fredag 31 juli 2009

Mot Sherwoodskogen....

Inte riktigt, men mot jobbet. Har hunnit med att plocka ihop saker och även lagt ut en del på Tradera. Ser dock ut som ett bombnerslag här hemma nu, då jag inte hunnit städa efter att ha dragit fram saker att sälja. Får städa imorgon kväll och så hinner jag ju lite på eftermiddagen på söndag också för jag jobbar natt då med.

Men nu är det dags att byta kläder och cykla till jobbet snart. Måste ta en sväng förbi Hemköp då jag ju inte planerade att jobba och därför inte har något att äta till inatt.

Kolla vad jag hittat! HÄR Tror det blir skitsnyggt att sätta i nederkant på fönstret. Ska ju bo på nedre botten sen och kan vara skönt med lite insynsskydd. Ska fundera inatt om jag ska slå till och köpa eller inte. Det är alltså glasetsningsdekor. Dom har en massa annat kul oxå. Sidan heter PaxLux.

Gullungar


Övertid

Ska jag jobba inatt. De ringde för 1 timme sedan drygt. Madde som ska jobba natt har ramlat av sin häst och brytit armen. Jag har iof en massa inbokat imorgon (trodde ni jag skulle kunna ha en helt ledig dag utan något att göra?) men allt gick att skjuta fram några timmar så jag kunde jobba extra.

Men det innebär jag får sätta lite fart nu. Fixa mig mat tex, och plocka ihop en del saker jag ska ha med mig imorgon och lämna in på Loppis. Men det är ju simning också samtidigt, en del spännande finaler.

Eurosport 2 sänder ju Bundesliga från den här säsongen och den ligan drar igång nästa helg. 6 matche LIVE i veckan!! Är jag i himmelen eller?? :D:D:D. Tyvärr kan vi på jobbet bara se Eurosport så en del matcher kommer jag få lov att se över livestream ändå men det är ett rejält uppsving från hackiga, blurriga, suddiga livestreams till att se matcherna på en riktig TV!

torsdag 30 juli 2009

Ryggen bättre

Efter lite sömn och en massa Aloe Vera Muscle Rub och en lättare träning så släppte den värsta värken. Skönt! Jag avskyr ha ont i ryggen. I vissa lägen hugger det till men i övrigt kan jag röra mig obehindrat.

Imorgon hoppas jag det är helt bra, jag har så få lediga dagar fram till att min lägenhet ska visas och måste börja städa och plocka undan lite saker redan imorgon. Jag har en ledig fredag - lördag och inget inbokat! Vet inte när det hände sist. Vad ska jag ta mig till liksom?? Ovant är det. Men jag hittar säkert på något.

Mycke vill ha mer....

Liebe Leser,
wie vielleicht der Ein oder Andere von euch mitbekommen hat, will die FIS eine neue Regelung für die Preisgelder beim Skispringen einführen.
Dabei sollen auch die "schwächeren" Athleten nicht mehr leer ausgehen, sondern auch einen kleinen Betrag erhalten, wenn sie WC-Punkte sammeln.

Ich halte diese Überlegung für sehr sinnvoll, denn warum sollte man die konstant guten Leistungen diverser Athleten, die vllt den ganz großen Sprung an die Spitze noch nicht geschafft haben, nicht auch honorieren?

Umso empörender finde ich es, dass gewisse Personen vehement gegen eine Änderung sind.
Genauer gesagt: Herr Schlierenzauer!!!
Wer das nun nicht glaubt, lese sich bitte folgende Originalaussage durch:
"Das finde ich nicht gut. Ich vergleiche das immer mit einem Tennis-Turnier: Wenn man dort ein gewisses Preisgeld nicht bezahlt, kommen auch keine Top-Stars. Das ist einfach eine Image-Sache. Wenn dann in der Zeitung steht, dass ich der am besten verdienende Wintersportler war – vor Hermann Maier, vor Lindsey Vonn – und daneben „Skispringen“ steht ist das natürlich gute Werbung für den Skisprungsport, die es aber, wenn es so weiter geht, in Zukunft leider nicht geben wird. Daher finde ich das als Image sehr schlecht. Bei einem richtigen Spitzensport, bei dem gerade die Stars sehr viel tun und dafür hart arbeiten, ist das nicht ganz gerecht und daher finde ich das so nicht in Ordnung

Der Zuschauer interessiert sich auch nicht für einen Springer auf Platz 24, der nur noch um die 125 Euro bekommt. Die, die die Show machen, bezahlen auch für gewisse Sachen und müssen viel hinnehmen und sollten dementsprechend auch etwas verdienen. Das hat so meiner Meinung nach Image-mäßig keinen Vorteil für den Skisprungsport und ist nicht gut."

**
Jag ska översätta sen men i korthet: FIS har ändrat reglerna så fler får prispengar. De flesta tycker det är bra, då mer pengar till fler gör att fler länder kommer ha råd tävla och kan skicka fler backhoppare = man breddar och utvecklar sporten. Men tydligen så är en viss Gregor emot det. Ja stackarn lär väl få några spänn mindre *ironi*. Han tror publiken kommer svika då de inte kommit för att heja på en som kommer som nr 24 (vad DET nu har att göra med att den stackarn ska få några Euro). Det som svider är väl att hans prissumma minskar med samma Euro mängd. Jaja mycke vill ha mer eller hur var det?

Kanske ska han ta efter de riktigt stora, dvs de han hänvisar till tennisspelarna, fotbollspelarna. Som satsar egna miljoner till stiftelser, till välgörenhet osv.

onsdag 29 juli 2009

Backhoppningsnyheter

Iof håller jag inte längre särskilt bra reda på alla, inte ens finländarna. Men nu vet jag i alla fall att Havu är anmäld i Hinterzarten! Det tog tid, över ett år för honom att komma tillbaka, han bröt lårbenet på träning i juni förra året. Han har iof varit anmäld förr och inte kommit till start men han har hoppat i Veikkaus Tour så det ökar väl på oddsen för en start lite. I år är jag inte där, varit där två år i rad annars. Men i år väljer jag att jobba och spara min ledighet och mina pengar på annat.

Övriga hittills anmälda i Hiza är följande:

Tyskland:
Schmitt, Martin
Neumayer, Michael
Uhrmann, Michael
Späth, Georg
Bodmer, Pascal
Hocke, Stephan

Österrike:
Eggenhofer, Markus
Fettner, Manuel
Koch, Martin
Kofler, Andreas
Lackner, Daniel
Morgenstern, Thomas
Thurnbichler, Stefan

Bulgarien:
Zografski, Vladimir
Fartunov, Petar

Frankrike:
Chedal, Emanuel
Descombes, Vincent
Lazzaroni, David
Mabboux, Alexandre
Mayer, Nicolas

Japan:
Okabe, Takanobu
Kasai, Noriaki
Ito, Daiki
Yumoto, Fumihisa
Tochimoto, Shohei
Watase, Yuta

Korea:
Kim, Hyun-Ki
Kang, Chil-Gu
Choi, Heung-Chul
Choi, Yong-Jik

Norge:
Jacobsen, Anders
Bardal, Anders
Remen Evensen, Johan
Hilde, Tom
Haukoe Sklett, Vegard
Ganges, Kenneth
Romøren, Bjørn-Einar

Ryssland:
Ipatov, Dmitry
Kornilov, Denis
Vassiliev, Dmitry
Rosliakov, Ilja
Karelin, Pavel
Trofimov, Roman

Schweiz:
Ammann, Simon
Küttel, Andreas
Grigoli, Marco
Egloff, Pascal

Tyskland b-lag:
Horlacher, Kevin
Musiol, Julian
Freitag, Richard
Freund, Severin
Simon, Erik
Wank, Andreas
Ulmer, Christian

Kanada:
Read, Stefan
Mackanzie, Boyd-Clowdes

Tjeckien:
Janda, Jakub
Koudelka, Roman
Vaculik, Ondrej
Cikl, Martin

Finland:
Olli, Harri
Happonen, Janne
Keituri, Kalle
Niemi, Sami

Italien:
Colloredo, Sebastian
Morassi, Andrea
De Crignis, Alessandro
Dellasega, Roberto

Kazhakstan:
Karaulov, Ivan
Zhaparov, Radik
Karpenko, Nikolay
Korolev, Alexy
Levkin, Evegeny
Takhtakhunov, Assan
Kapisbayev, Ablay

Polen:
Malysz, Adam
Stoch, Kamil
Hula, Stefan
Bachleda, Marcin
Rutkovski, Lukasz
Mietus, Krystof

Slovenien:
Kranjec, Robert
Damjan, Jernej
Pikl, Primoz
Bogataj, Jure
Meznar, Mitja

Ukraina:
Lazarovych, Oleksandr
Shumbartets, Vitaly
Boshchuk, Volodomyr
Veredyuk, Volodomyr

USA:
Glasder, Michael
Alexander, Nicolas
Fairall, Nicholas
Johnson, Anders

Ryggont!

Faaaan, jag skulle slänga sopor på väg till jobbet och böjde mig ner för snabbt och för slarvigt och det drog till i ryggen rejält. Så nu sitter jag här på jobbet och har jävligt ont i ryggen. Hoppas det går över. För ont i ryggen vill jag inte ha!

tisdag 28 juli 2009

Ny kul maskin

Den har funnits ett tag på gymmet men jag har inte provat den förr, då den varit populär. Men idag var jag där på en tid när inte många andra tränar och det var ledig. Körde 30 min och tiden flög iväg! Inte kändes det jobbigt heller, men att det var det märkte jag när jag klev av. Körde sedan 30 min cykel och det kändes som en evighet. Cykla är så trist! Men perfekt för att bli av med mjölksyra och slaggprodukter. Men som sagt tråååååkigt.

Maskinen heter VARIO och är tydligen en revolution :). Läs länken!

Efter träningen så hann jag inte mycket mer än att fixa mat till jobbet och hasta iväg. Har med mig min dator eftersom Werder Bremen testspelar mot FC Valenica ikväll. Den matchen måste man ju se. Hoppas på lugnt, med det är Classic Car Week och cruising uppe i Rättvik ikväll så oddsen är inte så höga om man säger så....

måndag 27 juli 2009

Valbo hela dagen lång

Kort stopp i Sandviken först på Klädjätten en fiffig affär som säljer billiga märkeskläder. Hittade två t-shirts på rea, för halva reapriset. 25 kr styck istället för 250 kr som de kostat i ordinariepris. Hittade en superläcker grön jacka också men där fanns det bara för stora storlekar kvar.

I Valbo började vi på Oves som det heter, inte Åkes...haha. Men allra först mötte jag upp en tjej utanför IKEA som köpt min tömkörningsgjord och som bodde i Gävle så behövdes den inte skickas.

På Oves blev det lite smått och gott, mest städgrejor men även CD-skivor, kattmat mm.

Sen till IKEA där jag shoppade en smart sak som jag länge tittat efter men inte förrän nu köpte, den där brädan (bordet) dom har man har under den bärbara datorn när man har den i knä. Helt suverän! Att jag inte slagit till på den innan. Och 149 kr bara!!

Sen blev det lite smått, en stång till nya köket att hänga mina krokar och bestikskorgar på, värmeljushållare, en matta, ett lock till micron (grönt med vita blommor på :D haha enda dom hade), ett fat, lakan, ny kudde sen minns jag inte vad det mer var.

Sen in till Valbo köpcentrum där vi åt på Kitchen igen, supergott idag med. Där inne köpte jag dock inget men tittade runt på Djurmagasinet, lite klädaffärer mm.

På vägen hem blev det vi Ö&B för jag behövde köpa kattsand. Det märket jag använder finns bara där och på City Gross.

Var hemma runt 17.00 och cyklade då iväg och postade en massa Tradera paket. Sen har jag kollat på simmning och surfat. Blir en tidig kväll idag, är supertrött och har lite huvudvärk. Varit så kvavt här flera dagar och man bara vill och väntar på åska!

söndag 26 juli 2009

50 frågor från Vicky

1. What time did you get up this morning? – 12.00 way to early
2. How do you like your steak? – well done
3. What was the last film you saw at the cinema? – Bond (i think)
4. What is your favorite TV show? – Sportsprograms
5. What did you have for breakfast? – Didnt eat breakfast
6. What is your middle name? – Margaretha
7. What is your favorite cuisine? – Italian
8. What foods do you dislike? – english
9. Are you a virgin? - nope
10. Favorite dressing? – None
11. What kind of vehicle do you drive? – Peugeot
12. What are your favorite clothes? – Jeans, t-shirt
13. If you could go anywhere in the world on vacation, where would it be? – Boatcruise in the Caribbian
14. Cup 1/2 empty or 1/2 full? – 1/2 empty
15. Where would you want to retire? – Germany
16. Favorite time of day? – Evenings
17. What kind of dog would you like? - Dont like dogs
18. What is your favorite sport to watch? – Football, skijumping, atletichs, swimming, cyckling, the most snowsports
19. Do you like sex? - sure
20. Favorite movie? - Have several
21. Pepsi or Coke? – Pepsi
22. Bird watcher? – No
23. Are you a morning person or a night person? – night person
24. Do you have any pets? – Horses, Cats and Fishes
25. Any new and exciting news you'd like to share? – Nope non at all
26. What did you want to be when you were little? – Dont remember
27. What is your best childhood memory? – Lots of them
28. Last book you read? - Knutby - en mordhistoria
29. Beer or Margarita? – None
30. Always wear your seat belt? – yes
31. Been in a car accident? – Yes
32. Favorite Restaurant? – Dont have any
33. Favorite Pizza Toppings? – Ham, mushrooms, ananas, salami (not at the same time!)
34. Favorite Flower? – Liljekonvalj
35. Favorite ice cream? – Eggliqueur
36. Favorite fast food restaurant? – Max
37. How many times did you fail your driver's test? – None for the B, one for the BE
38. From whom did you get your last email? – A buyer from Tradera
39. Which store would you choose to max out your credit card? – Werder Bremen Fanshop ;)
40. Bedtime? – Late
41. Who are you most curious about their responses to this? – No one, because I will not ask anyone to fill it in
42. Broccoli? – Loves it!
43. What was your favorite vacation? – Paris
44. Last person you went out to dinner with? – Helena B
45. What are you listening to right now? – Nothing (or my colleagues at work)
46. What is your favorite color? – Green
47. How many tattoos do you have? – 4
48. How many are you tagging for this quiz? – none
49. What time did you finish this quiz? – 03.59
50. Coffee drinker? – Nix

lördag 25 juli 2009

Afterburner - Torwart Tim

Mitt nya favvoband Afterburner har gjort en ny låt (finns bara på myspace).

Und eine fette Danke zu Philipp, meine liebe Düsseldorfer dass hast mir das songtexte zusammenschreiben! <3

Afterburner - Torwart Tim

Gründlich durchgestylt, steht er da
und wartet auf den Pfiff *pfiff* Alles klar!
Experten streiten sich um seine Daten,
die Gegenspieler sind nervös und warten.
Doch der Showdown läuft.

Effektivität bestimmt das Handeln,
am Elfmeterpunkt beginnt das Bangen.
Jeder weiß genau, was von ihm abhängt,
jeder ist im Stress,
doch Torwart Tim macht einen Scherz.

Dann hebt er ab,
und völlig losgelöst von dem Strafraum,
fliegt ein Torwart völlig schwerelos.

Die Erdanziehungskraft hat er überwunden,
alles läuft perfekt in den Cuprunden.
Keine taktischen Experimente,
denn was nützen die am Ende?
Denkt sich Torwart Tim.

Auf des Gegnersbank,
da wird man panisch,
der letzte Pass vorm Tor,
der klappt ja gar nicht!
Torwart Tim ist nicht zu überwinden,
und Hamburgs Moral bereits am schwinden.
So spielt er Pokal!

Dann hebt er ab,
und völlig losgelöst von dem Strafraum,
fliegt ein Torwart völlig schwerelos.

Der Volkspark schimmert grün,
der Tim hält den Schuss,
und wir fahren nach Berlin.
Und dann sein Spruch:

Wiese macht einen Sprint über das ganze Spielfeld in die Werder Kurve. Tim Wiese ist der Matchwinner!

Hinten geifern noch die Journalisten,
Torwart Tim denkt sich,
wenn die wüssten.
Mich führt hier die Pflicht,
und mein Verein,
und bei Werders Fans will ich jetzt sein.
Und wer...
...holt mich heut noch ein?

Er fliegt weiter,
und völlig losgelöst durch das Stadion,
fliegt ein Torwart völlig schwerelos.

Völlig losgelöst von dem Strafraum,
fliegt ein Torwart völlig schwerelooo-ohohohohhohohohs.

Tim Wiese ist der Matchwinner um 23:08 Uhr an diesem Mittwochabend. Tim Wiese hält drei Elfmeter der Hamburger! Einen von Boateng, einen von Olic, einen von Jansen! Tim Wiese sorgt dafür, dass Werder Bremen ins Pokalfinale einzieht! Und dort trifft die Mannschaft aus Bremen am 30.Mai auf Bayer Leverkusen!

Blä vad jag är trött

Jobbade ju natten som var, det var full rulle ända tills vi blev avbytta 06.30. När alla fyllon ramlat hem ja då ramlade det inbrott där man grep folk. Så ingen vila ingen ro alls på hela natten.

Sen hade jag missat jag jobbade fredag-lördag natt (trodde jag jobbade lördag-söndag) och hade därför ett inbokat möte 13.00 idag, vilket gjorde jag bara fick sova till 12.00. Och efter det hade jag tvättstugan och hela kvällen har jag packat Traderapaket och mailat om betalning till alla (auktionerna gick ut idag). Så sova mer har jag inte kunnat. Klar först nu och sova 1 timme gör mig inte alls piggare, bara seg.

Ska ta bilen till jobbet och åka förbi Statoil och köpa på mig lite RedBull och godis (sockerrush!!) så klarar jag natten. Är som tur är ledig söndag-måndag så jag kan sova ikapp lite.

fredag 24 juli 2009

Nu är min lägenhet ute på Hemnet

Jag hoppas den tilltalar någon så jag slipper ha två hyror i höst. Här är annonsen! Det har jag verkligen inte lust med.... räcker så bra med att jag nog måste byta dator, vilket jag heller inte alls vill. Är så drygt ladda ner alla program igen, flytta över dokument och foton mm mm. Vissa dagar låter min fläkt dock helt normalt men igår rosslade den som bara attan!

Har städat lite, kollar på Tour de France. Ska iväg och träna när den sändningen är slut. Har mått dåligt några dagar så där diffust, mest bara varit helt orkeslös och därför haft ett träningsuppehåll på fyra dagar (iof var en dag när jag var i Hudiksvall hela dagen). Känner mig iof inte så värst mycket bättre idag men lite så jag går iväg men kör lite lugnt.

Har heller inte latat mig bara, igår tex så körde jag iväg allt skräp jag samlat ihop ur källarförrådet, var iväg och hämtade (med mina föräldrar) en ny bäddmadrass de köpt, körde skräp åt dom också samt storhandlade. Och idag då en rejäl städning. Men ork till att utöver det träna har inte funnits.

Jobbar natt fredag - lördag kommer dock gå fint, det blir ju fullt upp till tre-fyra tiden och sen är man bara glad att få några timmar lugn innan man ska hem och sova.

Nu ska jag surfa vidare och betala räkningar.

onsdag 22 juli 2009

Roadtrip

Tidigt imorse satte vi oss i bilen, jag och Lena. Efter att jag sovit 3 timmar så där....efter jobbet där jag kom hem 23.00 måste jag ju först babbla lite på Werder forumet med folk, sen måste jag läsa ut en bok och först sen sova. Så då blev det inte mer sömn..sen låg jag nog vaken 1 timme så där med en massa snurrande i huvudet

Så det var med grus i ögonen jag vaknade. Slängde in kycklingfileer i ugnen direkt (så Julia skulle få god mat) och sen käkade jag frukost. Ville bränna en ny CD till bilen och var inte klar när Lena ringde att hon var snart framme men hon behövde nog bara vänta 5 min. Sen funkade inte CD:n i bilen för i brådskan blev det feeeeel! Retligt.

Vi började med kaffe och glass (för Lena) och glass och muffins (för mig) på Mc Donalds i Valbo. Sen IKEA. Jag köpte inget! Wow...men kollade på en massa saker inför flytten. Ville köpa resårlakan men 120 bredd var helt slut så klart.

Sen till Åkes där vi var i diverse affärer och i Lundins Allshop blev det en massa handlat som vanligt (man kan billigt bunkra shampoo, CD & DVD skivor, kattmat, städgrejor mm). Full påse för under 300 kr! Inte illa!

Sen norrut på E4:an. Stopp i Söderhamn där vi åt lunch på E-center. Sen vidare och landade hos Maria och Action strax efter två. Började med att hälsa på hästarna i hagen, Action mår prima och har det så himla bra. Precis så där bra som en gammal häst ska få ha det.

Rund och fin i ett perfekt sommarhull, musklad och fin visar att han är välriden. Jag har ju sett kort så klart men var beredd på att han skulle ha kunnat tappa lite (han är ju ändå 22 år och har bytt ryttare och allt) men han såg precis ut som vanligt. Han var väl sådär intresserad av mig, nosade lite och konstaterade att jaha har du inget godis med dig, tyvärr var jag senil och glömde köpa morötter. Sen ville han ha lite kli och så gosade han mest med sin nya matte Maria.

Vi hade en översocial hagkompis med oss hela tiden som var som ett plåster och som gärna gosade med mig dock. De andra tre höll sig längre bort. Hästarna har en urhärlig hage! Sen gick vi in i huset och fikade och pratade och beundrade hundvalpen Diesel.

Efter ca 2 timmar var det dags att åka hemåt och istället för E4:an valde vi ta Rv84 mot Ljusdal, sen via Järsvö, Bollnäs, Enviken och hem. Väl i Falun var det Cruising men vi hamnade inte i värsta Crusingkön som tur var.

Werder Bremen har köpt tillbaka Tim Borowski. På forumet råder "krig". En del är emot, andra för. Jag är för, inte för att jag är superför men mer för än emot. En rutinerad mittfältare kan behövas i unga Bremen. Det som flest stör sig på är att han får ett år sedan gick till Bayern München, avgiftsfritt och de ville inte ha kvar honom i år och Bremen fick köpa tillbaka honom för 8,5 milj Euro. Där är största skavet så att säga. Inte att han inte är bra och kan vara till nytta.

tisdag 21 juli 2009

Regnig dag

Städat på förmiddagen och sett lite på Eurosport.

Jobbar eftermiddag, hoppas på mindre dårar idag. Imorgon åker jag och Lena och hälsar på Action! Har inte varit där sen jag lämnade dit honom så det är ju på tiden. Hos Galax har jag ju varit 3 gånger.

måndag 20 juli 2009

Fullmåne eller??

Jag vet det inte är det men det är Dårarnas afton på jobbet. Det ena psykfallet ska anmäla det andra. Det var typ toppen och däremellan har vi haft allt annat de kan komma på.....

Werder Bremen vann Supercupen!! Bundesligamästarna Wolfsburg mötte DFB-pokal mästarna Bremen i en match (den räknas ej som tävlingsmatch) och Bremen vann med 2-1. Och Clemens gjorde mål!!! Och Merte sköt 1-0 målet så båda Bremens mål kom från backar, även om Clemens efter en lättare skada på Niemeyer fick spela yttermittfältare i andra halvlek och det var då han gjorde målet (han spelar dessutom yttermittfältare på höger kanten även i landslaget ej som höger ytterback som han normalt är i Bremen). Semesterfirarna Basti och Mesut (de fick ju senare ledigt pga U21 EM) började jobba idag igen och fick spela andra halvlek. Har klart saknat dom i matcherna.

söndag 19 juli 2009

Inget speciellt

Har inget att berätta faktiskt. Har inte hänt något speciellt och jag jobbar till 23.00 idag. Få se om det dyker upp nått.

lördag 18 juli 2009

Gjort massa tråk

Först iväg och lämna in fler saker på Loppisen. Sen hem och städa ur källaren. Trist men nu är det gjort! Skönt att slippa ha det hänga över sig. Ska bara köra iväg 4 stora säckar med skräp och ett gammalt tävlingskåp till tippen men det blir sen.

Har även lagt ut en massa på Tradera, har en säck full kvar i källaren, men bara de här annonserna jag slängde ut nu tog minst 2 timmar att pyssla med och jag orkar inte med fler just nu.

Werder Bremen skulle ha testspelat mot West Ham, första träningsmatchen mot lite bättre motstånd men det har ösregnat i Österrike (där de är på träningsläger) så pass att planen inte är spelbar. Så det bidde ingen match. Det är inte ofta man ställer in fotbollssmatcher så det måste ju har öst ner i massor!

Har även varit och handlat. Mat, och det är ju inte så spännande precis.
Nu ska jag fixa till bilderna jag tog på Helena så hon äntligen får dom.

fredag 17 juli 2009

Klickat hem

Den är ju helt underbar! Och nu har jag hittat säsong 1 för 29 kr. Var ju inget att fundera på. Och säsong 1 är bäst. Sen blir den inte alls lika kul. Kommentarerna är helt underbara.
FC Z är historien om hur 15 killar under sommaren förvandlas från nördar till fotbollsproffs - nästan i alla fall. Under fyra månader får de en tuff och intensiv träning, under ledning av Glenn Hysén, för att lära sig att dribbla med bollen, komma i fysisk toppform och inte minst få den rätta vinnarinstinkten. Det slutliga testet och kanske den största utmaningen för FC Z blir att spela en match mot allsvenska Djurgården på ett fullsatt Stockholm Stadion. Men dessförinnan finns det många hinder som måste övervinnas, som till exempel bollskräck. En humoristisk och kärleksfull historia om hur 15 killar tar sina första stapplande steg in i den legendariska fotbollsvärlden.

Otroligt seg dag på soffan

Mycket bra sport på TV:n och sovdag från natten, ja då blev det så att man slappade till. Nu när man inte måste ut och åka till stallet varje dag.....

Började med cykel från Tour de France, sen var det VM i simhopp och nu är det friidrott Golden Leauge.

Men jag har faktiskt städat! Och lagat mat! Och diskat! Så helt förtappad är jag inte. :D

Inte tränat, efter ett allvarligt samtal med min PT igår och så fick jag ju svart på vitt på papperet se att en vilodag här och där gör under för muskelmasse byggandet så har jag lovat inte träna 6 pass i veckan utan istället 4-5 ett tag. Jaja får väl prova då.....

Läst en massa böcker har jag hunnit också de sista dagarna.
Först två stycken om Hagamannen, sen en om mordet på Anna Lindh och håller nu på med en om Knytbyhistorien. Den är väldigt intressant eftersom jag jobbade när det kom in till Polisen i Uppsala så den sidan har jag ju varit med om. Nu får man läsa hur det kunde bli så. Hur kunde tönten Helgemanipulera Sara Svensson. Så här långt kan jag säga, jaaaa de som tror på Gud, alltså de som är så extrema som de är i Knutby, de verkar otroligt lätta att manipulera till det mest dumma som "vanliga" människor hade sagt ifrån om direkt. Intressant men jag har svårt fatta hur man kan bli så nollad. Men bevisligen kan man ju det.
Sen är jag halvvägs i Liza Marklunds senaste En plats i solen också.

torsdag 16 juli 2009

Rätt lugnt

Händer inte mycket just nu. Jobbar och tränar bara. Har idag varit på BIA-mätning igen och det går fortsatt bra. Sakta men säkert kryper vikten ner, muskelmassan upp och fettmängden ner. Även om jag kan tycka det går föööör sakta. Man vill ju ha snabba resultat MEN jag vet också att man ska gå ner långsamt ca 0,5 kg i veckan om det ska vara realistiskt att hålla vikten sen och inte bara snabbt ner och snabbt upp. Och jag ligger på 0,5 kg i snitt. Samtidigt som jag lägger på mig 0,5 kg i muskler varje gång. Har gjort stor skillnad att jag fått en ordentligt personligt träningsprogram. Väl investerade pengar jag la på min PT.

Tränade efteråt och har precis kommit hem. Har hunnit duscha och äta nu ska jag se på lite Cykel. Jobbar inatt så vet inte om jag gör så mycket mer innan jobbet. Kan vara rätt skönt att slappa lite också.

Ska dock kolla upp lite budgetsidor. Jag är trött på att pengarna bara rinner iväg på strunt. Jag lägger de ju hellre på resor och upplevelser. Nu när jag rensat ut och städat inser jag tex att kläder har jag för flera år framåt. Jag behöver verkligen inte ett plagg mer på länge och köpa något bara för att det är snyggt är ju rätt onödigt. Så nu ska jag ta tag i det. Blev inspirerad igår av Lyxfällan där en tjej med bra lön slängde ut pengar på onödigt skit istället för på smarta saker.

tisdag 14 juli 2009

Levererat och klart

Så nu har DHL varit här. Fick syn på bilen som tur var för av någon anledning står inte mitt namn med nere i trappen så jag rusade ner och där stod en kille och såg förvirrad ut. Men nu är VM-kval biljetten hos mig :) så jag ska rusa iväg till gymmet så jag hinner med ett pass innan jobbet.
Ska bara slänga i mig lite mat först. Eller mat och mat, bas dryck blir det. Citrusen är supergod! Först åt jag bara choklad men så tog den slut och då provade jag vanilj som var sådär och valde då nästa gång citrus och den är supersmarrig!

Väntar på DHL

Som ska leverera biljetter till mig. De hade varit här två gånger förra veckan men inte fått tag på mig. Jag hade eller skulle jobba natt och förmodligen inte hört dom. Så igår ringde jag och så bestämde vi att de skulle komma idag före 14.30 (för sen jobbar jag). Jag hoppas de kommer på förmiddagen så jag hinner iväg och träna.

Så länge får jag städa lite här hemma, men vågar inte köra igång dammsugaren för då kanske jag missar dom igen. Ska fota lite saker och lägga ut på Tradera också. Man får pyssla med rätt så ljudlösa saker :)

måndag 13 juli 2009

Min helgtripp

Lördagen spenderade vi i Stockholm och på Gröna Lund. Hade tur med vädret och det var uppehåll, ganska varmt men moln. Hade missat att Sommarkrysset går på lördagar (jag trodde det var fredagar) och just då var EMD och Johan Palm där (bla). Gissa om placet var fullt med fjortisar?! Men det var bra på ett sätt för medan de stod på scen så var köerna till åkattraktionerna korta.

Vi hann innan med en kort sväng på stan där vi båda tog en snabb manikur på Åhlens och fick naglarna tillfixade.

Var tillbaka i Uppsala runt midnatt, sista tåget tillbaka gick då men vi tog näst sista tåget.

Sov till ca 10.00 på söndagen och när vi vaknade spöregnade det! Och vi som skulle göra stan i Uppsala! Men under frukosten lugnade det ner sig till duggregn och runt lunch när vi gick iväg lyste solen! Var runt på de olika galleriorna och in i lite affärer men köpte inte direkt något. Bara praktiska saker som klisterroller mini att ha i väskan, en nagelfil - eftersom manikyristen sa åt mig; du har jättefina naglar, breda och fina men de borde tas omhand lite bättre..... - böcker, en tysk grammatikbok och en tysk pocketbok, sen åt vi en urgod sallad inne på Forumgallerian. Efter det glass som efterätt nere vid ån.

Helena plockade upp mig strax efter tre och så åkte vi ut till hennes stall. Eftersom regnet då hade börjat hänga i luften så tog jag hennes bil till Brantshammar och så fotade jag en massa medan hon red sin träning. Jag hade så klart glömt ladda kamerabatteriet och hade bara 3% kvar och trodde inte det skulle räcka men det gjorde det faktiskt. Tur det, eftersom hon bokat denna träning just för att jag skulle komma och fota....

Sen skulle jag ta tåget hem och vara hemma 22.32. Vi kom 3 mil, till Järlåsa sen stod vi där i 3 timmar för att något jävla UFO hade fått för sig att bli frontprydnad på loket. Om man nu ska ta livet av sig kan man göra det utan att blanda in och förstöra för en massa andra??? Jag hade fan varit skogstokig om det var på VÄG till Arlanda tex. Jag åker ALLTID så jag har ca 3 timmar till godo till flyget men bevisligen räcker inte det... ska man verkligen behöva åka ett halvt till ett dygn innan för att folk är dumma i huvudet?? Varför vill man göra att andra människor missar anslutande flyg, tåg, båtar, eller evenemang man är på väg till? Sånt gör mig jävligt arg. Folk får gärna ta livet av sig för mig men ge fan i blanda in oskyldiga!

Kan man begära ekonomisk kompensation av dödsboet? Kan ju bli jäkligt dyrt för något jag inte kan påverka. Och varför vill man sluta som köttfärs mot ett lok? Och folk ska behöva plocka delar av en längs med järnvägen medan alla i tåget sitter och tittar på? Måste ju vara trevligare att ta en överdos av sömntabletter, häng dig eller hoppa i vattnet. Mindre kladdigt och trevligare för de efterlevande anhöriga. 23.00 kom vi iväg därifrån och jag var inte hemma förrän vid 01.30.

fredag 10 juli 2009

Städar mest

Tro det eller ej men jag lyckades få ihop ett par säckar idag med på em/kvällen.

Sov först till lunch, sen till Loppisen och lämnade in en massa grejor. Sen hem och fortsätta rensa och sen såg jag lite cykel också. Jobbar natt nu och imorgon vid halv tolv åker jag till Uppsala. Vi (jag och Anna och ev en hög av hennes fd jobbarkompisar) ska om vädret är bra på Gröna Lund imorgon, dvs Stockholm, sen ska vi käka och dricka goda drinkar. På söndagen blir det stan i Uppsala och sen på kvällen hämtar Helena upp mig så ska jag fota när hon rider träning på Brantshammar innan jag tar tåget hem sent på kvällen.

Hoppas vi slipper regn, väderprognosen ser rätt lovande ut. Lite regn på em men sol på kvällen är vad jag sett hittills.

torsdag 9 juli 2009

Phu jobbigt

Rensa är drygt. Varit ner i källaren och jobbat hårt i över 1 timme. Jag lovar jag bränner mer än jag gör på en timmas träning :D. Men nu är halva förrådet utrensat. Jisses vad kläder jag haft som bara ligger?! Och de har jag släpat med mig flytt efter flytt. Men inte denna gång! Jag har bestämt mig för att allt skit ska ut.

Har en massa saker som ska ut på Tradera också men det får bli sen, just nu orkar jag inte fota och lägga ut. Det tar ju en smärre evighet. Men allt som ska lämnas in på Loppis är packat i två stora kartonger i alla fall.

Nu ska jag surfa lite innan jag går och lägger mig.

Ja just ja, den här söta vågen ropade jag in för 100 kr på enkronasauktioner. Min gamla hushållsvåg har nämligen gett upp.
Werder spelade en testmatch i dag med. Vann med 5-0! :)

Städar, städar, städar

Ägnat förmiddagen åt städning, börjat så smått med flyttrensning. Dvs resat garderober och lådor. Det är inte klokt vad mycket man stoppar i en låda "för att det kan vara bra att ha". En hel del kläder åkte i soporna också. Har jag inte använt plagget på ett år, lär jag nog inte sakna det.

Nu sitter jag på jobbet och ska så göra till 20.00. Ska sen hem och fortsätta min utrensning. Åker iväg till en Loppis imorgon och lämnar in en del grejor, det som inte går att sälja hamnar på soptippen.

Nu måste jag ringa försäkringsbolaget och fixa bilförsäkring, de har redan hunnit byta ägare på Peugeoten, som är en 407 2,2 Sport förresten, kollat bilregistret nu ;).

Här kan man se en bild på färgen och modellen.

onsdag 8 juli 2009

Bye bye Audi, hej hej Peugeot

Har regnat och åskat hela dagen, så jag efter att ha sovit till lunch (jobbade ju natt) åkte jag iväg och sålde min bil. Städade ur den först och sen iväg. Sen köpte jag min "nya" bil för 5000 kr. Alldeles lagom pris för en 2 år gammal Peugeot 406 Sport (tror jag den heter, vet inte riktigt....hahaha). Den har en jättefin blå färg i alla fall, men jag hittade ingen bild på nätet som stämmer, så jag får väl fota den när jag kommer ihåg det. Den står inte ens här hos mig, utan hos mina föräldrar i Norslund, vilka jag också köpte bilen av.

Vi sålde Audin, delade på vad vi fick för den, gjorde det enkelt och åkte till bilfirma. Hade säkert fått dubbelt om jag sålt den själv men glöm att jag krånglar med provkörning, prutning, och sen kanske gnäll efteråt. Audin har ju lite saker för sig om man säger så.....

Sen åkte vi runt lite och letade ny madrass åt min pappa innan jag åkte hem. Väl hemma så vräkte regnet ner och åka och träna lockade inte. Nu har jag hållit igång ändå med akvariestädning, tvätt och städning av lägenhet.

Semestern tar ju aldrig slut!

Har precis lagt mitt schema, ända fram till 22 november, blir så för nästa datum att lägga schema är mitt i min semester och jag tänker ju knappast gå hit och lägga ut schemat liksom... men visst är det skoj veta nu hur man vill jobba i slutet av november??? Som om man visste det! Lika med sommarschemat i februari var vi tvugna ha koll på hela sommaren. Spontant komma på något är inget man kan precis.....

Jag tar 5 veckor och 152 timmar, hade drygt 40 timmar i tidsplus så en vecka är semester utan att jag behöver använda semestertimmar. Och har ändå 149 timmar kvar och 1 januari trillar det in nya timmar, 280 om jag får fullt, har faktiskt dålig koll på om studieledighet är semestergrundande eller ej.

Vet i sjutton hur jag ska få slut på alla timmar! Blir till att lägga in lite dagar här och där. Alltså vara ledig har jag ju inget emot men det är ju trist vara det utan att göra något speciellt. Hmm en kryssning i medelhavet i januari vore kanske nått?? Fast känner jag mig själv åker jag väl och ser på någon sport någonstans....hahaha.

tisdag 7 juli 2009

Typisk tråkdag

Regn hela dagen, hade ingen lust att träna så jag stod över. Såg Werder spela sin första träningsmatch mot Rot-Weiss Essen (2-2). Alla spelare som är med på träningslägret fick spela, typisk träningsmatch med sisådär spel.

Är i alla fall ledig imorgon, eller ledig och ledig det är ju en sovdag egentligen. Ska städa ur bilen och se om jag kan sälja den på en gång också.

måndag 6 juli 2009

Snart iväg och skämma bort mig själv

Om 30 min ska jag åka till Borlänge och Atelje Beauty för lite ansiktsbehandling. Har redan hunnit med 1,5 timmes promenad och duschat. Sitter och kollar in lite utlandsstudier i tyska. Finns en rätt intressant som inbakat har 15 veckors företagspraktik i sig. I Düsseldorf ;) haha Düsseldorf förföljer mig....men det kostar (eller kursen är fri men dubbelt boende och ingen inkomst i 6 månader gör ju det blir stora kostnader ändå), så jag vet inte....få se. Har beställt hem material i alla fall. Och flytta till Örebro VILL JAG INTE så man bör kanske se sig om lite smått.

<---Weserstadion

Har bokat flyg till Hannover och boende i Hannover och Bremen nu i alla fall. Ska även boka tågbiljett men ska hur som helst även boka till Uppsalaresan i helgen så jag gör det inatt, måste läsa min jobbmail och svaret från Anna hur/när vi ska åka vidare till Stockholm innan jag bokar.

Matchbiljetter beställda

Har precis beställt matchbiljetter inför min resa i september. Efter mycket funderande får det bli en Werder match och en landskamp. Jag får liksom betala en fjärdedel av matchbiljettspriset bara för att få dom skickade till Sverige. Inte lätt vara Tysklandsupporter och inte bo där. Så det bli dyrt nog ändå.

Flyger till Hannover och stannar där första dagen, ser VM kvalet Tyskland-Azerbadjan på onsdagen och åker på torsdagen vidare till Bremen. Där jag under helgen ser matchen Bremen - Hannover. Matchdag inte spikad än, så jag flyger hem på måndagen. Hade gärna sett vänskapslandskampen i Leverkusen lördagen innan mot Sydafrika, speciellt som man där ska fira U21-EM laget som ju vann, men det blir för dyrt och för krångligt att ta sig dit. Det är inte direkt billigt att åka tåg i Tyskland heller. Och hyra bil är svindyrt, precis som här.

Men en gång får jag ju se Lukas Podolski, Bastian Schweinsteiger och de andra.

söndag 5 juli 2009

Moin alle!

Bah bin ich müde! Ich muss unbedingt eine Text auf Deutsch schreiben so meine zweite lieblings Düsseldorfer kann verstehe was ich schreiben! Und wer weiß vielleicht liest meine erste lieblings Düsseldorfer auch! ;) Glaube ich doch ehe nicht......:D

In 2 Stunden bin ich Frei! Für Heute. Ich arbeitet ja auch Morgen und Dienstag, nacht. Nach meine arbeit will ich Trainiering, ich weiß nicht ob ich zu Fitnesscenter gehen oder ob ich einfach raus gehen und laufen. Mal sehen, ist gerade schönes Wetter, Sonne und 24 Grad.

lördag 4 juli 2009

Repmånad

Började precis på TV4. En av mina absoluta favorit svenska filmer! Så jäkla kul.

REPMÅNAD

Kabelmannen Helge Jonsson blir inkallad till repövning på sitt gamla regemente. Där träffar han sina gamla kompisar i den lätta kabelbilgruppen, Lövgren, Tallrot, Gurkan, Öberg, och gruppchefen Larsson. En kvinnlig journalist, Bea, följer med övningen för att skriva ett reportage under täckmantel som marketenterska och hon blir förtjust i den blyge Jonsson. Ute i fält urartar snabbt övningarna när Lövgren och Tallroth är mer intresserade av att ragga tjejer på stadshotellet.

Seg morgon

Det är ju så svårt gå och lägga sig i tid, det är ju först framåt midnatt det är lagom varmt ute. Så jag sov lite länge, pysslade sedan runt lite innan jag cyklade till gymmet och hann styrketräna ganska precis 1 timme innan jag fick lov åka vidare till jobbet och här sitter jag nu i 27 graders värme inomhus och släpps ut först strax innan 23.00.

Ute är det faktiskt mer okej idag, runt 25 grader och sol med lite regnskurar ibland.

fredag 3 juli 2009

Lånar lite space i min egen blogg


haha ska länka den har bilden och måste ju adda den någonstans...

Gårdagen

Klev upp 06.00 och satt i bilen en halvtimme senare på väg mot Mälarkliniken. Behövde tanka i Uppsala och lyckades så klart köra lite fel. Jisses vad med rondeller de byggt! Fast man hittar blir man ju helt förrvirrad när korsningarna ser annorlunda ut. Dessutom har de ju smällt upp en massa hur här och där och en väg den var bara borta...hahaha. Men hittade och åkte vidare. Var där i tid och inväntade Ida.

Sen undersöktes Galax och hon är tyvärr fortfarande halt, även om det är bättre. Och är det nu pga skoningen så tar det ju tid. Man kan ju inte rätta till allt på en gång och har det tagit nästan ett år att få fel, tar det ju minst lika lång tid få det rätt (även om hältan så klart förhoppningsvis är borta tidigare!). Var klar redan 12.00 och jag hade ju inte lust att direkt åka hem liksom så jag frågade Helena när hon slutade. Hon slutade 16.30 så jag åkte först till Arlandastad och gick runt lite där men den gallerian var en besvikelse, liten och få affärer. Gjorde dock några fynd på Stadium som hade rea. En träningströja för 56 kr istället för 300 kr tex.

Så jag åkte därför närmare Stockholm till Upplands Väsby och deras större galleria. Strosade runt där och köpte bl a en bok och lite annat smått. For sedan tillbaka till MK och fick vänta en halvtimme innan Helena slutade.

Vi åkte först till hennes stall och häst Cuneo. Hon skulle nämligen träna på Brantshammar klockan 18.00. Så hon red dit och jag gick, vilket var vaaaaarmt i 30 grader och gassande sol! Tog ca 20 min så det var ju inte jättelångt även om det kändes så i hettan. Som tur var, var ridhuset supersvalt och skönt. Men svettig var man ju....och vi som skulle ut och äta!

Efter träningen gick vi samma väg tillbaka innan ett snabbt stopp hemma hos Helena där hon duschade, jag som varit väldigt oplanerad hade ju inga ombyteskläder med mig fick låta bli. Lagade hennes bil under tiden, de elektriska fönsterhissarna slutade funka med fönstren nere.

Sen åkte vi till Salt och åt en gudomlig pizza innan jag åkte hem och landade i Falun strax efter midnatt.

På vift

Borta 06.30-23.30

Uppsala
Sigtuna
Arlandastad
UpplandsVäsby
Sigtuna
Uppsala

30 grader varmt och sol! Långpromenad till Brantshammar, smart? neeee. Men god mat på Salt.

Sängen lockar, så mer sen!

onsdag 1 juli 2009

Morgonpromenader har blivit sena kvällspromenader

Gick iväg idag med, sköna 22 grader. Men fasen vad ont jag har i höger hälsena. Haft sen dag 2 jag började gå. Den känns oelastiskt, tjock och gör skitont om man trycker på den. Sitter nu med Radital och fleecelinda på :) man får ju använda sina hästsaker till nått! Bränner som fasen kan jag meddela!

Kanske ska be Helena spruta mig med lite cortison imorgon också och inte bara Galax?!

Vickan hade SMS:at behövde fotbollshjälp medan jag var ute och gick. Och nu får jag inte tag på henne men sorry Vic, glöm jag hjälper dig med Basti ;) nu vet jag inte vad hon vill, tänkte bara säga det ifall hon läser här innan vi får kontakt....hahahaha

Sol-åska-regn-sol

Japp så har dagen varit så här långt. Ett snabbt åskväder drog förbi med yttepytte lite regn men det gjorde att luften blev lite lättare att andas. Södra och västraSverige verkar ha drabbats hårdare, läser om stora översvämmningar efter regnoväder. Tur de precis hann spela klart EM! Det började visst redan igår så det var ju precis på håret!

Här är det dock sol och varmt igen och jag har ätit så mycket glass att jag mår illa.

Har varit iväg på gymmet och tränat, gick bra bara jag var där, var faktiskt rätt svalt och skönt där inne. Få se om jag tar en kvällsprommis idag med.

Imorgon bitte måste jag upp tidigt, ska vara på MK redan 09.30. Få se om det blir en heldag på kliniken eller om jag får tid till att svänga in i Uppsala också. Ska iof dit redan nästa helg, eller då kommer vi nog mest vara i Stockholm men bor ju hos Anna i Uppsala så lite tid blir det väl där också.