måndag 30 april 2012

Paus

Har tagit en paus i städandet. Har rensat ut halvfulla flaskor i badrumsskåpet, badat ankorna och dammsugit där. Sen har jag renast i garderoben och i skänken. Visste inte att jag hade så mycket t-shirts! Jösses, tänkte för ett par dagar sedan jag hade dåligt med lite finare t-shirts, nu när man kan börja gå i det. Men nu har jag hittat massor, behöver inte köpa ett nytt plagg (förutom jeans) på ett par år eller så.....;)

Och väskor! Trots att jag vet jag har en kartong full i källaren har jag hittat hur många som helst är uppe i lägenheten också. Jösses.

Jag har varit duktig och slängt en massa också. Har 5 kassar fulla än så länge.

Nu ska jag pausa lite vidare innan jag lägger in slutspurten. Vill hinna ut i det fina vädret också! 21 grader och sol. Men städningen var nödvändig och vi ska få upp mot 28 grader senare i veckan så jag städar hellre idag. Måste tvätta av balkongen också. Man blir full i gult pollendamm när man går ut där. Fast först måste tvätten torka. Min balkong är lång men väldigt smal. Så när tvättställningen står där ute är det rätt trångt.

söndag 29 april 2012

Långtråkigt!

Jag är nog inte normalfuntad. Efter två dagars ledighet kryper det i kroppen och jag från långtråkigt. Så vad gör man då? Jo man snör på sig promenadskorna och beger sig mot Stadionområdet. Nån måste ju spela liksom....

Hittade Werder U16 - Braunschweig som jag såg andra halvlek av. Sen gick jag längs med Weser in till stan, hade då varit ute när jag kom in till City nästan 2 timmar och var hungrig. Så jag gick till Hauptbanhof och köpte en hänschentasche (ungefär som calzone men med ost och kycklingkött i). Ätandes på den traskade jag på nån km till innan jag fick nog och klev på bussen hem. Hade då varit ute i 2,5 timme sammanlagt.

Tittat på matchen Paderbon - FSV Frankfurt på TV:n och nu har jag tråkigt igen. Så jag ska sätta igång med storstädning. Fick lust till det bara. Måste också sortera/bygga om min garderob som ju under strömavbrottet fick lov att monteras ner lite och nu ligger hälften av kläderna bara inslängda på toa. Mareike och jag ska till IKEA när hon kommer tillbaka (är i Paderborn till på onsdag) och då ska jag köpa mig en hylla eller förvaringsbackar att lägga i alla fall träningskläderna i.

Igår hade vi högsommarvärme här. Sol och sådär 25 grader varmt. Var varmt och svettigt att stå på Platz11 och se på fotboll. U23 spelade sista hemmamatchen för denna säsong, tyvärr (som vanligt) förlust mot Darmstadt med 0-4. Sen direkt hem och se Werders proffs på TV:n och de är ju just nu inte bättre de, alltså förlust mot Wolfsburg med 1-3, målet gjordes av Markus Rosenberg. 

Idag är det kallare, runt 20 grader och moln men ändå skönt. I alla fall när man har aktiverats sig som jag ju gjort idag. Igår hade jag ingen lust efter två skitmatcher med förlust.

fredag 27 april 2012

Phhhuuuuu

Har precis kommit in från en runda runt Werdersee med Benni.

Gjorde korv med stuvande mackisar idag. Smakade super. Även om jag inte hittade mackisar så som de ser ut i Sverige, närmaste jag kom var amerikanska makaroner. Men det gick det med. De är mer avlånga och smala.

Nu ska jag hoppa in i duschen, sen kommer Benni och Mareike över och vi ska spela TV-spel. Är ju ingen fotboll ikväll. Näst sista och sista matchomgången spelar alla klockan 15.30 på lördagen. Då får man ju hitta på något annat att roa sig med.

Imorgon är det sista hemmamatchen för U23Platz11 och sista matchen i tredje ligan där de spelat i 38 år (fast den har reformerats ett par gånger men hela tiden hetat 3.Bundesliga). Sorligt är det dock på ett sätt, även om jag inte tror det är så illa att spela i liga 4 och få vinna någon match emellanåt också, speciellt för de unga spelarna kan det inte vara så kul att hela tiden förlora och förlora.

torsdag 26 april 2012

Falukorv!

Efter 1,5 år har jag hittat nått som i alla fall ser ut som falukorv. Om det också smakar så vet jag inte, ska prova imorgon. Men jag hoppas jag äntligen kan göra min favoritmaträtt, bränd falukorv med stuvade makaroner. Mums, jag riktigt läääääängtar till imorgon!

Överraskat Markus

Japp, det har jag och Mareike gjort idag. Det var så här nämligen att i förra veckan gjordes en intervju och ett hemma hos reportage hos Markus Rosenberg. Och då visade han en vägg i sitt hus där det satt en målning på honom från tiden i Malmö FF och en från tiden i Ajax. Och så sa han att tyvärr hade han ju ingen från Werder Bremen men det fanns ju plats på väggen.

En sån passning måste man ju fånga så Mareike som ju kan måla rätt ordentligt satte igång och igår var tavlan klar och idag haffade vi Markus efter träningen och lämnade över den. Han blev väldigt överraskad och jätteglad.

onsdag 25 april 2012

Eftermiddagen

Var och lämnade plasma och var även på stan. Men det blev inga byxor, hade ingen inspiration till att prova kläder idag. Och dessutom jobbar jag bara imorgon och har sen igen 4 dagar ledigt, alltså har jag tid. Hittade i alla fall en kalender och det var viktigast. Kör ju med en Werder Bremen skolkalender och den tar ju slut i juli och redan nu börjar planerna för hösten så sakta troppa in så jag behövde en som räcker för hela året.

Nu ska jag förbereda lite snacks och lägga mig på soffan och kolla på Champions Leauge. 

Förmiddagen

Så varit flitig! Tagit reda på att jag inte behöver deklarera. Japp, så är det här. Om man är en normal inkomsttagare med jobb och inte har en massa avdrag behöver man inte göra ett enda dugg! Praktiskt!

Sen har jag varit ute en runda runt Stadionområdet och gått/sprungit. Sträckan jag innan min paus kunde springa helt fick jag nu dela upp i tre delar med gå/springa/gå/springa osv. Gjorde så att jag sprang på alla delar som är grusväg och gick där det är asfalt för att skona ben och fötter lite så här i början.

Nu ska jag ta en dusch, sen är eftermiddagens planer att äta, lämna plasma och fara ner på stan. Måste köpa mig en ny almanacka och ev ett par nya byxor. Ikväll måste man ju se CL-matchen Real Madrid - Bayern för att se vem som tar sig till final. Jag vet inte ens vem jag är för. I princip är båda klubbarna skit, typiskt sådana som bara köper sig framgång. Men för tysk fotboll vore det ju bra med Bayern i final. Men ingen - utom Bayernfansen - vill se dem vinna. Så kanske är jag idag för Bayern och för Chelsea i finalen? Fast det är ju också en sådan där ihopköpt trupp. Gaaahhhh.

tisdag 24 april 2012

Skola eller ej?

Marion, en kollega på den ambulanta sidan kom till mig idag och sa att vi ska visst tillsammans få gå i skolan och den börjar 1 oktober. Jaha, sa jag, har jag inte hört nått om. Jag vet ju de ska ha anmält mig, att de försöker jag inte ska behöva gå tre år men jag har inte fått höra hur det blir. Kan ju anta de har anmält mig under tiden de undersöker hur det ska bli och eftersom de troligen inte fått något svar än, har de inte berättat mer för mig än så länge. Men det vore ju toppen att få gå samtidigt som Marion. Då kan vi ju plugga ihop och så! Så jag håller tummarna. Träffade på henne precis när jag skulle gå hem och hon skulle börja så hann inte prata mer än så.

Är ledig imorgon och har inte så mycket på schemat än så länge. Bara ut och gå/springa lite. Nice.

måndag 23 april 2012

Strömlöst

Japp, det var det imorse i min lägenhet. Hade ju ingen tid att lägga på det halv fem på morgonen. Men när jag kom hem och det fortfarande var strömlöst fick jag ringa på hos Hausmeistern. Fast inte heller han lyckades lokalisera felet så han fick ringa efter hjälp. Nu gick det att lösa via telefonen. Visade sig efter en del detektivarbete att en av mina förlängningsdosor måste ha gått sönder under natten och gjorde att jordfelsbrytaren löste ut hela tiden. Men det tog ju lite tid att komma på det och sedan att hitta vilken kontakt det var. Men nu funkar allt igen.

Denna veckan är lugn skönt nog. Jobbat idag, jobbar imorgon och på torsdag resten ledigt. Och enda fotbollsmatchen är U23 på lördag. Skööööönt. Benni har dock utmanat mig på att vi ska börja springa igen. Han ville idag, men jag fick meddelandet så sent iom strömavbrottet att jag då precis stoppat i mig en massa mat eftersom jag inte kunnat laga mat innan och var superhungrig. Så det blir inte idag, det blir på fredag. Benni kunde först då. Men jag ska se till att sätta igång lite före denna veckan med att promenera och springa lite. Annars blir det för tufft direkt runt Werdersee det första jag gör sen i höstas vad gäller löpning. Okej, har sprungit lite i vintras på löpband men det är en helt annan sak...

lördag 21 april 2012

Deutsche Meister ist nur der BVB, nur der BVB

Japp, man kan nog säga det är klart nu. De leder med 2-0 och det är 10 min kvar. Och vinner de leder de med 8 poäng och det är bara två omgångar kvar att spela = 6 poäng.

Tack och lov säger jag. Jag har tusen gånger hellre Dortmund som mästare i år igen (är ju titelförsvarare) än att Bayern tar titeln.

Werders match skriver jag om en annan gång. Det är så orättvist ibland. Inte ens lite lite lite tur kan vi få ha.

fredag 20 april 2012

Blir en hemmakväll

Jag har bestämt mig för att inte åka till Wilhelmshaven idag. Dels kostar det mig rätt mycket i bensin, dels är jag helt enkelt för trött, fast jag hade hur gärna som helst varit där! Men ibland måste man välja. Istället gör vi en fotbollskväll här hemma. Benni o Mareike kommer över, vi lagar mat och ser till och från på matchen Mainz 05 - Wolfsburg.

Imorgon är det fotboll live som gäller. Werder - Bayern. Jag jobbar och åker direkt till Stadion där jag möter Benni, Mareike, Sorin och Ray. Efter det ska i alla fall jag och Mareike se matchen Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach. Killarna pratar om El Clasico (Barcelona - Real Madrid) men nääää, det är dels senare, dels är det ungefär sjuttielva El Clasico på ett år (känns det som). Vi väljer gamla hederliga Bundesliga.

Har precis kommit hem från en varm och solig avslutsträning och en sväng förbi Eislabour. Jag verkligen älskar vädret här måste jag säga. Träden har under veckan helt slagit ut (vilket också gör att näsan och ögonen rinner men det får man ta) och värmen kommer så sakteliga. Just nu säger min termometer 19 grader, även om det känns kallare när man inte står i lä, så det kanske är runt 15 grader. Solen ligger ju på min balkong på kvällarna så lite glädjesiffror är det nog. Hur som helst, vinterkläderna är ordentligt undanpackade och jag ska leta fram mina shorts och kjolar. Jag tror det blir bara matchtröja på i Stadion imorgon. En fullpackad Ostkurve är alltid varm och stämmer väderprognosen är allt annat för mycket att ha på sig.

torsdag 19 april 2012

Sömn

Tagit igen lite förlorad sömn igår kväll och idag på förmiddagen, sov ända till 11.00 när Posten ringde på dörren och levererade biljetter till Werders sista hemmamatch denna säsong (mot Schalke 04). Var iof vaken redan vid 7-tiden men då tittade jag bara på klockan och konstaterade att nej, glöm det och somande om.

Har varit och lämnat plasma, idag var en lönsam dag med 38 Euro i betalning.

Sitter och funderar på om jag ska förlora lite sömn imorgon eller inte. Wilhelmshaven spelar hemma men först 19.30 vilket innebär jag inte är i säng förrän ca 23.00 och så upp 04.30 på lördagmorgon igen. Hmmmm svårt. Får nog bli så att jag bestämmer mig spontant imorgon. Hur som helst ska vi först kolla på Werders avslutsträning, sen får jag se hur jag gör. Och det ska bli superfint väder i helgen (om än med ev åskskurar). Men uppåt 20 grader och även så i början på nästa vecka. Inte helt fel. Både igår och idag är det sent på kvällen ca 15 grader och jag har balkongdörren fullt öppen utan att det blir kallt. Härligt!

onsdag 18 april 2012

Maj

Vi har fått schemat för maj redan och jihoooo jag jobbar nästan hela månaden F2-skift, heter jag börjar först halv sju på mornarna. Denna lilla halvtimme gör otroligt mycket ska ni veta! Dessutom slutar jag halv två och inte två. Inte helt fel nu när sommaren närmar sig...:D

Just nu väntar jag på att tvättmaskinen ska bli klar så jag kan hänga tvätt. Sen ska jag sova en vända. Matchen var ju spännande igår och med 2-1 målet i 89:e minuten lönade det sig ju att stanna uppe också. Men det blev därför lite för lite sömn. Även om jag har ledigt imorgon tar jag nog en powernap på soffan tror jag...


tisdag 17 april 2012

Smått och gott

Fått mycket fint beröm på jobbet, lagat god mat - kyckling med spätzle. Ätit ännu godare glass, vaniljglass med rosa marschmallows och chokladbitar. Var mumsigt.

Överlägger just om jag ska färga håret idag, imorgon eller vänta till på torsdag. Svårt beslut ;)

Däcken lyckades vi fixa igår, var väl därför det bara var 3 grader imorse....sol har det varit hela dagen men kallt. Fast de sa nyss nu ska det bli varmare igen. Vilken tur vi hade på Werders Internationella Weekend. Några få dagar där vi hade riktigt soligt och varmt, man kunde springa runt i shorts och t-shirt bara.

Ikväll är det Champions Leauge. Bayern München - Real Madrid. Riktigt intressant match, men jag vet inte om jag pallar att se den till slutet. Får alltså bero på hur spännande den är. Jobbar ju "bara" imorgon och har sedan torsdag ledig igen. Men därefter kommer fem tidiga mornar på rad igen.

måndag 16 april 2012

Dagens planer

Jag är ledig och till min stora lycka hade jag kommit ihåg fel, jag jobbar inte resten av veckan utan är ledig igen på torsdag! Super!!

Idag är planerna lite osäkra. Mareike gör nämligen sin första dag på Universitetet i sitt Masterprogram och vet därför inte hur länge hon blir kvar där. Om det är som det brukar, lär det inte ta hela dagen och isåfall ska vi åka till IKEA. Eller egentligen ska vi dit för att byta till sommardäck på macken bredvid, de tar nämligen bara 5 Euro för det (och för 5 Euro gör jag inte jobbet själv!) och då passar vi så klart på att gå in på IKEA också.

Skulle hon blir där hela dagen, så tar vi det på torsdag istället.

Jag ska också ut och powerwalka/småjogga en sväng. Måste överlägga när bara. Just nu varierar vädret mellan strålande sol och blå himmel och så plöstligt vräker regnet ner och det är grått för att en halvtimme senare åter vara strålande sol. Konstigt väder idag. Typiskt Bremerväder med andra ord.

Skulle vår IKEA sväng bli inställd åker jag också och lämnar plasma idag, annars blir det på torsdag. Sen skulle jag nog kanske behöva åka och handla idag med tror jag. Städat har jag redan gjort. Mat får jag idag av Mareike och Benni som hur som helst ikväll kommer över och så ser vi måndagsmatchen i 2 Bundesliga mellan Dresden - Düsseldorf. Det blir en gratäng med kyckling i ris med banan och en massa god ost ovanpå.

Havelse

Igår efter jobbet, där jag jobbade lite längre (skulle ha slutat 10.30 men var avtalat redan på fredagen att jag jobbar till halv ett) så drog jag och Benni iväg mot Hannover. Mareike hade kommit hem redan på lördagen (skulle egentligen också varit ett par dagar i Paderborn efter semestern) men hon hade ingen lust följa med, hade ju precis kommit hem bara.

Vi hann dit till några minuter efter två, precis när vi klev in och betalade vår biljett gjorde Havelse 1-0. Wilhelmshaven var dock bra, Kevin hade två bra målchanser men snubblade ! ena gången över bollen och den andra lyckades han skjuta - två centimeter från mållinjen - på en försvarare från Havelse. Nu gjorde en lagkamrat 1-1 och så slutade också matchen till slut.

Tillbaka i Bremen plockade vi upp Mareike och gick förbi Crossini och köpte oss mat innan vi gick över gatan till mig och såg den sena Bundesligamatchen mellan Freiburg - Wolfsburg 0-0 (och en rätt trist tillställning).


lördag 14 april 2012

Spinner vidare på SVW x 2


Fast denna gång SV Werder Bremen x 2. Först proffsen igår. Sen kvällsmatch borta mot Stuttgart. Ett Stuttgart som kommit igång riktigt bra, mot ett Bremen som spelar sämre och sämre samtidigt som spelarna så långsamt försvinner...skadelistan blev längre igår, Marko Marin skadade sig. Dessutom lyckades två klantskallar dra på sig sitt femte gula kort och är borta mot Bayern München. Dessutom två viktiga spelare, vår kapten Clemens Fritz och innerbacksklippa Sokratis. Nästa förlust kan vi räkna in. Ja för de förlorade igår med. Visserligen gjorde Markus Rosenberg 0-1 men det hjälpte ju inte när Stuttgart gjorde 4 mål. Två av dom kom dessutom från ex Bremenspelaren Martin Harnik.

Idag spelade U23 hemma mot Osnabrück. Det blev ju klart i onsdags i bortamachten mot Stuttgart U23 att de nu ramlar ur Liga 3. Trots det "toppade" man laget idag med Thy, Trinks, Füllkrug, Avdic och Kroos. Alla iof U23 spelare till och från men sällan alla i en match sedan de även på senare tid mer regelbundet är med i truppen bland proffsen (pga alla skador). Hjälpte nu inte 0-2 i baken. Osna hade två målchanser och fick två mål. Bremen hade fler målchanser men är också mästare på att bränna bra lägen....


Det finns två spelare jag tycker lite extra synd om. De heter Florian Trinks och Denni Avdic. De har på fyra dagar (onsdag till lördag) varit med om att:


  • förlora tre matcher
  • åka ur Liga 3 med U23-laget
  • tappa chansen (mer eller mindre iaf) att spela i Europa Leauge 
  • och dessutom flygit tur och retur två gånger till Stuttgart och förlorat
De båda har nämligen varit med i båda trupperna i U23 och Proffsen under dessa tre matcher (det är de ensamma om). Ibland tror jag livet som fotbollsproffs suger.....

Imorgon åker jag och Benni till Havelse (typ en "förort" till Hannover) och ser Havelse - Wilhelmshaven. Förresten var både Kevin och Basti Platz11 idag och såg på eländet. Och när det gäller Basti börjar jag hoppas på ett under. Tydligen ska det vara långt gångna samtal förda över ett tvåårskontrakt här i Bremen. Men än så länge är det inofficiellt även om Klas Allofs har bekräftat samtalen har förts..... För er som undrar varför det är ett under, har han varit skadad de senast två åren ungefär..

Jag har i alla fall riktigt bra foton från idag. Flo bjuder alltid på bra motiv, han gör saker som andra inte gör helt enkelt...;) Ska bara få tid och ork att bearbeta dom. Har även i kameran foton från matchen i Wilhelmshaven i tisdags, avslutsträningen i torsdags och så matchen idag då. Och imorgon fyller vi på med lite mer Wilhelmshaven.

torsdag 12 april 2012

Mer SVW x 2

Först tisdagens match då. Phuuuuu säger jag bara. Werder är inte bra för de med svagt hjärta alltså. Och varför spelar dom inte med 11 man så bra och kämpar så hårt som dom gör med 10? Efter 1-1 i Köln där de inte visade någon kämparvilja alls spelar de 2-2 mot Gladbach och springer för varandra som bara den! Mysko det där laget.

Igår styrde vi (jag, Benni och Philipp) bilen mot kusten och Wilhelmshaven. Åter en oavgjort match 0-0. Men inte tråkig för det, Wilhelmshaven hade flera bra målchanser, bla Kevin med en nick som strök ribban.

Imorse hade jag grus i ögonen kan man säga eftersom båda matcherna här ovan gjorde jag kom i säng ungefär halv tolv och upp fem timmar senare...

Fick dessutom en överraskning på jobbet, när vår arbetsledare skulle gå med mig hos tre boende och kolla hur jag jobbar. Inte för att det gör mig något, jag är rätt säker på att jag arbetar bra och rätt och det visade sig idag med. Fick högsta betyg på alla punkter såsom arbetsplanering, hur jag bemöter de boenden, kommunikation och genomförande av jobbet. Dessutom fick jag reda på under utvärderingssamtalet att de försöker att jag inte ska behöva gå 3 år i skolan. De tycker helt enkelt inte att jag behöver det. Men det är tydligen inte så enkelt att få till det. Imorgon kommer vår kvalitetsansvarige förbi igen och då skulle de prata vidare om hur de ska lyckas så jag kanske bara behöver 1 år. Vore ju rätt nice faktiskt om det kunde gå fortare. Och eftersom de planerar så, kanske jag kan börja räkna med att bli kvar där med. Mitt kontrakt går ju annars ut i november detta år.
Florian H

Åkte direkt från jobbet till Stadion och mötte där Benni och så kollade vi på avslutsträningen inför Stuttgartmatchen imorgon. Och ytterligare en spelare försvann. Flo Hartherz ramlade lite lätt, såg inte alls dramatiskt ut men han låg kvar och hade riktigt ont. Har dragit på sig en Schulterreckgelenks-Sprengung. Vad det nu kan heta på svenska, nått med axelleden i alla fall. Förmodligen är säsongen över för honom.






Basti och Marko
Sen gick vi för att kolla om någon möjligen reha-tränade och våra båda (naja tre har vi ju, men en är faktiskt frisk och var på avslutsträningen) Österrikare var båda vid Platz11. Marko Arnautovic som sagt, är ju inte riktigt klok men otroligt rolig. Han babblade inte bara Basti Prödls öron fulla, utan han måste även dela en del av sina åsikter med oss som tittade på också. Alltså mig, Benni och Sascha (som vi träffade på efter avslutsträningen).


Kevin
Imorgon är det match igen. Werder spelar alltså borta mot Stuttgart. Och åter en sen kväll.....matchen börjar 20.30. Förresten är det match på lördag med. Vårt U23 spelar hemma. Och sen får vi se om jag åker till Hannover och ser matchen Havelse - Wilhelmshaven på söndag, eller om jag helt enkelt behöver en paus ;). De sparkade lite mer och lite mer ordentligt Kevin igår nämligen så jag måste först också se om jag kan lista ut om han överhuvudtaget kan spela.

tisdag 10 april 2012

Typisk Werdermatch

Superspännande och nervpåfrestande. Slutade 2-2. Basti fick rött kort efter 29 min (vad är det med mina favoritspelare och röda kort egentligen!!)

Nu måste jag sova så jag rapporterar mer imorgon (om jag hinner, annars på torsdag). Det blir nämligen sent imorgon med. Vi styr mot kusten och Wilhelmshaven!

måndag 9 april 2012

Träningsomstart

Ev en lång skadeperiod med ryggont och fotproblem som nu lösts med massage och nya skor + inlägg så tänkte jag starta om med min träning. Är sjukt besviken på att jag fick lov att ta en lång paus när jag lyckats träna upp mig så jag kunde springa 5 km utan paus. Men, men så är det, skador kommer och går. När inte ens proffsen håller sig friska trots alla faciliteter de har måste man väl acceptera att man som verklig amatör också råkar ut ibland.

Hade tänkt sätta igång denna veckan, varit helt smärtfri ett par dagar. Men har också insett att jag kommer inte att ha orken denna veckan med 3 sena fotbollsmatcher och upp klockan 04.30 varenda dag. Som gjort för att misslyckas liksom. Så jag skjuter på det en vecka och gör en vettig träningsplan nu istället.


Benni och Tim
Benni och Lukas
Vi var förresten på avslutsträningen också, trots regn. Jag hade ingen lust att fota när spelarna såg ut som våta hundar men Benni tog två kort med Lukas och Tim.

söndag 8 april 2012

Påskhelg

Har varit inne och tagit det lugnt denna påsksöndag. Tittat på tre matcher på TV:n, för här i Bremen lyckades jag inte hitta en enda (de spelade alla igår eller har bortamatcher idag). Har i alla fall städat och lagat mat. Lyckats glömma bort att allt är ju stängt här i morgon också men som tur är har jag mat så det räcker. Är värre med frukosten har jag märkt. Får räcka med en banan imorgon alltså. Hårt bröd har jag med, knäckebröd med smör och banan är faktiskt riktigt gott! Det dumma är att det måste bli samma frukost på tisdagen med, för jag kan ju inte handla förrän efter jobbet på tisdag.

Få se om jag kan övertala Benni att följa med på avslutsträningen imorgon. Vill ta ett foto med Rosi. Fast ev ska det regna isåfall ställer vi in det.

Nu måste jag skriva en To Do-List för veckan. Annars glömmer jag hälften när det är så mycket annat som det är denna veckan med jobb varje dag och fotboll nästan varje dag.

lördag 7 april 2012

SVW x 2

Först ut SV Wilhelmshaven - Hamburg SV II.

Vaknade till sol, sen kom här i Bremen en regnskur men sen sol igen. Vid tolvtiden satte jag mig i bilen och var framme i Wilhelmshaven 13.15 ungefär. Tog det lugnt och hetsade inte på Autobahn som många andra. Och även om det inte är så varmt, 5 grader ungefär, så var det helt okej att sitta i solen i Jadestadion. Efter 20 min gjorde sedan Kevin 1-0 (och då blir man såhär glad!) och då var allt rätt gött måste jag säga. Den matchen slutade med 2-1 vinst, och nu måste jag kolla hur det ser ut på onsdag om han kan spela för han fick lov att bli utbytt i sisådär 70 min eller så och då haltade han ut. Blev ju utbytt denna onsdagen också pga att de sparkade honom på benen så han fick halta av.
Jag åker ju inte dit upp om han är skadad precis. Isåfall stannar jag hemma och ser toppmatchen Dortmund - Bayern på TV:n. Ligaettan mot ligatvåan i Bundesliga.

På väg hem fick jag lyssna på nästa match 1.FC Köln - SV Werder Bremen. Det började också himla bra, 0-1 i 24 minuten med ett kontringsmål skjutet av Markus Rosenberg. Men Werder har ingen tur i år. Det blev en hörna (feldömd, var ingen hörna) och på den gjorde Köln 1-1 som också blev slutresultatet.

Just nu har jag en maskin tvätt igång, jag hoppas tvättmaskinen där nere håller ihop, den lät som en mindre skördetröska ungefär....slötittar på kvällsmatchen Gladbach - Hertha och tar det lite lugnt bara.

fredag 6 april 2012

Tröööööött

Hannoversmatch blev ju superspännande ju. Så man måste titta till slutet. Det är lite för lite att dag efter dag bara sova sisådär 4 timmar. Inte bra.

Jobb idag, me like helger! Okej, det suger när det är fotboll även om det oftast går att passa in så jag precis hinner till matcherna. Men som idag långfredag. Allt är stängt här och då menar jag allt. Finns väl någon enstaka bensinmack som är öppen och så Crossini och Eislabor (som tur var) men då kan man lika gärna jobba tycker jag. Dessutom är inga chefer och sånt där. Sköööönt. Synd bara att man här inte får sånt där härligt ob som man får i Sverige. Jag tror jag tjänar ungefär 10 kr mer på hela dagen eller så.....

Aaron - jag - Boro (haffade de två efter träningen idag)
Direkt efter jobbet till Stadionområdet för att se om det kunde vara så att proffsen hade avslutsträning vid 14 tiden (ibland upptaderar werder.de inte nämligen) men det visade sig de precis tränat klart eftersom den var vid 13 idag (tar ju 4 timmar med buss till Köln så de fick väl lova stöka av träningen lite tidigare). Nu gjorde det inget för det var sol, rätt behaglig värme och så kom vårt "Lasarett" och körde sin reha-träning klockan 14 istället. Eftersom Werder rätt ofta har väldigt många på skadelistan var idag hela 5 spelare där. Så jag och Benni (och en del andra som chansat på träningstiden) satte oss i solen och tittade på dom istället. Lika kul det. Speciellt som Marko Arnautovic var en av dom och han är ju inte riktigt klok någonstans :D!

Efteråt åkte vi till Eislabor och åt glass innan vi avslutade på Crossini. När man kommer från Stadion ligger ställerna så man får börja med efterrätten och ta maten efteråt...

Mareike har åkt till Frankrike där de (familjen) ska semestra i 1 vecka. Jag åker till Wilhelmshaven imorgon och Benni till Köln. Vi sprider ut oss denna helgen!

torsdag 5 april 2012

Auswärtssieg, Auswärtssieg!!

Yay, målkalas! Wilhelmshaven tvålade dit Vfb Oldenburg med 5-0. Var en riktig rolig kväll med andra ord. Himla bra idé jag fick måste jag säga även om Kevin bara spelade 55 min innan de bytte ut honom. Då stod det redan 3-0 så de tyckte väl de kunde spara lite på spelarna, de spelar ju igen på lördag och sen igen på onsdag.

Idag var det bara liiiite segt att kliva upp när klockan ringde halv fem så jag snoozade till kvart över fem och fick  slänga i mig en joghurt på jobbet bara för det. Och då kom vi inte ens hem sent. Om man jämför med hur det blir nästa vecka när jag jobbar 7 dagar och börjar 6 varje morgon och har tre sena fobollsmatcher att titta på, på tisdag - 19.30 på plats i Stadion Werder mot Gladbach, onsdag 19.00 på plats i Stadion i Wilhelmshaven när de möter Hamburg U23 och så på fredag 20.30 framför TV:n Stuttgart - Werder. Phhhuuuu.

Idag blir det oxå fotboll. Benni och Mareike kommer snart med nachos sen blir det Europa Leauge, Hannover - Atletico Madrid.

onsdag 4 april 2012

Oldenburg

Japp, det blir det spontant idag. Råkade nyss få syn på att Wilhelmshaven där ikväll spelar mot VfB Oldenburg i en föromgång till DFB-pokalen för nästa år. Och till Oldenburg har vi inte långt. Frågade Benni och Mareike och dom tackar ju aldrig nej till fotboll så om ca 30 min drar vi!


tisdag 3 april 2012

Den här är också himla bra!

Vinterdäcken är på än så länge....

Och det är bra det. Har precis sett väderrapporten. Ska komma snöregn både imorgon och under påskhelgen. Och eftersom jag troligen åker till Wilhelmshaven på lördag (om Gud är god, Kevin frisk och inte avstängd... förresten var han också på Platz11 i söndags och kollade in U23 när de spelade)  så är det ju bra jag inte bytte däck förra veckan. Var inne på det först, det var ju så varmt helgen innan. Men sen så tänkte jag att man vet aldrig och ska man ut och åka lite långt (allt är ju relativt men det blir i alla fall 20 mil tor) så tänkte jag nääää jag väntar man vet aldrig.

Inte för att jag tror det kommer ligga kvar men halt kan det ju bli trots det. Och eftersom man åker på dubbfritt här så drar det inte så mycket mer bensin så jag låter nog däcken sitta kvar i 14 dagar till i alla fall. Aprilväder är knasigt.

Bara för att den är så bra!

Sjukgymnastik

Hade en ny sjukgymnast idag, som bara jobbade sin andra dag på stället men jag tyckte hon var mycket bra. Så jag bokade en tid hos henne nästan gång. Det är min sista om det inte är så att de tycker jag behöver 6 till, isåfall sa ju min läkare jag skulle få en remiss på det utan problem. Jag skulle bara säga till. Fick tre stabiliseringsövningar att öva på också. Hon sa att min högra sidan är mycket fastare än den vänstra. Det är väl ungefär det jag själv har känt också. Men hur som helst är det mycket bättre och det är ju bra!

Min Ipod är upphittad och inlämnad till HittegodsetArlanda också! Jihoooo. Den kommer på posten, jag kunde iof få hämta den där men det blir ju lite svårt. Speciellt eftersom de bara låter upphittade saker ligga där 1 månad. Kostade lite mer att få den per post, då de bara skickar mot postförskott och dessutom utomlands då men hur som helst mycket mycket billigare än att köpa sig en ny.

Nu ska jag laga ihop lite matlådor för veckan som jag kan ta med mig till jobbet.

måndag 2 april 2012

Måndag

Jobbat kväll. Trist men går väl eftersom jag inte gör det allt för ofta. Men nä, trots att man får sovmorgon är kväll inget för mig. Det trodde jag aldrig jag skulle säga :), jag som i Sverige alltid jobbade kväll eller natt. Men här ser min lediga tid lite annorlunda ut och då passar dagjobb hundra gånger bättre även om det innebär att kliva upp halv fem eller fem (de få gånger jag numera inte måste jobba som fackkraft). Numera betraktar jag att kliva upp vid fem som sovmorgon.....;)

Men imorgon är jag ledig, vilket innebär jag alldeles säkert inte tänker kliva upp före klockan 10 i alla fall. Har massagetid klockan fyra och vill innan det hinna lämna plasma. Men det kan jag också om det blir nödvändigt göra efteråt men då är det mer folk där och då tar det längre tid.

Skulle kunna tänka mig kolla på Werders träning också om vädret är bra. Men då måste jag kliva upp före 10, för de tränar nämligen klockan 10 imorgon. I övrigt ska jag inte göra så mycket imorgon faktiskt. Behöver varken tvätta eller städa, så himla skönt!

söndag 1 april 2012

Helgen

Tre matcher på fredagen. Började med en trist 0-0 match mellan Braunschweig - Paderborn. Den matchen såg vi på TV:n.

Sen följde jag på liveticker parallellt matchen Meppen - Wilhelmshaven. Där var det roligare även om vi inte kunde se den. 2-4 till SVW och Kevin gjorde 2 mål. Jag hoppas ju på att han ska fortsätta ösa in mål. Han har där nämligen ett kontrakt på ett år, går alltså ut nu i vår och ramlar Werder II ner i 4 Ligan (vilket de gör om inga andra lag blir bankrutta) så kanske chansen finns han spelar för Werder igen. Han är i alla fall inte ett dugg sämre fotbollsspelare än en hel hög andra som gurkar runt i Werder II för tillfället....

En riktigt rolig match och helt otrolig var 4-4 matchen mellan Dortmund - Stuttgart. I alla fall andra halvlek. För då fick vi se hela sex mål och ett sanslös spel!

Lördagen var inte bra. Först var det kallt som attan och blåste rejält. Så tom i en full Ostkurve var det kallt. Sen spelade Werder så dåligt. Fast det började helt okay, men efter att Mainz fått sitt första mål rasade allt. Jag säger inget om att våra 18- och 19-åringar klappar ihop, men när de erfarna (som dessutom tjatar om mer pengar och vi måste spela internationellt annars drar dom) gör det då blir jag sur. Se då till att fixa så vi spelar internationellt då! Sen fattar jag inte varför vissa måste ha så mycket pengar. De tjänar mer under sina fotbollsår än normala människor gör under hela sitt arbetsliv. Och de är ju inte direkt så att de inte kan arbeta också efter sin karriär!? Men de tycks resonera något åt det hållet. Karriären är ju så kort! Pizarro tjänar i Bremen (och där ligger lönerna låg om man jämför med rikare klubbar i syd) ca 45 miljoner om året. Han har väl redan spelar proffsfotboll sisådär 15 år minst (varav ett par år i rika Bayern München och Chelsea). Då kan man ju tycka han kan stanna och hjälpa Bremen utan att pressa ut vartenda korvöre ur klubben. Det är ju inte så att 45 miljoner är direkt dåligt trots allt. Per år alltså! Som sagt, ibland blir man lite lätt sur..... Jaja, eländet slutade med 0-3 i baken i alla fall.


Idag var det ännu kallare! Brrrr. Fast blåste lite mindre men istället regnade till och från när vi stod på Platz11 och såg Werder II förlora med 1-2 mot Babelsberg. 

På fotot ser ni Lenni och Flo när de är på jobbet. Eller det var de ju på fotot med mig med iof, eftersom det var efter träningen. Men här spelar de match med Werder II idag. Basti spelade också, han blev ju aldrig inbytt igår så han fick hjälpa reserverna och det var också han som gjorde Werders enda mål. Han är ju ytterback så det är inte så ofta han gör mål. Han har sedan tidigare ett i ligan, ett i DFB-pokalen och nu ett i 3. Ligan också. Och extra för Vickan så har Flo smygit sig in i fotot med Basti också ;)

Imorgon jobbar jag kväll, skönt med sovmorgon! Sen är jag ledig på tisdag! Mer sovmorgon :)