söndag 30 september 2012

Helgrapport

Vi började förlustraden med att se på när U23 spelade hemma mot Wolfsburgs U23. Det var U23:s första förlust denna säsong och det var ingen dålig match av våra U23:or. Men Wolfsburg hade sammanlagt två målchanser och en ramlade in. En hörna som gick alla förbi och direkt i mål. Sen ställde dom sina 10 utespelare i sitt försvarsrum och det var omöjligt för Werder att göra mål. Det märks att vår målspottare Max Wegner (7 mål på 3 matcher) är skadad. Tyvärr har ingen tagit hans roll och han blir troligen borta resten av höstsäsongen.

Saknades gjorde också Tom Trybull och Florian Nagel. Flo var iof i truppen men varit skadad i mer än tre veckor och spelade därför inte. Så vårt mittfält var också försvagat. Men som sagt, det var egentligen ingen dåligt match från Werder. Ser man ju på siffrorna också, 0-1.

Efter matchen gick vi hem till Benni och Mareike och gjorde våra nachos och såg på lite TV. Jag gick vid halv tolv eftersom jag tyvärr jobbat hela denna helgen. Men jag ville hellre ha nästa helg ledig och då måste man ibland jobba fast Werder spelar hemma.

Jag jobbade sen på lördagen och lyckades pricka in dagens ösregn på vägen från jobbet till Stadion. Nu har jag en bra regnponcho men det hjälper inte när det regnar på tvären. Jag var väl inte lite blöt om benen och fötterna! Tur nog var jag torr upptill.

Werder satte emot Bayern bra, i 81 minuten stod det fortfarande 0-0 men jag var rätt klar tidigt på att det inte skulle hålla hela vägen. Bayern har helt enkelt för bra spelare. Jag menar bara en av deras spelare, Bundesligas dyraste genom tiderna med 400 miljoner är ju nästan dyrare ensam än hela Werders trupp ihop. Eftersom Werder detta år också består av många egna unga spelare. Och lite otur hade vi också, Marko Arnautovic hade ett skott som strök stolpen strax innan Bayerns första mål föll. Hade det gått in vet man aldrig om vi kunnat försvara vår ledning eller i alla fall kunnat hålla oavgjort. Nu föll i de sista 10 minuterna två snabba mål. Men spelar Werder vidare så här ser det inte allt för illa ut framöver. Nu har man mött de flesta "svåra" konkurenterna. Vi hade ju ett rätt tufft spelschema så här inledningsvis på säsongen.

Efter matchen gick vi åter till B&M med en avstickare till Crossini innan för att köpa med oss mat. Sen såg vi Sportschau för att se hur resten av matcherna från omgången såg ut. Jag gick dock redan vid halv tio tiden, var lite trött och platt från igår och måste ju upp och jobba även morgonen därpå.

De andra tre förlustmatcherna såg vi ju inte live men det är ju lag vi följer och som sagt, det var verkligen inte vår helg fotbollsmässigt....

Har jobbat idag med och jobbar även måndag och tisdag innan jag äntligen får en efterlängtad ledig dag. Och sen har jag helgen ledig. Skönt. Åker till Havelse (Hannover) och kollar på U23 på lördagen i alla fall, sen får jag se vad jag hittar på. Beror ju mycket på vädret. Är helt klart höstväder nu. Igår sol, regn och blåst och idag varmt 17 grader och sol men väldigt blåsigt.

lördag 29 september 2012

Förluster

Mareike har sammanfattat det bra på sin Facebook.

Paderborn - förlust
Hannover - förlust
Hannover U23 - förlust
Werder U23 - förlust
Werder - förlust

Räcker bra så va?!

Jag åter kommer imorgon med en något längre rapport. Idag måste jag i säng i vettig tid.

torsdag 27 september 2012

Eftermiddagen

Gick över till Benni vid 15-tiden och så åkte vi till Stadion. Tog bilen för efteråt skulle vi storhandla till vår nachoskväll imorgon.

Så på hela U23:s träning, Flo var där! Alltså stämmde det som han själv trodde att han skulle vara fit nog till helgen. Han lär väl inte stå i startelvan men i truppen måste han ju vara med. Kan inte tänka mig annat. Alla jung-profis (utom Tom) var också där, eller ja Niclas saknades ju också men dels spelar han väldigt sällan med U23 och dels blev han lättare skadad på proffsens avslutsträning i onsdags. Varför Tom saknades vet jag inte, har kollat på werder.de men där står inget.

Efter träningen åkte vi och handlade och var även förbi Eislabor och åt glass. Sen skulle vi springa. Det var bara det att precis när vi satt oss i bilen och skulle åka hem började det ösregna. Med betoning på ös.....så istället stekte jag upp en massa kyckling jag hade tinat igår, stekte bacon, lök, champinjoner, kokade ris och blandade ihop allt med majs och bambuskott. Gott!

Om vädret tillåter springer jag imorgon istället och regnar det åker jag och lämnar plasma. Sen är det bara att vänta in Anni som kommer från Köln, Mareike från Hannover och Benni från sin farbror (som han ska hjälpa måla imorgon) och så kommer vi runt 18-tiden gå till Platz11 för matchen Werder U23 - Wolfsburg U23. Inte glömma paraplyet! Men först innan jag kan roa mig är det jobb som gäller så jag ska försöka ta mig i säng tidigt ikväll, eftersom det imorgon blir sent. Vi ska ju äta nachos efter matchen som är slut runt 21-tiden. Lär alltså bli minst midnatt innan jag är i säng imorgon.

Det går ju!

Clemens Fritz
Vår kapten, Clemens Fritz, sa i en intervju före matchen att han önskade sig en skitmatch med vinst istället för alla bra matcher med förlust eller oavgjort. Och han fick som han ville. Det var inget bra spel, det var ingen skön match men vi vann med 2-1! Men som vanligt måste Werders försvar yra omkring som yra hönor de sista 15 min så både jag och Benni satt här i soffan och ömsom blundade, ömsom svor åt dom ;)

Idag har jag jobbat mellan 7-9, varit och handlat på Real och sen sovit 3 timmar till. Det är ju ändå min lediga dag. Nu har jag precis ätit lunch, om en timme drar vi iväg och kollar på U23:s träning, vill se vilka som är där och så inför matchen imorgon. Sen är planen att vi ska springa i Bürgerpark om vädret håller sig hyfsat.

onsdag 26 september 2012

Om drygt 3,5 timme

är det match. En mycket viktig match. Werder spelar borta mot Freiburg och nu måste en seger komma. Det räcker inte med att hela tiden spela bra. Man måste vinna också.

Skulle ju vara ledig imorgon men nu blir det inte helt så. Jag kommer hoppa in och jobba 2-3 timmar och så gör Maria det samma för mig på fredag. Orsaken är att vi (hon imorgon, jag på fredag) skulle jobba med varsinn från den andra avdelningen. Meeeen det funkar inte hos oss. De är nämligen så långsamma så våra boende skulle vara upptagna ur sina sängar först till lunch. Och de fixar inte heller att göra Fackkraftens grupp som iof är "lättare" dvs mindre att göra för att man ska tid med att dela ut mediciner, ringa läkare osv men även där är 2-3 boende som inte funkar om man är så seg som dom är. Och de jobbar ju egentligen aldrig hos oss = det tar naturligt längre tid än normalt när man inte kan allt utantill.

Både jag och Maria är nöjd med att vi gör så även om vi båda får offra några timmar av våran lediga dag. Men hellre det än att jobba livet ur sig med de där två slöfockarna. Och så har Maria (som är ställföreträdande chef) talat om för chefen att det inte funkar att de två jobbar på vår avdelning. Så i framtiden slipper vi dom hoppas jag. Har jobbat med den ena en gång och på 2 timmar hade hon gjort klart 3 boende medan jag fick göra alla andra 16......säger lite om hur långsamma de är. På den andra avdelningen är de alltid 3 st + att den tredje gruppen där är superlätt. Jag som inte kan de boende där så bra och måste fråga mig fram var klar halv nio med den i förra veckan när jag fick hoppa in där. De håller på till halv elva-elva...

tisdag 25 september 2012

Tisdag

Fantasilösa rubriker, jag vet!

Jobbat och sen mest läst tidnignar. Jag har ju en stor fin hög svenska tidningar. Men nu ska jag snabbt göra mig nått att äta och sen se på lite Bundesliga. Hälften av alla lag spelar ju idag, den andra hälften (inkl Werder) imorgon. Idag väljer jag att se Frankfurt - Dortmund.

Imorgon jobb igen, sen har jag en ledig dag. Imorgon blir drygt, vi får kontroll av något som heter Heimaufricht och då måste allt vara tip-topp och man måste tänka på att göra allt superriktigt. De har mer makt än den andra kontrollen för Heimaufricht kan på dagen stänga hem som de inte tycker uppfyller kraven. Den andra kontrollen från MDK (medicinskt kontroll) sätter mer betyg och så får man om det behövs ett par månader på sig att rätta till vad som var dåligt. Nu fick vi väldigt bra betyg när de var här för ett par månader sen. 1 är bäst, 5 är sämst (här är betygen i omvänd ordning) och vi fick 1,2. Så ingen är direkt orolig för besöket imorgon men det är ändå ett drygt inslag när man jobbar.

Tex så låser vi ju inte varje medicinskåp och varje dörr annars, utan vi låser dörren in till vårt rum och sen är resten bara stängda. Går liksom fortare då när man måste hämta nått, att inte behöva låsa upp x antal dörrar utan bara en. Men imorgon måste allt vara låst. Normalt gör vi iordning flytande medicin mellan 30-60 min före den ska tas, för det är lättare att passa in det då när man har tid. Men egentligen måste den göras ganska prick 30 min innan. Så det måste man göra imorgon. Lite bökigt då våra boende kliver upp från allt mellan 06.30 till 09.30. Blir många spring och göra iordning det då, eftersom alla måste få sin inom 30 min. Så ungefär "ställer det till" det när man jobbar när de kommer.

måndag 24 september 2012

Söndag-måndag

Igår var det full rulle hela dagen. Först jobba, sen hem och snabbt duscha och byta om. Sen till Mareike och Benni och fira Bennis födelsedag. Efter det var det dags för Stadion och matchen Werder - Stuttgart. Blev oavgjort till slut 2-2 efter att Werder haft ledningen med 2-0. Första halvlek var bra, andra halvlek inte fullt så bra (och det var då Stuttgart gjorde sina två mål). Två röda kort, ett för varje lag i slutminuterna också.
Nä, idag var Werder inte så bra som de varit i matcherna innan. Fast det var inte helt katastrof heller, bara andra halvlek. Nya tag redan på onsdag då det nu är engelsk vecka med spel var tredje dag.

Efter matchen gick vi åter till Benni och Mareike, var förbi Crossini innan och köpte med oss mat. Var hemma vid halv ett så det var ju bra jag var ledig idag!

Vaknade inatt av världens åskväder! Har hört efteråt att det var många här runtomkring som gjort det. Måste varit rejält. Jag hörde två rejäla smällar men tydligen hade det verkligen öst ner regn också. Somnade i alla fall om och vaknade igen vid nio-tiden, lite mer normalt när man är ledig. Tog en lugn förmiddag med lite bokläsande i sängen innan jag mailade Benni och frågade om han hade lust att springa med mig på eftermiddagen.

Vid 15-tiden stack vi iväg, idag blev det runt Stadion, fast vi sprang direkt från början, alltså sprang vi ju till och från Stadion också. Gick trögt idag, benen var trötta, jag var trött. Segt helt enkelt. Märktes det bara var två dagar sen vi tog vår långrunda i Bürgerpark. Blev en lång paus också mitt i för Benni måste på toa vid Platz11. Men om jag summerar siffrorna ser det ut såhär:

Sträcka: 3,7 km
Tid: 32,21

Tempo: 8,35 min/km

Km1: 9,07
Km2: 10,32
Km3: 8,45

lördag 22 september 2012

Byxorna

Klarade jobbtestet rätt bra. Jag hade dragit resårband i midjan och det funkade bra....tills jag lastade fickorna fulla med allt jag måste ha med mig. Då gled de ner. Så jag fick gå hela dagen och dra upp dom. Så nu har jag dragit ett snöre i midjan istället.

Men passformen och fickorna var super. Och då hade jag ju inget byxmönster utan anpassade mönstret från Mareikes Onepiece. Ska köpa mig ett ordentligt byxmönster till nästa gång. Det blir inte billigare, bara tyget till ett par byxor gick på 20 Euro och för det får man lätt ett par byxor här. Men nu får jag de som jag vill ha dem. Gick rätt fort också, sydde dom på en kväll.

Har precis kommit hem från Burgerhaus, var där och åt med Benni och Mareike. De åker nu till Oas Park och badar bastu men bastu är inte min grej. För varmt.

fredag 21 september 2012

Trikot!

Jag dividerade lite med mig själv om jag skulle packa ner min nya matchtröja eller inte. Men så tänkte jag, gör jag det inte, ser jag garanterat Flo och då ångrar jag ihjäl mig. Så jag packade ner den och for iväg på stan och gjorde mina ärenden.

När jag kommer till träningsplatsen är det första jag ser Flos bil. Jamen, hade jag rätt eller?!. Nu var det ju bara att hoppas han var där för behandling och inte var där och hade följt med U23 till Brake (där de testspelar just nu). Benni sms:ade att han skulle komma först 16.00 för han måste vänta på Sascha. Så jag ställde mig och väntade så jag hade Flos bil under uppsikt.

Och efter 20 min eller så kom han. Så nu är min matchtröja signerad också. Passade också på att fråga hur det går med hans ben, och han sa det är mycket bättre och att han hoppas kunna spela nästa helg.

Byxjakten har jag gett upp, jag har köpt mig vitt jeanstyg. Nu ska jag sy.

Paket och sprungit

Redan halv nio ringde det på dörren. Jag har fått paaaaakeeet! Så ikväll blir det att läsa svenska tidningar och äta svenskt godis. Vilket kanske är dumt när man varit så duktig och sprungit. Men hur som helst är det ju bättre än att bara äta godis. Så det så!:)

Har precis kommit in efter en runda i Bürgerpark med Benni. Idag sprang vi nästan 4 km och jag behövde bara gå en gång en pyttekort bit.

Sträcka: 3,92 km
Tid: 43,10 min
Tempo: 11.01 min/km

Km1: 11,40
Km2: 9,40
Km3: 10.20
Tyvärr fattas ju lite från km4 men om man räknar själv blir det: 12,3
Borde stämma rätt bra för det var på sista km vi gick en bit och sista delen gick inte fort, det gick på ren vilja för jag var helt slut. Tror Benni var lite orolig ett tag om jag skulle orka cykla hem.....fast jag behövde bara få pusta ut rejält och sen gick det utan problem.

Nu ska jag äta nått, duscha och sen iväg på stan och fixa det sista jag glömde igår till presenterna. Måste skynda mig, halv fyra ska jag träffa Benni igen vid träningsplatserna och så ska vi se på Werders träning.

torsdag 20 september 2012

Vårdat Niclas lite

Ja, idag har jag tagit lite extra hand om Niclas. Han har fått både olja, spolarvätska, bensin och fått bada! Men huuuu det kostade....

Sen har jag sytt färdigt Mareikes Onepiece, den ser tom snygg ut! Jag hoppas den passar, har provat den på mig och då sitter den rätt perfekt, och eftersom de helst ska vara lite "loose" i formen tror jag det blir super. Den är inte riktigt helt klar, glömde köpa snodd till huvan så imorgon när den är klar fotar jag den.

Sen har jag varit och fått min matchtröja tryckt och den är så fiiiiin. Är helt klart värt en månads cyklande :). Tyvärr är ju Flo just nu skadad och jag såg inte till honom i förmiddags. Ibland har man ju tur och de är där på behandling när de andra tränar. Men det bråskar ju inte, en autograf får jag ju förr eller senare.

Jäkla envis lårkaka han har, den är inne på sin fjärde vecka nu...

onsdag 19 september 2012

Bra och dåligt

Jag har jagat tyg hela eftermiddagen. Vet ni hur svårt det är att få tag på gult fleecetyg i Bremen? Det är jääääättesvårt. Men nu har jag hittat det till slut. Ska nämligen sy en sån här till Mareike i födelsedagspresent.

Dåligt är att jag bredvid också hela dagen letat vita byxor utan att hitta några.

Men sen kom något jättebra! De ringde precis från Werders Fanshop! Min flock är redan där! Jihooooo. Så imorgon blir min matchtröja komplett. Jag hade ändå tänkt kolla på träningen imorgon så det blir perfekt!

tisdag 18 september 2012

Det här med böcker

är rätt lustigt. Ibland kämpar man och kämpar för att ta sig genom en bok. Hade en sån sist. Den var rätt intressant men tog liksom aldrig tag i mig. Höll på med den i två veckor eller nått sånt. Till slut la jag den på toaletten och läste ett par sidor här och där. Och gjorde ett ryck och läste ut den till sist på en plasmalämning (tar ca 45 min).

Idag började på en ny och fastnade direkt. Har redan läst halva och läser säkert ut sista halvan innan natten (fast jag ska se fotbollen också). Boken är del 1 in en serie på 2 och som tur är har jag nr 2 också. För de är köpta på Loppis i Falun.

Den jag läser nu heter Fristad och nr 2 Domen. 

Rostock, 1992: Ett brutalt mord på en invandrare skiljer två vänner åt och Tysklands viktigaste högerextrema nätverk, Patrioterna, splittras. När vännerna möts några år senare inser de att den rådande dotcom-febern gör det möjligt för duktiga entreprenörer att uppfylla även de mörkaste av drömmar...

Stockholm, 1999: Aktiemäklaren Anders Mattson tvångsrekryteras av svenska SÄPO till en politiskt känslig underrättelseoperation. Snart finner han sig öga mot öga med en av Europas mest karismatiska miljardärer och ett ytterst dödligt dubbelspel inleds.

Fristad är en terroristthriller i internationell finansmiljö av författaren till försäljningssuccén Tyst Partner (över 20,000 exemplar sålda).

”Det vilar inga ledsamheter över Henrik P Molins thrillers...historien rutschar hämningslöst runt från norrländska pörten till brittiska högdjursparties, från Monaco till Filippinerna, i en text som inte liknar mycket annat i modern svensk kriminallitteratur.”

Måste vänta *mutter*

Cyklade till Magic Print meeeeen de har inte säsongens skriftstil än! Blääää. Så jag cyklade vidare och lämnade plasma och cyklade sen till Fanshopen och beställde min flock där. Kan ta upp till 10 arbetsdagar. Jag hoppas den kommer innan nästa helg i alla fall (nästan hemmamatch). Med lite tur kan det gå, dit är det 8 arbetsdagar.

Jag får i alla fall motion med allt detta cyklande hit och dit. Alltid nått!

Ikväll blir det Champions Leauge fotboll på TV:n. Borussia Dortmund - Amsterdam Ajax. 

Skulle haft aktendag och börjat först 9 och jobbat till 15.30 imorgon men nu är en sjuk så jag jobbar 6.30 - 13.30 istället.

måndag 17 september 2012

Duktig

Ja, för jag hatar att shoppa. Speciellt kläder! Det är liksom inte rätt tid att leta vita byxor har jag konstaterat....men jag har shoppat lite roligt också. I Werders Fanshop :)

Var på Primark, men näää inte en enda vit byxa i sikte. Köpte mig två mikrotygshanddukar i alla fall. Det är sådana handdukar som inte tar någon plats alls men suger upp massor. De är ju vanligen skitdyra men där fanns de för 4 Euro styck. Sen in på stan och in på C&A. Där fanns några vita på slutrea men inga som var lämpliga att jobba i. Kan ju liksom inte vara vilket tyg som helst, eller se ut som helst.

Fyndade i alla fall en födelsedagspresent åt Benni som fyller år på söndag. Vi har ju båda sagt vi retat oss på att vi inte höll igång och sprang hela vintern (som ju var rätt varm och snöfri här jämfört med året före) och nu hittade jag på rea funktionsunderställ. Perfekt! Nu har han ingen ursäkt. Hehehe. Jag har ju redan sådana och  när man bestämt tid med någon att springa så blir det ju av också. Och nu får han vinterspringkläder (i alla fall underställ att ha under). Han får en koncertbiljett också, ifall han trots allt inte vill springa. Man får ju inte vara allt för taskig mot sin jogginpartner.

Var hemma först runt 17 tiden men eftersom jag hade bestämt mig för att hur som helst springa idag så bytte jag bara om och iväg. Men först ville jag in i Fanshopen och se om de svarta matchtröjorna hade kommit. Och det hade de! Så nu är jag en mycket stolt ägare till en. Och stoltare blir jag. Ska lämna in den för beflockning hos Magic Print imorgon. De tar nämligen 1-2 dagar på sig om man beställer en individuell flock (och det måste jag eftersom bara proffsen finns i lager) och Fanshopen tar 1-2 VECKOR på sig. Jag vill ju ha den på mig på söndag. Och eftersom jag måste in till stan igen, ska jag leta på en affär som ligger strax utanför som säljer arbetskläder och se vad de har för vita byxor att erbjuda. Annars beställer jag från Sverige ändå. Letade på nätet igår för levererans från Tyskland men jag vill ju ha med benfickor och de har bara så vanliga fickor som på jeans. Värdelöst när man jobbar och ska ha med sig soppåsar, skyddshandskar, handdesinfektion, sax, pennor, papper, telefon osv i fickorna. Får liksom inte plats...

Så till min jogging. Sprang nästan hela rundan runt Stadion, gick 1 gång kanske 10-20 m.

Sträcka: 2,8 km
Tid: 23,35

Tempo: 8,20 min/km

Km 1: 8.20
Km 2: 8,44

Å så jämför vi:

Datum:  Sträcka:  Tid:     Tempo:   km1:   km2:   km3:
10.9      2,6         28,44   11,02    10,22  10,11   --
13.9      3,6         28,54     8,0        7,45    8,18  9,58
17.9      2,8         23,35     8,20      8,20    8,44   --

söndag 16 september 2012

0-0

Vad ska man säga. Lübeck visste de inte skulle ha sån stor chans att själva göra mål. Alltså parkerade de nästan hela matchen sina 10 utespelare i Werders straffrum. Och Werders spelare visade prov på att pricksäkert träffa, stolparna, ribban, målvakten eller en annan spelare. Och när Florian Nagel inte var där, så sköts det inga distansskott heller utan helst ska man ju promenera ända in i mål innan man försöker sig på ett skott.

Men vädret var fint och glassen efteråt på Eislabor var god. En rätt miserabel fotbollshelg även om åtmindstonde U21 och U19 vann sina matcher.

Imorgon ska jag göra ett nytt försök att ta mig till Primark och leta vita byxor som det går att jobba i. Därför tar jag bilen imorgon bitti och kör direkt efter jobbet eftersom jag också vill hinna springa en vända (blir runt Stadion imorgon) innan det blir mörkt.

Hannover

Igår var vi hela dagen i Hannover. Mötte upp Tim, Philipp och Mirko på tågstationen och så for vi tillsammans till Hannover. Där delade vi först på oss, jag och Benni gick till Mareike och de andra direkt till Stadion.

Vi lämnade lite saker hos Mareike vi haft med oss från Bremen och sen åt vi en underbar god bagel på Bagel Brothers innan vi tog S-Bahn till Stadion. Väl där träffade vi Jermaine (Werders Fanbetreuung) och stod och pratade med honom ett tag. Även alla Essener (fans från Essen som vi känner från forumet och div matcher) var där. Inne på arenan träffade vi också på en massa bekanta, Hanna, Malte, Andi osv.

Matchen då: Intensiv, spännande och ett orättvist slut. Den slutade 3-2 men 2-2 hade varit rättvist. För Werder fick 2 mål bortdömda. Det första var okej, var en klar offside. Men det andra. Enligt domaren hade han klart sett hur Sokratis hängde på "sin" motspelare när han nickade in målet. På repriserna ser man att det var en helt vanlig duell vid nickförsök. Båda hoppar upp, de har kroppskontakt med sina axlar men han lägger inte sin arm på sin motståndade eller nått.

I andra halvlek kvitterar så Werder genom Kevin de Bryne och först i 94:e minuten gör Hannover 3-2, iof på ett drömmål men målskytten firar på staketet med Hannoverfansen i 5 min (får för det dessutom gult-rött kort, först gult för att han tog av sig matchtröjan sen gult-rött för att han hängt på staketet och försenat vidare spel). Då borde domaren ju logiskt sett, lägga till de där 5 min som försvann. Men nä, han låter Werder spela av bollen och blåser sen av matchen!

Trots allt var det bra spel av Werder och det är ju roligt. Även om det var en bitter förlust.

När vi kom till Bremen sa vi hejdå till Mirko och sen for vi till Crossini där vi åt lite mat innan vi gick över till mig för att senare kolla på Sportstudio (vi ville ju se hur det var med de där två bortdömda målen egentligen).

Idag blir det U23-fotboll, de spelare hemma klockan 15.00. Både igår och idag är det underbart höstväder, runt 15 grader varmt och sol. Blir nog en trevlig eftermiddag och jag hoppas på en vinst idag. Eftersom Niclas inte gjorde något inhopp igår med proffsen, får han spela idag och eftersom vår toppmålskytt Max är skadad så hoppas jag att Niclas verkligen spelar. Han behöver ju lite matchvana i kroppen. Isåfall har vi ett riktigt bra lag även om Florian Nagel och Max Wegner saknas. Då skulle nämligen våra Jungprofis Richard Strebringer (målvakt), Felix Kroos (innerback), Florian Hartherz (ytterback), Tom Trybull (defensivt mittfält), Florian Trinks (offensivt mittfält), Johannes Wurtz och Niclas Füllkrug (forwards) alla spela. Mumma!

fredag 14 september 2012

Fredag!

Jag är leeedig i helgen! Jihoooaaaa.
Max Wegner

Jobbat och sen för vi iväg till träningen. Först till U23 för att kolla in vilka som var där (och vilka som inte var där). Blir någon förvånad om jag säger att Flo Nagel inte kan spela på söndag? Jag har ju tidigare sagt, de stackare som blir mina favoriter har det inte lätt vad det gäller att vara skadefri. Nu har han som tur är bara en lårkaka. Fast en envis en, som är inte på sin tredje vecka.

Sen vidare till proffsens avslutningsträning och försöka lista ut hur startelvan kan se ut. Sen tillbaka till U23 (som ju hade vanlig träning, dvs de är längre än avslutsträningarna) och se slutet på den. Max Wegner (som också är skadad) gick förbi så Benni frågade honom hur det ser ut med hans knä. Han opereras på tisdag berättade han och sen hoppas han på att vara tillbaka om 2-3 veckor. Vi hoppas det inte blir längre, han är vår skyttekung (7 mål på 4 matcher).

Nu har jag varit och handlat, lite saker att ha med på tåget imorgon, ska lägga fram kläder, eftersom vi vill först till Mareike och träffa henne och sen gå och äta innan vi beger oss till AWD-Arena kommer vi åka i "privata" kläder så att säga och först senare klä om till matchtröja och sjal. Annars är risken man direkt från tåget blir inledd i en buss och ivägkörd till Arenan.

torsdag 13 september 2012

Jogging pass 2 med Endomondo


Idag sprang vi i Bürgerpark. Jag ville inte springa på asfalt idag. Tiderna ser ut så här:

Sträcka: 3,6 km
Tid: 28,54
km 1: 7,45
km 2: 8,18
km 3: 9,58
Tempo/km: 8 min/km

Att jämföra med 10 sept:

Sträcka: 2,6 km
Tid: 28,44
km 1: 10,22
km 2: 10,11
Tempo/km: 11,02

Vi var alltså rätt så mycket snabbare idag fast i sprang 1 km längre. Då kan jag trots allt inte vara missnöjd med att jag även idag måste gå tre kortare sträckor.

Och så himla roligare det är att springa när man får så mycket info och kan jämföra!

onsdag 12 september 2012

Glassen

Förresten måste ju berätta vad jag åt för glass.


  • choklad/popcorn
  • ros
  • kanel/plommon
Goooooott! 

Äntligen glass (men det höll på att regna bort idag med)

Jag "tjatade" och ville ha glass redan igår. Men Benni tyckte nääää, det regnar. Och blöta var vi med för den delen, så det var då vi bestämde oss för pizza till fotbollen på kvällen istället och for till Rewe istället för Eislabor.

Så idag var det ju såklart fint väder men jag jobbade. Men av någon underlig anledning (förmodligen för att alla spelare som spelat med sina landslag skulle hinna hem hit) tränade Werder idag med 15.30. Annars är onsdagar alltid vid 10-tiden. Så Benni sms:ade mig på jobbet och skrev att idag vore ju en bra dag för träning och glass.

Jag ville först bara iväg och lämna plasma för de har en drive om man lämnar 4 ggr i september får man en bonus. Och denna vecka kan jag ingen annan dag. Imorgon ska vi springa igen och jag måste iväg och köpa vita byxor till att ha på jobbet. Mina arbetsbyxor från Sverige har hållt i två år men nu ramlar de snart sönder i beståndsdelar och de är så skitdyra, nästan 1000 kr med porto från Sverige så jag måste kolla om jag kan hitta "vanliga" här och se sy på extra fickor själv.

Och på fredag ska vi kolla på dubbla träningar och på lördag åker vi till Hannover och ser på fotboll. Alltså snabbt iväg och precis när jag är klar och kommer ut börjar det regna....suck....som tur är var det en kort och liten skur så bara lite fuktig kom jag till Stadion. Vi kollade en kort stund men ville till Eislabor innan det satte igång med att regna igen (man vet ju aldrig) så vi tog oss dit.

Richi, Juno, Arno och Basti. Våra Österrikare.
Har nu precis kommit hem och ska ta in tvätten, äta nått, färga håret och sen lägga mig tidigt. Blev ju sent igår pga landskampen Österrike - Tyskland 1-2 (som Tyskland vann med en jäkla tur), Werders tre österrikare spelade bra och två av dom var inblandad i Österrikes mål. Juno blev framspelad av Arno. :) Men det sena sänggåendet märktes imorse.....men jag var duktig och cyklade ändå! Men imorgon blir det bilen, måste inhandla byxorna innan vi ska springa annars hinner jag inte. Tänkte åka bort till Primark och kolla. Vet inte hur utbudet är på vita byxor nu men där är det ju billigt i alla fall.

tisdag 11 september 2012

Blöt eftermiddag

I en paus i mitt städande fick jag se att det i eftermiddag var perspektivträning. Man låter de bästa från U17, U19 och U23 träna för Thomas Schaaf. Så vi cyklade dit. Har varit uppehåll hela tiden men när vi kom i tunneln ner mot Stadion började det regna. Och sen regnade det hela träningen. Men inte så mycket, man kunde hålla ut.

Vi är ju båda intresserade av våra utvecklingslag och följer gärna vilka som är bra och som har en chans på proffskontrakt. Jag gillar att veta lite innan de plötsligt dyker upp bland proffsen. Som tex med Niclas Füllkrug. Var flera som inte visste nått och vi hade då följt honom från U19, till de första inhoppen i U23, vidare till en startplats där och sen till proffsen.

Nu ska jag städa klart så allt är färdigt till fotbollen!

Jag, klanten.....

Har jag glömt berätta.....

igår när jag skulle ta ut cykeln ur garaget och skulle stänga porten råkade jag visst stå lite under den fortfarande......har nu ett fint stoooort blåmärke på vänster överarm. Som jag dessutom lyckades slå till med paraplyet när jag stod och viftade med det under U23:s träning.

Förra veckan lyckades jag dessutom snubbla över min cykel. Även det när jag skulle ta ut den ur garaget. Jag skjuter den vanligen bakåt samtidigt som jag stänger porten (kanske ingen bra idé nu när jag tänker efter)  men denna gång for cykeln lite snett bakåt, bakom mig, så när jag tar ett steg bakåt för att inte hamna under porten snubblar jag på cykeln och först for den i backen och sen jag ovanpå.

Ibland är jag rätt klantig!

Förmiddagen avklarad

Vi har varit och kollat på träning, både proffsen och U23 var där! Wow. Fast de senare hittade vi först när proffsen tränat klart på konstgräsplanen. Vädret var okay, regnade rejält före men precis under våra 2 timmar där var det uppehåll med undantag för en kort skur.

Sen cyklade vi till det stora Netto (som jag upptäckte först idag när Benni visade mig, det ligger inte långt ifrån oss men rätt gömt) och handlade saker till vår egengjorda pizza vi ska äta ikväll till fotbollen. Är ju VM-kval igen Österrike - Tyskland. En betydligt roligare match garanterat än Tyskland-Färöarna.

Nu ska jag städa (tvätten slängde jag in i maskinen innan vi åkte till Stadion) och sen lämna plasma om jag hinner. Annars för jag det imorgon.

måndag 10 september 2012

Träning x 2

Igår jobbade jag och sen for vi ju direkt till Maria och firade henne, kom hem sent så det blev att gå direkt i säng eftersom jag jobbade idag med.

Efter jobbet så var jag hem och bytte om och sen iväg till Werders träning. Mötte upp Benni där och först kollade vi på deras träning innan vi tränade oss själva. Det blir liksom så dubbel motivation som Benni sa. Nu när jag också har en Smartfååååån så finns det ju roliga appar. Idag sprang vi 2,6 km på 25 min. Första km på 10.22 och andra km på 10.11 enligt appen. Kilometertiden var 8,27 (tror jag). Intressant.

Jag cyklade hem och Benni sprang och då sprang han nästan 3 minuter fortare per kilometer. Han avverkade 1,6 km på 10.20. Men jag kan inte springa så fort ännu.

Imorgon är jag ledig och om det inte regnar och åskar allt för mycket (ska bli riktigt oväder har de sagt) så ska vi se träningen klockan 10.00. För då ska nämligen båda lagen träna enligt schemat. Men som vanligt vet man aldrig med vårt andra lag. De var i alla fall där idag för behandlingar enligt plan. Såg en del, Malte, Florian, Schoppe osv.

Nu ska jag duscha. Det är nu man önskar man hade badkar. Efter träningen att få lägga sig i riktigt hett vatten så man inte får sån hemsk träningsvärk.....

lördag 8 september 2012

Det bidde...

...en enkel seger för Tyskland igår, 3-0
...ingen fotografering idag. Det är inte färgglatt nog ännu helt enkelt
...i alla fall U21-fotboll även om halva U23 spelade.

Det är ju så nu. När 6 Jungprofis (typ unga proffs, de är så mellan 18-20 år) inte behövs hos proffsen eftersom -ta i trä- vi bara har 1 skadad just nu så spelar de ju U23 för att få spelpraxis. Det innebär att amatörerna i U23 inte får spela (eller en del får men bara de riktigt bra) och för att de andra ska få spelpraxis får de spela U21. Sen att de stackars U21 spelarna då inte får spelpraxis, tja synd för dom. U23 tillhör nämligen  utvecklingsdelen av Werder (tillsammans med U17 och U19, alltså där det helst ska hittas någon egen talent som ska bli Bundesligaspelare en dag) medan U21 är den mer "sociala" delen. Finns även ett Werder IV och V också. Fast de spelar inte i någon serie utan bara typ vänskapsmatcher.

Imorgon ska vi hem till en kollega direkt efter jobbet och fira att hon fyller (eller har fyllt, jag minns inte vilket datum) 50 år. Sen får vi se hur länge det blir, om det blir en jogging med Benni eller om det blir först på måndag.

fredag 7 september 2012

Höstligt

Ska ta och gå en sväng med kameran imorgon efter fotbollen tror jag. Det börjar komma lite gula löv nu och det går mot höst. Fast långsamt. Vi har fortfarande mellan 15-17 grader på mornarna och på dagarna mellan 20-25 grader. Ska vara så hela nästa vecka också enligt prognosen. Häääärligt. Men jag gillar hösten också, den kalla, friska (höga) luften. Och alla fina färger på löven.

Ikväll blir det VM-kval, Tyskland spelar hemma mot Färöarna. Allt annat än en seger är ju totalfiasko.

Imorgon blir det U21 fotboll. Werder möter hemma Wulsdorf. De har schemalagt speldagarna från oktober - mitten av december nu (av någon anledning sparade de den sista innan julpausen....smart eller???). I alla fall ligger proffsen matcher riktigt bra. Man kan väldigt ofta på en helg fixa både U21, U23 och proffsen. Me like! :)

torsdag 6 september 2012

Vad nu då?

Klockan 16.10 hade jag redan jobbat, joggat med Benni och kollat på U23 träning. Jag trodde klockan var mycket mer. Så nu har jag ju en massa tid över. Fast klart jag måste duscha och äta. Jag har lust att se en film tror jag. Få se vad jag hittar på.

Imorgon blir det nog gymmet efter jobbet. Proffsen tränar 9.00 och U23 vet man ju aldrig. De skulle haft avslutsträning klockan 14 men nu blev ju deras match på lördag flyttad (pga att en del spelare är iväg på U20 landslagsuppdrag). Så hur de gör vet man ju inte. Idag var det också en rätt "lätt" träning. Mest lite tvåmål och så fick en av målvakterna lite mer intensiv träning. Flo Nagel som är lätt skadad var på cykeltur och de båda Wegners kom gående från Stadion, skulle gissa de varit och fått behandling eller nått de med.

Så imorgon prioriterar jag nog min träning istället. Imorgon är åter båda våra rumänskor tillbaka, deras arbetsvisa är okejat så det blir mer normala dagar. Jobbade idag också med chefen och hon kan ju bara vara med till så runt 10-tiden sen måste hon jobba vidare på kontoret med möten och sånt. Då har man rätt mycket att göra när man blir själv. Fast det gick trots det bra att jogga idag. Var trött först men sen kom man igång. Vi var ute i 30 min och det blev sammanlagt 3 kortare inslag där jag gick ca 1 minut eller så.

Nästa joggpass blir på söndag eller måndag. Beror på hur länge vi firar vår kollega på söndag (fyller 50 år). Jag vet inte om vi bara ska dit på typ kaffe och kaka eller om det är meningen det ska pågå mot kvällen också. Antar att det inte är så då vi nästan alla jobbar på måndag ju.

onsdag 5 september 2012

Del 2

Klockan 15 var vi tillbaka. Men inga U23. Fast ett par av proffsen (reserverna) tränade så vi kollade på dem. Så helt onödigt var det ju inte. André var inte heller där så vi kunde inte fråga honom heller.

Vi har därför bestämmt att vi imorgon träffas där (då jag kommer direkt från jobbet) och så springer vi en vända och är tillbaka och klara runt 15. Då kollar vi helt enkelt om U23 tränar. För enligt plan ska de träna både 10 och 15. Ev om Benni har lust cyklar han dit till 10 träningen också och frågar de isåfall om de även tränar 15.00. Vi lär väl se om vi hittar några. Proffsen tränar 10.00 men det gjorde de ju idag med och ändå var en del där även 15.00. Det är ingen ordning alls när det är ländersspelsvecka.

Del 1 är avklarad

Träningen klockan 10 är avklarad. Benni kom också dit så vi kollade på den alla tre. U23 tränade däremot inte så Benni och jag ska dit igen vid 15-tiden och kolla om de möjligen är där då. Var ju så förra veckan. Om inte ska vi fråga André i Vereinsheim om han vet om de tränar enligt plan i morgon (10 och 15). Vill ju kolla om Basti fortfarande är där eller inte.

Proffsen hade i alla fall en rolig träning och efter den var vi förbi Eislabor och åt glass. Nu måste jag städa lite, laga mat och duscha innan kvart i tre, har alltså inte allt för lång tid på mig....dags att sätta fart!

tisdag 4 september 2012

Rapport

Duschkaklet är superfint! Så jag ska skrubba resten av duschen ikväll när jag duschar. :) Jag gillar min putzstein. Vet inte varför det heter sten, är ingen sten, det är någon form av "pasta". Men jäklar så bra!

Jobbet var jobbigt idag. Phuuu. Skönt nog är jag ledig imorgon och kan vila upp mig. Ska iväg och se träningen klockan 10.00, möter upp Jana där som också har en ledig dag från jobbet. Hoppas både proffsen (säkert) och U23 (vet man aldrig) tränar. Enligt plan ska dom det i alla fall.

Efter jobbet var jag bara hem och bytte och och slängde in en maskin med tvätt och sen iväg och lämna plasma. Har precis kommit hem har hängt tvätten och ska nu fixa mig mat. Ville ha plasman avklarat idag då jag efter träningstitten imorgon bitti har hela dagen planerad. Mest städning men jag vill ju få det gjort nu när jag har bra grejor!

Vi har så fina dagar just nu. Kallt och höstligt på mornarna men soligt och varmt på eftermiddagarna.


måndag 3 september 2012

Nu ska're bli rent!

Har ju ett kök utan fönster eller fläkt. Mycket vanligt här i Tyskland, kök är inte kök som i Sverige utan ett litet utrymme där man lagar maten. Normalt är nämligen att man äter frukost och kvällsbröd, alltså inte lagad mat. Lunchen äter man ute. Har kostar en dagens mellan 25-50 kr normalt. Lyxar man till det 75 kr. Alltså används köken i Tyskland eventuellt till en lunch på helgerna. Jag använder liksom mitt kök något mer.

Vilket innebär att man får en rätt besvärlig fettyta på typ allt. Väggar, golv, luckor osv. Kakelplattorna och köksluckorna har jag lyckats hitta ett medel till, de är ju lite "glatta". Men golvet har jag letat och letat. Vanlig såpa eller annat man kan enkelt spraya på och sen torka av har inte hjälpt. Nu har jag hittat ett medel man gnuggar in med en svamp och sen låter verkra 1 minut och torkar bort med andra sidan av svampen. Fördelen: Det funkar verkligen. Mina golv är inte längre överdragna med en lätt svart ytbeläggning (på den lilla bit jag provat på nu i kväll).
Nackdelen: Det kommer ta tiiiiiid. Jag lär inte ha sysselsättningsproblem denna vecka precis....

Senare: När jag ändå stod i duschen gick jag lös på en vägg där och en av skjutdörrarna. Jag vill se hur det ser ut när det torkat. Vet inte hur många medel som sett bra ut så länge det är blött. Och så fort det torkat ser man vattenränderna i kalkavlagringarna igen....fast jag måste säga det ser jäkligt bra ut!

Funkar det ska jag fasen svänga förbi imorgon och köpa mig en till. Måste nämligen ta bilen imorgon också. Ska hämta upp min chef tidigt på morgonen. Vi har två sjuksköterskor från Rumänien som varit hemma på semester och nu inte kommer in i landet för deras arbetsvisa är inte klart. Snacka om att jag har det bra som bara behövde gå dit en gång och säga, hej jag är här nu!. I alla fall så innebär det vi har plötsligt två heltidstjänster tomma. Nu fick vi i eftermiddags reda på att den ena kan jobba från onsdag i alla fall och på torsdag ska vi få besked när den andra är okej:ad. Men det gör att chefen måste jobba i "vården" så att säga och då hon har möten som inte går att boka om från klockan 8, måste vi sätta igång i tid om vi ska hinna.

Förresten vet jag nog också nu varför jag till och från blöder näsblod så mycket. Jag har lite ont i en armbåge och det är liksom inte läge att vara sjukskriven för nått sånt litet (och inte vill jag det heller). Det har ju inte heller hjälpt att jag de senaste (före helgen då) 16 dagarna jobbat 15. Men ont gör det ju trots allt. Då jag inte kan svälja tabletter har jag använt mig av Treo. Idag berättade en av syrrorna på jobbet för mig att då vi diskuterade värktabletter att Treo innehåller ju acetylsylsalisyra (eller nått liknande) och det tunnar ut blodet. Jag har provat med Voltaren ett par dagar och då inte haft näsblod (var tom innan jag visste om varför men jag tänkte Voltaren skulle hjälpa bättre) men det innehåller diklofenak (ungefär så) och det tål visst min mage dåligt (fast jag bara tar en tablett på morgonen innan jobbet så jag klarar de två timmar med tvättning som är ansträngande. Resten av dagen går fint). Har visserligen inte ont i armen då men får magont istället....
Så från och med nu ska jag testa Ipren (ibuprofen). Ska vara skonsammare och så sa hon jag ska först ta den sen äta frukost då går substansen fortare från magen ut i blodet och så hjälper jag magen lite extra. Men klart det är ju logiskt, Treo = bloduttunnande = näsblod.

Jag kan iof fortfarande inte svälja tabletterna men tugga går det med. Smakar för jäkligt illa men det går.

Låta maten sjunka lite

sen ska jag bege mig ut en vända runt Stadion och förena nytta (springa) med nöje (titta när fotbollsspelarna springer). Har redan varit där en gång och förhört mig om de svarta matchtröjorna. Kommer någon gång i september både som original och även som replika (lite billigare). Så jag får vänta och om 2 veckor maila mina kontakter och höra hur det ser ut där. Annars blir det en replika. Man får visserligen hänga på låset, hon sa de skulle inte få in så många men i alla storlekar. Som tur är, är jag ju där ett par gånger i veckan och kan lätt gå in och kolla. För jag har bestämt (i alla fall till 90%) att det blir en svart. Jag gillar verkligen inte de gröna. Den skulle förmodligen bara hänga oanvänd. Hellre då lite mer pengar och en svart som jag skulle använda ofta.

Höll på att försova mig i morse också. Var pigg när klockan ringde 05.00 men tänkte, lite tidigt 10 min kan jag ligga kvar. De 10 min råkade bli 30 min och så var klockan 5.30 och det är den tid jag måste sitta på cykeln om jag ska komma i tid. Så det fick bli bilen imorse. Passade därför på att på hemvägen köpa Pepsi Max i storpack så var det inte helt bortslösat i alla fall.


söndag 2 september 2012

Härlig söndag, bara att njuuuuuta

Var på U19 match i förmiddags, pokalspel mot Nürnberg. Werder har flyt i alla åldersklasser just nu tror jag, vinst med 3-0, första halvlek var super, andra lite sisådär. Träffade Yuting där som gärna ville fota så det kommer en fotolink vad det lider. Har ju en hel del U23 foton att bearbeta också och ladda upp. Men det kommer. Fast kanske inte idag.

Eftersom vi har ett sånt härligt väder åkte jag inte hem utan cyklade längs med Osterdeich en bit bort och satte mig i solen och bara njöt ett par timmar (med musik i öronen). Man får passa på. Snart kommer hösten och regnen.

Jag funderar fortfarande på om jag nog inte ändå ska ta och inhandla den supersnygga svarta ändå....ska svänga förbi Fanshopen imorgon och kolla om de ens finns i lager. I onlineshopen är de slut. Det är liksom närsta problem, ingen vill ha de fula gröna så de svarta är slut i samma ögonblick de kommer in...

Sen fick jag en lust att rensa ut och göra om här hemma också. Jag har ju nämt det förr, det är så irriterande när solen kommer på kvällen och lyser in. Jag skulle vilja vända på soffan och TV:n på nått sätt. Inte för att jag vet om det blir bra men man kan ju prova. Nu jobbar jag ju mer normalt igen och har lite energi över till annat. Dessutom är det inte så mycket fotboll nästa vecka. Bundesliga har landskampspaus, U23 spelar borta.


lördag 1 september 2012

Det får väl bli en ful grön då....

Fula gröna
Snygga svarta
båda mina leverantörer i Sverige som har Werders tröjor till ett betydligare bättre pris än Fanshopen här i Bremen har bara hemmatröjan. Eventuellt men väldigt eventuellt kommer borta tröjan senare (fan att inga svenskar är kvar här nu....). Och jag kan inte riktigt motivera mig till att betala 3 gånger (900 kr) så mycket för den otroligt fina svarta tröjan när jag kan köpa den fula gröna för 300 kr.

Men istället för de två jag ville beställa Trinks och Nagel, blir det bara först Nagel. Har ju en Trinks från förra säsongen och så väntar jag ifall den svarta kommer och köper en till då. För helt utan en ny matchtröja vill man ju inte heller vara. Knäppt säkert men så är det!
Den får det bli!

Nr 1 i Norden är vi!

Jodå, Nordderby och vi slog enkelt Hamburg med 2-0. Och det fast Aaron Hunt först missade en straff. Sen i andra halvlek blev det en till. Först ville Arno lägga den, sen Elia. Fast då klev Sokratis in i handlingen och puttade fram Aaron och efter lite pepp från de andra så tog han mod till sig och provade igen och denna gång gick den i mål (tur nog, vill inte veta hur mycket skit han fått annars, av någon anledning är Aaron den man skyller på när det går dåligt).

2-0 målet gjordes av Nils Petersen vår inlånade Bayern München-spelare.

Har fått kortet av Yuting också förresten, så här kommer det efterlängtade kortet ;)