måndag 22 maj 2017

Roadtripp

Igår tog vi en tur Malmö tur och retur. Startade i Bremen vid halv sju på morgonen och var hemma igen strax innan midnatt. Gick bättre än jag trodde att köra, är ju motorväg nästan hela vägen med delvis fri fart i Tyskland och nästan 110 och 130 genom hela Danmark. Men två dyra broar att passera, Stora Bält bron tar dom numera 240 dkr enkel resa för (när jag hämtade min förra bil i Sverige 2011 var den gratis) och Köpenhamnsbron 500 skr enkel resa.

Väl i Malmö var vi först på ICA Maxi och köpte snus, senap, beasås och lite andra matvaror de inte har här. Sen letade vi korvkiosk då pappa var så sugen på korv med mos och räksallad. Gissa hur svåret det är att hitta en vanlig korvmojj i Malmö?!?!. Falafelkiosker däremot fanns överallt. Hittade två korvmojjar men på den första var räksalladen slut och på den andra all korv?! Ja, jisses. Gav upp matsökandet ett tag och letade på en bokhandel där Lee Childs nyaste bok inhandlades (samt några pocketböcker jag hittade också). Sen letade vi korvkiosk igen utan framgång. Slutade med en grillad med bröd på ett annat ICA Maxi med en räksallad köpt därifrån. Då var klockan redan strax innan 18.00 och dags att ta sig hemåt om vi skulle komma hem i någorlunda vettig tid.

Hittade dock allt vi hade på listan utom Idomin salva. Verkar vara en salva på väg ut? Ett apotek hade tuber men bara minisorten och det finns rätt okej salvor här i Tyskland (även om de inte är så bra som Idominen) så den jakten gav vi upp efter tre apotek. Vi hade ju inte så många timmar på oss. Kom halv två och åkte runt halv sex så fyra timmar var vi runt i Malmö ändå. Mesta tiden tog jakten på en korvkiosk som tyvärr inte lyckades då.

Inga kommentarer: