onsdag 31 oktober 2012

Träning

Eftersom jag ställde in den igår fick jag ta det dubbelt idag.

Först 15 uppvärmning, sen 45 min gym och så avslutade jag med 2 km på löpband. Eftersom det håller jämn fart ser tiderna ut så här:

Sträcka: 2 km
Tid: 18,57
Tempo/km 9,3
Km 1: 9,285
Km 2: 9,285

Tog "bara" 2 km för planen är att om benen orkar jogga lite innan U23:s träning imorgon som jag tänkte se. Tar med mig allt till jobbet och stannar på vägen. Om benen är för trötta blir det en power walk. 

Nu duschen sen DFB-pokal fotboll kväll nr 2!

tisdag 30 oktober 2012

Jag är trögstartad men när jag sätter igång!

Ja, då jäklar är jag svårstoppad. Skulle ju bara röja balkongen inför vintern. Slutade med en stor storstädning av hela lägenheten (som inte är klar än men nästan).

Så det blev varken gym eller jogging. Istället en paus och titt på Werderträning, precis när regnet drog förbi dessutom. Brrr var kallt. Men en rolig träning att titta på. De körde småturnering med 4 lag och på liten plan med 5-6 spelare i varje lag.

Sen har jag lagat mina jobbyxor och nu står två sockerkakor i ugnen. Själv ska jag köra ett ryck och få klart det sista småplocket innan duschen väntar och sen goffar jag ner mig i soffan för lite DFB-pokal fotboll.

Imorgon jobbar jag. Efter jobbet ska jag se till att gå till min husläkare (om hon har sin praktik öppen på onsdagseftermiddagar, det är en dag i veckan hon bara har förmiddagar, jag måste förbi och kolla för jag minns aldrig vad hon heter bara var det ligger). Min arm har nämligen inte blivit speciellt bättre under min semester (vilket jag hoppats på) så nu måste nån kolla på den.

Klokt beslut

Visade sig vara ett smart drag att skjuta upp balkongröjningen till idag. För idag har vi åter sol från en helt blå himmel. Najs! Blir att njuta till 100% av den sista semesterdagen.

Ikväll blir det DFB-pokal fotboll på TV:n. Aalen - Dortmund väljer jag att titta på.

Innan det ska jag träna också, får se om jag gör om schemat. Schemat säger gym men det vore ju synd att inte passa på att träna utomhus i detta väder och alltså ta och springa lite istället. Men det blir på eftermiddagen så jag kollar hur vädret är då helt enkelt.

måndag 29 oktober 2012

Vilket oinspirerande väder

Efter två dagar med sol och blå himmel, så är det idag grått och vått. Är glad jag har "vilodag". Har iof varit och lämnat plasma men jag tog bussen. Hade ingen lust att cykla i regnet.

Jag skjuter upp att röja på balkongen till imorgon och hoppas det är lite trevligare väder då. Iof är dagens väder perfekt för att sitta i soffan och läsa böcker och det har jag gjort också.

Nu ska jag sätta mig och peta ihop en matsedel. Har lite dålig fantasi på maträtter och äter mest samma jämt men tänkte faktiskt bläddra lite i kokböcker, söka lite på google och se om jag kan få ihop en intressant vecka utan att i princip äta det samma hela tiden.

Tidig morgon idag med

Eller tidig och tidig, uppe vid 9 i alla fall. Gäller ju att långsamt vrida tillbaka vanorna. Börjar jobba igen på onsdag. Jag trodde jag hade ledigt till torsdag...suck...men jag har semester igen redan i mitten av november :).

Har ätit frukost, ska nu klä på mig och åka och lämna plasma. Sen måste jag handla, slänga bort blommorna på balkongen och lite smått så. Idag är vila från träning så jag passar på att fixa lite annat.

Om jag inte hört nått från skolan eller Socialstyrelsen (måste vänta tills posten varit här) så ska jag maila de igen.

söndag 28 oktober 2012

Inte vår helg....

mitt kära U23 var så dåliga idag att jag skäms å deras vägnar. Förlust med 1-3 är visserligen större siffror än vad spelet visade men Werder var hur som helst inte i närheten av att vinna. Och när man trodde domaren inte kunde bli sämre än den vi hade i Hannover, ja då får vi årets stolpskott idag. Så fort Werderspelarna hade kroppskontakt med nån från Kiel blåste han för gult kort eller frispark. Men Kiel de fick minsann knuffa hur som helst på våra spelaren.

Johannes "Jojo" Wurtz
Dessutom ett orättvist gult-rött kort för Jojo som i sin frustration över det sköt iväg en boll som låg vid sidan av planen som snyggt (och hårt) träffade mig. Som tur var såg jag tydligt och tidigt vad han hade tänkt göra och jag såg också att jag stod mitt i bollbanan så jag hann vrida mig åt sidan så jag fick bollen på armen. Han har ett hårt skott kan jag i alla fall bekräfta. :). Naja, halvt så vilt, han ursäktade sig direkt och sen när han kom ut från omklädningsrummet kom han extra fram till mig och ursäktade sig igen. Jag tyckte inte det var så farligt, jag slänger också saker omkring mig när jag är arg och frustrerad men en del som stod bredvid mig gick igång direkt. Och de var inte ens träffade... Till slut sa tränaren åt dom att han bad ju direkt om ursäkt och det är en ung oerfaren spelare och även tränaren bad om ursäkt å Jojos och Werders vägnar och jag håller med tränaren även om de naturligvis egentligen inte ska reagera så. Men som sagt jag förstår honom faktiskt.

Uppe med tuppen!

Inte riktigt men jag vaknade före väckarklockan - vilket förvånade mig, tills jag kom på det ju är vintertid. Men min kropp är fortfarande i sommartid. Klart att jag då var superpigg vid halv nio. Min kropp har ju då halv tio.

Har ätit frukost och ska nu bege mig till gymmet. Det är superväder här! Sol, klarblå himmel men kallt. Fast det blir nog ett bra väder att se på fotboll i lite senare. Man får klä på sig ordentligt bara. Men det blåser inte och är inte fuktigt.

För övrigt så känns det som om vintern är här nu, Eurosport visar storslalom så nu har det satt igång. Det är perfekt, från nu finns det alltid något att se på helgmornarna. :)

lördag 27 oktober 2012

Oavgjort

Alltså visst hade Werder kunnat vinna. Men oavgjort borta är trots allt ett fall framåt. Sen får alla pessimister säga vad de vill. 1-1 blev det och målet gjordes av Nils Petersen.

Benni dök upp också. 15 min innan matchen drog igång. Hahaha såg han förskräcklig ut! :)

Imorgon blir det U23 fotboll :D. Hoppas på lika fint väder som idag. För vi här har fint väder. I södra och östra delen av Tyskland snöar det. Och det är kaos direkt. Tågen står helt still för träd har fallit över ledningarna, jag har bekanta som inte tog sig till Fürth och fotbollen utan fick vända och stanna hemma. I pausen visar de ju höjdpunkter från andra matcher och matchen Freiburg - Dortmund var inte fotboll. Det var halka omkring och försöka få en boll ett par meter framåt utan att den fastnade i snön. Där var hela planen vit. Det snöade i Fürth (ligger precis bredvid Nürnberg) men där låg det inte kvar på planen i alla fall. Fast det såg skitkallt ut för publiken så jag är glad jag inte var där. Har ett par bekanta från Bremen som är där. De åkte med en hyrd buss vid midnatt och kommer att komma tillbaka hit igen någon gång i natt. Ingen vet väl hur lång tid det kan ta. Autobahn lär väl också vara igenproppad men har de tur är det mer söderut.

Joggat i härligt väder

Vaknade och det var sol och 5 grader varmt. Hade dock ett meddelande från Benni (som han skickat halv fyra i morse) att hans inneboende Ben visst hade haft lite party med sina kompisar och Benni hade också "råkat" dricka lite (för mycket) öl så han kunde nog inte springa klockan 12. Men han skulle höra av sig när han vaknade för man vet ju aldrig.

Jag väntade till 13.00 sen stack jag iväg själv. Måste ju vara tillbaka, duschat och färdigäten lagom till fotbollen. Och han har inte hört av sig än, så långsamt börjar jag undra om han ens vaknar i tid till fotbollen. Haha. Men det har hans problem inte mitt. Jag är både motionerad, utfodrad, har städat och väntar nu bara på att det ska sätta igång.

Gick bra att springa idag, jag tänkte jag kör så långt jag orkar. Och jag orkade hela vägen runt, vilket är 4 km ganska precis. Det är lite längre men jag börjar och slutar alltid med att gå ett par minuter som uppvärmning/nedtrappning.

Försökte idag att starta lugnare och öka lite på slutet och när jag ser på tiderna funkade det ju riktigt bra! Även om första km kanske var lite väl långsam. Men den km innefattar också att stå och vänta vid ett rödljus och ibland får man vänta lite längre och ibland lite kortare tid.

Tiderna från idag:

Sträcka: 4 km
Tid: 39,30 min
Tempo: 9,50 min/km
Km 1: 13,17
Km 2: 9,34
Km 3: 9,09
Km 4: 8,32

fredag 26 oktober 2012

Kallt!

Inte temperatur mässigt, men det är rått. Bläääää. Har bara stått ute och tittat på träning en dryg timme och är genomfrusen. Hoppas det blir varmare på söndag. Annars blir det att klä sig varmt.

Har varit och bytt däcken en sväng förbi IKEA och handlat nått att äta till fotbollen imorgon. Sen var vi som sagt förbi Werders träning.

Idag står vila på programmet, imorgon förmiddag blir det jogging med Benni innan vi kollar på fotbollen på TV. På söndag blir det gymmet igen före U23-fotbollen.

Tänker köra så nu ett bra tag, 2 dagar träning, 1 dag vila.

torsdag 25 oktober 2012

Joggingtider och vinter?

Joggingtider:

 11 oktober    4 km   36,11 min   9,02 min/km  Km 1: 8,47  Km 2: 9,49  Km 3: 9,02  Km 4: 9,52
25 oktober     3 km   25,42 min  8,31 min/km   Km 1: 8,29  Km 2: 9,51  Km 3: 9,23
 
Imorgon sätter jag på vinterdäcken. Det är iof ingen risk för snö här enligt rapporterna men det snöar ju tydligen ordentligt i nästan hela Sverige, Hannover spelar just nu Europa Leauge i Helsingborg och TV-bilderna visar snö! Rejält snöfall dessutom! Och så långt är det ju inte från Skåne till Tyskland.

Fast skulle det komma nått försvinner det säkert men vi ska bort mot IKEA imorgon så då byter jag. Måste ju snart göra det hur som helst. Sen passar vi in det så vi kan se Werders avslutsträning innan vi åker hem.

Hannover II - Werder II

Först, vilken katastrofal domare. Det är inte ofta jag gnäller på domaren men denna. Jiiiisses. Han var iof lika dålig för båda lagen men det förstör liksom spelet.

Redan efter 2 min stod det 1-0 då domaren dömde en straff som bara han såg. Hannoverspelarna såg lika förvånade ut de med. Sen tog Werder långsamt över matchen och det blev 1-1 och 1-2 med mål från fotbollsguden Niclas Füllkrug (som kommer från Ricklingen i Hannover där matchen spelades men redan som 16 åring flyttade han in i Werders internat).

Sen hade Flo Hartherz glömt huvudet hemma och gjorde ett katastrofalt bakåtpass som lurade målvakten Richard Strebringer helt och så kom Hannover helt fri med öppet mål och 2-2. Werder hade stolpskott, ribbskott, skott tätt utanför och som slut ett skott i krysset som tyvärr tog i krysset från ribba/stolpe och inte i mål. I 88:e minuten gjorde sen Hannover 3-2. Och måste nån nu göra det där jäkla vinstmålet så var det ju i alla fall en liiiiiten tröst att det var Kevin som sköt det. Fast bara en liten. Jag hade sagt han kunde gärna få göra ett mål så länge Werder hela tiden gör/gjort ett mer. Nu blev det ju inte så. Surt. För Werder var bättre. Faktiskt!

Nästa U23 spel är redan på söndag, hemma på Platz11 mot serieledarna Kiel.


Halv bråttom

Om en timme måste jag vara klar. Och före det måste jag duscha och äta. Men maten är i princip klar, bara att värma i mikron.

Har precis kommit tillbaka från en joggingtur. 3 km blev det idag sen tog det tvärstopp. Det märks mer än man tror att man varit sjuk och då var jag inte ens mycket sjuk, låg ju bara i sängen 1,5 dag ungefär.

Men som sagt, tiderna från joggingen (är ju skyldig tider från 4 km turen före min förkylning också) kommer ikväll.

onsdag 24 oktober 2012

Gymmet igen

Idag var jag på gymmet igen efter en lång paus (pga min onda arm). Nu är den bättre så jag tänkte ta upp gymmandet igen. Fast jag börjar nu på 90% istället för som jag brukar med 150% och så får jag ont eller så rinner det ut i sanden....

Imorgon blir det joggning också för första gången sen min förkylning. Sen på eftermiddagen bär det av mot Hannover.

För att jag ska komma ihåg det själv också skriver jag här att jag så långsamt måste tänka på att byta till vinterdäck. Iof ingen panik här än, än så länge har det inte varit under 10 grader mer än någon dag och då vid 6 på morgonen har det legat på 6-7 grader. Men nästa gång jag i alla fall ska till IKEA eller så slänger jag in däcken också. Byter ju däck på en mack där. Finns säkert närmare men har inte orkat leta, jag är ju hur som helst av och till på IKEA för att köpa värmeljus.

Nu ska jag duscha och sen blir det väntan på CL-fotbollen. Jag hoppas så att Dortmund slår Real även om det lär bli supersvårt.

tisdag 23 oktober 2012

Och eftermiddagen

Jana kom efter jobbet, hade med sig mitt schema för november. Jag hade önskat om det gick för personalsituationen en vecka övertidsledigt och det hade jag fått! Häääärligt. Tycker det är super att ha lite lediga veckor på hösten.

Sen var jag till optikern och min syn har inte ändrat sig. Möjligen att jag framöver kan behöva läsglasögon (hjäääälp så gammal har jag blivit alltså!) men än är det inte nödvändigt. *pust*

Efter det besöket som gick fort gick jag och Jana en sväng på Freimarkt och nu är jag hemma och "laddar" inför CL. Men som sagt, ingen match som så där direkt hetsar upp mig idag.

Förmiddagen avklarad

Jag och Benni var iväg och kollade på träningen vid 10. Bra sätt att ta sig i vettig tid ur sängen....speciellt idag när det är grått, lite blött och allmänt hösttrist. Först kollade vi på U23, där alla jungprofis var med och sen lite på de vanliga proffsen.

Nu har jag precis ätit lunch, ska städa lite innan Jana kommer och sen måste jag in till stan igen och till optikern. Ikväll är det Champions Leauge, idag spelar Bayern borta mot Lille. Ingen match man måste se men bra att ha på i bakgrunden. Imorgon är det matchen med stort M, Borussia Dortmund - Real Madrid. Det blir nått att se det!

Senare ikväll ska jag också se till att färga håret igen. Hade egentligen velat göra det nu, men det är så kladdigt och krångligt med glasögon. Väntar tills jag fått sätta in linserna igen.

Ska även beställa lite böcker från AdLibris så jag kan få mitt paket från Sverige. Och till Ma&Pa här kommer en lista:

2 paket sockerkaka smak pepparkaka
1 förpackning pepparkakor
om det går för vikten 1-2 flaskor Julmust, helst Aportekarnes Light, eller Spendrups Light.
1 paket sockerkaka smak citron

måndag 22 oktober 2012

Optiker

Jag skippade ögonläkaren. Flera veckors väntetid. No way. Jag litar fullt på att om optikern hittar något fel säger de till och så får jag isåfall gå till ögonläkaren. Att man först ska gå dit egentligen, beror på att då betalar man 10 Euro (måste man här 1 gång i kvartalet betala sen är alla besök gratis om man måste gå till någon annan läkare under samma kvartal) och då blir optikerbesöket via remissen gratis. Nu går jag ju först till optikern och måste där betala för undersökningen och om jag sen måste till ögonläkaren blir det ju då dyrare. Jag tar risken...

Var alltså förbi en optiker och fick glasögonen lagade, ena plastpluppen som sitter vid näsan hade ramlat av. Undersökning kunde de inte göra då man inte ska ha använt linser på 24 timmar. Så jag ska dit imorgon igen. Lagningen av brillorna bjöd de på. Schysst! Var service sa de. Brukar ju min optiker i Falun också säga och göra men den här var jag ju hos för första gången.

Lämnade sen plasma, var lönsamt idag. Hade räknat med 38 Euro då det var min fjärde gång, men fick hela 53 Euro då det också var en av mina 20:e gånger. Bra timlön det där måste jag säga. Tar mig med inskrivning, väntan och så ganska precis 1 timme. Själva lämnadet ungefär 30-40 min.

Var sen förbi en vända på Freimarkt men nu är jag hemma och har tagit ut linserna. Är hur komiskt som helst att använda brillorna. Hur ovant som helst.

U23 meine liebe

Alltså hur bra proffsen än spelade i lördags, U23 är laget i mitt hjärta denna säsong. Och de spelade igår borta mot Neumünster. Först var det visst lite sisådär men efter halvtidspausen kom ett helt annat lag ut på plan enligt rapporter. Nu ledde de iof med 2-0 redan innan pausen men de spelade helt enkelt bättre i andra halvlek. Och till slut stod det 5-0.

Mål av: Alexander Hahn, Dennis Wegner x 2, Johannes Wurtz x 2.

På torsdag spelar de borta i Hannover och jaaaaa, jag ska dit! Att få se U23 och Kevin (som ju spelar i Hannovers U23) samtidigt kan man ju inte missa.

Stökat undan pappersarbete

Så nu har jag googlat som en tok och försökt ta reda på hur detta EU-intyg ska se ut. Har mailat både skolan och socialstyrelsen. Undersköterska är ju ingen legitimation men det är ju i alla fall en behörighet så kanske de kan hjälpa mig....

Nu ska jag bege mig ner på stan och se om jag kan hitta en ögonläkare. Måste ju till en optiker och kolla mina ögon men först måste man till en ögonläkare och få en remiss. Det är inte lite omständigt här neeeej då.

Få se om jag tar en sväng förbi Freimarkt också.

söndag 21 oktober 2012

Sovmorgon

Sov till 12....det var längesen. Men det blev sent inatt, hade lite tid att ta igen med Mareike.

Ser nu matchen Werder - Gladbach på TV:n. För det var superfotboll från Werder. Vi vann med 4-0. Och vilka mål! Världsklass. Så den matchen kan man lätt se igen.

Senare blir det Paderborn - St Pauli på TV:n. Idag slappar vi igenom dagen för sista gången sen tänker jag anse mig som frisk. Har inte käkat hostmedicin på 2 dagar och hostar inte mer för det. Blir ett par hostningar om dagen men inom den normala ramen.

Idag spelar Werder II igen, borta i Neumünster. Det spelet får jag följa på live-ticker, var lite för långt för att åka tycker jag. Över 2 timmar.

fredag 19 oktober 2012

Sommarvärme i slutet av oktober!

Hade satt på mig en tunn jacka men den var ju bara att plocka av sig. Sol och 20 grader varmt, fick bli i kortärmarna trots förkylning. Men hade i alla fall en tjock stickad (om än kortärmad) tröja på mig.

Sett på träningar idag. Först "småttingarnas" dvs U23. Efter en halvtimme där knatade vi vidare till proffsens avslutsträning. Och sen gick vi hem. :)

Fortfarande varmt, 18 grader fast solen gått ner. Idag öppnar Freimarkt och egentligen har jag lust gå dit, men första dagen brukar vara rätt fullproppad. Alltså bättre att vänta. Men idag är även öppningsfyrverkeriet. Men inte förrän 21.45. Så jag har ju tid på mig att fundera på om jag har lust att se det eller ej. Hur som helst så kan jag ju se delar av det hemifrån om så är.

Imorgon är det Bundesliga igen. Werder spelar hemma mot Borussia Mönchengladbach men den sena tiden, först 18.30.

torsdag 18 oktober 2012

Det rör på sig!

Ang min utbildning. Chefen hade ringt de ansvariga i Bremen och om jag kan fixa ett EU-intyg på min utbildning så är det fix! Problemet är tydligen att jag stökat igenom min utbildning fortare än vad man ska. Inte alltid bra att vara snabb och lättlärd....

Nu ska jag bara klura ut vem som ska (och vem som kan tänkas vilja...) skriva det där intyget. Ska börja med att maila skolan i alla fall.

Var ju på U23-fotboll igår. Det är så skönt att det finns ett Werder lag som glädjer en! Dessutom spelar just nu alla mina favoriter där också, bra plus liksom. Det blev vinst med 4-2 och det var riktigt bra spel. Var över huvudtaget en skön kväll, var inte ens kallt. :). Niclas Fotbollsgud gjorde 3 mål och så fick Jojo göra ett också. Han hade för övrigt chansen till ett dröm mål. En bicykletas som tyvärr tog i underkant av ribban.

Vi ska ju få upp till 23 grader här igen nu i helgen passar ju bra eftersom Freimarkt sätter igång. Fast jag tillbringar även dagen idag mest med att vila och ligga i sängen eller på soffan. På så sätt hoppas jag få bort det sista lilla spåret av min förkylning.

onsdag 17 oktober 2012

Onsdag

Jobbat, ätit, ska nu sova 1 timme. Sen U23-fotboll Platz11.

Hade mitt samtal med cheferna idag istället. Var snabbt klart. De är nöjda med mig, jag är nöjda med dom. De berättade att jobbet med att få min utbildning godkänd går vidare och de hoppas kunna berätta nått om hur det går när jag kommer tillbaka från min semester. Är ju mysko, landet skriker efter Fackkrafter. Jag har en utbildning som går att validera i nästan hela Tyskland utom just i Bundeslandet Bremen. Men de har en del idéer om hur vi ska gå runt det om nu Bremen inte tar sitt förnuft till fånga.

För övrigt har nu min semester börjat! Jihooooo!!

Och om matchen igår. Vad säger man?? Hur kan man leda med 4-0 mot Sverige och till slut blir det 4-4. Vad höll tyskarna på med? Sov de? Helt sanslöst dåligt. För inte var det för att Sverige var så jäkla bra som det blev så utan det var för att tyskarna var så sanslöst dåliga. I 60 minuter spelade de drömfotboll sen ställde alla 11 in skorna i omklädningsrummet tror jag. Lite Werder över det hela......

tisdag 16 oktober 2012

Rullgardinen drogs ner

Just det är problemet med hostmedicinen. Funkar super för övrigt! Hostar nästan inte alls och när jag gör det är det inte så att jag nästan hostar lungorna ur mig. Men jag blir fort och plötsligt trött. Som idag, sov ju till 11.00 och var superpigg när jag vaknade och även på förmiddagen. Sen vid 15-tiden är det som om någon drar ner rullgardinen och jag slocknar direkt. Vaknade nyss på soffan. Sovit drygt två timmar.

Måste iväg och handla, har ju som tur var bara några meter till affären. Måste ha mjölk bland annat. Enda gången jag dricker nått varmt är ju när jag är sjuk. Går åt mycket mjölk till choklad just nu...

Skulle behöva städa också men det har jag faktiskt ingen ork till. Får vänta.

Sovit ut

La mig tidigt och vaknade för en halvtimme sen. Har sovit jättebra! Skönt. Solen skiner och det är 11 grader varmt så jag ska om en liten stund ta mig en kort promenad. Frisk luft är bara bra och att gå en liten runda är inte ansträngade. Jag har ju ingen feber, är bara genomförkyld.

Sen måste jag vänta och se om jag ska jobba imorgon eller inte.

Ikväll är det VM-kval igen Tyskland - Sverige! Jag hejar såklart på Tyskland :). Vinner de även ikväll är de i princip klara för nästa VM.

måndag 15 oktober 2012

Foton var det ja.....

Jo, jag skulle ju glatt tömma kameran då...är ju själv rätt nyfiken på dem då jag "lekt" lite med kameran och försökt lära mig den. Vore ju tid, har ju "bara" haft den i två år eller så...hahaha

Flo N
Flo T
Men så var det ju det där med programmen. De är ju väck! Glömde det....och Photoshop har jag fått av Mareike. Har det alltså inte själv på CD. Måste alltså vänta och fråga om jag kan få det igen. Vill inte fråga just nu, hennes pappa begravs imorgon. Men hon kommer till Bremen i helgen, jag frågar snällt då.


Så tyvärr får ni vänta, men den som väntar på nått gott.....ni kan ju få se två kort som jag "lånat" från Werder så länge.

Jag har världens bästa chef! :)

Hon ringde nyss. Hon märkte idag på jobbet att jag hostade och hackade men jag klagar ju aldrig och skulle aldrig sjukskriva mig så länge jag inte har feber. Nu har hon fixat bort mitt pass imorgon och sa åt mig att vara hemma och kurera mig! Jag har ju rätt mycket övertid att ta ut. Hon försöker också få bort min onsdag, det vet hon inte om det lyckas men hon skulle försöka så jag kan gå direkt på semester som hon sa.

Jag blev jätteglad!

Skulle haft en samtal med dem imorgon också om mitt fortsatta kontrakt men som hon sa, du stannar hemma och blir frisk, vi vill ju behålla dig så vi skjuter på samtalet till en annan gång. Det brådskar ju inte som hon tyckte.

Jag har hittat å!

Så nu hittade jag så fort det svenska tangentbordet.

Alltså, så här är det ju, Cocilana (eller hur det nu stavas) funkar ju super, enda som funkar men jag blir väldigt trött av det och jag måste ta det såfort jag börjar hosta, annars får jag dra med hostan i 6-8 veckor. Nu måste jag ju bara hålla ut två dagar och vara lite försiktigt sen så kör jag på. Var på Apoteket idag med, första gången! Har bott här i över två år men aldrig behövt vara där.

Har köpt Paracetamol i brustabletter. Fanns som saft också men för barn och som hon sa, du måste dricka mycket då. Alltså brustabletter. Så länge jag inte behöver svälja tabletterna så går det ju. Sen köpte jag Strepsils, de har de här också men här heter de Dobendan Strepsils och finns i två sorter. Den röda som verkar dirket och den gröna som är bedövande. Jag köpte den gröna. Var rätt läskigt, tungan blev nämligen också bedövad! Men funkar super gör de ju.

Nu ska jag alltså äta, ta mig en hutt Cocilana och sen sussa huvudet på kudden lite. Sov dock bra inatt, vaknade bara två gånger eftersom som sagt, snuvan är nästan helt borta. Lite täppt nu bara.

Sen någongång måste jag återinställera en massa program. Datorn är ju helt tom (fast de har räddat alla mina egna filer och jag fick Windows 7 på köpet, det var ju snällt!).

Tjohej!

Jaahaaa, det här blir ju spännande. Att skriva ett inlägg utan alla svenska bokstäver. För jag har min dator tillbaka men den har tyskt tangentbord. Det ska man kunna ställa om jag vet bara inte hur just nu.

Snuvan sa vi bye bye till inatt istället hälsar vi hostan välkommen. Vilket inte är bra. Jag har ju en viss tendes att hosta i veckor om jag inte bryter det fort. Det är ju bara det, jag fixar inte Cocilana super bra. Jag blir ju helt koko. Och trött. Det innebär att jag tar lite dagtid nu i 2 dagar för att funka okej när jag arbetar och sen mer kvällstid.

Nu ska jag äta och sen sova lite. Det var rätt ansträngande att skriva utan att använda den saknade bokstaven! :)


söndag 14 oktober 2012

Snuvig

Så mycket mer har inte min förkylning gett mig, lite halsont på morgonen men det går över efter en mugg varm choklad. Men snuva är nog så irriterande. Jag vaknar för att jag är täppt i näsan, då sätter jag mig upp och sover någon timme, sen vaknar jag för att det är obekvämt. Lägger mig ner och tja, efter ett tag vaknar jag med täppt näsa. Och så håller jag på så. Men bara tre dagar kvar sen har jag semester så jag får väl vara lite trött.

Har i övrigt tagit det lugnt efter jobbet och bara försökt kurera mig. Blir en tidigt kväll idag med så jag får ihop några sovtimmar i alla fall.

lördag 13 oktober 2012

Fotboll och handboll

Jodå, förkyld har jag blivit. Fast det är inte så illa, lite halsont, lite nysningar och lite rinnande näsa. Och till Mamma och Pappa, pga datorproblemen igår glömde jag att åka förbi ett Apotek och idag har jag inte haft tid och imorgon är allt stängt här. Men jag fixar det på måndag och hör av mig då!

Hur som helst så var vädret bra idag, sol fast lite kallt, sisådär 10 grader skulle jag gissa. Så vi åkte till Cloppenburg och såg Werder spela mot Kiew. Det slutade 0-0 men var ingen tråkig match, båda lagen hade flera målchanser. Var ju tur jag åkte till Stur i torsdags för visserligen var alla amatörer med idag med men alla fick inte spela. Så Flo N spelade inte.

På vägen hem kom vi på att Werders damer ju spelade handboll så vi svängde förbi där och fick se dem vinna mot Borussia Dortmund II rätt överlägset. Var rätt kul, kan man verkligen gå och se på om man inte har nått för sig. Som medlemar går vi ju gratis.

Fotade mycket från båda matcherna men jag vill inte ladda upp korten i denna dator så ni får vänta till nästa vecka. Förresten så är det ett grafikchip som är paj i min dator och det kommer kosta mig 150 Euro. Det var ju inte så illa trots allt. Och all data finns ju kvar eftersom hårddiskarna är oskadade.

fredag 12 oktober 2012

Inte fullt så arg längre

Datorn är inlämnad jag har lyckats sparka liv i in gamla HP-dator, som iof låter som om den ska explodera vilken sekund som helst (fläkten är kaputt) men det går att surfa. Några längre stunder pallar den inte med (och inte mina öron heller för den delen) men jag kan kolla mailen och mina meddelanden på Facebook och Werders forum. Huvudsaken det.

Jag hoppas bara att lagningen inte blir alltför dyr eller om den inte går att laga att man kan rädda hårddiskarna i alla fall. Men den var ju inte helt död så hoppet lever. Ska även idag eller senast imorgon åka in till stan och köpa mig en extern hårddisk där jag i framtiden ska lägga mina foton. Att jag inte har gjort det redan beror på att jag bad min bror för sådär ett halvår sen köpa en åt mig och skicka hit efter att han fyllt den med lite material. Och när jag frågat säger han det är snart klart. Nu tänker jag inte vänta längre.....

Men jag kommer bli fan vansinnig om korten är förlorade. Speciellt korten med spelare. En del är inte längre kvar här så man kan göra om dom....

Har varit och lämnat plasma och ville egentligen redan på fortsätta in på stan men det regnade och jag var genomblöt och eftersom jag redan nyser och har ont i halsen så ville jag inte gå på stan blöt.

Ska istället tvätta och städa här hemma (jag har en viss tendens att slänga saker omkring mig när jag är arg och inget fungerar.......) och sen bege mig in till stan(och om jag inte hinner får det bli imorgon).

Igår var i alla fall fotbollen trevlig, Flo N gjorde dessutom 7-0 målet och de ska få spela även imorgon i testmatchen mot Dymano Kiev i Cloppenburg. Tyvärr var det kö på Autobahn både dit och hem så vår lilla halvtimmes tripp blev dit 1 timme lång och hem 1,5 timme. Så vi missade uppvärmingen. Det var lite surt för deras strålkastarljus var så kasst att under matchen tror jag att jag har max 5 användbara bilder. Får hoppas det inte regnar imorgon så får jag fota lite mer då. Men jag har varit i Cloppenburg en gång och man står inte lika nära och bra som man gjorde igår. Så lite synd är det ju.

Datorjävel

Igår fungerade den som vanligt idag vägrar den starta Windows. Jag är så jävla less på saker som inte fungerar. Nu lägger jag ner. All hjälp online utgår ifrån att man har startmenyn. Jag har en svart bild med ett blippande minus.

Om det inte vore för att jag gärna i alla fall vill rädda alla mina foton hade jag med nöje hivat ut den genom fönstret. Inte för att jag hursomhelst vet hur jag ska lyckas rädda dom.

Eftersom det är omständigt och tidskrävande att skriva från  mobilen blir det inget mer skrivet förrän jag har en dator som funkar. Kan ta en dag,  en månad eller ett år.

torsdag 11 oktober 2012

4 km check!

Nu är det inte långt kvar till de där 5 km som jag kunde med lätthet (nåja....) springa förra hösten. 4 km med bara ett kort gåparti, skulle gissa sådär 100 m. Exakta tider och så kommer sen, min mobil måste ladda upp sig.

Nu ska jag hoppa in i duschen och om 45 min möta Yuting och hennes kompis Yue och så drar vi på fotboll i Syke. De har ändrat sig och vill gärna åka om det var så jag skulle iväg då de inte kommer hem med tåg sent ikväll därifrån. Super, slipper jag åka själv och får lite bensinpengar.

Mötte förresten Flo N när jag var ute och sprang, han kom på cykel på väg till samligen vid Weserstadion. Skulle gissa de åker med bussen så där runt 17-tiden.

Två dagar ledigt har jag också härligt! Imorgon blir det plasmalämning, stan och sen ev lite gymträning, får se vad klockan blir för jag tänker för första gången på mycket länge sova tills jag själv vaknar. Vill nog se Werders träning också, så jag hoppas de inte tänker träna klockan 10.00. Är lite nyfiken på om amatörerna är med, för är de det, borde de spela även på lördag.

onsdag 10 oktober 2012

Sorg och glädje

Jobbet flöt på bra, superbra tom. Jag jobbar gärna med Maria, det flyter alltid på bra då.

Sen när jag kom hem fick jag reda på att Mareikes pappa dött i förmiddags. De visste ju han hade kort kvar och de trodde ju knappt han skulle överleva julen förra året men nu fick de nästan ett år till. Men det hade gått fort, hon var ju i Paderborn i helgen och då var han iof svag men hade kunnat kliva ur sängen och komma med ut i hallen och säga hejdå på söndagen när hon åkte tillbaka till Hannover och igår ringde de och hon for tillbaka till Paderborn och redan imorse var det över.

Flo
Själv var jag (och Benni, han behövde distraheras lite, han kände ju Mareikes pappa mycket bättre och närmare än mig) på Werdersträning eftersom de bästa U23 och U19 skulle vara med proffsen och träna och även få spela en testmatch imorgon. Från U23 var Alex Hahn och Flo Nagel där och från U19 Julian von Hacke. Flo kände igen mig och hejade när de gick från träningen och in i omklädningsrummet. Det var ju riktigt roligt måste jag säga :).

Så nu vet jag inte hur jag ska göra. Egentligen måste jag ju se testmatchen imorgon. Men det är en sån där testmatch där ett lag i typ division 6 har vunnit matchen mot Werder och själva matchen lär ju bli så där la la la. Men när Flo N för en gångs skulle spelar "proffs" fotboll måste jag ju nästan kolla nu när jag har hans namn på min Werdermatchtröja eller? Det är inte långt bort heller, 2,5 mil och ca 30 min körtid. Det lutar mot att jag åker trots att jag måste åka själv. Bestämmer mig dock först imorgon. Vet inte ens om man kan köpa biljetter där men i värsta fall får jag ringa imorgon och fråga.

Om jag bara visste säkert de även får spela på lördag i Cloppenburg och testmatchen mot Dynamo Kiev ja då hade jag skippat imorgon. Men jag är inte helt säker på att de tar med sig amatörspelare dit. Lär väl sluta med att jag ser båda.....;) Att de ev är med beror ju på att Werder har totalt 17 spelare iväg på div landskampsuppdrag. Det finns inte så många proffs kvar här i Bremen.

tisdag 9 oktober 2012

Tisdag

Tog bilen till jobbet imorse och passade på att handla på Real på vägen hem. Deras utbud är ju lite större än vårt lilla Nettos. Men nu är kylskåpet fullt.

För övrigt har jag tagit det lugnt idag, vilat mig lite :)

Snart är det FREIMARKT! 9 dagar kvar....





måndag 8 oktober 2012

Nu är jag trött!

Efter jobbet åkte jag som planerat och lämnade plasma och var sen en sväng på stan. Man blir ju alltid lite matt efter plasmalämning, man lämnar ju ifrån sig 850 ml vätska även om man får NaCl tillbaka samtidigt men en liten obalans blir det ändå.

Jag hade tänkt springa imorgon men när Benni hörde av sig och frågade om jag ville med och springa lite senare så tänkte jag, äh va fan. Det är ju 100 gånger roligare att springa med sällskap. Fast jag sa vi fick ta en kort och långsam runda. Blev 3 km på 23,30. Sen gjorde vi så att jag cyklade ner till Stadion och Benni sprang + att jag kortade ner min runda på ett ställe och Benni sprang runt så fick han lite mer träning efter sina förutsättningar trots allt.

Nu ska jag släpa mig in i duschen sen tror jag faktiskt att jag lägger mig i sängen med en DVD på datorn. Känner mig rätt slut trots allt.

söndag 7 oktober 2012

Lugn skön helg

Eftersom vår utflykt regnade in igår så blev helgen oväntat lugn och skön. Vi såg på lite fotboll på TV:n istället, valde konferens eftersom ingen match intresserade oss mer än någon annan. Idag har jag tagit en rejäl sovmorgon och snart får jag mat och sen blir det matchen Hannover - Dortmund på TV.

Imorgon har jag en admin dag så jag börjar skönt nog först 9.00. Efter jobbet åker jag och lämnar plasma så är det gjort för veckan också. Beroende på hur lång tid det tar får jag se om jag tar en sväng förbi stan eller inte. Har en del ärenden men kan fixa de senare i veckan också. Blir en lugn fotbollsvecka för det är landskampsuppehåll. Det är visserligen en del här och tränar men det är ju inte så man måste se de så ofta. Sen är det iof två landkamspmatchen också. Mot Sverige och Irland.

lördag 6 oktober 2012

Inställt :(

Det har regnat för mycket i Havelse så man kan inte spela på deras plan.

Får se vad jag nu hittar på när jag fick en hel lördag över bara så där.

fredag 5 oktober 2012

Blåst bort

Det slutade ösregna på eftermiddagen så där lagom till U23:s träning. Men då kom blåsten istället. Så mycket har det aldrig blåst här förr, höll på att blåsa bort där vi stod och kollade på träningen. Så vi såg inte hela utan åkte hem istället. Vi ville ju mest se vilka som eventuellt kunde tänkas spela imorgon.

Nu ska jag dammsuga och sen sätta igång och laga världens godaste Pasta Carbonara. 

Werder spelar borta idag mot Augsburg och en vinst är ett måste. Augsburg har inte vunnit en enda match hittills och ligger sist så helt omöjligt borde det ju inte vara. Vi får hoppas!

torsdag 4 oktober 2012

Och regnet det bara öser ner....

jag SMS:ade Benni från jobbet att idag ställer vi in att titta på träningen. Riktigt så fanatiska är vi inte. Letade istället efter en Penny Markt butik som enligt en på jobbet skulle ha vita byxor med benfickor. Men hittade inga. Det tog dock rätt lång tid och jag hade glömt alla returflaskor hemma så handla får bli imorgon. Har 1 timme mellan jobbet och U23:s avslutsträning. Bör jag hinna. Det tar liksom lite längre tid här, självscanning och sånt har de inte hört talas om (bara på IKEA). Fast där måste man ändå gå i en kassa och scanna allt efteråt man kan allstå inte scanna varteftersom som i matbutiker i Sverige.

Strax EL-fotboll och just nu lyser solen kan jag meddela. Men nyss kom en rejäl regnskur, det öste ner. Så vädret är rätt instabilt just nu.

Måste beställa linser igen fast jag måste före det hitta en (bra) optiker. Jag har börjat se lite sämre märker jag och behöver nog en annan styrka. Har semester om två veckor får sätta upp på listan att fixas då när jag har lite mer tid att ränna på stan.

onsdag 3 oktober 2012

Höstrusk

Fast vi hade tur i förmiddags. Det var sånt där dimmregn när vi cyklade till Stadion men väl där sken tom solen till och från. Men sen vi kom hem har det regnat eller ösregnat hela dagen och kvällen så nått springande blev det ju inte.

Om en dryg timme är det äntligen CL igen, Borussia Dortmund idag och jag hoppas de gör en bättre insats än Bayern igår som förlorade med 3-1. Fast Dortmund har det svårare, de möter nämligen Man City. Hela deras grupp är ursvår.

Imorgon blir det fullt upp, jag har inte riktigt räknat ut hur jag ska hinna med allt. Först jobba till 14.00, direkt för att se Werders avslutsträning som börjar 14.00. Sen U23:s direkt efter det. Sen måste jag hinna handla då jag i ett svagt ögonblick sa att jag gör världens godaste och bästa Pasta Carbonara. Jag ska nu liksom visst bevisa det på fredag. I värsta fall får jag handla på fredag även om den dagen nästan är lika fullproppat den med. Fast där börjar i alla fall Werders match först 20.30 så lite mer "tom" tid har jag ju då.

Sen imorgon är det EL-match och Hannover spelar redan 18.15 och har man inte fått nog kan man sedan 21.15 se Stuttgart också spela Europa Leauge. 

Och vet ni nått riktigt roligt? Jag hade ju gett upp hoppet om att kunna köpa mig en Hannnover borta tröja när jag fick lov köpa Werders för originalpriset. Men nu har Mareike fått veta att de nästa vecka förutom sina 20% i medarbetarrabatt som de har, får ytterligare 20% i Fanshopen nästa vecka. Så när matchtröjan nästan går att få för halva priset då slår jag till. Jag är så glad. Den är så fiiiiiiin. Naturligtvis med Kevins flock på ryggen!

tisdag 2 oktober 2012

Äntligen

Mina nio pass i rad är slut. Tjohoooo. Nu har jag inga fler på ett tag. Och leeeeedig imorgon.

Har precis kommit hem från 1 timmes cykeltur i Bürgerpark, Benni joggade. Rätt okey fördelning. Närå, jag har lite ont i ett knä, inget stort bara så där normalt slitet efter nio dagars jobbande. Imorgon springer vi igen, så som sagt, det är bara lite lite ont. Men två dagar fixar jag inte med det men denna kompromiss var ju bra.

Nu ska jag duscha sen ser vi på fotboll. Vi har lyckas skrapa ihop fotboll alla dagar utom måndag (matcher alltså, en träning klämde vi ju in igår :) ). Ja, vi är nördiga ;)

Måndag - Werder träning
Tisdag - Bayern München i Champions Leauge
Onsdag - Werder träning + Borussia Dortmund i Champions Leauge
Torsdag - Werder avslutsträning + U23:s träning + Hannover 96 i Europa League
Fredag - U23:s avslutsträning + Augsburg - Werder, Bundesliga
Lördag - Havelse - Werder U23 i Reginalliga Nord
Söndag - Hannover 96 - Borussia Dortmund i Bundesliga

Det är dock bara en match vi ser live, nämligen U23:s i Havelse. 

Så nu måste jag skynda mig, har 20 min på mig innan Benni kommer.

måndag 1 oktober 2012

Ny kul blogg!

Om ni vill ha roligt, varsego!

Har inte hunnit läsa så långt men favoriter redan nu är inlägget om det borttappade barnet (måste läsas!) och Håkan (också rejält roligt!)

Fredrik Backman

Okej start på veckan

Jobbet flöt på bra som attan idag, jag och Jana var klara supertidigt. Sen är vädret super, iof kallt i morse bara 5 grader men sol och 18 grader när jag slutade jobbet. Så jag frågade Benni om han hade lust att hänga på och se Werders träning. Så man kommer ut och får lite frisk luft. Det hade han så vi var där och kollade till 17-tiden ungefär.

1 dag kvar till ledig dag, som vi redan nu har planerat att se Werder träning på om vädret är bra. Imorgon ska jag passa på att lämna plasma om de har öppet som vanligt, måste kolla upp det. Onsdag är nämligen en helgdag här man firar att Tyskland blev just Tyskland igen efter att ha varit uppdelat i Väst- och Östtyskland.

Blir mycket fotboll även denna vecka. Är ju Champions Leauge också, och så spelar Werder på fredag (iof borta men ändå) och sen blir det ju U23 borta också dom på lördag men trots det blir det att se dom live. Måste passa på, nästa vecka är det igen landskampsuppehåll.

Träningar som är planerade att se är onsdag, proffsens avslutsträning på torsdag och efter det kolla förbi vid U23. Sen U23:s avslutningsträning på fredag.