måndag 29 augusti 2011

Snart sängdags

Ska packa klart och sen är det nästan tid att gå och lägga sig. Bussen går 05.37 imorgon bitti. Har inte gått upp så tidigt som 05.00 på två veckor ju! Annars är det ju min normala tid så jättehemskt är det egentligen inte. Men har liksom vant mig vid att sova till nio, halv tio nu ju :)

Imorgon blir det ett par timmar Stockholm, eftersom vi när vi bokade biljetterna inte kunde få veta tiderna för flygbussen (tidtabellen var inte färdig då), tog vi det säkra för det osäkra och bokade ett sent tåg till Falun. Vi skulle ju hur som helst knappast orkat med någon utflykt efter flyg, flygbuss och tåg. Så vi kan nu i lugn och ro ta en flygbuss till Stockholm, passa på att äta lunch där och gå lite på stan (Mareike har en del inköp hon ska göra som hon inte hann/glömde när hon var där på semester för 2 veckor sedan) och sen tar vi tåget halv åtta mot Falun.

Onsdag ska jag till min Kiro på fm och sen får vi se vad Mareike vill se (jag vet hon vill se Kopparvallen, Dalavallen och Lindvallen i alla fall). Kanske åker vi till Borlänge och kollar på Kupolen, jag måste hur som helst förbi Atelje Beauty. Torsdag blir det i alla fall Nusnäs och Dalahästtillverkningen. Och sen redan på fredag morgon åker vi söderut. Blir kort men intensivt. Men Mareike kunde inte före och jag visste ju sent att jag fick tre extra dagar ledigt.

Kommer väl att skriva nått inlägg kanske, har ju internettillgång hos Mamma och Pappa men ifall inte så återkommer jag på lördag!

Veckans träning


Inte toppen men inte botten heller. Nackspärr har satt vissa stopp, den sitter till viss del i ännu även om den nu knappt märks. Visst hade jag kunnat åka dit och satt mig på en motionscykel eller så men det är urtråkigt. Jag vill gymma och springa när jag är där.

Nu ska jag ta bussen och åka och lämna plasma. Klockan 12 ska jag möta Mareike på stan, vi ska göra de sista ärenderna innan vi åker imorgon. Senare måste jag packa också. Första gången jag bara flyger med handbagage så det blir att tänka till så man inte fastnar i säkerhetskontrollen. Inget vasst, inget flytande osv. Tex mascara, räknas den som flytande? Det är ju till viss del det men inte helt liksom. Tur min deo i alla fall är ett stift. Tandkräm är den flytande? Jag använder ju en såndär som är en mix mellan kräm och munvatten. Den måste ju vara flytande antar jag. Tror vi får gå in på DM och köpa en massa minigrejor. De har alltid småförpackningar (för resor och prov) på en massa saker.

Undvik vätskor eller förpacka dem väl i bagage som checkas in. Vätskor som behövs på resan ska vara förpackade i burkar/flaskor som rymmer maximalt en deciliter (1 dl). Du får ta med så många burkar/flaskor som ryms i en enda genomskinlig enliters plastpåse. Observera att du måste kunna stänga enliterspåsen. Plastpåsen visar du i säkerhetskontrollen.

söndag 28 augusti 2011

Fotboll och schema

I fredags såg jag U21 vinna med 3-1 mot Vfl 07 Bremen. Sen firade vi av Katja. Jag var inte där så länge dock, och glad var jag för det när jag på lördagen såg hur de andra såg ut.....

Igår var Mareike och Benni här och vi såg Werders proffs vinna mot Hoffenheim med 2-1.

Och idag var vi vid Platz11 och såg Werders U19 vinna med 6-0 mot Vfl Oldenburg.

En rätt bra helg för Werder. Tyvärr förlorade U23 borta mot Heidenheim (samma Heidenheim som skickade iväg proffsen ur tyska cupen med 3-0) så U23:s förlust med 0-1 får ju ses som bra.

Har även varit och hämtat mitt schema idag på jobbet, jag fick de tre extra dagarna ledigt, så jag börjar jobba först 8 september. Skööööönt! Har inga kvällspass heller i september så jag är mycket nöjd med schemat. Dessutom fått de helger ledigt jag ville ha. Det lönar sig att alltid ställa upp när man kan och dessutom jobba som en gnu när man är där! Ta och ge liksom.

Nu ska jag jobba vidare på min mat. Blir potatisgratäng med stekt kyckling.

fredag 26 augusti 2011

Nackspärr

Usch jag vaknade med nackspärr. Inte bra. Därför föll dagens träning bort. Har masserat in liniment i omgångar tom lag mig och sovit 2 timmar och hoppats på att det skulle vara borta när jag vaknade men det var den inte.

Det skulle regna hela dagen idag sa väderprognosen. Det är strålande sol och nästan 30 grader varmt. Hoppas det fortsätter så för vi ska fira iväg Katja utomhus vid Osterdeich har vi tänkt.

Håller just nu på att tvätt och städa, ska sen till Rewe och handla (måste ha flugdödarsprej och det har inte mitt Netto här), sen duscha och bege mig iväg. U21 spelar nämligen också ikväll, hinner inte se hela matchen pga festen men första halvlek och uppvärmningen hinner jag med.

För övrigt håller jag med den här utomlandsbloggaren....


torsdag 25 augusti 2011

Halva semestern är slut

Usch, jag vill inte! Jag vill ha läääängre ledighet. Känns som jag inte alls hinner med allt jag vill göra. Men jag måste säga jag prickat in tiden bra. Det är soligt och varmt varje dag än så länge även om det på mornarna är både regnigt och grått, men framåt lunch är det borta och solen strålar.

Var och klippte mig igår, gillar priset 13 Euro. Lagom när man bara vill klippa topparna liksom. Sen var jag och Mareike på stan och fixade lite ärenden.

Idag sov jag länge, och sen var vi först till Werdersträning och kollade lite sen till stan igen för att hämta upp en matchtröja som Mareike fick namn och nr tryckt på och som de inte kunde göra klart igår, tillbaka till Stadion och hämta upp Benni och Katja, via Eislabour och en läcker glass sen hem.

Nu kollar jag lite sådär vid sidan om på Schalke - Helsinfors som spelar EL-kval.

onsdag 24 augusti 2011

Osnabrück

Kul spel trots förlust. Men den var knapp, bara ett mål och Werder spelade ju inte med sina bästa. Så det var bra kämpat av de unga reservspelarna. Vi har fått en ny låt på hjärnan också efter gårdagen. Vfl Osnabrücks hymne.

Idag ska vi göra ärenden på stan, jag måste bl a klippa mig. Så nu ska jag ta en dusch och bege mig till frisören och senare möter jag upp Mareike på stan. Måste till exempel köpa mig en GPS så vi hittar tillbaka när vi kommer med min bil..... :)


måndag 22 augusti 2011

Effektiv dag

Sovit lagom länge, tränat 15 min crosstrainer, 60 min gym, 37 min jogging, 10 min prommis. Var sedan och lämnade plasma så nu är jag rätt "död". Har trots detta städat så det är klart inför kvällen. Mareike och Benni kommer och vi ska se fotboll matchen St Pauli - Duisburg.

Imorgon först Werderträning sen Osnabrück hela dagen.

Onsdag måste jag fixa ärenden på stan, bland annat är det verkligen dax för ett frisörbesök.

Torsdag är det Euroleauge på TV

Fredag är det avslutsfest för Katja (som flyttar tillbaka till Düren ett tag) och U21 spelar hemma.

Lördag spelar Werder borta mot Hoffenheim men vi ska såklart se matchen.

Söndag först U19Platz 11 (om det är bra väder) och sen Bundesligafotboll på TV.

Därutöver ska jag träna i alla fall minst två gånger till denna veckan, troligen onsdag och torsdag och ev också på fredag.

söndag 21 augusti 2011

Veckans träning


Mycket bra. Varierad och lagom även om man kan mer. Imorgon blir det gym igen, sen plasmalämning. Tisdag Werderträning och sen åker vi till Osnabrück och ser Werder träningsspela mot Fenerbache. Få se om jag orkar gå upp tiiiidigt och ta mig till gymmet innan. Annars får det bli en vilodag. Sen kör jag på onsdag-fredag som det ser ut nu i alla fall. Men som sagt får se hur veckan blir. Vi kanske hittar en match någonstans vem vet ;)

Har tid över

Så här kommer ett inlägg.

Hann inte träna igår före fotbollen, jag började blibba med min nya telefon och det var inte lätt. Det var nämligen så att jag har ett Windows Live konto där mitt land står Sverige, eftersom jag skaffade det för sisådär 10 år sedan eller så. Och i en Windowstelefon ska man logga in med det, så finns alla dina mailadresser, facebookvänner osv automatiskt i telefonen också. Men eftersom telefonen befinner sig i Tyskland så blev det tillt. Och tro inte man kan ändra land på sitt konto. Du kan ändra allt annat, adress, födelsedata osv men inte land. Och innan vi (Alex hjälpte mig) kom på att det var det som spökade. Jag fick inte upp samma ikoner som han. Men när jag fixat ett nytt konto med Tyskland angivet som land funkade allt. Men som sagt, det tog oss ett bra tag.

Vid 12-tiden knatade jag över gatan till Mareike och Benni. Där samlades diverse folk och strax innan två gick vi till Stadion.

Där fick vi se en otroligt rolig match. När Werder vinner ser man ju gärna totalt 8 mål liksom! Superväder, bra stämning är nog en av mina topmatcher! Efter fotbollen traskade vi (Alex, Jana, Sascha, Mareike, Tim, Benni och jag) till Schlakte för fram till 20.00 är det Happy Hour Enchilada och drinkarna kostar halva priset. Vi gick ju alla i matchtröjor och Bartendern måste varit ett stort Werderfan för det var REJÄLT med alkohol i dessa drinkar.

Runt halv tio bröt vi upp därifrån och via Viertel och en kebab hos Ismet III kom halva gänget hem till Mareike och Benni igen. Den andra halvan åkte hem till sig. Där satt vi till klockan halv två ungefär, kollade på Sportstudio, åt chips och gjorde slut på vodkaflaskan.

Nu ska jag äta lite frukost sen duscha, jag har ju turen att aldrig bli bakfull, spelar ingen roll om jag dricker mycket, dricker blandat eller så, så jag mår toppen. Jag har sett via en del Facebook uppdateringar att alla som var med igår inte har den turen......;) Solen lyser och dagen ser ut att bli bra. Blir fotboll även idag, Platz 11 och Werders U23 - Münster. Paderborns fd målis och en av mina favvosar, Daniel Masuch, spelar numera i Münster så vi ska se till att få hans autograf också. Om vi efter det går till mig och ser Bundesligamatcherna som spelas idag på Sky eller om vi hittar på något annat får vi se. När det är fint väder och varmt vill man ju egentligen inte sitta inne.


Målkalas!

5-3. Jaaaa, det är en helt normal Werdermatch det. Men vilken stämning! Härligt! Sol, varmt, rolig fotboll och en vinst. Nice!

Nu sova lite kanske? Senare idag U23 match.

U21 förlorade med 0-2 mot Bremerhaven. Klart Kevin spelar ju inte där längre. Han spelar också senare idag. Wilhelmshaven möter RB Leipzig.

Få se när nästa inlägg kommer. Kan bli senare idag efter fotbollen, kan bli först på måndag.

fredag 19 augusti 2011

Blev en HTC

Alex avrådde bestämt från en Androidtelefon och Iphone är onödigt dyrt alltså blev det en Windowstelefon. Se tur jag tog honom med mig!

Bjöd på fika på stan som tack för hjälpen och träffade där på Katja och Tina. Vi fyra gick, eller åkte spårvagn, vidare till Werdersavslutsträning.

När den var avslutad gick jag hem och så hade jag och Mareike en kombinerad fotbollsmiddagskväll. Först handlade vi, sen åt vi, sen kollade vi på Gladbach - Wolfsburg 4-1, heja Marco Reus (2 mål, 1 målpass, super match, jag har han i mitt lag på Comunio, många sköna poäng!!!) och så planerade vi resten av helgen, vår Sverigeresa och babblade lite lagom skit, sådär som man måste när man inte setts på 2,5 vecka.

Nu blir det sängen, ska jag hinna träna måste jag gå upp klockan 08.00 imorgon. Vi, dvs det normala gänget som går på fotboll tillsammans, ska träffas hos Mareike och Benni ca 12.00.

Min nya mobil har jag inte gjort mer med än laddat och provat logga in mig på nätet. Den måste jag också utforska ordentligt imorgon. Eller på söndag eller så.....

Ny mobil

Japp, det blir det idag. Vaknade till inatt och skulle kolla vad klockan var. Då har mobilen igen slagit av sig själv. Och eftersom jag använder den som väckarklocka när jag jobbar måste den fungera! Nu ska iof väckarklockan ringa ändå men så som min mobil har börjat hålla på törs man ju inte lita på det längre.

Alex följer med och hjälper mig vid inköpet, har nämligen bestämmt mig för en smartphone och han är mer eller mindre expert på sådana och vilket abonnemang man ska ha.

Efter det har jag lovat att bjuda på fika som tack för hjälpen och sen om det inte regnar allt för mycket åker vi vidare och kollar på Werders avslutsträning, där vi träffar de andra.

Innan det ska jag vid 11-tiden ungefär åka och lämna plasma, så idag blir det träningsfritt. En vilodag.

torsdag 18 augusti 2011

Werder träning

Blev det. Ingen plasma, ingen stad. Det tar jag imorgon. Fick sällskap av Benni dit och så träffade vi Katja och Tina där. Kollade in träningen och efteråt väntade vi för både Benni och Tina ville ha lite foton med spelare. Träffade på Denni också (han är ju skadad och reha-tränar bara) så jag pratade lite med honom och frågade hur det gick med skadan (bättre sa han) och så sa han att han blir lika förvånad varje gång jag pratar svenska med honom.

Passade även då på att fråga hur det gick med tyskan. Jodå, det gick men grammatiken är svår. Äsch, sa jag, den kan inte jag heller, jag kan bara orden och kan prata, det räcker långt. Då skrattade han och sa okej.

Sympatisk kille måste jag säga.

På vägen hem gick vi förbi Eislabor, idag åt jag smakerna nektarin, vit choklad och kokos.

Med en jäkla vilja

Blev det 5 km på löpbandet idag. Men det tog emot de sista 2 km, det var ren vilja. Och världen snurrade lite efteråt. Men så sänkte jag tiden med nästan 4 minuter också.

Förutom det 30 min promenad. Nu ska jag duscha, äta, vila och sen åka och lämna plasma. Få se om jag väljer Werders träning eller en sväng på stan och kolla på mobiler. Beror på vädret. Det är lite grått och regnar smått till och från fast alla väderprognoser har lovat oss sol. Men den kanske kommer senare.

onsdag 17 augusti 2011

Reeperbahn

Vi var ju som sagt i Hamburg igår och jag har ju varit där, tja vad kan det vara nu 8-10 gånger i alla fall men aldrig förut varit på Reeperbahn även om jag flera gånger varit i St Pauli (stadsdelen Reeperbahn ligger i, men där ligger även St Paulis fotbollsstadion Millerntor) men igår hade vi två timmar att slå ihjäl innan biljettkassan öppnade inför matchen. Så vi gick till Reeperbahn för att äta.

Vi åt förresten på KFC, Kentucky Fried Chicken, gud så gott!!! Men åter till Reeperbahn, det var en upplevelse måste jag säga. Inte bara för alla sexaffärer och sexstudios men vilka människor som uppehåller sig där! Var många turister som gick omkring med stoooora ögon. Nog för att jag även i Stockholm, i Viertel här (som är vårt "konst och flumkvarter") sett underliga utstyrslar med det var INGET mot vad som uppenbarade sig på Reeperbahn. Man ska ju även komma ihåg vi var där mitt på dagen, hur stället ser ut på kvällen/natten vågar jag knappt ens tänka på! Hahaha.

Paket

Paket tycker vi om. Speciellt när de kommer lite oväntat och man inte måste betala för de :). Fick ett paket idag från Vickan med två svenska böcker och två tidningar. Nice!

Blev 30 min och 3,2 km på löpbandet idag, men istället så sprang jag fortare och med lite lutning så jag är nöjd trots att benen inte orkade 1 timme. Hade ju gymmat före också. Imorgon står bara konditionsträning på programmet och då hoppas jag kunna springa minst 5 km och gärna 1 timme (vilket då blir ca 6,5 km).

Har även varit och handlat och nu ska jag städa lite och slappa på soffan. Var ingen träning idag halv fyra men imorgon är det och den har jag planerat in. Måste också bestämma mig för om jag ska slå till på en smartphone (är ju väldigt praktiskt ibland måste jag säga) eller en normal billig mobil. Ska ta en vända på stan imorgon, även lämna plasma hade jag tänkt. Blir det en smartphone blir det i alla fall en Samsung Galaxy. Den har överallt fått överlägset bäst recensioner.

Vilket gör jag måste gå upp lite tidigare imorgon och inte sova så länge som idag. Men vi kom ju hem sent igår så tjaaaa jag tyckte jag var värd en sovmorgon även om 11 är alldeles för länge!

Träningsvärk

Var rätt förvånad igår morse/förmiddag att jag inte kände av mer träningsvärk än jag gjorde. Kan säga den kom senare.....

I alla fall så var vi i Hamburg nästan hela dagen igår. Såg Werder testspela mot St Pauli och de vann med 5-4.

Nu ska jag bege mig iväg till McFit och bättra på träningsvärken lite till :), sen ska jag nog se Werders träning (om det är någon vid 15.30, än så länge finns ingen info på hemsidan).

måndag 15 augusti 2011

5 km!!!

Idag har jag sprungit det! Visserligen på löpband, vilket är mycket enklare och lättare än när man själv måste ta sig fram. Men en bra början. Tog mig 47 min och då sprang jag ett program som växlade mellan farterna 5,4, 6,4 och 7,1 km/h. Snittet blev 6,4 km. Förutom det 15 min crosstrainer som uppvärmning och 1 timmes gymmande.

Nu väntar jag på att min mat ska bli klar. Zucchini med köttfärs och champinjoner och över det ost som just nu blir klar i ugnen.

Veckans träning

Kunde vara bättre men som sagt jag har prioriterat annat. Men nu bär det av till McFit och skriva in sig! Imorgon blir det Hamburg. Werder har lagt in en träningsmatch mot St Pauli och Naldo ska göra comeback så vi åker dit och tittar.

Werder förlorade igår med 1-0 mot Leverkusen och det var inget bra spel från något av lagen. Dessutom förlorade Wilhelmshaven också med 3-1 och Paderborn med 1-0. En riktigt skithelg på så sätt alltså. I överhuvudtaget var hela Bundesligaomgången knasig. Bara att snabbt glömma.

lördag 13 augusti 2011

Igår och idag

Igår sprang vi också till träningen, träffade Jana där som följde med mig hem. Hann tvätta lite däremellan också.

Idag har jag först jobbat, sen direkt till Platz11 och matchen U23-Wacker Burghausen 1-1, efter den Bundesliga matcher på storbild i Ostkurvensaal. Kvällsmatchen skulle de andra se hos Sascha men eftersom jag (som alltid nästan) jobbar imorgon så fick jag snällt åka hem till mig. Men imorgon, då är det min tur! För jag har SEMESTER från och med måndag!!!

I övrigt var det en skitdag på jobbet idag. Vi låg så bra till i tid, när de kommer från köket och säger vi måste hjälpa till, det är bara en person där. Så det blev till att börja fixa frukost hux flux, Jana fick ringa runt och försöka hitta personal till köket, för chefen för den avdelningen gick inte att få tag på (lämpligt eller hur??). Så vi blev sena, fick slänga om vårt eget schema och sånt retar mig. För ni ska aldrig tro vi får hjälp av köket när vi är en man kort! Sen kom lunchen sent och då blev jag ännu surare men vi hann i tid ändå som tur var.

torsdag 11 augusti 2011

Dagens träning

Jag och Benni sprang en runda och tittade sedan på träningen. Både U23:s och proffsens. Var även in på Werder Fanwelt för jag ville köpa den nya badankan, men den var sluuuuut. Tur jag bor nära så jag kan gå dit ofta och kolla.

Imorgon kör vi samma runda, för det är träning på samma tid. Sen lär det inte blir mer tränat än cykling i helgen till och från jobbet eftersom det är fotboll och vi ska se matcherna ett gäng tillsammans. Denna vecka får bli lite lättare när det gäller träning. Men det är väldigt skönt att få hunnit med att storstäda ordentligt!

Tyskland - Brasilien

Vänskapsspelade igår utan att det var en vänskapsmatch (ovanligt nog). Tyskarna spelade ut Brasilien totalt (vann med 3-1) och jösses vad många unga otroligt bra spelare det finns i Tyskland. Inte ens en Podolski eller Schweinsteiger är längre säkra på sin plats och betraktas lite allmänt som "gamla", då ska man veta de är 26 och 27 år gamla.

Men när man har en 19 årig fotbollsgud i Mario Götze, jag är helt kär i hur han spelar fotboll, målet igår, suck!, eller en 20 årig Andre Schürrle som i sin 6:e landskamp spelar som han alltid spelat där och så kan man fortsätta i evighet med spelare mellan 20-22 år, Hummels, Höwedes, Bender, Reus osv osv. Framtiden ser ljus ut!

Mobil

Min mobil är helt knäpp nu. Den kan visa fullt batteri men efter ett samtal är den död. Mitt nya batteri som jag köpt, står på telefonen att den laddar men när jag försöker sätta på den så går det inte för den är död. Så jag antar jag får köpa mig en ny telefon.

Ska fundera på om jag ska köpa en billig som man bara kan ringa med eller om jag ska byta upp mig till en smartphone.

Helgplanerna är klara också. Förutom att jobba, så blir det på lördag U23-match med Alex, Benni och Katja och på söndag åker vi (helt säkert jag, Benni och Alex, kanske också Katja, Sascha och Birte) till Monika och ser Werders bortamatch mot Leverkusen.

onsdag 10 augusti 2011

IKEA

Så nu bär det av mot IKEA. Idag har vi rätt kallt (13 grader) och lite blåst men soligt. Igår gick jag faktiskt knappt ut. Det blåste helt enkelt för mycket och när man inte måste så behöver man ju inte. Jag städade istället. Är dock inte klar, men måste först förbi IKEA innan jag kan fortsätta.

Om det sen blir McFit eller löpning ute får vi se. Beror på vädret. Imorgon ska i alla fall jag och Benni ta oss en sportlig Werder träning. Det betyder att vi springer dit, kollar lite och springer vidare.

tisdag 9 augusti 2011

Skitväder!

Det blåser storm (upp till 90 km/h ska vi få här uppe), det är kallt och grått. Det regnar iof inte men det kommer nog det med. Igår var det typiskt Bremerväder, regn och sol om vart annat. Svårt att klä sig rätt då, när det regnade (rejält i skurarna!) var det kallt, när solen var framme var det varmt.

Därför är planen för idag att åka till McFit och bli medlem och träna inomhus samt att storstäda här hemma. Fast än så länge har jag inte kommit längre än till att ätit frukost i soffan..... Skulle behöva åka till IKEA också, men det tror jag att jag gör först imorgon. Behöver lite förvaringsboxar så jag får lite ordning här hemma.

Känns nästan som jag startat min semster, är ju ledig nu i fyra dagar, jobbar helgen och går sen på semester. Har egentligen ingen lust att bara sitta här, okej ska ju till Sverige men först sista veckan, men vet egentligen inte heller vad jag ska hitta på. Får väl surfa runt lite och se vad jag kan hitta. Har i alla fall ett par ställen här i Bremen jag vill besöka, Space Center, Universum och så vill jag till Klimathuset i Bremerhaven.

måndag 8 augusti 2011

Veckans träning


Bra, grymt bra! Dessutom ska det läggas på 45 min jogging och 40 min cykling, jag glömde kopiera bilden på söndagen så måndagen föll bort....

söndag 7 augusti 2011

SVW

Ja, praktiskt nog har båda samma förkortning. De första då, spelade sin första match i 4:e Ligan (gått upp till denna säsong) och Mr Attitude hann med båda att göra första målet och flyga från planen med gult/rött kort i 69:e minuten....

De andra vann med 2-0 och spelade länge något som faktiskt var fotboll. Vilket vi ju inte varit bortskämda med förra säsongen. Rosi (Markus Rosenberg) som är åter efter ett år på lån i Spanien gjorde båda målen och en stolpträff hindrade honom från ett äkta hattrick. Kanske var för få svenskar här förra säsongen helt enkelt?

Efter matchen gick vi först till Eislabor och åt glass och sen till Crossini och åt mat. Lite omvänt, men Eislabor ligger på vägen hem liksom. Efter maten firade vi vidare hos Benni och Mareike. Jag gick klockan 23.00 (eftersom jag skulle upp och jobba 05.00), läste senare på FB att den sista var hemma vid 03.00.

Och i fredags fick vi se Borussia Dortmund starta igång Bundesliga och jösses så de spelar.
Det var 90 Minuter ren njutning. Och det trots att 3 stammspelare var skadade och man sålt sin bäste (Nuri Sahin) förra säsongen. Respekt! Målen från Kevin Grosskreutz x 2, Mr Dortmund, han har själv stått mitt i klacken innan sin proffskarriär, eller han står där ibland nu med, när han är skadad eller avstängd. Han sätter sig minsann inte i någon VIP-loge inte och från det 19 åriga fenomenet Mario Götze.

Nu jobbar jag imorgon 14:e passet på 15 dagar, det känns.....men sen har jag fyra dagar ledigt och de kan ju bara försöka att jag ska jobba extra. Jobbar sen helgen och sen är det SEMESTER!!!

Inlägg kommer

Men eftersom vi firade länge igår och jag klev upp fem i morse och har jobbat hela dagen ska jag först däcka på soffan med Mainz - Bayern Leverkusen i bakgrunden.

Sen kommer ett inlägg över de båda SVW:s (SV Werder Bremen och SV Wilhelmshaven) som båda vann igår! :D

fredag 5 augusti 2011

Lista!!! var ju så länge sen!

1. Pratar du fortfarande med personen du kysste första gången? Nepp
2. Har du sett din bästa vän gråta? Ja
3. Vad åt du senast? Salta pinnar
4. Har du fått någon komplimang idag? Ja, från min chef idag.
5. Har du varit med i en rättegång? Ja
6. Är du polare med grannarna? Nä
7. Vilka länder har du bott i? Sverige, Österrike och Tyskland
8. När åkte du bil i mer än 15 minuter senast? På väg hem från Norderney för ca 1 månad sedan.
9. Har du haft en stalker? Inte vad jag vet.
10. Minns du dina/din musiklärares namn? Näää, är skitdålig på att minnas vad folk heter.
11. Hur bra är din syn? urdålig! -9,75 på ena ögat och -9,25 på det andra.
12. Var är dina syskon just nu? I Sverige...räcker det som svar? Har ingen bättre koll än så på dom faktiskt.
13. Vad var den senaste drömmen som du minns? Jag är tyvärr urdålig på att minnas vad jag drömt.
14. Vem ringde dig senast? Kabel Deutschland
15. Vilken tid gick du upp imorse? Kl. 05:00
16. Vad ska du göra i helgen? Jobba och gå på fotboll
17. Vad står det i det fjärde smset i din inkorg? Suddade alla igår faktiskt så har inte fyra sms där.
18. Vem är den senaste kändisen du tog på? Per Mertesacker (fotbollsspelare)
19. Vad finns i din bakficka? Har inte kläder med bakfickor på mig just nu
20. Vad gjorde du klockan 2 inatt? Sov
21. Vad är det första du gör på morgonen? Försöker vakna
22. Vad ska du göra efter det här? Städa badrummet och om en halvtimme se Bundesligastarten.

Pust!

Det blev jogging till träningen idag med. Totalt 42,5 minuter + 15 min prommis (vi träffade på Katja och Anja och de ville jogga en bit med oss. En bit var inte hela vägen tydligen så det blev lite prommis också).

Idag börjar ÄNTLIGEN Bundesliga igen med match mellan Dortmund och Hamburg. Imorgon går Werder i elden, hemma match mot Kaiserslautern. Vi är (sist vi räknade) ca 20 pers som ska dit (eller ja, en del träffar vi ju där) men härifrån går 8-10 pers. Jag jobbar ju så jag ska skynda mig hem, ta en snabb dusch och så hämtar de andra upp mig, de träffas som vanligt före hemma hos Benni och Mareike.


torsdag 4 augusti 2011

Hallelulja!

Jag har bild! Visade sig vara ett mycket enkelt fel när de väl kom. En kabel var felkopplad.

Om en halvtimme ska jag och Benni jogga till träningsplanerna, göra en paus och kolla in Werders träning och sen jogga vidare. Nytta med nöje :)

Vill ni ha ett nytt recept? Igår var vi ju på U23-match och det var soligt och fint och supervarmt när vi gick dit. Jag hade på mig t-shirt och shorts. I mitten av första halvlek blev det svart och världens ösregn med åska drog fram. Höll väl på i en halvtimme-45 min och gissa om vi var blöta. Men det var ju varmt så vi stod kvar till det bittra slutet (1-4 i baken det "lustiga" i det hela är att motståndarna hette Regensburg, (haha regen=regn). Jaja i alla fall så när jag väl kom hem och var hungrig tog jag vad jag hade i kylen som skulle gå fort och det blev en komisk blandning med jädrans god!

Skiva och stek champinjoner, medans det görs stek bacon i micron. När champinjonerna fått färg släng i lite vitkål som du skurit i små bitar och när de fått lite färg i med bambuskott. Stek så bambuskotten blir varma, släng på baconbitarna och skvatt på lite soja. Supermumsigt!

onsdag 3 augusti 2011

Nu är jag riktigt arg ska ni veta

För jag var ju lovat dyrt och heligt igår att idag skulle de komma. Strax efter tolv ringer de (igen!! fast jag sagt de ska komma inte ringa!) och säger de kan inte idag. De har inga tekniker. Detta är alltså underfirman och när jag säger jag har för faaaaan väntat i tre dagar nu, säger hon, vi fick jobbet av Kabel Deutschland först idag. Gissa om det kommer att bli ett mycket surt och elakt brev som går iväg.

Nu är nya budet imorgon mellan 14-16. Jag tänker inte ens kommentera om jag tror på det...

Idag är det i alla fall säsongspremiär för en riktig match för mig, U23 spelar hemma idag och jag och Benni ska gå dit och titta.

För övrigt skrev min nya favorit på hos Wilhelmshaven igår och gjorde dessutom ett mål i deras träningsmatch igår med. Bläääääääää (för underskriften, inte för målet alltså!)

Vad gäller träning så har jag joggat 45 minuter i förrgår och 36 minuter idag. Inte illa pinkat!

tisdag 2 augusti 2011

TV-såpan del 633

Tror ni de kom idag? Eller ringde?

Klockan 11 ringde jag och frågade varför de inte hört av sig, fick veta att de skulle komma mellan 16-20. Klockan 19 ringde jag och frågade om de verkligen tänkte komma?

"De hade ringt min mobil men inte fått tag på mig"

Och ungefär där brann alla säkringar av och jag skällde ut den stackars killen och frågade varför i hela fridens namn de envisas med att RINGA när jag är hemma och de ska KOMMA HIT! Dessutom frågade jag om han trodde jag satt hemma varje kväll 4 timmar bara för att jag tycker det är kul? Efter ett tag lugnade jag i alla fall ner mig och avslutade med att säga att det är ju inte hans fel men hans firma ger jag inte mycket för just nu! Ska sätta mig ner och skriva ett klagobrev, det här är ju ett skämt!

I alla fall så ska de komma imorgon mellan 12-16. Känner vi igen det? Kommer de? Eller ska de en gång till envisas med att de ringt? (fast de inte har det, det sa jag med när han sa han kan bara säga vad som står där, att det stämmer inte. Nu har vi dessutom både igår och idag kollat så de har rätt mobilnummer.....).

Något arg är jag i varje fall, nu blir det Werder på stream och spelar de lika jävla illa som i lördags i pokalmatchen kommer jag slå av och ge mig ut och springa istället. Men de får en chans.

Är ledig imorgon, efter nio jobbdagar på rad. Sen fem dagar jobb, FYRA dagar ledigt, två dagar jobb och sen är det SEMESTER!!!!!!

måndag 1 augusti 2011

Tv-såpan fortsätter

Nä, jag har ingen bild på TV:n än. Ringde precis och fråga om någon tänkte komma? Då påstår de att de har försökt ringa på min mobil vid halv sju. Jag har inget missat samtal och den har inte ringt! Nu ska de ringa mig under morgondagen, vilket är skit eftersom jag inte kan ha mobilen på under jobbet. Så de kan först nå mig efter klockan två. Då är frågan om de kan komma förbi ens imorgon? Jag vill gärna se Werders vänskapsmatch mot Everton på TV imorgon. Ser ut som det får bli stream (om det ens finns) igen.

Jag blir fan knäpp när tekniska saker man inte själv kan laga strular. Teknik ska bara funka!

Och min stackars Hausmeister är ungefär lika begeistrad han kan jag ju säga.....

Veckans träning


Bra joggingtid men lite för lite prommisar. Cyklingen är ju lite "fusk"...iof är det också motion men som sagt den måste jag ju....;)


TV-såpan del 452.....

Jaha, tänkte bäst man kollar att man har bild imorse innan jag drog till jobbet. Klokt gjort. För jag hade ingen. Bara att snabbt ringa felanmälan igen då. De kommer idag mellan 16-22. Vilket iof är bra, då är jag hemma och kan berätta att jag har bild till och från. Någonstans måste det vara ett kardinalfel, eller någon vill verkligen missunna mig att kunna se Sky Bundesliga och Eurosport.....

Nu ska jag snabbt sticka iväg och jogga lite så jag är tillbaka innan 16.00.