tisdag 31 december 2013

Nyårsafton

Jag har städat klart, duschat och förberett maten så långt det går. Även målat naglarna, fick tag på glitternagellack och det blev såååå bra. Ska se om jag kan ta en bild så ska ni få se sen.

Nu blir det tradition, backhoppning från Garmisch-Partenkirschen, är kvalet idag.

måndag 30 december 2013

Ingen tid

Har ingen tid att skriva nått långt, Jag städar och tvättar. Phuu. Är halvvägs, får ta resten imorgon.

söndag 29 december 2013

Färdig!

Juhuuu veckan är förbi!

Var på IKEA idag (behövde mer skarvsladdar) de hade söndagsöppet idag pga rean. Phuuu vad med folk. Men som tur var skulle jag bara ha skarvsladdar, så fort in, plocka på sig skarvsladdar och ställa sig i kortbetalningskassan (2 personer före, i de andra kassorna typ 20. Tyskar har inte fattat idén med att betala med kort....) och ut. Var klar på 30 min (man måste ju alltid traska runt halva varuhuset...).

Imorgon ska jag jobba några timmar sen måste jag handla maten. Sen har jag fullt upp. Städa, tvätta, förbereda lite mat osv osv. Måste byta en cd-spelare jag köpt också. En sån där lite kompakt har jag köpt men ville ha den med usb-stick utgång också. Båda stod bredvid varandra och var svarta och när jag packade upp den igår märkte jag att jag fått med mig den utan usb-utgång hem. Men den är köpt på Real och dit måste jag hur som helst och handla maten då vårt Netto inte har smördeg. Så ingen omväg.

lördag 28 december 2013

Så snyggt!

Så nu måste jag hitta detta glitternagelack! Passar ju super på nyår också. Är visst inköpt på Gina Tricot. Jag har närmsta Ginabutik i Oldenburg. Ca 5 mil härifrån. Kan ju knappast åka sammanlagt mer än 10 mil för ett nagellack...

Ska kolla runt lite på DM, Rossmann och Müller. Börjar på Müller idag för det finns i stadsdelen jag jobbar och jag har ju alltid lite dötid på kvällspasset (en dryg timme) så då har jag nått att göra idag. Perfekt!

Vintersport!

Jag gillar att jag kan hela min paus mellan passen sitta och ha vintersport på på TV:n samtidigt som jag pysslar med annat.

Har varit på IKEA idag och fyndat lite bl a nya sängkläder, en ny matta, lite tallrikar och pepparkakor. Blir nämligen (även om jag fuskar och äter en del redan idag!) pepparkakor och julmust på nyår bland annat. Annat gott som serveras på nyår är melon med parmaskinka, fläskfile i smördegsknyten med potatisgratäng och som efterrätt gino med vaniljglass. Och som plockmat senare, pepparkakor med ost och julmust. Till maten dricks det Smirnoff Ice och Bailys.

Ser mycket fram mot nyår. Gillar nyår bättre än julen. Kanske för att jag nästan jämt jobbar julen och är ledig nyår. 

Måste bara visa er en helt underbar version av Bonnie Tylers - Total eclipse of the heart. Jag var ju aldrig något Westlife fan (jag var Boyzone fan..haha) så jag vet inte vem som är vem, man han i svarta tröjan. Vilken röst! Gåshud!!

fredag 27 december 2013

Vardag igen

Skönt! Fast redan imorgon är det ju helg igen och jag har mer patienter igen. Har i alla fall förberett lite för nyår, ska förbi IKEA imorgon och inhandla ett par saker. Idag var jag på Real, var nästan folktomt. Är nog bra hinna med sådant innan måndagen och tisdagen nämligen, lär bli fullt i alla affärer igen då.

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen långsamt närma mig sängen. Tidig morgon igen imorgon. Men nu är det bara två dagar kvar på denna mycket långa vecka. Av 7 dagar har ju 5 varit med extra många patienter pga att halva styrkan haft ledigt. Men nästa vecka får vi som jobbat julen njuta och de andra "slava" :)

torsdag 26 december 2013

Annandag jul

Så, skönt julen är slut, nu ett par "normala" dagar innan det blir nyår. Men då är jag ledig :).

Tre dagar kvar på dubbelveckan, skönt det är vanlig fredag imorgon så jag bara har mina egna patienter. Sen kommer helgen med några extra igen. Men det var varit lättsamt, som jag sa igår, många har sagt av lite här och där för de har varit borta eller haft sina barn hos sig som hjälpt dom.

Var lite bättre på TV:n idag, sett teknade filmer bla Asterix och Obelix.

onsdag 25 december 2013

Juldagen

Lugn dag. Många patienter har sagt av då de har sina barn hemma så jag hade tex bara 5 st nu på kvällen.

Fick så mycket tid över att jag tom hade tråkigt mellan passen och satte igång och städade lite :). Annars brukar jag försöka att inte stressa runt allt för mycket mellan passen. Men idag var det ju lugna gatan så att säga.

Kom äntligen ihåg att beställa nya linser också. Är verkligen dags då de jag nu har i är det sista paret jag har. Eftersom jag bara byter 1 gång i månaden är det en sån där sak jag alltid glömmer.

Nu ska jag slötitta på lite mer (hemska) julfilmer. Det är bara strunt på TV:n. Det är ju inte ens någon sport! Men som tur är börjar ju backhopparveckan snart. Lite backhoppning så man överlever vinterpausen i fotbollen. :)

tisdag 24 december 2013

God Jul

Vilket är svårt att tro att det är. Klockan 6.00 när jag gick ut till bilen var det 13 grader. Sen blev det några grader varmare under dagen men med en rejäl blåst. Jobbade till halv elva ungefär, sen förbi Real och handla lite så jag har mat under helgdagarna. Är iof öppet igen på fredag men ändå.

Har kollat lite på tv, läst en bok och vilat lite. Ska om drygt en timme tillbaka och jobba. Har sen runda idag så är hemma först halv tio och då blir det bara duscha, äta nått litet och isäng då jag måste gå upp redan 5.00 även imorgon. Har betydlig skönare kvällsrundor resten av veckan, bara till ca 19.00.

Har fått en del julklappar av mina fina patienter. Mycket choklad blir det....

måndag 23 december 2013

Phuuuu

Sov dåligt inatt men länge :). Vaknade vid midnatt av ett rejält åskväder?! I december! Men vi ska ju imorgon få 15 grader och sol så.....

Jobbet har i alla fall flytit på bra men vad med folk och bilar överallt! Skönt att det nu väntar tre dagar helg så jag får vara ensam ute på vägarna... Har rätt mycket patienter på förmiddagarna men helt okej kvällar, utom imorgon då jag måste hålla på till ca 21.30 (fast kan också börja senare än vanligt).

Ser otroligt mycket fram emot nästa vecka! :)

söndag 22 december 2013

Behöver en helg från helgen typ

Precis som jag trodde blev det fullt upp. På fredag jobbade jag först, sen handlade jag och på kvällen var det fotboll på TV:n.

Lördagen började med frukost hos Benni och Mareike med Anni. Vi åt mycket och i lugn och ro, sen var det dags att gå hem, byta om och gå iväg till Stadion. Där träffade vi på Hanna och sen inne i Stadion även en hög andra som vi känner. Matchen var ovanligt nog bra från Werder, man gick tillbaka till det spel man hade i början av säsongen. Inte bara full fart framåt utan också lite mer defensivt och det lönade sig, äntligen en seger! 1-0 blev slutresultatet och det är verkligen skönt att få gå till vinterpaus med en seger. Basti som varit skadad länge och bara varit i lagträning sen i onsdags spelade inte men var med i Leverkusens trupp så jag fick i alla fall se honom lite vid uppvärmning och så.

Efter det gick åkte vi in till stan och gick på julmarknaden. Var där ca 3 timmar, sen hem och fixade oss mat och såg Schlag den Raab. Den var slut först vid 02.00 så sen direkt i säng.

Jag var igång sen redan 10.00 då jag lovat Hanna att hjälpa henne flytta. Blev 3 vändor med bilen och när jag var klar med det åkte jag direkt hem och åt brunch med Mareike, Benni och Anni. Sen var det dags att säga hej då till Mareike och Anni som båda åkte hem åt varsitt håll. Jag gick hem och såg matchen Fürth - Aalen på TV:n. Flo och Niclas spelade men bara en halvlek var. De bytte nämligen av varandra. Flo började och fick rätt snabbt ett gult kort. Sen var han inblandad i ett par till nästan gula kort incidenter och var väldigt nära bli utvisad pga det med gult-rött kort. Så i halvtid bytte tränaren ut Flo och lät Niclas komma in (som spelat från start på sistånde men som inte var bra i matchen förra helgen). Det lönade sig och visade sig rätt för i 60:e minuten gjorde Niclas 1-0 och det blev också slutresultatet.

Sen slökollade jag på sista Bundesliga matchen och halvsov lite samtidigt. Nu har jag lagat mig mat som jag ska äta, sen blir det duscha, fixa lite inför jobbveckan (planera turen osv) och sen i säng. Jag är trött. Det har varit en jätterolig helg men också väldigt ansträngade och jag skulle behöva få helg från helgen...hahaha. Utvilad är jag inte och nu kommer en lång dubbelvecka. Men veckan efter är som tur var superskön. Jobbar bara måndag och fredag förmiddag då det är nyår däremellan och då har jag ledigt.

torsdag 19 december 2013

Regn

Regnig dag idag. Jag och Benni skulle egentligen springa men nääää, ingen av oss var sugen på att springa i regn. Dessutom blir Finnbahn så lerig också när det regnat hela natten + dagen. Så vi åkte till Rewe och handlade istället. :)

Imorgon ska jag passa på att lämna plasma igen, sen är det jul- och nyårstängt. De har iof även öppet på måndag men risken är det är proppfullt där då, eftersom många har ledigt. Inte jag då, jag ska jobba dubbelt... sen måste jag se till att handla på måndag igen så jag klarar mig över alla röda dagar.

Imorgon kommer Mareike och Anni på besök också här i Bremen och bli här över helgen så det kommer bli fotboll både på TV:n och i Stadion, brunch och matlagande, sällskapsspel och Schlag den Raab på TV:n. Fullt upp med andra ord. Min lediga helg kommer springa förbi i ett nafs.

onsdag 18 december 2013

Flitig idag

Började med att försova mig. Vaknade 6.55 jag ska helst vara hos första patienten 7.00. Panik! 7.05 satt jag i bilen och 7.20 var jag hos första. Nu har vi ju inga superfasta tider och efter 3 patienter var jag ikapp. Man fick jobba fortare liksom. Men frukost och sånt kunde jag ju glömma. Då är det ju tur jag var hemma redan 10.30. Åt då frukost och la mig sen en timme. Pust.

På eftermiddagen var jag med Hanna och shoppade. Skulle vi ha gjort i lördags men då blev hon sjuk så vi gjorde det idag. Sen direkt hem och hämta upp Benni och iväg på Worumsträff. Har precis kommit hem därifrån. Var riktigt trevligt :).

Nu sängen, så jag inte försover mig imorgon. Och jag var faktiskt duktig och låg i sängen redan 20.30 igår. Sen läste jag ju lite dårå, så jag somnade kanske först 22.30. Men ändå.....

tisdag 17 december 2013

Inte gjort nått alls idag

eller jo jobbat. Men sen bara slöat. Kom hem sent igår från filmen, den är lång! Men otroligt bra! Så idag blir det att gå tidigt i säng och ta nya tag imorgon. Då står i alla fall träning på schemat. Sen får vi se vad jag hittar på mer. Beror lite på vädret också.

måndag 16 december 2013

Jiiihaaaa

Efter ett par veckors nu ähhh jag handlar de där byxorna en annan dag, har jag idag lyckats köpa mig två byxor (och 10 par strumpor) och dessutom prova två sport-bh:ar (som inte passade) utan att lacka ur. Ett par blåa lite mer loose-fit att jobba i och ett par bruna att ha privat som är lite mer slim-fit. Men efter det var jag redan trött på allt folk och åkte hem. Haha.

Fast ska om ett par timmar tillbaka ner på stan. Jag och Benni ska gå på bio och se Hobbit 2 klockan 19.00. Och jag har redan innan idag jobbat (klart 9.30 så sköööönt med finvecka!). Var sen hos tandläkarkirurgen för råd och dåd om min tand. Vi har konstaterat det är en bra idé att sätta dit en stifttand, så nu ska de göra ett kostnadsförslag till mig och så ska vi träffas och prata om det 13 januari. Fort går det ju inte..... skit samma. Det måste göras även om jag får halvt panik bara av att tänka på vad de måste greja i munnen och käken. Men det tänker vi mer på när det närmar sig.

Sen har jag varit och lämnat plasma också. Så effektiv idag! Nu ska jag städa, diska, färga håret och duscha. Bäst sätta igång så jag blir klar i tid. Fixa nått att äta måste jag också göra.

söndag 15 december 2013

Meeeeeen

Vilken jäkla fotbollshelg alltså.

Alla mina favvosar förlorade.

Hertha - Werder 3-2
Leverkusen U19 - Werder U19 3-2
Bielefeld - Fürth 4-1
Leverkusen - Frankfurt 0-1

Dags att dra täcket över huvudet så det kan bli en ny vecka!

lördag 14 december 2013

Trött

Som vanligt trött och sliten i slutet av en dubbelvecka. Och matchen igår gjorde ju ingen glad. Förslust igen med 2-3. Positivt var väl att de i alla fall gjorde två mål. Men resten är så dåligt så det hjälper ju inte.

Imorgon ser jag fram emot matchen Bielefeld - Fürth. Annars är allt mest grått, blött och dimmigt nu. Vädret ger ju inte heller några glädjetjut direkt...december utan snö är verkligen trist. Fast får väl vara nöjd med att minusgraderna håller sig borta än så länge. Och snart är det januari och det vänder! Två veckor kvar bara :). Sen blir det äntligen ljusare och ljusare igen.

Har faktiskt sent men i år har jag i alla fall julpyntat lite. Förra året plockade jag inte ens fram julgrejorna. Men har lite saker som lyser upp, julstjärna, julstake, julkula och snöbollslykta.

fredag 13 december 2013

Mysko!

Märkte nyss att det fattas en massa text i mitt inlägg från igår. Så har man redan läst det, läs om det! Det är lite mer fattbart nu liksom....hahaha.

Var kallt imorse igen, fick skrapa rutorna på bilen. Men än har vi inte haft minusgrader i år. Var 1 grad imorse. Jobbat 3,5 timme, var klar 10.00. Har nu ledig tid fram till 15.30 då jag måste åka igen så jag är hos första patienten klockan 16.00. Blir lite längre jobb ikväll, har en del semester inhopp så har tre extra patienter. Räkna med att vara hemma ca 20.00 i alla fall. Kommer hur som helst inte ha problem att hinna se matchen, den börjar först 20.30.

torsdag 12 december 2013

Måste dom göra det så spännande varje gång?!

Igår efter jobbet var det då bara att gasa till Platz11 och se lite U23 fotboll. När jag kom stod det 0-1 till Meppen. Och det var mycket Meppen i första halvlek. Men efter pausen vände det helt och Werder hade flera riktigt bra chanser och gjorde också två mål. Så det hela slutade 2-1 och Werder övervintrar på en fin fjärde plats men har samma poäng som både 2:an och 3:an men sämre målskillnad. Det är riktigt bra när man tänker på att vårt U23 nästan till hälften består av spelare som fortfarande får spela U19. 

Kevin Grosskreutz
Och direkt efter den matchen gasade vi hem för att kolla om Dortmund skulle ta sig vidare. Stod 1-1 när vi kom och det stod länge. Vilket inte var så bra för om Neapel gjorde ett enda mål på Arsenal (som redan är klara för nästa runda och inte har nått att spela för) vore Dortmund borta. Och mot slutet kom ett mål av Neapel. Och Dortmund dom träffade ribban, stolparna, målvakten eller sköt utanför. Det var nästan hela andra halvlek spel mot ett mål. Men det hjälper ju inte när man gör allt annat än att träffa mål. Tom tomt mål lyckades de missa (precis som i ligan på sistonde det är väl därför de inte är bättre än 3:a just nu).
Men till sist i 86:e minuten lyckades Kevin Grosskreutz skjuta (eller mer halka) in bollen i mål. Var ju typisk att superhjälten Kevin skulle göra det viktiga målet! Nu kan man väl knappt bli mer hjälte än vad han redan är i Dortmund men ändå...förra året var det likadant, då gick de vidare genom ett mål på övertid, men då var det Santana som gjorde det. Varför ska dom göra det så spännande varje gång?!

Ja just, ja. Schalke gjorde det smått omöjliga och vann dom med så alla de fyra tyska lagen är vidare i Champions Leauge! 


Felix Wiedwald
Just nu kollar jag på Europa Leauge. Gör jag ju inte i vanliga fall men idag i Frankfurts mål står min favorit Felix Wiedwald och då måste jag kolla. Frankfurt som ligger på nedflyttningsplats i ligan och förlorar allt, är redan klara för avancemang och just nu står det 0-0 i  matchen som inte gäller nått alls.

Imorgon ska jag efter jobbet åter hasta hem och se Katastroferna, förlåt proffsen hos Werder, spela borta mot Hertha BSC. Jag tror Hertha vinner. Bättre vara pessimist, kan ju bara bli bättre då ;) Bennis kommentar idag var ju också bra. De har schemalagt de första matcherna efter vinterpausen idag och jag måste ta semester en dag eftersom jag vill se matchen Werder - Dortmund. Berättar det för Benni som säger; Varför vill du slösa en semesterdag på det?! Det blir ju i alla fall en lika katastrof som mot Bayern. Jag svarade att till nöd kan jag ju i alla fall njuta av att se Dortmundspelarna i så fall. Till skillnad mot Bayernmatchen då jag inte alls gillar nån av Bayernspelarna. Där var det ju bara en pina. Men då hade jag ledigt så jag får väl vara glad över att jag inte behövde slösa en semsterdag. Å andra sidan hade jag aldrig tagit semester för att se den matchen hur som helst.... nu hade jag ju ledigt ändå och vore ju dumt inte nyttja säsongskortet när man har ett.

onsdag 11 december 2013

Vilodag

Idag hade jag planerad vilodag från gymmet. Var tvungen att i tid hämta upp min biljett till kvällens U23-match hos Hanna. Bra att känna folk som jobbar på stället (Werder) när man själv jobbar och inte kan komma förrän till andra halvlek och biljettkassorna är stängda. Nu går jag ju gratis, men man måste ändå ha en biljett som inget kostar. Och den kan man egentligen bara hämta ut i biljettkassorna. Men jag har ju specialbehandling då :). Fick även med mig 2 Werder poster och en bunt Leverkusen stadionmagazin. De skickas alltid dit som reklam eller nått och istället för att de bara ska slänga dom så får jag dom alltid. Perfekt!

Leverkusen har även tagit sig till åttondelsfinal i Champions Leauge. Och Bayern förlorade (är iof också redan klara för vidare spel) äntligen igår! Så idag är humöret hos topp hos många i Tyskland. Alla som hatar Bayern (och de är många i detta land) har en riktig glädjedag idag. Håller tummarna för att Dortmund gör om Leverkusens sak ikväll och tar sig vidare. Schalke har också chansen men lite svårare.

Som sagt, jag ska direkt när jag jobbat klart åka och se U23, sen direkt efter den matchen hem och se Dortmund. 

tisdag 10 december 2013

Guldstjärna till mig

Som åkte och tränade fast jag var trött, omotiverad och hade träningsvärk. Och som vanligt är det helt okej när jag väl är där. Så bra att mitt nya gym ligger mellan jobbet och hemma. Hade det varit på det gamla, hade jag inte kommit iväg, när jag först måste åka hem och parkera bilen och sen ta bussen eller cykeln dit (för att det inte finns parkeringsplatser).

Här även varit duktig och lämnat plasma samt tvättat. Ska nu iväg och jobba, kommer hem först efter 22.00 och då direkt i säng. Men har lite tur, måste vara på plats imorgon först 7.00. Går ju. Synd bara jag missa matchen San Sebastian - Bayer Leverkusen. Får följa den på live-ticker istället. Ja, lite av andra halvlek kan jag ju se också. Men imorgon missar jag inte matchen Marseille - Dortmund i alla fall, för då har jag min vanliga vända. En liten tröst :)

måndag 9 december 2013

Ny taktik!

Fin present i brevlådan idag! :)
Jepp, har jag. Varje dag som jag tänkt köpa godis, läsk eller snabbmat och inte gör det, lägger jag en ungefär lika stor summa i en låda. För dessa pengar får jag sedan köpa vad jag vill, hur onödigt, dyrt osv det än är. Idag har jag stoppat i 7 Euro. Dessutom ska jag lägga alla plasmapengar där i.

Har ett par helt onödiga saker som jag vill köpa. Så nu gäller det bara att vänta. För de är liiiiite dyrare än 7 Euro då :).

Fick en present idag också. I ett brev från mamma och pappa i Sverige. Tack! Passar ju så bra till mig också!

Var på gymmet idag med mellan mina pass. Imorgon tänkte jag åter ta mig dit, sen hem och äta och duscha och iväg och lämna plasma. Har den sena kvällsvändan imorgon så det är en bra dag att pressa in det på. Behöver inte börja förrän sådär 17.15-17.30 istället för som normalt 16.00. Å andra sidan måste jag jobba till 22.00 istället för som idag 19.30.


söndag 8 december 2013

Imorgon börjar eländet igen....

förstå mig rätt, jag gillar mitt jobb. Mycket. Men det är så trist, jobbigt och tidskrävande att sju dagar i rad behöva åka dit 2 ggr om dagen. Speciellt på vintern tar det emot lite extra.

Fotbollen igår talar vi inte mer om. Jag blir bara förbannad. Att man förlorar mot Bayern, det var väntat. Men att man inte ens försöker göra det "snyggt". Nej, ofattbart!

Niclas och Flo
Jag glädjer mig istället åt att både Flo och Niclas idag har gjort mål istället för Fürth i matchen mot Sandhausen. Dessutom gjorde Zoltan Stieber också ett mål och de vann med 3-1.

Själv har jag idag varit på gymmet sen första gången på nästan 2 månader. Har ju ett tag prioriterat att springa istället men så sakta är det väder för att gå inomhus. Sprang i alla fall lite på löpbandet också. Är ju inte samma sak men lite löpning är det ju hur som helst.

fredag 6 december 2013

Snö!

Jodå, vi hade någon centimeter snö när jag vaknade imorse. Sen var det växlande: sol, regn, snö, blåst. Väldigt omväxlande väder.

Det var fara för översvämning i WeserstadionWeser har ett vattenstånd på över 5 m mot det normala. Men Stadion klarade sig med 30 cm. Vallarna höll emot. Så proffsen spelar imorgon. Men matchen med U23 som skulle vara nu på kvällen blev inställd pga ospelbar plan. Ligger ett snötäcke på planen, varför vet jag inte, de har värmeslingor i backen, men kanske har ingen slagit på dom?!

Ny tid är på onsdag 19.00 men då jobbar jag ju så jag får komma till andra halvlek.

torsdag 5 december 2013

Xaver

Än så länge har jag inte märkt av honom men det blåser mer och mer för varje timme som går nu på förmiddagen. Skolorna har stängt, alla julmarknader i Nordtyskland har stängt (även här i Bremen), färjorna till Nordsjööarna är inställda och hamnarna är stängda. En del flyg är inställda också och man har redan sagt tågen kommer bli försenade eller inställda.

Man har gått ut på radion och bett alla som har sina bilar parkerade vid hamnarna och i lågt belägna p-hus att hämta dom. Vattnet ska stiga med mellan 2 - 2,5 m mot normalt högvatten.

Vi väntar på Xaver. Han ska ju komma med full kraft under eftermiddagen/kvällen med orkanbyar, regn, hagel och snö. Det har varnats för att det kan bli upp till 20 cm snö. Låter ju inte mycket, jag är ju van vid mer, men det är inte de andra kan man säga. Så om det verkligen blir så, lär jag se till att gå upp lite extra tidigt imorgon annars kommer jag inte komma i tid till jobbet.

Men jag tror snön kommer främst vid kusterna, vi brukar inte bli så drabbade.

Denna gången har jag tur, har arbetat klart, måste alltså inte ut mer idag. Har handlat också så jag kan lugnt sitta hemma i soffan och titta på eländet.

onsdag 4 december 2013

Orkan igen

Imorgon ska det bli orkan igen. 4 gånger värre än den som var sist. Nu var iof Bremen inte alls mycket drabbat sist, vi får väl hoppas på samma sak imorgon. Annars får man hålla sig inne på kvällen. Sen ska det bli kallt och eventuellt snö på fredag. Så vi får väl se om det blir någon U23 och U19 fotboll.

Benni och jag kör repris på igår, först lagar vi mat och sen tittar vi på pokalfotboll.

tisdag 3 december 2013

Jogging och fotboll

Idag var vi och sprang igen. Jag sprang ca 2 km, har fortfarande lite hosta när jag anstränger mig (från Klimahauslaufen).

Väntar nu på Benni, vi ska laga mat och sen se DFB-pokal fotboll. Imorgon ska jag lämna plasma och se om jag kan ta mig ner på stan. Eller det kan jag ju, men jag tycker det är så trist. Måste inhandla båda byxor (att ha i jobbet), skor och sport-bh. Men som sagt, handla kläder är urtrist. Oftast är jag less på det efter en halvtimme och åker hem utan att ha hittat nått. :).

måndag 2 december 2013

Banken

Var på möte hos min bankman idag. Allt såg bra ut, han konstaterade att jag kommer bli "rik" som pensionär :). Jag kommer få pengar från Sverige, från Tyskland, jag har en privat försäkring och från och med nu betalar mitt jobb också in pengar till en försäkring. Jag är mycket gott förberedd sa han. Speciellt om jag är kvar i Tyskland. Fast personligen tycker jag det vore rätt kul om man kunde vara lite rik nu med... ;)

Sen var han jätteimponerad över hur bra min tyska var. Jag tyckte, det borde den väl vara efter 3 år här men han sa att det var långt ifrån alla som kunde prata så bra efter så kort tid. Det enda han tyckte jag kunde fundera på, var att jag betalar väldigt mycket i hyra. Och jag vet jag gör ju det när man tänker på hur stor (eller eg liten) min lägenhet är. Men den ligger ju rätt bra. Fast å andra sidan, det ser ut som att jag inte kommer kunna byta jobbställe utan blir kvar i Oberneuland och då får jag väl fundera på om jag kanske skulle bo lite närmare jobbet.

Jag åker ju på en månad 76 gånger till och från jobbet á 7 km. Om jag räknar högt, är jag på stan 1 gång i veckan och till Werder och deras olika arenor 4 gånger i veckan. Det blir då 40 gånger i månaden á 7 km i så fall (och då har jag räknat väldigt högt, skulle tro utslaget på ett år är det mindre gånger). Är ju inga problem så länge det är cykelväder. Men nu på vintern blir det dyra bensinpengar. Men denna vinter händer inget i alla fall. Det är nått jag får fundera på under nästa vår/sommar. Blir bara min utbildning godkänd tjänar jag ju plötsligt bra och då är det inga problem. Vore skönt om det kunde hända lite på den fronten. Jag vet de håller på med det men det går trögt. Myndigheter är ju inte snabba direkt....

söndag 1 december 2013

Vintersport

Har de senaste dagarna försökt kolla på vintersport. Först backhoppning. Det gick ju sådär, det blev avbrutet pga vind. Idag försökte jag se skidskytte. Det blåste visst lite i Östersund. Så det blev också avbrutet pga vind.

Vilken tur jag snart ska se fotboll, den blir i alla fall av! Greuther Fürth - Energie Cottbus. 

Just nu visar tysk TV rodel. Hur trist och ointressant är inte det då?!