Jag vet man blir ganska så matt av allergimedicinen också.

Imorgon och på fredag jobbar jag men är sen ledig i alla fall lördag-söndag. Minns inte om jag är ledig på måndag också. Måste göra ett delvattenbyte i akvariet men det får bli i helgen.

Ja just det! Någon - alltså inte jag!! - har aktiverat mitt konto på Fejsbok!!! Himla mysko. Jag har storstädat där nu så får vi se hur länge jag står ut. Jag blir galen på alla dessa fåniga inbjudningar och strunt som finns där. Så jag brukar lacka ur efter 1 månad eller 2 och lägga kontot vilande. Vafan det finns både mail, MSN, SMS och telefonsamtal lixom.....fast jag hittade denna här fina bilden där så helt dumt var det ju inte.....hahaha
Werder tvålade till Frankfurt på bortaplan med 5-0, har nyss sett klart på den matchen. Ger bra med självförtroende inför finalmatcherna i cuperna. Speciellt när det skedde utan Diego, Naldo och Mertesacker, alla skadade. Nu blir det sängen, huvudet känns tungt!

tisdag 12 maj 2009

De här gick vidare från semi 1

Turkiet - Sverige - Israel - Portugal - Malta -Finland - Bosnien/Herzegovina - Rumänien - Armenien - Island

fast varför skulle presentationen ta så länge? Och varför visste de som refererade svaren innan oss?? De skrek ju jaaaaa! innan man såg Sveriges flagga ju och samma med Islands. Och så skulle töntarna till programvärdar fåna sig mitt i allt också...

Jaja fick med 6 av mina favoriter i alla fall. Vi slapp strandraggaren också. Och han ville ju inte ens dit egentligen så nu slipper han ju sjunga i finalen i varje fall, det var ju tur för honom.

Nu har jag tagit reda på att semi 2 är på torsdag 14 maj.

Mina betyg

Montenegro - helt okej poplåt, bra första låt, får igång tittare och publik
Tjeckien - men hjälp! Men jaja det måste ju alltid vara minst en pajas med......återgår snabbt till fotbollsmatchen istället :D
Belgien - nästa pajas men denna låt var i alla fall inte lika hemsk. Men åter fotbollen, den är inte bra nog för att konkurera ut den....
Vitryssland - Hyfsad refräng men trista verser och artisten ska tydligen vara en pest att ha att göra med, en riktig Diva. Nja så bra var han inte , låt 1 var mycket bättre och dessutom hur fan såg han ut!!! Hejhej strandraggare liksom.... Men det kanske är hett i Belarus.... ;). Kan gå vidare beror på hur de andra är.
Sverige - partisk är jag ju men lätt bäst så här långt. Sticker ut och röst har hon ju!!! Jag ryser av låten och det är inte av obehag!!
Armenien - bra inledning, lite folklore jag gillar sånt men sen sjönk den.

Åhhhh vilket mål Bastian skänkte bort och gav Lukas. Det är kärlek det!! (3-0 målet)

Andorra - Bra poplåt, går garanterat vidare. Sångerskan som är danska hade en sommarplåga med denna låt med sin syster i duon Me & My 1995.
Schweiz - jag vet inte men den här skulle vara jättebra?! Näe jättebra var den inte. Men helt okej tycker jag. Lite engelskpop över det hela.
Turkiet - låt i bästa Sertab-anda och helt okej orientalisk pop. En av de bättre so far.
Israel - så fick vi in lite politik också. En israel och en palestinier sjunger i en duo. Sådär låt.

**paus** Kräääk vilka trista programledare.....bort med dom för tusan. Jaja gör jag kan se slutet på matchen ostörd. Den slutade 3-0 och det var då inte René Adlers fel. Utan honom hade det stått 6- eller 7-0.

Bulgarien - nästa operalåt men den här är då mycket sämre än vår! De har inte röst för detta alls.
Island - Fin ballad och bra pipa på tjejen.
Makedonien - En härlig rivig rocklåt. Dessutom på orginalspråket, extra poäng för sånt!
Rumänien - Okej inte mer.
Finland - Den här är bra. Den går nog vidare hoppas jag.
Portugal - Åter ett land som sjunger på sitt språk och en trallvänlig låt som tar sig efter ett tag.
Malta - Ingen låt jag minns. Skrikig ballad bara.
Bosnien-Herzegovina - Okej ballad. På orginalspråk. Refrängen är jättebra men låten tappar för mycket i verserna tyvärr.

Dessa 10 hoppas jag går vidare:

Sverige
Bosnien-Herzegovina
Island
Makedonien
Montenegro
Andorra
Turkiet
Vitryssland
Portugal
Finland

Dagens planer

Jag ska i alla fall tvätta idag. Annars får jag åka och köpa mig nya underkläder för igår tog jag det sista rena......
Sen ska jag se matchen Bayern München - Bayer 04 Leverkusen. Den börjar 20.00 och första semifinalen till Eurovision 21.00 (tror jag, inte ens orkat kolla upp det riktigt). Iof har jag bara hört Sveriges låt (som jag gillar skarpt!! Hoppas den går vidare och kommer högt!) och jag tycker det är på tok för många tävlingar, finalen ska jag helt klart se, men de andra får väl stå på i bakgrunden liksom. Jag visste inte ens det var två semin?!?!!
Sen ska jag dammsuga, det bör jag också orka med. Redan nu, med en dag med annan hostmedicin känner jag mig piggare även om jag är långt ifrån mitt normala jag. Träna kommer jag inte göra förrän hostan är helt borta, även om jag har lite lätt träningspanik! Jag vet hur snabbt man kommer ifrån det. Men sist hann jag 2 pass sen var jag rejält sjuk igen. Räknar man bort dom 2 passen har jag inte tränat på 3 veckor!!

Sen borde jag åka till Kupolen men vet inte om jag orkar. Kanske kan lura med mamma så får hon köra? Hmm bra ide, ska nog ringa henne genast!

måndag 11 maj 2009

Mina inköp

Hittade bilder på nätet. Det är bara skjortan som inte är helt lika. Men modellen är så där, och färgen ganska lika men den är inte enfärgad utan randig grå/ljusblå el liknande.

Kampen mot tröttheten går vidare

Igår orkade jag inte mer än att se Werder Bremen vinna igen (vann 3 av 4 möten) i "Vier-Schanzen-Tournee" mot Hamburg. Detta trots att de bara spelade med 5 ordinarie spelare. Resten är skadade eller avstängda. Men reserverna gjorde ett superbra jobb!

Idag satte jag klockan på 10.00. Gick faktiskt upp då också, åt frukost, kollade mailen, lite morgon TV och sen nyheter på nätet. Efter 1,5 timme kände jag hur ögonen föll ihop och somnade på soffan en dryg timme. Helt otroligt, då jag ändå la mig redan 22.00 igår. Sen diskade jag innan jag tog mig ner på stan. Hade egentligen velat åka till Borlänge och Kupolen men kände att jag kan bara inte sätta mig och köra bil.

Så tog cykeln ner på stan istället, första stopp biblioteket där jag lämnade tillbaka och lånade nya böcker. Har läst mycket nu sista veckan, då jag inte haft ork eller koncentration nog för nätet eller TV. Med en bok kan jag läsa lite, sova, läsa lite osv. All energi har gått åt att hålla mig vaken och på G på jobbet 8 timmar om dagen.

Sen till Apoteket där det blev annan hostmedicin - så jag bara behöver ta den starka innan jag ska gå och lägga mig - halstabletter och allerginässpray. Det har ju inte hjälp till att hela huvudet är fullt i snor av allergi.

Sen in på KappAhl där jag hittade lite kläder, ska fota dem sen om jag orkar. En skjorta, en tunika och en jacka.

Sista stopp Hemköp för inhandlade av apelsinjucie - nu jäklar ska jag maxa mina chanser bli frisk!! - samt glass och lite mat.

Nu duschen sen kommer jag få lov vila mig lite. Var bara på stan i 1 timme men jag är helt slut och alldeles svettig. Blev iof helt svettig för jag klädde på mig för mycket. Men är man livrädd för att bli mer sjuk så är man och då överdriver man ju lätt....

söndag 10 maj 2009

Däckad


Jag vet jag svikit er men jag har bara haft energi nog till att sova och släpa mig till jobbet. Precis när jag trodde jag i princip var frisk från den där jäkla hostan så började om. Hostar upp rätt äckliga saker kan jag ju säga.

Men imorgon ska jag göra en raid hos Apoteket. Nu måste det bli ett slut på det här!! Cochillanan är super men jag blir ju så jäkla trött av den! Så jag måste hitta något jag kan ta på dagtid (eller natten om jag jobbar natt) för jag pallar inte längre sova 12-16 timmar om dygnet, ständigt vara illamående och när jag jobbar så håller jag knappt ögonen öppna.

Bara att duscha och göra mig något att äta är liksom något som tar all energi jag har. Även om jag knappt fått i mig mat, lever mest på halstabletter och glass för tillfället.

Lovar försöka få energi nog att bättre mitt skrivande.

Har inte hänt ett dugg dock under de dagar jag svikit bloggen, eftersom dom tillbringats i en slags dimma. Werder Bremen tog sig till final även i UEFA-cupen genom att åter slå Hamburg i semin det är väl det ända. En spännade match även om det inte gick till straffar, är väl det ända som är något som är värt att berätta.

Jag mår inte ett dugg bättre idag men nu är jag ledig i fyra dagar, jobbar sedan två och är ledig i tre igen så då får man ju lite extra ork över.

tisdag 5 maj 2009

Hostig natt

Först låg jag och läste till 02.00 - 03.00 eller nått och sedan hostade jag fram till 05.00. Så ingen träning idag. Sov fram till 12.00 och sen jobb från 14.45.

Men imorgon kör jag på igen. För då är jag ledig och då gör det inget om jag hostar och måste sova länge för då kan jag ändå träna på kvällen sen.

måndag 4 maj 2009

Vad det blev

Det här köpte jag, förutom den gröna fleecejackan ni redan sett, tröjan har nr 2 och Boenisch på ryggen:

OBS! Babysetet är inte till mig! Utan till en kompis som fått barn.

Back in training

Idag var jag på gymmet igen. Smög igång försiktigt med 30 min på Crosstrainern. Var sugen på mer men kommer ta det lugnt 2-3 dagar i varje fall.

Nu ska jag surfa in på Werders fanshop och göra lite fynd. 70% rea på alla Kappakläder. Få se vad det blir jag fyndar. Ska i alla fall ha denna fleecejacka. Sen väntar jobbet.

lördag 2 maj 2009

I städtagen

Hjälpt min bror flytta hela em/tidig kväll och ska strax påbörja en storstädning som kommer fortsätta imorgon. Jobbar mycket nästa vecka så det gäller ta vara på denna 1,5 lediga dag som jag har.

Har även tvättstugan och så är det match imorgon. Om jag hinner går jag till gymmet annars blir det på måndag. Hostan är i princip helt borta men jag kommer ta en sked hostmedicin morgon och kväll helgen ut så det inte blir som sist, när jag började hacka och hosta efter bara någon dag.

I övrigt har det inte hänt nått. Jag ville gärna ha den här tröjan men den är redan uppe i 101 Euro på Ebay. Det är 1 timme kvar av auktionen men jag tror jag avstår från att bjuda mer faktiskt.