fredag 30 december 2016

Det närmar sig!!

Direkt efter nyår får vi besök! Syrran med familj kommer hit. Ska bli så kul. Och nästan lika mycket längtar jag efter de nya svenska böckerna hon har med sig åt mig :)

Fast först ska jag jobba nyårshelgen. Men det är rätt soft. Lagom stor tur och jag en av firmabilarna är ledig så jag får ta den (de tyckte inte jag ska cykla omkring i allt raketskjutande). Snällt. :)

Har därför städat lite idag, tvättat och förberett, då jag direkt måndag morgon måste ta tåget till Hamburg och möta dom där. Sista handlingen och sista städningen gör jag under helgen innan jobbet.

onsdag 28 december 2016

Bio ikväll

Ikväll ska jag på bio och se Star Wars filmen Rouge One. Med VIP-säte och allt :). Går så sällan (kanske 1-2 ggr per år) så då kan man lyxa till det när man väl gör det. Bion börjar 21.00 så är nog inte hemma förrän vid midnatt misstänker jag. Måste mata pälsmonstren innan jag åker. Tar S-Bahn 20.29 från sjukhuset. Är då där 20.49 och det räcker då jag redan köpt biljett. Är en 3D-visning också.



Idag fick pappa hem en lånerullstol också och det mättes igen för en åt honom. Sen köpte vi en reserullstoll igår på nätet (alltid bra att ha en i reserv och en liten som går att fälla ihop rejält) så nu kan han komma ut igen. Om inte hissen är paj. Igår var den paj hela dagen (gick igång först imorse halv nio) så jag fick gå alla 8 trapporna (eftersom jag hade cykeln gick jag in via källaren) upp två gånger igår. Drygt!

Har i alla fall hunnit städa idag och hämtat mitt schema. Är även ledig på fredag! Trodde jag måste jobba fre-lör-sön men gör bara lör-sön. Perfekt!

Har gjort klart min första diamond paiting också. Skitkul så nu väntar jag otåligt på de andra jag beställt.


tisdag 27 december 2016

4 ärenden tog hela dagen

Åkte hemifrån vid halv elva var hemma igen halv sex.

Var först och lämnade plasma och sen in till stan och fixade datakabel. Sen vi flyttade har wlan krånglat rätt ofta, routern tappar kontakten med datorn sådär 20-25 gånger på en dag. Ortroligt irriterande så nu kopplar vi upp båda mot kabel. För det funkar. Har provat nu 1 vecka med en kabel vi hade hemma (men som är några meter för kort) och det går hur bra som helst.

Var sen och fixade naglarna. Mina har helt pajjat nu på slutet så det fick bli konstgjorda. Dock i naturlig look och normallånga. Jättenöjd med resultatet.



Sen dax att åka till helt andra sidan stan och IKEA och köpa sill och ett varmare täcke åt pappa och sen hem.

Kom hem lagom till Yukon Gold så nu blir det lite TV innan jag gör något annat.

Jag hade egentligen också velat handla mat, framkalla ett kort och fylla på sminkförrådet men det får bli imorgon mellan städpassen. Sen vill jag nog se Star Wars filmen också. De sänder den 21.00 i 3D imorgon.

måndag 26 december 2016

Julhelgen snart över

Jag har jobbat hela helgen men rätt lugna turer. Har kvällen kvar idag sen har jag tre dagar ledigt. Tycker julhelgen är trist. Allt är stängt och det är bara tråkiga program på TV:n. Tur Youtube finns. Satt hela kvällen igår och kollade på säsong 3 av Yukon Gold.



Imorgon måste jag in till stan och göra en massa ärenden, få se om jag kan gå på bio också. Vill se nya Star Wars filmen men de har bara lagt ut tider till ikväll för originalversionen. Imorgon ska de släppa för resten av veckan.

Tisdag blir stora städdagen och på onsdag får jag se hur långt jag hunnit. För sen jobbar jag nyårshelgen igen och direkt efter den kommer syrran med familj på besök så jag måste fixa klart allt innan de kommer. Ska hämta upp dom i Hamburg vid 10-tiden tisdagen efter nyår.

torsdag 22 december 2016

Försov mig

Skulle vara hos frissan 9.00. Vaknade 9.05 och var på plats 9.15. Kan man kalla snabbt uppvaknande.

Klippte och färgade som vanligt. Imorgon är sista dagen stället finns, hyreskontraktet går ut och det är inte förnyat. Min frissa kommer dock att jobba kvar inom kedjan och får då flytta till en annan salong, så nästa gång får jag åka dit. Går att åka hela vägen med spårvagnen härifrån så det är ju relativt okej. Hon är bra så jag gör mig det omaket var 6-8 vecka.


tisdag 20 december 2016

Tidig morgon

Pappa hade fotvård tidigt imorse så det var ju bara att pallra sig upp. Men imorgon kan jag sova länge igen. Men sista dagen denna veckan. På torsdag har jag frisören, på fredag har pappa laser och så misstänker jag att jag jobbar morgon+kväll i julhelgen. Får ju schemat imorgon så får se då.

Har jobbat kväll, blev ett lagom långt pass. För övrigt har jag inte gjort så mycket, pysslat lite. Har köpt ett diamond paiting (det är som korsstygn fast man lägger små stenar istället för att man syr) och har börjat på den. Riktigt kul är det! Men pilligt och jag kan inte sitta för länge för jag sitter ju lutad över bordet och får lite ont i ryggen om jag sitter länge. Så pysslar lite, tar paus, pysslar lite och så håller jag på så.

söndag 18 december 2016

Loppisfynd

Annika hämtade mig strax innan halv nio och så åkte vi iväg. Tre loppmarknader hann vi med. Först en här i närheten där jag bor, sen en i närheten där hon bor och så en av de större i Bremen som vintertid är vid ett köpcentrum.

På de första två hittade jag inget men på den tredje gjorde jag också fynd. Annika är ett loppisproffs, jäklar vad hon prutade och förhandlade. Hade man lite att lära....

Jag hittade en bok om Bon Jovi, ett halsband, fyra krigsfilmer till pappa varav han faktiskt inte hade sett tre stycken! Bara det är en bedrift, annars har han nästan alltid sett allt jag hittar. Sen tre hamstergömställen och ett hamsterrör. Eller egentligen en kruka och tre vaser. Man får se möjligheterna i det man hittar :)

För att se hur fint det blev av hamsterfynden hänvisar jag till hamsterbloggen.

lördag 17 december 2016

Städdag

Kör en städdag. Tvättar även mattor denna gång, sätter upp lite saker som inte är uppsatta. Storstädar i hamsterrummet. Det jag inte hunnit idag är mitt rum (typiskt, det blir alltid kvar).

I pauserna har jag kollat på lite vintersport men större delen av idag är städning. Måste göras ibland ju även om det är trist.

fredag 16 december 2016

Läkare idag

Eller ja, vid den här tiden igår då. Pappa hade tid hos ortopeden då han har haft så ont i en höft. Så ont att han nu inte kan gå mer än 10 meter ungefär. Och det blev ju värre efter att han ramlat ur sängen för ca 2 månader sedan. Men det var varken brutet eller en spricka. Inte heller var det artros som vi misstänkte utan något så bra (och som går att läka) som en inflammerad slemsäck. Egentligen ville han ge en spruta men då pappa äter blodförtunnande medicin så är det inte så bra så istället blir det laser 5 ggr.

Och vi hade tur och de kunde klämma in gång nr 1 redan idag. Gjorde iof att jag fick det tajt till jobbet men i slutändan blev jag bara ca 15 min sen. Och eftersom vi inte har fasta starttider utan det gör man upp själv tillsammans med sina patienter så märkte de inte ens att jag var sen. Men allt som allt tog besöket hela eftermiddagen. Eftersom de klämde in honom emellan andra laserpatienter så blev det lite väntan.

Men skönt det var något så "enkelt". Det är ju lite trist för honom när han bara kan sitta hemma. För just nu gör det så ont i höften han kan inte ens gå till affären. Men nu ser vi ju en ljusning. Han ska få laser 4 gånger till (en gång i veckan) och sista gången även träffa ortopeden igen och så hoppas vi det är läkt då.

Imorgon har vi ingenting alls inbokat. Skönt det för annars har det varit något varje dag. Tandläkare, hjälpmedelscentralen, läkare osv.

onsdag 14 december 2016

Tandläkaren idag

Kom av mig lite i helgen. Dels fick jag akut åka och avliva Nils på lördag förmiddag och sen jobbade jag massor och med delvis rätt jobbiga patienter.

Men nu är jag på G igen. Fick dock lov att gå upp tidigt imorse, då jag redan 9.15 hade tid hos tandläkaren. Är ju liksom mitt i natten för mig nästan :).

Måndag och tisdag har jag haft rätt okej rundor men idag har jag mycket igen då en är ledig men sen avslutar jag veckan med helt okej torsdag och fredag och sen har jag LEDIG HELG!!

fredag 9 december 2016

Julfest

Igår var det den årliga julfesten på jobbet. I år igen för hela firman. Varannat år är det bara vårt lilla kontor, varannat år med alla ställen.

Var mycket god mat men för en svensk som är van med julmat är det enda man hittar på båda ställena lax.

Uppträdandet i år (är alltid olika) var en duktig a capella grupp som sjöng.

Vi var på ett ställe som heter Port, en restaurang i Überseestadt. 

tisdag 6 december 2016

Pyssel

Har byggt två nya hamstergömställen. Det ilskna fåret ska jag ge bort (är med i en julklappsbytarcirkel på hamsterforumet) och Hälge får nog stå på en uteplats tror jag eller så ställer jag in den i Nils bur. Fast hans bur har ju temat valar så det blir lite felplacerat ;)





söndag 4 december 2016

Nu är det (h)jul igen :)

Lite lättroad idag....haha




fredag 2 december 2016

Äntligen fredag!

Och idag kan jag stämma in i kören för jag har LEDIG HELG!!

Inget inbokat så får se vad jag hittar på. All vintersport har ju dragit igång så i "värsta" fall får man sitta i soffan och kolla på duktiga idrottare. :)

Annars är ju Weihnachtsmarkt igång här i Bremen också men just på helgerna brukar den vara proppfull så är bättre gå dit i veckan faktiskt.




torsdag 1 december 2016

Skallebang

Haft ont i skallen hela dagen. Vet inte om det beror på alla dessa väderomslag, vi har nästan varannan dag kallt och torrt och nästa dag varmt och fuktigt eller om det är för att vi var iväg större delen av dagen idag och jag inte druckit så mycket Pepsi som jag brukar.

Bokade en Cambio bil idag och var iväg till Weserpark (ett megastort köpcentrum) där jag köpte mig ett par jobbjeans. Jobbjeans betyder att man köper en storlek större än man har normalt. Det gör att man bekvämt kan stå på huk och knä som man gör ofta i jobbet. Har man då byxor som passar så blir det tajt och de (för det mesta) glider ner över rumpan och visar halva röven. Händer inte med lite för stora byxor :)

Sen var vi ner en sväng på stan och avslutade på en djuraffär där det köptes foder.