tisdag 30 juni 2009

Tränat!

Faktiskt stolt över att jag 21.30 tog på mig sakerna och gick iväg. Hemma igen 23.00. Tog en prommis. Först då var temperaturen under 25 grader. Jag var inte ensam, mötte många som var ute och gick eller sprang. Fler än jag som inte vill träna i gassande sol och 30 grader.

Har duschat men än ändå lika varm som innan. Usch det är jobbigt! Svalka tack!!

Oh no!

Min datorfläkt har precis börjat låta illa. Det brukar innebära man måste införskaffa ny dator rätt snart. Vill inte! Men okej då kan jag använda den här som extra hårddisk eller nått. Men det är ju så bekvämt när man har alla program och så som man vill. Är ju jobbigt flytta över. Men får väl börja hålla utik efter rea osv lite i alla fall.

Sebastian Boenisch

Ingen nyhet att han har humor men måste delge er några citat. Har man lyssnat på ett par intervjuer med honom efter matcherna så vet man att han säger precis vad som helst...hahaha han inte bara säger roliga saker, jag menar vad pysslar han med på bilden här till vänster?..... ;)

Werder TV maj 2009 Zitat von Sebastian Boenisch

"...dann gibts noch ne Situation im Strafraum, und noch eine, und dann denkste Dir "JA LECK MICH DOCH AM ARSCH!!! Jetzt kannste aber langsam mal abpfeifen!!!"

eller

Geiles Interview auch gerade (im Radio gehört, bei SWR3)...Zitat von Sebastian Boenisch

"Ich bin ja bald müde vom Feiern... Erst DFB-Pokal, jetzt Europameister... Neee, haben natürlich schön gefeiert!

finns massor av fler men nu ska jag till straaaaanden.

Phu denna värme!

Vi är inne på dag 3 eller 4 med uppemot 30 grader varmt. Igår kväll innan matchen cyklade jag till Kålgårn och låg där och solade i 2 timmar samt badade. Supervarmt i vattnet. Blir nog en vända dit idag med, men lite senare.

Gick upp tidigt idag, men inte för att gå ut och gå, utan för att städa och plocka undan så det var klart till 11.00 när mäklaren kom. Drygt och varmt! Skulle ha gjort det igår men jaaaa det blev standen och sen var det ju match ju......

Nu sitter jag och förbereder mig på att åka och handla. Just den biten är inte så hemsk, men att sätta sig i bilen......jag kan iof cykla - avståndsmässigt är det inga problem. Men jag får ju inte med mig mer än en kasse på cykeln och jag behöver handla mer än så. Måste bunkra upp med glass och vattenmelon. Matlust har man ju inte så mycket av i denna värme och det är väl det enda som är väldigt positivt. Även om många tror jag avskyr all värme och sol, så nej det gör jag inte. Men för mig räcker det med runt 20 grader. Det behöver inte vara 30.

Och apropå bilen borde jag verkligen städa ur den, tömma den på mina saker och se till att sälja den. Men vem orkar det i denna hetta? Inte jag, så den får stå kvar här ett tag till då....

måndag 29 juni 2009

Som jag älskar detta laget!!

Dessa U21 killar!! Eller rättare sagt alla dessa unga tyskar som stormar fram. Borta är tråkfotbollen! Under 2009:

Vi vann U17 EM
Vi vann U19 EM

och ta mig fasen vi vann U21 EM också!!
Och Bremen spelare har haft en STOR del i detta. Trinks och Thy dominerade U17 och Boenisch och Marin (som blev en Bremen spelare under turneringen) har varit lysande och Messi, denna lilla blyga Messi har varit turneringens bästa spelare i hela U21 EM.

Det är inte alltid lätt att hålla reda på allt.....

haha Basti är för söt. Mareike har ju fixat så han kluddat ner sitt namn på min tröja. Men han är visst lite förrvirrad den unge mannen. Han har nr 2 på sin tröja i Werder Bremen men spelar i landslaget med nr 3 på ryggen. Inte alltid så lätt hålla isär var man är för tillfället tydligen......

Zitat von hasenbommel:
Neeeeeeeeeeeeeiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin, Jossan, der Basti is ja süß, der hat dein Trikot hinten zwischen Name und Nummer signiert...Und dir ne 2 dazu geschrieben

Man is der Typ ne Marke... Fett über die 3 ne 2 geschrieben...

söndag 28 juni 2009

Foton Italien - Deutschland


Bomull

Fy fan vad trött jag är! Eller inte trött så jag känner jag håller på att somna, eller måste sova. Men känns som huvudet är fullt i bomull och känner mig trögtänkt. Lika var det inatt. Satt med öppen passning hela natten på kommenderingen och fick fråga om flera gånger, för jag hörde vad de sa men kopplade det liksom inte i hjärnan. Men idag ska väl natten vara lugn och behaglig hoppas jag så det inte krävs jag presterar på 110% samtidigt som jag har skallen full i bomull.

Men jaja, det är ju inte ofta jag gör sådana här saker, så min "kära" arbetsgivare får stå ut. Dessutom som de kör livet ur oss så vad fan ska man göra? Ledigt får man ju inte, skulle man väl knappt ens få för eget dödsfall eller så.......personalbrist vad gör man då? Jo man kör livet ur de få stackare man har kvar....jaja nog om det, orkar inte ens reta upp mig på det längre.

Mareike, hon som jag lärt känna i Bremen, eller via ett forum men hon bor där snart (har studerat i Stockholm ett år), och som jag sov hos i Malmö och som jag ska bo hos i Bremen, har fixat så min landslagströja befinner sig numera Bastis namn! :D (kunde vi inte fixa i fredags eftersom UEFA-bussen tillbaka gick direkt efter matchen). Vilka kompisar man kan träffa genom Internet. Allt är så lättre mot förr!

Har sett bronsmatchen Spanien - Sydafrika i Confi Cup, där Spanien efter lite besvär vann, och nu är finalen USA-Brasilien. Sen jobb inatt. Ingen träning idag. Jag orkar bara inte....

Solen skiner, det är varmt, men jag har faktiskt inte varit ute än. Men sitter här inne och svettas i soffan så att det är varmt det känner jag. Hoppas det håller i sig nu när jag är ledig fyra dagar, då ska jag ta mig till någon strand. Även om jag på torsdag ju ska tillbringa många timmar i bil, ska med Ida och Galax till Mälarkliniken.

Men måste också; piffa till lägenheten innan tisdag förmiddag när mäklaren kommer och fotar, plocka ur bilen och sälja den samt städa ur och slänga massor ur källarförrådet. Men det ska väl hinnas med.

lördag 27 juni 2009

Hemma igen från södern

Lätt död men glad! Vilken match! Vilka killar! Vilken jäkla FINAL det kommer blir!

Deutschland - England
Klassiskt

Har massa news, foton mm men ska iväg och jobba om mindre än 1 timme. Men måste bara berätta något som måååååååånga missat. Vet ni att Fernando Torres gift sig med sin Olalla? Och när den killen gör något, då gör han det verkligen på sitt sätt! Har är för cool! Har alltid gillat FOTBOLLSSPELAREN Torres men oj vad jag älskar männsikan Torres! Fy fan vad smart att välja Champions League finalkvällen. All fotbollspress var upptagen med det och han kunde få det som han ville! Sådana beundrar jag verkligen!

fredag 26 juni 2009

Michael Jackson död?

Enligt Aftonbladet & Expresen är han det men enl BBC ligger han i koma. Men å andra sidan är det väl bara en tidsfråga innan han är det. Inte hjälpte det med syretält och annat underligt, han som skulle bli 300 år......

Edit: Nu är han visst död rapporterar alla medier. Och våra poliser på Peace&Love blir påhoppade av ungdomar för fullt som frågar om det är sant.

torsdag 25 juni 2009

Full fart

Unnade mig sovmorgon till 09.00 (ska ju ändå jobba inatt). Ut och gick, förbaskat ont i ena hälsenan men det minskade lite ju längre jag gick, men försvann tyvärr inte helt. Men idag är det vilodag från gymmet så jag plågade mig vidare. Sol och 27 grader redan 09.30 när jag gick iväg! Varmt, varmt men fläktade lite.

Sen hem och duscha och betalade månadens räkningar, usch dom var ovandligt många denna gången.... sen iväg och åt lunch med Helena och lille JohannesSlusscaféet. Sedan till Norslundsskogen och lämnade in mitt hyreskontrakt till Masmästaren. Sen iväg och handlade och nu har jag packat allt jag kan och ska lägga mig och sova.

Jobbar sedan natt, ska höra om jag får gå lite tidigare 06.30 vore perfekt, så jag hinner hem och mata katterna, ta en snabbdusch och rusa till tåget som går 07.26.
Svårt att veta vad jag ska packa för kläder. Väderprognosen säger 21 grader och sol på kvällen i Helsingborg. Men matchen spelas sent och sist i Göteborg blev det väldigt kallt sitta barbent i andra halvlek. Får nog bli capribyxor istället för shorts. Och en huvtröja att ta på sig över matchtröjan när det blir för kallt.

onsdag 24 juni 2009

Kämpar på men det går bra

Upp för tredje dagen i rad 08.00 och ut och gå mina 90 minuter. Idag var det molnigt och bara 17 grader så jag fick ta på mig en huvtröja också. Det går över förväntan att ta sig upp och ut så tidigt. Gör lite ont i fötterna också men det är ju bara att kämpa på så går det över.

Sen åkte vi till Valbo och var bla annat på IKEA, en massa klädaffärer och Valbo köpcentrum. Där åt vi på restaurangen inne i köpcentrat, tror den hette Kitchen. Det godaste jag ätit på flera år!! På ett sånt ställe! Buffé för 74 kr och potatisgratängen var den bästa någonsin, fisken Kummin var super och allt det andra också gott. Åt alldeles för mycket! Men man väntar sig inte få lyxmat på en buffé i ett köpcentrum precis! Men bättre än alla fina restauranger jag ätit på det senaste året lätt!

Köpte två orkidéer på IKEA, en vit och en ljusrosa. Har ju en mörkrosa/lila sedan förr. Sen nya speglar eftersom jag flyttar och inte kan ta med de som jag klistrat fast här på en dörr. Hittade lite kläder också, två bastoppar, en tunika i en härlig aprikos färg och en sidensjal som var sydd som tunika/badstrandströja/topp i vitt med blåa blommor. Urskön om det är varmt, bra att ha på stranden och passar till jeans, tights, kjol eller shorts.

Sen lite smått och gott på Oves Köpcentrum som säljer märkesvaror till halva priset eller mindre. Shoppade bla deo, hårborttagningskräm, nattkräm osv för mindre än 50% mot normalt. Har bra märken som Nivea, Dove, Loreal osv.

Ska iväg och träna om en timme drygt. Gympasset har jag kvar idag. Sen är det semi i Confi Cup också senare så det ska jag se.

tisdag 23 juni 2009

Liten värld

På fredag ska jag ju till Malmö och tänkte passa på att träffa Åsa också och frågade därför om kanske hon också skulle på matchen. Det ska hon och med sig har hon en schweizisk tjej som hon träffat via backhoppningen som jobbar som voluntär. Det visar sig att hon, Melanie, känner Marieke från Tyskland som jag ska åka med! (från voluntärinfon i våras). Så nu åker vi alla fyra ihop. Sover gör jag på soffan hos Åsa eller Marieke, det har vi inte bestämt, Melanie ska sova hos Åsa så vi får se var jag bäst får plats. Men som Marieke sa, sova på gatan behöver du i alla fall inte!

Ser ut som jag nog ska kunna hitta billigare biljetter på Tradera också (ordinarie pris 2000 spänn!!!) , nu har det börjat dyka upp restbiljetter från SJ. Inte sträckan Falun-Stockholm men den är ju den billigaste som tur är! Finns ett tidigare tåg men det går redan 06.26 och då jobbar jag än....

Och fortsätter det så här blir det Tyskland - Sverige i semin. Först just nu leder Sverige mot Serbien och Italien har bara oavgjort mot Vitryssland. Och står det sig blir Sverige gruppsegrare. Hur perfekt vore inte det då? Och jag tror faktiskt Sverige passar tyskarna bättre än Italien, men säker är jag inte då Sverige ju öser in rätt bra med mål. Men Neuer är bra! Mycket bra! Och backlinjen med, spec om Basti kommer åter in i laget och det bör han. Sen är målskyttet sämre men men..vi får se. Först ska en halvlek till spelas i dagens båda matchen.

Hahahahhahaha

När man ringer sin mamma klockan 10.00 för att säga Grattis på födelsedagen och får till svar; Är du vaken redan????? Då vet man att det man gör är underligt.....

Jodå upp 08.00 idag med och 1,5 timmes morgonpromenad. Nyss frukostätit, nu vila i 2 timmar innan gymmet väntar före jobbet.

Spännande match ikväll med Sverige - Serbien. Den avgör om Sverige går vidare och också vilka tyskarna ska möta. Kan faktiskt bli Tyskland - Sverige om allt går vägen.

Hunnit med att ringa fastighetsbyrån också men "min" mäklare var ledig idag, så hon ringer imorgon. Ska ner en snabbis på stan och köpa BUS, jag är så blek och blir det soligt och fint på fredag vill jag gå i shorts eller kjol och då måste benen vara lite bruna i alla fall :). Ska även hitta någon kattmat som duger åt Primadonnan som är inne i en period när allt är äckligt tror jag.....i alla fall allt som hon brukar äta. Så blir till att hitta nya sorter som kan duga.

måndag 22 juni 2009

Helt fucking obeskrivligt!!!

Det blev OAVGJORT!!!! Så jag får se Tyskland på fredag! Är jag glad eller?????

Blev liiiite nervös när Gonzo skickade in 1-0 redan i fjärde minuten. För om Tyskland vunnit hade de spelat i Göteborg. Gonzo som är försvarade i Bayer 04 men i landslaget spelar på mittfältet är ju ingen stor målgörare så när han gjorde mål så tidigt blev jag nervös de skulle ösa in mål men snällt nog lät de bli! :D

Jag ska flytta!

1 oktober! Till Norslundsskogen. En etta där med men med sovalkov och riktigt kök. Precis som jag ville ha. Nyare och fräschare också och en uteplats! Tyvärr missar jag ju denna sommar då men nästa då ska jag njuta.

Har inte varit där och tittat än, men sett ritningen och vet ju hur tvåorna och fyrorna ser ut (mina föräldrar bor i en tvåa där och bror med familj i en fyra). Så ska Audin iväg. Vi kommer dela på Peugeoten istället. För varken jag eller mina parents åker mycket bil och ha två bilar som bara står (nu när vi bor på samma område) är ju helt onödigt. Så jag får Peugeoten av dom, jag säljer Audin och vi delar på vad vi får för den. Sen betalar jag skatt & förs och de tankar bilen ibland som betalning. Rätt okej deal tycker jag.

Ska imorgon ringa så min lägenhet kommer ut till försäljning, lär väl kanske inte få vad jag gav, men kanske, ettor i city är eftertraktade av de som studerar. Och sen ska jag se till bli av med bilen så fort jag kan också faktiskt! Fast först ska jag njuta av U21 EM innan jag drar igång med detta. Ska försöka få en veckas semester extra annars börjar jag jobba precis i den veckan jag ska flytta. Men det går nog, inte så många som vill ha ledigt då. Men jag hoppas Bundesliga spelschema samarbetar så jag kan åka till Bremen i början av september och inte i slutet! Men jag vet Werder bett om att de första omgångarna ska gå på bortaplan pga ombyggnad av Weserstadion. Men jag får väl i värsta fall åka på en borta match då! I Hamburg, Hannover, Köln eller Leverkusen. Är ju hyfsat nära.

Nu har det slagit runt totalt ;)

När JAG ställer klockan på 08.00 för att gå ut och traska 1,5 timme på morgonen, ja då är världen konstig. Men det gjorde jag idag! Vaknade tom före klockan! Fröken Morgontrött i kubik. Men det är skönt nu efteråt. Hjälper ju till att solen skiner och det redan var 18 grader när jag gick iväg.

Nu ska jag vila i 3 timmar innan jag går till gymmet och kör mitt ben-rygg program.

Sen väntar jobb. Det bara måste bli lugnt, så jag kan följa MATCHEN. Men vi är fyra stycken (extra folk pga Peace & Love) så jag hoppas på det. Än ska de väl inte ställa till med allt för mycket besvär. Själva festivalen börjar på torsdag men det är föreläsningar och så har campingen redan öppnat nu i början på veckan.

söndag 21 juni 2009

Halta Lotta

Flaxilax var ju på återbesök i tisdags.

Nu är hon halt på bak också. Eller det har hon varit hela tiden men först valde de att behandla fram och nu var det bättre men inte bra och då ökade ju snabbt hältan bak.

Så mer röntgen mer sprutor och sjukhage och så återbesök om 2 veckor.

Vi ska försöka pricka in en tid när jag är ledig då så jag kan vara med. Jag kommer även hjälpa Ida med veterinärräkningarna, då ju Agria inte längre ersätter allt efter självrisken.

Varken Ida eller jag vill något annat än att få henne frisk. Jag har inget intresse av att få hem en halt häst eller bara lämpa över problemet på Ida. Så vi är helt överrens om hur vi ska göra tillsammans och det är skönt. Vi vill ju båda se henne som på bilden igen!

Jag hittade verkligen rätt fodervärd till Flaxan. Idas kompisar tycker hon är dum som inte bara skickar tillbaka hästen men hon vill ha Flaxan och just Flaxan. Jag har redan varit inne på att skänka henne hästen snart i alla fall så.....

Nu ska hon bara ta sig igenom det här och bli frisk. Men nu börjar det kännas tradigt, hon är inne på sin 3:dje månad som konvalecent, visserligen med ett stort sår i början men ändå.

Solen skiner, vad gör jag? Jobbar!

Vaknade till 22 grader och sol redan 09.00. Sitter fast här inne till 18.00. Sen jobbar jag em måndag-tisdag också när det ska vara sol och fint. Och lagom till fredag när jag är ledig (ja ledig även onsdag faktiktiskt) så ska det komma regnskurar i Helsingborg, hoppas det är fel!

Sen är det Confi Cup ikväll också Italien - Brasilien. Blir nog en kul match. Hinner ta en snabb prommis efter jobbet innan fotbollen.

Imorgon spelar Tyskland igen! Och för första gången vill jag inte de ska vinna. Oavgjort blir perfekt. För då spelar dom sin semi i Helsingborg! Det gör de även om:

* de förlorar med 1 måls skillnad så länge inte Spanien inte vinner med mer än 2 mål över Finland
* om de förlorar med 2 måls skillnad så länge inte Spanien vinner med mer än 1 mål över Finland
* om de förlorar mot England om Spanien inte vinner

Men vinna får de inte!

Försvinner ur turneringen gör de om:

* om de förlorar med ett mål om Spanien vinner med tre mål
* om de förlorar med två mål om Spanien vinner med två mål
* om de förlorar med mer än två mål och Spanien vinner

Det blir till att sitta med papperet och räkna efter under matchens gång!

lördag 20 juni 2009

Jag ska åka till HEEEELSINGBOOOOOORG!!!!

Eller jag tar faktiskt tåget till Malmö. Direkt efter ett nattpass (om jag inte kan byta bort det) på fredag nästa vecka sätter jag mig på tåget mot ena semifinalen i U21, som spelas i Helsingborg. Jag FÅR en biljett av en tjej jag lärt känna på Werder Bremens forum! Hon jobbar som voluntär på U21-Em och har två biljetter och undrade om jag ville ha en!

Och chansen är stor Tyskland spelar semi där. Tar de minst 1 poäng mot England på måndag så gör de det! Håll tummarna!!! De måste bli grupp tvåa i sin grupp så kommer de dyka upp där.
Jag får bo hos henne i värsta fall, säger värsta fall för hon bor ju provisoriskt nu när hon är där och jobbar åt UEFA. Men jag hoppas Åsa har en sovplats för mig en natt, Vickan *ditt lilla elände* är ju kvar i Innsbruck än, vore ju jättekul hinna träffa Åsa igen, var ett tag sen, kort men intensivt får det bli. Jobbar nämligen lördag natt sen igen. Och byta bort det lär jag INTE kunna, det är Peace & Love aka Krig & Hat (som vi döper den till) festivalen just den helgen. Så alla som kan jobba, dom jobbar. Men av någon underlig anledning, högre makt eller vad fan som helst så är jag LEDIG just på fredagen! Jobbar nätter runt om. Men det går att sova på tåget! Får väl ta med mig en kudde och en filt :)

Tågresan går på en halv förmögenhet MEN jag hoppas kunna få tag på lite billigare biljetter via Tradera.

fredag 19 juni 2009

All Alone

Kan inte förstå att ingen mer än jag ville träna på midsommaraftonskväll mellan 18.30-20.30? ;)

Hade hela placet för mig själv! 45 min Crosstrainer följt av 45 min Cykel.

Har precis ätit och hinner softa i 45 min innan jag måste cykla till jobbet.

Midsommarafton

Nyss vaknat, ska se Sverige - Italien sen åka och träna. I tyska laget har jag koll på alla utom kanske 3-4 spelare. I svenska laget tvärtom, jag kanske känner till 3-4 bra, resten vet jag inte alls vilka de är och vad de kan. Hoppsan! Borde man skämmas? Näe, jag är helt enkelt inte intresserad av svensk fotboll. Även om detta "Nya Landslaget" faktiskt kan bli rätt kul i framtiden.

Men det kan det tyska också, de måste bara hitta en riktig målgörare, även om de vann med 2-0 igår mot Finland. Men när man inte har en enda anfallare i laget (de som spelar anfallare i landslaget är mittfältare i sina klubblag) så är det ju inte bra. Lär visa sig framöver i turneringen om det räcker till. Ena målet igår gjordes av mittbacken Höwedes, en nick efter en frispark. Messi var framspelare till båda! :)

Jag lär vara ganska själv på gymmet sen tror jag. Men blir så när man jobbar natt och måste sova. Matchen Serbien - Vitryssland låter inte så kul så jag skippar den och tränar då.

Regn här och ganska kallt så förhoppningsvis ganska lugnt i natt. Men vi är 5 som jobbar inne så även om det blir mycket att göra lär det vara hyfsat för varje person.

Som vanligt tomma platser ser jag nu!!! Fan vad ARG jag blir. Folk VILL köpa biljetter, jag har också försökt men man får bara svar att det är slutsålt. Sen gapar stolar tomma, tom på Sveriges matcher! Orsaken är ett struligt Ticnet och den största att sponsorer inte utnyttjar sina gratisbiljetter och inte lämnar tillbaka dom så att de kan säljas till oss vanliga dödliga som VILL gå. Det är faktiskt PINSAMT för Svenska Fotbollsförbundet, UEFA och alla arrangörer! Ta åt er, en stor fet spark i baken skulle ni ha!

torsdag 18 juni 2009

Gjorde ett test

Och det här är svaret. Stämmer rätt bra tycker jag faktiskt.
***

En längtan efter utmaningar och en äventyrslusta dyker upp hos dig med jämna mellanrum

Längtan kan överrumpla dig vid de minst väntade tidpunkter. När du väl känner att du fått lugn och ro i ditt liv, så gör plötsligt den inre rastlösheten sig påmind igen.

Det är troligtvis så att du är en kreativ människa - kanske till och med en konstnärlig talang? Och det är också där du ska släppa dig själv fri. Du bär nämligen på såväl en äventyrslusta som en längtan efter civilisationens trygghet och bekvämlighet.

Kort sagt: Glöm Afrikas bush men använd gärna din skapande talang till att måla lejon på väggen. Inse att du aldrig blir en ny Lars von Trier, men gläd dig över att du är lysande på att hantera videokameran på familjefesten.

Behöver jag säga att det regnar igen?

Det gör det! En dag med lite sol fick vi. Jag måste helt klart investera i ett par riktigt bra och tåliga regnkläder om sommaren ska fortsätta så här! Ändå såg jag någon artikel att årets sommar skulle bli väldigt solig och varm?! Undrar när, fast okej i Sverige kan man ju inte riktigt räkna att sommaren har börjat förrän efter midsommar nästan. Så vi får väl se, inte för att jag vill ha 30 grader och sol, det är för mycket, men uppehåll, lite sol och runt 20 grader är perfekt. Iof ska jag jobba hela midsommar så det gör inte så mycket att det regnar för min del faktiskt.

Match ikväll Finland- Tyskland! Basti spelar inte så klart, hans fotled är för svullen än, men glädjande nog har man fått ordning på hans rumskompis Messis rygg så en Werder spelare finns på plan. Och ja egentligen två, för även om Markos kontrakt inte är klart så tror ju alla han finns i Werder nästa säsong.

Själv ska jag klä på mig, nyss vaknat nästan, och gå till ICA och hämta ut mitt paket från Werder Fanshop. Cykla är inte att tänka på om jag inte vill bli genomblöt, och det vill jag inte. Måste förbi biblioteket också och hämta en bok som måste hämtas innan helgen. Idag vilar jag från träning, vill se fotbollen. Dessutom gör både vänster fot och knä ont. Foten är inte så konstigt, den gör ont till och från och jag har helt enkelt belastat den för mycket senaste dagarna, blev ju rätt mycket gående i Göteborg.

Foton

Har inte orkat namnge alla än, men det kommer! Klicka på bannern så kommer ni till albumet.

onsdag 17 juni 2009

Men blir man matt eller?

Idag var det möte bland höjdarna, där beslut skulle tas om vi skulle hamna i Borlänge eller Falun. Jaaaaa vad ska man säga? Resultatet är.................Örebro!!! eller Falun. Så nu är helt plötsligt Örebro på tapeten igen, det som man sa var helt skrotat. Jag vet inte om man ska skratta eller gråta faktiskt.

Och när DET ska beslutas vet i tusan, det skrev dom inget i, i beslutet vi fått. Lär ju inte ske det här året i alla fall men sen vet man väl inte. Just nu känns det som jag inte ens orkar bry mig faktiskt!

Vart tar tiden vägen?

Har inte hunnit nått alls idag. Skulle redigera korten från resan, inte hunnit. Tar med datorn och gör det inatt på jobbet. Bjuder på en bild dock.

Har i alla fall hunnit träna och dammsuga. Men inte packat upp (trots att jag inte hade mycket med mig alls, var ju bara borta 1 natt).
Inte hinner jag skriva mer nu heller, för jag blev väckt av telefonen TVÅ gånger i morse och måste därför lägga mig och sova några timmar nu innan jobbet.

Inga matcher i EM idag. Men imorgon ska Tyskland i elden igen. Jag ville verkligen åka till Halmstad på måndag, men finns inga biljetter (trots att läktarna gapar tomma, folk är förbannade och jaaaa varför väljer man Ticnet??? De är ju kända för att strula) och dessutom skulle tåg/buss bli vääääldigt dyrt. Lika dyrt och ta lika lång tid som att flyga ut i Europa. Så jag biter i det sura äpplet och ser matchen på TV.
Bokat med Anna istället en helg i Stockholm. Sen vill jag gärna till Göteborg. 1 dag shopping, 1 dag Liseberg. Vore superkul. Ska bara klämma in det i almanackan....

tisdag 16 juni 2009

Hemma igen!

Matchen var underbar. Tyvärr försvann Sebastian Boenisch efter 38 min med en rejäl skada som gör att han inte spelar på torsdag och troligen inte på måndag heller. Men jag har massor av fina bilder och de andra spelarna var ju inte dåliga de heller!

Jag gick nästan direkt från bussen till Gamla Ullevi, tog bara spårvagnen snabbt och checkade in, handlade något att äta och gick in. Gjorde jag var där redan 19.00 men det var ganska mycket folk där och efter bara 15 min eller så kom lagen in på plan, först för att inspektera och sedan för att värma upp. Hade supertur med min plats och satt så tyskarna genomförde hela sin uppvärmning direkt framför näsan på mig. Sen hade jag tur igen att tyskarna vann slantsinglingen och att Sami Khedira, kaptenen valde att byta spelhalva. För det gjorde att Basti på sin vänsterkant var närmast och eftersom han inte hann spela mer än 38 min hade han annars varit på helt fel sida för att kunna ta lite kort på.

Ibland har man tur i oturen. Oturen var ju så klart att han -igen stackarn- skadade sig. Mesut Özil, spelade anfallare och missade tre nästan öppna mållägen. Men han är ju ingen avslutare och är ren mittfältare i Bremen. Men U21:s förbundskapten har inte tagit ut några forwards, utan det är mittfältare som spelar i anfallet här i EM.

Sverige har haft målkalas i sin match idag men den såg jag inte, jag satt på bussen. Hemresan var dryg, mest för att jag ju åkte ner igår och hem idag redan. 8,5 timme i en buss och så samma idag blev jobbigt. Men hade inte varit lättare åka tåg. Hade gärna haft en heldag i Göteborg men det gick ju inte för jag jobbar imorgon.

Bodde med några tyska tjejer i sovsalen och går man runt med en Tysklands tröja pratar alla tyska med en! ;) Det fina är man kan låtsas man inte kan svenska och tjuvlyssna på alla :D.

Nu ska jag ladda ur kameran så alla foton kommer in i datorn, läsa ikapp lite mail och forum och så kommer en fotobomb imorgon!

måndag 15 juni 2009

Regn som vanligt

Ja här i Falun regnar det som vanligt. Men enligt väderrapporter så ska det vara sol i Göteborg. Men samtidigt kan jag ju inte ha på mig för lite kläder så jag hinner bli dyblöt innan jag är framme vid Busstationen. Drygt när det inte kan vara uppehåll här i varje fall. Fast lite förbättring är det, det ösregnar inte längre.

Om 1 timme går bussen och jag ska väl långsamt ta och sätta igång här så jag blir klar.

Naglarna är målade i schwartz-rot-gold, EM-tröjan packad och biljetten är med.


Jag är redo!

söndag 14 juni 2009

Trött på regnet

Nu har det regnat ihållande i 4 dygn här. Och inte bara regnat, det ösregnar hela tiden. Jag har ca 5 min cykelväg från gymmet. Jag blev genomblöt och då har jag ändå en jacka om står emot regn hyfsat!

Men nu har jag kollat på 3-4 vädersidor och alla säger sol och ca 18 grader imorgon i Göteborg. Hoppas det stämmer. Men både paraply och regnponcho kommer att packas ner. 18 grader och sol är svårt väder. Är ju varmt nog för shorts på dagen. Men hur kallt är det när matchen slutar vid 23? Får nog bli jeans på tror jag ändå. Eller några tunnare byxor av annat slag. Men jag tar nog med ett par shorts ändå. De tar ju inte stor plats.

Annars dagen idag: Sovit - Städat - Tränat - Packa

lördag 13 juni 2009

Polisväder

Japp, det är vad man kallar detta regnande. För då är det lugnt och fint trots skolavslutning och annat. Fredagnatten var som en vardagnatt. Lite minderåriga fyllor bara men inga slagsmål, inga dumskallar som skulle visa musklerna. Skönt! Natten idag hoppas jag blir likadan, regnet öser fortfarande ner.

Själv är jag på väg till gymmet. Idag blir det 60 min lugnt och lågintensivt. Körde 90 min hårt konditionspass igår och tömde ur kroppen rejält. Efter det har jag tvätttid, sen blir det någon timme framför TV:n innan det är dags att gå och jobba igen.

fredag 12 juni 2009

Storstädar i datorn

Började igår med att ta bort en massa program jag aldrig använder. Idag kopierar jag över en massa foton på CD-skivor. Men det tar ju evigheter!

Råkade nämligen se igår att min dator varnade att hårddisken snart var full. Så det var bäst att sätta igång. Om det är klart snart (tvivlar) ska jag iväg och träna, eller det ska jag hur som helst, får göra en paus annars.

Skolavslutning här idag och jag har otaktiskt nog (kollade inte innan :) närå jag ville göra Tobbe en tjänst) så har jag bytt till mig nattpasset. Härligt, en massa fulla tonåringar som ska ut och slåss på stan. Men det är kallt och regnar så hoppet finns de håller sig hemma.

Kollar dagligen väderprognosen för Göteborg på måndag. Nu är det stor sol och 18 grader! Det får gärna stämma! Lagom varmt och sol. Perfekt.

Ifall ni undrar....

Så landade Tysklands U21-trupp kl 14.00 idag (hmm igår är det ju nu) på Landvetter. Bor gör de på Nääs Fabriker i Lerum (stackare det låter trist, Lerum liksom. Jaja de lär ju inte ha tid för annat än matcher och träning samt resor men ändå).

Landslagets (det "stora" alltså) förbundskapten Jogi Löw kommer att se matchen Spanien - Tyskland på måndag. Jag och Jogi alltså ;). Jaja vi lär ju vara några fler. Men det är ju coolt han kollar in U21-killarna.
Tre Bremen spelare (troligen, Marko Marin har inte skrivit på än men allt är typ 99,9% klart) är med. Sebastian Boenisch gömmer sig på bilden bakom Mesut Özil. Messi står i mitten bakom de två killarna mitt i centrum. Bakom står Basti, man ser halva hans huvud. Marko är den lille killen som sitter först på muren till höger.

Det är så kul när man har rätt!

Ha visste väl det! Kan man inte ens hålla reda på något sånt här lätt är man inte pv material hos mig i alla fall! Idioto..... (förklaring under för er som inte kan tyska) Kursiverat mina kommentarer.

T säger:
hallo

J säger:
hay

T säger:
na schatz wie geht es dir
hej gullet (typ) hur är det med dig - kräääk jag är inte din Schatz!

J säger:
gehts mir gut, danke
Allt är bra med mig, tack

t blinkar:
Spela upp "Kuss"

T säger:
wie geht es dir
Hur är det med dig?

J säger:
gut habe ich gesagt . - har du dåligt minne eller, se nästan längst upp!!!
Bra har jag ju sagt

T säger:
ok... und sonst so...???
ok...och annars...???

J säger:
sonst so was?
annars vad?

T säger:
na, mit der arbeit - privat...
ja, med jobbet - privat...

J säger:
beide gut. Ich habe keine Probleme mit etwas. In gegenteil am Montag startet zwei wunderbare Wochen, ich bin fit, meine Katze auch, die Pferde okay. So ja alles gut!
Bra med båda. Jag har inga problem med något alls. Tvärtom på måndag startar två underbara veckor, jag är frisk, katterna också, hästarna är okej. Så allt är bra!

T säger:
hast du dan urlaub
Har du semester då

J säger:
Nee. Ich habe urlaub in September
Neee. Jag har semester i september

T säger:
ahso,was dann...
jaha, vad då....

J säger:
Hast du schlechte Erinnerung? Ich habe dass so oft gesagt....... ich gehe nach Deutschland
Har du dåligt minne? Jag har sagt det så ofta.....jag åker till Tyskland

T säger:
sorry, hab zur zeit soviel zu tun deshalb kann ich mir nicht alles merken
sorry, jag har så mycket att göra nu så jag kan inte komma ihåg allt

J säger:
Achso, denn denken du nicht so viel über was ich mag und machen mit anderen Worten. ich glaube du hast mir gefragt 5-6 mal und ich habe immer die selbe sagt. Ich fahre nach Bremen.
Jaha, alltså bryr du dig inte så mycket över mig, vad jag gör och vad jag gillar med andra ord. Jag tror du har frågat mig 5-6 gånger och jag har varje gång svarat samma sak. Jag åker till Bremen.

De ska hållas kort! Rimmar jävligt illa med hur mycket han saknar mig osv. Bullshit! lägg av, ge upp. Inte intresserad. Börja fatta det va? Och inte faaaaan har han ändrat på sig som han påstår. Visste jag väl!
Personligen börjar jag tro någon hackat hans MSN. Så här dum kan man ju inte bara vara på riktigt? Eller??

Cristiano till Real?

Om det HÄR stämmer så är det ju helt sjukt!!! Men jag håller med de flesta som röstat, bäst affär gör nog Manchester U som får 1 miljard!!! 1 MILJARD!! Och inte Real Madrid som måste betala det för att få Ronaldo till klubben. Sen ska han ha lön också........ 362 000 kr om DAGEN!

torsdag 11 juni 2009

Ooooont

Ja jäklar idag var jag till kiropraktorn (han var visst inte naprapat) och fick massagen. Jäklar vad ont det gjorde! 1,5 cm kortare var mitt vänster ben men inte pga att jag är sned i bäckenet utan pga att mina muskler dragit hela vänster sidan sned. Var skönt efteråt dock men en jäkla skillnad mot den massagen jag gått på förut som inte alls fått loss min rygg på samma sätt.

Sen var jag och tränade i 1,5 timme.

Har duschat och ätit lunch och ska strax iväg till Borlänge. Har lite ärenden här och där, bla färga ögonfransarna, köpa kattmat och en sväng på Kupolen.

So see you all later!

onsdag 10 juni 2009

Listtime - det var ju så längesen!

1. Vem var den sista du träffade? - Helena med lille Johannes idag på stan
2. Hur lång är du? 178 cm
3. Vilken var den senaste film du såg? Skruva den som Beckham
4. Vem ringde du senast? Helena så jag skulle hitta henne på stan
5. Hur löd ditt senaste SMS och till vem? Ja jag jobbar, till Vicky
6. Vad är dagens planer? Klockan är 21.00 snart så titta på TV och surfa sen sova.
7. Föredrar du att ringa eller skicka SMS? Beror på till vem och om vad.
8. Är dina föräldrar gifta, skilda eller sambos? Gifta
9. När såg du senast din mamma? i fredags
10. Vilken ögonfärg har du? Blå
11. När vaknade du idag? 10.30
12. Har du någon gång hittat en katt? Nej
13. Vilken är din favoritplats? Jag har fler än en!
14. Vilken plats föredrar du minst? Tandläkarstolen
15. Var tror du du befinner dig om 10 år? Jag hoppas i Tyskland. Annars är jag nog kvar här.
16. Vad skrämde dig som barn? Skräckfilmer, gillar jag fortfarade inte faktiskt
17. Vem fick dig att skratta senast? Party-Peter! Peter Niemeyer firar DFB-pokalen och "leker" reporter. Videon är underbar! "Ich stelle die Fragen und ich gebe die Antworten" eller "Stiegen? Ich untertitel das mal: Stiegen sind Treppen in Österreich"
18. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej, jag har haft sådana men inte längre
19. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar
20. Sover du med eller utan kläder? Med
21. Hur många kuddar har du i sängen? 4 st. Men 2 st är oftast upptagna av katterna.
22. Hur många landskap har du bott i? 5 st
23. Har du någon gång spytt på fyllan? Nej
24. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Skor
25. Är du social? Ja och nej
26. Vilken är din favoritglass? SIA-glass Ägglikör!
27. Vad skulle du göra om du vann 1 miljon? Nått kul som att resa Hurtigruten tex, köpa en schysst bil, ta en månad i Bremen. För lite för att göra något "stort" som emigrera, sluta jobba osv.
28. Tycker du om kinamat? Ja, jättegott!
29. Tycker du om kaffe? Nej, usch!
30. Vad dricker du till frukost? Juice
31. Sover du på någon särskild sida? Nej, i mitten oftast
32. Kan du spela poker? Ja
33. Tycker du om att mysa? Ja
34. Är du en beroendemänniska? Nej
35. Känner du någon med samma födelsedag som dig? Ja
36. Vill du ha barn? Nej
37. Kan du andra språk än svenska? Ja
38. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
39. Föredrar du havet eller en pool? Havet
40. Vad spenderar du helst pengar på? Resor
41. Äger du dyra smycken? Nej inte superdyra
42. Har du någongång testat narkotika? Nej
43. Vad var det senaste du stoppade i munnen? En smörgås
44. Vem är den roligaste människan du känner? Känner flera roliga
45. Välj ett ärr på din kropp? Operationsärr på vänster fot
46. Vad har du för ringsignal? Werder Bremen lebenslang grün-weiss
47. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej
48. Flirtar du mycket? Nej
49. Vart togs din profilbild för din blogg? På Lugnets skidstadion
50. Kan du byta olja på bilen? Nej inte byta, men fylla på.
51. Har du fått fortkörningsböter? Nej
52. Vilken var den senaste bok du läst? Åse av Denise Rudberg. Håller på med boken Svensk Maffia
53. Läser du dagstidningen? De dagar jag jobbar för vi har den där
54. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
55. Dansar du i bilen? Nej, sjunger bara
56. Vilken radiostation lyssnade du på senast? WDR4, en tysk radiokanal
57. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? En tidsbokning hos en naprapat
58. När var du i kyrkan senast? När syrran gifte sig
59. Vad köpte du senast? Hmm jag handlade mycket idag, men det sista var ett surdegsbröd på ett konditori.
60. Vilka utmanar du? De som vill

En unik tröja?

Ja det är frågan, får vi se Boenisch i den tyska landslagströjan eller väljer han Polens röda? För några dagar sedan klubbade FIFA igenom ett beslut som säger att spelare med två pass inte längre måste välja vilket land de vill spela för när de fyller 21 år (som den gamla reglen sa de måste). Nu har Boenisch redan fyllt 21 och valde då Tyskland. Men nu kan han åter välja Polen då han ännu inte spelat en tävlingslandskamp för Tysklands A-lag. När de har gjort det då är det slut på att välja.

Det har Polens landslagstränare Leo Beenhakker tagit fasta på och nominerat Werder Bremens Sebastian Boenisch (som hittills gjort 9 st U20, och 10 st U21-landskamper för Tyskland och som om mindre än en vecka ska spela U21-EM för Tyskland) till en träningslandskamp mot Grekland den 12 augusti i Bydgoszcz. Nu vet vi ju inte om Basti kommer tacka ja. Men även om han gör det så har det inte stängt dörren för honom till Tysklands landslag då ju detta bara är en träningslandskamp. Men nog är det lite lustigt att hoppa från EM för Tyskland, till en träningslandskamp för Polen och sen kanske ändå välja Tyskland i slutändan. För talang nog för att slå sin in i Tysklands A-landslag har han. Men han måste så klart utvecklas mer och förbättra en del saker. I Polens A-lag skulle ha ta en plats direkt. Men vad väljer han? Ska bli intressant att följa. Han har ju en gång valt Tyskland.

Så frågan är om min landslagströja med Boenisch på ryggen kommer vara en unik tröja eller ej?

Bilder

Här kommer bilder på mitt sommarrosa nagellack, jag köpte små stenar man kan klistra fast också, det glömde jag bort! Sen en bild på tunikan, som dock ser mycket bättre ut på, än när den hänger på galgen. Sen har Rosenberg tröjan kommit upp på sin plats också, den kom i posten idag.

Inte lätt vara kille till en hästtjej.....

Ett kantstött manligt ego
En anonym bekännelse av stallbrudsmake

Jag måste erkänna att jag inte tillhör skaran killar som haft något
större behov av att understryka min manlighet. Aldrig har jag tatuerat
in några skräckinjagande motiv på mina överarmar, armbrytningstävlingar
har jag hållit mig undan. Nej, jag har känt mig rätt trygg i min
manlighet ändå. Men nu på senare tid har jag börjat tveka på mig själv.
Och jag vet helt säkert att det är frugans och alla andra stalltjejers
fel!

Plus och minus med stallbrudar: Missförstå mig rätt! Alla tjejerna i
stallet är supertrevliga och jag inser att det finns massor med
fördelar att vara gift med en hästtjej. T ex har frugan aldrig något
emot när man ska iväg en lördagkväll och se fotboll med grabbarna! Nej,
för hon är ändå i stallet och utför sadelvård, tvättar svansen,
sorterar schabrak eller ägnar sig åt andra viktiga sysslor som absolut
inte kan vänta till dagen därpå.

Och på inga villkor att hon skulle få för sig att gnälla över att det
läggs ut för mycket pengar på allehanda teknik prylar, för i jämförelse
med de astromiska summorna som spenderas på hästen är det ingenting.

Men, sen finns det nackdelar också och det är just det som är kruxet...
Utan problem kan jag aceptera lite hästlukt i bilen (jag jobbar på det
iaf), alla sena ankomster - hästfolk tycks nämligen sakna förmågan att
hålla tider och lever helt och fullt efter Alfons Åberg devisen "jag
ska bara".

Men det faktum att tjejerna i stallet så totalt får mitt manliga ego
att sjunka till lägsta nivå, det har jag sannerligen svårt att
acceptera! I mitt stilla sinne har jag haft en inre bild av mig själv
av en stor, stark, och mycket handlings kraftig individ. Men så kommer
man till landet annorlunda (dvs stallet) och självbilden rasar i en
faslig fart. Och inte undra på när man där möts av:
• tjejer, starka som oxar, som får höbalarna att se ut som flirtkulor
när de svingar dem från ett ställe till ett annat
• tjejer med E-körkort som utan att blinka fickparkerar det ena
ekipaget efter det andra medan man själv har svårt att backa en meter
eftersom backsensorerna slås ut så fort trailern häktats på
• tjejer som byter däck på bil och trailer fortare än en själv hinner
så mycket som lossa första bulten
• tjejer som i hög fart störtar från hästryggen ner på marken, slår
sig halvt sönder och samman och som utan att blinka raskt hoppar upp på
ryggen igen och börjar om från början. Hade det varit fotboll och
liknande smällar inträffat hade rött kort tilldelats, båren plockats
fram och en lång sjukhusvistelse hade varit att vänta
• tjejer som mockar, fyller vattenhinkar, fyller höpåsar samtidigt
medan en själv har fullt sjå att utföra sysslorna var för sig

Och skulle man någon gång erbjuda sina tjänster i stallet får man allt
som oftast höra att: "Gå en sväng med hunden - det går fortare om jag
gör det själv".

Så inte är det annat än rätt att frugan får bära skulden till mitt
bristande självförtroende och den pinfärska draken på min högra biceps!

***
Hittat på nätet. Kan hålla med. Även om jag personligen skulle kräva få vara med på lördagkvällen då..;)

Kursavslutning-Lunch-Shopping

Började dagen med avslutning på kostkursen. Som idag bestod mer av träningslära. Konditionsträning-Förbränningsträning-Styrketräning och vad man bränner med de olika träningspassen. Sen en snabbgenomgång av allt vi pratat om. Samt att hon noga predikade vikten av att lägga in en vilodag ibland! Så okej då idag får bli en vilodag. Det är ju match ikväll som jag kan se på. Sverige visserligen men bättre än inget. Och 3 timmar på stan är ändå något även om man inte går så man blir svettig precis.

Så har jag äntligen hittat ett smaksatt vatten jag inte nästan kräks av, BonAqua Emotion apple. Tyvärr verkar den bara finnas i småflaskor? Eller i alla fall nere på stan, ska leta igenom de större affärerna imorgon. Kommer glädja min kostlärare mycket!

Sen lunch med Helena, och lille Johannes 6 veckor gammal, på Pralin. Åt en supergod Kycklingsallad! Mumsig var den.
Sen shopping i tre timmar. Både roligt och sånt som inte är så kul men nödvändigt, som tex skumgummitoppar till MP3-hörlurarna, förlängningsadapter till nätverkskablar, bomullspaddar. Kul shopping som ett rätt så chockrosa sommarnagellack, sen efter lite jakt ett grönt nagellack. En jättefin sommartunika i ljusblått i underbart tyg på KappAhl, läppglas i CocaCola smak (får man inte dricka det får man ta smaken från annat håll ;) ).

Så har jag utnyttjat min ångervecka på både mobilabonnemanget (jag vill verkligen inte krångla med två telefoner. Jag väntar ett år tills mitt nuvarande är uppsägbart sen flyttar jag numret) och det mobila bredbandet då jag kontrollerat med andra kunniga och leverantören, Telia, att jag inte alls kommer kunna se livestream med mobilt utan det kommer hacka (fast jag noga frågade försäljaren om det skulle funka!) därav inköpet av förlängningsgrejen.

Sen klippte jag luggen också och avlustade med att gå in på Apoteket och köpa en förpackning Alli. Funderat mycket och inte äta godis - funkar kalas, äta nyttigt - inga problem, låta bli glass - funkar inte. Så nu jäklar. Nu får jag ytterligare en sak som gör jag verkligen tänker till innan jag proppar i mig glass.....hehehehe. Så nu sitter jag och lyxar till det med en Ben&Jerry Cookie Dough eftersom det blir min sista glass på lääääänge.

tisdag 9 juni 2009

Men åååååååååååå

Kan inte alla puckon sluta ringa!!!! Skönt jag är ledig i två dagar sen...ibland blir det lite mycket och just idag tror jag alla mysko, konstiga människor vill besvära oss.

Efter lite byten jobbar jag sen fredag-lördag natt och är sedan ledig till onsdag. Och måndag går resan mot Göteborg! Inte för jag har mycket "ledig" tid men kommer ner med bussen runt 17.00 måste då direkt checka in där jag ska bo. Sen om något är öppet efter 18.00 (måste det väl finnas i Göteborg!!) så hinner jag traska runt där 1 timme innan jag måste ta mig till Gamla Ullevi. Sen på tisdagen går bussen hem redan 12.00 men jag jag hinner ju en dryg timme där innan också. Får se till hålla mig i närheten av Bussterminalen.

Tränade idag, ben - första gången själv. Gick bra, tror jag kom ihåg allt rätt. Sen körde jag 30 min CT på det. Känner av gårdagens hårda pass och även idag lite i ryggen, inte ont men känner musklerna är trötta och matta. Så imorgon får det bli ett lättare pass för att vila den lite.

måndag 8 juni 2009

Nu måste jag få skryta lite till.....

Idag när jag tränade så ville kollade vi min bålstabilitet då min tränare under passet varit helt lyrisk över hur bra den är på mig. Mig säger det inte mycket jag har inget att jämföra med, men då berättade hon att när hon gick sin utbildning för att bli personlig tränare så var de 40 st på kursen. Alla hade så klart tränat hårt inför den och man började med att kolla just bålstabiliteten. Alla kom dit förberedda och peppade och utvilade. En, alltså EN av 40 hade max.

Idag kollade vi efter att jag tränat hårt i 60 min och alltså var rätt trött i musklerna. Jag hade max! Jag släppte ca 1 cm precis innan benen tog i golvet men som hon sa, hade vi testat detta det första vi gjorde hade du inte gjort det och du har max!

Förmodligen är det ridningen, jag har inte tränat något annat. Men även fast jag mest ägnat mig åt skogsridning de sista åren, men okej innan det 15 år med mer träningsridning så måste det ha gett mig en massa. Sen har det säkert hjälp att mina hästar (inte bara de här två jag har nu) alltid varit av det explosiva slaget som ofta försvinner uppåt, bakåt, framåt, åt sidan och vänder 90 grader så det gäller att vara stark och hänga med!

Men jag är jätteglad över att jag är bra på något! Även om jag fått det lite "gratis" det som andra tränar blod för att få!

Spaghettiarmar

Har jag för tillfället. Körde bröst och biceps med min PT idag. Kommer nog ha grym träningsvärk imorgon. När jag ska lyfta glaset och dricka så skakar armarna :). Men det ska kännas! Efter 60 min med henne så körde jag 30 min Crosstrainer och sen strech.

Sol och fint idag och bara för det jobbar jag 12-20. I helgen när jag i alla fall inte började förrän 14.45 ja då var det kallt och regnade. Vädret jobbar emot mig! Men så länge det inte regnar och är kallt om en vecka är jag nöjd. För då sitter jag på Gamla Ullevi och ser på U21-EM!

söndag 7 juni 2009

Jahapp nu vet jag folk är tokiga

Jag har varit hemma i mer än 4 månader och han hade nästan 4 månader på sig när jag var i Innsbruck, NU kommer dumskallen på att han inte var så smart och agerade fel och vill lappa ihop det!

Jag döööööör, tror idioten jag ska hoppa på nästa flyg bara för det eller? Sen föreslog han långdistansförhållande, jag bara jaha och hur ofta tänker du komma till Sverige då? Visade sig visst att han trodde JAG var den som hela tiden skulle åka ner. Sorry grabben jag är varken så desperat eller galen. Ska jag åka någonstans åker jag till Tyskland, inte Österrike.

Jaaaaa folk är galna helt enkelt, så är det bara.

Men för övrigt är allt bara bra! Har varit iväg och tränat och sitter nu på jobbet och ser på tennisfinalen i Franska Öppna mellan Söderling och Federer.

EM-låt

Tyska U21-laget har valt denna låt som "sin" EM-låt. Bra val och en jävligt bra fotbollslåt!

lördag 6 juni 2009

Nationaldagen och match ikväll

Idag är det svenska nationaldagen men det har passerat mig ganska obemärkt måste jag säga. Sen är det match ikväll och jag ska se den på tv på jobbet. Sverige - Danmark från Råsunda. Inget jag sådär läääääängtar efter men i brist på annat typ. Sen har ju Danmark 8 skadade av sina 11 ordinarie så nu kanske tom Sverige ska kunna ta 3 poäng.

En tjej jag "träffat" på Werder Bremens forum ska dit, hon pluggar i Stockholm just nu och är galen i svensk fotboll och svenska landslaget. Sen ska hon se matchen Finland-Tyskland i U21-EM och jag Spanien - Tyskland så tyvärr missar vi varandra då med! Men i Bremen i höst ska vi träffas. För Werder gillar hon också.

Vill ni ha?

Senaste skvallret från Bremen? Förmodligen inte men det struntar jag i för det här är min blogg...mooaahhh haaa

Rosenberg behåller man men kräver en mycket bättre säsong än den förra. Men den stora nyheten är att Martin Harnik gör man om från forward till höger ytterback. Kan nog bli bra, han har gjort några riktigt bra matcher som just det och Werder har ju förr med framgång omskolat forwards till just det. Clemens blev ju till och med landslagsman efter Werders omskolning av honom. Så nu har man från de egna leden hittat en efterföljare när Clemens lägger av (eller byter klubb). Fast dit är det - hoppas jag - några år!

Men en reserv och avbytare behövs. I år spelade Werder 55 matcher, det är flest av alla i ligan och det blir förhoppningsvis många även nästa säsong. Och ingen kan spela alla matcher. Med Harnik till höger och Boenisch till vänster har vi två blixtsnabba och offensiva ytterbackar. Sen har vi både Prödl och Pasanen som är innerbackar men som båda har spelat även på den yttre positionen. Och de båda ordinare fotbollsgudarna Mertesacker och Naldo som innerbackar. Helt plötsligt ser Werders backlinje mycket mycket stark ut!

Nu kan det läggas pengar på en bra målfarlig forward.

Nu är det dags för alla 80-tals barn att skratta

Men dom här var STORA då. Och jag har letat och letat efter denna låt (och de andra på skivan) och nu har någon snäll människa - äntligen - lagt ut dom på YouTube. Sisådär 2.31 in i låten eller så, så kommer det som nog fick mig veta vad jag skulle jobba med. Först jobbade jag på ena sidan, och nu jobbar jag på andra sidan (jag är alltså inte på den sidan som är ute och gör bus på nätterna!). Dvs först med det som tjejen ringer in om och nu är jag den som sitter och svarar och gör anropen. Coolt va! Även om det inte riktigt är så där det låter men nästan....

Vill ni veta något mer "kul". Jag är först i ledet med att få larmet som radiooperatör, sen kommer steg 2; så att säga haffa in dom det pysslar syrrans man med som är yttre befäl. Sen kommer steg 3, där jobbar min syrra som är vakthavande på ett fängelse, och sist när de ska slussas ut igen steg 4, då kliver min bästa kompis genom tiderna Lena in i bilden genom sitt jobb på Frivården. Så det kan bli.....

fredag 5 juni 2009

Uppe med tuppen!

Ja inte riktigt men innan 10.00 stod jag och värmde upp, ännu värre blir det på måndag, mitt sista PT-pass, för då är tiden 09.00.. Men skönt vara klar tidigt och ha hela eftermiddagen och kvällen fri till att göra vad man vill.

Idag var det rygg och triceps på schemat. Jobbigt men än så länge inte lika mycket träningsvärkt som när vi körde ben. Men det lär väl komma....

Ser på tennis, Robin Söderling mot Gonzales. När den är slut ska jag ner på stan, förbi Biblioteket och leta tyska grammatikböcker. Nu jäklar ska här bankas in i skallen. Tar väl en sväng inne på Falukalaset också, det är grått idag men regnar inte.

Ja just det, titta vad som råkade hamna i min inköpskorg på Ebay.de! Vet inte hur det gick till... ;)

torsdag 4 juni 2009

Lurad eller?

Var ner på stan innan träningen för jag skulle hämta ut ett paket (jaaaa min Tysklandströja hann komma innan landskampen) och blev haffad av en försäljare från Telia. Mobilt bredband har jag funderat på men aldrig kommit till skott liksom, är trött på att missa massa saker för att vårt jobb inte kan visa rörliga bilder och ljud. Nu kan jag ta med mig datorn när det är viktiga saker och på långsamma nattpass med så jag kan spela dataspel, för det går inte heller. Inget som rör sig eller låter funkar där.

Men sen började jag fråga om fria SMS utomlands då jag känner mer folk utanför Sveriges gränser än inom snart. Och det är nu frågan kommer om jag gjorde bort mig. För jag har ett låst abonnemang (1 år kvar) hos Tele2. Så jag kan inte flytta mitt nummer utan måste få ett nytt hos Telia och ett nytt nummer. Jag har ju världens lättaste och bästa nummer liksom! Men å andra sidan JAG lär ju snabbt lära mig mitt nya nummer och alla kör väl med kortnummer nu för tiden? Eller efter namnet. Tiden när man kunde rabbla en massa telefonnummer är ju förbi sedan länge. Så jag tror jag bestämmer mig för att jag inte är lurad. Hur som helst så var bredbandet billigare än det jag har nu men telefonabonnemanget 10 kr dyrare i månaden men då istället med 3000 fria SMS/månad både inom och utom Sverige. Sen om Telia är bäst eller inte det vet i fasen. Jag tror egentligen alla är rätt lika faktiskt.

Nu ska jag testa om det håller

Har sytt in mina sportBH:ar. De är ganska nya, jävligt dyra. Och jag har tappat lite omfång så de sitter för löst. Har inte lust slänga ut 1000-spänn på två nya som kanske (förhoppningsvis) om 4 veckor är för små. Så jag har gjort ett försök sy in dem så kan jag shoppa nya senare.

Ska strax till gymmet för att testa hållbarheten. Skulle träffat min PT idag, men hon ringde om bokade om det till imorgon. Klockan 10.00!! hahaha tiiiidigt ju! Så därför har jag suttit hemma och väntat på att regnet ska ge med sig så jag slipper bli allt för blöt på vägen dit. Men det verkar inte inträffa så jag får väl gå dit då. Tänker inte ta bilen då det är Cruising ikväll eftersom: Falukalaset har börjat idag med men hur stor lust har man gå runt där i blötan. Lika med noll skulle jag säga.

Ni som håller till mycket på Fejsan. Om någon tagit bort sin sida, kan man ju inte se den antar jag. Men det fortsätter droppa in mail till mig om att det skrivits kommentarer i den tråden jag var och petade i efter att sidan försvann! Fast när jag ska titta på sidan via maillänken så finns den inte. Okej om jag blockats men då bör väl människan i alla fall finnas som profil, fast jag inte kan se profilen vidare eller hur? Stärker min teori om att det är samma person som är båda, och just nu håller hon på med att göra sin sida se bar när den andra ska svara och sen försvinner den. En del kan roa sig tydligen. Så jäkla viktigt är varken han eller hon för mig, om hon nu trodde det! Och just det skulle jag vilja hinna peta iväg i ett mail och säga till idioten. Men varje gång jag försöker är profilen puts väck! Dryg jävla brud alltså.

Tyligen har just han också funnits som fejkMyspace för ca 1 år sedan har jag fått reda på. Samma person? Förmodligen. För så jäkla poppis och stor är han inte.

onsdag 3 juni 2009

Träningsrapport

Benen är rätt okej faktiskt. Lite känns det i låren men inte så farligt. Men häcken! Jag har så jävla ont...haha. Sitta i soffan går bra, den är mjuk. Men sätta sig på toa eller på cykeln det känns. Rejält.

Och imorgon är det träff 2! Tur vi ska träna rygg & triceps!

Men jag har jobbat på bra och stod 30 min på CT:n och 30 min på gåband idag + lite cykelturer hit och dit.

I övrigt har jag mest retat upp en brud på Fejsan. Hon jag tror leker Basti. Så pass att hon raderade sitt konto! *asg*.
Sitter och tittar på Real Houswives of Orange County. Inte många knop de gör inte. Men deras pengahög skulle jag gärna ha.

Funkar detta på er?

En tankeläsare har gett sina bästa tips i Aftonbladet:

8 strategier för att få någon på fall

1. Anpassa dig efter personens rörelsemönster. Tycker du om någon går det ofta automatsikt. Vi börjar likna dem i hållning, rörelser och gester. Vi gillar personer som liknar oss själva.

2. Börja se personen du pratar med! Ofta tänker vi så mycket på oss själva, på vad vi ska säga och på hur vi ser ut, att vi inte lyssnar och ser! Då blir det svårt att få någon att falla för dig.

3. Omge dig med schyssta och snygga människor På så sätt visar du att du är attraktiv och något som folk vill ha. Akta dig dock för att ha för snygga vänner om du vill synas i gänget.

4. Neg-principen. Det handlar om att plocka ned personen du ska stöta på/är intresserad av. Kanske ragga på personens kompis eller komma med en småsyrlig kommentar (i stil med att ”fin klänning du har, men jag har sett den på väldigt många ikväll”). Då börjar personen undra vad du håller på med och anstränger sig för att få dig att börja bete dig annorlunda.

Henrik Fexeus: Ja, det är cyniskt, men fungerar väldigt bra.

5. Lagen om tillgänglighet: Visa att du har begränsad tillgänglighet. ”Jag finns här just nu, men snart försvinner jag.” Det gör dig mer attraktiv i den andres ögon än om du konstant skulle finnas tillgänglig.

6. Försvinn ett tag. Har du förgäves försökt få någon på fall kan det vara effektivt att gå under jorden ett tag och inte svara på sms eller i telefon. Då är det inte ovanligt att personen ser dig med nya ögon och helt plötsligt finner dig väldigt intressant.

7. Välj rätt tillfälle att ”slå till”. Vi jämför precis allt. Vill du framstå som attraktiv ska du välja dina tillfällen då du ”slår till” omsorgsfullt. Gå inte fram när någon pudding precis varit där; då kommer du inte till din rätt.

8. Umgås inte med folk som är snyggare och smartare än dig själv. Om du vill verka snygg och smart vill säga.

Jag kan ju säga att om någon använde nr 4 & 6 på mig så skulle jag rycka på axlarna och klassa den som inte värd att bry sig i. Vad funkar det på er?

tisdag 2 juni 2009

Första passet med PT

Det var jobbigt!! Men kul!! Jag kommer troligen inte kunna gå imorgon och övermorgon men va fan....hahaha. Jag har i alla fall en jäkligt bra otroligt bålstabilitet och en enorm kroppskontroll. En rätt bra början. Stark är jag med men med sämre kondition. Så har jag olika långa ben och det är nog därför jag ibland får så jäkla ont i ländryggen. Så så fort jag har duschat ska jag cykla iväg till Aktiv Ortopedteknik så ska de få mäta mina ben. Vänster ben är kortare så jag kommer nog behöva ett inlägg till i den skon. Idag var det ben och axlar som vi tränade.

Ikväll är det landskamp och den visas på ZDF! Som jag numera har!! Och efter en regnig morgon blev det i alla fall lite sol även om det inte är varmt. Jag börjar se ett mönster. Jag var ledig tis-ons förra veckan då regnade det. Sen jobbade jag tors-mån och då var det sol och över 20 grader. Nu är jag ledig tis-fre och det ska vara mest regn och runt 10 grader. Jag som för en gångs skull ville sola! Men jag har faktiskt letat på ett ställe som gör spraytanning. För sola i solarium gör jag inte!

måndag 1 juni 2009

Kan ju inte undanhålla er denna video!

Clemens och Per i kortegen mot Domhof. Per sjunger!

SOMMAAAAAR

Jaaaadåååå 1 juni! Då är det sommar. Solen skiner för fullt och jag ska snart gå och lägga mig men jag hinner nog njuta av den lite senare ikväll. Vilken sporthelg svenskarna har haft denna Pingst:

Markus Rosenberg vann tyska cupen
Robin Söderling slog ut Nadal på grus i Paris
Zlatan blev skyttekung i Serie A
Åke Svanstedt vann Elitloppet