måndag 28 november 2016

Skönt helgen är över!

Lite för mycket jobb alltså. Men tog mig genom det med. Dessutom städade jag och julpyntade igår mellan passen.

Tog igen det idag med en lång sovmorgon och sen har jag bara varit och handlat, annars inget alls. Men ska strax åka iväg och jobba igen. 17-21 idag. Lite mindre patienter idag skönt nog!

Dagens höjdare! De har GB Sandwich pepparkaka!! Jihooooo!! Jag köpte direkt 3 paket!
Det har tagit några år men så långsamt letar sig svenska varor in i hyllorna här. Pågens bröd kom för ca 6 månader sedan, Wasa knäckebröd har de haft länge så även kanelgifflar och mer smaker av Marabous choklad kommer så långsamt. Nu väntar jag bara på julmustens intåg :). Pepparkakor  och dammsugare hittar man på IKEA men vårt IKEA har ingen julmust (en del varuhus har).

Imorgon blir det att vara lite mer aktiv igen. Måste leta fram två skolbetyg, vet att de sitter i en gul pärm men har inte lyckats hitta pärmen. Sen måste hamsterrummet städas, jag ska börja pyssla på ett hamstergömställe som jag ska ge bort (är med i en julklappsbytargrupp i hamsterföreningen) och så lite annat man alltid har att göra som vanligt.

lördag 26 november 2016

Klockan är inte ens 23.00

och jag ska snart gå och lägga mig! Har nämligen jobbat morgon + kväll idag och ska göra samma sak imorgon. Vet inte när jag jobbade morgon sist. Ett år sedan eller så?! Som tur är behöver jag inte börja förrän 8.00 men det är ändå mitt i natten för mig! Gillar inte gå och lägga mig tidigt, vill gärna se att alla hamstrar kommer upp och mår bra. Men har träffat alla utom tre och en av dom bor i sovrummet hos mig så han kommer jag nog att märka av inatt. Annars är han länge uppe på mornarna, har var pigg imorse och sprang i hjulet. Jag var något tröttare kan vi säga :)

Fast det är skönt att ha många timmar mellan passen. Har hunnit städa källarförrådet, tvätta, laga mat och diska och börja julpynta mellan passen. Annars har jag ju oftast bara 2-3 timmar och då hinner man inte så mycket.

Har supermycket jobb (har alla) då vi har sjukdomar, semestrar och så fick en sparken här i veckan. Så vi har alla runt 20 patienter eller mer på kvällarna och många har supermycket på morgonpasset med. Jag har "bara" 8 st och det är ju normalt. Men har 21 stycken på kvällarna så jag har att göra. Pust!! Men nästa vecka har jag bara kvällsturen igen, får vila upp mig lite då.

onsdag 23 november 2016

The French Connection



Åter var det det franska paret som gjorde alla Atléticos mål och såg till att dom i Champions Leauge matchen mot PSV vann med 2-0. Första målet gjorde Kevin Gameiro (på ett pass av Griezmann) och 2-0 gjordes av Antoine Griezmann. 

Mycket glädjande så förlorade Bayern München idag med. Nu är dom trots det klara grupptvåor bakom Atlético så de kommer ändå gå vidare ur gruppspelet. Men man får glädjas åt det lilla liksom. Och ju mer förlorade matcher ju mer kanske de börjar fundera varför det inte funkar. ;)


söndag 20 november 2016

Helgen

Igår var vi på museum, Focke-Museum som handlar om Bremens historia. Ett litet museum och intressantast var källaren där man samlat gamla leksaker, köksmaskiner osv. Dvs sånt som folk hade hemma förr. Uppe i utställningssalarna var det mest kopior på båtar, det har genom tiderna byggts mycket båtar och skepp i Bremen och en massa kyrkliga saker. Båtarna var kul, resten sådär. Men källaren var kul :)


Idag har vi varit och ätit på Puti igen. Lika gott som alltid.

Fotbollsmässigt så vann Dortmund över Bayern och det är alltid bra när Bayern förlorar. Men Atlético förlorade derbyt mot Real och Werder förlorade (som väldigt ofta) i slutminuten mot Frankfurt.

fredag 18 november 2016

Hoppsan

Kom visst av mig.

Blev inget museum, blev städdag istället. Sen försökte vi på torsdagen men då var benen för darriga. Så vi stannade hemma. Idag har jag jobbat dubbelt då Karin behövde vara ledig. Sen på kvällen var jag med Nils hos djurdoktorn.

Har ledig helg så vi försöker komma iväg på något i helgen då istället. Sen ska jag se en massa fotboll. Dortmund möter Bayern och Atletico spelar Madridderby mot Real. 

måndag 14 november 2016

Trööött

Och jag har flera timmars jobb i kyla framför mig. Har noll lust.

Fick ju gå upp tidigt då jag hade tandläkartid. Passade dessutom på att lämna plasma innan. Själva lagningen gick fort och bra och nu har jag en till tid i december för en gammal amalgamlagning som spruckit. Sen är jag klar för i år. Nästa besök efter det är först i april. Även denna lagning var en gammal lagning som gått sönder.

Måset börja jobba om drygt en timme. Fast har rätt okej vända, till ca 19.15 och sen måste jag ut en sväng till senare då jag har en att duscha och kan inte göra det så tidigt som strax efter sju. Tur man bor nära när man har så, är nämligen lika hela veckan.

Imorgon ska vi försöka hitta på något innan jag ska jobba. Har inte helt bestämt vad än, måste kolla hur pappas ben/höft mår imorgon bitti och anpassa oss efter det.

söndag 13 november 2016

Slut på helgen

Nu går jag in på kvällsvecka och sen ledig helg. Fast jag ska jobba middag och kväll på fredag för min kollega som jag delar middagsturen med behövde vara ledig på fredag.

Imorgon ska jag till tandläkaren.....blääää. Så tycker jag om det. Men det måste ju göras. Passar på att lämna plasma innan. Sen ska jag jobba på kvällen. Det är väl planerna så långt.

fredag 11 november 2016

Elementen alltså

Jag blir galen! Har jag på nivå 2 är det för kallt. Har jag på nivå 3 är det bastuvärme. Och eftersom tyskarna tydligen inte hört talas om ventilation (man ventilerar genom att öppna fönstren och "vädra ut" 3 ggr om dagen 10 min varje gång) så får det inte bli för kallt för då får vi fukt på insidan av fönstren. Och nej, väldigt få vädrar så, dels är man kanske inte ens hemma så mycket, sen kan jag tex inte vädra så för då blir det för kallt för hamstrarna. De är mycket känsliga för drag och för kallt eller för varmt. Deras idealtemp är 20-25 grader (rätt snävt alltså). För kallt hamnar de i vintervila och för varmt får de värmeslag. Båda sakerna är dödliga.
Känsliga små pälsbollar!
Så jag vrider och vrider på elementen och försöker hitta det perfekta läget. Så enkelt det vore med digitala givare. Bara ställa in vilken innetemp man vill ha! *drömmer lite*.

I helgen är det slut på fin veckan och jag har dubbelpass igen. Men båda rätt korta så det är helt okej faktiskt. Men det har varit skönt att få ha 5 lediga kvällar i rad och fått känna sig som en normal människa :)

onsdag 9 november 2016

Ätit gott

Har ju lyxen att ha lediga kvällar denna veckan (fram till fredag) och idag var vi iväg och åt kinesisk buffé på Puti. Det ligger i närheten här, 20 min med buss och har en helt fantastisk buffé. På kvällarna kan man dessutom välja ut råvaror själv och så anrättar dom det direkt i ett litet bås bredvid buffébordet.



Mätta och belåtna åkte vi hem. Fast vi frös! Imorse när jag vaknade låg snön vit! I november! I Bremen! Vi som inte ens ibland har snö på hela vintern. Och så ligger det flera centimeter hela dagen. Fast nu på kvällen var nästan allt borta igen.

tisdag 8 november 2016

Überseemuseet

Här kommer lite bilder från i söndags. Ni får stå ut med att de är oredigerade. Orkar inte pilla med det.