lördag 13 augusti 2016

Jag kommer tillbaka

Har inte lagt ner bloggen men pga vissa saker är det nu en paus. Titta in igen i slutet av augusti då kan jag berätta allt. Just nu är det bäst att inte göra det av olika orsaker.

lördag 6 augusti 2016

Jobbat modell light

Har jobbat men bara lunchvändan så det är knappt jag märkt jag jobbat. Skönt! :).

Har hunnit med lite här hemma då istället. Har nu packat allt jag kan packa i förväg tror jag. Kört en tvättmaskin och redan hunnit planera nästa veckas jobbrunda.

Har även kollat på OS så klart, de har ju sänt hela dagen och sänder än och hela natten. Men inte varit så roliga sporter idag förutom simningen. Varit skytte, bågskytte, rodd, tennis, cykel och simning.

2 Bundesliga har även startat igång denna helgen så där lite i skymundan från OS.

fredag 5 augusti 2016

Flugår

Det måste vara ett bra flugår i år. Har hur många som helst inne fast fönstren bara står på kipp och det är bara ett som saknar flugnät. Irriterande små djur då de hela tiden ska vara runt ansiktet eller i maten. Min bästa kompis just nu är flugsmällan. Ska köpa sådana där kletiga flugband i kväll också.

Igår spelade Tyskland oavgjort i OS-fotbollen. Är helt okej. De har ju bara tränat ihop 7 gånger. Skrivit det förr, tyvärr satsar inte Tyskland alls på OS-fotbollen och det är ju iof så att bara U23 får spela +3 överåriga. Men det var frivilligt för klubbarna att släppa spelare och en del sa nej så det är inte de bästa U23-spelarna som är där. De allra bästa var i EM och slipper därför OS. De som bytt klubb under sommaren slipper också samt alla de som spelar hos Hertha och Gladbach då de nu under samma tid spelar CL-kval. Och ingen klubb måste skicka mer än 2 spelare. Men man får göra det bästa av det man har. Så 2-2 mot titelförsvararen Mexico är ju mer än godkänd.

Inatt är invigningen men den startar vid midnatt och slutar 5.30. Men jag jobbar bara lunchvändan i helgen så jag kommer kolla ett par timmar i natt i alla fall. Dock inte hela, skulle tro jag kollar till 02-tiden eller så.

onsdag 3 augusti 2016

Lugn vecka

Bra början med lugn vecka. Har middagsturen och den är ju inte jobbig på något sätt. Sen tidig kvällstur. Började 16.30 var klar 19.30. Och i helgen har jag bara middagsturen båda dagarna för de tycker jag har jobbat så mycket och jag jobbade extra i söndags på annat område så jag får lite extra ledigt.

Så trots dubbelvecka är den soft. Även om någon skulle bli sjuk så händer inte mer än att den går från lugn till mer normal. Man får njuta när det går. Var länge sedan jag inte hade mer än full tur.

Imorgon börjar OS-fotbollen. Tyskland möter Mexico.

tisdag 2 augusti 2016

Frisk igen

Är ju ofta så med magsjuka, lika fort man blir jättedålig, lika fort är man frisk. Igår vid 12-tiden lugnade det ner sig och det har hållt i sig sedan dess. Så imorgon jobbar jag igen. Då har jag haft 24 timmar utan symptom och det är vad som rekommenderas. Annars känner jag mig pigg nog redan idag för att kunna jobba. Men håller mig till vad som sägs.

Eftersom jag är pigg och kry tog jag tag i att få ut det där bordet som stått längst in i skrubben med 4 st små skåp uppställda på sig, bakom alla annan bråte jag tryckt in där. Bordet som måste ut innan flytten då det behövs i hamsterrummet och de flyttar ju 2 dagar innan resten av sakerna. Så ut med allt ur skrubben, skruva isär bordet (går inte få ut det annars) in med allt igen och nu står bordet ytterst. Skönt ha det gjort!

Måste senare ikväll iväg och handla men annars tänker jag ta det lite lugnt idag. Läste ut min Jack Reacher bok i förmiddags och har sen bara fixat med skrubben. Bok nr 21 i serien är redan skriven och släpps på engelska i november, heter i original Night School så nu är det bara att vänta tills den släpps på svenska. Lär dock inte ske förrän 2017 eller så.

Även om jag känner mig pigg kanske man inte ska köra på i 100 knyck direkt. Speciellt eftersom jag tills lunchen idag bara har vågat äta joghurt. Men tog en flammkuchen till lunch och det smakade väldigt bra!

måndag 1 augusti 2016

Sjuk

Då är man sjuk för första gången här då (förutom en planerad tand-op).

Igår var det ju full fart hela dagen, först jobbade jag i en annan stadsdel hela förmiddagen. Gick bra, tack vare GPS:en hittade jag alla adresser och det var inga svåra patienter. Sen tillbaka hit, lämna bilen jag fått låna av vårt kontor, hoppade på spårvagnen och sen tåget till Langwedel där Anja hämtade upp mig. Eftermiddagen/kvällen var det då årsmöte i hamsterföreningen. Hem åkte jag med Annika för hon är denna veckan på hårdrocksfestival och jag har två av hennes förmedlingshamstrar här under den tiden. Hennes kille tar han om de andra men han är inte hamstervan och för att han ska slippa hålla isär guldhamstermat och dvärghamstermat fick två flytta hit tillfälligt.

På vägen hem fick jag lite magknip men inget mer och det gick över. Var dock jättetrött så efter att vi installerat hamstrarna här och Annika åkt hem, gav jag alla mat och gick sen och la mig redan klockan 22.00. Har väl inte hänt det senaste året minst! Så jag borde ha anat det var något på gång.

Sen under natten satte det igång. Magsjuka. Har rännt på toa hela natten. Var ju bara ringa jobbet i morse och sjukskriva sig. Här måste man ha sjukintyg från dag 1 men som tur är (var tvungen att fråga, då jag aldrig varit sjuk) finns det undantag och magsjuka är ju ett sånt. Jag behöver liksom en toalett i närheten och kan inte ta mig till min husläkare.

Det lustiga är jag känner mig inte ett dugg sjuk mellan toabesöken. Jag är inte matt, har inte feber. Lite lätt huvudvärk men det är nog mest för att man får vätskebrist, får se till dricka mycket under dagen. Så känner mig rätt pigg faktiskt. Därför tror jag inte det är ett virus utan att det är bakterier som orsakat det hela. Men så rätt var det är så sätter det igång att klunka i magen (ungefär som när man släpper på vatten i tomma rör) och då är det läge bege sig mot toastolen för när det klunkat klart har jag ett par sekunder på mig att befinna mig på rätt plats.....

Så det blir att ta det lugnt nu i minst 2 dagar i alla fall. Magsjuka brukar ju gå över fort så få se om jag kan jobba på onsdag eller om jag väntar till torsdag.