onsdag 30 mars 2011

Ute

Har tillbringat dagen utomhus. Vi har haft närmare 20 grader och sol. Så direkt efter jobbet - efter en sväng hemma för att duscha och äta - åkte jag bort till Stadion och såg träningen. Träffade Birte där, så efter träningen var vi in en vända i Fanshopen. Sen fortsatte jag bort till Weser där jag satte mig i gräset och läste i min bok. Var fullt med folk utefter floden. De grillade, spelade fotboll, badminton, bara satt där, folk läste, hade picknick osv. Coolast var de två som tagit med sig varsinn hängmatta som de knytit fast i ett par träd. Först när solen försvann och det blev lite kyligt cyklade jag hem.

Kyligt och kyligt förresten, vi har nu klockan 20.00, ca 16 grader varmt. Idag var t-shirt premiär, dvs jag var ute i bara t-shirt ett tag mitt på dagen när jag var ute och gick med en av damerna från jobbet.

tisdag 29 mars 2011

Pengar in - pengar ut

Efter jobbet var jag och lämnade plasma. Sen in till stan, var tvungen gå på posten och hämta ut en biljett. Sen ville jag ha tag på sommarbyxor. Gick in i affären C&A, har där i vintras köpt mig en huvtröja som jag bara älskar. Och vilken superaffär det är! Mycket att välja på och allt är fantastiskt billigt (utan att vara skitsaker som det lite är på Primark tex. Där är också allt skitbilligt men en del saker är rent skräp, en del är bra).
Bara byxavdelningen är stor, jääääättestor. Och det finns typ allt att välja på. Från storlekar från 36 till 52. På nästan alla modeller. Hittade två skitsnygga byxor, en caprimodell och ett par tunna mer linneliknade vanliga byxor.

Sen köpte jag snygga t-shirts för 5 Euro styck! Hela summan slutade på ca 600 kr (men då var ett par av byxorna superdyra (för att vara här) de kostade ca 300 kr. Fanns mycket mer snyggt men efter 2 par byxor och 3 t-shirts fick det vara stopp. Men jag vet ju var jag ska gå nästa gång. När till och med jag tycker shoppa kläder är kul liksom....!


Var faktiskt först in på H&M men där hittar man ju aldrig nått nu för tiden tycker jag.


Så idag 18 Euro in, 65 Euro ut. Ingen bra ekvation men det händer ju inte så ofta.

Imorgon ska jag se om jag kan förhandla mig till en veckas semester i maj som jag vill ha. Jag har nämligen egentligen en vecka semester nästa vecka. Men det har missats när de gjorde schemat. Jag påtalade det idag för min chef, men jag var ju inte helt säker då jag hade mitt papper hemma. Men ganska säker var jag. Hur som helst så sa jag att jag tar med mig det imorgon så kollar vi. Nu är det så att jag måste inte ha ledigt nästa vecka. Jag vill hellre ha en speciell vecka i maj. Så vi får se vad som är enklast för henne. Eftersom schemat är lagt och utdelat borde det ju vara att ge mig en vecka i maj istället, eller hur?

måndag 28 mars 2011

Vill ju inte göra någon avundsjuk men....

visst ser veckans väder rätt okay ut?? :)



Pjaaaa

Nackdelen med att sova på eftermiddagen är ju att man inte är så trött sen. Jag somnade iof i bra tid men vaknade strax efter fyra rätt pigg. Jaja, var ju bara att ligga kvar och dåsa tills klockan ringde 05.00. Har ätit, ska nu hoppa in i duschen. Idag tränar Werder 15.30 och vi ska gå dit och titta (även om inte så många spelare är där. En hel del är ju fortfarande på landskamper här och där, A-lag både i Tyskland och Finland, Peru, Österrike mm, de unga killarna är på U21, och U19 landskamper).

söndag 27 mars 2011

Trötterdag

Fy vad trött jag är idag. Var inte kul när klockan ringde imorse. Min kropp talade tydligt om att jag var en idiot som gick upp 04.00. Speciellt eftersom jag måste se klart matchen och gick och la mig först vid elva ungefär...

La mig direkt på soffan när jag kom hem och sov 2 timmar. Men är ändå trött, ska lägga mig i tid idag. Pga detta har jag inte gjort något annat än jobbat, sovit och slöat idag trots varmt och fint väder. Få ta igen det resten av veckan. Kan vara skönt ta det lugnt ibland med. Har ju en massa bra böcker att läsa, även om de lika bra går att läsa i en grässluttning mot Weser :). Men som sagt, inte idag.

Tyskland vann enkelt och väntat igår i alla fall. 4-0 blev det till slut. 2 mål av Klose och 2 mål av Müller.

lördag 26 mars 2011

Landskampskväll

Är det ikväll. Tyskland vill fixa klart sin EM-biljett. Vilket de gör om de vinner mot Kasachakstan (ett land jag aldrig kommer lära mig stava rätt). Vet inte vad vi hittar på men vi ska se matchen tillsammans i alla fall.

Är trött, vi var ju i Rehden igår och såg träningsmatchen. Werder spelade med ett B-lag och vann med 1-0. Annars var matchen rätt dålig. En del var för övermotiverade (bänknötarna), andra hade nog helt klart hellre gjort något annat på en Bundesligaledig fredagkväll (proffsen), och andra spelade rätt okay (U23 spelarna som ibland hoppar in bland proffsen). Men det syntes laget inte var samspelat. Rehden är liksom ett div 5 lag. Jag tror faktiskt Werders U23 hade spelat bättre. Men det var ju kul få se en del spelare i en match, de som aldrig annars spelar, dvs de proffs som för gamla för U23 eller så har de åldern inne men kommer från ett icke EU-land (då får de inte spela i U23 förrän efter de varit här i 2 år), de har ju bara att försöka slå sig in i A-laget om de ska spela match.

Man hade väl hoppats att vår svensk Denni skulle ta chansen och i alla fall göra något mål, men istället brände han fyra mycket bra chanser, varav den ena i alla fall borde varit mål. Han får skärpa till sig!
Förresten så kan jag bara beklaga de spelare som råkar bli någon av mina favoriter.....min andra favorit, målvakten Felix Wiedwald han bröt högertummen igår på träningen. Min favorit i Hamburg, Piotr Trochowski han platsar inte längre i truppen ens och ja, Basti vet ni ju är den stora olycksfågeln. Sorry killar, jag beklagar!

fredag 25 mars 2011

Trevligt

Imorse när jag cyklade till jobbet var det ljust. Första morgonen utan att behöva ha lyset på. Var mörkt när jag klev upp men ljusnade snabbt. Det var ju trevligt.

Sen på jobbet blev vi alla tillsagda vi skulle stanna kvar när vi slutat. Sen bjöd de oss på kaffe och tårta. För att vi så bra stått ut med att vara underbemannade och annat som för lite handdukar och sängkläder osv utan att gnälla allt för mycket. Det var också trevligt. Inte nog med att vi alla fick 1 timme extra betalt för det vi fick fika också. Tyckte jag var snällt. Jag tror de sa (vi kom lite senare för vi hade ett litet nödfall) att de anställt 4 st nya. 1 var där i alla fall och hon börjar jobba nästa vecka. Nice.

Har precis slängt i mig lite mat, ska hoppa i duschen. Vi tar bussen 16.39 och sen tåget som går 17.06 så jag måste skynda mig lite. Ingen aning när vi kommer hem, men vi ska ta tåget hem som går 21.14 i alla fall. Skulle gissa det tar ca 1 timme eller så. Rehden ligger 7 mil härifrån, men vi åker ju bil en bit och tåg resten.

Förresten har alla "mobbat" mig för att Werder vann i helgen. För att jag var i Sverige. De hotade med att skicka tillbaka mig om de börjar förlora igen. Både personal och de boende hade haft jättekul åt det och flera har berättat det för mig idag.......det är väl bra de har roligt eller hur? ;) Fast de har faktiskt vunnit minst två gånger när jag var här också. Så det så!

torsdag 24 mars 2011

Vi åker till Rehden imorgon!

Det blir inte en helg utan match! Vi åker till Rehden imorgon och ser testspelet mellan just Rehden och Werder Bremen. Först trodde vi inte det skulle gå för man måste först åka tåg och sista biten buss. Rehden är en liten ort så sista bussen går innan matchen är slut. Men så har Mareike hittat någon som åker förbi en ort dit tåget går, så vi får skjuts sista biten i bil. Så imorgon vid femtiden tar jag, Benni och Mareike tåget mot Rehden, ja eller nån ort där innan som jag har glömt vad den heter.

Kommer iof att bli sent, då matchen börjar först 19.00 men det är smällar man få ta!

Järnvärdet

Det dära järnvärdet förstår jag mig inte på alls. Det har pendlat runt 12,5 mest hela tiden, en gång varit uppe på "hela" 12,9. Sen gången efter precis innan jag åkte till Sverige dippade det ner på 11 nått (hörde inte vad hon sa för siffra). Idag utan att jag tagit extra järn eller nått på över 1 vecka hade jag 14,1! Förstå det den som kan. Jag fattar inget i alla fall. Jag hade fattat om jag proppat i mig kött och broccoli och spenat hela veckan men det har jag inte. Jag har ätit

tunnbrödrullar
stuvade makaroner och korv
fläskfile och potatis
kycklinggryta
pyttipanna
pizza
kyckling och ris

under dessa dagar. Alltså egentligen inget speciellt järnberikat. Och druckit en del Cola även om jag varvat den med Fun Kiwi saft och påskmust. Därtill har jag käkat rätt mycket smågodis. Det kanske är smågodiset det hänger på ;)

Borde lärt mig

Att vädret ändrar sig fort i Bremen. Under tiden vi satt och kollade på träningen så försvann alla moln, himlen blev klarblå och solen kom. Så nu är det superskönt väder och 12 grader varmt, men klockan är ju inte ens 12.00 så det blir säkert varmare. Därför ska jag när jag ätit och varit och lämnat plasma ta med mig en bok och gå iväg till Weser och sätta mig i gräset och bara njuta av min lediga dag.

Ska bara betala räkningarna först också.

Och leta på var närmsta simhall finns. Den som ligger vid Stadion är tyvärr inte offentlig. Men utomhusbadet är det. Men det öppnar först i maj. Så innan det ska jag se om jag hittar något på bra avstånd eller så får jag vänta till maj helt enkelt.

Tidigt

Det har sina fördelar att vakna tidigt, vaknade av mig själv halv åtta och klev upp då. Klockan är inte ens 10.00 och jag har redan hunnit:

-tvätta
-äta frukost
-varit och handlat
-skrivit brev till SKY
-läst tidningarna på nätet

Nu ska jag gå iväg och köpa ett frimärke och möta upp M&B så går vi och ser träningen. Sen ska vi kolla upp öppetiderna vid badet och vad vi sen hittar på får vi se. Det är tyvärr inget superväder, det är molning och 7 grader varmt. Men det är ju inte dåligt heller. Fast visst hade sol och det dubbla gradantalet, som det var igår, varit trevligare. Men det ska vi få i helgen :)

onsdag 23 mars 2011

Sova!

Så nu har jag precis kommit tillbaka från M&B. Fick läcker potatis-broccoli-köttfärsgratäng. Mums. Och så hämtade jag hit Denni Sebastian Bärg också. Imorgon går vi och ser träningen och på lördag är det landskampskväll. Man får hitta den fotboll som finns när det är paus i ligan. Inte ens U23, U21 eller U19 spelar i helgen. Men jag tror jag hittade att U15 spelade match på lördag.

Själv ska jag krypa i säng. Måste börja "öva" inför fredagen, dessutom har jag lagt märke till att det blir sommartid på natten mellan lördag och söndag. Det innebär att jag från söndag morgon går upp 04.00 på morgonen! Vem fan hittade på sommartiden? Då är det väl ljust så det räcker?? Det lär ju ta ett tag innan kroppen vant sig vid det påhittet.....sucka. Bara för det jobbar ja oäääändligt många dagar på raden. Så jag hoppas att jag fick ledigt 1-3 april som jag önskade. I såfall gör jag mina 7 dagar på rad sen har jag 10 dagar ledigt igen :). Schemat ligger säkert färdigt på jobbet men jag är inte så nyfiken så jag åker dit på en ledig dag och tittar. Det räcker med att jag kollar på fredag.

Hemma!

Flyget var lite försenat från Arlanda för de hade försenats från Amsterdam pga dimma. Men vi flög in den kvarten och landade i tid på Schipol så jag hann med planet till Bremen utan problem. Har hunnit packa upp nästan allt och vattnat blommorna. Måste komma ihåg att tvätta imorgon annars har jag inga rena jobbkläder att ta på mig på fredag när jag börjar jobba igen.

Det är superskönt väder, lika varmt som vi haft i Falun senaste dagarna, men det känns varmare när det inte samtidigt ligger en massa snö på marken. Få se om jag orkar gå och se på träningen imorgon, de tränar redan 10.00. Men jag har ju inte sett någon på en vecka. Och jag brukar vakna tidigt. Iof är det inte så många där 8 st är på olika landskampsuppdrag och förutom de långtidsskadade är 3-4 andra också justerade just nu.

Packat

Jag har 21,5 kg i stora väskan och prick 10 kg i handbagaget. Därtill en dataväska som är proppfull.....så jag hoppas de är snälla.....i värsta fall får jag väl dumpa en popcornpåse eller nått. Eller smälla i mig en av godispåsarna...:D

Vi ska strax bege oss mot tågstationen, jag måste ta ut biljetten och automaten där fungerar lika ofta som den är trasig så det är bäst att vara ute i god tid, ifall jag måste in i biljettförsäljningen och ta ut den. För är den trasig då är det lång kö där.

Jag tror jag har ungefär 2 timmar att vänta på Arlanda innan flyget går mot Holland. Jag måste nämligen dit först innan jag kan flyga hem till Bremen. Jag landar där vid halv sju (tror jag) har inte papperna här och orkar inte rota fram de just nu. Men det var halv sju eller halv sex i alla fall.

tisdag 22 mars 2011

Landskamper

EM-kval på lördag mot Kazackstan (eller hur det nu stavas....) och sen spelar de vänskapsmatch mot Australien nästa tisdag. Här är truppen (efter skadeavhopp).

Tor
1 Manuel Neuer 27.03.1986 FC Schalke 04 16 -
12 Tim Wiese 17.12.1981 Werder Bremen 3 -


Abwehr
4 Dennis Aogo 14.01.1987 Hamburger SV 4 -
14 Holger Badstuber 13.03.1989 FC Bayern München 9 1
20 Jerome Boateng 03.09.1988 Manchester City 13 -
3 Arne Friedrich 29.05.1979 VfL Wolfsburg 79 1
5 Mats Hummels 16.12.1988 Borussia Dortmund 3 -
16 Philipp Lahm 11.11.1983 FC Bayern München 76 4
17 Per Mertesacker 29.09.1984 Werder Bremen 74 1
2 Marcel Schmelzer 22.01.1988 Borussia Dortmund 1 -

Mittelfeld
21 Sven Bender 27.04.1989 Borussia Dortmund - -
19 Mario Götze 03.06.1992 Borussia Dortmund 2 -
6 Sami Khedira 04.04.1987 Real Madrid 18 1
18 Toni Kroos 04.01.1990 FC Bayern München 13 -
13 Thomas Müller 13.09.1989 FC Bayern München 13 5
8 Mesut Özil 15.10.1988 Real Madrid 22 3
10 Lukas Podolski 04.06.1985 1. FC Köln 84 42
9 André Schürrle 06.11.1990 1. FSV Mainz 05 1 -
7 Bastian Schweinsteiger 01.08.1984 FC Bayern München 85 21
15 Christian Träsch 01.09.1987 VfB Stuttgart 5 -

Angriff
23 Mario Gomez 10.07.1985 FC Bayern München 41 14
11 Miroslav Klose 09.06.1978 FC Bayern München 106 59

Madde date

Idag var jag först med upp till Lasarettet när pappa var där på lite prover. Det tog rätt lång tid men jag läste tidningen Historia så jag var så nöjd så. Hann med 4-5 tidningar. Super!

Sen åkte vi till Ta-till-vara och jag köpte lite mer böcker. Sen till City Gross och inhandlade godis. Eftersom de inte hade allt vi skulle ha fick det bli en sväng till ICA Maxi också. Träffade på Anna, en tjej som jag gick Omvårdnadsutbildningen med på ICA. Sen släppte jag av mina föräldrar hemma och begav mig ner på stan. Blev två böcker på Bokia innan jag gick till Polishuset och mötte upp Madde. Var upp i KC idag med och träffade Kajsa och Lotta. Alla frågar om jag ska flytta hem. Tror inte det va? Jag har det otroligt bra i Bremen, det enda man skulle vilja flytta med är väl familj och kompisar här men annars saknar jag inte mycket från Sverige. Det är smågodis ibland och julmusten vid jul då.

När Madde slutat gick vi och fikade och blev sittande nästan 1,5 timme, vi hade lite att avhandla.

När jag kom hem packade jag och det går precis. 21 kg i väskan och 10 kg i handbagaget. Till det kommer dataväskan och min handväska som jag hoppas de tillåter. Annars blir det tajt! Jag kommer även ha rätt mycket kläder på mig, så jag lär väl svettas när jag kommer fram... men då får jag i alla fall med mig allt. :)

Deklaration

Så nu är den inskickad. Via nätet. Jag gick plus i år :). Sen måste jag ta reda på hur och när jag ska deklarera i Tyskland också, hoppas jag går plus där med.

Nu ska vi iväg och handla svenskt godis som jag ska ta med mig tillbaka till Bremen. Sen i eftermiddag ska jag träffa Madde.

I kväll kommer det spännande. Packa så jag får med mig allt......

måndag 21 mars 2011

Lunchdate med Helena

Idag har jag lunchdejtat med Helena. Fått senaste skvallret från jobbet, lät som det var ungefär som vanligt där. De ska iof få anställa 6 nya men jag tror hon räknade upp minst 6 st som har/ska slutat så det blir ju samma soppa i slutändan. Kul nog för henne ska hon få ett annat jobb inom företaget så hon slipper ju ifrån eländet. Mindre kul för Madde (som jag ska ha en fikadate med imorgon) som tvingats tillbaka att jobba 100%.

Jag träffade nämligen Madde också lite snabbt idag när jag väntade på Helena och var upp i LKC då. Lär få höra mer imorgon, fick höra lite av hennes planer idag och jag säger bara, gör det!

Sen var vi över till Borlänge och först gick vi runt på Kupolen. Sen hade jag behandlingar inbokade på Atelje Beauty.

söndag 20 mars 2011

Västeråsbesök

Men först en rapport från gårdagskvällen. Werder vann! Med 3-1 på bortaplan mot Nürnberg. Två straffmål från Sandro och ett vanligt mål från Piza. I Tyskland finns det en fryst pizza som heter just Wagner-Piza och vår forwardduo går numera under det namnet. Fyndigt va?! :). Nu börjar man våga kolla lite på tabellen igen.....
Jonatan, ett av mina syskonbarn från min bror, var med oss hela dagen på Loppisarna och stannade även på kvällen. Han och jag hade riktigt roligt, vi spelade datorspel och kollade på TV. Han gick hem först vid halv tio när Henrik slutade jobbet.

Idag åkte vi redan på morgonen till Västerås där vi hälsade på syrran och hennes man Dennis och deras son Theo. Han är 1 år och 3 månader nu och har vuxit mycket sen jag såg honom sist. Han kan vara väldigt envis och dryg enligt syrran men idag var han på bra humör. Eller så skötte han sig för att det var folk där på besök. Även Dennis mamma var där. Vi fick supergod mat, kycklinggryta och ris och chokladcheesecake till efterrätt.

Dagen gick fort, lekte med Theo och såg skidor på TV:n. Åkte hemåt strax efter tretiden och var i Falun strax efter sex (vi stannade och åt på Lappens i Hedemora också).

Imorgon ska jag luncha med Helena och sen ska jag till Atelje Beauty. Ska även göra ett besök på Kupolen tänkte jag.

lördag 19 mars 2011

Loppisbesök

Superfint väder idag, sol och snö och nån plusgrad. Så vi åkte ut och besökte loppisar idag. Jag hittade flera böcker, bra och billigt på loppis. Har nu köpt 7 st och så många fler får jag nog inte med mig. Har även köpt påskmust som ska med. Kan ju släpa med mig 20 + 10 kg.

Nu ser vi på lite blandad skidåkning innan det är time för fotboll. Först spelar Werder borta mot Nürnberg, en match jag måste se på stream då Eurosport 2 sänder Freiburg - Bayern München. Men kvällsmatchen blir en höjdare Dortmund - Mainz!! Imorgon halv fyra är det Bayer Leverkusen - Schalke men jag vet inte om vi är hemma tills dess.

fredag 18 mars 2011

Dag 1 i Falun

Vaknade till snöoväder. Hade snöat mer än 1 dm när vi begav oss ner på stan. Köpte ett tyg jag spanat in som jag ska sy kuddar av, med Dalahästar. Märkte dock när jag skulle betala att mitt VISA-kort gått ut i februari 2011. Så vi gick till banken och skulle beställa ett nytt, men det visade sig att mitt nya kort låg där, eftersom jag bor utomlands så skickas korten till bankkontoret. Så jag fick det direkt. Praktiskt!

Sen fick jag min lugg klippt innan vi åkte till ICA Maxi och handlade lite. Väl hemma har vi kollat in slutet av längdvärldscupen, som ju är i Falun just denna helg, fast vi kollade på TV:n.

Imorgon hoppas jag vädret blir bättre, snökaos inbjuder ju inte till att befinna sig utomhus eller ens att bege sig ut i bil.

Igår och förrgår

Onsdagen: när vi anlände Hamburg åkte vi direkt till vårt hotell. Lämnade av väskor och sånt där innan vi åke till Miniatyrwunderland. Vi hade 3 timmar på oss men vi hann inte se allt! Otroligt vilka detaljer. Sen måste vi lämna och åka tillbaka till hotellet och snabbt byta om innan det var tid för musikalen Tarzan. Fantastisk musikal. Läcker scenografi, där artisterna ofta kom svingade i lianer ovanför huvuderna på publiken. Kan rekomendera er att se den verkligen!
Var tillbaka på hotellet runt 22-tiden, vi slog på SKY Sport och såg slutet på CL-matcherna innan vi gick och la oss.

Dagen efter åt vi först en av de bästa hotellfrukostar jag någonsin ätit. Det fanns allt! Vi åt så mycket att jag inte blev hungrig förrän framåt kvällen.

Det regnade i Hamburg och var runt 2 grader varmt. Vi åkte först bort till Landungsbrücke och svenska kyrkan där, för Mareike ville kolla in den. Men det var stängt och öppnade först 14.00. Så då for vi och kollade in Marcus Bergs ställe och skrev honom en liten lapp. Sen var vi förbi Millerntor Stadion för när vi var där sist byggde de ju på den nya läktaren. Så vi kollade in den nu när den är färdig. Sen åkte vi in till city där jag handlade en bok och så gick vi till en affär där man gör sin egen teddybjörn. Man väljer björn (eller kanin, fågel osv) sen väljer man hur mycket den ska stoppas, man väljer kläder och döper den. När vi såg att man kunde köpa Werder Bremens matchställ så var det ju klart. En sån måste jag ha! Så numera bor Denni Sebastian Bärg (jag och Mareike valde ett namn var, och idag bidrog Benni med efternamet, själva kom vi inte på något bra, men han är ju född i Hamburg alltså kan ju HSV:s svenske Berg få vara med på ett hörn...:D) hos mig. Fast först är han en vecka hos Mareike, han behövde inte åka med till Sverige.

Sen var det dags att åka tillbaka till Svenska Kyrkan och där fikade vi kanelbullar och semla. Efter det var det tid för mig att åka till flygplatsen. Först flög jag söderut till Paris och Charles de Gaulle och där fick jag byta flyg (fast det var samma flygplan och personal) och åter flyga norrut till Stockholm. Landade där 22.45 och först 01.45 var vi i Falun.

onsdag 16 mars 2011

Mot Hamburg

Har precis ätit en snabb frukost (en fralla + Cola Light) och ska göra mig iordning innan jag beger mig till Mareike. Där ska vi ringa SKY (som fortfarande inte fattat problemet) innan vi tar bussen till Bahnhof och sedan tåget till Hamburg.

Där kommer vi checka in på hotellet Hamburg Altona och hämta våra musikalbiljetter innan vi ska åka till Hamburgs Miniatyrvärld. Det är ett stort ställe som har byggt upp en massa saker i miniatyr. Både från Hamburg, Tyskland och andra delar av världen. Ska bli jättekul att se. Sen ska vi äta något gott innan det är dags för musikalen, Tarzan.

Imorgon (skriver nu för jag vet inte om vi har internet på hotellet) så blir det än härlig hotellfrukost, sen kanske att vi åker och ser Hamburg SV träning (det kan vi bara om de tränar kl 10.00 och än står det inte på hemsidan deras). Annars blir det väl en liten runda på stan. Jag måste åka från Hamburgs Bahnhof ungefär vid 15-tiden. Mitt flyg går 17.03.

tisdag 15 mars 2011

Kort om tid

Jag har inte ens börjat packa än. Hehee. Efter jobbet skulle jag direkt ha åkt och lämnat Plasma men så sa Mareike att Werder skulle träna även 15.00 idag. Så klart gick vi dit. Och det lönade sig idag. Alla var på super humör och hade roligt och även vi som tittade på blev roade på slutet när de bara innan de skulle jogga ner ville slå en straff var. Det skämtades hej villt och Marko A ställde sig i mål och lekte målvakt (han "höll" en straff av tre i alla fall, eller rättare sagt han träffades på baken men det gilldes visst), Wesley var ingen talang i mål, han hoppade snabbt åt sidan när ordinarie målisen Wiese slog sin.

Sen åkte jag och lämnade Plasma, när jag kom hem var jag förbi Mareike och så gjorde vi upp planerna för del 1 av min resa, de två dagarna i Hamburg.

Köpte mig en pizza på Crossini som jag precis ätit, och nu ska jag sätta igång med att packa.

söndag 13 mars 2011

Match idag igen

Dag 3 denna helg och den tredje Werdermatchen jag sett live denna helg. Idag U19 som spelade mot Hannover 96. Matchen slutade 2-2, var rätt rättvist trots allt. Även om Werder ledde ett tag.

Det var så fint väder på förmiddagen med sol och 15 grader varmt. Det är fortfarande varmt men moln har dragit in så det är grått. Men efter matchen var det ännu fint, så jag gick Weserpromenad in till stan och tog bussen hem därifrån.

Matchen igår slutade 1-1. Med mål i 92:a minuten från Gladbach. Så nu vet man hur de lag vi slagit eller utjämnat mot i slutminuten har känt sig. Dessutom var målet onödigt. Två Werderspelare mot en Gladbacher och Wesley tyckte han måste dra motståndaren i tröjan. Frispark och mål. Inte ett allt för bra beslut Wesley!

Nu ser jag Mainz - Leverkusen och senare blir det en viktigt match för Werder, Stuttgart - St Pauli. Båda ligger bakom Werder och bäst vore oavgjort.

lördag 12 mars 2011

Den långa versionen

Alltså vi träffade RTL killarna utanför Fanshopen halv fyra. Först gick vi och filmade lite vid avslutsträningen eftersom vi hade en halvtimmes tid på oss (stadionvisningen var först 16.00). Sen filmade de en massa under visningen, som blev lite speciell pga det. Men så var det ju bara vi och inga andra. Ja, alltså Mareike, Birte och Benni var ju med. De hade betydligt roligare idéer och filmade rätt roliga grejer, jag tror denna sändning blir intressantare. Sen hänger ju allt på hur länge de sänder och vad de tar med.

Desutom vill de absolut ha med när jag träffar Basti, så detta kommer inte att sändas nu. Utan de väntar till han är tillbaka i träning. Iof undrar jag om de menade rehabträning eller normal träning. Ska de vänta på normal träning får de ju vänta i ett halvår. Minst. Jag glömde fråga. Men de skulle höra av sig i nästa vecka och då skulle jag få mer info. Så det ser ut som jag får den där träffen med honom trots allt :). Coolt!

Mareike fotade en massa, ska lägga ut lite bilder, men det har jag inte tid med förrän imorgon.

Men tillbaka till gårdagen, när vi efter 2 timmar var klara i Stadion, gick vi vidare till Platz 11 för att se matchen Werder II - Babelsberg. Som till slut slutade 1-0 till Werder, målet kom i 88:e minuten, vilket de behövde då även Werder II av i avstegskamp i div 3. Matchen var slut runt 21.00 (då hade vi 6 timmar Werder Bremen bakom oss.....;) )och då gick vi hem till M&B och åt kyckling med jordnötssås och ris. Mumsigt!

Nu måste jag göra mig iordning och leta på en affär som säljer skotsk Whiskey, då idag är enda dagen jag hinner fixa det innan jag flyger till Sverige. Eller jag skulle väl kunna göra det i Hamburg på torsdagen också innan flyget går, men jag hittar inte alls i Hamburg, alltså fixar jag det hellre här innan. Jag funderar på att ta S-Bahn nr 2 till Berliner Freiheit. Ligger inte så jättelångt bort, ca 10 min med tåget och där vet jag det finns. Då behöver jag inte leta. Dessutom behöver jag köpa vita gympaskor.

Senare idag ska vi träffas någon gång mellan 15-16 hos M&B. Vi brukar alltid vara ett gäng som träffas där innan match. Idag dyker förutom vi tre då, även Sascha och Tim upp. Runt 17-tiden går vi sedan ner till Weserstadion. Idag spelar de mot Borussia Mönchengladbach, ett lag som ligger sist, men det är ju jämt och de är bara 5 poäng efter Werder och även denna match är en måste vinna match för Werder om de ska undvika nedflyttning. Vad vi gör efter matchen lär ju bero på om Werder vinner eller inte. Men för en gångs skull är jag ledig på dagen innan match OCH dagen efter match. Så jag kan äntligen fira om det skulle finnas anledning :D.

fredag 11 mars 2011

Lite kort

Skriver mer imorgon. Har nyss kommit hem. Först jobbat, sen inspelning med RTL (störtsköna killar) sen match Werders U23 - Babelsberg, vinst för Werder med 1-0, sen middag hos Mareike och Benni.

Det har varit en lång dag. Den började redan 05.00 och den är inte slut än. Men snart!

torsdag 10 mars 2011

Sändningen

Så nu har det sänds. Mycket kort. Men helt okay. Även om jag som vet vad de filmat allt hade använt en del andra bilder måste jag säga. Nu blev det väldigt mycket fokus på träningen. Men som sagt, helt okay. Imorgon kommer nästa TV-kanal :). Som kommer vinkla det helt annorlunda som tur är, de filmar ju ingen match eller träning alls.

Werderfan aus Schweden (tryck på länken, när videon startat igång kan ni i nederkant se ämnena. Gå till Werderfan aus Schweden och tryck där så behöver ni inte se hela sändningen före).

Har varit och lämnat plasma. Nytt rekord, 12,9!. Men så äter jag både tabletterna och har köpt järnsaft. Vore väl tusan. Var min fjärde gång idag (eller åttånde men man får 20 Euro extra var 4:e gång) så nästan 400 spänn idag!

onsdag 9 mars 2011

Helgen

Man får ju muntra upp sig så gott det går...visst ser vädret inför helgen helt okej ut? Och jag är leeeeeedig! :)

Blogglista

1. Hur gammal är du om fem år? Gammal....
2. Vem var den sista du träffade? Vår Hausmeister i trappen när jag var på väg hem
3. Hur lång är du? 178 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? "Kokowääh"
5. Vem ringde du senast? Mareike
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? ”Ok :)" till Mareike
7. Var är dagens planer? Nu är det ju kväll, men idag var de spela in med TV-kanlen ZDF, se Werders träning och äta glass på Eislabor.
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS helt klart
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta
10. När såg du senast din mamma? September 2010. Alldeles för länge sedan alltså. Men åker till Sverige i nästa vecka. Eller jag har ju sett henne efter det via Skype förstås...
11. Vilken ögonfärg har du? Blå
12. När vaknade du idag? 08.00
13. Har du någon gång hittat en katt? Nej
14. Vilken är din favoritplats? Weserstadion
15. Vilken plats föredrar du minst? Tandläkarmottagningar
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Den som visste det.
17. Vad skrämde dig som barn? Minns jag inte
18. Vem fick dig att skratta senast? Marko Marin
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Nej
20. Har du stationär eller bärbar dator? stationär
21. Sover du med eller utan kläder? Med
22. Hur många kuddar har du i sängen? 4
23. Hur många landskap har du bott i? 5 i Sverige, 1 i Österrike och 1 i Tyskland
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Nix!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota
26. Är du social? Inte så värst
27. Vilken är din favoritglass? Ägglikör
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Slösa
29. Tycker du om Kinamat? Love it!
30. Tycker du om kaffe? Nä,fyyyy
31. Vad dricker du till frukost? Inget
32. Sover du på någon särskild sida? Nej, alltid på rygg
33. Kan du spela poker? Om jag måste
34. Tycker du om att mysa? Såklart!
35. Är du en beroendemänniska? Nej
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Vet två, men känner ingen av dom
37. Vill du ha barn? Nä
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska, tyska och norska.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej
40. Föredrar du havet eller en pool? Pool
41. Vad spenderar du helst pengar på? Fotbollsbiljetter
42. Äger du dyra smycken? Nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Vårrulle
45. Vem är den roligaste människan du känner? Lukas
46. Välj ett ärr på din kropp? Vänstra fotknölen
47. Vad har du för ringsignal? "Lebenslang grün-weiss"
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Nej
49. Flirtar du mycket? Nej
50. Vart togs din profilbild för din blogg? På Lugnet, Falun
51. Kan du byta olja på bilen? Ja, om jag måste
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej
53. Vilken var den senaste bok du läste? "Bullerbyland" en bok om en tysk som utvandrar till Sverige
54. Läser du dagstidningen? på nätet. Aftonbladet, Expressen, Weser-Kurir
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Nä
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Bremen Vier
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? "06.30-13,30 = 6,5" min tidrapport till jobbet
59. När var du i kyrkan senast? Höstas, när min systerson döptes
60. Vilka personer utmanar du? Alla som vill

En riktigt jävla skitdag!

Som började bra. Mycket bra. ZDF var här och filmade det sista. Sen var vi vid träningen och de filmade där, jag fick autografen från Denni och Per samt ett foto med Per (allt filmat så klart). Och det fina vädret från igår var borta. Istället var det grått och kallt och mot slutet regnade det. Programmet sänds troligen imorgon 12.15 på ZDF. Men som sagt, vi får ju alla en varsinn DVD hur som helst.

Sen kom den riktiga dåliga nyheten....Basti opereras om idag. Är borta minst 6 månader till. Polen räknar bort honom från EM2012. Enligt hans pappa är han psykiskt på botten just nu, Kan man ju förstå... :(

Han lär ju inte komma och träffa oss på fredag heller (även om det inte känns viktigt alls just nu). Och nu tvivlar jag helt ärligt på om han någonsin kommer tillbaka. Iof är han ung. Men två operationer i samma knä pga broskbildning, har rehabtränat i princip sen januari 2010 (sen skadan i december 2009, som kom genom en ful och onödig tackling från en Schalke spelare i sista matchen före juluppeållet), var ju bara kort i full träning under sommaren/början av hösten 2010. Och nu har han precis kommit igång med boll och löpövningar ute på gräset så måste han till en ny operation. Illa, illa.

Jag känner för att frustshoppa, frustsupa eller frustäta eller nått.

tisdag 8 mars 2011

Bilder från min promenad från Viertel till City


Sovmorgon!

Otroligt skönt och välbehövligt! Ja, alltså jag har inte nyss vaknat, jag klev upp vid halv elva. Men sen har jag tagit det lugnt. Men nu måste jag uuuuuuuuuuttt. Det är härligt väder här, sol och 10 grader varmt. Tror jag ska promenera runt i Viertel. Jag är ju annars mest inne i city men det finns mycket kul i Viertel också. Eller så går jag ner till Weser och sätter mig. Ingen aning, tar med mig en bok och så får jag se var jag hamnar.

När jag kommer hem blir det till att städa lite.

måndag 7 mars 2011

Jelly Beans

Sen jag på en annan blogg läste om Jelly Beans med smaken smörade popcorn har jag hållt utkik efter dessa. Och idag på Galleria Kauhof hittade jag Jelly Beans. Och de hade den smaken också. Har ätit en, ljuvligt gott!

Jelly Beans finns i 50 smaker. Fast ungefär 10 st gillar jag inte. Men av den andra 40 st har jag en bra blandning nu...

Smakerna är:

Blåbär
Smultron
Tuggummi
Smörade popcorn
Mjölkkaffe
Honungsmelon
Cappuccino
Karamelläpple
Karamellpopcorn
Chokladpudding
Kanel
Kokos
Sockervadd
Cremesoda
Ananas
Körsbärscola
Vindruva
Grönt äpple
Punsch
Jalapeno
Päron
Kiwi
Citron
Citrondroppar
Lime
Lakrits
Mango
Margarita
Apelsin
Apelsinsorbet
Persika
Jordnötssmör
Pina Colada
Rosa grapefrukt
Plommon
Hallon
Rött äpple
Rootbear
Jordgubbs/ost kaka
Jordgubbs Daiquiri
Glühkanel (fråga mig inte vad det är för skillnad på den och kanel)
Jordgubbsmarmelad
Mandarin
Rostade marschmallows
Banan
Tutti-Frutti
Vanilj
Körsbär
Vattenmelon
Björnbär

Ändrade planer

Imorgon tränar Werder inte. Eller om de tränar är det ingen öppen träning. Så först på onsdag blir det inspelning. 08.45 hos mig, sedan vid träningen.

Vilket gör jag inte behöver stressa och städa idag :). Så nu ska jag åka in till stan och strosa runt lite där.

Förresten har Basti öppnat sin officiella hemsida idag. Ifall ni vill titta hittar ni den här: Sebastian Boenisch

Ny vecka

Superskönt väder, jag måste ut i det. Tror jag tar bussen in till stan en sväng. Har middagsdate hos M&B klockan 18.30. Jag ska ta med efterrätten. Men har noll idé. Men jag kan nog köpa en läcker bakelse eller nått i stan. Och hämta min biljett som ligger på Posten där.

Måste städa lite idag också. Men bara lite, storstädningen har jag ju gjort, måste bara dammsuga och plocka ihop lite innan inspelningen imorgon. Om de nu tränar imorgon. Än står inget på hemsidan. De är ju aldrig speciellt snabba. Men de spelar ju match på lördag så egentligen borde de träna alla dagar denna veckan.

Har från nu ledigt till på fredag! Häääärligt. Och sen igen ledigt lördag-söndag. Hoppas vädret håller i sig. Det är klarblå himmel och sol. "Bara" 7,5 grader varmt, men står man i solen är det varmare.

söndag 6 mars 2011

Skitkul!

Först jobbade jag ju. Sjätte dagen i rad och fjärde i rad där vi pga sjukdom bara varit tre stycken. Slitigt. Jag är trött. Men nu gör jag bara imorgon och sen är jag ledig tre dagar, jobbar en, ledig två jobbar två och sen SEMESTER! Så det går. Och snart måste ju sjukdomarna sluta vandra runt..

Sen var det snabbt hem och duscha och piffa till sig. Sen bar det av till Haggertys. Det var fyra jättetrevliga (Hannover 96 fans ;) ) från ZDF. Först fick vi låtsas komma dit (jag och Birte) och där träffa Mareike och Benni. Sen lite intervju frågor och sen filmade de oss under matchen. Bättre match kunde de ju inte valt. Först en tidig Werder-ledning, sen en tveksam straff för Freiburg och 1-1, sen lite mellanperiod när inget lag övertygade, sen två till Werdermål.

Nu kommer de på tisdag (om det är träning då) och filmar vid träningen och sedan hemma hos mig. Det var jättekul och man glömde snabbt bort kameran. Det var bara lite pinsamt när alla kollade på oss, varför de filmade oss hela tiden. Men man vande sig vid det med. Vi kommer alla få varsin DVD på det hela sedan. När det sänds vet jag inte, men troligen nästa vecka. De ville ju ha aktuella bilder och då måste de ju sända innan nästa hemmamatch egentligen.

Och det är ju inte slut med det. När ZDF är klara, kommer nästa TV-kanal, RTL på fredag. Kul vecka med andra ord!

lördag 5 mars 2011

Imorgon smäller det!

Japp, då kommer första TV-kanalen och spelar in det första. När vi ser Werder spela borta mot Freiburg. Ja, alltså vi kommer ju sitta på Puben då. Man kan ju hoppas på vinst. Blir bättre TV då liksom. Speciellt som Werder just nu ligger på en direkt nedflyttningsplats...men det är jämt. Lagen från nr 10 i ligan till nr 18 kan alla fortfarande åka ur direkt eller hänga kvar. Det blir spännande omgångar framöver.

fredag 4 mars 2011

Våren var det ja...

skulle nog inte sagt så där igår. Imorse låg det snö på marken. Inte mycket, men det var vitt och det kom lite vitt ner när jag cyklade iväg också. Och det låg kvar länge. Först vid lunchtid sprack molnen upp och solen kom. Sen var dagen lika fin som igår, bara lite kallare. + 2,5 som varmast. Men som sagt, står man i solen värmer den.

Var först förbi träningen och tog sedan S-bahn och lämnade plasma.

Sen har jag slötittat på 2 BuLi matchen Hertha BSC - FSV Frankfurt och nu ser jag Dortmund - Köln som precis har börjat.

Imorgon blir det mer live fotboll. Stannar vid stadion när jag cyklar hem. Först är det avslutsträning 14.00 sen 15.00 spelar U21. Ska ju vara sol och runt 5 grader imorgon så.

torsdag 3 mars 2011

Det börjar likna vår

Så sakta. Även om det är kallt än. Nollgradigt imorse, +5 på dagen. Men fågelkvitter och solen värmer när man står i den samt att björken har börjat slå ut. Fick jag syn på igår, förklarar ju varför jag nyser så förbaskat när jag i övrigt inte har några förkylningssymptom!

Var och kollade på träningen idag. Är ju som sagt, skönt i solen. Imorgon ska jag och lämna plasma så då blir det ingen träning. Och på lördag tror jag (om vädret är skönt så klart) att jag väljer se U21 spela match istället för avslutningsträningen. Den är ju alltid densamma och inte så spännande precis.

onsdag 2 mars 2011

Snäll chef

Jag kan inte nog lovorda min närmsta chef. Idag upptäckte jag att den 11 mars hade jag extra på schemat fått 2 timmars aktgenomgång. Det gör vi tillsammans 1 gång per månad, en stor genomgång helt enkelt av alla boende. Egentligen något för Fackkraften men enligt min chef kan jag de boende på nedre våningen bäst. Och det är ju trevligt. Att jag får det förtroendet. Det är bara det att JUST DEN DAGEN vill RTL filma mig och de har ordnat så vi får en egen stadiongenomgång och allt av Werder. Jag hade inte begärt ledigt då jag slutar normalt 13.30 och först 15.30 ska vi träffa RTL.

Så det var idag att haffa chefen (det är svårast av allt, hon har mycket att göra) och förklara läget. Hon bara, jaja klart du måste göra det, då kommer du helt enkelt inte på den. Jag var och handlade när jag åkte hem och köpte två tulpanbuketter som jag tänker ge henne imorgon. Det är hon verkligen värd! (och här kostar en bukett bara ca 18 kr också för den delen...;) ). Hon hade ju faktiskt helt enkelt kunnat säga, sorry men det måste du vara med på. För egentligen måste jag ju det.

Köpte mig två egna buketter med för den delen. Nu ska jag städa vidare så jag blir klar med det någon gång. Har halva vardagsrummet och köket kvar.

tisdag 1 mars 2011

Ups!

Ska gå och lägga mig och kom precis på jag inte skrivit nått idag. Har sytt panelgardiner. Blev i alla fall jättebra. Den gröna färgen passade precis så bra som jag hade hoppats.

I övrigt har jag inte gjort så mycket mer, för jag råkade visst somna ett par timmar på soffan. Det var inte planerat. Så vi får väl se om jag lyckas somna i tid (mindre troligt) men ska lägga mig i sängen i alla fall och läsa.