lördag 31 augusti 2013

Trött

Har varit igång sen 07.00 till nu och är trött. Mycket på jobbet och sen fick jag extra patienter då en av kollegorna cyklat omkull och fick åka till sjukhuset. Var bara att klämma in 5 st i schemat. Men gick rätt bra.

U23
Eftersom jag även haft middagsturen var jag bara hemma en halvtimme innan det var dags för U23 fotboll. De slog Vfb Oldenburg med 4-2 och spelade riktigt riktigt bra. Direkt efter matchen blåste jag till jobbet igen och har nyss kommit hem.

Werders proffs har också spelat, borta mot Mönchengladbach och förlorat med 4-1. Och Gladbach gjorde alla mål, för det enda målet för Werder var ett självmål från en Gladbachare. Har som sagt inte sett matchen men det var visst riktigt dåligt spel och ytterligare en dålig match av vår målvakt. Många tycker han inte är bra nog för Bundesliga och jag håller nog med. Han var bra som reservmålis men är inte vuxen rollen (är 23 år) som första målvakt.

Nu ska jag göra lite pappersarbete medans jag har alla ändringar i huvudet från jobbet idag och sen hoppa i säng. Blir lika ansträngande imorgon då jag förutom 5 extra på kvällen även fått 4 st extra på förmiddagen. Ska bli skönt på måndag då jag har mitt egna schema tillbaka!

fredag 30 augusti 2013

Varit hos tandläkaren

Tyckte nämligen tanden var liiiite väl instabil och kollade lite mer ordentligt och såg då att den var sprucken!

En snäll tandläkare där kollade och konstaterade att jodå, den var sprucken rakt över. Troligen går den inte att rädda, men han ville att experten som gjort första delen ska få bestämma och han kommer ju tillbaka på måndag. Så måndag klockan 14.30 klämde de in mig och det är en tid jag hinner på också (de ska ju bara kolla) så då får jag domen. Han som klistrade ihop tanden idag och la i en provisorisk lagning i den provisoriska lagningen sa att om han hade ordet skulle han dra ut tanden.

Jag får panik- och svimmningskänslor bara av tanken. Hua. Men det är väl lika bra att förbereda sig på det då. Hur jag nu ska överleva det?!?!?!??!

En riktig skitdag är det idag för övrigt med. Fick lov att åka tillbaka till jobbet nu på eftermiddagen då jag märkte jag hade glömt lämna av en nyckel jag inte behöver imorgon men som mina kollegor behöver. Och då var jag ändå extra på kontoret idag och lämnade av andra nycklar. Så går det när man inte läser sina papper ordentligt. Fast bra jag såg det nu och slapp få ett ilsket samtal av min kollega imorgon bitti..;)

För övrigt har jag i alla fall gjort lite nytta och tvättat och cyklat 2,9 mil och gymmat 1 timme. Handlat har jag också gjort. Jag fick iof äta som vanligt (men du kan ju tugga hårda saker på andra sidan) men jag tar det säkra för det osäkra och har köpt lättuggad mat. Fiskgratäng med cous-cous får det bli till luncher under helgen, frukost blir quark med melon och cornflakes och på kvällen joghurt med frukter och/eller pudding.

Tandjäkel

Min provisoriska lagning gick precis sönder. Och idag hade min tandläkare absolut inga tider (båda som varit involverad i tanden har dessutom semester idag). På måndag hade jag kunnat få tid, men som jag jobbar nästa vecka måste jag isåfall få bort några patienter, för när jag har tid mellan passen är precis när tandläkaren har middagsstängt.

Den riktiga lagningen ska jag ju få gjord måndagen därpå den 9.9. Så nu avvaktar jag över helgen (måste jag ju hur som helst) och sen kollar jag om det går ändå, gäller ju då en vecka, eller om jag kan få bort några patienter så jag kan gå dit och få lagningen snabbt gjord. Gör inte ont eller så alls. Men går inte så bra tugga på den sidan, tanden är instabil.

Så gissa vad?! Får väl gå och köpa joghurt, puddingar och annat lättuggat....hahaha är jag trött på tänder och tandproblem just nu!

torsdag 29 augusti 2013

3,8 km

Jag närmar mig 5 km så sakta. Men om jag hinner till nästa söndag återstår att se. Blev alltså 2,5 varv idag med vila mellan varv 1 och 2. Benen är pigga men flåset är sämre. Jag gissar att det beror på att benen får jobba i och med alla mil jag cyklar men flåset inte så värst. Jag kan ju inte cykla så himla fort liksom. Kan ju inte komma flåsandes och svettig till mina patienter. Men jag har i alla fall börjat cykla på med ordentlig fart på vägen hem i alla fall.

Igår blev det 3,6 mil på cykeln totalt och idag 2,5 mil samt då 3,8 km jogging.

Imorgon blir det cykel + gym.

Flyg bokat!

Fick okej på semestern direkt och har precis bokat flygbiljetterna. Tåg och buss bokar jag när jag listat ut hur jag ska ta mig till Stockholm i tid. Men det är ju ingen brådska, de priserna ligger ju fast, inte som flygpriserna som blir dyrare ju närmare avresedatum man kommer.


onsdag 28 augusti 2013

SJ alltså.....*suck*

Det är omöjligt att åka från Falun till Stockholm en helt vanlig söndag så att man är i Stockholm senast 11.30. Enda tåget som går på morgonen kommer in 12.10 och flygbussen går 12.00 och då är det ändå jäkligt knappt att hinna med flyget om man tar en sån sen buss.

Vilket gör jag kommer inte heeeeem! Fast ett alternativ är då att hälsa på syrran i Västerås på lördagen, sova kvar där och ta tåget från Västerås till Stockholm på söndagen, för därifrån finns det ett tåg som går så jag skulle vara i Stockholm 10.35 vilket skulle passa bra då flygbussen tar 80 min och flyget går klockan 14.00.

Måste bara kolla så det passar så dom är hemma den helgen. Annars vet i fasen hur jag ska ta mig till Stockholm. Åka redan på lördagen och tillbringa natten på Centralen (inte så kul precis) eller våldsgästa någon av de jag känner i Uppsala är ju också alternativ. På nått sätt ska det väl lösa sig. Hela saken kan ju inte falla på ett SJ har en turlista som är skit!

Jag är helt klart bortskämd med kollektivtrafiken i Bremen och Tyskland!

Nu drar jag till Berliner Freiheit!

Semester?!

Idag sa min chef att jag får ta semester från oktober (egentligen från november då är min provtjänstgöring slut) för de tyckte jag skulle ha lite ledigt.

Har kollat lite och man kan i mitten av oktober flyga med Ryan Air för ca 300 kr. Fast jag vill ju ha en incheckad väska med mig och då får jag betala 500 kr till. Jo, så är det väskan kostar mer än mig....hahaha.

Ska lämna in min semesterönskan imorgon.

Efter jobbet mötte jag upp Benni vid Stadion och vi kollade lite på träningen. Såg inte hela för mot slutet spelade de bara träningsspel och det gjorde de igår också när jag var med Jana där så jag tyckte det var lite långtråkigt.

Träningen blir ändrad. Benni ville hellre springa imorgon och det passar ju det med (han tyckte det var för varmt idag) så jag ska strax cykla till ett köpcentrum en bit utanför Bremen som heter Berliner Freiheit istället och kolla runt. Det är inte så långt, ca 5 km men ligger utanför stadsgränsen och tillhör därför Vahr. Men på så sätt får jag lite mil på cykel idag istället för att springa.

Jobbar ju extra i helgen och kommer då inte hinna träna, då jag även har mittagsturen. Sen är det också U23 fotboll mellan passen på lördag. Nästa vecka får det bli kvällsträning, jag har även då fått mittagsturen för Andreas som har den annars är på semester även då och har bara 3 timmar mellan passen, då blir det för stressigt att träna mellan. Men jag slutar rätt tidigt på kvällarna (vilket jag inte gör i helgen då jag har Andreas schema inte mitt). Möjligen att jag 1 eller 2 dagar tränar mellan och då tar bilen så jag kan duscha på gymmet (får inte med mig allt på cykel) så jag inte måste kvällsträna heeeeela veckan. Men det är ju bara 5 dagar, har ju helgen ledig pga bytet!

tisdag 27 augusti 2013

Gymmat

Har gymmat sen spenderat resten av dagen med Jana. 

Nu lite CL-kval med Schalke innan det är dags för sängen. Dags att jobba igen imorgon. Men inte så farligt, måste börja 6.30 då jag måste hämta ut nycklar (eftersom jag varit ledig) och en patient måste jag göra tidigare då han ska iväg på blodprov.

Efter jobbet blir det jogging med Benni i Bürgerpark.

måndag 26 augusti 2013

Joggat

Blev två rundor idag med med samma upplägg som sist. Var tungt sista vändan men det gick. Fick slem i halsen och det blev jobbigt att få luft. Ska iväg och handla senare, ska köpa nått slemlösande. Kanske dags att sluta sova med öppen balkongdörr. Nätterna är ju lite kyliga.

Benni hittade en broschyr om ett damlopp i Bürgerpark om 2 veckor som han tyckte jag skulle ställa upp i. Det är iof 5 km och så långt kan jag inte springa än, men vem vet hur det ser ut om 2 veckor? Tog med mig broschyren hem i alla fall. :)

På onsdag kör vi jogging igen och imorgon blir det gymmet.

Nu duscha, äta och sen handla. Ikväll ser vi matchen St Pauli - Dresden.

söndag 25 augusti 2013

Och vinst!

U23 spelade hemma idag och mötte Braunschweig U23. Och de spelar på den mycket bra tiden klockan 14.00 vilket innebär jag hinner se dem mellan mina två arbetspass.

Det blev vinst rätt enkelt med 3-1 (och det trots att Werder missade en straff). Braunschweig var inte så värst bra faktiskt. Men de har med proffslaget iår gått upp i Bundesliga och med sitt U23 gått upp i Regionalliga. Jag antar det är lite för mycket för dem att snabbt fixa två bra lag.

Förutom att jobba har jag cyklat 2,3 mil och varit på gymmet 1 timme. Igår var jag trött och det blev därför bara 4,2 mil på cykel. Imorgon blir det Finnbahn igen.

Nu har jag en rätt bra vecka framför mig. 2 dagar ledigt, 3 dagar förmiddag och sen helgen då jag jobbar två pass varje dag. Och veckan därpå blir också najs då jag ju kommer jobba 5 dagar dubbelt och får helgen ledig eftersom jag bytte och jobbar nästa.

lördag 24 augusti 2013

Förlust

Men bara med 1-0 och när man spelar mot Dortmund hade man inte trott det skulle bli så lite. Och vad riktigt roligt var, det fanns i långa perioder ett försvarsspel från Werder! Det är man ju inte bortskämd med precis. Jag tror det kommer bli bra med den nya tränaren. Han behöver bara få några mer veckor på sig. Men redan finns det som sagt framsteg.

Vår nya forward Di Santo fick spela 20 min och visade upp sig positivt. Ett riktigt bra skott på mål. Han har ju precis kommit och hunnit träna 1 vecka med laget bara så även han behöver några veckor på sig.

Flo och Niclas (och Miele)
Eftersom vi nu har väldigt många forwards (de flesta är dock tyvärr rätt värdelösa) som vi inte får sålt, har vi lånat ut vår unga stjärna Niclas "Fotbollsguden" Füllkrug till Greuter Fürth. De spelar i 2 Bundesliga och har fått sina två bra forwards långtidsskadade. Och Niclas behöver spela i en högre liga än vad vårt U23 kan erbjuda. I Fürth träffar han dessutom på Flo Trinks som han ju är mycket bra kompis med sen ungdomsåren i Werder. Jag tror det kan bli riktigt bra!

fredag 23 augusti 2013

Finnbahn

Jag och Benni har precis sprungit på Finnbahn. Det är en skogspreparerad slinga i Bürgerpark som är 1 667 meter ett varv runt. Jag sprang 2 varv och Benni 3 varv. Så jag samlade ihop ca 3,3 km och Benni 5 km. Fast jag delade mina km på två. Först sprang jag ett varv med Benni, sen sprang han ett varv själv och så avslutade vi med ett varv tillsammans. På måndag kör vi igen.

Nu ska jag duscha, äta nått och sen cykla till jobbet för pass nr 2.

Ikväll är det Gameday! Och det är en bra match. Dortmund - Werder. Lär väl sluta med att Werder kasserar en förlust iof men jag hoppas på en bra match ändå. Det bästa är ändå att de spelar 20.30 vilket innebär jag hinner hem för att se den utan problem då jag brukar vara klar med min kvällstur så om 19.00 tiden.

torsdag 22 augusti 2013

Veckan snart slut

Skööönt. Även denna långvecka har gått fort. 3 dagar kvar och dessutom har jag ju ledigt måndag och tisdag. Lyxigt!

Idag har jag åter cyklat 4,2 mil och gymmat 1 timme. Imorgon ska vi springa i Bürgerpark har vi preliminärt bokat.

onsdag 21 augusti 2013

Champions Leauge

Eller kval i alla fall. Schalke 04 kvalar mot PAOK (från Grekland) och såklart håller jag på tyskarna! Werder representeras av fd spelaren Alexandros Tziolis som spelade här för 3-4 år sedan men numera är tillbaka i Grekland.


Första halvan

Jobbet flöt på bra, fick turerna för nästa vecka. Fast jag är ju ledig måndag - tisdag. Fått det för att jag hoppar in och jobbar en helg som inte är min (och får de min helg ledig därefter). Men det skulle annars göra att jag jobbade 21 dagar på raken.

Sett den preliminära extra helgens turer också. Lite småtrista då jag har hela middagsrundan, dvs det blir kort mellan passen. Men är ju bara för två dagar och då går det ju. För mig passade det bra, jag får en helg ledig då jag gärna hade varit ledig.

Sen var det så fint väder idag att jag frågade Benni om han var vaken och ville med och kolla på Werders träning klockan 10.00 så det blev det istället för gymmet idag. Funderar istället på att springa ikväll efter jobbet. Får väl se hur jag känner det då.

Har nu två timmar innan jag måste iväg och jobba lite (ca 3 timmar) igen.

tisdag 20 augusti 2013

Bättre väder idag

Så jag har tränat, jobbat och cyklat 4,2 mil.

Har haft ont i huvudet idag, tror det beror på dessa snabba väderomslag hela tiden. Och så har jag nog druckit lite för lite idag. I vanliga fall klämmer jag när jag jobbar 2-3 liter men idag har jag inte ens druckit 1,5 liter märkte jag när jag började räkna efter.

Få se vad jag gör imorgon, om det blir gymmet eller springa lite kanske?

måndag 19 augusti 2013

En seger till

Trots att de fick lov att spela med 10 man redan från 39:e minuten. Vår målvakt fick rött kort efter att ha fällt en av anfallarna i det andra laget. Men de kämpade på, förlorade visserligen först sin 2-0 ledning men det slutade 3-2 till Werder. 

Dessutom vann U21 (en match vi inte såg då den gick samtidigt som U23:s) med 2-0 så man kan ju säga det var en verkligt bra och lyckad Werder helg.

Idag har det regnat mest hela dagen och jag var lite lagom blöt så jag nöjde mig med cyklingen idag. Hade ingen lust att gymma, ville bara komma hem och hoppa i duschen och bli varm igen.

Jobbar min långa vecka men har softa turer. 3 timmar på förmiddagen och 3 timmar på kvällen. Helt okay :). Dessutom har jag inte så många så jag kan ta det rätt lugnt.

Eftersom Werders proffs spelar på fredag kväll och den matchen alltid går först 20.30 kan jag se den på TV:n, de spelar borta mot Dortmund och det är ju en match man verkligen vill se. Och U23 kan jag också se, de spelar hemma, men spelar på den perfekta tiden 14.00. Jag får visserligen direkt efter att domaren blåst av matchen slänga mig i bilen och skynda mig så jag är hos första patienten kl 16.00 men jag hinner det precis. Alltså en helt okay vecka på det stora hela!


söndag 18 augusti 2013

En oavgjort, en seger!

U19 var det bättre laget mest hela matchen men hade så svårt för att göra mål. Så till slut slutade det 1-1. Var på det stora hela rättvist då Erfurt i slutet av matchen kom mer och mer. Men hade Werder lyckats göra mål på alla sina chanser hade de vunnit.

Sen var det proffsen. Matchen var lite bättre än förra helgen, vi vann åter med 1-0 men ännu fattas en hel del. Försvaret är lite svajigt och målvakten fortfarande en katastrof emellanåt men skit samma. 3 poäng igen! Dessutom dömdes två mål bort, varav åtmindstonde det ena inte var offside.

Om en halvtimme ska jag knata över till Benni och äta frukost med honom och Anni som är på besök. Sen är det U23:s tur att spela match. De förlorade ju sin bortamatch förra helgen så de har lite att bevisa.

lördag 17 augusti 2013

Mot Stadion!

Först Platz11 och U19 - RW Erfurt sen direkt efter Werder - Augsburg.

Vi hoppas på två hemmasegrar så klart! Båda vann ju sina bortamatcher förra helgen.

Benni hämtar upp mig i vilken sekund som helst och Anni möter vi vid Platz11 där hon blir avsläppt.

fredag 16 augusti 2013

Jag har fått paket!

Det är alltid lika roligt att öppna och se vad som är i. Iof beställer jag en del saker men oftast är det ett par överraskningar med också!

Denna gång ett par extra böcker, kexchoklad och tre superfina linnen.

Jag var inte hemma när det kom och då får jag vanligen vänta till dagen efter och hämta ut det på posten. Men idag hade postbudet varit smart och lämnat det hos ett par av mina grannar. Så jag har precis fått det av dom och öppnat.

Förutom det har jag städat och ska nu duscha och åka iväg och lämna plasma.

torsdag 15 augusti 2013

4 timmar Werder

Japp, det har vi betat av idag Benni och jag.

Först kollade vi när alla spelare fick sina nya bilar. De flesta kollade in sina bilar, provsatt dom men mer var det inte. Men Niclas (vår fotbollsgud) han kom extra ut från omklädningsrummet efter den officiella utdelningen och tog massor av kort med sin mobil från alla sidor och vinklar på sin bil. Sen sa han, är den inte läcker? Hahaha, Niclas. Han är för söt!

Sen kollade vi på U23:s träning, den var riktigt rolig och intressant. Såg den till slutet och avslutade med att se sista halvtimmen av proffsens träning.

Fick göra om min planering då jag blev kvar på jobbet till halv tolv. Fick lov att ha ett patientmöte om en patient som jag är ansvarig för. Jag har aldrig haft problem där, men flera andra har det med de anhöriga. Är en turkisk familj som är lite speciell men som sagt för mig är det aldrig problem. Men de andra blir ofta utskällda eller de anhöriga kommer och vill diskutera med dom. Så vi samlade alla som jobbar där för att prata ihop oss så alla bemöter dom på samma sätt (mest gäller det att bara hänvisa alla önskningar och ev klagomål till kontoret).

Så jag skippade träningen (min egen), åkte och handlade innan det var dax att möta upp Benni. Men eftersom jag hann handla idag så kör jag träning imorgon istället. Även plasma får jag lämna imorgon.

onsdag 14 augusti 2013

Landslagsfotboll!

Igår kom jag i säng i bra tid och sov bra. Så idag var jag inte så trött.

Jobbet flöt på bra och sen var jag tillbaka för 1,5 timme på eftermiddagen då vi hade teamträff. Nu har jag tagit hand om tvätten, läst lite i en bok och lagat mat. Sitter och väntar på att fotbollen mellan Tyskland och Paraguay ska börja. Är iof bara en vänskapsmatch men jag ska väl kolla lite i alla fall. Vet inte om jag ser den till slutet, då blir det lite sent i säng nämligen.

Igår spelade Tysklands U21 mot Frankrikes U21. Matchen slutade 0-0 men det var en riktigt trevlig 0-0 match med många chanser.

Helgens fotbollsplaner ser ut så här:

Fredag: 2 Bundesliga på TV:n. Benni kommer över och ser och Anni också om hon kommer redan på fredag från Köln.

Lördag: Först vårt U19 klockan 12.00 mot Erfurt och sen 15.30 säsongens första hemmamatch, Werder - Augsburg.

Söndag: 14.00 gör U23 hemmadebut när de möter Eichede.

Jag har ledig helg och vädret ska bli bra. Nice!

Imorgon ska jag jobba, träna och sen åka och lämna plasma. På fredag blir det till att handla inför helgen och sen städa lite eftersom jag får besök. Fast det är inte sååååå stökigt faktiskt. :)

tisdag 13 augusti 2013

Tyska namn

Har inga nya roliga dubbelnamn på lager men diskuterade idag med Benni över namnet Florian.

Vi har ju haft 3 st Florian i vårt U23 förra säsongen. Florian Nagel, Florian Trinks och Florian Hartherz. Nu har vi av olika anledningar ingen av dessa Florians kvar i år (en är i alla fall kvar i klubben men uppflyttad till proffsen. De andra två har nya klubbadresser). Men ni ska inte vara oroliga vi har brist på Florians. Nädå, av 6 nya spelare i U23 till denna säsong heter 3 stycken: tadaaaaaaa! FLORIAN.

Vi säger välkommen till Florian Bruns, Florian Urbainski och Florian Grillitsch.

Det måste ha varit ett mycket populärt namn i början/mitten av 1990-talet.

Sömnbrist

Jag har sovit dåligt i två nätter, först söndagen för att jag skulle till tandläkaren på måndagen. Hade svårt att somna och vaknade sedan flera gånger under natten. Igår pga att tanden bråkade. Som tur är är det helt borta idag, tandläkaren varnade det kunde ta 2-3 dagar men är som sagt redan okay.

Så nu ska jag ta igen lite förlorad sömn innan jag och Benni på eftermiddagen går iväg och kollar på Werders träning.

måndag 12 augusti 2013

Rotfyllning

Det gjorde skitont! Det gör skitont! Och bedövningen har inte ens släppt.

Det är allt jag har att säga idag.

Jag ska proppa i mig värktabletter och krypa ner i sängen.

lördag 10 augusti 2013

Men äntligen!

Werder har inte vunnit en tävlingsmatch sen i februari! Men idag blev det 3 poäng. Det var inte något superspel men skitsamma. Det är 3 poäng och lite självförtroende för spelarna.

Jag hann se andra halvlek, flöt på bra på jobbet. Har sagt det förr, men veckan har gått skitfort. Nu är det bara imorgon kvar sen börjar skönveckan!

Tanden har sen ett par dagar hållt sig lugn och fin också. Antar medicinen de la i har börjat verka. På måndag ska de dock åter bråka med den. Men de har lovat de ska göra mindre ont än sist så jag hoppas på det.

Orkade inte träna på gymmet idag, nöjde mig med att ha cyklat 4,3 mil.

Imorgon drar säsongen igång för vårt U23. De spelar borta i Meppen. 

fredag 9 augusti 2013

Bundesliga!

Efter 83 dagars väntan är det äntligen dax. Bundesliga startar nu med matchen Bayern München - Borussia Mönchengladbach.

Jag har jobbat och tränat idag, det är väl ungefär allt. Nu ska jag se matchen och helgen fortsätter så. Jobb, träning, lite 2 Bundesliga, jobb och Bundesliga. 

torsdag 8 augusti 2013

Wilhelmshaven

Är ju skyldig er lite bilder från Wilhelmshaven. Jag har alltså efter 2 år lyckats se mer än fotbollsstadion. Fast jag har inte missat nått. Wilhelmshaven var inte alls så fint som Stade. Men de har en fördel. De har havet! Men här kommer lite bilder i alla fall.
























Landslagsuttagna till matchen mot Paraguay

(klicka på bilden så blir den större)

Man ska inte

läsa en allt för bra bok på kvällen innan man ska sova. Jag ville egentligen bara läsa lite och varva ner och bli lite trött. Men boken var så bra så jag släckte alldeles för sent. Och var så klart jättetrött i morse. Så trött att jag lätt betalat 1000 spänn om någon låtit mig sova vidare. Men det var bara att pallra sig upp och åka och jobba.

Var klar tidigt och har nu läst klart boken så jag kan lägga mig tidigare ikväll :).

Det är idag grått, kallt och det regnar till och från. Så det var ju bra jag tog bilen imorse. Var alldeles för trött för att orka cykla. Men ikväll blir det nog cyklen, måste bara kolla hur det ser ut med regnvarning. Lite regn gör inget men ska det bli mycket och ihållande blir det bilen igen.

Veckan har gått fort, är ju snart redan helg. Skönt! Annars tycker jag mina långveckor är just långa och sega men denna har bara sprungit förbi. Redan imorgon kväll kör ju Bundesliga igång! Som jag längtat!!

onsdag 7 augusti 2013

Var är regnet?

Det skulle ju regna och åska? Och det var grått imorse. Så jag tog bilen. Men det blev soligt och fint. Typiskt!

Nu har jag kollat vädret igen och nu säger de 70% risk för regn och åska ikväll. Så nu är ju frågan om jag vågar chansa och ta cykeln ikväll eller om jag ska ta bilen ändå. Får väl studera hur molnen ser ut framåt 15-tiden....

Har inte tränat idag ännu, för idag kör vi Body Balance ikväll.

Har fått mina turer för nästa vecka idag (får vi ju varje onsdag) och min helg ser helt okej ut. Märks att nästan alla är tillbaka från semestern. Jag kommer alltså inte behöva köra runt som ett skållat troll. Har riktigt behagliga turer både förmiddag och kväll. Skönt!

tisdag 6 augusti 2013

Uthärdlig värme idag

Det har varit runt 25 grader och riktigt skönt. Dessutom en lätt vind. Jag har cyklat 4,3 mil och gymmat 1 timme. Käkat kokt ägg på hårdmacka och sitter nu och tittar på matchen Rot Weiss Essen - Werder. Är en vänskapsmatch, då Essen inviger sin nya stadion. Werder spelar med ett slags B-lag/U23 då sådär direkt spännande är det inte.

Imorgon säger väderprognosen regn och åska. Vi får väl se hur det blir. Skulle komma nu ikväll redan men än så länge är det inget som gör att det ser ut som det. Kan alltså ev bli bilen imorgon.

måndag 5 augusti 2013

Lista

Till mamma och pappa:

Böcker:

Denise Rudberg - Två gånger är en vana
Denise Rudberg - Baristas alla tre delarna (är alltså en bok med alla tre delarna i en bok)
Fredrik Backman - En man som heter Ove

Alla tre finns som pocket, köp de och inte de inbundna dyra böckerna. Har inte bokhandeln de, säg till mig beställer jag de från Adlibris, tar ju bara 1-2 dagar.

DVD:

Hur många lingon finns det i världen?

Annat:

Dippmix Ranch (brukar stå vid chipsen). Ta 5 påsar. Gott att dippa grönsaker i! :)
Fjällbrynt messmör (finns ju på tub) smaken gammaldags, den bruna tuben.
Felix potatismos
Polarbröd (vetekaka, thekaka eller polarpärlan vete)
Smågodis (allt som inte är surt och hårt). Ingen choklad men gärna lite punschknappar.
Alvedon brustabletter

Mer kommer jag inte på just nu :)

Trööööött idag!

Usch så seg jag var imorse. Och är fortfarande. Tror jag tar och sussar en halvtimme eller så innan kvällspasset.

Ikväll testspelar U23 här hemma på Platz11. Jag kommer om allt flyter bra hinna se andra halvlek. Så jag tar bilen och håller tummarna för att mina patienter är snälla :)

Fint väder har vi idag med, haha jag kollade på termometern och den visade 27 grader. Tänkte, skönt riktigt svalt ju! Då kan man ju säga man är van vid hettan nu....

Tanden sköter sig riktigt fint. Den gör bara jäkligt ont efter att jag har ätit eller druckit nått kallt. Gissa hur lätt det är att undvika det i 30 grader eller mer? Som tur är, går det efter ca 5 min över. Är ju bara 1 vecka att hålla ut nu.

söndag 4 augusti 2013

Werder har spelat Pokal

och för tredje året i rad åker de ut i första rundan mot ett lag ur 3 Bundesliga. Illa, illa. Riktigt illa är att de spelade otroligt dåligt. Ny tränare har alltså ännu inte slagit igenom.

Nu är inte Werder det enda Bundesliga laget som fått säga hej då redan i första rundan. De har sällskap av Braunschweig och Mönchengladbach än så länge.

På förmiddagen var jag i Wilhelmshaven, kort kommer troligen imorgon. Ska nu se vidare på andra pokalmatcher.

Veckan som kommer är åter dubbelpassvecka men jag har ett bra schema. Kommer hålla på mellan 6.40 - 9.30 ungefär på förmiddagarna och mellan 16.00 - 19.30 på kvällarna. Men min vanliga timme mellan då jag inte har nått att göra. Är rätt störigt, då de två jag har mellan 16 och 16.30 inte kan flyttas bakåt och de andra kan jag inte flytta framåt. Annars kunde jag ju börja eller sluta en hel timme tidigare. Men jag har hur som helst betalt den där timmen så egentligen är det ju skitsamma. Lite trist bara att alltid bara sitta av tiden.

Det ska även bli lite mer behaglig värme, runt 25 grader ungefär. Var det idag med och speciellt när jag satt vi havet var det riktigt skönt.

lördag 3 augusti 2013

Stolt över mig själv

Tog mig samman och gjort nått nyttigt. Har precis kommit hem från gymmet. Eller jag har hunnit med att duscha också. Är ju skönt efteråt och det är helt okej när man är där. Men det är just det där med att komma iväg, speciellt kvällstid. Men på dagen var det alldeles för varmt för att ens tänka på att gå in i ett gym (även om det är kallare där inne).

Var riktigt pigg i benen idag så jag sprang både med högre fart och längre tid idag. Kör ett kombiprogram som innehåller (normalt): 10 min löpband. Sen tre gymövningar. Egentligen ska det vara en för ben, en för rygg/axlar/armar och en för mage. Men jag får bara ont i knäna av knäböj och sånt så jag byter alltid ut en benövning mot en extra magövning. I alla fall de 3 kör man 2 gånger. Sen 10 min cykel eller crosstrainer. Sen ytterligare 3 nya övningar 2 gånger och sen 3 nya övningar 2 gånger. Då har det gått 1 timme och man har tränat hela kroppen inkl kondition.

Cyklat har jag också gjort. Ganska lite idag tyckte jag men när jag kollade på cykeldatorn har jag ändå fått ihop 1,3 mil.

Nu ska jag bara slökolla lite på TV innan jag hoppar i säng. Tänkte försöka komma iväg mot Wilhelmshaven så runt 9 tiden imorgon.

Mitt Pass har gått ut

Som tur är har jag mitt nationella ID-kort som i alla fall är giltigt till 2015. Får alltså hålla mig till att resa inom EU tills jag fixat nytt pass. Och det kan jag göra i Berlin för skitmycket pengar och man måste också åka dit 2 ggr (är både långt och dyrt). Eller passa på nästa gång jag är i Sverige. Det är billigare. Om man inte ansöker om nytt i högperiod ska det gå att få på 5 dagar. Får väl planera in 10 dagar eller så till nästa besök.

Är hur som helst inte aktuellt förrän tidigast i november då jag först då kan söka semester (är ju ännu provanställd).

Nu ska jag iväg och kolla på Werders träning och sen ska jag nog se pokalfotboll resten av kvällen. Imorgon står en tripp till Wilhelmshaven på agendan. Är gatumålningsfestival där och jag vill kolla på det. Tycker det är skithäftigt hur man kan måla.

fredag 2 augusti 2013

Phuuuu varmt var det

Men som tur kunde jag sitta i skuggan och titta på fotbollen. Hannover förlorade med 1-2. Men Holstein Kiel spelar ju en liga högre så det var ju väntat (även om de är nykomlingar och spelade Reginonalliga så sent som i våras).

Jag hade ju tänkt turista i Buxtehude men när jag såg att det bara var 2 mil till Stade valde jag att åka dit istället. Inte för att jag vet så mycket mer om Stade, mer än att vi har/har haft ett par spelare därifrån i vårt amatörlag och att en arbetskompis på Weserbogen kom därifrån. Men det är i alla fall mer än vad jag vet om Buxtehude. Dessutom är Stade större. Och det var verkligen fint där! Synd jag inte hade mer tid/det var svalare. För det var rätt varmt att turista i strålande sol och 38 grader som min bil visade att det var. Sen när jag körde hemåt sjönk det till "sköna" 36 grader.

Ska inte plåga er med så många bilder från Hannover U23 men några på Kevin kan jag ju inte låta bli att visa er. Men från Stade får ni en hel hög!