tisdag 29 september 2009

Fått nycklarna

Fick nycklarna till nya lägenheten idag vid halv fyra. Sedan dess har vi varit där och tapetserat. Tidigt imorgon bitti börjar vi köra grejor och hinner förhoppningsvis klart med allt det idag. Min stackars rygg protesterar redan så tur jag har bokad tid hos Kiron på fredag.

Jag har inget internet i nya lägenheten förrän om 4-5 veckor men har ju på jobbet och så bor ju mina föräldrar nära så om abstinensen blir för stor kan jag surfa där. Ska se Werders Europaleauge match på torsdag hos dom.

måndag 28 september 2009

Bundesliga 2

Måndag 28 september klockan 20.15 Fortuna Düsseldorf - Alemannia Aachen. Westderby. Utsålt. 45 000 på läktarna! Vi pratar alltså här om andra divisionen...

I vilket annat land drar en div II match 45 000? De publiksiffrorna lyckas inte ens Serie A i Italien eller Premier League i England ha på sina matcher (alltså i högsta divisionen). Fotboll i Tyskland är helt fantastiskt. Men nu börjar matchen och Hanno är i startelvan så klart!

Putsar fönster

Vilket faktiskt är en del av städningen jag tycker är rätt kul. Man ser liksom sånt *wow* resultat varje gång. Vilket förmodligen beror på jag gör det för sällan :), men å andra sidan känns det ju kul då!

Har ätit och väntar på att maten ska sjunka lite innan jag ger mig ut på löppass nr 2 i jakten på att bli en löpare.

I övrigt idag så spelar ikväll Düsseldorf i Bundesliga div II mot Alemannia Aachen. En match man måste se, sänds på Eurosport 2, eftersom Martin Harnik är utlånad till Düsseldorf och än så länge gjort rätt bra succé där.

På torsdag sänder TV4 sport matchen Werder Bremen - Athletic Bilbao i Europaligan direkt. Ska se den på stooooor TV hos mina föräldrar.

Ser rätt bra ut på fotbollsfronten och TV. ZDF sänder i alla fall minst hälften av alla landskamper (andra halvan sänder ARD och de har jag inte), Eurosport 2 kör Bundesliga, tyvärr inte alla omgångar Bremens matcher då men ofta i alla fall, de visar fem matcher live varje helg och dessutom en match live varje måndag från Bundesliga 2. TV4 sport Europaligan och Visasat Fotboll Tyska Cupen. Bara jobbet som ställer till det eftersom alla matcher går på kvällstid eller helger. Jag måste ha ett dagjobb! Eller alltid jobba natt. Jaja som tur finns ju stream när jag jobbar eller de får gånger matcherna inte sänds på en sändare jag kommer åt. Fast när man är bortskämd med TV-sändningar är stream ett skämt.

Bundesliga ♥

Jag hoppas fler svenskar får upp ögonen efter Erik Nivas krönika igår. Och att hans tidning Aftonbladet börjar skriva mer om ligan. Det är helt klart den roligaste ligan men det skrivs absolut minst om den. Iof har de börjat skriva liiiite mer sen Marcus Berg drog till HSV.

Så här skrev han också i sin blogg:
Jag kan bara än en gång förundras av att inte fler svenska fotbollsturister väljer att åka till Tyskland. Det är nära, lättillgängligt och billigt – och framförallt är ju den genomsnittliga matchupplevelsen så oändligt mycket större än den är runt en Premier League-, Champions League- eller La Liga-match. Stämningen är överlägsen, arenorna bättre och fotbollen ofta roligare.


Gårdagens krönika

och redan 30 november 2008 hade Johan OrreniusExpressen fattat galoppen (tyvärr har inte Expressen blivit bättre på att skriva om ligan för det....)

Orrenius om sin kärlek till Bundesliga

söndag 27 september 2009

Jäklar jag börjar tappa engelskan

Skrev idag mail till Alanis och Monika - Love you girls <3 och märkte att jag slänger inte tyska ord lite här och där. Den här gången märkte jag det i alla fall och rättade till det. Jag skriver mycket sällan på engelska. Däremot skriver jag mycket på tyska, hela tiden nästan utom när jag skriver i min blogg.

Däremot händer det ju emellanåt att jag talar engelska, gjorde det tex med Mareike hela tiden i Bremen, även om hon ju knappt skulle märka om jag slängde in lite tyska ord här och där. Hur som helst är det inget problem, engelskan tar jag upp hur lätt som helst.

Och svenskan har jag i alla fall kvar! :D

Och vad ville jag med det här blogginlägget då? Fan vet! *asg*

U20 VM

Ifall ni inte har koll på det så pågår just nu U20 VM i Egypten (spelare födda 1989-1990). Tyskland är så klart med, Werder Bremen har tre spelare uttagna i landslaget, faktiskt den klubb med flest spelare där. De tre är målvakten Sebastian Mielitz, mittfältaren Timo Perthel och anfallaren Tobias Kempe.

Första matchen mot USA vann Tyskland lätt med 0-3. De har två matcher kvar i gruppspelet

29.09.2009 15.00 Uhr Südkorea - Deutschland, in Suez
02.10.2009 17.45 Uhr Deutschland - Kamerun, in Ismailia

ifall man vill följa morgondagens stjärnor så sänds allt på Eurosport.

Solvarbomarknad

Solvarbo marknad är en liten mer gammaldags marknad. Inte godis och strumpor i vartannat stånd som det är på tex Rättviks marknad. Jag var ute efter olivolja (har köpt det där förr) men det var det enda jag inte kom hem med.

Det blev lite grönsaker, rökt regnbågsforell, sparbössor som man öppnar med konservöppnare. Det letade jag och min syrra igenom hela Västerås efter utan att hitta. Men där fanns det så jag köpte på mig 4 st. Fast syrran ska få två stycken. Sen blev det en Swivel Sweeper också. Har funderat på en sådan ett tag, det är så drygt dra fram dammsugaren bara för att ta upp kattsand på toa. Och nu hade de halva priset så jag slog till på en.

Funderar på om jag ska gå på meditation senare ikväll på gymmet eller ej.

lördag 26 september 2009

Hatar flyttstädning

Har hållt på med det sen jag kom hem från löprundan med ett avbrott för matchen Werder Bremen - 1 FSV Mainz 05 som slutade 3-0 efter mål från Hunt och Pizarro x 2.

Har torkat ur garderober jag tömt, köksskåpen, dörrlister och sånt smått. Och ända är det dötrist och jobbigt. Och bara tanken på att göra om det om 1-2 år får mig må illa. Jag som hade tänkt bo väldigt länge om inte för alltid dit jag flyttar. Och hade jag vetat det jag nu vet om mitt jobb, så hade jag inte flyttat nu, utan då "stått ut" i den här lägenheten ett tag till. När jag bestämnde mig så hette det "det blir helt säkert Borlänge eller Falun". Som sen blev Falun eller Örebro och nu vill tydligen RPS att det ska bli Örebro och vill de det, så blir det troligen så också. Det är ju de som fördelar pengarna liksom. Enda hoppet är väl att vi (igen) byter Rikspolischef. Det händer ju rätt ofta, så man får väl hoppas på det. Finns ju inget beslut än, vet inte när det ska komma heller, jag har semester och har dessutom slutat bry mig faktiskt. Men från beslut så tror de att det sen tar 1-2 år innan det är genomförbart. Jag vet inte om jag tror det tar så lång tid, men minst 1 år, gärna 2 år vore bra (rent privat för mig alltså).

Kom igång med löpning

Köpte den boken igår. Läste igenom den och idag började jag vägen mot att bli en löpare. Först ska man i 30 dagar göra följande program (inte oftare än varannan dag):

10 min gång
15 min där du joggar (om det känns bra löper) 30 s. Sen går du tills du känner du orkar med nya 30 s. Och så där håller man på i 15 min.
5 min gång

Efter det börjar ett mer komplicerat 10 veckors program men först alltså detta i 30 dagar. Har precis kommit hem från min första dag och det gick över förväntan. Gick iväg till Tisken och baksidan av Kopparvallen där det finns en grusslinga. Och eftersom jag höll mig på grus så gick det bra utan smärtande benhinnor. Det kändes lite väl "lätt" men de trycker hårt på i boken att TA DET LUGNT för att slippa skador och eftersom jag förr alltid dragit igång i 110 och sedan fått ont och ändå kört på med smärta tills det en dag inte alls går tänker jag denna gång - och min ryggresa denna gången lärde mig var ONT är - ta det just lugnt.

Jag må känna mig som 20 år mentalt men det är bara att bita i det sura äpplet och inse att fysiskt är jag inte det längre ;) men nu tänker jag i alla fall jobba på att ta mig dit.

fredag 25 september 2009

Anmäld till Högskolan

Jag mailade och frågade och beskrev vad jag kan och fick tillbaka att jag borde prova kursen tysk grammatik med textkommentarer. Hoppas det är på rätt nivå nu då. Så jag har sökt den. Måste dock skicka in mitt avgångsbetyg från gymnasiet senast 15 oktober. Jag hoppas jag hittar det tills dess. Det är just nu nerpackat i någon av alla kartonger jag har stående. Men det ska jag väl lyckas med hoppas jag.

Har varit på Ta till vara och köpt vita blomkrukor urbilligt. Mellan 1 kr - 5 kr för krukor som ser helt sprillans nya ut. Fick 7-8 krukor för 47 kr, det är väl vad man får EN ny för på stan liksom. Och just blomkrukor är det ju helt onödigt betala nypris för.

Har varit och storhandlat också och ikväll har jag tvättstugan. Ska packa det sista som jag kan idag också. Han som har lägenheten jag ska flytta till har sagt tidigare han ska flytta ut nu i helgen så jag hoppas ju jag kan få nycklarna på måndag eller tisdag. Vore bra det.

torsdag 24 september 2009

Vilken väckning....

Tjugo i åtta ringer min mobil. Någon i andra ändan undrar om jag saknar något? Näe tror jag inte sa jag. Visade sig att jag igår när jag cyklade till mina föräldrar lyckats tappa min plånbok. Jag åkte dit strax före fem när det fortfarande är ljust ute så det var ju tur rätt person hittade den, men konstigt att den låg kvar ända tills i morse! En vaktmästare från det området hade hittat den. Eftersom det är en bit ifrån mig sa jag att han kunde lämna den till mina föräldrar så blev dom också väckta. Som tur var är allt kvar. Pengar kort ja rubbet. Ska köpa en tårta och åka dit med imorgon till vaktmästarna. Det är det absolut värt. Hur meckigt är det inte att hålla på spärra och få nya kort?!.

Senare idag var jag med mina föräldrar och köpte en ny TV. Igår när jag var där för att se på fotbollen så sa jag att vilka konstiga färger ni har. Werders tröjor som ska vara knallgröna med orange siffror på ryggen var blekgröna och siffrorna var i någon konstig gammelrosa färg. Och St Pauli som spelade i röda tröjor hade vinröda. Deras gamla TV (som var 20 år gammal!) hade liksom gett upp. Så först åkte vi till OnOff men som vanligt där tar det evigheter få hjälp. Så vi tröttnade och åkte till SIBA och tänkte jämföra är ju alltid bra. Men där var det bra rea och de fick en 42 tums LCD-TV för samma pris som en 32 tums hade gått på hos OnOff. Så det var ju rätt bra de var så sega på OnOff. I alla fall för dom! Och jag vet var jag ska se mina fotbollsmatcher i framtiden :).

Hjälpte dom få iväg den trasiga tv:n till tippen också. Ska om ca 45 min bege mig till gymmet för ett Chiboll pass.

Fick lönespecen idag. Synd det inte finns mer ötids pass hos oss. Jag har gjort ett pass på 9 timmar och fick nästan 3 000kr extra. Inte helt fel.

Werder vann sin match i Tyska Cupen igår. 2-1 mot St Pauli som är ett div II lag. Men ett bra div II lag. De ledde den ligan för några omgångar sedan, just nu har jag inte koll på om de fortfarande gör det. Blir match igen på lördag (Bundesliga) så då blir det till att cykla till Norslund igen - och hålla ordning på plånboken den här gången!

onsdag 23 september 2009

GRATTIS

Grattis till min lillasyrra som idag fyller 40 år! Och även grattis till min arbetskollega Henrik Bodegrim och hunden Allex som vann polishunds-SM i Norrköping i spårklassen.

tisdag 22 september 2009

Sur och glad

Lite småsur. Fick veta en sak på gymmet idag av Helena som om den är sann iof gör mina planerar framöver lättare. Men sur för att de isåfall ljuger för oss. Hmpf!

Glad dock för att min mamma ringde förut och frågade; Har du Viasat Sport? Jag; Näe, vadådå. Mamma; Jo för de visar Werder Bremen imorgon. Se där hon har lärt sig :). Hon hade suttit och läst i TV-tidningen och sett de spelar och jag som trodde jag skulle få lov att se matchen imorgon i Tyska Cupen på stream blev ju jätteglad! Så jag åker dit imorgon kväll och får se den på TV. Kalas!

Inte kommit så långt med mitt CV. Jag har fasen ingen aning om vilka år jag var väktare, personalplanerare eller chef. Jag vet lite sådär på en höft. Undrar om det räcker??

Idag ska det testas nya saker

Först ska jag iväg och testa Yoga. Finns ett lättyoga pass (för nybörjare) vid lunch. Så det ska jag och Helena iväg på. Efter det ska jag sätta mig och försöka skriva ihop ett CV. Sist jag gjorde det var 8 år sedan och det var mitt första, vilket iof gick bra, jag fick mitt drömjobb som jag ville ha då. Men minnas alla årtal när jag haft olika positioner, inom samma företag, samt alla internutbildningar det är inte lätt! Finns säkert på papper någonstans, eller jag vet ju mitt gamla CV borde finnas någonstans inom Polismyndigheten, jag kanske kan efterlysa det och fråga om jag kan få en kopia? Och som tur är finns det ju mallar på nätet.

Sen har jag läst på och till min glädje upptäckt att i Tyskland är det mest vanligt med spontanansökningar dvs där väntar man inte på att en annons kommer ut utan man skickar in sina papper till de företag man vill jobba på. Kommer jag lätt göra på ett par ställen!

Men nu äta frukost, fixa till mig och cykla till gymmet.

Hemma igen efter kortresa

Varit i Västerås hela dagen. Men orkar inte rapportera om det nu. Sitter och tittar lite på utlandsjobb. Hittade ett jag nog skickar iväg en ansökan på faktiskt. Man kan ju tacka nej om inte allt stämmer. Och öva är alltid bra :)

söndag 20 september 2009

Fotbollssöndag

Alltså jag hade klockan på halv tio för att ev åka upp till Lugnet och se backhoppningen idag med. Men dåligt väder och för trött. Somnade om och vaknade av ett SMS från Vicky. Gick upp och slog på TV:n. Hos mig finns det tre kanaler som typ alltid går. TV3, Eurosport och Eurosport 2. Sist hade jag visst kollat på Eurosport 2 och när jag slog på visades reprisen på matchen Bayern München - Nürnberg 2-1. Eftersom jag inte såg hela den igår så tittade jag på den. Den följdes av matchen Frankfurt - Hamburg 1-1, där Marcus Berg spelade från start. Sen kom den jag väntat på Bayer Leverkusen - Werder Bremen 0-0.

Var ut en snabb vända med kallt och senare regn gjorde att jag mest suttit i soffan och kollat på fotboll, vilket inte heller är helt fel. Jag har faktiskt semester så det så!

Nu går Charlies ÄnglarTV3 i bakgrunden samtidigt som jag chattar med folk på Weders forum. Men ska försöka komma isäng tidigt, tåget till Västerås går förgrymt tidigt imorgon.

lördag 19 september 2009

Fick visa leg! :D

Men vi tar det från början. Satte mig på tåget och var i Stockholm runt två. Båda var jättehungriga så vi letade bra matställe ett tag innan vi hittade ett cafe där vi båda beställde en sallad. Helt okej men van med Tysklandspriser fick jag nästan hicka när en sallad + en läsk gick på 100 spänn!!!! Det åt jag en bra middag för på mellanklass restaurang i Bremen. Tom för under det för det blev 10 Euro med dricks...

Sen gick vi vidare och letade efter ett mysigare cafe att kunna sitta och prata lite på. Irrade runt ett tag för det med, alla hade bara obekväma plaststolar men till sist hittade vi ett i alla fall. Blev dock bara dryck där, var sjukt mätt sedan lunchen ju som vi ätit ca 1 timme innan. Blev i alla fall några timmars babbel innan vi gick till Restaurang London där vi bokat bord. Fick vänta lite innan Malino och Tessan dök upp. Väl där åt jag Souvlaki som också var god (men dyr den med....). Och det var där vi fick visa leg! För att få köpa sprit. Hahaha det är liksom 18 år för att dricka alkohol på restaurang!!! Jag vet inte om jag ska ta det som en förolämpling eller en komplimang.......

Jag hade bokat tågbiljett hem 22.14 så när vi ätit och pratat klart gick jag mot Centralen och de andra mot Friday där de skulle fortsätta festa. Jag blev erbjuden få sova hos Malin och Tessan men hade ju inga grejor med mig och kände jag ville hem också.

Men det var jättetrevligt om än kanske lite kort! Men kom ju nyss hem från en resa och ska även på måndag iväg.

Idag har jag först sovit ut länge, för så klart var tåget försenat, var hemma först efter 01.00. Sen såg jag matchen i Bundesliga div II mellan Ahlen - Düsseldorf 1-4. Hanno spelar ju (utlånad) i Düsseldorf och ville se hur det gick. Han gjorde en mycket bra match!

Sen hann jag se lite av böran på Bayern München - Nürnberg innan jag cyklade till Lugnet och kollade på FIS-cup i backhoppning. Trodde det bara skulle vara småbarn där men både USA och Sverige var nästan där med hela sina VC-lag. Sen var en del äldre tyskar där också, samt vitryssar mm. Så det var en hel del man kände igen faktiskt. Andreas var förhoppare också.


1. Nico Hermann, GER 2. Jörg Ritzerfelt, GER 3. Tord-Markussen Hammer, NOR. Bästa svensk Fredrik Balkåsen som kom femma. Sötnosen Chris Lamb, USA sjua.

Härligt väder, sol och varmt. När jag ändå var där så passade jag på att gå testet i Hälsospåret också och nu nästan helt bra i ryggen landade jag på normaltränad och det är ju mer vad jag kan hålla med om. 20 s från mycket bra tränad. Men det är inte orken eller flåset som tröt idag utan benhinnorna som gör så jävla ont. Hela sträckan nästan är på asfalt och det passar mina ben dåligt att gå fort på.

Åkte via ICA Maxi hem. Handlade mig lite godis, det är i alla fall lördag och motionerat har jag också gjort så det så!

fredag 18 september 2009

Stockholm

Nu drar jag till Stockholm och träffar Vickan.

Werder vann igår efter stor möda och lite besvär. Jag fick hålla på mer än halva matchen att hitta en stream som funkar, jag vill bo i Tyskland så man får se alla deras matcher på TV! Har lite planer, måste kolla upp lite först bara.

Och inte fanns det någon ägglikörglass heller. Så kvällen igår var inte bra. Avslutade den med att bli osams med min mamma också för att jag och min bror är osams. Inte bra.

torsdag 17 september 2009

Varit lite flitigare idag

Har packat en del. Vickan ringde och väckte mig halv elva :) jamen man kan väl få sova ut en dag?!

Åker till Stockholm imorgon, får bli fram och tillbaka samma dag, tar tåget 6.17 dit och tåget 22.14 hem. Träffar Vicky i Stockholm och så på kvällen skulle Malino, Vicky och Tessan ut och äta och om det är så jag hinner (eller en stund hinner jag hoppas jag) så hänger jag också på. Vet inte vart vi ska äta eller när men senast runt 20.00 hoppas jag så hinner jag vara med. Ännu bättre är ju runt 19.00, men det löser sig.

Nu ska jag ta cykeln och åka och köpa glass. Ägglikör till fotbollen. Europa Leauge match idag, Nacional Funcal - Werder Bremen.

onsdag 16 september 2009

Fikat med Helena

Fikat med Helena är det enda jag egentligen gjort idag. Jo just det var förbi jobbet och diffkorrade också. Det är så en semester ska tillbringas. Utan "måsten". Även om dagarna i Bremen var bäst! Fast var inte så mycket måsten där heller. Allt jag gjorde, gjorde jag ju för att jag verkligen gillar det!

När jag kom hem fick jag reda på (alltså hem från Bremen) att en till jag känner flyttat dit för 3 veckor sedan! Miriam! Från backhoppningen känner jag henne också i början. Men även hon till viss del ett Bremerfan. Clemensfan i alla fall :). Hade ingen aning hon var där. Sist var hon i Norge tror jag. Men nu jobbar hon på Weser-kurir. Kul! Så nästa gång har jag två att hälsa på där.

Hon tyckte jag skulle skaffa mig ett jobb där. Och som Helena sa åt mig idag, vad hindrar dig egentligen? Ja, egentligen inget. Språket kanske till viss del nu, men jag fattar allt de säger och jag kan göra mig förstådd. Så visst räcker det till ett mindre bra jobb i början. Men jag ska sätta fart med språket ordentligt, åka dit en längre period till och sen se. Mycket kan hända. På alla plan. Det är ju tex inte än fast vart mitt jobb kommer ta vägen. Örebro är inte ute ur bilden. Falun eller Borlänge vet de inte heller. Och mer ska sparas = fler sägas upp = civila bye bye. Eftersom 20 000 nya poliser har lovats så måste civila försvinna. Allt är så jäkla hängade i luften och är det något jag avskyr så är det just sånt. Jag vill ha beslut! Jag vill veta!

Nackdelen om man ska söka nytt jobb är väl att jag är helt utan högskole/uni studier. Det verkar alla vilja ha. Å andra sidan borde 17 år hos Securitas varav 7 år som personalansvarig och 5 år som driftchef (högsta chef i Dalarna) smälla ganska bra? Och sedan på det 8 år hos Polisen. Inga dåliga arbetsgivare och inga dåliga positioner även om inga kurser i personaladministration, arbetsmiljö, arbetsrätt mm mm finns "på papper" utan är internutbildningar alltihop. Sammanlagd sjukfrånvaro de sista 8 åren = 2 dagar (vinterkräksjukan 2005). Jobbar gärna hela somrarna, helger, nätter och kvällar.

Få se få se. Åker kanske till Stockholm imorgon. Vickan ska dit på en snabbvisit och kanske möter jag upp där. Dock skulle fredag -lördag passa mig bättre och henne torsdag-fredag. Men vi kanske kan få ihop det på något sätt.

tisdag 15 september 2009

Måndag

Sov ut imorse till 10.00. Har ju gått upp 08.00 eller tidigare i en hel vecka ju! Var till Kiron idag igen. Har bokat in en tid igen, han tyckte jag kunde höra av mig när jag kände av det igen men eftersom jag ska flytta första veckan i oktober och börjar jobba veckan efter ville jag ha en behandling däremellan. Så nu har jag en tid på fredag 2 oktober.

Gick till biblioteket efter behandlingen och läste nya Ridsport samt lånade lite böcker. Sen har jag suttit och läst lite sedan dess.

Har ca 900 kort från Werder träningar att redigera men har inte orkat börja med det än. Jag kan ju inte bara klippa ut Basti ur alla. Så först måste alla kopieras och så ska jag bränna ner originalen på DVD och sen redigera de andra och välja ut ett lagom antal att slänga upp på Pixbox. Alldeles för mycket för att jag ska orka ta tag i det idag.

Ska ta mig ut på en prommis istället snart. Var ju så hurtig och gick massor i Bremen men igår var ju bara en resdag i princip tog mig 12 timmar från hotellentren i Bremen till ytterdörren i Falun, så igår orkade jag inget annat. Packat upp halva resväskan gjorde jag i alla fall.

Såg Svenska Hollywoodfruar igår. Håller med var denna journalisten skrev i Aftonbladet.

måndag 14 september 2009

Bremen

Lämnade med sorg i hjärtat Bremen imorse. Saknar att promenixa bort till Weserstadion och se träning eller match. Fortfarande strålande sol, även om det var mörkt när jag åkte. Men sol i Hannover och jag gissar även 15 mil västerut i Bremen. Här är lite bilder från staden.
Samtliga bilder finns här: Bremen

söndag 13 september 2009

Bremenregnet

Idag var det här. Regnade rejält när jag vaknade. Matchdag! Typiskt! Regnade rätt bra när jag vid lunchtid gick iväg till Mareike. Men när vi vid tvåtiden gick till Weserstadion var det uppehåll och under matchen och resten av kvällen var det sol! Sån tur jag har. Matchen blev oavgjord, första gången jag var här förlorade dom så tredje gången gillt då?

Ska bara snabbt kolla mailen och lite annat sen sova. Måste upp strax efter 05.00 imorgon.

lördag 12 september 2009

Mario & Lukas

Hittade både Mario Gomez (FC Bayern München) och Lukas Podolski (1. FC Köln) här i Bremen idag minsann......

Så nu kan jag dö lycklig

Basti stod idag efter träningen snett framför mig, ca 10 cm ifrån och pratade med sina föräldrar. Hade bra utsikt på hans otroligt snygga ben (han har verkligen fina ben ska ni veta) tänkte ett tag smygfota dom men hans mamma stod vänd mot mig så det var liksom inte läge..hahaha. Tyvärr låter min kamera rätt mycket när man tar kort. Och tyvärr vet jag inte vad dom pratade om för dom pratade typiskt nog (men såklart) på polska. Vickan du behövdes här idag!!

Fick en massa bra kort på honom också. Dels har jag tur och han tränar hela tiden på rätt sida där jag står och han är också duktig på att titta in i kameran.

Han luktade gott fast han var genomsvettig (ja, jag veeeeeet ni tycker jag är kul med att jag luktar på folk men det gör jag. Minns än killen på Casinot i Innsbruck som luktade sååååå gott). :D

När jag kommer hem har jag "bara" sådär 700 kort från träningarna, 200 kort från Bremen stad, 100 kort från landskampen och troligen en sisådär 200 kort från matchen imorgon att redigera. Så jag vet vad jag har att göra.

Har superont i ryggen idag, idag gick den i strejk. Jag går o går o går liksom. För att inte tala om hur ont min vänsterfot gör. Men det är en annan smärta, den är konstant och hugger inte till ibland och den är jag dessutom van med på ett annat sätt. Weserstadion ligger 3 km från hotellet/stan och jag går ett par timmar varje dag på stan också. Idag gick jag också bort till Bürgerpark som är gigantisk. Var där i över 1 timme men har ändå bara sett mindre än 1/3 av den. Det är i alla fall väldigt fint här. Jag gillar Bremen! (och inte bara Werder Bremen).

fredag 11 september 2009

Allt är billigt här!

Jisses säger jag vad vi betalar DYRT i Sverige (och då har vi inte inför Euro. I alla länder som infört det steg priserna.....). Igår när vi var ute och åt på restaurang tex. En mellanklass. Mat och en stor dryck för 100 kr. Får man typ en lunch för i Sverige. Var och handlade idag. Gick förbi en hylla och såg att krämen min mamma köper fanns och tyckte den var billig men mindes inte exakt vad hon betalar för den i Sverige så jag ringde och frågade. Halva priset. Gick vidare och började kolla lite noggrannare på skyltarna vid skönhet/sanitet. 1/3 till halva priset på allt mot i Sverige.

Gick in i nästa affär, en mataffär för att köpa läsk och lite frukt till att ha på rummet på hotellet till kvällsmål. Köpte 2 stora läskflaskor och ett knippe bananer. 20 kr. Jag trodde först hon sa fel. 20 kr!!??

Frågade sedan Mareike vad de betalar i hyra för sin 3-rummare, som de hyr i andra hand (och här får de ta vad de vill vilket man inte får i Sverige), den är iof ganska liten, men inte pytteliten. 500 Euro. Och då säger hon Bremen är DYRT mot Bremerhaven (6 mil ut mot havet, där hon bodde innan sitt år i Sverige). Jag bara suckade. Hon berättade hur dyrt det var i Sverige för henne som student. Här finns ju inget CSN utan föräldrarna betalar liksom. Hon hade i hyra för en barack i Solna 3000 kr. Vad säger man? Jag måste ta reda på om de tjänar väldigt mycket mindre här också, glömde fråga det idag. Måste komma ihåg det helt klart. Boende och omkostnader är helt klart väldigt billigt här i Nordtyskland. Men bensinen ligger nästan i pris som i Sverige i alla fall. Jag kan om jag väljer ståplats se Bundesliga fotboll för 10 Euro. Ska jag gå och se Falu FK i division 2 får jag betala 80 kr. Dvs ca 8 Euro. Lite skillnad i kvalite liksom....

Bremen dag 2

Lite stad, mycket Weserstadion. Så här nära kommer man om man har tur!

torsdag 10 september 2009

Bremen dag 1

Vaknade dock i Hannover och åt frukost på hotellet innan jag tåg spårvagnen in till tågstationen. Köpte rätt biljett idag, till Bremen Hbf och ingen annanstans.... Städerna ligger ju rätt nära så trots att jag åkte med ett RE-tåg och inte ICE-tåg (alltså översatt till svenska Regionaltåg och X2000) så tog det bara 1,20 tim.

Var framme i Bremen strax innan tolv. Checkade in på hotellet och gick sedan direkt ut på stan. Kollade runt lite i affärer och åt en glass på ett cafe. Det är inte regn som väderprognosen sa, utan tvärtom sol och rätt varmt.

Strax innan tre gick jag mot Weserstadion. Hade SMS:at med Marieke så jag visste Werder tränade 15.30 (tur nog, så jag kunde se! De tränar alltid 10.00 eller 15.30). Var in i fanshopen innan och köpte DVD:n och lite tidningar så jag har att läsa ikväll. Efter ett tag kom också Marieke, hon visste inte innan om hon skulle kunna, de har precis flyttat till Bremen och håller på att måla om köket. Men hon lämnade över penslarna till sin pojkvän och kom. Jättekul! Hon är dessutom mästare på att fixa autografter så nu har också min Bremen tröja Bastis namn kluddat på sig. Han skrev finare på denna än på landslagströjan. Och rätt nr...hahaha! Men han är väl så van att skriva en 2:a bakom sitt namn. Kanske skulle haft med mig Clemens och Rosis tröjor också! Får ta de nästa gång.

Markus Rosenberg är med på lagträningen igen sedan igår. Efter träningen satte jag mig på en sten längre bort för jag ville kunna ta kort på spelarna när de lämnade planen utan en massa andra fans i vägen. Ställde min ryggsäck med Sverigemärket på insidan så att säga. Var bara det är där valde han att gå inte på gångvägen. Han stirrade som sjutton på mig. Jag blev så överraskad så jag kom inte på något att säga. Kom på sen att jag skulle ju ha frågat honom på svenska vilken tid de tränar imorgon. Nu löste det sig för på detta hotell har jag internet. Dock får dålig signal på rummet så jag får sitta nere i lobbyn. Därför blir det ingen lång stund. Skriver lite blogginlägg, kollar mail och några få andra viktiga sidor bara.

Efter träningen så gick jag, Marieke och Benni och käkade. Sen gick vi åt skilda håll. De skulle hem och måla klart, de vill försöka hinna klart till på söndag, då vi innan matchen ska träffas hos dom är det meningen. Den schweiziska norskan från U21-EM, Melanie, är också i Bremen denna helg. Bor ju annars i Oslo tror jag.

Imorgon innan träningen ska jag leka turist och försöka se Universum och sen Rymdutställningen. Vet dock att ett av dom, tror det var Rymdgrejen är bara på em, så isåfall blir det på lördag. Om inte Werder kör även den träningen på eftermiddagen. Jag ska ju försöka ta mig hit i maj också (då kan jag nämligen bo hos Benni & Marieke och kan stanna längre) och hinner ju leka turist då med. Nu vill jag passa på se så mycket fotboll som jag kan.

Hannover

Var ju i Hannover igår. Landade vid tretiden och tog sedan tåget till centralstationen. Lyckades dock köpa mig en biljett till Hamburg Hbf, inte Hannover Hbf. Tur det inte är så dyrt att åka tåg i Tyskland. Dessutom berättade Benni, Mariekes pojkvän för mig idag, att det är nog gratis åka från Flughafen till Hauptbanhof....jaja.

Hade ju också lyckats boka ett hotell långt utanför så tog en taxi ut dit. Åter tur det är billigt i Tyskland. Blev ändå över 20 Euro. Men sedan höll jag mig till spårvagn. Fick en karta och förklaring av hotellet. Eftersom jag inte visste restiden på spårvagnen till AWD-stadion åkte jag iväg tidigt. Kom fram rätt tidigt också men behövde bara vänta ca 30 min innan de började släppa in på arenan. Sen gick tiden fort. Spelarna kom och kollade planen, sen in och byta om och ut och värmde upp. Matchen var bra och dålig. Första halvlek var bedrövlig men tyskarna ledde ändå med 1-0 efter en straff. I halvtid gjorde Jogi två byten, ut med Schäfter och in med Beck, och ut med Gomez och in med Klose. Spelet blev bättre och det blev till slut 4-0. Ja även 5-0 men då var det visst offside. Målen gjordes av Ballack, Klose x 2 och Podolski.

Satt långt ner men tyvärr på "fel" halva när Tyskland värmde upp. Fick ändå en del bra bilder från matchen.

Var tillbaka på hotellet runt midnatt och tömde bara ur kameran innan jag släckte lyset.

Sen var det dags för Bremen.

onsdag 9 september 2009

Snabbt inlägg

Har varit in på werder.de för att kolla om de lagt upp torsdagens träningstider men de hade de inte än. Vet ju inte hur mycket internet jag kommer att ha tillgång till i Tyskland.

Ska snart bege mig mot Arlanda och sen Hannover. Landskamp där ikväll. Trodde jag bokat ett hotell nära AWD-arenan men visade sig nu jag har över 10 km mellan. Men jag tror det går spårvagn mellan. Typiskt mig! Det står i alla fall på hotellets hemsida att det är lätt att ta sig till arenan.

Från torsdag är jag i Bremen! Ska bli så kuuuuuuul.

tisdag 8 september 2009

Dagen har bestått av:

Tvätta
Stryka kläder
Packa
Måla det sista
Städa
Färgat håret
Lite allmänt plock och fix inför resan

måndag 7 september 2009

Kiro

Var till Kiron idag. Är iof otroligt mycket bättre, även om hans ord efter behandlingen var, är du så här dålig i ryggen måste vi ses lite ofta i början.....vi har alla olika grader på vad som är bra och vad som är dåligt. Jag kan ju både stå och gå utan att ta mig fram med handkraft ;).

Han bände och vred, masserade, satte nålar och skickade ström igenom dom. Åter dit nästa vecka, direkt när jag kommit hem.
Sen var jag och växlade in mina spargrispengar. Hade blivit en del! :D Jag kan lyxa. Tex ta en taxi från tågstationen till hotellet istället för att släpa väskan på spårvagnen (med min dåliga rygg och allt). Med lite tur blir det en grundplåt till vårens resa också. Beror på hur Bananas jag blir i Fanshopen i Bremen :).

Ida har tillfälligt från idag också flyttat till mina föräldrar, för ca 3 veckor. Jag har ju borta nu en vecka och sen flyttar jag om 1,5-2 när jag kommer hem. Onödig ta tillbaka henne hit, hålla henne inlåst på toa när vi bär saker och sen ska hon vara i röran när jag packar upp. Nu får hon bo kvar där tills vi burit dit allt, kattsäkrat uteplatsen och är klar. Då flyttar hon hem igen. Så nu är jag helt ensam här hemma. Eller fiskarna har jag ju. De är dock rätt osällskapliga faktiskt.

söndag 6 september 2009

Trav

Idag har jag varit på trav hela dagen. En jobbarkompis Madde startade sin häst i kval. Tyvärr galopperade han 3 ggr och blev diskad. Men det var kul ändå. Det var familjedag så de visade upp allt. Var både Shettislopp, Russlopp, Monté och vanliga lopp. Här kommer lite blandade foton.



Alla bilder från dagen hittar ni här: DalaTravet 6 sept 2009

lördag 5 september 2009

Lördag - landskampsdag

Fast jag väljer Tyskland - Sydafrika inte Ungern - Sverige.

Var lite stelt i ryggen i morse men böjövningar och en 20 min promenad gjorde susen. Har sen varit runt lite här och var, Tulavippan, ÖB och City Gross. Väl hemma packade jag i 3 kartonger som vi fick på CG och kollat lite på nätet. Ska nu ut och gå en liten vända igen. Sen blir det fotboll hela kvällen. Hinner se lite i början på Sveriges match. ZDF börjar sända först 20.15 så jag kan nog se nästan hela första halvlek kanske.

Tyskland vänlandskampar ju och ställer både Messi och Marko i startelvan (båda Werders U21-hjältar).

fredag 4 september 2009

Bokat tågbiljett

Hälsar på syrran i Västerås 21 september. Inte lätt få ihop två skiftarbetares schemor (och då skiftjobbar hon ändå bara dagtid, vardag/helg) så man får passa på när man har semester. Tar tåget dit. Lika dyrt som med bil och skönt slippa köra.

Har idag varit ute och gått 3 x 30 min. Gjort mina böjövningar och suttit med svankstöd. Törs knappt säga (så jag viskar det) men sist jag reste på mig kände jag inget! Ska bli intressant känna efter imorgon bitti. Slog mig just jag måste släpa med den där kudden till Tyskland också. Jaja det är det ju värt om det funkar.

Nu ska jag logga ur och se på Golden League från Belgien. Tero tävlar ju igen, för första gången efter sin öroninflammation som han åkte på när det var VM. Han tävlade ju i VM men det gick ju så klart inte så bra. Första kastet 86,23 m. Nu är det Torkilsen. Han kastade över 82,61 m. Nä nu måste jag koncentrera mig på spjutkastarna.

Varit hos sjukgymnasten

Och visste kunde hon lätta lite på de krampande musklerna. Först fick jag stå och göra lite övnignar så hon kunde kolla hur jag använder min kropp. Sen fick jag akupunktur så musklerna skulle slappna av, sen masserade hon in värmande liniment.

Fick även övningar jag ska göra jämt för att motverka detta. Böja ryggen bakåt 8ggr varje gång. Nu i början var 3:dje timme, under måndag-tisdag 3 ggr om dagen och sedan morgon och kväll.

Ska även alltid sitta med svankstöd, så nu ska jag leta lämplig kudde till det. Nu sitter jag med en av dom stora bakom ländryggen och det funkar fint hemma, men är lite stor och otymplig att ta med sig på cykeln till jobbet liksom. Sen ska jag gå många men korta promenader samt undvika de närmsta dagarna att böja mig framåt. Vet ni hur ofta man böjer sig framåt? Ofta kan jag meddela, nu när jag inte får göra det.

På vägen hem tog jag en omväg så jag fick en liten prommis. Prommis nr 2 kommer gå till Jysk där jag ska leta bra kudde. Hittade en på Åhléns men 229 kr tyckte jag var onödigt dyrt. Men hittar jag ingen annan tar jag ju den så klart. Är ju värt det för att slippa dessa ryggproblem.

torsdag 3 september 2009

Sjukgymnast

Eftersom kiron inte kunde förrän på måndag så har jag till imorgon bokat en tid hos sjukgymnasten. Hjälper det helt är det ju bara att boka av kiron. Och hjälper inte det så dubblar jag i alla fall mina chanser att kunna resa iväg smärtfri (hoppas jag verkligen!).

Var och tränade på kvällen 45 min mycket lugnt styrketräning. Blev i alla fall inte sämre av det, av vad jag kan känna så här långt.

Idag börjar Lyxfällan. Ett av mina favvoprogram. Helt sanslöst så som en del hanterar pengar.

Kiropraktor

09.45 på måndag har jag tid hos Kiropraktor. Börjar bli nervös det här inte släpper innan onsdagen. Tyvärr hade han inte tid innan. Ska även gå till gymmet imorgon och höra med sjukgymnasten där (som är där varje fredag numera) om hon kan göra något som hjälper fram till måndagen.

För övrigt har jag hittat mina svarta tapeter nu så de är inköpta. Nu är allt jag behöver när jag flyttar inhandlat och klart. Skönt vara klar med det.

Sitter och funderar på om jag ska öppna mina sparbössor idag eller ej. Jag har ju sedan i vintras stoppat ner mynt och ibland sedlar där och det är min handkassa i Tyskland. Men jag har ingen aning om hur mycket pengar som finns där. Så jag vet inte om jag måste hålla hårt i pengarna eller om jag kan lyxa. Ska jag kolla läget redan nu eller vänta till måndag/tisdag? Liiiiite nyfiken är jag ju...

onsdag 2 september 2009

Dåligt beslut

Som sagt ryggen kändes ju bra idag och jag är en otålig person. Så jag satte hurtigt igång med att grundmåla ena byrån på eftermiddagen. Kändes hur bra som helst medan jag höll på. Sen skulle jag räta på mig...hahahaha. Det var bara att stappla dubbelvikt in i duschen, sätta munstycket på massage (tack och lov för mitt duschmunstycke med 5 olika strålar) och på med så hett vatten jag kunde utstå. Efter ett par minuter kunde jag räta på mig genom att ta tag i duschstången och dra mig upp.

Det kliar i fingrarna att få den klar men jag bör nog inse att imorgon ska jag nog låta målningen vila. Fast jag har två kortsidor kvar att grunda, kanske klarar ryggen av det?

Hade också optimistiskt trott att jag kanske skulle kunna gå och träna lite på kvällen. Men glöm det. Det blev istället 30 min på massagedynan och värmeplåster på. Idag var också första dagen utan tabletter det kanske var dumt (de är ju också antiinflammatoriska inte bara smärtstillande). Gjorde mig ju också "hyperaktiv" som jag är normalt och inte trött och slö som jag blir av dom = jag får inga dumma idéer som att måla byråar med kass rygg.......

Lycka är

att kunna städa
att kunna resa sig utan att musklerna krampar i x antal minuter
att kunna få på sig byxor och skor utan att kämpa i 10 min
att kunna vända sig i sängen utan att det hugger till i ryggen

ja så enkelt kan det vara. Är ytterligare lite bättre idag. Sköööönt. Har varit vaken sen 07.00 det var längesen jag var uppe så tidigt. Gick och la mig redan 23.00. Konstigt det med!

Har hunnit städa och plocka ihop lite. Nu ska jag gå till biblioteket och läsa Ridsport (så himla dyr att prenumerera på) och bläddra i lite inredningsböcker för att få inspiration.

tisdag 1 september 2009

Hösten är här!

Snart exploderar färgerna, luften blir kall och klar (fast idag var luftfuktigheten hög här! Som vid Medelhavet, varmt var det med) men det dröjer nog, läste i tidningen det ska bli runt 20 grader ett tag till nu. Samt att jag om en vecka åker till Bremen och där är också lite varmare än här. Men när jag kommer hem i mitten av september hoppas jag hösten har kommit igång på riktigt.

Det är så härligt vara ute och gå en kall men fin höstdag! Solen lyser, löven har fina färger och är man ute tidigt glittrar frosten. Mys.

Målat lite

Jag är bättre i ryggen idag. Nu är det som en normal sträckning. Kunde ta mig in i bilen utan att med handkraft lyfta in benen. Det tar sig! Vilket jag fasen hoppas. Om 1 vecka ska jag åka på semester och vill vara frisk!

Känns det så här bra imorgon går jag till gymmet. Jag vet ju träning gör det bättre. Var på min ansiktsbehandling idag. Gick prima komma upp på britsen men var lite svårare ta sig av den. Men det gick till slut.

Har målat lite också. 3 st blompiedestaler har blivit vita. Jättefint blir det. Är så sugen dra igång med bordet. Kanske gör det imorgon. Annars vore det smartast att göra precis innan jag åker för på bord mm som man ställer saker på rekomenderas 1 vecka härdning för färgen. Så jag kanske ska ta en byrå först istället och ta bordet sist. Jag vill göra så mycket som det går vitt, tycker det är så snygg när man har mycket i vitt. Jag ska ha svart och vitt som grundfärger och så i köket är accentfärgen blå och vardagsrumsaccenten är grön.

Imorgon ska jag upp i ottan. Har en bokad tid 08.00! Hua.