onsdag 30 mars 2016

Men jisses

så mycket jobb jag har nu en vecka framåt. Pust och stön! Det kommer gå i ett. Nu får man tillbaka för att man hade lugnt förra veckan och påskhelgen. Men men bara bita ihop. Man blir ju glad när lönen kommer i alla fall.

Måste börja redan halv sju på morgonen vilket är blä just nu då jag pga sommartiden sällan somnar före 2 eller 3. Men inatt var klockan först 4 så jag hoppas ju att jag kommer vara lite trött tidigare idag. Har hållt igång så jag inte ska få lov sova middag.

Nu ska jag åka och lämna plasma, på vägen hem stanna till på stan och se om jag kan hitta en förnuftig sport-bh som inte kostar en förmögenhet. Min nuvarande sjunger verkligen på sista versen.

Tränat har jag gjort axlar, bröst rygg idag. Det passet innehåller axelpress, bröstpress, latsdrag och rodd.

tisdag 29 mars 2016

Leeeeedig dag!

Härligt!

Jag har varit på gymmet och kört ett benpass. Smygfotat (vi har fotoförbud) bilden som jag gillar. Sist blev den ju så sned! Fick den rak nu men är inte helt nöjd. Ska se om jag kan få en bättre bild.

Benpasset innehåller knäböj med stång, benpress, utfallsgång med hantlar och upphopp på bänk. Sen brukar jag lägga till lite andra benmaskiner efter tycke och smak och avsluta med några situps. Imorgon är det armar, axlar och rygg som gäller.

Handlat på vägen hem, ätit lunch, havregrynsgröt med jordnötssmör, banan, blåbär och kanel. Supergott!

Nu ska jag städa lite och resten av kvällen tillbringar jag i soffan. Blir ju fotboll ikväll.

måndag 28 mars 2016

Sista jobbrycket

Innan två dagar ledigt. Skönt. Den här jäkla sommartidomställningen sabbade min fina sömnrytm som jag hittat. Två dagar irad har jag somnat någon gång mellan 3 och 4 vilket såklart gjort jag fått lov sova middag för att orka.

Men imorgon kan jag sova ut och så hoppas jag hitta tillbaka till mina bra tider som jag hade. Speciellt skönt vore det ju då jag efter de två lediga dagarna åter har 4 dagar med dubbelpass.

Orkade inte upp och släppa in hamstrar imorse (går annars upp varje morgon klockan 6 och tar in alla som inte har direktansluss till sin uteplats) så idag sover alla kvar ute.

Imorgon är det landskamp igen Tyskland - Italien och jag kan i lugn och ro se hela matchen :)

söndag 27 mars 2016

Tråkighet de luxe

Noll att berätta. Jag jobbar och för övrigt är allt stängt. Med allt menar jag (nästan) allt. Fick för mig att jag ville ha bröd till sen frukost idag (sen frukost betyder att jag inte orkat gå upp i tid att äta frukost före jobbet då får man göra det efteråt. Även om klockan då är halv tolv....). Så jag letade öppet bageri. Och letade. Och letade. Efter ett tag hittade jag en turkiskt bageri (turkar firar inte påsk) så jag fick lite bröd till min frukost.

Imorse regnade det och jag blev blöt. Tur då jag bara hade 3 patienter. Iof 3 som tog tid men jag var ju inte så mycket ute på cykeln i alla fall. Nu har himlen blivit blå och solen lyser lite så det ser bra ut för kvällen. Som iof även den är kort. Har bara 7 patienter mot normala 15-20 stycken. Många har sagt av idag då idag tydligen är stora påskfirardagen och de har besök av familjen eller är själva borta på besök. Trist bara att 2 st är vid 18-tiden, sen paus till 19-tiden då jag har 3 st och sen paus till 21-tiden då jag har de sista 2. Tur man bor nära och kan åka hem emellan.

Vi tar igen det imorgon istället som är proppfull. Så proppfull så jag inte riktigt vet hur jag ska hinna med men på något sätt går det alltid. Sen har jag 2 dagar ledigt innan normala schemat är tillbaka.

Igår gick jag och la mig utan att ha ont någon stans. Imorse vaknade jag och hade jätteont i höger knä?! Så ont att jag knappt kunde cykla. Det gav iof med sig rätt fort då jag cyklade ändå. Men för säkerhetsskull skippade jag gymmet idag. Att man kan ha legat snett och har ont i nacken eller ryggen det händer ju men knäet? Nu är nästan allt borta, jag känner bara av lite när jag står på huk (vilket man gör ofta i mitt jobb). Konstigt.

Nu ska jag fortsätta se Harry Potter på tyska (värdelöst men hittade inget annat att titta på) äta upp sista påskgodiset och om 1 timme köra igång med jobbet igen.

lördag 26 mars 2016

Piggare idag

Finare väder också. Sol istället för regn men rätt blåsigt.

Ikväll är det landskamp Tyskland - England. Jag kan inte se hela eftersom jag jobbar men första halvlek och slutet på andra hinner jag se om allt flyter på bra.

Inatt är det dags att ställa om klockorna också. Vi tappar en timmes sömn inatt. Bläää. Och hamstermässigt är det också blä med sommartid. De kommer alla upp en timme senare. Jag gillar inte alls sommartiden och tycker vi kan avskaffa den.


fredag 25 mars 2016

Trött idag

Blä och fy vad trött jag var imorse. Ändå behövde jag börja först klockan 9.00. Tror vädret gör en trött, grått och kallt idag med. Men från imorgon ska det visst bli mer sol. Får vi hoppas.

Imorgon ska jag försöka hinna till gymmet igen. Idag fick jag lov jobba till 12.00 så idag var det lite kort om tid.

I brist på något att skriva visar jag er en bild på ett av mina inköp som kom med paket i går.


onsdag 23 mars 2016

Paket, paket

Oj vad paket det kommer! Idag kom paketet från Sverige. Jag har redan tjuvsmakat påskgodiset och börjat läsa i boken. Sjukt bra första kapitel (mer har jag inte hunnit) men känner på mig det kommer bli en sen natt idag :).

Imorgon kommer speciellt diabetesfoder åt Nils. Efter att ha frågat runt och läst på så känner jag att jag måste prova. Så nu kommer en specialblandning och så ska han få lite speciella grönsaker också. Han kan ju inte öka 2-3 gramm varje vecka, till slut kan han ju inte röra på sig. Så nu provar jag. Då har jag i alla fall gjort allt jag kan.

Sen kommer det ett paket från Madrid också. De ringde idag (ja inte Madrid alltså utan firman som kör ut det) för att "boka" en tid. Har jag aldrig varit med om men Atletico tar allvarligt på sina paket tror jag. Man fick lov att uppge pass eller idnr på beställningen och det måste man visa upp när man tar emot paketet. Alltså en extra extra säkerhet, det räcker inte bara med en underskrift och ett id utan nr ska stämma också!

Få se om paketen kommer tidigt så jag hinner till gymmet annars får jag ta en vilodag till. Eller iof ska jag bara köra 40 min cardio så jag kan ju faktiskt om vädret är bra göra det genom att springa en runda. Tar mindre tid än att åka fram och tillbaka till gymmet. Annars hinner jag i påskhelgen också har rätt lugnt.

Idag har jag varit och hämtat Yoda också (det får ni läsa mer om i hamsterbloggen).

Om 50 min drar jobbet igång och så fort jag är hemma från det ska jag läsa vidare i boken. Har hämtat påskschemat också. Jag får en lugn påsk. Skönt! En del nya patienter jag aldrig sett förr men enkla jobb som mediciner och ett sår att lägga om.

tisdag 22 mars 2016

Var fan är våren?!

Grått och kallt och blött idag med. Brrrr. Måste iväg och jobba om drygt en halvtimme men hade tur igår och lyckades vara inne hos patienter när skurarna kom. Få se om jag har samma tur idag.

Mitt paket är i Hamburg på väg hit så det kommer först imorgon. Men det gör inget, jag har planerat för att vara hemma två dagar och vänta. Idag har jag mest följt händelserna i Bryssel på TV:n. Det är ju ett grannland så det påverkar även Tyskland. 


måndag 21 mars 2016

Måndag, grått och kallt

Brrr. Igår trodde man ju våren kommit på riktigt. Idag vaknar man till regn, grått och kallt. Det är dock bara skurar så jag hoppas på att inte bli allt för blöt. Kom torr både till och från gymmet i alla fall. Ska egentligen ha vilodag idag men då jag tror jag får ett paket imorgon (eller senast onsdag) och jag då vill vara hemma och passa på det så körde jag ett gympass även idag.


Var ju ben igår och armar /bröst idag så det går fast det är två dagar på raken.

Sa ju igår att mitt schema nog kan komma att ändras. Jodå, har fått en extra idag. Fast bara ikväll inte resten av veckan. Och fast jag har den så är det en lugn runda. Tur det, jag har träningsvärk de luxe i benen. Gruvar mig redan för en patient jag har som bor på fjärde våningen i ett hus utan hiss. Och här är 4:e våningen = 8 trappor. Jag bor ju på våning 2 men har 5 trappor upp hit de räknar lite konstigt här :)


söndag 20 mars 2016

Vår!

Vårdagjämningen idag. Vi har också haft vårväder. Var lite regnigt på förmiddagen men på eftermiddagen/kvällen hade vi sol.

Jag har varit på gymmet och kört ett benpass och sen resten av dagen har jag tittat på sport och pysslat. Håller på med nya gömställen till hamstrarna.

Såg finalen i backhoppningen skidflygningen från Planica. Peter Prevc, Slovenien vann den med. Han är helt fantastisk. Han har denna säsongen vunnit backhopparveckan, VM, totala världscupen, varit etta 19 gånger och 21 gånger har han stått på pallen. Makalöst!

Imorgon är min semestervecka slut, den blev ju inte som planerat men skönt slippa jobbet en vecka. Dessutom startar jag lugnt. Alla kollegor är där och dessutom är två av mina "tunga" patienter inte där. En ligger på sjukhus och en är på korttidshem. Så slipper köra igång med full stress, det är ju skönt. Hinner nog ändra på sig också ska ni se.

lördag 19 mars 2016

Hoppsan

Föll tillbaka i lite gamla vanor och sov till 10.30. Men så var jag vaken halva natten med Flo. Hon flyttade nämligen igår in i sovrummet och jag måste ju först vänta på att hon klev upp och sen kollade jag lite när hon utforskade sitt nya place. Har en massa foton och filmer till senare. Ja, ni vet, uppladdningen. En ca 2 min lång film tar över 2 timmar att ladda upp.

Men har andra filmer som är uppladdade så kolla in hamsterbloggen redan nu!

Idag är det MATCHDAY. I dubbel bemärkelse. Både Werder och Atletico spelar och dessutom samtidigt. Blir en match på TV:n och en på datorn. Men fram till dess skidflygning från Planica och sen skidskytte.

fredag 18 mars 2016

Fredag

Buähhh bara tre dagar ledigt kvar.....

Idag ska jag städa klart sen vid 16-tiden ta spårvagnen in till stan. Jag och Hanna ska gå på bio. Filmen går tidigt, vilket iof är bra då hinner jag hem och se Bundesligafotbollen (och hamstrarna behöver inte vänta på att få gå ut :) ).

Vi ska se Zootropolis. En tecknad film som ska vara väldigt rolig. Den här trailen såg vi när vi var på bio sist och vi sa direkt den måste vi se! Kolla för den är urrolig!!!


torsdag 17 mars 2016

Städdag

Idag ska jag köra lite vårstädning men först till gymmet. Jag måste in på byggaffären också och köpa några träplattor. Ska flytta min "bäver" Flo till akvariet men då hon inte är lika stillsam som Fluffis var så måste jag höja en del träplattor runt lekplatsen annars kommer jag har en lös hamster. Fluffis var noll intresserad av att klättra så jag hade åt henne en del 30 cm höga plattor. Men Flo är tvärtom så måste byta ut de mot högre.

Innan flytten måste jag också tömma en del av buren. Som tur är hade Fluffis ingen smittsam sjukdom så jag behöver inte tömma hela och desinficera men bodelen måste tömmas och in med nytt spån, huset skuras rent osv. Så jag har att göra när jag kommer hem.

Ikväll är det mitt favoritprogram Germanys Top Model så det ska jag också se.

Visar en bild på mina fina tulpaner. Denna veckan kör vi på Spaniens färger rött och gult.

onsdag 16 mars 2016

Onsdag

Sitter och väntar på paket idag igen. Har beställt en Snuggle Safe, en värmeplatta för djur. Den värmer man i mikron och så håller den värmen hela 10 timmar! Så fort DHL varit här ska jag förbi jobbet och hämta schemat och sen till gymmet.

Ikväll ska jag ringa veterinären direkt han öppnat. Fluffis har tyvärr inte ätit alls själv. Få se om han tycker vi ska prova tvångsmata eller om vi ska ge upp. Jag börjar nästan själv vara inne på alternativ 2 faktiskt. Andningen är bra men annars verkar hon själv ha gett upp lite. :(

Tur jag har semester denna veckan även om det inte var så här jag tänkte tillbringa semestern. Men tur också ingen resa eller nått var inplanerat. Nu har jag tiden att åka till veterinären varannan dag.

Imorgon måste jag ta tag i en liten vårstädning. Nu när solen kommer ser man hur nödvändigt det är med fönsterputsning tex! Och göra iordning balkongen vill jag också.


Atletico gjorde det onödigt spännande igår! 0-0 efter full tid, 0-0 efter förlänging och 5-5 efter de PSV var först och vid straff nr 8 missade deras spelare medans Atleticos straffläggare nr 8 Juanfran satte sin. Så till slut stod det 8-7 och Atletico är vidare.
första obligatoriska straffarna. Så det gick till vidare straffar där första miss betyder semifinal eller ut.

tisdag 15 mars 2016

Igår och idag

Igår var jag först iväg och tränade, benpass. Sen hem och äta och vänta på att klockan skulle bli tillräckligt mycket för att åka till veterinären igen. Jag var lite pessimistisk, andning var bättre men hon hade tappat ytterligare 16 gram. Hon äter nämligen inte riktigt.

Men då andningen var så mycket bättre och var relatvit pigg så ville han inte ge upp. Hon fick en aptitretande spruta + vatten sprutat. Sen fick jag med mig B-vitamin att ge.

Sen hem igen och äta mat.

Idag har jag varit och lämnat plasma och sen köpt något som länge varit mycket nödvändigt. Nya knivar och ny stekpanna. Vet inte hur många gånger jag har limmat ihop knivarna då bladet lossnar från skaftet! Går under kategorin, skittrist att köpa så jag har dragit ut på det.

Fluffis äter fortfarande inte så riktigt (läs mer i hamsterbloggen) och det är jobbigt.

Ikväll är det Champions Leauge igen också Atletico möter PSV hemma och det är en avgörande match. I första mötet blev det 0-0.

lördag 12 mars 2016

Tidigt isäng

Ja, för mig är före midnatt tidigt. Har inte sovit så många timmar idag. Först vägde jag ju Fluffis sent och när hon tappat så mycket vikt måste jag vänta ut Flo för att kolla henne. Ville liksom inte vänta mer än 2 veckor mellan, det är egentligen 1 vecka för länge. Och hon kom upp först 3.18. Men jag halvsov på soffan någon timme mellan faktiskt.

Sen upp tidigt imorse och iväg till veterinären.

Har bytt värmeflaska 2 gånger åt Fluffis och än så länge andas hon likadant. Men är väl först imorgon jag bör se (helst) en förbättring.




fredag 11 mars 2016

Våren är på väg


Knopparna börjar komma på träden! Härligt.

Jag har varit på gymmet, cardiopass idag. Har precis ätit lunch, lax med pasta och ska nu hoppa in i duschen. Sen blir det skidskytte tills jag måste iväg och jobba. Idag blir det fullt fart från halv fem till tio. Har fyra stycken att duscha! Pust. Men från 22.00 idag har jag SEMESTER!!!

torsdag 10 mars 2016

Resa bokad

Mitt VISA-kort kom igår så idag har jag letat och letat och letat resor. Inte lätt med alla tillägg hit och dit. Och så måste tågen passa om jag ska flyga från Hamburg.

Helst ville jag komma till Arlanda förmiddag/lunch men det var omöjligt.

Från Bremen via Amsterdam skulle jag landa 20.00. Det går ett flyg från Hamburg 6.35 som skulle vara perfekt men det går inga tåg så jag hinner till flygplatsen i tid. Så det fick bli ett flyg från Hamburg som landar 19.30 på Arlanda. Tyvärr "försvinner" så en hel dag i Sverige men det var enda som passade. Letade till och med flyg från Köln och Düsseldorf med (2,5 timmes tågresa härifrån) men alla flyger på kvällen.

Hem går flyget tidigt på lördag morgon så det blir bara 3 hela dagar i Sverige. Men jag ska försöka komma en vecka i höst också.

Krånglade när jag skulle boka bil. Hemsidan för Europcar vägrade mitt VISA och man måste boka med namn på kortet som på den som ska köra + att kortet måste finnas vid hämtande av bilen (måste de ha ändrat för sist gick det att betala med en annan persons kort). Europcar var så "snälla" och erbjöd mig att fixa bokning för hämtpris. 55% dyrare! No way. Så då bokade jag hos Europcar men via ett resebolag för samma pris som om jag kunnat boka själv. Vilket jävla system?! Dom ska vara glada jag inte tog ett annat hyrbilsföretag. Men Europcar är billigast och jag vet också vilken bil jag får då jag hyrde samma som sist. Men bra kundvård kan man ju inte kalla det liksom. Jag försökte också boka direkt hos Europcar i Sverige men även då var priset dubbelt så dyrt som att boka samma bil, samma tid. Så bara genom att boka på Europcar i Tyskland sparade jag nästan 2000 kr.

onsdag 9 mars 2016

Omväxlande väder

Iförrgår sken solen och det var rätt varmt. Igår regnade hela dagen och jag blev genomblöt på kvällen när jag jobbade. Idag skiner solen igen och vi har nästan 10 grader varmt. Våren är på väg!

Jag fortsätter att vakna tidigt, både igår och idag redan före klockan 8.00! Men någon måtta får det vara så då har jag inte klivit upp utan somnat om och runt 9.00 har jag klivit upp.

Var till gymmet idag igen, så skönt vara tränad och klar före 13.00. Nu ser jag på skidskytte och sen blir det jobb.

Hanna har meddelat hon inte kan följa med till Madrid så nu vet jag inte om jag ska åka själv eller strunta i det. Jag vill gärna men det är ju inte så roligt själv liksom. Får fundera på det veckan ut. Behåller dock mina semesterdagar för om jag inte åker dit så ska jag hitta på något häromkring istället.

tisdag 8 mars 2016

Väntar och väntar

Ska komma ett paket idag som jag inte vill missa. Tyvärr levereras det av en av dom få som man inte kan följa paketet online så jag vet bara att det kommer idag men inte när. Och om jag missar det hamnar det inte hos posten utan hos en filial långt härifrån dit jag inte kommer med buss eller så. Så jag vill verkligen vara hemma.

Har roat mig med att leta lite flygbiljetter inför nästa Sverige besök så nu väntar jag bara på mitt VISA-kort så jag kan beställa dom också. Så många flygbolag (även de stora som KLM osv) har nu inför att man bara får resa med handbagage och annat kostar extra. Så det pris som såg jättebra ut (måste ju passa med bra tider också!) är sen när man börjar boka inte alls längre så billigt pga alla tillägg. En riktig djungel är flygpriser alltså. Lutar åt att jag tar tåget till Hamburg och flyger med EuroWings. Är det med bäst tider och pris jag hittat än så länge. Även om tågbiljetten tillkommer. Och så slipper jag sitta i Paris eller Amsterdam ett par timmar. Iof måste jag sitta på tåget 1,5 timme istället.

Billigast är helt klart RyanAir från Bremen men då hamnar jag i Nyköping och det tar evigheter därifrån till Falun. Spelar ingen roll om med bil eller tåg+flygbuss.

Nu ska jag se om jag kan hitta bra priser till Madrid också. Om den resan blir av, vet jag ju inte än. Men kolla kan man ju.

måndag 7 mars 2016

Nedräkning

4 dagar till semester!! Har haft dryga veckor på slutet då många varit sjuka och 3 långa kvällveckor på rad + middagsturen halva förra veckan. Ska bli skönt få vila upp sig lite.

Vaknade även imorse innan klockan ringde pigg! Jag vet jag tjatar om det men det är helt fantastiskt. Jag som annars knappt vaknat vid 11.00 annars hade idag hunnit med äta frukost i lugn och ro och cykla till gymmet. Klockan 11.00 stod jag på trampmaskinen!

Så har hunnit massor idag. Städat, handlat, lagat mat, diskat, vilat och jobbat.

Igår var det ju fotboll igen. Ja idag med. Freiburg och Leipzig spelade snöfotboll där nere i syden. Det snöade lovikkavantar. Vi här i norr har haft en varm solig dag istället. Snön kan stanna där nere tack!

I alla fall så vann Atletico enkelt igår med 3-1. Valencia fick en utvisad relativt tidigt. Fernando Torres gjorde sin 300 match (proffsmatcher alltså, han har gjort många fler då han började i klubben som 11-åring) för Atletico och sitt 102:a mål.

söndag 6 mars 2016

Idag ni!

Har det hänt nått som aldrig hänt förr. Jag behövde börja jobba 9.30. Redan 8.00 var jag vaken och pigg! Annars brukar mina mornar bestå i att jag halvsover till 15 min innan jag måste iväg och då slänger jag mig ur sängen (utan frukost) och gör snabbt iordning mig och iväg. Är fortfarande nyfiken på om det är tillfälligt eller ej. Dessutom är jag inte trött på dagen och måste sova middag! Fatta vad många timmar extra jag kommer få på dagarna om det håller i sig! :)

I sista sekund verkar Werder ha kammat till sig. Jag kunde bara se första halvlek men förutom att man slog Hannover (som iof är hopplöst sist och typ redan klara att ramla ur) med 4-1 så spelade man så länge jag kunde titta riktigt bra. Och genom dessa två segrar har man klättrar från nerflyttningsplats till en betydligt bekvämare 13:e plats. Nästa helg spelar de borta i Bayern så då är det väl slut på turen (men man vet aldrig, Mainz lyckades ju slå Bayern förra helgen!).

Ikväll spelar Atletico borta i Valencia och eftersom spanska ligan har väldigt mycket senare starttider ibland så kan jag se nästan hela matchen. Missar ca 20 min i början av andra halvlek.

Ikväll ska jag väga hamstrar också. Eftersom jag fått lov gå upp relativt tidigt imorse så sköt jag på vägningen till söndag denna veckan. De måste vara trötta idag, än så länge har jag inte sett en enda. Annars brukar jag i alla fall ha hunnit träffa på Nils, Jojo och Flixx vid den här tiden.


lördag 5 mars 2016

Kaputt

Märks jag inte är van jobba heltid. Eller heltid jobbar jag ju på ett sätt men det är sällan vår heltid är mer än 6 timmar. För det mesta är det runt 5 timmar. Men nu har jag sen onsdags jobbat 8 timmar eller mer varje dag och jag märker man är lite kaputt. Dock inte trött. Jag är ovanligt pigg. Om det beror på att våren kommer så sakta eller mina vitaminer (började i måndags äta extra B12 och D3) vet i sjutton. Tror faktiskt vitaminerna hjälper mest. Jag vaknar före kl 9.00 av mig själv!

En dag kvar med mycket jobb sen lugnar det ner sig. I alla fall är alla sjuka tillbaka på måndag vad jag hört. 

torsdag 3 mars 2016

Hemma en kort sväng

Är hemma en kort sväng och äter lite. Idag måste jag börja redan 16.00 så blir en kort paus idag. Började dessutom redan 10.00. Är dock lite mindre att göra på lunchvändan fre-lör-sön så då räcker det att jag börjar 11.00.

Få se om jag håller mig torr ikväll, det börjar mörkna på rejält och är grått, grått, grått. Det är småregnat lite under dagen så jag hoppas det inte blir värre än så.

Har varit och fixat VISA-kort, hade ju förr ett genom min svenska bank men sedan ett år har jag varit utan. Skulle ta två veckor att få. Och som vanligt har de här ett kasst system. Pengarna dras inte direkt utan 1 gång i månaden. Så om man tar ut pengar utomlands, handlar på internet eller utomlands måste man komma ihåg att det inte dras direkt från kontot utan först 1 månad senare. Man kan bara få VISA-kort som kreditkort här nämligen.

Så fort jag fått kortet ska jag boka flyg till Sverige och om 2 veckor måste också Hanna veta om hon ska med så jag (eller vi om hon kommer med) kan boka Spanien helgen också. Börjar ju bli dags då liksom.

Pga landslagsspel runt påsk så har alla ligor engelska veckor denna veckan. Atletico vann enkelt hemma med 3-0 över Real Socidad. Och Werder ska nog se till att alltid spela mot Leverkusen. De vann enkelt i pokalomgången och igår igen enkelt med 4-1. Vilket är otroligt bra då Leverkusen (utom när de spelar mot Werder tydligen) är ett av topplagen. Så man märker ju de kan när de vill. Synd bara de vill så sällan.... Dessutom vann en hel del andra lag jag tycker spelar bra så en rätt okej omgång kan man säga!

Ikväll kommer det nya Fluffis bilder på hamsterbloggen!

onsdag 2 mars 2016

Mer jobb

Phuu, som om det inte räckte med det jag har så är TRE kollegor sjuka också från och med idag. Så nu ska jag även göra middagsturen och klämma in fler på kvällen. Men då min kväll är mer än full måste jag börja tidigare. Redan vid 16-tiden. Tur man har en del förstående som man kan göra tidigt. Middagsturen är cool, det är som att ta sig en cykeltur och stanna till och ge lite insulinsprutor. Enda nackdelen, jag kan inte sova till 11.00 :). Men jag överlever nog att kliva upp 10.00 ett par dagar.

Fördelen är däremot att jag kan åka på min semestertripp utan att ta av sparpengarna. Det jag fick extra på denna lönen och det jag kommer få extra på nästa räcker. Inte helt fel :)

Jag har fått min semester beviljad och hamsterpassare är bokad. Nu är det bara och vänta och se om jag måste åka själv eller får sällskap.

Det som får stryka på foten är dock min träning. Till gymmet hinner jag inte. Men en vecka utan är ingen katastrof.

tisdag 1 mars 2016

Flöt på bra igår

Tidsmässigt passade det super, hade planerat bra. Idag har jag några färre och får en kort paus. Imorgon är det proppfullt igen. Dock protesterade min rygg! Många lite tyngre. Fast ska inte klaga förr hade jag det så (eller värre tom) varje dag när jag jobbade på boendet. Denna veckan är den första på 2 år som är så jobbig så jag känt av ryggen.

Har varit och lämnat plasma, imorgon måste jag storhandla när lönen kommit. Eller om den kommer idag? Är alltid lite hipp som happ här och den finns aldrig direkt efter midnatt som i Sverige utan någon gång under dagen landar den på kontot. Och då har jag ändå samma bank som jobbet. De som inte har det får vänta ett par dagar till. Knasigt system. Men jag har i alla fall en arbetsgivare som punktligt betalar varje månad. Tycker så synd om Hanna med hennes struljobb.

Har jobbat 193 timmar i februari så borde få en okej lön. Perfekt inför resan :) Min lön varierar ju med som mest 600 Euro i månaden mer eller mindre. Och innan månaden är slut vet jag aldrig hur många timmar jag får då vi får schema för 1 vecka i taget och det brukar hur som helst aldrig hålla utan man kan få både två, tre eller fyra versioner under veckan. Man måste alltid ha en liten buffert på kontot för här räknas heltiden som jag har dessutom på årsbasis (bra för arbetsgivaren mindre bra för arbetstagarna) så det kan komma väldigt lite pengar om man har otur (jag har dock alltid fått rätt okej alla månader även om det ibland är under heltid) så de månader man har extra timmar måste man lägga undan för de månader man får minustimmar.