måndag 31 augusti 2015

Dagen i ett ord - FAN

Det är 30 grader varmt. Kvavt som attan. Jag har haft tre hamstar sovandes på lekplatserna = du kan inte göra nått i vardagsrummet. Så jag har legat på sängen och läst mest hela dagen. När det börja närma sig halv fem började jag gräva fram Fluffis, för tyvärr var hon inte en av dom 3. Hon kom inte fram igår. Fick gräva upp halva buren. Hittade henne iof fort men som vanligt såg man nosen och mer tänkte hon då inte visa! Men till slut fick jag fast henne. Stoppa in de andra 2 som skulle med i sina transportboxar och iväg på cykeln.

Full S-Bahn dvs jävligt varmt. Svetten rann om mig, redan när jag grävde runt i Fluffs bur. Sen kort promenad till Dr Pabst för att mötas av en lapp på dörren "Idag stängt pga ryggskott". Neeeeej! Jag hade lust att lägga mig på gatan och stampa med benen och skrika som en treåring i en affär som inte får godis vid kassan. Hade jag jobbat och då stressat som en idiot för att ta mig dit hade jag gjort det. Det finns en gräns liksom. Nu har jag som tur är semester denna veckan. Så bara att vända och ta proppfull S-bahn tillbaka hem. Skit! Skit! Skit!

Så nu är det bara att hoppas han har kurerat sig till imorgon. Det dumma. Han öppnar först 17.30 och först då kan man få veta det. Och alla andra kliniker stänger 18.00. Dessutom finns det inga bra i Bremen. Jag har provat alla som påstår sig kunna hamstrar. Har hittat en i Delmenhorst som påstår sig vara bra på gnagare. Men 1. Jag vet ju inte om det stämmer, 2. Jag har 1 timmes resa dit med S-Bahn, tåg och buss.

Så jag chansar på att han kryat på sig imorgon om inte får det bli Delmenhorst på onsdag. För Fluff och Thekla gör det inte så mycket om de får vänta men jag skulle ju vilja sätta Elvira på antibiotika så fort som möjligt. Har iof hemma en lättare sort sen Musen men vill ju inte påbörja egenmedicinering bara sådär heller.

Imorgon bitti tandläkaren. Har jag tur är tanden bara känslig, har inte märkt nått de senaste dagarna. Har jag otur måste det lagas. Men som tur kommer den räkningen först efter 3 veckor oftast och så har man 2 veckor på sig att betala så den kan jag ta på oktoberlönen.

söndag 30 augusti 2015

Jamen varför inte?!

Augusti är ju inte slut. Och så inte min otur. Elvira har ju som jag skrev igår i hamsterbloggen förlorat vikt. Så jag frågade på hamsterforumet vad jag skulle göra. Och där fick jag svar att hon kan ha en urinvägsinfektion. Så ikväll har jag testat hennes urin. Jodå, tydliga reaktioner på vita blodkroppar, nitrit, protein och leukos. Så det blir veterinären imorgon då. Men nu har jag som tur är semester och behöver inte stressa som en idiot.

Funderar faktiskt på att stoppa med Fluffis och Thekla också. När jag ändå är där. Thekla är jag lite lur på om huden är lite röd igen och Fluffis tycker jag kliar sig lite mer och har fått en del kala fläckar. Kan ju "bara" vara hennes hormonella fel eller så har även hon åkt på samma som Kassandra. Hon började också klia sig mer än normalt. Hoppas bara Fluffis kommer upp idag så att jag isåfall kan stoppa henne på lekplatsen och inte måste gräva fram henne igen. Hon var faktiskt uppe igår, kom först 00.45. Men så såg jag alla. :)

Fast ska inte klaga. Jag ser 6 av 8 varje dag. Sen är det bara Thekla och Fluffis som ibland inte visar sig. Fluffis för att hon helt enkelt skiter i att kliva upp. Thekla är uppe varje natt men ibland kommer hon väldigt sent. Igår var hon dock tidigt, redan halv elva!

Hur som helst ska jag dit på fredag också med Kassandra för att ta stygnen så i värsta fall får Fluffis vänta tills det. Men om hon nu också måste opereras hade jag ju föredragit att göra det så fort som möjligt.

Jag behöver skaffa mig ett extra jobb om det ska fortsätta såhär. Även om det är mycket billigare här att gå till veterinären. Men allt på en gång märks liksom!

Juni:
Thekla 50 Euro

Juli:
Elvira 7,43 Euro
Fluffis 7,43 Euro
Charlotte 25,23 Euro
Fluffis och Charlotte 50 Euro (räknades ihop så vet inte vad varje kostade)
Kassandra 100 Euro

Summa: 190 Euro

Augusti:
Kassandra 160 Euro
Och så minst Elvira nu då och ev de andra 2.
o

Oväder

Lie grått idag
Det är grått, det åskar och det ösregnar. Det ska visst bli sol och 25 grader i eftermiddag. Men inte ser det då ut som det! Tror det får bli inomhusaktiviteter idag.

lördag 29 augusti 2015

Lördag

Idag i alla fall kom jag iväg och lämnade plasma. Igår efter att jag duschat den där patienten på morgonen åkte jag hem och la mig och skulle bara vila lite. Vaknade halv ett. Hoppsan! :)

Men idag var jag faktiskt uppe redan 10.00. Det tar sig. Cyklade iväg och lämnade plasma och sen in på stan och köpte med mig färdig mat hem, en sallad till ikväll och vietnamesiskt till nu. Kollar nu på konferens Bundesliga innan huvudmatchen som börjar 18.30 Bayern - Bayer.

Ska se om jag kan fota lite fina kort på alla hamstar i helgen också. Så ska alla vägas och den vanliga städningen ska göras. Ville jag egentligen göra idag men Flo sover på lekplatsen och då vill jag inte dammsuga. Sen måste jag göra en lista på allt som måste fixas nästa vecka när jag har semester. Lite exempel är: Laga cykeln, bygga Jojos inredning, tandläkaren, Kassandras stygn ska tas, lämna plasma osv osv.

torsdag 27 augusti 2015

Ändrade planer

Fick precis ett meddelande att 25 kg sand som jag beställt kommer mellan 13.30 - 14.30. Och det slipper jag gärna hämta på posten och släpa hem. Så jag åker och lämnar plasma imorgon istället. Sticker jag direkt efter mitt lilla extra jobb så är jag där rätt tidigt innan den stora fredagsanstormningen kommer.

Få se vad jag hittar på istället då. Ikväll blir det i alla fall jobb och mellan det lite tittande på EL-kvalet Dortmund - Odds BK.

Höstlikt

Äntligen kommer höstvädret. Är väl knäpp som vill ha det men jag älskar den kalla friska luften. Så länge det inte regnar! Uppehåll ska det vara. Men fina färger och kall luft. Härligt!

Imorgon bitti ska jag jobba extra. Pust. Måste gå upp tidigt ju ;). Ska duscha en 8.30. Jag tar alltid på mig extra jobb om jag kan, extra morgon när jag har kväll eller extra kväll när jag har förmiddag. Eftersom jag då vet de ställer upp på mig när jag måste ha ledigt eller byta när jag måste. Vet andra som kategoriskt säger nej av ren princip och sen gnäller när jobbet inte ställer upp tillbaka. Jag har aldrig haft problem med det. Det är ge och ta som gäller och då funkar det! :)

Sen är det bra jag kommer upp. Sover annars på mina kvällsveckor gärna till 10.00.

Nu ringa tandläkaren och sen fundera på vad jag ska äta till lunch och efter att jag ätit ska jag åka och lämna plasma.

onsdag 26 augusti 2015

Augusti eländet är inte slut

Bläää. Jag vet inte om jag tappat en lagning utan att märka det eller om ett hål plötsligt blivit stort men igår började en tand ila som fasen. Måste ringa tandläkaren och få en tid, det är dock onsdag och här har alla läkare och tandläkare osv på onsdagar bara öppet till 12.00. Så kan ringa först imorgon. Ska dock försöka hålla ut tills nästa vecka, då har jag semester och måste inte gå och jobba med bedövning. Inte så kul. Det gör ju bara ont när jag äter så det går ju.

Skulle behöva lämna plasma men har ingen lust idag. Tror jag gör det imorgon istället. Fredagar är det oftast rätt fullt. Folk vill ha pengar inför helgen :)


tisdag 25 augusti 2015

Städat

Vet inte men det känns som om jag bara städar nu för tiden?! Men klart, tömmer man en stor bur och gräver runt i en annan så flyger det runt lite spån det gör det. Har idag dammsugit och burit ut alla spånsäckar till soporna.

Men nu är det fint! Har även tvättat när jag ändå höll på. Imorgon tänker jag bara jobba och titta på CL-kval när Leverkusen ska försöka ta sig vidare till gruppspel.

måndag 24 augusti 2015

Slutspurt

Sista fem dagarna innan en kort semester. Yay! Så skönt att ha varit ledig i helgen. Och denna vecka är kvällsvecka så jag kan sova ut.

Idag har jag städat Kassandras bur och lekplats dvs nästan hela mitt sovrum och sanerat det så hon får flytta tillbaka. Hon avskyr sitt sjukläger, en plast Samla från IKEA. Så hon har ju också fått vara ute på en liten lekplats men hon är ju van vid och behöver mer yta än så. Men nu ikväll kan hon få flytta tillbaka hem igen.

Fluffis har jag precis grävt fram men allt var bra med henne. Har inte sett henne sen i tisdags och hon har inte varit upp och ätit sen i torsdags så då var det dags för koll. Hon brukar ju ofta låta bli att äta 2 dagar men nu var det 3. Men som sagt, allt var okej och hon var nog mest sur över att bli väckt.

Har nu 2 timmar innan jobbet drar igång och nu ska jag bara slappa. Har ju städat och städat bara idag. Har Kassandras sista träsaker i ugnen men de är klara om en halvtimme.

söndag 23 augusti 2015

Hoppsan

Visst inte skrivit här på länge. Men har ju uppdaterat hamsterbloggen istället.

Sjuk? Jag? Nääää!
Igår var jag hela dagen i Hannover på årsmöte och sena kvällen halva natten har jag passat på Kassandra. Min patient anser nämligen att hon inte är någon patient och är precis så vild som hon är när hon inte är nyopererad. Vilket gör henne till en riktigt ansträngande patient.......men underbart hon mår så bra och klarar alla operationer som det vore nix.


Fanny
Igår flyttade lilla Fanny in också. En liten dsungare hamster som är ursöt och hur tuff som helst. Inte alls rädd för mig eller osäker. Henne kommer vi ha mycket roligt med.

På eftermiddagen idag ska jag iväg till Annika (som jag åkte med igår) och sen ska jag börja desinficera alla Kassandras saker.

torsdag 20 augusti 2015

Skit månad

Kan inte augusti ta slut snart. Det har varit en skitmånad på alla sätt och vis. Vädermässigt, pengamässigt, trasig cykel, stula saker, mycket jobb och sjuka djur.

Jag ska strax samla ihop mig och åka och lämna plasma. Helst skulle jag bara vilja ligga på soffan tills jag måste ut igen men jag behöver pengarna. Vi har mer än fulla turer just nu samtidigt som jag stressar som en idiot för att emellan varje vecka hinna till veterinären. Jag är helt slut. Tack och lov är det bara 1 vecka till semester. Och jag har semester i helgen för hamsterföreningen har årsmöte som jag vill gå på. Så en kort vila får jag redan i helgen.

Jag skulle behöva städa och lite annat men orkar inte. Det får faktiskt gro ihop här i en vecka till.


tisdag 18 augusti 2015

Blött blött blött

Jisses vad det regnat idag. Redan efter halva vändan på förmiddagen var jag genomblöt trots jacka, regnjacka OCH regnponcho. Så blöt att en patient på slutet skänkte mig en regnjacka. :)

Och inte torkar sakerna emellan heller för luften är så fuktig. Så det var bara rota fram vad man hade i garderoben så man höll sig någorlunda torr på kvällen. Det hjälpte också att det regnade mindre. Bara skurar istället för ihållande ösregn. Men redan imorgon ska det bli sol och varmt igen och till helgen riktigt varmt.

Nu ska jag kolla på Leverkusen i Champions Leauge kval. De möter Lazio borta.

måndag 17 augusti 2015

Ny fight

Stackars Kassandra måste gå en ny fight. Precis kommit hem från veterinären igen. Stackars liten.

I övrigt har jag inte mycket att skriva om. Kollar på Nürnberg - 1860 München. Niclas blev inbytt i halvtid så då blev det lite intressant.


lördag 15 augusti 2015

Städhelg med en massa fotboll

Denna helgen ska jag ägna åt storstädning. Har idag hunnit med att handla. Wow! Och svetten rann efter det. Kvavt idag med men nu börjar det mullra lite (ehh ändrar till mycket, det mullrar konstant just nu men inga blixtrar än så länge) och molnen kommer. Det ska bli åska och från imorgon svalare igen (runt 20 grader). Sköööönt! Då kan jag börja fungera igen.

Kommer varva min städning med att kolla på fotboll på TV.n. Då blir det ju lite pauser här och där och lite småplock kan jag göra samtidigt. Bundesliga drar igång den här helgen och så är det även några matcher i 2 Bundesliga jag vill se.

Werder spelar hemma idag mot Schalke men jag har ingen matchbiljett. Gav upp mitt säsongskort då jag pga jobbet missar så många matcher det är inte värt det. Köper till biljetter till dom jag kan och verkligen vill se istället. Pga vädret gör det mig ingenting att jag inte fått biljett till denna match. Åska och ösregn är ingen hit även om Stadion har ett tak. Men man ska ju dit och hem också. Och regnar det mycket nog blir man blöt trots taket.

fredag 14 augusti 2015

Det är inte roligt längre

Dagens prognos
När ska denna hetta ta slut? Jag mår fysiskt dåligt av den. Nej, det är inte skönt! Det är äckligt och jobbigt. Det är möjligen trevligt om man har planerat att hela dagen ligga vid vattnet och emellanåt ta sig ett svalkande dopp. När man jobbar är det pest. Och det är nästan lika hemskt hett inomhus. Så inget blir gjort, för jag pallar inte.













När kommer hösten? Jag är en höstmänniska. Jag funkar bäst vid temperaturer mellan 15-20 grader. Det finns en orsak till att jag varje år har semester i september/oktober. Det åskade hela natten igen så man trodde ju att det idag då kanske skulle bli luft som gick att andas. Men inte då.

torsdag 13 augusti 2015

Nackspärr

Fasen, vaknade med nackspärr. Har tydligen legat snett eller så. Jaja, bara att smörja med liniment och hoppas det blir bättre. Har ju som tur är en lugn tur med mest lättare jobb. Bara 2 patienter som det är lite mer jobb med.

Var med Kassandra till veterinären igår och det gick bra.

Imorgon ska jag ställa klockan så jag kommer iväg på ett pass ryggenfit. Missade det i tisdags, att ställa klockan och tänkte det börjar ju först halv elva tills dess är jag vaken. Jo, tjena. Blev iof väckt av telefonen 7.15 och 8.00 då en kollega behövde hjälp så jag fick inte sova ifred. Vaknade därför halv tolv!! Iof rätt skönt men hela dagen går ju bort nästan. Får bli skärpning :)

Idag står städning och jobba på schemat. Och så måste jag ta tag i det där med cykeln. Men det finns ju inga verkstäder nära. Eller jo en men den vill jag helst inte använda. Och jag har inte sån stor lust traska 5-7 km med en trasig cykel liksom. Bläääää.

tisdag 11 augusti 2015

Åter en varm dag

Man trodde ju att efter nattens ordentliga åskväder skulle luften idag vara lite bätte. Men nej. Åter 30 grader varmt och kvavt som attan. Det blev lite bättre på senkvällen. Just nu är det njutbart, 20 grader och inte kvavt.

Imorgon kör jag igång tidigare så jag är klar med första vändan runt 19.00. Hämtar upp Kassandra och sticker till veterinären. Sen får vi se hur länge det tar. Ibland går det fort, ibland får man vänta 1,5 - 2 timmar.

Blixtar och dunder

Vet ni vad det här är? Det är en bild på det åskväder som sedan 22.15 ligger över Bremen (rätt nöjd över att jag var hemma 22.00 kan jag säga.....)

Just nu är det 257 blixtar på en minut. När jag tog en screenshot var det 133 i minuten.

måndag 10 augusti 2015

Finvecka!

Äntligen! Sovmorgon!!

Idag ska jag åka in till stan. Lämna plasma, var 5 veckor sist!! Först var jag sjuk. Sen satt hostan i. Sen var det all stress med Musbus och Kassandra. Men nu är hostan så gott som väck och allt annat har lugnat ner sig. Så dax att tjäna lite lätta pengar igen.

Imorgon ska jag ta upp träningen igen men tänker starta långsamt. Hostan är ju inte helt borta. Men lite lätta träningar kör jag 1-2 veckor. Tror jag börjar med ryggymnastikklass imorgon. De har en klass på gymmet mellan 10.30-11.30.

Sen måste min cykel in på verkstad. Ena däcket har nu spruckit så det är hål. Men som tur är har jag ju reservcykeln från jobbet. Måste bara se om jag kan hitta en verkstad nära mig som inte tar evigheter på sig. Där jag förut lämnade in (där gamla cykeln var köpt) är supersega och dessutom dyra.

På onsdag är det dags för Kassandra att bli av med stygnen.

Så ja ni ser, jag har fullt upp trots finvecka. Det är ju på de man får förska hinna med allt man inte hinner med i långveckorna. Men nu närmar sig semestertider!!!

22-23 augusti har jag semester då vi i Hamsterföreningen har årsmöte och det var min jobbhelg
31 augusti - 6 september har jag en vecka, sen jobbar jag 3 veckor innan jag har min huvudsemester på 3 veckor :). Så det blir lite lugnare framöver.

lördag 8 augusti 2015

Pokal fotboll

Denna helgen är det första rundan i DFB-pokal, 

Werder har spelat idag och tog sig i förlängningen med nöd och näppe vidare mot ett 3-Liga lag. De var ofattbart dåliga. Som nästan alltid i pokalrundan. De har ju tre gånger, eller om det är fyra, förut flygit ut i första rundan när de förlorat mot just lag i 3:e eller 4:e ligan. Spelar de sådär i ligan blir det svårt. Och hade inte Felix stått i mål hade de förlorat. Stort. Dessutom fick motståndarna ett mål felaktigt bortdömt. Vem vet hur det slutat om det inte skett, för det var det första målet i matchen.

Alla andra Bundesligalag tog sig enkelt vidare.

Idag var jag i alla fall och handlade i pausen för idag har det inte regnat nått alls! Eller jo, några stänkt kom det i morse men det var pyttelite. Köpte en stor burk kakor, bara för att burken var så fin. Jag gillar inte ens de flesta kakorna som var i men de lägger jag på jobbet. Då går det alltid åt.

fredag 7 augusti 2015

Något blött......

Jag är redan inne på ombyte nr 3 idag. Började morgonen soligt med över 20 grader (det ska i Tyskland blir upp mot 40 grader idag igen). Sen från ingenstans kom kolsvarta moln och så öppnade himmelen sig. Hade jag regnkläder med mig? Nej.

Så det var bra att cykla hem och byta om. Jag var genomblöt helt igenom. Så på med torra kläder och regnkläder över det och jobba vidare. Till och från kom det störtskurar hela tiden så när jag var klar och kom hem var mina regnkläder (som tål mycket men inte hur mycket som helst) genomblöta de med och även kläderna under. Så på med nya torra kläder.

Jag hade tänkt i min paus åka och handla, lämna plasma och lite sånt. Men istället ligger jag på soffan och tittar på ösregnet. Just nu har vi 20 grader så jag hoppas ju de där 40 graderna inte kommer hit till kvällen. Och det får ju gärna sluta regna. Vet inte ens om mina regnkläder kommer hinna torka till 17.00 när jag måste ut igen.

torsdag 6 augusti 2015

Ingen lust

Det är åter över 30 grader ute (33) och min lust att snart gå ut och jobba sväng nr 2 är rätt precis noll. Även igår var det över 30 grader på kvällen. Som tur är, är det "bara" runt 20-25 på förmiddagarna i alla fall.

Jobbar lite extra ikväll med, har de sena patienterna mellan 21-22 också. Men då är det ju svalt igen.

Mellan ska jag se på lite Euro Leauge kval. Dortmund spelar returmatch idag. Vann borta matchen med 1-0.

tisdag 4 augusti 2015

Ibland är det bra :)

Jag vet jag ofta klagar på mina arbetstider trots att jag annars verkligen tycker mitt jobb är super. Det suger oftast med delade pass. Men som när det är som idag kan man ju stå ut med det.

Förmiddag 07.30 - 10.00
Kväll: 17.00 - 19.00

Annars så limmar jag vidare och ska köra städning idag. Nackdelen med att man måste såga själv och man inte har ett garage eller så är att man har sågspån verkligen ÖVERALLT. Men först lunch!

Dessutom har vi 30 grader igen. Redan igår var det 33 grader, just nu har jag 27 fast det är molnigt. Ska enligt prognosen bli åska i eftermiddag.

måndag 3 augusti 2015

Ser lovande ut

Evtl kanske jag får klart hamsterinredningen redan imorgon men allra senast onsdag i alla fall. Just nu limmar jag ben på allt och det tar lite tid.

Kollar på matchen Leipzig - Fürth och den slutar precis nu med 2-2. Men Fürth hade hur många chanser som helst så så synd de inte vann. Iof var det före matchen ett superresultat borta i Leipzig med oavgjort men med tanke på hur matchen var känns det som en förlust. Men bra match!

Flo, Jojo och Miele spelade av de fd Bremen spelarna.

Flo och Miele i Fürthdress läser Werder-Magazin :)

söndag 2 augusti 2015

Pysslat

Jag har pysslat - målat, sågat, limmat osv - och tittat på fotboll nästan hela dagen. Har hunnit måla en hel del. Just nu står en del saker och torkar limmet så jag har en kort paus. Jätteroligt är det och det ser inte så illa ut. Kanske blir bra?! :)

Har ingen lust jobba imorgon, jag vill pyssla vidare! :D Fast jag har två relativt korta pass så jag kommer ha mycket tid ändå imorgon. 

Igår spelade Pest vs Kolera i Supercupen (tyska mästarna mot tyska cupvinnarna), dvs Bayern vs Wolfsburg. Wolfsburg vann. Det var bra för jag tål Bayern mindre.

lördag 1 augusti 2015

Shopping

Jag och Hanna har varit på shoppingtour i förmiddags. Jag handlade på IKEA, byggvaruhuset, Hobbyaffären, 1-Euro shoppen och djuraffären. Sammanlagt handlade jag för ungefär 150 Euro. Av det är det saker till hamstrarna för 140 Euro och ca 10 Euro för mig. Schysst fördelning eller?! :)

Vad jag inhandlat åt hammisarna får ni läsa i deras blogg.

Nu ska jag fixa mig mat och samtidigt läsa min tidning som kom med posten idag (tack ma&pa), om 45 min börjar matchen 1860 München - Freiburg som jag vill se. Sen måste jag ta och städa lite. Är iof inte så illa men på något sätt hamnar allt som jag hållt på med under veckan på vardagsrumsbordet och det är nu fullt! Sen måste jag plocka in tvätten och se till bli färdig med att tömma Mus bur och börja decinficera allt. Om 3 veckor kommer ju nytillskottet.