måndag 31 maj 2010

Rednex







Omvårdnad inskickad

Jag är inte helt nöjd men nöjd nog. Jag skulle vilja skriva mer men ärligt vet jag inte vad jag ska skriva mer om för att det ska bli bättre. Alltså får det räcka. Ska bli intressant se när betygen kommer, samma lärare som i Med Grund och där är fortfarande inga betyg i sikte. Måste verkligen fråga nästa gång hur länge efter sista kursen det kan ta innan vi får våra slutbetyg. De vill (och kan man) ju inte vänta på i flera månader. Man ska ju ut och jobba och kunna bevisa man är undersköterska liksom!

Jag måste verkligen hitta en lucka i min almanacka och ta mig iväg till Vägledningscentrum också. Vore ju intressant hämta ut sina betyg i Datakunskap därifrån med. De borde ha kommit dit nu. Denna veckan är stenkörd, gör natt idag, imorgon och på onsdag. Ledig torsdag men då ska vi till Tulavippan. Sen gör jag natt igen på fredag, jobbar i Grycksbo på lördag och natt igen söndag. Men tror det lättar lite nästa vecka!

söndag 30 maj 2010

Tysklands VM-förbannelse?

Först Simon Rolfes. Sen 1:a målvakten René Adler, och då ska man komma ihåg att den egentliga förste målvakten RE ju tog livet av sig och lämnade ett enormt tomrum redan innan. Sen försvann Michael Ballack och Christian Träsch och igår skadade sig Heiko Westermann i testlandskampen. Om nu alla håller sig hela (hur är det egentligen med Sami Khedira om byttes ut i halvtid pga muskulära problem??) så behöver ju Jogi i alla fall bara skicka hem en spelare 1 juni istället för fyra...

Slappar men snart jobb

Försökte gå upp klockan 09.00 men lyckades häva mig ur sängen först 13.00. Nätter är inte min grej längre. Under natten går det bra, efter natten också att sova. Men dagarna efter är jag så trött, så trött. Jaja är inte så långt kvar nu....

Har med sorg i hjärtat plockat ihop alla kattsaker. Nu säljs de. Bara inse att någon mer katt blir det inte inom synlig framtid. :(

Har sett försöken i Elitloppet, de har ju underbart väder precis som vi har här. Missar tyvärr finalen då jag börjar jobba 17.00 på Skoghem. Men med lite tur hinner jag precis se loppet på TV:n där kanske. Iof är jag inte superintresserad så missar jag det spelar det ingen större roll.

Tyskland sopade hem en fin seger igår, vann Eurovision, 28 år sedan sist. Först Eurovision, sen VM?? ;). De vann även testspelet mot Ungern med 3-0. Mål av Gomez, Podolski och Cacau. Alla tre målen framspelade av Bremenspelare, Merte (som fixade en straff) och Marko 2 ggr.

lördag 29 maj 2010

Fotboll, fotboll och Eurovision

Segt segt segt när klockan ringde 12.00. Typ 12.05 ringde min pappa, är du klar? Ehhh nej, ge mig 15 min. Hade gjort upp jag skulle med ut på loppisvända och jag hade sagt jag sover till 12.00. Vet inte riktigt hur han tänkte när han trodde jag skulle vara klar 5 min senare...:D

Var runt på tre ställen men jag var duktig och köpte inget. Som sagt jag håller ju på att minska mitt bohag. Köpte endast en förpackning vårrullar, det var allt.

Ser nu på fotboll Sverige - Bosnien och slår klockan 20.00 om till ZDF och ser Ungern - Tyskland. När den matchen är slut så blir det till att se slutet på Eurovision.

Tyskarna kommer spela så här (de låter de spelare i Bayern - Philipp Lahm, Thomas Müller och Bastian Schweinsteiger - som spelat mycket på slutet vila, eftersom de gått rätt hårt i alla matcher på slutet).

Mål: Manuel Neuer

Backlinje: Jerome Boateng, Per Mertesacker, Arne Friedrich (som fyller 31 år idag!) och Heiko Westermann.

Mittfälet: Sami Khedira, Toni Kroos, Piotr Trochowski, Mesut Özil och Lukas Podolski

Forward: Miro Klose.

På bänken: Marko Marin, Dennis Aogo, Tim Wiese, Serdar Tasci, Holger Badstuber, Andreas Beck, Marcell Jansen, Mario Gomez, Stefan Kiessling, Cacau

Blä

Allt har känts blä ett par dagar. Vet inte varför, det är väl så det bara känns ibland. Efter första natten sov jag till 18.00!!! Okej att jag sovit lite för lite innan men 18.00!! Snacka om att den dagen bara försvann. Igår var det i alla fall lite varmare på jobbet, säkert bara för att jag hade med mig både fleecefilt och fleecejacka...lugnt var det med så det blev lite skrivet, nu ska jag bara finputsa är inte helt nöjd än. Men eftersom jag officiellt studerar 50% så har jag ju faktiskt 4 veckor till på mig om jag vill så att jag använder även denna helg kan de inte säga något om. Hoppas kunna skriva sista idag när jag sovit klart eller imorgon innan jobbet på Skoghem. Har fm på mig.

Inatt har det varit rätt crazy på jobbet. Festivaler i Falun, Avesta, Säter mfl ställen. Vi hade lätt behövt och haft jobb åt 5-6 bilar till. Det är så drygt när det finns för lite resurser ute. Hellre jobbar jag med för lite inne faktiskt. Det är mindre stressande.

Hur som helst så har det lugnat ner sig nu. Regn och kyla samt att allt har stängt kylde ner alla heta känslor ute bland folk.

Har hittat lägenheten med stort L (tja inte sett den än då men av beskrivningen att dömma) i Bremen också. Precis på rätt plats, till rätt hyra och rätt storlek. Men den är ledig redan från 15 juni. Jag måste vara här i alla fall till 25 september pga praktiken. Men för den rätta lgh är jag beredd stå med dubbla hyror ett tag. Så jag har rådfrågat Mareike, få se vad hon säger, sen lär jag väl om det blir aktuellt be henne åka dit och kolla på den och ta massa kort. Sen får vi se vidare.

Är bara så retligt att beskedet om hur det blir här kommer så sent. För lägger de ner blir det onekligen en del förmåner att tala om som jag inte vill gå miste om i onödan. Nu har mitt fack sagt att man ska få del av dom även som tjänstledig men vis av erfarenhet vet jag att man inte alltid kan lita på vad som sägs.

torsdag 27 maj 2010

Kallt igen

Inatt har det varit så där satans kallt på jobbet igen. Åter drar det och det drar kallt! Blir till att ta med sig mer kläder till natten som kommer. För trots t-shirt, jeans, kofta och fleecetröja så har jag frusit. Blir skönt få komma hem och sova snart i alla fall. Inom max 30 min hoppas jag vara härifrån. Men det har varit lättförtjänta pengar inatt, mer än dubbelt betalt (öt-pass) och superlugnt, trots fullmåne!

Måste verkligen skriva klart min tenta idag, har bara fallbeskrivningarna kvar och iof har jag nog gjort ca hälften på varje. Kollade men ännu har inget betyg på min Medicinska Grundkurs ramlat in. :( Jag vet hon sa hon låg efter men man vill ju ha sina betyg så fort som möjligt. Nu är det ju 4 v sedan den lämnades in!!

onsdag 26 maj 2010

Sälj, sälj, sälj

Varit hela em på Tulavippan. Är en Loppis där man hyr en hylla så sköter de försäljningen. Brukar sälja saker där ibland och nu ska jag sälja av en massa. Hade med mig 2 fulla banankartonger och mer har jag i gömmorna. Sen ska jag fundera på var jag bäst annonserar ut mitt akvarium. Tror jag ska åka och prata med Djuraffären i Borlänge där jag köpt det om han har några tips. Tänker någon starta upp ett akvarium får man ju ett komplett för ett jäkligt bra pris. Under vad ett tomt kostar och detta är fullt med inredning, växter och fisk.

Nu ska jag se klart på Projekt Runway sen lägga mig och sova några timmar. Fick ju lov gå upp tidigt och ska jobba inatt så lite mer sömn behöver jag.

Fick mer i lön än vad jag trodde från kommunen också. Tack! En sak för att man direkt får semesterersättningen utbetald, och en sak för att de bara dragit vanlig skatt. Jag vill de ska dra mer eftersom jag annars får restskatt så ska förbi vikarieförmedlingen någon dag och säga till de. Ska ju ändå lämna in ett utdrag ur belastningsregistret när det kommer så jag tar det då.

tisdag 25 maj 2010

Dyr månad

CSN, bilskatt och bilförsäkring + dyr räkning från semestern i Tyskland (fick ju lov hyra en bil oplanerat tex) allt på samma månad. Vilken tur jag får lön igen om 2 dagar :), då kommer nämligen min lön från kommunen (Skoghem). Och så fick jag idag ett övertidspass imorgon natt. Ramlade in flera pass på Skoghem idag med. Iof så får jag inte nytta av dessa båda saker förrän nästa månads utbetalningar.

Nu är det inte ett dugg synd om mig, frysen är full i mat, måste bara komplettera med lite grönsaker och frukt men när man är van spara undan 3-4000 tusen (jag vill emigrera nuuuuuu!!) så känner man sig "fattig" när man inte kan det. Jag törs inte flytta innan jag har en rejäl sparbuffert.

Gick till jobbet idag, drog med mig cykeln då jag inte har någon lust att gå hem efter 23.00.

måndag 24 maj 2010

Rätt så oproduktiv idag

Sov länge, sen har jag iof läst igenom lite skolpapper men inte mer. Varit ute på en lång promenad också. Måste försöka börja trycka in lite träning i mitt schema igen. Jag kommer inte hinna alla dagar men dom dagar jag inte jobbar så borde jag kunna avvara en 2 timmar för det mesta (kanske inte precis innan tentainlämning dock).

För övrigt är jag mest less på alla Silly Season rykten. Den perioden är på tok för lång för mig. Jag hatar när mina favoriter försvinner iväg till andra (ibland helt fel) klubbar!

Jaja skönt men en näst intill helt ledig dag i alla fall. Imorgon blir det fullt upp igen. Prommis, skriva på tentan, handla och kanske träffa Helena innan jobbet börjar 14.45.

söndag 23 maj 2010

Hur tråkigt är det på en skala...

från 1 till 100 att sitta och vänta på att tvättade kläder ska bli torra? Rätt trist kan jag meddela. Jag är supertrött (har ju för tusan jobbarttre dagar dag på raken!!) ;) och vill gå och lägga mig men som sagt då finns ju risken jag somnar och då blir kläderna kvar i tvättstuga. Alltså bara att bita ihop och vänta 1 timme till....

Läste ut en superbra bok på flyget/tåget hem i tisdags förresten som jag glömt berätta om! Gå på djupet av Marcus Priftis. Grymt bra! Kommer läsas om igen helt klart. Lite i andan som boken I skuggan av San Siro. Denna är dock inte verklighetsbaserad på samma sätt och det slutar något bättre för denna spelaren men det är verklighetstroget nog om man säger så och sådana böcker gillar jag!

Snygga brudar, snabba bilar, feta bankkonton och en fullsatt arena som jublar när deras hjälte springer in på planen. För 21-årige Emil Axelsson, årets allsvenska genombrottsman, har drömmen blivit verklighet. Han spelar fotboll i världens bästa liga, engelska Premier League, och älskar sitt liv som fotbollsspelare över allt annat. Och fotbollen älskar honom tillbaka.

Men proffslivet är inte bara en segerdans framför klacken. Det är också en värld av kamp, ensamhet och stenhård konkurrens. På en natt kan allt förändras – och innan Emil vet ordet har drömmen blivit en mardröm…

Gå på djupet är en verklighetstrogen, spännande fotbollssaga för vuxna som också tränger bakom sportrubrikerna och idolreportagen. En fängslande berättelse om passion, om jakten på bekräftelse och om livet utanför strålkastarljuset.

CHAMPIONS LEAUGE

Inter vann och vet ni vad som är roligast med det? Zlatan måste ångra sig bittert! :D

Han lämnade på ett mycket fult sätt Inter förra säsongen för att han ville vinna Champions Leauge. Hoppsan! Nått gick fel va??!! Han lär få höra det framöver....

Det var en mycket bra match och båda målen gjordes av Milito, en spelare det kommer bli kul att se i VM, om Maradona låter honom spela. Han har inte varit ordinarie i Argentinas lag innan men dessa två mål kanske ändrar på det.

lördag 22 maj 2010

Sport hela kvällen lång

Såg nyss Sverige förlora på straffar mot Tjeckien. Nu ska jag se om tyskarna ska chocka vidare och slå ryssarna. Fast ärligt så intresserar mig hockey-VM rätt lite. Det är ett inflations VM som ska gå varje jäkla år, till och med OS år. Stjärnorna orkar inte ens åka dit och spela, de skyller både på det ena och det andra. Fast det är kul att det gått så otroligt bra för tyskarna på hemmaplan! De är i semi och de har de aldrig varit i modern tid!

Sen efter det är det final i Champions Leauge! Idag håller nästan hela Tyskland (alla de med vett i alla fall) på Bayern München. För vinner Bayern matchen mot Inter så har Bundesliga nästa år en fjärde plats i Champions Leauge. En plats de då "snor" av just italienarna. De behöver inte ens vinna faktiskt, det räcker med oavgjort i en förlängning. Skulle de då åka dit på straffar har man ändå räddat den fjärde CL-platsen.

Hört lite rykten idag på jobbet också om förstudien. Vi ska visst få en information i juni sägs det. Vore ju rätt bra men fan tro't. Mindre kul (ehhh inte för mig då kanske) var väl att visst varenda punkt visade på en ekonomisk vinst om man flyttar. Sen är det upp till politikerna. Vad vill man mest? Spara pengar (kanske, troligen) eller släppa iväg en sådan prestige funktion till ett grannlän och bli sedda som ett mindre attraktivt län framöver för poliser som ska välja placeringsort? Man vet ju aldrig hur politiker tänker så allt är ju osäkert. Men som sagt det är rykten också. Men källan är trovärdig.....

fredag 21 maj 2010

Så svammlat klart för denna gången ;)

Nu har jag fått iväg den sista inlämningsuppgiften i min tyska nätkurs, kultur och samhälle i Tyskland. Svammlade ihop en rätt bra analys över hur Undret i Bern påverkade samhället och kulturen i efterkrigstidens Tyskland. Men för att få ihop tillräckligt med sidor fick jag lov ta med lite hur deras hemma VM 2006 påverkade framtidstron också, jag hoppas det är okej så jag för godkänt. I denna kurs kan man bara få IG eller G. Har i alla fall 2 G på de tidigare två uppgifterna så....

Nu ska jag ta tag i mina fallbeskrivningar i Omvårdnadskursen. Efter att ha pratat med läraren som hade intron vet jag nu hur jag ska redovisa dom. Bara att grotta ner sig i diabetes, stroke, hjärtsvikt, lårbensbrott, KOL och parkinsons världen och hur sådana patienter ska omvårdas. Det är superintressant men svårt att sätta orden på papper hur man gör. Lättare om man hade fått visa, leka rollspel eller nått.

Fotbolls-VM reklam

Nu börjar de komma, reklamfilmerna med VM-tema.



Allergidax

Idag slog allergin till. Rejält. Så rejält att flera på jobbet frågat om jag sitter och gråter, näsan rinner, ögonen rinner. Normalt har jag alltid mina glasögon och allergitabletter med mig i väskan men eftersom jag varit i Tyskland så låg alla dom sakerna fint upplagda på mitt vardagsrumsbord sen resan..... Så det blev till att akututringa min bror som var ledig och som fick köra hit sakerna. Hade inte klarat hela dagen utan att få ut linserna!

Efter jobbet ska jag på mentorssamtal, nu har jag mina kurser klara. Blir så här (vi ska läsa 400p):

Sjukvård 200 p
Hemsjukvård 100 p
Rehabilitering och habilitering 100p

Sen hade jag gärna också velat läsa Geriatrik 100 p och Utveckling/funktionsstörning 200 p också men jag ska se om jag kan läsa det senare via distans eller nått. Då hade jag nämligen blivit specialist äldrevård, sjukvård och funktionshinder. Nu plockar jag och blandar. Sjukvården är ju ren sjukvård, hemsjukvård är både sjukvård och äldrevård och rehab och habilitering är äldrevård och funktionshinder. Så jag får en bred utbildning men blir inte specialiserad på nått. Men då kan jag i princip jobba inom alla tre (och hoppas på att kunna komplettera aningen via jobbet eller högskola/distans eller nått).

torsdag 20 maj 2010

Synd man inte kunde spela på det!

Isåfall vore jag skitrik nu! Gissa vaaaaaad??? Tror ni det kommer ett beslut ang jobbet under maj? Isåfall tror ni fel. Fel-fel-fel-fel! Kommer inget beslut alls innan polisstyrelsen tar det i höst, efter valet. Bra precis tid också va? Det är ju typ allt mellan september-november det.

Nu blir det till att lägga all kraft på skolan. Bli klar och ge sig av.

Eftersom jag nu har fått mitt schema så la jag in mig som tillgänglig för en massa passSkoghem och bara några minuter senare kom ett SMS med första bokningen. Najs. Nu ska jag spara pengar som fasen så jag kan (vågar) bege mig iväg utan att kanske ha ett jobbkontrakt fixat.

onsdag 19 maj 2010

Skola!

Fan vad kul skolan är just nu! De praktiska dagarna är så roliga, längtar till nästa praktik (på sjukhuset!). Idag hade vi Första Hjälpen och HLR utbildning. Efter skolan var jag förbi jobbet och hämtade mitt schema, var in i KC (inget besked än så länge, 11 dagar kvar nu...) också men där var det rörigt. Fullt med jobb men inga bilar. Som vanligt alltså. Hoppas det blir lugnare imorgon när jag ska jobba. Har varken lust eller ork till annat....

Har mentorsamtal på fredag och tills dess måste jag ha valt specialkurserna....gaaaahhhh. Iof börjar jag få lite koll på vad jag vill läsa. Men skulle vilja läsa 2-3 till! Ska nog knata iväg till Vägledningscentrum imorgon innan jobbet och höra om jag får det. En annan i min klass har fått tillåtelse till att läsa 3 kurser till i alla fall. Men det prövas från fall till fall. Iof vill jag också snabbt bli klar men dessa kurser bör jag kunna läsa helt på distans.

Har försökt hela em/kvällen på tag på Werder också, då de gjort något mysko med en räkning/tillgodokvitto om jag fattat allt rätt. Först har jag ett tillgodokvitto på 8,70 Euro (min tidning ingår i mitt medlemskap som jag har från 1 maj alltså har jag fått min prenumeration tillgodo). Men sen har de skickat en påminnelse på att jag inte betalat 8,70 Euro. Jag misstänker att tillgodot i deras system registreras som en faktura. Men det var upptaget, upptaget, upptaget. Försöker imorgon också annars tar jag det via mail.

I övrigt, tja jag har gjort Grün-Weisses Auflauf. Alltså broccoli-blomkålsgratäng. Vi gjorde det och åt i Bremen i förra veckan och den var grymt god! Så nu blir den matsäck imorgon! Mums!!

Apropo Werder, de testspelade idag mot SG Telge och vann med 13-0. Målen: 5 x Rosenberg, 4 x Wagner, och ett var för: Hunt, Pizarro, Borowski och Futacs.

tisdag 18 maj 2010

Hemma igen!

Har varit det ett tag, både hunnit packa upp och fixa mat till och med. Sjukt varmt här! Rena sommaren och för en gångs skull är det kallare där borta. Imorgon har jag skola hela dagen. Praktiska övningar i HLR och första hjälpen.

Det är varit telefonförsäljarrace här idag igen....*suck* om jag vill ha något söker jag upp det, sitter inte och väntar på att någon ska ringa liksom....roligast var dock när Socialdemokraterna ringde. Inte riktigt de jag röstar på (hmm röstade fan blankt sist, före det på M och före det på Fp) men som jag sa till hon som ringde; även om jag var sosse skulle jag rösta på moderaterna med en partiledare som Mona Sahlin. Roligast var att hon tyckte det var kul och skrattade gott och sa jag kanske ska lägga min energi på någon annan? Jo, bra idé tyckte jag!

Blir tidig kväll idag, var ju uppe redan 04.25 idag och har rest i 12 timmar. Få se om jag orkar skriva bokrecentionen till min tyskakurs idag eller om det får bli efter skolan imorgon. Har ju tid på mig, ska vara inne först på fredag. Måste förbi jobbet också och hämta mitt schema så jag vet hur jag ska jobba. Allt jag vet nu är att jag jobbar 11-19 på torsdag. Men resterande 6 veckor har jag noll koll på.

måndag 17 maj 2010

Ingen Ballack, ingen Adler och kanske ingen Jansen

Långsamt börjar Tysklands trupp minska alldeles av sig själv. Idag stod det klart att Ballacks skada som han fick i engelska cupfinalen (av den i Tyskland redan innan så hatade Kevin-Prince Boateng...) gör att han missar VM. Redan tidigare har förste målvakten René Adler pga skada fått lämna återbud och Marcell Jansen kämpar mot klockan för att bli kurant i tid.

Nu väntar alla här spänt på vad Löw ska göra. Vem ska han ta in istället. Eller låter han Schweini bli ensam "sexa" på mittfältet. Det otroligt unga (men framgångsrika, då halva laget vann U21 EM förra sommaren) hade dock väl behövt sin rutinerade kapten.


För övrigt gick intervjun bra, de hör av sig i augusti för de vet inte nu hur det ser ut i oktober. Men det är ett mycket fint, nytt hem som jag gärna skulle jobba på. De har 79 platser men nu var drygt 50 belagda men långsamt blir det fullt och då behövs mer folk så de sa det såg bra ut för i höst. Men även de har ju svårt säga så långt i förtid som jag skulle behöva så nu måste jag hem och fundera på om jag vågar dra hit utan jobb.....

Askmoln och intervju

Idag är alla flyg mellan Bremen och Schipol inställda. Blir intressant se hur det ser ut imorgon. Och vad KLM gör. Jag kan flyga direkt Bremen-Arlanda med Lufthansa, så de kanske bokar om mig. Annars lär jag bli kvar här några dagar till. Och man vet ju inte om Arlanda är öppet imorgon heller.

Har fått tag på Frau Paul, eller hennes kollega i alla fall som gärna ville se mig där på en intervju idag och blev jätteglad över att jag är kvar i Bremen även idag (de hade ju sökt mig flera gånger i onsdags) så 12.30 ska jag dit.

Efter det ska jag och Mareike plundra Werders Fanshop :), haha nejdå, så värst mycket ska jag faktiskt inte ha. Dels för att jag har typ allt jag vill ha, dels för att jag kommer inte få med mig det hem....tror redan jag har övervikt...

söndag 16 maj 2010

Pokalfinalen

Blev tidig morgon, klockan 03.00 ringde väckarklockan. 04.30 for bussen från Hauptbahnhof. Var framme i Berlin runt 12.00. Perfekt hade vi tyckt innan, flera timmar på oss att "göra" Berlin. Om det inte hade varit arschkallt och regnat som fasen....:(. Trots mina hyfsat varma kläder så frös jag hela dagen, lägg sedan till att Olympiastadion är som en vindkanal. Inte så konstigt då att jag är sjuk idag...

Vi gick runt lite i Berlin, men mest försökte man hålla sig varm och torr. Men av det lilla jag såg, så vet jag att en solig fin dag i Berlin, det vill jag uppleva. Får åka tillbaka dit någon gång.

Vi var på plats vid stadion tidigt, då vi trodde att det kanske var lite varmare där (torrt var det i alla fall under taket...) men jäklars så kallt. Alla i Werderkurvan hade fått en t-shirt av Targobank (Werders sponsor) och så låg lite flaggor och sånt till Choreon. När väl spelarna dök upp glömde man dock att man frös, Basti fick spela då Petri blev sjuk. Enda gången jag åker på match utan att ha hans matchtröja på sig, de hade bett alla klä sig i grönt och alla mina Basti-tröjor är vita, alltså fick det bli Mertesacker istället. Jaja, han spelade ju han med.

Tyvärr var Bayern helt överlägsna, 0-4 stod det till slut (varav ett mål på straff). Men det var ändå väldigt kul att få upplevt en Pokalfinal, man vet ju inte hur länge det dröjer till nästa gång, bara för att de två år på rad varit i final är det endå en rätt stor sak att ta sig dit, lätt att glömma.

Vi var åter i Bremen halv sex och gick då direkt och la oss ett par timmar. Jag hade kunnat sova på bussen, både dit och hem men både Benni och Marieke hade varit vakna hela tiden. Så jag smög ut vid 12-tiden och tog bussen till Hauptbahnhof. 12.55 kom tåget med spelarna. Var ca 200 fans som mött upp och tackade spelarna för en fin säsong, som det ju trots allt är! Lite dåligt kan jag tycka, men här är de bortskämda sen förra året tror jag och tror det ska gå så varje år. De flesta spelarna såg väldigt trötta ut, dels för nederlaget men sen hade de igår kväll också avslutningsmiddagen för säsongen. Säkert dåligt med sömn för de med. Clemens frisyr här är ju hrmmm för det första ovanlig för honom, som alltid annars är rätt välstylad och dessutom ser det ut som han antingen inte sovit alls eller sovit för fullt på tåget och hastigt vaknat precis innan ankomst Bremen.

Jag åkte hem och då hade de andra två vaknat så vi åt frukost. Efter en dusch känner jag mig mer levande igen. Ute skiner solen, det är ca 15 grader men blåser rätt bra. Vi ska senare (typ snart) gå ner till Weserstadion och se om vi kan hitta en bit av den. De river ju nu hela Ostkurve (ståplats) och bygger om, tar bort sista biten löparbanor och de andra vill ha en stenbit om vi kan hitta det.

Jag hoppas det är träning imorgon, säsongen är inte helt slut för laget, de har tre träningsmatcher kvar. De som ska med landslaget åker imorgon till Sicilien där resten (utom Bayern spelarna, de har finalen i CL kvar 22 maj innan de åker dit) väntar. Så Merte, Marko, Tim och Mesut är i alla fall inte där.

Sen hoppas jag få tag på Frau Paul imorgon också och att hon har en tid för mig. Måste även till Weserpark och lämna tillbaka ett felköpt kamerakort, till Fanshopen för lite shopping och en sista vända på stan.

fredag 14 maj 2010

Handla mat här är väldigt kul

Vi hade en hel kundvagn proppfull. Vi delade upp den på tre, jag såg inte vad Mareike betalade men helt klart inte mer än oss andra två. För mig blev det 17,58 Euro och för Benni nått på 13. Så totalsumman för allt hamnade runt 40-45 Euro max! Som sagt, leva här är inte dyrt alls...då handlade vi ändå ska man veta mest rätt "dyra" saker, såsom sprit, massa godis och lösbröd samt pålägg till det inför resan imorgon. Med enbart matvaror/hygienartiklar hade det säkert landat på under 40 Euro.

Gjort stan, snart matinköp

Jag och Mareike väntar på att Benni ska komma hem från UNI så vi kan åka och handla mat samt dryck och snacks till bussresan imorgon. Jag var innan på stan, har hittat mig en varm tröja, blev även en Werder kalender och en Werder schal (fast det är smartare att handla i Fanshopen egentligen för där har jag 10% rabatt) men vad sjutton....ska dit på måndag i alla fall och då blir det säkerligen fler inköp.

Har ringt och frågat efter Frau Paul också men som jag misstänkte är hon ledig idag på klämdagen, men hon är tillbaka på måndag så då ringer jag igen. Tur jag tog en extra dag här och inte flyger hem redan på måndag.
Twitter rapporterna från Werder säger Berlin är grön-vitt, att Boro, Boenisch och Bargfrede (undrar om de går i bokstavsordning ;) ) var de första att checka in på flygplatsen i Bremen imorse.

Lite blandade foton från veckan som gått












torsdag 13 maj 2010

Och ännu mer fotboll

EL-finalen var superkul! Vi satt mitt i svenskblocket, vilket gjorde Mareike väldigt glad. Hade bra folk runt om oss också. Atletico vann med 2-1, men det var jämt, gick till förlängning.

Vi var tillbaka i Bremen strax efter 02.00. Innan fotbollen fick vi en snabbguide av Hamburg av två kompisar till Mareike som bor där. När vi kom hem upptäckte jag att jag hade två missade samtal från ett telefonnummer i Bremen. Och efter lite letande idag så har jag fått reda på att det var från ett av dom ställen (det jag mest vill ha också) som jag skickat ansökan till. Så jag hoppas hon arbetar imorgon på klämdagen, måste ju prova ringa då i alla fall. Hade inte hört min telefon när den låg i väskan när vi åkte i bilen mot Hamburg.

Var halvdöd när vi idag fick lov gå upp 9.00 eftersom hyrbilen måste tillbaka senast 10.00. Så efter ett mellanstopp på Hauptbahnhof för att köpa frukostbröd, och frukost så la vi oss en timme till ungefär.

Har nyss varit och sett på Werders slutträning inför DFB-finalen, var massor av folk där, iof är det ju en röd dag men vädret är grått och trist. Nu blir det landskamp på TV:n, sen middag på Crossini innan vi ser kvalmatchen Nürnberg-Augsburg på TV:n.

Imorgon blir det centrum, ska vara kallt och regna i Berlin enligt senaste prognosen, och ska jag ha en Werder matchtröja på mig där (och det ska jag så klart) kan jag inte ha min tjocka jacka på mig, alltså måste en varm tröja inköpas.

onsdag 12 maj 2010

Hamburg

Strax ska vi bege oss till flygplatsen där vi ska hämta upp hyrbilen. Det är grått och regnigt här idag. Och kallt! Jag har med mig massor med snygga t-shirts och andra kläder för varmt väder. Har redan inhandlat en huvtröja, var typ det första jag gjorde, här även kollat vädret för att se om jag måste handla mer varma kläder men resten av tiden ser hyfsat soligt och varmt ut med ca 10-15 grader, får hoppas väderrapporterna stämmer....

När vi hämtat hyrbilen styr vi mot Hamburg och kommer hem någon gång efter midnatt. Vi ska möta upp två kompisar till Mareike och äta lunch med dom, sedan ska vi se Hamburg innan vi beger oss till Nordbank Arena och matchen mellan Fulham - Atèticò. Så gärna jag hade sett Hamburg - Liverpool istället.....nu är alternativet också helt okej men ändå...

tisdag 11 maj 2010

Fotboll och shopping

Igår var första dagen helt utan fotboll! Werderspelarna hade fått träningsfritt. Så jag tog bussen till Weserpark och gick runt lite. Shoppade inte mycket, ett 2 GB kort till kameran, whiskey som pappa beställt och några Sheepworld kort. Letade efter en bra medicinbok men hittade ingen riktigt bra. Bara en halvbra och då tänkte jag att jag avvaktar vi ska ju både till Hamburg och Berlin så kan jag kolla där. På kvällen var vi till Bellini och åt. Var trevligt och god mat. Fick ett "kul" besked innan så det blev lite firande med en cocktail.....;)

Idag var jag först och tittade på träningen, ordningen återställd! Åkte sedan till Bremen UNI där jag mötte Mareike och Benni och så åt vi där, innan vi alla åkte tillbaka hem. Lite slappande hemma innan jag och Mareike tog bussen in till centrum. Hittade nu en bra medicinbok -om än dyr- men den fick följa med. Täcker in både undersköterskekunskaper och äldre vård alltså väl värd pengarna. Hemma hade den dessutom säkert kostat det dubbla...

Idag upptäckte vi också att det går inga tåg hem från Hamburg till Bremen så sent som fotbollen är klar. Så vi fick hastigt och mindre lustigt (halvdyrt) hyra oss en bil. Men å andra sidan så många fler EL-finaler lär jag inte se, alltså vill jag även se segerceremonin!

måndag 10 maj 2010

St Pauli - Bundesliga

Nu är den online!

söndag 9 maj 2010

Underbar fotbollsdag i Hamburg

Att få vara med när St Pauli gick upp i första ligan, att se Paderborn vinna och båda lagens fans och spelare tacka varandra, få se St Paulis spelares lilla uppvisning efteråt när Pauli spelade mot alla Bundesligalagen i en liten "match" osv osv var super! Visades av DSF i Tv så jag hoppas hitta en video på YouTube senare.

Haft en helt underbar dag!

Världens bästa present!

Fick jag igår. En teckning av Mareike. Ni ska se hur bra hon tecknar! Och nu har hon tecknat Basti åt mig! :D:D:D:D:D. Själv tycker jag den är perfekt redan men enligt Mareike ska hon putsa lite på den innan jag åker hem.

lördag 8 maj 2010

Fullt upp!

Kom igår och tog direkt en taxi och åkte på arbetsintervju med all packning, men det gick bra. Sen träffades jag och Mareike Hauptbahnhof och så åkte vi hem till henne och Benni. Var på Crossini och åt en crepe innan vi gick ner till Weserstadion och tittade på avslutsträningen, väl där mötte vi Désirée och Peggy.

Tog en massa kort, eller Mareike gjorde det åt mig, jag langade över min kamera på henne så jag kunde titta i lugn och ro. Efter träningen åkte vi till IKEA eftersom de två Lepziger-borna ville äta köttbullar. Därefter hamnade vi på Piano där vi drack goda drinkar till halv två.
Sovmorgon imorse och lugn förmiddag innan vi (Mareike, Benni, Burkhard och jag) vid ett-tiden vandrade iväg till Platz 11 (där Désirée och Peggy mötte upp) och såg Werder Bremen II - Aue 1-0, fast vi såg bara första halvleken, då vi i pausen måste gå till Weserstadion för att se Bundesligaavslutet mellan Werder Bremen - Hamburger SV 1-1. Jag har aldrig lyckats se Werder vinna. En förlust och tre oavgjorda är mina liveresultat. Efter matchen träffade vi även Monika och Svenja och hela högen gick och åt en hamburgare innan vi skildes och gick hem. Har en hög fina och mycket roliga kort från matchen, vi har skrattat massor när vi hittat på våra egna undertexter :D.

Imorgon far vi till Hamburg för att se St Pauli - Paderborn. Blir nog superkul då St Pauli går upp i första ligan imorgon. Blir party på Reeperbahn efteråt kan jag lova. Att vi redan nu vet de går upp är för att de precis som Bayern (som blev officiella mästare idag) har en målskillnad på +16 mål om de som ligger trea vinner och de förlorar blir poängen lika men som sagt St Pauli har mycket bättre målskillnad.

torsdag 6 maj 2010

Tysklands VM-trupp

27 är nominerade. Till 1 juni ska 4 bort.

Målvakter:

Manuel Neuer, Schalke 04
Hans-Jörgen Butt, Bayern München
Tim Wiese, Werder Bremen

Försvar:

Arne Friedrich, Hertha BSC
Per Mertesacker, Werder Bremen
Philipp Lahm, Bayern München
Heiko Westermann, Schalke 04
Serdar Tasci, Stuttgart
Jerome Boateng, Hamburg
Andreas Beck, Hoffenheim
Holger Badstuber, Bayern München
Dennis Aogo, Hamburg
Marcell Jansen, Hamburg

Mittfält:

Christian Träsch, Stuttgart
Bastian Schweinsteiger, Bayern München
Sami Khedira, Stuttgart
Mesut Özil, Werder Bremen
Marko Marin, Werder Bremen
Toni Kroos, Bayer Leverkusen
Michael Ballack, Chelsea
Piotr Trochowski, Hamburg
Thomas Müller, Bayern München

Anfallare:

Mario Gomez, Bayern München
Cacau, Stuttgart
Stefan Kiessling, Bayer Leverkusen
Lukas Podolski, Köln
Miroslav Klose, Bayern München

onsdag 5 maj 2010

Stick i fingret

4 gånger! Vi stack varandra och tre gånger fick de sticka mig för det kom inget blod de första två gångerna. Sen stack jag mig själv en gång (vi provade lite olika nålar/metoder). Sen övade vi att ta venprover (på "venarmar"), satte kateter (på den docka), tog urinprov (på oss själva), tog suturer och fick info om odlingar, stomi och så övade vi på att ge injektioner. Kul, kul. Är så förbaskat kul! Rätt nöjd med att det jag tog som en reservgrej ifall mitt jobb skulle försvinna visade sig vara något jag trivs super med! Både äldre vården som vi ju gjort och sjukvården som vi nu ska ut i (vi har ju i alla fall läst det teoretiskt samt haft praktiska övningar). Hoppas man hamnar med en bra handledare på en bra avdelning. Jag hade ju superbra handledare och ställe på äldre vården. Andra i min klass hade ju inte lika stor tur (sen tror jag också mycket beror på hur man är som person också!)

Nu vet man lite innan man går ut på nästa praktik och ska göra det på riktigt! Längtar till nästa praktik. Har även pratat lite med mina klasskamrater (var många ur min klass med) så nu vet jag vilka individuella kurser jag ska välja. Blir (troligen) Sjukvård, Rehabilitering och habilitering samt Hemsjukvård. Ev byter jag ut Hemsjukvård mot Lindrande vård, ska fundera på det ett tag. Men troligen blir det de första tre. Då har jag plockat både från äldre vården och sjukvården och får en bredare kompetens dock inte lika specialiserad som om jag valt sjukvård eller äldre vård. Tror det blir bra så, och många andra har resonerat på samma sätt och kombinerar.

Nu på kvällen har jag packat, det mesta är klart, det sista kan jag inte slänga i förrän imorgon. Vi var klara 1,5 timme tidigare i skolan så jag hann i lugn och ro att göra några sista inköp på stan. Skönt, då slipper jag stressa och göra det innan frissan imorgon.

tisdag 4 maj 2010

Full dag

9-16 skolan, 16-23 jobbet

Idag gick vi genom teoretiskt det vi ska göra praktiskt imorgon. Vi ska sticka i fingret, ta venprover och ge injektioner :) Skoj, skoj även om jag hatar stick i fingret. Men man får väl stå ut.....för mig får de hellre gräva med nålen i armen hur mycket som helst.

Vi har fullt upp på jobbet så mer hinner jag inte.

Men kort bara: Stackars René Adler. Hans revbensbrott gör att han missar VM. Idag fick han ge återbud. Han måste opereras. Säger också stackars Simon Rolfes (fast där var det mer väntat, han har varit långtidsskadad) även han har definitivt sagt nej pga skada. Återstår att se om Marcell Jansen läker ihop i tid. På torsdag släpps laget.

måndag 3 maj 2010

Fast i fallbeskrivningarna

Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiip. Jäkla biiiiiiiiiiiiiiiiip. Kommit igång med Omvårdnadsredovisningen och det flöt på fint tills jag kom till fallbeskrivningarna. Där tog det stopp. Jag vet vad vi ska göra för åtgärder så att säga. Men jag vet inte fasen hur jag ska redovisa det. Så biiiiiiiiiiip. Nåja, nu är det ju skola två dagar om just denna kurs (imorgon och onsdag) så jag ska höra mig för bland de andra och se om jag kan snubbla över några bra tips.

Den ska ju inte vara inne förrän 21 maj så....tid har jag ju....

Byter till Kultur och samhälle i Tyskland istället. Nästa skolprojekt.

Men först tror jag min hjärna behöver socker. Alldeles säker på det faktiskt. Så Willys here I come!

Utvecklingssamtal

Fick jag hastigt och lustigt idag. Den som var inplanerad hade jag nämligen bytt med och tja då körde man mitt istället. Vilket iof inte gjorde mig nått. I alla fall så är det för tillfället ingen idé att utveckla mig vilket jag också berättade. Berättade också varför, att jag tycker allt är rätt så meningslöst innan vi får beskedet. Sen får de tycka vad de vill, jag är inte en sådan som kör på som inget har hänt när ett sådant hot hänger över. Utan jag hittar andra, nya vägar och är rätt säker på att ha ett nytt jobb så fort min utbildning är klar. Jag har bra betyg, lätt för att lära och utmärkta referenser. Dessutom inom ett område där man kommer att skrika (om man inte redan gör det) efter arbetskraft inom några år.

Jag ser nämligen de tecken som ges som negativa, sen visst jag kan ha fel och vi blir kvar men när högsta chefen i Sverige säger han rekomenderar (med byråkratiska ord: han vill) att vi flyttas till Örebro och slås ihop med dom, de anställer inga nya inte ens på tidsbegränsade anställningar och vår högsta chef går ut i media och säger att Dalarna har alldeles för många civilanställda. Då har JAG svårt att se positivt på en fortsättning. Och det talade jag om, vilket iof inte är hemligt. I övrigt fick jag bra betyg av alla VB och av min chef. Det enda negativa var att jag inte skulle se allt så negativt. Men jag sa helt enkelt att sorry, jag kommer fortsätta göra det för jag ser verkligen inget positivt i det som händer just nu. Dessutom trodde min chef (inte förvånade alls, jag tror också det) att vi inte kommer få det utlovade förhandsbeskedet nu i maj. Blev jag förvånad? Inte alls. Men jag hoppas jag har fel och att det kommer ett besked.

Sen var det lite annat prat om vad som funkar, vad som inte funkar med som det mesta, vi kan inte göra något åt det. Ledningsvägarna inom Polisen är tungjobbade, långa och otroligt hiarkiska. Något jag inte gillar. Jag är mer för raka frågor - raka svar, inte att gå en omväg på 4-5 beslutsfattare/personer och sen hela vägen tillbaka. För mig är det inte ett bra sätt att kommunicera. Men det lär ju inte ändra på sig under min livstid och som jag sa till min chef, jag lägger min energi på sånt jag kan påverka, dvs mig själv, mitt yrkesval, min utbildning. Att slåss mot osynliga "drakar" det får andra göra. Jag har inte ork till att göra det.

Lite intressant dock att mitt senaste samtal som var i juli 2009 så hade jag inga planer på att byta jobb, jag såg positivt på framtiden osv. Dvs totalt tvärtemot vad det är nu. Så snabbt kan man förstöra en arbetsplats. Jag är ju knappast ensam om att tycka så här om man säger så...de flesta civila letar andra jobb, har redan slutat eller planerar att sluta. Men det är ju också ett sätt att lägga ner på.......

Nu blir det skolarbete hela kvällen. Läser ju en kurs på högskolan också och insåg idag att nästa del ska vara inlämnad v20, samma vecka jag kommer hem från Bremen. Alltså måste jag sätta fart med det och göra så mycket (helst allt) denna veckan. Är inte mycket, vi ska läsa en bok och redovisa så det fixar jag!

söndag 2 maj 2010

Förbaskade askmoln

Nu är det på G igen. Och jag ska flyga på fredag! Jag VILL INTE behöva ta bilen. Så kan den där förbaskade vulkanen ta och lugna ner sig? Den kan få sätta igång bara jag lämnat svensk mark. För så himla bråttom tillbaka har jag inte! ;) då kan det få vara askmoln hur mycket som helst. Jag har boende och roa mig kan jag säkert också....

Igår var städdag, idag tvättdag. Måste stryka kläder också. Drygt. Gör jag sällan men nu ska jag ju ha med mig finkläder också eftersom jag ska på intervju, hur fina dom nu kommer vara efter en hel förmiddag på flyg och flygplatsen (måste ju ta en taxi direkt från flygplatsen till intervjun) men det är ju bra om de är skrynkelfria när jag börjar resan i alla fall...

Har nu läst ut alla Omvårdsböcker och ska så smått börja redovisa. Måste få lite inspiration först bara.

lördag 1 maj 2010

Maj - spännande månad

Det kommer två stora beslut. Förhandsbeskedet om vårt jobb (om inte de där jävlarna ska skjuta upp det igen då.....) och Tysklands VM-trupp ska tas ut.

Dessutom kommer jag spendera 11 av majs 31 dagar i Bremen - helt underbart!

Satt igår och slökollade lite på lägenheter där, hittade ett par jag gärna skulle bott i. Men det är egentligen alldeles för tidigt för det, men titta är ju alltid kul.

Werder slog rätt enkelt Schalke borta idag med 2-0 och det gjorde att Schalke är borta från mästerskapstiteln. Så det blir Bayern München som blir mästare då. Schalke kan visserligen ta sig upp på samma poäng om Bayern förlorar nästa match och de vinner men då måste Schalke vinna med 16 mål och de gör de ju så klart inte! Så grattis Bayern München! Klara tvåor är också Schalke och när de sörjt klart sin missade titel så är de nog glada över sin Champions Leauge plats trots allt. Werder tog ett litet grepp om sista CL-platsen också har nu två poängs försprång till Leverkusen. Men det innebär Werder måste slå HSV nästa lördag för vinner Leverkusen och Werder förlorar blir det Leverkusen som tar tredje platsen. Spännande in i det sista ändå alltså trots att mästarna är klara. Leverkusen har något enklare Gladbach borta nästa omgång.