torsdag 30 juni 2016

Går igenom prisförslag

Har nu fått en del och sitter och går igenom. Man får passa sig för vad som ingår. Jag menar om man säger man vill ha ett prisförslag på flytt så ja, då menar jag ju hela flytten. Borde väl vara normalast? Ett förslag som lät jättebra fram tills jag kom till meningen, i priset ingår bara på- och avlastning av möbler på lastbilen samt transport. Jag ska alltså själv släpa ut dom?! Jag menar, i så fall kan jag betydligt billigare själv hyra mig en liten lastbil och även köra själv. Den 1,5 km är liksom inte grejen. Grejen är ju att få hjälp få möblerna nerburna från andra våningen.

Ja, jösses, som sagt man måste läsa allt noga! Ska bestämma mig och se till att ge besked senast imorgon tänkte jag så är en sak till avprickad. När jag ändå höll på tog jag in några förslag på målning också men det gör jag nog själv. Det kan jag göra så mycket billigare och jag har ju 4 veckor på mig då jag har båda lägenheterna dubbelt 1 månad.

Måste komma ihåg att ringa vaktis på nya stället idag (har telefontid i eftermiddag) och säga jag vill ha diskbänk och spis från dom.

Idag fortsätter äntligen fotbolls EM. Så man har något att titta på, även om jag idag och imorgon som vanligt bara kan se andra halvlek. Men är som tur är ledig i helgen när Tyskland och Island spelar. Och nästa vecka har jag kort kväll (+ lunchvändan) så jag är hemma innan 21.00 när semifinalerna och finalen går.


tisdag 28 juni 2016

Två av tre besök avklarade

Båda flyttfirmorna har varit här. En återkommer med pris imorgon den andra lämnade ett direkt. 650 Euro fast pris för flytten och om jag vill ha köket nedmonterat och åter uppmonterat fast pris 175 Euro. Dessutom får man från dom "låna" flyttkartonger så många man behöver för 20 Euro.

Första firman hade också flyttkartonger att hyra ut för 1 Euro kartongen. Jag tror inte det kommer räcka med mina så det vore ju bra. Första firman kunde även ta ut den stora hamsterburen i ett styck, den andra rekommenderade att skruva isär den även om han trodde de kunde få ut den i ett styck men han ville inte garantera det och om den går sönder är det på min risk.

Har även fått ett par prisförslag på mail utan att de ens frågat vad som ska med och inte och där varierar det från 1500 Euro till 350 Euro. Jag tror man varken ska ta det dyraste eller det billigaste.

Nu väntar jag på att de som är intresserade av lägenheten ska komma. De kommer om drygt 1 timme. Idag måste jag börja jobba 16.00 så jag lär inte hinna bygga upp alla lekplatser igen så det blir det första jag får göra när jag kommer hem 22.00. Sen ge alla mat, mig själv mat och duscha.

Jag hoppas dessa tar den, den är inte ute på internet så jag misstänker det är via socialtjänsten. Hon som ringde var dessutom inte de själva och hon ska komma med och hjälpa till med översättning så det gör mig mer säker. Och då tror jag att det inte blir så många visningar. Vore skönt om det blev klart så behöver jag inte hålla på att bygga upp och ner allt hela tiden.

Idag regnar det i varje fall inte! Få se om kvällen även den blir torr.

måndag 27 juni 2016

ISLAND!!!

Pga jobb kunde jag bara se andra halvlek men jäklar vad bra dom är. Bästa matchen hittills efter Tysklands match igår. Och Island 2016 är precis som Danmark 1992 och Sverige 1994. Små länder från kalla norden som gör det omöjliga!

Och jag bara älskar TV-journalisten. Han är lika entusiastisk i varje match och så även i denna såklart. Stackarn kommer ju inte ha någon röst alls kvar.

I övrigt en skitdag. Spanien åkte ur, det har regnat HELA kvällen så jag var blöt från halv fem till tio, mycket jobb så jag hann inte hem mellan som jag brukar så fick mata hamstrarna först efter 22.00, äta 22.30 och duscha har jag inte ens hunnit.

Imorgon måste jag upp tidigt igen. Kommer två flyttfirmor för att kolla för att ge kostnadsförslag och 1 familj som ska kolla på lägenheten så måste städa, plocka undan lekplatserna osv innan de kommer. Annika kommer förbi också med mina nycklar. På onsdag ska jag sova! Länge!! Var ju upp imorse tidigt också och ringde vaktmästaren och lämnade plasma.

Tur kvällen slutade bra med Islands vinst!! Så nu blev jag ju glad igen :D


Slut på semestern

Usch vad en vecka går fort och usch för att behöva jobba igen. Fast ändå vet jag att när jag väl kör igång så är det helt okej och jag gillar mitt jobb. Men såklart gillar jag mer att vara ledig. Tur jag har ledig helg denna veckan direkt, så det blir en mjukstart på 5 dagar och inte 12 st på en gång!

Denna förmiddagen gick åt att åka och lämna plasma. Tar tid men är värt det. Denna veckan drar jag in (med bonus för många lämningar) 76 Euro! Inte att förakta. Nu letar jag prisvärda flyttfirmor. Ringde en nyss som ville ha 1040 Euro + moms! Hick. Måste finnas någon som är lite billigare. Annars flyttar jag allt själv utom det tunga akvariet och det stora PAX-schabraket + köket. Resten kan jag till nöds släpa själv även om det kommer ta tid. Men jag hoppas ju hitta någon som kan ta sig an det lite billigare.

Nu måste jag fixa mig mat och sen slappa lite innan jag måste börja göra mig klar för att åka och jobba. Måste börja runt halv fem ungefär.

söndag 26 juni 2016

Äsch då

Spanien - Italien är ju först imorgon kl 18.00. Den matchen ville jag verkligen se, istället missar jag hela då jag jobbar den tiden.

Det är ju Ungern - Belgien som ska spela nu klockan 21.00. Hittills har alla jag vill ha vidare till kvartsfinal - förutom Tyskland - åkt ut. Så sorry Ungern jag vill se er vidare men bara för det vinner väl Belgien då. En liten tröst var ju i alla fall att Griezmann gjorde alla Frankrikes mål. Om de nu måste vinna så är det ju i alla fall okej en Atlético spelare gör målen och dessutom är Griezmann en trevlig prick.

EM igår

Vilka skitmatcher! Och då var i alla fall två lovande när man tänker på vilka som spelade. Iof blev det både straffar och förlängning men då båda de matcherna var tråkiga så var det ju inte ens spännande utan bara långrandigt.

Hoppas på mer action idag. Är ju tre lovande matcher idag med.

Annars har jag tagit en riktigt lat dag idag. Har precis klivit ur sängen (fast jag sov inte, jag läste! :) ). Har jobbat hårt när jag var i Falun och igår reste jag halva dagen och var trött resten....haha. Kommer dessutom ha fullt upp veckorna fram till flytten nu så en dag kan jag väl på njuta på semestern?!

Har hela källarförrådet att få i ordning, rensa och packa det som ska med därifrån. Sen har jag ett proppfullt förråd här uppe också. Och sen allt annat....pust. Blir trött bara jag tänker på det. Och 8 veckor går fort (tur jag har 4 veckor dubbla lägenheter också även om det är dyrt). Bara tanken på att jag annars på dessa 8 veckor skulle försöka måla, riva ner tapeter, ut med golv och spika golvlister samtidigt som alla möbler finns i lägenheten. Och alla hamstrar. Nääääää. Hellre då att lägenheten är tom även om det kostar. Jag jobbar ju dessutom samtidigt. Så jag kommer att ha fullt upp, jobbet är ju inte heller är så värst lugnt över sommaren i och med alla semestrar.

Men ska inte klaga, det är bara att hugga i.

Nu ska jag se Frankrike - Irland. Jag håller på Irland då jag inte är förtjust i Frankrike fast Griezmann spelar där. Irländarna är mycket coolare. I nästa match som börjar 18.00 spelar Tyskland! Och sen avslutar vi med höjdaren (hoppas jag!) Spanien - Italien.

lördag 25 juni 2016

Hemma igen

Eller jag har varit hemma sedan 14.00 ungefär. Men gick direkt och la mig 1 timme då jag gick upp klockan 4.00 imorse. Har sett första halvlek i Schweiz - Polen där Polen leder med 1-0 så här långt (paus nu).

Efter den matchen måste jag iväg och handla. Har noll lust men imorgon är det söndag = allt stängt och mitt kylskåp innehåller ett smörpaket, en påse riven ost, 2 flaskor Pepsi Max och grönsaker åt hamstrarna. Klarar jag mig tyvärr inte på till på måndag så jag har inget val.

Uffe har jag redan träffat på han var vaken när jag kom hem. Resten sover än.

fredag 24 juni 2016

Glad Midsommar

eller missommar som vi säger här i Dalarna.....eller inte :)

Midsommar eller Missommar??!!

Imorgon måste jag åka 04.00. Ska lämna bilen vid Arlanda 06.30 sen går flyget 8.55 (tror jag). Landar i alla fall i Hamburg 10.30 och bör vara hemma vid 12.30 tiden ungefär.

Vi har rätt okej väder faktiskt för att vara midsommar. Det brukar regna annars. Har inte köpt en massa böcker denna gången men har massvis med kläder med mig tillbaka istället. 10 par byxor, ca 15 T-shirts, ett par skjortor, en jacka och två sjalar. Jag kan ha glömt något plagg....:) Behöver inte handla kläder dom närmsta åren i alla fall.

tisdag 21 juni 2016

Hamburg Flughafen

Sitter på flygplatsen nu får boarda om 1.5 timme så jag har gott om tid. Har i alla fall 1timme gratis wi-fi.

Köpte nyss en dricka (måste man ju) det jag här för 0,5 liter fick betala får jag i affären hemma ett 6-pack 1,5 liters Pepsi. Tur man får ta med sig ätbara saker genom säkerhetskontrollen i alla fall.

Sista förberedelserna

Har packat klart, funderar nästan på om jag glömt nått väskan är bara halvfull! Iof är jag kortare tid borta och det är sommar (annars alltid där på våren eller hösten = mer varma kläder). Ska strax fixa en liten lunch, är inte direkt hungrig men kommer vara på resande fot mellan 13-22.30 ungefär så något måste jag ju äta innan jag sticker. Får sen en macka på flyget också och har lite godis, äpple och en macka med mig.

Trots att själva flyget bara tar 1,5 timme är jag alltså på väg nästan 10 timmar. Först spårvagn, sen tåg till Hamburg (går inga flyg direkt Bremen - Stockholm), väl i Hamburg spårvagn igen från tågcentralen till flygplatsen, sen flyget, transferbuss till biluthyrningen och sen hyrbil. Och då man alltid måste ha buffertid när man är iväg på tåg och spårvagn så tar det tid. Brukar annars flyga Bremen - (Paris eller Amsterdam) - Stockholm men det tar lika lång tid och denna gång var flygen billigare från Hamburg.

Sen ska jag mata hammisarna, Annika kommer förbi först imorgon bitti för att ge Jojo medicin. Och sen igen på kvällen för att mata alla, så de får sin kvällsmat nu vid halv ett innan jag går till spårvagnen. Ska ta en sista runda med dammsugaren också innan.

Hittade turligt nog min ipod igår. I soffan! Fast jag två gånger lyft på soffkuddarna. Men jag trodde den ramlar ner i bakkant eller mellan kuddarna och så låg den under en kudde i framkant. Såg hörlurarna som hängde ut när jag skulle ta upp en penna jag tappade på golvet igår. Tur man är fumlig ibland :)

måndag 20 juni 2016

Phhhhhu

Nu har vi varit hos veterinären. Messi slipper tabletter varje kväll. Fick nu en spruta och så ska jag höra av mig om 14 dagar och berätta hur det ser ut.

Uffe var det bara lite för långa tänder i underkäken så saliven har runnit ut och retat huden. Så nu har jag två småttingar att knipsa tänder på. Nu gjorde Dr Pabst det när vi ändå var där. På Jojo är det ju de övre tänderna. De är lite lättare då de gärna lägger tungan i vägen när man ska korta de undre. Men jag får vara försiktig så ska det väl gå.

Men skönt det var så lindrigt! Nu kan jag lugnt åka på semester imorgon.

Nu ska jag packa klar och sen senare ikväll blir det EM-fotboll även om det inte är direkt någon match ikväll som lockar. Missar tyvärr både Tysklands och Spaniens matcher imorgon då sitter jag på flyget i den första och i hyrbilen i den andra.

Förberedelser

Håller på att packa, skriver ut papper, varit och fixat tågbiljetterna så de är klara inför imorgon, checkat in på flyget och nu ska jag fixa lunch och ikväll måste Messi och Uffe till Dr Pabst.

Så typiskt. Jag åker bort 1 gång om året och även förra gången blev en hamster sjuk precis dagen innan. I år är det Uffe. Jag vet inte vad han har men han är kal under hakan, svullen och det ser ut som det vätskar. Messi är ju bara återbesök för hudsvampen så det är ju inget alls. Hoppas Uffe har något enkelt. Tänker på stackars Annika som förra gången fick fixa med Flos GBE-operation och Jojos tänder de få dagarna jag var borta. De har taskig tajming mina hamstrar.

Dessutom hittar jag inte min ipod. Har letat i en vecka nu. Så får väl resa utan musik då :(. Jag vet jag hade den en dag när jag var och lämnade plasma. Har letat i byxfickor, jackor, väskor men den är puts väck! Irriterande.


söndag 19 juni 2016

Inte slöat

Första lediga dagen och jag vaknar av mig själv halv åtta?! Får inte bli en vana :)

Var iväg och lämnade plasma, Conrad på vägen hem och sen handlade jag lite. Hem och se på fotboll och städa lite mellan varven. Har sett alla tre matcherna idag.


fredag 17 juni 2016

La Roja Baila

Espania hey, hey.

Spaniens EM sång 2016. Trallvänlig sak. Torres fick vara med i videon i alla fall :). Ramos sjunger ju riktigt bra. Enligt någon spansk expert i tysk TV idag sjunger han verkligen, alltså det är inte någon annan och han mimar och han ska även ha varit med och skrivit låten. Och så kan han spela fotboll också.


Semester!

Härligt! Har precis jobbat klart och har nu 9 dagar ledigt. Najs.

Dock ingen sovmorgon för det. Imorgon ska jag iväg och lämna plasma och sen förbi Conrad (ungefär som Clas Ohlsson) och köpa en svart glödlampa (UV-ljus). Måste kolla om Messi har blivit av med hudsvampen eller ej. Och den lyser i UV-ljus. Om den är borta spar jag så in en resa till veterinären. Är den kvar måste jag ju dit och få mer medicin.

Sen måste jag städa för på söndag kommer Annika förbi (vi åker ju ihop till Osnabrück) och ska kolla var alla hamstrar bor och var de går ut och foder då hon ska passa dom när jag är i Sverige. Så måste upp i tid så jag hinner med allt.

Nu ska jag kolla vidare på Spaniens match mot Turkiet. Spanien verkar farliga i detta EM också. Även utan Torres....Absolut det lag som hittills imponerat mest på mig. Men jag har inte sett många matcher. Pga jobbet har jag alltid sett första halvlek på 15.00 matchen och andra halvlek på 21.00 matchen. Så jag kan ha missat nått.

torsdag 16 juni 2016

Bilder nya lägenheten

De höll på att lägga in golvet precis idag när jag var där så fick jag se hur det ser ut också. Är svårt på bild att se hur stora tomma rum är! Men jag har mätt alla också så skriver måtten under.

Köket, delen där diskho och tvättmaskin eller diskmaskin måste stå
Väggen är 1,65 cm lång, 45 cm bred vid fönstret

Köket mittemot. I hörnet måste spisen stå, sen bänk, ev diskmaskin el tvättmaskin (vet inte om man kan få in båda om man kan dra slangarna så långt) och kylskåp.
Mått 2,85, bredd 55 vid fönstret (vänster), 77 vid dörren (höger)


Sovrum 1, mått ca 3 x 3,5 meter


Sovrum 2, samma mått som ovan


Vardagsrum, dörren man ser lite av går till sovrum 3. Utgång balkong till höger bredvis fönstret. Till vänster (syns ej) är också ett fönster. Jag står i dörren in. Mått ca 4,5 x 4 m


Sovrum 3 mått ca 3,5 x 3,6


Balkongen, dörren rakt fram går till ett litet kallförråd. Mått ca 2,5 x 1,5


Utsikt från balkong


Litet förråd inne i lägenheten


Badrum


Badrum andra sidan


Toa


Hallen. Direkt till vänster kommer först toa, sen bad, sen förrådet (den delen som sticker ut lite) därefter köket och vaktmästaren står i dörren till vardagsrummet. Till höger de två dörrarna till de mindre sovrummen


onsdag 15 juni 2016

Fullspäckad dag

Var först iväg till kliniken här i närheten och fick mer metacam till Jojo. Tredje påfyllningen i flaskan nu, helt otroligt! Vi trodde ju alla att han skulle ha ca 2 veckor. Vi gick över på vecka 10 idag. Han har nu visserligen fått en till tumör men är fortfarande som vanligt. Äter, sover, springer i hjulet och är lika aktiv som innan (vilket iof inte är så mycket Jojo och Nils är mysgubbarna som tar det lite lugnt :) ).

Sen till kontoret och hämta schemat, spårvagnen till stan och till stadsamt där jag fick mitt papper på att jag fortfarande är svensk medborgare (så jag kan få ett pass i Sverige nästa vecka). Efter det till plasmacentret och lämna plasma så jag fick påfyllt i plånboken också. Sen hem, snabbt äta och direkt iväg på arbetsplatsträff.

Efter den hade jag bara en halvtimme fritt innan jag måste köra igång kvällsvändan så jag kollade runt lite i affärer i vårt lilla centrum här i stadsdelen, ingen idé åka hem emellan. Sen jobbade jag, var hemma en kort sväng mellan 19.40-20.30 då jag gav hamstrarna mat och släppte ut Fernando som vaknar tidigt.

Hemma igen 22.00, gav Messi medicin, ut med honom, Louis, Fanny och Uffe som alla vaknat och väntade på att få gå ut. Nu väntar jag på att Jojo ska vakna så jag kan klippa tänderna på honom och sen ska han få gå ut också. Efter det ska jag inte göra ett dugg mer idag!!

Imorgon är det lite lugnare. Ska träffa vaktmästaren till nya lägenheten klockan 10.00 så jag kan få mäta köket. Ska även fota rummen denna gången. Sen iväg till universitetet där Anja jobbar. Ska köpa hamsterfoder av henne. Hon hade också en hamster hon trodde hade diabetes men sen visade det sig det var inte så. Och då hon fick receptet av mig på fodret så är det samma som Nils äter och nu behöver hon det inte mer så då köper jag det av henne. Mitt foder till Nils börjar ta slut så det passar ju bra. Sen jobb på kvällen.

Man tror ju inte det är sant men fredag är förutom jobbet helt tom! Vet inte när jag hade en sådan dag sist. Lördag ska jag lämna plasma igen och på söndag ska jag och Annika på roadtrip till Osnabrück. Vi är en hög från Hamsterhjälpen som är inbjudna till Marko för att fira att han haft Leeroy (sin hamster) i  (hela) 2 år.


tisdag 14 juni 2016

Kontraktskrivning med mera

Så nu är det nya kontraket underskrivet. Jag ska imorgon ringa vaktmästaren så han får släppa in mig i lägenheten så jag noga kan mäta köket (och fota rummet) och se om mitt kök går in. Här ingår inte köken som i Sverige. Spis ställer de dock dit om man vill och eftersom spisen här också tillhör lägenheten här är det ju perfekt. Har dessutom på jobbet hittat ett reklamblad från en flyttfirma som inte bara flyttar utan även kan ta på sig att montera ner köket och upp det på nya stället inkl vatten och ström anslutningar. Så ska ringa dom också och få prisuppgift.

Eftersom den står tom så får jag den även 10 dagar innan 1 september och det är ju bra. Då hinner jag i lugn och ro flytta lite hamsterburar själv (om jag nu väljer det alternativet).

På vägen hem tog jag bussen som går på andra sidan om stan och därför förbi zooaffären. Behövde flachs åt Nils och bananchips åt Fernando. Passade även på att köpa en till transportbox. På vägen hem började det spöregna så min tvätt som hängde på balkongen och var nästan torr är nu genomblöt igen. Suck. Men nu ljusnar det igen och det har slutat regna så jag kanske kan klara kvällen utan att bli blöt i alla fall.

Idag skickar jag också iväg uppsägningen på den här lägenheten.

Idag är det ingen klockan 15.00 match i EM så jag kommer bara kunna se andra halvlek av Portugal - Island ikväll.

måndag 13 juni 2016

En vecka till semestern!

Joop, joop. En vecka kvar (fast jag har ledig helg så egentligen nu bara FYRA dagar!!).

Tyskland vann rätt enkelt sin match igår, nyss slog Italien Belgien också med 2-0, vilket förvånar mig lite då Belgien av många är tippade som favorit. Annars har det väl hittills varit rätt "klara" segrare, dvs de man trott ska vinna har vunnit.

Imorgon ska jag iväg och skriva kontrakt på nya lägenheten och på onsdag måste jag in till stan igen för att gå och få ett intyg på att jag fortfarande är svensk medborgare. Men torsdag och fredag är än så länge rätt oplanerade. Skönt ha lite tid "över" efter 3 rätt fullspäckade veckor. Även idag hade jag bara jobbet att göra annars fritt.


söndag 12 juni 2016

Idag spelar Tyskland

Idag startar EM för Tyskland. De spelar klockan 21.00 så jag missar lite av slutet på första halvlek men resten kan jag se!

Har jobbat på förmiddagen, sovit 2 timmar när jag kom hem. gjort hemmagjord pizza som jag ätit en bit av, kollar nu på Undercover Boss och snart slår jag om till 15-matchen i EM (börjar 15.00 men försändningen har redan startat).

Kroatien möter Turkiet. Jag håller på Kroatien. Dels för att jag gillar hur de spelar fotboll och sen så "känner" jag halva laget från Bundesliga eller LaLiga.

fredag 10 juni 2016

Äntligen lite lugnare och EM är igång

Jag har nu nästan 3 veckor på raken (förutom någon dag här och där) kört middagsturen + kväll. Det innebär att jag jobbar från ca 10.30 till 13.30 har paus 2-2,5 timme och kör sen igen från 16.00 och till 20.30 eller 22.00. Dessutom har jag på den lilla lediga tid jag har sprungit på lägenhetsvisningar eller jagat annonser på internet. Dessutom varit 2 ggr i veckan och lämna plasma, vilket ger bra pengar men tar mig totalt 2 timmar varje gång.

Så det ser nu får jäkligt ut här hemma. Har hunnit dammsuga det värsta och diskar gör jag ju varje dag men tex påsen med returpapper är överfull, tvättkorgen med (fast tvättat en gång i alla fall annars hade jag inte haft rena kläder), pantflaskorna har tagit över skrubben osv osv. Men från nu har jag ingen lunchtur förrän om 9 dagar! Och leta lägenhet kan jag stryka. Bara plasmalämnadet kvar (eftersom jag vill spara så mycket pengar till flytten och allt med den).

Imorgon jobbar jag 6-9, åker hem äter något, lämnar plasma, hem och hämta pantflaskor, iväg och handla, pusta ut, se 15.00 matchen från EM, jobba 17-22. Slänger in tvätt emellan och iväg med returpapperet. Söndag bara jobb + städa lite.

EM har ju startat idag och hittills är väl först matchen lite så där. Visserligen har ju Frankrike och framförallt Atléticos Griezmann haft lite chanser men näää, det finns luft för bättre spel helt klart.


torsdag 9 juni 2016

Ny lägenhet!!!

Jaaaaa, idag fick jag helt klart besked att från 1 september har jag en ny lägenhet. En stor sten faller bort. Inatt låg jag vaken till efter 03.00 och grubblade och funderade hur jag skulle hitta en ny passande i tid. Denna har jag fått pga att min otroligt underbara chef har hjälpt till. Han är inte ens närmsta chef heller, de har också varit fantastiska och engagerade på kontoret. Utan han är ägaren av firman jag jobbar åt.

Det är inte drömlägenheten tyvärr, den gick till ett socialfall (vet inte varför den var ute allmänt när den ändå var reserverad åt socialen). Men var drömmen 100% är den här 95% drömlägenhet så jag är nöjd. Den är helt nyrenoverad dessutom.

I alla fall nu kan jag grubbla på nästa stora grej :). Fast den är av mer praktiskt karaktär som jag kan påverka. Hur fan flyttar jag med 9 hamstrar?! Finns ju inte en sportsmössa jag hinner tömma 9 burar, få dom flyttade och bygga upp dom och inreda och fylla i strö på en dag. Dessutom äger jag inte ens 9 transportboxar (vilket iof är minsta problemet). Mina burar är ju så stora så om de vore "normal stora" alltså av minsta tillåtna storlek, så har jag 18 burar. Då fattar ni omfattningen liksom....

Jag har iof en halv plan i huvudet som innebär delvis flytt själv av några. De lättare burarna som jag faktiskt kan släpa på själv. Få se hur jag löser det. Ska bolla lite idéer med Annika också.

Kontrakt skrivs på tisdag så tills dess får ni vara nyfikna :).

Bjuder dock på en bild på huset.


onsdag 8 juni 2016

Men suck.....

Jag bara känner jag ORKAR inte mer. Så här är det, min chef har nu lagt sig i lite till (de vill ju inte jag ska hitta lägenhet för långt bort och kanske byta jobb) och ringde bostadsbolaget. Den lägenheten jag tittat på och vill ha, har tydligen gått som erbjudande till något socialfall som bott länge hos Brebau och som av någon anledning måste byta lägenhet (alltså inte dom andra som också anmält sitt intresse via mail). Han måste dock senast idag lämna besked om han vill ha den. När min chef ringde vid middagstid hade han inte hört av sig än.

Men i alla fall hade de nu hittat en annan lägenhet som är reserverad för mig så om jag vill ha den är den min. Jaa, bra tyckte jag och tack så mycket och skyndar mig hem för att kunna kolla mailen dit förslaget mailats (var ute och jobbade lunchrundan när han ringde). Öppnar det och ser att lägenheten ligger på våning 3 utan hiss. Ridå ner! Men suck...jag har extra sagt till vid anmälan och även till min chef att det måste vara bottenvåning eller med hiss utan en massa trappor.

Så nu finns det ju en pyttelitenchans den där andra inte hör av sig men annars börjar det om från början igen. Mailade nyss tanten på bostadsbolaget och tackade så hemskt mycket för hjälpen och att jag är tacksam jag får gå lite före alla andra men tyvärr våning 3 funkar inte hur mycket jag än skulle vilja det. Bor liksom på våning 2 nu och det är för många trappor upp hit. Då är en våning högre upp liksom ännu sämre.....

Har dessutom en sån full kväll att rasten idag bara blev 2 timmar då jag måste iväg 15.15 igen så köpte med mig pommes och en halv kyckling hem. Varken orkade eller hade lust ställa mig och laga mat. Nu måste jag snabbt diska (5 min har jag på mig) och sen sticka iväg igen. Är i alla fall svalare ute idag, 17 grader och moln. Skönt med en paus från 30 grader, stekande sol, kvavt, regn och åska.

tisdag 7 juni 2016

Ingen ringde

Lite sur faktiskt. För de lovade. Eller hon i kundtjänst lovade. Sen att den andra tanten inte ens var där igår och inte kunde lova något alls, så vem vet om hon var där idag?

Jag gick upp klockan 6 och var och lämnade plasma 7.30 för att jag skulle vara nåbar hela dagen (där inne får man inte ha mobilen med). Suck.

Dessutom är det fortfarande kvavt här. Vi är inne på 5 dagen på rad eller nått. De pratar om åska och regn och oväder. Verkar som hela Tyskland får det utom Bremen. Visst det mullrar lite och igår kom en kort men intensiv regnskur men inte är det oväder inte och det är lika kvavt och varmt efteråt. Jag tål värme dåligt och känner mig därefter. Sovit dåligt också inatt för det var så varmt. Igår natt däremot var det kallt (naja 10 grader men jämfört med 20 grader som det är nu är det ju kallt) och då sov jag som en stock.

Dricker på min kvällsrunda mellan 1-1,5 liter och mår därför illa för att jag druckit så mycket men när svetten rinner och halsen är torr måste man ju dricka. Jag behöver absolut inte ha regn, i alla fall inte på kvällarna men det räcker gott och väl med 20-25 grader. Det måste inte vara 30 grader eller mer. I alla fall inte när man jobbar.

måndag 6 juni 2016

Väntan

Jaha, dom andra som var där och tittade samtidigt som mig hade ju också då så klart hört av sig (via mail). Enligt hon i kundtjänst väljer nu den som har hand om området vem som får den. Det är samma tant som min chef har kontakter med så jag hoppas ju det ger mig lite mer pluspoäng (om hon nu fattar att jag är den som hon fixat den där andra lgh att titta på, där jag dock aldrig fick riktigt tag på typen som bor där nu). De skulle troligen höra av sig imorgon.

Så nu är det bara att vänta (inte min starka sida) och hoppas (inte heller min starka sida, tror alltid på ett negativt resultat, då kan man bara bli överraskad åt rätt håll).

söndag 5 juni 2016

Titt idag med

Iof såg jag drömvåningen igår men idag när jag klev in i den jag kollade på idag kände jag bara, oh nej! Den är bara 4 kvm mindre än den igår men så knäppt avdelad den kändes trång. Litet vardagsrum, små sovrum. Den igår kändes större med stora rum. Vilken skillnad det kan vara!

Så nu blir jag ännu mer säker på att den igår, den är det. Så jag kommer åka så jag är där i god tid imorgon. Jag måste vara först!!

Efter titten åkte jag till ett glasscafe och köpte mig en härlig glassbägare. Vi har 30 grader och sol så det behövdes. När jag satt där hörde Annika av sig. Hon hade varit på loppmarknad och fått två nyckelringsänder och jag sparar ju på änder så hon sa jag skulle komma förbi så fick jag dom. Så cyklade in till stan. Fick även med mig smultron och en tomatplanta av henne :). Så nu ska jag odla tomater åt hamstrarna på balkongen. De stora ska få ett smultron var också (de små får inte äta frukt alls. De stora kan man ge en liten bit 1 gång i veckan).


lördag 4 juni 2016

Lägenhetstitt

Var ju och kollade på en idag. Jättefin med bra med plats. Så klockan nio på måndag hänger jag på dörren hos bostadsbolaget och hoppas jag är först och att de kör med devisen, först som säger ja får den. Om inte är det stället min chef har kontakter på, i värsta fall får jag se om han kan hjälpa till..... var nämligen inte själv där, var en familj till och även dom ville ha den. Sen vet man ju inte hur många andra som kanske hört av sig idag. Fram till i eftermiddags var det i alla fall bara 3 familjer inkl mig då.

Vore så skönt att få det klart och denna var super. Lite dyr men bara bra, då måste jag dra ner på godisköpandet..haha.

Ska dock gå och kolla även på den som är bokad imorgon. Dels för att jag bokat tid och det vore oförskämt att bara strunta i det, dels för man att det är ju inte säkert jag får den andra bara för att jag vill ha den. Och så är det alltid kul se hur andra har det, man kan få lite tips ibland, eller så kan man förfäras över hur folk har det (är väl så alla som kommer till mig kommer göra skulle jag tro med tanke på att de evakuerade hamsterburarna fortfarande står i vardagsrummet och tar upp plats. Jag orkar inte släpa tillbaka allt själv.)

Har bara tömt Messis idag (pga sanering) och det var EN bur och svetten rann, vi har 30 grader varmt, och jag blev helt slut.


fredag 3 juni 2016

Lägenheter, lägenheter, lägenheter

Har kollat på en idag igen, ska kolla på en imorgon och en på söndag. Och så ska den där typen man aldrig får tag på höra av sig (fast jag tror inte han gör det...men kan bli en till i helgen också). För det är som så att trots att jag kollar på många så är det inte samma sak som att man kan få den. Det är 10-20 pers på varje visning. Så jag går och tittar på alla som är intressanta. Man får ändå vara glad att inget bostadsbolag här har som i Sverige med kösystem där man behöver ha 10 år eller mer för att ens få gå på en visning. Då hade man ju kunnat ge upp direkt liksom. Nu finns ju i alla fall chansen....

Jag försöker hålla mig till bostadsbolag och inga privata ägare. Det är dock mer vanligt här att lägenheten ägs av privata och man hyr av dom. Men jag gillar bättre när det är ett företag bakom även om min första lägenhet här var från privat. Men han hade hela huset och skötte allt genom sin firma. Tror det kan bli problem när man bara har med en familj att göra som har en extra lägenhet (som de tjänar pengar på) om något går sönder tex.

I min stadsdel finns tre större bostadsbolag representerade så det finns några lediga lägenheter i alla fall. Men alldeles för få, det är stor bostadsbrist i Bremen (som på så många andra ställen). Det byggs visserligen nytt men vem har råd med en nybyggd 3:a tex med kallhyra på 1500 Euro eller mer?? Är fan mer än vad jag ibland får netto i lön och då är det utan vatten, värme osv.

torsdag 2 juni 2016

Punktligt

Han som läser av värme och vatten kom i tid (skulle komma mellan 14-16) som jag hoppats för jag ville hinna åka och handla innan jobbet. Men så kom det en vädervarning på min väderapp i mobilen att 15.00 skulle det bli regn och åska. Så då ångrade jag mig och jag kan ju handla även imorgon om det kniper.

Nu klockan 14.55 så är det som om någon vridit på duschen ute så jag är rätt nöjd över mitt beslut :)

Hoppas bara det har regnat klart till 16.30 då jag måste ut och jobba.


onsdag 1 juni 2016

Ingen rast, ingen ro

Går för fullt.

Jobbat lunchvändan, var hemma ett par timmar och sen iväg och jobba, tog en paus och kollade på en lägenhet som var jättefin. Anmälde intresse men tyvärr ringde mäklaren redan några timmar senare och sa att den gått till en annan. Jobbade klart och kom hem 22.00

Duschat och nu släppt ut alla hamstrar som kan gå ut (dvärgisarna får ju gå i skift), gett Messi medicin, Louis har fått prova på att gå ut för första gången.



Fick i alla fall ett mail om ytterligare en lgh från Brebau idag som jag ska ringa om imorgon. Hoppas kunna få se den redan imorgon. Utöver det ska jag fixa en patient 10.30, hoppas som sagt sen kunna kolla lgh och mellan 14-16 kommer de och läser av vatten och värme så då måste jag vara hemma. Sen jobbar jag kvällen. Måste hinna handla också, får ju lönen imorgon.