fredag 30 april 2010

Saker skickade

Nu är min Medicinska Grundkurs inskickad. Väntar spänt på resultatet. Alla säger den är värst, jag tyckte den var lättast hittills. Bara för det går väl den åt skogen.....

Sen har jag skrivit ut och kommer i helgen att skicka iväg två ansökningar. Båda söker ju folk typ nu men jag chansar och skickar in. Är på två mycket bra ställen som ligger bra till med bra tider och man vet ju aldrig, kan ju vara intressant ändå. Så jag chansar. Då vet de jag finns i alla fall!

Fan också!

Jag fick inte min drömfinal Hamburg - Liverpool. Istället blir det Fulham - Atletico...jaja det går ju det med. Men surt är det. Eftersom både Hamburg och Liverpool försvann ut knappt. Mycket knappt. Liverpool genom att Atletico gjorde mål på bortaplan, där slutade det 2-2 totalt. Hamburg ledde bra länge men till slut blev det 1-2.

Hade utbildning på jobbet hela dagen igår, iof rätt intressant men tja personligen har jag svårt att engagera mig när vi inte ens vet om vi finns kvar efter hösten.

Igår kom både min biljett till HSV-matchen och biljetterna till EL-finalen! Jag är klar för avfärd! :D

Idag jobbar jag 11-19 sedan blir det nog lite plugg. Jag lär ju säkert inte kunna lägga allt för mycket tid på plugg när jag är i Bremen och därför är det ju bra ha så mycket klart som möjligt innan jag åker. Omvårdnad ska vara färdigt fredagen efter jag kommer hem.

Ledig lördag - söndag vilket gör det blir städa, tvätta och packa lite dagar. För sedan går det i ett tills jag åker.

onsdag 28 april 2010

Intervju bokad!

Fick nyss mail att jag bara ska komma så fort jag kan den 7:e maj när jag landat! Helt fantastiskt att de är intresserade fast de vet jag kan börja jobba först i höst. Sent i höst. Och skulle detta inte bli något är det alltid perfekt att få öva sig att gå på tyska arbetsintervjuer. Men som alla säger, det jobbet jag är ute efter kommer jag med mina betyg, min erfarenhet osv inte ha något problem att få.

Så jag har "råd" att vara petig, tex så vill jag helst jobba på ett stationärt ställe (alltså inte motsvarande deras hemtjänst utan mer serviceboende).

Skola och jobb

Först skolan 10-12 VIPS-utbildning. Sen nu jobbet 12-20. Efter det blir det att se på fotboll Barcelona - Inter. Såg igår Lyon - Bayern och det var ju en kul match, i alla fall om man gillar tysk fotboll. Bayern slog enkelt Lyon med 3-0 alla målen Olic och är i final i Champions Leuage!

Har för övrigt hittat två jobb som jag skulle vilja söka i Bremen men det är kanske lite väl tidigt att söka jobb nu, när jag slutar skolan först i mitten av oktober och alltså mest realistiskt först kan börja jobba 1 november...men jag har skrivit ut dom och så hittar jag inget bättre senare så kan man ju alltid fråga om de behöver folk då.

tisdag 27 april 2010

Lång dag på jobbet

APT 8-16, sen ötid i KC 16-20 pga sjukdom. Går dock bra eftersom man gör helt olika saker. Dock bara enkel övertid men det är ju alltid något :).

Lyckades byte pass med Tobbe också så jag jobbar 12-20 och kan alltså vara på min utbildning i skolan mellan 10 - 12. Förhandlade till mig att få komma lite senare när jag tog övertiden idag som ingen annan ville ha.

måndag 26 april 2010

Full fart idag med.

Mentorsamtal klockan 10.00, inget speciellt det flyter ju på för mig. Jobbade sedan på Skoghem 15.30 - 19.30. Nyss kommit hem och nu blir det soffan resten av kvällen.

Nu har vi biljetter till 2. BuLi-matchen St Pauli - Paderborn i Hamburg också! För 12 Euro. De säljs på E-bay för 100 Euro. För detta är sista matchen och St Pauli kommer gå upp i högsta ligan. Coolt att vara på plats då faktiskt även om vi kommer stå i Paderborn-klacken (Mareike kommer från Paderborn så vi har biljetter genom dem).

söndag 25 april 2010

Söndag

Vaknat för ca 1 timme sedan, ätit frukost och ska om 1 timme bege mig till jobbet på Skoghem. Jobbar där till 21.00. Sen blir det slappa på soffan. Var lugnt på jobbet inatt, lördagarna är nu för tiden lugnare än fredagar. Tror det beror på att många ställen har högre åldersgräns på lördagarna.

Imorgon har jag mentorssamtal sedan ska jag jobba kväll på Skoghem igen. Tisdag är det APT, onsdag jobbar jag dag (men ska försöka byta till 12-20 med Tobbe så jag kan gå på en kurs i skolan), torsdag utbildning på dagen och fredag 11-19. Med andra ord en vecka med dagtid så jag måste upp på morgonen. Blir ovant...:). Sen är jag ledig både lördagen och söndagen!!! Det var längesen kan jag säga!

lördag 24 april 2010

Det var på näppen men det gick!

Vi har kvar vår Champion Leagues plats. Dortmund vann, Leverkusen vann alltså måste vi också vinna mot Köln. Köln som ställde sin reservmålis i mål och som endast gjorde sin andra Bundesliga match. Köln som hade ribbträff, Köln som hade Poldi som i princip hade öppet mål och missade. Och Köln som hade en spelare som på övertid räddade en boll på mållinjen med handen så rött kort till honom och straff och den satte Lutscher säkert i mål så i andra övertidsminuten räddades CL-platsen så här långt. Två matcher kvar nu i ligan. Nästa helg borta mot Schalke som vann mot Hertha och skickade definitivt ner dom i andra ligan. Fina tradionella Hertha, kommer sakna er! Och sista matchen hemma mot ärkerivalen Hamburger SV (och då är jag däääääääär! :D ).

Gladbach ledde länge över Bayern München men till slut blev det där 1-1 genom Klose (usch) och nu har Schalke och Bayern samma poäng men Bayern leder med bättre målskillnad. Serien är jämn hela vägen. Vem som vinner är inte klart, vem som tar sista CL-platsen är inte klart och vilka som följer med Hertha till andra ligan är inte heller klart. Spännande in i det sista!

fredag 23 april 2010

Mer fina betyg

Går ju en 7,5 p kurs på Mälardalens Högskola också. Fick nyss mina betyg från uppgift 2. Vi skulle skriva en reseskildring genom Tyskland efter vissa givna förutsättningar.

tack för din utmärkta reseplanering. Det finns inte mycket att kommentera för mig. Den är detaljerad, välskriven och intressant.

Uppe med tuppen!

Trots att jag ska jobba natt, ska gå och sova snart tror jag. Eller så blir det en sväng ikväll. Hur som helst fick lov gå upp för det var intro i skolan på kursen Omvårdnad. Jisses, nu börjar de viktiga kurserna. Jag kommer få lov att anstränga mig lite tror jag :). Få väl se hur länge jag orkar med att både jobba och plugga. Sliter hårt nu för att vara klar senast i oktober. Fått fler arbetspass på Skoghem också och jag vet ju att jag över somaren mer eller mindre skulle få heltid där.

Så blir mitt riktiga jobb för övermäktigt, det nya är att nu ska vi få in folk till oss som har 10 dagars utbildning...normalt enligt reglerna är 14 veckor (tror jag för poliser). Men vår LP han gör som han vill tydligen. Han kan skita i FAP:en??? Gissa hur kul det kommer bli att jobba med dom? Jag är inte helt säker på att jag kommer palla det faktiskt. Jaja vi får la se. Man får väl sjukskriva sig annars, för nervsammanbrott.... eller så går man dit och hämtar sin lön. Alltså man är där men engagerar sig inte. Det är ju också en väg. Blunda för när telefonkön är svart och SOS-samtalen lyser röda i 3 min, 4 min, 5 min....

Hamburg spelade 0-0 igår. Men hade övertaget vad jag kunde se (jobbade samtidigt). Och det räcker ju de gör 1 mål i England så måste Fulham göra 2. Håll tummarna! Jag vill så gärna se Hamburg i EL-final i Hamburg. Fatta vilken stämning det skulle bli! Har mailat UEFA nu också och bett om att få kollinr så jag kan börja efterlysa biljetterna. De skulle skickas ut tom 19 april och normalt borde de vara här nu. Men är det via DHL (som jag misstänker då det står på hemsidan att de skickas med expresskurir) så kan de som sagt varit här ringt på och är ingen hemma så lägger de brevet åt sidan bara.

torsdag 22 april 2010

Sytt ihop allt för den här gången

De tre heldagarna har jag lyckats byta och trixa bort. Kvar är en tvåtimmars kurs men den kommer ganska ofta så den hoppas jag kunna lösa framöver.

Trodde att de kanske dragit pengar från mig för Hamburgbiljetten (i förmiddags såg man bara summan) men nu när jag tittade var det mitt virusprogrammsförlängning. Jaja hur som helst har jag ju en garanterad ståplatsbiljett. Och än har jag inte fått något avbokningsmail så hoppet lever än.

Ikväll vill jag att Hamburg vinner med en 3-4 mål tack!

Hann inte med igår

Först var jag i skolan och skrev upp mig på en massa obligatoriska övningar - som jag dock inte än vet om jag kan gå på men de blir fort fulla och bättre avboka sen. Satt kvar där och skrev tills det var dags åka till jobbet. Lugnt på jobbet så jag skrev inlämningsuppgifter och jobbansökningar för glatta livet. Hann med en hel del. Hann dock inte blogga.

Idag tänker jag ta det lugnare, inte göra nått innan jobbet. Hoppas på en lugn kväll där. EL-matcher ikväll. Och apråpå EL snart måste jag höra av mig till UEFA och se om de kan ge mig ett kollinr eller nått så jag kan börja spåra mina biljetter. Än är det ingen fara men har de inte kommit senast imorgon måste jag det. Jag vet nämligen inte hur de har skickat de. Om det är med DHL har de en ful vana att åka ut ett par gånger och ringa på dörren och är man då inte hemma lämnar de ingen lapp eller så utan sedan blir posten liggande hos dem bara. Skitsmart verkligen!

tisdag 20 april 2010

Skit också!

Jag har svårt få ihop mitt pluggande och mitt jobb just nu. Alltså det självständiga funkar utmärkt. Men nu trillar det inte en hel del obligatoriska dagar igen. Och med mitt schema så jaaaa, försök kom och få ledigt när schemat är fastställt! Det är lättare att med handkraft flytta på en vägg, jag lovar! Måste helt klart in till skolan innan jobbet imorgon. Sedan måste jag börja pussla, kanske kan byta pass, försöka få en någon semesterdag i alla fall. Annars vet jag inte hur jag ska få ihop det. Dags att kolla om välvilligheten de lovat oss håller kanske?

Försöker knåpa ihop ett personligbrev på tyska till mitt CV också. Går sådär. Så jag tar en paus och ser på Halv åtta hos mig, och tar nya tag efter det!

Nu är e klippt!

Det som fattas är lite färg och slingor. Jag kommer inte att göra det själv trots allt. Har en tid bokat om 2 veckor, så det blir gjort precis innan min resa. Kommer lägga färg i botten och sen gör hon ljusbruna slingor så det blir lite somrigt. Tror det blir snyggt!

måndag 19 april 2010

Klippning

Natten var lugn så jag fick massor gjort i mitt pluggande. Vaknade vid 10- tiden av ett SMS med förfrågan om jag ville jobba 16-19.30 på Skoghem men jag hade en tid bokad 16.00 och åka 3 mil för att jobba så få timmar lönar sig inte, okey jag jobbar inte där för att tjäna pengar men gå back vill jag ju inte heller. Dessutom sov jag som sagt efter ett nattpass och var inte riktigt vaken. Hade de hört av sig igår hade jag kunnat boka om min tid men så sent gick det inte.

Vaknade sedan på riktigt vid lunch, solen lyste men inte så värst varmt. Cyklade ner på stan och gick på mitt möte. Var sedan förbi hos en frissa och hörde om de hade någon klipptid ledig. Hade de inte men till imorgon har jag en tid bokad. Hinner inte färga håret då, min datakurs börjar ju 13.00 så jag var även förbi och köpte hårfärg, får färga hemma.

Är sugen på något nytt och tror jag ska klippa av håret rejält. Mitt hår är så tjockt och blir så varmt på sommaren. Dessutom har jag det till 95% alltid uppsatt, då kan jag lika gärna ha det lite kortare. Funderar på en page strax över axlarna. Får se, blir väl till att diskutera det hela med frissan också. Vad jag skulle passa i och så. Vill i alla fall ha en frisyr som går att variera men som inte kräver mycket styling de dagar man inte känner för det. Typ en rufsig page som man kan platta om man vill.
Har inte fått något mail om min intervju gick att flytta. Men ger henne några dagar på sig att svara, annars ringer jag. Det är svårare för mig förstå tyskan i telefon än skriftligt eller när man har den man pratar med framför sig men jag kan i alla så fall att det går. Man får fråga om ibland bara.

söndag 18 april 2010

Jag tror jag valde rätt!

Stod i tidningen idag att om 5 år kommer det bara i Dalarna att fattas 3000 st undersköterskor! Artikeln är inte upplagd på nätet ännu, men kommer nog så jag länkar då. Det var i vår gratistidning som kommer en gång i veckan det stod.

Tror inte jag behöver vara rädd bli arbetslös framöver. Vilket också gör jag vågar dra utomlands (ja ska hitta jobb där också bara). För om jag inte trivs är det bara komma hem om ett tag och då kommer marknaden att skrika efter utbildade undersköterskor och har man då dessutom ett par års arbetserfarenhet? Lägg då även till att jag stortrivs med jobbet, och då har vi ännu inte haft vår sjukhuspraktik. Jag var helt säker på innan att min praktik i äldrevården den får jag "pina" mig igenom. Efter 1 dag var jag helsåld och jobbar nu extra där när det passar. Inte för pengarna utan för att det är så kul och jag får erfarenhet.

Har börjat skriva på min medicinska redovisning och som jag trodde, rent redovisningsmässigt är det inte svårt, säger jag kaxigt så kanske det är första kursen som går åt skogen..., men det är betydligt mer fakta att plugga in. Men söndag natt torde bli lugn och fin på jobbet, alltså gott om tid att skriva där.

lördag 17 april 2010

BETYG!!!!

Jihaaaaaa!!! Gick in för att kolla på en annan sak men såg att mina betyg kommit idag på dom två kurserna som jag väntat på!

Människan socialt och kulturellt: MVG
Psykologi A: VG

Jag är nöjd, supernöjd. :D:D:D:D Som sagt om man tänker på den tid och energi jag lägger ner på det så skäms jag nästan varje gång jag får mer än G. När jag hör hur mina kurskamrater sitter heldagar i skolan. Båda dessa skrev jag ihop på en halvnatt på jobbet, finsjusterade lite hemma och läste igenom boken (ja, jag började med det så klart) och den genomläsningen tog mig kanske 2-3 timmar.

Plats 3!!

CL-plats. I alla fall tills imorgon. Vinner Dortmund är de trea efter denna omgång. Men det rör sig långsamt uppåt i alla fall. Idag en klar 4-2 vinst borta mot Wolfsburg fast man två gånger låg under. Starkt! Målskyttar: Pizarro, Frings x 2 (en straff), Almeida.

Själv börjar jag långsamt vänja mig vid tanken att jag kanske får ta bilen till Bremen om 2,5 vecka. Isåfall vill jag nog helst åka till Göteborg och ta båten till Kiel men frågan är hur fullbokade båtarna är nu? Det går ju alltid att åka på bron också men tar man båten får man ju automatisk vila på den. Samt att den vägen kan jag sedan jag åkte hem från Innsbruck förra året. Annars måste jag nog helt klart köpa mig en GPS så jag inte villar bort mig...;) Jaja får kolla upp lite olika vägar, kan jag roa mig med inatt.

Nu ska jag fortsätta mitt skrivande till skolan innan nästa match i Bundesliga börjar.

fredag 16 april 2010

Jag har en intervju! :)

7 maj i Bremen. Som jag fixat alldeles själv utan min arbetsförmedlare. Eller jag hoppas jag kommer ha en, fick mail att jag fått en tid 11.00. Mitt flyg landar 10.55. Så jag har mailat tillbaka och sagt jag jättegärna vill komma på intervju men har de möjligen en senare tid åt mig? Så nu väntar jag spänt på svaret. Och de vet att min utbildning inte är klar förrän i höst men är ändå intresserade!!! Och enligt de är min utbildning godkänd i Tyskland! Det har jag försökt få veta länge men det verkar nu som den är okej. Skönt det! Lär ju så klart få plugga in vissa tyska medicinska ord (men mest används ju latin).

Nu ska jag ut och promenixa i det fina vädret. Gäller passa på, imorgon ska vi få snö....:(

torsdag 15 april 2010

Berlin, Berlin, ich fahre nach Berlin!

Jaaaaaaaaa! Mareikes Benni har biljetter. Alltså får jag en! Vi åker till Berlin!!! Jisses blir det 11 härliga dagar i Bremen. Vi ska se på fotboll:

8 maj Werder - Hamburg i Bremen
9 maj St Pauli - Paderborn i Hamburg
12 maj Europa Leauge finalen mellan Hamburg/Fulham - Liverpool/Atletico i Hamburg
13 maj Vänskapslandskamp Tyskland - Malta, på TV
15 maj DFB-pokalfinalen Werder - Bayern München i Berlin

Däremellan ska jag försöka hinna kolla runt lite på jobb, bostadsområden och shoppa. :).

Med detta härliga besked kanske jag kan klara av kvällen på jobbet utan att flippa ut. Efter gårdagen är motivationen på noll, humöret på noll och tjaaaaaa. Men vem vet, ibland blir man chockad och det blir ett helt okej pass.

onsdag 14 april 2010

Kräkless på mitt jobb!

Dels på arbetsledningen. Som inte gör ett skit för att försöka förbättra för oss. Vi är fortfarande i ett pausläge och väntar på ett besked som aldrig kommer. Under tiden slutar folk (nu är det 3 personer här på jobbet som haft hjärtproblem....*gaah*) och inga nya sätts in. 2 civila går till andra tjänster utan att ersättas. Vår nya lokal (som man visst *ska* jubla över) är antingen ett kylskåp och man får sitta med ytterkläder på sig och vantar hade jag haft om man kunde skriva på tangeterna med de, eller så är det Saharavärme och hade jag kropp för det vore det bikini som gällde.

Idag kom difflistorna upp. FÖR HELA JÄVLA SOMMAREN!! Vi ska alltså nu i april detaljplanera ända till första veckan i september!!!!!

Sen är jag astrött på alla idioter som ringer (95% är tyvärr det) är det vanligt bland dom hemma, på sitt jobb osv att man får sin egen personliga vilja igenom bara för att man gapar och skriker? Naja funkar inte på mig liksom. Gapa på ni, det ändå som händer är att jag blir dubbelt så vrång ;), men jävlig less på folks attityd är jag.

Jag kommer även få se Hamburgsmatchen!!!!

För Mareike har fått biljetter! :D:D:D:D så får jag avslag på min biljett får jag en av hennes då hon beställde några extra (som vanligt). Så kvar nu är att hålla tummarna för DFB-pokalfinalen. Både hon och Benni har beställt och har än så länge inga avslag (som många redan har fått). Så hoppet lever än!

tisdag 13 april 2010

Kort data idag med

Många var ju borta förra veckan då det var påsklov. Och de skulle idag göra Excelprovet vi gjorde. Så vi andra fick ett häfte med Power Point övningar att roa oss med. Efter 1 timme var jag klar. Vad ska jag göra nu då? Läraren: Tja, gå hem! Okeeeeey :)

Blev en tur till Aubiose i Borlänge (hästshop) för att inköpa Power Flex lindor, de funkar nämligen utmärkt även på människor. Fick superont på översidan till höger på ena foten efter min 1 timmes prommis i morse. Så nu ska foten lindas!

Själv sätter jag mig strax på uteplatsen i sol och läser Medicinsk grund.

Klockan är snart 03.00......

och jag kan inte sova. Så jäkla bra gick det med att somna i tid eftersom jag måste upp tidigt. De flesta andra kan inte sova på dagarna, jag kan inte sova på nätterna. Eller jag kan det om jag bara jobbar dag. Men när jag jobbar dagar, kvällar och nätter så pajjar min nattsömn. Sova på dagtid eller på tidig kväll för att jobba natt går däremot utmärkt. Helt klart måste jag välja snart, antingen jobbar jag dag, eller så jobbar jag nätter med några få kvällar här och där. Är dock inget jag kan göra nu, skolan är på dagtid, mitt jobb till största delen nattetid med enstaka dag och kvällspass här och där. Så jag får bita ihop ett tag till......

Men det är helt klart en rätt avgörande fråga inför hösten. När skolan förhoppningsvis är klar.

måndag 12 april 2010

Ännu en fin dag

Vaknade av att solen sken så fint (rakt in i rummet) så jag gick upp, klädde på mig och gick ut och gick. Tog lilla vändan som tar ca 45 min. Dels för att den går förbi Willys där jag hade ett bokpaket att hämta ut, dels för att jag ikväll gör mitt första arbetspass på Skoghem och där kommer jag också få gå så då räcker lilla vändan.

Ska strax åka, måste göra en del ärenden på stan innan jag börjar jobba.
Imorgon måste jag masa mig upp lite tidigare ur sängen, har en massa på min lista att göra som jag inte hann med idag. Men jag har så svårt att komma i säng i vettig tid när det är som igår, jag har jobbat natt och sover till lunch ungefär. Då är man inte särskilt trött vid 22, 23-tiden liksom. Men idag slutar jag 21.00 och hoppas på en mer normal läggtid vilket automatiskt ger en mer normal vakna tid också.

söndag 11 april 2010

Lite korrigeringar

Det var inte alls lite kallt ute. Det var det när jag åkte hem imorse från jobbet men nyss varit ute på min prommis och det är väldigt varmt. Eller ja allt är ju relativt men om man jämför med de andra dagarna som varit så här långt. Skulle nog kalla det här för den första riktiga vårdagen!

Och jag blev kvar framför TV:n och tur var väl det för redan i halvtid byttes Troche in. Hamburg vann till slut med 2-1 och hjälpte på så sätt Hannover att kanske lyckas hänga sig kvar i första ligan. Sedan Enkes självmord har de ju förlorat och förlorat men senaste matcherna har de lyckas vinna och nu har de chansen att hålla sig kvar.
Gick en ny vända (rätt trött på den gamla) som tog nästan exakt 1 timme. Nu duschen sedan plugg.

Sunny Sunday (again)

Varför är det ofta så soligt på söndagarna? Ja säg det, sol är det i alla fall även om det också är ganska kallt.

Har petat klart i psykologin nu och den är skickad. Ska bli intressant se om jag kan få mina båda betyg av henne innan jag ska på mentorsamtal 21 april.....

Jag ska gå ut och gå en långpromenad i det fina vädret men ska nog kolla in Hamburgs match först tror jag. Men om Troche sitter på bänken, ja då går jag nog iväg tidigare. Så inte solen försvinner innan de spelat klart. Sitter och väntar på att de ska släppa laguppställningen snart. De spelar ju om 7 min så de vet ju vilka som värmt upp i startelvan liksom. Sega de är ibland!

Jaha bara för att jag klagade, kom den ;). Troche på bänken så jag drar på mig träningskläderna och traskar iväg. Jag är inte HSV-fan men Troche-fan ;) så utan honom på plan är matchen inte sååå intressant. Speciellt inte när de spelar mot Bochum också.

Kvällen blir att spendera med näsan i medicinboken. Jag fattar vad alla klagar på! Jisses vad mycket det är att läsa in!!! Däremot tror jag (det känns så i alla fall) att redovisningen blir en av de lättare. Det är ju bara fakta att redovisa, inte så mycket resonemangsprat som de varit i alla andra kursers inlämningsuppgifter.

lördag 10 april 2010

Oj vilken fotbollsdag!

Resultaten har gått Werders väg. Werder är enda laget i topp 5 som vann (fyra lag spelar imorgon men inget av de kan gå om Werder). Werder skåpade ut Freiburg enkelt med 4-0. Målen Pizarro x 2, Hunt och Özil. Messi har föresten efter en massa förhandlingstrams och tjafs förlängt sitt kontrakt. Dock bara med 1 år. Men det verkar räcka för att han ska bli lite mer som han var innan detta började. Vi fick se betydligt mer av den "gamle" Mesut idag. Dortmund och Schalke förlorade och Bayern och Bayer spelade oavgjort. Så tabellen tajtar till sig.

1 FC Bayern 60
2 Schalke 58
3 Leverkusen 54
4 Dortmund 52
5 Bremen 51

Varit ute på en prommis i halvt solsken i alla fall, det hann jag med mellan två matcher. Nu ska jag se på Körslaget sen är det dags att förbereda sig för jobbet. Jo jag har putsat på min Psykologiuppsats också och nu är den klar. Börjat läsa boken i Medicinsk grundkurs har jag också hunnit med. Rätt flitigt ändå måste jag säga, var ju tvungen sova till tvåtiden eftersom jag ska jobba natt.

fredag 9 april 2010

Leverkusensspelare har kul

Intro Medicinsk Grund

Var på denna intro före jobbet idag. Hann tyvärr inte med hela men tror det ska fixa sig ändå. Annars får jag boka in en tid för handledning. Kursen är omfattande men hon påpekade flera gånger att de flesta redovisar på tok för mycket. Hon sa att det är bara en 100 p kurs, mycket att läsa in men inte så mycket att skriva om. Hon vill inte ha långa utläggningar utan korta. Så det ska väl fixa sig. 3 veckor har man på sig om man läser på heltid.

Är på jobbet och det är som vanligt småkaos, som det alltid är fredag eftermiddag.

torsdag 8 april 2010

Europa Leauge

Fick tyvärr stå tillbaka lite idag pga skolarbetet. Men Hamburger SV tog sig lätt vidare till semi genom att idag slå Standard med 3-1, sammanlagt 5-2 till tyskarna. De möter i sin semi Fulham och det är helt klart möjligt att fixa. Och HSV lär vara taggade till tusen. Att få spela Europa finalen på sin hemmastadion i Hamburg, det är vad de verkligen vill! Tror de struntar helt i slutspurten i Bundesliga bara de fixar det. Speldagar 22 och 29 april. Troche fick börja på bänken och blev inbytt först i 76:e minuten. Målen idag gjorde Petric (2 st) varav det andra var ett riktigt drömmål. En äkta bicykleta! Samt Guerrero på övertid. Han får spela här men är avstängd i Bundesliga efter att efter matchen i söndags fått in en femetta i fejjan på ett fans med sin vattenflaska som efter slutsignalen sa fula ord till honom.

I nästa semi blir det Liverpool - Atletico. Torres möter sin älskade moderklubb. Jag hoppas på Liverpool. Tänk att få se en final mellan Liverpool - Hamburg. Då gör det mycket lite att Werder flög ur i kvarten! Ja jag har inte blivit tokig, de spelar dock final i DFB-pokalen ju och det är bra det med!

Mest hemskt vore Fulham - Liverpool i final. Bara engelska lag. Nej fy, det vill jag inte! Vi har ju blivit av med de i Champions League. Det räcker med ett lag till finalen här, verkligen!

Psykologin är klar!!

Yes! Jag har som vanligt haft två veckor på mig, men som vanligt presterar jag bäst under press. Så i dagarna tre har jag skrivit som fasen. Nu är den klaaaaaar! Eller jag ska finputsa på den imorgon men grovjobbet är gjort.

Trist är att jag inte fått betyget på gamla kursen än fast jag skickade in den för två veckor sedan. Det är en lärare på skolan som är lite seg, mycket segare än de andra. Och det är även henne jag har i psykologin så jag lär väl få vänta på den med. Men det är även hon som är min mentor så senast vid nästa mentorsamtal ska jag fasen se till att ha fått det. Om inte kommer jag ta upp det då! Man vill ju gärna ha betyget så man vet att man ligger rätt liksom.

Sen är det också svårt när man har så mycket olika lärare. De andra två kurserna som jag fått VG och MVG i är ju för en annan lärare. Nu vill jag gärna vet hur denna tycker jag ligger. Och hade som sagt gärna fått det innan jag lämnat in denna kurs. Men jaja iom hon är min mentor vet hon ju i alla fall mina tidigare betyg....

Imorgon är det intro i Medicinsk grundkurs. Den alla säger är den svåra kursen. Den jobbiga kursen. Men trots allt är den ju bara på 100 p det är ju faktiskt bara hälften av vad Vård och omsorgskursen var på och den klarade jag ju bra. Fast det är klart, det är nu alla medicinska - latinska - ord kommer att dyka upp...och så ska vi lära oss ta blodprov och ge sprutor! Det kan ju blir intressant. Tur man inte är känslig för sånt. Jag tror nämligen att vi även över på varandra, efter att vi först övat på våra övningsarmar (som har "blod" i ådrorna, rätt läskiga är dom...)

Bokat

Nu har jag bokat tåg och efter mycket fundera hur och när jag ska ta mig till Arlanda (då mitt flyg går redan 06.20 så tidigt går inga tåg härifrån dit så jag skulle kunna åka samma dag). Sova hos mina kompisar i Uppsala och tvinga dom att gå upp vid 04.00 är inte heller något jag har lust med. Så jag bokade ett rum på Rest and FlyArlanda. Iof tycker jag det är hutlöst dyrt med 645 kr för en "skrubb" utan frukost och allt. Men jag har sovit en natt på en flygplats på deras bänkar och så himla nice var det inte. Så det får vara värt de pengarna helt enkelt!

Jag bor ju gratis i Bremen (köper lite presenter som tack) så jag får helt enkelt unna mig det.

Bilen har jag varit och tvättat invändigt och utvändigt, trasiga glödlampor bytta och motorvärmaresladd och kupevärmare bortplockat. Imorgon ska den besiktas, nästa vecka får den sommardäck sen kan våren komma.

Jobbpassen trillar in

Fick ett nytt SMS nyss. Man bokas via SMS på vikarieförmedlingen. 12 april är jag också bokad för jobb! Det är helt perfekt. Dels för att jag trivdes mycket bra där när jag gjorde min praktik, det är helt ovärderligt att under utbildningen skaffa sig erfarenhet, jag kommer ju ligga före alla som "bara" kommer från skolan samt att jag får in lite extra pengar.

Nu måste jag ner på stan en vända, försöka få iväg det där jäkla paketet som inte gick igår. Förhoppningsvis utan p-böter idag! Om det inte hade varit bautastort hade jag cyklat ner till stan men det är för stort för att jag ska få med mig det på cykeln.

Var mycket att göra på jobbet igår natt så jag måste sätta mig och skriva lite sen också. Tur vädret är grått och trist, man får i alla fall ingen lust att bege sig ut.

onsdag 7 april 2010

Dagen citat

"Kein Mensch wird zum Einzelgänger, weil er die Einsamkeit genießt, auch wenn er so tut. Er wird es, weil er vergeblich versucht hat, mit der Welt klarzukommen, und immer wieder von den Menschen enttäuscht wurde."

Flitig

Skrev som besatt i natt och kom långt! Hoppas på lika bra inspiration och tid idag. Då blir jag klar idag tror jag.

Var iväg och postade massa Traderapaket idag med. Och ett krånglade, fanns inte i systemet och eftersom jag la in det precis innan jag åkte så sa de att det kan ta 20 min innan det finns. Så jag väntade och väntade. Och till slut insåg jag att min p-tid gått ut så jag sa, nej jag får ge upp och komma tillbaka imorgon. Går ut till bilen och nog sjutton hade jag hunnit få en p-bot! Tur att jag är på bra humör idag....

var nämligen och hämtade ut paket till mig själv innan. Werder Bremens away-trikot, 2 Boenisch så klart! Dessutom fler badankor till min samling. Dessutom har jag fått min första bokning på Skoghem! 25 April (om jag inte får något före) gör jag mitt premiärpass som anställd där!

tisdag 6 april 2010

Skrivit prov

Hade dataprov i Excel idag. Gick som vanligt snabb och bra. Hade alla rätt och var först därifrån. Gick därför och satte mig på Biblioteket och skrev lite på mina inlämningsuppgifter. Hemma blir man liksom distraherad hela tiden av TV, av internet av annat som är myyyyycket roligare än just det.

Måste gå upp till Willys också, tror mina ankor har kommit. Har i alla fall ett paket att hämta ut. Och tror inte fotbollsbiljetterna är här redan. Så det borde vara ankorna.

Har även skickat iväg en del Traderapaket och varit förbi skolan och anmält mig på intron på fredag i Medicinsk Grundkurs.

Nu ska jag surfa lite, skriva lite och sen sova lite inför nattens bravader. Som blir få hoppas jag, ska ta med mig datorn och plugga lite.

måndag 5 april 2010

Sista påskhelgsdagen

Inte för att jag ens märkt av det har varit Påsk.

Idag har jag sovit länge, fixat med Traderapaket, ska strax dammsuga och sedan ikväll ska jag se matchen St Pauli - Fortuna Düsseldorf på TV:n (2. Bundesliga). Två Werderspelare (Martin Harnik, Torsten Oehrl) är ju utlånade till Fortuna så jag följer dom lite så där till och från.

Resten av kvällen blir i pluggandets tecken. Har två olika skoluppgifter i två olika skolor att lämna in denna veckan.

söndag 4 april 2010

Blev ingen Västeråstripp

Sent igår kväll ringde syrran. De har åkt på magsjuka. Och den jag ska jobba för inatt är också hemma i magsjuka. Hoppas man slipper det eländet! Så istället för en Västeråsresa blev det att sova länge så man klarar att jobba natten.

Frågan just nu är om man ska se AIK-Leksand på TV8 eller Wolfsburg-Hoffenheim på Eurosport 2? Klart är i alla fall att nästa match 17.30 mellan Hamburg-Hannover den ska jag se!

lördag 3 april 2010

Inte sista natten...

De ringde nyss från jobbet, undrade om jag kunde jobba imorgon natt också. Jodå, det ska väl gå fast vi under dagen ska till Västerås. 3 öt pass på en månad, blir fiiiiina pengar. Som behövs. På nästa lön ska jag betala nya sommardäck till bilen, EL-finalbiljetterna samt hela resan till Bremen.

Werder förlorade matchen borta mot Dortmund med 1-2, överraskade mig inte precis, Dortmund hemma är svåra.

Var trött efter mina fyra nattpass så ut i solen kom jag aldrig, vaknade först tre och redan halv fyra var det ju fotboll. Men jag hinner väl med att se solen med tänker jag..:)

Nu ska jag gräva ner mig i Psykologiboken innan Körslaget börjar.

fredag 2 april 2010

Sista natten denna veckan!

Skööönt. Nog för att jag gillar jobba nätter men fyra på raken gör att jag liksom tappar orken på dagarna, ehhh kvällarna, vaknar ju så där runt fyra-fem tiden på kvällen, och hamnar på soffan framför dator och TV. Inte så kreativt! Har nattpass även nästa vecka iof men inte lika många och dessutom inte bara sådana. Förhoppningsvis stannar solen så jag kan passa på njuta lite av den. Det hann jag inte med idag. Men imorgon behöver jag ju inte sova lika länge så jag kanske hinner ut en vända innan fotbollen.

Var rätt mycket jobb inatt så tiden gick fort i alla fall. Hoppas det blir lika idag. Men jag vet inte riktigt om krogar och sånt är öppet på en långfredag? Men de är de säkert. Isåfall behöver jag inte oroa mig, nån full idiot ska garanterat bråka. Så är det ju alltid.


Och ja just det, GLAD PÅSK allihopa! Ingen högtid jag direkt firar, men å andra sidan jag firar faktiskt aldrig högtider...

Nu är det dax att långsamt göra sig klar för jobbet.

Troche! ♥♥♥