torsdag 30 juni 2011

Så nu funkar datorn och magen är mätt

Hemmagjord pizza. Läcker!

Imorgon bitti åker vi spontant till IKEA. Det är midsommarrea till på lördag, och på lördag har vi ingen lust att trängas med alla. Och jag börjar jobba först 14.00 imorgon alltså sticker vi iväg 09.00 så ska vi hinna gott och väl. Har sett en lampa jag vill ha på rean. Så det blir ingen mer träning än cykling imorgon heller.

Fast är sedan ledig lördag-söndag så då får jag ta igen det dubbelt! Är nog bara bra mitt vänsterben får vila sig lite. Först hade jag ju en sträckning på baksidan låret. Sen fick jag ont i knäet och igår efter att ha sprungit lite för mycket på asfalt dagen innan ont i foten. Rätt trött på mitt vänsterben kan jag säga. Det krånglar nästan alltid med nått....blääää

Nu ska jag se om jag står ut med att se en hel damfotbollsmatch. Tyskland-Nigeria. Jag tvivlar kan jag säga.

Werder träning

Idag har jag försakat min egen träning för att istället kolla på Werder-proffsens. Det har ju varit ett lååååååångt uppehåll och dessutom är ju Rosi tillbaka! Sitter nu och väntar på att Mareike ska höra av sig, ska dit och äta strax. Min dator är knäpp, måste starta om den så det blir ett kort inlägg just nu.

onsdag 29 juni 2011

Snart kommer regnet!

Härligt! Det är inte ofta jag önskar mig regn, men 35 grader varmt och superkvavt är way to much.

Har träffat Mareike och fått en Adidas U21-EM tröja, och en autograf och personlig hälsning från Flemming Povlsen. Om ni inte minns honom var han bäste spelare i EM1992 i Sverige när Danmark vann! Och en av mina stora
favoriter. Han var någon slags fadder åt U21-EMMareike träffade på honom flera gånger.

Och jag får sällskap när bilen ska hit! Satt och pratade om det idag och då säger Mareike, jag kan flyga med dig upp! Flyger vi med RyanAir kostar nämligen biljetterna för oss båda ungefär 300 kr. Sen tillkommer ju flygbuss från Skavsta till Stockholm och tåg från Stockholm till Falun men det är ju inom ramarna. Dock blir det då så att jag inte kommer min första semestervecka, för Mareike är de två veckorna innan i Sverige med bil och kommer åka hela den vägen (från Stockholm) och hem på söndagen och har då -förståerligt- inte så stor lust flyga uppåt igen på tisdagen. Så vi tar det min sista semestervecka, vilket nästan passar bättre för då är den landskampshelg så vi missar ingen Werder match heller! :)

Vi flyger som sagt på tisdagen (det är då det är billigt) och stannar 2-3 dagar i Falun, så Mareike får se lite av Dalarna innan vi åker tillbaka. Jag kan nog se till få ledigt från jobbet måndagen och tisdagen veckan efter om jag förklarar att jag ska köra ner min bil, så får jag någon dag ledigt efter också.

tisdag 28 juni 2011

Tapperhetsmedalj eller Dumstrut?

Ja det är frågan. När man ger sig ut och joggar i över 30 graders värme? Jag skulle egentligen bara promenera. Men så började jag springa. Och så sprang jag i 15 min. Sen försökte jag se vilka U21 spelare som egentligen var där (frivillig träning) men de var så långt bort så jag är inte säker på att jag har sett rätt. Men jag hoppas! :). Sen sprang jag i 13 min till efter det.

Fast nu ska det bli kallare. Mellan 23 och 16 grader resten av veckan. Lite mer behagligare även om jag gillar att det är 20 grader varmt på morgonen. Men det kan liksom hålla sig där. Det behöver inte öka 15 grader till efter det.
Det är ännu varmare idag. Phuuuu. Och jag har duschat tre personer på jobbet. Gissa om jag var svettig efter det. Ska strax samla ihop mig och åka och handla (innan alla andra slutar jobbet och kommer på samma sak). Träna blir senare. Mycket senare. När det börjar närma sig 25 grader och inte 35. Var över 20 grader imorse klockan 05.00 när jag vaknade.

Idag kommer Marieke hem från Danmark också. Men hon kommer först halv tio ikväll och då ska jag helst gå och lägga mig så jag träffar henne först imorgon. Hon har visst presenter med sig har hon sagt :). Det gillar vi så klart!


måndag 27 juni 2011

Veckans träning


123 min jogging. Det är mer än 2 timmar det! + på det! :)

För varmt

Jag orkar inte med denna värme....och detta är dag 1 av flera som ska bli supervarma...

Handlandet och städandet skjuter jag på. Men resten har jag klarat av. Handlar gör jag imorgon efter jobbet och städa, tjaaa när jag får lust? Så illa är det inte, behöver bara dammsuga och plocka ihop lite. Laga mat orkar jag inte heller i denna värmen, är för den delen inte hungrig heller men joghurt och risifrutti funkar alltid så det lever jag på när det är så här varmt.

Imorgon jobb igen. Men nu bara 4 dagar varav 1 dag kvällspass (fredag) sen har jag ledigt i helgen. Sköööönt.

Sovit för länge

Vaknade vid åtta men tänkte nääää lite längre och somnade om. Vaknade halv tolv. Alldeles för sent! Halva dagen har ju gått. Så nu känner jag mig lite stressad fast jag egentligen inte behöver. Mycket av det jag måste göra idag kan jag även göra ikväll egentligen (som städa och tvätta).

Ska i alla fall börja med att ta mig en prommis och försöka bli av med lite av träningsvärken jag har idag. Den är inte skön idag alls....blev ju lite hårt igår... Vill göra det innan det blir för varmt. Än är det uthärdligt här och jag hoppas det håller sig så, jag behöver inte 35 grader. Det räcker med 25-27 grader faktiskt.

Sen måste jag till Rewe och handla och panta flaskor, lämna plasma och åka förbi Saturn och försöka få reda på hur och vilken reciever jag måste ha när jag ska byta till Sky och Kabel istället för Antenne jag har nu.

söndag 26 juni 2011

Dagens träning

Cykel 40 min
Prommis 70 min
Jogging 40 min

Tror det får räcka för idag. Over and out! :)

lördag 25 juni 2011

Kul, eller?

På måndag och tisdag ska vi få 35 grader här. Måndag går väl an, då är jag ledig och kan själv välja om jag vill vara inne i min svala sköna lägenhet (måste dock uträtta ett par ärenden på stan) men tisdagen. Det blir varmt att jobba kan jag säga. Phuuuuuuuuu.

Alltså för mig räcker 25 grader. Gott och väl. 35 är för mycket. Alldeles för mycket.


Planeringsproblem

Böööööhhh, den helgen som skulle passa så bra med min semester, bra match (inte toppmatch alltså hyfsat "lätt" få biljetter) den passar inte alls min bror. För dels är det en vecka han jobbar mycket, dels är det precis den veckan ungarna börjar skolan + att hans fru är bortrest (2 ungar skulle med 1 ska vara hemma). Dessutom har många på hans jobb fortfarande semester = han får troligen inte ledigt.

Nästa möjliga "bra" match är då i slutet av september. Men nu kommer kruxet. Man måste beställa dessa biljetter 4 juli. De fyra första hemmamatcherna är med i samma vända när det gäller biljettbeställning. Och det är ju inte säkert att varken min bror, jag och ungarna kan få ledigt, och vem kan svara på det i mitten av sommaren? Precis, ingen, för alla är på semester.

Tredje bra datum är första veckan i november. För halva veckan har skolan hur som helst lov och min bror jobbar bara 2 dagar den veckan + att då kan jag nästan helt säkert få ledigt om jag ber om det och Werder möter inte ett lag alla vill se.

Fast då dyker problem 4 upp. Jag måste få ner bilen före. Helst under min semester i augusti. Eller måste och måste men det vore väldigt bra om vi säger så.

Så nu funderar vi fram till 4 juli hur vi ska göra. Men det lutar åt att jag kör ner bilen själv, och de kommer på besök i november. Verkar enklast så trots allt.

torsdag 23 juni 2011

GRATTIS MAMMA!!

Idag fyller min mamma 65 år och blir pensionär på riktigt...:), hon har ju iof "fuskat" och redan varit det ett par år men ändå..... Grattis säger jag och tyvärr kunde jag inte skicka blombud för det funkade inte härifrån så vi får ta det i höst när jag hämtar bilen.

4 km senare

Gick kalas idag fast vi sprang och pratade samtidigt...haha. Klart roligare att springa med sällskap. Tog nästan samma runda, lite annan väg på slutet så det blev 29:30 min jogging. På söndag har vi planerat att göra om det (bara det inte ösregnar) och när Mareike kommer hem ska vi försöka lura med henne också. Som Benni sa; hon har ju löparskor! :) Ja då måste man ju använda de eller hur?

Nu dusch, sen lite TV-tittande och sen i säng. Var så trött så trött på jobbet idag. Sov faktiskt en timme när jag kom hem också, annars hade jag inte pallat att springa. Men nu är det "bara" tre dagar kvar på den här 7-dagars vändan sen har jag en ledig dag.

Har i alla fall fått ledigt 6-7 juli, då åker vi till Nordeney (jag, Mareike, Benni, Birthe, Monika) och ser på när Werder har träningsläger och testspelar mot nått lag där.

onsdag 22 juni 2011

Fint väder?!

Sa jag det. Hahaha. Jag kom 100 m sen öppnade sig himmelen. Jag hade lika gärna kunnat ställa mig i duschen fullt påklädd. Men eftersom jag hursomhelst var blöt in på bara kroppen gick jag min planerade runda. När jag var ca 500 m hemifrån slutade det regna. När jag svängde in på min gata kom solen. Var ute i 1 timme och prickade precis in 45 minuters ösregn.

Vilar upp mig inför morgondagen

För imorgon ska jag springa med sällskap. Benni vill hänga på. Jag har med flit väntat tills jag orkar springa i alla fall 30 min utan att falla död ner innan jag har sagt att han får följa med. Nu har jag gjort det 2 ggr så jag hoppas det funkar även imorgon. Men han är i alla fall förvarnad om att det kommer inte gå fort! :). Men klart roligare med sällskap och så puschar man på varandra också.

Idag hade jag mitt prövotidenärslut samtal som vi skulle haft senast i april egentligen :). Jaja, jag klarade prövotiden med glans och det fanns inget negativt alls att säga. Nu har jag äntligen fått papper också på att jag får 20 timmar mer i månaden och 200 Euro mer i månaden i lön. Dock först från 1 juli så med de ca 45 övertidstimmar jag har nu i juni kommer jag ha över 170 timmar att ta ut. Och eftersom jag jobbar ca 140 timmar i månaden är det mer än 1 månads ledighet. Kan vara bra att ha, även om det hänger på att vi är tillräckligt många för att det ska funka att få ledigt. Men nu är ju förhoppningen att det inte ska bli så mycket övertid när jag har 20 timmar mer i grunden. Hoppas kan man ju alltid.....

Hmmm nu är det så bra väder att jag nog funderar på att ta mig en liten prommis trots allt. Gå ur lite träningsvärk ur benen.

tisdag 21 juni 2011

Meddelande till Ma&Pa

Behöver er hjälp med ett telefonsamtal (är ju något dyrt härifrån med mobil och hamna i växel med vänta).

Kan ni ringa Agria och säga upp Actions försäkring åt mig? Tfn: 020-88 88 88 (är dessutom osäker på om jag kan ringa 020-nr från min mobil), försäkringsnr: 489 09 999. Mitt personnr kan ni ju om det behövs med det borde räcka med förs nr.

Skulle ni kunna ringa imorgon så hör jag av mig på kvällen imorgon via Skype?

Veckans träning

Glömde jag igår. Men här kommer den.
Har precis varit och sprungit i Bürgerpark. Orkade hela rundan runt, och om jag mätt rätt på Funbeat (svårt då alla småvägar inne i parken inte är med och det är svårt veta exakt hur jag sprang) så får jag det till ca 4 km. Vet inte om det kan stämma, det tog i alla fall 34:30 min. Jag behöver en pulsklocka med GPS. Jag vill veta hur långt jag springer och jag springer ju nästan hela tiden på omärkta vägar (finns typ inga motionsspår här som är märkta hur långa de är) så är det nästan ett måste. Fast jag vet inte hur dyra de är....

Var och kollade in gymmet igår förresten. Svindyrt ställe. Så mycket värt är inte vattenmassagebädden..... McFit skulle kosta 17,95 Euro, detta 54 Euro i månaden. Så näääeeee. Då tränar jag hellre gratis utomhus!

Hej då Action!

Halv nio i morse fick Action somna in för gott hemma hos Maria i Hudiksvall. Han kommer att begravas i sin kära sommarhage och allt gick lugnt och fint till. Han var ju min på papperet även om Maria i verkligheten har haft honom sedan hösten 2008. Hela 24 år blev han och var fin in i det sista. Men under den sista månaden hade hans ben börjat göra mer ont och vi var båda överens om att han ska få sluta på topp.

måndag 20 juni 2011

Vila

Idag blir det vila från träning. Har handlat på vägen hem, hunnit äta. Ska nu ta bussen och lämna plasma och efter det se om jag hittar till gymmet jag skrev om igår. När jag kommer hem ska resten av dagen tillbringas slappande på soffan. Arbetsveckan är lång och redan imorgon kör jag igång med träningen igen. Har iof cyklat idag men som sagt, det måste jag ju om jag ska ta mig till och från jobbet!

söndag 19 juni 2011

Gym?

Jag ska någon dag nästa vecka kolla in detta ställe! Jag har ju provat McFit och det var väl okay, men jag vill gärna ha klasser också och det erbjuder de inte. De har "bara" löpband, cyklar osv. Detta ställe har också den ljuvliga vattenmassagebädden (som de hade på mitt gym i Uppsala).

Tyvärr står inga priser på hemsida så jag måste väl knalla dit och fråga. Jag vill inte betala för mycket eftersom jag inte bara vill träna inomhus, kommer alltså kanske högst två gånger i veckan besöka gymmet (mer på vintern så klart). De har dessutom en del andra kul saker. Men som sagt, få se vad kalaset kostar.

Blött

Det regnar väldigt här idag. Vilket dock inte har stoppat mig från att ha kört ett pass. Hade tänkt mig två idag men om det fortsätter regna så här så får det nog stanna vid ett!

Gick till Stadion och sprang sedan (för första gången) hela rundan runt träningsplatserna, badet, kolonilotterna och sportplatsen och tillbaka. Ca 25 min, glömde min pulsklocka hemma så jag fick ta tid med mobilen och den är inte lika exakt. Fick det till ca 3 km också när jag mätte sträckan på Funbeat.se. Kan nog stämma rätt bra tror jag.

Nu väntar en varm dusch, jag är väl inge blöt heller! Sen blir det en läcker gratäng. Den jag gjorde igår smakade mycket bra och jag har halva kvar! Mums!

lördag 18 juni 2011

Joggat!

Jaaa, idag gick det. Gjorde bara pyttelite ont. Så sammanlagt 2 x 1o min blev det. Intervaller väntar jag med tills jag inte känner något alls.
Nu väntar en gratäng på mig, hade i lite blandat med grejor, sparris, kyckling, bacon, majs, championjoner på med grädde och ost. Till det blir det zucchinitagliatelle. Hoppas det smakar lika gott som det låter. :)

fredag 17 juni 2011

Hoppsan

Skulle precis krypa i säng när jag kom på att jag inte skrivit något här idag.

Har googlat runt lite och det verkar som det är hamstringsmuskeln som spökar på mitt vänstra ben. Har tejpat lite kinesotejp på, få se om det hjälper (jag vet ju inte helt hur man ska tejpa). Men överallt står att man ska inte vila helt utan lättare träning samt gärna ta ett par Voltaren, så jag har letat på en förpackning sådana med (har jag ju sedan mitt ryggont spökade, som jag skönt nog inte kännt av på månader!). Har varit ute och promenerat 70 min idag, provade att jogga två kortare sträckor och det gör betydligt mindre ont idag men ännu för ont. Provar imorgon igen, och behövs det får jag "vila" under helgen (bara prommisar) och prova igen på måndag.

Men jag är så pepp på att prova träningsprogrammet från mina böcker så just nu vill jag bara intervallträna...typiskt!

Är ledig i helgen, min enda i juni och min enda ledighet med två dagar i rad. Jana ville jag skulle följa med på Schützenfest imorgon men jag känner jag orkar inte. För efter dessa två dagar gör jag en hel vecka, är ledig en dag och tre dagar (och sen kan det ju bli mer, för då är det juli och hur det schemat ser ut vet ingen än). Var en ny tjej med mig och provjobbade idag med och även hon anställdes, men hon har ett jobb nu så hon börjar 1 augusti. Den andra som var med började igår. Så jag hoppas verkligen juli blir lite lättsammare.

Men nu väntar sängen!

torsdag 16 juni 2011

Blixtar och dunder

Eller dunder och spöregn i alla fall, blixtrarna ser jag inte för det är mulet. Som tur var hade jag hört väderrapporten att det skulle bli regn och oväder senare på dagen - var strålande sol hela dagen fram till jag skulle hem - och jag hade tur, kom enbart ett par droppar när jag cyklade hem. Men nu har det dragit igång. Så min långa cykeltur får bli styrketräning med gummiband och bollar istället.

Först äta och surfa lite.

onsdag 15 juni 2011

Intervallträning (och skada)

Sov länge även om jag först vaknade både 06.00 och 07.00 men jag bara vände på mig och sov vidare.

Efter frukost så drog jag på mig träningskläder och promenerade iväg till Stadionområdet. Sen körde jag intervallträning uppför backen där. 5 vändor, de första 4 sprang jag på 36 s, den sista på 38 s för tyvärr högg det till på baksidan av vänster lår. Gick sedan runt alla träningsplaner, försökte jogga lite sakta här och där men det gick inte, gör superont när jag ska lyfta benet för ett löpsteg (eller när jag måste gå uppför trappor). Promenera normalt är inga problem.

Har smort in det med liniment och ska sätta på värmeplåster i natt, sen hoppas jag det går fort bort. Imorgon blir det därför cykling eftersom det är skonsammast. Har planerat att cykla till Delmenhorst (och hoppas skyltarna visar rätt hela tiden så jag kommer dit!), det är en tripp på sammanlagt 3 mil.

Åt lunch och åkte sedan iväg och lämnade plasma. Jag har hittat pulsbandet men lådan med lampor är väck (kanske tog jag inte med den trots allt i flytten) så jag traskade efter plasman iväg till stan och köpte mig en glödlampa (är en sådan där lång och smal sak som sitter i en stålampa, alltså ingen vanlig glödlampa). Blev även två bra böcker om löpning, jag kunde inte bestämma mig för vilken båda hade bra delar, den ena superbra intervallträningsscheman och den andra bra bilder på hur man gymtränar med gummiband och boll och eftersom jag här får två böcker för vad en hade kostat i Sverige så slog jag till på båda.

Nu lite slött TV-tittande och sen lite dataspel innan det är dags för sängen. Jobbar ju imorgon igen men nu som tur är bara två dagar innan jag har två dagar ledigt, sen slutar månaden lika hemskt som den börjat.

tisdag 14 juni 2011

Idag


..kör vi på vila. Jag har kört tre dagar på raken, varav två med löpning. Och imorgon vill jag intervallträna, alltså vill jag ha pigga ben. Eller vila och vila, 1 mil har jag ju cyklat. Är ledig imorgon, vilket är otroligt välbehövligt, jag är så trött, så trött. Först 7 dagar, sen 1 ledig och så 6 dagar på det. Men idag var en ny där och gick med mig och det kommer också en på fredag. Förhoppningsvis är båda anställsbara så lättar det för oss andra. Det är ju inte bara jag som jobbar så och är trött. Nadine som jag jobbade med idag somnade nästan på stolen under överlämningen. Vi är ett par som behöver få ledigt!

Imorgon står också på schemat, tvätta, städa, lämna plasma (efter träningen), träna, bearbeta foton från sista U21-matchen och lägga online, leta på mitt pulsband. Fast först sooooooova. Jag längtar till jag kan gå och lägga mig idag och hoppas jag sover till minst 10.00 i alla fall. Längre går inte om jag ska hinna med allt, men det är ju hur som helst 5 timmar mer än normalt för mig.

måndag 13 juni 2011

Veckans träning

Mest stolt är jag över de 50 min jogging! Totalt nästan 8,5 timmar. Färre än veckan innan men lite "hårdare" istället. Och kvantitet är inte allt, kvalitet räknas också!

Helgdag


Här i Tyskland har man ju inte avskaffat Annandag Pingst. Så vi har helg. Jag har jobbat, sen hem och äta lite innan jag begav mig av mot Bürgerpark. Idag klockade jag rundan lite (blir bra att jämföra med sen) och så här såg det ut: (varv 2 inom parentensen)

500 m 3,55 (04.05)
1000 m 8.00 (08,14)
1500 m 12,09 (13,42 gick mellan 1000 och 1500 m)
1667 m 13,16 (14,47)

Sist var det 13,50 resp 13,40

Ringde syrran på väg hem och fick en massa bra träningstips. Hon kan ju det där med träning och löpning och kost. Måste leta på mitt pulsbälte (jag tror jag vet ungefär var det är...) för hon varnade noga för att överträna mig. Hålla koll på pulsen alltså. Stiger vilopulsen oförklarligt är man på väg att bli övertränad och då är det vila som gäller så man inte går över gränsen för då blir vilan väääääldigt lång. Man kan iof träna vidare om man känner för det men det är totalt till ingen nytta för träningen tar inte då.

Sen ska jag på något sätt löpträna varannan dag. Det var bättre att göra så och kanske måste lägga in nån minut prommis här och där om benen känns tunga, än att köra som jag tänkt 1 dag, 2 dagar annat och orka springa hela vändan. Det första sättet gör att resultaten kommer fortare.

Dessutom intervallträna, gärna i backar (som vi inte har alltför många av här då men vi har en bra backe vid Stadion, den ska jag kuta uppför och gå jättesakta nerför. Sen kan man tex mellan två lycktstolpar springa allt man kan, sen jogga saaaakta, springa allt man kan osv. Kul, är ju roligare än att ligga i jämt tempo och nöta samma runda (ska man inte heller göra, det var också ajabaja!!). Ska jag även praktisera när jag cyklar tänkte jag. Inte till jobbet kanske, vill inte komma fram mer svettig än jag är (även om det egentligen inte spelar någon roll, efter att man duschat första pensionären kan man hur som helst vrida svetten ur tröjan) men på hemvägen! Cykla jättefort ett par hundrameter, sakta ett par hundra meter osv.

Jag måste äta kolhydrater, fast inte så mycket, men jag får inte utesluta de helt. Har jag iof inte gjort nu heller men de jag har ätit har kommit från frukt och grönsaker. Men lite ris och pasta är bara bra. Med betoning på lite. Innan passet proteiner. Tex keso och en skinkmacka med mycket skinka, eller kalkon eller liknande. Efter passet mat med kolhydrater. Annars är träningen bortkastad (och det är ju dumt om man nu lagt ner tid och ork på det, eller hur?!)

Ett riktmål är att när man springer 1 km på 6 min är man rätt vältränad. Springer man på 5 min är man riktigt vältränad. Jag har då en bit kvar, typ 2 min att plocka bort men jag har ju tid på mig. Ungefär 2-2,5 månad borde det ta. Så i slutet av augusti ska jag förhoppningsvis kuta min runda på Finnbahn (eller första km i alla fall) på 6 min eller mindre.

När jag kom hem såg jag en "TV-sändning" från U21 EM på nätet där Mareike var med som gäst i studion och nu ska jag duscha. Resten av kvällen blir slappa på soffan och lägga upp en träningsplan.

Jag känner för att plugga träningslära. Måste kolla om jag kan hitta någon trevlig gratis distanskurs eller i alla fall någon bra bok att beställa hem.

söndag 12 juni 2011

Pingst

Är det ju denna helg, så även imorgon är det röd dag. Jobbar hela helgen och eftersom det är fotbollsuppehåll och Mareike är i Danmark så gör jag inte så mycket annat än jobbar och tränar just nu.

Har precis kommit in efter 70 min prommis, ska nu duscha sen laga mig lite mat. Se om jag hittar något sevärt på TV:n eller om det får bli en DVD.

lördag 11 juni 2011

Hurtbullevarning

Så nu ska jag skryta vidare :)

Har provat Finnbahn idag. Helt underbart underlag! Det är preparerat som en skogstig (fast utan alla stenar och rötter då!) Den är 1667 m lång. Första varvet sprang jag på 13.50 vilade 2-3 min (glömde ställa klockan) och sprang andra varvet på 13.40, konstigt nog för då var jag ju tröttare dessutom gick jag 10 steg i en uppförsbacke. Eller så var det därför, jag kanske går fortare än jag springer....hahaha. Inte för att jag vet om det är bra eller urdåligt, men för mig, med tanke på hur jag tränat innan och att detta var mitt 5 löppass (det andra "riktiga") så är det bra. Tror jag...

Sen eftersom jag måste ta mig dit och hem och samma sak till och från jobbet så har jag lite så där i förbifarten dessutom cyklat 2 mil idag.

Sen tänkte jag göra er avundsjuka. Har nyss varit och handlat en matkasse full på mitt Netto och för 2 flaskor 1,5 l läsk, 1 stor Zucchini, 5 joghurtsburkar, en ädelost, en bytta Tzatzikim och en förpackning med fetaost har jag betalat 49 kr! Det ni!

fredag 10 juni 2011

Gääähn

Japp, behöver jag säga det är dag 2 efter min lediga dag. "Råkade" somna på soffan i nästan 2 timmar.

Nu blir det en ny DVD. Såg Tur och Retur igår, okej men ingen höjdare.


Julia är elva år och hatar livet i största allmänhet. Framförallt ogillar hon sin mamma som flyttat till Malmö. Mamman skiter i henne och därför skiter hon i mamman, helt enkelt. Fast nu ska mamman gifta om sig och Julia, som bor hos sin pappa , måste närvara mot sin vilja. Så bra då att hon möter den blyga och fint uppfostrade Martin på flygplatsen. Martin är på väg till sin pappa som flyttat från honom och mamman upp till sin släkt på fjällen för att "hitta sig själv" som de vuxna uttrycker det. Martin och Julia är lika som bär utseendemässigt, men som natt och dag vad gäller intresse och karaktär. Fast skit samma tänker Julia, när hon övertalar Martin att byta plats. Hon flyger till hans pappa och han till hennes mamma. Ingen av de närvarande (förutom Martins insiktsfulla farmor) anar att deras barn inte är deras barn.

torsdag 9 juni 2011

Normal

Idag känner jag mig helt normal :), får nog börja planera in mina vilodagar på de dagar jag lämnar plasma helt enkelt.

Träningen klarade jag av på vägen hem, tog en cykeltur, totalt 2,8 mil. Ville egentligen cykla till Lilienthal (en ort ca 1 mil från Bremen) men efter 3/4 av sträckan pekade skylten på cykelbanan åt ett håll där det inte fanns någon väg??! Försökte då åt andra hållet (tänkte om någon vridit på skylten) men då kom jag tillbaka in i stan. Så det fick bli lite kringelikrokar i Bürgerpark, där jag samtidigt kollade in en lämplig sträcka att springa på. Även om min runt Stadion är perfekt, för där hittar jag bra och är nära hemifrån så är det liiite för mycket asfalt för min smak. Eller jag vill i varje fall ha en grusvägsvända att kombinera med. Och så blir det ju lite långtråkigt att alltid ta samma vända.

Hittade 2 bra vägar, en som kallas Finnbahn och som var 1,6 km om jag minns rätt, sen en Naturerlebnispfad, dvs en naturstig med upplevelserstationer, som är 3 km men som man kan korta av till 1,5 km genom en utmärkt genväg. Så egentligen 3 olika vägar kan man säga. Sen finns det väl ett 20-tal andra i själva parken men dessa var utmärkta hur långa de var samt hur man ska gå och då är det enklare. Sen när jag hittar bättre i parken kan jag bege mig rakt ut i spenaten! :D Ska prova Finnbahn imorgon har jag tänkt.

Nu ska jag leta fram en bra DVD och avsluta kvällen med en bra film.

onsdag 8 juni 2011

Min lediga dag

Jag har inte tränat idag, blev en oplanerad vilodag. Det regnade rejält på förmiddagen så jag bestämde mig för att åka och lämna plasma först. Direkt efter det till stan för lite ärenden. När jag kom tillbaka hem hade det slutat att regna men jag kände av plasmalämningen och var lite "yr" så jag avvaktade.

Satt och pysslade med ett fotoalbum, städade, lagade mat, planerade min ommöblering osv men känslan gick inte över så då fick det bli en vilodag. Cyklade till Rewe och handlade, det är dagens träning.

Nu senare efter att ha ätit en ordentlig middag och druckit rejält är allt som det ska igen, men sån fantast är jag inte att jag sticker ut halv åtta och promenerar. Om jag har en vilodag idag eller imorgon spelar ju ingen roll.

Jobb imorgon igen och 6 dagar framåt. Tjooohoo, eller nått.....

tisdag 7 juni 2011

Sjukt stolt över mig själv!

Idag har jag med råge slagit mitt rekord hur länge jag kan springa i sträck. När jag ändå höll på gjorde jag det dessutom 2 ggr! Så jag har redan på en dag sprungit 23 min (förra hela veckan var ju 24 min). Fort går det inte, snyggt är det inte (jag menar jag springer ju runt Stadionområdet och ser hela tiden alla vältränade spelare som tränar, de gör det något stilfullare ;) ) men jäkligt kul är det!

2 x 11,30 min har jag sprungit idag, ca 3 km totalt. Dessutom prommis (jag går ju emellan och fram och tillbaka från Stadion) och som vanligt cykel till jobbet. Duktiga jag! :)

Det var dessutom sjukt bra för att jag satt i soffan och kände jag var så trött jag höll på att somna men tog mig i kragen, för hade jag inte gått iväg då hade det inte blivit av idag. Är dessutom länderspel klockan 19.00 Azerbadjan-Tyskland.

Skulle varit ledig idag men de ringde igår kväll och frågade om jag kunde jobba idag och vara ledig på onsdag istället. Passade mig nästan bättre (även om det blev sju dagar i rad på så sätt, men det skulle jag hur som helst gjort ändå nästa vända) för då kunde jag vara med på Teamsittningen som vi hade idag (vår motsvarighet till APT).

Är sjukt trött, dels för att jag jobbat många dagar i rad, dels för att jag somnade sent igår för det åskade som fasen igår kväll/natt och jag vaknade flera gånger av dånadet (något jag inte gör om det är "normal" åska, då sovar jag igenom ovädret) och dels för att det blev en sen kväll förra landskampskvällen. Alltså är det bättre vara ledig imorgon, dagen efter match, istället för matchdagen.

Nu duschen, sen måste jag slänga in en maskin med tvätt så mina jobbkläder är torra till torsdag.

PS: Tack för aromaten! :D

måndag 6 juni 2011

Veckans träning




Rätt nöjd faktiskt. Totalt nästan 12 timmars träning.


Imorse när jag vaknade 05.00 var det över 20 grader ute. Som tur är lyser inte solen nu, för utan sol har vi 27 grader! Phuuu. Idag blir det dock "vila" eller ja som sagt cyklat 50 min har jag ju tor till jobbet. Men det blir ingen prommis eller joggning. Som ni ser har jag modiga 24 min joggat! :) Men för en som aldrig kunnat springa utan att få ont i foten är det bra. Det är delat på 3 dagar, första dagen sprang jag 2,5 min, andra 6 min och igår 15 min. Så det ökar ju så långsamt. Måste ta det långsamt så foten hänger med. Flåsmässigt hade jag kunnat det dubbla. Men som sagt, jag vill inte få tillbaka fotproblemet. Det är äntligen, efter väldigt många år borta. Mycket tack vare att jag alltid går i fotriktiga (tyvärr också svindyra) skor.

söndag 5 juni 2011

Vaaarmt

Var det varmt igår, så är det ännu varmare idag! Pust och stön. Men jag har svalt och skönt i min lägenhet som tur är. Har kollegor som berättar att de har runt 28 grader inomhus och 25 grader på natten inne.

Ikväll ska vi gå ut och äta, Mareike åker till Danmark på tisdag (ska jobba på U21-EM i tre veckor) så det blir en liten avskedsmiddag. Vart vi går har vi inte bestämt, kan bli så att vi bara går till Crossini som ligger här på hörnet, eller om vi går in till Viertel och något ställe där. Vi får se vad vi har lust till senare.

lördag 4 juni 2011

Pust!

Det är varmt nu! Men skönt också, för som tur är fläktar det oftast lite här. Men på jobbet är det fruktansvärt varmt och man är inte direkt skön precis. Svettig och dan mest hela tiden. Och då har jag ändå haft tur och inte haft någon alls att duscha idag. Så lite svalare kan det få vara i alla fall mellan halv sju och halv två då jag jobbar. Okej, jag kan vara så snäll och säga att det räcker med fram till halv tio, för då har jag fått upp de flesta ur sängarna och de är duschade och påklädda och klara. :)

Igår EM-kvalade Tyskland borta mot Österrike och gjorde en skitmatch, och då var det ju tur det var just Österrike de mötte för trots detta vann de med 2-0, båda målen gjorda av Mario Gomez. Dock blev klockan mycket innan matchen var klar så jag var rätt trött imorse och la mig därför och sov lite på soffan efter jobbet. Därför är jag supernöjd med att jag tog mig i kragen senare och gick ut och prommenixade 1 timme. För jag blir alltid rätt seg när jag sover på eftermiddagen men jag vaknade till efter ett tag.

Idag ska jag försöka lägga mig i vettig tid, men eftersom jag sovit 2 timmar så får vi väl se hur det går med det....

fredag 3 juni 2011

Cyklat!

Hittade min cykeldator igår. Den låg på ett bra ställe!

Men så kul det blev att cykla plötsligt...hehehe. Jag cyklar i snitt i 20 km/h, oftast 22-23 km/h men i motvind eller backar 17-18 km/h. På hemvägen idag cyklade jag först in till stan, var på posten och hämtade ut ett stort brev (tidningar och måltidsmått från Sverige) sen till Bürgerpark och en runda där inne (den är stoooor, man kan nog cykla ett par mil bara där inne om man vill), sen med hjälp av skyltar på cykelbanorna till Weserstadion och hem. Totalt (med de 5 km som är till jobbet på morgonen också) 2,5 mil idag!

Hade egentligen tänkt promenera idag men det är så varmt! 28 grader, phuuu. Och när man cykla fläktar det ju i alla fall. Så det blev ett par mil cykel istället. Nu ska jag googla lite och se om jag kan hitta en bruksanvisning, jag vill kunna nollställa den efter varje dag.

torsdag 2 juni 2011

Så där trött idag igen

Jag vet inte varför men andra dagen jag jobbar efter att ha varit ledig är jag ofta jättetrött. Segare än vanligt på morgonen, normalt har jag egentligen inga problem numera att gå upp när klockan ringer 05.00 (så länge jag kommit i säng i vettig tid), men sådana dagar är sängen sååååå lockande. Dessutom är jag trött och seg när jag kommer hem och sover gärna 1 timme på soffan på em/kvällen, något jag aldrig har behov av eller gör annars. Vad är med just den andra dagen? :)

Idag har jag "vilodag" eller ja cyklat 50 min har jag ju som alltid när jag jobbar. Men någon annan träning blir det inte. Kör 3 dagar träning, 1 dag vila, 3 dagar träning, 1 dag vila osv för tillfället, ja förutom cyklingen då, jag måste ju ta mig till jobbet.

Dessutom är det Fars Dag här i Tyskland idag och eftersom jag inte längre har en svensk kalender och vet när det är det i Sverige kör jag på Tysklands tideräkning och säger




GRATTIS PÅ FARS DAG PAPPA!!

onsdag 1 juni 2011

Aromat!

Personligt meddelande till mina personal shoppers i Sverige :)
Jag behöver aromat! Så nästa gång ni skickar ner tidningar, släng med en påse av den vanliga aromaten också. Har nämligen inte hittat något likande här nere.

Jag steker nämligen zucchini och äter den kryddad med aromat. Så gott!

Vill någon prova så skär zucchinin som man skivar gurka, stek i lite olja så den får lätt färg, krydda med aromat - ät och njut.

SOMMAR!!!

Är det officiellt idag. Fast jag måste säga vi har haft sommar här hela maj. Nästan sen mitten av april (om man jämför med hur det varit i Sverige). Härligt!

Jobbat och ska strax bege mig ut och gå lite. Har letat som en galning efter min cykeldator, vill veta hur långa min cykelturer är men jag kan tyvärr inte minnas var jag packat ner den (har inte använt den sen flytten). Ligger säkert på något sånt där bra ställe

Dessutom vet jag att jag har en hel låda full med glödlampor någonstans, varav 2 st är sådana där dyra halogenlampor till min stålampa. Inte heller den hittar jag. Fast en större låda borde man ju hitta tycker man. Får kolla noggrannare nere i källaren. För nu behöver jag en sådan glödlampa nämligen

Var lönande lämna plasma igår för den delen. 53 Euro :). Vet inte varför det blev så mycket extra, var min 20:e gång samtidigt som jag fick extra för något annat. Jackpot var det i alla fall! Så lättförtjänta pengar. Man ligger skönt på en bädd och läser och lyssnar på musik i ca 30 min. Allt som allt tar det ungefär 1 timme (kan ju vara lite väntetid om det är fullt).