måndag 30 juni 2014

Intensivkur

Kör en intensivkur med hostmedicin nu. Tar den både morgon och kväll och igår även mitt på dagen. Är iof jäkligt jobbigt att gå runt och må illa hela tiden men jag jobbar ju rätt lite denna veckan då jag bara har förmiddag och mina patienter så tänkte passa på. Har ju fått tabletter också som hjälper men för att de ska hjälpa fullt ut ska de tas 1 timme innan jag tar hostmedicinen. Och så tidigt före jobbet är jag inte uppe. Men de hjälper lite i alla fall. Hostar knappt längre så det är värt det.

Trött blir jag också av det och sov middag idag. Fast just idag gjorde det inget då jag ju såklart ska se Tysklands match och det är ju den sena. Har lite extra tur också då jag inte behöver börja förrän 7.30 imorgon då en av mina patienter är på sjukhuset.

Extra roligt tyckte jag det var att Costa Rica lyckades ta sig vidare igår. De har blivit lite av en favorit. Såg första halvlek. Men även den åttondelen avgjordes på straffar. Så spännande behöver vi inte ha det ikväll, tack!

Imorgon ska jag också till tandläkaren igen, vad som ska göras denna gång vet jag inte. Jag tror de ska prova att avgjutningen blev bra och att allt passar till nästa gång då de sätter in tanden igen. Om jag inte hostar mer än idag ska jag även iväg och lämna plasma innan. Börjar bli dags, har inte varit där på 6 veckor. Och lika länge har jag inte tränat eller varit på gymmet heller. Men nu börjar jag se ett slut på denna hostan så jag hoppas kunna gå dit snart. Med lite tur kanske redan i slutet på veckan?

söndag 29 juni 2014

Fotbollskväll

Hanna kommer om ungefär en timme så ska vi se på fotboll ihop ikväll. Så jag ska snart sätta fart och packa upp det sista. Har liksom fastnat lite i boken om Militärligan. Men nu har jag snart läst ut den och kan göra annat.

Brasilien togs sig ju (tyvärr) vidare igår men det var ju varken bra spelat eller överlägset på något sätt. Synd för jag tyckte Chile var mer värd att gå vidare faktiskt. Sen tog sig Colombia vidare genom att slå Uruguay. Lite överraskande tycker jag nog. Ikväll håller jag i alla fall tummarna för Mexico när de möter Holland. Sena matchen är Costa Rica mot Grekland och där håller jag på Costa Rica. 

lördag 28 juni 2014

Kanske ska sätta lite fart?

Klockan är snart två och jag går fortfarande runt i pyjamas. Vill jag äta lunch så måste jag nämligen åka och handla först. Och så sakta börjar jag bli hungrig.

Ikväll drar åttondelsfinalerna igång och direkt med en höjdarmatch, Brasilien - Chile. Och imorgon är det Holland - Mexico. Men världens roligaste förbundskapten. Jag håller på mexikanarna jag! :). På måndag är det dags för tyskarna, den sena matchen så klart. Jaja, får man vara lite trött på tisdag då. Har ju kortvecka så jag kan sova middag om det blir nödvändigt.... Tyskarna möter Algerien och det ska ju inte vara en omöjlig sak att vinna den matchen
.

Ääääääntligen hemma!

Ja, ungefär så sa jag inatt. För det blev en lång hemresa. Jag var på resande fot mellan 05.40 - 00.30. Ett signalfel vid Kastrups Flygplats gjorde oss 15 min försenade till Köpenhamn. Vi fick åka en annan väg förbi flygplatsen. Det gjorde dock att jag missade mitt anslutningståg till Hamburg. Nu var det ingen större katastrof, det gick ett tåg 2 timmar senare som jag blev ombokad på. Men det försenade ju hela resan med lika mycket.

Idag (har faktiskt sovit till halv elva, men det var jag värd) ska jag ta det lugnt. Är dock en del saker jag måste göra. Som att vattna blommorna. Dom har klarat sig bra på balkongen men slokar lite såg jag. Sen måste jag handla (eftersom allt är stängt imorgon). Packa upp ska jag också göra. Men för övrigt mest ligga på soffan och läsa hade jag tänkt.

Väntade ett trevligt brev från jobbet också. Har visst gått bra för firman i år med. När det gör det får vi en sommarbonus, den får vi inte alltid som vi får vinterpengarna. Den är lite olika för alla då det räknas på hur många timmar man jobbat. Men för min del blir det 532 Euro som jag får i augusti. :). Gillar mitt nya jobb! Även om det är mycket patienter ibland så är det lättare jobb fysiskt, bättre chefer, bättre betalt både i grunden och i bonusar. Vi fick ju inte ens betalt för övertiden på gamla stället! Här går det automatiskt varje månad. Behöver aldrig bry mig i det. Istället är det större krav på noggrannhet, eget iniativ, hålla kontakt med läkare och andra, eget ansvar osv då vi alltid jobbar själv (fast man kan alltid ringa en kollega om man behöver fråga eller så) men det är ju inget jag någonsin haft problem med.

torsdag 26 juni 2014

Dalahoppet och matchday

Idag var vi först på stan sen var jag upp på Lugnet och kollade in årets Dalahoppet lite. Nu är det dock strax dags för Tyskland att spela VM igen, sista gruppspelsmatchen mot USA. Tyskland går vidare vid vinst, oavgjort eller vid förlust så länge de gör mer mål än Ghana som spelar samtidigt mot Portugal eller om den matchen slutar oavgjort.

Imorgon åker jag tillbaka, väntar mig en restid (eller naja får ju vänta lite i Stockholm och Hamburg) på 16 timmar. Bra då att jag har helgen på mig att vila upp mig innan jag börjar jobba igen. Sen är det jobb hela sommaren och nästan hela hösten innan nästa semester som kommer först i oktober.

tisdag 24 juni 2014

Västerås och Borlänge

Så här snygg blev min systerson Theo i sin tyska landslagsdräkt. Kommer vara snyggast av alla på fotbollsträningen!

Igår var vi i Västerås och hälsade på syrran med familj. Tror jag ska kidnappa henne och Dennis som kockar. Inte nog med att maten alltid smakar fantastiskt bra, den är alltid nyttig också. Denna gången blev det grillad kyckling med en supergod nyttig hemmagjord potatissallad. Mums! Tyvärr var jag lite illamående och så även idag (mer) av hostmedicinen. Men idag när vi var på stan var jag in på Apoteket och frågade om det inte gick att ta nått mot detta illamående. Hon rekommenderade åksjuketabletter som jag ska ta en timme innan hostmedicinen. Provade att ta en direkt då jag mådde väldigt illa och vi skulle iväg och äta och redan efter en halvtimme kände jag det blev mycket bättre. Nu är det nästan helt borta. Känner av det lite lite men som sagt, tog ju tabletterna idag först efteråt.

Var ju i Borlänge innan där jag förnyade mitt id-kort. Fick vänta 1,5 timme det är ju helt okay, speciellt eftersom det i tidningen på morgonen stod det varit 4 timmars kö dagen innan.

Ikväll ser jag först matchen Italien - Uruguay. Igår såg vi Mexico - Kroatien som i alla fall ett tag var rätt spännande.

söndag 22 juni 2014

Framme!

Eller jag var ju framme redan igår. I tid! Wow. 3 tågbyten och 4 olika tågbolag men alla höll tiden. Fast jag fick springa i Stockholm för spåren låg långt ifrån varandra. Men jag hann med 2 min tillgodo. :). Gick bra med den långa tågresan för det var ju en del stopp + att på färjan måste man gå av tåget och då fick man ju röra på sig i 45 min (som färjefärden tar).

Direkt när jag var framme var det bara att slänga sig på sängen och se matchen Tyskland - Ghana 2-2, som ju var väldigt spännande och bra. Sen var jag totalt trött och somnade rätt fort. Lång dag.

Idag har vi bara tagit det lugnt. Imorgon blir det Västerås hela dagen. Besöka syrran med familj. Vi ska visst grilla. Gud så gott! Mums.

fredag 20 juni 2014

Färdig!

Färdig med allt. Eller ja, har packat allt jag kan i alla fall. En del saker behöver jag ju i morgon bitti.

Imorgon är resdag från 05.10 till 20.30 (om allt går bra!). Håll tummarna för att tågen inte är försenade. Då blir det spännande. Och sent!

Nu ska jag duscha, en se 18-matchen som ju är rätt sevärd tror jag, Italien - Costa Rica. Sen blir det nog sängen. Iof är nog Schweiz - Frankrike också kul men men. Ev ser jag första halvlek om jag i alla fall inte kan sova så tidigt.

Hade ju hoppats paketet hade rört på sig, men sen kom jag på det är ju midsommar i Sverige. Suck och stön och surt.

torsdag 19 juni 2014

Börjat packa och jävla posten!

Har börjat packa så smått. Har inte med mig så mycket då jag hoppas ha väskan full på tillbaka vägen. Om paketet någon gång hittar fram. Har inte rört på sig sen 17 juni. Idag reklamerade jag det som försvunnit. Nått måste ju ha gått fel. Försökte ringa kundtjänst men näää lång telefonkö där med. Har dom inte hittat det tills på måndag ringer jag från Sverige. Nu har det varit på vift i 3 veckor. Jäkla posten! Hur svårt kan det vara? Och åter, varför i hela friden ska man ange telefonnummer till mottagaren när ingen jävel bryr sig i att ringa hur som helst?! Lita på att jag kommer ifråga sätta det!!

 Ja, jag är liiiiite arg. Vill ha mina Jack Reacher böcker! Nu! Pronto! Vore ju rätt nice om jag hade sakerna med mig liksom. Men enligt mailet man får som bekräftelse på reklamationen kan det ta EN HEL JÄVLA MÅNAD för posten att svara. Därför tänker jag inte vänta längre än till på måndag och ringa då. Och ungefär så här tror jag de gör med mitt paket med-->Posten hatar paket

Imorgon efter jobbet har jag hur mycket som helst att göra. Packa klart, fixa matsäck, städa (hatar att komma hem till en stökig lägenhet), vattna blommorna och lite sånt. Sen gå och lägga mig tidigt. Spårvagnen som jag måste ta för att komma till tågstationen går redan 05.10. Måste alltså kliva upp vid 04.00.

onsdag 18 juni 2014

Räknar ner dagarna


Bara två dagar jobb. Sen semester! Iof bara en vecka men ändå. Och den ska jag spendera i Sverige! Ser såååå fram emot det. Fast är lite nervös över tågresorna. Varken Deutsche Bahn eller SJ är ju direkt kända för att hålla tiderna om man säger så. Och jag har 15 min på mig att byta tåg i Köpenhamn och 7 min i Stockholm. I Hamburg har jag hela 30 min så det är ju inga problem. Där vet jag dessutom på vilka spår tågen står på. Tyvärr är det inte angett för Köpenhamn och Stockholm. Så jag vet inte om det är nära eller om det blir till att lägga in en sprint för att hinna. Om tågen ens är i tid. Båda sträckorna är dryga 5 timmar så mycket kan ju hända.

Har dock lite ont i munnen idag. De sa iof att man kunde känna av det lite då de ju skurit upp tandköttet. Men igår kände jag nada och istället idag?!. Fast ja, hon sa ju inte hur länge. Kan ju vara så att bedövningen satt i länge nog igår. Har det inte gått över till imorgon eftermiddag måste jag ringa och höra om det är normalt.

Idag är det dags för Holland, Australien och Spanien att spela igen. Ska försöka se båda matcherna. Igår gav jag upp efter första halvlek i matchen Brasilien - Mexico. Den var ju ingen höjdare så länge jag såg i alla fall.

tisdag 17 juni 2014

Tandläkaren del 1, fas 2

Idag var det dags för friläggning av stiftet. Låter värre än det var. In, fick lite bedövning, han tryckte runt lite i gluggen och färdig. Äckligast och svårast var avtrycket de gjorde sen. Den där massan smakar inte direkt gott....och länge måste man ha den i munnen också. Nästa besök om 2 veckor. Då vet jag faktiskt inte riktigt vad de ska göra? Prova implantatet kanske? Att avtrycket blev bra? Vet i alla fall att det sätter de in sista gången som är om 4 veckor.

Mest glad är jag över att jag på dom 10 minuter det tog, lyckades avstå från att hosta. Hade varit lite olämpligt liksom....dock strök jag det planerade lämna plasmabesöket. Jag hostar mycket mindre. Det kan gå flera timmar emellan. Men när en hostattack kommer är det inte en host det handlar om. Snarare 10 st. Och för det mesta kommer de olämpligt. Som idag när jag stod med en massa människor i receptionen hos en hudläkare och väntade på ett papper. Mer praktiskt vore ju när jag cyklar mellan mina patienter eller så.

I alla fall, när jag var klar hos tandläkaren åkte jag förbi Real och köpte bläck till min skrivare så jag kan skriva ut alla biljetter, för idag löste det sig med SJ efter att mina föräldrar gjort en insats och ringt. Jag provade själv också först men plats 30 i kön liksom från utlandet. Näääeeee.

Nu sitter jag och väntar på att bedövningen ska släppa så jag kan äta nått. Idag är höjarmatchen i VM Brasilien - Mexico. Även om jag också kommer se Belgien spela. De ska ju vara otroligt bra just nu. Fast de möter Algerien, låter ju inte som en sån jättekul match. Inte så roligt och innehållsrik och bra som matchen Tyskland - Portugal igår. Den innehöll ju nästan allt! :)

Thomas Müller!

Oj, oj, oj. Vilken match. Och vilken spelare han är Thomas Müller. Och det sköna med killen är, han är helt obrydd över hur bra han är. Totalt normal (vilket inte kan sägas om alla spelare i tyska landslaget). Hans enda nackdel är väl att han till vardags spelar i Bayern München.... ;). Men stackarn kommer ju därifrån så man får väl förlåta honom. I alla fall tycks VM passa honom bra. I senaste VM blev han ju skyttekung med 5 mål och 3 assists. Och redan igår gjorde han 3 mål. Så han tänker sig kanske nått likande i år med?!

Och att dom där tunna benen han har orkar bära honom med tanke på hur mycket han löper i varje match (igår mer än 11 km) är otroligt.

måndag 16 juni 2014

Väntan, väntan

Kvart i fem kom dom med tvättmaskinen. Såååå typiskt! Om man vetat det hade man ju kunnat fixa massor av saker innan ju. Men skitsamma, nu är allt här! Just nu tvättar jag en tom maskin, man skulle göra det sa dom. Så först imorgon kör jag den riktiga premiären.

Sen väntar jag på att SJ ska höra av sig angående min biljett också. Nu har dom haft tre dagar på sig att svara på mailet...svarar dom inte imorgon får mina föräldrar ringa.

Fast en väntan som är slut är att äntligen kliver Tyskland in i VM. Med en överraskande startelva. Att de skulle spela med fyra innerbackar i backlinjen var typ klart länge, då (tyska) ytterbackar är en bristvara. De flesta som spelar på den positionen i Bundesliga är icke tyskar. Och när Schmelzer inte fick följa med till VM (har varit skadad länge) och Löw tydligen inte vågar prova Durm (rätt oprövad 20-åring som dock fint ersatt Schmelzer i Dortmund) så får innerbackarna Boateng och Höwedes spela ytterbackar. Sen spelar inte Schweinsteiger (också varit skadad) utan istället Khedira (har iof också varit skadad). Och så har man ingen riktig forward heller utan satsar på ett offensivt mittfält med Kroos, Özil, Götze och Müller (som någon slags halvforward framför de tre andra). I mål står Neuer (som ockå varit skadad men tydligen är fit for fight igen). Som ni märker, många spelare med utläkta skador som saknar lite spelrytmus så det blir nog en spännande match. Ja, just det, den elfte spelare är vår kapten Lahm.



Goooo Schlaaaaand!

söndag 15 juni 2014

More swedisch music
























Mellandag i VM

Är ingen match jag sådär måste se men såklart står TV:n på i bakgrunden. Fast det funkade ju att inte titta igår, Italien vann :).

Nu är min långvecka (som denna gång var 9 dagar) äntligen slut och nästa vecka har jag bara förmiddagsjobb. Tur det för jag har så mycket att göra på eftermiddagarna. Fast imorgon blir det bara att sitta hemma och vänta på tvättmaskinen. Jag hoppas den kommer redan 13.00 vore perfekt men med min tur kommer den väl först 17.00......

lördag 14 juni 2014

Svenska favoritlåtar
















Hmmm jaaaa

alltsåååå, jag får nog börja hålla tummarna för tyskarnas motståndare om de ska komma vidare i detta VM. Jag var liksom för Spanien igår. Gick ju ungefär lika bra som när jag var för Kroatien. Storstryk med 5-1. Illa, illa.

Idag hade jag gärna sett matchen England - Italien men nej, den börjar vid midnatt och är då alltså slut vid 2-tiden. Min väckarklocka ringer 05.00. Jag är för Italien. Bara för det vinner väl England....men vem vet om jag inte tittar alls kanske det funkar?!

Har en mycket lätt kvällsrunda idag, sisådär 2,5 timmar och mest sprutor och medicinutlämning. Soft :). Förmiddagen var iof lite längre än vanligt men även där lätta jobb. Skönt då jag kört dubbelpass sen förra fredagen. Även om det är ungefär tusen gånger enklare nu när jag slipper pendla 2 timmar om dagen också. Men det är alltid lite tidspressande, för man vet man måste iväg och jobba en andra gång och man sitter ofta och kollar på klockan.

fredag 13 juni 2014

VM och tåg

VM startade ju igår och jag höll på Kroatien men det gick ju åt skogen. Idag ser jag matchen Spanien - Holland. Såg bara första halvlek igår då matchen startade lite väl sent för att jag skulle kunna se hela. Tur nog spelar Tyskland alla sina tre gruppmatcher på bra tider. Två matcher startar 18.00 och en 21.00.

Har även idag försökt ringa kundtjänst på SJ men där var ju kön lite väl lång. I alla fall när man ringer från utlandet. Så jag har skrivit ett mail, få se om de kan hjälpa mig så. Man ska egentligen ringa. Jag har nämligen köpt en biljett och angett jag ville hämta ut den då jag bara kunde få SMS biljett till ett svenskt eller dansk mobilnr. Sen när jag redan betalat inser jag att jag bara har 7 min på mig att byta tåg i Stockholm (fan vågat när tåget startar i Köpenhamn om de ens kommer dit i tid. Men jag har i alla fall en ombokningsbar biljett ifall det går åt skogen). Men att då på dessa 7 min, komma av tåget, springa till biljettautomaten och skriva ut biljett och sen till rätt spår och nästa tåg är ju lite vågat i onödan. Så jag vill ändra biljetten till en onlinebiljett som jag då printar ut hemma. Går det inte via mail får någon i Sverige ringa åt mig.

För övrigt vill jag bli frisk så jag kan börja träna igen. Jäkla eländiga envisa hosta....bläääää

torsdag 12 juni 2014

Sveeeerigeeeee!! :D

Fick en lysande idé igår kväll när jag inte kunde sova pga hostan. Har ju lite lekt med tanken att åka till Sverige under min nästa semestervecka och har kollat flyg men alla är skiiiitdyra. Men igår fick jag idén att kolla tåg. Och titta, det var ju betalbart! Och den sammanlagda tiden från dörr till dörr blir inte längre. Istället för att sitta vänta lite här och där som jag måste göra när jag flyger, tar flygbuss och tåg kommer jag istället nästan hela tiden att sitta på tåget. Så många byten är det inte heller. Bremen - Hamburg, Hamburg - Köpenhamn, Köpenhamn - Stockholm och Stockholm - Falun. Är ju överkomligt. Närmaste sträckan vore egentligen att åka sista delen Köpenhamn - Mjölby och sen Mjölby - Falun. Men där passar det dåligt med tåg sista sträckan. Så då får det bli omvägen över Stockholm. Lite billigare blev det också, då får man stå ut med 2 timmars längre resväg.

Ska passa på att fixa nytt id-kort också. Mitt går ut i maj 2015. Göra ett nytt i Tyskland (på ambassaden i Berlin, inte direkt i närheten så det tillkommer rätt rejäla resekostnader också) kostar 160 Euro. I Sverige kostar det 400 kr alltså mindre än 40 Euro. Viss skillnad. Och enligt info på polisen.se

Passet kan även avhämtas på svensk utlandsmyndighet om man inte hinner vänta på passet i Sverige. Om passet skall avhämtas på ambassaden i Berlin tillkommer en utlämningsavgift på 17 euro som betalas direkt vid avhämtandet. Om passet skall avhämtas på ett honorärkonsulat i Tyskland tillkommer utlämningsavgift vid avhämtandet på 17 euro samt portoavgift 3 euro.

kan jag sen hämta ut passet på Honorärkonsulatet i Bremen. Får visserligen betala 20 Euro extra för det men det är fortfarande mer än 100 Euro billigare. Så en dag måste jag till Borlänge. Och en dag kommer tillbringas hos syrran i Västerås.

onsdag 11 juni 2014

Jävla hosta!

Efter att två nätter i rad hållig sig borta och jag sovit som en stock heeeela nätterna var den igår natt tillbaka. Med besked. Halv ett gav jag upp och tog en ny hutt hostmedicin. Sen gick det hyfsat. På dagarna är den i princip borta.

Så, igår var alltså Jana här och fick sin tack för hjälpen med flytten lunch. Eftersom vi har svårt att kunna ses då vi alltid jobbar mot varandra så passade vi på igår, då Jana har semester denna veckan. Efter en mycket god buffélunch hos Puti (kinesmat) så begav vi oss till Saturn och köpte en tvättmaskin. Det var den enkla delen det. Det var över 30 grader varmt. Det var inte kul att åka bil. Och jag behöver ju en längre vattenslang än normalt då vattenlåset sitter på kortsidan vid badkaret och slagen måste gå längs med badkaret för enda platsen tvättmaskinen kan stå på är på helt kortsidan bredvid. Och Saturn hade slut på sina 3 m slangar. Men som säljaren käckt tyckte, åk till närmaste byggmarknad, det är standard slangar, de har alla.

4 byggmarknader och 2 timmar senare hittade vi äntligen en som hade 3 m slangar hemma. På de tre innan var de slutsålda. Sen var det bara att åka hem och snabbt byta om och åka och jobba. Så snabbt gick det att jag lyckades glömma mobilen hemma. Då är det ju bra man numera har ett par minuter hem. Så mellan ett par patienter åkte jag hem och hämtade den.

Idag har jag därför i min middagspaus bara njutit av att inte göra nånting alls. Det enda jag har gjort är att plocka in torr tvätt (handtvättade lite sporttröjor i förrgår så jag har tillräckligt många till nästa vecka).

tisdag 10 juni 2014

Köpt tvättmaskin

Den blir levererad på måndag. Hade kunnat få den redan denna veckan men då jag jobbar dubbelpass passar det inte alls. För de har två block de levererar i mellan 9-13 eller 13-17. Jag jobbar 7-11 och 16-19.30 ungefär.

Det är igen över 30 grader varmt och jag svettas. Fy kommer bli varmt att jobba kväll. Längtar efter duschen redan. Ska iväg nu igen, var bara hemma en snabbis då jag glömde mobilen hemma och den måste jag ju ha eftersom de ofta ringer angående jobbet på den när man jobbar.

måndag 9 juni 2014

Färdig!

I dubbel bemärkelse. Färdig och slut. Det har varit otroligt kvavt idag och precis när jag var klar på kvällen och cyklade hem kom ett rejält åskväder, det blixtrade och small samtidigt så jag nästan hoppade av cykeln av överraskningen. Och färdig (äntligen!) med lägenheten. Ska bli så skönt att kunna komma hem från jobbet och bara sätta sig ner och göra; ingenting!!

Men nu kommer det bilder:

Vardagsrummet sett från dörren in. Det är ett mycket stoooort rum!

 Vardagsrummet sett från balkongdörren


Vardagsrummet sett inifrån. Balkongdörren till höger, dörren in till vänster 

Köket sett från dörren in. Till vänster min nya bästa kompis! Diskmaskinen :)

Köket sett inifrån, rakt fram dörren in till vardagsrummet

 Hallen sett från ytterdörren, rakt fram dörren till förrådet

Förrådet. Lite stökigt...

Sovrummet sett från dörren in

Sovrummet sett från fönstret

 Sovrummet (speglarna till höger ska upp på väggen i hallen)

Mina garderober! Tunga och jäkliga men så rymliga!


 Badrummet. Till höger bredvid badkaret ska en tvättmaskin in.
Badrummet sett från fönstret

Min badankesamling

Närbild badankor. Samlar på badankor från Bundesliga och 2 Bundesliga


söndag 8 juni 2014

Småkrafs tar tid

Trodde ju jag skulle kunna presentera lite foton idag. Men allt småkrafs tar mer tid än man tror. Jag har i alla fall fått upp alla gardiner, en hylla i badrummet och en del tavlor. Men några fattas och nu vill jag inte spika mer ifall någon går och lägger sig tidigt i huset. Men imorgon, då lovar jag att jag är klar. För nu fattas bara ett 20-tal tavlor sen är allt klart.

Det har ju inte hjälpt att det varit kvavt och över 30 grader varmt heller. Fy fasen. Det har iof både åskat och regnat rejält men det är lika kvavt för det. Försov mig i morse med. Brukar ju alltid gå upp när klockan ringt men de sista dagarna har jag liksom satt mig upp i sängen och hostat loss på morgonen. Så jag satte mig upp imorse med och väntade på att börja hosta. Men tydligen behövdes det inte imorse (fast helt borta är hostan inte, har hostat lite på dagen men det blir mindre och mindre för varje dag! :) )och istället somnade jag om. Men jag var klar på 2 min (då är det ju också perfekt man har nära till jobbet) och gjorde mina första 2 patienter, sen hem en snabbvända och äta en joghurt och sätta på mig tunnare kläder innan jag jobbade vidare.

lördag 7 juni 2014

30 grader + och växthus

 Phuuuuu vaaaarmt. Det är över 30 grader, min bil sa 33. Och jag har spenderat eftermiddagen i växthus. Vet ni hur varmt det är i ett sånt när solen ligger på och det är över 30 grader varmt ute? Varmt, kan jag meddela. Men det var det värt, min balkong är såååå fin nu. Och klar! Så ni ska få bilder.

Dessutom måste man bara älska Tyskland ibland. Jag har plockat på mig en kundvagn FULL med blommor står där i kassakön och tänker, shit blir nog dyrt det här. Säkert över tusen kronor. Jag har ju mer än 10 blommor + 2 amplar. 40 Euro och 25 cent. :) Nice. Så det blev några blommor till på byggmarknaden också (köpte färg) för det sålde St Paulior för 1 Euro styck. Sånt kan jag ju inte motstå så nu har jag tre nya sådana också.

Igår testspelade Tyskland mot Armenien, innan de idag flyger till Brasilien. För stackars Marco Reus betyder det att han missar VM för han slet av ett ledband i foten och blir borta i 6 veckor. Reus och landslaget är liksom kantat av sjukdomar och skador. Innan han lyckades debutera 2011 var han nominerad tre gånger men fick tacka nej pga sjukdomar eller skador. Och nu missar han sin första VM-turnering. En som däremot är glad för det, eller jaja men ni fattar, är Shkordan Mustafi som var med i den utvigdade truppen och med på första träningslägret men var en av dom tre som fick lämna för en vecka sedan. Han får nu åka istället för Marco. Vilket för Tyskland är en jäkla försämring.

BALKONGBILDER (klicka på bilderna så blir de större)

Från balkongdörren sett


Fönsterbrett

Balkongen från andra hörnet

Närbilder balkonglådor

Närbilder balkonglådor


Närbilder balkonglådor

Blandade blommor på bord

Hängkorg nr 1


Hängkorg nr 2

Lavendel

 Och här är min utsikt. Den är typ 100 gånger bättre än den gamla.


fredag 6 juni 2014

37 Grader!

Det ska kunna bli upp till 37 grader i helgen. Men jag hoppas det inte är här i Bremen! Fy fasen alltså. Fast man märker det börjar bli varmare. Var helt okej i morse och på förmiddagen men under kvällsrundan var det nästan för varmt.

Men flöt på bra trots många patienter och det bra, en som var sjukskriven kommer tillbaka imorgon. Så jag blev av med en hel hög och har nu betydligt normalare antal. På kvällen tom bara 2 stycken! De hade försökt ta bort de också helt då jag ju hela nästa vecka har dubbelpass men inte lyckats. Fast nu när jag bor här är det inte nödvändigt, det går ju.

På sjukfronten har jag nu bara ont på ena sidan i halsen, hostar knappt alls på dagarna. Men igår kväll. Fy fasen. La mig vid 22-tiden, 23.30 gav jag upp och klev upp tog en stor klunk hostmedicin (hade tagit en hutt vid 22.00 också). Hostade och hostade, trodde jag skulle hosta sönder revbenen. Så när jag kom hem vid 11.30 sov jag faktiskt en timme, eftersom natten blev kort pga all hosta (måste gå upp 05.00).

torsdag 5 juni 2014

Men jaaaaaaaa, tack Facebook!

Ibland är FB bra att ha. Man får ju sidor tipsade till sig. Och idag var denna sidan ett tips åt mig: http://www.onfos.de/ De har svenska matvaror och skickat över heeeeeeela Tyskland. Och så himla mycket dyrare än i Sverige är det inte heller. Jag får ju saker skickade till mig men just kylvaror har ju inte gått. Och nu kan jag beställa joghurt tex när längtan blir för stor efter goda smaker. Och Bregott! Och Lätt&Lagom. Hur mycket har jag inte saknat Lätt&Lagom! 

I överhuvudtaget är jag imponerad över utbudet! De har ju nästan allt! :)


PS: För övrigt är badrummet och köket helt klara nu. Sovrummet i stort sett och vardagsrummet är inte heller så himla mycket kvar att göra med. Det går framåt!

Mitt paket är på vift :(

Mitt efterlängtade paket från Sverige är på vift. Skulle delas ut idag och jag har inte fått det än så gick in och kollade. Står att adressaten är okänd. Ringde kundtjänst som sa att det står min adress och nr 95 istället för min adress och nr 94. Och då måste det gå tillbaka till Sverige. Så retsamt för en enkel felskrivning på en enda liten siffra!

Man kan ju undra varför då man måste meddela mottagarens telefonnummer, varför ringer de inte och frågar liksom? Jag har i alla fall försökt och se om DHL kan sända om det utan att det måste till Sverige och vända men förmodligen inte. Enligt killen i kundtjänst gick det inte men hittade nått onlineformulär som jag fyllde i med den önskan.

Annars har jag jobbat, åter är jag lite bättre. Hostar mindre och har tydligt mindre ont i halsen. I helgen (fredag till måndag) har jag däremot ett kraftprov. På förmiddagarna har jag 16 patienter. Herrejesus! Men det får lov att gå, är i alla fall flera som bara är kortvisiter som sprutor, mediciner eller kompressionsstrumpor på. Är desto softare på kvällarna 5 patienter och mindre en 1 timmes arbetstid. Skönt då att man har nära. Men det blir tufft, speciellt som det ska bli över 30 grader också.

onsdag 4 juni 2014

IKEA idag igen

Men idag var det Hanna som shoppade. Vi hade inte fått med båda mina och hennes grejor i måndags. Jag köpte bara tavelramar då några gick sönder (glaset) i flytten.

Jobbet gick bra, jag hostar knappt på dagarna men på nätterna däremot. Fast sov hela natten igen idag, dock låg jag länge och hostade innan jag somnade. Halsontet är i alla fall mindre. Det går långsamt åt rätt håll.

Imorgon måste jag till stan efter jobbet, ändra min adress hos myndigheterna bl a. Sen hoppas jag få klart det sista här så jag kan hänga tavlor till helgen och sen visa er foton.

tisdag 3 juni 2014

Bremer Landespokal Mästare

Japp, Werder slog enkelt SC Weyhe med 8-0 och blev så Bremer Landespokal mästare 2014. Nu är säsongen i alla fall över för alla. Eller U17 spelar sin pokalfinal på torsdag men den skippar jag. Är dessutom bortamatch. Iof inte långt bort men jag måste vila.

Idag har jag skruvat ihop garderob nr 2. Två gånger dessutom eftersom jag vänt en mellanvägg fel. Sen har jag fortsatt plocka in saker i skåp och lådor samt monterat ihop sista bokhyllan. Har tagit det lungt, gjort ett par saker, vilat lite framför datorn, jobbat på vidare och vilat osv. Har iof mindre ont i halsen även om det fortfarande gör rätt ont. Men istället har hostan ökat. Men känner mig totalt liiiite bättre. Har sovit bättre två nätter också, bara vaknat 1 gång per natt istället för 3-4 gånger.

Jobbar nu två förmiddagar, bara ca 3 - 3,5 timmar så jag kommer göra det och inte sjukskriva mig. Så sjuk känner jag mig liksom inte heller. Tror inte jag blir friskare av att ligga i sängen. Jag vet ju att när jag får hosta sitter den oftast i länge. Men jag kommer fortsätta ta det lugnt på eftermiddagarna/kvällarna. Nu är det ju bara småplock kvar.

måndag 2 juni 2014

Den långa rapporten får utebli ( orkar inte)

Men i stort sett har ni fått veta allt bara inte så detaljerat.

Idag då, var ju då först iväg och lämnade över lägenheten, gick utan problem. Sen hem igen och börja skruva ihop bokhyllor och packa upp lite. Klockan 15.00 hämtade jag upp Benni och sen för vi till IKEA och jag köpte två garderober. De var hur tunga som helst att bära upp. Hjälpte ju inte till att man redan var mör heller. Sen hjälpte han mig att bygga ihop den ena. Då var klockan närmare halv åtta och vi orkade inte mer. Jag gör ett försök att få ihop den själv imorgon.

Har i alla fall så fått undan de flesta kläderna. Imorgon hoppas jag bli klar med det sista (förutom tavlor och sånt det får bli på onsdag efter jobbet). Imorgon kväll är det U19 fotboll också. Men jag jobbar ju bara förmiddag onsdag och torsdag så då hinner jag också rätt mycket. Fatta vad skönt att ha ca 5 min till jobbet. Om det ens är så långt... Hela pingsten ska det bli över 30 grader. Och jag jobbar dubbelt! Phuuu. Men skönt att det i alla fall under alla flyttdagar bara varit runt 20 grader. Så det har trots allt gått bra men varit oerhört tungt då jag samtidigt varit rejält förkyld. Så förkyld att jag helst legat i sängen bara och det är inte ofta jag är så sjuk.

Tvättmaskin ska jag också inhandla men det hastar inte. Jag kan tvätta på tvättsalong eller hemma hos Benni (har han redan erbjudit) så jag måste inte ha den fort fort. Jag tvättar oftast hur som helst max 1 gång i veckan, ibland bara varannan vecka också.

Bilder ska ni få men det blir först till helgen tänker jag. Vill få upp alla bilder och så innan jag fotar.

På plats

Och allt funkar. Internet, telefon och TV. Så det kommer en längre rapport ikväll. Nu måste jag försöka hitta kläder att ta på mig. Klockan 10 ska jag lämna över den gamla lägenheten. Hade vissa problem igår kväll när jag skulle duscha. Hittade inga underkläder så jag fick ta på mig halvblöta (hade passat på att tvätta en sista maskin på gamla stället). Strumpor misslyckades jag med att hitta. Ja ni hör. Lite kaos är det. För efter flytten där Hanna och Benni gjorde ett superjobb och jag mest hade dåligt samvete för jag sprang så lite i trapporna (jag fick jobbet att bära från släpet till dörren) var jag helt slut. Dessutom hade jag ju flyttstädat det sista. Och jag är fortfarande rätt sjuk. Så allt jag och Benni gjorde på kvällen var att sätta ihop soffan och TV:n sen såg vi på landskampen Tyskland - Kamerun 2-2.

Men idag måste jag ta tag och röja lite. Men som sagt först hitta kläder och sen en vända till gamla stället. Blir förmodligen en tur till IKEA redan idag men senare. Hanna och Benni ville med och båda jobbar ju på dagen. Jag behöver ju garderober och utan att de är på plats kan jag inte packa upp mina kläder och det är rätt dåligt. 

söndag 1 juni 2014

Hej, hej

Är vaken och igång. Kan hur som helst inte sova med denna förkylning.

Tänkte bara kort skriva, den kan hända det blir lite dåligt uppdaterat framöver. Jag vet inte om internet hoppar igång direkt. Jag kan ju skriva från mobilen men isåfall bara kort för det är så omständig. Bara så ni vet. Nu ska jag fortsätta städa, om 1 timme hämtar jag släpet och klockan 9 står medhjälparna här.