tisdag 30 september 2014

Tror jag börjar bli sjuk

Vill INTE. Har inte tid, har inte lust. Är lite rinnig i näsan och känner av halsen lite. Har inte ont i halsen mer så att det killas lite men det brukar börja så hos mig. Ska proppa i mig c-vitaminer imorgon, måste först bara åka och handla citrusfrukter och halstabletter.

Idag har jag varit på gymmet igen. 4 km på löpbandet. Först 1 km fort, sen 1 km "vila" men det roliga är det tempot jag nu kör vila i var förut mitt snabba tempo. Så det går framåt! Sen i alla fall 1 km fort och så avlutade jag med 1 km på fart mellan vila och fort. Sen 2 varv i Milon.

Mer har jag inte hunnit. Har så många patienter och jobbar rätt länge både på förmiddagen och kvällen. Nu ska jag slötitta lite på CL-matchen med Schalke men kommer inte orka se hela. Måste upp vid 5-tiden imorgon igen (och resten av veckan).

måndag 29 september 2014

Bäääm

Så var man tillbaka i vardagen efter en härlig ledig helg. Jobbat 6 - 11.30 och så lär jag fortsätta hela veckan. Dessutom ca 3 timmar på kvällen. Men ska inte klaga, blir fint i lönekuvertet sen.

Idag är det vila från träning som gäller, men imorgon är det dags att röra på sig igen.

På onsdag ska jag inköpa ett sågblad och sen förbinda de sista två burarna sen hoppas jag att inte behöva snickra på ett tag. Är inget man ser fram emot när man inte har talang för det. Måste även till en zooaffär och köpa mer spån. Måste ju få allt klart denna veckan. Vore bra om jag hann lämna plasma också men annars gör jag det på fredag.

Och när veckan närmar sig helg måste jag så sakta börja packa lite saker inför min semester.

söndag 28 september 2014

Lyxvåning

Alltså Thekla kommer i alla fall att bo rätt ståndmässigt!  ;D

Fotboll

Det var ju lite fotboll igår också mellan allt annat jag pysslat med. Men båda matcherna var så bedrövliga att jag helst vill glömma bort dom. Först var det derbyt med stort D. Egentligen är det inte så viktigt för mig vem som vinner av Dortmund eller Schalke. Men Dortmund är den enda klubben som så riktigt kan ge Bayern München en match i ligan. Och denna säsong har Bayern faktiskt tappat lite poäng genom ett par oavgjorda matcher. Men det hjälper ju inte när Dortmund bara förlorar. Som igår igen. Nu har Schalke vunnit 4 av dom senaste 5 derbyna. Och Bayern har redan efter 6 omgångar ett försprång på 7 poäng till tvåan.

Sen har vi Werder. Man trodde ju att den förra otroligt dåliga säsongen inte gick att toppa. För nu var ju alla spelare inlärda på nya tränarens idéer hette det (iof tycker jag att det inte ska ta 1 år för proffs att fixa det, men, men). Jaha, nu ligger man näst sist och vinner Hamburg idag så är Werder sist. Nästan så det är skönt jag jobbar nästa helg så jag inte måste gå till Stadion och stå där på läktaren...

Thekla

Så varför har jag nu släpat runt möbler i hela lägenheten? Jo, det var så här. Föreningen jag får Kassandra ifrån är ju en ideell förening som hjälper övergivna eller misskötta hamstrar. För att kunna det så samlar dom in pengar genom medlemsavgifter och auktioner. För ett par dagar sedan hade de en auktion på en jättefin bur gjord av en snickare. Så jag tänkte jag slänger iväg ett bud. Var på ca 400 svenska kronor. Tänkte mest att det får jag den ju inte för men jag kan ju alltid hjälpa upp priset. Men till min förvåning blev den min! Och ha 2 tomma burar stående är ju typ dumt?!

Så jag hörde av mig till Claudia och sa att jag tar inte bara Kassandra, jag tar även systern Thekla. Och för att få plats med 2 burar i vardagsrummet måste en stor byrå ut.

Hade ju varit lite taskigt lämna den ena, eller hur? ;) De har ju båda suttit där så länge båda två och på något sätt har jag inte kunnat släppa tanken på Thekla. Var alltså någon mening med att första buren hamnade här egentligen bara för att jag ville ha tillbehören. Så just nu sitter jag och väntar på att bur nr 2 ska köras hem till mig (den är några cm för stor för min bil). Sen måste jag nästa vecka snickra lite så det av 2 burar blir en jättestor (gör en gång mellan eller så).

Så här ser Thekla ut. Ska erkänna att jag på bild inte ser någon skillnad alls på henne eller Kassandra. Att jag först valde Kassandra var för att hon beskrevs som lugnare och Thekla är lite vildare. Fördelen med det är iof att Thekla kliver upp tidigare på kvällarna :).

Får jag också en egen matte?

Liten ullig pälsboll

Hallå, jag är Thekla

Thekla ler :)

Dricker alltid vatten med hjälp av tassarna. Så sött!



Fördelen med att vakna tidigt

Både igår och idag ville jag sova ut. Vakna utan väckarklocka. Båda dagarna har jag vaknat halv åtta. Jag som normalt då sover till 11 ungefär. Men klart jämför med klockan 5 är det ju sovmorgon :)

Fördelen är att man när klockan är 12.00 redan har:


  • ätit frukost
  • dammsugit
  • möblerat om (varför ska ni få veta i ett senare inlägg)
  • vikt tvätten
  • varit och tränat
  • lunchmaten står på spisen (därför måste ni vänta lite på nästa inlägg)

lördag 27 september 2014

Ojsan

Har haft fullt upp och inte hunnit uppdatera. Och nu ska jag hoppa isäng. Men imorgon ska ni få full rapport!

fredag 26 september 2014

Haha det är ju bra man har koll.....

Märks jag jobbat mycket.....

Werder spelar ju först 18.30 imorgon. Kann alltså se båda matcherna! Yay! :)

Helg, helg, helg

Hääärligt. Och jag har riktig helg också eftersom jag har ledig helg. Har varit och tränar, det vanliga programmet först löpband sen 2 x Milon.

Kevin Großkreutz, urborusse
Imorgon väljer jag att inte se Wolfsburg - Werder utan vad som här i Tyskland kallas modern till alla derbyn, matchen mellan Borussia Dortmund och Schalke 04. 

Fast innan det ska jag hjälpa Hanna skruva upp två lampor och om jag hinner (beror på när jag vaknar, tänker inte ställa någon klockan imorgon!) så ska jag till IKEA också. Men det brådskar inte, behöver köpa stora plastbackar att förvara hamsterspån och sånt i. Hinner jag nästa vecka också om det är så. Men mina vissna blommor på balkongen ska jag definitivt ta och slänga i helgen. Ser inte alls fint ut där nu. Och så vill jag få upp två ljusslingor i sovrummet som ska få gå på timer så de börjar lysa 1 timme innan jag måste gå upp eller så. Har såååå svårt att komma ur sängen när det är kolmörkt ute. Då blir det bra att ha lite ljus som lyser när jag vaknar.

torsdag 25 september 2014

Fick en ledig eftermiddag

Jana blev sjuk (måste vara något som går, vi har tre sjuka på jobbet också) så eftermiddagen blev plötslig ledig. Var ändå rätt skönt, jag är rätt trött. Får bli en tidig kväll ikväll också. Men nu har jag bara imorgon och sen ledig helg. Nästa vecka är också rätt full men inte som denna. Ja om nu inte någon mer ska bli sjuk då. Men sen har jag ju 3 veckor semester så jag då kan jag vila upp mig.

Beslöt mig i alla fall för att inte träna idag, är för trött. Men imorgon är jag på det igen!

Nu ska jag fixa mig lite mat och en fortsätta läsa i min bok. Har nämligen tillbringat hela eftermiddagen på soffan med näsan i en bok. Är skönt att ibland bara ta det lite lugnt. Även om jag har en del saker jag "måste" göra. Men helgen är typ helt obokad så då har jag massa tid.


onsdag 24 september 2014

Tränat

Denna veckan överger vi de långa långsamma löppassen och kör på korta snabba. Lite intervalltänk. Man ska ju inte vänja kroppen vid samma träning hela tiden. Efter det kör vi på tung gymträning. Här ska byggas muskler! :) Mycket nöjd med att fått till pulsen perfekt, för första gången sa min klocka att jag optimerat fettförbränningen. Annars hävdar den alltid att jag bättrat på min allmänna fitness. Vilket iof inte heller är så dumt. Men inte vad jag är ute efter just nu.

Efter gymmet gjorde jag mig hemmagjord pizza. Så gott! Min blandning var majs, banan, kyckling, champinjoner, mozzarella, curry, ananas och ost så klart.

Nu blir det fotboll och sen sängen. Imorgon väntar ännu en full dag på jobbet. Sen direkt efter vid 12-tiden kommer Jana. Få se vad vi hittar på. Om jag hinner (vet inte vad vi hittar på, det kan ju bli även kvällsaktivitet) så blir det ett pass på gymmet också. Om inte kör vi vila imorgon och ett pass i helgen istället.

Pust!

Färdig. Både med jobbet och fysiskt. Det jobbiga är inte att ha 15 patienter (mot normala 5-6 st) utan det är att klämma in de 8 timmar och 40 min det egentligen tar och som jag får betalt för på ca 5 timmar. För ingen vill ju att jag kommer vid 14-tiden för att tvätta dom eller ge medicinen. De flesta har ju då redan fått sin lunchmedicin liksom...det är DÄR utmaningen ligger. Men med lite tur och
skynda skynda (utan att patienterna märker att man står på nålar) och man tvättar med ena handen och lägger iordning kläder med den andra ungefär så går det. Men man är rätt platt efteråt. Som tur är kommer en av sjuklingkollegorna tillbaka på fredag så där försvinner 3 patienter. Gör att jag bara har imorgon kvar att trolla med tårna. :)

Träna ska jag göra ändå idag, men det blir idag senare mot kvällen. Annars gillar jag att träna runt 13-14 tiden så man har en lugn kväll. Men idag behöver jag vila upp mig ett par timmar innan. Fast ska utnyttja tiden till att städa ett rum till. Hann i alla fall med badrummet igår.

Fotbollen väljer jag att lämna nästan okommenterad. Skitmatch det är allt jag säger. Ikväll spelar resten och jag tror jag väljer att se Dortmund-Stuttgart.

tisdag 23 september 2014

Lite tid, mycket att göra

Så lite tid och så mycket att göra. Tog längre tid än vad jag trodde att få buren klar, men nu är den klar! Det har kostat svett, pengar och pilljobb men så är den jättestor och fin. Hade varit enklare och billigare att köpa sig en, helt klart. Men nu har jag fått den precis som jag ville. Och det är ju en engångskostnad. Sen är ju en liten hamster rätt billig i drift varje månad.

Städa hann jag alltså inte alls igår så mitt vardagsrum ser ut som en byggverkstad just nu. Ska bara äta min lunch och sen sätta igång med att städa upp efter mitt snickrande igår. Sen hoppas jag hinna städa toaletten också. Får ta ett rum i taget denna veckan. För på eftermiddagen måste jag åka och lämna plasma (behöver fylla på med pengar i plånboken) och sen direkt till Stadion, där jag träffar Hanna och så ska vi se matchen Werder - Schalke. Det är engelsk vecka denna veckan så de spelar redan idag igen. Kommer hem därifrån sen och då direkt i säng för jag måste börja 6.20 imorgon. Slut på sovmornar sen jag fick de tre extra patienterna from idag. Men det ger bra lön nästa månad :).

Jaha, innan jag ens hann skicka det här så kom visst nästa sjukanmälan, nu har jag två till så jag måste börja 06.00. Pust.

Som tur är, är det vilodag från träningen. Det hade jag inte lyckas klämma in idag. Eftersom jag har så många patienter jobbar jag också ända till klockan 11.00 ungefär på dagarna.


måndag 22 september 2014

Måndag

Hade jobbat klart vid halv elva. Nu har jag ätit lite ska strax göra mig färdig och åka iväg. Ska först in på byggaffären och köpta det sista så jag får klar Kassandras bur. Vill ha den klar denna veckan. Nästa vecka är ju långvecka, sen är jag på semester i Falun och har bara en dag när jag kommer hem innan jag hämtar henne. Så idag blir det inköp av byggmaterial och lite snickrande.

Sen blir det vidare färd till gymmet och efter det passet ska jag svänga in på mataffären och fylla på förråden här hemma. Är rätt tomt just nu.

Måste sätta igång en tvättmaskin också.

Till imorgon har jag fått tre patienter till då en kollega ringt sig sjuk precis. Så jag måste planera min tur och ringa de och säga när jag kommer också. Sen får vi se hur länge snickrandet tar om jag hinner städa lite idag eller om det får bli först imorgon.

söndag 21 september 2014

Hoppsan

Jag hade tänkt mellan mina jobbpass att gå till gymmet och sen se U23. Men jag råkade visst somna på soffan och vaknade vid 15-tiden. Veckan tog ut sin rätt. Har ju trots dubbelpass vecka med 2 dagar extra långa också ändå varit 3 ggr på gymmet. Och så U19 igår.

Nu har jag bara en patient kvar att lägga i sängen klockan 20.00 sen ska jag duscha, läsa lite och gå och lägga mig tidigt. Men imorgon börjar finveckan. Dessutom behöver jag börja först 7.00. Härligt!

lördag 20 september 2014

Mitt flyg är ombokat

Flyger på samma dag men tidigare. Mitt bokade flyg är inställt och jag är ombokad på en annan flight. Istället för att flyga vid 15-tiden härifrån går flyget redan vid 10-tiden. Gör iof att jag får ett par timmar över i Stockholm men där kan man ju alltid roa sig på stan genom att gå lite i affärer. För jag har såklart köpt en icke ombokningsbar (var ju det billigaste) tågbiljett.

Har precis varit och sett en katastrofal match av U19. De förlorade med 0-7. Och då var inte ens Leipzig överlägsna på något sätt utan våra spelare bara så jäkla skitdåliga idag.


fredag 19 september 2014

Fredag

2 dagar till finvecka.  Jag längtar! Fast jag har rätt mycket att göra privat så det blir ingen slövecka direkt.

Idag jobbade jag rätt länge både på fm och kvällen. Till 11.45 på förmiddagen, sen hem och fixa lunch, vänta en timme så maten sjönk lite sen till gymmet. Sprang 3 km, ignorerade pulsklockans invändningar idag lite och sprang sista kilometern på en högre fart. Någon gång måste jag ju testa, ska ju om 2 månader springa Klimahauslauf. Sen 2 varv i Milon.

Hem och snabbt duscha och sen börja redan 16.00 och har precis kommit hem.

Imorgon blir det jobb, sen direkt hem och byta cykeln mot bilen och åka till Platz11 för att se lite U19 fotboll. Proffsen spelar också imorgon, borta mot Augsburg. Tyvärr missar jag matchen, har ju annars hittills haft tur och kunnat se alla.

torsdag 18 september 2014

Planera om

Hade ju planerat att gå till gymmet idag. Men jag måste möta upp en hjälpmedelsfirma hos en patient och de vill komma mellan klockan 13-15 så jag fick planera om lite idag. Kör en vilodag till och så tränar jag på söndag istället. Försöker annars hålla mina jobbhelger fri från träning men jag har inte sååå många patienter i helgen som det ser ut så det går.

Istället tar vi en städdag här hemma. Fast först ska jag fixa mig nått att äta till lunch. Ikväll kör vi på Euro League med Borussia Mönchengladbach. 

onsdag 17 september 2014

Hej å hå

Åkte inte och lämnade plasma idag, orkade inte stressa in på stan och tillbaka. Kan gå två gånger nästa vecka istället.

Fotbollen igår var bra. Dortmund spelade underbart och Leverkusen var bra men hade tyvärr svårt att göra mål på alla sina chanser och förlorade med 0-1. Dortmund spelade ut Arsenal totalt och vann med 2-0 men hade lika gärna kunnat stå både 4-0 och 5-0. Engelsmännen kan tacka ribban, stolparna och Dortmunds okoncentration att göra mål. Och man ska veta att Dortmund har också hur många skadade som helst och fick puzzla ihop sin startelva så gott det gick.

Ikväll spelar Bayern, är ungefär jaha, hoppas de andra vinner. Iof gillar jag inte Man City så värst bra heller. Sen spelar Schalke också och träffar på Chelsea. Håller på Schalke men det blir svårt. Dels har de spelat dåligt i ligan, sen är hela fyrbackslinjen skadad och ersätts av inte så erfarna spelare.


tisdag 16 september 2014

Kvällens svåra fråga

Ska man se Leverkusen, Dortmund eller kanske tom konferens? Svårt, svårt. Lutar åt Dortmund man kan sluta med konferens också. Då ser man från båda matcherna.

Det är alltså dags för Champinjons kväll igen :)

Själv har jag varit duktig på gymmet. 5 km på löpbandet. Tom 5,5 km med uppvärmning. Men den räknar jag aldirg med då det är både gå, gå snabbt, jobb och springa så pulsuret får ställa in sig på dagens pulsgränser.

Det bra är, jag hade kunnat springa längre. Det dåliga är, det är så förjädrans långtråkigt att springa på löpband. 55,55 min tog mina 5 km. Som tur är har de TV-skärmar på väggen i cardioavdelningen så man kan roa sig lite. Imorgon är det vila. Om jag hinner ska jag istället lämna plasma. Men vi har också Teammöte på eftermiddagen och jag har fått ett par patienter extra då en kollega blev sjuk idag. Så jag måste helt enkelt kolla när jag blir klar imorgon och se om jag hinner. Man måste ju äta innan och sen räkna med i alla fall minst 2 timmar (resa dit och hem + ev väntetid).

måndag 15 september 2014

Ny vecka

Så långsamt kan man börja räkna ner till semester. En långvecka, en kortvecka och en långvecka sen är det TRE HÄRLIGA LEDIGA VECKOR!

Idag gick jag alltså på en långvecka igen. Men har trots en hel del semesterpatienter en helt okej vecka. Och då gör det inte så mycket. Och dessutom är heeeela veckan full med fotboll. Hehe då går en vecka fort.

Idag måndag: 2 Bundesliga
Tisdag och Onsdag: Champions Leauge
Torsdag: Europa Leauge
Fredag: 1 och 2 Bundesliga
Lördag: 1 och 2 Bundesliga samt U19 live 
Söndag: 1 och 2 Bundesliga samt U23 live.

Var på gymmet idag igen. Denna veckan måste jag träna måndag-tisdag och torsdag-fredag så upplägget blir lite annat då man inte kan köra Milon 2 dagar efter varann (eller mer än 2 gånger på en dag) då säger nämligen maskinerna: nej, nej går inte. Allt styrs ju med chipkort. Så riktigt high-tech det där :)

Så idag sprang jag "bara" 2 km och körde 2 varv i Milon. Imorgon blir det längre på löpbandet och sen bara lite magövningar. Sen vila onsdag och så samma sak igen torsdag-fredag.

söndag 14 september 2014

I brist på annat

att berätta slänger jag in lite mer bilder på mitt hembygge. Inredningen kommer att se lite annorlunda ut sen när jag har allt.

Hela buren

Här ser man på dörrarna att det blev lite snett

Hyllan ska ner, hjulet ska ställas i mitten och ett nytt hus ska hon få

Ingången till andra delen


Lekavdelningen

där är ingången tillbaka

Från annan vinkel

Fyndat!

Så här ser den ut som ny
Satt och lästa småannonser på nätet från Bremen i min jakt på begagnade hamsterprylar. Fick syn på en annons som sålde en hamsterbur + div saker för 30 Euro. Hörde direkt av mig och hämtade den redan i eftermiddags. Lustig nog 2 gator ifrån där jag bodde förut.

Det är verkligen ett fynd. Nu behöver jag ju inte direkt en bur till men bara tillbehören är värda mer än 30 Euro. Och dessutom vet man aldrig hur länge mitt hembygge håller (alltså någon snickare blir det aldrig av mig!) så den kan vara bra att ha :) Den är lite använd men rätt fräsch ändå. Bra storlek med 115x60. Fast mitt hembygge är större: 190x55. Fint ska hon bo prinsessan!

Vad ska jag hitta på idag då

Är helknäppt nu.  När jag är ledig spelar alla Werders lag bortamatcher. Och nästa helg när jag jobbar har de hemmamatcher. Så vad ska jag då hitta på idag? Kan iof vara skönt med en hel lugn dag också. Igår var jag ju på utflyckt i flera timmar.

Först och främst ska jag ändra lite i Kassandras bur. Fick tips av Claudia, måste flytta ner en hylla, den är för hög ifall hon ramlar ner. Sen ska jag mäta för jag måste köpa till en list och aluminiumlister. Jag har mätt jättenoga men ändå blev buren lite sned så den är 2 cm lägre i ena hörnet. Därför blev dörrarna inte täta och jag måste sätta dit en list. Aluminiumlisterna behövs där jag sågat ut för galler så hon inte gnager sig ut.

Sen ska jag se 2 Bundesliga 13.30. Fürth (med Flo) spelar då.

Sen vill jag träna. Men jag vet inte om jag kanske trots allt ska ge min kropp två dagars vila. Känner mig lite sliten. Men är sååå sugen på att springa lite ute i naturen. Men jag avvaktar och ser hur jag känner mig senare. Tänkte först klara av det före fotbollen men det känner jag är ingen bra idé. Överträna sig hjälper ju inget heller.


lördag 13 september 2014

Kassandra bilder

Här kommer bilder från födseln till idag:


Redan som liten tuff

Sötnos

Släpp ut oss!

Men det var då tusan....

Kom igen tjejer, hjälp till

Snart 

Vi tar mamma till hjälp också

Jaaa, Kassandra med syrrorna och mamma

Hon gillar sitt rör av kork

Liten motion skadar inte

Från idag äter lite

Tar sig ett sandbad



Äter lite äpple

Badar lite i majsgranulat

Min hemliga resa idag (och mitt projekt)

Så vad har jag då hållt på med? Jo, det här:

Egentligen ville jag säga nått först när hon är här men jag kan inte hålla mig :)









Låt mig presentera: KASSANDRA






Idag var jag i Lengerich, ligger ett par mil utanför Osnabrück. Där bor just nu i ett nödhem hos Claudia guldhamstern Kassandra. Om 5 veckor efter min semesterresa till Sverige hämtar jag henne. Kassandra är född där 13 januari 2014 då hennes mamma kom dit och var då dräktig. Sen har ingen velat ha henne så hon har nu suttit där i 9 månader och väntat på en egen ägare. Tyvärr måste hon vänta lite till men oj vad jag längtar tills hon kommer hit.

Hon är rätt tam, jag fick klappa lite på henne idag till och med.

Äntligen, fyra år utan djur är slut snart. Har så saknat en fyrbening här.


fredag 12 september 2014

Werder x 2


Idag spelar proffsen borta i Leverkusen. Sorry, men idag håller jag på Basti och Leverkusen ;)

U23 spelar borta i Meppen. Typiskt att de ska spela samtidigt! Meppen är inte så långt bort, man hade annars kunna kolla liksom.

Men vi kör proffsen på TV:n och U23 på liveticker. Hanna kommer hit så ska vi laga oss n
achos och sen kolla på fotbollen.

Jag har varit och tränat, körde bara uppvärmning på löpbandet och sen 2 x Milon. Om vädret är okej ska jag springa på söndag utomhus. Imorgon har jag ett mycket spännande möte och om allt går bra har jag något roligt att berätta för er imorgon kväll. Håll tummarna!

Nu måste jag sätta igång med att städa. Så som det nu ser ut släpper jag inte in Hanna innanför dörren!

torsdag 11 september 2014

Kålpudding!

Ikväll ska jag laga kålpudding! Längtar redan :). Haha att man kan längta så efter en maträtt. Är så nöjd att jag kom på att prova om man kan laga det i teflonform. Mums kommer det att bli.

Vad jag annars ska hitta på vet jag inte så direkt. Ska i alla fall slappa i soffan fram till lunch. Har lite trötta ben idag. Men på eftermiddagen måste jag göra nått annat. Typiskt nog har Werder stängd träning idag nu när jag har tid och kunde titta på. Plasma kan jag inte heller lämna och från träningen är det vilodag.

Har iof ett litet projekt jag jobbar på, gör nog lite mer arbete på det. Kan inte visa er just nu vad det är men jag lovar ni ska få se när det är klart.

Jag måste handla innan helgen, kylskåpet är rätt tomt men tänkte göra det imorgon när jag ändå ska till gymmet. Åker ju då förbi affären liksom. Men var in på närbutiken efter jobbet och köpte köttfärs idag så jag kan göra min efterlängtade kålpudding. Men storhandla gör man liksom inte dät. Utbudet är för dåligt och priserna för höga.

onsdag 10 september 2014

Idag hittar jag nog ingen fotboll i alla fall

Idag får det bli en dag utan. Men jag har varit och tränat idag. 4 km på löpbandet (ca 45 min) och sen 2 x Milon-cirkel.

Har nyss kommit hem så ska strax hoppa in i duschen.

Tysklands U21 vann enkelt igår med 8-0. De var redan innan matchen klara för vidare spel i EM-kvalet men de satsade allt ändå. Finns en del rätt bra spelare i denna årgång så vi kanske får uppleva ett nytt 2009? Då dåvarande U21 vann EM (i Sverige) och där flera av spelarena nu spelar i "stora" landslaget och flera av dem även är världsmästare.

Få se vad jag gör imorgon, det ska bli kallare men om det håller sig halvt okej kanske jag provar att springa lite utomhus. Om benen känns pigga.

tisdag 9 september 2014

Men oj vilken tråkig dag....

lite skämtsamt. Ingen fotboll att titta på. Ingen träning att gå på. Istället har jag roat mig med att städa men det är något tråkigare än de båda andra aktiviteterna kan man säga även om det var rätt nödvändigt.

Sen har jag varit och lämnat plasma.

Vilken lycka! Satt precis och zappade runt och hittade en U21-landskamp. Det är kval till deras EM och de leder redan med 3-0 över Rumänien efter 15 min. Men nu har jag något kul att titta på i alla fall :)

måndag 8 september 2014

Träning

Därför ser jag på Aachen (Kevin till höger)
Det är halvtid i matchen Alemannia Aachen - Sportfreunde Lotte 0-0, ifall nån undrar varför jag ser på den? Kevin spelar numera i Aachen.

I alla fall så nyttjar jag pausen till att berätta lite om min träning.

Jag tränar numera med en pulsklocka, inställd efter mina värden från testen jag gjort (av en av tränarna på gymmet så det är rätt gjort också! :) ). Dessutom är klockan så smart att före varje träning känner den av hur statusen är just den dagen och man får lov att genomföra ett ca 5 min program för att få dagens pulsvärden (gå, gå fort, jogga, spring). Och vad ska jag säga? Jag har tränat på tok för "hårt och snabbt" i alla år.

Som idag när jag ville springa 4 km. Orken har jag men så fort jag ville ha lite fortare stack pulsen upp i nivå 3 (ska ligga mesta tiden i nivå 2) och så fick jag lov att sakta farten så pulsen gick ner och tom med emellanåt sakta ner och gå för att hamna i rätt pulszon. För när jag tränar på pulsnivå 3 (som ju är olika varje dag men idag låg gränsen på 130 slag och högre i minuten) så bränner jag bara kolhydrater. Jag vill ju ligga så mycket som möjligt på nivå 2 (114-129 slag i minuten) så jag bränner fett. En hel vetenskap det där men fasen så nyttig att springa efter denna hjälp.

Allt lagras i klockan och så kan jag kolla efteråt. Idag tex har jag tränat 11.43 min i nivå 1, 52.31 min i nivå 2 och 18.56 min i nivå 3 (vilket är för mycket ska egentligen på en hel vecka ligga på ca 15 min men när jag tränar i Milon-cirkeln kan jag inte styra pulsen på samma sätt). Körde två varv i den efter löpbandet.

Sen är klockan vänlig nog att tala om ifall jag nått veckans träningsmål eller inte. Förr förra veckan klarade jag det med glans men pga att jag inte sprang igår så blev förra veckan bara en bra vecka (fattades lite träningstid). Men nu är klockan inställd på rätt lika veckor för den var inte så smart att man kunde tala om för den att jag tränar 3 dagar när jag har långvecka och 4 dagar när jag har kortvecka. Så det blir så varannan vecka kommer jag strax under målet och varannan vecka strax över men totalt jämnar det ju ut sig.

Thomas Müller

Ja, vad ska man säga. Han lyckas alltid stå där han ska stå. Två mål igår. Matchen var helt okay tycker jag, jämn men bra. Tyskarna kämpade och skottarna med. Det är lite gnäll här för man tycker att de inte spelade bra men herregud. Jag menar Hummels, Özil och Schweinsteiger är skadade. Därtill har Lahm, Mertesacker och Klose lagt skorna på hyllan vad gäller landslaget efter VM-guldet. Det är 6 spelare som mer eller mindre alltid stått i startelvan. Och även om Durm, Kramer, Draxler osv är världsmästare så är de oerfarna unga spelare (mellan 20-22 år). Och flera av dom spelade inte alls i VM eller gjorde ett kort inhopp. Eller som olycksfågeln Kramer spelade rätt länge i VM-finalen men minns inte ett dugg av det ;).


Så jag tyckte de spelade bra. Tyskarna är bara bortskämda (och lite gnälliga). Jag menar vafan ni vann! Med 2-1. Och stackars Marco Reus skadade sig igen. Hur svårt är ännu inte klart, han ska undersökas ordentligt idag.

Jag har jobbat klart för idag (sen länge). Ska nu iväg till gymmet men innan det svänga in på IKEA. Vill ha lite varor ur Schwedenshop (svenska matvaror). På gymmet hoppas jag på pigga ben, skulle vilja lägga på 1 km och springa 4 km idag
(eller i alla fall denna veckan).