torsdag 31 december 2009

Tränat!

Jag åkte iväg, hade ändå inget annat för mig. Och jag var helt själv där....förstår inte var samma sak på midsommaraftonskväll. Helt själv på hela stora gymmet..;)

Men skönt när man gjort det. Nu blir det lite slappande i soffan framför Crocodile Dundee i LA innan jobbet.

GOTT NYTT ÅR, GUTEN RUTSCH, HAPPY NEW YEAR

Man ska ju inte bryta en bra vana

Så efter att ha firat Påsk, Midsommar och Jul på jobbet avslutar vi 2009 med att klämma dit Nyår med!

Varför bryta den "fina" serien? Ska även bli väldigt kul att se om det mirakulöst dykt upp ett svar på det där förhandsbeskedet vi skulle få senast 31 december. Så många timmar är det ju inte kvar nu. Någon som tror de ljugit igen? Eller kommer jag bli förvånad när jag kommer till jobbet?

Ser genom mitt fönster att folk redan nu, strax innan fem, skjuter raketer. Kanske liiiite tidigt?? Men å andra sidan på sätt får jag se lite fyrverkerier jag med.

Sitter och funderar på om jag ska åka förbi gymmet eller om det är okej att skippa träningen på årets sista dag? Fast har å andra sidan inte så mycket för mig så jag skulle lika gärna kunna åka dit faktiskt. Får fundera lite mer på det...

onsdag 30 december 2009

Jag har fått ett paket!

Oj, jag måste varit snäll?! :D Vicky skickade mig godis, bok, halsband, två superfina tysklandströjor. Godiset låg dessutom i en burk från Sheepworld, jag älskar Sheepworld!

Var ut en kortis och hämtade det paketet samt ännu en bok till min skola som börjar snart. -22 grader, iskall hann jag bli på den korta tiden.

Ställde inte klockan idag för jag brukar aldrig sova längre än till typ lunch så här dagen före första natten. Dessutom gick jag och la mig och somnade rätt tidigt igår. Gissa när jag vaknade? 14.30!!! Så jag missade kvalet i backhoppningen. Men jaja det var ju bara ett kval. Går dessutom repris senare.

Nu ska jag försöka låta bli äta upp allt godis på en gång och sen se på konståkning, Nyårsgala från Obersdorf.

tisdag 29 december 2009

-20 och sjunkande

Jaha då var det kallt igen då. -20 just nu och några grader till lär det väl sjunka.
Inte varit och tränat idag, jobbar 12-20 och somnade sent igår (runt 03.30) så jag unnade mig en sovmorgon.

Ikväll ska jag se Legally Blond, en film som jag lyckats missa varje gång det gått på TV. Försöker nu samtidigt jobba och se på Backhoppningen, gå sådär för jag sitter inte vid ett av borden framme vid TV:n utan när man gör förstärkningspass sitter man på de bakre borden.

Imorgon och nyårsafton jobba jag natt - Tjoohoooo, eller kanske inte nej...

måndag 28 december 2009

Det räcker med snö nu....

Det kom massor igår och massor idag. Bara på förmiddagen hade det kommit 10 cm till och snön yrde. Fast nu har det slutat just nu i alla fall.

Var förbi på gymmet före jobbet och körde ett pass. Har träningsvärk!

Nu sitter jag på jobbet och gör så till 23.00. Vi har massa trafikolyckor.

söndag 27 december 2009

Theo bilder















Theo kommer på besök!

Det var lite osäkert då det ju varit så dåligt väder och åka med en nyfödd i halka är ju ingen höjdare. För kallt får det inte heller vara. Men nu har syrran ringt och de är på väg! Är här om ca 30 minuter.

Naturligtvis måste den lille ledas in på rätt väg från början så han får av mig (bl a) ett babyset från Werder Bremen.

Nu måste jag klä på mig, har alldeles nyss klivit upp. Sen när de åkt blir det en sväng till gymmet. Jag känner idag att jag inte kört hårt på länge. Upptäckt en massa muskler som jag inte visste jag hade ;)

lördag 26 december 2009

Söt reklamfilm

Virrvarr tankarna snurrar.

Engel
Ich glaube an Engel
und dass es für jeden Menschen einen gibt,
einen Schutzengel,
einen der uns beschützt und hilft.

Einen der uns Glück bringt,
einfach da ist,
wenn man ihn braucht

Du bist mein Engel
Ich sah von weitem den Engel.

Glaubst Du,
dass es ein Engel ist?
Gibt es Engel?

Gibt es eine Erscheinung, die dich wieder hoffen lässt,
Dass alles wieder gut wird?

Ich denke viel an den Engel,
Am Morgen, am Mittag, am Abend.

Jag var där!

Iof inte 09.00 men väl 09.30 stod jag i gymmet. Trots att jag sovit urdåligt, man ska inte bråka med en idiot precis innan man ska gå och lägga sig. Men ilska/hat är en bra drivkraft så till gymmet skulle jag minsann trots att jag både sovit lite och dåligt. Jag vet jag borde inte bry mig men denna person vet precis vad han ska sätta in sticket för att det ska kännas som mest.

Men allt är inte pest, det finns änglar också. Speciellt en ängel som lyser som en stjärna på min himmel och gör det alldeles varmt i magen. <3

fredag 25 december 2009

Jobb, jobb, jobb

Ska väl inte klaga, jag har ju faktiskt ett jobb, men ibland är det det trist och segt att jobba helger. Jag har liksom inte ens kännt av att det varit Jul. Och lär inte känna av Nyår heller för jag jobbar då med. Gick på i onsdags, har ledigt på söndag sen jobbar jag ända till fredag igen.

Fast julmat och julgodis har jag ätit. Goffat i mig alldeles för mycket så imorgon måste jag köra igång på gymmet igen! Fast jag vet ju hur morgontrött jag är och imorgon börjar jag 11.00 så ska jag träna innan måste jag vara på gymmet 09.00. :) få se om jag lyckas....

torsdag 24 december 2009

Tänk


Vad ett enkelt telefonsamtal kan ändra en kväll från okej till super! <3
Danke.....

God Jul på er alla


tisdag 22 december 2009

Lebenslauf

Ja mitt första Lebenslauf (CV) på tyska har jag knåpat ihop inatt. Fick en massa hjälp av Alex, danke danke <3 med översättningen på mina befattningar till tyska och den sista finputsningen fick ordboken hjälpa till med. Jag hoppas jag har fått det förståerligt. Jag får prova det på några där nere i Tyskland och se om de förstår vad jag jobbat med genom åren ;)

Nu återstår "bara" det personliga brevet. Det är ju inte aaaaaaalls det svåraste... :) ska göra ett försök senare idag, måste sova lite först...natten var i alla fall lugn på jobbet. Ringde en tok bara och var arg som ett bi. Men har var så tokig att vi bara skrattade åt honom. Och ju mer man sa emot honom ju argare blev han. Till slut blev jag orolig han skulle tuppa av för han hann inte ens andas för alla ordtirader han avlossade. Frågade var han bodde och blev väl inte så förvånad av att svaret blev Skönvik (Säters Sjukhus). Två gånger ringde han och var lika arg varje gång. På vad vet vi inte riktigt...... :).

måndag 21 december 2009

Nu funkar det!

Men det krävdes att Bredbandbolaget startade om en server. För det gick utmärkt att ringa in med en mobil. Men för vanlig telefon var signalen för svag. Men efter omstarten så har det funkat utmärkt!

Precis tvättat klart, nu ska jag bre lite mackor och sen åka och jobba.

Telefon inkopplad

Igår var jag och köpte mig en vanlig telefon. Jag har ju haft ett abonnemang hela tiden (för bredbandet) men inte använt det då jag klarat mig bra med bara mobil. Men nu när mina kompisar utomlands vill ringa mig och jag dom, då är det onödigt dyrt.

Men batterierna behövde hela 24 timmar på sig att laddas. Vilket det snart har gått, men jag har tjuvprovat lite och nu funkar den. Först kunde jag bara ringa ut men till sist lyckades jag få igång den så det gick att ringa till mig också. Hoppas jag. Jag testade ju med mamma & pappa och först efter att jag ringt dom, kunde dom ringa mig. Så hoppas jag det inte är med alla, då får jag ringa runt en massa ju :)

För övrigt stora städdagen. Julstädat eftersom jag jobbar eftermiddag hela julhelgen och på söndagen kommer syrran och visar upp Theo. Just nu har jag tvättstugan men det är ju slött, speciellt när man som jag har den dörren 4-5 steg från min egen ytterdörr!

Fick en julklapp i brevlådan jag inte hade väntat, Tack Mareike! Var supergott och snällt! <3

Jobbar inatt får se om folk redan börjat ryka ihop i all "familjegemenskap" eller om de inte hunnit tröttna på hela släkten än...... ;)
Edit: Jäkla telefon. Jag måste först ringa ut för att någon ska kunna ringa mig, för internet blockerar på något sätt telefonlinjen. Så nu blir det till att sätta Bredbandsbolaget i jobb. För både internetet och telefonabonnemanget är via dom.

söndag 20 december 2009

Nordderby

Men det glömmer vi fort. Snö, lerig plan, utan ytterbackar (båda skadade) och HSV vann med 2-1. Men vi vann 3 av 4 i förra årets variant av backhopparveckan i Norden ;)

Resten av mitt inlägg kopierar jag ur Antons superba fotbollsblogg:

(inlägg före matchen)
Förra året fajtades Hamburg framgångsrikt på tre håll: ligan, cupen och UEFA-cupen. Tills lotten föll sig som så att man skulle möta ärkerivalen Bremen fyra gånger på mindre än en månad.

Fyra derbyn senare var Hamburg ett stukat lag som inte fajtades om någonting längre.

Så, tro fan att dom är revanschsugna när Bundesligas höstsäsong imorgon avslutas på allra bästa sätt, med slaget om norra Tyskland.

(inlägg efter machten)
Alltså, fem anledningar till att Hamburg - Bremen slutade 2-1:

1. Utvisningen. Det är väldigt svårt att se hur mycket kontakt det var. Men Boateng får akta sig så att han inte blir känd för att han ofta ser rött, och Marin får akta sig så att han inte blir känd för att han faller lätt.

2. Men Hamburg klarade av att spela med tio man ganska bra ändå. Mycket tack vare två enastående kontringsspelare i Petric och Elia. Den senare har fart, han har teknik, han har hjärna och han har styrka. När han visar upp alla dessa egenskaper, så har han också totalt övertag på motståndarnas backar. Som idag.

3. Tim Wiese är alltid i blickfånget, ännu mer så när Bremen möter Hamburg. Utvisslad vid varje bollkontakt, och kanske var det därför han var helt ute och cyklade vid Hamburgs 2-0. Han stod senare för en klassräddning och en slags karatespark i ett - något som bara Tim Wiese kan.

4. Bytet Özil mot Borowski var inte bara oväntat, det tog också död på ett framångande Werder för en stund. Özil var inte i toppform på den sliriga snön, men han såg hungrig ut, var mycket delaktig och slog fantastiska frisparkar. Efter hans utgång blev spelet långsammare och lagets fasta situationer höll en mycket lägre klass.

5. En något mer sympatisk kille än Wiese, det är Frank Rost. Hamburgs målvakt fredade målet mycket bra fram tills övertid då Naldo (med hjälp av en störande Rosenberg) kunde spräcka nollan. Men han hade hjälp, av a) en hel del värdelösa Bremenavslut och b) sin ribba - hela tre gånger!

fredag 18 december 2009

Ombokat igen.....

Hehe Air Berlin gillar mig snart inte...fast den här gången fick jag betala en liten avgift. Idag lottades nämligen Europa Leauges åttondelsfinaler och Bremen fick Twente Enschede. Och gissa vilket datum den matchen spelas på då? Jo 18 februari! Och Mareike und Alex tänker ta bilen till Holland och undrade om jag inte skulle med? Klart jag ska! Men då skulle jag vara för sent i Bremen för att vi skulle hinna så jag bokade om och flyger den 17:e istället (tur nog tog jag semester från 17:e!!). Så nu får jag se TVÅ matcher! :D:D:D

Har idag också varit på info på skolan. Verkar vara väldigt kul och intressanta kurser vi ska läsa så nu är jag pepp som tusan på det. Enda som kan bli marigt få in är grundpraktiken. Den gör vi nämligen ganska snart och jag lär ju då redan ha ett schema lagt...nu har de ju sagt de inte ska krångla för oss iom all osäkerhet men samtidigt vet jag ju att de gör inget om det kostar dem pengar....blääää. Äh det får lösa sig, helt enkelt.

Efter skolans info var jag på gymmet och körde Crosstrainer + lite styrka. Nu ska jag hoppa in i duschen.

torsdag 17 december 2009

Present från Berlin, mindre snö och prommis ändå

Snön lugnade ner sig så jag hann ut på en vända. Inte den längsta men det blev en halvlång.

Hann precis ur duschen och hade faktiskt fått på mig kläderna så ringde det på dörren. Det var posten som hade ett paket från Berlin åt mig. En present jag fick från en på Werders Forum.

Och idag kom jag ihåg att ringa Air Berlin. Så nu landar jag istället i Berlin samma tid som jag skulle landat i Hannover. Sen blir det 3,5 timme på tåg istället för 1 timme men hellre det än först 2 timmar flyg ner till Wien, sen vara där 8 timmar och så 1 timmes flyg till Hannover och sen på det 1 timmes tåg. Dessutom kostade det inget att boka om, så då gör det inte så mycket att tågresan blir 3 ggr dyrare. Istället för 20 E kommer den kosta 60 E. Men flyger hem gör jag från Hannover i alla fall.

Mindre snöstorm ute

Och jag som skulle ut och gå.....men snön vräker verkligen ner så jag tror jag skjuter upp min promenad till imorgon. Tar och pumpar gymbollen istället :)

Jobb idag, bläääää, helt oinspirerad. Måtte kvällen gå fort. Imorgon ska jag på info-träff på skolan. Kanske kan få mig mer intresserad av allt igen. Inne i en period nu när allt är trist, grått och blä. Kan de inte häva ur sig det där jävla beskedet nån gång? Så svårt lär det ju inte vara. Antingen är det ekonomiskt och då är det ju enbart matematik som behövs, eller så är det politiskt och då vet de ju i alla fall hur det blir. Men det roar väl dom att hålla oss på halster. Vad de inte fattar är att man gör minsta lilla och inget extra. För den lusten finns liksom inte. Den är tappad. Borta. Gone.

onsdag 16 december 2009

Gruppensieger!!!

Jaaaaaaaa! Ohne Basti, ohne Clemens aber 0-3 in Bilbao und wir sind Gruppensieger!!! Seppl machen doch eine ganz gute Arbeit und er ist eine ganz gute ersatz ;). Jetzt hauen wir die Hamburger weg (aber seid lieb zu Trosche ;) ) und dann ist es Winterpause und danach muss Basti zurück waren!! Will er ganz sicher nicht, aber in Februar gegen die Pillen will ich ihn sehen. ;)

Und nächste grosse frage; Ist sie schwanger oder ist sie nicht schwanger?

För övrigt har dagen varit en ganska dålig dag. Jag tvivlar på att jag någonsin får till den där jävla grammatiken! Blir gaaaaaaalen.

tisdag 15 december 2009

Ja se det snöar

Snön kommer i massor. Har snöat hela natten, hela dagen och håller på än. Är väl sisådär 10-15 cm än så länge.

Varit i Borlänge men det jag skulle ha fanns inte. Typiskt! Får lov att beställa via nätet istället.

Basti opererades idag och det var sämre än man trodde. Borta minst 2 månader. Så jag håller bara tummarna det inte blir mer, annars kommer han garanterat inte att spela i den match jag ska se i februari.

Glömde ringa Air Berlin också så får försöka komma ihåg det imorgon istället. Jag ska höra om de kan boka om mig till Berlin istället och så tar jag tåget därifrån. Dyrare tåg, men jag tjänar 8 timmar på det, så det får det vara värt.

måndag 14 december 2009

Bra och dåliga Bremen nyheter

Bra är att idag skrev Thomas Schaaf på till 2012. Han har varit tränare sedan 1999 och blir nu kvar ett tag till, det är vad alla vill så det är ju superbra.

Dåligt är att Bastis skada som gjorde att han fick lov gå ut i 80:e minuten i lördagsmatchen är illa. Han har flera skador i sitt högra knä. Utdraget korsband och ligament samt meniskskada. Blir i alla fall borta fram till vinterpausen, hur illa vet man efter hans operation som sker imorgon. Otroligt nog blev det inte ens ett gult kort av denna kapning......
Nu har Werder tre långtidsskadade utespelare (och även reservmålisen är ju det) Philipp Bargfrede blir även han borta resten av denna säsong medan det ser lite bättre ut för Claudio Pizzaro (som iof redan varit borta 7 veckor).
Matchen som Schalke (eller Scheisse som de också kallas, de spelar ofta för tufft och hårt) för övrigt vann med 0-2 också och bröt sviten för Werder. Vilken dock inte varit viktig alls för spelarna. De halkade med den har förlusten ner på fjärde plats. Det är fortfarande mycket jämt i ligan och med lite mer vinster istället för oavgjorda matcher efter vinterpausen så blir det bra. Bara hålla tummarna att alla skadade snart finns till förfogande.

Theo är här!

Inatt kom syskonbarn nr 4. Lite dramatiskt, efter 24 timmar när inget mer hände blev det akut kejsarsnitt. Men både barn och mamma mår bra. Rätt stor var han 52 cm lång och runt 4,2 kg tung.

GRATTIS ANNETTE och DENNIS och välkommen lilla THEO.

Bäste Herr Allmänhet!

Du verkar ha listat ut vem jag är och jag tycks passa väldigt bra in i den kategorin du placerat mig. Jag är stereotyp, standardiserad, karakteriserad, klassificerad, grupperad och alltid typisk. Tyvärr kan jag inte säga det samma - jag har aldrig listat ut vem du är.

Från födseln lär du dina barn att vara rädd för mig och sedan bli du chockad när de identifierar sig med traditionella motståndare - busen!
Du anklagar mig för att "gulla med buset" ända tills jag griper dina barn för något!

Du tar gärna en timmes lunch och flertal kafferaster varje dag men kallar mig för dagdrivare om jag dricker en kopp kaffe.

Du anser dig vara väluppfostrad men har inga som helst betänkligheter över att störa mig mitt i natten med dina problem. Du gapar och skriker åt den medtrafikant som tränger dig i trafiken men om jag skulle stoppa dig för samma sak är det bara för att jag vill djävlas.
Du kan alla trafikregler men har aldrig fått en ordningsbot som du gjort dig förtjänt av.

Du skriker "straff" om du skulle se mig överträda hastighetsbestämmelsen på väg till ett jobb, men för ett himla liv om jag inte är på plats tio sekunder efter att du har ringt.
Du säger att det ingår i jobbet om någon misshandlar mig men skriker "polisbrutalitet" om jag försvarar mig.

Det skulle aldrig falla dig in att tala om för tandläkaren hur tänder ska lagas eller läkaren hur man opererar blindtarmen men du är alltid väldigt välvillig med att ge mig råd om hur lagen fungerar.

Du talar gärna till mig på ett sätt som skulle ha slutat med en "fet smäll" om det vore någon annan men väntar dig att jag ska ta emot utan att ens lyfta på ögonbrynet. Du kräver högljutt att något måste göras åt kriminaliteten men vill inte själv bli inblandad.

Du har ingen som helst användning för mig men det är naturligtvis helt okej att jag byter däck åt din fru när hon fått punktering eller förlöser ditt barn i baksätet på radiobilen eller kanske till och med räddar din som med "mun-mot-mun"-metoden eller arbetar övertid för att leta efter din försvunna dotter.

Så bäste Herr Allmänhet, stå du där med din tvålkopp och gapa och skrik om hur jag sköter mitt jobb och kalla mig för alla namn du kan komma på men glöm inte bort att din egendom, din familj och kanske till och med ditt liv, är beroende av mig och mina kollegor.
Just det Herr Allmänhet det är jag - Snuten

lördag 12 december 2009

Mot Uppsala

Sitter och äter frukost, ska om ca 30 min ta tåget mot Uppsala. Där hämtar Janicka upp mig så åker vi mot Upplands Väsby för att hälsa på Galax och Ida, som båda flyttar till Bryssel 4 januari och blir borta i 3 år.

Efter det väntar lunch och shopping med Anna (om hon inte är för bakfull och trött, för hon var på julfest igår). Vi avslutar dagen med middag på Tzatziki och sedan bio, Bröllopsfotografen.

Åker hem redan vid lunch på söndag för jag ska jobba på söndag natt. Blir ett kort men roligt besök!

Missar Bremens match mot Schalke idag, men har ordnat så jag får SMS-rapporter av Mareike som kommer vara på plats inne på Weserstadion. Blir det 24 matcher i rad eller bryts det? Tim är i alla fall tillbaka i mål, fast Sebastian har gjort det bra så är det alltid säkrare att ha sin ordinarie målis i mål.

fredag 11 december 2009

Suck och stön

Fick mail från Air Berlin idag. Mitt flyg är ändrat istället för att landa 14.30 i Hannover landar jag i Wien först och inte förrän 22.15 i Hannover. Men det får väl gå. Enda andra flygbolaget är SAS och de vill ha över 2000 kr för den resan. Jag betalar 800 kr tor hos Air Berlin.

Vad gör man nästan 8 timmar i Wien?

Får 2 timmar extraArlanda också att roa mig på.....fast där kanske jag skippar tåget och ber om skjuts ner istället.

torsdag 10 december 2009

Kursantagningar

Fick alla kursantagningsbesked igår. Kom in på allt utom den jag mest behövde, tyska grammatikkursen. Och där fattar jag inte vad Högskolan pysslar med. Jag mailade ju dom och berättade vad för kurser/utbildningar jag hade gått och vad jag själv tyckte jag kunde och behövde. Så fick jag svar vilken kurs jag skulle söka. Och NU kommer de på att jag inte är behörig??? Kanske ska vara glad jag inte kom in, har de så dålig koll så lär ju kanske nivån på kursen vara likadan.....så nu måste jag ta tag och försöka lära mig det själv. Det måste ju gå, så jäkla svårt kan det inte vara.

Kom i alla fall in på Omvårdnadsprogrammet. Hoppas nu bara jobbet inte krånglar, måste nämligen få en vecka ledigt i januari, kursen är på distans men hela första veckan är det obligatorisk närvaro 8-16. Jag jobbar bara (om de inte diffkorrat mig hej vilt) bara två eftermiddagar då. Ska kolla med de två som jobbar 7-15 om en av dom kan stanna kvar en timme. Håller tummarna att det går. Annars får jag väl drabbas av galopperande svininfluensa eller nått ;)

Fick en massa bra info igår vad som händer om LKC ska flyttas. Av två hela APT-dagar var det det enda som gav något, en halvtimme på eftermiddagen sista dagen.... (och det först efter att jag och Madde krävt det.....vi två besvärliga bitcharna på jobbet) *suck* vi satt i nästan två hela dagar och höll på med en pappersprodukt som alla vet vi inte kan leva upp till pga personalbrist. DET har man pengar till tydligen.....

I alla fall för mig personligen är det bästa de omlokaliserar. Tydligen ska vi få besked senast 1 februari också och inte sista februari. Och det är nog bäst för dom det, då vi som jobbat längst har 1 års uppsägningstid när det sker pga det här. Så tidpunkten är ju noga vald av dom....

onsdag 9 december 2009

Nu har jag ingen misse mer

Var med Ida till veterinären idag då svullnaden ökat igen :(. Fick inte med mig henne därifrån. Det var en tumör. De hade kunnat ge henne cortison och lindrat besvären men tiden vi "köpt" isåfall handlade om mindre än 2 månader. Så då sa jag, aldrig! Nu har jag för första gången sedan 1989 - alltså 20 år ingen misse alls. Kommer inte skaffa någon mer nu. Ska först bestämma mig/se vart jag hamnar i framtiden. Ska jag flytta utomlands är det typ 100 gånger enklare utan djur.

Sov så gott Ida, hälsa syrran Jonna där uppe!


måndag 7 december 2009

Jag är trött på att vara trött nu!

Jag behöver en vecka leeeedigt. Snart kommer jag sjukskriva mig någon dag så jag kan få bli normal.....

Idag gick jag upp vid 8-tiden, rätt pigg faktiskt, för att ringa Djursjukhuset men bara för det var Idas svullnad betydligt mindre idag, även mamma som såg henne senare på dagen sa det spontant. Så då avvaktar vi ett tag, kanske behövdes det en hel vecka innan antibiotikan började ta.

Sen dammsög jag och torkade golven och efter det var jag knockad. Så jag kröp ner i sängen och sov 1 timme. Jag som skulle plugga och träna och och och.

APT i morgon och på onsdag. Ska bli intressant höra vad de säger om bla våra schemor.... vore kul också om vi kunde få ett besked snart om utredningen om Örebro går vidare eller ej. De har ju sagt årskiftet senast. Blir det nej, så blir det ingen flytt. Blir det ja, går utredningen vidare och definitivt besked får vi då senast februari.

Man of the Day

Får bli Clemens. Han fyller ju år idag, 29 år blir Bremens högerytterback idag. Grattis.

söndag 6 december 2009

Tittar i kors typ

Så jag ska faktiskt gå och lägga mig. Redan! Före midnatt. Fast då lär jag väl som vanligt vakna vid 2-tiden.....men måste upp 08.00 för att ringa Djursjukhuset så det är inget att göra åt. Jag börjar jobba 14.45 och vill de vi ska komma in igen måste jag få en tid senast 13.00 och då måste jag hänga på låset när de öppnar sin telefontid.

Men först måste jag läsa Anton Fors blogg. Lätt Sveriges bästa fotbollsblogg!

Så var det 23

Ännu en match där de inte är besegrade. Tyvärr består raden också av en massa oavgjorda, precis som idag 0-0 borta mot 1 FC Köln. Därför ligger de tvåa i tabellen och inte etta. Leder gör fortfarande Leverkusen som är enda laget som inte förlorat en enda match i Bundesliga. Däremot har de åkt på däng i DFB-pokalen och är borta ur den. Werder Bremen är ju fortfarande kvar både i den och i Europa Leauge.

Sebastian Mielitz som gjorde proffsdebut i torsdags och bara släppte in 1 mål, gjorde idag ligadebut och höll nollan. På målvaktsfronten ser det alltså riktigt bra ut. Basti är tredje målvakt och står normalt i Werders U23-lag i div 3. Basti var också bäste Bremen spelare idag tätt följd av Marko Marin. Resten får underkänt, de kan bättre. Matchen var tuff, 8 gula kort (varav ett borde varit rött, frilägesutvisning) visar rätt bra hur den såg ut. Många frisparkar blev det också och lite sönderhackat spel.

Själv är jag supertrött, fattar inte hur jag ska orka 5 veckor till på mardrömschemat jag fått. Imorgon tex jobbar jag em till 23.00 sen ska jag på tisdag börja 08.00. Hur kul är det då?!

Måste ringa Djursjukhuset imorgon bitti också, Idas svullnad är efter 1 veckas medicinering inte ett dugg bättre. Och så väntar jag på att syskonbarn nr 4 ska göra entre. Var beräknad till igår men lyser än med sin frånvaro. Blir syrrans första, de övriga 3 står min bror för.

Glömde ju en sak i torsdags!

Werder lät de flesta i A-elvan vila och luftade reserverna. Men de hade inga problem med att slå Funchal med 4-1. De två första målen av Rosi, hoppas han kommer i målform igen. Behövs ju nu när Piza är skadad! Sen gjorde även Marko Marin och Marcello Moreno Martins. Nu är de obesegrade i 22 tävlingsmatcher i rad! :d

eller som min kompis Mareike skrev:
War heute sowieso MEIN Spiel. Wenn Mareike Mosch zum Spiel geht und Markus Rosenberg, Marko Marin, und Marcello Moreno Martins treffen...

Nu ska vi tippa grupper!

Grupp A: Frankrike. Sen är det alltid kul ha med värdnationen så Sydafrika. Men Mexiko kan skrälla.

Grupp B: Argentina och Nigeria men både Grekland och Sydkorea är farliga.

Grupp C: England och USA.

Grupp D: så klart går mitt Tyskland vidare. De tar med sig Serbien. Halva Serbien spelar ju i Bundesliga :)

Grupp E: Holland och Danmark är vad jag vill. Men Kamerun kan ställa till det för danskarna.

Grupp F: Italien helt klart. De andra tre är rätt likvärdiga. Men jag tippar Paraguay.

Grupp G: Brasilien och Elfenbenskusten. Ivory var bra mot tyskarna i vänskapsmatchen nyss. Portugal tog sig med nöd och näppe till VM.

Grupp H: Spanien får sällskap av Schweiz kanske?

fredag 4 december 2009

Lottningen

Grupp A
Sydafrika
Mexico
Uruguay
Frankrike

Grupp B
Argentina
Nigeria
Sydkorea
Grekland

Grupp C
England
USA
Algeriet
Slovenien

Grupp D
Tyskland (13/6 Australien, 18/6 Serbien, 23/6 Ghana)
Australien
Serbien
Ghana

Grupp E
Holland
Danmark
Japan
Kamerun

Grupp F
Italien
Paraguay
New Zeeland
Slovakien

Grupp G
Brasilien
Nordkorea
Elfenbenskusten
Portugal

Grupp H
Spanien
Schweiz
Honduras
Chile

VM-lottningen!

Nu börjar VM-lottningen. Jag ska följa den live på ZDF.

Jaha David Beckham har en ny obegriplig frisyr *asg*. Det märks det inte finns så mycket hjärna i den där killen inte......

Återkommer med hur grupperna ser ut när lottningen börjar.

torsdag 3 december 2009

SNÖ SNÖ SNÖ

Och helt plötsligt är det kolsvarta borta! Gud vad härligt det är med snö. Och det ska snöa hela helgen så håll tummarna. Men sen kommer väl värmen igen.....men än så länge lyser snön upp bra!

-10 grader

Det är friskt ute idag. Var lika kallt igår när jag åkte till jobbet också. Men snö har vi ingen. Men lite vitt på marken är det, då frosten ligger här och där.

Ska strax hem och vara taskig mot stackars Ida. Hon avskyr sina tabletter, ska ha 2 st 2 ggr om dagen. Igår ville hon inte äta, vet inte om det var fel på fisken eller om hon mår illa av tabletterna. Köpte favoritfisken Hemköp igår innan jobbet så ska hem och bjuda på den. Äter hon inte den då är något verkligen fel. Till slut på kvällen slickade hon i sig lite kattmjölk i alla fall. Sur är hon då, för hon varken sover i sängen eller i soffan med mig längre utan ligger på sin kudde på golvet eller i sin hängmatta.

Ikväll spelar Werder mot Funchal i Europa Leauge. 3 dje målvakten Sebastian Mielitz gör proffsdebut, både Tim och Christian är skadade. I över huvudtaget kommer man spara på en del spelare, Werder är redan klara att gå vidare till gruppspel och passar på att låta de som spelat mycket få vila och luftar lite reserver. Om man inte vilar Basti Boenisch, vilket de nog gör, så kommer det vara tre Sebastian på plan. Mielitz, Prödl och Boenisch.

onsdag 2 december 2009

Sol

Dag 2 med sol. Ger en faktiskt lite energi. Det var iof sol och frost och fint igår med men då var jag helt väck. Men idag efter en hel natts sömn utöver all annan sömn igår så var jag lite piggare idag. Så jag gick ut och gick, tog en del fina bilder som ni får se sedan. Sen städade jag akvariet och tvättade. Så lite mer har jag orkat med idag.

Inatt måste jag översätta och skriva ner mina betyg. Har fått ett jobberbjudande :), eller jag kommer att få ett, eller i alla fall en som kan "känner" lite skickar över en annons, de har en ledig plats på hans ställe. Så jag ska sända över mina papper, fast jag vet inte alls vad det är än.... Tar med mig datorn till jobbet och sitter och pular med det inatt. Lär ju bli lugnt skulle jag tro.

tisdag 1 december 2009

Idag har jag gjort som min katt

Dvs sovit största delen av dagen. Vilket väl innebär jag kommer sova nada inatt. Ska ta mig igenom dessa 6 veckor sen hoppas jag på ett förnuftigare schema. Annars vet i fasen hur jag ska stå ut ett år. Då får jag nog börja göra om mina planer. Hälsan går trots allt före jobbet, även om just det har de inte fattat på mitt jobb...