lördag 30 april 2011

Lång dag!

Har precis kommit hem. Åkte hemifrån 06.00. Men jag har hunnit mycket.





Först jobbade jag till halv två. Sen var jag och kollade på den där lgh som ligger på andra sidan gatan. Och det gör den verkligen, tar ca 1 min att gå till jobbet. Det är ett hus och man har gemensam ingång. En äldre dam äger det, sonen och hans flickvän bor på nedervåningen och lgh ligger på ovanvåningen. Två rum och ett stort kök. Ingen balkong men jag är sällan där, vill jag ut åker jag helt enkelt till Weser och sätter mig. Heltäckningsmattor men det är nog varmt och skönt på vintern...blå i sovrummet och röd i hallen och vardagsrummet. Den röda var väl så där men det går ju. Resten överväger ju till det bättre. Betydligt större, köket med många skåp tex! Det som jag också måste köpa om jag får hyra den är en tvättmaskin. Eller fråga om jag får tvätta hos Mareike...men det går säkert köpa en billig antar jag. Hyran blir ungefär som jag har nu totalt. Tanten ville säga ja direkt, men sonen ville ge besked om ett par dagar. Så nästa vecka får jag besked. Men jag skulle tro jag får den, hon som förmedlat den känner ju både mig och tanten och att jag jobbar där jag gör är en stor fördel. Så frågan är väl bara hur mycket sonen får bestämma skulle jag tro. Jaja får se.



Sen for jag direkt på fotboll U23 spelade hemma mot Sandhausen (1-1). Min nya kamera är helt fantastisk! Vilka foton vi har fått. Mareike tog de flesta, super fördelning, jag tittar på fotboll hon gör super foton åt mig. Hon var så begeistrad av kameran att hon följer med imorgon till Bremerhaven och fotar. Perfekt!



Sen for vi kort hem till mig för att tömma ur kameran och handlade inför imorgon innan vi cyklade vidare till Burgerpark där vi för till djurhagen och fotade djuren där. Var sen förbi hos M&B så hon fick tömma in alla foton i sin dator och nu är jag hemma.



Imorgon äter vi frukost klockan 10.00 hos dom innan vi tar bussen till Bahnhof och sen tåget vidare.



Jag hinner inte fixa korten nu så ni får vänta på att se dem. Natten var kort, hann bara sova ca 5 timmar så jag ska tidigt i säng idag! Dock är korten i detta inlägg från nya kameran så har ni ett par smakprov....

fredag 29 april 2011

Fredag

Efter en lång sovmorgon har jag städat, tvättat, varit och lämnat plasma, pillat lite på nya kameran och ska snart gå över gatan till M&B för en förträff innan vi går till matchen.

Har lite problem vad jag ska ta på mig bara. Nu är det varmt och soligt. Men matchen börjar först halv nio vilket innebär det nog är kallare när vi ska gå hem. Får nog bli capribyxor, matchtröja och en tunn jacka att knyta runt midjan.

Direkt när jag kommer hem blir det att hoppa i säng, jobbar imorgon så nu innan jag går måste jag fundera vad jag ska ha på mig imorgon bitti när jag cyklar till jobbet. Får samma problem då nämligen, är kallt när jag åker men när jag slutat är det varmt. Och imorgon måste jag åka direkt till Platz 11, gäller alltså att inte ha för mycket att släpa på. Nya kameran ska ju med och den väger ju lite och tar lite mer plats än den gamla.

Jaja, det löser sig nog.

torsdag 28 april 2011

Tröttmössa

Andra dagen man måste upp är alltid värst. Sen har man liksom vant sig. Kallt var det imorse också. Eller kallt och kallt men nu är man ju bortskämd med sommarvärme. Vilket iof rättade till sig under dagen, vilket gjorde jag var väääääldigt varm när jag cyklade hem. Jag hade bara en tjock jacka. Hade kunnat gå på avslutsträningen men var dels för slö, dels tycker jag inte den är rolig nog...bortskämd...hahaha. Visst hade kunnat testa nya kameran men de har lov här än från skolan så det är säkert proppfullt och då kommer man så sällan bra till för bra kort. Nä, jag avvaktar och testar den ordentligt på lördag och söndag istället. Tar inte med den imorgon när proffsen spelar för ur Ostkurve får man inga bra kort (hatar nätet som sitter som skydd, kameran fokuserar alltid på det) och det är ett kvällsspel och då är det svårt ta bra kort och ännu svårare när man inte kan kameran fullt ut.

Men U23 spelar 14.00 på lördag och U21 15.00 på söndag, alltså perfekt tid för bra foton (och soligt och varmt ska det bli med!)

Är ledig imorgon men har rätt mycket att göra fast inte fullspäckat skönt nog. Har rätt skönt schema ett par dagar framåt.

Har kollat på mailen om de där fyra lgh idag (som visade sig vara fem) och tre är värda att kolla upp närmare men bäst låter än så länge den där som ligger typ på andra sidan gatan. Så jag avvaktar och ser vad som blir med den.

onsdag 27 april 2011

Förklaringen

Så nu har jag tid:

När jag kom till jobbet på måndagen så kom Jana direkt och sa att du får inte sluta, snälla, snälla vi hittar en lösning. Jag hämtar dig på morgonen eller du kan sova över hos mig när det behövs men du får inte sluta. Efter att hon tjatat i en halvtimme (istället för att gå hem eftersom hon hade slutat) sa jag att okej om du imorgon pratar med Britta (vår chef) och få igenom att vi får ett schema som passar ihop i vinter om jag inte hittar en lägenhet nära, och du får du också bara jobba morgonskift då och att jag även här får 35 timmar så säger jag av det andra stället. Jag hade ju inte skrivit på något än där, skulle lämna in papperen på tisdagen eftersom måndagen var en helgdag.

Sonja som jag jobbade kväll med skrattade och tyckte det var super Jana hade förhandlat fram en frist.

Sen ringde Jana på tisdagsförmiddagen och sa att hon fixat det! Och dessutom hade Britta 4 st lägenhetsförslag hon fått på mailen. Sen när jag kom till jobbet på tisdageftermiddagen så kom en anhörig till en boende och sa att hon nog säkert hade en lgh till mig, 50 m från jobbet, utan provison. En tvåa med kök färdigt (vilket är nog så viktigt här, oftast är alla lgh utan köksinredning). Det är en äldre dam som hyr ut den och hon ville helst ha en ensam lugn tjej. Jag har inte sett den själv än, hon skulle boka tid åt mig, men en annan på jobbet, Nuri, som också ska flytta hade sett den (trots att han är man fick han kolla för att han jobbar där men han tackade nej, han ska ha en annan större) och han sa den var perfekt för mig.

Dessutom anmälde sig flera att hjälpa till att flytta av arbetskollegorna med och både igår och idag har flera kommit och sagt att de tycker det är super att jag blir kvar. :)

Så jag blir kvar. För som sagt, jag trivs, får mer timmar och vet vad jag har där. Visst jag får flytta men det är på bra avstånd till Weserstadion med. Man kan till nöds gå, men med cykel är det inga problem.

Nu hoppas jag bara att jag får den där 50 meter därifrån. Vad de andra fyra är vet jag inte, vi skulle kollat på det idag men idag var en sån där dag när allt körde ihop sig så vi hann inte eftersom vi dessutom hade vidareutbildning efter ordinariepasset. Så vi gör nytt försök imorgon med det.

Jag tror i alla fall jag gjorde rätt trots allt. Visst jag får längre till Mareike och Benni och lite längre till fotbollen men hur som helst är jag oftare på jobbet än hos dom och något mer än vid stadion. Och det är ju fortfarande inte längre än att man när det inte är ishalka och för mycket snö och drivvindag kan cykla.

tisdag 26 april 2011

Snurrigt värre

Jag hinner inte berätta allt och inte gör jag det när jag kommer hem heller eftersom jag måste då direkt i säng för att jag börjar tidigt imorgon.

Men tack vare tjat och idéer från Jana (den jag jobbar mest med) så blir jag kvar på mitt gamla jobb. Hon har ordnat med allt idag, pratat med chefen osv så jag får från 1 maj 35 tim i veckan där med och med det andra har hon också fixat.

Måste dock iväg nu för innan jobbet måste jag meddela det nya att jag tyvärr stannar på det gamla (snurrigt värre). För hur som helst, jag är här för fotbollen så är det ju. Och på det gamla missar jag inte en enda match och jag får ledigt så långt det går för speciella saker. På det nya skulle jag missat en hel helg varje månad. Och när jag kollade i kalendern och insåg med lätt panik att om de nya jobbet lägger mig på en kvällsvecka (man gör då 7 kvällar i rad) missar jag U21:s båda sista matcher. Så när Jana kunde fixa allt så var valet inte svårt. Dessutom har inte bara alla kolleger engagerat sig, de har mobiliserat anhöriga till de boendet också.....

PS: Jag köpte kameran! Fast mer än så har jag inte hunnit. Ska bli spännande utforska den i morgon eftermiddag.

måndag 25 april 2011

På väg mot jobbet

Eller inte riktigt, men tänkte snart bege mig halvvägs, till Wesers strand och där sätta mig med en bok och njuta av solen innan jag måste åka vidare och jobba kväll.

Ska se vad jag kan rota ihop i matväg. Jag gissar affären är stängd. Vet inte riktigt hur de har det här på annandagpåsk. Men det bör ju gå som söndag gissar jag. Jaja, nått hittar jag väl i frysen.

Tog mig en härlig sovmorgon även idag, imorgon måste jag upp tidigare. Måste innan jobbet in till stan, förbi nya jobbet och lämna in papper + att jag har vidareutbildning imorgon och därför börjar en halvtimme tidigare.

söndag 24 april 2011

Påskdagen

Om söndagar i vanliga fall är döda här är det typ nada idag. Dessutom en hel helg utan fotboll (live). Och bara för det är jag ledig. Och har långtråkigt.

Har varit ute och gått en vända ca 1,5 timme i solen längs med Weser, så jag har gjort nått i alla fall. Nu ska jag leta fram en kul DVD och slå på.

Tar dock igen fotbollstorkan nästa helg. På fredagen proffsen, lördag U23 och söndag U21. U21 spelar borta i Bremerhaven men på helger får jag åka gratis tåg inom hela Niedersachsen på min bussbiljett alltså kostar det mig inget. Och jag har ledigt på söndag. Och det ska bli fint väder. Så jag åker dit.

Jobbar kväll måndag och tisdag så jag behöver inte ens gå upp tidigt imorgon, skööööönt.

lördag 23 april 2011

Ska, ska inte

Var in till stan idag, tyvärr för sent posten hade stängt, måste alltså dit igen på tisdag.

Hade bara trista inköp att göra, såsom batterier, penna osv. Var in på Saturn för att köpa batterier till min lilla kamera och gick förbi ett erbjudande på en spegelreflexkamera (som jag så smått börjat fundera på att köpa mig en igen) och detta erbjudande tror jag att jag ska nappa på. En Nikon med både 15-35 mm objektiv och 55-200 mm för ca 6500 kr. Har googlat och den har bara fått bra recensioner samt att samma kameras riktpris i Sverige för bara det lilla objektivet ligger på 9500 kr. Viss skillnad. Får jag dessutom min andra kamera såld så får jag med lite tur i alla fall in halva priset för den. Eftersom jag ska in till stan igen på tisdag och hämta ut biljetten ska jag fundera vidare tills dess. Det är mycket pengar men å andra sidan fotar jag mycket och det intresserar mig också. Och tänker man så, så är det ju ungefär vad jag förut varje månad betalade för hästarna så.....;)

Nu ska jag leta upp en stream och se matchen St Pauli - Werder. De andra ser den på plats i Hamburg men jag har ingen biljett. Se den själv i Vereinsheim är ju lite trist. Men hittar jag bara kassa streams så slänger jag mig på cykeln och drar dit. Det är ju bättre än att inte se alls i alla fall.

fredag 22 april 2011

Sorry

Jag skulle ju ha skrivit igår men jag glömde bort det.

Handlade mig en ny väska i fanshopen, tyvärr såg jag när jag kom hem att de glömt ta bort larmknappen. Och idag är det långfredag och stängt. Så jag får knalla dit imorgon och be dem göra det. Tur jag har kvittot kvar (jag slänger annars ofta kvitton direkt) så de inte tror jag snott den!

Mina nya favvisar U21 vann med 9-0 igår. Fasen att det var så sent, annars hade jag cyklat dit. 1,5 mil går ju när det är platt överallt som det är här uppe i norr.


Igår ja, jo jag pratade igen med chefen (eller arbetsledare kan man väl översätta det med i svenska termer) och det hon ville var att jag skulle vara kvar för hon var 99,9% säker på att de skulle hitta en lämplig lägenhet till mig. Men 99,9% är fortfarande ett kanske. Jag har till 100% ett jobb här där jag bor. Dessutom har jag affären om hörnet, bank och busshållsplats på andra sidan gatan, jobbet ett kvarter bort och inte minst så viktigt - gåavstånd till Weserstadion! Perfektare kan man väl knappast få det?

På tal om jobb föresten. Idag på jobbet frågade de varför man firar påsken. Jaaaa, sa jag fråga inte mig jag har ingen aning. Jag är Ateist. Men det är nått religöst i varje fall tyckte jag. Fan vad obildad jag är men jag har faktiskt ingen aning. Har förträngt allt jag lärde mig på religionstimmarna i skolan. Men jag vet i alla fall varför man firar julen. Är ju alltid något! :D

Bara hoppas att nya jobbet är så bra som det låter, eller minst lika bra i alla fall som det gamla. Annars har jag ju valt fel. Men som sagt, Tatjana har jobbat där i 5 år, så illa kan det inte vara. Var där igår kväll också ca 1,5 timme och gick med lite och frågade 100 frågor ungefär :).

Fast såklart måste en idag på jobbet säga att stället har sådär rykte. Mycket övertid. Jaha, sa jag som här då? Hon har nämligen över 300 timmar övertid, många över 200 och jag har snart 150... skillnaden där är ju också att jag får ett kontrakt på 35 timmar i veckan. Jaja, får se. Det var i alla fall en katastrof att jag slutade sa min nuvarande chef. En som mig ersätter man inte hur som helst. Även om jag tycker det är överdrivet, man får väl se till anställa bättre folk (eller så kanske de inte söker vad vet jag..??).

Var förbi på avslutsträningen idag, inte så mycket egentligen för att se på träningen, den är ju som den alltid är, utan mer för att passa på att vara utomhus och njuta av solen och de 26-27 grader vi har haft här idag. Nu har jag två lediga dagar och ska njuuuuuuuta. Såg att några tuffa minsann badade i Weser idag. Själv väntar jag till i maj när utomhusbadet öppnar. Jag är inte riktigt så tuff.....hahaha

Måste in till centrum imorgon också, hämta ut fotbollsbiljett och sen tar jag nog en sväng på Osterwiese också. Det är som en vårmarknad fast här håller den på i 14 dagar.

PS: Om ni tycker inläggen är oredigerade så är de inte det. Blogspot har sedan ett par veckor någon bugg, när man lägger in bilder skjuter de isär texten. Utan bilder trycker de ihop den även om jag styckindelat. Men då kan jag i alla fall gå in och HTML-koda dit mellanrum. Men få bort dom har jag inte lyckats med.

torsdag 21 april 2011

Checklist


  • sagt upp mig från jobbet - check

  • sagt ja till nya jobbet - check

  • duschat - check

  • hoppat i shorts och t-shirt (allt man måste ha på sig idag :) ) - check

  • ätit - halvt check, måste köpa något litet på väg till Stadion

  • Fanshopen och sedan kolla på träningen - på väg

  • göra allt annat tråkigt på min lista - nån gång......;)

Faktum är att jag ju på detta vis får 15 dagar ledigt 1-15 maj (att jag måste vara anställd till 15 maj beror på att jag har så mycket övertid som de ska betala ut) och under den tiden kan jag inte börja på nya stället då det är under samma koncern. Blir knas i datan eller så. Men jag klagar inte. Inte på något sätt alls.....:D


Berättar mer sen om dagen, nu måste jag iväg, det är påsklov här och det kommer bli smockfullt runt träningsplanen så det gäller vara där i tid!

onsdag 20 april 2011

Försöke säga upp mig idag

Gick väl sådär kan man säga :). Alltså hon förstod mig så klart men ville verkligen inte att jag skulle sluta. Så när jag sa att det beror ju till största delen på att jag bor för långt bort utan bussförbindelser engagerade hon halva stället till lägenhetsjakt och precis innan jag skulle gå hem sa hon att hon nog har hittat en åt mig, men hon hade inte tid att ha ett möte med mig då, kunde jag vänta med att ge nya stället besked till imorgon? Skulle dock absolut inte gå att lösa är det okay, hon ville bara att jag skulle be nya stället om att jobba kvar till 15 maj (även om jag inte kommer att jobba alls, det är för att de ska kunna betala ut övertiden, semester osv). Hon ger alltså sitt okay, men vill att jag stannar om det går att lösa.

Så jag sa; pja, det går väl. Jag sa ju till nya stället att jag kunde ge besked denna veckan troligen men absolut senast nästa vecka. Ska bli intressant höra vad som sägs imorgon. Jag kommer även fråga om det är helt omöjligt att få 35 tim/vecka där också (ifall nu lgh är intressant) och om inte, om man kan få mer fridagar direkt istället för all denna övertid. Bollen ligger ju hos dom....;)

Dessutom kom Sonja, Maria, Bettina, Jana och Gifty mfl och sa att jag måste stanna. Jag får inte sluta. De gör det ju inte lätt för en precis....

Jag ska i alla fall åka förbi senare och hälsa på Tatjana en gång till, luska lite mer helt enkelt. Fråga hur alla är att jobba med, hur schemat ser ut osv. Jag vet ju vad jag har och det är på inget sätt dåligt. Men man vet aldrig vad man får, så när jag nu känner en som jobbar där får man ju passa på att ta reda på så mycket som möjligt.

Först ska jag dock ta en dusch, sen packa lite smått och gått att äta i en väska och ta cykeln ner till Weser. Sol och 25 grader varmt måste utnyttjas. Igår stod jag 3 timmar i solen och kollade på fotboll. Matchen i sig, talar vi inte om. 0-3 och katastrofalt spel. Nu ska mycket till om Werder II ska lyckas hålla sig kvar i div 3. Det lutar åt div 4 spel nästa säsong.

tisdag 19 april 2011

Sol och fotboll

Japp, 20 grader varmt och halv sju ikväll spelar U23 hemma. Ska såklart dit :)

Har inte sagt upp mig än...chefen var inte på så bra humör idag pga ett organisatoriskt problem...och eftersom jag inte bara måste säga upp mig utan även helst få det godkänt också så väntar jag till imorgon. Iof vet jag inte om hon är på bättre humör då men men....det organisatoriska problemet är ju egentligen inget problem. Folk gör det bara till ett eftersom det inte finns klara riktlinjer. Själv förstår jag inte problemet, se bara till att allt är solklart, sen blir det inte sådana problem. Men men alla har inte min syn på hur man bäst organiserar så då får de väl ha sitt problem då. Det drabbar i alla fall inte mig och den avdelning jag jobbar på...:D

Har precis ätit, ska nu hoppa i duschen. Sen skriva ut och göra några listor som jag lovat chefen göra. Tänkte vara smart och lämna över dom imorgon som en liten god nyhet innan jag kommer med den stora dåliga....

Sen har jag lite småpyssel att göra innan jag strax efter 17.00 hoppar upp på cyklen och cyklar till Platz 11. Måste förbi Fanshopen innan därför måste jag åka lite tidigare.

måndag 18 april 2011

Hoppsan.....

Jag har nog ett nytt jobb.....

Jag skulle ju bara dit och titta liksom. Men Tatjana tyckte efter rundvandringen, ska vi inte höra med chefen om de söker just nu (de har anställt två nya nyss), så hon knackade på där och frågade och vips satt jag i en anställningsintervju. Som var den enklaste och snabbaste jag någonsin varit på. Jag tror vi var där inne mindre än 5 minuter.

Hon började med att fråga hur mycket jag jobbade nu (30 tim/vecka) och sa jag hoppas du vill mer för här har vi 35 timmar i veckan. Om jag vill? Självklart! Fast sen kom haken då...de "snor" inte personal från varandra har de kommit överens om. Det är nämligen inom samma koncern (förmodligen därför intervjun inte var så djupgående + att jag ju var rekomenderad från en som jobbar där), alltså samma koncern men inte samma firma som det var mellan Sonnenbogen och Weserbogen därav skillnaderna i arbetstid och hur de hanterar ev övertid, men hurs om helst så måste jag få ett okay från mitt nuvarande jobb sa hon. Vilket jag sa, lär bli svårt, "tyvärr" är jag ju mycket omtyckt där.

Men jag slutar ju inte av missnöje. Utan att jag vintertid slipper cykla 1 timme är mycket värt, jag menar blir nästa vinter en isig istället för en snöig tex, tar jag mig knappt till jobbet på cykel. Och bussar går inga vissa dagar. Dessutom får jag 20 timmar mer i månaden. För det är väl enda nackdelen där jag jobbar nu. Jag har varje månad över 20 tim övertid. Som vi inte får betalt för utan ska ta ut i ledighet. Jag har i helgen frågat runt lite och alla har mellan 100-200 timmar sammanlagt ungefär. När jag frågade hur planen ser ut att få bort dessa timmar då vi ju snart bara har ett halvår kvar att detta år, så tittade de bara på mig och sa, det finns ingen. Och det gillar jag inte!

Tatjana har jobbat på det nya stället i 5 år och jag har frågat ut henne rejält. Det verkar mer ordning på att dels inte få så många timmar ö-tid varje månad (det är därför man i kontraktet har 35 tim/vecka) och har man övertidstimmar så jobbas de bort så fort det går.

Jag åkte sen vidare och lämnade plasma och när jag var klar där ringde min telefon. Det var Tatjana. Chefen på nya stället hade visst ringt högsta chefen i koncernen som hade godkänt att jag börjar på nya stället. Inte vet jag varför, kanske för att argumenten är de de är? Att jag kan gå över gatan istället för att cykla 5 km för att ta mig till jobbet? Samt att jag får mer tid, vilket jag ju vill ha?

Nu återstår bara det tråkiga och jobbiga. Meddela min chef på jobbet att jag vill sluta....när man inte slutar för att man är missnöjd är det trist tycker jag. Och jag vet ju de gärna vill ha mig där. Men det ligger ju lite långt bort. Jag har tom kollat lite efter lägenheter där, men dels finns inte många, det är mer ett villaområde. Dels är det ett "dyrt och lyxigt" område så de som finns blir alledeles för dyra för mig. Så jag har faktiskt försökt hitta en lösning som gör jag kan stanna men den finns helt enkelt inte.

Det finns en nackdel med nya stället. Jag måste jobba en vecka kväll varje månad. Men det lär jag överleva. Skulle det just denna veckan vara en match man verkligen verkligen vill se får jag försöka byta helt enkelt. Så många sådana har jag ju inte. Egentligen bara mot Hamburg, Leverkusen och Dortmund.

Phuuuuu

Storstädningen klar. Fast jag har inte putsat fönstren än....gör det senare.

Ska nu äta lite lunch, sen duscha, slänga in tvätt på vägen ut och åka och träffa Tatjana på hennes jobb. Hon jobbar extra hos oss (har inte fulltid på sitt jobb). Hon jobbar på ett äldreboende som ligger inne på sjukhusområdet mitt emot mig. Hon tycker jag ska söka jobb där (de söker just nu). Men jag vet inte. Visst det är närmare och det är ju super när det är vinter. Är ju inte säkert vi får en sån bra vinter som iår varje gång. Men å andra sidan, har jag nu ett superschema (för det mesta, även om det är många dagar i rad så slutar jag ju som sagt halv två), men visst ett jobb på andra sidan gatan är ju inte helt fel. Så jag har lovat att hälsa på henne där och kolla i alla fall.

Sen får vi se vidare. Efter det ska jag ta bussen in till stan. Ska lämna plasma, sen måste jag köpa mig en ny väska, för min har gått sönder. Även handla lite annat smått måste jag innan jag åker hem. Bla kamerabatterier, vitt tyg så jag kan laga mina jobbyxor. Vidare på listan är sy kuddar (har inte gjort den än av mitt Dalahästtyg), njuta av solen genom att gå ut och gå, göra en veckomenyplan och sedan handla.

Få se om jag hinner allt. Annars är jag ju ledig i helgen och hör och häpna: Jag har inte hittat en enda fotbollsmatch jag kan gå på! Proffsen spelar borta, U21 i Melchiorshausen 1,5 mil bort, jag hade allvarliga planer på att cykla dit men de spelar på torsdag kväll, blir alltså väldigt sent innan jag är hemma, U23 spelar också borta. Så jag kommer ha en massa tid över.

Och U21:s match fick mig att fundera på om jag inte ska gå med i Cambrio. Det är en bildelargrupp. Man betalar 5 Euro i månaden i avgift sen en avgift per mil man åker och per timme dagtid men kvällstid är det ingen timavgift. Ibland behöver man ju en bil faktiskt. Även om man tex kan åka buss till IKEA (måste byta två gånger bara) så är det ju himla opraktiskt om man köper sig något större. Ska kolla upp det lite mer. Lika var det ju när vi ville se träningsmatchen för ett tag sen. Dit kom vi men inte hem för då gick ingen buss. Nu löste det sig då vi fick skjuts av några från forumet från spelplatsen till tågstationen men det kan man ju inte räkna med jämt. Eller när vi skulle se Europa Leauge finalen. Den var slut så sent att inga tåg gick tillbaka från Hamburg till Bremen.

söndag 17 april 2011

Tv-dag

Ser just nu Bayern - Bayer och sen kommer Dortmund - Freiburg. Eller ja, tyvärr inte på TV:n då jag inte kan se SKY (än i alla fall) utan det blir stream på datorn.

Imorgon är jag äntligen ledig en dag igen! Fullproppad är den, men framför allt ska jag sova. Länge! Nästan så jag är sugen på att ställa klockan som vanligt på 05.00 bara för att få känna hur härligt det vore att bara slå av den och sova vidare....:D


Ska bli kanonväder också hoppas det stämmer. Vi har rätt ok nu med över 18 grader men tyvärr ingen sol.

lördag 16 april 2011

Oavgjort sviten fortsätter

Werder III spelade oavgjort. Werder I spelade oavgjort. 3-3 resp 1-1. Fast Werder III hämtade upp ett underläge (2 ggr tom) och Werder I tappade sitt överläge.

På väg hem i folkvimlet utanför stadion (utsålt 40500 pers) sprang jag på min nya favoritspelare. Vad är oddsen för det liksom.....! Han spelar i Werder III och har praktiskt nog också nr 2 på ryggen. Hur bra som helst. Eftersom min nr 1 av 2:orna är evighetsskadad måste man ju ha en ny favorit. Ovanligt nog är han inte heller försvarare eller målvakt (som alla mina andra favvisar) utan mittfältare.


Så nu ska jag bara kolla lite bloggar och sen hoppa i säng. Läser just nu en jättebra bok. Och idag överlever jag om det blir sent, jobbar ju bara imorgon och är sen ledig. En hel dag...:)

fredag 15 april 2011

Fullt upp

Har haft fullt upp idag och nu måste jag hoppa i säng så det blir ett mycket kort inlägg

Blev så sent på jobbet att jag först strax innan fyra cyklade förbi träningsplatserna. Då kunde jag ju lika gärna stanna till liksom. Även om avslutningsträningar inte är mitt första val precis. Men vädret var bra och bättre ska det bli, 18 grader och uppåt från imorgon och fram till onsdag - det är så långt de visade på TV:n - så jag såg hela innan jag åkte vidare hemåt.

Har sen fixat med det jag inte gjorde klart i helgen som var, har alltså äntligen jobbat av den listan. Synd bara att jag har en ny..... ;)

Imorgon jobbar jag, sen klockan 15.00 är det U21 match på Platz 12 och sen 18.30 spelar proffsen mot Schalke inne på Weserstadion. Jag hinner precis hem och duscha och slänga i mig lite mat innan första matchen, för sen är det ingen idé att åka hem emellan. Blir ju bara en halvtimmes "dötid" så att säga eftersom jag alltid vill vara där så tidigt att man ser uppvärmningen. Det vill jag även på U23 och U21:s matcher därav att jag måste snabbt hem så jag är senast halv tre på plats i alla fall. Även om det till nöds går en gång utan att se den så klart.

torsdag 14 april 2011

Torsdag

kom inte på nått bätttre att sätta som rubrik.... Har varit och kollat på träningen. Är inte jättevarmt men det har slutat storma och solen lyste så det var helt okej i alla fall. Och eftersom jag troligen inte hinner imorgon (är ju doku-dag - har vi varje fredag - på jobbet och jag måste jobba över) och dessutom är avslutningsträningarna skittrista. De går ju till nöds men får jag välja ser jag hellre normala träningar. Avslutningsträningarna är alltid först Grisen och sen tvåmål. Idag var det riktigt roliga övningar dessutom så det var ett bra beslut att åka förbi idag.

Efter träningen cyklade jag vidare till Viertel och shoppade på Schlecker. Behövde propplösare. Här kan du nämligen inte köpa sådanan speciella städgrejor i snabbköpet. Du kan handla tvättmedel och sånt men inte mer "avancerade" saker. Lika med tex grönsaker och kött. Gurka och tomater kan du handla men inte tex spenat eller brysselkål då måste du till grönsaksaffären. En kotlett eller en fläskfile fixar snabbköpet men inte mer komplicerade saker. Då får du gå till köttaffären. Vilket är charmigt iof men opraktiskt när man som svensk är van vid ett ICA Maxi eller Coop Forum nästan i vartenda kvarter typ...:)

Schalke då, våra motståndare på lördag. Jodå de tog sig till semifinal i Champions Leauge. De ligger iof bara 9:a i Bundesliga men är just nu ett av de fyra bästa lagen i Europa. Behöver jag säga Bundesliga är en sanslös liga på sätt och vis? Nu får vi hoppas de är trötta och nöjda istället för supermotiverade och på G till på lördag!

onsdag 13 april 2011

Ostbollar! :)

Yay, sent om sider har tyskarna fattat galoppen. Var och handlade på Rewe idag efter jobbet och hittade ostbollar. De smakar inte som nachobollarna i Sverige utan mer om ostbågar. Tillräckligt mycket för att duga som ostkrokar i alla fall. Jag har ju handlat där flera gånger förut utan att det funnits. Men någon har tydligen lyssnat på mitt gnäll. Nu ska vi bara få dem att gilla must också ;).

Vädret idag är sådär. Bättre än igår för det regnar inte. Men varför det varje dag ska blåsa en mindre storm när jag ska cykla hem, ja det frågar jag mig. Jäklar anamma vad man får ta i över broarna....som tur är stormar det inte på mornarna. Alltid nått. Rätt kallt har det varit också men nu har solen kommit och blåsten lugnat ner sig och termometern har klättrat upp till 17 grader så jag kanske går ut en vända senare.


Ikväll är det CL-matcher och egentligen vill jag gärna se Schalkes match. Men det börjar ju så sent. Men förra matchen mot Inter som jag inte såg pga just detta, var ju tydligen årets match typ. Så jag kanske i alla fall kan börja titta så får vi se om jag orkar se hela. Eller det orkar jag ju, problemet får jag imorgon bitti istället... Men nog vore det kul om Schalke slog ut Inter. Och efter 2-5 i Italien så är ju läget rätt så hyfsat får man säga.

tisdag 12 april 2011

En "ingen" dag

Vädret är kasst, regn, vind, sol, kallt. Har förutom att jobba, typ gjort inget idag. Och så blir det nog. Slår på en DVD och hoppas på en roligare dag imorgon. Ja, just det, Werder III vann visst med 7-1 såg jag idag på TuS Schwachhausens hemsida. Jag missade visst ett :)

måndag 11 april 2011

Hälften gjort

Bättre än inget men sämre än allt. Men vädret var så underbart, över 20 grader och sol. Så när träningen var slut och Miele och målvaktstränaren hade en längre enskild träning satt jag kvar. Sen kom tre av ungdomsmålvakterna och tränade vidare så jag blev sittande där länge. Vem vill sitta inne och uggla i sånt väder? Vilket då gjorde att jag har inte gjort allt som stod på min lista. Men vi ska visst få lite sämre väder med start från imorgon, så då kan jag ju göra resten då tänkte jag. Om det håller får vi väl se...;) Nu ska jag leta på en ny bok i min hög och krypa ner i sängen och läsa en timme eller så. Sen är det dags att släcka lampan och ta nya tag inför min 6 dagars vända. Sen blir det mer normalt skönt nog!

Ledig dag men fullt upp

Är som sagt ledig idag men listan på saker att göra är full. Börjar med att slänga in en maskin tvätt på vägen till att lämna plasma. Då är den klar när jag kommer hem. Sen måste jag städa och handla. Laga mina jobbyxor och när symaskinen ändå är framme äntligen sy de där kuddöverdragen som jag köpte tyg till när jag var i Falun.

15.30 är det träning och eftersom vi redan nu har 14 grader och sol lär det bli varmare och då vill man ju inte sitta inne och uggla. Jag måste också skriva ett brev till (*suck*) till Sky, jag ska färga håret, måste printa ut en del papper från nätet, planera den närmsta veckan - jag borde ta tag i saken och börja träna (simma kan jag börja med först när utebadet öppnar, efterom det är för långt till alla inomhusbad) - och om jag har någon timme över efter allt detta borde jag putsa mina fönster. Nu när solen ofta lyser in syns det att det behövs. Det står dock längst ner på prioriteringslistan för idag!

Nu måste jag iväg, vi hörs sen!

söndag 10 april 2011

Det gäller att veta vart man ska gå

Otroligt solig och fin varm söndag. Efter jobbet vägrade jag sitta inne. Och bara gå ut är ju också trist liksom. Så jag snokade upp redan igår (eftersom jag visste det skulle bli fint väder) att U21:s bortamatch var inom cykelavstånd. De spelar ju i Bremenregionalliga. Det är bara lag ur Bremen med omnejd med. Men det kan ju vara långt nog, tex Bremerhaven är 6 mil, Brinkum som de mötte förra helgen hemma är 1,5 mil. Men jag hade tur, idag spelade de borta mot Schwachhausen. 3 km från mig!

Dessutom skulle de spela först 15.00 vilket var perfekt. På så sätt hann jag gott med att cykla hem, dusch, byta kläder och äta innan jag cyklade iväg och såg matchen.


Werder U21 vann med 6-1. Så som sagt, det gäller att veta vart man ska gå om man vill se mål. Förra helgen var det ju målfattigt när Werder I och II spelade lika så denna helg (och dessutom bara oavgjort med). Men Werder III kan man lita på. 4-0 förra helgen, 6-1 idag. :)


Efter matchen ville jag fortfarande inte gå in så jag tog min kamera och gjorde: The Macro way of Life

lördag 9 april 2011

Oavgjort

Vet inte men det känns som detta resultat förföljer oss. Oavgjort idag också. 0-0 spelade U23 mot Carl Zeiss Jena. Vädret var super, jag fotade en massa fina kort och vi hade en trevlig eftermiddag helt enkelt. Men jag är trött. Vi såg nämligen proffens match igår (som slutade oavgjort 1-1) i Werders Vereinsheim och var hemma strax innan 23.00 innan jag låg i säng var klockan halv tolv. Var segt när klockan sen ringde 05.00. Men nu har jag bara imorgon kvar, sen är jag ledig! En helt dag ;). Sen går jag på en 6 dagars vecka. Det är ju tur jag gillar mitt jobb...eftersom jag är där väldigt ofta. Som tur är inte så länge varje gång.

Foton från matchen idag hittar ni: här


Tog en massa bilder till temat -from another point of view - också bilden ovan är från dessa, de finns på min FB. Kan dock bara ses av de som har mig som vän där.


Såg andra halvan av matchen Hamburg - Dortmund, som *tadaaaa* slutade oavgjort 1-1. I say no more. :)

fredag 8 april 2011

Klädproblem

Nu kommer perioden med problemet varje morgon vad man ska ta på sig. I morse när jag cyklade iväg var det 3 grader varmt. När jag skulle hem 22 grader. Liiiite skillnad liksom.....det gick väl idag, när jag skulle direkt hem. Gjorde ju inget jag blev supersvettig. Men om det är så imorgon får jag problem. För jag ska direkt efter jobbet på fotboll (U23 spelar). Och vill inte släpa på en massa extra kläder under matchen. Hinner inte hem emellan, då jag slutar 13.30 och matchen börjar 14.00. Jag kommer alltså hinna precis.

Får väl frysa på morgonen antar jag.


Tror stormen som var i Sverige igår är här idag också. Jäklar vad det blåser! Det var tom vågor på Weser! Det är inte ofta. Men det är varma vindar så det gör inte så mycket. Var bara lite jobbigt att cykla.

torsdag 7 april 2011

Fullt upp idag

Först jobba, sen vidareutbildning. Efter det cyklade jag förbi och såg lite avslutsträning. Såg inte hela för jag kom på att idag var enda dagen denna veckan (plasmastället har haft stängt må-ons) som jag kunde lämna plasma. Vi har nämligen stora dokumentationsgenomgången imorgon.

Så jag cyklade vidare hem efter ett tag, duschade och åt lite mat innan jag tog bussen och lämnade plasma. Var fullt med folk så det tog lite längre tid än vanligt. Men nästan 400 kr rikare gick jag därifrån. Har varit och handlat också. Två gånger...snart börjar de väl undra i affären om jag inte har bättre saker för mig än att vara där hela tiden. Men när man glömmer lappen hemma och kommer hem med hälften missat så får man gå dit en gång till helt enkelt. Varför de ev undrar, är för att vi förra fredagen-lördagen var där två-tre gånger varje dag..hahahaha. Vi sprang in där både före och efter matcherna och köpte mat och godis osv. Och så klart är det samma som jobbar då som jobbade idag...

Förresten undrens tid är inte förbi! U23 vann igår med 1-2 (de spelade ju borta) mot serieledarna! U23 ligger näst sist i tabellen. Sedan vinteruppehållet har de faktiskt spelat väldigt bra så kanske de kan klamra sig fast i div 3 med lite tur. De andra lagen framför dem måste också förlora - vilket de gjorde igår båda två!

Imorgon då som sagt blir det först en lång dag på jobbet, skulle tro vi ev håller på till fyra, halv fem tiden, sedan halv nio spelar Werder borta mot Frankfurt, gäller hitta en bra stream. Eller om jag ska höra med M&B om vi ska gå till en pub. Fast egentligen vill jag inte det, jag ska jobba hela helgen och måste gå upp tidigt, då är det skönare att se matchen hemma och kunna ramla direkt i säng efter slutsignalen.

onsdag 6 april 2011

Hmmmm

Egentligen ville jag kolla på träningen idag men just då var vädret inte så skönt. De hade sagt vi skulle ha regn på dagen men mot kvällen skulle solen komma. Fast halv fyra regnade det. Men just nu skiner solen så det stämde ju, bara lite för sent för träningen då.

Imorgon skulle jag gärna se avslutsträningen (för att se vilka som ska spela, då flera är skadade (igen!!) eller sjuka. Men den är redan kl 14.00 vilket normalt inte är något problem för mig, men just imorgon har vi vidareutbildning till 14.30. Men jag åker väl förbi och ser hur långt de hunnit, avslutsträningarna är ju alltid lite kortare. Werder spelar ju redan på fredag, borta mot Frankfurt.

U23 spelar borta idag, matchen börjar 19.00 ska följa den på liveticker. Sen spelar de hemma på lördag och det lär bli enda matchen live i helgen som det ser ut.

Nä, nu är mina popcorn klara så jag ska njuta av dom och leta på en ticker.

tisdag 5 april 2011

Piotr Trochowski

Försvinner till Spanien i sommar. Hans kontrakt med Hamburg går ut och där får han ju inte spela (är inte ens uttagen i truppen ibland). Jag hade ju hoppats han skulle hamna i Bremen - han är ju avlösfri dessutom - eftersom Bremen behöver en "äkta 10:a" men idag stod det på texttv att han är klar för div1 klubben FC Sevilla. Trist. En av mina stora favoriter i Bundesliga. Bläääää :(

måndag 4 april 2011

Måndag

Första dagen av 7 avklarad. Det går rätt fort bara man tagit sig ur sängen och sitter på cykeln dit. Och så får man se till att lägga sig i tid.

Igår fick vi i alla fall äntligen se en seger och en massa mål. 4-0 till Werders U21 mot Brinkum. Jag och Veronika hade jättetrevligt och babblade en massa. Efter matchen gick vi till Crossini och åt en pizza. Jag håller tummarna för att hon får den lägenhet hon vill köpa här. Hon jobbar inom Marinen och har ett kontrakt på 8.5 år. Först kommer hon vara 2 år i Flensburg, sen några månader i Bremerhaven, sedan blir hon stadionerad där eller i Wilhelmshaven. Alla ställerna når man lätt med tåg från Bremen (ja inte Flensburg, hon kommer veckopendla i 2 år, men bor ju gratis på kasernen i veckorna) därför vill hon bo här. Just nu bor hon i Stuttgart, det är ju liiite långt bort.


Idag är det regn och rusk så det blir att slöa på soffan. Kom i säng sent igår med så jag är rätt trött med för den delen.

söndag 3 april 2011

Tredje försöket

Denna helg att få se en vinst från Werder. Ska gå och se U21 spela lite senare. Vädret är inte lika bra som igår, då vi hade sol och +23 grader hela dagen. Imorse regnade det men nu är det uppehåll, grått och 17 grader. Tillräckligt bra för att man kan gå ut och få lite luft på sin sista lediga dag innan en 7 dagars vecka följer. Ska träffa Veronika vid Fanshopen innan så går vi tillsammans. Jag har inte riktigt koll på hur jag känner henne, kan vara genom backhoppningen då vi har Melä som gemensam kompis på Facebook i alla fall :), jaja det lär visa sig. Werder spelade oavgjort igår med, 1-1 mot Stuttgart. Mycket tack vare Stuttgarts unge bra målvakt (och Dennis oförmåga att träffa nästintill öppet mål....).

lördag 2 april 2011

Ett snabbt inlägg

Är på väg till M&B för den vanliga förträffen innan matchen. U23 spelade 0-0 mot tabelltrean Offenbach igår. Kvalitetsmässigt en av de bättre U23-matcher jag sett, tyvärr inte i effektivitet. Werder hade betydligt fler målchanser men den sista turen/skärpan framför mål fattades. Så trots att det är ett bra resultat mot ett bättre lag sa man ändå efter matchen; det var bra men....

fredag 1 april 2011

Grått men varmt

Skrev inte igår, fanns inte mycket att säga, det regnade hela dagen så jag gjorde inget speciellt.

Idag är det också grått men inget regn och vi har 16 grader varmt. Har varit nere på stan och hämtat ut en biljett och skickat iväg ett paket.


Ska nu äta en sen lunch och om ca 2 timmar är det dags att traska bort till Platz 11. Ikväll spelar Werders U23 mot Offenbach.


Jag såg Werders motståndare (för morgondagens match) när jag var nere på stan, Stuttgart. De måste ha farit tidigt hemifrån, när de redan vid halv tre var i Bremen.


Var även in på en ortopedaffär och ville köpa mig ett ryggbälte. Jag har ju ett från Sverige (som jag fått av mamma) men två är ju bra att ha, ibland måste det ju tvättas tex. Men fick inget med mig, för säljaren upplyste mig om att visst kunde han sälja mig ett men om jag först går till en läkare och får ett recept på ett så betalar jag 100 kronor istället för 1800 kr. Sen gav han mig namn och adress på en ortoped. Ska ringa och boka tid på måndag. Lite lustigt här, för allt, verkligen allt, minsta lilla grej, ska gå genom en läkare. Jag har liksom inte så ont att det är ett läkarfall i mina ögon. Jag har det mest som stöd eftersom jag har ett jobb med många tunga lyft. Men här springer man till läkaren om man så hostat en gång eller nyst två gånger........