torsdag 2 mars 2017

Kvalet igår

Som jag pga jobb fick titta på inatt. Lyckades undvika alla sociala medier så jag visste inte utgången, hoppas det går lika bra idag när finalen går.

Tyvärr blev kvalet (tur det bara var kval) lite för mycket väderberoende. Det föll blötsnö mot slutet som gjorde spåret långsamt och de bästa hoppade ca 10 meter kortare än normalt. Nu är ju de 10 bästa direktkvalade och kvalresultatet är ointressant inför ikväll så det påverkade ju inte.

Kombinerarna fick däremot sin final mycket väderpåverkad. När de bästa skulle hoppa (inkl alla fyra tyskarna) var vinden inte nådig. Så de 5-6 bästa hade urusla förutsättningar. Gjorde iof längdåkningen spännande då det inte som normalt blev Tyskland på plats 1-4 utan bara en tysk (Johannes Rydzek) som lyckades åka upp sig och ta guld. Vilket var bra då han fick mycket negativ vindpåverkan. Sen blev det fransk och japansk på pallen.

Men enligt väderrapporter ska det i alla fall inte regna eller snöa ikväll utan då är det "bara" vinden som kan ställa till det.

Inga kommentarer: