torsdag 31 maj 2012

Regn

Idag regnar det så jag tog bussen till stan och lämnade plasma. Var inplanerat att jag skulle fixa det igår men då blev jag upptagen med annat. Kom sent från jobbet för vi fick en sen extra inplanerad vidareutbildning och då hade jag ingen lust. Kommer man dit mellan 16 och 17-tiden är det alltid smockfullt.

Mina ärenden på stan har jag också skjutit upp, har ingen lust i ösregn. Tar istället en städdag här hemma och ikväll är det sista träningslandskampen för Tyskland innan EM. Man möter Israel ikväll. Har dock planerat en kortare prommisrunda om regnet lugnar ner sig. Så länge det bara duggar lite går det, men just nu är det mer ösregn. Men det brukar inte hålla på hela dagen i alla fall.

tisdag 29 maj 2012

Vardag igen

Det är skönare jobba helg :), i alla fall gör det mig inte ett dugg när man inte har något inplanerat. Är lugnare på jobbet är bara vi som jobbar med vården och städarna samt kockarna där, alla terapeuter, chefer, sjukgymnaster osv lyser med sin frånvaro vilket gör våra dagar blir lugnare.

Har handlat idag så jag har numera frukost att äta. För övrigt inget speciellt. Var mer normalt väder idag med, moln och sol blandat och runt 25 grader så man var inte bara som en blöt fläck.

Imorgon har jag mer på programmet, lämna plasma, lite ärenden på stan bla men först jobb.

måndag 28 maj 2012

Hoppsan det är visst helg

Här har man ännu 3 dagar helg i Pingsthelgen. Det missade jag. Så jag har inte frukost så det räcker då jag hade planerat att handla idag. Och här är ju allt sånt stängt på söndagar/helgdagar. Men jag har ju tunnbröd i frysen (till tunnbrödrullar) så jag klarar mig bra som tur är ;)

För övrigt har jag jobbat och sen slöat. Det är lite för varmt för min smak för att göra något ansträngande i solen och för den delen finns det knappt något att göra när det är helgstängt överallt och fotbollen har sommarpaus, dessutom visas bara gamla dubbade filmer på  TV:n. Sola står jag över då jag har gjort det ett par dagar i rad och blivit lite väl röd (trots solkräm med solfaktor 30) för att brassa på ytterligare en dag. Annars vore ju Stadionbadet ett bra alternativ. Men å andra sidan var det längesen det var så städat,- diskat och fint hemma hos mig varje dag. Så allt har väl sina fördelar!

Har också roat mig med att ladda hem en massa roliga appar till min mobil. Det är ungefär nu, efter nästan ett år som jag inser vad mycket kul och nytta man kan ha av en smartphone...hehehe jag är inte så snabbt med sånt och lite skyller jag också på att jag inte är så intersserad heller, förrän någon visar mig och jag inser det vill jag ju också ladda hem och ha!

Nu står duscha och fixa inköpslista till imorgon på programmet. Sen läsa lite i min bok innan sängen ropar. Två dagar jobb mer tills jag får lite ledigt.

Idag meddelade också Jogi Löw vilka fyra som fick lämna EM-truppen. Det blev:

Målvakten Marc-André ter Stegen, Borussia Mönchengladbach
Mittfältarna: Sven Bender, Borussia Dortmung och Julian Draxler, Schalke samt
Forwarde: Cacau, Stuttgart.

Överraskade var egentligen bara Cacau. En målis måste ju bort och ter Stegen är den minst erfarne. Sven Bender har varit skadad och är inte fulltränad och Julian är 18 år och var bara med på förlägret för att titta och lära inför andra nomineringar senare. Fast liiiiite coolt hade det varit om båda tvillingarna Bender hade fått åka!


söndag 27 maj 2012

Tröööött idag

Fick ju lov se på hela Mello till slutet ju...men att hon vann! Sa ju redan vid delfinalen i Sverige att det var en riktigt bra låt. Sen är hennes scenframträdande fortfarande något man måste vänja sig vid, båda jag och Mareike sa till de andra när det var dags, att det bästa nu är att blunda och bara lyssna ;)

Var bra stämning igår, jag och Mareike hejade på Sverige, Sergej (från Ryssland) hejade så klart på gummorna från Ryssland och vi andra tyckte också de kunde få komma topp 5 minst. Anna (från Kanada) och Benni hejade väl inte på nån egentligen men var solidariska med Tyskland och eftersom de tre bidragen kom 1:a, 2:a och 8:a var stämningen på topp!

Det negativa från det hela var ju imorse då.....blir en tidig kväll idag i alla fall! Fast har en lugn vecka framför mig. Jobbar tre dagar till, ledig 1 dag, jobbar 1 dag och är sedan ledig 3. Så det är inte så illa alls. :)

lördag 26 maj 2012

Rolig kväll igår, blir troligen lika roligt idag med :)

Igår var vi först och simmade sen var det grillning. Vi var totalt 15-20 pers, mest folk från Mareikes studiegång på Universitetet men en del känner jag sen tidigare som tex Ray och Yasser och så var ju Benni och Mareike där med. Sen var en del jättelättsamma och man fick känslan man kännt dom länge. Jag bröt upp halv tio, eftersom jag jobbat idag och fick gå upp 05.00 men de andra var då kvar, vet inte hur länge de blev kvar.

Idag är det först fotboll vid 18.00, Tyskland träningsspelar mot Schweiz inför EM. Sen är det dags att gå över till Mareike och Benni där vi kör på svenskt tema inför kvällen, kommer ett par kompisar till Mareike också, vilka vet jag inte än. Vi är där, fast min TV är större och bättre bara för att jag jobbar även imorgon och då kan jag gå hem när jag känner jag måste för att inte bli allt för trött. Jag hoppas dock kunna hålla ut hela röstningen.

Nu ska jag ut på en prommis, tar en sväng till Viertel och förenar nytta med nöje då jag måste in i 1-Euroshoppen och köpa lite plastburkar där.

fredag 25 maj 2012

Sol och bad!

Japp, sitter och väntar på att Mareike ska sluta sin föreläsning på Uni, sen drar vi och badar. Vi har ju ett utomhusbad vid Stadion och igår när vi gick runt där och fotade fick vi lust att bada. Och eftersom jag är ledig och hon bara har Uni till 12.00 så klämmer vi in det idag före grillningen. Först planerade vi det till nästa vecka men vem vet och vi har sol och så varmt då? Nä, alltså bäst att ta det säkra före det osäkra.

Måste handla solkräm innan bara, men det har Netto ett rätt bra urval på. Sen glömde jag köpa majskolvar igår så det står också på listan, samt ett par roliga tidningar att ha att läsa när vi ligger och solar på badet.

torsdag 24 maj 2012

Hannover 96 II




Där spelar Kevin nästa säsong. Har ju varit klart ett par dagar att han går till ett Bundesligaslag U23. Frågan

var bara vilket men idag blev det officiellt. Hannover. Kunde vara sämre. Är ju nära, 10 mil fast åt andra hållet från Bremen än vad Wilhelmshaven ligger.

Jag hade önskat Werder, Hannover, Hamburg eller Wolfsburg och i den ordningen (alla i Nordtyskland). Dessutom spelar H96 II i samma liga som Werders II nästa säsong. Rätt nöjd med det klubbvalet. Dessutom är Hannover en bra klubb. Lite som Werder, bra på att utbilda unga spelare och ger de gärna chansen eftersom de inte heller har hur mycket pengar som helst att köpa sig spelare för.

Bilder från Osterdeich

Går stora båtar på Weser

Solpaneler på Weserstadion

Skugglek på Stadion

Så ser det ut på baksidan av Stadion

Solglitter

Sol och vatten
Weserstrand

Spegelbild

Roddträning

Alltid närvarande i Bremen, överallt

Strålkastarmast

Werder

Himlen var blå idag

Vallmo

Vallmomänniska 

Vallmomänniska i det gröna ;)

Osterdeich

Ja, nu drar vi dit redan idag jag och Mareike. Är för fint väder för att sitta inne och uggla, eller träna inne. Så vi tar cykeln dit och sen går vi en runda med kamerorna i högsta hugg! Men innan det stoppar vi på Werder Imbiss och köper med oss lite matsäck så kör vi en mini picnic först. Och på vägen hem handlar jag för grillkvällen imorgon. Perfa!

Flitig

Osterdeich med Weserstadion i bakgrunden
Har städat, tvättat, gjort ren soptunnan (något äckligt den blir inuti sommartid....*uärk*), lagat storpotion mat och konstaterat jag behöver en frys. Den behöver inte vara stor men när man gjort storkok är det ju bra om man kan frysa in några potioner. Ska kolla runt lite vad jag kan hitta. Sen har jag diskat ett berg med disk efter matlagningen och förberett lite grönsaker jag vill grilla imorgon. För imorgon kör vi en grillkväll vid Osterdeich. Ska även köpa majskolvar och zuccini det är också läcker att grilla. Redan nu har jag lök, champinjoner, morötter och paprika. Sen vill jag grilla kyckling, jag får aldrig till kött bra tycker jag, blir mest bara segt.

Ikväll ska jag heja på Loreen i Mello och innan det en sväng på gymmet eller en sväng ute, egentligen har man ju ingen lust att gå in i detta väder. Men styrketräning gör sig liksom bäst på gymmet.

Önskelista

Så det här kan ni gärna stoppa i paketet:

1-2 pkt Ideal makaroner (får gärna vara fullkorns om det finns)
1 burk allkrydda
1-2 fpk Currysås (blå bands)
2 stora påsar Djungelvrål
ett par askar Violtabletter

Jag tror det var allt för denna gången. Ni kan ju stoppa i ett par överraskningar om ni vill också, det är alltid trevligt :)



onsdag 23 maj 2012

Hoppsan

Har glömt skriva något idag så detta blir jättekort för jag är påväg i säng.

Sol, varmt men fläktande idag, fotboll och jag är ledig i två dagar. Kunde vara sämre..... :)

Lovar återkomma imorgon med bättre rapportering och då ska jag också leverera min inköpslista till nästa paket!

tisdag 22 maj 2012

Smälter bort....

29 grader idag med på termometern i bilen. Och vaaaarmt på jobbet. Jag är total slut när jag kommer hem, slängde mig i duschen och sen kände man sig ju lite bättre.

Jag passar på att vara på balkongen precis när jag kommer hem, för solen ligger på där först från klockan 18.00 ungefär. Men den tar ändå, har en kant från t-shirten på armarna redan :). Fast jag hoppas det blir liiite svalare snart. För jag orkar inte träna i denna värmen. Inte ens på gymmet för det är supervarmt där med.

Ska senare kolla lite på Mellos första halvfinal men ser den inte till slutet, börjar klockan 6.00 imorgon. Sen på kvällen är det fotboll.

måndag 21 maj 2012

Snart sängdags

Vet ni igår provade jag att gå och lägga mig 22.00. Nu somnade jag inte förrän 23.00 ungefär, hade ju sovit längre på morgonen. Men i alla fall det gjorde att jag nästan kan säga jag var pigg imorse! Det ni. Så min nya plan är nu att försöka varje dag att lägga mig senast 22.00 de dagar jag ska jobba efteråt och inte senare än 24.00 även om jag är ledig dagen därpå för att inte vrida om dygnet för mycket. Läsa lite i en bok för att varva ner innan jag släcker ljuset. Det ska jag hålla så länge det inte är något väldigt viktigt som kommer emellan (läs fotboll, mello på lördag osv på den nivån alltså).

Nu ska jag packa min ryggsäck, har dessutom insett att enda sättet att ta mig till gymmet när vädret är så här fint, är att åka dit direkt från jobbet. Så ska packa träningskläder, lite matsäck så jag har något i magen innan jag tränar osv.


Vaaaarmt

Fick väl tillbaka idag att jag klagade igår....
Fast solen inte lyser (den gömmer sig bakom moln) har vi 29 grader. Phuuuuu. Var svettigt på jobbet. Där är det nämligen så att vissa boende fortfarande har värmen på i sina rum och badrum...

Handlade efter jobbet och köpte fågelsand och snäckor, nu ska jag pynta fiiiiint på balkongen. Ni ska få se foton, men jag vill blommorna ska växa till sig lite mer först. Sen måste jag ner till Weser och plocka lite fina stenar också innan det är klart. Har planerat att cykla imorgon, eftersom jag inte måste handla, och då stannar jag till och gör det.

Få se hur vädret ser ut imorgon. Enligt väderrapporten på TV ska det regna och åska i hela Tyskland. Rejält dessutom. Men enligt wetter.de ska Bremen ha sol och mellan 25-30 grader i början på veckan och 20-25 grader i slutet och högsta risken för regn ligger på 20% och det först på söndag, dvs det hinner ju ändra sig tills dess.

söndag 20 maj 2012

Var är min sol?

Alltså, hyfsat varmt är det men solen är borta. Och regnat har det också. Så kusten blir det inte, då hade jag fått lov åka mycket tidigare. Jag inväntar och ser om solen tänker komma. För så varmt att man kan ligga på en filt och läsa en bok är det inte. Men varmt nog annars för att gå på långpromenad. Alltså jag väntar och ser vad eftermiddagen har att bjuda på.

Bayern förlorade lagom mycket igår, det blev straffar till slut. Då har de inte vunnit men kan fortfarande säga det var det bättre laget (gjorde de när de förlorade mot Dortmund i pokalfinalen också fast det där blev 5-1 och de var utspelade) och bara hade otur. Alledels lagom mycket för Bayern alltså som kommer räkna denna säsong som en katastrofsäsong. Av tre titlar tog de: NOLL! :)


lördag 19 maj 2012

Champions Leauge

Snart börjar det! Håller väl egentligen inte på nån, både Bayern och Chelsea är lika illa liksom. För Tyskland är det ju coolt om Bayern vinner nu när finalen går i München och allt. Men då blir de så dryga.

Imorgon funderar jag på att åka till kusten. Ska ju bli toppenväder. Vet bara inte om jag ska åka till Wilhelmshaven (var inte där idag), Bremerhaven eller Cuxhaven. Eller någon helt annanstans - alltså inte kusten.  Ska fundera på det lite.

SV Wilhelmshaven vann i alla fall idag med 4-2 och Kevin gjorde ett mål.

Nattinlägg

Min naturliga tid är 10-02 så är det bara. Synd det inte alls passar med min jobbtid som är 6-14 vilket innebär jag är vaken 04.30 - 23.30 ungefär. Måste jobba på att få till det. Eller i alla fall få ihop tillräckligt med sovtimmar så jag inte hela tiden vacklar runt i en halvsovande dimma....

Hur som helst så pga datakaoset blev inte det inlägg skrivet som jag tänkt skriva. Jag och Benni var ju på bio igår, eller egentligen i förrgår nu då, Mareike skulle också varit med men fick lov att oplanerat åka hem till Paderborn. Såg Dark Shadow en ny film med Johnny Depp. Den var okay men inte mer. Handlar om en ung kille på 1700 talet som blir förhäxad av en häxa och blir vampyr och sen "sover" i 200 år innan han vaknar år 1972. Och då naturligvis är helt förundrad över de uppfinningar som finns 200 år senare. Det hade man kunnat spinna vidare på mycket mer än dom ca 5 min han är förundrad över tex asfalt osv men sen går det snabbt över och då blev det inte så mycket komedi längre även om det här och där kom rätt roliga passager. Men som sagt man kan se den om man inte har annat för sig. Får 2 plus av mig inte mer.

Var jackpot på plasmacentret idag (igår) 53 euro! :)

Ska bli supervarmt från och med imorgon, eller idag är det ju. Normalt så runt 25 grader men i veckan så måndag-tisdag upp mot 29 grader. Pust!

Men nu ska jag gå och lägga mig. Är i valet och kvalet om jag ska åka till Wilhelmshaven senare idag eller inte. Sista omgången i 4 Ligan.


fredag 18 maj 2012

Jag tror jag löst det.....

och fått bort trojanen. Var svettigt, jag läste om den på nätet (sån tur jag köpte mig en smartphone...) och det var en särdeles elak variant tydligen. Köpte direkt min Nortonförlängning (som gick ut för 4 dagar sedan och som jag inte fått fingrarna ur att förnya....) och nu kör den en total genomsökning av datorn.

Själv har jag ätit lite och ska åka och lämna plasma, hoppas det inte är knökfullt där, nu när det blev så försenat. Sen måste jag handla på vägen hem. Min lediga fredag blev inte som jag föreställt mig.....

Virus

Min dator har fått ett Virus, den startar inte alls. Har ingen aning om eller när jag får igång den. Skriver det här från mobilen.

onsdag 16 maj 2012

Werder U21

Har inte sett dom spela på länge, har alltid krockat med proffsen, U23 eller Wilhelmshaven. Men idag kunde vi se dom. Har precis kommit hem och det blev i alla fall minst 6-0. Vi missade nämligen 15 min för vi var förbi på IKEA och fastnade sen i rusningstrafiken så de kan ha gjort ett par innan vi kom. De spelade borta, vilket inte är långt eftersom alla lag kommer från Bremen eller Bremerhaven i den ligan, i stadsdelen Blumenthal ca 2 mil från centrum och ja det räknas som en stadsdel trots att det ligger så långt ifrån :).

Proffsen har samtidigt spelat sitt sista testspel, borta mot Cuxhaven och vunnit med 7-1. Mål från Denni x 2, Pizarro x 2, Hunt, Arnautovic och igen Lenni. Nu har Lenni (och Denni med för den delen) gjort mål i alla tre testmatcherna. Lenni är klart att han lämnar, det sägs han skrivit på för St Pauli (2 Bundesliga), Denni finns det rykten om (trots att han har två år kvar på kontraktet i Bremen) att Groningen, Holland vill ha honom. Jaja vi får väl se.

Imorgon jobb och sen på kvällen går vi på bio!

tisdag 15 maj 2012

Tröttperiod

Varit så trött igår och idag. Men jag tror mycket av det beror på vädret. I söndags i Lohne hade vi varmt och fint och fick se Werder vinna med 5-0. Första halvlek var seg men i pausen bytte Thomas in lite unga spelare och då blev det fart. Enligt Weserkurir hade Lennart Thy, Florian Trinks och Tom Trybull bestämt sig för att ge publiken nått att titta på. Och de gjorde tillsammans 4 mål. 1-0 hade Denni gjort i första halvlek.

Tom, Flo och Lenni
Igår och idag däremot är det kallt, bara 9 grader, grått och regnigt. Inget väder man blir pigg av. Lägg sen till jag (som vanligt) är jättetrött runt tre-fyra tiden för att sedan när jag borde gå och lägga mig vid 10-tiden igen blir pigg och har kunnat somna först vid tolv-halv ett. Vilket så klart blir för lite när man måste gå upp halv fem eller fem. Så idag har jag provat med att efter att jag ätit, duschat gå och lägga mig 2 timmar. Få se om det är en bättre taktik.

söndag 13 maj 2012

Booooorussssiaaaaa Doooooortmuuuuund

Jaaaaaa! De gav Bayern ordentligt på nöten (5-2) vilket glädjer hela fotbollstyskland (förutom de som är Bayernfans då). De vann alltså dubbeln i år, tyska mästare + pokalsegrare. Målen gjordes av Kagawa, Hummels (straff), Lewandowski x 3. Apropå Lewandowski, det är ju inte för inte Borussia Dortmund också kallas Polonia Dortmund. De har tre spelare från Polen i laget, Robert Lewandowski, Jakub Blaszczykowski och Lukasz Piszczek och av de 81 mål som Dortmund gjort i ligan, är dessa tre inblandade i 51 stycken! Rätt imponerande. Polen kan nog bli farliga i EM! 


 Själv ska jag nu klä på mig och åka mot Lohne. Har ätit frukost hos Mareike och Benni, sen duschat och om 30 min åker vi.

lördag 12 maj 2012

Cykeltur

Vi har varit ute på en cykeltur i Bremen idag, ca 1,5 timme var vi ute. Tidvis var vinden så stark att vi nästan stod still fast vi trampade på allt vad vi kunde.

Innan hade jag slängt in en laddning tvätt som jag efteråt hämtade upp. En glass på Eislabor hann vi också med på vår runda.

Nu ska jag baka sockerkakor. Ikväll är det nämligen DFB-pokal final, Dortmund - Bayern München och imorgon åker vi till Lohne och ser ett sammanplock av spelare från området Vecha spela mot vårt Werder. Alltså behöver vi lite matsäck. Då kommer en hel del av det jag fick i mitt paket perfekt till nytta! Och eftersom jag råkade somna på soffan igår och vaknade först vid 20-tiden blev det inga makaroner igår, de ska jag också nu sätta igång och laga.

fredag 11 maj 2012

Paketet

Är nu upphämtat, fick lov att jobba till 13.30 till slut.

Allt var super! Tack, tack, tack :D

Men om jag ska säga nått som var pricken över i:et, så var det paketet med Ideal makaroner!! Äntligen kan jag göra riktiga stuvande makaroner. Gissa vad jag ska äta ikväll?

Annat som var med var:

Tidningar
Böcker
Popcorn
Vingummi
Kexchoklad
Nötcreme
Felix potatismos (också en höjdare! här smakar moset annorlunda)
Bakmix till olika sockerkakor
Bilar
Rengörningsservetter (finns inte heller här!)
Blandgodis

Hmmm jag tror det var allt.

Nu ska jag snabbt duscha (är superkvavt här för tredje dagen i rad), sen äta en smörgås innan vi ska till Stadion och kolla om U23 idag tänker träna när de engentligen ska träna, alltså klockan 15.00

torsdag 10 maj 2012

Paket

Mitt överraskningspaket från Sverige har kommit, men av någon anledning måste jag hämta det på Posten och inte på Packstationen vilket gör jag kan hämta det först efter klockan 10.00 imorgon. Så jag kör förbi där efter jobbet. Jobbar ju kort dag imorgon, bara till 10.30.

Efter jobbet idag skulle jag och Mareike ju kolla in "vår" testspelande svensk. Men mysko nog var det ingen U23 träning idag. Vilket är ju konstigt när man bjuder in spelare för provträning. Nu vet vi ju inte om de trots att de alltid har träningstid 15.00 har tränat tidigare eller om de hade ledigt idag (kan ju vara så han kommer med ett sent flyg) hur som helst så gör vi ett nytt försök imorgon. Så lätt ger vi inte upp!

Istället åkte vi till Primark. Jag var ju sagt jag behöver sommarbyxor och jag hittade två stycken. Ett par capribyxor och ett par tunna blåa bomullsbyxor. Blev två enkla t-shirst också, de kostade ju liksom bara 20 kr styck. :)

onsdag 9 maj 2012

Jaaaaaaaaaaaaaaaaa!

Det finns sköna fotbollsnyheter också, så här i transferperiodens mörker.

Werder testspelade idag i Jena, lyckades med nöd och näppe vinna med 3-2. Mål av Arno, Denni och Lenni. Lenni som de inte vill ha kvar...*hmpf*

Men det bra är att Wilhelmshaven har idag spelat semi i Niedersachsen Pokal. Och om man vann, är man med i första rundan i DFB-pokalen. Vad är väldigt stort för en div 4 klubb. Årets match kallade man det där uppe. Och gissa vem som gjorde 1-0 målet i 91 minuten? Kevin!! Och sen hjälpte målvakten till och räddade en straff i 94:e min.

Förutom det har jag och Mareike promenerat 1 timme i Bürgerpark idag i det fina vädret som var just då. Annars har det hela dagen växlat mellan störtregn och 20 grader och sol. Mullrade långt bort när vi var ute och gick men det kom aldrig hit.

tisdag 8 maj 2012

Välkomnat den nya svensken till Bremen

Besfort Krasniqi - Foto Ahmad Amoura
Joråsåatt. Det dök upp ett meddelande att danske Besfort Krasniqi från Ronneby BK ska komma till Bremen och provträna med våra U23:or på torsdag. Jag, Ronneby? Ligger ju i Sverige. Lite efterforskning på nätet visade att Besfort dessförinnan sitt hela fotbollsliv varit i Karlskrona AIF. Jag sa till Mareike, den där är inte dansk, han måste vara svensk! Men vi ville ju vara säkra innan vi rättade de här i Bremen liksom.

Ingen av mina fd kollegor var på jobbet. Hans nationalitet fick vi nämligen inte fram och namnet gav ju ingen direkt hänvisning på om han är svensk eller dansk, så vad göra?  Tja hans mobilnr hade vi ju fått upp när vi googlade honom så jag skrev ett SMS och skickade välkommen till Bremen men du blir här presenterad som dansk, men det stämmer väl inte? Fick snabbt svar och han lät hälsa med vänliga hälsningar att han är svensk.

Vi ska naturligtvis knata ner till träningsplanerna och kolla in U23:s träning på torsdag :)

Min lediga dag

Är fin. Sol men lite kyligt, ca 12 grader än så länge men stiger nog några grader, kanske upp till 15 i alla fall.

Ska strax åka och handla, sen vänta på att Mareike blir klar i skolan, då ska vi äta en minilunch, sen lämna plasma innan vi sätter igång här hemma med jobb framför våra datorer.

Hade planerat träna innan idag också men hoppas på fint väder så kan jag göra det ikväll istället. Var för trött och seg när klockan ringde 08.00 så jag somnade om.

måndag 7 maj 2012

EM-truppen

Tysklands EM-trupp. Från den ska 4 strykas (1 målvakt och 3 utespelare) innan den slutgiltiga truppen blir klar:

Målvakter:
Manuel Neuer, Bayern München
Marc-André ter Stegen, Mönchengladbach
Tim Wiese, Werder Bremen/ (ny klubb ) Hoffenheim
Ron-Robert Zieler, Hannover


Backar:
Holger Badstuber, Bayern München
Jerome Boateng, Bayern München
Benedikt Höwedes, Schalke
Mats Hummels, Dortmund
Philipp Lahm, Bayern München
Per Mertesacker, Arsenal
Marcel Schmelzer, Dortmund


Mittfält:
Lars Bender, Leverkusen
Sven Bender, Dortmund
Julian Draxler, Schalke
Mario Götze, Dortmund
Ilkay Gündogan, Dortmund
Sami Khedira, Real Madrid
Toni Kroos, Bayern München
Thomas Müller, Bayern München
Mesut Özil, Real Madrid
Lukas Podolski, Köln/ (ny klubb) Arsenal
Marko Reus, Mönchengladbach/ (ny klubb) Dortmund
André Schürrle, Leverkusen
Bastian Schweinsteiger, Bayern München


Forwards:
Cacau, Stuttgart
Mario Gomez, Bayern München
Miro Klose, Lazio Rom

Luften gick ur mig

La mig tidigt igår för jag ville upp tidigt idag och göra lite ärenden. Upps, sov till 11.00. Jaja, är ledig även imorgon så jag flyttar helt enkelt alla ärenden till då.

Tror luften gick lite ur mig efter helgen med både jobb, jobbiga avsked och sånt. Jag verkligen HATAR transferperioderna varje år. Kanske för att jag bara ser alla avsked och inte alla roliga nykomlingar (fast för det mesta är det mer roliga som går än som kommer faktiskt!).

Ska i alla fall släpa iväg mig till affären, men orkar inte åka och storhandla utan köper vad jag behöver till imorgon på Netto här bredvid och så gör jag ett ryck imorgon. Ska träffa Mareike på plasmacentret så runt 13.00 så då kan jag handla före. För efter det ska vi träffas och fixa lite med foton, photoshop, vår semestertripp till Nordeney osv.

söndag 6 maj 2012

Fotboll

Tim B, som dock blir kvar i Werder troligen som tränare
I fredags var jag och Mareike i Wilhelmshaven och kollade när de spelade mot Hertha U23. Vinst med 2-1. Var hemma sent så direkt i säng för att jobba igår. Direkt efter jobbet till Weserstadion för sista helgen Bundesliga. Werder spelade mot Schalke och fortsatte med att förlora 2-3. Vi sa hej då till en hel hög med spelare, Marko Marin, Mikael Silvestre, Tim Wiese, Markus Rosenberg, Lennart Thy, Tim Borowski. Dessutom var den kanske sista gången vi såg en del andra spela. Finns ett par med kontrakt som går ut som man än så länge inte hört något om, en av dom är Sebastian Boenisch. Sen finns det ett par med kontrakt som går ut nästa år som Werder säkerligen säljer om ett bra bud kommer då vi iår igen missade att spela internationellt och kommer att få rätt många miljoner mindre pga det.
Lenni, fick aldrig en riktig chans...

Har jobbat idag med, men bara till 10.30. Sen hem och röja lite innan Benni, Mareike och Josi kom förbi och så såg vi sista speldagen i 2 Bundesliga tillsammans. En sanslös omgång, mycket mål och i alla matcher utom två gällde det mycket. Tre lag slogs om sista kvalplatsen till Bundesliga (Fortuna Düsseldorf gick vinnande ur den striden) och fyra lag slogs om att inte ramla ur och ner i 3 Bundesliga. Klara att ramla ur var Hansa Rostock och de fick sällskap av Allemania Aachen. Karlsruche KC lyckades ta sista halmstråplatsen, dvs de måste kvala mot trean i 3 Bundesliga (Jahn Regensburg). Vinnaren går till 2 Ligan, förloraren spelare i Liga 3 nästa säsong.

Nu ska jag sätta mig med alla foton jag tagit i torsdags-fredags och igår. Det är en del.... som tur är har jag igen två dagar ledigt. Lyx! :)

torsdag 3 maj 2012

Morgondagens planer

* lämna plasma
* sväng på stan
* Werders avslutsträning
* mot Wilhelmshaven och match där på kvällen

Tröstshoppat

Lenni
Naja, var ju iof saker jag hade planerat att köpa men på ett sätt kan man säga jag och Mareike var på tröstshopping idag. För idag meddelade Werder (vad vi iof bara väntat på) att man inte förlänger kontrakten med Markus Rosenberg och Lennart Thy (och ett par andra går också som tex Tim Wiese, Marko Marin, Mikael Silvestre, Tim Borowski) och osäkert är det än med ett par bl a Basti :(. Förlängt har man dock med Sebastian Prödl, Christian Vander. 

Var på IKEA och köpte plastbackar, på en byggmarknad och köpte balkongblommor och så köpte jag vita tygskor. Vi var också in på en kakoutlet och hittade lite där med.

Nu ska jag äta lite och sen blir det till att plantera blommorna. Kommer nog något kort här idag eller imorgon på hur min balkong ser ut.

onsdag 2 maj 2012

Vad har jag gjort idag då?

Pja typ inte mycket! Fast jag har jobbat. Och cyklat 1 mil. Men förutom det inte något ansträngande. Sovit nån timme i min solstol på balkonen också. Nu ledig i två dagar, jobbar sen två dagar och är igen ledig två dagar. Hur lyxigt som helst! Så jag hoppas alla håller sig friska.....

tisdag 1 maj 2012

Det bränner på ryggen

Jobbat först idag och när jag cyklade iväg imorse regnade det, om än lite, så jag funderade på vad det härliga sommarvädret tagit vägen. Skulle ju vara fint hela veckan ju! Men bara någon timme senare var det soligt och varmt.

Cyklade hem och käkade samt smorde in lite liniment på ryggen. Efter en längre ledighet känns det alltid lite extra i ryggen även om det inte är ryggont, mer ryggtrötthet. Visade sig kanske inte vara så smart, för det är ju som sagt fiiiiint och vaaaarmt så när jag fick syn på att Werder tränade 15.30 idag för ovanlighetens skull (för att vara en tisdag) så SMS:ade jag Benni och frågade om han ville hänga på. En sådan dag kan man ju inte hänga inne liksom! Han var på gruppträff på universitetet men sa han skulle komma lite senare, så jag traskade iväg. Och liniment + brännande sol = lite för mycket av det goda. Så nu bränner det (o)skönt på ryggen!

Efter träningen tog vi vägen om Eislabor för det obligatoriska glasstoppet. Idag blev det två kulor, Malaga och jordnöt.

Har pyntat balkongen lite, ställt ut lite blommor jag hoppas kan stå ute, och om inte tja det var inte de dyraste och finaste blommorna hur som helst. Tror jag ska svänga förbi någonstans på torsdag eller fredag (vi ska till IKEA en av dagarna) och köpa lite balkonglådor och blommor. Man får ju mer lust att sitta där ute när det är pyntat och fint.