söndag 29 januari 2017

Det går framåt!

Idag behövde jag bara vänta 20 min vid bussbytet. Och det på ditvägen. Bussen som ska vänta in spårvagnen åkte precis när vi kom in på stationen. Kul. Not. Men på hemvägen funkade det som tur var, spårvagnen väntade.

Har sett backhoppningen från Willingen där Wellinger vann :) och nu ska jag slappa lite innan jag städar klart. Kommer inte hinna så mycket nästa vecka med middag+kvällstur liksom.


lördag 28 januari 2017

De där jäkla bussarna!

Idag gick de i tid men i torsdags stod jag vid bytet och väntade 45 min. Bläää, Men vi ser slutet! Nu är det bara imorgon och sen behöver jag inte åka buss dit mer. På onsdag får pappa komma hem efter mer än 5 veckor på olika sjukhus. Skönt tycker vi båda :)

Jag ska se lite fotboll nu (kom nyss hem efter besök + inhandling) och sen måste jag städa. Har lovat vara där lite längre imorgon då det på helgerna inte är några schemalagda övningar så blir det ju lite tråkigt. Men idag kunde jag inte då jag måste handla (allt är ju stängt här på söndagar) och så ville jag hinna se fotbollen.


onsdag 25 januari 2017

Blev en heldag det här

Hade ju inte direkt planerat att rusa direkt från reha-sjukhuset till jobbet men så blev det. När jag kom dit i morse frågade de om jag kunde vara med på en undersökning kl 14.00 och tolka. Javisst sa jag det går. Men sen blev den där tiden 14.00 i verkligheten till 15.30 och bussen var försenad så jag rusade in hemma, bytte om, slängde i mig en macka och jobbade till 21.20. Och nu sitter jag här med huvudvärk igen (blir så när jag inte får min dagliga ranson av Pepsi Max).

Shit happens! :)

Imorgon är det städdag. Eller idag rättare sagt, ser just att klockan redan är halv ett. Suck. Bäst att hoppa i säng då.

Har roat mig med att byta batteri i min mobil. Jag tror det gick bra. Den funkar i alla fall och laddas nu och har inte exploderat än i alla fall......

måndag 23 januari 2017

Jo, jag var trött och slut!

Skrev ju igår jag var helt slut. Märktes idag. Jag gick och la mig vid midnatt vilket är tidigt för mig, tog in hamstrarna innan så jag inte skulle behöva upp och ta in dom (som jag annars gör vid 5.00 varje morgon men somnar direkt så jag märker det knappt) för jag märkte en hel natt sömn skulle vara bra. Vaknade 14.00!!!! Iof säkert nödvändigt men man blir ju så seg! Blääää

Så var det ju inte tänkt. Jag som skulle storstäda idag då jag inte börjar jobba förrän halv fem och inte behövde till rehan idag. Men ska städa hamstrarnas uteplatser i alla fall nu när alla är inne (ibland är ju annars dvärgisarna ute på dagarna). Sen är det rehan imorgon + jobb så får jag städa resten på onsdag då jag igen har nästan en heldag hemma bara.

Stressen och allt de senaste veckorna (startade dagarna innan nyår) + helgens morgonjobb har väl tagit ut sin rätt och jag behövde den där sömnen. Får blunda över hur det ser ut här hemma helt enkelt. Har liksom inte hunnit städa ordentligt på veckor, bara tvättat och dammsugit lite snabbt. Skulle behöva skrubba lite mer ordentligt.

söndag 22 januari 2017

Slut i rutan

Jisses. Tur jag emellanåt jobbar dag så jag påminns om att aldrig komma på idén att göra det jämt. Ibland funderar jag på det då man missar mycket när man jämt jobbar kväll. Min idealtid vore 10-18 tror jag.

I alla fall så har jag i helgen jobbar morgon+kväll. Igår jobb, sen direkt och hälsa på på reha stället. Sen hem, hann slöa lite i soffan innan jobb till 21.00.

Idag jobb och sen hem. Skulle bara vila lite, vaknade 3 timmar senare. Hann se omgång 1 i backhoppningen innan jobb igen. Nu är jag jättetrött och borde gå och sova men måste vänta då jag måste väga hamstrar. Småttisarna och Fernando klarade jag av igår (det är ju de som är vakna tidigt) men sovligan som aldrig kliver upp före midnatt (Messi, Yoda, Sammy och Colin) måste göras idag. Kan i alla fall sova länge i morgon bitti som tur är.

Har gått upp 6.00 två mornar i rad och är helt slut. Får huvudvärk, blir lätt illamående och så trött jag kan sova stående. Bläää.

fredag 20 januari 2017

Inte så mycket att säga

Vi har bytt sjukhus mot reha vilket inte är så mycket bättre då jag har 1 timme enkel resväg till stället. Så jag hinner inte så mycket. Denna veckan är det extra dumt då jag haft middag+kvällsvändor. Men blir lättare nästa vecka, då har jag bara kvällspass.

söndag 15 januari 2017

Dålig rapportering

Sorry men har dåligt med tid just nu. Förutom att jag jobbar så är jag varje dag minst 5 timmar på sjukhuset och på den lilla tid jag har över måste jag ju städa, laga mat, tvätta, sköta hamstrar, handla och sånt där annat nödvändigt så jag har liksom inget att berätta om för jag gör inget direkt värt att berätta om.

Men kan ju tala om ifall det intresserar någon att igår natt snöade det och inatt lite mer så vi har ett par centimeter snö. Brukar inträffa här vart 5:e år eller så att snön ligger kvar (det snöar ibland med den brukar försvinna på några timmar).

Nästa vecka är dessutom dubbelvecka med middagspass och kvällspass. Som tur är så är kvällen inte såååå smockad men jobbar ändå till ca halv nio.

måndag 9 januari 2017

Semestern med besök

Som ni ju redan vet så var flyget ju försenat. Det stannade inte vid de timmarna som jag redan berättat om. Först 13.55 lyfte planet och de landade nästan 5,5 timmar senare i Hamburg än planerat. Så hela måndagen försvann ju. Men med en sådan försening borde de få lite pengar tillbaka. Vi hade ju planerat lite stadsbummel och äta lite i lugn och ro. Nu blev det en macka på Subway för det var det enda som var öppet efter 22.00.

På tisdagen var jag upp tidigt och hämtade en hyrbil och sen bar det av till Bremerhaven och Klimahaus. Det tog ju nästan hela dagen. På kvällen var vi på österrikisk restaurang, Edelweiss, och åt. Kan rekommenderas.

Onsdagen ägnade vi på Universum och sen Schnoor. Tyvärr var vädret emot oss med regn, regn, regn. På kvällen åt vi middag på Stadtwirt. Den kan jag VERKLIGEN rekommendera. Supergod mat och jättetrevlig serveringspersonal. Det var inte dåligt på Edelweiss alls men här var det ännu bättre.

På torsdagen hann vi vara lite kulturella innan de skulle iväg så det blev besök i Domen, Frauenkirche, kollade in lite gallerior på stan och fikade på Alex i stan (inte glaskuben). Fikat var gott men långsam och sur servitris. Hon fick 0 Euro i dricks faktiskt! Det har jag (ingen av oss förresten) någonsin gett men hon var verkligen inte värd något alls. Sen var det dags för dom att bege sig tillbaka mot Hamburg och flyget.

Låter kanske lite det vi gjorde men det var full fart från 9-22 varje dag.

Vi hoppas på lite bättre tur till nästa besök!

lördag 7 januari 2017

Blixthalka och regn, ingen bra kombo när man cyklar

Fy tusan vad halt det var idag. Min tur tog flera timmar längre än vanligt, jag har gått - eller snarare halkat omkring - mer än jag har cyklat.

Det ska vara lika kallt imorgon men inget regn så jag hoppas de saltar på inatt. Nu ikväll var inte ens alla bilvägar saltade, cykelvägarna behöver jag väl knappt nämna? Skridskor hade varit rätt skodon.

Ska berätta sen också om när syrran med familj var på besök (måndag troligen). Hann inte skriva något alls de dagarna, var borta från minst 9-22 eller längre varje dag. Full fart men roligt.

Nu ska jag äta något litet, mata pälsmonstren och sen titta liiiiite på TV och sen ramla i säng. Inte nog med att allt tog tid, jag har morgon + kväll så eländes halka x 2 var det liksom. Fast tidigt imorse var det inte halt, det kom vid 10.30 tiden idag.

måndag 2 januari 2017

Börjar ju bra det här.....inte!!

Flyget som skulle ha gått iväg 8.50 blev först försenat till 13.00. Sista budet nu är 13.15.

Vi får väl hoppas de kommer iväg i huvudtaget. Jag åker i alla fall härifrån 11.49 så jag är i Hamburg i tid. Tyvärr hinner jag inte få veta om flyget verkligen går 13.15 så det är bara att hålla tummarna.

Kommer de iväg i tid är vi tillbaka i Bremen ca 17.30-18.00 lite beroende på vilket tåg vi hinner med tillbaka. Så tyvärr försvann hela eftermiddagen så så värst mycket hinner vi inte göra idag. Lite trist men inget att göra åt.