söndag 31 augusti 2014

Enda smarta idag

var att åka och träna. 3 km löpband och 2 varv i Milon-cirkeln. Sen 15 min i Medyjeten.

Sen var jag förbi loppisen. Okay, den var stor. Men inte så bra. Nu var jag iof där halv två och många hade redan plockat ihop och flera andra höll på. Men det var bara gamla kläder och krafs. På loppisar i Sverige brukar det ju också vara flera bord med hembakat och pyssel. Men det såg jag inget alls av här.

Så jag for vidare till Roland-center. Var inte bara jag som tyckte söndagsshopping skulle vara roligt. Lång kö för att komma in på parkeringen, den började tom 1 km innan. Sen hade jag supertur och hittade en ledig p-plats fort, hade tur och en for precis ut. Väl där inne var det smockfullt. Jag hatar att trängas med andra. Så jag gick bara in på Real och köpte mig lite mat, behövde frukostmat tex. Sen tappade jag lusten och åkte hem. Ja, inte utan att först köä länge för att komma ut från parkeringen också, så klart.

Nu ska jag pyssla ihop ett bra "körschema" på min tur imorgon, sen planera in mina träningpass också. Funderar bara på om jag ska köra mån-ons-fre eller tis-tors-lör. Dumt bara att jag inte vet om jag får ledigt lördag kväll som jag önskat eller ej. Vet jag ju först på onsdag. Har mer att göra denna dubbelvecka. Har patienter från två kollegor (ja inte alla deras, det skulle bli för många) som är på semester.

Dagens planer

Klockan 10.00 ska jag vara på gymmet (det öppnar först då). Sen hem och duscha och förbi en Loppis här i närheten. Den är megastor, är varje söndag (stängt över sommaren). Har länge velat gå dit och kolla men det har aldrig passat då jag ju jobbar varannan söndag och sen är det ju oftast fotboll. Men idag har jag faktiskt en söndag utan någon annat alls inbokat, så idag ska jag åka förbi. Ligger ju bara ett par 100-meter från där jag bor.

Sen får vi se vad jag får lust till. Det är söndagsöppet i ett köpcentrum, Roland Center, där jag faktiskt aldrig har varit. Kanske åker jag förbi där eller så slappar jag bara hemma i soffan. Kan ju vara skönt att ta det lite lugnt på eftermiddagen kanske.

lördag 30 augusti 2014

Och idag

Var ju först på U17 match. Tråkig nog spelade de riktigt dåligt, vilket är ovanligt, U17 och U19 brukar vara säkra kort för bra matcher. Men många mål blev det i alla fall. Matchen slutade 3-4 till St Pauli.

Sen mötte jag upp Hanna och träffade lite andra bekanta som man alltid gör när det är match. Proffsen spelade dåligt första halvlek och riktigt bra andra halvlek så slutresultatet 1-1 var helt rättvist.

Gjorde kålpudding igår förresten och den blev riktigt bra. Visste inte om det skulle funka att göra i en teflonform men det gick bra. Man kan bara inte köra så många varv. Blev ett varv kål, ett varv köttfärs och ett varv kål sen var formen full.

Det roligaste idag var att Paderborn borta slog Hamburg med 3-0 och Schalke hemma snodde poäng från Bayern då matchen slutade 1-1. Och Leverkusen vann också. Så kan Bundesliga fortsätta! :)

Igår

Slutade med att jag bara jobbade och vilade från träning. Det regnade på morgonen, vilket iof slutade sedan. Men jag hade rätt mycket träningsvärk i benen efter testet och löpbandet igår så jag beslutade att det fick bli en vilodag.

På eftermiddagen hämtade jag upp Hanna och så åkte vi i alla fall till gymmet då hon skulle göra ett av testen där (jag fick ett presentkort när jag började). Efter det skulle vi "bara" åka förbi IKEA. Men som vanligt när vi är iväg springer tiden iväg. Det slutade med en helrunda inne på IKEA, sen en helrunda inne på Bauhaus och mat på en Kinarestaurang, hem till Hanna och anmäla oss båda till Klimahaus-lauf. Och vips var klockan nästan 21.00.

Fort hem och se matchen Augsburg - Dortmund. Som Dortmund vann med 2-3. Bra det. Dortmund och Leverkusen lär vara de enda två som har en chans att rubba Bayern så det är bra när de båda vinner.

Idag är det Werderfotboll för hela slanten. Ska om 2 timmar åka iväg på U17 match och direkt efter den är det dags för proffsen att göra säsongsdebut på hemmaplan.

PS: Jag har redan hunnit med att hjälpa grannen under att byta låscylinder så här tidigt på en lördagmorgon :)

torsdag 28 augusti 2014

Snart helg

Bara ett kort pass imorgon sen freeedooom. Haha.

Idag har jag jobbat, som vanligt, sen hem och städa lite och sen till gymmet. Idag blev det 3 km löpband och sen 2 x Milon-cirkel. Höjde vikten på nästan alla maskiner idag, märks jag blir starkare. Nice.

Vi har fint väder igen, fast kallt på mornarna. Få se om jag ev provar springa lite utomhus imorgon. Iof säger de precis på väderrapporten att det ska bli regnskurar så jag får väl se hur det ser ut först. Annars får det bli inomhusaktiviteter. Helgen ska också bli växlande, sol, regn, åska.

onsdag 27 augusti 2014

Jag är mer tränad än vad jag ser ut.

Japp. Nu har jag gjort 2 test på nya gymmet. Första visade att jag har mer muskelmassa än genomsnittet (räknat på ålder och sånt). Idag gjorde jag ett kraft och uthållningstest. Båda gångerna har jag haft olika tränare och speciellt han idag, en ung vältränad typ var rätt imponerad av min kraft. Jag låg tex på magmusklerna där man ska ha värde 38,0 på 55,0, vilket räknas som mycket högt över. Han tom frågade hur jag kunde vara så stark. Jaaaa, vad svarar man på det?! Man ska ju veta också att jag inte tränat på mer än ett halvår ungefär och nu bara hunnit med 2 veckor innan testet. Så det ska bli kul att se om 4 månader när det görs igen vad jag har för värden när jag verkligen är tränad :).

När det gäller uthålligheten låg jag också strax över det värde jag ska ha och återhämtningen var i normal nivå, så den kan ju förbättras.

Har precis kommit hem från 1 timmes seminar på gymmet också. Jag bytte ju för att jag inte riktigt gillade det andra, tyckte det inte hände nått och att man fick för lite hjälp. Detta är visserligen dyrare men man får mycket mer feedback och man har regelbundna träffar och avstämningar med tränarna.

PS: Vad det gäller Annelie - Cykeln står det nu 0-3. Jag ger upp och lämnar in den.

tisdag 26 augusti 2014

Min senaste ljusslinga

Ja, jag har en liten ticks på ljusslingor. Det är så härligt med hösten, när det blir mörkt på kvällarna och man får tända alla fina ljusslingor och värmeljus. Har såklart doftvärmeljus! Den här senaste ljusslingan är också den solcellsdriven så inte ens ström kostar den!

Nu ska jag iväg till stan och lämna plasma. Idag vilar jag från träning för imorgon ska jag göra ett styrke- och uthållningstest på gymmet. Då vill jag ha pigga ben :)

måndag 25 augusti 2014

Annelie 0 - Cykeln 2

Även dagens försök gick åt skogen. När jag var och handlade köpte jag tom ett speciellt verktyg som passar precis på hjulet. Men muttern sitter ju som berget, jag kan inte rubba den med min kraft. Så jag tog hammaren och slog lite försiktigt på vertyget för att få lite hävstångseffekt. Vad hände? Jo, poff så gick verktyget i två bitar.

Gav upp slaget för idag, måste fundera ut något annat. Provar en gång till imorgon, annars får jag väl se mig besegrad och lämna in den.

Full fart

Japp, nu gäller det att sätta fart.

Diskmaskinen går, ska tvätta sen (kan inte köra båda samtidigt, då går propparna). Så under tiden åker jag och handlar och tvättar bilen. Sen när jag kommer hem ska jag städa. Gymmet blir först ikväll för idag vill jag gå på en klass som börjar först 18.30. Är rygg gympa.

Sen måste jag försöka få loss det där jäkla hjulet på cykeln så jag kan spänna kedjan. Är trött på att den hoppar av heeeela tiden. Får ta med hela verktygslådan ner och gå loss på den lite senare. Eller så sparar jag det till imorgon.

Vi har i alla fall sol men det är rätt kyligt. Hur kallt vet jag dock inte då min termometer har sagt upp sig. Måste köpa en ny. Men det är i alla fall möss och handskarväder på morgonen sen när solen kommer upp får man ta av sig dessa.

Mer på listan denna vecka är:

Plasma
Skriva ut biljetter
Skriva en vårdplanering till en ny patient jag har
Boka om min tandläkartid (glömmer det hela tiden och nu har de middagsstängt)
Träffa Hanna på fredag och följa med på ett möte
Och i helgen: Fooootboooooll.

söndag 24 augusti 2014

Söndag

När klockan var 12 hade jag både jobbat och kört ett pass på gymmet och var redo för fotboll resten av dagen. Tyvärr då inte den fotboll jag ville se. Igår när jag satt och kollade på Werder (som till slut spelade 2-2) så såg jag att Drohtersen (där Flo N nu spelar) rapporterade in mål. Vafan! Matchen spelades alltså redan igår. Och jag såg det klockan 17.00 matchen hade börjat 16.00. Hade jag vetat det innan hade jag i alla fall hunnit se en halvlek. Så var det ju inte planerat precis...

Så idag kollade jag då istället på Ingolstadt - Fürth, där Flo Trinks i alla fall stod i startelvan igen (han hoppar ju lite in och ur den). Tyvärr förlorade de med 2-0 och han gjorde ingen riktigt bra match. Nu kollar jag på Paderborns första match någonsin i Bundesliga. De spelar hemma mot Mainz. Just nu efter en halvlek står det 1-1.

Har sista kvällsrundan på en vecka kvar, men behöver starta den först halv sex. Har haft en otroligt lyxig dubbelvecka.

lördag 23 augusti 2014

Jag har tumme med regnet

Maximilian Eggestein
Allstå de senaste dagarna har jag haft urtur med regnet. I förrgår regnade det ju varje gång nästan jag var inne hos en patient men när jag kom ut var det uppehåll. Igår började det ösregna 1 min efter att jag kommit innanför dörren. Och idag har jag för en halvtimme sedan stått ute och kollat på fotboll i sol och nu, tadaaa regnar det! Så om det nu bara slutar före 17.15 har jag verkligen haft flyt.

Werders U23 slog lätt Hannovers U23 med 3-0. Klart det, nu spelar ju inte Kevin längre i Hannover. Han har ju två gånger petat in Hannovers 2-1 segermål just mot Werder... Målen gjordes av Maxi Eggestein, Martin Kobylanski och Levent Aycicek. 

Proffsen ligger just nu under med 1-0, ska fortsätta kolla på den matchen nu.

Imorgon vill jag ha sol mellan 15-17 också, då ska jag efter 480 dagar äntligen få se Flo N spela fotboll igen! Vill kunna ta fina kort så jag behöver uppehåll i alla fall.

Klockan är halv tio

och jag har jobbat klart mitt förmiddagspass. Nu har jag ledig tid till 17.15 då jag börjar kvällsvändan som kommer ta mig ca 1,5 timme.

Blir att glo på sim-em tills det är dags att åka till Platz11. Ska väl laga lite mat däremellan också. Efter U23-matchen så hinner jag faktiskt denna helg även se proffsen spela borta mot Hertha fast jag jobbar då jag har så bra tider. Och efter kvällsrundan blir det att skynda sig hem och se Dortmund - Leverkusen.

Dessutom skiner solen och det är en skön höstdag med temperaturer som passar mig bättre, så runt 15 grader.

Så kan en skön lördag se ut trots jobb :)

fredag 22 augusti 2014

Det kan man kalla tur!

Småduggade lite när jag cyklade hem från sista patienten. Låser upp och går uppför trapporna. När jag kommer in i min lägenhet och tittar ut genom fönstren öser regnet ner. Det kan man kalla tur!

Idag sprang jag 3 km på löpbandet och körde sen 2 varv i Milon-cirkeln. I helgen blir det nog vila båda dagarna. Blir så stressigt annars även om jag på söndagen skulle hinna med en kort sväng.

Om 15 min startar Bundesliga igen med matchen Bayern München - Wolfsburg. Båda lagen är skitlag :), eller jag gillar dom inte så matchen är inte intressant alls för mig men TV:n får stå på i bakgrunden. Men tror jag ska ta tidigt kväll idag, är rätt trött.

torsdag 21 augusti 2014

Känner mig smått tråkig

Som inte har nått roligare att berätta än att jag har jobbat och så har jag varit på gymmet. Men så är livet i dubbelveckorna. Så mycket annat kan man inte planera in när man har så knasiga arbetstider.

Nu ska jag poppa popcorn och se på lite sim-em. Så kul har jag det :) men jag klagar inte, imorgon är det redan fredag och både lördag och söndag blir ju lite roligare i alla fall. Och vet ni, imorgon startar Bundesliga äntligen igen! Bara en sån sak.

onsdag 20 augusti 2014

Spridda skurar

Regnat till och från idag men jag har haft tur och det har hela tiden regnat när jag varit inomhus och så har jag kommit ut och sett att cykeln är blöt.

Annars har jag inte gjort mer än att jobbat och mellan passen cyklat in till stan och lämnat plasma och sen cyklat hem igen.

Imorgon blir det träning igen. Idag är dessutom första dagen jag bara har träningsvärk, inte en sån jävla träningsvärk jag knappt kan röra mig :). Det tar sig alltså!

Flo Nagel
Har dock både imorgon och på fredag fått en kort lunchvända också så det blir snabbträning. Har då nämligen bara 3 timmar på mig. Men istället har jag fått slippa (som önskat) mina 2 patienter klockan 16.00 i helgen. Det gör att jag istället kan börja först 17.00 och det är bra då jag båda dagarna så gärna vill se två matcher i fotboll. På lördagen är det U23 hemma mot Hannover 96 U23 och på söndag spelar Florian Nagel bara 10 min härifrån med sitt nya lag. Jag lämnar ju Bundeslandet Bremen varje gång jag cyklar till gymmet och cyklar in i Niedersachsen. Gränsen går strax bakom IKEA. Och han spelar numera med ett lag i Oberliga Niedersachsen efter 1 år ända borta i Kassel. Och när han nu är så nära på besök måste man ju passa på.

tisdag 19 augusti 2014

Dunder och brak

Plötsligt blev det mörkt, sen började det ösregna och nu åskar det som fasen. Hoppas det drar fort förbi, om 30 min måste jag ut och jobba igen. Men vilken tur jag hann hem från gymmet! Och idag är det inte ens kvavt eller så, snarare kallt och lite blåsigt (fast inte alls så som igår, då blåste det storm).


Fyndat!

Jag behöver ett par bra skor att ha på gymmet. Kan ju inte ha mina bra springskor (Adidas) både utomhus och inomhus liksom. Så idag var jag till Real för jag fick ett reklamblad där de reade ut springskor. Annonsen visade ett par från märket Kappa för 30 Euro. Hittade de och provade också men de var väldigt hårda och lite för "plastiga" i sulan Jag behöver mer svikt.

Real bygger om och superrear just nu ut olika varor som de bara har enstaka exemplar kvar av. I den högen hittade jag ett par Asics Gel för bara 20 Euro. Kostar runt 100 Euro såg jag när jag sökte på nätet. :D Kallar man fynd! Är ju ett riktigt bra märke.

Nu har jag i alla fall både idag och igår fyllt kyl och frys med lite mat. Idag blir det risotto. Men först väntar gymmet på ett besök från mig.

måndag 18 augusti 2014

Fantasilös när det gäller mat

Måste handla idag sen efter jobbet. Men jag har noll plan på vad jag vill äta. Har i frysen just nu bara vårrullar. Så nått måste jag komma på :). Har inte ens pasta eller ris i skåpen så det är kriiiiis. Måste nog se till göra mig en veckoplan på vad jag kan tänka mig att laga och äta och en handla efter det.

Sprang 2 km idag, riktigt kul att första km inte kändes ett dugg jobbig. Och inte ens den andra var jobbig men då blev jag i alla fall svettig. Sen 45 min styrketräning.

Imorgon blir det mer löpband och sen Milon-cirkelträning. Onsdag vilodag, passar då på att lämna plasma. Sen träning tors-fred igen och så får vi se hur schemat ser ut i helgen om det blir vila eller träning. Beror på hur mycket patienter jag får.

Ikväll fortsätter det med pokalfotboll. De sista lagen spelar idag. Och imorgon har Leverkusen champions leauge kval och vårt U23 spelar en testmatch mot ett lag från Förenade Emiraten. Missar jag däremot då matchen börjar redan 18.00 och jag jobbar till strax efter 19.00 minst.

Men som ni ser, det är ingen brist på fotboll att se på ;). Ser lite mörkt ut onsd-torsd bara, sen spelar ju båda Bundesligorna igen på fredag så då ordnar det till sig igen.

Höststormar

Idag (fast det började lite lätt redan igår) har vi rejäla höststormar och kallt. Det är alldeles för tidigt här. Så här har vi annars först i slutet av oktober. Jag är såååå glad jag inte längre behöver cykla över Erdbeerbrücke. 

Ska strax iväg till gymmet, kommer dock ta bilen. Annars är jag slut innan jag kommit dit, då det är typ öppen åkermark hela vägen och jag kan tänka mig hur fint vinden tar i där. Annars är det en perfekt sträcka och man kommer fram lagom uppvärmd. Tar 15 min.

Har redan jobbat halva dagen, har ca 2.5 timmar på kvällen också. Har dubbelvecka men om det fortsätter som den ser ut på papperet så är den hur lugn och behaglig som helst. Jag har lika mycket att göra som jag förr haft på en halvdag ungefär.

söndag 17 augusti 2014

4 x vinst!

Ibland kan dom ju. Werder.

Timo Dressler
Vi börjar med första matchen U19 - Dynamo Dresden. Det var dessutom den enda vi såg live. Bra spel, många mål och lite dramatik. Vår kapten Timo Dressler blev fult foulad och fick bäras iväg på bår. Men det var visst inte så illa, han kom haltande förbi oss sen med ett jättepaket runt fotleden. Skönt det!

Det hela slutade 5-2 efter mål från Bytyqi x 3, Lercher och Käuper.

U17 spelade nästan samtidigt så de såg vi inte, de vann i alla fall över Concordia Hamburg med 4-2 efter mål från Eggestein x 2 och Vollert x 2.

Jag och Hanna åkte förbi och köpte oss hämtmat innan vi åkte vidare till mig och först följa matchen St Pauli U23 - U23 på liveticker. Även de vann enkelt till slut med 5-1 efter mål från Lukowicz, Mainka, Wegner, Hilßner och Sternberg.

Och sen har vi då våra katastrofer. Proffsen. De spelade pokal mot ett lag i 5:e ligan. Och hade så svårt för att göra mål. Efter full tid stod det 1-1. Werders mål dessutom efter straff. Sen lyckades den sämsta av dom alla Lukimya nicka in ett mål i förlängningen så det blev 2-1. Och sen gjorde vår U19-em hjälte Selke 3-1 och alla trodde det var klart. Men Illertissen gav sig inte och petade in 3-2. Men det lyckades Werder hålla och med mycket möda tog man sig äntligen till andra rundan efter att 3 år i rad åkt ut mot lag från 3:dje eller 4:e ligorna. Men spelet var uruselt och om dom inte rycker upp sig rejält på en vecka blir det storstryk om en vecka när Bundesliga startar och Werder spelar borta mot Hertha Berlin.

lördag 16 augusti 2014

Som igår

Ja i princip har jag gjort samma sak idag som igår. Förutom att jag sov länge på morgonen och sen har jag bråkat lite med diverse tekniska prylar som inte ville som jag ville. Men tror jag fick båda problem löst. Så halvt i alla fall.

Först var det ipoden som envisas med att nollställa sig varje gång jag vill ladda upp en ny låt. Och sen fattar den inte att den är nollställd utan tjatar och tjatar om att man måste göra det. Men fick till det, men den låten jag ville ladda upp, den finns inte med märkte jag sen. Så jag får väl göra om det hela. Suck!

Sen påstod mitt pulsband att jag hade mellan 39-58 i puls efter 1,6 km löpning på fart 6,5 på löpbandet (och 15 min). Tror knappast det vad?! Men den tappade också kontakten hela tiden så jag hoppas att det löste sig med ett batteribyte. Kan jag ju testa först nästa gång jag springer. Körde även 2 varv på Milon-cirkelträning och sen 15 min i Medyjeten. Bara att få ligga i den är en bra morot för att åka och träna. :) Så avslappnande och skönt. Är dessutom super för min rygg.

Efter träningen så har jag kollat pokalfotboll och just nu ser jag på friidrott. Imorgon blir det mer fotboll då Werder spelar pokal och U19 Bundesliga. Från träningen har jag vilodag efter 4 dagars träning på raken.

fredag 15 augusti 2014

HELG!

Den här gången har jag dessutom riktig helg!

Sprang 1,5 km på löpbandet igår med. Grym träningsvärk idag så idag blev det lite lugnt, bara 30 min crosstrainer. Sen provade jag MedyJet:en. Det är en säng, fylld med varmt vatten som skickar hårda vattenstrålar mot kroppen som masserar. Den är ljuvlig! 15 min tar en omgång och man somnar nästan.

Annars varvas denna helgen friidrott med pokalfotboll. Det är första omgången i DFB-pokalen och massor av matcher och SKY sänder alla. Emellan ska jag också imorgon klämma in ett löppass till och på söndag lite U19-fotboll, de startar sin Bundesliga hemma på söndag.

torsdag 14 augusti 2014

Dortmund kan man lita på


I alla fall när det gäller Supercupen. De tvålade dit Bayern i år också rejält. 2-0 och hade inte Bayern hade världens bästa målvakt, Neuer i mål, hade det blivit både 4-0 och 5-0.

Härligt! Det har (som vanligt) när det gäller Bayern varit en massa skitsnack och pikningar mot Dortmund innan matchen. Efter skyller Bayern på att alla VM-spelare inte är i full träning. Ja, nu hade ju även Dortmund en hel hög med spelare i VM och spelade inte heller de igår med den bästa startelvan.

Själv har jag träningsvärk. Jag påbörjade min löpträning igår igen eftersom jag även i år vill springa Klimahaus-loppet (21 november). Blev 1,5 km på löpbandet. Kör några gånger till på löpband innan jag börjar springa utomhus.

onsdag 13 augusti 2014

Minne som en guldfisk

Två dagar i rad har jag varit in i mataffärer för att köpa ägg. Och två dagar i rad har jag kommit ut med en hel del saker men inga ägg. Jaja, nytt försök imorgon.

Köpte sådana där macarons idag, ska ju vara så gott. Men, nä, min smak var det inte. Jäkligt dyra var dom också. Sådana blir det inte
någon mer gång.

Ikväll är det Supercup. Borussia Dortmund - Bayern München. Snälla, snälla Dortmund ta och slå de där malliga Bayern i år också är ni snälla! För övrigt är det perfekt mycket sport just nu. Friidrotts-em hela dagarna på TV:n! :)

tisdag 12 augusti 2014

Bokat resa

Så efter mycket om och men har jag nu bokat biljetter till min Faluresa i oktober. Det billigaste och snabbaste flyget kan jag tyvärr inte ta, då det landar så sent att det inte längre går några tåg från Stockholm till Falun. Sista tåget går, en helt vanlig vardag redan kl 19.45! Jaja, på så sätt får jag ha 35 kg bagage med mig. Får man ju inte med RyanAir...

Så nu flyger jag med KLM, får sitta och vänta lite på Schipol men inte så länge, som längst 1,5 timme.

Flyger dit tisdag 7 oktober 15.10 går flyget från Bremen och jag landar i Stockholm (efter byte i Amsterdam) klockan 19.00. Tåget är framme i Falun kl 22.26.

Hem flyger jag torsdag 16 oktober. Tåget går från Falun 9.38, flyget 13.10 och så landar jag i Bremen klockan 17.30.

Tåget blev dessutom 100 kr billigare per sträcka om jag bokade från Stockholm - Falun och inte Arlanda - Falun (fast det är en kortare sträcka!). Den här gången har jag också bokat onlinebiljetter direkt så jag kan skriva ut dom hemma!

Måste boka om min tandläkarkontroll tid bara. Den hade jag bokat till 7 oktober kl 17.00.

Frankenderbyt igår vann Fürth otroligt nog med hela 5-1!! Vilken näsbränna för Nürnberg! :)

Ikväll är det Worumträff. Jag tar bilen till Hanna och parkerar där sen går vi gemensamt dit.

måndag 11 augusti 2014

Effektiv dag

Har jobbat, lämnat plasma, varit hos tandläkaren, varit till en affär som sålde ut böcker för 1 Euro styck och köpt en hög, tvättat och nu går diskmaskinen. Och så har jag fotat Familjen Svan också. Barnen är iof nu nästan lika stora som sina föräldrar men fortfarande gråa. Utom en som är nästan vit.



Jag är nu klar hos tandis för denna gången. Återbesök för kontroll i oktober sen nästa gång efter 6 månader.

Flo och Nic förra året 
Ikväll är det Frankenderby också. Fürth mot Nürnberg. De båda städerna ligger 5 km ifrån varandra och Nürnberg är storebror som är större både som stad och som fotbollsklubb. De spelar regelmässigt i Bundesliga men åkte ur förra året så i år blir det derby i 2 Bundesliga. Det är lika allvarligt derby som när Hamburg möter Bremen. Långårig hatkärlek ligger bakom. Hoppas på ett bra spel. Det är samtidigt Flo mot Niclas. Niclas som förra året var utlånad (från Bremen) till Fürth. Nu lär väl inte Flo spela från start, vilket Niclas nog gör.

söndag 10 augusti 2014

Fotboll och svanar

Var och såg U23, var fint väder då. Matchen slutade 2-2 och det var rättvist. Fattas ju massor av spelare för Werder då alla unga proffs fortfarande är med proffsen och slåss om startplatser där i testmatcher. Så vi spelade med nästan ett U19 med ett par äldre kan man säga.

Sen kom regnet. Tyvärr först efter att jag hunnit iväg på jobbet på cykel. Jag har ju alltid regnkläder med mig men när himlen öppnar sig som en duschkran då hinner man bli blöt ändå. Som tur var, var det inget ihållande regn utan mer skurar.

Sen ville jag visa er svanfamiljen som bor i en bäck här i närheten av där jag bor. Men jag lyckas inte ladda upp korten från mobilen till datorn. Så imorgon tar jag med mig kameran så ska ni få se dem imorgon.

lördag 9 augusti 2014

Mätt!

Har precis ätit hemmagjord pizza. Så gott!

Ena halvan: kyckling, majs, ananas, ost och banan.
andra halvan: olika ostar; mozzarella, fetaost, emmentaler, gouda och edamer.

Speciellt ostdelen kan rekommenderas! Mums.

Eftersom jag idag "bara" jobbat tre pass, förmiddag, lunch och tidig kväll hade jag fritt redan runt 19.00. Lika imorgon, skönt. Imorgon ska jag dessutom mellan lunch och kvällspasset, om vädret är bra, jag orkar, jag hinner, osv se U23. De har ju startat ligan, spelade första matchen borta förra helgen och det slutade oavgjort. Imorgon är första hemmamatchen. Jag borde hinna om allt flyter på bra. Men regnar det hela dagen då skippar jag det då jag måste åka direkt från matchen och vidare på jobb.

Nu fort duschen och sen se Ratatouille på TV:n.

fredag 8 augusti 2014

Äntligen helg!

Iof så jobbar jag men helg är ändå helg liksom!

Idag är dessutom sista dagen med sena kvällspasset så lördag - söndag kommer kännas korta. Har iof istället full lunchvända men den kör jag ihop med mitt förmiddagspass. Och lunchvändan är helt okej. Bara spruta spurtor och ge medicin. Sen behöver jag börja min kväll först 17.00 istället för 16.00. Blir nog bra.


onsdag 6 augusti 2014

7-22

Ja, så kan man säga jag jobbat idag. Och imorgon, och på fredag. Sen att jag här och där har ett par timmar eller som nu 1 timme märks inte riktigt som "ledig". För man vet man ska iväg och tittar mest på klockan. Men visst man kan ju äta emellan. Och vattna blommorna och dammsuga. Men man är trots det uppbokad hela dagen på ett sätt. Semestertider.....

Så, ja. Så mycket annat händer liksom inte...så om det inte uppdateras så mycket så vet ni varför.

tisdag 5 augusti 2014

Beställt

Jag har egentligen förbud på att köpa kläder, då jag verkligen har tillräckligt. Men för denna måste man ju göra ett undantag. Är så klart slutsåld och levereras först i slutet av augusti. Men den som väntar på nått gott....

För övrigt hade vi sköna 20 grader i morse och ingen sol! Tyvärr är det nu sol och 27 grader. Men ska inte klaga. Hörde Falun hade värmerekord igår med 35 grader och på det soten och röken från storbranden i Sala. Men läser på FB hur fint alla hjälper varandra. Finns massor som erbjuder stall, hagar, att köra kor/hästar/får osv från de evakuerade områderna. Härligt!!

Från imorgon blir min jobbvecka tuff. Fast inte tuff på så sätt att jag har övermycket att göra, utan för att jag måste jobba 4 ggr. Tur jag bor nära! Först mellan ca 7-10, sen en sväng ca 11.30-12.30, sen paus till ca 16-18.30 och sen 3 st mellan 20-21.30. Pestigt men det är bara denna veckan och de har delat upp det så middagsvändan har jag bara 2 dagar sen måste någon annan offra sig. Och sena kvällsvändan har jag bara 3 dagar.

måndag 4 augusti 2014

Snart får man gå och lägga sig,

det är det bästa på hela dagen! hahaha, närå men just idag är det det. Dels är min säng nybäddad och det är väl aldrig så skönt som då att krypa ner mellan lakanen. Dessutom är jag lite trött idag, måndagar efter ledig helg är alltid segt vad gäller kliva upp då jag rätt ofta går och lägger mig alldeles för sent på söndagen.

Igår var det ju äntligen lite fotboll i Weserstadion igen, Werder - Chelsea. Och tro det eller ej  men Werder slog Champions Leauge vinnarna med 3-0. Fast i ärlighetens namn ska det nämnas att Chelsea fortfarande var lite väl mycket i semesterstämning. Men de spelade med nästan bästa laget (var bara några av VM-spelarna som gått långt i turneringen som saknades, bl a tysken Schürrle). Men Torres, Costa, Terry, Drogba, Cech, Fabregas osv spelade. Mourino skyllde på domaren (dömde två straffar för Werder) men i alla fall den ena var helt korrekt. Den andra kan man men måste inte. Dessutom var domaren rätt petig och blåste frispark direkt när någon Werderspelare tacklade en från Chelsea så det var lika för båda.

Men riktigt kul att få se så många världsstjärnor live! Är man ju inte bortkämd med de senaste åren då Werder missat både Europa- och Champions Leauge. 

söndag 3 augusti 2014

Sovit på balkongen

Japp, det gjorde jag inatt. Det var 25 grader ute vid 23-tiden och äckligt varmt inne. Så jag bäddade på balkongen. Var hur skönt som helst. Men när jag vaknade vid 5-tiden och måste på toa märkte jag att det varit lite för hårt, ryggen sa aj, aj så då gick jag in och la mig i sängen. Men vid den tiden var det även skönt svalt inne.

Just nu är det 27 grader ute fast det är molnigt och ingen sol. Pust. Måste kolla om jag har tunna och svala kläder att ta på mig till ikväll.


lördag 2 augusti 2014

Bilder på mina inköp

Först en collageram som jag fyllt med bilder från VM-firandet. 


En ljusslinga för balkongen som drivs med solcell. Det är fem fåglar på slingan men alla fick jag inte med på bilden. 



IKEA x 2

Blev ingen träning igår, Hanna hörde av sig och frågade om jag ville med till IKEA. Så jag hakade på. Man ska ju helst inte träna hårt efter plasmalämnade...(jag skyller på det men det är faktiskt sant också!).

Köpte inget mer än doftljus (går alltid åt vintertid) och pepparkakor. Men såg en tavelram och ljusslinga jag var lite halvsugen på. Och idag släpade jag med mig Jana dit då jag under natten sovit på saken och kommit fram till att jag skulle köpa sakerna. Ni ska få se bilder, men för att ljusslingan ska komma till sin rätt måste det blir lite mörkare ute först. Så ni får vänta några timmar.

På eftermiddagen tittade vi på 2 Bundesliga, valde konferensen då både St Pauli och Fürth spelade samtidigt. Hittills har alla matcher som spelats i 2 Bundesliga (4 st) slutat 1-1.

Imorgon rustar vi för Stadionbesök i hettan. Phuuuu. Lär bli varmt.

fredag 1 augusti 2014

Så nära är det

Den stora gråa lagerhallen till höger är den planet har kraschat i. Längst uppe till vänster i bild, de vita husen, där bor jag, fast på andra sidan vägen så just mitt hus är inte med i bild.

Storalarm!

När jag var klar med plasmalämnadet och cyklade hem så fick jag trixa mig runt lite för att ta mig hem. Man har nämligen dragit storlarm då ett litet sportflyg har störtat i en däckverkstadshall i närheten av där jag bor. Jag bor ju bara ca 1 km från flygplatsen.

Som tur var kom jag med cykel och då kan man ju alltid ta sig runt avspärrningar genom att åka över gräsmattor och sånt. De har spärrat av ett rejält området inkl Autobahn så det var lite trafikkaos kan man ju säga. Här kan ni se en bilderserie över det hela: Storalarm efter flygkrasch

Nu ska jag se hur jag mår om två timmar om jag tror jag pallar Body Pump eller ej. Imorgon kommer Jana, vi har inte bestämmt vad vi ska hitta på och på söndag är det Tag der Fans, vilken jag inte kommer gå på, det är verkligen bara nått för barn men i samband med det spelar man en vänskapsmatch mot Chelsea FC och till den har jag biljett.