lördag 30 januari 2016

Liten film

Ja, det kommer en liten film här med! På mitt fina ljus som växlar färg. När jag köpte det visste jag inte ens att det växlar färg, köpte det för att det ger en god vaniljlukt ifrån sig och att glaset var så fint. Så jag blev rätt överraskad när jag tände det:

Mäh!

Ja så kände jag när jag slog på TV:n och ser att det är sportsändningar HELA dagen. Yay, liksom. Tills man trycker på infoknappen och ser vad de sänder:

skridsko, bob, rodel, tennis och som enda högpunkt: nordisk kombination. Tur det blir fotboll senare!

Tulpantips

Jag älskar tulpaner. Och här är de iof billiga (1,99 för en bukett) men det är ju så trist att de bara har stått i 2 dagar och sedan slokat. Så läste jag någonstans att man ska ta en nål och sticka igenom stjälken innan man stoppar dom i vasen. Så sist gjorde jag så och kolla! Så här ser de ut 4 dagar senare. Alla står upp!

Här ett foto från inköpsdagen

Och här ett från idag




fredag 29 januari 2016

Jävla väder!

Igår sol 10 grader plus. Idag grått, vind, regn iof 8 grader men inne blev det kallt! Igår slog jag av alla element då jag hade 23 grader inne. Nu har jag bara 18 grader och har sprungit runt och skruvat på alla element igen.

Hade det inte varit för att jag måste jobba (och dessutom fått en stor runda pga sjuk kollega) hade jag inte ens klivit ur sängen idag. Typisk grå blöt dag som bäst spenderas under täcket med en bra bok. Istället ska jag ut och bli blöt och kall.

Men har i alla fall ledig helg! Alltid nått :)

torsdag 28 januari 2016

Effektiv dag

I vanliga fall har jag ätit frukost nu typ. Men idag har jag dels ätit min frukost, varit hos frisören i 2 timmar och sen handlat, varit hem med varorna och varit iväg och duschat en patient jag hade nu på dagen.

Nu hemma tills 16.45. Ska fixa lunch, tar mina sista makaroner och gör stuvade makkisar! Gott, gott, gott.

Ska även fixa till en massa hamsterkort och tja sen får vi se vad jag hinner. Så länge är det ju inte tills jag måste jobba igen. Är i alla fall sol och mer än 10 grader varmt igen. Gäller att njuta för sen ska det regna i en veckas tid.

tisdag 26 januari 2016

Så blev det vår!

I lördags morse var det -10 grader. Igår och idag skiner solen och det är +10 grader. I lä har det till och med varit upp till +15 grader. Fast tydligen ska efterdyningarna av USA-stormen komma om ett par dagar och det ska bli kallt och snö igen.


Igår var jag megatrött och sov till halv tolv! Men imorgon måste jag och lämna plasma, idag ska jag handla, på torsdag morgon till frissan (det är på tiden, var där sist i oktober!!), på lördag plasma igen och på söndag är det hamsterträff hos Annika. Så veckan börjar bli lite bokad.

söndag 24 januari 2016

Inga problem idag

Var +5 grader redan på morgonen så idag var det inte ett dugg halt. Förutom en mosad cykelkorg och lite blåa fläckar så märks inget av min vurpa igår. Var inte bara jag som vurpade förresten. Minst en av mina kollegor gjorde det också.

Blev så sugen på choklad idag men eftersom allt är stängt kunde jag inte åka och handla mig en chokladkaka. Så jag slängde ihop en kladdkaka när jag kom hem som jag nu njuter av med glass. Tills jag ska iväg igen halv fem ska jag se på vintersport och sen blir det fotboll. Bundesliga startade ju denna helgen igen.

lördag 23 januari 2016

Saltomortal

De varnade för blixthalka igår till idag på morgonen. Det skulle gå från -10 grader till regn inatt och runt nollan på morgonen
och nu på dagen +8 grader.

Och det var halt imorse. Klev utanför dörren och gled iväg. Skridskor hade varit bra typ. Men förmiddagen gick förvånansvärt bra och jag var inte mer än en kvart sen på slutet. Var saltat nästan överallt. det vara bara när man kom in mellan husen som det blev isgata så då fick man glida fram på skorna med cykeln bredvid. Men ju mer timmar som gick ju varmare blev det och allt smälte.

Trodde jag.

Är klar, ska svänga av cykelvägen och in på den lilla gången framför våra portar. Har helt glömt det var halt där imorse och att den sidan är skuggsidan. Och klaris syns liksom inte. Så istället för att fint svänga glider cykeln med bredsida tills vi kommer dit där det ligger snö, där blir det tvärstopp. Så jag och cykel gör en fin vurpa. Naturligtvis landar jag först på cykeln och får cykelstyret i bröstet, slår i högra knäet lite och landar sen på baken i en stor vattenpöl. Cykelkorgen blir helt mosad, cykelstyret får sig en smäll och blir snett men annars klarade jag allt utan större blessyrer. Mer än en väldigt blöt bak men som tur var hade jag 10 meter till min ytterdörr.

Jag som var så nöjd det hade gått så himla bra trots halkan......

torsdag 21 januari 2016

3 dagar kvar, I can do it!

Blööök, tre dagar kvar att kliva upp mitt i natten. Typ. Tur säger jag att jag behövt börja först mellan 8 och 8.30. Fast i helgen måste jag börja 07.00. Snark.

Sovit middag alla dagar utom igår och tänkte då, kanske kan jag somna liiite tidigare. Men nej, tvärtom somnade först vid 2-tiden, vaknade kort vid 3-tiden när Fluff klev ut.

När jag kom hem kröp jag ner i sängen, läste ut sista Lars Bill Lundholm boken - Citymorden och när jag gjort det sov jag till klockan 15.00.

Tre maskerade rånare genomför ett brutalt dåd i Stockholms tunnelbana. En hel tågvagn skjuts sönder och pengar, klockor och mobiler avkrävs de skräckslagna resenärerna. Två passagerare mördas brutalt.
Rånarna flyr i en svart Chevrolet och kör till en övergiven fabriksbyggnad vid Stockholms hamninlopp. Högst upp i ett före detta omklädningsrum med kakelbås och plåtskåp sätter sig de tre rånarna runt en gammal kassettbandspelare. En Beatles-låt For no one, strömmar ur högtalaren. Rånarna tar av sig sina skidmasker. Det är tre unga kvinnor. De tar varandras händer och gråter.
Kriminalkommissarie Axel Hake får hand om fallet, Det misstänks vara ett terrorattentat, men ingen grupp har tagit på sig ansvaret. När ytterligare ett rån med dödlig utgång utförs vidtar polisledningen åtgärder som Axel Hake inte kan acceptera. Han fortsätter utredningen på egen hand. Under täckmantel. Han lyckas närma sig en av kvinnorna, men denna katt-och-råtta-lek får förödande konsekvenser både för honom själv och hans familj.

Fyndade fina spislock i förrgår förresten. På billiga affären, 3 Euro för alla fyra.





onsdag 20 januari 2016

Snö igen

Denna gången har de faktiskt redan plogat! I alla fall nästan överallt. De lär sig. Däremot får spårvagnarna problem direkt. Det har kommit kanske 5 cm max. Men tydligen stoppas spåren igen. Jag hade planerat åka och lämna plasma mellan passen men det var över 30 min väntetid på nästa vagn. Och då ska ni veta att på dagtid går de annars var femte minut. Så nej, får ta det en annan dag.

Så blir jag tokig på mina element också. Ställer jag in värmen på 2 så är det runt 20 grader och det är lite för kallt. Ställer jag den på 3 så blir det 23 grader och för varmt. Provat 2,5 men då blir det också bara 20 grader. Så nu kör jag med 2 och 3 och skruvar på dom regelbundet så jag kanske kan få 21 till 22 grader som vore perfekt.

tisdag 19 januari 2016

Isbit

Brrr imorse var det -10 grader. Det känns ungefär som det dubbla här. Tur jag hade få patienter och jobbade 1 tim och 15 min. Trots det var jag som en isbit när jag kom hem och kröp snabbt ner i sängen under tre täcken och la mig och läste.

Upptill kan jag rätt bra klä på mig men om benen blir det kallt. Har tjocka strumpbyxor + jeans och mycket mer går inte för såfort jag är inomhus så svettas jag med bara det på. Och ute fryser jag sen. Dilemmat när man jobbar både ute och inne.

Nu har temperaturen i alla fall krypit upp till 2-3 minus bara så kvällens 3 timmar ska jag nog överleva. Igår kväll tog jag ett varmt bad, får nog statsa på det idag med.

Det är ju inte ofta det är kallt här som ut är. Annars hade jag nog fått investera i en täckkjol eller nått. De går ju fort att ta på och av. Har funderat på att sy nått likande som regnskydd för benen också. Blir så himla varmt med regnbyxor inomhus. Och regnar gör det ofta här.

måndag 18 januari 2016

Usch och fy

Piggat upp mig med fina blommor!
Det var vad jag tänkte imorse när klockan ringde. Bläääää. Men när jag väl kom upp, vilket iof tog tid så gick det ju. Fått i alla fall 5-6 timmars sömn.

Nu är det jättehärligt väder. Ett par minusgrader, några cm snö och solen skiner. Och eftersom vi bara fått ett par centimeter (men nog att det är vitt och ljust) så är ju cykelvägarna fria. Då är jag nöjd!

Nu hemma för paus (varit hemma 1 timme ca) och måste börja igen halv fem. Har korta kvällen denna veckan så är klart runt halv åtta. Och då har jag ändå fått ett par extra patienter då en kollega blev sjuk igår kväll.

söndag 17 januari 2016

Torres: El Niño: My Story

Nu har jag läst ut Fernando Torres boken. Boken är inte ny utan är 7 år gammal. Vilket gör att man ju inte har alla hans framgångar att läsa om. Det handlar mest om hur han började i Atlético och hans första megalyckade säsong i Liverpool (mest om det) samt lite om EM 2008 som ju Spanien vann och han gjorde det avgörande målet i finalen (mot Tyskland!).

Intressant bok, han har själv skrivit den (eller ja. med hjälp då). De biografierna gillar jag mest. När någon annan skriver om en person så får man ju inte veta allt så personligt. Det är nästan bara hans fotbollsliv som beskrivs och inte mycket från det privata. Boken är på engelska men lätt att läsa med många (fina) bilder.

Jag gillade den och hoppas han skriver en till efter sin karriär. Han är ju nu tillbaka i Atlético (på lån från Milan) och evtl är detta hans sista säsong.

Han har ju gjort en del bra saker efter 2008 liksom. Som att i VM finalen 2010 slå en avgörande passning till Fabregas som slog den assisternade passningen till Inesta som gjorde det enda målet (i förlängning) så de vann. Sen i EM 2012 gjorde han åter mål i finalen och Spanien blev mästare igen. Men sen såg tyskarna till att det var nog 2014! :) Fast Spanien bara fick spela 3 matcher och han bara fick starta i en så gjorde han mål då med. Sen vann han ju med Chelsea Champione League 2011 också.


Tummen ner för söndagsstängt

Så retligt. Jag var så igång med garderoberna men nu står allt stilla till imorgon. Och det bara för att jag behöver ett par lådor till att lägga kläder i. Tänk om IKEA eller vilken annan affär som helst bara hade öppet idag. Då hade jag kunnat ila iväg och fixa fler boxar och jobbat vidare. Men nej.

Det är så fånigt. Vet ni, vi får inte ens slänga glas på söndagar. Bara måndag - lördag 7-19 är det tillåtet fast det inte ens står ett hus i närheten. Det är minst 50 meter till närmsta som är ett lägenhetskomplex. Jag tror inte ens de hör när man slänger i glaset.

Egentligen får vi inte tvätta heller men det skiter jag i. Jag har hört att andra tvättar på söndagar och min tvättmaskin låter inte värre än det ljud TV:n eller stereon avger. För att inte tala om dammsugaren. Den får vi i alla fall använda.....

Omodernt så det skriker om det. Men det är ju inte bara det här med söndagar som är stenålder här. Detta fjafs med Ni istället för du och att banker, läkare osv har middagsstängt (Siesta?!), man kan knappt betala med kort även om det har gått framåt med gigantiska steg senaste 2 åren. Självscanning har de inte hört talas om. Och när man ska betala med kort kan man inte som i Sverige stoppa i kortet och slå koden och sen bara vänta på beloppet. Nej, man måste säga till när allt är inslaget och hos 99% av alla måste man skriva under på kvittot. Kort + kod har bara 2 affärer. Enda fördelen med stenåldern är väl att det finns bank- och postkontor överallt. Bara i vår lilla stadsdel har jag tre olika Sparkasse kontor att välja på (och vid alla tre finns en uttagsautomat fast man kan båda ta ut och sätta in pengar över disk fortfarande!) Men att det finns så många kontor från samma bank är för att om du tar ut pengar från en annan banks automat får du för varje uttag betala 5 Euro i "straffavgift". Samarbete vad är det?!

Motivation

Att gå upp på morgonen är all about motivation. Idag ringde klockan igen 8.30 (måste ju vänja mig så sakta, imorgon måste jag upp 7.00) så låg jag som vanligt kvar och funderade på om det var värt gå upp eller om sova vidare dock inte är bättre?!

Så hörde jag att Fluffis precis klev in i sin bur. Jag hör tassarna på kartongen som står som trappa jättebra. Hon ville jag ju väga! Och eftersom hon hade tappat så mycket vikt förra veckan så var det verkligen prio. Så jag flög ur sängen och fick tag på henne. Kan avslöja hon har redan hämtat tillbaka 10g denna veckan (av de 19g hon tappade) så det är som förut och som jag trodde. Skönt!

I alla fall: Nu är jag vaken! Hon var uppe 45 min till innan hon gick och la sig så jag knäppte en massa kort (Jojo är också uppe). Från igår kväll och nu på morgonen på alla hammisarna har jag totalt ca 150 kort. Har lite att göra sen alltså.

Men nu först, frukost och lite sport innan jag sätter igång med att gå igenom garderoberna.

Bild från nu på morgonen
Igår blev det vinter igen också förresten. Vi har dock inte så mycket snö som förra gången så cykelbanorna är fria i stort sett. Men det är kallare. Minus för första gången denna vintern.

lördag 16 januari 2016

Blev lite ändring

Inga garderober är gjorda för Flo klev upp igen på dagtid. Då jag även planerat att städa hamstrarnas uteplatser så snappade jag snabbt åt mig henne och stoppade in henne på en annan ledig plats. Hon har nämligen, helt själv, precis som Kassandra förut valt att sova där istället för i buren. Jag tycker ju det är både mer obekvämt och hon blir lättare störd men om hon vill ha det så så får hon det.

Men nu är hennes plats dammsugen och svabbad. Väntar på att golvet ska torka. Även Jojos och Nils är gjord så långt (men den är ju mindre och lättare). Jäklar vad de kan skita ner på ett par veckor! Brukar nämligen göra den storstädningen ungefär varannan-var tredje månad.

Kvar är Fannys där Flo just nu sover. Men den är också liten. Sen ska jag permanent dela av en del av FlosFernando kan vara där. Nu gör jag det provisoriskt varje kväll. Men vill helst ha nått system så jag lätt kan öppna mellan dom då han inte är ute nattetid. Och då kan ju Flo faktiskt så ha hela dom timmarna. Men det snöar och är kallt så jag har ingen lust att cykla till byggaffären. Får se vad jag hittar i källaren. Annars fortsätter jag som förut ett tag till.

Men nu har jag en paus och kollar på skidskytte. Sen blir det till att fortsätta.

De är som förgjort

att komma upp i vettig tid. Lär bli sova middag nästa vecka :)

Hade klockan på 8.30 för jag tänkte dra igång en storstädning idag. Ni vet rensa ur garderober, skåp och det värsta skrubben. Där jag öser in allt jag inte orkar gå ner med i källaren eller slänga....

Men jag måste stängt av klockan i halv sömn för jag vaknade 10.30. Men naja, fast jag mellan kollar på vintersport så har jag hunnit med att fixa mat (massor av Flygande Jakob), baka kladdkaka och faktiskt rensat ur skrubben. Ska strax ta tag i garderoberna i sovrummet. De är fulla av kläder jag faktiskt kan rensa ut och på så sätt få lite mer plats.


fredag 15 januari 2016

Helg, helg, helg!

Jaaa, har gått av och har från nu helg.

Imorgon ska jag laga Flygande Jakob och baka kladdkaka.

Igår låg jag och läste till 3.30. Inte så smart då jag så långsamt måste vända tillbaka dygnet lite då jag nästa veckan måste gå upp 7 dagar på raken för dagpass! Hua. Tur jag har få patienter på morgonen så det räcker jag börjar mellan 8 och halv nio (lite olika beroende på vilken dag). I alla fall så långt jag har schema dvs onsdagen. Men boken var spännande.

Har läst ut fjärde boken av Lars Bill Lundholm - Gamla Stan morden. Lika bra som de tre innan. Har en femte oläst som ligger på vänt. Men den får vänta. Ska läsa ut boken Fernando Torres - El Nino, my story först. Är halvvägs i den, har läst den parallellt med den andra.

När den lika omstridde som kände skådespelaren Peter Branting hittas död utanför sin bostad i Gamla Stan ställs den egensinnige kriminalkommissarien Axel Hake inför ett av sina mest spektakulära fall. Händelsen väcker enorm uppmärksamhet och Hake tvingas hantera såväl den upphetsade pressen som sin opportunistiske chef Seymour Rilke. Dessutom upptäcker Hake att charmören Branting haft kontakt med Hanna hans Hanna. 
Gamla Stan-morden är den fjärde delen i Lars Bill Lundholms hyllade deckarserie om kommissarie Hake. 

torsdag 14 januari 2016

Jag = vandrande katastrof


Ibland får jag känslan saker går sönder bara jag tittar på dom. Låt mig ge er några exempel från sista veckan (torsdag - torsdag):


  • jag får äntligen en glödlampa till läslampan och ska sätta i den. Lyckas på nått sätt kortsluta så säkringen går. Okej, irriterande men ingen katastrof. Köper ny säkring, sätter i den och båda lamporna och slår på. Den lilla lampan blinkar till sen händer inget alls. Okej, nått är kanske fel med den lilla lampan. Byter till ny säkring (köpte 10 pack, bra det!). Sätter bara i glödlampan till stora lampan. Händer nada. Okej igen, kan ju vara så glödlampan gått sönder så byter till ny lampa (hade som tur var en hemma). Men, nej, händer nada. Ger upp, inser att jag får köpa en ny lampa någon gång när jag har en bil att få hem den i. Får ligga i sängen och läsa så länge.
  • kommer ut och ska jobba kväll. Märker att sladdarna som går från lyset fram och leder ström till lyset bak är lösa. Om någon tyckt det varit kul att dra ur dem eller om det hänt på något annat sätt låter jag vara osagt, även om jag tenderar till det första. Borde märkt det annars liksom. Åker och köper ett batterilyse så jag kan jobba och synas. Inga problem. Jobbar klart och sätter ner cykeln i källaren. Och glömmer slå av lyset. Så dagen efter lyser det bara svagt svagt.
  • Jaha, åker och köper ny lampa. Batterier till lampan kostar 3,49 Euro, en ny lampa inkl batterier 2,99 Euro. Det är på dagen så jag provar den inte. När jag ska slå på den på kvällen är den stendöd. Har jag kvittot? Nix. Jaja, kör den kvällen med lampa nr 1 som lyser svagt, svagt.
  • Ska nu på kvällen ge hamstrarna mat. Ställer brickan på en pall jag alltid använder. Lyfter upp första matskålen och pang! Ligger bricka, grönsaker, Jojos gröt, vatten, trasiga och hela matskålar i en salig röra på golvet/mattan. Suck
  • Köper nu på kvällen lampa nr 3. Den funkar än. Och jag har slagit av den. Heja mig!

Dessutom låter både min dator och min TV illa så jag bara väntar på att de båda säger poff. TV:n är 10 år gammal och datorn minst 5 år. Den har ju pajjat en gång redan och jag fick då en gammal hårddisk av Mareike som jag inte har en aning om hur gammal den är. Men det är Windows 7 på den så tja gammal alltså!

Mot helgen!

Igår var jag iväg och lämnade plasma. De firade just igår 30 år (visste jag inte) så de bjöd på goa mackor och så fick alla 30 Euro i ersättning istället för det normala 15, 18 eller 23 Euro (beror på hur mycket man får lämna. Jag får lämna för 23 Euro.) Så valde ju en bra dag :)

Sen hämtade jag schemat. Från idag har jag lite mer normalt antal patienter. En av semesterfirarna är tillbaka, har dock en del extra men blev av med de "tyngsta". Så jag kan börja 1 timme senare idag och kommer vara klar 45 min tidigare. Skönt!

Idag har jag varit slö och legat kvar länge i sängen och läst. Men var upp emellan och åt frukost. Nu ser jag på skidskytte innan jobbet.

tisdag 12 januari 2016

Bilpool

Har nu varit med i bilpoolen i ett år. Fick nyss sista räkningen så jag tyckte det var kul att kolla. Jag har hyrt bil av dom 6 gånger. Och då var en av gångerna åt Hanna så den betalade hon helt. Alltså har jag 5 gånger under året haft ett behov av en bil resten av tiden har jag klarat mig med cykel. buss, tåg eller spårvagn.

Jag har gjort två längre resor (en var till Lengerich förra januari och hämtade en hamster (Wonder) och så nu i december då jag hämtade akvariet + Fernando). Sammanlagt har jag betalat 294 Euro för alla gånger jag har använt bilarna, varav långresorna har gått på 240 Euro, dyra små hamstrar......

Sen tillkommer ju en del buss och tågbiljetter. Brukar åka buss för runt 20-30 Euro i månaden på vintern och 10 Euro på sommaren. Tåg har varit runt 60 Euro på hela året (hämtat hamstrar i Hannover (Jojo) och Braunschweig (Elvira) + en resa till ett nöjesfält) även här står hamstrarna för större delen av kostnaden.....

Två gånger har jag nyttjat Mitfahrgelegenheit och för det betalat ca 50 Euro, båda gångerna var det hamstrar som reste: Jojo och Nils.

Men allt som allt har jag tjänat grymt på det. Brukade ha bensinräkningar på minst 80 Euro per månad och så på det alla reparationer, skatten, besiktning och försäkring.

måndag 11 januari 2016

Jobbdag

Idag lär jag inte göra så mycket mer än att jobba. Har gjort middagsrundan från 10.30 - 13.00 och har nu 3 timmar paus innan jag måste börja kvällsrundan som går till 22.00 med en paus mellan 20-21.

Men gud så skönt det var att få sova till 10.00 idag! Behövde jag. Har handlat nu i pausen och ätit, var lat och köpte med mig en halv kyckling och pommes.

Senare i veckan måste jag:


  • lämna plasma
  • köpa ny läslampa
  • städa
  • köpa luftavfuktare
  • träna (nu när snön är borta och jag tar mig dit
Väderprognosen säger regn för imorgon och onsdag med kyla så det kan bli halt. Sen torsdag/fredag ska det ev snöa igen. Få se om det stämmer.

söndag 10 januari 2016

Snark

Åter en natt då jag sovit ungefär 3,5 timme. Så inte så konstigt jag sov gott mellan 10.30. 14.00 sen. Då är jag sammalagt uppe i 7 timmar. Bäst mår jag när jag får sova 9 timmar. Och helst i sträck då....

Imorse regnade det nu skiner solen. Hoppas på en torr kväll då. Har suttit med pappersjobb till nu och om vädret inte sätter käppar i hjulet har jag fått ihop min kvällsvända nästa vecka. Imorgon ska jag även jobba middagsvändan, Melanie har ledigt. Men kan sova till 10.00 då i alla fall. Börjar 10.30.

Har även hunnit dammsuga och diska ur filtret (eftersom den slutade suga bra).

Nu blir det lite vintersport på TV:n innan jag måste börja jobba igen om 1 timme.

lördag 9 januari 2016

Dagpass :(

Blääää :). Har gjort mitt första dagpass (förutom en helg tror jag) på en dryg månad. Själva passet är inte problemet. Det är att man måste börja klockan 07.00.

Jag före klockan 12.00 på dagen!
Jag somnade vid 03.00 och klockan ringde 06.15. Min plan var att jobba av förmiddagen och sen äta nått och sticka och lämna plasma. Var planen alltså. Efter att jag ätit slocknade jag på soffan som en klubbad säl och vaknade 13.30. Sen dess har jag kollat på vintersport. Har kvällsvändan kvar om 1,5 timme.

Idag är vägdag för hammisarna, har redan vägt 1. Jojo var nyss uppe och åt lite. Nils och Fernando har jag också sett men de väger jag sen (det var när jag i halvdvala satt och åt innan jag somnade).

Dessa dagpass är förjäkliga. Och det hjälper inte att gå och lägga sig tidigare. Jag gick och la mig vid midnatt men somnar i alla fall inte. Tur då man bara jobbar ett par timmar sen kan jag åka hem och sova ikapp. Är väl möjligen fördelen med delade pass.

Ikväll måste jag jobba med pappersjobb. Uppdatera patientmappar för 2016, bestämma när jag vill ha semester och försöka få ihop måndagens kvällsrunda då jag har 20 patienter varav 6 stycken som helst vill ha samma tid (18.30-19.00) kommer ju int
e gå så får se hur jag ska pussla ihop det.

fredag 8 januari 2016

Hej då snö!

Och så försvinner den igen. Det är närmare 10 grader plus och blåser rejält. Snön försvinner fort nu, få se om det ens finns någon kvar ikväll. Det låg mer än 10 cm på gräsmattan som jag ser från mitt fönster men nu tittar grönt gräs fram här och där.

Min imma på fönstren försvann med kylan och imorse var det snabbt öppna alla fönster och släpp in frisk luft! Jag ska även plocka bort alla tjocka filtar jag har lagt ut i varje dörröppning för att det drog så hemskt längs med golven när det var kallt. Och skruva ner värmen. Var 24 grader imorse när jag vaknade då det ju plötsligt gick från -5 till +10 under natten.

Ser på skidskytte och lagar mat samtidigt. Efter att dessa båda saker är klara ska jag dammsuga och sen är det nästan dags att bege sig mot arbetet igen.

torsdag 7 januari 2016

Hej snö!

När jag var ut min sista runda så hade de äntligen plogat ordentligt. Så det var helt fritt. Sen började det snöa. Så när jag nu cyklade tillbaka samma väg 1 timme senare var allt översnöat. Ligger ca 3 cm och det vräker ner snö än. Skoj om det snöar så hela natten. :)

Än en gång, tacksam för att jag jobbar först på kvällen.

Man måste ju veta att detta är en stad där det sist det kom mer än 1 cm snö som låg i mer än 1 dag var 5 år sedan. Så det finns liksom ingen beredskap eller plan på hur man ska agera. Igår var stod spårvagnarna i princip stilla flera timmar för att snön frös till is i skenorna. Så 5 cm snö här är som om norra Sverige skulle få ett par meter på några timmar. Blir samma kaos.

Fast i helgen måste jag ut klockan 7 på morgonen så det får gärna sluta snöa imorgon bitti,

Lampskrälle!

Var iväg och köpte säkring (det var inte plogat dit) men nått är fel för så fort jag sätter på lampan går säkringen. Vilket är konstigt för den övre lampan har funkat hur bra som helst förut. Nu hinner jag inte greja vidare (ska prova med bara övre lampan ikväll) jag måste äta nått för jag måste börja jobba om 30 min.

Troligen får jag inte till det och får köpa en ny lampa istället. Jag vill nämligen kunna sitta i soffan och läsa och inte behöva lägga mig i sängen för det.

De har varnat för kraftigt snöfall från 18.00 idag. Få se om det stämmer. De sa att det skulle snöa igår med hela dagen men det kom inget alls. Alla suckar över snön, jag tycker det är toppen med det enda undantaget att de får ju gärna ploga. Men annars klagar jag inte alls. Så just nu behöver vi ju inte mer innan de plogar alltså.

onsdag 6 januari 2016

Heja, heja

Var ut nyss och postade ett paket idag som jag glömde igår. Nils kom ju i en lånad transportbox från tjejen i Paderborn som hjälpte mig skicka honom vidare. Så den skickade jag tillbaka idag och märkte då de har bitvis börjat ploga cykelvägarna. Dessutom har de bitvis också saltad gångvägarna. Så för imorgon kväll ser det rätt bra ut. Tror det ska gå bra ta sig runt. Kanske de hinner ploga alla vägar till och med. Man får bitvis lov att gå nu med men kan cykla mer än gå i alla fall.

Fick ett litet paket igår med böcker så det blir att läsa lite mer och se på vintersport idag. Glödlampan till min stålampa som också var med passade men när jag skulle sätta i den gick säkringen i själva lampan (ska tydligen finnas en sådan i dom) så nu måste jag lista ut var den sitter och försöka köpa en ny. Finns inte rätt sort här får jag lägga en ny beställning till Sverige på en säkring.

Man tycker ju den borde sitta i delen på mitten där man styr dimmern men den delen har liksom inga skruvar?

Tillägg: Ha! Jag hittade säkringskrället! Nu hoppas jag bara jag kan hitta var jag kan köpa en likadan här också.

Tillägg nr 2: Ska visst finnas på Conrad. Dit har jag cykelavstånd och i värsta fall går bussen nästan förbi där med!

tisdag 5 januari 2016

De är inte vana med vinter här

Det är fortfarande inte plogat, varken bilvägar eller cykelväger. Trottoarerna är bitvis plogade så man får cykla där (så länge ingen går där då) och så får man gå med cykeln resten. Det tar sin lilla tid och måste man inte ut så håller man sig inne. Var dock tvungen att vara ut nyss och hämta mitt schema. Är glad jag är ledig, de som jobbar har det inte lätt nu, speciellt inte vi som cyklar. Nu snöregnar det dessutom och lägger ett ispansar ovanpå. Trafikolyckor är det i massor också, de sa nyss på nyheterna att i området Bremen var det igår 300 krockar!

Är glad jag måste ut och jobba först torsdag kväll. Kanske har de plogat tills dess? Annars får jag planera in extra tid. Har som tur är en översiktbar vända. Först på måndag är det proppfullt.

Denna vecka är min dubbelvecka men jag behöver inte jobba morgon förrän i helgen! Johoooo! Tack jobbet!

Sen så har jag (trots vädring) fortfarande hela fönstren täckta med imma. Jag vädrar iof inte tre gånger om dagen, det blir ju skitkallt! En till två gånger gör jag. Får ju inte bli för kallt för hamstrarna heller liksom.

Pga vädret (eller mer underlaget) kommer jag inte till gymmet eller byggaffären. Det är 3 och 4 km dit på oplogade vägar och till gymmet går ingen buss och ang byggaffären (dit det går en buss) så kan jag inte släpa så långa träribbor (2 meter)
på bussen. Så det får vänta. Jag kollar på sista stationen i backhopparveckan idag och imorgon istället, läser och spelar dataspel. Går ingen nöd på mig alls :)

måndag 4 januari 2016

Lönedag!

Alltid en bra dag! Snö och sol och jag är ledig :). Kan inte bli bättre.

Fick dessutom mer i lön än jag trodde. Har ju jobbat så lite de sista två veckorna men tydligen så det räckte till 100 Euro mer än jag räknat med. Bra det.

Ikväll ska Nils till veterinären så ska vi se om han har diabetes eller om han dricker så mycket av någon annan anledning. Tex urinvägsinfektion kan också göra det. Men innan måste jag åka och handla och ta ut pengar.

Låg och läste igår kväll och gissa vem som tassade ut redan 01.30? Och sen fick jag lov gå upp på toa 04.30 och då var hon fortfarande ute. Fluffolino. Så glad jag blev! Tog lite kort första vändan men tyvärr dog batteriet i kameran rätt fort. Måste hitta laddaren idag med och så lägger jag upp korten i hamsterbloggen senare idag.

Nu frukost!

söndag 3 januari 2016

Snö!

Vi har faktiskt runt 5 cm eller nått! Synd bara att man här aldrig hört talas om snöplog?! Det började snöa igår kväll och fortfarande har man inte plogat ett dugg. Vilket innebar att jag cyklade och gick med cykeln om vartannat på min runda idag. Men annars njuter jag av snön. Det ska snöa imorgon med (då är jag ledig så då kan det få komma hur mycket som helst!) men redan på tisdag ska det smälta bort.

Men bjuder på lite Bremenbilder med snö (från TV-programmet Bute und Binnen). Det var 5 år sedan vi hade så här mycket snö sist.





Tysk byggnadskonst


När det ser ut så här ute och snöar och blåser, är -3 men upplevd temp -12


så ser fönstren direkt ut så här. Att man kan vara bra på så mycket tekniskt men bygga hus med förnuftig ventilation kan dom inte! Därför ska man vädra. Står till och med i hyreskontraktet man måste vädra 3 x 10 min varje dag. Men just sådana här dagar är ju lusten att släppa in kylan inte så stor. Dessutom måste vi betala för värmen. Vi ska alltså först värma upp våra lägenheter för att sen tre gånger om dagen släppa ut värmen?!

Jag jobbar iof bara 4 timmar idag men usch jag vill inte! Kommer bli en kall halkig kväll. Har sen skönt nog måndag och tisdag ledigt innan jag går på normalschemat. 12 dagar jobb, 2 dagar ledig och så rullar det på så tills det kommer en semester och nästa jul/nyår.

lördag 2 januari 2016

Nordvind

Den här låten passar idag. Fy tusan vad det blåst kallt. Började snöa nyss också när jag cyklade hem. Små, hårda och vassa snökorn. Bläää.

fredag 1 januari 2016

Nyårsdagen

Idag ska jag se backhoppningen från Garmisch och jobba och sen inte så mycket mer. Somnade först vid 4-tiden inatt så är lite seg.

Ute skiner solen och det är 8 grader varmt. Nu hör man fåglarna igen fast det kommer en enstaka smäll då och då. Men nu borde väl lagren vara slut hos de flesta snart hoppas jag.

Nu börjar det lugna ner sig

Halv två och nu är det i alla fall bara enstaka smällar även om de kommer regelmässigt. Var lugnare i år. Idioten som förra året stod utanför mitt sovrumsfönster och smällde av smällare till 03.00 måste ha flyttat eller om han bara var en gäst förra året på ett firande. I år har han inte hörts av. Överhuvudtaget var det bara ett gäng ute på vår parkering, förra året flera. Sen smälldes det ju så klart av en massa raketer runt om.

Har knappt sett röken av hamstrarna. Årets var smarta och har legat kvar i sina hus. Bara Fernando som vaknar tidigt har var ute 2 timmar på lekplatsen men jag stoppade tillbaka honom 23.00 och då försvann han också in i sitt hus. Sen har så klart Fanny krävt att få komma ut men när det smällde som värst tog hon också skydd i ett hus på lekplatsen. Hon har precis kommit fram igen.

Men nu är det så pass lugnt jag kan slå av musiken och gå och lägga mig. Enstaka smällar bryr dom sig inte om.