fredag 30 september 2011

Sådär!

Nu har jag fixat jobb ett tag framåt. Inte för att jag varit direkt orolig, men idag lyckades jag fånga in vår chef när hon hade tid och naturligtvis får jag ett nytt kontrakt. Hon såg lätt förstörd ut när jag sa att jag måste ju söka annat annars...., iof kommer jag ändå att ha ögonen öppna, det skadar ju inte. Vill nog fortfarande trots allt jobba på ett sjukhus/klinik. Hade ju som plan ett år i äldrevården sen vidare, men ett halvår eller ett år till skadar ju inte heller. Skönt att inte ha någon stress över att söka och så i alla fall.

Filmen igår var super, rekomenderas. Fast det är en tysk film så jag tvivlar på att den kommer till Sverige i alla fall.

Ikväll har vi varit på U23 match, och efter 10 min i början där Thy missade jag vet inte hur många målchanser och så 70 min där man nästan somnade stående så var de sista 10 min superspännande och Werder lyckades hämta in ett 0-2 underläge till 2-2. Helt klart vann vi 1 poäng och Carl Zeiss Jena förlorade 2 poäng även om Thy måste sätta sådana chanser som han hade (han gjorde i alla fall 1 mål till slut).

Nu har jag matchen Kaiserslautern - Stuttgart på i bakgrunden (0-0 än så länge) får se om jag orkar se den till slutet eller om jag går och lägger mig innan. Jobbar ju "bara" dagpass nu i helgen sen nästa vecka har jag ledigt eller jobbar kväll och så är jag ledig måndagen därpå,  vilket innebär NIO dagars sovmorgon i rad! Vilken lycka! :)

torsdag 29 september 2011

Bio

Nu drar jag och Jana på bio. Vi ska se What a man!

Sommarvärme

Japp, det är kallt på mornarna (eller kallt och kallt men det är mellan 10-14 grader ungefär) men på dagarna har det varit mellan 24-26 grader. Kan man ju inte klaga på liksom..:)

Nu ska jag plocka ihop lite, Jana kommer förbi.

onsdag 28 september 2011

CL

Ikväll är det Champions Leauge igen. Olympic Marseille - Dortmund. 
Ska nu cykla iväg och handla, måste till Rewe då jag har massor av flaskor att panta. Det kan jag inte göra på Netto, för de tar inte emot alla sorter, alltså är det enklare att ta sig till Rewe och bli av med alla på en gång.

Har innan hunnit städa lite, kolla jobbannonser och organisera resan till Hannover på söndag. Idag (ÄNTLIGEN) fick vi schemat för oktober och tyvärr jobbar jag i helgen (fast jag begärt ledigt....*sur*) men jag har lyckats fixa så jag kan avvika vid klockan 11. Jana jobbar själv mellan 11-12 och så kommer Angelika en timme tidigare. Tur man har snälla jobbarkompisar!

Ang mitt jobbkontrakt har jag upptäckt när jag tittade lite närmare på det att jag har ett tvåårs, ettårskontrakt. Slå det ni! :), Det är nämligen så att det står att det löper från 15.11.2010 och två år framåt och tar slut 14.11.2011 om inte annat avtalats. Nu är ju frågan, vad gäller juridiskt? Texten där det står två år, eller siffrorna där det står 2011? Lär väl ta och fråga antar jag, men som säkerhet skickar jag iväg en hög ansökningar också, det ska jag roa mig med på måndag för då är jag ledig.


måndag 26 september 2011

Phuuuu Werder!

Alltså om man har svagt hjärta ska man INTE se Werder Bremen spela fotboll. Och detta är ju inte första gången man åldras sisådär 20 år under en enda match.

Men det slutade lyckligt även denna gången, med mål i 93 minuten och så vann vi över Hertha BSC, som fick spela 20 min med bara 8 utespelare. Vilket ofta, så också igår, innebär att det står åtta man i målområdet och det är nästan omöjligt komma till avslut. Pizarro gjorde båda målen och det är ju tur vi har honom! Nu måste de andra två (Rosi och Arno) ta och börja göra mål på sina chanser också. För om Piza blir skadad så ser det illa ut....

Idag har jag jobbat och insett att hjälp ja mitt kontrakt går ju ut om 1,5 månad. Har jag iof vetat om länge. Och inte oroat mig, och gör det inte nu heller. Men formellt måste jag visst 3 månader innan ett ettårskontrakt går ut vara anmäld hos Arbetsförmedlingen. Talade en kollega om för mig idag. För om, mot all förmodan men man vet aldrig, ta i trä och allt sånt, jag skulle bli sjuk och inte kan börja jobba 15 november, hos oss eller någon annanstans får jag ingen sjukpenning om jag inte är anmäld där. Så jag har anmält mig idag online. Sen måste jag någon dag under denna veckan dit personligt också.

Har roat mig lite med att kolla jobbannonser, det finns ju både plus och minus med det jobb jag har idag, och jag kollade bara på jobb på sjukhus osv och hittade två intressanta som jag nog kommer skicka iväg en ansökan till i alla fall. Får jag komma på intervju och skulle jag bli erbjuden jobb kan man ju alltid tacka nej om det visar sig att jag får förlängt där jag är nu. Fast då måste en del saker ändra sig där (alltså om jag har någon annanstans att välja på).

Lite kort så är + och - detta:

+: jag har än så länge mer eller mindre själv fått välja mina arbetstider, kollegorna är alla super, vår chef är bra, roligt arbete och hyfsat betalt.
-: schemat kommer alltid mycket mycket sent, högsta chefen på plats hos oss är kass, vi får inte övertiden i pengar utan ska ta den i ledighet men pga nästan ständig personalbrist får vi inte ledigt. Vi har alla mellan 200-300 timmar innestående. Vi får ofta jobba underbemannade (så fort någon blir sjuk mer eller mindre).

Sen tillkommer som sagt ständig personalbrist men det tror jag å andra sidan att det är så överallt inom vården här. I alla fall hör man det jämt och det kommer med jämna mellanrumt krisreportage i tidningarna och på TV.

Nu ska jag ut och springa lite i det fina vädret. 23 grader och sol! :)

PS: Ma&Pa, det kommer en ny Werder tröja till mig hem till er. Fick ju fel storlek sist. Den behöver ni inte direkt skicka vidare, vi kommer beställa fler inom 2 veckor och så får ni skicka med den då.

Ja just ja, veckans träning får ni om 1 vecka med 2 veckor. Glömde spara ner den igår (måste man göra på söndagar för att det ska bli rätt) men pga att jag jobbade och sen direkt drog till Mareike och Benni och sen vidare på fotboll glömde jag bort det helt!

lördag 24 september 2011

Ettårsjubileum!

Igår jobbade jag sen firade vi Benni ordentligt. Direkt efter jobbet for jag hem, snabbt ombyte och dusch sen med Mareike och Tim till Stadion och förbereda Ostkurve med Papierkugeln. De andra som inget visste mer än att de skulle träffa oss utanför Wuseum halv fyra kom och jaaaa det gjorde succe att vi lyckats få tillstånd att vara inne i Stadion (vilket noga påpekats ingen mer kommer att få tillstånd till, har skrivits och sagts i både tidningar och videon Weser-Kurir gjorde) så det var verkligen en unik sak att vara med om.

Efter sopningen fick Benni också sopa lite vid träningsplatsen för proffsen tränade fortfarande. Sen blev det ett par foton med ett par spelare och Thomas Schaaf. En del foton är verkligen super! Jag har dem dock inte än, Mareike ska kopiera alla först sen får jag de. Vi har ju foton från 3-4 kameror att sammanställa. När det var över gick vi alla hem till Mareike och Benni där det bjöds på lite kaffe och kakor innan det var dags att gå tillbaka till Stadionområdet och till Platz11 och Werders Vereinsheim där vi grillade och åt jättegott. Och jag blev proppmätt! Var hemma vid midnatt ungefär, en del fortsatte hos M&B men jag hade ju varit igång sen klockan 5 och var rätt slut då så jag gick hem.

Idag har jag varit ledig, eller jag fick ledigt ska man väl säga, skulle ju egentligen åkt till Wilhelmshaven men när Kevin blev avstängd åker jag ju inte 10 mil för att se de spela. Så jag och Jana knatade iväg till Platz12 och såg Werders U21 istället. De vann med 3-0 och SVW förlorade med 1-4 så bytet var väl inte helt fel kanske. Sen på vägen hem mötte vi upp Mareike, Benni, Anni och Mareikes föräldrarEislabour där vi åt en glass.

Förresten dök Bennis present upp med posten idag också, bara en dag för sent, vilket ändå passade, för då kan han ha på sig matchtröjan imorgon på hemmamatchen. Tyvärr var min i fel storlek! Så jag måste skicka tillbaka den. Hade jag inte haft den med individuellt tryck, hade jag ju kunnat sälja den här enkelt och köpa mig en ny men nu går det ju inte. Hoppas det går utan problem. Men det är ju inte mitt fel då gjort fel. Står nämligen rätt storlek på förpackningen men inte i tröjan.

Kvällen tillbringades med alla (utom Mareikes föräldrar som åkte hem till Paderborn) framför matchen Bayern München - Bayer Leverkusen. Till det åt vi nachos med dipp. De andra har precis gått hem och jag ska krypa i säng för nu väntar (minst) 6 dagpass på mig. Jag hoppas verkligen jag får ledigt på söndagen då vi vill till Hannover. Men schemat kommer först på måndag eller eventuellt först på tisdag så jag får fortsätta vänta och hoppas bara.

Imorgon som sagt jobb, sen hem och snabbt duscha och byta om för att möta upp det vanliga fotbollsgänget hos Mareike. Sen går vi till Stadion och ser Werder Bremen - Hertha spela.

Förresten påminde mig Janicka idag också om att jag idag firar 1 års jubileum här i Bremen och Tyskland. Hade jag helt glömt bort, även om jag förra veckan tänkte på det.

torsdag 22 september 2011

Åhhh den är så bra! Philipp Lahms bok. Så nu ska jag hoppa in i duschen och sen bädda ner mig i sängen och läsa och njuuuuuuta av den.

Var på vidareutbildning igår. Kom hem alldeles för sent för att jobba dag egentligen. Men äntligen en utbildning som jag tyckte var vettig. Som kommer ge något. Tyvärr kommer det ta lång tid att ställa om till detta sätt att jobba men så mycket roligare det kommer bli! Jaja om jag nu blir kvar där. Mitt kontrakt går ju ut 15 november. Inte för att jag är direkt orolig över att bli arbetslös precis, vården skriker efter arbetskraft här. Men frågan är om jag ska stanna kvar där? Det är lite lätt rörig just nu men å andra sidan har stället potencial att bli riktigt bra, det är ju "bara" två år gammalt, varav jag snart redan hunnit jobba där ett år.


Så jag tror jag gör så att jag slänger ett öga då och då på andra annonser och så får jag se hur oktober utvecklar sig. Skulle dock gärna (känns det som) vilja prova jobba på ett sjukhus här också. Men därifrån ser jag aldrig några annonser. Bara från personaluthyrningsfirmor som har platser lediga på sjukhus. Men hos en sån vägrar jag att jobba. Ska luska lite, kanske prova spontansöka. Jag har ju Bremens största sjukhus tvärs över gatan från mig liksom.....

onsdag 21 september 2011

Vilodag

Efter två dagar på gymmet blir det idag bara cykling. För jag har varit och lämnat plasma också. Och så måste jag halv åtta tillbaka till jobbet, vi har en vidareutbildning då.

Nu måste jag fixa ett kort till Benni, eftersom hans present inte hinner hit till Tyskland i tid och så ska jag göra pappersbollar - Papierkugel - det är ju lite ett Brementema numera (efter denna pappersboll och den kommande hörnan, gjorde Werder mål och tog sig så till DFB-pokalfinalen som man senare vann) och här har man en tradition att när man fyller 30 år om man inte är gift, måste man sopa Stadshustrappan. Nu har Bremen ingen trappa på sitt Stadshus men Weser-Stadion har många trappor. Så det blir där han ska få sopa på fredag!

tisdag 20 september 2011

Så där ja!

Nyss kommit hem från 2 timmar på gymmet. Har precis ätit, bacon, hirs och wokgrönsaker. Var första gången jag åt hirs, men det ska vara väääääldigt mycket järn i det och jag har de sista 4 gångerna haft dåligt järnvärde på plasman. Så får se om det hjälper.

På förmiddagen var jag och Mareike in till stan och fixade det sista till Bennis födelsedagsfest på fredag. Jag köpte Philipp Lahms bok som jag nu ska sätta fart med att läsa.

måndag 19 september 2011

Ääääntligen

Idag kom jag iväg till gymmet. Crosstrainer, gympass och löpband. Efter det en cykeltur med Mareike. Vi ville fota i Bürgerpark och det var fint väder när vi stack iväg men det försvann. Så det blev inte många kort tagna.

Mobilen hade jag hemma och när jag kom hem hade jobbet ring 10 gånger ungefär. De ville jag skulle jobba imorgon men jag sa nej. Jag behöver få vara ledig och har en del att göra dessutom. Jag har redan jobbat extra 4 dagar denna månad och dessutom jobbat över en dag.

Imorgon blir det mer träning, ska till stan med Mareike och sen måste jag städa. Det har jag inte hunnit med idag. Kom precis hem från Benni och Mareike, var där och åt kvällsmat. :)

söndag 18 september 2011

Denna helg

Har jag inte sett en enda match live (fast jag hade kunnat se två stycken). Då är man trött! Fast å andra sidan lockade fotbollen på TV:n rätt mycket också. Igår krockade U23:s match med proffsens från Werder och idag krockade U21:s match med matchen Hannover - Dortmund.
Apropå det här har ni en bild från regnmatchen igår. Som sagt; det var MYCKET vatten på planen....
Tar igen det nästa helg igen. Fast jag behöver ju inte längre åka till Wilhelmshaven. Kevin ordnade till sig ett rött kort i deras bortamatch idag (och en annan fick gult-rött så de fick avsluta matchen med 8 utespelare och höll trots det på att vinna, men tyvärr gjorde de andra ett mål i 89:e minuten och matchen slutade 3-2) och är därför avstängd i alla fall 1 match (kan bli längre också om han har otur). Så istället ser jag våra U21:or här hemma på lördagen och proffsen på söndagen. På fredagen är det födelsedagsfest för Benni. Så det var kanske bra jag tog mig en lugn helg denna helgen. Eller lugn och lugn, har ju jobbat hela men förutom det inget annat ansträngande.

Imorgon och på tisdag är jag ledig, kommer inte svara i telefonen, bara så ni vet! Jag behöver dessa två dagar. Ska igång på gymmet också nästa vecka. Och med min prommisar. Nu har i alla fall två sjuklingar och två semesterfirare kommit tillbaka denna helgen så så långsamt ska väl läget på jobbet ordna till sig också. Fast det har varit en bra helg, har jobbat med Luca (igår) och Nuri idag och båda är som jag, vi jobbar på och ser till att vara effektiva så vi blir klara i tid och kan ta det lugnt också och inte bara stressa, stressa för att hinna med. Alla är inte så bra på det här med att planera och jobba effektivt om man säger så......

lördag 17 september 2011

Kurios match

Werder spelade borta mot Nürnberg och det var ett mysko spel. Efter 5 min blev Sokratis skadad och måste bli utbytt. Sen efter ca 15 min gjorde Wiese en idiotgrej och fick rött kort. Miele fick lov ouppvärmd att ställa sig i mål (vilket han som vanligt gjorde mycket bra), sen kom regnet. Och det var ett RIKTIGT spöregn. Sen haglade det, tidvis var haglet i storlek golfbollar. Planen blev mer till en simbassäng, när spelarna ramlade omkull eller glidtacklade såg man de knappt för allt vatten som plaskade runt dom.

Man förlängde pausen, det slutade regna och solen kom. Och även om planen var vattensjuk gick det att spela på den (vilket det i de sista 15 min före halvtidspausen knappt gick). Med 10 man från spelminut 15 är Werder väldigt glada åt 1-1 resultatet (även om de ledde länge).

Nu är de, för i alla fall 24 timmar LIGALEDARE!!

torsdag 15 september 2011

Fullt upp - lite tid

Och inte ens nu har jag speciellt mycket tid över för jag måste hoppa i säng. Blev sent iförrgår för vi kollade på Dortmunds CL-match och idag har vi sett Hannovers EL-match, Schalkes EL-match som börjar typ nu offrar jag och låter bli att se. Måste försöka sova några vettiga timmar nån gång i alla fall. Men nu är det "bara" tre dagar kvar på denna åtta dagars sväng sen är jag ledig i två dagar. Hoppas jag! Men nu får de sjuka börja kravla sig tillbaka tycker jag!

Men imorgon lovar jag höra av mig!

Ma&Pa jag ringer på Skype imorgon, men hör av mig innan, vet inte när det blir, på kvällskvisten i alla fall. Jobbar först, sen måste jag till Posten och sen lämna plasma.

tisdag 13 september 2011

Champions Leauge

Ikväll startat gruppspelet. Mareike och Benni kommer över (tror jag), eller så ska jag till dom, vi har nog egentligten bara bestämmt vi ska se fotbollen tillsammans...:). Borussia Dortmund - Arsenal.

Men jag hoppas de kommer hit så jag efter matchen bara kan ramla i säng. Fy vad trött jag var när jag kom hem. Har dock sovit ca 1,5 timme. Var själv idag på min avdeling från 10.00 och fick jobba över 1 timme. Imorgon är jag själv från 11.00. Just nu är 11 st borta. 8 st är sjuka och 3 har semester. Fast vi ska visst få hjälp från andra "hus" nu. Idag ringde vår chef till högsta överchefen och sa vi måste få hjälp. Vi klarar inte vecka efter vecka med så många borta. Jag är djupt impad över att vi fixat det så länge!

Tyvärr lider min träning svårt under detta. Jag har helt enkelt inte ork till annat än att ligga på soffan som en blöt hög när jag kommer hem. Men jag hoppas de sjuka så långsamt kan komma tillbaka. Influensa brukar ju ta ca 1 vecka och så kanske ett par dagar på det innan man vågar gå och jobba för fullt igen.

söndag 11 september 2011

Fullt upp igår

Först sov jag lite längre, sen var det dags att sätta sig i bilen och åka till Wilhelmshaven. Tog lite mer än 1 timme, Autobahn nästan hela vägen :). Var framme där lite tidigt (åkte i god tid eftersom jag inte visste hur lång tid det skulle ta) så jag gick en sväng där innan jag gick in på Jadestadion.

Fint väder och varmt så jag satte mig och kollade i lugn och ro på uppvärmningen osv. Matchen var inte så värst bra (om man ser det från Wilhelmshavens sida då). De spelade bra första 20 min men sed

an tappade de sitt spel. Tyvärr förlorade de med 1-2. Direkt efter var det bara att hoppa i bilen och åka tillbaka till Bremen. Var i Bremen vid 17-tiden och sen tog det ett tag att hitta parkering....alltid lika kul på matchdagar liksom....men jag fick tag på en väldigt nära här hemma.

Var bara förbi hemma och slängde ifrån mig väska och bytte till Werders matchtröja och så iväg till Weserstadion. Kom dock i bra tid, var där 1 timme innan matchen. Vilket man måste där då det är liiiite mer folk på plats där...haha 41 600 st mot 356 st....

Sen spelade Werder super fotboll och vann det heta Nordderbyt med 2-0, både målen från Piza.

Efter matchen var klockan nästan halv tio innan jag var hemma och efter en dusch - det var fruktansvärt varmt och fuktigt i Ostkurve - så var det dags att gå och lägga sig. Fast inte kunde jag somna inte. Jag kollade på klockan sist halv två. Och måste upp fem. Kul....not!

Idag har jag jobbat extra, tog bilen till jobbet för cykeln låter fortfarande lustigt, ska lämna in den imorgon. När jag kom hem från jobbet fanns dock som vanligt vid den tiden flera lediga platser utanför Crossini. Förresten så satt min favoritspelare där och åt när jag kom från jobbet. Han som jag åkte till Wilhelmshaven för att se spela. Har sett honom till och från här i Bremen efter hans klubbväxel så det verkar som han bor här än, och åker emellan. Han har ju bara ett ettårskontrakt där uppe så det är väl smart tänkt, speciellt om det är som jag tror att hans stora mål är att spela med Werders U23 till att börja med. Och den chansen finns om han fortsätter spela så bra som han börjat med där uppe. Dessutom fick han ju vara med på försäsongen med Werders U23 iår och var tredje bäste målskytt trots att han alltid bara spelade en halvlek. Och fortsätter de spela som de gör nu, kommer de också att spela i div 4 nästa år.....

Resten av dagen idag ska jag ta det lugnt, fixa fotona från igår och se lite fotboll på Sky. Nästa vecka är planerna: Jobba. Jag jobbar hela veckan. Och vi är varje dag som det ser ut för få (just nu ligger 5 st sjuka i influensa). Om jag orkar efter jobbet ska jag också försöka träna i alla fall 3-4 dagar. Men det beror på hur underbemannande vi är. När det är som igår, vi skulle vart 7 st men var halva passet bara 4 st så har man inte så mycket kraft över när man kommer hem.

fredag 9 september 2011

Cykelproblem igen

Jag tror den sjunger på sista versen. För nu börjar saker gå sönder. Idag när jag cyklade till matchen så började det knaka lite vid framhjulet. Kan inte lista ut vad. När vi cyklade hem knakade det mycket. Ska lämna in den imorgon (hoppas cykelverkstaden har lördagsöppet än, de har det under säsong, och än är det ju säsong här.....tycker jag i alla fall). Som tur är har jag ju bilen här nu, för om den blir kvar där tar jag mig till jobbet på söndag ändå. Hoppas det är något mycket enkelt och mycket billigt. Har ju nyss lagat den för en hyfsad summa liksom....

U23 förlorade stort med 0-4. Visst vårt U23 lag består av spelare födda 1992 eller 1993 till största delen och i div 3 möter de oftast fd Bundesliga proffs som pga för hård konkurrens eller åldern har trappat ner i en lägre liga vilket gör de har svårt hänga med. Men jag frågar mig och det verkligen är värt det för att spela div 3. Kanske vore det bra med ett par år i div 4? Eller dags för ett tränarbyte kanske? För varje säsong får han ett gäng oerhört talangfulla nya spelare, som alltid tillhör toppen i sin årgång i Tyskland (eftersom Werder använder U23 till att få fram spelare till proffslaget och om en spelare efter 1-2 år inte utvecklats som tänkt, får de inte förlängt kontrakt) och då borde man inte varje år knappt hänga kvar eller åka ur och komma tillbaka för att andra klubbar inte har ordning på finanserna. Anser jag då.


Så.....

då ska man snart inviga fobollshelgen med matchen Werder II - Kickers Offenbach. Det har i alla fall slutat regna så det finns hopp. Även om paraplyet får följa med. Lite har jag lärt mig av förra gången då vi blev genomblöta på Platz11. Och idag är det inte varmt som det var då.




torsdag 8 september 2011

Mina lediga daqar ryker en efter en

5 st är sjuka på jobbet nu, samtidigt som 1 har semester. Så jag måste jobba på söndag.

Gick bra att jobba trots ryggen i varje fall, är inte sämre men å andra sidan inte ett dugg bättre heller. Jag skulle så gärna ha tränat direkt efter jobbet men sömnbristen har gett mig huvudvärken från Hell! Så nu har jag ätit och ska nu vila/sova en timme så får vi se hur det ser ut sen. Jag vill verkligen gymma idag och komma igång där regelbundet men det är så smockfullt på kvällarna tyvärr. Men som sagt, få se hur jag mår efter lite sömn.

Funderar på att åka till Wilhelmshaven ändå på lördag. Först var det klart att jag och Mareike skulle åka dit innan Werders match mot Hamburg (de spelar 18.30). Men sen tyckte Mareike att vi inte kommer hinna tillbaka i tid. Wilhelmshaven spelar 14.00 och den matchen är slut ca 16.00. Jag har då 2,5 timme på mig att ta mig en sträcka som enligt Google Map tar 1 timme. Det måste ju gå?! För nästa gång jag kan se dem är 24 september men vem vet om jag måste jobba då med? Sen ställer DFB:s termier till det och det dröjer jättelänge (november - om jag ens får ledigt på den dagen också). Så länge vill jag inte vänta. Så nu lutar det åt att jag åker upp dit själv, även om det inte är lika roligt som när man har sällskap.

Inte min dag så här långt

Blir en dryg dag tror jag. Har jag sammanlagt sovit 2 timmar inatt får jag vara glad. Först kunde jag inte somna, sen vaknade jag vid 2, vid 3 och vid 4 och låg varje gång vaken en lång tid. Sen som grädde på moset drog jag till ryggen imorse också. Dock inte som vanligt i ländryggen utan högre upp så jag hoppas det går fortare över. Har smort in mig nu och hoppas på att det blir bättre. Det blir ju hur som helst inte sämre av att jag rör på mig, det är mer så att musklerna hela tiden är i kramp och jag får inte loss dom, så jag ska både jobba och träna idag så det så! Envis är jag också....

Ja, för att göra saken ännu eländigare så regnar det också och är kolmörkt. Man får ju inte direkt upp humöret av det heller.

onsdag 7 september 2011

Sorg och chock


Jag är som alla andra rätt berörd av att Stefan Liv trots allt var med på det där planet. Jag vet inte riktigt vad jag ska skriva så det får räcka så här. Han var en spelare som jag alltid har tyckt bra om och som jag gärna såg i mål för Sveriges landslag.

Jobb idag med

Japp, de ringde och frågade om jag kunde jobba 17-20.30 idag med. Sa ja, för jag kan det och jag har ett par dagar i oktober jag verkligen vill ha ledigt + att jag vill i oktober eller november (till nöd också i december) ha min borttappade semestervecka från april. Så nu ställer jag upp på dem och då får de faktiskt ställa upp på mig.

Vi var och kollade på träningen idag, tyvärr är vädret trist, blåser massor och på slutet kom det regnstänk. Hoppas det bättrar på sig annars blir det drygt att cykla. Idag får dagens motion pga jobbet och att jag körde hårt igår bara bli cyklingen till och från jobbet. Imorgon kör jag ett gympass igen och på fredag tar jag en prommis innan U23:s match.

tisdag 6 september 2011

IKEA och dumma DFB!

Jaha så vi åkte iväg till IKEA då. Jag skulle ha två saker, en rumsavdelare och ett skohorn. Kom hem med 0 saker. De hade inte rumsavdelaren, närmsta IKEA som har den är i Oldenburg (större varuhus, här har de inte allt sa de för de är mindre) och skohornet var slut. Men jag köpte 1,5 liters Pepsi Max flaskor i affären bredvid i alla fall.

Tränat en gång har jag gjort på fm, passade på att jogga och gå lite samt se Werders träning samtidigt. Eller jag sprang dit, kollade på träningen, sprang en vända till och avslutade med 15 min prommis. Nu ska jag ta bussen till gymmet och klara av lite styrketräning innan Mareike och Benni kommer över för att se landskampen på TV här.

Och på tal om landskamp och DFB (Deutschlands Fussball Bund). Nu har alla spelterminer för oktober - november släppts. U21 och U23 spelar hemma på samma dagar och tider flera gånger och Wilhelmshaven spelar hemma samtidigt som Werder gör det. Kunde de inte sprida ut det lite då? Nu måste jag varje gång välja vad jag vill se. Inte bra alls.

måndag 5 september 2011

Jobb

Japp, de ringde och frågade om jag kunde jobba mellan 17-20.30 på den ambulanta sidan. Tjaa kan jag väl, har ju inget speciellt för mig ikväll och kan ju vara skönt mjukstarta med 3,5 timme. Även om jag aldrig jobbat där så jag får fråga mig fram.

Har precis varit och lämnat plasma. Måste cykla iväg om drygt 1 timme så kvällens motion får bli milen jag får ihop t.o.r till jobbet. Städat har jag också hunnit med. Resten får skjutas upp till imorgon.

Nya tag

Efter en vecka utan ordentligt träning - har iof promenerat rätt mycket både i Stockholm och när vi var i Falun - så är det dags att ta lite mer organiserade tag i träningen. Är på väg ut på en timmes prommis. Sen har jag fullt upp idag. På schemat:

* lämna plasma
* städa
* göra matlista och sen
* handla
* träna igen (jogga eller gym få se vad jag har lust till)
* packa upp allt (har inte gjort det än)

Imorgon är det också fullt upp. Ska träna, åka till IKEA och så ska jag till jobbet och vara med på Teamträffen vi har kl 13.30. Sen är det vänskapslandskamp också på kvällen Polen - Tyskland.

söndag 4 september 2011

Piano

Ikväll ska vi till Piano och äta deras supergoda rullar.

Igår var vi också i Viertel och kollade in Stadsfesten. Var ju tropisk natt här igår så det var väldigt varmt och väldigt mycket folk ute då så klart. Idag skulle kylan och regnet komma har de sagt. Iof regnar det till och från med det är 23,3 grader på min termometer. Fast det är klart det är ju ungefär 10 grader mindre än igår.

Vill man se jättefina bilder från fotbollen igår (och det vill man ju så klart!) så finns de här--> Bremer SV - Werder U21

För övrigt har jag inte gjort många knop idag. Tyckte jag var värd en dag av att bara slappa efter de senaste dagarna som varit fullspäckade.

Bilden är förresten från Öresundsbron. Lite kul hur Sverige varnar för att det är sista utfarten (fem eller sex gånger) fast på danska sidan finns inte en enda sådan skylt. Så tydligen är danskarna inte lika oroliga när att deras medborgare kör över bron eller nått....:)

lördag 3 september 2011

Fotboll done, Viertelfest to go

Så nu har vi varit och kollat på U21, de spelade oavgjort 1-1 mot Bremer SV. Men de var en man mindre länge och hade dessutom två bra målchanser så de var värda att vinna.

Nu är vi hemma en kort sväng innan vi ska vidare till Viertel och kolla vad som händer där ikväll under Viertelfesten.

Nu ska jag bearbeta alla foton från matchen så det blir ett kort inlägg idag.

Hemma!

Så vill bara kort meddela att vi är hemma i Bremen igen. Åkte från Falun strax efter åtta i morse och kom fram här strax innan midnatt.

Nu ska jag sova, sen ska vi packa ur bilen och åka och kolla på fotboll. Helgens enda match blir U21 borta mot Bremer SV. Alla andra ligor (inkl U17 och U19) har landskampspaus.

Och apropå landskamp så kvalade TYSKLAND idag in till EM genom att slå Österrike med 6-2 (där det kan nämnas att Österrikes mål gjordes av Marko Arnautovic, Bremen och Martin Harnik fd Bremen, numera Stuttgart). Tysklands mål gjordes av Mesut Özil, också fd Bremen, numera Real Madrid x 3, Miroslav Klose, Andre Schürrle och Mario Götze.