tisdag 29 september 2015

Heja Leverkusen!

Man höll emot bra. Man ledde till och med med 0-1 tills den 79:e minuten. Men sen tog Barcelonas bättre spelare ut sin rätt och på ca 60 s gjorde de två mål så det hela slutade 2-1. Synd. Men otroligt bra gjort.

Idag ska jag försöka lägga mig vid midnatt. Imorgon ringer klockan 08.00. Ska på kurs mellan 10-14 inne i stan.

God Morgon

Nyss vaknat, sitter och äter frukost (ja, halv tolv!). Var uppe med Kassandra till halv tre inatt. Inatt hade hon en bra dag och då gäller det att ta vara på tiden. Den är ju begränsad. Börjar bli tveksam till hur länge Elvira har kvar också. Hon ser på utsidan bättre ut än Kassandra men äter knappt och sover bara. Kassandra ser skrutt ut men äter och är aktiv. 6 dagar till min veterinär är tillbaka. Måtte båda hålla i tills dess. Jag kan gå till andra men där tvivlar jag att jag får en rätt diagnos. Med Kassandra är det ingen idé hur som helst, finns ingen annan som opererar. Nu kanske det inte går en gång till, tumören är läskigt stor men han är den enda där det finns en liten liten chans åtmindstonde.

Solen skiner, det är 20 grader varmt och när jag ätit klart ska jag cykla iväg till byggaffären. Sen blir det att måla och limma hela eftermiddagen och kvällen. I alla fall eftermiddagen kan det ske utomhus på balkongen. Hittills helt rätt tid att ha semester! :)


Det är dessutom Champions Leauge ikväll, Barcelona - Leverkusen. Leverkusen lär väl få storstryk men vilken match!

måndag 28 september 2015

Ingen måne :(

Jag var faktiskt uppe och gick ut. Men vi hade både dimma och molnigt. Blääää. Men tog några fina bilder innan jag gick och la mig på fullmånen.

Idag har jag varit och lämnat plasma och handlat så jag har veckan ut. Nu behöver jag bara handla grönsaker till hammisarna på måndag. Gäller ju äta upp allt som är färskt innan man åker bort.

Har även sågat till och sandpapprat alla delar till Flo:s inredning men måste åka och köpa en förpackning med de små träskivorna till klättertornet. Har bara två skivor och behöver fyra. Får fixa det imorgon.






söndag 27 september 2015

Ska man se månen eller ej?

Vet inte ens om det är klart inatt. Förra gången det var nått med månen så hade vi ju mulet.

Tiden är ju inte heller så kul, mellan 04-05.30. Typiskt jag vaknade tidigt imorse. Men tror jag ställer klockan på 04.30 och så får jag se hur trött jag är. I Bremen är den fullt röd vid 04.47 enligt info. Vore ju coolt.


Underligt

Jag går och lägger mig ungefär samma tid jämt, runt midnatt. Sen brukar jag läsa en stund så jag somnar nog så runt ett, halv två tiden.

Igår var jag halvdöd när klockan ringde 9.00 så jag sov till elva. Idag vaknade jag av mig själv halv åtta. Pigg! Nu klev jag inte upp då, utan låg och läste men jag var ju vaken. Mysko!

Fint väder idag med, igår var jag aldrig ut, hade annat inne att göra (städa osv). Men idag ska jag ta en promenad innan all fotboll börjar tänkte jag så jag får lite frisk luft.

lördag 26 september 2015

Sådär lördag

Sovit skitdåligt, vaknat flera gånger så när klockan ringde 09.00 var jag helt död. Så det blev inget plasma lämnande idag. Gör det på måndag.

Sen mått lite halvt illa hela dagen. Tror det beror på att jag åt dåligt igår. Var slö och orkade inte göra riktig mat före jobbet och efter var det för sent = levde på mackor. Inte bra.

Werder spelade hemma mot Leverkusen, den enda matchen typ i år jag ville se. Men fick inte tag på någon biljett så såg den hemma på TV:n. Eftersom Basti stog i startelvan igen efter en evighets paus så hejade jag på Leverkusen. Jag gillar inte Werders tränare, tycker han ofta har konstiga uttalanden och konstiga beslut i speluttagningar och vilka spelare som säljs och behålls och i övrigt är det mest spelare jag inte gillar. I Leverkusen däremot finns många bra. Så trogen fan är jag :). Man får fan anstränga sig om jag ska anstränga mig också.

Leverkusen vann enkelt med 3-0 och Basti var en av dom bästa på plan.

torsdag 24 september 2015

Börjat göra listor

Dels på vad jag ska packa. Då jag bara reser med handbagage till Sverige (har bokat en extra väska på hemresan) så gäller det noga att tänka efter på vad man ska packa. Så värst mycket får jag ju inte i den liksom. Men för en vecka ska det räcka. Sen måste man checka in online annars får man straffavgift, får inte glömma det heller.

Sen även listor på allt jag vill hinna med på semestern. Bla vill jag göra en inredning till Flo. Hon springer gärna på de korta springbanorna hon nu har och jag vill ge henne så långa som Elvira har. Jag har ju allt material hemma, måste bara såga, måla och limma ihop det.

Sen lite annat småkrafs som man alltid vill hinna med. Bäst skriva upp allt så man inte glömmer. Till frissan måste jag också innan jag åker. Glömmer alltid ringa och boka tid, kommer ihåg det varje dag när jag cyklar förbi när jag jobbar men då är det stängt. Bäst att ringa direkt när jag skrivit klart detta!

Ska även gå en halvdagsutbildning fast jag har semester nästa onsdag. Kursen är väldigt nyttig och intressant så jag vill gå den fast jag inte måste då jag ju är ledig. Men skriver jag inte upp det stort lär jag missa det då jag gått in i semestermodus :)

2 kvällars jobb till SÄÄÄMÄÄÄSTÄÄÄR!

tisdag 22 september 2015

Ställa klockan

Ojojoj imorse fick jag lov att ställa väckarklockan och gå upp 08.00. Hade en läkartid 8.30 (vanlig årlig kontroll). Var sen till apoteket och hämtade ut Kassandras medicin och sen direkt och lämnade plasma. Sen till låssmeden men tyvärr kunde han inte göra någon nyckel då han inte hade någon sort som passade att göra en av. Så nu har jag klistrat ihop den med superlim och ska imorgon (full hållbarhet efter 24 timmar stod det på flaskan) prova att försiktigt låsa upp låset. För hur som helst måste det annars sågas upp av låssmeden och det kostar 25 Euro + att jag måste släpa den dit på spårvagnen eller 50 Euro om han åker hit. Så testa skadar ju inte.

Idag och imorgon är det fotboll igen då det är engelsk vecka pga att det var landskampsuppehåll för två veckor sedan. Så ikväll mellan jobben blir det att kolla lite fotboll. 2 Bundesliga börjar redan 17.30 det missar jag ju då jag precis då sätter igång med att jobba. Men Bundesliga börjar 20.00 och då är jag hemma på paus. Sen sticker jag och jobbar lite och missar andra halvlek men en del kan jag ju se i alla fall.

måndag 21 september 2015

Kvällens planer

Behöver inte börja jobba förrän 18.00 men sticker iväg 17.30. Måste till Apoteket innan och även till Rewe och köpa ett cykellås. Tror ni inte låset till den andra cykeln också började kärva igår. Och jag vågar inte chansa på att det inte pajjar helt. Iof är det ett billighetslås som jag tills nöd kan knipsa av själv. Men dumt att chansa, är jag långt bort måste jag ju först gå hem, hämta verktyg, gå tillbaka och sen få upp låset. Så mycket tid har man inte över liksom.

Jobbar sen till ca 20.00 har 45 min paus, då åker jag hem och utfodrar hamstrarna och sen jobbar jag till ca 22.00.

Sista jobbhelgen på länge

Gjorde sista jobbhelgen på länge igår. Den var lugn men jag hade tidiga patienter, vilket är skönt på vardagarna, mindre kul på helgerna då jag pga det alltid missar andra halvlek i fotbollen.

Nu väntar 5 dagar kvällsjobb, även det lugnt. Har få patienter och dessutom ska jag lära upp en kollega hos en del.

Nu när allt annat lugnat ner sig vill jag köra igång med min träning igen. Ska se om jag kan skrapa ihop nog motivation att åka dig idag. Det svåra är alltid att efter en lång paus sätta igång. När jag väl är där vet jag att jag gillar det. Måste få igång det som en rutin igen. Jag mår bättre av det men efter ett par månaders paus tar det alltid emot lite.

lördag 19 september 2015

Bättre kväll

Det slutade regna och solen kom fram.

Tyvärr var låssmeden stängt, har bara öppet måndag-fredag. Men jag ska och lämna plasma på tisdag igen så jag åker på reservcykeln tills dess.

Nu ska jag se alla matcher, alla mål på TV:n. Jag hann ju bara se första halvlek pga jobbet.

Skitmorgon

Det började med att när jag skulle låsa upp cykeln så sa det pling och nyckeln gick i två delar. Som tur var inte i låset! Jaha, springa uppför alla trappor och hämta nyckeln till reservcykeln. Hoppade upp och tjoff så hoppade kedjan av. Men den var snabbt på då den är jättelös. Sen har det ösregnat hela morgonen så det såg ut som om jag duschat med kläderna på. Trots regnkläder.

Ska nu torka lite, äta nått och sen ta spårvagnen och lämna plasma. Bredvid finns en låssmed,  jag hoppas han kan göra en ny nyckel av de två delarna jag har, För någon reservnyckel tror jag inte jag har. Och det är ett säkerhetsbygellås så hur man annars ska få upp det vet i sjutton.

Bra var ju att jag bara haft 7 patienter och var klar halv tio. Gäller hinna före rusningen som blir vid lunchtid på lördagar på plasmacentret.

fredag 18 september 2015

Helg, helg, helg

Eller, ja, jag jobbar ju. Men har relativt chill förmiddag och kvällen är okej. Lite mer patienter att tvätta och lägga i säng men överkomligt.

Var uppe alldeles för länge med Kassandra igår natt så nu när jag ätit min lunch - kyckling, ris och bambuskott - tänker jag sova middag en timme eller två. Annika har varit här och vi har tagit stygnen (läs mer i hamsterbloggen).

Leverkusen spelade super i onsdags och Dortmund gjorde en kanonmatch igår i Europa Leauge. Idag ser jag 2 Bundesliga och Freiburg - Bielefeld. 

onsdag 16 september 2015

Mittwoch, mitt i veckan på svenska

Förmiddagens jobb snabbt avklarat. Har bara 4 patienter liksom. Om 1 timme har vi arbetsplatsträff och direkt efter det kör jag igång kvällsjobbet. Gör att jag är hemma redan halv sju. Lyx! Har dessutom en lugn helg! När hände det sist. Märks det är höst och alla (utom jag) har haft klart sina semestrar.

Ikväll blir det Leverkusens Champions Leauge match. Gladbach var tyvärr lika dåliga igår som i ligan. Okej, de har lite oflyt också, 7 ordinarie spelare är skadade. Men synd är det.

tisdag 15 september 2015

Omväxlande väder, minst sagt

Klockan är tio i två och hitills har vi haft sol, sen kom regn (då satt jag som tur var i en bil), på vägen hem med cykel började det blåsa så jag nästan blåste av cykelbanan och nu åskar det!

De sa imorse på radion att det skulle vara omväxlande väder idag men det är här är ju nästan otroligt. :)

Få se vad kvällen har att bjuda på då. Om drygt två timmar måste jag ut med cykeln igen.

Tillägg 5 min senare: Hagel. STORA jävla hagelkorn! Det ÖSER ner.

Blev ett besök

Imorse vägde Elvira bara 126 gramm. Det är 7 g mindre än igår! Hon försvinner framför ögonen på mig. 

Ringde imorse direkt vid nio när de öppnade. Jag måste jobba till 10.00 och enda tiden de hade var 10.45. Jag hade 5 min på mig efter jobbet att packa hamster och boka bil. Så det fick bli den som fanns ledig närmast mig, tid att kolla runt hade jag ju inte (vilket inte var på den station jag har 5 min härifrån utan fick lov cykla 15 min). Visade sig vara en automat. Herrejösses, jag har inte kört automat sen jag jobbade på Securitas för drygt 20 år sedan och körde värdetransporter. Men det gick kalas! Kom 5 min för sent men jag hade redan vid bokningen förvarnat att jag kanske inte skulle hinna dit prick i tid. Som tur var, var det inga köer åt mitt håll. Däremot köade de på Autobahn i andra riktningen.

Men tja. Om de kan hamstrar vet i fasen. Eller så har hon nått oidentifierbart. Allt är bra liksom och hon ser dessutom relativ pigg ut och värjer sig efter bästa förmåga vid undersökning och medicinering. De hittade inget fel. Mage, lungor, avföring, kindpåsar allt ok, ingen feber. Lite snabb andning men det kan (och är förmodligen) pga stressen att bli väckt och sen klämd på och undersökt. Men hon äter inte. Möjligen hade hon lite lite för långa tänder i underkäken men inte så att veterinären ville korta dom, för det kunde vara inbillning också. Så jag fick smärtstillande, nått uppbyggande i spruta och så ska jag tvångsmata. Hon måste äta själv senast torsdag. Men riktigt vad de skulle göra om hon inte gör det sa dom inte. Jaja, jag fick ju smärtstillande och det kostade bara 20 Euro. 

Har gett henne alla sprutor, fått i henne drygt 2 ml gröt, var förbi Apoteket och köpte högkaloridryck som vi ger våra patienter som inte äter som jag blandade i också. Kanske gör det susen. Stoppade in henne i en Samla-låda. Har där mer koll på henne. Gav även lite annan mat, majs, gurka, äpple, banan, äggvita och sallad. Kanske äter hon nått i alla fall. Igår kväll petade hon i sig ett majskorn och lite äggvita och släpade runt på salladsbladet så hon är ju intresserad av mat i alla fall. Så nu provar vi med smärtstillande ifall hon har ont någonstans och därför inte äter. Det + tvångsmatning ska förhoppningsvis få igång henne. Både jag och veterinären är helt säkra på att detta inte på något sätt hänger ihop med operationen. Det är för lång tid sedan och hon återhämtade sig ju bra och gick till och med upp några gramm innan det i helgen vände.

Ikväll pustar jag ut framför TV:n (och hoppas Elvira lever) med lite Champions Leauge och Mönchengladbach. Hoppas de spelar bättre än i ligan. Där har de hittills inte vunnit en enda match!


måndag 14 september 2015

Regnig förmiddag

Men jag hade bara 5 patienter och jobbade drygt 2 timmar. Var sen och handlade (fönsterputs och grönsaker till hammisarna). Lyxade till det och köpte en halv kyckling och pommes till lunch. Orkade inte laga nått.

Ikväll har jag 15 patienter men ingen att tvätta eller så. Alla är medicin/sprutor eller ta av kompressionsstrumpor. Easy alltså. Kommer ta mig ungefär lika lång tid som de 5 jag hade i morse.

Nu ska jag städa balkongen (det är paus i regnandet) och putsa fönstret igen. Med fönsterputs denna gång!

söndag 13 september 2015

Phuuuu färdig!

Men jag måste putsa om fönstren. Hade inget fönsterputs så provade med nått allmänt medel jag hade men det blev inte bra. Får köpa riktigt fönsterputs imorgon.

Har skruvat isär och burit ner Flos gamla bur också. Det var jobbigt. Jag var visst noga när jag silikonade allt. Drygt var det.

Och en vansinns match av Werder. Det stod till slutet 1-1 och i 92:a och 93:e minuten (alltså på tilläggstid) gjorde de 2 mål och vann så borta med 3-1. :)

Fürth vann derbyt också med ett mål i 92:a minuten så där blev det till slut 3-2.

Nu ska jag se slutet på den sena matchen, en halvlek kvar. Sen ta ett välförtjänt bad och sen laga mat. Blir fiskpinnar och potatismos. Men först, byta sängkläder. Men sen är jag faktiskt helt klar!


Städdag

Idag är det storstädning inkl putsa fönster på schemat. Köket inkl kylskåpet är klart. Badrummet halvklart. Men nu har jag paus och kollar lite på Frankenderbyt Fürth - Nürnberg. Kan man kalla riktigt derby, Fürth är en egen stad men ligger direkt bredvid Nürnberg NürnbergNürnberg är stort och Fürth är pyttelitet (i tyska mått då de har över 100 000 invånare).
som en liten förort eller mer en del av

Senare ikväll spelar Werder borta i Hoffenheim.

Idag fyller Fluffolino 1 år. Få se om hon tänker visa sig. Har inte sett henne sen jag stoppade tillbaka henne i sin bur och hon har inte ätit de senaste 3 dagarna. Vilket iof är helt normalt för henne och jag hör henne när hon gräver runt där nere i spånet så förmodligen mår hon bra. En av mina patienter kallar mina hamstrar för mullvadar. Passar ju i alla fall Fluffis bra.


lördag 12 september 2015

Ingen lust

Har begravt Thekla nu ikväll så jag har ingen lust att skriva så mycket idag. Återkommer imorgon då jag har rätt mycket att berätta.

torsdag 10 september 2015

Dokumentärer

Jag gillar mest att kolla på dokumentärer. Satt uppe inatt till 01.45 och väntade på att Fluffolino skulle kliva upp och kollade under tiden på dokumentärer om flygplatser. Och jag har en massa mer att se! Super. Fast från imorgon är det ju Bundesliga igen efter landskampsuppehållet. Men jag har ledig helg så har mycket tid att kolla. :)

Hämtat schemat till nästa vecka. Min dubbelpass vecka men om den inte ändras mycket (vi har ju schema onsdag-onsdag) så blir det lugn. Förmiddagen från halv nio till strax efter 10. Kvällen blir tidig, har flera som vill tidigt så kör nog igång vid fyra och jobbar till halv åtta. Skönt! Sen är det en kvällsvecka och de är ju alltid soft och sen är det SÄÄMÄÄÄÄSTÄÄÄÄR!

Eftersom det blev sent inatt vaknade jag först 12.00. Då åt jag frukost och nu poppar jag popcorn. Är ju inte riktigt hungrig än men måste ha nått i magen inför jobbet. Om 1 timme måste jag köra igång.

onsdag 9 september 2015

Flyttat på Flo

Eftersom Flo valde att sova på lekplatsen idag så passade jag på att flytta henne. Städade ur Theklas bur och tog nytt spån från Flos. Sen väckte jag henne och stoppade in henne i hennes nya. Nu bor alla guldhamstrar på 2meter. Sen dammsög jag alla lekplatser.

Nu väntar jag på att Kassandra ska vakna så jag kan rensa ur hos henne. Det stinker. Då hon valt att bo i en av mina garderober kan jag inte ha så djupt med strö och då luktar det efter ett tag. Då får man rensa ut lite och lägga in nytt.

måndag 7 september 2015

Tappat luften lite

Hade tänkt köra igång denna veckan igen mer normalt. Men det som hände igår kväll fick mig att tappa luften och lusten lite. Ville köra igång min träning bland annat. Men nu tar jag det lugnt ett par dagar till och så får vi se i slutet av veckan.

Ser andra halvlek av EM-kvalet Skottland - Tyskland. Står 2-3 än så länge med 5 min kvar. Jag har inte sett ett enda mål, alla kom innan jag var hemma. Men de visar dom ju efter matchen, får kolla då.

söndag 6 september 2015

Helene Fischer

Här kommer några av mina favoritlåtar









Så klart får inte VM-låten fattas även om det inte är en av dom bästa av hennes enligt mig (kanske har man hört den för mycket). Det var den tyska landslaget laddade upp med innan match. Gick ju bra :)

lördag 5 september 2015

Det här är bra gjort!

Lyssnar på Helene Fischer på TV:n, tysk schlager när den är som bäst (tror jag du skulle gilla Mamma fast du inte förstår orden). Hon gjorde i somras en Stadionturne och sålde ut alla fotbollsstadions hon var i, dom har precis visat den nu och nu kommer bakom scenen bilder. Gillar hennes musik massor!

Det här är inte Helene Fischer men det är jäkligt bra och roligt gjort :)

Bremen väder

Vädret i Bremen växlar alltid fort. Här två bilder från min balkong som visar det. Det är ca 20 min mellan bilderna.

Bild 1: Grått, mörkt och spöregn (som inte syns på fotot)

Bild 2: Blå himmel och solen lyser 

Nästan torr

Jag har tyvärr inga köttbullar men det får gå ändå. Får köpa det nästan gång jag är på IKEA
Klarade mig dit och hem nästan helt utan regn. Det duggade lite till och från på hemvägen. Däremot spöregnade det emellan men då låg jag ju inomhus i plasmasalen.

Ska strax sätta igång med städningen men först lunch. Har längat hela förmiddagen. Ska äta något så vansinnigt gott som stekt potatis, stekt korv med stekt ägg. Kommer dock dröja måste först koka potatisen och sen måste den ju kallna lite. Så jag kanske tar en macka och småsplockar lite först.

Dagens planer

Äter frukost och efter den ska jag åka och lämna plasma. Funderar bara på om jag ska ta spårvagnen eller cykla. Det är lite grått väder och regnar till och från. Tar jag spårvagnen försvinner lite av förtjänsten men jag kommer fram torr. Får nog kolla ut precis innan jag är klar och bestämma mig då.

När jag kommer hem ska jag äntligen få städa vardagsrummet! Hahaha att man kan längta efter det. De tre sjuklingarna bar jag igår (natt) in i sovrummet och alla friska sover i sina burar. Sjuklingarna mår efter omständigheterna bra.

fredag 4 september 2015

EM-kval

Ikväll är det äntligen nått att titta på på TV:n. Det är EM-kval Tyskland - Polen. Börjar 20.45 så jag hinner precis hem till det. Lyxar till det med lite popcorn.

Imorgon ska jag lämna plasma, äntligen kanske kunna dammsuga vardagsrummet och handla. Behöver lite basgrejor, pasta, potatismos och ris. Har man det kan man göra mycket varierande maträtter. Kompletterar man med lite ost, korv, skinka, kyckling och frysta grönsaker blir det super.

torsdag 3 september 2015

Semesterveckan

är till hälften slut och ja, inte blev den som tänkt inte. Jag hade massor jag ville göra men det enda planerade som blev av är att fixa så cykeln blir lagad.

Men jag klagar inte, jag har i alla fall trots alla resor till veterinären och oron kring det fått vila upp mig. Och de tre veckor som är innan min huvudsemester går fort. För två av dom är kort veckor då jag bara jobbar kväll.

Det som stör mig mest är mitt stökiga vardagsrum. Eftersom jag inte varje dag kan gräva fram x antal hamstrar så har dom fått övernatta (alltså de sover ju dagtid) på lekplatserna. Och då ligger de inte djupt nere i spånet = ljudkänsligt. Så jag har inte kunnat dammsuga. Har försökt sopa men spån på mattor får man inte bort med en sopkvast. Dock är resten av lägenheten välstädad och jag får sällan besök så va fan. Lite skit får man stå ut med när resten av livet är kaos. Och nästa vecka är alla förhoppningsvis så pigga att jag kan dra igång dammsugaren även i vardagsrummet.

Kvällen idag tänker jag nog tillbringa på biblioteket eller ute längs med Weser om vädret håller i sig. År sol och 20 grader varmt just nu. Imorgon måste jag åka emellan då jag till upphämtning även ska ha med mig Kassandra och Flo. Lämnar Thekla vid 17-tiden, tar spårvagnen en bit tillbaka, hämtar cykeln och sen hem för att åka tillbaka till strax innan 20.00.

Elvira går det än så länge bra. Hon var den enda som försökte bita mig i morse när tre skulle ha medicin så fighting spirit har hon! Och nyss var hon uppe och åt lite. Det är lite stelt och vingligt än men alla kan ju inte återhämta sig som ståltanten Kassandra. Dessutom var hon sämre däran innan.

onsdag 2 september 2015

Onsdag

Om hamstrarna får ni läsa i den bloggen.

Jag var till IKEA på förmiddagen och även på Müller och köpte mer barnmat. Baxade hem 2 stora samla boxar på cykeln, allt går om man vill. Band ihop dom med spärrband och så dom i ena handen och den andra på styret. Boxarna är 78x46 cm ifall ni undrar.

Åkte inte hem mellan lämning och hämtning hos veterinären utan gick runt lite på stan och sen satt jag mig på Mc Donalds och läste (köpte lite att äta också).

Imorgon kväll blir det veterinären igen (läs i hamsterbloggen) och på fredag också.

tisdag 1 september 2015

Bra början. sämre slut

Förmiddagen var ju bra. Sen var Dr Pabst där idag och det var ju en jäkla tur. Åkte dit med 3, tur jag tog med Fluffis! Trodde ju att det var tre relativt enkla saker evtl att Elvira även kunde ha GBE det hade jag i bakhuvudet. Men att alla tre skulle ha det! Så operation imorgon. Iof sa han att Thekla kan vänta, de andra två måste dock göras direkt. Men pga hans semester skulle hon då blir opererad 5 oktober och 6 oktober åker jag till Sverige. Så nä. De 100 Eurona kommer det inte an på. Måste komma ihåg och fråga hur vi gör med stygnen. Han är ju borta då när de ska tas. Jag borde ju kunna ta dom själv. Är ju utbildad för att ta på människor. Man behöver iof en som håller i dom men det kan säkert Annika hjälpa mig med.

Jag har pasta i skåpen och bantarpulver i massor. Jag lär överleva. Vet ännu inte vad jag får i lön heller, kanske kommer den först imorgon? Var ju sista så sent som igår. Ibland kommer den ju först den 2:a också.

Ska lägga ut lite matchtröjor på Ebay också. Kanske kan jag få någon såld i alla fall.

Måste till IKEA imorgon och köpa 2 SAMLA-boxar. Kommer ju ha tre sjukläger liksom.

Och åter, tack och lov har jag semester denna veckan! Annars hade jag aldrig fått ihop allt.

Buzy förmiddag

Hade klockan på 07.00. Det ni! Ville lämna plasma innan tandläkaren ifall de måste borra. Man har nämligen då 2 dagars spärr. Så redan kl 8.00 satt jag på cykeln. Lämnade plasma och sen till tandläkaren.

Positivt där, inget hål! Han hittade en inflammation mellan tänderna som kan orsaka att det ibland gör ont att tugga. Gjorde rent och så gav han mig nån medicin där. Har ju min halvårskoll 19 oktober och då kollar de igen. Får jag problem ska jag naturligvis höra av mig innan.

Eftersom det besöket blev gratis så cyklade jag förbi en cykelverkstad på vägen hem. Hade först tänkt vänta då jag ju denna vecka har semester och sen jobbar bara tre veckor innan ny semester. Men jag behöver en cykel med lyse. Det är så mörkt redan vid 20-tiden nu. Visserligen måste jag ju betala denna räkning denna månad men jaja. Kommer kosta halva nypriset att laga den. Men jag cyklar ju flera mil i veckan så sakerna slits så är det ju. Den är klar på fredag.

Åkte även förbi veterinären, lappen satt kvar. Men klart om den kom upp igår tar han ju ner den först idag när han kommer dit. Står dumt nog inget datum bara stängt idag pga ryggproblem.

Om jag måste åka till Delmenhorst imorgon har jag bestämt mig för att boka en Cambio bil. Det kostar ca 20 Euro mot ca 10 Euro med spårvagn, tåg, buss men kortar restiden för hamstrarna från 1 timme och två byten till 20 minuter. Det är ungefär så långt mellan som mellan Falun och Borlänge. Så det är ju ingen jättesträcka.

Sen skulle jag behöva gå till frisören. För flera veckor sen. Men får vänta och se vad jag får i lön och hur dyrt det blir hos veterinären. Lönen ska komma idag men är inte på kontot än. Min lön varierar ju mellan 1400 - 2000 Euro så det är ibland stora skillnader.