söndag 31 mars 2013

Sommartid

Kombinationen komma hem sent igår med att det blev sommartid i natt var inte bra. Så jag la mig och sov 2 timmar när jag kom hem. Sen lite fotboll på TV:n med slösurfande. Ska strax röja lite här hemma och sen ta en dusch. För övrigt blir söndagen mest en slappardag. Eller, jag har ju redan klarat av ett jobbpass så helt slö har jag ju inte varit!

Nästa veckas lite lösa planering ser ut så här:

Måndag: Jobba, förbi nya jobbet och slänga kontraktet på deras brevlåda, gymmet
Tisdag: Jobba, U23-match
Onsdag: Jobba, gymmet
Torsdag: LEDIG, plasma, handla, tvätta och städa
Fredag: Jobba, gymmet eller ev U23-match borta (de spelar i Goslarer vilket ligger liiiite långt bort när man måste jobba dagen efter, så vi har inte bestämmt hur vi gör än)
Lördag: Jobba, hemmamatch Werder
Söndag: Jobba,

lördag 30 mars 2013

Werder

Idag ser vi Werder spela bort mot Mainz hemma hos Sascha, så jag måste skynda mig att duscha och sen gå över gatan och hämta upp Benni. 

Har ingen aning när vi kommer hem, förmodligen sent fast inte för sent för jag ska jobba imorgon och pga sommartiden har jag ju redan förlorat en sovtimme.

fredag 29 mars 2013

Igår

Tidsplanen höll trots enorm kö hos Stadsamt. Var där 11.15 kom in 13.30. Men jag var och lämnade plasma emellan så det gick. Sen blev jag lite sen till Jana för när jag var och sa upp mig ville min chef prata lite, frågade om varför osv. Jag sa som det var, jag pallar inte att hela tiden hoppa in och jobba extra. Jag behöver mina (få) lediga dagar. Hon förstod det och det var inga hard feelings och det är ju alltid skönt. Man vet aldrig när man behöver kontakten sen. Förresten så låg mitt kontrakt redan igår i min brevlåda också. Ska nu komplettera med en del papper och sen skicka iväg det. Eller det är ju så nära till huvudkontoret (5 min på cykel) så jag åker nog förbi och slänger det i deras brevlåda direkt nu under påskhelgen.

Fotbollen i Rehden var okay, vädret var skit med snöfall så planen var dålig och spelet blev ju också lite si och så men jag är i alla fall supernöjd med att vi åkte dit. Stod bra precis vid reservbänken och i Rehden står man då en halv meter från planen. Thomas (tränaren) var på bra humör och babblade rätt mycket med oss. Vi hade ju träffat honom på förmiddagen också, han önskade oss god morgon och Benni sa då, vi ses ikväll. Matchen slutade 2-2 och det var väl med tanke på väder och chanser rättvist.

Lite bilder kommer här, det är rätt kassa, var inget bra fotoväder.
Oliver

Dennis

Jojo

Ex-Bremer Florian Stütz (fd Werder U21)

Dennis Wegner

Kabaaam!

Ooooont.....

Max Wegner (nej de är inte bröder eller nått, de är inte ens släkt)

Dennis

Max

Max

Kevin

Fotbollsbalett

Dennis igen

Köpt bok

Har precis klickat hem Stefan Kießlings kokbok. Kieß spelar fotboll i Bayer 04 Leverkusen. 


torsdag 28 mars 2013

Jag tror inte det är sant!

Igår var det verkligen vår. Var tom varmt i solen när vi gick där och åt på vår glass. Så sa Benni skämtsamt vi får väl se om det blir spelat imorgon, det kanske blir snökaos igen. Och jag sa åt honom, säg inte sånt!

Vet ni vaaaaaad? Det snöar......nu är det iof inget snökaos men när det gäller fotbollsplaner så verkar de rätt känsliga så det blir till att kolla på werder.de under dagen och se om matchen blir av eller inte.

För övrigt är min dag totalt schemalagd idag:

9.00 Frukost
10.00 U23 träning
11.00 Stadtamt
11.30-13.00 Plasma
13.00 Lunch + handla
14.00 Jobbet lämna in uppsägning
14.30 - 15.00 Körtid till Kirchweyhe (där Jana bor)
15.00 - 17.00 Jana
17.15 Hämta Benni
17.30-18.30 Körtid Rehden
18.30-21.00 U23 match mot Rehden (hoppas jag!)
21.00 - 22.00 Körtid hem
22.30 Sova!

Sen jobbar jag hela påsken så då behöver jag inte ens fundera på vad jag ska göra.

onsdag 27 mars 2013

Planera

Sitter och planerar vad jag måste handla. Måste imorgon handla för 4 dagar. Nästa gång affären är öppen är på tisdag. Iof är det också öppet en stund på lördag, men det hjälper inte mig då jag jobbar och innan jag hinner hem har de stängt. Lite jobbigt om man missar nått och måste vara utan i 4 dagar liksom.....

Mat fixar ju sig alltid, Crossini och gatukök och sånt är ju öppet. Men tex toapapper och sånt gäller det att ha ett förråd av (har jag också ;) ).

Bensinmackar som här har öppet en stund också på helgdagar har inte mycket i livsmedelsväg om man jämför med i Sverige, där är ju mackar som en mindre snabbköp. Men ett smörpaket, mjölkpaket osv kan man i alla fall handla (fast dyrt!).

Internt meddelande!

Till mina föräldrar:

Till paketet:

Kexchoklad
2 påsar Familjeguf (hänger oftast bland vingummin, nappar och sådana påsar)
Smågodis också till Mareike och Benni (alltså lite extra nu när det är billigt)
Hopprep (om ni kommer ner på stan. Hittar inga här. Tänk bara på att det får inte vara för kort, jag är ju 178 cm lång så det måste räcka till. Kolla ev på Stadium tex. Om det blir dyrt bara för det så hör av er för jag över pengar!).
Sötlakrits om ni hittar. (Saltlakrits har de här men jag hittar inget sötlakrits).

Tror det var allt! :)


Kontrakt

Kontraktet låg nu i min mailkorg. Originalet är på väg på posten. :)

Så imorgon har jag fullt upp, tur jag har ledigt. Måste till Stadsamt och beställa ett utdrag ur Polisregistret (behöver jag för nya jobbet), till Finanzamt och få en skattesedel, lämna plasma, se U23:s avslutsträning klockan 10.00, åka förbi jobbet och lämna in min uppsägning, hälsa på Jana (som varit sjuk och hemma en evighet i lunginflammation) och sen hämta upp BenniKirchweyhe tågstation och sen direkt vidare till Rehden (han hade ingen lust vara med och hälsa på Jana....).

Sol och Werder

Det är sol och det är nästan varmt. Eller ja, det är i alla fall ingen isande vind. Så vi drar strax ner till Stadion och tittar på lite träning. Men jag är så trött, så trött. Såg fotbollen igår såklart, som Tyskland enkelt vann med 4-1, och kom därför alldeles för sent i säng. Men är ledig imorgon så det är inte så illa.

Imorgon drar vi till Rehden också och ser U23 spela. :). Sen ska jag träffa Jana innan och förhoppningsvis hinner jag få mitt kontrakt så jag kan åka förbi jobbet och säga upp mig med.

tisdag 26 mars 2013

Trott det varit måndag hela dagen typ

Var ju ledig igår och före det haft en vecka hemma så jag är lite dagvill. Så första jobbdagen ville man ju ha till en måndag liksom. Jobbade med Nuri och det är alltid bra. Och han var ju supernyfiken på hur det gått igår så klart. Han berättade en massa mer också om stället och om allt stämmer som han säger (och det borde det ju göra men det verkar nästan för bra för att vara sant) då har jag fått ett toppenställe. Fast man känner sig lite "elak eller dum" när man går där och vet man ska säga upp sig imorgon eller i övermorgon men man kan inget säga för man väntar på det nya kontraktet. Fast å andra sidan har jag mer än en gång sagt om inget ändras kommer jag söka nytt jobb. Själv längtar han till att han kan börja på heltid där men han måste vänta två år till. Då har det gått 5 år och han får ett tillsvidare Visa. Jag har tur, jag behöver ju inget sånt då Sverige är fullvärdiga EU-medlemmar.

Ikväll är det VM-kval igen, Tyskland - Kazachstan men först 20.45. Själv ska jag strax iväg på prommis men tar med mig stavarna idag så blir det lite mer effektivt. Jag kan bara inte låta bli när solen skiner. Fast vi har även idag en rätt kall vind. För ett år sedan hade vi 24 grader varmt. Idag är det 4 grader. Viss skillnad.....

måndag 25 mars 2013

Utmaningen vecka 2

Först kort sammanfattning. Matmässigt - bra. Jag har varit hemma och kunnat planera maten bra. Däremot kan jag fortfarande bli bättre på att äta regelbundet och inte vänta tills jag är superhungrig och då äta för mycket. Alltså försöka mer med lite och ofta, istället för mycket och sällan. Även om summan är den samma är det ändå bättre med lite och ofta för förbränningens skull.

Motionsmässigt - okej. Har blivit många prommisar pga problem med en axel och lite för lite tid på gymmet. Men axeln är nu bra, min infrarödavärmemassagegrej + värmeplåster på natten har gjort underverk!

Så mina siffror:
(inom parantes totalen sen starten)

Vikt: + 0,5   (-2.1)

Bröst: +-0 (+-0)
Överarm: -2 (-2)
Underarm: 0,5 (-1)
Midja: +0,5 (-2)
Stuss: +0,5 (+0,5)
Lår: +-0 (+-0)
Vad: -1 (-1)

Både plus och minus alltså men totalt helt okay.

Veckansplaner: Cykla! Gäller att börja ligga i med den träningen eftersom jag nu framöver ska cykla mycket mer än nu....och mer gymtid.

Nytt jobb!

2 maj börjar jag. De ska maila kontraktet denna vecka så jag kan säga upp mig senast torsdag så jag kan börja där 2 maj (1 maj är en helgdag, både de och jag tyckte det var en dum dag att ha som första dag).

Fördelar: Jag har räknat lite grovt (svårt att veta exakt då jag inte har mina arbetstider) men jag kommer före skatt tjäna ca 300 Euro mer. Skulle jag sen få min utbildning erkänd blir det ytterligare ca 300 Euro. Och de var beredda att driva den frågan vidare om inget svar hinner komma innan maj. Sen vet man ju i alla fall inte om den blir erkänd så bättre att bara räkna med 300 Euro mer. Vilket i sig inte är dåligt direkt!

Jag kommer slita mindre på min kropp. Det är inte alls lika hjälpbehövande människor som man har när man jobbar ambulant. Alltså inte så många tunga lyft. Och man har inte alltid folk runt öronen, som trycker på larmet för minsta lilla, som är uttråkade och går en på nerverna.

Nackdelar då? Så klart finns de. Som tex att man som heltid jobbar 1 vecka förmiddag och kväll (följt av en vecka förmiddag med helgen ledig). Vilket innebär jag kommer ha ledigt mellan passen. Hur länge vet jag inte än men helt klart ett par timmar i alla fall. Förmodligen mellan 2-6 timmar eller nått. Då jag har 7 km till jobbet kommer jag antingen bli jävligt vältränad av att cykla 2,8 mil fram och tillbaka till jobbet + sträckan mellan kunderna, eller så måste jag lägga ut mer på bensin eller hitta på nått i närheten att göra på dom timmarna. Nu är det ju så bra att gymmet jag går på McFit även har ett ställe i Kattenturm (där jag ska jobba framöver). Så jag lär nog hänga på gymmet och på helgerna cykla hem emellan och se lite fotboll eller nått. Blir förmodligen då alltså jävligt vältränad framöver. :)

Sen jobbar man schemalagt varannan helg kväll. Nu vet jag inte när kväll börjar är. Om det är 15.00 17.00 eller senare. Men det kan bli så jag kommer missa Werder varannan helg. Men för 300 Euro är det värt det. Något lag lär jag ju kunna se, eftersom jag följer ju gärna både U19, U21, U23 och proffsen. Och vissa av de spelar ju tidigt ibland.

Första inköpet när jag fått ett par löner? En ny cykel! Frågan är om man ska satsa på elcykel eller helt enkelt plåga sig och bli vältränad. Backar har vi i princip inga. Men vinden som varit de senaste dagarna är inte att leka med! Har man då motvind och det i 7 km. Ja....då vet jag det blir jobbigt.

söndag 24 mars 2013

Sportsöndag

Ja, så gör vi. Men jag nöjer mig med att se andra sporta. Idag blir det vilodag. Var nämligen iof väldigt soligt igår. Men också väldigt blåsigt. Skitkallt rent ut sagt. Jag är så trött på att frysa. Idag blir det soffläge med en skön filt över sig och sport på TV:n.

lördag 23 mars 2013

Solig (men kall) lördag

Solen lyser, bara det gör ju att det var lätt att kliva ur sängen. Men det är kallt. Trots det ska det bli en prommis senare. Jag bara inte kan gå in på gymmet när solen äntligen lyser!

Resten av dagen blir framför TV:n. Det är vintersport heeeeela dagen. Skidflygning, längdåkning, just nu kollar jag på puckelpist i väntan på skidflygningen. Och tröttnar jag på vintersporten är det Formel 1 också.

Fotbollen igår då? Jo, Tyskland gjorde sin plikt och vann. Det var väl ungefär allt. De ansträngde sig inte, var väl som ett träningspass men i matchkläder. Tror knappt de var svettiga så det var ingen höjdare att titta på precis...på tisdag är det VM-kval igen och även då spelar Tyskland mot Kazachstan. Fast då har de hemma match. Lär väl bli lika "tråkig" den med. Fast vinst är ju alltid kul.

fredag 22 mars 2013

Så vad ska jag hitta på idag då?

Handla mat måste jag i alla fall. Sen ska jag väl träna också. Men om det blir gymmet eller en prommis idag också vet jag inte. Till och från lyser solen och om den gör det lite senare också vill jag nog passa på att träna utomhus. Kan ju köra lite övningar hemma också. En del vikter har jag ju.

Sen är det ju landskamp i kväll också! Det är viktigt. Sen är det också backhoppning (eller rättare sagt skidflygning) från Planica, säsongsavslutning. Får nog bli en TV-eftermiddag/kväll tror jag.

torsdag 21 mars 2013

Varit flitig idag

Långprommis, på stan för ärenden, lagat mat för en massa dagar och städat.

Köpte en massagegrej med infraröd värme. Fick tips av en kollega att infraröd värme skulle vara bra. Ville egentligen ha en lampa med bara det, för jag inbillar mig de är starkare än vad de inbyggda är, men de hade de inte. Har provat lite och märker väl inte än någon större skillnad men det tar säkert lite tid. Varmt är det i alla fall när man använder den.

Imorgon är det landkampsfotboll. Är ju ingen annan fotboll denna veckan pga det. Tyskland VM-kvalar borta mot Kazachstan.

Superväder

Helt plötsligt kom solen så jag drar ut på prommis. Man måste ju passa på att tanka sol när den lyser. Det har ju inte hänt allt för ofta denna vintern.

Deklarerat

Så nu har jag deklarerat online också. Deklarerar ju fortfarande i Sverige eftersom jag har kvar mitt bankkonto och både får och betalar ränta. Får tillbaka hela 102 kronor i år! :) Haha men allt är ju bättre än att behöva betala.

I Tyskland behöver jag inte deklarera alls. Går automatiskt så länge man inte har avdrag att göra och det har jag inte.

Åh nej!

Ja det var min första tanke när jag vaknat och tittade ut genom fönstret. För det; tadaaaa SNÖAR! Stora, fluffiga flingor. Men än så länge ligger det inte kvar.

Ska klä på mig, fixa ett par ärenden på stan (köpa nytt cykellyse igen!) och sen ta vägen förbi gymmet på vägen hem. Senare idag måste jag städa och fixa i ordning lite papper jag måste ha med mig på måndag. Dessutom ska jag fixa med cykeln, se om jag kan på nått sätt sätta fast cykellyset så jag får behålla det.

onsdag 20 mars 2013

Jag överlevde!

Johooo, ont gjorde det inte heller. Så i min stora eufori bokade jag raskt tid för undersökning också. Nu ska alla hål lagas ett efter ett. Billigt var det också tycker jag. 80 Euro och då tog jag ändå den dyrare lagningen. Fanns en billigare med bara ett lim som min sjukförsäkring skulle betala eller en dyrare, hållbarare med tre lim som jag måste betala. Eftersom jag trots allt vill dit så sällan som möjligt, tog jag naturligtvis den dyrare.

På vägen hem var jag förbi 1-Euroshopen också och köpte värmeplåster. Axeln är bättre men jag skulle ju se till att hålla den varm och plåstren är super.

Tandläkaren idag

Usch. Har tid 16.45 och är redan nervös. Måste hitta på nått så jag inte tänker på det hela tiden. Åka och träna kanske...

De ringde redan imorse från nya jobbet. På måndag klockan 11.00 ska jag träffa min områdeschef. Jag ska först arbeta i Obervieland. Det ligger ungefär 1 km från där jag jobbar idag. Tyvärr kunde jag inte få börja här i Viertel (vilket hade varit super, då hade jag inte behövt använda bilen alls) men det var jag ju förberedd på. Glömde en sak igår med, efter 6 månader (alltså efter provtjänstgöringen) betalar de dessutom 51 Euro varje månad till en pensionsförsäkring. Det innebär att jag kan minska min egen med 50 Euro, så man kan ju säga jag får 50 Euro extra per månad i "lön".

Han kunde dock inte adressen till områdeskontoret så jag har fått världens lustigaste vägbeskrivning, jag tror det är bäst jag tar och åkerförbi innan måndag så jag slipper virra runt där på måndag. Den lyder så här:

Åk förbi Hus Oland (det vet jag vad det är för där har jag varit på utbildning)
fortsätt tills vägen tar slut. Där ligger en Sparkasse. Där går en gångväg upp till bussarna, där ligger kontoret.

Verkar ju lätt att hitta men som sagt, jag kollar hellre upp det innan...


tisdag 19 mars 2013

Tränat

Så har precis kommit hem från gymmet, stoppat in en vitlöksbaguette i ugnen. Ska duscha och sen vila lite och sen åka och lämna intyget.

Jag har ju inte bara blivit sjukskriven för tröttheten/stress utan jag har även fått ont i höger axel (jäklar vad jag fick fundera på vad schulter blir på svenska....) och känner av och till av min tennisarm på vänster sida. Man börjar bli gammal.....(beror mer på att jag aldrig får två dagar efter varandra ledig så min kropp får vila upp sig). I alla fall skulle jag hur som helst träna bara ta det försiktigt. Har jag gjort idag också, gick ner rätt mycket på vikterna och körde bara med 2 och 3 kgs vikter. Känner av lite men lite känner man ju efter ett träningspass alltid av musklerna. Får smörja in mig ordentligt med liniment efter duschen.

Blev 10 min löpband, 40 min gym och 10 min crosstrainer.

Jobbintervjun

Gick bra! Lät som om jag skulle kunna få heltid där direkt, vilket jag sa vore ju vad jag skulle önska. Han skulle nu ringa runt lite och höra i vilken stadsdel de mest behöver någon. Samtidigt vill de egentligen att man ska jobba i den stadsdel man bor. Nu hade de precis anställd en i Viertel men det lät ändå inte helt omöjligt. Han skulle ringa imorgon eller i övermorgon. Då ska jag träffa stadsdelschefen som sen blir min närmsta chef. Sen ska jag gå med på prov ett pass och sen bestäms det. Men det lät positivt. De verkar vädligt mån om sin personal i alla fall. En som bor i Hastedt men inte kan jobba där för att där är fullt jobbar i Obervieland (det är ca 7 km dit), till henne hade de köpt en elcykel som hon fick använda berättade han.

De betalar bra, innan jag får mitt erkännande (om jag nu får det) får jag inte så mycket mer i grundlön än vad jag har idag. Men sen betalar de 51 Euro i allmänna färdkostnader, 20 Euro för att man måste ringa ibland, tillägg för kvällsjobb och lördagsarbete (vilket jag inte har idag). Sen söndagstillägg (har jag idag med). Använder man sin bil får man 0,51 Euro (tror jag det var) per kilometer. Dessutom semester och julpengar. 200 Euro extra till sommaren och 160 Euro till julen + 0,51 Euro på alla timmar du arbetat under året. Han räknade ut att jobbar man heltid får man då ca 600 Euro + de där 160 då till jul. Nästan en hel exta lön!

Skulle jag se få ett erkännande får jag direkt 2 Euro mer per timme i grundlön.

Så nu får ni hålla tummarna!

Nu har jag ätit, ska nu lägga mig och sova någon timme och sen åka och träna. Därefter till jobbet och lämna sjukintyg (har jag tur är chefen inte där då.....). Lite fegt jag vet men jag orkar inte med hennes humör just nu.

måndag 18 mars 2013

Så drygt

Har varit ute och promenerad en dryg timme. Var även nästan på stan för andra gången idag. Men måste tillbaka en tredje gång. Suck. Och det är sånt som är drygt, som känns oövervinnerligt. Att man måste dit igen. Då handlar det bara om en cykeltur på 10 min eller 15 min på bussen.

Sitter och skriver ut de sista pappern inför imorgon och så tar -så klart- bläcket i patronerna slut. Stööööön. Jaja, jag ska ta mig i kragen och bege mig ut igen. Men sen. Har nästan precis kommit in och orkar inte direkt ut igen. Så är det bara. Väntar en timme eller så.

Utmaningen vecka 1

Ja, hur har det gått? Veckan har ju varit en ren katastrof jobbmässigt och det påverkar ju privat med. Jag har inte kunnat äta bra alla dagar, pga övertid, extra pass osv. Träningen har också blivit lidande. Så jag var förberedd på hemska siffror.....MEN så illa var det ju inte.

Vikt: -2,6 kg

Mått:
Bröst +-0
Överarm: -0,5 cm
Underarm: -0,5 cm
Midja: -2,5 cm
Stuss: +-0
Lår: +-0
Vad: +-0

Nu är jag ju sjukskriven denna vecka med ordinationen motionera! Så jag hoppas det ska bli ännu bättre.

Sjukskriven

Jaha, så var man sjukskriven då. En hel vecka till att börja med. Min chef var skitsur när jag ringde. Hon sa inget men jag hörde det på henne. Iof jag skulle inte heller jubla av förtjusning när någon sjukskriver sig 2 timmar innan jag ska vara på jobbet. Men läkaren öppnar först 9.00. Jag var där 5 min över nio och då var det minst 1 timme väntetid sa de. Jag fick vänta 1,5 timme. Sen tog undersökningen ju tid. Så strax innan 11.00 var jag klar och ringde direkt. Dessutom tycker jag de får skylla sig själva. Jag har varnat dom. Flera gånger. Ska dit imorgon med sjukintyget jag lär väl få mina fiskar varma då. Men jag ska före på en intervju så om den går bra behöver jag ju inte bry mig så mycket i vad hon säger....

Jag googlade lite igår och gjorde ett test och fick detta resultat: 


Skalan för utbrändhet
15-18: Inga tecken på utbrändhet.
19-32: Inga tecken på utbrändhet, såvida inte några faktorer är särskilt svåra.
33-49: Var försiktig – du kan befinna dig i riskzonen för utbrändhet, särskilt om flera graderingar är höga.
50-59: Du kan vara utsatt för stor risk för utbrändhet – gör något åt det snarast!
60-75: Du kan vara utsatt för mycket allvarlig risk för utbrändhet – gör något åt det omgående!

Din poäng är 56


Jag är inte utbränd men jag har symptom på utbrändhet så det är verkligen dags att sätta stopp innan jag blir utbränd på riktigt enligt min läkare.


Denna veckan ska jag bara göra saker som gör mig gott så läkaren. Promenera mycket, ta fotbad äta gott. Ska nu äta gott, köpte mig en Hawaii Rollo på vägen hem. Sen ska jag ta en prommis, vi har faktiskt sol och vindstilla! Fast det har snöat på morgonen, jag menar lite måste ju våren jäklas!

söndag 17 mars 2013

Suck

Det snöar idag igen. Efter att man igår fått lite hopp om vår, då det var 6 grader varmt och tom lite sol.

Idag ska jag sätta mig med alla mina papper och skriva nya ansökningar så jag har grunden färdig. Sen ska jag imorgon tidigt ringa Nuris kompis. Nuri frågade mig i fredags om jag ringt och jag sa jag har försökt flera gånger men kommer bara till en telefonsvarare så jag frågade när det är bäst att ringa, och Nuri sa förmiddagar. Så himla bra då att jag jobbar kvällar nästa vecka. För som sagt, ringa från jobbet vill jag inte.

Sen är det väl bara att avvakta och se vad som händer. Våra chefer lär vara skitsura för att vi sagt stopp nu går det inte mer och blandat in chefer ovanför deras huvuden. Men jag har efter 7 dagar på jobbet (efter min semester) redan 12 timmar övertid och de hade egentligen velat att jag jobbat åtmindstonde en dag denna helgen men dels sa jag nej och dels tror jag den ställföreträdande (då våra chefer var borta) fattade att det var inte ens läge att försöka övertala mig. Jag ska ju nästa vecka jobba 6 dagar av 7 igen.

lördag 16 mars 2013

Fotboll

Aaron
Började dagen med att se U23. Jodå, jag sa ju jag är envis. De spelade som tur var på Platz14 och den gränsar till en rugbyplan som tillhör Bremen Stad, inte Werder Bremen. Och där kan ju ingen förbjuda mig att stå.....Ha, där fick de!

Tyvärr förlorade Werder med 1-0 men det var ju egentligen skit samma då det bara var en testmatch.

Sen cyklade jag hem och fixade mig snabbt lite mat innan Mareike och Benni hämtade upp mig och så gick vi via Eislabour till Stadion för att se Werders proffs spela mot Greuter Fürth. Det är redan klart att Fürth kommer att åka ur Bundesliga (efter att till denna säson gått upp). Nu är ju Werder tyvärr i en superduper formsvacka och spelar helt eländigt dåligt så vi får väl vara glada vi fick två straffar så Aaron Hunt kunde göra 2 mål eftersom Fürth också gjorde 2 mål. Det var dock inte förtjänt för Werder, för Fürth hade bättre spel och fler målchanser.

Nu är det Leverkusen - Bayern München på TV:n som gäller för Basti spelar!

fredag 15 mars 2013

Buuuuuuuuuuu

U23:s match imorgon ska spelas utan åskådare för - håll i er nu - man har inte skottat bort snön runt planen så de kan inte garantera säkerheten för åskådarna. Vi snackar här om det oerhörda snödjupet av: tadaaaaaaaaa! 5 mm. Högt räknat möjligen på sina ställen 1 cm. Det har hela vintern varit snö där till och från och ibland faktiskt flera centimeter och hittills har vi alla överlevt och dessutom varit oskadade! Svårt att tro men så är det.

Nu har ju konstgräsplatserna lite offentliga utrymmen runt sig så jag tänker på powerwalka och se om jag inte kan se nått i alla fall. Så lätt stoppar man inte mig!

torsdag 14 mars 2013

Tjooohoooooo!

U23:s match borta på lördag i Wolfsburgs U23 är också inställd. MEN man har istället slängt in en träningsmatch på konstgräset här i Bremen på lördag mot Oldenburg och med den smarta tiden klockan 11.00 (så man kan  gott och väl se den matchen och sen även se Bundesligamatchen klockan 15.30 mellan Werder och Greuter Fürth. Och det mest fantastiska av allt. Jag är ledig! Och det kommer jag också att vara, var så säker! Aldrig att jag tar på mig jobb. Då får de tvinga mig, då möjligen.

Super!!

Har precis kommit hem från träningen, ska nu äta och sen vänta på att Congstar ringer innan jag hoppar in i duschen. Annars kan jag slå vad om att de ringer när jag står i duschen...

Nu jäklar!

Så då har man startat en liten revolution på jobbet då. Idag sjukanmälde sig två till. Jag hade redan innan uttryck vad jag tycker om situationen som den är nu + hur fel de tänker. Men när det hände så samlade jag helt enkelt ihop alla som var där och frågade om dom tyckte det är okay vad de nu gör. Flera har sitt 11;e, 12:e arbetspass på raken eller gör flera delade pass. Sen när nått blir fel, ja då får vi bara skit. Alla är på gränsen just nu och någon ljusning syns ju inte.

Jag sa att ska det hända nått måste vi som grupp säga stopp. Våra chefer tjatar ju ständigt och jämt om att vi har för lite teamkänsla. Iof tror jag inte det var så de menade vi skulle använda den....hehehehe.

Slutade med att vi ringde ledningen på vårt ställe som idag tyvärr bestod av en inhoppare då ena chefen är på semester och den andra är sjuk. Men som jag se, det kan vi inte ta hänsyn till. Är man ställförträdande så är man. Sen sa vi att nu går det inte längre. Ingen kan göra mer extra pass. Nu hade hon sån tur att imorgon är en regionchef på plats hos oss (för att vikariera för våra två frånvarande chefer) och hon lär få kul imorgon....

Sen har jag suttit länge med Congstar i telefon och försökt lösa min internetproblem. Han skulle prova lite olika saker och ringa tillbaka klockan 20.00. Så nu ska jag dra iväg och träna så jag är hemma i tid.

Har även fått numret av Nuri till hans kompis och Nuri hade pratat med honom och han sa jag skulle ringa själv så skulle vi boka in en träff. Men eftersom jag inte bara jobbat extra idag utan fick också imorse veta jag måste jobba över så hann de stänga kontoret på det nya stället innan jag var hemma och kunde ringa...inte läge ringa från nuvarande jobbet och boka möte liksom....så jag försöker imorgon igen. Nuri visade mig sin lönespec därifrån för februari. Han har fått 51 Euro tex bara för att han använt sin cykel i jobbet. Enligt Nuri är det bästa (vad gäller betalning och så) firman i hela Bremen. Själv kan han tyvärr inte helt gå över dit då han kommer från Bosnien (eller är det Serbien??) och måste ha helt andra papper när det gäller arbetstillstånd och sånt än mig. Så han måste jobba två år på vårt nuvarande ställe innan han kan byta helt.

onsdag 13 mars 2013

Snö, snö, snö

Det snöade igår, det snöade idag. Som tur var bara sån där pudersnö som inte blivit liggande. Men ändå. jag är sjukt trött på kylan och snön nu! Här i mars ska det vara runt 10 grader plus och vår! Hallllå våren! Var är du!? Ser inte ut som någon ljusning den närmsta tiden heller. Enligt wetter.com ska det bli upp mot 10 grader först 27:e mars.

Idag sken i alla fall solen en stund på eftermiddagen, men kallt var det ändå.

Idag var jag till Hansa Carée efter jobbet och hämtade ut en paket från Sverige och hittade då äntligen en rockring. Nu återstår bara ett hopprep. Hoppar inte ungar hopprep längre?

Satt igår länge med Congstar i en chatt och försökte få ordning på min internetuppkoppling. Konstaterade idag att näää, det hjälpte inte. Ville se Kändishoppet och såg nästan hela men när min uppkoppling för 257:e gången störtade och jag då precis fått höra att ingen åkte ut i första programmet gav jag upp. Lär väl ta och ringa Congstar antar jag men orkar fan inte med det idag. Imorgon kanske.....

Men jag måste säga jag är väldigt imponerad av kändisarna. Vilka tuffingar. Och vad bra de var! Trodde inte jag skulle få se sådana bra hopp. Blir roligt att följa framöver.

tisdag 12 mars 2013

Pjaaaa vad var det jag "varnade" för

jo för det första att ; U23:s match nog var/är i farozonen. Den är också inställd kom det besked om idag.
för det andra; att jag hade en soft vecka om ingen blir sjuk. Mohaahaaa. Jag är för lustig. Det är värre än någonsin. Min lediga torsdag är redan väck, min halvdag på fredag är en heldag och helgen har de inte löst än (då är jag också ledig).

Jag fick nog, haffade Nuri och sa, fixa ett möte med din kompis åt mig nästa vecka. Eller redan innan kom Nuri och sa, ska du inte följa med mig och jobba där? Han hade jobbat 33 timmar och fått nästan 500 Euro i  lön. Det är fan nästan halva min lön efter skatt det! För 33 timmar.

Så om mötet går bra har jag världens plan. Först ska jag nämligen göra som han, jobba extra där. Kan ju låta konstigt när jag gnäller om att mina lediga dagar försvinner men med den timlönen?! Dessutom sa Nuri, jag brukar jobba 3-4 timmar innan jobbet här, jag delar ut lite medicin och klär på lite kompressionsstrumpor. För alltså hälften av jobbet vi gör på vårt jobb nu, får vi nästan dubbelt så mycket betalt. Låter för bra för att vara sant. Därför tänker jag kolla in jobbet genom att jobba extra före eller efter mitt ordinarie jobb (alltså inte fler dagar, bara fler timmar) och sen tänker jag välja.

Dessutom tänker jag inom en mycket snar framtid gå till min chef och säga att nu har jag jobbar som kvalificerad fackkraft i snart 1,5 år men fått lön som hjälpkraft. Antingen ger ni mig lön som ett "proffs" eller så gör jag inte en timme till som det utan bara som hjälp. Är nämligen en jävla skillnad i arbetsinsats.

Alternativ 2 är också att gå ner i timmar på det jobb jag har nu och om det andra passar gå upp i timmar där och alternera mellan två jobb. Men som sagt, först avvaktar vi ett möte, sen ev extra jobb. Men nu har jag äntligen en plan som dessutom inte är utopisk. Skönt bara det.

måndag 11 mars 2013

Det snöar....

Börjar se krisigt ut även för U23:s match på onsdag tror jag...

Ska nu åka iväg för 3 timmars kurs. Sen på vägen hem handla och sen hem för att packa sportväskan och bege mig till gymmet. Därefter lämna plasma.

Blir en lugn vecka jobbmässigt (om ingen blir sjuk är väl bäst att tillägga...) har kurs idag, jobbar sen tisdag, onsdag och fredag. Skönt.

söndag 10 mars 2013

Det bidde ingen fotboll, det bidde snö

Japp, har snöat inatt. Så redan när jag klev upp misstänkte jag det inte skulle bli någon fotboll. Även om Platz 11 har värmeslingor men mot denna pansarsnö hjälper inte det. Det har alltså snöat och troligen sen regnat eller snöregnat för snön var stenhård. Fick mer eller mindre hacka bort den från bilen.

Och mycket riktigt på förmiddagen kom meddelandet spelet är inställt. Så istället för att se Werder II - Hannover II live på Platz11ser vi Hannover - Frankfurt på TV:n istället.

Kevin och Dennis från förra mötet (som Hannover vann efter mål av just Kevin)
Fördelen är väl att då kanske Kevin hinner sitta av sin avstängning så han får spela mot Werder. Har inte kommit något nytt datum än. Bara det inte blir under vecka 12, för då har jag kvällsvecka. Men bara för det blir det säkert en kväll den veckan....

lördag 9 mars 2013

Robin

Nu har jag varit uppe alldeles för länge igen men jag måste ju titta vem som vann. Tyckte det blev en rätt bra vinnare trots allt. När jag först hörde låten (i andra chansen) tyckte jag den var okej men att han ylade för mycket. Men låten vann på att man hörde den fler gånger och dessutom tyckte jag han verkade mest äkta på nått sätt. Klart sötaste killen i alla fall :)


Utmaningen

Så, jag tittar på Mello men eftersom mitt Internet dyker med jämna mellanrum (har gjort så ett par veckor, har satt min leverantör på att hitta felet) så skriver jag lite på min Utmaning mellan.

Slänger in Helenas här: 
Utmaning!
OK - eftersom jag vekrar har svårt att komma igång ordentligt med projektet att gå ner i vikt kör jag med en utmaning, främst för mig själv men om någon känner för att haka på är de mer än välkomna!
Motivationen finns där, kunskapen likaså men ändå faller det någonstans vid genomförandet. Har testat det mesta och kör nu den publika varianten :)

Så vad innebär detta? Ska nedan konkretisera mina mål, slutmån och delmål. I stort drag ska jag gå ner 25 kg på 30 veckor. Låter mycket tycker många men det är inte alls orimligt att gå ner 1-2 kg per vecka och lägger man då till eventuella viktplatåer och sommarveckor, någon enstaka förlustning och frosseri i vin & godis, känns 30 veckor som en bra plan. Tänker inte leva mitt liv som en asket utan vill försöka hitta den gyllenemedelvägen. Efter min viktnedgång kommer nästa utmaning - håll vikten i 20 veckor - det borde ge mig perspektivet och livsstilen att kunna leva gott och hålla min vikt.

Slutmål: innan 2013 är slut SKA jag hittat en modell som passar mig för att hålla mig på min idealvikt.

Delmål 1: på 30 veckor gå ner 25 kg med hjälp av kost och träning (v 41 2013 ska jag ha nått min målvikt).

Delmål 2: innan jag börjar jobba ska jag ha gått ner en storlek i kläder - det är om ca 7 veckor (29/4 närmare bestämt).

Delmål 3: jag ska gå eller cykla till jobbet VARJE dag

Delmål 4: den 7/9 ska jag springa tjejmilen på mindre än 1,5 timme

För att lyckas med detta gäller att jag skär ner kraftigt på kolhydrater och lägger om mina kostvanor, som inte är alltför bra efter graviditet och föräldraledighet. Godissuget tar knäcken på mig!
Måste också hitta mer tid i vardagen för träning. Nu när våren kommit finns inte längre någon ursäkt att inte promenera så tis, ons & tors blir det promenad på morgonen efter dagislämning. Torsdagkväll och lördag f.m blir det styrka (tills vidare body pump sen får vi se längre fram).

Alla ni som läser detta får gärna hjälpa till och dra ut mig på promenader, en kvällstur till gymmet etc.

IMORGON STARTAR JAG!

Jag antar den med dessa ändringar:

Slutmål: innan 2013 är slut SKA jag hittat en modell som passar mig för att hålla mig på min idealvikt.
Det behåller jag!

Delmål 1: på 30 veckor gå ner 25 kg med hjälp av kost och träning (v 41 2013 ska jag ha nått min målvikt).
Den med!

Delmål 2: innan jag börjar jobba ska jag ha gått ner en storlek i kläder - det är om ca 7 veckor (29/4 närmare bestämt).
Här måste jag ju hitta ett eget eftersom jag redan jobbar för fullt. Jag kör på att jag ska ta mig till gymmet i snitt 3 dagar per vecka och att jag utöver det ska springa/powerwalka minst 2 ggr i veckan. Bonus om jag också gör något på helgerna. För det är så här; jag vill hålla helgerna "fria" så jag hinner med att se på fotboll även om jag jobbar. Kan låta underligt, kanske inte är så bra för kroppen men definitivt för knoppen! :) Har jag ledigt kommer jag slänga in pass även på helgerna!
 

Delmål 3: jag ska gå eller cykla till jobbet VARJE dag
Det tar jag. Med tillägget att jag gör det så fort man kan göra det utan att riskera livet! Alltså måste det bli runt 5 grader plus i alla fall. Sandning och saltning har de inte direkt hört talas om här....hade tänkt börja redan idag men så kom vintern tillbaka med nollgradigt och snöblandat regn. Jag har cyklat en vinter här och det räcker! Cykla i snö är inget jämfört med på isgata kan jag säga.....
 

Delmål 4: den 7/9 ska jag springa tjejmilen på mindre än 1,5 timme
Tar det men jag måste kolla om jag kan hitta ett lopp här i närheten i höst först. Annars får jag hitta på nått annat. 

För att lyckas med detta gäller att jag skär ner kraftigt på kolhydrater och lägger om mina kostvanor, som inte är alltför bra efter graviditet och föräldraledighet. Godissuget tar knäcken på mig!
Måste också hitta mer tid i vardagen för träning. Nu när våren kommit finns inte längre någon ursäkt att inte promenera så tis, ons & tors blir det promenad på morgonen efter dagislämning. Torsdagkväll och lördag f.m blir det styrka (tills vidare body pump sen får vi se längre fram).
Jag håller med om maten. Godissug har jag med fast oftast äter jag i alla fall inget godis för ärligt sagt, det finns mest äckligt godis i Tyskland. Mitt problem ligger mer i att jag är för dålig på att laga mat och det är ju snabbt och gott och enkelt att bara göra sig en macka liksom.....alltså mer lagad mat och inte alltid ta den enkla utvägen macka eller 5 minuters pasta utan proteiner till.....
Kommer alltså köra träning måndag - fredag (och som bonus lördag-söndag). Vet inte än hur jag ska lägga upp kondition vs styrka. Kör jag på gymmet blir det nog både och på ett pass. Är enklast så. Skulle jag jobba varenda måndag-fredag och vill lämna plasma kan det bli en extra dag med vila då jag inte hinner träna efter jobbet men innan plasma lämning. Men rätt ofta har jag i alla fall en veckodag ledigt så det hör till undantagen.
 

Och jag börjar inte imorgon (är ju söndag = fotboll :) ) jag kör igång på måndag! 

Så Helena, utmaningen är tagen!

Musikkudde

Minns ni att jag skrev förut jag hade köpt en här som inte funkande? Ljudet var superkass man fick pressa in huvudet i kudden för att höra och ändå försvann de låga tonerna. Jag köpte mig en dyrare i Sverige och tog med hit. Provade den igår och den är super! Mycket bra ljud, dessutom högtalare på båda sidorna. Perfekt för mig som rätt ofta måste gå och lägga mig utan att jag är trött (för att jag måste upp 04.45 på morgonen) och brukar då lyssna på lugna låtar eller relaxmusik och jag har förut fått lyssnat med mina hörlurar men det är ju rätt obekvämt.

Har spelat in lite såndär "relaxmusik" som vågskvalp mm och funkade bra igår i alla fall. Är ju rätt låga toner om man säger så men hördes kanonbra. Kan alltså verkligen rekomendera en musikkudde men lägg ett par hundralappar på en i alla fall. Den billiga jag hittade här var urkass. Den dyrare super.

Nu ska jag se Borussia Mönchengladbach - Werder Bremen.

Sen ska jag fila på en utmaning jag hoppade på som Helena gjorde. Återkommer om den senare. Ska se om jag kan följa Mello också ikväll.

Derbyt med stort D

Det finns inget större derby än Ruhrpottderbyt mellan Schalke och Dortmund. Man kan inte ens jämföra nordderbyt Bremen - Hamburg. Det är ett lilleputtderby i jämförelse. I Ruhr-området är verkligen folk helt fotbollstokiga. Städerna ligger dessutom 30 min bilväg från varandra. Men varken fans eller spelare är någonsin i "rival" staden. Så stark är rivaliteten. Dortmund har tex övernattat i Essen på hotell. Inte i Gelsenkirchen (där Schalke kommer från) för annars får de inte vara ifred.

Eftersom Werder spelar den sena matchen idag så väljer jag att se derbyt.


Har jobbat, var lugnt och skönt, vi har en del nya boende (3 st) men alla var trevliga och lättsamma personer. Efter jobbet skulle jag ju handla på Real. Men parkeringen var smockfull, folk har väl inget annat för sig i skitvädret, så jag ändrade mig fort. Hade ingen lust trängas med folk. Handlade maten på mitt lilla Netto istället och mina sportredskap köper jag på måndag. Då har jag bara en kurs på 3 timmar och alltså gott om tid.

fredag 8 mars 2013

Kallt

Kan inte fatta varför jag fryser så. Vi var bara en dryg timme ute men jag är genomfrusen. Ska strax ta en varm dusch. Egentligen ville jag också se U23:s träning men de tränade först 15.00. Så isåfall hade vi fått lov att vänta nästan 1 timme eller göra något emellan och sen åka tillbaka. Men jag var för frusen för det. Därför blir det också imorgon (då det ska bli ännu kallare) derbyt Schalke - Dortmund på TV:n och inte U21 - LehePlatz14. Där har man nämligen inget skydd alls för blåst eller nederbörd. Det är vår konstgräsplan. Det är öppet runt om och blåser det är det skitkallt där. Och blåser gör det ju nästan jämt här. Idag med, är väl därför det är så kallt. Brrrrrr.

Jag ville bara hem idag så jag handlar de grejor jag ville ha imorgon på Real istället på vägen hem. Hinner ju det eftersom jag väljer bort U21 (sorry guys) och lär väl ta bilen eftersom det ska bli snöregn. Det är då snorhalt att cykla nämligen.


Träning

Ja, det är dags att ta tag i den igen. En vecka semester hos mamma och pappa har resulterat i bullar, god mat, godis och en massa semlor. Å andra sidan kan jag bara äta det ungefär en gång om året så det lär väl vara okej. Dessutom har jag i princip inte gjort ett dugg. Men det var också målet med min resa. Jag skulle bara vila upp mig då jag var mycket nära att gå över gränsen med allt här innan jag åkte. Och nu är jag härligt utvilad. Men det har resulterat i 2-3 kg mer på vågen på bara en vecka också! Shit Happens....:)

Så som sagt, dags att träna. Fast inte idag....hehehehe låter ju roligt när man säger man ska sätta fart och skjuter upp det på en gång. Men jag har varit och lämnat plasma och då är träning absolut no-go. Kan eventuellt bli en liten prommis senare om det slutar regna.

Jag och Benni ska iväg och kolla på träningen som är klockan 13 och sen ska jag åka iväg och köpa mig en rockring och ett hopprep. Mina nya träningsredskap som ska komplettera min boll, mina gummiband och mina vikter dom dagar jag inte har tid eller lust att ta mig till gymmet.

Jäkla väder

Jag hade ju planerat att ta fram cykeln på allvar och börja cykla till jobbet igen. Så sitter jag här och ser på vädret i Nyhetsprogrammet och så säger dom att vintern kommer så sakta under helgen med kallare väder och snöregn för att i början på veckan dra in ordentligt över landet med minusgrader och snö.....jag antar cykeln får vänta....

Vi hade tänkt gå och se på träningen idag också. Men nu får vi se. Just nu regnar det och är någon plusgrad. Får se hur det utvecklas helt enkelt. Jag ska i alla fall äta klart min frukost och sen bege mig och lämna plasma.

torsdag 7 mars 2013

Böcker

Tänkte skriva lite vilka böcker jag köpte.

Först en biografi om Freddy Mercery sångaren i Queen. Ser mycket fram emot att läsa den. Ville börja idag redan på flyget men insåg att jag visst packat den i väskan som checkats in. Jaja, ingen katastrof får börja på den ikväll istället.

Sen en biografi (ja, jag gillar biografier) om Kee Marcello, gitarristen i Europe. Tror den även kan vara väldigt bra.

Sen Charlotte Perellis träningsbok. Och det främst av en anledning. Det är mycket bra övningar på boll i den. Och jag har ju en boll (pilatesboll) hemma men ingen riktig koll vad jag kan göra med den. Så det blir bra att få lite tips på det. Jag varken hinner eller har lust att VARJE dag vara på gymmet. Och då blir det ett super komplement, speciellt nu när man kan börja springa lite ute också.

Sen köpte jag Denise Rudbergs första deckarbok. Jag älskar hennes chick-lit böcker så ska bli intressant att se om jag även gillar hennes deckare.

Sen fick jag en bok av mamma, en biografi det med om en tjej som överges av sin familj för att hon är tjej (I Indien tror jag det var, den boken ligger i ett paket på väg hit så jag kan inte titta). Resten av familjen utvandrar till Norge men hon blir kvar hos släktningar i Indien där hon måste slita som slav åt dem innan hon efter ett par år förenas med familjen i Norge men får även där lov att betjäna familjen innan hon lyckas bryta sig loss. Den var superbra sa mamma så är spänd på den med.

Har alltså mycket läsande att se fram emot. Och har även tre eller fyra olästa böcker fortfarande på min läsplatta också! Nice! :)

Hemma!

Har kommit hem, hunnit packa upp och gjort mig lite mat som jag nu ska äta.

Resten av kvällen blir lugn, det är drygt att vara på resande fot hela dagen.

onsdag 6 mars 2013

Provpackat

Blev en del saker att skicka i paketet. Bland annat en del böcker, 2 flaskor påskmust, 1 saftflaska, 1 par jeans. Sen fylls det på med lite godis sen :).

Sen hoppas jag det är kallt imorgon. Kommer nämligen ha myyyyycket kläder på mig. Det bästa tricket när man har för mycket packning. Man klär på sig så man ser ut som en Michelingubbe!


Doooortmuuund

Ja, det är ju tur vi har Dortmund. Så vi slipper skämmas allt för mycket. Ja, nu har vi ju Bayern München också men det är inte lika coolt. När man kan betala 400 miljoner för att köpa sig spelare då är det inte lika coolt som att "lilla" Dortmund, där den absolut dyraste och ett jätteundantag kostade 170 miljoner (de flesta andra rund 20-50 miljoner) så är det skitcoolt att ha:

  1. Blivit tyska mästare två år i rad (i år vinner tyvärr Bayern)
  2. Blivit cupmästare (och alltså dubbelvinnare) förra året
  3. och att i år tagit sig till kvartsfinal i Champions Leauge
  4. och dessutom varit smarta nog och i förväg förlängt alla kontrakt på alla viktiga spelare till 2016 eller 2017. 95% av laget kommer alltså att vara kvar. 
Själv ska jag idag handla det sista godiset och sen packa och se om jag lyckas få med mig allt hem. Ryan Air är ju lite petiga, där får man inte ha 1 kg övervikt som andra flygbolag tillåter. Det som inte får plats skickar vi med paket. :). Tar lite längre tid men är mycket billigare än Ryan Airs överviktspriser.

Imorgon kommer hela dagen bestå av resa. På fredag är jag också ledig och ska då lämna plasma och sen knata iväg och se Werders träning tänkte jag. Måste ju se eländet och se om de ändrat på nått. Sen tränar U23 också på eftermiddagen och där ska jag mer njuta av att se träningen. De är i alla fall inte lika dåliga som proffsen just nu...hahaha. Hoppas på fint väder. Enligt wetter.de har de nu sol och jättevarmt (13 grader) sen ska det från fredag bli kallt igen med 1-3 grader bara. Orättvist. Bara för att jag kommer hem igen......


tisdag 5 mars 2013

Shoppingdagar

Igår och idag ägnade vi oss åt shopping. Även om jag inte handlat så mycket. Ett par böcker och så hittade jag en ny vinterjacka på rea idag. Var bra för nästa säsong måste jag ha en ny vinterjacka. I övrigt blir det mest godishandlande. Resten finns liksom att köpa även hos oss i Bremen. 

Var även på bio igår med Helena och såg Små citroner gula. Väldigt bra film.

Idag är det Champions Leauge och jag hoppas hitta en bra stream för matchen Dortmund - Donetzk. 

söndag 3 mars 2013

Vasaloppet

Här kollar vi på Vasaloppet och så har Theo talat om att jag ska se filmen Cars så jag får väl kolla imorgon när vi åker till Borlänge om jag kan hitta den filmen då. Han har precis lärt mig vad alla bilar heter, fast jag kommer bara ihåg Blixten :). Men efter att jag har sett filmen kan jag säkert fler namn!

Werders insats tänker jag inte ens kommentera. Säger vi så. För så dåligt var det.

lördag 2 mars 2013

Snart börjar det!

Kör repris på rubriken! Om 5 minuter börjar matchen Werder - Augsburg, har hittat en bra stream :)

Dennis
Igår slutade matchen 2-2 med två mål från Dennis. Nu får vi hoppas proffsen kan ta sig samman och prestera bra också.

fredag 1 mars 2013

Snart börjar det!

U23:s match uppe i Lübeck. Den gäller ju inget men jag vill ändå följa den på ticker, jag vill se hur spelarna sköter sig :).

Startelvan: SV Werder Bremen II

Raphael Wolf
Dennis Wegner
Onel Hernandez 
Martin Kobylanski
Florian Nagel
Malte Grashoff
Felix Kroos
Jeffrey Obst
Torben Rehfeldt
Orhan Yildirim
Florian Hartherz

Trainer: Thomas Wolter

Sverige

Nu har jag tagit mig till Falun och det är sol, snö, plusgrader men tyvärr en hemsk vind!

Och jag har redan märkt vad dyyyyyrt allt är här! Jösses. Köpte igår på Centralen i Stockholm en tidning, en dricka och lite lite smågodis. 145 kr! Herrejesus! Sen var jag hungrig. Pizza Hut ville ha 89 spänn för en dricka och två pizzaslice. Nä, tack. för 89 spänn kan jag äta väldigt fint på restaurang i Tyskland. 

Idag slappar vi och kollar vintersport på TV:n. Hade tänkt mig en prommis i det fina vädret men då får det sluta blåsa först.