tisdag 31 maj 2011

På väg till gymmet

Ska strax ta cykeln till min provträning på gymmet. Vidare på schemat idag är att lämna plasma, dummt nog kan jag inte göra det samtidigt fast stället ligger mittemot. Om man inte äter och dricker nog innan plasmalämning kan man nämligen svimma (har sett ett par göra det på stället) och även om jag aldrig ens haft känning av det tror jag det är rätt dumt att först träna på gym 1 timme och sedan direkt lämna plasma. Så jag åker hem emellan och äter och vilar lite innan jag åker tillbaka.

Blev väckt 08.00 idag. Hade helt glömt bort det skulle komma en firma och läsa av värmen. Men jag somnade om efter, min enda lediga dag på länge liksom.

måndag 30 maj 2011

Phuuuu för juni....

Fick schemat idag....ja semester fick jag ingen. De första 17 dagarna har jag två ledga dagar på. Jobbar massor. Har endast 5 lediga dagar totalt. Blir tufft. Det är redan på schemat 42,5 timmar mer än vad jag ska göra (om jag gör 30,0/vecka, får jag 35,0/vecka är det "bara" 22,5 timmar extra.... De har ju lovat 35,0 per vecka från maj men jag vet hur glömska de är... Det är struligt nu för chefen är sjukskriven sedan länge och min chef som egentligen är arbetsledare gör nu båda jobben, vilket är på tok för mycket för en person egentligen. Dessutom har en del fått sluta för de inte skötte sig vilket gör vi åter är för få, dessutom blev en idag långtidssjukskriven (gravid med komplikationer) så det pajjade hela sommarplaneringen.

Får se vad jag fått när jag får lönen, den kanske kommer imorgon om jag har tur (vi ska ju ha den senast den 3:e men oftast får vi den tidigare). Jag kommer så klart säga till om jag inte fått det. Dessutom skulle de senast 15 april haft ett anställningssamtal med mig för då gick min provtid ut. Jag antar jag är anställd nu då ;).

söndag 29 maj 2011

Listdags

Hur bor du: I lägenhet
Brukar du komma i tid: Ja, alltid
Hur lång är du: 178
Kan du laga mat: Kan, kan jag, men tycker det är aptråkigt
Vad jobbar du med/pluggar du: Undersköterska på äldreboende i Bremen
Vad har du på dig just nu: Svarta Jeans, Österrike Nationaltrikot (fråga inte varför :), spec när Tyskland spelar ikväll...haha!
Har du någon fobi: Nä, tror inte det
Hade du en bra kväll igår: Jaaa, fotboll U21 sen grillning med kompisar.
Vilket är ditt senaste inköp: Om man inte räknar mat så blir det kläder i torsdags.
Din favoritdryck på morgonen: Dricker sällan något på morgonen.
Var fick du dina senaste pengar ifrån: lämnade plasma
Har du sovit i din egen säng inatt: Ja.
Vad hade du sönder senast: Tappade ett dricksglas på jobbet.
Vem snackade du med senast: Mareike
Varm favoritdricka: Gillar inget varmt egentligen men då och då choklad
Favoritdricka när du är riktigt törstig: Cola
Alkoholhaltig favoritdricka: Vodka eller söta drinkar
När gjorde du senast något riktigt dumt: Jag gör väl aldrig något dumt! ;)
Saknar du någon just nu: Ja
Vad ska man göra för att få dig irriterad: Komma för sent, köra bil för sakta, skryta, inte lyssna osv.
Någon jag stör mig på: Finns många.
Intressen: Fotboll
senaste person du kramade: Veronika
Senaste person du ringde: Mareike
Senaste person som ringde dig: Jana
Vad drack du senast: Juice
Längtar du till din nästa födelsedag: Nä, de kommer ju liksom bara
Har rakat dina ben någon gång: Ja.
Är du sugen på något nu: Ja, röra på mig
Hur många koppar kaffe dricker du en vanlig dag: Ingen alls.
Använder du hudkräm: Ja.
Attraheras du av män med skägg: Nix
Micro-pop eller poppa själv: Poppa själv!
Brukar du baka: Nä.
Röstade du i det senaste valet: Ja, både i det svenska och det tyska. Jag är så duktig! :D
Är du nöjd med ditt liv som det är nu: Hyfsat. Kan bättras på lite men så är det ju alltid.
Vilken låt lyssnade du senast på: Jennifer Lopez - On the Floor
Har någon annan sovit i din säng inatt: Nej
Vad tycker du är äckligt: Blodmat tex.
Har du pengar på mobilen: Ja
Vilken svordom använder du mest? Men vad faaaaan
Vilken tid är din väckarklocka inställd på? Om jag jobbar 05.00.
Var köper du dina matvaror ifrån? Netto eller Rewe
Skulle du hellre ta bilden än vara med på bilden? Ta bilden
Om du vann på lotto, vad är det första du skulle köpa? Hyra mig en personlig kock.
Har någon berättat en hemlighet för dig den här veckan? Inte vad jag kommer ihåg.
Vad åt du till middag senast? Tomatpasta
Kan du vissla? Ja.
Tittade du på tecknat när du var liten? Ja.
Äger du några popband t-shirts? Nä
När flög du senast? Till Sverige i mars och sen tillbaka
Pratar du några andra språk? Engelska och tyska.
Har du gråtit offentligt? Ja.
Vill du just nu göra några tatueringar eller piercingar? Tatueringar är typ alltid aktuellt..:)
Vad har du med dig in på bion? Popcorn och cola
Vad har du för väder? Mulet idag
Vilket var ditt favoritämne på gymnasiet? Företagsekonomi
När sov du senast på golvet? Ingen aning.
Vilken är din favorit drink? Pina Colada
Gillar du din boendesituation? Ja
Hur många timmar måste du sova för att kunna fungera? Helst 6 i alla fall.
Är dina dagar fullbokade och stressiga? Nä
Hamnade du ofta i trubbel för att prata under lektionerna? Nej.
Tror du på liv på andra planeter? Ja, nånstans borde det väl finnas.
Vad säger du till dig själv när allt känns svårt? Inget, jag deppar lite och sen tar man nya tag bara.
Skulle du någonsin hoppa fallskärm? Never!
Tycker du om att krama folk? Ja, dom jag tycker om.
Äger du en digitalkamera? Ja och en system.
Vilka kändisar har du blivit jämförd med? Ingen
Stör det dig om någon säger att dom ska ringa men inte gör det? Väldigt mycket!
Får du dåligt samvete efter du ätit kött? Nä
Är du mörkrädd? Inte ett dugg
Tre saker du alltid har med dig varje dag? Nycklar, Plånbok, Telefon

Igår

Lång dag och jag kom inte åt en dator på hela dagen. Jobbade ju först, Jana kom tidigare så jag kunde gå en timme innan jag slutade. Cyklade till Bahnhof och tog tåget till Bremen-Burg. Eftersom jag kunde få gå redan halv ett hade jag gått om tid på mig......tur det. För med mitt lokalsinne och sinne för hur man ska gå...

Jag hade mycket noga skrivit ut en karta. Men så var det ju det där om man skulle gå till vänster eller höger när man kom ut från tågstationen??. Jag började med att gå vänster men vände snabbt och gick åt höger 1 km eller så innan jag insåg att näää jag skulle gått vänster istället. Så de uträknade 15 min promenad tog mig 40 min innan jag kom rätt. Gick nämligen lite för långt också. Men jag letade efter en gata där jag skulle svänga höger. Visade sig att "gatan" var en större skogsstig...:)

Jaja, jag kom rätt i alla fall och var på plats halv tre, i god tid då matchen började 15.00. Veronika som också skulle komma till dess kom dock först 15.10. Hennes GPS hade också lotsat henne fel. Så det är inte alltid de hjälper heller för den delen!

Jag fick alltså sällskap till slut ändå. Mareike hade ju besök av två kompisar från Hamburg som inte är så intresserade av fotboll och de båda ville hellre se Bremen lite mer. Men så visade det sig att Veronika var i Bremen och hade inget att göra mellan 12-17. Och hon ville gärna se lite U21-fotboll även om hon fick åka innan matchen var klar.



Var en intressant match, en hög Ultras hade långtråkigt nu när det inte är någon Bundesliga så de var där med flaggor, pyro och sånger. Något som spelarna tyckte var helkul och vi andra också för den delen.

Matchen vann Werder med 4-1 men det var ju mer oviktigt då de redan innan var klara mästare.

Vi hade bestämmt att vi skulle grilla vid Osterdeich på kvällen men under dagen var vädret lite sådär. Kom några regndroppar och blåste rätt bra. Så jag ringde och kollade när jag var tillbaka i Bremen om vi verkligen skulle det (jag skulle ha cyklat direkt dit nämligen) men som jag gissat tyckte alla vädret var för osäkert. Var rätt grått också då. Istället grillade vi hemma hos Mareike och Benni. De bor ju så de har en innergård som är helt stängd (då fyra hus står ihop i en fyrkant). Där var det hyfsat vindstilla och vi satt under ett stort träd vilket gjorde att de få regndroppar som kom inte nådde oss.

Maten var supergod, vi grillade korv, kött, champinjoner och zucchini. När det efter ett par timmar blev för kallt att sitta ute gick vi in och så Champions Leauge finalen på TV, där Barca vann rätt enkelt över ManU. Sen blev det kortspel fram till halv ett och först då bröt vi upp. Var i säng runt ett och vaknade nyss typ (naja snart 45 min sedan). Eftersom Mareikes besök vill se min "Werder lägenhet" ska jag nu äta frukost och sen städa lite, som tur var städade jag ordentligt i torsdags kväll så jag behöver mest bara plocka undan lite.

Vad vi sen hittar på vet jag inte. Det är grått och regnar till och från. Men nått blir det väl. Har ju som tur var ledigt idag eftersom Husina ville byta ett pass med mig för ett tag sedan. Visade sig passa väldigt bra så här i efterskott!

torsdag 26 maj 2011

Det man inte har i huvudet....

får man ha i benen. Tog bussen till Plasmacentret och upptäcker där inne att plånboken ligger hemma. La den inte i väskan efter shoppingen utan i min påse. Så det var bara att traska tillbaka, vågade ju inte tjuvåka buss en gång till, då hade säkert en kontrollant kommit, hämta plånboken och ta bussen dit igen.

Gick förbi McFit också (ett gym som ligger mittemot) och bokade in en provträning. 31 maj klockan 12.00. Jag har iof både boll, gummiband och hantlar hemma men jag vet också att tränat blir det bara om jag gör det på ett gym. Något billigare här, ca 170 kr i månaden, jag vet jag betalade över 400 i Falun......

Planen är att gymträna 2 ggr i veckan, simma 1 gång och promenera 2 ggr. Sen kommer det inte alltid bli så, beror på hur jag jobbar, fotbollen och vad vi annat hittar på osv men grundplanen är det. Till det kommer att jag cyklar minst 10 km varje dag jag jobbar.

Nu ska jag röja lite här och sen förbereda för imorgon, jag packar alltid väskan dagen innan jobb (ren jobbtröja, dryck och lunchmat samt förebereda frukosten. Allt för att kunna sova så länge som möjligt på morgonen. Det räcker med att gå upp 05.00 faktiskt!

Shoppat

Jag skulle inte ha nått.....shoppade för över 100 Euro och det är bra gjort på Primark där allt är billigt. Iof en del inköp som räknas under nödvändigt men tråkigt som underkläder och strumpor. Men sen också ett par t-shirts, en baddräkt, en cardigan, sjal och ett par sporttröjor.

Sen åt vi en burrito där innan vi åke tillbaka. Nu ska jag tvätta klart sen åka och fylla på plånboken genom att lämna plasma.

När jag kommer hem ska jag äntligen göra klart foton och ramar (som jag köpte för flera veckor sen ju) och sätta upp. Printa ut hur jag ska hitta till Burgs fotbollsstadion och lite annat smått och gott.

onsdag 25 maj 2011

Trött

Seg idag. Men inte så konstigt efter 6 dagars jobb i rad. Men nu blir det lite lugnare. Ledig imorgon, jobbar fre-lör, ledig söndag, jobbar måndag, ledig tisdag. Sen har jag inte schema längre. Min chef sa idag att hon skulle försöka ge mig den där veckan jag skulle haft i april i juni. Vi är som vanligt, höll jag på att säga, lite kort om folk. Men jag har jobbat så mycket sa hon så hon skulle verkligen försöka. Jag vet dock inte än om jag får de sammanhängande eller utspridda. Vi får se, schemat kommer väl i nästa vecka antar jag.

Nu ska jag åka och handla lite mat. Imorgon blir det tvätt och plasmalämning (som vanligt när jag är ledig). Dessutom ska jag och Mareike åka till Waterfront (stort shoppingcentra) och kolla läget lite.

tisdag 24 maj 2011

Mästare!

För andra året i rad tar Werder III aka U21 hem ligasegern och är

Bremen-liga mästare.
Matchen idag vanns med 4-0. Och det utan att egentligen spela speciellt bra. Tycker det är synd att de inte får gå upp en liga, de är för överlägsna för denna.

Detektivarbete

Jag har genom att titta på motståndarnas hemsida kunnat konstatera att jo, det är match idag. Är nämligen på Werders hemsida lite oklart. Det står på ett ställe men inte på ett annat. Dessutom finns matchen inte med i listan över matcher som sitter uppe vid Platz 11. Var den spelas är däremot lite oklart. Men jag får väl leta. Egentligen kan bara Platz 11, 12 eller 14 vara aktuella. Jag pratar nu om U21-matchen så klart!

Matchen börjar först 19.00 och jag åker härifrån vid 18-tiden så har jag tid att leta också.

Werders proffs träningsspelar i Verden idag. Lär väl bli tvåsiffrigt eller så, så har det ju blivit i de andra matcherna. Halva laget saknas dock pga skador, semester eller landskamper så det lär väl bli U23-spelarna tillsammans med bänkdryckarna som spelar antar jag.

Snälla Jana kommer en timme tidigare på lördag så jag kan åka till Bremen-Burg och se U21:s sista match för säsongen. :D

måndag 23 maj 2011

Cyklat

Japp det har jag gjort idag!

Först 5 km till jobbet. Sen ca 8 km till Bahnhof (måste provcykla så jag vet hur lång tid det tar på lördag) och sen 3 km hem därifrån.

1 km till Weserstadion (var ingen träning fast det skulle vara en), 2,5 km till Viertel där vi åt en GUDOMLIGT choklad-ostkaka i Piano, sen hem 2,5 km.

6 km till Uni, Mareike måste ha tag på en lärare som inte svarade på mail och jag ville kolla in badet där, sen 6 km hem.

Summa idag ca: 3,0 - 3,5 mil (är inte helt säkert på om alla km stämmer till 100%). Inte illa. Men det går så lätt här, är ju platt! :)

söndag 22 maj 2011

Valdag

Så nu har jag gjort min plikt som medborgare i Bremen också och varit och valt. Idag är här stadsval och i det får man även som utlänning rösta. Inte för att jag är så jätteinsatt i Bremens politik men jag fick en snabblektion på vägen dit av Mareike;


  • rösta hur som helst inte på de högerradikala
  • SPP kan du rösta på de vinner hur som helst
  • vill du inte det och vill rösta på något "ofarligt" ta de gröna
  • sen de som är på slutet i häftet du får går också det är de små special partierna (tex finns även Piratpartiet här).
Eftersom jag tyckte ofarligt lät bra blev det de gröna. Så får jag sätta mig in i det hela mer till nästa gång. Man kan personvälja också men om det vet jag ännu mindre så det blev gemensamma listan som jag kryssade i. Man har här 5 röster i varje val och kan egentligen lägga 1 röst på varje parti om man vill. Man väljer i Bremen som stad sen väljer man även i sin stadsdel, alltså vi här i Östliche Vorstadt. Det är som om man i Falun skulle ha ett parti som styr i Hosjö, ett i City, ett i Bojsen. Skulle bli kaos värre tror jag ;), fast här funkar det visst.

lördag 21 maj 2011

Jobb-sol-fika-middag

Japp det är min dag det. Hemma en snabbis, ska iväg om 15 min igen.

Först jobb till halv två, sedan mötte jag upp de andra vid Osterdeich, där vi fikade i 3,5 timme. Nu ska jag, Benni och Mareike till Piano och äta en rollo, Katja och Jenny går till Bellini som ligger mittemot Piano och äter. :). De hade liksom planerat äta ute och har beställt bord, vi andra tre kom mer spontant på att vi inte hade lust laga mat ikväll.

Tur nog ville ju en kollega byta pass med mig så jag inte behöver sitta och passa klockan så det inte blir för sent. Nu blir det inte det ändå för ikväll är det också Pokalfinal! Tyvärr utan Werder i år (efter två år i rad i final) men Schalke - Duisburg går det med. Dessutom är Duisburg ett 2. Liga lag och därför håller vi alla på Duisburg. Vore rätt coolt med ett tyskt lag från 2.ligan i Europa Leauge eller hur?

Det värma fina vädret är tillbaka efter en vecka med regn eller regnskurar varje dag. Min termometer visar just nu 27,3 grader men så varmt är det inte, men skulle gissa på 23-25 grader eller så.

fredag 20 maj 2011

Hmmmm

Tydligen kan jag bara logga in här om jag använder Google Chrome, inte med Internet Explorer. Störigt!

Jobbat idag och sen inte gjort mer. Imorgon direkt efter jobbet blir det Osterdeich och födelsedagsfika för Katja med Mareike och Benni och Jenny och nån mer. Vi skulle bli 6-7 st.

Söndag har en kollega bytt med mig så då jobbar jag kväll.

Så mycket mer än inte inplanerat. Proffsen och U23 har ju spelat klart. Eller Proffsen träningsspelar men det är rätt ointressant. De vann med 7-0 i onsdags och senare idag spelar de också. Alla matcher borta så man kan inte se dom heller. Därav att det är rätt ointressant. För ingen sänder ju sådana matcher heller.

U21 har två matcher kvar, en på tisdag kväll hemma och en nästa lördag borta i Burg som jag gärna vill se men inte kommer hinna till i tid som det ser ut. Frågan är om det är värt åka för en halvlek? Tjaa är det fint väder är det väl det antar jag. Slutar halv två och matchen börjar ju först tre men måste först cykla hem (30 min), ta bussen till Bahnhof (15 min) sen tåget till Burg (15 min) och sen gå (15 min). Vilket om man summerar blir 1 tim 15 min alltså 15 min tillgodo. Meeeeen, då ska ju bussen och tåget passa precis och det gör det inte. Här är nämligen tidplanen mer en rekomendation på hur bussen kan gå..... vilket för det mesta inte stör, det kommer ju en ny 10 min senare liksom. Men ibland är det inte bra.

Kan ju alltid försöka gå lite tidigare från jobbet men varje gång man försöker det så strular det ju alltid till sig. Alltså bättre räkna med att det inte går!

torsdag 19 maj 2011

Bloggproblem

Ibland vill bloggen inte att jag loggar in. Därför kanske det framöver blir någon dag som jag inte kommer in. Har precis lurat bloggen genom att använda en annan Internetportal. Få se om det funkar även framöver.

Hur som helst är jag ledig idag, ska strax ta bussen och åka och lämna plasma, sen måste jag in en vända på stan. Städa är nödvändigt också. Jobbar nämligen sex dagar i rad sen. Tyvärr har min rygg anmält sig, vilket inte är optimalt när man ska jobba så mycket på rad. Gör dock inte ont när jag står och går, bara när jag ligger eller ska böja mig. Men i mitt jobb böjer man rätt mycket på sig. Jaja, liniment och värmeplåster på så går det nog.

Hörs senare (om jag kan logga in då)

tisdag 17 maj 2011

Fotobearbetning

Sitter just nu med korten till Jana. Först från Schützenfesten sen från besöket igår hos hennes häst. Det är en del....

Efter det har jag en 700 kort från U23 och U21:s matcher från helgen. Fast alla gör jag inte idag! Det orkar jag inte. "Nackdelen" med en spegelreflexkamera. Det blir lätt måååååånga foton. Och när många blir bra vill man ju behålla de också. :)

söndag 15 maj 2011

Lösningen på problemet

Är såklart en ---tadaaaa---BIL. Kanske en del av er hade gissat. Problemet är bara vilken bil. Egen eller bilpool?

Bilpool är super så länge man kan i förväg boka när man ska iväg. Enkelt, allt ingår i kilometerpriset, bensin, försäkring, verkstadskostnader ja rubbet.

Egen bil är ju bra när man måste iväg på spontana resor. Tex när man vaknar vid 5 på morgonen och inser att det kommit 1 dm snö och cykelvägarna inte är plogade eller det är isbana på dom. Det kostar däremot mer pengar.

Jag har suttit och räknat på vad det skulle kosta om jag bokade en bil varje dag jag jobbar under två vintermånader. Summan jag kom upp i då är ca 800 Euro. Man kan också boka av sent men får då betala 35% av vad slutpriset skulle blivit så ett par eurosar skulle jag kunna spara på så sätt också.

Sen är då frågan vad en egen bil skulle kosta. Ja naturligtvis mer, försäkring går väl på ca 460 Euro (går inte få fram exakt online), skatten på ca 120 Euro. Tillkommer sen verkstadsbesök, bensin, nya däck osv. Men även en helt annan frihet förståss.

Så jag ska fundera vidare idag, prata med mina föräldrar imorgon (sticker ju strax iväg och blir borta resten av dagen) för isåfall om jag ska ha egen bil måste jag köpa dem en annan bil. En liten skruttibangbangbil som de kan ha på sina korta resor de gör. Och min bror har lovat att om de ska iväg på längre resor så får de låna hans bil så tar han skruttibangbangbilen.

Till Bilpoolen tillkommer också månadspriset, en årlig självriskreducering.

Nu har jag även suttit och testat lite andra resor, tex till bortamatcher och då vet i fasen om inte egen bil är billigare trots allt. Som den resan vi gjorde igår, skulle med Bilpoolsbil kosta 26 Euro. Med egen bil 5 Euro + merkostnader som förslitning och så då men är det så mycket som 20 Euro?? Äsch jag blir snurrig!

Enligt konsumentverkets kalkyl skulle min bil kosta mig (i Sverige då) ca 3 300 kr i månaden med allt, värdeminskning, försäkring, skatt, bensin (räknat på att jag kör 1500 mil/år). Det får man ju rätt mycket Bilpoolskilometer för. Nu är jag ännu mer snurrig

Nu måste jag iväg, får som sagt fundera vidare.

Phhhhhuuuuu

Vilken kväll det blev! Vem kunde tro Eric skulle vara so Popular. Haha nu var jag rolig också... jisses vad vi svettades här i soffan. En tredje plats till slut och när vi lugnat ner oss tyckte vi det var super. Mycket bättre än vad vi trott innan men när han ledde ett tag där så steg ju förväntningarna.

Werder II förlorade och spelar nästa säsong i Regionalliga Nord. Samma liga som Werder III egentligen skulle ha spelat i i år då sa Werder Bremen, nej har vi inte pengar till. I år kan de inte gå upp då andra laget måste spela där (får bara vara ett lag från varje klubb) så Werder III blir kvar i Bremenliga. Vilket är bra för mig, nära till bortamatcherna ;), fast tristare för spelarna. Fast jag tror inte klubben hade låtit de gå upp en klass hur som helst så..... Sen får vi väl se vilka spelare som spelar var. En del U23 spelare lär ju försvinna till andra 3.Liga klubbar kanske och en del U21 kan då kliva upp i U23-laget. Det lär visa sig under sommaren.

Werder III vann med 1-0 och det var en blodig historia (ni ska få se bilderna men måste redigera dom först, när jag nu ska få tid till det, mitt dygn behöver mer timmar!).

Imorgon besöker jag den där Schützenfest, blir hämtad vid två-tiden, vi ska förbi Janas häst först så jag får se den. Lär komma hem runt 21-tiden, för kröningen av skyttekung och skyttedrottning var visst vid 19.00 och tar 1,5 timme.

Längre inlägg om gårdagen (som det ju blivit nu) kommer imorgon kväll hoppas jag. Och då hoppas jag även ha klart med min lösning ang flytta eller inte.

lördag 14 maj 2011

Dagens planer

Är först äta frukost. Sen ev snabbt ta bussen in till stan.

Strax efter 12.00 går vi (jag+Benni+Mareike) iväg till Platz 11. U23 spelar idag en viktig match mot Wiesbaden men jag hinner bara se uppvärmningen + de första 15 minuterna för sen hämtar Jana upp mig och vi två åker till Blumenthal (en stadsdel i Bremen Nord) och ser U21 spela "borta" där. U23 måste vinna samtidigt som två andra lag måste förlora. Men sker det, då har U23 klarat sig kvar i 3. Liga. Men jag tror faktiskt inte de fixar det.

När fotbollen är klar för dagen (proffsen spelar också, borta mot Lautern i en match där resultatet inte betyder något) så ska jag cykla iväg till Rewe och handla. Ikväll blir det Eurovisionparty hos mig, Benni och Mareike kommer över. Vi ska äta svenskt, dvs tunnbrödsrulle! Godis till blir ostbollar och popcorn. Tyvärr lär vi ju inte lyckas fixa fram smågodis. Får väl köpa en påse blandade vingummis eller nått, det är så nära man kommer smågodis här nere.

fredag 13 maj 2011

Ommöblering

Måste jag roa mig med någon dag. Vad jag inte visste när jag flyttade in här på hösten förra året är att vår och sommarsolen lyser mig rakt i ögonen mellan 18-20 och det är då något svårt att titta på TV.



Idag har jag jobbat, sen var vi på avslutsträningen där vi fikade och firade Monika samtidigt. Hon fyller år idag. Presenten blev jättebra, en stor ram fylld med bilder från oss alla på matcher, samt med Monika och spelare från Werder.



Efter det åkte Monika hem, Birte till läkaren och Jana till hästen. Benni, Marieke och jag traskade bort till Platz 12a där Werders U6 lag skulle spela en match. Vi ville se de därför att i detta lag spelar barnen till Naldo, Daniel Jensen och Petri Pasanen. Werder spelade mot Hemelingen och vann med 6-3. Otroligt roligt att se de små knoddarna spela fotboll.



På väg hem hade Mareike akut behov av att på toa så vi gick bort till Platz 11 och hon gick på toa. Kom dock direkt tillbaka och ropade: Annelie du måste komma, din Mr Attitude är här! Visade sig att min nya favoritspelare med nr 2 på ryggen precis var på väg ut till sin träning. Att han fått det smeknamnet beror på att första matchen vi såg med U21bara gnällde han på sina medspelare och var allmänt dryg så jag slängde ur mig till de andra att, den där 2:an han har ju attitydsproblem och vips var han döpt. Sen gång nr 2, 3 , 4 och 5 jag såg honom var han betydligt trevligare på plan, men namnet sitter nu fast.

onsdag 11 maj 2011

En lösning på G

Jag tror jag har den! Lösningen som gör att jag inte behöver flytta och inte behöver ett nytt jobb. Men jag måste kolla upp en del saker först, så ni får vänta lite innan jag talar om den....:)





Har nämligen knappt varit hemma alls idag. Först var vi och lämnade plasma, sen in till stan och fixa present, vidare till IKEA och sen hem. Snabbt hem och tvätta medan Mareike bakade blåbärskaka och 1,5 timme senare hade vi picnic vid Osterdeich. Då hade även Benni kommit hem så han var med. Efter vår picnic tog jag och Mareike en fototur runt Stadionomgivningarna och när vi var klara med det (tog oss ca 1 timme) var vi till Crossini och åt en sallad.



Har precis kommit hem, ska surfa lite och sen måste jag i säng (absolut senast om 30 min helst!).



Jobbar imorgon och på fredag. Skulle egentligen vara ledig men en kollega ville gärna byta pass då hon skulle få besök. Och eftersom jag också har lördag och söndag ledigt så sa jag ja.


Städa har jag inte hunnit med idag, det får ja roa mig med imorgon.

tisdag 10 maj 2011

Träningsbesök

Så nu har vi varit på träningen och fotat lite spelare. Efter träningen var vi in en vända i Fanshopen, Jana beställde sig en matchtröja som vi hämtar upp på fredag.



Jag har hunnit äta och ska om drygt 45 min cykla till jobbet. Har ledigt imorgon, skönt! Men någon längre sovmorgon blir det inte, först ska jag och Mareike åka och lämna plasma sen åker vi in till stan och fixar en present till Monika som fyller år på fredag och sen vidare ut till IKEA. Fullt program alltså. För jag måste också hinna tvätta och städa. Helst i varje fall.

måndag 9 maj 2011

Ny vecka

Så nu har jag fixat med lite foton och ätit. Ska strax gå och handla så jag har något att äta på jobbet ikväll.

Kom på att jag inte rapporterat om hur det gick med den där lägenheten som ligger på andra sidan gatan från jobbet. Jag skulle ju få besked i förra veckan. Men dagarna gick och jag hörde inget. De på jobbet som förmedlat kontakten undrade också och eftersom de känner uthyraren tog de kontakt. Visade sig att sonen helt plötsligt inte längre vet om de överhuvudtaget ska hyra ut den! När jag fick höra det tackade jag nej. Jag menar om man är så strulig redan innan man har flyttat in är risken helt enkel för stor att det blir strul när man väl bor där med.

Så jag får leta vidare. Det är ju ett par månader kvar till december. Fast egentligen vill jag inte flytta. Ska se om jag kan komma på en lösning som gör jag kan ha både boendet och jobbet kvar. Det handlar om två månader om året ju!

söndag 8 maj 2011

Fint väder, jag häckar inomhus

Men har man ca 1500 bilder att få ner till ca 100 och sen bearbeta dom och ladda upp så får man lov att "offra" sig. Å andra sidan är det väldigt roligt så det går ju. Även om det hade passat bättre en regnig dag, men vem vet hur länge man måste vänta på en sån? De har visserligen sagt det ska åska och komma skurar på onsdag, men sist de sa det kom det en regnskur och dundrade till 3 gånger sen var det över.

Annars har jag bara jobbat idag och lagat mig lite mat. Spännande va? ;)

Planerna nästa vecka ser ut så här:

Måndag - jobba kväll, fortsätta med fotobearbetningen på förmiddagen
Tisdag - Träning 10.00 (om det är någon då) med Jana (ev kanske jag kan få Mareike att kliva upp så tidigt också), sen jobba kväll
Onsdag - Lämna plasma, städa och tvätta
Torsdag - jobba dag
Fredag - Avslutsträningen med Jana, Mareike mfl
Lördag - U21:s match i Blumenthal sen Schützenfest
Söndag - Mer Schützenfest och ev besök hos Janas häst

lördag 7 maj 2011

Werder Bremen - nie mehr zweite Liga!

Jaaaaaaa, genom segern idag med 2-0 mot Dortmund - som redan är klara Tyska mästare och med huvudet någon annanstans, men vad gör det när VI på så sätt har klarat kontraktet. Jihoooo.



Dessutom tog vårt U23 lag sista chansen och vann borta mot Bayern München U23 med 1-0 så även om chansen är liten, så finns den ännu att de lyckas klamra sig kvar i 3. Ligan. De spelar sin sista match nästa helg hemma. Men jag väljer att åka och se U21 (tyvärr hinner man inte med båda matcherna). U23 kan nämligen inte av egen kraft hänga kvar utan behöver hjälp och tjaaa jag ser hellre U21 just nu.



Jobbade ju först och var vid Stadion vid tvåtiden. Ingen större idé åka hem mellan så jag gick till Platz 11 och såg U21 värma upp inför sin match mot Bremerhaven (som började 15.00) och hann se 15 minuter av den innan jag gick vidare till proffsen (som spelade 15.30). Hade ju sitplats idag och då behöver man ju inte vara där 1 timme innan för att få en bra plats.



Som vanligt är det lite surt jag ska jobba imorgon också. För de andra, de drog nu på kvällen till Osterdeich och i detta väder lär det vara fullt med folk, jättekul och tjaaaa. Men de går iväg typ nu, och jag hade behövt vara hemma senast om 1 timme. Då är det liksom ingen idé....jaja jag ska ju på fest nästa helg i alla fall :). Hoppas värmen håller i sig bara.

fredag 6 maj 2011

Fullt schema idag med

Först jobb, sen hem och äta och duscha innan jag cyklade iväg på träningen. Mötte upp Jana och lite senare kom Benni, Mareike och M:s besök.

Efter träningen åkte jag med Jana in till centrum, vi åt en glass på ett cafe innan jag visade Jana var jag bor, hon ska hämta upp mig nästa helg, då vi först åker (Jana har en bil nämligen! Så perfekt! Och hon ville gärna följa med och se Werder III nästa lördag) och ser U21 spela i Blumenthal, sen följer jag med henne till hennes "by" där det är Schützenfest. Schützenfest är något väldigt speciellt man alltid firar stort här i Tyskland. Jag sover över hos henne mellan lördag och söndag då det slutar 03.00 på natten. Det är en massa skyttar (alltså inte stjärntecknet utan pangpang skyttar) som tävlar i en hög olika skyttegrenar. Man korar en kung och en drottning och skyttarna är klädda i speciella högtidskläder och det är festtält och karuseller och sånt och varje by har en egen fest och hela byn går man ur huse.

När vi hade kollat var jag bor åkte vi tillbaka till Stadion så jag fick hämta upp min cykel. Eftersom Jana hade 30 min innan hon skulle vara hos en annan kompis i Bremen (nyopererad som hon skulle hjälpa duscha) så gick vi en vända runt träningsanläggningen och jag visade henne Platz 11 och Platz 12, konstgräsplanen och alla träningsplaner. Stället är ju mycket större än man tror vid en första anblick!

Hoppas det är varmt redan på morgonen imorgon. Ska bli 29 grader på dagen och jag måste direkt från jobbet till Stadion. Vill alltså ha så lite som möjligt med mig. Men som idag var det "bara" 10 grader på morgonen vid 6-tiden och när jag cyklade hem 13.30 var det 22 grader.

Och tack Mamma och Pappa för tidningarna som kom idag. Två stycken av dessa ordgrejor som jag gillar att lösa! Ska bara få tid för det med...;) men det lär väl regna någon dag. Då är det bra att ha på lager. Normalt har inte Bremen så här mycket sol. Stället är ju kännt för att det jämt regnar!

torsdag 5 maj 2011

Onsdag - Torsdag

Sorry men jag har fullt upp, så fullt upp att jag glömmer att jag inte skrivit i bloggen. Ska skärpa mig! Promise!


Igår var jag först och lämnade plasma (träffade på Mareike och Benni vid busshållsplatsen, de skulle också dit), sen var vi en kort vända på stan, hälsade bl a på Birte på jobbet innan vi tog bussen hem. Sen fick jag en lektion i Photoshop av Mareike. En lång lektion, den tog hela kvällen mer eller mindre. Här ser ni mitt första försök till att bara behålla det gröna i matchdräkten och göra resten svart-vitt.

Idag har jag jobbat igen och cyklade på vägen hem från jobbet förbi Rewe och handlade. Första gången jag mathandlat för mer än 500 kr här. Men då hade jag också tre fullproppade kassar! Rätt imponerad av mig själv att jag lyckades frakta hem allt på cykeln.

Har suttit och pillat lite med Photoshop själv sen under resten av em/kvällen.

Imorgon är planerna först jobb och sen titta förbi på träningen. Jana (från jobbet) kommer dit och ev också Mareike och hennes besök från Paderborn. Hennes besök gillar fotboll men är inte lika besatt som vi andra så det beror på om hon har lust eller ej.

Såg just på vädret att vi ska få närmare 30 grader i helgen. Pust!

tisdag 3 maj 2011

Försjunken i fotovärlden

Sitter och pillar med alla bilder från i helgen och har helt glömt att skriva nått här. Så kan det vara ibland. Har påtat ihop en hemsida också den är långt ifrån klar men ni kan ju få tjuvkika bara för att ni är så snälla och läser här!

http://werderfotos.jimdo.com/photos/

Dessutom ska Mareike lära mig imorgon hur jag kan få korten ännu bättre. Sen måste jag lämna plasma också. Och handla. Men jag är ju ledig så det ska väl hinnas med.

söndag 1 maj 2011

Bremerhaven

Eller egentligen var vi bara i delen Wulsdorf. Werder III vann med 2-0 och vi har massor av bra kort. Har tittat igenom dom men på onsdag ska vi göra lite mer ordentligt, samt att jag ska lära mig lite mer om Photoshop.



Nu blir det lite surf innan det är dags att gå och lägga sig. Jobbar måndag och tisdag och är sedan ledig en dag.