onsdag 30 juni 2010

En dag utan fotboll

Och illa nog ingen imorgon heller. Fasen! Då har jag inget att skylla på för att inte plugga ;). Tvättar nu, jo ni läste rätt, tog fel på dag sist, hade råkat boka 29:e inte 28:e, men igår kunde jag inte, var ju tvungen att sova mellan passen så då fick det bli idag.

För att skjuta liiiite på pluggandet ska jag dock nu rensa mina garderober och klädlådor, käka lite och sen vila upp mig inför natten. Peace&Love (vilket vansinnigt namn föresten, de gör ju inget annat än bråkar och slåss) drar ju igång "på riktigt" idag. Var ovanligt lugnt inatt, de hade haft mycket mer natten innan. Men kanske det halvdåliga vädret idag gör att det blir lugnt även inatt.

tisdag 29 juni 2010

Nu är kvartsfinallagen klara!

Spanien har nyss med stor möda slagit Portugal med 1-0. Varför tog portugisernas tränare ut Almeida? Var ju en av få som var farlig.....men jaja.

Så här kommer kvartarna att spelas:

Fredag 2 juli 16.00 Holland - Brasilien
Fredag 2 juli 20.30 Uruguay - Ghana

Lördag 3 juli 16.00 Argentina - Tyskland
Lördag 3 juli 20.30 Paraguay - Spanien

Mer betyg har landat!

Medicinsk grund: VG
Etik och livsfrågor: MVG

Överraskad över båda faktiskt! Trodde inte jag skulle landa ett VG i Med Grund när jag fick lov komplettera så mycket, men uppenbarligen kompletterade jag bra! MVG i Etik är jag också överraskad över. Tyckte det var en halvkomplicerad kurs, som jag nästan kände jag lämnade ifrån mig halvklar, så jätteglad över båda!!!! Nu jäklar ska jag kämpa hem minst ett VG i Omvårdnad (måste ju komplettera den med) också!

Snart är ett pass av två avklarat

Om en timme är pass 1 av 2 idag gjort. Sen hem och sova innan det är dags åka tillbaka. Måste välja vilken match jag ska se ikväll, eftersom jag måste sova några timmar, och har valt att se Spanien - Portugal. Hoppas jag valt rätt.

Lär bli livat inatt, Peace&Love drar så sakta igång och redan nu innan det ens börjat (alltså igår) var det fullt upp.

måndag 28 juni 2010

Surfmobil eller bara GPS-mobil

Ja det är frågan! Byta mobil måste jag, jag inser jag helt enkelt kommer behöva en GPS-mobil minst i alla fall. Men ska jag satsa även på en surfmobil direkt?

Väljer mellan dessa:




Sony Ericsson W760 (GPS-mobil)





Samsung Wave S8500 (surfmobil)

Lite varmt....och varmare ska det bli....

Var upp tidigt imorse, förbi hos Masmästaren och sa upp lägenheten. Jag gillar min lägenhet mycket och hade gärna haft tjänstledigt från den med (som jag har från jobbet). Ifall det inte går där nere kommer jag knappast få tillbaka den, och just dessa är svåra att få. Väntade ju över ett år på att just denna skulle bli ledig. Men jag måste ju tro att jag ska hitta lägenhet och jobb där nere. Annars har jag om 3 månader ingenstans att bo!!! Mareike var och tittade på en idag, men den var för liten. Eller egentligen inte kvadratmässigt men det visade sig att badrum och hall var superstora så själva rummet var lika stort som de men blir då ju för litet. Mysko planering i den lägenheten helt klart. Men stor fin balkong, super läge så det var ju synd. En annan som lät super och som jag sett kort på, den ville de inte hyra ut till någon de inte kände. Jag menar okej att de vill träffa den som ska hyra kanske men inte sjutton lär de känna en person på 10 minuter på en lägenhetsvisning. Skulle man vara en mysko typ skärper man väl till sig? Knasigt tyckte jag. Så jakten går vidare.

Cyklade sedan till skolan och hämtade mitt arbete i Omvårdnad. Som tur var, var det som jag trodde inte övermycket att komplettera. Mer så som tex; när jag skrivit man ska hjälpa till med påklädning så har jag inte beskrivit hur. Jag har skrivit vad men glömt hur på fallbeskrivningarna.

Var sedan på stan och kollade innan jag cyklade hem. Fixade lunch, kyckling och wokgrönsaker. Sen rensade jag ogräs på min uteplats, kommer upp massor mellan stenplattorna. Nu väntar tvättstugan och precis nu blåste domaren så Holland slog Slovakien med 2-1. Ingen kul match, inte alls så bra match som de två som gick igår. Men jag tror nästa match mellan Brasilien - Chile blir betydligt roligare.

Och så var det det här med värmen. Supervarmt och skönt ute, har jag inget emot men det är jobbigt när det är lika varmt inne. Jag får så svårt att sova, låg länge igår och snurrade i sängen. Och resten av veckan måste jag dessutom sova på dagtid, för jag jobbar natt. Börjar med dag+ natt imorgon och sen två nätter till. Peace & Love veckan har startat, så det lär väl bli jobb i alla fall.

söndag 27 juni 2010

Min Poldi trikot sviker inte!

4-1 bye bye England :D. Thomas Müller vilken spelare! Jag håller faktiskt honom bättre än Mesut Özil och då är ändå Mesut Bremer spelare. Men Müller har en finare personlighet och det vinner alltid. Spelmässigt tycker jag de har precis lika bra kvaliteér.

1-0 Klose
2-0 Podolski
3-1 Müller
4-1 Müller

Superglad Tyskland vann, men irriterad på hur "blinda" fans kan vara. Och inte erkänna att andra spelare från andra lag kan vara bra. Barnsligt. Bara för att de inte spelar i Bremen utan i Hamburg eller München eller ännu värre Schalke. So what? De kan väl vara bra för det och bara för man erkänner det behöver inte innebära man sviker sitt klubblag....anser jag då...
Det lär bli Tyskland- Argentina i kvarten. Är nog inte helt omöjligt som tyskarna spelar just nu.

Och diskussionen om målkameror/måldomare kommer gå vidare. Hockeyn har haft det i flera år men FIFA vill inte ha det. UEFA har provat det och det har fallit bra ut. Jag är för det. Det ska vara rättvist faktiskt.

lördag 26 juni 2010

Sista natten, tack o lov

Sov bra idag, vaknade 16.00 (hade ställt klockan) såg Uruguay spöa Sydkorea och sen Ghana slå USA, synd nog, hade hellre haft USA vidare.

Nu jobb, fullmåne, midsommardagen (vilket i Dalarna är lika illa som midsommarafton) och samtidigt lördag..tjohooo, typ, nej.

Tur det är sista natten för denna vändan.

fredag 25 juni 2010

Sömnbrist

Jag har jobbat natt och ska jobba natt och borde därför sova. Inte vakna vid tolv och inte kunna somna om. Hoppas på att kunna lägga mig några timmar ikväll istället annars blir det en dryg natt. Brände av alla säkringar redan inatt på en idiot. Less. Jävligt less faktiskt.

torsdag 24 juni 2010

Betyg

Blääää måste komplettera min omvårdnad också. Den läraren är hopplös. Tycker inte bara jag, många måste komplettera för henne. Dessutom tar rättningen evigheter och när man väl får lov att komplettera har man liksom lagt den kursen bakom sig och börjat på en ny (eller tom fler...)

Fast inte så mycket som det ser ut, vet jag ju mer när jag hämtat ut mitt jobb, det får jag göra på måndag. En i vår klass har en syrra som läser samma utbildning och hon hade en annan lärare i Med Grund och de båda skrev ungefär lika mycket och rätt så lika. Den ena fick MVG den andra komplettera. När de frågade hur det kan skilja så mellan lärarna, för det ska det ju verkligen inte göra, fick de inget riktigt svar.

Tur jag bara har två kurser för henne och det är de två som jag redan gjort (och fått komplettera på båda). Resten har jag med de andra där jag fått betyg direkt och dessutom bra betyg. Jag gissar jag "bara" får G på dessa två arbeten faktiskt, men det är ju godkänt så det är bara att dra en lättnadens suck tror jag och "glömma" det hela! Men jag sa ju från början att går jag igenom med G är jag nöjd. Fast nu med annars bara VG eller MVG så har jag ju skärpt kraven men i dessa två kurser orkar jag inte faktiskt!

Motivation

Jag försöker motivera mig själv till att förflytta mig från soffan till badrummet så jag kan duscha. Har inte lyckats ännu.....;)

Sommarvädret fortsätter och jag fick lov sova bort halva dagen (pga nattjobb) och det ska fortsätta hela midsommarhelgen, med eventuella avbrott från åskskurar. Det innebär det blir en dryg helg på jobbet. Ju finare väder, ju mer fylla och ju mer bråk och tjafs blir det. Lägg dessutom till midsommar så är ju lyckan total.....

Annars surfar jag mest runt på lägenhetsannonser och har hittat ett par som Mareike ska iväg och titta på åt mig.

Fotbolls-VM går vidare och nyss försvann nästa storlag ur den, Italien. Ikväll spelar Danmark en avgörande match mot Japan och innan dess måste jag vara färdigduschad för efter den blir det att direkt hoppa i bilen och brassa iväg mot jobbet. Motivationen till det är typ -3. Idag är det 3 månader kvar bara (varav 1 månad är semester!!), sen är jag studieledig!! Ja ni läste rätt studieledig, allt fint prat om tillmötesgående osv var just bara prat - förvånad någon? Nej, trodde väl inte det. Så jag blev truttig, gick hem och funderade och sökte en hög distanskurser. :) Dont mess with me......*asg*

Studieledig kan jag vara hur länge som heeeeelst. Jag ville vara tjänstledig 9 månader (3 månader till att söka jobb, ifall det behövdes, och sen 6 månaders provtjänstgöring på det). Idioter...hahaha. Trodde de jag skulle strunta i det eller? Man undrar ju......speciellt som en annan nekades halvtidsledigt och de sa till henne heltid eller inget och när hon sa då tar jag väl heltid då, så vips fick hon halvtid. Och varför de först nekade det jaaaa ni, när jag börjar förstå den ledningen vi har då.....för vi har grym personalbrist så de borde ha jublat istället när hon ville vara kvar på halvtid!

onsdag 23 juni 2010

Poldi trikot på = Tyskland vinner

Om än med lite möda men gruppvinnare och vidare och de möter i åttondelen England. Så egentligen kan man inte klaga men en del spelare kan betydligt bättre och vi hoppas väl de tar fram det i det klassiska mötet som sker på söndag klockan 16.00. Matchen mot Ghana slutade 1-0 med mål av Özil.

Så här ser det ut så här långt:

Lördag 16.00 Uruguay - Sydkorea
Lördag 20.30 USA - Ghana

Söndag 16.00 Tyskland - England
Söndag 20.30 Argentina - Mexico

Vinnarna i lördagsmatcherna möter varandra och så gör de också på söndagen. Så vinner Tyskland lär de alltså möta Argentina i kvartsfinalen, för jag tror inte Mexico slår Argentina. Och det lär bli svårt! Mycket svårt! Då lär de spela som mot Australien om de ska ha någon chans alls. Men först måste de alltså slå England och det ska i alla fall inte vara omöjligt.

tisdag 22 juni 2010

Fy fan vad kul!!! :D:D:D:D

Härlig dag!

Solen har skinit och Theo har varit på strålande humör hela dagen. Vi gick även ner till stan åt en glass där, gick runt lite och gick hem. Avslappnad och skön dag.

Imorgon börjar allvaret igen. Först och främst pluggandet men också måste Tyskland spela sig vidare till åttondelsfinal. Jag vet vad som var felet, jag hade ingen landslagströja på mig i deras förlustmatch! Går ju inte! Så imorgon blir det trikot på från arla morgon!

måndag 21 juni 2010

Målfest!

Portugal - Nordkorea 7-0!! Och våran Almeida gjorde ett av målen och var enligt de svenska kommentatorerna bäst på plan! Roligt för honom och bra för oss inför nästa säsong (om han blir kvar, han är en av dom som omges av växelrykten).

Ett till skolarbete är klart. Etiken är inmailat. Imorgon är det dags att gräva ner sig i Social Omsorg. Men först ska jag träffa Theo med familj.

Höll på att försova mig i morse. Hade klockan på 06.00 var supertrött, slog av den och tänkte "bara" ligga 5 min. Vaknade till 06.21. Hoppade upp ur sängen, slängde på mig kläder och borstade snabbt tänderna. Jag börjar jobba 06.45....men jag hann! Med 2 min tillgodo.

Nu ska jag se Spanien spöa Honduras. För det måtte dom göra annars är det tack och hej Spanien i detta VM eftersom de förlorade mot Schweiz. Idag spelar i alla fall Torres från start.

söndag 20 juni 2010

Popcorn

Jag älskar att äta popcorn. Men det finns ett stort minus! De där jäkla små skalen som fastnar mellan tänderna och i tandköttet. Man uppfinner ju allt annat möjligt så nu väntar jag bara på att någon ska uppfina skalfria popcorn!

lördag 19 juni 2010

Bröllop

Idag består mesta dagen av Bröllop. Jag tycker det är helt okej att visa själva vigseln och kortegen men resten är helt överdrivet. Jag är trött på skiten nu!

Såg matchen Holland - Japan 1-0 på stream eftersom de jag jobbade med ville se inför vigseln. Den så viktiga matchen i grupp D Ghana - Australien 1-1 struntade jag i (hittade ingen vettig stream), nöjde mig med resultatet. Ikväll däremot blir det att bänka sig framför Danmark - Kamerun.

Jobbar dag imorgon och på måndag innan jag har två hett efterlängtade lediga dagar (om inte fler blir sjuka på jobbet då....). Men tisdag ska jag vara ledig, då slår jag av telefonen. Då kommer nämligen syrran, Dennis och Theo på besök. Blir nog sista gången jag hinner träffa dem innan jag flyttar söderut så det tänker jag inte missa!

Nu lite Etik innan fotbollen!

fredag 18 juni 2010

Jävla Miroslav Klose!

Nog för att det röda kortet var hårt MEN Klose har så mycket erfarenhet så han vet att har man ett gult kort så 1. fortsätter man inte att anfalla fast domaren blåst och framförallt 2. man fäller inte återigen en spelare BAKIFRÅN! Ut redan i 37:e minuten och redan där var matchen förlorad även om tyskarna spelade bra så länge Müller (vars främsta hobby är att se sin fru rida deras två hästar, hopphästen: Lou eller dressyrhästen: Free Walker, smart kille ;) ) och Özil orkade springa. När de byttes ut försvann också trycket framåt från tyskarna.

Så jävla idiot säger jag! Som Werder Bremen fans hatar man dessutom Klo$e (eller som han kallas i Bremen, Der U) redan sedan hans uppträdande 2006 så nä han är inte gillad i Bremen eller Tyskland ikväll......

Poldi brännde en straff och två bra chansen, Khedira träffade ribban och de fick inte ut nått av sina fasta situationer.

Serbien vann med 1-0. Nu är gruppen vidöppen och de där 4 målen tyskarna gjorde i första matchen kan bli guld värda. På onsdag avgörs det.

Jag är nervööööööööööööööös!

Tyskland spelar sin andra gruppmatch om 45 min! Jag är skitnervös....hahaha.

De börjar som mot Australien allstå i mål: Neuer, backlinjen: Lahm, Merte, Friedrich, Badstuber, Mittfält: Özil, Khedira, Schweinsteiger, Poldi
Forwards: Müller, Klose

Sen är jag nervös över att jag är så tokig att jag flyttar till ett nytt land kanske utan att ha ett jobb. Men vad fan, man måste våga för att vinna. Och man kan alltid flytta tillbaka!

torsdag 17 juni 2010

Sex and the City 2

Hihihi jag har alltid trott det heter Sex in the City..*hoppsan*. Var och såg den med Helena nu på kvällen. Rolig film men jag håller med de som säger det är två filmer i en. Del 1 och del 2 hänger liksom inte ihop. Roligast var det när de var i Abu Dhabi. Sevärd chicklit i alla fall men trevligast var att träffa Helena. Vi har försökt få till en fika/bio/lunch i evigheter. Men båda är upptagna brudar!

Jobbade ju som sagt förmiddag idag åkte sedan hem och fixade lite med flyttplanerna, Brollan hänger med! Perfekt så slipper min gamla Pappa överanstränga sig. Nu får han bli skruva upp gubbe, Mamma plockgumma och jag och brollan bär. Henrik ville gå på fotboll också och absolut se Bremen så vi måste passa in en helg när de spelar hemma. Om jag räknat rätt och de inte spelar två matcher i rad borta så blir det därför helgen v 38 som lasset går. Måste dock vänta och se så att det verkligen blir så (DFB släpper det först efter VM).

Skulle varit ledig imorgon men ska jobba övertid 16-23 tänker ju knappast åka och jobba mitt i Tysklands match liksom....och som det ser ut på jobbet nu så var förhandlingsläget bra! Mycket bra! Finns supermycket övertid. Men innan det blir det skolan imorgon. Intro i social omsorg. Måste skriva klart Etiken i helgen.

onsdag 16 juni 2010

Fan vad jag är smart!

Fast lite segtänkt...slutar 23.00 idag börjar igen 07.00 imorgon. Har ju inga Luddisar mer, alltså behöver jag ju inte sova hemma. Så jag sover ju här så klart! Men eftersom jag kom på det nu, 22.00 har jag liksom ingen tandborste med mig och ingen mat till imorgon. Sängkläder har jag inte heller med mig (vi behöver endast ha med lakan) men jag har alltid en filt i mitt skåp eftersom det ibland är Sibirien inne hos oss, ibland Sahara, så det löser sig ju! Att få sova en halvtimme mer imorgon bitti lockar ju...och blir jag avbytt här liiiite tidigare hinner jag förbi Hemköp innan de stänger. Då kan jag köpa mig en tandborste och lite mat :) Så nu håller jag tummarna för ett tidigt avbyte!

Det kan man kalla skräll.....

Spanien - Schweiz 0-1!!!!!!

Av de stora, Argentina, Tyskland, Frankrike, Spanien, England, Brasilien har egentligen bara Tyskland övertygat. Även om både Argentina och Brasilien vunnit men inte övertygande. Ska bli intressant att se om omgång 2 i grupperna (som börjar strax med Sydafrika - Uruguay) blir bättre nu när alla varit in en gång och känt på gräset och bollen.

Mitt möte på Vägledningscentrum gick mycket bra! Jag behöver läsa in matte A + B och Samhäll A (allt är för att få behörighet att plugga till sjuksköterska). Synd bara jag är urkass på matte...helst skulle jag vilja läsa det med lärarledda lektioner men då måste jag vänta, och vet inte om jag vill vänta... Mina omvårdnadskurser räknas som Natur B. Sen lät det inte helt omöjligt att jag skulle kunna få läsa de omvårdnadskurser jag vill heller, Geriatrik, Lindrande vård och Utvecklingsstörning/funktionshinder. Finns dock ett meeeeen. Jag måste hit för intron och prov...jag vet hur korta dessa intron är, 15-30 min och man skulle lätt kunna dra allt över telefon eller mail. Ska se om jag kan få till det så. Annars blir det ogörligt...proven i matte och samhäll får jag väl flyga hem för. Omvårdnadsdelen är i alla fall med hemtenta.

Min syrra håller på att komplettera sina betyg nu med, men hon går direkt utan usk utb. Hon behöver bara matte B så hon söker in till Högskolan redan till januari. Lite kul att vi båda byter inriktning helt i vår yrkeskarriär samtidigt och det också efter att haft likartade andra jobb innan. Hon har också jobbat på Securitas och sen på Fängelset i Sala.

Sommaren är här igen!

Har varit riktigt kallt och regnigt ett par dagar men idag (och även halva dagen igår) är det sol och upp mot 20 grader. Jag ska strax hoppa in i duschen och sen cykla iväg ner till stan. Har massor att göra innan jag börjar jobba klockan 14.45.

I eftermiddag går Spanien in i VM. Ska bli intressant att se om de gör som Tyskland och spelar rolig, sevärd fotboll eller om det blir som alla andra, långtråkigt och skittrist. Inte ens Brasilien - Nordkorea 2-1 var kul. Ett bra tag stod det 0-0 och mot slutet nästan hoppades jag att Nordkorea skulle vinna eller göra ett mål till så det blev oavgjort. Herregud Brasilien är så mycket bättre än vad de visade upp!

tisdag 15 juni 2010

Pengar in - pengar ut

Var till Tulavippan idag och tog ut över 1000 kr i förtjänst på min loppisförsäljning. Sen åkte vi till Insjön och Clas Ohlsson och där gjorde jag slut på nästan allt (det sista gick åt på ICA Maxi). Köpte sådana där vacuumpåsar (måste komprimera så mycket det går när jag flyttar sen för att få med mig allt) och en ny DVD. Har ju varit utan ett tag och kört filmerna på datorn istället men nu hittade jag en till ett mycket bra pris och då slog jag till. Har funderat på det ett tag, det är trots allt en helt annan sak att se film på TV vs dator.

Så här långt har endast en match varit riktigt bra i VM och det var Tysklands. Nyss spelade Elfenbenskusten och Portugal och det var en riktigt långtråkig 0-0 match. Är det pga Vuvuzelas (spelarna klagar de inte hör varandra på plan, de kan inte sova på nätterna pga oljudet) eller är det Jabulani (bollen), eller gräset (det är några procent konstgräs i det vanliga gräset)? Ja nått är det för så här långt görs få mål, passningarna går inte fram och än så länge är det det sämsta VM:et (målmässigt) på 20 år!

Nu ska jag plugga lite Etik innan Brasilien börjar sparka boll. Fick veta igår att jag är en ateistisk existentialist! De ni! :)

söndag 13 juni 2010

Vi får sjunga den i år också!

Poldi trikot på, Poldi gör 1-0, vi sjunger i detta VM med!

VM:s klart bästa match så här långt. Slutade 4-0 till Tyskland efter att även Klose, Müller och Cacau nätat. Svenska kommentatorerna och experterna lyriska över tysk fotboll. Tja om ni kunde följa Bundesliga lite och inte bara Serie A, La Liga och Premier Leauge hade det inte varit överraskande för er.....;)

Och imorgon kliver Holland, Danmark och Italien in i VM, på tisdag Portugal och Brasilien och på onsdag Spanien. Det finns så mycket härlig fotboll att se fram emot!

lördag 12 juni 2010

Usch och fy

Idag har jag noll lust att gå utanför dörren.....regn och rusk. Jag vill helst ligga kvar i soffan under en filt. Men ska strax åka mot Grycksbo. Men jaja ska väl inte klaga för mycket, jag jobbar ju trots allt inomhus! Hinner se första halvlek Sydkorea-Grekland, eller den har jag just sett är mer rätt att säga. Och hinner se sista halvlek England-USA. Tyvärr missar jag Argentina-Nigeria helt. Om jag inte har tur och de boende vill se på fotboll. De ville de inte igår i alla fall. Och iof spelar det ingen roll för mer än någon sekund här och där när man passerar TV:n hinner man inte med.

Min mage mår inte så bra. Jag vet inte om det är för alla värktabletter jag ätit (slutat med de från idag) eller om det är min kropp som börjar säga åt mig att ta det lite lugnare. Så jag ska ta det lite lugnt med extra jobbet framöver. Njuta av VM istället på mina lediga dagar.

fredag 11 juni 2010

Nu börjar det!!!

FOTBOLLS-VM
64 matcher, 30 dagar, härliga sommar! Det var 4 år sedan sist. Ett riktigt VM är ett VM man längtar till, alla spelare vill till och hela världen följer!

torsdag 10 juni 2010

Näsan i boken

Jag har näsan i boken Medicinsk grundkurs och det har jag haft sen jag vaknade 13.00 och så kommer jag ha fram till 22.00 när jag byter om och åker till jobbet. Tills dess hoppas jag min redovisning är klar. Jag tror jag ska lyckas.

Min rygg är bättre! Men så stoppar jag i mig både Voltaren och Panodil var 4:e timme också.....

onsdag 9 juni 2010

Rygghelvetet igen *suck*

Började så smått i söndags, ökade i måndags. Var lite bättre igår men är riktigt illa idag. Och min Kiro har semester! Kul, skitkul. Speciellt när jag också ska jobba i Grycksbo fredag och lördag. Får be om en lättsam rad... Ska köra intensivegenvård här inatt och imorgondag + natt. Antiinflammatorisk medicin, liniment och värme samt lite lagom motion (korta men många promenader). Tyvärr måste jag också sitta still en del då jag måste skriva min kompletteringstenta. Jag kan inte stå och skriva på datorn, har inget sånt högt bord. Och sittande är det värsta när man har ryggont.

I övrigt har jag i alla fall på dagen rört på mig. Tulavippan, City Gross, Gruvan och Turistbyrån. Det sista stället var för att köpa ett halsband från Lilla Lisa Design som jag spanat in länge! Och där fanns det. Dom är helt underbara dessa halsband. Love it! Mitt ser nästan ut som det på bilden, bara att min pärla har en rödrosa rand och på ringen står det Lev din dröm. Tyckte det passade bra på mig just nu.

tisdag 8 juni 2010

Det är jobbigt att vara ledig

I alla fall när hela dagen är bokad. Och jag lyckades sova kanske 3 timmar innan den också. Sov ju till tre på eftermiddagen igår, då är man inte så värst trött vid elvatiden. Tittade sist på klockan då var hon halv fem. Blev väckt strax efter åtta när de ringde från Grycksbo. Jag behöver bara jobba 15-21 på lördag! Tack och lov! Jag tyckte det var underligt när jag såg i listan att vi skulle vara nio stycken en vanlig lördag dag (man är alla dagar åtta annars) och skrev därför en lapp till planeraren och fråga om det var rätt. Vilket det inte var.

Var sedan i skolan ett par timmar, förbi Vägcentrum och ett möte där och sedan satt jag på bibblan och pluggade ett par timmar innan mötet på jobbet ang tjänstledighet. Hann inte med allt på listan, får fortsätta imorgon. Kvar är att maila Guido (min utlandsförmedlare i Bremen), kolla upp iPhone/annan likadan telefon. Har fått nys på att de har lite finesser jag behöver framöver som tex GPS. Jag hade tänkt köpa mig en liten bärbar separat men är ju mer finurligt om allt är inbyggt i telefonen ju! Och även se till att träffa Trygghetsstiftelsen eller i alla fall boka ett möte med dom framöver.
Cyklade hem och lagade en laddning med mat. Jag har dåligt med tid framöver så det fick bli storkok och flera rätter på en gång när jag ändå höll på så nu har jag för ett tag framåt. Idag kom skatten in på kontot också! Nice! Även om det bara passerar och flyttas till sparkontot direkt.

Nu måste jag återvända till mina kompletteringar i Med Grund så jag kan påbörja (redan läst litteraturen i alla fall) min Etik imorgon eller senast på torsdag.

måndag 7 juni 2010

Ny vecka

Idag jobbat till 07.00, sovit till 15.00, jobbat i Grycksbo 17-21, nu lite Forum innan det är läggdags. Imorgon fullpackat. Onsdag måste jag komplettera min Med Grund. Sen jobbar jag som en tok hela helgen. Torsdag natt polisen, fredag 15-21 Grycksbo, lördag 7-21 Grycksbo, Söndag 06.45-15.00 + 23.00 - 07.00 hos Polisen och nånstans i allt detta ska jag göra min Etik kurs också.....

Jag upprepar hela tiden mantrat: det är bara 3 månader kvar, det är bara 3 månader kvar. (fast egentligen är det nästan fyra. Men jag tror mina 3 veckors praktik kommer kännas som rena semestern efter det här!)

söndag 6 juni 2010

Mycket jobb, lite bloggande

Sorry för dålig uppdatering men jag har jobbat mycket senaste dagarna. Först skolan på förmiddagen i fredags, sedan jobbade jag natt, dagen efter eftermiddag/kväll i Grycksbo och idag natt igen på mitt vanliga jobb. Och imorgon kväll i Grycksbo. Men sen har jag sett till få två dagar ledigt! Hur mycket jag än vill ha en massa erfarenhet av äldrevården så måste jag vila emellanåt om jag inte ska bränna ut mig helt. Jag behöver aaaandaaaaas.

Tisdagen är fullbokad ändå redan. Först skolan 10.00 nått möte vi alla är kallade till, sedan Vägledningscentrum och prata om hur och när jag får ut mina betyg sen jobbet och ett möte där (om hon som vi ska träffa kan) angående tjänstledighet. Vi är två som vill vara lediga från i höst. Och hur knäppa är inte mitt jobb. Madde vill vara tjänstledig på halvtid för att försöka bygga upp en egen firma. Fick nej!!!! för att man måste vara ledig på heltid? Hur knäppt är inte det? Vi har GRYM personalbrist och de vill hellre hon är borta på 100% än 50%. Och så var det med den välvilligheten.........därför har hon och jag begärt ett möte med de som bestämmer. Jag vill ju vara ledig mer än 6 mån (som är "standard") eftersom jag först måste söka jobb sedan kommer få 6 mån provtjänstgöring. Men fick Patric Kjellberg tjänstledigt 1 år för att jobba åt Leksand, så borde jag också få det för att söka jobb och jobba utomlands. Man ska väl behandla alla lika eller???

Förstudien har kommit ut också. Eller till hälften i alla fall. Jag orkar inte ens prata om eländet.....då fattar ni ungefär hur det ser ut......

fredag 4 juni 2010

Falukalas eller ej ikväll det är frågan

Klockan 19.00 börjar Rix-FM festival, skulle kunna tänka mig lyssna på den faktiskt. Men jag har inte helt bestämt mig. Skulle behöva sova några timmar. Jag jobbar nämligen inatt. Men å andra sidan gör jag bara en natt så det går utan. Men har lite lätt huvudvärk. Kanske räcker det med 1,5 timmes vila? Provar det så får jag se hur jag gör. Dessa spelar i alla fall: 19.00 - 21.00
RIX FM FESTIVAL:
Anna Bergendahl, Anders Fernette, Eric Saade , Apollo Drive, Broken Door, Lovestoned. Bara hört talas om Anna och Eric.

Varit in en vända redan till stan, var på skolan för intro i Etik. Hjälp vilket "flummigt" ämne. Men kul ;). Men det finns inga rätt och fel så det är mycket att resonera om. Men hittills har ju alla sådana ämnen gått bra för mig, så håll tummarna. Frågade också om hur fort man får slutbetyget men det var visst Vägledningscentrum som hade hand om det. Så jag är ledig på tisdag, måste se till att gå dit då. De har så få och kort tider när man kan få träffa en vägledare. Men som sagt då är jag ledig hela dagen så ska se till passa in det då.

torsdag 3 juni 2010

Hoppsan!

Falun fick visst Skid-VM 2015 också. Det har jag helt missat. För mig är det mycket fotbolls VM just nu liksom...... jag har iof läst kvällstidningarna på nätet men det är inget de direkt skriver om, så så hett verkar det ju inte vara för dom heller.....

Falu Kalaset

Började idag med Cruising. Och eftersom det är superfint väder var jag ner på den. Tog lite kort också: Crusingfotos. Imorgon kommer Rix-FM med sin festival (bl a Anna Bergendahl, Eric Saade mfl), är det fint väder åker jag nog ner och kollar lite innan jobbet. Måste till skolan också har intro i Etik klockan 13.00.


Nu sitter jag och väntar på att fotbollen mellan Tyskland - Bosnien ska börja (30 min kvar).
Startelvan:


Mål: Manuel Neuer
Försvarare: Philipp Lahm, Arne Friedrich, Per Mertesacker och Holger Badstuber
Mittfält: Sami Khedira, Bastian Schweinsteiger, Piotr Trochowski, Mesut Özil
Forwards: Lukas Podolski och Miroslav Klose

onsdag 2 juni 2010

Danmark

Verkar ha brist på undersköterskor. Sitter och kollar annonser i Tyskland och där söker de tyskar som vill jobba i Danmark. Man får 6 månader betald utbildning med boende och mat också betalt (för att lära sig danska och kulturen osv). Sen blir man anställd och får du en grundlön på 3000 Euro + ob! Jäkligt bra betalt..... och det är inte ett ställe som söker utan flera (bemanningsföretag).

tisdag 1 juni 2010

SOMMAR!!!

Nu är det officiellt sommar!