måndag 29 juni 2015

Tagit det lugnt

Hittills idag har jag gjort: Inget alls! :)

Tycker jag förtjänat det efter en mycket tuff vecka med mycket jobb + att jag var rejält dålig under nästan hela. Var först i helgen det blev bättre. Jobbar kväll denna vecka och har i alla fall till onsdag (längre har jag inget schema) en väldigt lugn kvällsvecka. Nästan bara insulinsprutor och kompressionsstrumpor att ta av. Kommer jobba mellan 17-21.30 ungefär men med en paus på 1,5 timme mot slutet. Går ju tyvärr inte att undvika. Men som sagt, då passar jag på att mata hamstrarna och förbereda för när jag kommer hem sen och ska skynda mig att duscha osv.

Resten av veckan har jag mer inplanerat att fixa så idag är egentligen enda dagen då jag bara kan slappa.

Imorgon går ju U21-EM finalen också. Kommer kunna se hela då jag kan fixa sista patienten i halvtidsvilan. Perfekt! :)

lördag 27 juni 2015

Pinsamt!

Tyskland blir helt utspelade av Portugal. Just nu står det 5-0 med en kvart kvar men Tyskland är nu bara 10 man så det kan ju bli värre. Gjorde alltså inget jag missade första halvlek.....

Hoppas på matchen Danmark - Sverige senare ikväll istället. Att den blir mer spännande.

Definitivt bättre!

Sovit hela natten! Efter förmiddagspasset tröttnade jag på hur det såg ut här hemma och drog igång dammsugaren. En tvättmaskin går och jag ska nu torka golven. Sen iväg och handla, längtar efter en fräsch sallad! Har i en veckas tid ätit färdigmat som man bara kunnat stoppa i mikron eller ugnen och är så trött på det. Så, ja, jag mår definitivt mycket bättre!


fredag 26 juni 2015

Liiiite bättre

Äntligen märker jag att jag mår liiite bättre. Är på tiden, är ju en vecka sen nu. Jag vaknar fortfarande på nätterna av att jag är täppt i näsan eller hostar, inatt var jag vaken mellan 01-03 inte bra när man måste kliva upp 05. Men ikväll är första kvällen utan Alvedon på en vecka. Har iof huvudvärk nu så tar kanske en innan jag går och lägger mig. Men trots allt känner jag mig lite piggare. Är inte helt däckad när jag kommer hem, även om jag inte direkt orkar göra nått. Städa liksom. Nääää, får faktiskt vänta tills nästa vecka när jag kan sova länge på mornarna.

Imorgon är det semifinal i U21-EM. Tyvärr spelar Tyskland - Portugal redan kl 18.00 så jag missar första halvlek. Men tills den andra börjar är jag hemma!

onsdag 24 juni 2015

Frisk!!

Thekla behöver inte dit mer. Ja om det inte kommer tillbaka då. Hon fick såklart behandling nr 2 ändå, hon hade lite lite skorvor på magen. Men han var mycket nöjd med hur bra det såg ut. Träffade Annika där som också var där med en hamster så jag fick skjuts hem och när hon ändå var här passade vi på och hon klippte klorna på Musen igen. Jag har ju tyckt de var lite långa igen. Hon sa de var de men det var inte så illa som sist. Med lite tur räcker det att hon klipper de när hon är hamstervakt i oktober.

Thekla var ursnäll hos veterinären och lät sig hållas som när jag gör det hemma. Så skönt!

Jag tjatar vidare - jag har världens bästa arbetsgivare!

Jag vet jag har sagt det flera gånger förut. Men de är bara bäst. Idag så sa dom åt mig att jag borde spara undan lite timmar då jag denna månad har så många och sen kommer bonusbetalningen. Annars får du bara skatta sa dom. Och eftersom jag inte visste hur mycket timmar som är bästa att ta bort, ringde dom upp huvudkontoret och så fick löneassistenten räkna. De kom fram till att om jag tar ut 180 timmar + bonusen får jag ut mest pengar. Så 30 timmar går in på timkontot. De kan jag då ta ut någon månad vi har lite jobb, eller så är jag ledig och får lön ändå. Själv hade jag ju inte tänkt på det.

Dessutom har vi arbetsplatsträff i eftermiddag. De är obligatoriska om man inte har semester eller är sjukskriven såklart. De avslutade vår lilla "träff" idag med orden, och så vill vi inte se dig i eftermiddag. Jag, nähä??. Nä, men snälla. Du går hem och lägger dig och vilar och kurerar dig nu. Hej då och lycka till med hamstern ikväll.

Så jag gör väl det då. Vilar lite. Men först måste jag tömma Theklas bur (hon sover på lekplatsen idag) och sen tvätta allt i ättikvatten (ska visst döda kvalster) och sen ströa upp allt. Det som går in i ugnen ska dessutom in där 40 min i 100 grader. Kör igång kvällsrundan 1 timme tidigare + några patienter har jag sagt av så jag hoppas vara klar ungefär 18.00. Då samlar jag in Thekla och så åker vi till veterinären får behandling nr 2.

tisdag 23 juni 2015

Fotboll och frisör

Om en timme har jag tid hos frissan igen. Man måste ju gå ofta när man har kort hår. Klippning och färgning av utväxten.

Ikväll spelas sista gruppspelsmatchen i Tysklands grupp. Tjeckien - Tyskland. För Tyskland räcker ett oavgjort resultat för vidare avancemang och samtidigt en plats i OS i Rio. 

På förkylningsfronten är det lika.

måndag 22 juni 2015

12 timmar

12 timmars jobb idag så starta lugnt kunde man ju glömma. Nu måste ju dessa 12 timmar dessutom klämmas in på 4 timmar på förmiddagen och 3 timmar på kvällen. Men gick förvånasvärt bra. Jag vet ska inte klaga, vi har mycket generöst med tid. Speciellt om man jämför med hur hemtjänsten i Sverige har det. Men det är även en utmaning få in dessa timmar på några få, då naturligtvis ingen vill ha sitt besök för sent. Senare än 10.00 kan man nästa glömma. Om man inte har tur och har några långsovare. Förmiddagens pass gick från 06.15 till 11,30 och kvällens 17.15 till 20.00.

Förkylningen blir bättre, lite snuva, lite hosta, lite halsont och lite nysningar. Men inget värre än så. Alltså inte läge vara hemma när andra kollegor är sjukskrivna för att de trillade nerför en stege i helgen. Då är min lilla febertopp inget alls i jämförelse tycker jag. Har i alla fall fixat så jag på onsdag kan sluta senast 18.30. Har tidigtlagt en hög patienter och sagt ifrån några. Var inga problem, jag har ställt upp så mycket. Istället frågade de på kontoret direkt, "det är inget allvarligt va? Bara en vaccination eller så?!". Gulligt. Kunde lugna dom med att det visserligen är värre en än vaccination men inget livshotande. Lilla fröken Thekla har dessutom precis vaknat. Kollade noga på henne igår, det är så mycket bättre!!

Igår var alla vakna tidigt, idag är det förutom Thekla nu precis bara Jojo och Elvira som varit vakna. Resten sover.

söndag 21 juni 2015

Sjukrapport

Efter att mest ha sovit igår så är jag bättre idag. Febern är helt borta men kvar är halsont och snuva. Men det tar ju oftast ett par dagar. Provar att gå och jobba imorgon, skulle det inte gå så behöver jag bara fixa det fram till kl 8.00 (kommer börja 6.30) för då kommer de in på kontoret och då kan jag säga jag försökt men inte fixar de sista och så får de lösa det. Men som jag känner nu bör det gå utan problem.

Som sagt igår var jag matt, var och handlade: glass, färskpressad juice, tidningar (1 skvallertidning, 2 fotbollstidningar), färdig mat och 1 cola. Efter det somnade jag 1,5 timme till. Vaknade, hängde tvätten och läste 1 tidning och somnade igen. Sen tog jag 2 alvedon och var så pass pigg att jag orkade se matchen utan att somna. Var dessutom en bra rolig match så det hjälpte väl :). Tyskland vann med 3-0.

Idag har vi mycket bättre väder, 19 grader varmt och sol så jag ska försöka gå ut lite i friska luften och så ser jag hur jag mår efter det också. Men för "bara" halsont och snuva är jag ju inte hemma. Då skulle jag få vara hemma många veckor liksom.

lördag 20 juni 2015

Sjuk!

Men hur typiskt är det då? Jag som aldrig är sjuk (senast jag var sjukskriven var 4 år sedan då jag hade magsjuka några dagar) är på min lediga helg sjuk!

Vaknade nyss, då ju Jana skulle komma och jag ville plocka undan lite först. Redan inatt vaknade jag ett par gånger och frös så jag misstänkte ju vad som skulle komma men ibland blir det ju inget mer. Är dock inte jättesjuk, lättare feber (37,9), ont i halsen och snuva. Och jag vet precis vad det kommer ifrån. De senaste dagarna har vi haft kallt (runt 10-15 grader) och regnskurar. Det har gjort att jag blivit blöt och sen åkt runt utomhus i blöta kläder ett par timmar.

Ja, var ju bara säga av Jana och helgen ska tillbringas med läsande och filmtittande (och inte som planerat med Jana träff och sen gymmet 2 dagar). Har en hög olästa böcker och en osedd Jach Reacher film. Som jag dock inte vet om jag ser fram emot eller inte att se. Jack spelas av Tom Cruise och det är inte så jag föreställt mig hur Reacher ska se ut...hahaha.

Dessutom är det U21 EM ikväll igen, Tyskland - Danmark.

Men först, klä på sig joggingbyxor och cykla iväg och handla halstabletter och glass. Jag räknar dessutom kallt med att jag är hur frisk som helst på måndag. Jag är sällan sjuk ihållande så jag inte kan jobba. Med bara snuva eller halsont är jag inte hemma men har jag feber är det en annan sak.

fredag 19 juni 2015

Läkarkontroll idag igen!

Så ofta som jag varit undersökt de här senaste veckorna har jag väl aldrig varit. Idag när jag var och lämnade plasma var det även där dags för läkarkontroll (var 20:e gång tas blodprover och sen får man gången efter träffa en läkare som lyssnar på lungor och hjärta och sånt).

Råkade ju blir lite alla på en gång liksom. Först husläkaren och sen kom företagsläkarkontrollen och nu kontrollen på plasmacentret. Alla inom 4 veckor.

Är min lediga helg och Jana kommer förbi imorgon. Få se vad vi hittar på, väderprognosen säger regn så vi får nog avvakta och se om det stämmer innan vi gör några planer.

torsdag 18 juni 2015

Nytt program

Hade tid på gymmet idag för att få ett nytt träningsprogram. Herrejesus säger jag! Trots att det alltså testades ut idag och jag bara gjorde varje sak 1x 20 istället för 3x20 så har jag redan träningsvärken from Hell. Lär bli intressant första gången jag kör fulla programmet.....

Annars så njuter jag av att få sova ut på mornarna, äta (en nyttig) frukost i lugn och ro och sen någon timme senare åka och träna. Men nästa vecka är det dax för tidig morgon igen. Men nu vet jag ju att efter 7 hemska dagar :), kommer 7 fina mornar. Istället för 12 hemska dagar och 2 fina mornar. Viss skillnad.

Imorgon ska jag faktiskt ställa klockan. Få se om jag orkar upp i tid. Borde åka och lämna plasma så jag får in lite pengar så det vore ju bra egentligen. Få se om jag fixar 09.00? haha.

onsdag 17 juni 2015

Onsdag

Snart helg. Och min lediga! Jihaaaa.

Nu har jag gjort två kvällar med nya schemat och det är super. Jag börjar runt halv fem och sen är jag klar runt åtta. Ibland lite före, ibland lite efter (beror på om det är duschdag eller inte). Sen får jag en paus på drygt 1 timme. Men det är perfekt, då cyklar jag hem, matar hamstrarna och stoppar ut dom som är vakna på lekplatsen. Förebereder allt inför kvällen. Måste iväg sen igen strax efter nio och kommer en strax före tio. Då jag som sagt förberett allt så jag direkt kan hoppa in i duschen så jag med lite tur är klart med det före 22.00. Då man egentligen inte får duscha efter 22.00.



Ikväll drar U21-EM igång med höjdarmatchen Tyskland - Serbien. Och tack vare mitt rätt okay schema så missar jag 15 min av första halvlek på slutet och ca 15 min av början på den andra. Men det är helt acceptabelt! Så även sen under säsong när det är CL som ju också alltid börjar 20.45 kommer jag inte missa mycket på mina sena kvällsveckor. Dubbelveckorna är ju aldrig några problem då är jag ju hemma ungefär halv åtta.

Nu ska jag förbi jobbet och hämta upp schemat för nästa vecka (vi får ju alltid från onsdag-onsdag) och sen till gymmet.

måndag 15 juni 2015

Ljuvligt

Sov till jag vaknade av mig själv (vilket faktiskt var före klockan som skulle ringa 9.00). Bokade snabbt en VW Caddy hos Cambio och efter en lugn frukost så cyklade jag iväg och hämtade upp den När jag ändå hade en sån pass stor bil köpte jag 4 stora spånbalar så nu har jag.

Nu har jag placerat ut Jojo i lekplatsen. Äntligen framsteg där och han är inte längre skräckslagen. Bilder kommer ikväll i hamsterbloggen!

Nu sen lunch, kålpudding med potatismos (har ingen potatis och för slö för att åka till affären bara för att köpa det). Sen långsamt göra sig klar för att åka och jobba.

söndag 14 juni 2015

Chris igen :D

Ni vet Christoph Kramer, han som spelade VM-finalen men inte minns det och han som gjorde årets snyggaste självmål. Han har liksom lite otur kan man säga. Och så är han nog rätt tankspridd också. Det var ju EM-kval igår då för Tyskland. Och tja, han klev på fel buss efteråt och hamnade i Gibraltars buss.

Till saken hör också att Tyskland med buller och bång och mycket reklam i veckan som gått har presenterat den nya landslagsbussen (där alltså spelarna varit samlade och varit med på rätt många bilder med sagda buss). Måste han ha missat..... :)

Men han bjuder ju onekligen på en del skratt, det gör han!

Premiär

Imorgon är första dagen med kvällspass bara. Vi kommer köra så att dubbelveckan är som vanligt, förmiddag + kväll. Det som är bra är att då har jag "tidig" kväll alltså jobb mellan ca 17-19.30 när jag inte har extra patienter. Kvällsveckan är "sen" kväll, jobb mellan ca 16.30 - 22.00 (men med lite tom tid mellan). Kan nog vara skönt att ha en vecka tidig kväll tänker jag. Ska i alla fall bli intressant att prova. Så skönt att idag kunna varva ner efter en långvecka i lugn och ro och inte hela tiden ha paniken att måste gå och lägga mig. Imorgon kan jag dock inte sova jättelänge då jag måste boka bil med Cambio och åka och köpa på mig en hög spånbalar.

Har ikväll noga inspekterat Thekla och hon är mycket bättre! Pälsen har börjat komma tillbaka och hon är inte lika röd i huden längre (även om det fortfarande är lite rött). Skönt! Om ca 1,5 vecka åker jag tillbaka för behandling nr 2 men det ser ju onekligen ut som att han träffade rätt diagnos.

Väntar på att mitt födelsedagsbarn Musbus ska vakna. Eller ja vi vet ju inte exakt när hon är född men det ska ju vara juni så då tänkte jag, vi firar den 15:e. Är ju mitt i månaden. Hela 2 år blir hon! Än så länge är hon den enda som inte är vaken. Alla andra är uppe och är vägda dessutom! Effektivt som attan och klockan är inte ens 23.00!

lördag 13 juni 2015

Man måste ju gilla mitt jobb

Inte nog med att hittills varje år fått löneökning (efter 3 år utan en enda på gamla stället...) så får vi ju varje sommar och vinter en bonus om firman gått bra. Hittills har det alltid gått bra och de som jobbat där 15-16 år säger de fått bonusen varje år.

I år har det visst gått extra bra för istället för en sommarbonus får vi två! En kommer på lönen som kommer 1 juli och nästa på lönen som kommer 1 augusti (för att vi inte ska skatta bort allt). Så 2 x 830 Euro bara sådär. Nästan 16 000 kr utan att anstränga sig nått extra. Iof försvinner en del i skatt även om de delar upp det på två utbetalningar då vi ju får vår ordinarie lön också. Men ändå. Och denna bonus får alla! Inte bara chefer och arbetsledare. Inte illa :)

Idag är det kvavt som attan här och åskan de lovat lär komma. Förhoppningsvis efter att jag jobbat klart ikväll. Efter jobbet är det hem och duscha och sen se på EM-kval, Gibraltar - Tyskland. 

torsdag 11 juni 2015

Kort paus idag

Måste iväg redan om 2 timmar, har en vidareutbildning mellan kl 14-16 inne i stan. Sen blåser jag snabbt vidare längre in i centrum och har en tid 16.15 hos företagsläkaren för den årliga kontrollen. Ja de samkör ju inte här så samma prover jag tog för ett par veckor sedan hos min husläkare tas nu om. Effektivt är det ju inte kan man säga.

Efter det som jag hoppas tar max en halvtimme måste jag cykla fort som tusan tillbaka hit och börja jobba 17.15. Tur man har en kort kväll och är klar ungefär 19.00. Efter denna dag lär jag vara rätt matt. Tur i alla fall hela 3 patienter av olika anledningar avbokade idag på förmiddagen så den var lugn. Annars är torsdag och fredag förmiddag de jag har mest att göra på pga att så många har duschdag just de dagarna. Men idag var det lugnt!

Thekla har INTE ätit sin puré så nu får vi se hur jag ska lura i henne jästen. Ikväll provar jag med att fukta pinjekärnorna med vatten och pudra dom med jästen. Kanske funkar? I värsta fall får jag ju tvinga i henne med hjälp av en spruta och spruta in det i munnen men vill gärna slippa det. Ska även prova och se om det kanske var just äppelsmaken som inte dög. Har ju en del andra också.

onsdag 10 juni 2015

Vänskapslandskamp

Slökollar jag lite på samtidigt som jag försöker få bort ett virus i datorn jag fick in i den igår. Har tagit mig all ledig tid mellan passen och nu efter också.  Blääää.

Sen har jag varit iväg och köpt öljästflingor till Thekla. Är ju bra med jäst för hud och hår. Dessutom lite barnmatspuré att blanda det i. Blev äpple, vårmorötter och banan-äpple. Sen innan har jag också palsternacka och pumpa. Hoppas hon äter det bara.

tisdag 9 juni 2015

Dom är för söta

mina patienter. Alla på kvällsrundan har frågat hur det är med hamstern. Så gulligt av dom.

Jag har hittat en guldgruva!

Jag bara älskar Project Runway. TV-serien där designers syr kläder och visar upp. Och ja, jag är väl trög och först 2015 kom jag på att kolla vad som finns på youtube. Och där finns ALLA säsonger. 14 stycken! Har i 2,5 dagar kollat klart på säsong 14 och när dessutom min favorit vann var det ju superkul!

Igår var jag som sagt iväg med Thekla till veterinären. Såg i lördags hon har två kala fläckar på sidorna och huden var skorvig och röd. Jag har ju alltid tyckt hon har en rätt röd hudton och var ju även i januari iväg med henne då jag tyckte hon kliade sig mer än normalt. Men då hittade man inget. Igår undersöktes hon igen och nu är veterinären rätt säker på hon har en hudparasit som på tyska heter milben. Alla hamstar har den från födseln, de flesta märker aldrig av den men på sjuka, gamla eller enstaka andra som har otur bara så kan det börja klia och ge utslag.

Så hon fick ett par droppar Ivomec i nacken och så ska vi tillbaka om 2-3 veckor för en ny omgång droppar. Då ska det även se rejält mycket bättre ut annars måste man börja utreda om det trots allt kan vara något annat. Men har var rätt säker på att det är milben sa han. Thekla skötte sig mycket bra, hon är ju som syrran Kassandra helt tam och jättesnäll men sist vi var där var hon rätt stressad och inte så snäll. Men igår gick allt bra. Är ju inte så kul bli väckt, instoppad i en transportbox, åka spårvagn och sen vänta i evigheter och sen bli klämd på. Det är väl enda nackdelen med honom. Han har ingen reception eller så utan man går dit på öppettiderna och sätter sig i väntrummet. Sen får man själv hålla reda på vilka som var där före en själv. Och han är noggrann och tar sig tid med varje djur. Dessutom är han populär så det är alltid fullt. Jag jobbade ju kväll igår men hade bett en del patienter om att få komma tidigare (han har bara öppet mellan 17.30-20.00) så redan 18.00 var jag klar. Kom dock in till honom strax före 20.00 och så var det fortfarande 7 st efter mig.... sen fick jag vänta nästan 20 min på en spårvagn (de går var 5:e minut på dagarna men bara var 20:e sent på kvällarna) så var hemma först strax efter 21.00. Då var det bara att slänga ihop mat till alla hamstrar och äta nått själv också.

Nu ska jag se några avsnitt till innan jag måste iväg och jobba 2 timmar.

måndag 8 juni 2015

Veterinärbesök

Varit hos veterinären med Thekla (inget allvarligt) men som vanligt tar det evigheter då han inte har något tidbokningssystem. Så var hemma jättesent och nu ska jag gå och sova. Skriver mer om det imorgon.

lördag 6 juni 2015

Flygbiljetter bokade!

Flugstatus ist BESTÄTIGT
Bremen (BRE) nach Stockholm Skavsta (NYO)
Dienstag, 6. Oktober 2015 - FR3794 BRE 10:50 Std.›NYO 12:25 Std. 

Stockholm Skavsta (NYO) nach Bremen (BRE)
Dienstag, 13. Oktober 2015 - FR3795 NYO 12:50 Std.›BRE 14:25 Std.

Hur jag ska ta mig från Nyköping alt Stockholm får bli en senare fråga. På nått sätt lär jag ju ta mig därifrån. Och nej jag tänker inte betala SJ 1200 kr när jag till nöd kan ta en hyrbil för hela veckan för ca 2000 kr (beror på hur stor bil jag bokar). För det tillkommer ju också bussbiljett från Nyköping till Stockholm på 250 kr ungefär. Men mitt hopp är ju att tågbiljetterna blir billigare om de inte får de slutsålda.

Finale!

Ikväll är det final i Champions Leauge och den spelas i Berlin (så sedan 17.00 sändes det massor därifrån). Det är Barcelona - Juventus som möts och jag håller på Barcelona bara för att där står i mål Marc-André ter Stegen. Och han är tysk. :). Annars tycker jag nog ungefär lika bra om båda lagen.



Nu är det ju inte slut med fotboll för det. Om 11 dagar börjar U21 EM från Tjeckien där Tyskland är med och där just även ter Stegen ska spela. Tysklands U21-lag kryllar av bra spelare från Bundesliga och ter Stegen då. Ska bli kul se matcherna som går på hyfsad tid så jag kan se. Just nu pågår ju också U20 VM från Nya Zeeland där tyskarna är med men pga tidsskillnaden missar man en del matcher.

Sen börjar ju VM för damer idag med men nää det följer jag inte.

Mina hamstrar

Tänkte presentera mina hamstrar. Kanske lite svårt att hålla reda på alla för er?! :)

Nr 1 och absoluta drottning och dessutom den tamaste och sällskapligaste är Kassandra. Hon är en guldhamster, färgen heter svartögd krämvit bandad. Hon är 1,5 år gammal och kommer från Hamsterhjälpen Nord där hon är född.


Hamster nr 2 som flyttade in här (samtidigt som Kassandra men först skulle jag bara ha Kassandra egentligen) är systern Thekla. Thekla är också väldigt tam men inte lika fixerad av människor som syrran (vilket ju inte är normalt alls).


Nr 3 är min dvärghamster hybriden Charlotte. Hon är 2 år och har färgen safir. Kommer också från Hamsterhjälpen Nord där hon lämnades in av en privatperson som inte kunde ha henne kvar. Charlotte går mest under namnet Musbus eller Musen. Hon är också fullt tam och alltid snäll. 


Därefter kom Wonder men tyvärr fick jag bara behålla henne i en månad innan hon dog av en levertumör (nått som även drabbat 3 av hennes syskon). Hon blev bara 4 månader gammal. Hon kom också från HHN. Var en guldhamster med färgen svart bandad sköldpadda.


Efter Wonder kom min första långhåriga guldhamster, nämligen Jeanette. Hon är nu sju månader gammal och har färgen golden (ursprungsfärgen på hamstrar). Hon kommer också från HHN och kom dit några dagar gammal med sin mamma och syskon. Jeanette är min lilla fotomodell. Alla kort blir bra på henne! :). Då Jeanette inte har så långa hår utan är mer fluffig kallas hon mest för Fluff eller Fluffo. Hon börjar bli handtam, jag kan utan problem smeka henne men när jag ska lyfta upp henne så hoppar hon iväg. Men det kommer så långsamt :)


Hamster nr 5 här är den minsta, en roborowski dvärghamster. Det var helt oplanerat jag satt en kväll efter jobbet och kollade på internet där ett upprop kom om någon kunde rädda den lilla hamstern ur ett plaströrshelvete. Hon bodde nämligen i en bur som i princip bara bestod av plaströr. Då den lilla satt 15 min från mig och ingen annan kunde och jag höll på att bygga fler burar hämtade jag dagen efter sötnosen. Det sas då att det var en han och han skulle vara fyra månader gammal. Så han döptes till Felix (då det betyder den lycklige). Nu är Felix en Flixx då det visade sig när en expert tittat efter att det är en hon och hon är nu 6 månader gammal. Flixx kommer alltså från en privat via en annons. Flixx färg heter agouti och det är vildfärgen på robos. Flixx är foderhandtam vilket innebär hon kommer upp i handen och äter sina frön men man kan inte lyfta henne. Dock är robos normalt inte alls tama så att hon är så pass tam är ovanligt. Robos är mer tittapå hamstrar. Det ligger i deras natur att allt är farligt och man måste fly panikartat. Men min Flixx är för en robo väldigt modig!

Nummer 6 är åter en hybrid dvärghamster. Jag ville ha en till dvärg och då det för tillfället inte fanns några dvärgar hos HHN eller alla var tingade så vände jag mig till en förening som heter Hamster i nöd. Där fanns flera då de räddat ca 45 hamstrar ur ett animal hording fall. 45 st delade på fyra små gallerburar. Jag valde en hane som jag döpte till Jojo. Han hette Bero. Jag döper annars inte så gärna om dom men Bero gillade jag inte alls. Jojo uppskattar man till att han är 9 månader och han har färgen rödögd blå gul. Hans ögon är dock mörkt körsbärsröda. Jojo är den som rest längst, han fanns långt ner i Bayern och kommer från Ingolstadt. Så först reste han 6 timmar med bil och så mötte jag upp i Hannover innan vi tillsammans tog tåget till Bremen. Jojo är den minst tama och han bits om man inte aktar sig (kommer ju från riktigt dåliga förhållanden) men jag är så långt att jag har en gång kunnat klappa lite försiktigt på honom utan att han försökte bita mig.


Där skulle det egentligen vara slut på hamstar. Men så kom åter ett upprop i gruppen jag är med i på FB och det satt en stackars guldhamster i närheten (naja 1,5 timme med tåg). Hon bodde i ett akvarium som bara var 60x30 cm stort med ett litet metallspringhjul och ett pyttelitet hus fullt med bomull! Jag väntade flera dagar men ingen annan anmälde sig och jag kunde inte få stackarn ur mina tankar så jag skrev till dåvarande ägaren. Så det gjordes upp att jag skulle hämta henne på söndagen (detta var på måndagen och jag kunde inte före pga jobb). Så jag skaffade snabbt bur och fixade allt. Så två dagar innan kom ett mail, nej du får inte hamstern, min svägerska tar henne. Skit också, det innebär stackarn skulle få bo kvar. Jaja, kan man ju inte göra så mycket då. Men sen 1 vecka senare kom ett mail igen. Svägerskan hämtar henne inte, vill du fortfarande ha henne? Egentligen hade jag ingen plats (varför kan ni läsa om vid hamster nr 8) men jag fixade åter snabbt en bur och nu engagerade jag genom FB-gruppen att en sån bodde bara en halvtimme ifrån direkt hämtade henne med bil och parkerade henne hemma hos sig tills jag kunde komma. Och så kom Elvira till mig. Ska vara 1 år gammal och färgen är svartögd kräm och hon är en långhårig guldhamster. Där hon bodde före hette hon Hamsti men hur trist och fantasilöst är det namnet?! Elvira kan man också smeka lite försiktigt och man kan hålla henne men då bits hon (dåliga erfarenheter från där hon kom där hon blev tvingad). Så jag jobbar på att hon frivilligt ska kliva upp i min hand och vi är nästan där. Igår var hon nära att våga. 


Så nummer 8 då. När Elvira först blev avbokad satt jag ju här med en tom bur. Och HHN hade just då fått in åtta hamsterungar med sin mamma från dåliga förhållanden. Bebisarna var född i ett plaströr som gick utanför buren :(. Så jag bokade en av honorna. De var dock för små för att få flytta så det blev en väntan och under den väntan kom ju Elvira trots allt. Men avboka kommer inte i fråga, ny bur fixad och möbler omflyttade så bur nr 8 kunde få plats. Och nu är hon här sedan söndag förra veckan, den långhåriga guldhamstern Florena. Färgen är grå och hon är nu 2 månader gammal. Florena kommer nog att mest kallas för Flo även om hon är en tjej. Flo har jag inte ens börjat att hålla på med utan hon har i lugn och ro fått bo in sig. Hon är dock van från HHN att bli upplyft så jag tror inte det kommer bli några problem få henne handtam. 


fredag 5 juni 2015

Mi Casa

Så här ser det ut hemma hos mig nu.

Hallen

Direkt till höger är toaletten:


Nästa dörr till höger går till köket:



Mitt emot köket ligger vardagsrummet. Här fotat från dörren in:


Här har jag klivit in lite i rummet:
I "höghuset" bor längst upp Fluff, i mitten Musbus och längst ner Thekla. I buren till höger bor Flixx. Thekla har en egen liten lekplats som man ser lite av framför höghuset. Mellan burarna (och in under hela Flixx bur) går det stora lekplatsen.


Från soffan ser det ut så här:
Eftersom ingen av mina minisar för tillfället vill använda sin lekplats är deras grejor staplade bredvid och under TV:n. Annars har dom en minilekplats runt TV:n. Men har tagit bort avgränsningen nu och ställt ihop grejorna så länge ingen vill vara där. 


Och så här ser det ut inifrån när man tittar mot dörren:
Längst upp bor Jojo och under bor Elvira.


Längst in till höger ligger sovrummet:
Kassandra bor i buren på golvet och har alltid tillgång till sin stora lekplats (typ hela mitt sovrum utom sänghörnan). Flo bor i buren som står på bordet.










torsdag 4 juni 2015

Möbelflytt och väntan

Idag måste jag flytta om en del möbler för de kommer och ska läsa av värmen (sitter mätare på varje element) och vattnet. Det får inte stå något 1 meter framför. Så jag måste baxa soffan åt sidan och i badrummet måste skåpet under handfatet åt sidan. Dessutom lär jag väl skjuta en del hamsterleksaker åt sidan i sovrummet så de slipper kryssa fram där :). Sen är det bara att vänta. De ska komma mellan 14-16.

Har jag tur kommer de redan 14.00 eller strax efter. Beror på om de börjar uppifrån eller nerifrån i trapphuset. Efter det ska jag till gymmet så det vore ju fint om de dök upp tidigt. Ikväll ska jag laga kålpudding och äta. Jag längtar! Är så gott :)

onsdag 3 juni 2015

IKEA

Idag var jag på IKEA och kom hem med detta:

Matta till vardagsrummet. Min lite långhåriga gröna är inte så kompatibel med spån. Så det fick bli en korthårig färgglad sak:

Matta till hallen:


2 st trälådor att ha alla mat- och vattenskålar i:


2 glasburkar. 1 till Flo:s bur för majsgranulat och 1 ska jag har jordnötter i:


4 st 50x70 ramar, den gröna färgen för mina 4 viktigaste fotbollströjor:


Och en pall så jag når ordentligt till Jojo:s bur.


Och till slut en himla massa ljuslyktor som hos mig fungerar som mat- och vattenskålar (finns ingen bild)










tisdag 2 juni 2015

Väderomslag

Vi har just nu ett väderomslag som heter duga. Från drygt 13-14 grader till nästan 30 grader (idag runt 20 men med en jäkla blåst). Och jag märker av det, har lite huvudvärk. Men inget större sådär bara lite irriterande.

Har jobbat en extra kväll och gör det även imorgon. Men idag var det superlugnt. En patient halv åtta, bara att ge insulinspruta och 2 st vid halvtio. Så redan strax innan 22.00 var jag hemma igen. Imorgon tillkommer en till som ska badas men den gör jag ihop med halv åtta patienten.

Fick ett förslag på hur en kvällstur sen kan komma att se ut för mig, jag skulle kolla på det och se om jag kan få ihop en vettig tur. Jag måste kolla lite med en del tider hos några patienter jag inte känner men som det ser ut, ser det bra ut. Jobb från ca 17.00 - 22.00, ev från 16,30 om de jag inte känner måste göras tidigt men ska försöka undvika det för isåfall får jag en håltimme och det är så trist även om jag har nära hem.

måndag 1 juni 2015

Lysande!

Haha min chef ringde för ett tag sedan. Du jag kan inte få idén ur huvudet så jag började kolla lite, har du lust att prova från 15 juni? Hon är bäst!!

Ny dammsugare, ny mopp och Gyllene Tider på full volym. Städningen går som en dans och jag sjunger falskt och högljutt med!






Kanske, kanske men det vore toppen!

Jag hade ju ledigt igår och de på jobbet visste ju det var för att hämta en hamster. Så idag frågade min chef om jag nu har hämtat hamstern. Så kom vi att börja prata om dom och så sa jag det är synd jag ser dom så lite jag borde ha ett kvällsjobb istället.

Och då säger hon. Det kanske vi kan ordna! Hon kunde inte lova, man måste ju kolla man får till en förnuftig tur  och att timmarna räcker. Tex på helgerna går det inte då måste jag jobba mornar också. Men jag vore överlycklig om det gick. Vore nöjd med att även bara varannan vecka tex behöva jobba förmiddagar så varannan helg vore en dröm!

Hon skulle kolla på det, då vi har många äldre anställda som inte längre vill jobba kvällar. Så vi skulle så att säga hjälpa varandra. Före sommaren blir det inte, vill jag inte heller, blir för rörigt när så många är på semester och sånt. Men från hösten isåfall och det lät som det skulle gå. Håll tummarna att det går. Att år efter år bara sova 5-6 timmar per natt är ju inte bra. Hjälper ju inte att jag går och lägger mig tidigare är inte trött då. Istället somnar jag 2-3 timmar på dagen, vilket är dumt när jag jobbar dubbelpass, då försvinner ju all min fritid.

Nu ska jag fixa mig lunch och sen ta tag i tvätt och städ. I eftermiddag/kväll blir det gymmet. Har inte bestämt mig för om jag ska styrketräna eller vara med på ett pass. Få se vad jag hittar på.