onsdag 30 april 2014

Så nu håller vi tummarna!

Jag har fått mail från min hyresvärd att det är okej att jag försöker hitta någon som vill hyra min lägenhet innan min uppsägning går ut. Så om jag lyckas med det slipper jag två månadshyror dubbelt. Vore hur bra som helst. Lägger in en annons imorgon och sen är det tumhållning som gäller!

Typiskt majträd
I övrigt har vi 20 grader och sol. Läste att det visst snöar i Sverige. Polisen blir väl glada i alla fall. Lugnare Valborg kanske? Här firas inte alls Valborg på samma sätt. Det är ingen stor festhelg alls. Och man tänder inga brasor på sista april utan man smyckar ett majträd istället.

Helgdag imorgon är det i alla fall här också även om jag inte lär märka av det på annat sätt än att det är lungt på vägarna och inte så mycket folk ute på morgonen.

tisdag 29 april 2014

Lite hur som helst

Ja, så kommer jag att jobba efter min semester. De har kort om folk så jag ska jobba en ledig helg och istället får jag ledigt 2-3 juni, vilket är perfekt eftersom jag flyttar 1 juni. Nu hinner jag i lugn och ro få iordning i lägenheten. Sen jobbar jag ju också pingsten eftersom jag hade påsken ledigt. Så halva maj till halva juni blir lite hur som helst när det gäller att jobba/vara ledig.

Vi har även idag superväder så jag lider inte av att jobba dubbla pass direkt :). Så mycket lättare allt går när solen lyser och det är varmt. Enda som är drygt är när man har många att duscha eller bada. De flesta har ju tropisk värme i sina badrum och jag svettas! Phuuuu. Förra torsdagen hade jag 6 stycken. Var lite varmt alltså. Igår och idag har jag "bara" haft 3 st varje dag.

Nu ska jag iväg och lämna plasma innan jag ska cykla tillbaka till jobbet.

måndag 28 april 2014

Långvecka

Så är det långvecka igen på jobbet. Men det är den näst sista!! För jag jobbar denna veckan, har sen två veckor semester, en kortvecka och en långvecka sen är det flytt! Jag ser ljuset! :)

Mycket att göra idag så kort paus. Har därför inte gjort mer än att jobbat idag. Men imorgon ska jag iväg och lämna plasma mellan passen tänkte jag.

söndag 27 april 2014

Sovit dåligt

Det har åskat (igen!) inatt. Normalt märker jag det inte ens fast andra dagen efter pratar om hur högt det har smällt. Men tror fasen jag vaknade av varenda smäll inatt. Okej, det var ett rejält åskväder men ändå. Sen också mitt i natten vaknade jag med full panik, jag har ju inte ställt väckarklockan!! och började famla efter mobilen. Sen kom jag på att det är ju söndag och jag är leeeeedig. Och som grädde på moset vaknade jag sen halv åtta imorse. Men nu är jag rätt trött...... får lägga mig tidigt ikväll.

Idag är det lite kallare, lite gråare och det ska regna på eftermiddagen. Men än är det rätt okej så jag ska ut en vända innan jag senare ska se på lite 2 Bundesliga fotboll. Har inte bestämt om jag ska se matchen med St Pauli eller matchen med Paderborn. Kanske ska kolla konferens idag tom?! Sen måste jag ringa en del patienter och meddela när jag kommer att dyka upp. Men för övrigt ska jag bara slappa och njuta av min lediga söndag utan några måsten.

lördag 26 april 2014

2 x Förlust

Glad Kevin
Igår var det då U23-fotboll. Vaaarmt. 25 grader och solen ligger alltid på mot ståplats på Platz11. Det blev tyvärr förlust för vårat U23. Åter gjordes det avgörande 2-1 målet för Hannover 96 av Kevin. Så långsamt kan ju Werder börja fundera på om de inte ska försöka få tillbaka honom..... Lär de ju inte göra men lite dummt från dom var det ju tycker jag. Och lite skadeglädje måste man ju få känna....hehehehe.

Idag spelade proffsen borta i München. Började bra vi ledde med både 1-0 och 2-1 innan München stampade gasen i botten och vann med 5-2. Men första halvlek var riktigt bra. Och det var ju ett riktigt stort steg framåt mot mötet här i Bremen. Så alltför missnöjd kan man inte vara.

Innan matchen tillbringade jag och Hanna ett par timmar vid Osterdeich, så nu är jag riktigt röd på armar och ben. Jag ska nu se matchen Leverkusen - Dortmund tänkte jag.

torsdag 24 april 2014

Pokalfotboll

Har precis kommit hem från att ha kollat på pokalfotboll. Det var en lätt historia för Bremen. Vi vann med 16-0 :) Målen gjordes av:

1-0 Güthermann
2-0 Lukowicz
3-0 Lukowicz
4-0 Schnirpa
5-0 Gutmann
6-0 Lukowicz
7-0 Güthermann
8-0 Dressler
9-0 Güthermann
10-0 Gutmann
11-0 Dressler
12-0 Güthermann
13-0 Yigit
14-0 Bockhorn
15-0 Prieß
16-0 Dressler

Nu ska jag se Germanys Next Top Model. 

Imorgon är det U23 fotboll. De möter Hannover 96 U23. Med Kevin!! Äntligen är han med när de möter WerderPlatz11. Första året var han avstängd, andra året skadad. Men nu så!

onsdag 23 april 2014

Åska

Nu åskar det för tredje dagen i rad här. Två dagar i rad har jag klarat mig ifrån att bli blöt men idag gick det inte. Hade varit och lämnat plasma, proppfullt där idag tog 3 timmar mot normala 45-60 min!, och när jag var klar så åskregnade det. Hade då redan varit där så länge så att stå och vänta på att regnet ska minska hade jag ingen lust med. Vem vet hur länge det dröjer? Så jag cyklade hem, tar ju bara 5 min.

Igår kväll efter att jag och Benni kollat på träningen var jag och Hanna ute och gick i Bürgerpark i 2 timmar. Var så fint väder (åskan kom senare). Var hemma strax efter åtta, kollade på Top Model Sverige och var sen kablonktrött så redan 21.00 låg jag i sängen och sov runt halv tio redan! För mycket frisk luft tror jag. Först 2 mil på cykel, sen 1,5 timme kolla träning och 2 timmar promenad.

Idag har jag skickat iväg uppsägningen på min lägenhet. Blir en fattig sommar men det är det värt. Att slippa 2 timmars pendling om dagen på cykel är guld värt. Och eftersom jag har min huvudsemester först i oktober så ska jag väl kunna få ihop lite tills dess så jag kan åka till Sverige och hälsa på tänker jag. Det är i alla fall mitt mål. Så håll tummarna att bilen och mina tänder inte tänker lägga hinder i vägen...

Imorgon är planen att på kvällen se U19 spela pokalfotboll
. Men vi får väl se om det tänker åska imorgon kväll igen först innan jag bestämmer mig helt....

tisdag 22 april 2014

Sommar och sol!

Ja, det kan man tro det är. Varmt. Vädligt varmt. Men skööööönt. Så härligt att bara jobba förmiddagar.

I brevlådan väntade ett brev från Gewoba. Mitt lägenhetskontrakt ligger klart på deras kontor, bara att komma förbi och skriva på det. Men så vill de samtidigt ha första hyran och de 2 månadernas hyressäkerhet (normalt här). Hoppsan, hade räknat med att betala det först i juni. Så jag ska nu komma på hur jag ska skrapa ihop 1100 Euro bara sådär. Enligt mina uträkningar var det inga problem i juni så jag tror jag ska få ihop det redan till maj. Räcker om jag kommer förbi senast 9 maj så jag kan ju vänta in en lön till som tur är.

Sen har två flyttfirmor anmält sig också och vill komma förbi och kolla för att kunna räkna på vad det skulle kosta. En ska jag ringa (de har bara mailat) och den andra kommer 5 maj.

Nu blir det duschen innan jag beger mig till proffsens träning. U17 hann jag inte med. Tog lite längre tid på jobbet idag, hade ett par extra. Jag hade iof kunnat se andra halvlek men näää, var hungrig och åkte hellre hem. Kommer ju vara ute i solen hela eftermiddagen hur som helst. :)

måndag 21 april 2014

Ibland ska man ha tur också!

Det regnade i morse, det regnade på förmiddagen. Så då var vi lite sura, jag och Benni för vi ville på eftermiddagen kolla på pokalfotboll mellan Uphusen och Rehden. Men jag kollade vädersidorna och det såg lovande ut till eftermiddagen och sen på kvällen skulle det komma åska. Och se man på, ca 1 timme innan så slutade det regna och tom solen kom.

Så vi åkte dit, är inte långt, 1-1,5 mil bara. Och solen sken, var riktigt varmt! Rehden vann med 4-1, var en bra match så det var roligt vi kunde åka dit. Direkt vid slutsignalen började det regna lite. Men rätt lite, bara några droppar. Sen efter ett par minuter (då vi som tur var redan satt i bilen) kom åskregnet och åskan. Det ösregnade, haglade och blixtrade. Bra att man satt i bilen. Fick krypköra hem och sen sprinta hem för att inte bli dyblöt. Men vi fick uppehåll de 2 timmar vi behövde!

Imorgon är det jobb igen, jag har finvecka = bara förmiddagspass. Om allt flyter på bra och vädret är fint (ska bli sol säger de) så kommer jag åka direkt till Platz12 och kolla på U17 som spelar mot Dresden. Sen hem och äta innan vi ev också kollar på proffsens träning klockan 15.00. Beror på vädret.

söndag 20 april 2014

Spännande idag med!

Måljubel från Basti
Men vi börjar med en väderrapport. Det skulle regna och vara kallt idag. Det har varit sol hela dagen och upp mot 20 grader. Jag har suttit länge på balkongen och läst en bok.

Men sen drog jag mig in för att först se matchen Paderborn - Fürth som var spännande. Paderborn tog ledningen 2 ggr men Fürth vägrar att förlora (11:e matchen i rad) och kämpade sig in i matchen och på övertid nickade Azemi in 2-2 målet. Så det blev ingen skillnad i tabellen alls varken placeringsmässigt eller poängmässigt.

Sen slog Leverkusen enkelt Nürnberg borta med 4-1 och Basti gjorde minsann ett mål!

Nu hoppas jag att morgondagens prognos med regn också är fel. Vore rätt skönt med ytterligare en ledig solig dag!

lördag 19 april 2014

SEGER, SEGER, SEGER

Fin dag, sol och varmt. T-shirt premiär ute. Och Matchday.

Fast det började katastrofdåligt då Hoffenheim gjorde 1-0 efter bara 3 minuter. Men Werder kämpade (till skillnad mot förra helgen) och jobbade sig in i matchen. Efter ca 15 min stod det 1-1 genom ett kanonmål från Philipp Bargfrede. Så stod det också i pausvilan. Sen pendlade matchen rätt mycket chanser åt båda hållen innan Santiago Garcia nickade in 2-1 och sen på övertid lyckades - efter mer än 1 år - Nils Petersen åter göra mål i Weserstadion. Så det hela slutade 3-1.

I praktiken är nu kontraktet klart men räkningsmässigt fattas en poäng innan man säkert kan säga att Werder spelar Bundesliga även nästa år.

Dessutom vann vårat U23 borta mot Eichede med 3-0 mål av Florian Bruns (straff) och det sjätte dubbelpacket av Martin Kobylanski. Tyvärr skadade sig Julian von Haacke (korsbandet är av) så han blir borta 6 månader. Taskigt då han är en av dom som med en bra sommarförberedelse hade chansen att ta sig in i proffs truppen.

Imorgon är det matchen med stort M i 2 Bundesliga. 2:an Greuther Fürth åker till 3:an Paderborn. Det skiljer 1 poäng mellan lagen. 1:an och 2:an går direkt upp, 3:an måste kvalspela mot det lag som hamnar på kvalplats i Bundesliga. Så det gäller mycket för båda. Spännande. Speciellt som jag gillar båda lagen.

fredag 18 april 2014

Rensa, rensa, rensa

Passade bra idag. Lite grått, kallt och allt är stängt + bara skit på TV:n. Började på förmiddagen i källaren och fick ihop 2 säckar med kläder, 3 kartonger med div som jag inte använt. Fortsatte sen uppe och har 1 säck med kläder (fast då har jag den stora garderoben kvar), 3 säckar böcker (hemskt slänga böcker men vem vill ha svenska böcker här?!) samt 1 säck tyska böcker som jag tänker ge bort. Samt 2 säckar div att slänga. Har plötsligt mycket plats i bokhyllan :). Och då har jag ändå bara gått igenom bokhyllan och lådorna under sängen.

Imorgon tar jag köksskåpen, på söndag badrummet + stora garderoben. Sen måste ju allt iväg också. Phuuu.

torsdag 17 april 2014

Skärtorsdag

Eller som det heter här, gröntorsdag :).

Fick redan igår okay på min semesterdag 1 juni så jag kan flytta! Satte mig sedan och läste igenom mitt hyreskontrakt noga, tyvärr har jag 2 mån uppsägningstid inte 1 månad som jag trodde. Står nämligen jag måste säga upp den tredje arbetsdagen i en ny månad för att i övernästa månad kunna flytta. Måste bli 2 månader då.  Måste alltså en månad betala dubbla hyror. Jaja, har mer tid på mig att flyttstäda då i alla fall. Sen om man har tur kanske det går fort att hitta någon som hyr efter mig och den vill in tidigt. Får se.

Har ju ledigt hela påsken så jag har nu bara kvällsrundan kvar sen 4 dagar ledigt. Skönt!

Ska rensa ut lite i källaren och i skåp och lådor. Sen är det lite fotboll också.

tisdag 15 april 2014

Lägenheten

Var ju och tittade på den igår utan några större förhoppningar då dels har Benni berättat hur en del sett ut som han kollat på åt sin syrra som flyttade hit för 2 månader sedan. Dels för att jag visste det skulle komma fler. Men jag var den första. Frågade han som bodde där nu, och han sa det skulle komma 4 st och titta. 2 igår och 2 idag.

Den ligger på andra våningen vilket jag tycker är bra då jag gärna sover med lutat fönster. Den är jättestoooor! Stora fina rum. Köket litet som vanligt här i Tyskland. Köket ingår inte man han hade köpt det från den som bott där före honom och jag kan få köpa det av honom (bör inte bli allt för dyrt med tanke på att det då är 2 ägare före). Lägenheten är fin, man behöver inte göra något direkt. Tapeterna/färgerna helt okay. Heltäckningsmatta i sovrum och vardagsrum (varmt och skönt och lättstädat). Balkongen helt okay och badrummet har badkar! Har inga foton på lägenheten men en ritning lägger jag in.

Så jag ringde direkt efter min titt till Bostadsbolaget och sa att jag gärna ville ha den. Fick inte tag på rätt person men hon i receptionen sa jag skulle komma förbi med leg och lönespecar från de sista tre månaderna. Så idag mellan mina jobbpass var jag dit. Jag visste inte om det betydde jag fått lägenheten eller ej. Men nu var rätt person där, hon kollade på alla papper, tyckte jag var bra förberedd (eftersom jag har svenskt leg står tex inte min adress på leget som det gör på tyska men jag hade mitt anmäldningsbesked från Stadsamt med mig osv). Så när hon börja prata om att papperen nu skickades för kontraktutskrift frågade jag om jag fått den och hon sa ja! Kontaktet kommer jag troligen få i slutet av nästa vecka eller möjligen i början på veckan därpå pga påsken. Hon sa det extra så jag inte skulle oroa mig. Jag väntar tills jag har det innan jag säger upp min lägenhet jag har nu.

Flytt blir 1 juni. Passar ju bra då att jag har två veckor semester i mitten av maj. Blir till att packa då. För veckan innan flyttdatum jobbar jag dubbelpass. Jobbar det även 1 juni men ska redan imorgon fråga på jobbet om de direkt kan lova mig semester på den dagen. Jag har kollat och alla andra jobbar i alla fall så det borde gå.

Påsken ska jag tillbringa i min källare. Har saker där som legat orörda sen jag flyttade in för 3,5 år sedan. De lär jag kunna slänga.

Jag kommer få lov att köpa mig en tvättmaskin och en stor garderob men det är ju saker som får komma efter ett tag. Efter mina bilräkningar, tandräkningar och så tänker jag anlita flyttfirma kommer sparkontot vara lite tomt. Men inget av det är ju akut så det går.

Så skönt det ska bli att bara ha ett par minuter till jobbet istället för 30 minuter.

måndag 14 april 2014

Men fy, usch och blä

Vilket jävla väder! Regn, sol, regn, sol, ösregn, stormbyar osv hela förmiddagen och nu med (fast nu sitter jag ju inne i värmen). Det blir HELT klart bilen på kvällsturen. Brrrrr. Speciellt efter som jag kommer ha 3 x dötid att sitta av också. Tar med en bok och så sitter jag mysigt i bilen. Som tur är ska det redan imorgon bli bättre väder. Inte varmt iof men jag är nöjd så länge det inte regnar faktiskt.

Nu ska jag ringa och boka läkartid. Måste göra den årliga kontrollen hos företagsläkaren. Tror det var dags för en hepatit B spruta iår också, har för mig han sa det förra året.

söndag 13 april 2014

Wilhelmshaven

Måljubel efter 2-0
Var en bra resa! Fint väder om än blåsigt men det ligger ju vid kusten så det är alltid blåsigt där. Bra match som Werder också vann med 3-1, mål av Davie Selke, Torben Rehfeldt och Max Wegner. 

Var jag, Hanna, Benni, Tobias och Fabian som åkte iväg. Nu väntar jobb i 4 dagar, dubbelpass innan jag har påsken ledigt. För påsken har jag en del projekt;


  • städa bilen
  • rensa källaren
  • göra budget (måste kolla hur ekonomin ser ut framöver efter mina stora räkningar från tandläkaren och verkstaden, så jag vet hur jag kan planera framöver).
För övrigt hoppas jag påsken bjuder på fint väder. Denna veckan var ju helt okay, kom en del regn men det främst på eftermiddagarna/kvällarna så jag slapp bli blöt. Fast nu ska det visst regna imorgon så finvädret verkar vara över för denna gången men man kan ju hoppas på att det bara är för en dag (så säger prognosen i alla fall).

Imorgon har jag ju en lägenhetstitt också! Spännande! :)

Morgonpigg!

Vad fasen vaknade 07.00 imorse. Jaja, är ju bra inför mina jobbdagar men vore ju liiite skönt att sova länge när man är ledig.

Solen skiner och det ser ut bli en bra dag. Vi åker vid ett-tiden, jag hoppas min bil känner för att starta (var lite seg sist, så den behöver ju en långtur).

Tack och lov för Dortmund! De vann enkelt igår med 3-0 och gjorde att dagen inte slutade så illa fotbollsmässigt trots allt.

lördag 12 april 2014

Världens bästa fans

Werder spelade skitdåligt idag. Så här såg det ut 1 timme efter slutsignalen i Werders gästblock. När andra lags fans pysslar med att slänga smällare på sina spelare, stoppa spelarbussar osv gör vi så här istället (tilläggas skas, att det är för andra året i rad. Förra året i Leverkusen var jag med. Det var ren ståpäls som Gunde skulle ha sagt!)

https://www.facebook.com/photo.php?v=10152710425828066&set=vb.7642198065&type=2&theater

Ingen bra Werderdag

Söta Michi som tyvärr inte satte straffen.
Det började med U19 som förlorade 2-3. Iof en spännande match där det hände massor av saker. Man spelade mot Hannover 96 som fick två man utvisade (gul-rött kort) och en fick rött kort efter slutsignalen eftersom han inte kunde låta bli att säga sin mening till domaren.

Werder spelade 11 man mot 9 länge men var sjukt oeffektiva. Sen missade Werder en straff (som iof inte var riktigt så det var väl rättvist). Så man får nog säga att resultatet var rättvist men oavgjort hade också varit okej med tanke på Werders alla målmissar.

Sen spelade proffsen och efter två matcher då de faktiskt spelat fotboll och det riktigt bra fanns ju lite hopp då. Det tog slut efter 5 min när Nils Petersen gjorde självmål och sen var det ingen fotboll mer. Man ska vara glad åt att Mainz själva bara gjorde 2 mål så det slutade 3-0.

Vi får hoppas U23 gör det bättre imorgon eftersom vi bestämt oss för att åka till Wilhelmshaven.

Just nu kollar jag på superderbyt Bayern - Dortmund. Må alla gudar vara goda och låt Dortmund vinna. Jag står inte ut med de dryga Bayern. 

fredag 11 april 2014

Fredag!

Och fin väder! Sol och rätt varmt. Nice.

Jadestadion, Wilhelmshaven
Har inte så mycket inbokat denna helgen heller. U19 fotboll imorgon och så spelar proffsen 15.30 (borta mot Mainz05). Annars är det blankt i kalendern. Skönt att ha det så också ibland. U23 spelar borta på söndag i Wilhelmshaven. Jag är liiiite sugen på att åka dit och min bil skulle behöva en långkörning så den laddar batteriet lite. Men får se hur jag gör. Kostar ju bensin också. Men jag gillar Wilhelmshaven också så är det fint väder lutar väl det åt en liten tur kanske.

På måndag ska jag iväg och kolla på en lägenhet. Det är den lite större kommunala. Tyvärr vet jag inte om köket ingår där, det måste jag fråga på måndag. Från den andra som jag tror är finare (fast mindre) har jag inte hört nått alls ifrån. Men den ligger ute på annons fortfarande. Den kommunala försvann på en dag! Då kan ni ju gissa hur många som anmält intresse förmodligen. Så även om köket ingår hoppas jag inte allt för mycket på att få den. Lär vara många om saken.

Nu ska jag fortsätta städa lite här. Har putsat badrummet nyss och efter det tagit mig en liten paus. Men nu ska jag jaga runt med dammsugaren och sen torka golven. Det får räcka fakstiskt!

torsdag 10 april 2014

Snart är det helg!

Jag längtar! Bara ett pass i morgon förmiddag. Sen är det helg! Ska bli rätt okej väder också. Inte så varmt men i alla fall sol och inget regn. Hade tur igår med, regnade hela eftermiddagen men jag klarade mig torr på förmiddagen.

Nu har jag precis kollat på Sveriges Top Model och nu följer Germanys Top Model så det blir ett kort inlägg idag!

onsdag 9 april 2014

Lägenheter

Jag har ju trots allt börjat hålla ögonen öppna. Ifall jag snubblar över nått så kan jag ju tänka mig att flytta tidigare. Får väl bara släpa själv då och inte ta hjälp av en firma (fast å andra sidan att bara ta hjälp med att köra möblerna är här inte såååå dyrt. Få se vad bilen kommer gå på). Hur som helst, nu har jag sett två rätt intressanta. Den ena ligger på en helt perfekt gata där jag kan tänka mig bo. Fint hus, rätt nybyggt, privat ägare. Fast rätt litet, en tvåa på 40 kvm är inte stort. Bottenvåning.

Den andra är på en gata som är okej, större 50 kvm, badkar (!) och motsvarande kommunalt bolag. Har i alla fall anmält intresse på båda och så får vi se om jag ens får komma och titta. Det funkar ju lite annorlunda här och lägenheter är svårt att hitta. Så även om det är lite tidigt så måste man försöka när man hittar nått bra.

Båda är lediga från 1 juni i alla fall och skulle ge mig en körtid till jobbet på 2 minuter sisådär. :)

Och eftersom området är typ Bremens Rosengård på sina ställen så är det verkligen inte alla gator man vill bo på. Men det är ett konstigt område. Det kan vara rena misären på en gata och bara 2-3 gator längre bort ligger fina villor. Då är det ju bra man jobbat 1 år i området och tillbringat största delen på cykel. Jag vet precis var man utan problem kan bo och vilka ställen man ska undvika.

tisdag 8 april 2014

Blääää

Skitväder idag. Men jag hade tur och blev inte blöt. Ungefär en timme efter att jag var färdigjobbad och hemma igen började det spöregna. Men det blåste på förmiddagen! Rejält. Tog evigheter att ta sig över bron. Men hade tur på vägen hem, medvind. Jäklar vad det gick.

Fürth lyckades spela 1-1 igår och har nu ett litet försprång till trean Paderborn. Nr 1 och 2 går direkt upp i Bundesliga, nummer 3 måste kvalspela mot det Bundesligalag som hamnar på kvalplats. Jag skulle ju gärna se både Fürth och Paderborn i Bundesliga iof. Men ettan, FC Köln är alledeles för överlägsna för att de två ska båda gå upp utan att en av dom måste kvala.

måndag 7 april 2014

Knäppt väder

Igår skulle det vara 20 grader och sol. Det regnade nästan hela dagen. Iof i skurar men rätt mycket. Idag skulle det regna. Det har hittills bara varit sol.

Jag har jobbat lite, alldeles lagom :), tvättat och lämnat plasma. Och försökt hämta min bil. Försökte ju redan i fredags men då var det ju lite mer fel. Idag var den inte heller klar då de saknade nått verktyg för att ställa in nått kugghjul så att ventilerna inte går sönder. Lyssnade inte så noga. Nu sa vi att de ringer mig när de fått ihop bilen. Tur jag inte behöver den just nu! Och så hoppas jag att det inte blir dyrare för mig!

Nu ska jag städa lite, det gror alltid ihop lite under långveckorna och speciellt när jag inte ens varit hemma mellan passen i helgen.

Ikväll fotboll på TV:n Ingolstadt - Greuther Fürth

söndag 6 april 2014

Sovmorgon imorgon!

Jaaaa, behöver inte gå upp förrän 06.00. Det är ju den tiden jag denna veckan fått lov att vara på jobbet redan. Så det blir sovmorgon för mig! Behöver det!

Skönt nog kommer min finvecka nu, sen nästa gång jag har långvecka igen är det påsk och jag har önskat ledigt i påsk och jobbar istället pingsten (vi fick välja). Så den lång dubbel veckan blir bara 4 dagar.

Idag mellan passen var jag inte heller hem utan begav mig istället till Platz11 för att se U23 möta Wolfsburgs U23. Matchen slutade 1-1. Var en otroligt dålig domare. De är ofta av rätt taskig kvalite i Regionalliga men så blind som den här var har jag aldrig upplevt. Eller blind och blind han missade riktiga fouls som han friade och så blåste han när det inte var nått istället. Iof var han lika illa mot båda lagen men matchen blev liksom lite konstig?! Spelarna visste ju inte riktigt hur de skulle spela. Om två spelare jagade efter bollen och den ena halkade så blåste han helt plötsligt frisparkar. Men sen när någon missbedömde en tackling och träffade benen på en motståndare istället för bollen så slog han ut med armarna och friade och tyckte, spela vidare.


lördag 5 april 2014

Helg!

Inte för jag märkt av det men i alla fall!

Werder har spelat lite. U19 förlorade borta mot Hansa Rostock med 1-0 och åter lyckades en spelare få rött kort för nödbroms.

Proffsen spelade 1-1 hemma mot Schalke. Jag har inte kunnat se någon av matcherna, bara läst resultatet. Men imorgon ska jag i alla fall se (nästan) hela matchen Werder II - Wolfsburg II. Det är ettan mot tvåan i Regionalliga Nord. Toppspel med andra ord.

Idag åkte jag inte ens hem mellan mina jobbpass. Jag hade "bara" tre timmars paus mellan då jag hade lunchsvängen också. Och att då cykla hem (tar 30 min) vara hemma 2 timmar och cykla tillbaka lönar sig inte. Men imorgon kommer jag att cykla till Platz11 i min paus.

Min bil står tyvärr ännu kvar på verkstaden. Skulle hämta den igår men då hade det såklart blivit krångel, en pigg på det kugghjul (eller vad det är) som kammremmen sitter fast på hade gått av. Och den hade de precis fått och det skulle ta 2,5 timme till. Så jag fick slänga mig på bussen istället, som såklart hamnade i kö så jag kom 15 min sent också till min första kvällspatient. Men som tur är är ju tiderna lite flexibla. Och bra att jag numera också har en cykel ståendes på jobbet!

Karin var snäll och tog min sista patient både idag och imorgon. Gör att jag kommer hem ca 19.30 istället för 21.30 för jag måste sitta och vänta på att klockan ska bli 20.30 innan jag kan göra den insatsen. Är noga med tiden för det är en diabetespatient. Men Karins tur går mellan 19-22 så hon behöver inte vänta för att klämma in det jobbet. Snällt!

torsdag 3 april 2014

Idag

Är jag ikapp med sömnen (eller så har jag vant mig). Första dagen då jag inte är supertrött och fått lov att sova 1 timme middag. Istället har jag städat kylskåpet, diskat och plockat i ordning, betalat räkningar och anmält mig till vidareutbildningar på jobbet. Yeah! Ätit har jag också hunnit med och jag har fortfarande hela 2.5 timmar fritid innan jag måste hoppa upp på cykeln och jobba några timmar till.

Nr 1 att köpa så fort jag hinner: Geleskydd till cykelsadeln. Jag sitter ju på cykeln i snitt 3 timmar och mellan 4,7  och 5 mil om dagen. Jag har ont i baken! Och då är ändå min cykelsadel rätt mjuk och skön.

Vädret är super, vi har iof rätt kallt på mornarna, runt 6-8 grader men på dagarna går temperaturen upp mot 20 grader. Så skönt. Då är det lätt att cykla. Till och med skönt (fast rätt långtråkigt) emellanåt.

onsdag 2 april 2014

Tjaaaa

Vi fortsätter idag som igår. Långa dagar, dag i alla fall med några färre patienter då Natalja var tillbaka från semester. Men har ändå ett par extra för Svetlana är fortsatt sjuk.

Bilen har jag idag lämnat på service, hämtar den på fredag mellan jobbpassen. Jag måste jobba i helgen, har inte semester som jag trodde. Fast det är ingen större katastrof. Det är iof International Werder Weekend men det var bara två saker jag verkligen ville vara med på, det ena var middagen på fredagkvällen på Platz11 och U23-matchen på söndagen. Ja, visst proffsen hade väl också varit roliga att se men det var inget måste. De varierar ju bra saker med katastrofala. Sen idag kom ett nytt program och då har man strukit middagen och matchen hinner jag se mellan mina jobbpass. Så då blev det ännu mindre jobbigt att jobba. Ända jag sukat rejält efter var att få soooooova och inte behöva gå upp så tidigt.

tisdag 1 april 2014

Phuuu

Börjar tidigt, jobbar till sent. Har precis kommit hem och duschat. Nu en halvtimmes läsa i sängen och sen sova. Dagen börjar redan 04.20 imorgon igen.