onsdag 31 juli 2013

Tandstatus

Den bråkade lite igår. Inte mycket var en sån molnande smärta. Dock hade jag med det ingen lust att köra 1 timme högintensiv Body Pump. Och cykla hade jag inte heller någon lust med, det gör jag ju så mycket ändå. Så det blev 1 timmes promenad istället.

Idag har tanden hållt sig snäll, bara gjort ont vid 2 tillfällen. Så jag har redan klarat av 2,3 mil på cykeln och 1 timme på gymmet.

Ätit har jag också hunnit med och ska nu hoppa in i duschen. Vad jag gör ikväll får jag se. Kanske kör jag på vila, kanske blir det en cykeltur. Beror lite på vädret också.

tisdag 30 juli 2013

Städdag

Idag har jag städdag inbokad. Man hinner ju liksom inte med det så bra i dubbelpassveckorna. Tvättat har jag redan hunnit med.

Om tanden slutar värka ska jag på Body Pump ikväll. Har alltså inte gymmat på vägen hem idag, istället tog jag mig en cykeltur och har hittills idag cyklat 2,3 mil. Om tanden strular även senare blir det en till cykeltur.


På torsdag när jag får lön ska jag se till att få iväg paketet, mamma och pappa ifall ni undrar vart det tagit vägen. Kassan är lite tom sen alla tandläkarbesök....


måndag 29 juli 2013

Så nu ska vi se om jag kommer ihåg allt

Fredag:

Det var rätt okay på förmiddagen trots hettan. Hann göra klart det mesta innan det värsta kom. Sen på eftermiddagen så kom regnet och åskan. Och jag hade cykeln. Blev rätt blöt. Regnkläderna höll iof tätt men det var så kvavt att det blev rätt varmt innifrån också, därför blev jag blöt. Sen hade jag en vanlig t-shirt också. Dumt! Den var dyblöt hela kvällen. Det kom inte så mycket egentligen men det höll på länge. Jaja, var ju bara att kämpa på. Dessutom ett långt pass, från 16.00 till 20.45 höll jag på.

Lördag:

Tog bilen för att hinna med. Hade 15 patienter på förmiddagen. Och det var äckligt varmt. Pust, det var en mycket jobbig lördag. På kvällen hade de åter varnat för regn, så trots att kvällen var softare så tog jag bilen för att inte bli blöt. Hahaha. Det åskade och ösregnade rejält! Kort men riktigt rejält. Jag var blötare än på fredagen trots bilen. För jag måste ju gå från bilen till ytterdörrarna hos folk. Jag var så blöt att jag fick åka och spontanshoppa kläder. Nu var det inte helt illa, hittade äntligen ett par snygga knälånga shorts som jag letat efter för att slippa jobba i långbyxor hela tiden. Passar ju inte att jobba i sportshorts liksom. Sådanan har jag ju rätt många av.

Gick lite snabbare var hemma 20.30 och kunde på så sätt se Supercup finalen mellan Dortmund och Bayern. Och det var riktigt härligt att Dortmund vann! Klart med 4-2 också.

Söndag:

Tog bilen på förmiddagen trots varmt väder. För att bättre hinna. På kvällen blev det dock cykel. Var lite svalare på kvällen så det var helt okay att jobba. Och äntligen är Hellweek över. Mellan passen var jag och Benni kort förbi på Tag der Fans men det är mest nått för barnen faktiskt. Benni såg sen träningsmatchen mellan Werder och Fulham, jag hann se första halvlek på TV. Och Werder lyckades vinna med 1-0.

Rotfyllning....

jag slapp inte undan en sådan. Idag har hon rensat upp och lagt i medicin. Den 12:e ska jag dit och en annan tandläkare som är specialist ska borra i kanalerna. På min fråga hur ont det gör, påstod hon att det värsta var idag, det skulle göra mindre ont. Och idag var inte så farligt, hon fick iof lägga dit extra bedövning 2 ggr men sen gick det nästan smärtfritt. Fast hon sa det kan göra ont när bedövningen går ur.

Så då var det ju bra, jag mer eller mindre räknat med det och kört min träning på väg hem från jobbet, fast det är Body Pump ikväll och jag inte varit på en sån klass på evigheter.

Var och lämnade plasma före tandläkaren också så resten av kvällen kan spenderas på soffan i väntan på att bedövningen går ur.

Rotfyllningen som de rekommenderar mig kommer kosta 250 Euro. Det är för att mina kanaler är så trånga och då är det bättre med en annan behandling än den som sjukförsäkringen betalar nästan allt av. Normalt använder man visst nått slags metallsaker. Men på mig ska de använda någon slags borr. Men ska jag göra eländet är det ju bättre göra det ordentligt... Nyfiken som jag är har jag googlat på priset i Sverige. Jag har tre kanaler i denna tand och enligt prislistan i Stockholms Folktandvård är priset då 4620 kr. Jag betalar mindre än hälften här i Tyskland och det trots att jag inte gör den enkla rotfyllningen. Så trots att jag kommer att ha lagt ut närmare 1000 Euro när jag är klar (ja det har tyvärr varit många hål att laga) så är jag glad jag lagat mina tänder här och inte i Sverige!

Så nu ska jag knåpa ihop ett inlägg om helgen. Kommer senare ikväll.

söndag 28 juli 2013

Snart....

ett kvällspass bara sen är helvetesveckan över. Pust. Det har varit varmt. Och det har varit det som mest gjort det till ett helvete. Sen har vi kombinerat det med regn och åskskurar också så jag blivit genomblöt. Igår fick jag, trots att jag hade bilen, spontanshoppa kläder för att kunna jobba vidare.

Om jag orkar blir det ett längre inlägg ikväll men mest troligt är att det kommer imorgon. Lite mer om fredag-lördag-söndag i detalj.

Nu hinner jag se 20 min av Werders träningsmatch mot Fulham som de sänder på TV:n. De spelar hemma så jag har för en halvtimme sen lämnat av Benni vid Stadion.

fredag 26 juli 2013

Kaputt

Jag ska ramla i säng nu. Om ni inte hör nått av mig i helgen beror det på att det ska bli närmare 40 grader varmt om det stämmer och jag jobbar lääääänge. Lär inte orka så mycket annat än att ramla in i duschen efter passen och sen ner i sängen.

torsdag 25 juli 2013

5 mil idag igen.

Nya cykeln är super. Är otroligt nöjd med den måste jag säga. Det går så lätt att cykla fast benen är lite trötta från gymmet.

Var varmt och eländigt på kvällen som vanligt denna veckan. Jag menar jag har inget emot sol och värme när jag är ledig. Men det är ett elände när man jobbar. Är också väldigt nöjd med att jag kom på den briljanta idén att jobba i mina träningskläder. Svettig blir jag även i de. Men det torkar i alla fall emellanåt. Vilket det inte gör om man har vanliga t-shirts.

Nu sängen! Fast har lyx, första patienten halv åtta imorgon bitti. Hur skönt är inte det då?!?!

Jublade lite för tidigt....


för nu skiner solen och det är kvavt igen. Och i helgen ska det bli 37 grader på lördagen och 38 grader på söndagen. Jag hoppas bara att det INTE är här Bremen. Jag jobbar. Dubbla pass. Länge! Kommer jobba mellan 6.30 - 12.30 och sen igen 16.00 - 20.30. Helg och semesterersättare gör så långa pass.

Riktigt okej idag

Bara 22 grader men det var superdimmigt imorse. Så pass att man blev lätt blöt faktiskt. Men sen klarnade det upp och nu lyser solen och det är lite varmare men inte så kvavt som förut. Jag har bara haft 5 patienter också på förmiddagen, riktigt skönt då jag har 15 st ikväll. Fast det är lite värre än det låter, rätt många är bara att ge medicin.

Har redan klarat av träningspasset, passar mig super att träna mellan passen faktiskt. Väntar nu på att mina tortellini ska bli klara så jag får äta lunch, sen ska jag passa på att lämna plasma eftersom det inte är så varmt idag. Efter det är det nästan dags att åka och jobba pass nr 2.

Man hinner inte med så jättemycket mer än att jobba och träna de veckor jag har dubbelskift. Men å andra sidan hinner jag ju massor de veckor jag bara har förmiddag. Nästa vecka är jättesoft, jag har 7 patienter varje dag, kommer jobba mellan 6.30 - 9.30 ungefär.

onsdag 24 juli 2013

Lite svalare idag och tom lite regn

Men väldigt lite.

Hade svårt att somna igår, det var så varmt. Så jag var rätt trött imorse. Men var duktig och tog cykeln fast jag var såååå seg. Men skippade gymmet mellan passen, åkte hem och sov en halvtimme istället och så var jag mycket piggare på kvällen. Tog cyklen även då, det kom några få regndroppar men det var bara skönt.

Fick ihop 4,9 mil idag.

Nu ska jag kolla läget lite kort på nätet och sen sova. Hoppas på att somna bättre idag, men det är faktiskt lite svalare nu. Kan sova ända till 06.00 imorgon. En av mina tidiga patienter som jag varit semesterersättare hos får tillbaka sin ordinarie sköterska imorgon. Så jag behöver inte börja förrän 07.00. Lyx!

tisdag 23 juli 2013

Idag knäckte jag 5 milen

Blev tom 5,1 mil. Och 1 timme i gymmet mellan passen. I värmen. Känner mig rätt duktig faktiskt!

Nu slappa en timme på soffan innan sängen.

måndag 22 juli 2013

Nästan 5 mil senare

kom inte riktigt upp i 5 mil, slutade på 4,8 mil. Men fy så varmt det var. Och det ska bli så heeeela veckan och jag har dubbelskift heeeeela veckan. Vojne, vojne....

Dessutom har jag (ovanligt nog) 11 patienter på eftermiddagen/kvällen som annars är min slö och softtid liksom. Gör jag får jobba på som bara den för att bli klar i tid. Men flöt på bra, kan inte klaga trots allt. Var klar tjugo i nio.

Nu ska jag gå och lägga mig och försöka sova. Det är inte så himla lätt när det är så varmt. Funderade allvarligt ett tag på att sova på balkongen igår. Och då var det inte lika hett igår som idag. Få se om jag gör allvar av det idag....

Hej och hå, pust!

Det kommer bli varmt att jobba kvällen idag.... förmiddagen går ju, för jag är oftast klar runt 10.00 och idag var det "bara" 25 grader då. 16 grader när jag cyklade iväg 06.00. Men det lär ju vara minst 30 grader vid 16.00 när jag påbörjar kvällsrundan. Som är lång idag, har många patienter. Lär jobba till halv nio skulle jag tro.

Har klarat av dagens träning också, var 1 timme på gymmet. Ska bli intressant se hur många mil det blir på cykeln också.


söndag 21 juli 2013

Finväder

Men det är föööör varmt. Ja aldrig är man nöjd....hahaha. Vi har över 30 grader och inte ett moln på himmelen.

Vi gjorde ett tappert försök se fotboll på African Nations Cup men det var för hett och det fanns ingen skugga alls. Så efter en dryg timme där gick vi gick hem och såg Union Berlin - Bochum på TV:n istället. Sen gjorde vi inget vettig alls, slökollade på TV och spelade dataspel. Men sen tog vi oss samman och såg en DVD-film i alla fall. Harry Potter och fången från Azkaban. Skulle komma på TV:n nämligen men vi ville se den på originalspråket så vi stoppade min film i DVD:n istället för att se den dubbade verisionen på TV:n.

Benni har nu gått hem till sig och jag ska hoppa i duschen, förbereda lite inför jobbet imorgon (det får gärna vara liiiite kallare) och sen gå och lägga mig i vettig tid. Har varit en mycket skön ledig helg!

lördag 20 juli 2013

Eftermiddagen

Efter fotbollen cyklade jag iväg till Überseestadt men var inte där länge, var ingen höjdare den där festivalen. Så jag tog mig en cykeltur istället, blev ca 2 mil till slut.

Imorgon blir det fotboll live, African Nation Cup spelas varje söndag här i Bremen mellan 20.6 - 4.7 och det är alltid lite vilt och livat :). Är en fotbollscup för alla afrikaner som bor här, tror det är 10 länder som deltar. Men framförallt finns det alltid god afrikansk mat att äta. Så vi går dit, njuter av vädret, äter god mat och ser lite fotboll. Den har nämligen inte så hög kvalite men titta lite går ju alltid.

Förmiddagen

Jag var vaken tidigt, börjar bli van liksom :). Stack iväg och kollade på U23:s träning klockan 10.00 och ville fota dom lite men de trökmånsarna tränade på andra sidan planen, för långt bort. Men efter ett tag kom U16 och de hade ju vänligheten att träna på rätt sida så jag hade nått kul att titta på i alla fall. Ville inte direkt åka hem heller då vädret är super.

Snart kommer Benni över med glass och vi ska se matchen Paderborn - Kaiserslautern i 2 Bundesliga på TV:n. Efteråt funderar jag på att sticka till Überseestadt (en stadsdel vid Hamnen här i Bremen) där det är Hamnfestival. Jag har ledig helg, det är varm och solen skiner, jag vägrar sitta inne och uggla! :)




fredag 19 juli 2013

Hej då nästa favorit

Dennis
Idag har Dennis Wegner lämnat Werder och spelar från nu i 3 Liga med Onsabrück. Han hade iof kontrakt för denna säsong med hos Werder, men när en U23 spelare ber att få lämna lägger de ju inga hinder i vägen. Så nu är nästa favorit iväg.











Flo


Florian Nagel har också hittat en ny klubb. Spelar nästa säsong i Hessen Kassel. Fast där var det ju klart sen länge att Werder inte förlänger hans kontrakt.

torsdag 18 juli 2013

Utedag

Japp, idag blir det en utedag vid Osterdeich. Har packat, läsk, meloner och bok. Ska först bara förbi och lämna plasma och en snabbis på stan men sen är resten av dagen bokad till att göra ingenting typ. Jag hoppas dock på att må rätt bra efter plasman så jag kan ikväll vid 20.00 vara med på Body Pumpen. Men det får vi se.

onsdag 17 juli 2013

Biokväll

Japp, drar snart på bio. Ska se en tysk film, en romantisk komedi.

Vi har varmt här igen så efter jobbet cyklade jag direkt och mötte upp Benni och så kollade vi på Werders träning i förmiddags. På vägen hem tog vi vägen om Eislabor och åt glass. Sen har jag varit duktig och handtvättat bilen. Nu är den så fiiiiin. Imorgon kommer den vara klibbig igen. Nackdelen när man måste stå parkerad under träd....

Imorgon är planen jobb, lämna plasma och sen får jag se. Proffsen har träningsfritt och U23 är borta på träningsläger. På kvällen ska jag i alla fall på Body Pump. Nu jäklar ska väl inget komma emellan!

Några foton från idag:










tisdag 16 juli 2013

Hoppsan!

Jag hade noterat i min kalender att jag skulle träffa Jana och Alina från mitt gamla jobb på torsdag. Men det var visst idag. Nu blev det till slut bara Jana, för Alina var först hos ortopeden där hon fick vänta i 3 timmar så när det äntligen var klart var hon för trött och slut (och sjukskriven).

Tog med mig Jana kollade på träningen, även Benni var med. Sen lämnade Benni av oss hemma hos mig och gick till sig och Jana har precis gått. Så det blev ingen biltvätt och ingen Pump. Får fixa bilen imorgon istället.

Avbrott

Hade inget internet, ingen telefon och ingen TV igår kväll, så kunde inte skriva nått.

Gick bra hos Tandis, gjorde iof ont, men bara 2-3 sekunder på slutet och det kan jag leva med. Efteråt köpte jag mig en sallad och satte mig vid Osterdeich och njöt av vädret. Och som sagt, när jag kom hem var allt kaputt så jag gick tidigt i säng och la mig och läste istället.

Idag har jag jobbat och varit och handlat. Köpte även nya torkarblad till bilen. Men jiiiises så dyrt! Över 30 Euro. Tur man inte behöver byta dom allt för ofta!

Eftersom jag igår inte gjorde något annat efter jobbet än att vänta på den stora katastrofen (Tandläkaren) så har jag idag fullt program.

Ska nu äta nått, sen städa här hemma (bara plocka ihop lite). Sen vill jag se Werders eftermiddagsträning, ska tvätta bilen (för hand) och sen träna Body Pump.

söndag 14 juli 2013

Slö Söndag

Då jag cyklade hela 4,5 mil igår var jag riktigt lat idag och tog bilen båda vändorna. Varit rätt seg och trött idag, räknade ut jag cyklat över 20 mil i veckan + varit på 2 st Body Pump pass + jobbat 14 pass. Känns som det var rätt okej vara lat idag :)

Imorgon börjar finveckan. Fast den börjar eländigt. Tandläkaren imorgon igen. Blääää. Men mina värktabletter ligger redo. Kör samma upplägg som sist och hoppas på ytterligare en smärtfri tandlagning. Beroende på hur det känns (eller inte känns) hos Tandis blir det ev Body Pump imorgon. Vid en enkel smärtfri lagning blir det definitivt Pump.

Werder U23 testspelade igår och vann med 6-0. Proffsen har precis testspelat i Osnabrück mot deras lag som spelar 3 Bundesliga och förlorade med 1-0. Så nu har de väl lite att jobba på denna veckan då de faktiskt är i Bremen och tränar (de åker i helgen som kommer på nytt läger). U23 däremot drar på träningsläger och de kommer hem till helgen igen.

Ska försöka se någon träning i alla fall nästa vecka har jag tänkt.

lördag 13 juli 2013

Phhhuuu

Förmiddag avklarat. 12 patienter, lyckades klara av alla på 4 timmar. Är alltid extra mycket på helgerna eftersom halva styrkan är ledig och vi täcker upp för varandra. Sen blev en sjuk också. Träffade på Karin (en kollega) när jag kom cyklande och hon pustade också och sa hon hade också 12 stycken. Men jag måste säga det flöt på bra. När man tänker på att de flesta jag hade var med fullt program, alltså tvätta eller duscha och hjälpa med påklädning.

Nu har jag ätit och ska slappa lite innan kvällspasset drar igång. Det är däremot väldigt lugnt. Har 2 stycken vid 16 tiden. Sen en paus på drygt 45 min innan jag har 2 st och sen blir det en paus på 30 min innan jag har de sista 3 st. Kommer vara klar vid 19-tiden.

Ikväll ser jag på testmatchen Borussia Dortmund - Bursaspor. 

fredag 12 juli 2013

Idag vilar jag

..eller vilar och vilar, har fasen cyklat 2 mil. Var trött imorse och benen var trötta så jag tog bilen. Men på kvällen hade kroppen kvicknat till så då blev det cykeln. I övrigt vilar benen och jag oss idag.

Är trött idag så det får bli en tidig kväll. Har ju massor att läsa också så ska om inte allt för länge bädda ner mig i sängen. :)

torsdag 11 juli 2013

Pump idag igen?

Jag bör kunna hinna dit. En av mina patienter har sagt ifrån kvällen då hon är borta. Så jag packar träningskläderna och hoppas på att det går idag med. Har visserligen lite ont i ryggen men å andra sidan blir det sällan sämre av träning. Dessutom är det mycket bättre redan än i morse. Tror det mest var en kombination av träningsvärk och trötta muskler sen sista passet. Satte på mig värmeplåster och det gjorde susen!

Breminalen 
Mitt paket kom i lunchpausen också, tack Mamma och Pappa! Nu har jag lite att läsa (och äta). :)

Idag startat också Breminalen. Det är en konst och musikfestival längs med Weser Osterdeich. Går nog förbi där nån kväll, inträdet är fritt och det är alltid trevligt att kolla lite, även om jag inte vill stanna för länge, jobbar ju hela helgen och måste upp vid 5-tiden.

onsdag 10 juli 2013

Fotboll

Nu börjar testmatcherna gälla nått, lagen börjar forma sina startelvor. Så från nu är det lite mer intressant att kolla på testmatcher. Hann se sista 15 min av Werders match mot 1860 München som slutade 1-1. Mål för Werder av Aaron Hunt.

Nu strax börjar testmatchen FC Basel - Borussia Dortmund. Den kan jag i alla fall se helt och hållet!

Jobbet flöt på bra, men jag lyckades glömma nyckelknippan till kontoret hemma, så efter två patienter var det bara att blåsa hem och hämta den. Tur jag har lite luft i min tur. Men himla onödigt, suck!

Jaja, inget att gräma sig för mycket över. Solen skiner och det är en massa fotboll på TV:n!

Fick en ledig förmiddag

Skulle ju varit på utbildning klockan 9, men klockan 8 ringde dom och sa att kursledare var sjuk idag. Jaha, blev lite ledig då. Jag kröp ner i sängen igen och tänkte sköööönt kan man sova lite till. Hmmm råkade vakna halv elva. Är ungefär då jag vanligen kommer hem på förmiddagen efter jobb.

Dennis, 3 målsskytt igår!
Men har varit effektiv ändå. Har städat, tvättat, diskat och varit och lämnat plasma. Har nu precis ätit och ska om ungefär en halvtimme ta bilen till jobbet för ca 2-2,5 timmes jobb. Jo, jag tar bilen idag för jag vill komma hem fort och missa så lite som möjligt av Werders match.

Werders U23 vann igår med 9-0. Mål av: Dennis Wegner x 3, Orhan Yildirim x 2, Marnon Busch, Max Wegner, Tobias Schwede, Marcel Hilßner. 

tisdag 9 juli 2013

Vem???

Vem släppte lös vår barnavdelning i Fanshopen alldeles ensamma? :D

Niclas och Tom har gått bananas i Fanshopen....hahaha

Jag hann!

Hann ganska precis. Idag blev det 4 mil cyklat, fast det var samma runda. Men man tar ju lite olika vägar.

Imorgon får jag sovmorgon, har vidareutbildning mellan 9-12 så jobbar bara ute sen kvällsvändan. Utbildningen är dessutom i kvarteret här bredvid så det tar mig väl 5 min dit om jag skulle gå. Vad kan det ta på cykel 2 min?

Gör ett försök

att hinna till Body Pumpen klockan 19.00 idag. Jag vet inte om det kommer funka, har jag tur och allt flyter på, då hinner jag. Men tar det längre tid någonstans då skiter det sig. Men jag packar med träningskläderna och gör ett försök. Det är ju tokbra att de från denna veckan flyttat pumpen till 19.00. Då hinner jag med ett pumppass (med lite tur) även på mina dubbelpassveckor!

För övrigt är det fiiiiin väder, lagom varmt och sol. Man kan inte klaga.

Ikväll spelar U23 sin första träningsmatch. Följa den kan man ju inte, de varken visar U23 på TV:n eller har liveticker till deras träningsmatcher. Proffsen testar igen imorgon, första matchen mot lite mer riktigt motstånd 1860 München (2 Bundesliga). Den matchen visas på TV och jag bör hinna se andra halvlek i alla fall (om allt flyter på).

måndag 8 juli 2013

Ett maraton

Det har jag cyklat idag. Ganska precis 4,2 mil blev det med två rundor till och från jobbet och lite omkringcyklande där också.

Superskönt väder, sol och lite bris och lagom varmt. Då är det rätt skönt att ha ett jobb som har så mycket tid utomhus. På kvällen har jag lite väntetid här och där och i sånt här väder sätter jag mig på en parkbänk nånstans och bara njuter.

Men nu är benen trötta, nu blir det högläge i soffan i 2 timmar ungefär innan jag går och lägger mig.

söndag 7 juli 2013

Finväder!

Var i Hannover hela dagen igår, kom hem först vid 22-tiden.

Började med en frukost hos Mareike, sen begav vi oss mot Zoo. Var verkligen fint där! Det är ett upplevelse Zoo med olika teman uppbyggt som Afrika, Kanada, Indien osv. Bilder kommer när jag fått dom av Mareike, vi hade bara en kamera med oss.

När vi var klara med Zoo begav vi oss mot centrum för lite shopping. Hannover är ju bra mycket större än Bremen och har en del affärer som inte finns här. Blev dock inte mycket för mig, har ju precis handlat en massa kläder. Men ett par leggings och en kjol hittade jag. Sen blev det en polotröja och ett par shorts i Hannover 96:s fanshop också. Alltid retar det någon.....hahaha nej men man måste ju stödja Kevins klubb lite ;). Var rea och sportshorts behöver man alltid.

Avslutade kvällen med att äta lite jordgubbar vid en sjö innan jag begav mig hemmåt.
Lilienthal

Även idag har det varit en kanondag (och hela veckan ska bli lika fin!) så jag har mest varit utomhus. Har precis kommit hem från en cykeltur på 2,8 mil till Lilienthal fram och tillbaka.

lördag 6 juli 2013

Mot Hannover!

Ledig dag och väckarklockan ringer 06.00.....

Filmen var superbra. Otroligt rolig :)

Solen skiner, det ska bli runt 25 grader. Blir nog en fin dag. Sitter och äter en joghurt och ska strax bege mig iväg mot Hannover. 

fredag 5 juli 2013

Heeeeelg!

Färdigjobbad redan 10.00 och min lediga helg började! Jihooooo :).

Idag ska jag lämna plasma (åker strax men vill vänta ut lunchrusningen först) sen ikväll ska jag på bio. Går själv för jag vill se filmen The Heat med Sandra Bullock och Melissa McCarthy originalspråket. Det är inte Bennis typ av film och Mareike är i Hannover och Jana är inte tillräckligt bra på engelska och av resten som jag kan tänka mig jobbar alla. Men det går mig inte så mycket. Jag har inga problem med att gå på bio själv, man sitter ju hur som helst bara där i mörkret och kollar liksom.

I helgen åker jag och Benni och hälsar på Mareike i Hannover och vi ska passa på att gå på Zoo. Vilken dag har vi inte bestämt än, vi ska kolla in väderprognoser idag och sen bestämma oss. Egentligen vore söndag bra, för då händer ju inget annat liksom. Så kan man passa på att göra nått annat på lördagen.

Framgångsrik shopping

Var riktig framgångsrik igår. Hittade ett par gröna byxor, två överdelar; en vit kofta och en blommig/svart tröja. Även en ljuslila hoodie och sen underkläder. Riktigt billigt blev det också, de rear ut alla sommarkläder redan!

Blommig/svart tröja och vit kofta

Gröna byxor

Ljuslila hoodie

Strumpor, trosor och bh

torsdag 4 juli 2013

Förmiddagen

Niclas
Jobbat, ätit. Ska strax bege mig in till stan och lämna in min deklaration. Sen ska jag göra en del andra ärenden på stan, måste handla kläder bland annat
. Dock något så trist som strumpor, trosor och BH:ar. Alltså inget spännande precis. Behöver ett par byxor också, ska se om jag hittar några som faller mig i smaken.

Sen om vädret fortsätter som det är nu, köper jag mig en sallad och sätter mig resten av eftermiddagen vid Osterdeich. Stoppar en bok i väskan ifall om att.

Werder testspelade sin första match igår, den säger egentligen inget alls, då halva truppen fortfarande har semester och den andra halvan är mitt i ett träningsläger och de som de mötte spelar typ liga sex eller sju. I alla fall så vann de med 14-0 och Aaron Hunt och Niclas Füllkrug glänste.

onsdag 3 juli 2013

Lagat mat

Eftersom jag inte gillar att laga mat, gör jag oftast så att jag lagar mycket men sällan. Och sen har jag att äta av ett par dagar. Blir visserligen lite enformigt att äta samma ett par dagar i rad men hellre det än att behöva laga mat varje dag. Har nämligen bara ett litet frysfack här hemma och kan inte laga och frysa in.

Blev pannbiffar med lök, stora köttbullar med fetaost och så har jag rört ihop en cole-slaw. Sen gjorde jag ostplättar och jäklar vad gott (var tvungen provsmaka en). Och superlätt var det också. 2 ägg, 2 dl riven ost och 2 msk majonäs. Rör ihop och klicka 8 matskedar på ett bakplåtspapper. In i ugnen 250 grader i 7 minuter.

tisdag 2 juli 2013

Inte ont!

Idag gjorde det inte ont. Trots att hon fick borra djupt sa hon. Om det beror på att bedövningen tog bättre, ren tur (eller otur sist) eller det faktum att jag innan tog en värktablett med paracetamol och en med ibuprofen har jag ingen aning om. Skit samma, det gjorde inte ont!

Så nu vet jag i alla fall att jag även nästa gång tänker ta två värktabletter. Googlade nämligen igår och på sjukvårdsupplysningen (www.1177.se) stod det:

  • Värktabletter, till exempel preparat med paracetamol som Alvedon eller Panodil. Även preparat med ibuprofen som Ibumetin och Ipren kan användas. Båda typerna av smärtstillande medel höjer smärttröskeln och kan lindra smärta i samband med tandbehandling. Om man har mycket ont kan tandläkaren rekommendera en kombination av de två läkemedlen.
Nu har ju inte min tandläkare rekommenderat mig, utan jag rekommenderade mig själv så att säga. Men jag vet ju hur ont det gjorde förra gången. Både under och efteråt.

Det blev ingen Body Pump. Alla dagar det är Pump är den klockan 19.00 utom på just tisdagar då den är 17.45, och det hade jag missat igår, såg det idag. Jag hade tandläkartid 16.30. Passade inte ihop liksom.

måndag 1 juli 2013

Finväder!

Skööönt. Är inte jättevarmt men det regnar inte och är nästan 20 grader. Får man vara nöjd med. Har jobbat, gick fort och bra så jag var klar ungefär halv tio. Sen hem, äta lite och iväg och lämna plasma. Sen var jag förbi Finanzamt och redde ut lite frågor. Jag ska räkna om till Euro men tack och lov måste man bara ta totalsumman och Eurokursen som var 1 januari 2010. Förenklar ju det hela rätt mycket. Ska göra klar den nu så far jag förbi igen i veckan och lämnar in den.

Sen var jag förbi Stadionområdet strax efter 15.00 för att kolla om U23 tränade. Eller tränar vet jag att de gör, stod en del bilar där från spelare också men de var inte på någon träningsplats. Är ju mycket löpning och cykling oftast så här i början.

Städat har jag också hunnit med. Och försökt montera en låsbar cykellåda på cykeln. Men det gick inte så bra, skruvarna är alldeles för långa. Den sitter liksom löst hur jag än gör. Så jag ska strax gå ner igen med lite olika skruvar och annat och se om jag kan pussla till det på något sätt.

Har verkligen varit supereffektiv idag! Och klockan är bara 16.00. :)

Ska ev träna ikväll också. Det är Body Balance, men det beror på hur jag känner mig senare. Har ju lämnat plasma och ibland känner jag av det, ibland inte alls. Imorgon vill jag verkligen gå på Body Pump meeeeen jag ska till tandläkaren 16.30. Om det gör lika jäkla ont som sist + att det ju också gjorde ont hela kvällen och dagen efter. Och om det blir så, då kommer jag inte fixa köra Body Pump, tyvärr. Men jag hoppas det inte blir så. Huuuuuu, är redan nervös för imorgon, hatar tandläkare!