måndag 28 februari 2011

Städa, städa, städa

Jag storstädar. Toaletten, min garderob i hallen, hallen och sovdelen i vardagsrummet är klara. Tog mig 3,5 timme. Sen tog jag bussen till stan, lämnade plasma (12,8 järnvärde) och sen S-bahn till Berliner Freiheit (köpcentrum). Jag ville hitta ett par till panelgardiner. Jag har ju bara ett par och tycker det är snyggare med två. Men hittade inga där. S-Bahn tillbaka till stan, in på de två stora galleriorna där men nä. Alla andra sorter men inga panelgardiner. Är nog inte modernt här. Så jag köpte tyg istället så får jag sy mig ett par. Tvättat har jag också hunnit med under tiden.

Har nyss kommit hem (det tar tid fara från ena sidan av stan och tillbaka och sen hem). Nu ska jag äta, sen läsa ut min bok så städa vidare gör jag imorgon.

Nu väntar 7 dagars jobb i rad, men också en massa annat kul som TV-inspelningar och sånt. I överhuvudtaget är mars kul. Två TV-inspelningar (sammanlagt 3-4 dagar), musical i Hamburg 2 dagar, sen Sverige 6 dagar. En del extra ledigt (övertid som jag tar ut) samt så klart en massa fotboll.

Matchen igår ja....alltså jag säger det igen. Man ska inte ha svagt hjärta och vara Werder-supporter. Kvittering i 92:a minuten. Igen... Fast eftersom de låg under med 2-0 så kändes ju 2-2 som en seger. Men vi behöver 3 poäng killar! Det är dags vakna lite tidigare under matcherna. Får vi en vinst på söndag tack. Skulle passa bra eftersom ZDF filmar oss också. Blir ju roligare TV om vi jublar istället för surar.

lördag 26 februari 2011

Nödpaket

Fick ett nödpaket mot det mesta nyss av Benni och Mareike som är på väg till U23-matchen...vad är en match på Platz 11 i sol och värme.....;)

Paketet innehöll:

Tee - hjälper mot halsont
Hönssoppa - hjälper mot förkylning

Salta pinnar - hjälper mot magont

Banan - hjälper mot diarré

Godisbit - hjälper alltid

Kinderägg - hjälper mot allt

och så ett krya på dig kort och en Werder-klubba!


Dom är dom bästa! :D

Fått ett brev

från Sverige. Om min framtida pension. Jag får den inte automatiskt om jag bor utomlands när jag tänker gå i pension utan måste söka den. Och det var väl snällt att upplysa mig om det. Dessutom som sidospår kan jag konstatera att jag kommer leva gott på min pension här! Den allmänna är redan högre än min nuvarande lön som jag mycket väl klarar mig på. Till det har jag en privat pensionsförsäkring + någon extra som mina jobb betalat in på. Kommer inte gå någon kris på mig inte!

Men i alla fall. All information kom på jättemånga språk. Några kunde jag inte ens identifiera. Men jag måste säga, jag saknade informationen på just svenska.......jag menar visst som utlandssvensk kanske man förväntas kunna engelska i alla fall och troligen också landets språk. Men varför bara avskaffa den svenska informationen sådär? Jag menar tex i Spanien finns ju många svenskar som bor i svenskkolonier och varken kan eller behöver kunna ett enda ord på spanska. Men då kanske myndigheten tycker de ska klara engelskan kanske....

Jag tyckte i alla fall det var lite konstigt.

För tidigt

Märks jag inte är van vara sjuk. Cyklade till jobbet men märkte redan ungefär i mitten av cykelturen att det nog inte var en helt bra idé. Jag är ju dessutom inte van vid ett jobb som kräver rätt mycket kroppsarbete, vara halvrisig och sitta och prata i telefon är något helt annat än att vara halvrisig och tvätta och klä på folk, bädda sängar osv. Men jag bet ihop till 09.30. Då var alla utom en uppe och påklädda. Imorgon är de fyra stycken för en går med och lär sig, med det är hennes fjärde gång så hon kan jobba själv imorgon så jag blir hemma då med. Sen är jag ledig på måndag. Och det vore väl fasen om jag inte är frisk på tisdag.

Än så länge är det "bara" så att jag mår jätteilla och kallsvettas. Mer behöver det inte bli heller tack!

Jag som ville gå och se U23 idag. Solen skiner, det är över 10 grader varmt. Men imorgon kväll går jag och ser proffsen. Dels för att jag har en mycket dyr sitsplatsbiljett (vilket ju iof är bra, det är ju inte ansträngade att sitta) och dels för att de spelar mot mitt andra favoritlag i ligan, Leverkusen. Och till 17.30 imorgon borde jag klara av 2 timmars sittande i friska luften.

fredag 25 februari 2011

24 timmar

Otroligt vilken skillnad 24 timmar kan göra. Igår vid den här tiden var jag jättesjuk. Idag känner jag mig som vanligt, om än lite darrig på benen men det beror säkert på att jag inte ätit ordentligt. Idag ska jag dock på eftermiddagen äta ett normalt mål mat.

Sol och varmt här vi här nu också så jag går till träningen klockan 15.00 och tittar. Frisk luft är säkert bra. Men för övrigt kommer jag ta det lugnt. Egentligen har jag en lång lista med saker att göra inför inspelningarna nästa vecka och veckan därpå (först ZDF sen RTL), båda har ju sagt de troligen vill filma lite i min lgh. Och då måste den ju vara städad! Men jag är ledig även på måndag så jag spar det till då. Jag tror jag trots allt inte ska överdriva idag. Men jag kommer att jobba i helgen.

Ville ju egentligen lämna plasma idag med men även det får jag hoppa över. Gör det på måndag också.

torsdag 24 februari 2011

Bättre

men långt ifrån bra. Ätit 2 knäckebrödsmackor, en halv banan och en blåbärsyoghurt och det har gått bra. Imorse åt jag en banan och drack en activiadryckyoghurt. Har sen jag fick det sista i magen, inte lika ont i den i alla fall.

Måste gå till affären och köpa CocaCola (ska dricka den avslagen, brukar ju hjälpa) och mer blåbärsyoghurt. Men trots jag har mindre än 100 m, så känns sträckan oändligt lång. Ännu värre känns det att ställa sig och koka ris. Tror jag ska kolla i affären, finns säkert ris man kan göra i mikron. Jag vet det finns ris som tex curryris, afrikansktkryddat ris men jag vill ju ha bara ris. Annars blir det nog för roligt här....:(

Har sovit till och från 2-3 gånger och det känns lite bättre. Så snart kan jag nog motivera mig gå iväg. Före 18.50 måste jag gå i alla fall (då börjar fotbollen på TV).

Sjuk

Bläää jag som nästan aldrig är så sjuk jag inte kan jobba. Iof har jag jobbat halva dagen idag. Vaknade flera gånger under natten och mådde illa och gick på toa men det kom inget. Sen när jag måste gå upp satte det igång. Men jag har alldeles för mycket samvete att ringa mig sjuk 1 timme innan jag ska jobba, speciellt när man jobbar dag. Så jag cyklade dit, men sa att jag gör min grupp, ser till de kommer ur sängen, får på sig kläder och frukost sen åker jag hem.

Tyvärr blev det värre, fick göra en boende, springa på toaletten osv. När jag nästan kräkts på en gav jag upp (har dock lyckats slippa kräkas än men det var nära!). Men då hade jag bara en kvar så det blev inte så hemskt för de andra.

Nu ligger jag i sängen, ska ta igen ett par timmars sömn och så hoppas jag att det går över på 24 timmar. Det gör det ju normalt. Jag undrar om det var något jag åt igår. Men jag kan inte komma på vad. För jag har inte feber, har inte ont i kroppen eller nått. Mår bara illa och måste kuta på toa hela tiden.

Bayern vann förresten igår. Jag slog av TV:n i 70:e minuten, då var jag så trött. Men i 90:e minuten gjorde Gomez mål och nu ser det riktigt bra ut, då de i returen ju spelar hemma.

Werder tränar idag klockan 15.00 också men jag ska inte dit. Ska hålla mig i sängen idag även om jag känner mig bättre senare.

Ikväll är det Europa League. Jag väljer matchen med Bayer Leverkusen (Schalke spelar också).

onsdag 23 februari 2011

CL-kväll

Bayern München mot Inter, eller tvärtom då Bayern spelar borta. Repris på finalen från förra året alltså. Eftersom jag internationellt självklart håller på tyska lag, hoppas jag Bayern vinner. Dessutom visas matchen på en kanal som jag har! Bara det är ju ett plus som heter duga. Jag skulle så gärna vilja ha en påse smågodis till matchen. Finns bara äckligt godis i affären (vilket ju är bra iof) eller chips. Inte ens popcorn har dom ju.....

Hoppas jag orkar se klart matchen bara. Men jag jobbar å andra sidan bara imorgon, har sedan en dag ledig, jobbar helgen och en ledig dag igen. Så det borde gå även om det blir lite sent idag.

På hemvägen stannade jag vid Apoteket och köpte de där järnkapslarna. Smidigt, då man bara ska ta 1 om dagen. Gäller bara planera lite då man ska ta den 2 timmar före eller efter en måltid. Men jag är räknat ut att vid 8-tiden (när jag jobbar alltså) är en perfekt tid. Jag äter ju frukost vid halv sex och en macka på jobbet oftast runt 11-tiden.

tisdag 22 februari 2011

Jag ska få träffa Basti!

Haha, ni vet ju jag hoppades på att få besöka den där VIP-Logen snart så kanske Basti skulle komma förbi. Nu spelar det ingen roll, för jag kommer helt säkert att få träffa honom.

En av TV-kanalerna som vill filma mig har ordnat en personlig Stadionrundvandring och en träff med honom. :)

När säger jag inte, men jag lovar tala om när det är filmat!

Soligt och träning

Det är kallt här (eller ja för oss i alla fall, -1 till -2 grader) men soligt. Så när vi idag fick höra de skulle ha en extra träning klockan 15.00 gick vi dit. Tyvärr tränade den halvan som gör att åskådarna måste stå i skuggan för att se bra...men eftersom det inte blåser idag, var det inte så värst kallt trots allt. Jämför man med igår, då det var varmare men blåst var det betydligt skönare idag.

Ska vara kallt och soligt även imorgon, sen ska det långsamt bli varmare. Skönt!

Igår var inte min dag. Först skulle jag handla men måste först ta ut pengar. Men nääää, automaten var trasig och skulle repareras. Då tänkte jag okej, jag åker och lämnar plasma först då. Men inte heller det gick. Kom dit och fick veta att mitt järnvärde var för lågt. Konstigt för snabbprovet visade sist 12,8 men blodprovet de tog (gör de vid varje 5:e donation) hade visat för låg och då måste man vänta en vecka. Alltså först idag kunde jag lämna. Men jag orkade inte åka dit idag, gick hellre och kollade på träningen. Går på fredag istället då är jag ledig.

Mareike har precis som mig dåligt järnvärde och hon hade köpt kapslar med järn på Apoteket och hade igår när hon lämnade 14,8! Nu kan jag ju inte svälja, men det fina med dessa är att det står på förpackningen om man inte kan det, så kan man ta isär kapseln och svälja de små kulorna som är inuti (och de är verkligen små, sisådär 1mm eller så). Jag ska få namnet på kapslarna av henne så ska jag åka och handla de imorgon.

måndag 21 februari 2011

söndag 20 februari 2011

Igår och idag

Gårdagen pratar vi inte vidare om. Det var som i Köln. Det räcker med att säga det.

Idag har jag jobbat, var rätt lugnt. Sen har jag bara slappat på soffan. Det var iof soligt här men det blåser en mycket kall nordanvind, även om termometer inte säger mer än runt nollan är det iskallt ute så trots solen fanns ingen lust att göra något inomhus.

Jobbar även måndag-torsdag innan jag får en ledig dag. Imorgon ska jag iväg och lämna plasma också efter jobbet. I övrigt beror på det vädret vad jag hittar på. Enligt wetter.de ska det från imorgon och till på onsdag vara soligt men kallt. -8 grader, men upplevs (pga vinden) som -15 till -18. Satan, det blir kallt det när man ska cykla till jobbet! Fast sen vänder det, på torsdag ska det vara 3 grader varmt och sol och på fredag sol och 7 grader varmt (längre kan jag inte se).

lördag 19 februari 2011

Hamburg

Idag bär det av till Hamburg. Werder måste vinna! Annars börjar det se riktigt mörkt ut. Tyvärr kommer inte Pizarro att kunna spela. Så nu är det dags för svenska Denni att börja göra mål här också. Och vår supertalang från Österrike har ännu mer press på sig att börja göra mål.

Jag har lyckats gå upp en timme för tidigt...:), jaja ingen katastrof, då behöver jag inte fundera på om jag har tid att duscha eller inte. Ska möta Birte vid Bahnhof 11.15 och så kommer Monika med tåget 11.26. Vi tar 11.33 tåget till Hamburg. Mareike åker typ nu, hon ska träffa en kompis där först. Henne lär vi träffa först vid Stadion, då vi kommer att direkt från tåget, fösas in i speciella S-bahn tåg och sedan vidare in i bussar. Allt för att HSV-fans och Bremen-fans inte ska träffa på varandra. Efter matchen blir det likadant. Mig gör det inget, det betyder vi slipper den långa promenaden från S-bahn stationen till Stadion. Den är låååång.

fredag 18 februari 2011

VIP-Loge?

Hehe det har sina fördelar vara omtyckt på jobbet. Min Mentor är tillbaka, hon har ju varit på ett annat ställe men är nu tillbaka. Även hon anser visst att jag är något speciellt på jobbet och tycker jag är så duktig och flitig. Jag förstår inte riktigt varför, jag gör ju "bara" vad de säger åt mig att göra. Säger de att jag ska väga den och den och den, gör jag det. Har jag som "min" grupp nr 2, gör jag allt med de, dvs gåträning, morgonhjälp, toaletthjälp när det behövs, nagelvård osv osv. Tydligen gör inte alla så, finns en del slöa element..... igår till exempel. Jag lade tre stycken i säng och var med en på toa. Vad gjorde de andra två under tiden? Stod ute och rökte! Sen kom de in, den ena möttes av en boende som ville i säng. Jag slutar nu sa hon och gick. Klockan var då 13.15! Vi slutar 13.30!! Sånt gör mig så sur! Den andra satte sig och signerade akter. I köket satt flera som ville i säng eller in på sina rum. Sånt gör man först, innan man sätter sig med pappersjobbet (hon jobbar dessutom 1 timme längre än oss, då det var fackkraften, alltså den ansvariga det skiftet). Är man så slö ska man inte jobba inom vården, det är min åsikt!

Men hur som helst, så berömde hon (min Mentor alltså) mig idag så det blev nästan pinsamt, först inför vår chef, sen berömde chefen mig inför henne, och sen hon igen inför en av de som jobbar natt. Sen frågade hon om jag någon gång ville följa med henne i en VIP-Loge i Weserstadion. Hon är nämligen granne med Hr Fischer (högsta chefen hos Werder Bremen) och emellanåt är hon i hans loge. Klart jag vill! Coolt! En gång vill man ju gärna vara i en VIP-Loge och prova. Dessutom hälsar alltid spelarna på där också...;) Hoppas det blir snart, de som är skadade måste alltid förbi där och än så länge är ju Basti skadad....bland de som spelat, väljs ett par ut som tittar förbi efter matchen.

Fått marsschemat idag också. Fick alla dagar ledigt som jag ville :), fördelen med att chefen gillar dig. Hon kom idag och sa, nu är schemat klart, var snäll och titta att jag fått med alla dagar så som du ville innan jag lämnar ut det. Men det var helt rätt. :)

Jobbar kväll

Ska om ca 30 minuter cykla till jobbet. Kallt här idag, bara 2 grader varmt. Och imorgon i Hamburg ska det vara -2 grader, dock med sol. Blir till att klä på sig. Jobbigt bara att det då blir varmt på tåget-spårvagnen-bussen och man kommer fram svettig och blöt och så fryser man extra bara för det. Jag vill ha vååååååår!

Har sovit ut idag, städat och nyss ätit lunch. Hoppas på en lugn kväll på jobbet, alla säger ju att jobba kväll är så slött. De tre kvällspass jag gjort innan detta, har varit allt annat än lugna och slöa! Så idag kan de ju få bevisa att det var undantagen....

torsdag 17 februari 2011

Piano

Ikväll ska vi till Piano och sätta sprätt på de 50 Euro som Mareike fick för att hon värvade mig till att lämna plasma. Vi ska såklart käka deras berömda Rollos. Men nu måste jag först ta bussen in till stan och hämta ut min biljett till Gladbach-matchen. För Piano ligger inte inne i stan, utan i kvarteret Viertel.

Vi passar på idag, för jag jobbar kväll imorgon. Är visserligen ledig på lördag men eftersom vi ska ta tåget tidigt till Hamburg så tyckte vi att det passade bättre idag ändå.

onsdag 16 februari 2011

Fin eftermiddag

Solen kom fram och det var härligt när jag cyklade hem. Redan igår sa jag att jag idag gärna hade gått och sett en träning men på hemsidan stod att det var träning kl 10.00. Därför blev jag lite förvånad när jag cyklade hem och såg att flera spelare åkte ner mot Stadion. Tränar de kl 15.00 kommer de alltid runt 14-tiden och precis då åker jag ju förbi. Så jag fortsatte hem och kollade om de kanske skulle träna mer. Men det stod inget. Men eftersom det var så härligt väder så cyklade jag iväg strax efter 15.00 och tänkte jag testar väl.

Och jodå, nog tränade de. Iof inte alla, var bara 14 st där och de var också uppdelade i offensiva och defensiva spelare. Men kul träning, roliga övningar och spelarna var på gott humör och skämtade med varandra. Jag hade tagit med mig min Prödl matchtröja för jag tänkte, om det inte står på nätet att det är träning kanske inte så många är där. Och det stämde, var ca 20 pers där. Benni kom strax efter mig och Mareike en kvart senare. Jag hade SMS:at Mareike och frågat om hon visste om det var träning, så även de chansade.

I alla fall så fick jag min autograf och eftersom vädret var så härligt satte vi oss vid parkeringsplatsen för Mareike ville veta vilken bil Denni hade av alla Werderbilar så vi satt där och skrev upp alla spelare och deras reg nr. Men naturligvis kom ingen Denni. När det gått 1 timme och solen var borta och det var kallt fattades fortfarande Denni och Clemens. Eftersom det var så få spelare där så kommer vi hur som helst göra om det någon dag så vi får allas och då får vi hoppas han är lite snabbare...

Men det var rätt underhållande att sitta där. En av U23-spelarna kom joggande i jeans från Platz 11, över parkeringsplatsen och trappan upp till Osterdeich. Efter ett tag, kom han springade tillbaka därifrån. Inte vet jag om han hade glömt något hemma och sprang och hämtade det...:), eller Basti Prödl som satte sig inne i bagageutrymmet på sin bil och kramade på sin hundvalp. Tyvärr hann han halvt kliva ur innan Mareike hunnit ta ett kort...annars hade det blivit Dagens Foto!

tisdag 15 februari 2011

Kokowääh

Så hette filmen som vi precis har varit och sett. En tysk film som var jättebra. 24 februari kommer en till tysk film vi ska se; Der ganz große Traum, en film som är baserad på en sann historia om hur fotbollen kom till Tyskand. Tur det är billigt att gå på bio här, 6,50 euro betalade jag, alltså mindre än 65 kronor. Var och lämnade plasma innan och tjänade 23 euro så jag gick plus!

Ska försöka lägga mig tidigt idag, fy vad trött jag var imorse när klockan ringde. Och seg var det att cykla i regn och motvind också. Men det slutade regna under dagen så hem hade jag uppehåll och medvind.

Ville egentligen titta på lite träning imorgon, men de tränar tyvärr klockan 10.00. Få hoppas på torsdag istället. Missar ju avslutningsträningen då jag jobbar kväll på fredag.

måndag 14 februari 2011

Bara 1-1

Tyvärr bara oavgjort i det lilla derbyt. Nu inte bara kämpade Werderspelarna, de spelade FOTBOLL också, vacker fotboll. Och var sååååå värda en seger. Stadion kokade hela matchen, spelarna med och så slutar det som vanligt (lite för mycket denna säsong) med felaktiga domarslut. Bittert. Tyvärr vann Köln så de gick om oss, nu ligger vi på 14:e plats. Och har två svåra matcher framför oss, Hamburg och Leverkusen.

Idag har jag jobbat, med Gifty (vi jobbar ända till torsdag ihop) så det var riktigt roligt, klara i bra tid blev vi också. Nu har jag precis ätit, beställt biljett till matchen mot Schalke (9 april) och ska nu duscha och sen iväg och handla. Efter det ska jag skriva ihop en uppsägning till Sky och föra över pengar till mitt svenska konto. Flygbiljetterna kommer att betalas därifrån + att jag behöver lite pengar där när jag är i Sverige.

I övrigt blir det lugnt tror jag.

söndag 13 februari 2011

Biljetter bokade

Jag flyger från Hamburg med Air France den 17 mars klockan 17.45 mellanlandar i Paris och är på Arlanda 22.45. Eftersom det i det eminenta Sverige då inte längre går att ta sig till Falun hoppas jag på att någon vänlig själ hämtar mig i bil på Arlanda då....

Hem flyger jag direkt till Bremen med KLM den 23 mars 13.20 från Arlanda mellanlandar i Holland och är hemma i Bremen 17.35.
Jag hade ju velat flyga direkt men de dagarna det tog att få klart från jobbet att jag fick några dagar extra ledigt, så tog de biljetterna tydligen slut. Nu har jag ändå tur, har bara runt 1 timmes väntetid på varje mellanlandning så det går ju. Dessutom kan jag ju nu då hur som helst (hit går det inga direktflyg från Arlanda) flyga till Bremen och slipper då 1 timmes tågresa mellan Hamburg - Bremen.

Snö igen...

Suck. Jag som hade hoppats vi fått det sista för denna vinter. Okej, det är inte mycket som ligger, någon mm bara men det är vitt och halkigt. Igår i Rostock hade vi sol och fint väder men vi fick rapporter om att det snöade i Bremen. När vi kom hit runt halv tio på kvällen hade snöandet gått över till regn så jag hade ju hoppats det skulle vara bart idag. Men troligen har det varit kallt under natten och regnet har gått över till snö.

I alla fall hade vi jättekul i Rostock trots förlust för U23:orna. Men annat hade man inte väntat, Hansa Rostock ligger tvåa och har chans att gå upp i 2 Bundesliga. Werder Bremen II ligger näst sist. Resultatet blev "bara" 2-0 och det kan vi tacka Felix Wiedwald för. Han gjorde flera bra räddningar och flera gånger var Hansa Rostock spelare ensamma med honom utan resultat. Dessutom är det lite surt att båda målen kom till på onödigt sätt. Dumma bakåtpassningar.

Vi var en rolig liten grupp som reste och på vägen tillbaka när vi var lite lagom trötta så underhöll vi hela vår tågvagn tror jag. Det var jag, Benni, Mareike, Katja och Lukas. Lukas har jag träffat förut lite snabbt vid matcher men inte förut direkt lärt känna honom. Vilken rolig prick! Jag skrattade så jag fick ont i magen när han höll i gång som värst.

Idag är det mininordderby, Werder - Hannover. Här i veckan har Ultras mellan Werder och Hannover rykt ihop på en tågstation någonstans i buschen när båda lägren var på väg hem från bortamatcher och därför är det idag en "högriskmatch" alltså det kommer att vimla av poliser precis som när det är det stora nordderbyt mot Hamburg. Annars kommer nämligen Bremen och Hannoverfans mycket bra överens då vi har vår gemensamma fiende Hamburg. Alex som bor närmast stadion har rapporterat att de första polisbilarna redan rullar runt där. Nu behöver man som "normal" fan inte vara rädd, de där grupperna bråkar bara internt.
Vi blev varnade av polisen igår med i Rostock att inte bära Werderkläder så det syntes när vi åkte S-bahn och så men det var inga problem. Någon av oss hade ju tex en jacka med märke på och det kunde man ju inte gömma. Nu hjälpte det säkert att Rostock vann också. Var samma när vi bytte tåg i Hamburg med. De spelade ju borta och deras fans skulle med det tåg vi klev av så redan där klädde man sig så att det inte syntes man kom från Bremen.

Innan matchen idag är vi ett gäng (riktigt vilka som kommer i slutändan vet jag inte) som ska träffas på Scharfrichter, ett ställe man kan äta currywurst på. Finns visst 80 olika grader av starkhet på korven där. Benni tror jag är på grad 6 eller så och har som mål nå 8 eller kanske möjligen 10. Och då är det starkt! Hur någon kan äta starkare förstår vi inte men tydligen finns det folk som gjort det. För då får man en mässingsplatta med sitt namn på uppsatt på väggen på stället.
Nu ska jag leta billiga flygbiljetter och se till att boka också!

fredag 11 februari 2011

12,8

Mitt järnvärde stiger sakta men säkert! Idag var min fjärde gång, då får man 20 Euro extra. Så för ca 1 timmes tid fick jag idag 38 Euro. Sammanlagt har jag tjänat: 97 Euro. Nästan tusen kronor alltså.

Sen var vi in till Saturn idag. Helt snurrigt är det. Jag måste säga upp avtalet och min hyresvärd måste intyga vi inte har Kabel Deutschland i huset. Mitt avtal har inget med kabel att göra alls, utan det handlar om en parabol som inte monterats. Fattar nada. Men jaja, vi skriver väl ihop nått då, skickar med mailet där min hyresvärd skriver han beställt Kabel (om det sen räcker att de ska fatta det just nu inte finns undrar man ju iof....) och ser vad som händer.

Som sagt, imorgon är vi hela dagen i Rostock. Åker härifrån vid 8-tiden på morgonen och kommer hem vid halv tio på kvällen.

Förresten fick jag ledigt 21-23 mars (men bara om jag looooovade att komma tillbaka. Vehe dig om du hittar på nått "dumt" när du är där sa min chef...;) )så jag är i Sverige 17-23 eller 17-22. Går flyget sent åker jag den 22:a eftersom jag måste gå upp 05.00 de dagar jag jobbar. Ska nu kolla lite biljetter och boka dessa också. Så hoppas vi snöovädret ni tydligen har, är det sista för denna vinter!

torsdag 10 februari 2011

Nyss hemma!

Efter träningen, som var en av de trivsammaste denna vinter. Varmt, ingen risk att man frös, roliga övningar, lagom mycket folk. Mareike blev intervjuad av lokal-TV (sänds imorgon 17.30). Efter träningen gick vi hem till henne, vi försökte ringa Sky och få de fatta problemet men det gick sådär så imorgon efter att vi lämnat plasma, åker vi till Saturn (där jag köpte abonnemanget) och pratar med deras Sky-representant.

Jag menar och Sky inte uppfyllt sin del av avtalet, kan det ju inte vara ett giltigt avtal? Det är just det, de har svårt att förstå på något vänster...

Sen var vi och handlade och lagade mat. Fast vi fick ju lov vänta in Benni (som skrev prov på Uni) så först nu är jag hemma.

Som sagt, imorgon plasma och in till stan. På lördag är vi hela dagen ett helt gäng i Rostock (tar 4 timmar med tåg härifrån) och tittar på Werders Amatörer. På söndagen är det proffsens tur att spela och såklart är vi där med! Fast då är det hemmamatch så det är inte så långt. Helgen därpå åker vi fyra tjejer till Hamburg och ser proffsen i Nordderbyt. Sen är det hemma match igen...:) mycket fotboll är det. Däremellan spelar ju U23 också. Fast jag tror de spelar på lördagen och då är vi ju i Hamburg.

Enligt rykten här i tidningar så ska Basti förlänga sitt kontrakt (båda parter vill så det är en "formsak" men man vet ju aldrig....) och det ska undertecknas i nästa vecka. Så håll tummarna! Jag har inte sett honom på hela tiden då han varit skadad och han lär inte vara tillbaka än på ett par månader.

Kort inlägg

har inte tid att skriva så mycket nu, ska strax iväg med Mareike och kolla på träningen och måste innan svara på ett viktigt mail. Kommer mer senare ikväll.

tisdag 8 februari 2011

Lista

Jobbat - check!
Duschat - check!
Ätit - check!
Tränat - check! (1 mils cykling/dag får räcka faktiskt!)
Lämna Plasma - på väg!
Hämta Leverkusen-biljetten - efter Plasman!
Gå på stan - om lusten finns där efter att jag varit på Posten. Jo här existerar faktiskt Posten fortfarande. Dessutom rätt bra, lördagsutdelning och allt har dom.

See you all later! :)

måndag 7 februari 2011

Oändligt omtyckt!

Japp, det är jag. I alla fall på mitt jobb :). Anhöriga, boende och arbetskamrater har bara sagt bra saker om mig och enligt chefen är det som om jag jobbat där sen de startade upp stället för ett år sedan, inte bara drygt 3 månader. Sen finns det en och annan kunskapslucka men som chefen sa, det är inte ditt fel. Din inarbetning blev ju helt fel. Man får nämligen alltid två mentorer som man ska jobba med och som ska hålla lite extra koll på en i början och visa allt.

Det var bara det att den ena hon blev efter 3 pass sjuk, långtidssjuk och sen slutade hon (fast hon kommer tillbaka igen 15 februari, det andra stället var visst inte bättre) och den andra, tillika chefen, hann jag jobba två veckor med sen lyckades hon få diskbrock. Så var hon också borta. Men jag ska nu få lite extra utbildning och sen är allt super.

Det kommer bli stora omändringar på jobbet från 1 mars, eftersom vårt boende är egentligen i två delar. En del med stationärvård (som ett vanligt äldreboende) och en del med servicevåningar som kallas ambulant vårdande (som är ungefär som ett serviceboende). Nu har allt varit mixat, man har haft boende på båda ställerna att hjälpa och man har sprungit emellan. Men det måste delas, eftersom lagarna här i Tyskland är olika för de olika inriktningarna och även hur kostnaderna fördelas osv. Det gör det blir mer renodlat och jag tror det blir bättre. Nu är det smått kaotiskt när man måste gå emellan. Jag kommer "stationeras" på bottenvåningen i den stationära delen, med huvudsak förmiddagar (vi måste göra någon kväll då och då så vi vet hur det fungerar) och kommer mest att jobba med en tjej från Ghana, som heter Gifty. Har jobbat de senaste två veckorna med henne och hon och jag kommer superbra överens så vi båda jublade på Teamsittningen när vi fick höra "våra" platser.

Just nu saknar vi 4 tjänster, bland de som här kallas fackkraft (motsvarande sjuksköterska ungefär), problemet är, det är brist på sådana i Tyskland och smått omöjligt att få tag på sådana, för under ett par år fanns ingen sån utbildning då man gjorde om systemet. Min chef frågade idag varför jag inte tagit reda på hur min utbildning egentligen värderas i Tyskland (finns ingen direkt motsvarade ju) och om det kanske var så jag "bara" behöver komplettera med ett års studier och då är jag också fackkraft (vad här egentligen är en treårsutbildning). För som hon sa, du har ju kunskaperna det är ju dumt att inte utnyttja det! Hon hade någon bra kontakt på arbetsförmedlingen här i landet och skulle kolla upp hur vi måste göra. För som hon sa, skulle du sluta skulle du lämna ett oerhört stort hål efter dig och var alla som dig, vore mitt jobb superenkelt och jag kunde koncentrera mig på viktigare saker. Antar man får ta det som bra betyg? :D

Så vi får se, kanske på snåriga vägar blir jag ändå något likande sjuksköterska i Sverige. Då får jag väl motsvarande problem som jag har här just nu. Jag har en bra utbildning det är bara det ingen vet hur de ska värdera den för den finns inte i Tyskland. Då - om det funkar - har jag en bra utbildning här i Tyskland som Sverige säkert inte vet hur de ska värdera, för motsvarade titel och utbildning finns inte i Sverige.

Vi pratade mycket som ni ser, och hade ju teamsittning innan så jag glömde fråga om jag kan få tre dagar komp i mars efter min semester, isåfall kan jag vara i Falun på besök i 6 dagar istället för 3 dagar. Så jag ska höra med henne imorgon (måste ju boka biljetter snart) så; Mamma och Pappa jag har ledigt på onsdag, vi Skypar då på eftermiddagen/kvällen och då ger jag besked om när och hur jag kommer på besök!

söndag 6 februari 2011

Söndag

Kunde inte hitta på någon annan rubrik...eftersom igår var en rätt aktiv dag (eller naja, jag gjorde väl inte så mycket mer än att titta på diverse saker) så har jag idag en rätt oaktiv dag. Eller jag har ju jobbat, rejält dessutom. Vi hade en inkräktare på jobbet så hon som mötte honom när han kom ut från ett av de boendes rum och såg honom bra och även frågade vad han gjorde där (mig sprang han bara förbi på sin väg ut från stället, så med mig nöjde det sig med ett telefonförhör), måste åka med Polisen och titta på foton så vi var två som fick lov att göra jobb som tre normalt gör. Tack och lov var det helg = inga läkarsamtal eller läkarbesök, vilket gör att sjuksköterskan kan hjälpa till mer i omvårdnaden. Var klar med sista boende strax efter 10.00 för frukost och det är bra jobbat det!

Har precis ätit fläskfile, tortellini med svamp och en god sallad. Proppmätt och belåten ska jag nu se skidskyttet. Har tidigare sett skidflygningen från Oberstdorf. Höjdpunkten idag Hamburgsderbyt mellan HSV - St Pauli blev ju inställt! Det regnade så mycket i Hamburg igår att planen är ospelbar. Nytt speldatum kommer i veckan. Så om Werder är på plats 13 eller 14 måste vi vänta och se. Just nu är de i alla fall på nr 13.

Imorgon blir en lång dag på jobbet. Först jobbar jag som vanligt, sen har vi teamsittning och efter det har jag ett samtal inbokat med arbetsledaren. Jag är ju provanställd och i mitten av provanställningen ska man ha ett samtal och stämma av. Vi får väl se om jag har jobbet kvar.....;):D.

lördag 5 februari 2011

Melodifestivalen del 1

Dilba - Try Again; fartig trevlig låt som säkert går direkt till Globen (säger jag utan att ha hört de andra sju då!)

Swingfly - Me and my drum; Alltså rap är inte min grej. Även om det har inte var helt hemskt, gick att lyssna på. Allt tack vare melodislingan artisten inte själv sjunger! Kanske Andra Chansen, beror på de andra.

Jenny Silver - Something in your eyes; Trevlig poplåt med Abba-inslag (och det funkar ju jämt). Kommer högt. Jag är helt säker Danny kommer till Globen och om jag har rätt slåss denna med Dilba om plats 2 från denna final.

Jonas Mattsson - On my own; Näääää, det här var inget nytt eller sticker ut, och han är inte snygg nog för att bli flickidol heller!

Le Kid - Oh my god; Ja kan man ju säga, Oh my God! Sånt kan vi inte skicka till Düsseldorf!

Rasmus Viberg - Social Butterfly; Se Jonas Mattsson!

Pernilla Andersson - Desperados; Var ju trevligt hon sjöng på svenska (fast varför är titeln då på engelska??) men det var väl allt som var trevligt med detta bidrag också.

Danny - In the Club; Tyvärr lär den här gå vidare. Jag förstår han behövde flyga in Britney Spears koreogafer eller vad det var. Men han lär få massa unga tjejröster.

Mitt tips Globen: Danny och Jenny Silver
Andra Chansen: Dilba och Swingfly
Dock kan Dilba och Jenny byta plats också tror jag.

Skitväder och fotboll

Jäklar vad det har stormat idag! Och regnat. Fast det regnade mindre än igår. Fast eftersom det stormade lika mycket, så blev man i alla fall rejält blöt.

Direkt efter jobbet cyklade jag till Platz 11 där jag träffade Katja, Benni och Monika. Tillsammans såg vi U23 spela mot Rot-Weiss Erfurt. Tyvärr förlorande Werder med 1-2, fast de hade mer chanser och spelade bättre. Men våra bästa U23 målvakter Sebastian Mielitz och Felix Wiedwald, var ju i Mainz (eftersom Wiese är avstängd) så det var U23:s tredje målis som stod i mål.

Direkt efter den matchen såg vi proffsen spela borta mot Mainz. Vi såg matchen i Vereinshemmet (som ligger inne på Platz 11), där var även Alex med och tittade. Werder var betydligt bättre de första 10 minuterna. Sen i 13:e minuten gjorde Mainz 1-0 och då tog de över. Men Werder hade flera chanser, Mainz med men som sagt, målvakter är väl det enda Werder har hur många bra som helst av och Miele spelade super. Så det såg ut som om vi skulle förlora med det trista 1-0 men i 92:a (varför de alltid ska vänta så länge kan man ju fråga sig!) lyckades Pizarro göra mål och matchen slutade 1-1. Dessutom förlorade en del lag som låg före oss, och det är poängmässigt jämt, så nu har vi (om Hamburg slår det andra Hamburgslaget St Pauli imorgon - och det bör de normalt göra - ) ett par platser till den där hemska kvalplatsen eller ännu värre nerflyttningsplatserna.

Fast vi har svåra matcher kvar. Hannover hemma nästa helg och Hamburg borta helgen därpå. Två Nordderbyn. Och helgen därpå Leverkusen hemma.

fredag 4 februari 2011

Söt!

Min Hausmeister är för söt (en äldre man). Han ringde på här nyss. Han hade sparat artikeln om mig och gav den till mig ifall jag inte hade den själv (fick jag dock av en damerna på mitt jobb). Han sa att jag kanske vill kopiera den och skicka den till Sverige. Tyckte det var gulligt av honom!

Nu ska jag gå och handla Cola. Somnade nästan på soffan och det går ju inte. Är ju årets derbymatch snart. Så jag ska käka rödbetor och spenat och hoppas på att jag då kan dricka lite Cola. Behöver koffeinet!

Förresten mina linser, det är draget nu. Jag gillar Eurokursen för tillfället. Linser för ett halvår för 933 kr! Inte illa pinkat!

Dessutom har Werder dragit pengar för en biljett till Leverkusen matchen. Till den har jag beställt sittplats. För jag vill se ordentligt. Ost är stämning men man ser lite sisådär på kortsidan. Nu kommer jag sitta långt ner på långsidan nära mittlinjen. Ibland i vissa matcher (oftast sådana som är populära och chansen ökar få en biljett om man tar sittplats) unnar jag mig en sitsplats.

Blött & Blåst

Har regnat hela dagen. Dessutom blåst rejält, de pratade om stormstyrka om det stämmer vet jag inte men det var bitvis jobbigt att cykla, vinden gjorde man i princip stod still! Var ändå förbi avslutsträningen (jag cyklar ju trots allt förbi) men såg bara halva ungefär. Imorgon spelar U23 klockan 14.00 och det ska regna lika mycket. En eftermiddag i fullt regn räcker.

Efter den matchen måste jag snabbt cykla hem och hitta en bra stream till matchen Mainz-Werder Bremen. Idag ska jag se Ruhrpott-derbyt Dortmund - Schalke 04. Det är som nordderbyt här uppe när Hamburg spelar mot Bremen. Blir nog en kanonmatch!

Igår fick vi ett ryck förresten och var på damfotboll. Werder spelade en testmatch mot Cloppenburg, Werder vann med 4-1. Tjugo i sju skrev Benni ett inlägg på forumet om någon ville hänga med. Jag, Alex och Katja sa ja och träffades där klockan 19.00 (Mareike är i Skottland och hälsar på en kompis som är utbytesstudent där). Var kallt som satan! Men nu har vi varit på det med. Vi har en idée vi ska en gång gå på allt som Werder har. De har nämligen inte bara fotboll. Som medlem går man dessutom gratis på allt utom proffsen matcher. Kvar har vi nu handboll, schack, gymnastik, bordtennis och friidrott att besöka.

Nu ska jag läsa lite Hänt Extra. Mina linser kom idag också förresten. Ser exakt ut som de jag köper hos optikern.

Landskamp på G

Tyskland ska vänskapslandskampa mot Italien 9 februari och dessa är uttagna:


Tor: Manuel Neuer (Schalke 04), Rene Adler (Bayer Levekusen)

Abwehr: Arne Friedrich (VfL Wolfsburg), Dennis Aogo (Hamburger SV), Holger Badstuber (Bayern München), Philipp Lahm (Bayern München), Jerome Boateng (Manchester City), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Per Mertesacker (Werder Bremen), Marcel Schmelzer (Borussia Dortmund), Heiko Westermann (Hamburger SV)

Mittelfeld: Mario Götze (Borussia Dortmund), Kevin Großkreutz (Borussia Dortmund), Sven Bender (Borussia Dortmund), Mesut Özil (Real Madrid), Sami Khedira (Real Madrid), Bastian Schweinsteiger (Bayern München), Christian Träsch (VfB Stuttgart)

Angriff: Mario Gomez (Bayern München), Miroslav Klose (Bayern München), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (1. FC Köln)

torsdag 3 februari 2011

Tv-kanal nr 2

Så då har tv-kanal nr 2 hört av sig! Den här gången den betydligt mer seriösa ZDF (alltså Tysklands svar på TV2). De vill filma mig och ett par kompisar när vi ser en Werder-match på en pub, när jag tittar på en träning och sen mina Werdersaker här hemma. Ska ske de närmaste 2 veckorna och visas i nått program som går 12.15 på dagarna (en bra tid om man inte vill bli för "känd"). Nu ska jag bara fundera på om jag överhuvudtaget vill det. Det lutar väl just nu åt mer nej, även om ZDF:s förslag är bra och seriöst måste jag säga.

Har skicka meddelande till mina fotbollskompisar här och se om de vill vara med. Utan de går det ju inte hur som helst!

Har för övrigt idag jobbat och varit och lämnat plasma. 12,5 i järnvärde på blodet från venen. Alltså måste det gått upp lite. Fick rådet äta kött (jag som är såååå förtjust i rött kött..) och rödbetor! Ja, rödbetor gillar jag ju så jag får väl börja ha det i salladen jag äter till maten. Var sen in till stan och köpte nytt cykellyse igen! (tappar det bakre hela tiden, kullerstensgatorna...) och sen en fläskfile. Ca 30 spänn för en som var lite mindre än normal (så kan ni ungefär jämföra hur billigt mat och sånt är här!).

Håller nu tummarna för att jag får en biljett till Leverkusen matchen. Tydligen har en del fått mail idag att de inte fått biljett. Men jag har ju beställt sittplats och inte ståplats till den matchen, så jag hoppas ännu. Men ingen avbokning på mitt kreditkort och inga biljetter än så får hålla tummarna ett tag till.

Imorgon blir det avslutsträningen. Jag hade hoppats den var 14.00 (som den var sist när de åkte till Köln, Mainz ligger ju inte så långt därifrån och där spelar de på lördag) och jag har precis kollat och den är det även denna gång. Jag jobbar till halv två, vilket innebär jag kan stanna till på hemvägen. Perfekt! Hoppas vädret är som idag, 7 grader varmt och sol när jag cyklade hem.

onsdag 2 februari 2011

Link till intervjuen

Har ni här: Wegen Werder ausgewandert

Få sen om jag blir TV-stjärna också! Hahaha. Tydligen har RTL (en Tv-kanal här) ringt Miriam och frågat om hon kunde förmedla en kontakt oss emellan. Inte för att jag tror jag säger ja, jag har ingen lust bli för igenkänd precis. Men jag väntar spänt på att höra ifrån dom och få veta vad de egentligen vill göra!

tisdag 1 februari 2011

Tidningsintervju

Har jag varit på idag. Jag känner ju en tjej (från backhoppningen) som numera är journalist på Weser-Kurirens Sportredaktion. Imorgon ska de i tidningen ha ett fan-special pga Werders dåliga säsong. Dels ska en ordförande i en fanclub uttala sig (de är huvudgrejen), sen ville de ha något mer med och då kom hon att tänka på mig. Så bredvid där kommer min historia att tryckas. Jag var där efter jobbet idag, blev först fotad av en fotograf i en evighet kändes det som, sen närmare en timmes intervju från Miriam.

Jag hoppas hon skriver bra, så jag inte blir helt "idiotförklarad", räcker väl att jag är exotisk nog som det är ;). Annars får jag låta bli visa mig på ett par träningar tror jag :D. Ska bli spännande se vad de skriver imorgon hur som helst.