söndag 26 februari 2017

Ingen rysare idag alls

Igår var det superspännande idag inte alls. Tyskland var helt överlägsna från första hoppet. Enda liiiite spännande men rätt lite var att Japan låg först tvåa ett par omgångar men rätt snabbt (efter Stefan Kraft om inte annat) drog de ifrån så medaljerna var klara tidigt.

Guld till Tyskland, silver till Österrike och brons till Japan. Imorgon vilar alla och sen hoppar killarna vidare i stora backen med träning på tisdag, kval på onsdag och tävling på torsdag innan de kör lagtävlingen på lördag. Missar tyvärr allt då jag jobbar men ska spela in det och så får jag se det på natten sen. 






Lite sådär på sidan om (har sett en del av deras tävlingar men inte allt) så har kombinerarna tagit Plats 1-4 individuellt och lag-guldet. Går bra för tyskarna i detta skid-vm. Även Österrike har levererat där med brons i laget idag. 

lördag 25 februari 2017

Vilken rysare!


Ujujuj så spännande finalen i HS 100 blev. Nu var iof Stefan Kraft överlägsen men det var tätt om alla andra platser. Kul att Tyskland plockade hem två medaljer. Andi Wellinger som tvåa var rätt väntat, han och Krafti har varit på pallen de sista sex tävlingarna ihop. En liten överraskning var trean Markus Eisenbichler. Trea innan andra omgången låg Michi Hayböck och jag tycker ändå lite synd om honom. Han har haft en formsvacka och kämpat sig tillbaka under veckan och så slutade han sexa istället.

Men han (och de andra tre) har nya medaljchanser imorgon. Alla fyra startar i den mixade lagtävlingen för sina länder. Det är två tjejer och två killar som hoppar. Tyskland har ett starkt lag med guldmedaljören från damtävlingen och silver och brons från herrarna. Fast Österrike har också en starkt lag med guldmedaljören och sexan från herrarnas och deras damer kom sjua och nia. Även Japan är ett favoritlag med silver och bronsmedaljörerna från damernas i laget.

Blir spännande! Tävlingen drar igång 16.30 imorgon. På förmiddagen ska jag och Annika åka på loppmarknad.

Ny telefon

Det finns två saker jag avskyr att behöva köpa nytt. Det är dator och telefon. Jag vill ha mina vanliga, kända och inte behöva ladda ner och föra över allt. Jag verkligen avskyr det. Men fick för någon dag sedan inse jag måste byta mobil.

Den var på mer än 80% när jag gick iväg till jobbet strax innan 17.00. Sen hade jag fyra korta samtal under kvällen och surfade lite kort några gånger. Innan jag hann hem 20.30 var batteriet slut. Det går ju inte, jag måste vara nåbar liksom. Har ju provat att byta batteri som ett försök att slippa byta men det nya batteriet håller precis lika dåligt som det gamla så det måste väl vara något i telefonen som gör att batteriet drar ur så snabbt.

Så beställde mig en ny motvilligt och den kom imorse. Hade Sony innan, nu provar jag en Samsung. Köper ju utan abonnemang så fick ta den som inte var allt för dyr och så vill jag inte ha en som är allt för stor heller.

Ikväll är det VM-final i HS100 i Lahti. Bra i kvalet hoppade alla favoriterna och i normalbacken blir det alltid oerhört jämt då ju nästan alla bra landar på ungefär samma längd. Blir spännande!

tisdag 21 februari 2017

Champions Leauge och Skid-VM

Ikväll (efter jobbet) är TV-soffan bokad. Bayer Leverkusen möter hemma Atletico Madrid. Jag har laddat upp med chips och kommer iof missa 15 min av första halvlek men sen har jag jobbat klart och kan titta i lugn och ro!

Igår var städdag och så var Martens här och skruvade upp handtag i duschen. Idag är slödag, så förutom att jobba ska jag inte göra något alls :).

Imorgon måste vi åka och hämta nya glasögon åt pappa och på torsdag morgon (kl 8.00 bläää vilken tid) kommer de från MDK (Medizinischer Dienst der Krankenversicherung) och ska kolla vilken vårdgrad de ska sätta på pappa. Vårdgraden hänger ihop med hur mycket (och hur lätt) man får hjälpmedel osv. Det gjordes en akututredning på sjukhuset men nu ska den fastställas eller graderas upp eller ner. Jag tror ju de kommer gradera ner den lite men vi får se.

På fredag drar skid-VM igång i Lahti också så bra man har ledig helg! Tyvärr missar jag nästan allt nästa vecka men får väl vara nöjd med att jag kan se hälften i alla fall. Ibland är mina jobbtider lite trist. Men jag vet jag är inte människa om jag ska jobba dag jämt så bara att bita i det sura äpplet, Man kan ju spela in men just tävlingar är lite B att se i efterhand när man vet hur det har gått.

torsdag 16 februari 2017

Härligt väder!

Vi har sol och upp mot 10 grader på dagarna. Dock minusgrader på nätterna så mornarna är kalla. Vi har nyttjat det fina vädret och varit ute och gått ca 30 min om dagen. Pappa tränar på att gå också, vi har en bra bro på rundan där han går fram och tillbaka. Skulle han behöva kan han hugga tag i broräckerna. Det går riktigt bra! Så härligt.

Ska ta en vända på eftermiddagen idag med. Men först ska jag se lite backhoppning från Sydkorea, sen jobba lunchvändan och sen går vi ut. Ska passa på att handla också och sen se skidskytte-VM innan kvällsjobbet. När jag kommer hem ska Fanny ha medicin igen (har nyss fått gång nr 1) hamstrarna ska matas och så är det Forged in fire. Vårat favoritprogram. Vi kollar alltid på:


  • Yukon Gold
  • Ice Road Truckers
  • Forged in fire
Sen kollar jag ibland på Extreme Ice Road Rescues (från Norge, rätt kul när man kan norskan för de översätter ju inte allt...haha) och Alarm in cockpit.

söndag 12 februari 2017

Ledig helg

Skönt men tyvärr har jag hostat rejält och därför inte orkat allt jag ville. Igår var vi i alla fall först på IKEA och köpte en garderob åt pappa och sen ner på stan och köpte byxor åt oss båda. Gick sen runt lite där, gäller att passa på när man äntligen har ledigt och ingen tid att passa.

Idag har jag inte gjort många knop. Fick lov att ta hostmedicin imorse (vid 5-tiden, vaknade och hostade och hostade). Den är bra men jag tål den inte alls. Blir trött, illamående och får yrsel. Men det är samtidigt den enda som hjälper. Därför tar jag den helst bara på kvällen innan jag går och lägger mig. Framåt eftermiddagen hade jag dock piggnat till lite så då skruvade jag ihop garderoben, fixade tvätten och skurade toaletten. Sen var orken slut. Jag hade också velat tömma två hamsterburar och fylla på nytt spån (kommer nya invånare dit i mars), dammsuga och torka rent i alla fönster men det får vänta tills jag är piggare.

Ska jobba imorgon men som tur är är både lunchrundan och kvällen inte allt för jobbig. Har ett hanterbart antal patienter. På tisdag skulle jag egentligen ha en utbildning mellan passen och på så sätt få lov att köra i ett svep från 11.15 - 21.00 men jag kommer boka av mig på den. Får gå den senare (den återkommer 3 eller 4 gånger till under året). Känner jag nog behöver de där timmarna emellan på att återhämta mig. Eftersom jag trots hostmedicin hostar rätt bra under natten så vaknar jag ju emellanåt också. Men har bara hosta så det är inte så illa trots allt. Hostar inte hela tiden heller men när "anfallen" kommer så är de rejäla. Fast jag märker att hostmedicinen hjälper så jag hoppas det går över fort.

fredag 10 februari 2017

Host i host

Har fått hosta. Och bara det. Först var det bara lite men det ökar lite för varje dag. Är iof inte mycket nu heller men när det kommer en hostattack känns det som om jag ska hosta upp lungorna. Typiskt när man äntligen har ledig helg!

Vi ska i alla fall till IKEA för pappa vill ha en garderob till sitt rum. Sen om vi orkar ska vi ner på stan. Få kolla lite hur vädret är också. Idag är det kallt! Siffermässigt "bara" -4 grader men upplevd kyla -11 pga blåsten säger min väderapp. Och i den kylan var jag tvungen iväg i förmiddags med två hamstrar till veterinären också (läs i hamsterbloggen). Jobb ikväll men har tur och det är min vecka att ha tjänstebilen :). Så slipper cykla i kylan i varje fall. Alltid nått.

tisdag 7 februari 2017

Första hjälpen kurs

Innan jobbet idag var det dags för vår regelmässiga första hjälpen kurs. Vartannat år måste vi gå den. Var lite rollspel med olika scenarion vi kan träffa på när vi kommer hem till en patient så den var inte så tråkig som den brukar vara. Annars har det bara varit teori och sen hjärt- lungräddning på en docka. Men denna instruktören var ny (var hans andra kurs bara) så han var nog lite mer motiverad :)

Annars idag har jag städat och jobbat och nu kollar jag på lite Yukon Gold.

måndag 6 februari 2017

Skidflygning och fotboll

Stefan Kraft, Österrike vann båda dagarna men Andreas Wellinger, Tyskland slog backrekord (och hoppade därmed längst) båda dagarna. 234,5 meter på lördagen och 238,0 meter på söndagen.


Andreas Wellinger, Robert Lewandoski (en polsk fotbollsspelare hos Bayern München) och Stefan Kraft

Werder förlorade igen en match i slutminuten efter att ha lett två gånger. De är så dåliga! Det är 5:e eller 6:e matchen denna säsong de förlorar så!

Atletico vann med 2-0, båda målen från Fernando Torres! Yay, den gamla mannen kan än ;)



Idag var vi och shoppade kläder (eller pappa shoppade, jag köpte mig bara nya skor då mina gamla ramlade sönder nästan i helgen). Han har gått från storlek 9XL till 3XL så det var nödvändigt. Men tråkigt :). Vi båda hatar att shoppa kläder.

Nu, en timmes slappande innan jobbet kallar.....

fredag 3 februari 2017

Skidflygning

I helgen är det skidflygning i Oberstdorf. Missade kvalet idag, det gick kl 18.00 och då jobbade jag. Men tävlingarna lördag och söndag går 16.00 och 15.00 så de hinner jag se (missar iof lite av slutet på lördagen). Skidflygning är så häftigt! En hel hög var över 200 meter redan i kvalet så det blir nog bra tävlingar.