fredag 30 juli 2010

Man blir slö av nattarbete

Inte orkat utföra något vettig idag alls. Var en superlugn natt. Men idag börjar inofficiellt Classic Car Week tror jag så det lär bli mer fart. Blir det hur som helst, är ju fredag.

Imorgon ska jag försöka vara lite mer aktiv. Men idag är det grått, grått, grått ute så lusten att hitta på något alls försvann innan den ens kom, typ.

Inte fått tillbaka något kontrakt denna veckan, så jag hoppas det kommer i början på nästa så det inte krånglat till sig. Har inte lust börja om att leta. Men det är nog bara Posten som är lite seg (hoppas jag).

Idag blev det helt klart (läkarundersökning kvar) att Sami Khedira försvinner till Real Madrid. Vad han nu ska dit och göra. Får väl hoppas han lyckas bättre än vad andra tyskaproffs gjort i Spanien före honom...

torsdag 29 juli 2010

Vad göra en regnig dag som denna?

Jo först sov jag lääääänge (ska ju jobba natt), sen kollade jag av mailen och lite konton och tog bilen och skickade iväg ett Traderapaket. När jag ändå måste ut i bilen bestämmde jag mig för att åka upp på Lugnet och gå, för att få lite omväxling mot de vanliga rundorna. Dessutom är det skönt underlag för fötterna, preparerade grusstigar.

Så jag gick och sprang 6 km rundan på Jungfruberget. Det är dryg! Den går uppför, uppför uppför, lite nerför på mitten innan den åter går uppför, uppför och så är det en rejäl lång nerförsbacke till slutet. Hade tur och drabbades bara av ett rejält regn de sista 500 m. Mitt löpbälte är i alla fall suveränt! Supernöjd med det. Bra köp!

Nu har jag precis duschat, ska se på friidrotten, plugga lite och sen åka och jobba. Mycket mer händer inte en dag som denna.

onsdag 28 juli 2010

Sovit lite middag :)

Var helt slut när jag kom hem så jag la mig och sov 2 timmar (de "smittar" av sig gamlingarna...:) ). Gör ju inget om det blir sent ikväll/natt då jag ju ska sova länge, eftersom jag från imorgon går på tre nätter.

Var förbi nere på stan innan jag åkte hem och skaffade mig ett löparbälte. Upptäckte nämligen igår att när det är väldigt varmt och man inte har någon jacka på sig när man är ute och går så har jag inga fickor alls. Och man har ju alltid nycklar, Ipod och lite pengar med sig, sen vill jag gärna ha vattenflaska med mig också. Igår fick jag ta min tunna löparjacka och linda runt midjan så jag fick med mig sakerna. Men från nu har jag ett ordenligt löparbälte!
Nu ska jag se på friidrotts EM och skriva vidare på min skoluppgift.

tisdag 27 juli 2010

Huvudvärk

Vaknade med det, var som tur var borta under dagen när jag jobbade, men kom tillbaka efteråt. Sovit superdåligt för kommunen tyckte visst det var en bra idé att under natten röja sly på cykelvägen som går nedanför mitt hus?!. Konstigt är också att sådana ljud störs jag inte av på dagtid när jag ska sova, men om det sker på natten är det otroligt störande.

Bad chefen på Skoghem om ett intyg i dag också. Jag trivs jättebra där! Det som är lite "trist" är att jag är där så sällan och därför blir varje gång en liten osäkerhets grej för mig, vad ska göras, vilka vill upp/lägga sig när, vad ska den och den ha hjälp med. Men de gamla som bor där är så mysiga! Skulle gärna ta med mig en del ner till Tyskland! :) Det är en sådan superkontrast mot mitt vanliga jobb där 95% man har att göra med är.......ja.....tror vi lämnar det dahän....;)

Nu är "min" lägenhet borta från nätet! Nu väntar jag bara på kontraktet.....så spännande. Den är helt nyrenoverad från topp till tå. Sprillans nytt badrum och kök, nya golv, nymålade väggar! :D Me like! Så ligger den två hus från Mareike och Bennis lägenhet och ca 1 km från Weserstadion och ca 3 km från city men därför bara 500 meter från Viertel (som är ett av de mest populära kvarteren i Bremen med både affärer, pubar och restauranger i massor).

Börjar känna mig väldigt sliten....om jag visste helt säkert jag hade ett jobb från 1 november eller 1 december skulle jag gladeligen ta en paus hela oktober och vila upp mig.....men jag kommer söka jobb intesivt från och med 15 september ungefär. Sen får vi se när jag börjar. Men inte före 4 oktober i alla fall! Jag behöver helt säkert en vecka ledigt när jag anlänt för att fixa en del praktiska saker i lugn och ro.

måndag 26 juli 2010

Snart, kanske denna vecka

kan jag kanske presentera för er min lägenhet i Bremen. Fick mail från mäklaren och idag hade de fått brevet från mig i alla fall. Så nu väntar jag bara på att få tillbaka det påskrivet från uthyraren.

I övrigt har jag varit ner på stan och kortat klockarmbandet på min nya klocka, köpt en till ring (köpte en när mamma var där och köpte en likadan klocka som min, fast ljusblå). Hittade en bok om orkider också (rea)...hehe jag ska ju helst spara pengar och sälja saker så jag får med mig det jag verkligen behöver och inte en massa bös. Sedan var vi till Tulavippan också. Aldrig sett så mycket folk där! Regn och semester = låååånga köer.

Imorgon och på onsdag ska jag jobba på Skoghem. Sen gör jag tre nätter på mitt vanliga jobb hos Polisen. Och samtidigt ska jag skriva på min tenta i Rehabilitering och Habilitering. Fullt upp med andra ord.

söndag 25 juli 2010

Vinst 3-1 och Boenisch som expertkommentator!

Typiskt, typiskt, typiskt. Det är lugnt hela passet så jag kunde se matchen. Men preciiiiiiis när Basti kliver in som expertkommentator (byttes ut i mitten av andra), så ringer det på så klart. Så jag missade allt han sa. Men enligt andra som hörde honom gjorde han succé. :) De vill alltid ha honom som kommentator. Och var han bara hälften så rolig som han är i intervjuer förstår jag dom! Han är sanslöst rolig....pratar först och tänker sen, typ.....

Matchen vann vi med 3-1. Mål Pizza, Sandro och Rosi.

lördag 24 juli 2010

Galet

Det måste vara fullmåne. Var galet på jobbet igår och det är lika "illa" idag. Vi märker direkt av när det är fullmåne eller fullmåne på G. För då ringer det mycket tok till oss....sen är det det vanliga lördagsfylleslagsmålen, folk som kör som galningar och krockar mm mm.

Var lat imorse och tillät mig sova tills jag vaknade av mig själv (11.30) men imorgon måste jag nog ställa klockan så jag hinner plugga lite (eftersom det är övermycket på jobbet tydligen).

Om exakt 2 månader rullar flyttlasset in i Bremen!

fredag 23 juli 2010

Seger!!!

Tja vi har vunnit alla andra med, men nu var det ju bättre motstånd. 2-1 bbåda Werder målen av Markus Rosenberg (som de försöker sälja). Cool intervju han gav efter matchen...en liten passning om att han inte fått spela så mycket...

Min del gjord

Nu är kontraktet med min underskrift på iväg skickat. Nu väntar jag bara på att få tillbaka det underskrivet av min nya hyresvärd innan jag vågar visa och säga vart jag ska bo (någon kan ju "sno" lägenheten av mig annars). Iof är jag godkänd och allt av värden så det ska väl mycket till om något går fel nu! Men men man vet aldrig.

Om 1 timme testspelar Werder mot Freiburg i Villingen. Första träningsmatchen mot lite kvalificerat motstånd. Innan har de bara spelat mot smålag och låtit talangerna i U23 visa upp sig. Matchen sänds på werder.tv så jag ska se den.
Laguppställning:
Mål: Sebastian Mielitz
Försvar: Clemens Fritz, Petri Pasanen, Sebastian Prödl, Sebastian Boensich
Mittfält: Tim Borowski, Philipp Bargfrede, Marko Arnautovic, Aaron Hunt
Anfall: Hugo Almeida, Claudio Pizarro
Dvs det bästa laget man kan ställa upp med, nu när VM-spelarna Mertesacker, Marin, Wiese och Özil än har semester och Frings är skadad.

Sen träningsmatchar de vidare mot fler kvalificerade lag den: 25 juli mot Racing Santander, 31 juli mot Szombathyli Haladás (bra lag i Ungerska ligan), 3 aug mot Rad Belgrad och 7 aug mot Fulham.

Just nu är man på träningsläger i södra Tyskland och nästa vecka åker man till Österrike för en veckas träningsläger.

torsdag 22 juli 2010

Egentligen....

har jag inte alls tid att jobba nu. Ändå jobbar jag mer än heltid...blev nyss bokad på ett pass på Skoghem nästa vecka. Men eftersom jag kanske blir "arbetslös", skriver inom cituationstecken för jag är ju "bara" tjänstledig från mitt jobb, ett par månader i Bremen så behöver jag samla på mig pengar.

Jobbet med lägenheten går framåt. Men jag vågar inte visa er bilder eller nått innan det är helt klart. Inget är klart förrän båda skrivit på kontraktet!!

onsdag 21 juli 2010

Shoppat massor men bara betalat 19 kr!

Presentkort är bra! :D

Jag har shoppat två doppresenter till Theo, en ny illorange klocka och ansiktskräm. För allt detta betalade jag 19 kr.

Har också varit en sväng till soptippen, förbi skolan och hämtat ett arbete och packat. Fått rätt mycket gjort idag. Nu vilar jag en stund framför datorn innan jag fortsätter med packandet/utrensandet.

tisdag 20 juli 2010

Betyg och kanske lägenhet

Social Omsorg = VG. Tackar, tackar!

Och det rör på sig på lägenhetsfronten. Ska bara övertyga mäklaren om att jag kan betala hyran ;). Det som komplicerar det hela är att jag måste ta denna lägenhet från 15/8 men jag har inget jobb där nere än. Men vi jobbar på det och jag hoppas de kommer godkänna vår lösning.

måndag 19 juli 2010

Done!!

Social omsorg har precis fladdrat iväg i cyberrymden på väg till skolan. Är för en lärare jag inte haft förr så nu blir det till att spänt vänta på domen......;)
Har henne i introt i Rehabilitering och Habilitering senare idag också. Så jag kommer ha två ämnen för henne.

Halva passet kvar och det känns som jag varit här i en evighet redan. Kollade nyss mitt schema har bara 7 nattpass kvar att avverka innan jag går på ledighet. Ja jag har en massa andra också, är ju trots allt två månader kvar, men som sagt bara 7 nätter i alla fall!

Är också grymt nyfiken på hur lägenheten är som Mareike kollar på åt mig idag! Jag tror dock den är för liten men den har världens utsikt över Weser! Är dock mer spänd på en annan som vi dock inte kan ringa på förrän om 3 dagar då de är på semester nu. Så den vet vi ju inte ens om den finns kvar.

söndag 18 juli 2010

Uj vad jag är seg!

Gick riktigt bra att hålla sig pigg och alert till 11.00. Var hemskt lugnt så jag pluggade på som attan och är nästan klar med nästa kurs. Glömde bara den viktigaste boken hemma (så är det när man är en yr person) så jag får göra det sista inatt. Men just nu är jag helseg.....men det går väl över.

Inte får jag sova ut imorgon heller, måste vara på skolan 13.00.

Werder träningsmatchade igår, 13-1 och då spelade de ändå mest med alla reserver.

lördag 17 juli 2010

Övertid

Nyss ringde de från jobbet och hörde om jag kan jobba kvar 4 timmar imorgon bitti. Jag slutar alltså 11.00 istället för 07.00. Och jo det kan jag väl. Det blir drygt men är ändå lättförtjänta pengar. Och pengar behövs. Bara båtbiljetten går på närmare 8 000kr....

Lyckades i alla fall plugga rejält bra igår, stolt över mig själv. Övergav dock snabbt omvårdnaden och gick över på social omsorg. Hittar inte den infon jag behöver till omvårdnaden och istället för att fastna där jobbade jag vidare på det andra ämnet. Min lärare i omvårdnad har ju nu semester och jag kan inte redovisa innan hon är tillbaka om 4 veckor, så där har jag ju tid på mig länge än.

Det är äntligen svalare ute och det är så skönt! Mitt i allt annat har jag nämligen börjat att rensa och packa lite. På min enda semestervecka i höst vill jag inte bara packa utan jag börjar så smått med sånt jag kan redan nu.

Nu ska jag chilla lite, se om jag hittar något sevärt på TV. Verkar rätt omöjligt faktiskt, det är bara skit nu på sommaren.

fredag 16 juli 2010

I pluggträsket

Just nu är jag rätt less på skolan! Fast det beror mest på att jag inte blir av med kursen Omvårdnad....ett avsnitt måste jag skriva om igen *suck* och jag kommer "bara" få G på kursen. Men jag är väldigt glad över att det är min sista kurs för den läraren. Resten som jag har är med en för mig helt ny lärare och sen har jag tre för min favoritlärare.

Ska strax äta lite, sovit till nu då jag ska jobba natt, sen ska jag cykla in till bibblan och sätta mig och skriva ett par timmar. Där finns inget som distraherar mig hela tiden som det finns här hemma. Ska göra klart sista delen i Omvårdnad och försöka få klart Social Omsorg. Börjar en ny kurs på måndag.

Sen börjar jag bli liiiiite stressad över boende frågan (har ni hört det förr??). Men nu ska i alla fall Mareike och titta på en på måndag som är superbillig vilket är en fördel men även superliten. Sen har jag hittat en till som verkar jättemysig men de är bortresta till 22 juli så innan det vet vi inget om hon kan få komma och titta. Men ni får ju gärna hålla tummarna för mig!

Ska jobba natt hela helgen så det blir bara jobb, sova och plugga resten av dagarna.

onsdag 14 juli 2010

Shopping

Jag som egentligen försöker minska mina saker lyckades idag shoppa (fast jag absolut inte ska! ;) ). Hjälpte till köra över mitt sålda akvarium till Borlänge och åkte sedan till Kupolen. Där fanns det så mycket snyggt så det blev tre stycken t-shirts/tunikor/skjortor och 3 st snygga hårband. Sen köpte jag mig en mjukglass och besinnade mig. Men hade det funnits vita tygskor i min storlek (de var supersköna, oftast är sådana alldeles för hårda och platta för mina fötter) hade det blivit ett par sådana också. Men måste kolla på Stadium här i Falun om det finns i min size.

Ska jobba inatt, så snart ska jag sova någon timme hade jag tänkt.

Ja just det: Det var som jag trodde, vi behöver inte något särskilt tillstånd efter 18.00 på vårt jobb. De hade haft någon sommarvikare som jobbat. Så jag slapp mina böter! :)

tisdag 13 juli 2010

Men ibland är det då tamefan omöjligt

Jag är för närvarande skitsur och arg. Först fick jag p-böter igår vid jobbet, för att jag inte hade tillstånd! Man ska betala fram till 18.00 (eller om det är 16.00) men jag fick boten 20.12 och vad jag vet har vi aldrig (och jag har jobbat där i 5 år nu!) haft ett speciellt tillstånd efter det. Så nu ska jag åka ner dit och se till att jag får detta jävla tillstånd. Vem som nu har hand om det???? Dyrt var det i alla fall, 400 spänn!

Sen försöker jag nu boka biljetter hos SJ. Går inte. Sidjävlen bara tuggar och tuggar.

Igår regnade Werders träningsmatch bort och blev inställd.

Elgiganten har inte den dammsugaren jag vill köpa.

Det är för jävligt varmt!!!!

Jag har beställt några presentkort jag hade innestående. Det ska ta 8 veckor att få dom! Vem fan behöver 8 veckor på sig att printa ut och skicka 4 presentkort!!! Har jag otur är jag inte ens kvar i landet när de kommer....

Det är stillestånd på lägenhetsmarknaden i Bremen, först hittar jag inget jag vill ha, när jag väl hittar nått är uthyraren mysko så nej tack!

Men annars är det fint...;)

söndag 11 juli 2010

Grattis Spanien!

Jo, så fick han då 100% rätt vår lilla bläckfisk Paul. Spanien vann över Holland med 1-0 i förlängningen. En ful match, rekord i gula kort, och ett rött blev det med. Målfattigt och trist. Historien upprepar sig, bronsmatchen är målrik, finalen är det inte.

Nu ska jag ta en dusch fast klockan är långt efter 22.00. Trots åska och lite regn är luften oerhört klibbig och jag kommer inte kunna sova så här varm och äcklig.

Nu blir det som vanligt tomt igen. VM är slut. Men som tur är börjar Bundesliga om 5 veckor (eviiiiigheter ju) men ännu mer tur är att de tyska lagen börjar träningsmatcha nästa vecka.

Varmt, varmt, varmt

Ge mig lite regn tack! Det är både för varmt och för torrt. Ett rejält åskväder som rensar luften vore nice.

Syrran var här idag med Theo och hälsade på. Dennis var och tävlade i Mountainbikecykling upp i Rättvik så då passade hon på. Vi åkte över till Borlänge när Theo ätit och sovit lite middag. Jag skulle köpa mig en ny dammsugare då min sa upp sig igår när jag städade. Men som vanligt när man ska handla nått på Elgiganten, OnOff eller Siba, så finns ju aldrig det man vill ha! Så försöker de alltid sälja på en något dyrare...... skulle komma in nya nästa fredag så vi får väl göra ett nytt försök sen då.

Sen gick vi över till Kupolen och gick runt och tittade, men allt vi köpte var lite äkta italiensk glass.

Nu ska jag vila lite - det tar på krafterna att passa på 7 månader gamla Theo (och då gjorde jag det ändå i sällskap med syrran! ;) ) och sedan är det VM-finalen! Om jag orkar ska jag plugga lite också, men värmen gör jag inte riktigt orkar med att försöka lära mig något.

lördag 10 juli 2010

BRONSMEDALJ

Men det var hårt. Men det förstod jag när jag såg vilka som saknades. Men med en vinst på 3-2 mot Uruguay så blev vi trea! Mål av Müller (vem annars...), Jansen och Khedira.

Och bläckfisken Paul, han är bra han! Han sa att Tyskland blir trea och det blev dom. Han har också tippat finalen: Nu vet vi ju då alla att imorgon vinner Spanien och blir världsmästare. För det har Paul tippat! ;) Dessutom har han blivit världskändis genom detta VM....bra jobbat av en liten bläckfisk.




Avbräck!

Tyskland kommer att spela utan Lukas, Phlipp och Miro! De är inte skadade utan har lyckats få influensa! Det är ju iof vinter i Sydafrika och kallt har det ju varit. Miro är skadad iof. Även förbundskaptenen Jogi Löw har legat nerbäddad i 39 graders feber. Man låter också tredje målvakten få göra en match, Hans-Jörg Butt. Egentligen skulle Werders Tim Wiese ha fått stått men den otursgubben han är skadad han med. Basti och Müller verkar i alla fall vara vid gott mod. Bilden är från när de ankom till stadion.

Tyskland ställer upp med:

Hans-Jörg Butt

Dennis Aogo
Per Mertesacker
Arne Friedrich
Jerome Boateng

Sami Khedira
Mesut Özil
Bastian Schweinsteiger
Marcell Jansen

Thomas Müller
Cacau

Ändrade planer

Fick ett SMS imorse halv sju, var bokad på Skoghem 08.30-14.30, så istället för att plugga hela dagen har jag varit och jobbat. Nu ska jag ta och ta reda på det sista med akvariet (tömma ur sanden och torka ur det) resten gjorde jag igår.

Ikväll är det bronsmatch. De brukar vara roliga och målrika. Och jag hoppas inte hela tyska laget känner som Philipp Lahm som sagt: "jag vill inte ens spela matchen och se på den skulle jag aldrig göra". Förhoppningsvis sagt direkt efter den förlorade semin. Annars kan de plocka av honom av planen faktiskt. Men Thomas Müller han har då sagt han ska kämpa och vill avsluta med en seger.

fredag 9 juli 2010

Flitig fredag

Jag har fått massor gjort. Jag har beställt blanketter från CSN, jag har tömt och städat akvariet (fiskar och växter är ju hämtade idag), jag har bokat biljetter hos SJ - 10 augusti åker jag till Stockholm och träffar där Mareike och Burkhard som är där på semester 5-12/8. Skoj!! Ska kolla om Anna och Janicka (och Helena om hon är kvar i Uppsala) har tid den 9:e. Jag är ledig då med, måste bara på en intro i skolan men efter det skulle jag kunna åka ner och passa på att säga hejdå till de dagen innan.

Jag har också igår och idag skrivit klart min komplettering i Omvårdnad och skickat in den. Imorgon sätter jag igång med Social Omsorg.

Bläckfisken Paul har tippat igen. Om han får rätt tar Tyskland bronset och Spanien vinner VM. Vi får väl se om han har rätt.

torsdag 8 juli 2010

Wow!

Till min stooooora lycka har jag just upptäckt att man kan plugga även till sjuksköterska på distans! Man har veckolånga måste veckor under de tre åren. Men i övrigt är det nätbaserat. Fattar ni vad det innebär? Att jag kan om jag vill, vara kvar i Bremen och plugga till sjuksköterska och flyga hem under de perioder jag måste vara på plats! Jippiieeee! Måste bara ta reda på om jag får studera i Sverige om jag är skriven utomlands. Jag får det om jag befinner mig utomlands men det är ju skillnad på att vara skriven och befinna sig.

Fast först ska jag klara Matte A + B och Samhällskunskap A så jag ens är behörig!

Grått, trist väder fast hyfsat varmt

Passar ju bra så här dagen efter förlusten. Jag har varit (och är) duktig och har klivit upp tidigt och sitter och pluggar för fullt. Skall strax ta en dusch och lunchpaus sen fortsätter jag fram till det att jag måste åka till jobbet. Jobbar eftermiddag idag och slutar 23.00 och dag imorgon och börjar 07.00 så jag sover kvar på jobbet. Helt onödigt cykla hem och dit igen för att bara sova hemma 6-7 timmar. Hoppas det inte börjar regna bara, ser lite riskfyllt ut för det var soligt och blåare himmel när jag vaknade men det blir gråare och gråare hela tiden.

Nu är det fotbollsfritt i två dagar igen så då får man roa sig med Tour de France. Cykel är jag inte särskilt intresserad av men de båda kommentatorerna som Eurosport har, Roberto Vacchi och Anders Adamson är så roliga och intressanta att lyssna på så jag (om jag är hemma) alltid har det på i bakgrunden.




onsdag 7 juli 2010

Duktig bläckfisk och oj vad vi saknade Müller

Tyskland och Spanien är ingen bra kombination. För då vinner alltid Spanien ( i alla fall nu på senare tid). Och Müller saknade vi idag, och Özil visade åter igen att när det verkligen gäller, då sviker han. Alldeles för anonym i denna match, som han också varit i Werders viktiga matcher. Så nu blir det till att kriga hem bronset i detta VM också (och hoppas på att bläckfisken Paul tippar Tyskland som vinnare), då är ju Müller tillbaka igen. Uruguay - Tyskland i bronsmatchen på lördag och för första gången är Spanien i en VM-final och de möter Holland.

En jämn, "stängd" match mellan två bra lag som slutade 1-0 till Spanien och det var välförtjänt måste man säga. Men Tyskland faller verkligen med hedern i behåll. Detta unga lag var rätt uträknat hemma innan VM, sen vände det under VM (fast nu tar väl kritiken fart igen mot Löw som lämnde Kuranyi och Frings hemma trots protester) och man ska också komma ihåg att Neuer egentligen är tredje målvakt, första första målvakten tog livet av sig, nästa första målvakt Adler blev skadad, Ballack är skadad, Jansen var det kort innan.

Akvariet sålt!

Var nyss en tjej här och tittade, hon har betalat handpenning. Kommer på fredag eftermiddag och hämtar fisk och växter (jag jobbar em imorgon så då gick det ej) sen kommer hon på onsdagen veckan efter och hämtar resten (hon ska på semester därför delas leveransen).

Jävla jobb.....

Okej man ska vara tacksam man har ett. Men mitt suger just nu. Jag vill gå på Theos Dop - jag jobbar. Jag vill gå på SC Paderborn - Bayer 04 Leverkusen - jag jobbar. Jag vill gå på Forvever Young uppträdandet - jag jobbar.

SUCK - BLÄ - PEST - FAAAAAAN

Äcklet Mattias Flink släpps ut!

Bla bla bla han är inte farlig. Han dricker inte längre. Nä i fängelset nä! Vem fan vet om han håller sig från spriten när han kommer ut. Livstid är livstid men inte i mellanmjölkslandet Sverige inte. Fanskapet ska sitta i fängelse tills han ruttnar!

Han sköt ihjäl 7 helt oskyldiga människor som aldrig träffat honom förut. Jag kände en av dom. Min bror hade kunnat vara en av dom, han jobbade natt den natten som väktare men av ren tur korsades inte deras vägar. Jag hatar fanskapet och hoppas någon tar hand om honom på lämpligt sätt om 5 år när han kommer ut. Vem tänker på de sju anhörigas offer? De fick minsann livstid de.

Och för att toppa eländet har vi släppt ut Mats Alm idag med. Tjohej det är skoj i Falun idag......men han är i alla fall rätt ofarlig för allmänheten, desto värre för sina anhöriga men jag har inga planer på att bli anhörig till honom. Mattias Flink däremot är en tickande bomb.

Plugg

Efter att ha tillbringat förmiddagen och eftermiddagen i en mycket varm bil åkandes Djurås, Insjön, Borlänge så har jag bytt från Trochowski trikot till Podolski trikot inför matchen i kväll och sitter i soffan med datorn i knä och papper utspridda på soffan, bordet och golvet. Har alltså satt igång med min komplettering i kursen Omvårdnad. Kommer vara duktig fram till 20.00 då börjar fotbollssnacket och då tar jag paus. Ska försöka få klart allt idag men om inte har jag förmiddagen på mig imorgon och kvällen på fredag på mig. För jag vill helst slippa sitta med det i helgen.

Bläckfisken Paul har tippat Spanien som segare ikväll, vi får väl hoppas det är hans 20% fel då. Laget blir väl det vanliga men utan avstängde Müller. Istället tippar jag på att Kroos eller Trochowski kommer att spela från start. Jag hoppas så klart på Troche!

tisdag 6 juli 2010

Pyssel och städdag

Jag som skulle plugga......och även imorgon försvinner nästan hela dagen så plugga blir inatt och till helgen typ...

Började med att rensa ut mitt källarförråd och sedan fraktade vi bort alla sopsäckar med junk till soptippen. Hästgrejor har jag lagt ut på Tradera och det andra som såg okej ut kör vi upp till Loppisen imorgon. Sen var jag till skolan och jagade lärare så jag kunde få mina uppsatser. Fick tag på den ena i alla fall. Sen ner på stan och fråga när mina glasögon kunde tänkas vara klara, de var klara visade det sig, och sen köa i evigheter på banken för att kunna byta ut min internetdosa. Fick lite ekonomiska tips inför flytten också, som jag annars tänkt boka en tid för, så det var ju bra iof.

Sen bytte jag två böcker på Akademibokhandeln innan vi kunde åka hem igen. Sen har jag prismärkt grejor, lagt upp på Tradera och Blocket (akvariumet, inget som vill ha ett skitfint möbelakvarium superbilligt??). Därefter lagat mig mat så jag har för några dagar, letat lägenheter i Bremen (inte hittat någon som jag blev sugen på) samt färgat håret.

Och nu snart är det fotboll, Uruguay - Holland så som sagt, pluggandet skjuter vi lite på. Apråpå fotboll så startade Werder upp sin höstsäsong igår med träning. På torsdag åker de på första träningslägret till Nordeney. De nya träningskläderna är också lite invänjningsbehövliga..... de gråa shortsen är snygga men den gulgröna färgen på tröjorna? Njaeeee säger jag.

måndag 5 juli 2010

Nya matchtröjan är släppt



Man behöver nog vänja sig lite men den är bättre än förra årets. Inget hemskt organgetryck med nummer och namn på ryggen!

Målvakternas är dock hemsk tycker jag!

Nu är flyttdatum satt!

Idag släpptes spelplanen för Bundesliga och jag kunde definitivt boka färja, släpvagn och hotell. Naturligtvis lyckas Werder spela hemma mot Hamburg, årets match just den helgen! Klart ska vi gå, blir bara svårare få biljetter. Men vi kan ju båda beställa, Mareike och Monika beställer också extra. Bli av med extra biljetter är ju liksom inget problem alls!

Så den 23 september går båten från Göteborg. Sen hoppas jag verkligen att det blir en söndagsmatch och inte en fredagsmatch! Eftersom vi anländer på fredagsmorgonen klockan 09.00 i Kiel och är alltså i Bremen ca 11-12.00. Skulle de då spela på eftermiddagen blir det jäktigt att hinna med!

söndag 4 juli 2010

23 grader redan klockan 06.00

Det kommer bli en varm dag. Fast fram till 15.00 sitter jag i ett avkylt rum utan fönster...men kan ju gissa hur varmt det kommer vara i min lägenhet när jag kommer hem..

Sista kvartsfinalen igår blev även den en helt sjuk match! Paraguay pressade Spanien som tusan och Spanien såg länge helt rådlösa ut. Mållöst länge och först i slutminuterna blev det galet. Först en straff för Paraguay som de missade, sedan i samma minut en för Spanien, som de satte men den blåstes av och gick om och då missade de. Men någon minut efter gjorde David Villa 1-0 via stolpe, stolpe, stolpe in. Så semifinal 2 blir en kopia på EM-finalen Tyskland - Spanien. Dags för Tyskland att ta revansch! Spelar de som de gjort så här långt, och Spanien som de gjort då är det inga problem. Men nu måste tyskarna klara sig utan Thomas Müller men nu har ju tyskarna till skillnad mot Spanien mer än en målskytt. Även Lukas, Miro, Arne, Mesut och Cacau har träffat målet så här långt.

lördag 3 juli 2010

Tack Tyskland ♥♥♥

De gjorde som jag ville, vann klart utan nervspänning. Och bläckfisken Paul fortsätter tippa bra! Han har tippat alla Tysklands matcher rätt så här långt i VM och hade 80% rätt i EM2006.

Thomas Müller! Jag är helt kär i hur Thomas Müller spelar fotboll just nu. Visst har han varit bra under säsongen i Bayern, men inte så här bra. Men han gör som de flesta andra tyskar, spelar sisådär eller okay i sina klubblag och super i landslaget. Fick sitt andra gula kort i dagens match och är avstängd i semin.

4-0 på Argentina och Tyskland enkelt vidare. Nu väntar semifinal mot Paraguay eller Spanien (de spelar senare ikväll).

Klose gjorde sin 100 landskamp och firade med 2 mål. Nu är han en av två tyskar som gjort flest mål i VM, 14 stycken är han uppe i nu. Den andra är Gert Müller. Ett mål till och han är i delad skytteligaledning i hela VM. Ronaldo, Brasilien leder med 1 mål just nu. Och mer mål lär väl Klose göra på de två matcher han har kvar i VM.
Och min Poldi trikot fortsätter att föra lycka med sig. Enda missen idag var väl att Poldi inte fick göra ett mål då. Men det kan jag och tröjan leva med! ;)

fredag 2 juli 2010

Vilka kvartsfinaler!

Phuuu, helt slut. Först Holland som från underläge kämpade sig tillbaka och slog ut Brasilien. Sen Uruguay som också kämpade sig till oavgjort och får en straff mot sig i övertid på övertiden i förlängningen, men straffskytten missade (prickade ribban) och sen i straffläggningen så lyckades de slå in en straff mer än Ghana. Jag ville ha Uruguay och Holland vidare så jag är nöjd. Men imorgon behöver kvartarna inte alls bli så spännande tack! Tyskland får gärna stort och säkert skicka hem Guds Hand Maradona och när det gäller Paraguay - Spanien spelar det ingen större roll vem som vinner, gillar båda lagen.

Nu måste jag hoppa i säng, ska tjäna övertidspengar imorgon på ett dagpass.

torsdag 1 juli 2010

Min nya karriär

Har just sett på TV4 Nyheterna och än en gång fått bekräftat att jag valt helt rätt när det gäller chansen att få jobb framöver. Dessutom kommer det vara sådan brist att man troligen kommer kunna välja och vraka och lönehöjningar ser också ut att bli rätt hyfsade. Och jag vet ju också att det ser precis likadant ut i Tyskland. Så var jag än väljer att hamna till slut ser det lovande ut. Och dessutom med toppbetyg (i alla fall än så länge med mer än hälften av alla kurser klara) så är jag inte direkt orolig inför framtiden. Även om det fladdrar lite i magen att dra till Tyskland utan att ha ett jobb klart. Men jag är optimist, jag tror det löser sig!