fredag 31 maj 2013

Väderkaos, men inte här!

I större delen av Tyskland är det väderkaos. Det regnar otroligt mycket, är svåra översvämningar, jordskred och det åskar och haglar och är eländigt. Men Bremen har i flera dagar haft dagar utan regn. Iof lite grått men helt okay. Idag har det varit riktigt fint, sol och mellan 20-25 grader hela dagen. Dock med en rätt ordentlig vind. Så nära som Hannover (ca 10 mil) är det riktigt svåra problem.

Märkte jag av när jag cyklade hem. Hade en rejäl motvind på den där jäkla bron! Slapp det på kvällen dock för jag fick lov att ta bilen och måste det även imorgon bitti. Min cykel har nämligen punka. Får hämta den från verkstaden imorgon efter förmiddagspasset. Om det är fint väder ska jag och Benni på fotboll mellan passen. Brinkumer SV (från Bremenliga) kvalar för att ev spela Regionalliga Nord nästa år.


torsdag 30 maj 2013

Soda Stream

Köpte mig en idag på vägen hem från kvällspasset. Har inte packat upp den, kom hem för ca 30 min sedan och har duschat och sitter nu och äter. Strax börjar den stora direktsända finalen av Germanys Next Top Model och den ska jag se!

onsdag 29 maj 2013

Fotboll!

Idag är det landskamp på TV:n. Tyskland vänskapslandskampar i USA mot Ecuador. Nu är inte de bästa med, för de bästa i Tyskland spelar nästan allihopa i Dortmund eller Bayern och eftersom de spelade CL-final i helgen är de inte med i USA. Dessutom fattas några Spanska och Italienska proffs eftersom de spelade ligafotboll så sent som i helgen de med.

Startelvan: Adler - Höwedes, Mertesacker, Westermann, Jansen - L. Bender, Neustädter - Draxler, Podolski, Sam - M. Kruse
Måste handla imorgon, funderar på att köpa mig en Soda Stream. Jag dricker mycket läsk och ännu mer nu när det är varmt och jag cyklar så mycket. Det är både drygt att släpa hem alla flaskor och dessutom dyrt. Tror jag vinner på att skaffa mig en Soda Stream faktiskt. Så imorgon tar jag i alla fall en vända bilen. Vilken får jag se. Regnar det på morgonen tar jag bilen redan då. Annars är kvällsrundan bättre ur bilsynpunkt för jag har inte lika många då och de jag har bor alla så man enklare kan parkera. Men som sagt, vädret får bestämma.

Har haft en soft vecka och kunnat börja först 7.15. Men imorgon måste jag igång vid 6.45 och i helgen redan klockan 6.00. Nästa vecka också så runt 6.15. Blääää.

tisdag 28 maj 2013

Undrens tid är inte förbi

Det slutade regna på eftermiddagen igår. Och jag såg tom solen i 2 minuter. Och idag på morgonen var det otroligt dimmigt men sen blev det varmt och solen kom. Synd då bara att det redan imorgon ska bli regn igen. Men man hoppas ju hela tiden att det inte stämmer...

Nu har jag lite pappersarbete att göra och sen en kortvända i kväll mellan 16-18.30 ungefär. Men först mat. Står en fiskgratäng i ugnen och den är klar om 10 minuter ungefär. Till det blir det cous-cous och broccoli, blomkål och morötter. Smaskigt!

I övrigt händer det inte stå mycket. Fotbollen har paus och vädret är mest skit.

måndag 27 maj 2013

Blöt!

Det ösregnar idag. Så jag tog bilen. Nu räddade det mig inte från att inte bli blöt då en av mina patienter lyckades vrida duschhandtaget åt fel håll och duschade ner hela mig....tror jag verkligen ska ta och lägga ett par extra byxor i bilen och ett par i cykelväskan...inte första gången jag blir dyblöt av en dusch eller av en rejäl regnskur (ibland är det som att dra på en duschkran och jag hinner inte ens få på mig regnbyxorna).

Man blir helt deprimerad av detta väder! Jag hoppas ösregnet lägger sig till kvällen så jag kan ta cykeln. Det är inte särkskilt ekonomiskt att åka 2 x 14 km per dag. Det därimellan får jag ju bensinpengar för. Men jag gör det om det öser ner, det gör jag!

Har jobbat klart del 1, kör igång med del 2 klockan 16.00. Eller då måste jag vara på plats så vid halv fyra åker jag igen. Beräknar vara klar runt 19.00. Imorse jobbade jag 6.45 - 10.20. Soft!

I övrigt idag hade jag tänkt bege mig till gymmet, men detta väder gör att man inte har lust till nått annat än att ligga i soffan under ett varmt täcke och läsa en bok. Få se hur jag gör ikväll. Lutar åt soffläge trots allt.

Väderprognoser är ju inte direkt lysande heller:
Möjligen uppehåll i morgon sen regn regn och lite mer regn....


söndag 26 maj 2013

Upprepar mig

Men vad ska jag göra. Det regnar. Och det är kallt. Jag har i princip inte så mycket emot lite regn bara det är varmt. Men det är det inte. Och bara skit på TV:n. Jag har haft så långtråkigt att jag:

1. Har storstädat
2. Sett ett helt Formel 1 lopp
3. Varit ute och gått i regnet för jag måste få komma ut lite

Tur jag jobbar hela veckan och dessutom min dubbelpass vecka. Skit bara om det också ska regna hela tiden. Sen hoppas jag att sommaren har kommit till min nästa lediga helg. Är ju pest att ha ledig helg men inte kunna göra nått alls för att det bara regnar.

lördag 25 maj 2013

Skitväder

Jag är trött på regn! Var och lämnade plasma och hade tänkt ta mig en vända på stan. Kolla runt lite och fördriva lite ledig tid. Men när jag kom ut hade det börjat regna igen och nu strilar det ordentligt. Jag som ville göra en hel del ute idag. Jag ville fota lite, jag ville jogga. Men näää.

Så nu ska jag äta lite glass och efter det så tar jag tag i städningen istället.

Men mest av allt ser jag fram emot ikväll!

fredag 24 maj 2013

24 timmar....


Leeeedig

Och vad också är skönt, inget inbokat. Eller, ja, ska ju se CL-finalen på TV:n då på kvällen. Men annars nix. Kan göra vad jag vill när jag har lust. Fast en del saker har jag att göra som tex lämna plasma, städa lite och handla. Men inga inbokade tidsfasta saker. Skönt!

Det är soligt men kallt. Fast nu är man på det stadiumet att allt som inte innefattar regn är super.

torsdag 23 maj 2013

Brrrrr jag fryser!

6 grader i morse. Fast ingen vind, inget regn och lite sol till och från.

Efter jobbet svängde jag förbi träningsplatserna och såg lite på U23:s träning och träffade Yuting. Förmodligen för sista gången. Hon åker hem till Peking i Kina i nästa vecka och var i Bremen idag och ev också imorgon sen återvänder hon hemåt efter att ha varit i Tyskland (och studerat) sen 2006. Det var 2,5 år sen hon var hemma sist så fast hon är ledsen över att behöva lämna Werder och Bremen (fast hon mest bott i södra Tyskland i Marburg) så ser hon framemot att komma hem. Jag bjöd henne på lunch som avsked.

Har precis kommit hem och stoppat ner mig under ett duntäcke i soffan. Det kom en regnskur när vi var påväg från Stadionområdet till Piano (där vi lunchade) så jag är lite fuktig och fryser. Fattar inte, det är slutet av maj och det är så jäkla kallt här! Normalt har vi ju nu mellan 20 och 25 grader varmt.

Benni gav ett smart förslag igår när vi kollade på fotbollen (slutade 1-1 och det räckte för att Werder U21 redan igår var klara seriesegrare i Bremenliga) när jag sa att det är ju skönt med bilen på jobbet om det regnar men hemskt opraktiskt. Han sa, skaffa en sån där lite ihopvikbar cykel och lägg i bilen. Då kan du ta bilen dit och cykla rundan och ta bilen hem. Inte helt dumt. Måste kolla upp vad en sån kostar. Vi får ju faktiskt milersättning om vi använder bilen så egentligen är det skit samma. Det dyra för mig är ju resorna dit och hem, speciellt vid dubbelpassveckor. Då blir det ju 2,8 mil bara för att pendla emellan.

onsdag 22 maj 2013

Oväder

Regn, kyla och rejäl vind = BILEN! Så skönt att man har den att ta till. Gick fortare idag, var klar en halvtimme tidigare. Ska iof tillbaka en kortis vid 16-tiden, jag ska få visning hos en som jag har ny från nästa vecka. För det mesta går det att man bara får det förklarat för sig, speciellt om den man är hos kan bra kommunicera. Men nu får jag en till turk som inte pratar tyska (eller engelska). Har ju redan en, hon kan iof några få ord. Tror jag får lära mig turkiska.....

Sen ska vi ev se U21 fotboll ikväll, jag och Benni. Beror på hur vädret blir. Pga allt regn är nämligen risken att de spelar på konstgräset stor och där är man helt oskyddad. Spelar de på sitt ordinarie ställe, Platz12 då finns det tom ett tak på läktaren! Men vi avvaktar vädret.

Ska ägna mig åt att städa och stryka lite tvätt på eftermiddagen. Men först nu, mat! Blir en pastasallad med kyckling tror jag.

tisdag 21 maj 2013

Regnfri förmiddag

Klarade mig utan att bli blöt. Fast när jag skulle åka och lämna plasma regnade det men då tog jag bussen. De närmaste dagarna lovar regn. Och regn och lite mer regn och på det kyla. Ska visst bara bli 3 grader *brrrrr*  till helgen. Får se om jag kanske någon dag "ger upp" och tar bilen.

Jobbade mycket riktigt lite längre idag, hela 4 timmar. Sen satt jag nyss här på kvällen en halvtimme med lite pappersjobb. Helt underbart kunna göra sånt hemma när man har tid och lust.

Kommer nytt jobbschema imorgon men jag misstänker jag i alla fall även torsdag och fredag har samma vända som idag och imorgon. Sen ledig helg.

Annars idag har jag passat på att tvätta men i övrigt inte så mycket mer. Börjat på en ny spännande bok så jag har mest näsan i den :)

måndag 20 maj 2013

Äntligen!

Går jag på min kortvecka. 4 dagar förmiddagspass och sen ledig helg.

Veckan är fullproppad med fotboll. Proffsen testspelar tre matcher (fast vi kommer inte se någon av dem som det ser ut nu), U21, U23 och U19 spelar seriematcher och sen är det kvalspel till Bundesliga och 2 Bundesliga på TV:n och sen på lördag höjdpunkten: Champions Leauge finalen i England med två tyska lag! Borussia Dortmund - Bayern München.

Så skönt att jag precis denna veckan då bara har förmiddagsjobb! Perfekt! Har nu också för första gången gjort en hel vecka (blev ja tom 8 dagar pga pingsthelgen) med delade pass men det gick hur bra om helst. Har jobbar i snitt 3 timmar på förmiddag och 3 timmar på kvällen. Inte direkt ansträngande alltså. Men imorgon blir det "värre". Har en lång lista då jag hoppar in på ett par nya då en kollega har semester. Ser ut som jag kanske kommer jobba i alla fall fyra timmar. :)

söndag 19 maj 2013

Lurad

Ja inte fasen har jag sett nån sol idag. Det är molnigt och grått. Och några 20 grader är det inte heller. Men å andra sidan är det varken regn eller vind heller. Så det blev cykel idag. Så mycket smidigare. 

Kollade på sångdelen av Mellon igår men skippade röstningen. Hörde Danmark vann, var rätt okay låt tycker jag. Hade ingen riktig storfavorit sådär, missade ju båda semifinalerna så jag hörde låtarna för första gången i går kväll. Tyckte Robin gjorde ett bra framträdande, han är ju för söt! Men tror också hans låt hade vunnit på att först kvala. När jag hörde den första gången gillade jag den inte alls. Men sen när jag hörde den i Andra Chansen tyckte jag det var en av de bästa låtarna. 

Dubbelpass imorgon med, egentligen är det ju måndag och bara förmiddagspass men det är pingsthelg och när det är helgdagar får man ledigt hela helgdagssvängen om man har sin lediga helg då.

lördag 18 maj 2013

Regn, regn, regn

Det har ösregnat inatt och åskat som attan. Strilande regn hela dagen. Så jag tog faktiskt bilen båda vändorna. Men gud så osmidigt! Fast torrt var det ju....

Imorgon ska det bli sol och 20 grader. Då blir det cykeln igen.

Werder lyckades inte vinna sista matchen heller så 12 matcher i rad utan vinst, nytt dålighetsrekord. Vi försöker bara glömma den här säsongen tycker jag!

Kollar nu på inför Mellon på TV:n och ska se lite på Mellon också. Jag kommer inte se hela då den slutar 01.00 och jag måste vara på jobbet 06.45 imorgon bitti.

fredag 17 maj 2013

Max

Vi var och kollade på Werders avslutsträning inför bortamatchen imorgon och Max kommer pga flera skador att få vara med i truppen i Nürnberg så även han var ju med och tränade bland proffsen. Så jag passade på att ta ett foto med honom.

Nu ska jag bege mig till del 2 av arbetet för idag. Kommer vara klar så där runt halv åtta gissar jag.
Jag och Max

Nästa säsongs matchtröja

Jag har inte riktigt bestämmt mig för om jag tycker den är snygg eller hemsk. Får se hur den ser ut på, för på lördag ska Werder minsann spela i den! Jag hoppas bortatröjan är snyggare (den kommer presenteras senare i sommar).


torsdag 16 maj 2013

Wegners målfestival!

Dennis
Max

Igår spelade ju U23 borta i Flensburg. Naturligtvis blev det en rolig målrik match (jag var ju inte däääär....)
3-5 slutade det och 4 mål gjorde Max Wegner och 1 mål gjorde Dennis Wegner.

Jag hoppas man låter båda göra sommarförberedningen med proffsen fast de bara har amatörkontrakt. Målfarliga är de båda två i alla fall och precis det behövs.

onsdag 15 maj 2013

En era har tagit slut

Efter 40 år i Werder Bremen, varav 14 som tränare för proffsen slutade idag Thomas Schaaf. Det var iof inte oväntat att han skulle gå, efter 3 år i rad med bedrövliga resultat för Werder låg det så att säga i luften. Men alla trodde nog att han skulle vara kvar säsongen ut. Men i helgen räddades ju Bundesligakontraktet och idag kom alltså meddelandet.

På bilden står hur många tränare de andra klubbarna haft under dessa 14 år. Det varierar mellan 4 och 17. Tillsammans 188 st!!! Werder har haft: 1

Jag tycker det är dags för nytt blod. Någon som tänker och ser allt lite annat. Framförallt för de unga spelarna hoppas jag det kommer en modern, ung tränare. En som tänker och lever fotboll som Dortmunds Jürgen Klopp vore ju drömmen! Vad han skapat av Dortmund sen han kom dit är otroligt. De var bankrutt, låg i mitten/slutet av tabellen år efter år (precis som Werder de senaste åren, fast vi är inte helt bankrutt, har än så länge bara ansträngd ekonomi) och för tre år sen blev de tyska mästare. Förra året blev de tyska mästare och tyska cupmästare och i år är de i Champions Leauge final! Ett lag skapat av unga talangfulla billiga spelare.

tisdag 14 maj 2013

Snabbjobb och fotboll

Båda turerna gick snabbt idag, vet inte varför. Ibland är det bara så, det flyter på bra. Var på mycket sega ben jag cyklade dit imorse, gick trögt. Men redan på hemvägen var det bättre och på kvällen var det som vanligt. Dock gör knäna fortfarande ont. Fattar inte varför, cykla ska ju vara bra om man har knäproblem. Vilket jag inte har! Jag kan liksom jogga 3-4 km utan att få ont i knäna. Iof blir det ju ungefär 10 gånger längre på cykeln men ändå. 46 km idag.

På vägen hem stannade jag vid Platz12 och såg U21 spela mot Habenhausen. Kom efter 15 min men då tror jag det fortfarande stod 0-0. Till slut vann vårt U21 med 3-2 efter att ha legat under med 1-2. Men två snabba mål och så var saken klar.

Har precis kommit hem och har duschat. Ska äta nått litet och sen hoppa i säng. All frisk luft gör att jag faktiskt är trött runt 22-tiden och det i sin tur gör att jag inte är trött vid halv sex- sex på morgonen. Najs! :D

Imorgon planerar jag att åka och lämna plasma (de öppnar kl 13.00 imorgon, passar bra mellan mina pass). På torsdag får jag en från kontoret med mig på min förmiddagsvända, inget jag oroar mig för, jag vet jag jobbar bra :). Imorgon spelar mitt kära U23 också borta (långt borta) i Flensburg. Följer det på nån ticker.


måndag 13 maj 2013

Blött

Kom ett par skurar på kvällen så regnstället åkte på och av, på och av. Jobbade 16.15 - 19.05 och har cyklat 47 km idag. Mina knän gör ooooont.

Imorgon kör vi samma program igen. Fast gärna utan regn då....jobbade i träningströja på kvällen. Underbart! Jag blev blöt men torkade direkt. Att jag inte kommit på det tidigare!

Nu lite surf, TV och sen sängen!

Första halvan klar

06.45-10.40 blev jobbtiden. Har nu näst intill full tur så det tog lite längre tid. Ska börja pass nr 2 vid 16.15 tiden och bör vara klar ungefär 19.30 har jag räknat ut. Kom lite stänk på vägen hem men än så länge inget regn (ska regna idag och imorgon och vara kallt, sen på onsdag ska vi få tillbaka värmen).

På eftermiddagen ska jag prova att klä mig i mina träningströjor. Jag har haft lite svårt att veta vad jag ska jobba i. Blir ju svettig av cyklingen och när man duschar någon. Sen går jag i flera timmar med blöt t-shirt eftersom bomullst-shirts torkar så långsamt. Men så kom jag på jag ska prova mina träningskläder i andas material som torkar fort. Borde funka.

Har ätit lunch, en god sallad. Nu ska jag bara slappa lite och kolla på lite TV innan jag ger mig av igen. Hade tänkt träna lite men mina knän gör lite ont (inte vana vid så mycket cykling) så jag tar det lite lugnt ett par dagar och nöjer mig med cyklingen.

söndag 12 maj 2013

U23 vann!

Dennis
Helt ofattbart. Jag var där och de lyckades ändå med att vinna. 1-3 blev det, mål av Sandro Stallbaum, Marnon Busch och tadaaaaaaa: Dennis Wegner!


lördag 11 maj 2013

BUNDESLIGA!!!

Jodå. Werder spelar Bundesliga även nästa år. Blev klart idag efter 1-1 mot Frankfurt samtidigt som de andra tre som låg hack i häl förlorade.

Har precis kommit hem och nu blir det Deutschland Such den Superstar finalen på TV och bara slappa och andas ut! Det var på håret men de fixade det. Som tur var, var det tre lag som var ännu sämre iår. Normalt ramlar man ur ligan med sådana prestationer som Werder visat upp. Men ibland ska man ha tur också. Är ju en speldag kvar, nästa helg, men nu är det skitsamma hur det går där (som tur är, eftersom jag jobbar och kommer inte kunna se matchen). 

fredag 10 maj 2013

Fredag - ledig helg!

Jobbade sen en kortis förbi U23:s träning (de tränade kl 10.00). Träffade Yuting där. Sen hem och vid halv fyra gick jag och Benni och såg proffens avslutsträning. Träffade Yuting igen, Peggy, Thomas och lite andra man känner så där löst.

Nu sitter jag och väntar på att Mareike och Benni kommer. Vi ska äta chickenwings och coleslaw. Var planerat att sätta oss vid Osterdeich, men det är för kallt så vi tar det här hos mig och ser på en DVD istället.

Imorgon superviktig match för proffsen, mot Frankfurt (som är bra). De måste egentligen vinna men det kan räcka med oavgjort om de lagen efter Werder förlorar, då kan det bli klart de hänger kvar i ligan.

På söndag drar vi till Oldenburg och ser U23.

torsdag 9 maj 2013

Filmtajm

Sat 1 kör nån filmfestival på TV:n tror jag. Har sett Crocodile Dundee I och II och nu kör Robin Hood - Prince of thieves igång efter den visar dom Forrest Gump. Allt dubbat på tyska så klart.... Alltså charmen med Crocodile är ju tex den australiska dialekten. Den försvinner ju helt när man dubbar. Tycker synd om alla tyskar som missar så mycket när det gäller filmer och TV-serier eftersom de dubbar istället för textar.

Ikväll ser jag på Germanys Next Top Model. Missade avsnittet förra torsdagen, vet inte varför, glömde nog bara bort det. Jobbade ju kväll för första gången och sen var det borta ur minnet. Så jag ska se det avsnittet innan på datorn så jag hänger med.

Regnig dag

Idag fick jag inviga mina regnkläder på jobbet. De höll vad de lovade. Smidiga, enkla att ta på och av (viktigt då de är för varma att ha på inomhus) höll tätt utan att bli för varma.

Max
Jobbat 2 tim och 15 min idag och cyklat 21 km. Var med hos en ny på morgonen så körde igång klockan 7. Har i alla fall fått 4 nya på min förmiddagsvända från måndag och har 8 st på kvällvändan. Skäms ju lite när jag bara jobbar mellan 2-2,5 timmar och får betalt för en heltid. Nu blir det i alla fall 3-3,5 timmar varje pass.

Jana kommer på besök efter sitt jobb idag så innan det ska jag väl passa på att städa lite. För övrigt slappa bara, är ju helgdag = allt stängt här.

Tyskland firar föresten Fars Dag idag och Mors Dag på söndag och eftersom jag inte har någon svensk almanacka vet jag inte när det firas i Sverige längre så jag ringde och grattade idag :).

U23 spelade 1-1 igår, mål för Werder av Max Wegner. 

onsdag 8 maj 2013

Soft

2 timmars jobb idag med :). "Bara" 20 km på cykeln.... Hade tur, det har regnat inatt men inget idag på dagen. Fast det var fuktigt och lite kvavt så jag blev rätt svettig av mitt cyklande. Slängde mig i duschen direkt när jag kom hem.

Mer att göra idag är att tvätta, handla, tanka bilen, åka till jobbmötet (tar bilen och tankar och handlar slår liksom ett par flugor i en smäll då) och sen se U23 spela match. Soft dag!

tisdag 7 maj 2013

Ny vecka

Var klar ungefär samma tid idag, cyklat 26 km (var efter jobbet en vända på stan).

Fick listan för nästan period och har från måndag fått 3 st till så jag har 9 st att besöka. Blir bra, kanske jag jobbar 3-3,5 timmar i alla fall. Har ju även kvällspass där har jag samma som i helgen + några nya. Det sköna är att jag hela nästa period kan börja 7.30. Ni anar inte vilken skillnad det är att gå upp 6.00 istället för 4.45!

Ska enligt väderrapporten regna imorgon. Om det stämmer få vi se vad jag tycker om jobbet i regn. Har ju hittills varit varmt med sol och då är det toppen! Men så länge det inte ösregnar är det inga problem gissar jag. Och jag har ju alltid bilen i reserv. Skönt nog!

Imorgon är det jobb på morgonen/förmiddagen. Sen klockan 15-16 Teammöte. Och på kvällen spelar U23 hemma mot Flensburg.

måndag 6 maj 2013

Färdig!

Färdig för idag! Började halv åtta, klar halv tio. Och då slöande jag ändå och hade en ny tur (alltså inte samma som i helgen). Var in på kontoret för att höra om det var något (är ju bra när man är ny) och passade på att säga att jag kan gärna ta ett par till. Så får se om jag redan från onsdag (när listan för nästa vecka kommer, vi får listor från onsdag - onsdag jämt) har ett par till. Idag blev det 20 km på cykeln.

Nu ska jag duscha, sen ska jag och Benni på stan för en del ärenden, sen ska vi äta lunch och därefter ska jag lämna plasma (var stängt i lördags). Resten av dagen ska jag njuta av ledigheten. Känns ju som om jag är ledig nästan. Blir det lika varmt som igår (så ser det ut också) ska jag ta med mig en bok och sätta mig vid Osterdeich och kanske sola lite också.

söndag 5 maj 2013

Totalt idag

blev det bara 45 km. För jag irrade inte omkring nått alls (sen var jag ju på stan igår med, men å andra sidan var jag vid Platz11 idag så det tar nästa ut sig, fast inte riktigt). Imorgon har jag en ny tur, lär väl irra liiiite. Den är bra, jag börjar först 7.30. Fatta vilken lyx! Jag kan sova till 6.00.


Gick ännu fortare idag

Felix
Lenni
när jag inte behövde irra omkring. Start 6.00 klar 8.10. Rätt schysst :). Börjar igen 16.30 och lär väl vara klar ungefär som igår, dvs 18-tiden.



Gonzalo Castro och Basti Boenisch

Har sett U19 spela oavgjort mot Osnabrück, vinkat iväg U23 till Meppen (bussen körde förbi mig näg jag var på väg hem) och ser nu MSV Duisburg (Felix Wiedwald) mot St Pauli (Lennart Thy). Båda lagen behöver vinna för att inte riskera att åka ur 2 Bundesliga.

Leverkusen (Basti Boenisch) säkrade en Champions Leauge plats igår.


Alla tre är fd favoritspelare som tyvärr inte längre spelar med Werder. Fast i Bastis fall är det ju positivt, det går ju mycket bättre för honom i Leverkusen.

lördag 4 maj 2013

Många km blir det

Gissa hur många? Har cyklat 50 km idag. Kvällspasset var mellan 16.30 och redan 18.00 var jag klar. Jag har ju fått en lättare tur nu i början har bara 6 personer på morgonen och 6 på kvällen. Varav bara 1 att tvätta och klä på. Resten är att ta/på av stödstrumpor och spruta insulin. Jag sliter inte på kroppen i jobbet i alla fall. Cyklingen är jobbigare, haha. Men den blir lättare och lättare för varje vända.

Jag hann se nästan hela första halvlek på TV:n innan det var dags att bege sig iväg. Werder ledde då med 2-0 och då tror man ju att äntligen. Efter 10 speldagar utan seger. Sen fick jag lov att jobba och nästa gång jag kunde titta var matchen slut och det stod 2-2. I 85:e och 90:e minuten gjorde Hoffenheim mål.

På vägen hem tog jag vändan förbi Stadion för jag visste att Benni, Thomas, Peggy, Yuting och Yue tänkte hänga kvar och vänta på en del spelare. Mästarna från 1985 firade ju idag 25 års jubileum och nästan hela laget från då var idag i Stadion. Många ville passa på att få foton med dom osv. Och jodå fast det var sent (jag handlade på vägen hem också) var de kvar. Hängde där med dom i 1 timme innan alla var klara och sen  tog jag och Benni sällskap hem och jag fick andra halvlek berättad för mig.

Imorgon väntar jobb 2 gånger igen och däremellan U23-träning och U19-spel. U23 spelar också men borta i Meppen och dit hinner jag inte. Benni tar tåget dit och har lovat SMS:a mig viktigheter från spelet. Från Regionalliga finns nämligen ingen bra ticker.

Första halvan klar!

Jobbade mellan 6.00 och 08.45 sen var jag klar :). Och då hade jag ändå irrat runt lite innan jag hittade rätt adresser på en del ställen.

Nu ska jag äta lite, sen åka och lämna plasma och efter det vidare in på stan och framkalla ett par foton.

Ska vara åter på jobbet 16.15.

fredag 3 maj 2013

Mission completed!

Världens bästa Dennis! 
Tyvärr kisar jag mot solen men huvudsaken är ju att Dennis inte gör det!

torsdag 2 maj 2013

Ojojoj

Hela huvudet snurrar typ :). Det är mycket att ta in första dagen. Och jag ska inte jobba 19.30 - 22.50. Jag ska vara där igen 16.15 vilket innebär vi kommer vara klara ungefär 19.00/20.00 tiden. Mycket bättre. Tiderna stämmer nämligen inte alls! Här har de så att man själv gör upp med vårdtagarna om när man kommer dit. Och jag går ju med idag och imorgon. Lördag och söndag ska jag gå själv och kommer börja 6.00 (istället för 6.30) så jag har lite extra tid. Hon jag gick med i morse sa att det är nog en bra ide. Och jag fick gärna ringa henne i helgen om jag undrar över nått. Manuela, som hon hette, var supertrevlig.

Den här väskan fick jag av jobbet!
Efter vår runda var jag inne på kontoret och fick lite mer info. De höll på att skratta ihjäl sig när Manuela berättade att jag sagt jag skulle jobba till 23.00. Helt klart ett trevligt gäng. Min chef där sa också att egentligen har du ju ingen semester under provtiden men om du har något bestämmt och vill vara ledig så säg till så ordnar vi det. Som sagt väldigt trevligt och positivt än så länge. Även de sa ännu en gång att det är ingen som kontrollerar vilken tid och hur länge du är hos varje boende. Du måste bara säga till om du måste stanna längre hos någon och varför så får du övertid.

Om jag även när jag går själv nästa förmiddag och kvällsvecka bara har ca 3 timmar mellan passen kommer jag att ta med mig träningskläder och åka till gymmet så jag inte måste cykla hela vägen hem för så kort tid. Speciellt när man slutar så tidigt ändå sen.

Imorse och nu hem förresten tog cyklingen bara 25 min för det blåste inte. När jag var där på besök tog det ju 30 min.

Ja just det, glömde: Som det ser ut gör jag bara förmiddag imorgon och får ledigt på kvällen. Vore super då vi vill till U23s träning och titta.

onsdag 1 maj 2013

Fixat

Då hela dagen igår "försvann" när vi bestämde oss för att åka till Wolfsburg har jag idag fixat en del.

Monterat lyse på cykeln, packat jobbväska, planerat vad jag ska ha för kläder på mig (har ju vanliga kläder numera igen, inte jobbkläder), hittat cykelhjälmen i källarförrådet och sen har jag i det superfina vädret promenerat 1 timme. Även städat och dragit fram en del möbler så de enkelt kan läsa av värmen imorgon. Min Hausmeister är hemma och följer med dem hos mig.

Gillar mitt nya jobb redan. Torsdag och fredag ska jag enligt schema börja 6 och 6.30. Men de ringde igår och berättade när jag ska träffa de jag ska gå med. På torsdag träffas vi 6.20 och på fredag 6.50. Alltså 20 min senare vilket innebär att jag i princip har betald restid (tar 30 min att cykla). Och alla säger ju att man oftast kan sluta ungefär 1 timme tidigare också. Sa ju tom högsta chefen när jag var på intervju att det är så  de vill ha det. Har varit förslag uppe på andra alternativ men som de har det nu vinner alltid.

Ikväll är det CL-fotboll igen, kommer se första halvlek. Dels är jag rätt säker på att Bayern tar sig vidare (och om inte är det ingen katastrof). Jag tror hur som helst de är mer överlägsna än Dortmund som ju gjorde allt lite väl spännande igår igen. Som Dortmunds tränare sa i en intervju, Dortmund får man bara med all inclusive! :)

Har fått min lön också. Alltså sista lönen från gamla jobbet. Fick 700 Euro mer och det är rätt bra. Hade inte vågat hoppas på så mycket. Dels fick jag ju 2,5 vecka ledigt och sen drar de mycket skatt. Ska skaffa mig ett sparkonto imorgon (alltså gå till banken) och sen föra över pengarna. Nu när jag också tjänar så mycket mer ska jag se till att direktföra över i alla fall 200 Euro i månaden. Behöver ju någon gång framöver en ny cykel, ev gå till tandläkaren (funderar på om jag inte har ett hål till eller om det bara ilar i tänderna. Ska köpa Sensodyne tandkräm och prova om det blir bättre annars måste jag förbi där igen) och säkert ska bilen väl lagas någon gång framöver misstänker jag.....Fast det är bra när man inte använder den så mycket.

En lite fotoresa från igår

Yuting och Benni uppe på pressläktaren
Bra utsikt. Först proffsen

Bra utsikt även över amatörerna
Väl nere på marken med lite utspridda benskydd

Stilleben



När man har en äkta kinesiska med sig måste man ju passa på att få de rätta skrivtecknen på sina favoritspelare
 
Framme i Wolfsburg

Spelarbussen
Motståndarna



Stadionutsikt


Flo

Clemens, Dennis och Flo

Foton från Leverkusen

Här kommer några foton från Leverkusen i lördags.
Arena

Hemmablock

Läckert tak

Leverkusen - Werder

Basti! 

Suddig bild på glad Basti.