lördag 30 november 2013

Werder alltså!

Karim Raho, U19
Började min Werderdag med U19. Hade sällskap av Jana, Benni firade sin pappas födelsedag i Bremerhaven. Var en bra match Werder hade övetaget hela matchen men släppte mot slutet in ett onödigt mål och det blev lite spännande men det var aldrig någon fara för segern egentligen. Så Werder - Osnabrück slutade 3-1. Två mål av Bruns och ett mål av Lukowitz.

Sen hade jag ju turen och kunde trots jobb se proffsen. Och vilken match det blev då! Först fick Hoffenheim två straffar efter varandra som de båda enkelt satte i mål. I detta mål som idag vaktades av vår andra målvakt Raphael Wolf, väldigt överraskande. Nu är vår första målvakt ingen kanon i mål, det är han inte men att han skulle petas, även om det officiellt heter han får en paus till vinterpausen för att komma undan skottlinjen för kritiken, Wolf ska alltså stå alla matcher resten av säsongen (3 till). Bra chans om än otacksam uppgift för Wolf, då de vi har kvar att möta är Bayern (ligaledarna), Hertha (7:a) och Leverkusen (2:a).

Måljubel från Bargfrede
Sen fick Werder en straff och den satte Aaron Hunt säkert. Så då stod det 2-1. Det blev 2-2 innan Hoffenheim drog ifrån med två mål till 4-2. Men Werder kämpade på bra (tänk så bra det skulle vara om den kämpaglöden de visade i slutet av Mainz-matchen och nu i slutet av denna matchen inföll liiiiite tidigare) och Nils Petersen som var tillbaka efter en 5 veckorsskadepaus satte 4-3. Sen blev det lite kaos, panik och så, sånt som Werder var rätt bra på för 2-3 år sedan när man ofta vann med 5-4 eller 5-3 osv. På övertid lyckades sedan Philipp Bargfrede som också var tillbaka efter skadepaus, hans var däremot 1,5 år göra sitt första Bundesligamål i karriären. Han har "bara" spelat Bundesliga i 4 år.... men det gäller att välja rätt tillfälle. Comeback efter flera svåra skador efter varandra och premiärmål, han var rätt glad kan man säga. Så denna Hawaiimatch slutade 4-4 och en viktig poäng till Werder.

Imorgon kollar jag på Flo och Niclas när Fürth möter Cottbus.

fredag 29 november 2013

Trööööött

Kunde inte somna igår när jag kom hem från jobbet. Var inte stressigt eller så alls, snarare tvärtom, men jag var ändå lite för mycket uppe i varv. Somnade först efter midnatt och när man då måste upp halv sex är det för lite sömn. Så nu ska jag äta lunch och sen faktiskt lägga mig 1 timme och sova eftersom jag ska göra samma långa kväll även idag och måste imorgon också upp tidigt. Var längesen sist jag sov på dagen, kan verligen rekommendera D-vitamin om man är trött. Sen jag började äta dessa är jag jättepigg. Ja, normalt då i alla fall :)

Kuusamo
Imorgon har jag dock en mer lättsam tur. Blir lite städning imorgon och sen U19 fotboll och efter det hinner jag också se proffsen på TV:n. Lyx! Sen kör ju (eller började redan förra helgen, men då hade vi så mycket annat för oss så då såg jag inget) backhoppningen igång också. Klockan 16.00 idag är det tävling. De kör träning och kval innan men som sagt, jag måste få lite sömn också. Så jag nöjer mig med att se tävlingen. Det är -13 grader och bra förhållanden i alla fall. Igår blåste det för mycket, som ofta i Kuusamo, så träningen ställdes in.

torsdag 28 november 2013

Långpass

Japp, ikväll och imorgon har jag långpass på kvällen. Kommer jobba till 22.00 och sen direkt ramla isäng då jag på morgonen igen måste upp och vara på jobbet igen 6.45. Men har fiiin schema i helgen igen på kvällen, klar 19.00 och måste börja först 17.30. Vilket gör jag kan se Werder spela! Wiiieee. Sen kommer finveckan. Hoppas på lite fint väder då också, nu är det iof varmt igen med runt 10 grader men då har vi regn också. Då har jag hellre nollgradigt och sol faktiskt!

Har hämtat ut mina paket och har nu massor gott att äta och läsa! Har redan öppnat första julmusten! Men sen måste jag ransonera lite så de räcker hela december. Men en var jag bara tvungen att öppna.

onsdag 27 november 2013

Champinjoner, champinjoner

Har precis ätit goda steka champinjoner med stekt ägg. Mumsigt. Och så kollar jag på "champinjonsligan" samtidigt. Leverkusen möter hemma Manchester United. Svår match men jag hoppas de vinner. Basti är tyvärr skadad och spelar inte.

Dortmund skärpte till sig till slut igår och vann med 3-1. Men de hade väl en sisådär 5 mycket bra målchanser de inte lyckades sätta också. Men nu behöver de "bara" vinna över Marseille nästa gång så är de vidare ur gruppspelet.

Sven Bender bröt näsan och fick byta matchtröja så ofta att de fick snabbtrycka nya i fanshopen. Fast han spelade vidare ändå. Han är tuff, Manni. Hans tvillingbror spelar precis nu, Lars spelar i Leverkusen och har haft lika många ansiktsskador som sin bror. Sist spelade båda också samtidigt i landslaget som dubbelsexor. Måste vara jäkligt för motståndaren. Då har man tagit sig förbi den ena och så tittar man upp och så står en likadan till där! De är nämligen väldigt lika varandra och spelar båda tufft och hårt.

Paketavi nr 2 har kommit så imorgon efter förmiddaspasset åker jag förbi och hämtar ut mina paket! Alltid lika roligt!

tisdag 26 november 2013

Paket

Paket 1 av 2 har kommit idag. Eller avi i alla fall. Så jag hoppas paketavi nr 2 kommer imorgon, då kan jag hämta båda på torsdag.

Har precis kommit hem, snabbt värmt mat och nu ska jag kolla på matchen Dortmund - Neapel och hålla tummarna för att Dortmund vinner och tar sig vidare.

måndag 25 november 2013

Långvecka

Så var det dags för långvecka igen. Men om det inte ändrar sig allt för mycket på onsdag (vi får ju alltid våra turer onsdag-onsdag) så har jag en finvecka trots allt. Räcker att jag börjar 7.15 håller på till mellan 10-10.30 på förmiddagen. Sen har två av mina eftermiddagspatienter tagits bort denna vecka (för att jag fått två kvällspatienter istället då den ordinarie har semester) så jag behöver inte köra igång förrän 17.30 igen. Fiiiint! Sen måste jag hålla på till ca 20.15 förutom på torsdag då jag måste sitta kvar och vänta till 21.30 för att sätta en kateter. Men då tänkte jag passa på att uppdatera alla mina patienters akter på kontoret den timmen jag får emellan. Gäller nyttja tiden effektivt. Vore superfint om hela långveckan fortsatte så faktiskt. Men det bör den göra om inget inträffar.

Idag ska jag skynda mig hem, vill se matchen 1860 München - Greuther Fürth. Sen är det Champinjonsligan igen tisdag och onsdag. Var därför jag valde torsdagen att ha min sena kväll. Vi fick välja, de har delat ut kvällarna på flera stycken, eftersom vi alla måste sitta och vänta. Så jag valde torsdag då Europaligan inte är sååå spännande. Freiburg och Frankfurt är inte superheta att kolla på liksom.... för sen på fredag kör det ju igång igen med Bundesliga både 1 och 2. På lördag kollar jag U19 hemma mellan mina pass och blir mitt schema likadant kan jag tom se Werder borta mot Hoffenheim på TV:n. På söndag spelar vårt U23 men borta mot Rehden men inte ens med finschemat hinner jag hem i tid. Hade de spelat 14.00 som vårt U23 alltid gör hemma hade det gått. Men de spelar 15.00.

Får nöja mig med matchen Greuther Fürth - Energie Cottbus på TV:n.

söndag 24 november 2013

Werder och deras målvakter

Förr vimlade det av bra målvakter i Werder. De var så många att man knappt visste vem man ville ha i mål. Numera är det rena katastrofer i mål.

Först har vi i U23 numera vår tredje målvakt i mål, eftersom den första är sedan i somras skadad och den andra spelat ett par katastrofmatcher och blivit hänvisad till bänken.

I U19 har vi i alla fall två okej. Båda har potential men än är ingen superbra och de alternerar i mål.

Felix Wiedwald
Bland proffsen har vi en ren katastrof. Han är iof lite mindre katastrofaktig än förra året men fortfarande en katastrof. Där jagade vi bort en mycket bra konkurrent redan i U23 åren när man redan då, klart sade att Mielitz skulle bli nästa nr 1 fast både han och Felix stod ungefär lika mycket i mål i U23 och gjorde lika bra ifrån sig. Utan att ens veta om han skulle utvecka sig bra. Så Felix Wiedwald sa hejdå och stack till Duisburg där han första året var bästa målvakt i 2 Bundesliga. Sen fick Duisburg pengaproblem och blev tvångsnerförflyttade och man hade haft en chans ta tillbaka honom. Istället hamnade han på bänken i Frankfurt bakom en annan mycket bra målvakt Kevin Trapp som Werder också hade chansen att få under kontrakt men när man klart uttalade Miele som nr 1 sa Trapp, nej tack och gick till Frankfurt.

Denna katastrof Miele var idag klart skyldig till 2 av de 3 mål Mainz gjorde och hade dessutom ytterligare en katastrofinsats där han tappade bollen, men som tur var inte i mål utan till hörna. Men tre sådana stora fel i en match är minst 2 för många.

Dessutom sov Werder tills 10 min kvar, först då började man kämpa och gjorde också 2 mål. Men det räckte ju inte.

Igår gladde oss i alla fall vårt U19. Wolfsburgs U19 var innan matchen igår utan förslust och helt överlägsna i U19 Bundesliga Nord. Sen kom Werder på besök och så var det slut på den serien. Seger med 1-2!!

Och idag har även U23 glatt oss med en vinst med 1-3 mot Norderstedt. Proffsen får ta och lära sig av ungdomarna!

lördag 23 november 2013

Klimahauslauf

Igår så var det då äntligen dags.

Vi var där i bra tid, anmälde oss och gick sen rundan vi skulle springa. Var bra, då visste man var de värsta trapporna kom och var man kunde springa på lite. Sen var det bara att vänta på att förlöparen som skulle sätta maxtiden för mer donatoner skulle springa. I år var det en ung tjej som fått ett hjärta transplanterat. Varje år är det olika saker de donerar till och i år är det för organgivare. Hon är visserligen europa- och världsmästare i tennis och golf för transplanterade men de gör ju alltid så att de inte springer på max, då de vill att så många som möjligt ska komma under tiden.

Hon sprang på 9:20 och jag vet att jag på Finnbahn springer ca 1 km på 7:30 så trots trappor och många kurvor och smala gånger tänkte jag att det är nog möjligt.

Vi sprang i lag Bremerhaven som var först ut och det tyckte jag var bra. Har man sitt gjort, det är inte så många ute i spåret (de startade en löpare var 15:e sekund). Det började med att man sprang genom Schweiz så nästan direkt kom en rejäl trappa. Sen gick det vidare genom Sardinien innan man kom till öknen i Niger. Där var det riktigt torr och varm luft och var riktigt jobbigt att andas men som tur var, är just den sträckan kort. Vidare genom regnskogen i Kamerun så från torr het luft rakt in i fuktigheten. Kan säga att mina lungor inte gillade det. Man kan bli rätt hostig från dessa snabba klimatförändringar, var många som hostade och hackade när de kom i mål och på mig slog det till med full kraft. Efter regnskogen så sprang man vidare in i torr superkall luft istället för då var vi på Antarktis. Den delen hade gärna fått vara lite längre, var sååå skönt efter öknen och regnskogen att få lite svalka. Efter torr och kall luft var det åter dags för luftfuktighet och in i Samoas värld. Efter Samoa vidare till Alaska där man springer genom en stor valbuk innan man är tillbaka i Tyskland och på ön Langeness sen var det bara slutspurten tillbaka till Bremerhaven. 

Efter loppet så kunde man duscha och sen passade vi på att äta, det ingick lite olika pastarätter och man kunde hela tiden kolla på de andra då det var kameror uppsatta och det visades delar från banan på storbildsskärmar. Det var allt från nästan proffslöpare till amatörer, företagslag osv. Coolast var i alla fall brandmännen som sprang i full brandutrustning inkl syrgastuber och mask! Fast fördelen var ju de slapp känna av alla klimatförändringar.

Jag både hostar, snorar och nyser efter kvällen men det var så roligt och nästa år ska vi springa igen. Benni var helt lyrisk över hur kul det var! Passande födelsedagspresent alltså, han fick startplatsen av mig i present när han fyllde år.

Benni sprang på 7:17 och kom på 115:e plats eller så bland männen. Jag sprang på 9:17 och kom på 80:e plats bland damerna. Båda mina mål höll, jag kom inte sist (var 92 startande damer) och jag klarade måltiden för att de skulle donera mer pengar. De donerade 10 Euro för varje startande som kom under tiden.

När vi kom hem väntade Mareike som kommit från Hannover och så firande vi in min födelsedag med lite tårta och jag fick min present, Hannover 96:s andra kokbok. Den första har jag och det är många goda. lätta recept där i (bland annat det jag provade här om dagen). Nu väntar jag på att de ska höra av sig, vi ska gå och äta brunch!

torsdag 21 november 2013

Åter en fin dag

Och soft. Har haft 4 patienter bara. :).

Har sett en massa på svensk TV sista dagarna. Först Lilla Djursjukhuset och sen Djurakuten. Gjorde dock en paus idag och gick och såg Werders träning med Benni. Var jätteskönt att sitta där i solen. Tom så värmde solen lite. Annars är det kallt, nollgradigt och halt imorse och när solen kom steg det till 3-4 grader i alla fall.

Ska lite senare packa ihop det jag ska ha med mig imorgon till Bremerhaven. Vi åker härifrån vid 16.30.

Mellan 17.30 - 18.30 är det besiktning av banan, och den ska vi såklart göra så man vet när trapporna kommer och kan spara sig lite innan och så kan man gasa på där det inte är trappor.

Vi startar i laget Bremerhaven och har starttid mellan 19.10-19.20. Exakt tid får vi när vi är där.

Beställning till Mamma och Pappa

I paketet får det gärna också finna Messmör. 1 gul och 1 brun. Köp tub om ni hittar annars går de vanliga paketen bra.

Det ska finnas gifflar i år med smak pepparkaka. Om ni hittar det, 2 påsar!!
Låt det gärna vara 2 påsar med saffransmak också :)

Tack! 


onsdag 20 november 2013

Hur man får upp en vinflaska utan korkskruv

Jag skulle laga en ny maträtt idag. I den skulle det vara vitt vin. Eftersom jag inte dricker vin hade jag 1: inte koll på att det är bra man kollar det är en skruvkork på flaskan, eftersom jag 2: inte äger en korkskruv.

Men man är väl kreativ! Började med en grillpinne. Stack ner den i korken och fick upp korken ungefär 1 cm. Men sen tog det stopp. Gick då över till en sax och lyckades få upp den en halv centimeter till. Sen hämtade jag rörtången ur verktygslådan och lyckades med hjälp av den få upp hela korken. Det hela tog lite tid men det gick!

Snabbare hade ju varit att gå över gatan till Benni och låna en skruvkork, men vafan. Kan själv! :)

Eftersom maträtten var supergod ska däremot en korkskuv inhandlas!

PS: Nämnda rörtång fick även fungera som hammare igår...haha. Men nu vill jag flytta om lite fler bilder och då är det lättare och snabbare med hammaren, så jag får lägga lite krut på att hitta den. En sån äger jag i alla fall!

PS 2: Här kommer receptet

Bandnudlar, 2 laxfiléer, 1 chili, mjöl, salt, peppar, 2 dl grädde, 2dl torrt vitt vin.

1. Dela chilin och ta bort fröna, skär den i tunna skivor
2. skölj laxen i vatten och torka av filéerna, salta och peppra och vänd de sedan i mjöl
3. Stek på båda sidorna i 2 min
4. Koka bandnudlarna under tiden
5. Mot slutet av stektiden för laxen, lägg i chilin
6. Ta ur laxen och häll i 2 dl vin, låt hälften koka bort
7. Häll i grädden, lägg i laxen och låt koka samman på låg värme i 10 min, ev salta och peppra såsen för mer smak.
8. Skölj bandnudlarna och lägg på en laxfilé och lite av gräddsåsen.

Härligt väder!

Kallt som attan, fick skrapa rutorna på bilen för första gången. Men sen soligt och fint!

Sprang en kortvända, 1 varv på Finnbahn för jag hade tid hos tandläkaren för kontroll. Allt var bra men man vill ersätta min tand då det inte är bra att ha en lucka, tanderna bredvid kan då "ramla" emot varann. Det kostar bara lite mycket 2200 Euro, men jag har fått en tid för konsultation hos experten, då lär jag väl få höra hur de tänkt det ska finansieras. Annars behåller jag min lucka i alla fall. Ska dit 12 december.

Direkt efter tandis var det tid att susa tillbaka till jobbet och ha teammöte. Det tog 1,5 timme och sen har jag lagat lite mat, gjort lite pappersjobb osv.

Nu ska jag se om jag kan hitta min hammare. Har lagt den på nått bra ställe. Så bra att jag inte hittar på det. :)

måndag 18 november 2013

Skön dag!

Lagom mycket på jobbet, har sedan softat lite, joggat med Benni och nu blir det en TV-kväll i soffan.

Imorgon är det fotboll igen. Tyskland vänskapslandskampar mot England borta och Sverige möter Portugal hemma i en viktig match. Blir alltså TV + stream imorgon igen.

Ska även göra en hel del ärenden imorgon, lämna plasma, hämta ut foton, städa och tvätta, handla osv.

söndag 17 november 2013

Höstväder

Grått, duggregn och dimma mest hela dagen. Så vi skippade damfotbollen. Såååå intresserade är vi inte av damfotboll. Men Werder vann har jag läst och är nu i kvartsfinal.

Själv är jag lite sliten efter en 7-dagars dubbelpass vecka så det är så skönt att finveckan kommer nu. Dessutom med en del roliga saker på gång!

lördag 16 november 2013

Fotboll

Ibland är det ju lite mindre roligt alltså....

igår kollade vi på Italien - Tyskland och hade samtidigt en stream igång på datorn med matchen Portugal - Sverige. Nu var det ingen viktig match för Tyskland men man tog det på allvar då man aldrig slagit Italien (och inte nu heller, slutade 1-1) och det var hårda tag. Var som en tävlingsmatch.

Och Sverige lyckades ju också förlora. Men idag gick vi med rätt höga förhoppningar till U23:s match mot Goslarer då flera av våra proffs stod i startelvan (då de varit skadade och behöver spelpraxis osv). Men det var ju rena natta vad de presterade. De var alla skitdåliga, lite mindre dåliga var Tom Trybull och Julian von Haacke som i alla fall försökte spela fotboll. Raphael Wolf i mål var också rätt okay. 0-2 i baken och då är inte ens Goslarer något topplag. Fast å andra sidan inget skitlag heller, medel helt enkelt.

Men vi ger inte upp. Imorgon försöker vi igen att få se en vinst, våra damer spelar DFB-pokal mot Bochum så vi ger den matchen en chans!

Här får ni en skitbra låt förresten! Gillar sångarens röst skarpt!!


torsdag 14 november 2013

Jaha....

idag har jag verkligen inte gjort nått alls utom att jobba. Så jag har inget alls att berätta. Men i morgon är det i alla fall vänskapslandskamp borta mot Italien. Så då händer det i alla fall nått annat än bara jobb.

Sverige har det ju lite svettigare som måste spela VM-kval playoff mot Portugal.

onsdag 13 november 2013

Inte hänt så mycket men lite nytt på jobbet

Rätt vanligt lugn dag. Har iof satt urin
kateter idag för första gången sen min utbildning för 3 år sedan. Men det gick bra och patienten var nöjd.

Blir en tidig kväll idag, jag måste börja 6.00 imorgon, buuuhuuuu. Men om man tänker på att jag på gamla jobbet ALLTID började 6.00 så är det ju en jäkla förbättring att detta är första gången sen jag började 1 maj som det händer och det kommer ske 3 ggr i veckan ett par veckor nu. Har en diabetespatient som åker 3 dagar i veckan på dialys och blir då hämtad 6.30. Och nu har den fått ett sår som måste läggas om varje morgon, därför måste jag på dialysdagar vara där 6.00.

tisdag 12 november 2013

Förkyld

Fasen, om 1,5 vecka MÅSTE jag vara frisk! Ska ju springa ett hett efterlängtat tävlingslopp. Iof är det bara näsan som rinner lite och så nyser jag lite då och då men ändå. Jag är definitivt inte frisk nog för att träna, som tur är har jag ju ett väldigt lätt jobb (när jag tar bilen i alla fall, det jobbigaste är att cykla dit och hem) så det flyter på bra ändå. Pga det föll ju lämna plasma också bort idag. Behöver nog min blodplasma själv just nu för att besegra basiluskerna.

Den gröna burken ska vara bra!
Får nog besöka en hälsokost och se om jag kan hitta lite bra "mediciner". Vill hur som helt köpa D-vitamin. Har fått tips om att det kan vara bra att äta under vintern om man är väldigt trött. Vilket jag iof inte är just nu men ju har varit och lite vitamin skadar säkert inte. Jag äter ju också inte så gärna fisk, mjölk och andra matvaror där man får i sig D-vitamin.
Men man ska se till att det är minst 2000 ie i tabletterna. Och då ska man hellre leta hos hälsokosten än hos Apoteket har jag fått tips om.

måndag 11 november 2013

Fin dag!

Soligt och inte så värst kallt. Tog faktiskt cykeln på kvällsvändan. Var skönt att få röra lite på sig. 2,2 mil blev det.

Men imorgon ska det regna igen. Sen sol på onsdag och sen mer regn på torsdag. Får passa på vädra cykeln när det går.

Har ju min dubbelpassvecka så det händer inte så mycket. Har ledig ungefär mellan 11-15 och kommer sen hem runt 20.00 på kvällarna. Så värst mycket gör man ju inte då. Men har planerat att jag nog åker och lämnar plasma imorgon.

söndag 10 november 2013

Kallt

Nu börjar det bli kallt här. Så där vinterruggigt och jag börjar inse jag får nog räkna med att ta bilen rätt ofta till jobbet i fortsättningen. Idag var det uppehåll och tom sol men en isande vind så det var kallt. U19:s match blev flyttad från 11.00 till 14.00 så jag passade på att laga mat inför min dubbelspassvecka. Vet ju hur omotiverad jag är till det när jag kommer hem på kvällarna. Så nu har jag både en gratäng gjord på ris, kyckling, majs, fetaost, rosenkål och lite annat grejs jag hade hemma och en hemmagjord pizza.
Solnedgång över Platz11

U19 spelade mot Hertha BSC och det slutade oavgjort 2-2. Som sagt det var först rätt skönt i solen men när den försvann blev det riktigt kallt. Och nu regnar det. Jag är lätt förkyld, lite halsont och näsan rinner. Jag hoppas det inte blir värre!

Imorgon måste jag dessutom börja 6.30...synd om mig..... ;)

U23 vann igår med 1-2 och proffsen förlorade med 3-1 borta mot Schalke. 

lördag 9 november 2013

Typiskt!

Jag är ledig och ville så gärna sova länge. Vad händer? Vaknar halv sju och kan inte somna om?! När jag måste jobba är jag hur trött som helst.  När jag får sova, då är jag pigg. Typiskt!

Jaja, senare idag blir det i alla fall en tripp till Hamburg och kolla när U23 ska försöka vinna över St Paulis U23. Vädret är just nu inte så roligt, det regnar här. Men i Hamburg senare idag ska det bara vara lättare regnskurar, får hoppas det stämmer!
Zoltan Stieber, tvåmålskytt igår

Fürth slog enkelt Paderborn igår med 3-0. Paderborn lyckades dessutom med att få två spelare utvisade, en fick sitt 5:e gula (och är därmed avstängd nästa match) och så skadade sig målvakten och fick bytas ut efter ungefär 20 minuter. Ingen lyckad dag för de alltså.

Hatderbyt slutade 0-0 och det var nog det bästa resultatet med tanke på ev bråk. Det var rätt bråkigt före matchen och en hel del pyro under matchen. Hur det såg ut efter har jag inte hört nått om. Inte orkat kolla heller.


fredag 8 november 2013

Helg!

Har sedan ett par timmar ledig helg. Så skönt!

Har handlat, håller på med tvätten och ska strax städa lite så jag har lördag och söndag helt lediga från sånt trök.

Flo H och Jojo i Paderborn
Niclas och Flo i Greuther Fürth
Strax börjar vår fotbollskväll. Först 18.30 matchen i 2 Bundesliga mellan Fürth - Paderborn. Lite speciellt då flera fd eller utlånade spelare från Werder kommer spela. Direkt efter århundradets derby Hannover 96 - Braunschweig. Jag tror jag skrev det var 28 år sen. Det är mer. Det är 28 år sedan Braunschweig sist var i Bundesliga men det är 37 år sedan detta derby spelades sist. Hela veckan har kantas av diverse krig mellan fansen (jag befarar matchen och timmarna före och efter kommer bli kantade av bråk). Båda lagen pendlade nämligen under 70, 80 och 90-talet mellan första och andra ligan och lyckades inte träffas så ofta. Sist var 1976.

Vad som också gör matchen speciell är att denna helgen för 4 år sedan spelade Hannover ett derby mot Hamburg (som de vann) och på söndagen tog målvakten i Hannover (och landslaget), Robert Enke (led sedan flera år av svåra depressioner) livet av sig. Vilket såklart Braunschweig fansen skonlöst utnyttjar.

torsdag 7 november 2013

Snart helg!

Oj vad jag längtar!  För det är min leeeeeediga helg! :D

Idag har jag jobbat som vanligt (har ju bara 4 lediga dagar per månad), fått en ny patient som jag är ansvarig för så nu har jag 6 stycken som är "mina". Fast jag har på mina turer mellan 8-15 st för vi hoppar ju in för varandra och så. Jag är alltid reserv tex för 5-6 till och sen kan jag väl en 30-40 andra också som jag får till och från när den ordinarie eller reserven inte kan.

Efter jobbet mötte jag upp Benni och vi har sprungit 4,7 km. Först 3 km runt Bürgerpark övre delen, sen 1 vända på Finnbahn. Om 2 veckor är det ju dags för tävling! :)

Strax blir det lite Euroleauge fotboll i bakgrunden, inget av de tyska lagen intresserar mig så där supermycket. Men det kompenserar vi med två matcher imorgon!

Dortmund förlorade ju tyvärr igår då hemma mot Arsenal med 0-1, detta trots att de hade matchen mer. Så mellan mig och Benni står det nu 1-1. Imorgon går duellen vidare, jag är för Fürth med Flo och Niclas och Benni för Paderborn med Jojo och Flo H. 

onsdag 6 november 2013

Shoppa

Jag måste åka och shoppa. Jag hatar det! Finns inget som är så trist. Så jag skjuter och skjuter på det. Men jag behöver lite billiga kläder att jobba i. Just nu använder jag dyra fina märkeskläder och det är ju bara idiotiskt. Så jag har planerat att åka till Waterfront och besöka Primark. De har mycket billigt. Men jag viiiill iiiiinte. :)

Leno
Ikväll blir det i alla fall en av veckans höjdpunkter, Arsenal - Dortmund. Jag ser såååå fram emot matchen.

Leverkusen spelade 0-0 borta mot Donezk igår och de får de helt och hållet tacka målvakten Bernd Leno för. Han var en levande vägg.

tisdag 5 november 2013

I´m back!

Jihooo, denna veckan har jag kännt mig mer normal. Inte varit så trött mer. Och när solen sken idag istället för regnet de "lovat" så bokade jag snabbt en löpträff med Benni, eller jaaa egentligen var det han som bokade in en med mig men jag hade redan skippat gymmet och tänkt springa. Har precis kommit tillbaka från 3,3 km löpning på 26 min. Inte så jättefort alltså men det positiva, jag kunde köra hela sträckan i ett sträck!

Var nog bra jag tog det lugnt förra veckan, var ju så trött och hade väldigt många patienter. Behövde nog lite vila helt enkelt.

Men gym blev det ju inte idag heller då....hahaha. Nytt försök imorgon.

Basti 
Ikväll ser vi på fotboll, Donezk - Leverkusen. Blir lugnt då båda är för Bastis Leverkusen idag. Imorgon är det krig igen! Benni håller på Arsenal, jag på Dortmund. Behöver jag påminna om att jag vann sist? Dortmund bollade lätt bort Arsenal :). Benni tror ju på revansch han....


måndag 4 november 2013

Spekulatius glass

Jag hade såååå fint förberett för att gymma idag. Packat väskan redan igår och hade den med mig. Hade fixat mellanmål och hade det med mig. Men jag saknade visst min plånbok märkte jag när jag var där. Var ju på fotboll igår mellan passen och hade då en annan väska, som jag igår kväll bara slängde ifrån mig på köksbordet. Och i den låg plånboken. Så jag hade inget gymkort. Ridå!

Åkte hem och lämnade plasma istället. Och handlade på vägen hem. Hittade åter Spekulatius glass så lyckan är gjord! Spekulatius är tyskarnas svar på pepparkaka kan man säga. Det är inte riktigt samma sak men till 98%. Ibland har vårt Netto denna glass och den är himmelsk! Så jag bytte gym mot glass, bra bytt va? ;)

Imorgon däremot blir det gymmet. För det ska bli precis lika skitväder som idag, spöregn hela dagen. Då passar ett pass i gymmet super.

Fotbollsveckan ser ut så här:

Måndag: 2 Bundesliga, Köln - Union Berlin. Ingen höjdare men man kan slötitta
Tisdag: Champions League,  Donezk - Leverkusen, måste ses. Basti spelar ju!!
Onsdag: Champions League, Arsenal - Dortmund, måste ses, Dortmund är alltid roliga att se
Torsdag: Europa League, Frankfurt och Freiburg spelar båda. Är så typ, slötitta matcher.
Fredag: 2 Bundesliga, Fürth - Paderborn. Måste ses Niclas och Flo mot Jojo och Flo H. Alla utlånade eller fd Werder spelare, senare årets derby Hannover - Braunschweig. Det har Niedersachsen väntat i 28 år på att få uppleva igen. Kan inte missas.
Lördag: Här här vi mycket att välja på. U17 spelar kl 11.00 hemma. Eller så ser man U23 i Hamburg mot St Pauli II. Sen proffsen 15.30 borta mot Schalke. Planen är att åka till Hamburg om vädret är okay. Annars blir det U17 live och proffsen senare på TV:n
Söndag: U19 spelar hemma mot Hertha Berlin. 

Bomber

Man hittar ju emellanåt här i Tyskland bomber när man bygger nytt/bygger om. För ett par månader sedan var det tex en här i Bremen, i förra veckan en i Osnabrück osv. Hör nästan varje månad om en evakuering någonstans pga en blindgångarbomb från andra världskriget. Men igår var det lite mer extremt. Då hade man hittat en mega stor. Den var stor som en personbil och man fick evakuera en hel stadsdel i Dortmund (normalt evakueras ett par hus, eller ett kvarter). 20 000 människor fick lov att tillbringa dagen någon annanstans än hemma och man evakuerade också ett helt sjukhus och två äldreboenden.

Men allt gick bra, desarmerarna lyckades utan att bomben smällde av och nu är alla åter hemma.

söndag 3 november 2013

Bra Werder-helg

Om förra helgen var rätt usel (även om U17 - med en seger och U19 - med oavgjort gjorde bra ifrån sig) så var denna helgen helt super!

Först vann igår U23 derbyt mot Hamburgs U23 med 3-0.

U19
Sen vann U17 i förmiddags med 6-0 mot Union Berlin. Samtidigt spelade också vårt U19-lag mot Union Berlin (man gör så i Bundesliga med U-lagen som kommer långt ifrån, på så sätt kan de åka med en buss och spar pengar) och vann med 2-1. Jag kunde ju pga jobbet bara se första halvlek, men hade tur och fick se den där alla mål kom. Här har ni foton från den halvleken också: --> U19 - Union Berlin.

Sen har nyss våra proffs vunnit miniderbyt mot Hannover med 3-2. Den matchen såg jag inte alls men har hört delar av den på radio i bilen mellan mina patienter. Först fick Hannover en straff och det blev 1-0, sen fick Werder en straff som Aaron Hunt förvandlade och så var det 1-1. Sen nickade Makiadi (av alla!!) in 1-2 innan Hannover kvitterade till 2-2. Mot slutet så gjorde sedan allas vår favorit argentinier Santi Garcia 3-2 målet. Han är vänster ytterback men har redan gjort 2 mål. Då ska man veta att Werder innan denna matchen bara gjort 9 mål hittills i ligan. Alla våra forwards är ju skadade (och innan det led de av måltorka) och åter spelade Werder utan en riktig

forward. Men lyckades trots det göra 3 mål. Hade jag inte trott!

lördag 2 november 2013

Trevligt med U23 idag

Luca Zander
Som vanligt spelar de bra hemma. 3-0 i vinst mot Hamburg. Kan ju inte bli bättre då det är ärkerivalen. Dessutom åkte "stora" Hamburg också på stryk (tack för det Gladbach!).

Man hade hämtat Luca Zander från U19 där han spelar innerback, ett jobb han gör bra men inte så mycket mer om man säger så. I U23 idag satte man honom som höger ytterback. Och vi fick se en stjärna födas! Hehehe, kanske lite överdrivet men jäklar va bra han var! Super defensivt och bra offensivt och med en härlig teknik. Han kan de gärna behålla i U23. Okey, nu mötte man ett annat U23-lag, det blir säkert svårare när man möter motståndare i ligan som är mer rutinerade och äldre. Men ändå, en mycket bra debut!

I mål hade man också bytt målvakt och lät den rutinerade Tobias Duffner stå i mål. Ett bra val, han räddade bland annat en straff. Målen gjordes av Martin Kobylanski (2 st) och Orhan Yildirim.

Nicki Fotbollsgud ;)
En annan bra nyhet är att vår utlånade fotbollsgud ;), Niclas Füllkrug äntligen hittat målet i Fürth och när han väl gjorde det, då gjorde han det ordentligt. 4 mål idag varav ett äkta hattrick inom 12 minuter när Fürth vann borta mot Erzgebirge Aue med 2-6. Flo hade ett målpass till ett av Nickis mål.

fredag 1 november 2013

Fast anställd

Min provperiod gick ut igår. Och eftersom jag var på jobbet idag och jobbade så är jag därmed automatiskt fast anställd. :) Det är ju bra!

Lön har jag fått idag också, trevligt trevligt. Speciellt eftersom den var rätt hög denna gången. Varför vet jag inte, avräkningen kommer väl i nästa vecka. Troligen lite bensinpengar som släpat (de får vi ju månaden efter) och så har jag jobbat rätt mycket timmar också. Har ju iof en fast lön och heltid men gör jag mer timmar får jag ju på detta ställe betalt för dem!

Nu lite vila innan kvällsvändan kör igång. Ikväll efter jobbet blir det fotbollstittande med Mareike och Benni, Dortmund spelar hemma mot Stuttgart. Eftersom jag jobbar hela helgen och inte kommer kunna gå på Werders match med dem kör vi lite Bundesliga idag istället.